Rafflande!

Det verkar som Västkustens BK på intet sätt gett upp kampen om att spela division 6-fotboll även nästa säsong. I den svåra bortamatchen mot Lekstorp vann man med klara 6-3! Motivation slår väldigt ofta "klass" (om man med klass i det här fallet menar att Lekstorp tagit fler poäng).

VBK fick iallafall en flygande start då man efter fem minuter kunde ta ledningen genom ett själmål. Lekstorps mittfältaren Marcus Pätsi kunde dock kvittera efter ca 20 minuters spel. Precis innan halvtid fick VBK ett utmärkt läge att ta ledningen igen när domare Tobias Hellenberg pekade på straffpunkten. Johan Karlén hade inga problem att göra sitt andra mål (även det första kom på straff) för säsongen och ge VBK ledningen i halvtid.

I andra halvlek kunde VBK avgöra helt genom två mål av Jean Garrido Ortiz och även två mål av lagets skyttekung Erik Lukacs (nu uppe i 8 fullträffar). Daniel Jonasson och Pontus Larsson hyfsade till siffrorna för hemmalaget.

Västkustens seger gör att det blir väldigt spännande i striden om att undvika den sista (och enda)nedflyttningsplatsen. VBK ligger fortfarande sist med 16 poäng på 18 spelade matcher. Götaholm ligger precis före med 17 poäng på 17 matcher. Sen kommer Fadini med 18 poäng och 16 spelade matcher (de möter Croatia på söndag). Även Elisedal har 18 poäng men har 17 spelade matcher (de föll mot Bokedalen med 3-2 idag).

Fick just ett sms-svar från domaren i matchen Gårda-Öjersjö och han bekräftar att det blev hemmaseger med 4-2! Ännu en gång slår motivation "klass". Detta gör att Gårda kliver upp på 22 poäng på 17 matcher, vilket borde göra att de spelat bort sig från bottenstriden. De går alltså förbi Lekstorp (som är inne i en riktig svacka) som har 21 poäng på 18 matcher. Nedre halvan ser alltså ut så här (spelade matcher inom parentes):