Hello Africa!Götaholmaren
begav sig till ett soligt Öjersjö IP för att titta till 6A-matchen mellan hemmalaget Öjersjö IF och nykomlingarna United Africa FC. Bilen blev full då inte bara Freddan och Tobbe hängde med utan även Lillen och Mange. Mange var dock lite sliten från en hård fredagskväll på Park Lane. Tror det var något särskilt tema där igår. Rykten säger iallafall att den gode Mange var populär både här och där...

Öjersjö har ju som bekant lagt "riktigt" konstgräs på sin plan, vilket är positivt. Den gamla mattan har troligtvis styckats upp och sålts som dörrmattor på Blocket.

Sittplatserna var bokade på Öjersjö IP.

När matchen väl drog igång så var det lite avvaktande i början som matcher ofta är. United Africa körde mycket kortpassningsspel men inget jättetempo på bollen. Öjersjö slog lite längre bollar, ofta upp mot snabbe Sean Suguitan Mian.

Den första riktigt heta målchansen kom efter en kvart och var ett långskott från United Africa som träffade klockrent i ribban!

UAFC fortsatte att rulla boll men ibland blev det en pass för mycket eller en dribbling för mycket och ÖIF kunde vinna boll och kontra en del. I 25:e minuten händer just detta och Öjersjös Martin Biegajlo får ett friläge. United Africas duktige målvakt Solomon Kunle Akotun är dock mycket bra med ute och kan rädda.

UAFC har helt klart mer boll och deras snabbe #7 Osasumwen Efosa ute på deras vänsterkant ställer till en hel del besvär för Öjersjös försvar.


UAFC har ett par skottlägen och vaskar fram en hel del hörnor. Det delas även ut lite kort till båda lagen. Trots att Öjersjö har mindre boll blir det farligt då de kan vinna boll på mitten och ställa om. Efter en halvtimmes spel skapar ÖIF ett halvt friläge men UAFC:s målvakt är bra med igen.

Lite senare har UAFC ännu en ribbträff, denna gången från närmare 40 meter! UAFC avslutar halvleken bäst och har lite ströchanser och Efosa fortsätter att oroa på kanten. 

0-0 efter första halvlek där United Africa haft mer bollinnehav (och två ribbträffar) men Öjersjö har haft farliga kontringar.


Viktigt att få i sig vätska i halvtid...

Andra halvlek liknar första med mycket bollinnehav för United Africa. Öjersjö har slängt in duktige Michal Kubic (såg inte till honom i första halvlek, spelade han var han väldigt osynlig). Öjersjö hittar dock med lite bollar fram mot Sean Suguitan Mian som har ett par skottlägen.

UAFC fortsätter att rulla runt bollen men när det närmar sig Öjersjös straffområde blir det ganska omständigt och man får inte till några vassa avslut. Öjersjö sticker upp stundtals och har bland annat ett bra skott på mål.

Båda lagen börjar dock tröttna i solen och Öjersjö orkar inte sätta någon riktig press på United Africa som dock inte heller orkar dra upp något jättetempo i passningsspelet.


En glad publik i solen.

UAFC har ett hyfsat frisparksläge utanför straffområdet efter skottet går över.

Öjersjö får dock en riktigt bra möjlighet då Sean Suguitan Mian kommer runt på kanten och kan lägga in bollen mot mål till en framrusande Kubic. UAFC:s målvakt kommer ut och båda spelarna går omkull. Misstänkt straffläge men domaren friar. I nästa anfall går en United Africa-spelare omkull i Öjersjös straffområde men även här friar domaren.

UAFC fortsätter att ha mycket boll och får en utmärkt chans att ta ledningen när Efosa får ett halvt friläge och väljer att lobba men Öjersjös 16-årige målvakt Andreas Rådström (i vanliga fall i juniorlaget) läser detta och kan rädda.
 
Unge herr Rådström.

UAFC fortsätter att trycka på och ett mål hänger lite i luften. Med tio minuter kvar att spela kommer också ett United Africa-mål! En misslyckad offsidefälla gör att UAFC:s Efosa får ett friläge och där kan han dra Rådström och lägga in bollen i mål! United Africas målvakt springer upp till mittplan för att fira med lite bakåtvolter!
Efter målet backar UAFC hem och Öjersjö får några lägen i slutet. Bland annat en frispark precis utanför straffområdet. Lite oklart vad domaren blåser för. Öjersjö ville ha det till hemåtspel men Götaholmaren gissar att det var för att målvakten höll i bollen för länge eller möjligen klev utanför straffområdet när han skulle dra utsparken. Frisparken blev iallafall resultatlös.

ÖIF får lite hörnor och frisparkar som det kan lyfta in men UAFC:s målvakt är med på det mesta, bland annat med en klassisk enhandsutboxning i bästa Oliver Kahnstil. Bästa chansen kommer på en hörna där bollen rensas undan på mållinjen. Öjersjöspelarna vill ha mål men domaren friar.

Matchen slutar 1-0 till United Africa som efter tre matcher har full pott på nio poäng. Ska man se till hela matchen får nog segern anses som rättviss, även om Götaholmaren gärna sett ett oavgjort reslutat eller möjligen en ÖIF-seger.

UAFC har en hel del duktiga och snabba spelare, bland annat målskytten Efosa men även #10 Calvin Okafor på topp. De flesta uppspelen gick via deras duktige kapten Andy Erheriene på innermittfältet. UAFC:s målvakt är riktigt bra och bjöd på några fina räddningar. Det rullades en hel del boll hos United Africa men bolltempot var inte högt och de ställde till det för sig ibland och då blev det farligt direkt.

Öjersjö förblir en liten gåta. Götaholmaren hade stora förhoppningar på laget innan serien och det är ännu bara i början av säsongen men tre raka förluster är självklart inte bra.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Den fullständiga matchrapporten från Götaholm-Elisedal är fortfarande inte upp på förbundets hemsida men enligt Groggens "groggokoll" föll målen så här:

1-0 15min
2-0 28min
3-0 31min
4-0 48min
4-1 72min
5-1 74min

Götaholmaren var inte helt ute och cyklade...

I morgon eller på måndag får Götaholmaren sammafatta den fjärde omgången och blicka framåt mot en ny vecka med nya 6A-matcher!

#6
  

En dag på jobbet...


Det ska börja med att tilläggas att hela förbundets matchrapport inte är inne ännu så tiderna på målen och korten är inte exakta. Dessutom fick Elisedal ett par gula kort också som Götaholmaren inte har med just nu. Detta får kompletteras i morgon.

Götaholm mönstrade ett liknande lag som senaste mot FC Bosona, den enda ändringen var att Felix var tillbaka som vänsterback istället för Koffe. Laget såg alltså ut såhär:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Felix
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Koffe
Martin J
Victor
Tony
Matte

När väl matchen började, denna fina aprilkväll, var det lite trevande i början från båda lagen. Gräsmattan på Gamlestadsvallen är väl inte i toppskick och det var ofta att båda lagen tog det säkra före det osäkra och la lite längre bollar. Elisedal hade en duktig forward (#16) som Götaholm hade problem med men det skapades inga farliga målchanser. Götaholm hittade lite bollar mot Abdi och Natti och både Shafie och Tobbe hade lite inläggslägen. Abdi hade bland annat ett friläge som han brände. Götaholm tar över efter en stund och kan trycka på och då kommer även 1-0 målet. Ett riktigt vackert fotbollsmål. Efter en fin spelvändning från Freddan till Tobbe (tror jag) fyller Felix på och kan slå ett utmärkt inlägg. Inlägget möts med en språngskalle i straffområdet av Rasta! Götaholm fortsätter att föra spelet (dock utan något riktigt bra spel) och innan första halvtimmen är slut står det 3-0 till Götaholm och matchen är i praktiken avgjord. 2-0 kommer efter att Natti vrider och vänder lite och skjuter och returen hamnar hos Edvardsson som nickar bollen mot mål. Elisedals målvakt (som gissningsvis inte är målvakt i vanliga fall) fumlar in bollen. 3-0 kommer när Felix slår upp bollen mot Tobbe på mittplan och Tobbe slår vidare bollen i djupet mot Natti. Natti driver in i straffområdet och kan ganska snyggt och högt placera in bollen i mål.

Resten av halvleken spelas mest av. Elisedal har några halvchanser på hörnor och frisparkar men Mackan är bra med och plockar ner några bollar. Götaholm har även de några mer halvchanser.

Götaholm kan ganska tidigt göra 4-0 i andra halvlek. Abdi tar sig runt på kanten och spelar Rasta utanför straffområdet och han går på avslut. Skottet är kanske inte det hårdaste eller mest välplacerade som skjutits på G-vallen men enligt skytten själv var det ledigt i armhålan på målvakten.

Spelet är fortfarande inte jättebra från Götaholms sida men det rullas lite stundtals och Elisedal tillåts inte skapa några heta lägen. Elisedal skulle dock reducera och det kom via en straff. I utkanten av straffområdet går en Elisedalspelare omkull i kamp med Ljungan. Spelaren själv sa efteråt att det var ganska billigt dömt. Hur som helt placerar Elisedals lagkapten Matthew Bell in bollen säkert bakom Mackan.

Victor lyckas även med konsttycket att bli utvisad på cirka 6 minuter! När Victor ska byta med Abdi så kliver Abdi av vid halva halvplan lite innan Elisedals bänk och Victor kliver då in på planen vid mittlinjen. Domare ser detta och bytena måste ske vid mittplanen. Enligt regelboken är det visst spelare som beträder planen som får varning. Så Victor börjar sitt riktiga inhopp (han var inne på en och annan hörna innan) med att få en ostskiva. En stund senare byter Elisedal (också på fel plats) men domaren låter detta gå förbi ostört. Victor tar det dåliga beslutet att påpeka detta för domaren, som då ger honom då ostskiva nummer två.

Det ska väl tillläggas att domaren la matchen på en nivå som (enligt Götaholmaren) inte riktigt passade hur matchen såg ut. Det var absolut ingen ful match men ändå var det väldigt många gula kort. Säkert helt enligt regelboken men det kändes som det letades efter anledningar att ge kort.

Hur som helst kunde Götaholm nästan direkt efter straffen utöka till 5-1 genom Natti. Matte Iljin hade (till publikens stora jubel) bytts in och briljerade som yttermittfältare. Efter en raid på kanten kunde han spela in bollen till Natti som placerade in 5-1.

Matte hade även en jättechans att göra mål lite senare efter ett inlägg av Martin J men då får målvakten upp en hand och gör en kanonräddning på Mattes nick. Inget ont om Matte men det var någonstans skönt att Elisedals vikarierande målvakt ändå fick göra en fin räddning då han nog får ta på sig ett par av Götaholms mål. Synd dock att publiken gick miste om Mattes klassiska målgest: den flygande ekorren eller möjligtvis den döende ekorren...

Götaholm bärgar tre poäng och gör lite mål men så mycket mer än det var det inte. En dag på jobbet helt enkelt. Elisedal är ett gött gäng som aldrig ger upp och stämningen på planen var bra. Nu vet Götaholmaren inte om det saknades många spelare i Elisedal (väldigt många har lämnat sedan förra året dock) men laget kommer tyvärr att få väldigt stora problem att hänga kvar...

Trevligt med en hel del publik. Gamla götaholmarna Tom Berndtson (som gjorde 3 mål, alla på straff, för sitt Kortedala i går) och Pontus Svedberg var där med diverse annat löst folk som helt klart höjde stämningen på läktaren. Även vuvuzelas hördes under matchen.

Freddan drar en klockren Dagens Wedberg då han innan matchen funderar på om det kanske kan bli "tio-siffrigt". Lite väl optimistiskt ;-)...

Positivt: Tre poäng och fem mål framåt, Natti (2) och Edvardsson (1) fick göra sina första mål för säsongen. Fint väder och en del publik.

Negativt
: Utvisningen på Victor, Mackan fick inte hålla nollan, onödiga varningar och en skada på Felix i andra halvlek. 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------    


I kväll spelades även matchen mellan Lekstorp och Marieholm där Marieholm fortsätter att gå från klarhet till klarhet med sin tredje seger på fyra matcher. Marieholm fick en kanonstart på matchen då deras speciella måltjuv Fidan Hyseni kunde göra mål redan efter en minut! Ett mål av Walid Shaat och ännu ett Hyseni-mål (hans femte för säsongen) gjorde att Marieholm kunde gå till halvtidspaus med en betryggande 3-0 ledning.

Ännu ett mål från Marieholm i 75:e minuten tar död på all spänning i matchen. Lekstorp reducerar dock två gånger om men seger verkar aldrig riktigt hotad. Inga matchrapporter är inne ännu men Götaholmaren får återkomma med lite mer om själva matchbilden när detta dyker upp.

Det kan iallafall konstateras att Marieholm ser starka då det inte är lätt att bege sig ut till Lekstorp och få med sig alla tre poängen hem...I går tog Croatia en riktigt fin skalp då Olskroken besegrades med hela 6-2 på bortaplan! Matchen börjar dock ganska jämt då Croatia försöker hitta sitt kortpassningsspel och Kroken lyfte lite längre bollar mot Jonas "Söder" Söderström på topp. Efter nio minuter får dock Olskroken en frispark fem meter utanför straffområdet. Söder kliver fram och dunkar upp bollen i krysset helt otagbart för målvakten!

Kroken har en hyfsat bra period efter målet men detta kommer av sig när Croatia kan kvittera genom Jihad El-Hajj. Spelet svänger över lite mer till Croatias fördel och Krokens uppspel fastnar oftas på Croatias mittfält. Precis innan halvtid kan Croatia ta ledningen genom Beshar Ali efter att Alexander Nylin tagit sig runt på kanten och fint spelat in bollen.

Kroken börjar andra halvlek bäst och vaskar fram ännu en frispark utanför straffområdet. Även denna gång kliver Söder fram och istället för krysset placerar han in bollen lågt vid ena stolpen och 2-2 är ett faktum. Enligt förbundet var det Patrik Bengtsson som gjorde detta mål men vi på Götaholmaren (inget ont om herr Bengtsson) litar mer på Olskrokens egna matchrapport.

Kroken får dock inte fira så länge då Croatia nästan omgående återtar ledningen. En lång boll lyfts in mot mål och en Croatiaspelare vinner luftduellen med Krokens målvakt och bollen hamnar hos El-Hajj som kan göra sitt andra mål för kvällen.

Croatia trummar på och Olskroken orkar inte riktigt komma upp i press och ligger lite fel i sina positioner. Detta göra att Croatia kan få igång sitt fina kortpassningsspel. Croatia kan utöka till 4-2 och trots ännu ett bra frisparksläge blir det inga mer mål för Kroken. Istället kan Croatia fortsätta att kontrollera matchen och göra två mål till under de sista tio minuterna.

Kroken vill nog glömma den här matchen så snabbt det går. Deras matchrapport hittas HÄR.

Croatia gör sin bästa match för säsongen. Deras matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon spelas den sista matchen i den fjärde omgången mellan Öjersjö IF och United Africa FC. Götaholmaren kommer att vara där!

#6

Matcher!I en väldigt händelserik match kunde FC Bosona till slut stå som segrare tack vare ett "äkta" (tre mål i följd i samma halvlek) av Darmin Muslimovic. Gårda BK får jaga vidare efter första vinsten.

FC Bosona började bäst och redan efter en minut hade FCB:s Sean Grebovic ett friläge som dock Gårdas målvakt räddade. De första tio minuterna skapade Bosona ett par fina chanser men utan att göra mål. Efter en Bosonahörna kan Gårda dock kontra och vindsnabbe Simon La Verghetta kan göra sitt fjärde mål för säsongen och ge Gårda ledningen. Gårda tar nu över spelet och kan mycket fint även göra 2-0 efter fint rull hela vägen från backlinjen upp till anfallet där La Verghetta kan lira in bollen till Oscar Arnesson som gör mål.

Bosona jobbade sig dock tillbaka in i matchen och kan reducera på straff genom Elvedin Delibasic efter att Samir Abaz blivit fälld. 2-1 dock till Gårda i halvtid och Gårda avslutar första halvlek med bra spel och en hel del chanser.

På grund av sitt tränaruppdrag i Lärje/Angered kunde Bosonas Darmin Muslimovic inte komma förrän till andra halvlek. Han skulle dock spela huvudrollen när han väl klev in på planen. Med Muslimovic i spetsen tog Bosona över spelet och Gårda tröttnade.

Den sista kvarten var verkligen händelserik, eller var sägs om tre mål, fyra gula kort och två röda! Muslimovic började med att kvittera i den 76:e minuten på en frispark som vackert gick över muren och i mål. 3-2 målet kom på ett fint placerat skott i krysset och 4-2 på straff. Gårda fick som sagt (enligt förbundets sida iallafall) två röda kort (ett i samband med straffen).

FC Bosona tog en viktig seger och Gårda får kämpa vidare.

FCB:s matchreferat hittas HÄR.Västkusten ångar på och är fortfarande obesegrade efter fyra omgångar. Matchen började dock i ganska lågt tempo där VBK rullade boll och BBK backade hem och försvarade sig. Inget av lagen skapade dock några heta chanser. Efter en kvart höjde dock Västkusten bolltempot och kunde då också skapa lite halvchanser genom att komma runt en hel del på kanterna men utan mål.

Efter 22 minuter tar dock VBK ledningen. BBK:s målvakt boxar bort ett inlägg men bollen hamnar hos lagkapten Aamir Fouad som iskallt kan lobba in bollen i mål. 2-0 målet kommer ganska snabbt efter detta efter fint och osjälviskt spel som till slut gör att Aram Salih kan stöta in bollen i mål.

Björndammen flyttar upp spelet och sätter lite högre press på VBK men VBK behåller kontrollen över matchen och 2-0 står sig halvleken ut.

BBK har flyttat om lite inför den andra halvleken och lyckas täppa till lite mer på mitten och även vinna en hel del boll och ställa om till avslutningslägen. BBK har bland annat en hörna som Aamir Fouad nickar undan på mållinjen. Björndammen reducerar även i 65:e minuten då man vinner boll på mitten och kan ställa om och Västkusten känns lite skärrade.

Västkusten tar dock tag i matchen igen och kan göra 3-1 genom Mohamad "Moe" Krayem efter en genomskärare och frilägen med klassisk rundning av målvakt. Även 4-1 kommer det på ett friläge och matchen är avgjord.

VBK ångar alltså på och är tillfällig serieledare! Björndammen känns väldigt upp och ner och är helt klart svårlästa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren får ta på sig dumstruten och ställa sig i skamvrån. Anledningen undrar säkert ni? Götaholmaren hade fått för sig att Olskroken passade Croatia väldigt dåligt, men i dagens match så vann Croatia med 6-2!!!

Mer om den matchen i morgon...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Olskrokens Ray Pantzar har helt klart något att fundera över efter den stjärnsmällen. Hans dotters lag lyckades dock lite bättre i dag då de (Utbynäs dam 7-manna) besegrade Härryda med 17-1!

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

I morgon smäller det på Gamlestadsvallens gräsmatta klockan 19.00 då Götaholm ställs mot Elisedal. Även Lekstorp-Marieholm spelas i morgon...

Till sist...Dagens Wedberg:

Bengan frågar vilka som inte hade med sig bollar ut till träningen. Abdi räcker upp handen var på Bengan frågar varför?
-Bollen är paff (säger Abdi)
-Vi har en pump i lokalen!
-Va! Det visste jag inte! (svarar Abdi)

Full fart framåt imon!

#6 

Dagens matcher...

Västkustens BK slog i kväll Björndammens BK med 4-1. FC Bosona vände ett underläge 1-2 i halvtid till seger 4-2 borta mot Gårda BK.

Mer om dessa matcher i morgon...

Enligt rykten var det även ett par riktigt snygga mål i gårdagens b-lags match. Matte Iljin ska ha nickat in 1-0 i krysset på en hörna, fint slagen av Tony Rigo. Robin Larsens mål ska också ha varit riktigt snyggt. Enligt rapporter ett skott utifrån.

Roligast måste ändå ha varit att Matte Iljin blev inlåst i lokalen innan match när resten av laget värmde upp :-). Det tog en stund innan han saknades och Lillen fick gå och låsa upp åt honom... 

#6

Storseger för b-laget!

Götaholms b-lag tog en storseger i kvällens match mot FC Bosona. Gamlestadsvallens gräsplan värmdes upp ordentligt inför fredagens a-lagsmatch mot Elisedal då slutresultatet skrevs till hela 6-0 till GBK!

Enligt förbundets sida tog det bara två minuter för falafel-mästaren Matte Iljin att göra 1-0 för Götaholm. Målen fortsatte att rulla in och övriga målskyttar var: Victor Thomassen 2, Robin Larsen, Freddie Wedberg och Andreas Eliasson.

Götaholmaren gratulerar självklart till denna fina seger för b-laget och det bådar gott inför fredagens match...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade även träning i går, premiär på G-vallens gräsmatta. Det var en välbesökt träning som bestod av en del passningsövningar men också en del löpande för vissa och lite avslutande spel...

Det får väl tilläggas att mattan sett bättre dagar men uppenbarligen var det inga problem för b-laget att spela på den ;-)

#6


Inför omgång 4 & lite annat gött...

Ingen går säker för Götaholmaren och efter lite utbyte av information med sina hundratals kontakter i fotbollssverige kommer här en matchrapport från Croatias vinst över Gårda. Som alla seriösa journalister skyddar självklart Götaholmaren sin källa. Enligt denna källa såg matchen alltså ut så här:

Croatia började matchen bäst med få tillslag, ett bra och snabbt passningsspel. Detta kom dock av sig efter en stund då det blev mer individuellt spel och mer bolltransport från Croatias sida. Detta medförde att Gårda hade lättare att ligga rätt i defensiven.

När Gårda precis verkar komma in i matchen svarar Croatia med en blixsnabb spelvändning och kan göra 1-0. Gårda är dock bra med spelmässigt i matchen nu och hittar många bra vändningar av spelet. När bollen dock kommer till den sista tredjedelen är det dock väldigt ineffektivt. Gårdas enda riktigt bra målchans i första halvlek är ett friläge som Croatias målvakt räddar till hörna.

2-0 till Croatia kommer även det efter en blixtsnabb spelvändning ut på högerkanten. Därifrån kommer inlägget som går över Gårdas målvakt mot bortre stolpen där Jihad El-Hajj kan nicka in bollen i mål.

3-0 kommer även det innan halvtid och trots lite mer bollinnehav hänger självklart Gårdaspelarna med huvudet.

Det verkar som Gårda pratat om den sista tredjedelen under halvtidsvilan för i andra halvlek börjar laget skapa fler farliga chanser. Croatiaspelarna försöker fortfarande göra väldigt mycket på egen hand men när de spelar på få tillslag och hjälper varandra blir det farligt direkt. Croatia skapar tre-fyra farliga lägen i andra halvlek då de tar hjälp av varandra.

Det är dock Gårda som trummar på och kommer oftas runt på kanterna och skickar in bollarna framför mål. Gårda har dock väldiga problem att träffa mål. Till slut kommer dock 3-1 målet och lite efter det har även Gårda ett rungande ribbskott som studsar ner på "fel" sida mållinjen för Gårdas del. 3-2 reduceringen kommer för sent och Croatia kan hålla undan.

Sammanfattningsvis kan det sägas att Gårda har mycket boll och har väldigt bra spelvändningar då de överbelastar en sida för att sedan vända spel. Laget är dock väldigt ineffektivt på den sista tredjedelen. När det gäller Croatia har man många spelskickliga spelare men man använde sig förvånandesvärt lite av varandra. När man väl gjorde detta resulterade det i fina mål och tre poäng.

Götaholmaren tackar för denna matchrapport. Har någon av Götaholmarens läsare sett en 6A-match och vill dela med sig är det bara att emaila: gotaholmaren@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Efter lite påskledighet är det dags för den fjärde omgången i 6A:

ONSDAG 27/4

VÄSTKUSTENS BK - BJÖRNDAMMENS BK (19.30 Kviberg)

Två lag som tippades på den nedre halvan av Götaholmaren och dess läsare men som har överraskat positivt. VBK är till och med obesegrade med två oavgjorda och en storvinst senast. BBK har fått in lite nya spelare har plockat en del poäng. Bland annat en fin derbyvinst mot Öjersjö. Kommer bli en jämn match mellan två lag med positiva tongångar just nu. Västkusten kommer att rulla boll och om BBK kan och orkar sätta press högt upp kan detta löna sig. Går man dock bort sig högt upp öppnar det luckor bakåt.

TIPS: Oavgjort med liten fördel VBK.

GÅRDA BK - FC BOSONA (19.30 Överåsvallen)

Gårda BK jagar fortfarande första segern men verkade ha hyfsat spel mot Croatia men utan att kunna omvandla chanser till mål. FC Bosona har trots stabilt spel bara fått med sig en vinst på de tre första matcherna. Blir en intressant match. Gårda kan säkert skada FCB då de gillar att komma runt på kanterna med snabba spelare. Med sina offensiva yttrar och centrerade mittfält finns det ytor på kanterna hos FCB som Gårda säkert kan använda. Får FCB igång sitt rull på mitten lär dock inte Gårda få låna bollen så mycket och då spelar det mindre roll om det finns ytor. Lite måste-match för båda lagen, då FCB säkert vill haka på toppen och Gårda vill självklart lämna botten. Mirza "Suarez" Dervisevic saknas för FCB.

TIPS: Bosonas tålamod och offensiv kommer att ge tre poäng. Gårda får jaga vidare.

TORSDAG 28/4

OLSKROKENS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Överåsvallen)

Kroken fick senaste matchen mot United Africa inställd och stod alltså över tredje omgången. Är detta bra eller dåligt för Kroken är frågan? Är formen konserverad? Laget har dock varit på läger och även kommit igång med sitt b-lag (där det blev vinst i premiären) så humöret är säkert på topp. Croatia tog en efterlängtad seger mot Gårda och det är säkert positiva tongångar även där. Götaholmaren har dock fått för sig att Olskroken passar ganska dåligt för Croatia. Tränare Pantzar har hittat stabilitet i Kroken och laget kommer att ligga tight på Croatia och det kan även tänkas att det kommer smälla en del. Kan Croatia dock hitta sitt fina kortpassningsspel och blixtsnabba vändningar så kan Kroken få svårt att hänga med.

TIPS: Kroken får gälla som favoriter till tre poäng.

FREDAG 29/4

LEKSTORPS IF - MARIEHOLM BoIK (19.00 Lekstorpsvallen)

Lurig match. Lekstorp är obesegrat och starka hemma men Marieholm är svårlästa och har två segrar på tre matcher och gör mycket mål framåt med Ceesay och Hyseni. Möjligen att målfarlige Marcus Pätsi är tillbaka för LIF, men Jonathan Valli Pätsi saknas efter rött kort senaste mot BBK. Kan bli en hårdspelad match där ostskivorna möjligen kan dugga tätt.

TIPS: Lite fegt kanske, men kryss får det bli.

GÖTAHOLM BK - ELISEDALS IS (19.00 Gamlestadsvallen)

Gräspremiär på G-vallen, som inte lär se ut som Nou Camp. Sett till lagens inledning på säsongen ska självklart Götaholm gälla som favoriter och vill man stanna i toppen är det bara tre poäng som gäller. Elisedal kommer dock att kämpa och slita och ge allt de har. Det ska inte glömmas att de varit med bra i inledningen av alla sina matcher men inte orkat i slutet. Götaholm har dessutom svårt för just EIS då man till exempel förlorade båda matcherna förra säsongen. Götaholm måste verkligen se upp och inte ta lätt på denna drabbning.

TIPS: Inga kommentarer.

LÖRDAG 30/4

ÖJERSJÖ IF - UNITED AFRICA FC (13.00 Öjersjö IP)

Ännu en lurig match. ÖIF föll stort mot Marieholm i förra omgången och är säkert revanschsugna medans UAFCs förra match blev inställd. Laget har dock två segrar i de två första omgångarna. Götaholmaren har inte sett några av lagen live denna säsong. Kommer United Africas framgångssaga att fortsätta eller sätter ÖIF stopp för detta för att själva haka på toppen? Frågetecken för ÖIF på duktige Mikael Kubic som saknades mot Marieholm.

TIPS: Oavgjort.

---------------------------------------------------------------------------------------------

För er som missat detta pågår det en liten debatt här på Götaholmaren efter senaste inlägget. Det gällde FC Bosonas matchreferat från matchen Bosona-Götaholm. Götaholmaren höll inte riktigt med om att de flesta lagen i 6A saknar eget spel eller spelidé men menade mer att handlade om olika spelidéer. Diskussionen gled även in på vacker fotboll (hur man nu bestämmer det) jämfört med effektiv fotboll...

Kolla gärna förra inlägget (och kommentarerna) och kommentera!

Götaholmaren ber dock alla att hålla en respektfull och trevlig nivå.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränar i kväll 18.00 Gamlestadsvallens gräs för första gången i år. Bengan har lovat ett hårt pass efter påskhelgen.

Götaholm har även b-lagsmatch mot FC Bosona i morgon på G-vallen. 19.00 drar matchen igång.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Klockan 16.00 i dag börjar matchen mellan QPR och Hull. Vid vinst säkrar QPR spel i Premier League nästa säsong.WE ARE QPR!

#6

Tillbaka!

Efter en mycket trevlig påsk i Småland (med en hel del Wii-spelande men inga skador denna gång) är Götaholmaren tillbaka igen!


På skärtorsdagen kunde alltså Croatia ta sin första seger för säsongen när Gårda BK besegrades med 3-2. Croatia hade fått tillbaka en hel del spelare som saknades i mötet med FC Bosona, där ett blekt Croatia föll med 2-1. Två av dessa var Beshar Ali och Jihad El-Hajj och dessa två herrar såg till att Croatia ledde med 2-0 efter 23 minuter och innan halvtimmen var spelad hade duktige Alexander Nylin ökat på till 3-0. Nyttige Genc Doroci var även tillbaka i laget efter att ha missat Bosonamatchen.

Gårda kom dock igen och Simon La Verghetta reducerade (med sitt tredje mål för säsongen) till 3-1 och Sebastian Gokah kunde göra 3-2 i 80:e minuten och ge matchen lite nerv. Närmare än så kom dock inte Gårda, som får jaga vidare efter första segern.

Eftersom inga matchreferat finns att hitta har Götaholmaren ingen aning om hur matchbilden såg ut. Gårda förblir ett litet mysterium och står alltså på noll poäng efter tre omgångar (kunde iofs varit värre då vissa lag mycket högre upp har noll poäng efter fyra omgångar, och andra en poäng efter fem). Eftersom Götaholmaren varken sett några matcher med Gårda ännu eller har särskilt bra koll truppen är det svårt att avgöra vad denna svaga inledning beror på...

------------------------------------------------------------------------------------------------

För den som är intresserad finns det nu ett matchreferat från matchen FC Bosona - Götaholm BK uppe på FC Bosonas hemsida. Klicka HÄR.

Detta matchreferat följer Götaholmarens syn på matchen i vissa delar medan andra delar skiljer sig en del. Självklart finns det inget rätt och fel då alla har rätt till sin syn på matchbilden...

Referatet avslutas dock med detta:

"Götaholm vinner tack vare sina fasta situationer och kämpaglöden men dem saknar ett eget spel och tyvärr måste vi vara förberedda på att dem flesta lag i sexan har liknande spelstil.  Det är bara o ta nya tag på träningarna och jobba hårdare i nästa match."

Götaholmaren har självklart inga ambitioner att starta någon "beef", för att använda hiphopspråk (Lillen, det betyder att bråka med varandra), med FC Bosona, som är en mycket trevlig och seriös förening. Dock kände Götaholmaren att det var passande med en kommentar till slutet på matchreferatet.

Till och börja med går det väl att hålla med om att Götaholm till viss del gjorde sina mål på fasta situationer. 2-2 målet var en frispark som skarvades i mål. Straffen skapades efter en hörna och Götaholm var riktigt farliga med sina hörnor. Att Götaholm kämpade är det väl inget snack om men så ska det ju självklart vara.

Det som Götaholmaren dock inte håller med om är att laget skulle sakna ett eget spel och att hela spelidén går ut på att kämpa och hoppas på att avgöra på fasta situationer. Götaholm har en klar spelidé och en tanke på hur man vill spela fotboll och skapa chanser.

I de matcher som Götaholmaren sett och medverkat i själv där FC Bosona varit inblandade så har laget en väldigt klar spelidé. Mycket bollinnehav, spel via mittfältet där det oftas försöker skapas 3 mot 2 lägen på innermittfältet, och snabba offensiva yttrar/forwards på kanterna som kan utmana och komma förbi sin gubbe. Poängen som Götaholmaren försöker komma fram till är att många lag i 6A har inte just denna spelidé men detta gör ju självklart inte att de inte har ett eget spel eller en egen spelidé, utan bara att de har en annan spelidé. Även om ett lag skulle smälla på och slå långbollar i 90 minuter så är det ju fortfarande en spelidé, möjligen ingen rolig sådan men likväl en spelidé. Det ska även tilläggas att många lag i 6A gillar att spela kortpassningsspel och rulla runt bollen mycket. Västkusten är ett utmärkt exempel då de (både på gott och ont) försökte spela sig ur nästan varje situation i matchen mot Götaholm.

Sedan finns ju självklart den ständiga debatten om vacker eller effektiv fotboll. Självklart vill alla lag både vinna matcher och spela attraktiv fotboll men Götaholmaren antar att de flesta lagen hellre tar tre poäng istället för att spela vacker fotboll? Arsenalsupportrar hade nog kunnat tänka sig att byta ut lite fint kortpassningsspel mot ett par titlar de senaste 5-6 åren.

En del av tjusningen med fotboll (på alla nivåer) är när olika fotbollsstilar och spelidéer möts och sätts på prov.

Att 6A skulle vara en serie med lag utan eget spel och egna spelidé håller Götaholmaren absolut inte med om, dock finns det väldigt många olika sätt att se på fotboll...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått reda på att Björndammen (som Götaholmaren tyvärr har lite dålig koll på) har gjort klart med två sena nyförvärv. Robin Griffiths och Olle Kristhammar heter de nya spelarna och båda har funnits med både i derbysegern mot Öjersjö och i senaste matchen mot Lekstorp. Kristhammar gjorde även BBK:s 1-0 mål mot Lekstorp.

Båda spelarna kommer från anrika Degerfors IF där de spelat juniorfotboll. Degerfors juniorlag återfanns förra säsongen i Juniorallsvenskan Norra Elit med bland annat Djurgården, AIK, IFK Norrköping och Hammarby

Kristhammar verkar vara den som varit närmast a-laget i Degerfors med bland annat a-lagsmatcher i DM.

Hur som helt verkar det vara två bra nyförvärv för Björndammen!

Björndammen fick även lite mediabevakning (förutom Götaholmaren) inför säsongen. Klicka HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått besked angående Lekstorps målfarlige Marcus Pätsi. Han är skadad för tillfället men är enligt uppgifter snart tillbaka...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Detta var allt för idag...

#6   

Croatiaseger!

Croatia tog sin första seger för säsongen när Gårda besegrades med 3-2. Förbundet har inte några målskyttar ännu.

Götaholmaren får återkomma på söndag med fakta om den här matchen. Orkar man inte vänta är det bara att gå in på förbundets sida (6A-länken till höger) och kolla själva...

Nu blir det lite påskledigt! Bloggen återkommer på söndagskvällen...

Glad Påsk!

#6

Mål, kort & lite annat...Det blev delat pott i en hård match mellan Björndammen och Lekstorp. Det var bortalaget som började bäst och för matchen och Björndammen får kontringsspela, dock ganska farliga sådana. Det är också Björndammen som tar ledningen efter att ha fått en frispark (tveksam sådan enligt LIF) precis utanför straffområdet. Efter en fin variant kan Olle Kristhammar göra mål. Inte långt efter har BBK ett friläge men de missar detta och istället kan Lekstorp kvittera. Marcus Johansson (som uppenbarligen kan både passa och göra mål och inte bara ta kort) hittar in med ett inlägg till Robert Söderberg som kan dunka in bollen ribba in.

LIF tar nu tag i spelet igen och skapar flertalet bra målchanser och har även bud på ett par straffar. Precis innan halvtid kan dock Björndammen kontra och Navid John Parsa kan göra mål för BBK.

Lekstorp fortsätter att trumma på i andra halvlek och skapar en del halvfarliga lägen. Med en halvtimme kvar kommer kvitteringen då precis inbytte Samuel Malmqvist kan nicka in bollen. LIF trycker på för ett segermål men Björndammen står emot och matchen slutar lika.

Götaholmaren funderar lite på vart Lekstorps Marcus Pätsi tagit vägen? Efter 7 mål på fyra träningsmatcher har han inte spelat en enda seriematch. Skadad? Bytt klubb?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholms skyttekung från förra säsongen (och säsongen innan, och säsongen innan dess osv) Daniel Wedberg gjorde sitt första mål i serien för säsongen. Wedberg stod för matchens enda mål när SG-97 (efter två oavgjorda matcher) tog sin första seger för säsongen mot Eriksberg.

Gamla 6A-laget Bokedalen (som också spelar i 5B) tog även de sin första seger för säsongen när Hönö besegrades med 5-2. Inte oväntat hette flera av målskyttarna Nilsson i efternamn...

Bergums IF (som vann 6A förra säsongen) spelar numera i 5A och tog sin första seger i går när Tuve krossades med 6-0. I denna serie återfinns även Utbynäs, som börjat svagt med 1-5 mot Tollereds IF och 0-0 mot just Tuve. Ny chans i dag mot Romelanda.

Kortedala har fått en tung start i division 4A med bara en poäng på de tre första matcherna. I går föll laget mot Lunden ÖBK med 2-0. Den gamla götaholmstrion Tom Berndtson, Pontus Svedberg och Sladjan Ilievski fanns alla i startelvan men det hjälpte alltså inte.

Ett annat lag som har det tungt är mitt gamla lag Rödbo IF. Två raka förluster än så länge i 7D. Leder gör nystartade Evins KIF (som Götaholm skulle mött i en träningsmatch under försäsongen). Nystartade Diseröd (från Kungälv) som blev omskrivna eftersom det var ett par 15-åringar som startade klubben, förlorade mot Hermansby med 12-0 i senaste omgången. I en intervju med lokalpressen i Kungälv innan säsongen trodde Diseröd att de skulle springa igenom 7:an eftersom det bara var gamla gubbar som spelade där. Laget har tre raka förluster och 2-21 i målskilland. Välkommen till seniorfotbollen ;-).

Efter ett nästan alla lag spelat tre matcher kollar Götaholmaren till hur det står till i toppen av Skytteligan och Kortligan:

SKYTTELIGAN:

3 MÅL:

Fidan Hyseni (Marieholm)
Toni Ceesay (Marieholm)
Abdi Bashir (Götaholm)
Fredrik Airosto (Götaholm) (2)

2 MÅL:

Edmond Shala (Västkusten)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Michal Kubic (Öjersjö)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Johan Jidegren (Björndammen)
Jonas Söderström (Olskroken) (1)
Calvin Okafor (United Africa)
Sean Grebovic (FC Bosona)
Simon La Verghetta (Gårda BK)

I vissa fall har förbundet rapporterat andra målskyttar än klubbarna själva. Götaholmaren har gått på klubbarnas linje. Siffran inom parentes är antal straffmål av de totala gjorda målen.

KORTLIGAN:

GULA KORT:

2 GULA:

Marcus Johansson (Lekstorp)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Pierre Högberg (Öjersjö)
Mattias Palmqvist (Björndammen)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Yadollah Navaian-Ghasemi (Björndammen)
Fredrik Petersson (Götaholm)
Karrar Mahadi (Marieholm)
Driss Sahla (Elisedal)
Pouyan Babr (Västkusten)

RÖDA KORT:

1 RÖTT:

Jonathan Valli Pätsi (Lekstorp)
Mirza Dervisevic (FC Bosona)
Patrik Nilsson (Marieholm)
Alexander Bergman (Gårda)

TOTALA KORT PER LAG (GULA+RÖDA):

BJÖRNDAMMEN
9+0
LEKSTORP 7+1
VÄSTKUSTEN 8+0
GÖTAHOLM 7+0
ÖJERSJÖ 7+0
MARIEHOLM 5+1
ELISEDAL 6+0
UNITED AFRICA 6+0
GÅRDA 4+1
FC BOSONA 3+1
CROATIA 3+0
OLSKROKEN 2+0

Olskroken, United Africa, Gårda och Croatia har bara spelat två matcher var.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Innan Götaholmaren drar till Småland för lite påskledigt kommer det en uppdatering ikväll gällande Croatia-Gårda...

#6   

Underbar vinst för Götaholm!Det var en underbar aprilkväll på Bläsebovallen när nykomlingarna FC Bosona tog emot Götaholm. Bengan hade formerat laget enligt följande inför denna drabbning:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Koffe
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Martin J
Filip
Victor
Matte

FC Bosona
ställde upp med följande startelva och bänk. Förbundets matchrapport hade lite andra gubbar från start men Götaholmaren tror att detta är närmare sanningen.

Startelvan
: Almedin Babacic (mv), Haris Memisevic, , Tommy Lundqvist, Elvedin Delibasic, Samir Abaz, Darmin Muslimovic, Sean Grebovic, Mirza Dervisevic, Denis Delic, Jasmin Hrvat, Tin Vucusic (C).

Bänken: Betim Bajrami, Elvin Motovac, Amir Hadzic, Dzani Hodovic, Ermin Aganovic.

När matchen väl drog igång var det FC Bosona som började bäst. Götaholm låg dock ganska tätt på mitten och Bosona spelade lite rakare än vanligt (i allafall de matcher Götaholmaren sett) och satte en del bollar direkt från backlinjen upp till forwards. Götaholm slarvade en del och Bosona hade bland annat en boll i ribban och några hörnor och farliga djupledsbollar.

Götaholm jobbade sig dock in i matchen och Shafie och Tobbe fick lite bollar att jobba med och även Abdi och Natti var med mer i spelet. Precis när Götaholm jobbat sig in i matchen och jämnat ut spelet lite kommer FC Bosonas 1-0 mål. En väldigt konstig situation där Götaholm har en frispark på mittplan som Ljungan ska ta men han petar bara till bollen (möjligen ska han lägga fram den eller så får han bara hjärnsläpp) och domaren anser att spelet är igång. En Bosonaspelare tar bollen direkt och de kan kontra. Bollen går ut på kanten och tillbaka in i mitten där Sean Grebovic kan frispelas och han gör inget misstag. Förbundets sida har en annan målskytt men Götaholmaren är ganska säker på sin sak. Riktigt tungt då Götaholm precis tagit sig in i matchen.

Det dröjer dock bara två minuter innan Götaholm kan kvittera. Shafie slår ett inlägg som landar på vid bortre stolpen där Rasta dyker upp. Han kan ta emot bollen och dra den på volley mot mål. Ingen kanonträff men i röran framför mål så går den in och matchen är kvitterad!

I slutet av första halvlek känns det som Götaholm tar över mer och Bosona känns lite trötta. Götaholm skapar en hel del bra chanser. Rasta har ett skott över, Abdi tar sig in i straffområdet men väljer att passa istället för att skjuta. Natti har ett skottläge i straffområdet som går över och även Tobbe har ett bra läge. Bosona är inte alls ofarliga och har några bra kontringar men Mackan är med bra. Bosona började bäst men Götaholm går till halvtidsvila som det lite piggare laget.

Tyvärr börjar andra halvlek riktigt illa för Götaholm. Efter bara tre minuter gör Bosona 2-1. En djupledsboll (som inte ser så farlig ut) släpps hem mot Mackan men en Bosonaspelare hinner före och kan peta in bollen i mål med knapp styrfart. Bosona har bytt en hel del gubbar inför andra halvlek och är nu det piggare laget ett tag. Det blir lite rörigt för Götaholm som har svårt att ta tag i spelet. Bosona för spelet men skapar inte så många jättechanser. Det farligaste är ett volleyskott från kortlinjen som smeker ribban.

Ännu en gång dröjer inte Götaholms kvittering så värst länge. Götaholm får en frispark precis över mittplan. Freddan tar den och drar den rakt mot målvakten som kommer ut. Mange kommer perfekt och hinner före målvakten och kan nicktoucha in bollen i mål!

Sista halvtimmen av matchen böljar lite fram och tillbaka. Båda lagen är trötta i det kvava vädret och även om Bosona kanske har lite mer boll är det Götaholm som skapar de bästa målchanserna. Victor har en jättechans på en hörna som går förbi alla och landar vid bortre stolpen men danskens fläkning går över. Götaholm är livsfarliga på sina hörnor och Ljungan har nog tre bra nicklägen. Natti har ett jätteläge att avgöra när han sliter sig loss och kommer helt fri men målvakten gör en fin räddning. Även Bosona skapar lägen men inte lika heta, Haris Memisevic har ett bra skott efter en fin dubbeltunnel men Mackan räddar till hörna. Darmin Muslimovic har en bra frispark som smiter utanför och Mackan är bra med och styr undan ett friläge.

När matchuret tickat upp till minut 84 händer det grejer (som dansken hade sagt). På en hörna (eller möjligen frispark) får Victor en riktigt bra träff med pannan och bollen ser ut att gå in precis under ribban. Bosonas Mirza Dervisevic kör en Luis Suarez och slår bort bollen med händerna. Solklart rött kort och straff.

Efter det traditionella korstecknet och kyss av bollen kan Rasta ganska lugnt rulla in bollen i mål och ge Götaholm en 3-2 ledning!

Som väntat backar Götaholm hem för att försvara ledningen men lyckas ändå skapa några chanser. Götaholm får en frispark precis utanför straffområdet men Ljungans skott är väl (om vi ska vara snälla) "sådär". Även Shafie är på väg igenom på en kontring.

Bosona har några chanser precis i slutet genom ett par hörnor och en frispark precis innan slutsignalen men Götaholm reder ut detta och tar en underbar trepoängare!

Hela laget gör en kanoninsats men extra beröm till Mackan (som är väldigt stabil i kassen) och Ljungan som var en bjässe i försvaret och använde sina axlar på bästa sätt. Hela laget jobbar för varandra och orkar sätta stopp för Bosonas annars giftiga upprullningar på mitten.

Götaholm går nu till påskvila som serieledare och får suga på den karamellen tills på måndag då det är dags att gå vidare.

Dagens klockrena Wedberg bjöd Abdi på innan matchen. Han tyckte att matchshortsen var för små och tyckte att Rasta skulle föra det vidare eftersom han är med i "elevrådet". Jag lovade att ta upp det med rektorn så fort jag kunde ;-)...

--------------------------------------------------------------------------------------


Västkusten tog som väntat sin första seger för säsongen när Elisedal i tisdags besegrades med hela 5-1 på bortaplan.

Västkusten tog tag i matchen direkt och drog igång med ett högt tempo som inte Elisedal hängde med på. 1-0 kom efter en kvart efter att ett stolpskott och en dålig rensing av Elisedalförsvaret som Aram Salih kunde ta vara på. Elisedal försökte dra ned på tempot och de lyckades efter Västkustens ledningsmål. EIS kommer in i matchen mer och har bland annat ett friläge efter en halvtimme som målvakten Sam Noori kan rädda till hörna. I samband med denna hörna får Elisedal ytterligare tre stycken men inga blir jättefarliga. EIS flyttar även upp spelet för att pressa VBK men VBK löser detta och kan göra 2-0 innan paus genom Erik Lukacs efter ett friläge.

Till andra halvlek byter VBK en hel del spelare och detta kanske påverkar att Elisedal kan reducera efter bara 5 minuter av andra halvlek på ett inte helt otagbart långskott från Matthew Bell. VBK spelar dock upp sig efter detta och resten av matchen kontrollerar man. EIS har ett farligt långskott till men det är det enda. 3-1 till VBK kommer på straff genom Pouyan Babr. VBK har en massa chanser men det dröjer till 81:a och 90:e innan 4-1 och 5-1 kommer.

Tränare Kenneth Lindfors var nöjd med matchen (och de många målen) förutom en 20-minutersperiod i första halvlek då laget gick ner i Elisedals tempo. Han vill även framhålla kollektivet framför några enskilda spelare.

  
      
I tisdags spelades även Marieholm-Öjersjö där Marieholm tog en imponerande 5-2 seger! Från Öjersjös hemsida kan följande snappas upp om matchen:

Marieholm chockstartar matchen med två snabba mål, det första efter ett anfall från kanten och dålig markering av Öjersjö. Det andra på ett friläge när bollen lyfts över ÖIF:s backlinje. Efter den dåliga starten kommer ÖIF in i matchen mer och skapar lite chanser, bland annat en farlig frispark (där det möjligen skulle vara målchansutvisning). Petar Bojovic har även en nick i ribban. Öjersjö slarvar dock och istället för mål framåt gör Marieholm 3-0 innan halvtid.

Öjersjö reducerar ganska snabbt i andra halvlek genom Bojovic efter slarv hos Marieholm. ÖIF flyttar nu upp gubbar och Marieholm skapar farliga kontringslägen och kan göra både 4-1 och 5-1. Öjersjö är ett slaget lag men kan iallafall till siffrorna genom Bojovics andra mål för dagen.

Imponerande av Marieholm som kan bli att räkna med.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen och Lekstorp spelade 2-2 i dag. Mer om detta i morgon.

Matchen mellan United Africa och Olskroken är uppskjuten då ingen domare dök upp. Tur kanske för Kroken som hade lite dåligt med gubbar. Kan det vara träningslägret som ställt till det? Framgår inte om "skadorna" är fotbollsrelaterade ;-).

I morgon kommer Croatia eller Gårda (eller båda) att ta sina första poäng för säsongen...

Götaholmaren lyfter på hatten och tackar för sig!

#6    

Sena resultat...

Marieholm slog Öjersjö med 5-2 och Västkusten besegrade Elisedal med 5-1. Mer om detta i morgon...

#6

Kobror & b-lag

I dag spelade Götaholms b-lag sin seriepremiär borta mot IK Zenith. Götaholmaren gissar lite på vilken position spelarna hade men startspelarna och bänken stämmer:

Målvakts-Johan
Koffe-Filip-Robin L-Kevin
Micro-JK-Martin J (C)-Gustav
Freddie-Victor

Bänken:
Fjellman
Matte
Shafie

Efter lite direktkontakt med den långe dansken har Götaholmaren fått reda på att Götaholm vann matchen med 2-1. Båda målen gjorda av Freddie Wedberg. Dansken själv lär ha missar några chanser men lovar att bättra sig till på onsdag.

Matte Iljin spelade sista 20 och lär enligt rapporter varit rejält trött efter matchen. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Att förra årets skyttekung i 6A, Martin "Kobran" Delmoro lämnat 6A-laget Elisedal IS inför denna säsongen är ingen hemlighet. Rykten cirkulerade att han begav sig tillbaka till Fadini. Ett Fadini som åkte ur 6A och numera spelar i 7A.

Det kan nu konstateras att dessa rykten stämmer. Fadini har börjat illa i seriespelet med tre raka förluster. 1-2 i premiären mot Skogshyddan där Fadinis mål kom till via ett självmål. I den andra matchen blev det en tokförlust med 12-1 mot FC Roma United, Fadinis mål gjordes självklart av Delmoro.

Nu kommer det riktigt sjuka. I den tredje matchen blev det stryk med 6-10 mot Gårdsten! Fadinis första mål var ännu ett självmål men de övriga fem gjordes av...gissa vem...Delmoro!

Fadini har alltså gjort 8 mål varav 2 är självmål och de andra 6 har Delmoro gjort!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon spelas 6A-matcherna Elisedal-Västkusten och Marieholm-Öjersjö.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR spelade tyvärr bara 0-0 hemma mot Derby och festen får vänta lite. QPR har nio poäng ner till tredjeplatsen med fyra omgångar kvar...

#6  

Bakåt & framåt

Götaholmaren börjar med att sammanfatta den andra spelade omgången i division 6A:

OLSKROKENS IF - MARIEHOLM BoIK 3-1

Olskroken
tar sin andra raka seger när Marieholm besegras med 3-1 hemma på Överåsvallen. Eftersom Marieholm är väldigt svårscoutat är det svårt att värdera denna seger men OIF leder iallafall serien efter två spelade matcher och känns väldigt intressanta. Nye Johan Hellenäs (från Rannebergen) gjorde mål direkt och kommer bli nyttig.

FC BOSONA - CROATIA GÖTEBORG 2-1

Chockstart från Croatia med mål nästan direkt. FC Bosona jobbade sig in i matchen och tog sakta men säkert över för att helt dominera andra halvlek och även avgöra. Bosonas bollinnehav och tålamod gav utdelning och laget fick revansch för premiärförlusten. Croatia står oväntat på noll poäng efter två omgångar och har bara mäktat med två mål och hade väldigt svårt att skapa farliga målchanser i denna match.

ÖJERSJÖ IF - BJÖRNDAMMENS BK 2-3

Götaholmaren
har inte tillgång till något matchreferat från något av lagen så matchbilden är svår att få grepp om. Det kan väl dock konstateras att det var omgångens skräll, nedre-halvan tippade BBK mot övre-halvan tippade Öjersjö. Derbyn brukar ju dock bjuda på oväntade reslutat och detta kan också ses som ett tecken på att serien kommer bli väldigt jämn.

GÅRDA BK - UNITED AFRICA FC 2-4 

Ännu en match där Götaholmaren bara har förbundets matchrapport att gå på. Dessutom har båda lagen varit svåra att hålla koll på under försäsongen. United Africa tar alltså sin andra raka seger och är tillsammans med Kroken de enda lagen med full pott. United Africa blir helt klart att se upp med och lär nog inte underskattas i fortsättningen. Gårda förblir en liten gåta och får vänta på sina första poäng.

LEKSTORPS IF - ELISEDALS IS 3-1

Omgångens säkraste även om Elisedal tog ledningen tidigt. EIS innehar sistaplatsen och frågan är om de har materialet att ta sig därifrån. Inget snack om att laget alltid kämpar (de har tagit ledningen i båda matcherna) men det verkar vara en del spelare som lämnat och det verkar svårt att få tag i spelare till matcher, särskilt spelare som orkar i 90 minuter. LIF är luriga och kommer säkert att smyga med i toppskiktet.

GÖTAHOLM BK - VÄSTKUSTENS BK 1-1

Två straffmål avgjorde mellan Real Madrid-Barcelona och Arsenal-Liverpool och så även i matchen mellan Götaholm och Västkusten. Där slutar väl likheterna ;-). Lagen hade varsin halvlek men väldigt slarvigt från båda lagen när man närmade sig motståndarmålet. Besviket hos Götaholm då man inte kom upp i normal standard och VBK har två poäng efter två matcher men hade nog hellre tagit en trepoängare istället för att vara obesegrade.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren blickar framåt mot veckan och matcherna i omgång nummer tre:

TISDAG 19/4

MARIEHOLM BoIK - ÖJERSJÖ IF

Båda lagen vann sina premiärer för att sedan förlora i andra omgången. Oviss match då Götaholmaren har väldigt svårt att få grepp om Marieholm. Har spets framåt med Ceesay och Hyseni men känns som dagsformen kan variera väldigt mycket. ÖIF är säkert väldigt taggade efter en tung derbyförlust mot Björndammen.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Oavgjort.

ELISEDALS IS - VÄSTKUSTENS BK

Båda lagen jagar första segern men VBK har två oavgjorda medans EIS har två raka förluster. Västkusten gillar att hålla bollen inom laget och spela kortpassningsspel. Elisedal kommer säkert hänga med ett tag men det är jobbigt att jaga boll för länge. Västkustens tålamod kommer att ge utdelning mot ett Elisedal som tyvärr för deras egen del inte kommer att orka.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Västkusten vinner.

ONSDAG 20/4

UNITED AFRICA FC - OLSKROKENS IF

De två enda fullpottarna möts här i en riktigt intressant match (synd att Götaholm spelar samtidigt). Båda lagen har självklart överraskat positivt och det här är riktigt svårtippat. Kroken verkar dock ha hittat ett stabilt och disiplinerat spel och verkar även ha fler spelare som kan avgöra i år än tidigare.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Olskroken vinner en jämn match. 

BJÖRNDAMMENS BK - LEKSTORPS IF

BBK
vann överraskande derbyt mot Öjersjö och frågan är om de kan ladda om mot Lekstorp. LIF har inlett med en oavgjord och en vinst och känns helt klart starkare på hemmaplan än på bortaplan. Lär bli en jämn och hård match.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Oavgjort.

FC BOSONA - GÖTAHOLM BK

Bosona
imponerade senast mot Croatia, det samma kan inte sägas om Götaholm i deras match mot Västkusten. Lagen har nog ganska bra koll på varandra särskilt då de möttes under försäsongen. Oviss match där vinnaren tar ett litet kliv mot toppen. Kan bli en målrik tillställning.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Inga kommentarer...

TORSDAG 21/4

CROATIA GÖTEBORG - GÅRDA BK

Götaholmaren har varit inblandad i (på planen eller läktaren) Croatias båda matcher men har dålig koll på Gårda. Båda lagen jagar dock sina första poäng här. Croatia saknade en del spelare mot Bosona sist som troligtvis är tillbaka. Gårda har både gjort en del mål men även släppt in 8 i de två första matcherna. Croatia har många tekniska och bollsäkra spelare men det gäller att göra mål också. Ännu en oviss match.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Det lossnar lite för Croatia som vinner...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu till lite annat smått & gott...

Som alla känner till ska det hälsas (eller "tackas" som Freddie Wedberg uttryckte det) före match. Det ger ju det hela lite Champions League-känsla, men Lekstorp tar detta ett steg längre:

Götaholmaren gillar detta skarpt!

Vidare så har serieledande Olskroken varit på läger denna helg. Lägret var lagt i Landskrona och Götaholmaren gissar att det inte bara handlade om fotboll ;-). Rykten på Olskrokens sida gör gällande att "what happens in landskrona stays in landskrona". Sådana serieledare gillar Götaholmaren!

Mer Olskroken, klubben har inget lag i någon reservlagsserie i år men istället ett lag i korpserien. Olskorpen ställs mot det klassiska och anrika laget Miljonlotteriet i morgon. I serien ingår även goa lag som Casino Cosmopol, Paddington FC och Skinnrullarna KK.

Även Götaholms b-lag har premiär i morgon. Det är IK Zenith som står för motståndet. Väldigt många av de som spelade med a-laget mot Västkusten kommer att vila då det är ny a-lagsmatch på onsdag. Dock en hel del goa gubbar med imon eller vad sägs om Fjellman, Robin Larsen och ingen mindre än Matte Iljin!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är inte bara i Göteborg som fotbollssäsongen dragit igång. Min modersklubb Holsby SK tog en trepoängare i sin premiär borta mot Bälaryds IF i division 5 norra i Småland.

Även Myresjö IF vann sin premiär i division 3 Nordöstra Götaland mot Ulricehamns IFK. Min blygsamma karriär i Myresjö bestod av en säsong i juniorlaget och en handfull reservlagsmatcher men det var kändistätt i laget då målet vaktades av ingen mindre än Detroit Red Wings Johan Franzen och på en mittbacksplats fanns Robinson Erik Blomqvist. Så kan det gå till i de småländska skogarna...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon kan Queens Park Rangers nästan säkra en plast i Premier League till nästa säsong. Vid vinst över Derby hemma på Loftus Road är det 11 poäng ner till tredjeplatsen med fyra matcher kvar.

WE ARE QPR!

#6


Delad pott på blåsigt Kviberg...Götaholms uppställning:

Mackan
Freddan-Mange-Ljungan-Felix
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Freddie
Victor
Tony
Martin J
Koffe

Västkustens
trupp:

Pouyan Babr, Arash Dodangeh, Nicholas El Hatib, Aamir Fouad (C), Rachid Hersi, Mohamed Jafari, Mohamad Krayem, Adilson Lima, Erik Lukacs, Aram Mohammed-Salih, Mauricio Ponce Poblete (mv).

Bänken: Oscar Garrido Ortiz, Yonis Mohamed Omar, Sam Noori, Edmond Shala.

Det kan konstateras att Västkusten även efter dagens match inte tillhör Götaholms favoritlag. Som vanligt var det ganska blåsigt på Kviberg denna dag och det var Västkusten som hade vinden i ryggen i den första halvleken.

Det är också VBK som börjar matchen bäst. De rullar i gång sitt spel och håller bollen på marken. Götaholm blir lite avvaktande och har svårt att hitta något eget spel. Trots spelövertaget har VBK inga jättechanser i början. Ett par långskott och lite inlägg men inget som verkligen testar Mackan. Götaholm har det som sagt svårt i början och försöker mest med långbollar mot Natti och Abdi men detta är svårt i motvinden.

Götaholm spelar dock upp sig lite och skapar fyra hörnor i rad och en blir riktigt farlig då Victor är väldigt nära att få pannan på bollen. Halvleken fortsätter med att VBK för matchen genom sitt kortpassningsspel och GBK får mest rikta in sig på kontringar. Några håller dock på att bli riktigt farliga. Natti är på väg igenom och försöker passa Tobbe som är helt ren på bortre men passningen stoppas. Även Abdi är på väg igenom några gånger men det lilla extra saknas. Rasta har ett skottläge utanför straffområdet men det blir en så kallad "slaskträff".

Västkustens spelövertag leder till en del chanser och laget har ett par frisparkslägen utanför straffområdet men inga som blir farliga. Många av deras djupledsbollar blir för branta i medvinden och Mackan är bra med. Den faligaste chansen kommer när bollen lyfts in och Mackan går upp för att ta den. Han är ganska hårt åtgången av Västkustensspelare men domaren låter spelet fortsätta och bollen hamnar på fötterna hos en VBK-spelare. Mackan gör dock en fin reflexräddning på skottet.

Första halvlek slutar alltså 0-0 och Götaholm har en hel del att tänka på. Trots medvind nu för Götaholm är det VBK som även börjar denna halvlek bäst med fortsatt fint spel på marken via mittfältet. VBK skapar lite hörnor men inga riktiga målchanser.

Götaholm börjar dock att ta över spelet efter en stund i andra halvlek. VBK försöker hela tiden att spela upp bollen via backlinjen och Götaholm sätter lite högre press och kan vinna en hel del boll eller tvinga VBK att slå en långboll och där vinner GBK backlinje det mesta. Lite fler bollar börjar hitta ut till Tobbe och Shafie på kanterna och även Abdi har mer att jobba med. Det känns även som VBK börjar tröttna lite och även när de anfaller sätts Mackan inte på några prov.

Götaholm skapar en del chanser. Rasta har två bra skottlägen men inga mål. Abdi har något skott och det skapas en hel del hörnor och frisparkar som lyfts in i straffområdet.

Den bästa chansen kommer när Freddan hittar Abdi med en långboll och han kan ta sig förbi sin gubbe och ta sig ner mot kortlinjen och slå en boll mot bortre där Victor kommer. Tyvärr drar Victor sitt närskott rakt i magen på målvakten!

I den 82:a minuten kommer dock Götaholms ledningsmål. Tobbe tar sig in straffområdet och blir knuffad i ryggen och domaren pekar på straffpunkten. Rasta gör inget misstag och fortsätter att vara 100% i Götaholmströjan från straffpunkten. Vissa kortväxta personer i tränarstaben antydde att det var en dålig straff, men alla straffar som går in är bra straffar enligt Götaholmaren ;-).

Nu känns det som Götaholm äntligen ska få revansch för de två uddamålsförlusterna förra säsongen men tyvärr blir det inte så.

Bara ett par minuter efter Götaholms straff får även VBK en straff. Bollen slås in från VBK:s vänsterkant och Felix går upp mot två Västkustenspelare för att rensa undan bollen. Bollen tar på en VBK-spelare och sedan på Felixs hand/arm. Västkustens spelarna ropar på straff och domaren blåser.

En väldigt svårt situation att bedömma. Särskilt som spelare i det ena laget ;-). Visst tar bollen på handen men det är absolut inget medvetet från Felix och det är svårt att gå in i en duell med armarna längst sidorna. Sedan går det självklart att vrida och vända på att det kanske inte blivit straff om inte Götaholm fått en precis innan. Hade rollerna varit ombytta är jag säker på att Götaholms spelare klagat om det inte blivit straff.

Hur som helst sitter straffen säkert nere vid stolpen och Mackan kan inte göra så mycket. Det var den spelande tränaren Adilson Lima (som spelade mittback för dagen) som satte straffen.

Götaholm får ett par chanser i slutet bland annat en frispark precis utanför straffområdet. Edvardsson tar den men tyvärr slinker den utanför.

Matchen slutar 1-1 och båda lagen förblir obesegrade efter två omgångar. Lagen hade varsin halvlek och resultatet får väl anses som rättvist. Dock är det självklart fruktansvärt frustrerande att leda när det är 7-8 minuter kvar och inte vinna. Götaholm borde ha kunnat få ut mer av sitt spelövertag i andra halvlek. Tyvärr föll det ofta på dåliga eller slarviga sistapassningar och en hel del spelbeslut.

Västkusten har en hel del duktiga spelare och är jobbiga att möta. Laget har en väldigt klar spelide och slog inte många långbollar under matchen utan försökte spela sig ur de flesta situationer och det ska de ha en eloge för.

I morgon eller på måndag får det bli en liten sammanfattning av den andra omgången innan vi blickar vidare mot den tredje omgången där Götaholm beger sig till Bläsebovallen och tar sig an FC Bosona.

#6    

 

Matchrapport x 3Efter en knackig försäsong och förlust i premiären taggade Björndammen till ordentligt och vann derbyt mot Öjersjö med 3-2. Riktigt imponerande!

Det var BBK som tog ledningen i 18:e minuten genom Johan Jidegren (som även gjorde mål i premiären). Det dröjde em bit in på andra halvlek innan Öjersjö kunde kvittera genom Mikael Nilsson (som även han gjorde sitt andra mål för säsongen). Björndammen återtog dock ledningen genom Mattias Palmqvist.

Sedan bjöd Björndammens Carl Déman, enligt rapporter, på en tidig kandidat till årets mål. Ett volleyskott rakt upp i krysset fram till 3-1. I detta läge slockande ljuset och spelarna fick en ofrivillig 20-minuters paus. När matchen väl kom i gång igen kunde ÖIF reducera på straff genom Marcus Halldin. Närmare än så kommer dock inte ÖIF Björndammen kunde hålla undan. 6 gula kort tyder på en hård derbymatch.

Som sagt imponerande av Björndammen!United Africa visade att segern i premiären mot FC Bosona inte var någon tillfällighet och tog sin andra raka seger när Gårda BK besegrades med 4-2. Efter varsitt tidigt mål dröjde det till sista halvtimmen innan matchen avgjordes. Calvin Okofor gjorde sitt andra mål fram till 2-1 och Gilbert Mensah ökade på till 3-1 innan Gårda reducerade genom Victor Josefsson. Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami satte spiken i kistan med sitt 4-2 mål i 87:e minuten.

Nog dags för Götaholmaren att kolla in United Africa live snart...Trots att Elisedal chockade med mål i tredje minuten blev det en väntad hemmaseger för Lekstorp. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter mål av Marcus Johansson, Nicklas Berglind och Christoffer Fredriksson. Enligt de första rapporterna från kvällens match så fick EIS jaga boll mest hela matchen...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon avslutas den andra omgången med matchen mellan Götaholm BK och Västkustens BK. Klockan 13.15 drar matchen i gång på Kviberg.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

#6


Gårdagens matcher...

Björndammen imponerade och slog Öjersjö med 3-2 och United Africa tog sin andra raka seger genom att besegra Gårda BK med 4-2. Mer om dessa matcher och lite inför helgens matcher i kväll...

I kväll tar Lekstorp emot Elisedal. 19.00 börjar matchen.

Lite oväntat för alla målvakter i 6A visar jag HÄR hur min nästa straff kommer att se ut!

Ett längre inlägg senare i kväll alltså...

#6


Mer från omgång 2...Olskroken
tog alltså i går sin andra raka seger då Marieholm besegrades med 3-1. Kroken kunde gå till halvtidsvila med en 2-0 ledningen efter mål av Lars Fridén och Martin Karlsson. Olskrokens hemsida ger målet till Jonas Söderström men domaren har gett det till Karlsson. Kroken spelade enligt rapporter spelade Kroken hårt och uppoffrande spel i första halvlek och fick alltså ett bra reslutat med sig. Marieholm försökte ofta hitta sin duktige kapten Toni Ceesay med sin uppspel.

I andra halvlek tar Marieholm tag i matchen och pressar tillbaka OIF. De får även in en reducering ganska snabbt efter en hörna. Målskytt Blerim Ferati. Marieholm flyttar upp spelare och fortsätter att trycka på. Detta ger dock Kroken lägen att kontra och 3-1 kommer efter en omställning där debutanten Johan Hellenäs kan göra mål.

Slutet av matchen böljar lite fram och tillbaka men Kroken kan som sagt ta sin andra raka seger och ser starka ut. Särskilt med en riktigt bra förstärkning i Johan Hellenäs.

Krokens matchrapport hittas HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren missade ett par gula kort i gårdagens drabbning mellan FC Bosona och Croatia. Croatias Eddie Prorokovic och Robert Jaganjac och Bosonas Mirza Dervisevic fick alla gula kort.

FC Bosonas matchrapport från gårdagens match hittas HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------------------

I kväll har det spelats ett hett Partillederby mellan Öjersjö och Björndammen. På Överåsvallen tog Gårda BK emot United Africa. Båda matcherna började 19.30.

Inga resultat inne ännu, mer om dessa matcher i morgon.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Stabil Götaholmsträning i dag med mycket spel och avslut. Ser bra ut inför lördagens match mot Västkustens BK.

Kortedala hade match efter. Tom Berndtson och Sladjan Ilievskli verkade starta. Pontus Svedberg stod brevid på grund av sjukdom. Den gamle vänsterbreddaren Patrik Andersson syntes även bland den tillströmmande publiken. Herr Andersson lirar numera i nystartade FC Heden som leder 7C efter två matcher. Verkar som han äntligen hittat rätt nivå för sitt spel ;-)

#6

Hjällbo by nightGötaholmaren begav sig till Bläsebovallen för att kolla in det heta 6A-mötet mellan FC Bosona och Croatia. Båda lagen föll som bekant i premiären. Det var en hel del folk som tagit sig till Hjällbo denna afton. Götaholmarens utsände snackade en hel del med Bosonas Betim Bajrami (som missade matchen på grund av sjukdom). Även den gamle Götaholmsspelaren Sedat Ljazam (som spelade med GBK under deras glansdagar) fanns på läktaren. Bosonas lata bloggare var också där. Publiksiffran låg nog säkert runt 60-70 personer.När väl matchen drog i gång var det Croatia som var piggast och de satte hög press på Bosona. Efter bara 5 minuter får Croatia en frispark utanför straffområdet och Croatias lagkapten Vllaznim Ibishi stegar fram och lägger mycket vackert bollen över muren och ribba in. En drömstart för Croatia och Bosona verkar helt tagna på sängen.

Efter en kvart börjar spelet jämna ut sig lite och Bosona skapar sin första halvchans då Sean Grebovic nickar utanför. Båda lagen försöker rulla boll men tempot är ganska lågt. Lagen skapar varsin hörna men nu börjar Bosona ta tag mer i spelet och är lite hetare.

Efter en halvtimme har Bosona ett gyllene lägen när laget får frispark precis utanför straffområdet men skottet går rakt på målvakten. Båda lagen har lite halvchanser i detta läget av halvleken men Bosona börjar få igång rull på mitten med Darmin Muslimovic och Haris Memisevic i spetsen.

Just Muslimovic tar sig fram på kanten och spelar in till Ermin Aganovic men skottet går lång över. Bosona trummar på och har flera skott som inte träffar mål och kvitteringen ligger i luften.

Precis innan halvtid kommer den dock. Bosona sågar sig igenom på mitten och Muslimovic skär in utanför straffområdet och hittar Grebovic med en perfekt passning i steget och han gör inget misstag.

1-1 i halvtid och efter hand har Bosoma tagit över matchen.

Götaholmsbekante Dzani Hodovic kommer in till andra halvlek och han är pigg. Bosona börjar andra halvlek bäst och skapar en hörna direkt. Just Dzani har ett jätteläge men Croatias målvakt gör en bra räddning. Bosona kontrollerar nu matchen och har hittat sitt fina mittfältsspel.

Haris Memisevic rinner igenom på kanten och spelar in till Dzani och bollen hamnar till slut i nät genom Grebovic men domaren har hittat en ojusthet. Croatia försöker kontra men Fitim Aliu är alldeles för ensam och Bosona är väl samlade. Efter en kvart har Bosonas Jasmin Hrvat en nick i ribbans överkant. 20 minuter in i andra halvlek kommer segermålet. En lång boll mot Dzani som målvakten går ut på hamnar till slut utanför straffområdet där Elvedin Delibasic kan placera in bollen i mål!

Efter målet kontrollerar Bosona matchen och Croatia skapar inte en enda riktigt bra målchans på hela halvleken. Nye Alexander Nylin har en frispark från långt håll som går en bra bit utanför och han har även ett skott som missar målet. Bosona har en hel del hörnor och halvchanser. Spelet jämnar ut sig lite sista 10-15 minuterna men det känns som Bosona har full koll på matchen.

Götaholmaren gratulerar Bosona till sin första seger i division 6!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dagens andra match vann Olskroken över Marieholm med 3-1 och imponerar. Laget har även enligt rykten fått en riktigt bra förstärkning. Rannebergens Johan Hellenäs (som var och tränade med Götaholm en sväng under försäsongen) ska vara klar för klubben. Hans lillebror Anders finns redan i Kroken. Mer matchen Olskroken-Marieholm i morgon...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Good night & good luck

#6 
Götaholmsträning

Idag blev det en ganska lyckad Götaholmsträning på ett lite blött och regnigt Kviberg. Humöret var på topp efter segern i premiären men den matchen är nu lagd till handlingarna och det är bara att blicka framåt mot lördagens drabbning mot Västkustens BK. Ett lag som Götaholm förlorade två gånger mot förra säsongen.

En hel del goa gubbar på träningen i dag. Robin Larsen kör på, Micro dök upp men det var två namn som stod ut. Nämligen ingen mindre än Jonas "Fjellinho" Fjellman (som självklart kom till lokalen i kostym) och ingen mindre än falafel-mästaren Matte Iljin. Både oväntat och trevligt att se dessa fotbollseleganter på planen igen.

Efter lite uppvärmning och passningsövningar blev lite löpning för att hålla igång konditionen. Alla kämpade på, nästan i alla fall. Möjligt att Matte Iljin kanske klev av i förtid ;-).

Efter detta blev det spel 5 mot 5 med två vilande lag som agerade väggar. Spelet var stundtals bra och det bjöds på lite snygga mål. Robin dunkade upp en boll i nättaket och Rasta kunde nicka in ett snyggt mål på pass av Natti.

Träningen avslutades med lite stafetter och med ett styrkepass i lokalen. Som sagt en stabil träning med runt 23 gubbar och bland dessa tre målvakter.

Tobbe saknades då han blivit sjuk. Även Felix, Filip och Freddie var frånvarande.

I morgon smäller det i 6A igen. Götaholmaren planerar att vara på plats när FC Bosona och Croatia möts på Bläsebovallen klockan 19.30. Även Olskroken-Marieholm spelas i morgon...

#6

Lite smågrejer bara...

Det verkar som domarna missat lite i den första omgången när det gäller målskyttar.

I Björndammens förlustmatch mot Olskroken gjorde enligt förbundet Marcus Lihnell laget första mål. På BBK:s hemsida finns det en matchrapport (klicka HÄR) och där går det att utläsa att det inte alls var Marcus Lihnell utan Rasse som gjorde målet. Efter en titt på laguppställningen utgår Götaholmaren från att Rasse är Rasmus Lihnell (bror till Marcus kanske?).

Även i Gårdas förlustmatch mot Marieholm hade det blivit fel gällande målskyttar. Enligt förbundet gjorde ett av målen av Mawuli Gokah men läser man Gårdas gästbok så finner man att det var Niklas Söderberg som var sist på bollen och inte Gokah.

Vill man höra Gårdas syn på matchen hittas lite synpunkter på deras "klotterplank". Klicka HÄR.

För att pigga upp detta inlägg lite slänger jag upp en bild.


Platsen är mitt pojkrum i Alseda i Småland och mannen på bilden är självklart legenden Ruud Gullit, inte helt oväntat min stora idol som liten. I tidningen Buster hittades adressen till AC Milan och jag skrev ett brev till klubben och bad om Gullits autograf. Ett par veckor senare trillade det ner ett brev poststämplat i Italien...

#6 

Tankar om första omgången...

Götaholmaren börjar med att rätta till ett fel som smög sig in i gårdagens rapportering från matchen Croatia - Götaholm. Enligt förbundets matchrapport var det Henok Berhane som gjorde Croatias mål och inte Joel Tesfai som Götaholmaren skrev. Vi litar självklart på den officiella matchrapporten och ber om ursäkt.

6A är alltså äntligen i gång och hela den första omgången är färdigspelad. Här kommer lite reflektioner över reslutaten.

Västkustens BK - Lekstorps IF 2-2. Starkt av VBK att komma tillbaka efter en svag start. Västkusten kommer helt klart att ställa till det för många lag och ska absolut inte underskattas trots att de tippats i de nedre regionerna av många. För tidigt att säga om Lekstorp blir räkna med i den absoluta toppen.

United Africa FC - FC Bosona 1-0. Helt klart omgångens skräll, men det är viktigt att tänka på att bara för att det inte har funnits så mycket information om United Africa under försäsongen så betyder inte det att laget är svagt. En dåligt uppdaterad hemsida har oftas väldigt lite att göra med om laget spelar bra fotboll ;-). Denna match dominerades dock av Bosona och med lite mer skärpa och utan en storspelade målvakt i UAFC hade FCB vunnit med ett par bollar. Den starka vinden gjorde även att matchen blev lite slumpartad.

Elisedal IS - Öjersjö IF 1-4. Ett väntat resultat. Tyvärr för EIS kommer det att bli en kamp i botten. Götaholmaren har varnat för Öjersjö men vi får nog vänta några omgångar till innan vi får se om det stämmer.

Björndammens BK - Olskrokens IF 2-4. Även detta en ganska väntat resultat om man ser till hur lagens försäsonger har sett ut. BBK började dock bäst innan Kroken kunde ta över. Bra för OIF att få med lite andra spelare i målprotokollet förutom Söder.

Croatia Göteborg - Götaholm BK 1-3. Ett effektivt Götaholm krigade och slet och tog tillvara på sina målchanser. Croatia rullade mycket boll men lyckades inte få in bollen. En mycket trevlig start på säsongen för GBK och ett kvitto på en väl genomförd försäsong.

Marieholm BoIK - Gårda BK 4-3. En väldigt händelserik match där Marieholm drog längsta strået tack vare Hysenis hattrick. Svårt dock att veta vart lagen står då det varit svårt att hitta information om båda lagen under försäsongen. Det blir att vänta och se.

TABELLEN EFTER OMGÅNG 1:
   
Öjersjö IF 1 1 0 0 4-1 3 3 0 0 0 0 0-0 0 0 1 1 0 0 4-1 3 3
Olskrokens IF 1 1 0 0 4-2 2 3 0 0 0 0 0-0 0 0 1 1 0 0 4-2 2 3
Götaholms BK 1 1 0 0 3-1 2 3 0 0 0 0 0-0 0 0 1 1 0 0 3-1 2 3
Marieholm BoIK 1 1 0 0 4-3 1 3 1 1 0 0 4-3 1 3 0 0 0 0 0-0 0 0
United Africa FC 1 1 0 0 1-0 1 3 1 1 0 0 1-0 1 3 0 0 0 0 0-0 0 0
Lekstorps IF 1 0 1 0 2-2 0 1 0 0 0 0 0-0 0 0 1 0 1 0 2-2 0 1
Västkustens BK 1 0 1 0 2-2 0 1 1 0 1 0 2-2 0 1 0 0 0 0 0-0 0 0
Gårda BK 1 0 0 1 3-4 -1 0 0 0 0 0 0-0 0 0 1 0 0 1 3-4 -1 0
FC Bosona 1 0 0 1 0-1 -1 0 0 0 0 0 0-0 0 0 1 0 0 1 0-1 -1 0
Björndammens BK 1 0 0 1 2-4 -2 0 1 0 0 1 2-4 -2 0 0 0 0 0 0-0 0 0
Croatia Göteborg 1 0 0 1 1-3 -2 0 1 0 0 1 1-3 -2 0 0 0 0 0 0-0 0 0
Elisedals IS 1 0 0 1 1-4 -3 0

Redan på onsdag drar andra omgången i gång med två intressanta matcher:

Olskroken - Marieholm
FC Bosona - Croatia

Både OIF och Marieholm vann sina premiärer och det ska bli väldigt spännande att se hur Marieholm står sig mot Kroken, som Götaholmaren känner att man har lite mer koll på.

I den andra matchen är det precis tvärt om. Tunga förluster och missade målchanser för både Bosona och Croatia i premiären. Två lag som gillar att hålla bollen inom laget och det kommer att bli trångt på innermittfältet. Troligtvis en rolig match att titta på. Inte omöjligt att Götaholmaren dyker upp...

torsdag spelar spelar Öjersjö mot Björndammen och Gårda mot United Africa.

ÖIF
står som favoriter mot Björndammen men det är derby och då kan allt hända. Kan Gårda skaka av sig uddamålsförlusten mot Marieholm och kommer United Africas målvakt att fortsätta spika igen?

fredag är det dags för Lekstorp-Elisedal och på lördag avslutas omgången med Götaholm-Västkusten.

Lekstorp är starka på hemmaplan och det ska mycket till om Elisedal ska få med sig några poäng därifrån. Trots att Västkusten klarade sig kvar i sista matchen förra året vann laget båda matcherna mot Götaholm. GBK måste behålla sitt fokus och ladda om efter premiärvinsten.

#6

Gött e' de!Götaholms lag:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Felix
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Martin J
Koffe
Tony
Freddie
Victor

Croatias
trupp: Christian Jaconelli Celona (mv), Vural Kokulu (mv), Robert Jaganjac, Alan Amin, Vllaznim Ibishi (C), Eddie Prorokovic, Omar Omeirat, Amine El Oucham, Thomas Celec, Joel Tesfai, Henok Berhane, Daniel Rojas, Genc Doroci, Fitim Aliu, Davor Jelica, Antonio Dakovic.

Till skillnad från veckans blåsiga matcher var det perfekt fotbollsväder då 2011 års varmaste dag dök upp. Strålande sol och lite lagom med vind på Bergsjövallen.

När domare Adem Can blåste igång matchen började lagen att känna på varandra lite. Efter ett tag tog dock Croatia tag i taktpinnen och bollen gick ofta via deras duktiga #10 Daniel Rojas. Götaholm låg dock bra i sina positioner men hade lite svårt att hitta eget spel. Första riktiga målchansen får dock GötaholmLjungan lägger en lång boll över Croatias backlinje till Abdi. Målvakten kommer ut men Abdis lobb landar på ribbkrysset.

Croatia svarar dock med en riktigt bra dubbelchans. Mackan är bra med ute och avstyr ett halvt friläge men bollen hamnar ute på kanten och slås in i straffområdet igen. Det luktade offside lång väg då Mackan inte längre var sista gubbe. När bollen slog var det bara Freddan (tror jag) och Croatias Thomas Celec framför mål. Vilket borde ha resulterat i en offsideavblåsning. Hur som helst så spelas bollen in och Celec lyckas på något sätt missa sin nick mot ett nästan tomt mål.

Lite senare har Croatia en boll i yttersidan av stolpen. Götaholm jobbar sig dock in i matchen mer och mer och Abdi och Natti får mer att jobba på. Shafie kommer runt på sin kant och hittar Abdi precis framför mål men nicken räddas av Croatias målvakt. Även Natti har ett bra läge då han med ryggen mot målet vänder och vrider lite men får inte till avslutet. Ljungan har även en frispark som målvakten tippar till hörna.

0-0 i halvtid. Lite mer ordnat spel från Croatia och några fler chanser men Götaholm jobbade sig in i matchen och avslutade halvleken bra.

I början av andra halvlek är Götaholm lite vassare. Tobbe får lite bollar att jobba med och Götaholm har en straffsituation. Just Tobbe tar sig förbi på kanten och ner till kortlinjen. Han ska slå den snett-inåt-bakåt till framstormande medspelare då en Croatiaback går ner för att täcka och bollen stoppas med armen.

Tobbe har även ett bra inlägg till Rasta som dock inte får ordning på nicken. Rasta har också ett bra volleyskott utanför straffområdet efter en frispark eller hörna. Bollen smiter dock över ribban. Croatia fortsätter dock att rulla boll och spelet böljar lite fram och tillbaka. Götaholm tar dock ledningen, Rasta rullar ut bollen till Tobbe som lägger vidare bollen till Abdi. Han vänder upp och går på avslut. Målvakten kastar sig men bollen tar på en Croatiaspelare och ändrar riktning och skruvar sig i mål!

Efter detta blir det som det ofta blir när ett lag tar ledningen. Omedvetet faller man tillbaka lite samtidigt som motståndarna flyttar upp spelare. Croatia tar nu över spelet och Götaholm får mest slå ifrån sig. Götaholm reder ut pressen ett tag och Mackan gör bland annat en kanonbenparad då ett inspel från kanten når en Croatiaspelare en meter från mål. En underbar räddning (enligt Mackan själv "väntade" han ut honom).

Croatia får dock sin kvittering efter att ha sågat sig igenom Götaholms lag med fina väggspel. Om inte minnet sviker var det Joel Tesfai som kunde rulla in bollen förbi en annars utmärkt Mackan.

I detta läge kändes det tungt eftersom Croatia hade övertaget och spelet redan innan målet och bara kunde nöta vidare. Götaholm skulle dock lite oväntat snabbt återta ledningen. Från sin mittfältsposition hittar Rasta med en boll över Croatias backlinje till en löpande Abdi. Målvakten kommer ut och denna gången missar Abdi inte lobben.

Croatia ökar nu pressen men Götaholm är väl samlade. Väggspelförsöken och insticken fastnar ofta utanför straffområdet och inläggen nickas undan eller plockas ner av Mackan. Croatia har två straffsituationer då spelare går omkull, men domaren friar. Croatia har även lite skott utanför straffområdet och en hel del frisparkar på mittplan då Götaholm får använda lite fula knep för att få stopp på Croatias rull.

Matchen avgörs helt med ungefär 5 minuter kvar. Tony lägger ner en boll mot Croatias mål och Abdi hinner först och Croatias målvakt kommer ut. Ur nästan ingen vinkel alls kan kan retfullt peta in bollen i mål och fullborda sitt hattrick!

En underbar känsla när domaren blåser av matchen och premiärsegern är bärgad!

Trots att Croatia hade rejäl press på Götaholm under sista delen av matchen behöver inte Götaholm be om ursäkt för vinsten. Stort bollinnehav och fint spel vinner inga matcher om inte bollen hamnar i nätet fler gånger än motståndarna. Götaholm tog tillvara på sina målchanser och jobbade och slet hela matchen.

Croatia kryllar av duktiga fotbollspelare som vill och kan spela fin fotboll och inget tvivel om att de kommer återfinnas i toppen när serien slutar.

Götaholm gjorde en helgjuten laginsats och Götaholmaren lyfter inte oväntat fram Mackan i målet och självklart tremålskytten Abdi Bashir. Hela backlinjen gjorde en kanoninsats. Jonas Edvardsson spelade 90 minuter och Natti slet som bollmottagare på topp.

Bergsjövallen var även ganska välbesökt. Många kända ansikten dök upp. Götaholms gamle tränare Ronny Svedberg var där, större delen av Götaholms styrelse, Tom Berndtson skymtades till med Matte Iljin i släptåg. Rykten säger att FC Bosonas Sean Grebovic var där och scoutade. Även Alexander Berg dök upp innan match för att önska lycka till...

På trappan ner till planen återfanns även det strävsamma gamla paret Peter "Peppedinho" Andreasson och Christoffer Wange (som jag spelade med under min Rödbo tid).

SMS-trafiken efter matchen höll hög klass:

Rasta: Var ni där för att lära ;-)
Peppedinho: Ja, ett bra exempel på hur det kan se ut när man tränar utan boll, tack för lektionen!

Lite senare dyker även detta SMS upp:

Peppedinho: Var du också där? Vi satt i trappan, vart stod du?

Tack Peppe, det värmde efter 90 minuters slit ;-). Det ska tilläggas att Peppe är den sortens mittfältare som aldrig lämnar mittcirkeln...

-----------------------------------------------------------------------------------------


 
Marieholm slog Gårda med 4-3 i något som måste varit en helgalen tillställning. Hattrick av Hyseni, två mål av La Verghetta och två röda kort i slutet!

#6

Mer matcher...Startuppställningar:

BBK: Andreas Jansson, Marcus Lihnell, Johan Jidegren, Mattias Palmqvist (C), Yadollah Navaian-Ghasemi, Thomas Tobias Vidberg, Rasmus Lihnell, Alexander Felin, Eric Björn, Carl Déman, Victor Bylin.

OIF: Patrik Karlsson (mv) Henrik Höljer (C) Lars Fridén, Martin Karlsson, Jimmy Gunnar Bernadiné, Martin Friberg, Jonas Söderström, Anders Hellenäs, Mattias Karlsson, Patrik Bengtsson, Ralph Martin Mohlin.

Olskrokens fina form håller i sig då det blev seger i premiären mot Björndammen. BBK tog dock ledningen redan efter 10 minuter men innan halvtid hade Kroken både kvitterat och reducerat. Jonas "Söder" Söderström slog in 3-1 på straff till OIF innan Martin Friberg kunde sätta spiken i kistan med 4-1 i 78:e minuten. BBK fick ett tröstmål i 88:e genom Johan Jidegren.

Götaholmaren utgår från att det kommer att dyka upp en lite utförligare matchrapport på Krokens hemsida.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

United Africas hemsida går det att läsa att de var mycket nöjda med vinsten över FC Bosona och matchens lirare var inte oväntat deras målvakt Solomon Kunle Akotun. Mannen som gjorde segermålet heter George Ongolo. De tackar även FC Bosona för en välspelad match och önskar de lycka till i serien.


Segerskytten George Ongolo

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Vidare kan det konstateras att Lekstorps Marcus Johansson fick målet mot Västkusten. Domaren antecknade honom även för ett gult kort, han har ju en titel från förra året att försvara ;-).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

#6


Senaste


Startuppställningar:

EIS: Jonathan Rasmussen (mv), Thomas Johansson, Julien Michel Crapsky (C), Brendan Lawlor, Iain Stewart, Peter Murphy, Tobias Prodan, Driss Sahla, Come Frachon, Ryan Leak, Anthony Wearing.

ÖIF: Andreas Rådström (mv), Olof Hedin, Viktor Gustafsson, Mattias Liljenbring, Pierre Högberg (C), Mikael Nilsson, Tobias Moberg Elgbratt, Marcus Halldin, Joakim Halldin, Jonathan Landahl, Michal Kubic, Petar Bojovic.

Öjersjö
skapar mängder av chanser i första halvlek men det är EIS som kan ta ledningen med 1-0 genom Driss Sahla. Öjersjös speciella målskytt Michal Kubic slår till slut in en retur och kvitterade precis innan halvtid och i andra halvlek var det inget snack om saken. Öjersjö kunde göra tre mål och hade enligt rapporter en hel del chanser på fler. Elisedal saknade en hel del spelare och hade bara en avbytare och många av spelarna tröttnade rejält. Det är nog bara att hålla med vissa röster i EIS:s gästbok: att det kommer bli en lång säsong för Elisedal. Öjersjös fina form håller i sig men det är svårt att veta om matchen ska tolkas som ett riktigt styrkebesked från ÖIF eller att EIS kommer få det riktigt tufft? Det ska tilläggas att det blåste ordentligt på Överåsvallen denna afton. Öjersjös matchrapport hittas HÄR.Lagen:

UAFC: Samir Abbas, Solomon Kunle Akotun, Ghaith Al Jawad, Ongolo Ayakpor, Ojo David, Osasumwen Efosa, Protus Elad, Andy Erheriene, Tokola Gilbeau Manjih, Gilbert Mensah, Welford Mensah, Segun Adeolu Ogunsola, Calvin Okafor.

FCB: Almedin Babacic (mv), Denis Delic, Jasmin Hrvat, Tommy Lundqvist, Tin Vukusic (C), Mirza Dervisevic, Darmin Muslimovic, Haris Memisevic, Sean Grebovic, Dani Hodovic, Elvin Motovac.

United Africa tog en tung premiärseger över FC Bosona när man vann med 1-0 på ett blåsigt Kviberg. Lagen har följts åt både i division 8 och i 7:an förra året. Det var dock topptippade FC Bosona som började bäst och med vinden i ryggen satte laget press på UAFC. Trots att Bosona hade spelet var det svårt att skapa chanser till en början då vinden blåste hårt och UAFC låg bra defensivt. Chanserna kom dock till slut men målen uteblev för Bosona. Elvin Motovac, Sean Grebovic och Darmin Muslimovic hade alla bra chanser. Muslimovic hade en frispark i mål men domaren hittade ojustheter i muren. UAFC hade bland annat en farlig nick men halvleken är helt klart Bosonas.

Trots motvind i andra halvlek behåller Bosona övertaget och håller bollen på marken. Mitt i denna press sticker dock United Africa upp och vänder spelet fint och resultatet blir att bollen hamnar i mål! Namnet på målskytten är för tillfället oklart.

Bosona fortsätter dock med sitt spelövertag och sätter press mot UAFC:s mål. Chanserna duggar tätt men United Africas målvakt tar allt och står för flertalet kanonräddningar. I slutet spelar Bosona med en tvåbackslinje och flyttar upp allt de har. Detta gör att UAFC får lägen i slutet men då är det Bosonas målvakts tur att göra fina räddningar.

United Africa står emot pressen och kan vinna med matchens enda mål.

FC Bosonas matchrapport hittas HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------------------

I kväll spelades matchen mellan Björndammens BK och Olskrokens IF (start 19.00 på Furulundsplanen). Olskroken gick segrande ur den striden med 4-2 (2-1), mer om detta i morgon.

--------------------------------------------------------------------------------------------- 

I morgon kliver Götaholm in i serien med ett tufft möte med favorittippade Croatia. 13.15 blåser domaren i gång matchen på Bergsjövallen.

I morgon spelar även Marieholm BoIK - Gårda BK (14.00 Gunnaredsplan).

I onsdags föll Götaholms grannar Utbynäs tungt i premiären i 5:an. 1-5 mot Tollered trots ett tidigt ledningsmål av Fredrik Jarnevi. Alexander Devos fick dubbla ostskivor av domaren och blev utvisade i slutet.

Även Kortedala föll i sin premiär. Förlust 4-3 mot Rannebergen. Tre gamla götaholmare fanns på planen: Tom Berndtson, Pontus Svedberg och Sladjan Ilievski. Men tyvärr för Kortedala hjälpte inte det...

#6

Resultat...

Kollade precis förbundets sida och resultaten är inne!

United Africa - FC Bosona 1-0
Elisedal-Öjersjö 1-4

Mer om detta i morgon...

#6

Delat pott i premiärmatchen


Startuppställningar:

VBK: Sam Noori (mv) Pouyan Babr, Arash Dodangeh, Nicholas El Hatib, Jonas Karlén, Aamir Fouad (C) Rachid Hersi, Mohamed Jafari, Bahador Mohammadi, Erik Lukacs, Edmond Shala.

LIF: Johan Hedström (mv), Ragnar Nilhag, Niclas Eliasson, Christoffer Fredriksson, Daniel Lübbe, Magnus Andersson, Robert Söderberg, Nicklas Berglind, Robin Granqvist (C), Sebastian Fransson, Marcus Johansson.

Äntligen är säsongen 2011 i gång och det var gästerna Lekstorp som inledde denna säsong bäst. De första 15-20 minuterna var det LIF för hela slanten och Västkusten såg skärrade ut och tappade mycket boll. Detta spelövertag ledde även till både ett och två mål för Lekstorp. Sebastian Fransson visade att den fina målformen från försäsongen håller i sig då han gjorde säsongens första mål med en fin volleyträff. 2-0 målet kommer på en hårt slagen hörna av Marcus Johansson som letar sig in i mål efter att den tar på en VBK-spelare. Förbundet har inte uppdaterat matchrapporten med målskyttar så vi får se om herr Johansson får målet eller om domaren tyckte att det var ett självmål.

Efter detta svänger matchbilden och Västkusten börjar hitta sitt spel och Lekstorp blir lite bekväma. Västkusten kan spela sig förbi Lekstorps press och komma högre upp i banan. Efter ett fint anfall med väldigt många passningar inom laget kan Edmond Shala hitta fram med en avgörande passning till Bahador Mohamadi som kan placera in reduceringen.

Västkusten får självklart energi av målet och fortsätter att rulla boll. Lekstorp skapar dock ett par farliga lägen vid fasta situationer.

Innan halvtid kommer kvitteringen på en omtalad situation. Västkustens Mohammed Krayem-Lindfors har en jättechans men Lekstorps målvakt (för dagen utespelaren Johan Hedström) räddar till hörna. När bollen väl kommer in i straffområdet studsar den runt som en flipperkula innan den till slut plockas upp av Lekstorps målvakt. Västkustspelarna vill ha det till hemåtspel och domaren går på denna linje. På den efterföljande frisparken kan Edmond Shala placera in 2-2 under den hoppande LIF-mur på pass av Jonas Karlén.

Början av andra halvlek är jämn och VBK försöker rulla boll men Lekstorp är bättre med. LIF skapar lite halvchanser på fasta situationer. Västkusten ställer om spelet väldigt bar och skapar ett par frilägen men utan att göra mål.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors var trots de missade chanserna nöjd med en poäng, särskilt med tanke på den dåliga starten. Han vill framhålla Ibrahim Jafari, Pouyan Babr och kapten Aamir Fouad.

Enligt Lekstorps matchrapport var man inte heller där helt missnöjda med det oavgjorda resultatet. Vikarierande målvakten Johan Hedström får beröm men också mittfältaren Nicklas Berglind och målskytten Fransson.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dagens reslutat mellan FC Bosona och United Africa FC och matchen mellan Elisedal IS och Öjersjö IF kommer att avhandlas i morgon.

Det ska dock tilläggas att United Africa kan ha seriens snyggaste matchställ. Elfenbenskustaktigt.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning i dag på ett blåsigt Kviberg och truppen till lördagens match togs ut. Den ser ut något så här (med reservation för fel):

Mackan, Freddan, Ljungan, Felix, Koffe, Tobbe, Rasta, Edvardsson, Victor, Freddie, Shafie, Abdi, Natti, Martin J och Mange.

Alla spelare kommer att väckas 08.30 av Groggen eller Bengan...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Omröstningen är stängd och Götaholmarens läsare tror att följande lag kommer att vinna 6A:

ÖJERSJÖ - 18%
FC BOSONA 15%
CROATIA 13%
GÖTAHOLM 11%
GÅRDA 9.5%
LEKSTORP 8%
VÄSTKUSTEN 7.5%
OLSKROKEN 6%
UNITED AFRICA 4%
ELISEDAL 3%
BJÖRNDAMMEN 2%
MARIEHOLM 2%

Lagen som åker ur är enligt läsarna dessa:

BJÖRNDAMMEN 27.5%
ELISEDAL 21%
UNITED AFRICA 19%
VÄSTKUSTEN 13.5%
ÖJERSJÖ 3.5%
GÖTAHOLM 3%
LEKSTORP 3%
OLSKROKEN 2.5%
CROATIA 2%
GÅRDA 2%
FC BOSONA 1.5%
MARIEHOLM 1.5%

-------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon smäller det igen i 6A med Björndammen - Olskroken...

#6

Kulan i luften!

Västkustens BK - Lekstorps IF slutade 2-2 i går. En mer utförligt matchrapport kommer ikväll...

#6

Dan före dan...

I morgon drar 6A-säsongen i gång med matchen Västkustens BK - Lekstorps IF. Matchstart 19.30Kviberg 2. Spontant känns Lekstorp hetare men Västkusten prickade ju in en seger i sista träningsmatchen och ska absolut inte underskattas.

VBK har även fått in lite nya gubbar lagom till seriestarten:

Oscar Garrido Ortiz (vänsterback/vänstermittfältare). Från Cruz Azul. Ska enligt rapporter vara väldigt duktig defensivt, ha en bra blick för spelet och ett bra skott.

Mauro Ponce
(målvakt). Även han från Cruz Azul. Ska vara en riktigt duktig målvakt som har varit borta från fotbollen på grund av ett benbrott i ca 10 månader. Har visat sig vara riktigt bra i träningsmatcherna och kommer att spetsa till konkurensen på målvaktsposten för VBK.

Aram Salih
(mittfältare). Från Våmbs IF div 5 norra (Skövde). Har Bergsjö IF som moderklubb och har haft Götaholms Bengt Jeansson som tränare.

Troligtvis kommer dessa spelare dock inte hinna bli klara tills i morgon.

När det gäller Lekstorp är truppen släppt och de flesta verkar vara med. Dock verkar det som bäste målskytten under försäsongen Marcus Pätsi saknas.

Götaholmaren har även fått svar på vart bäste målskytten från 2010 Daniel Jonasson tagit vägen. Svaret är Floda.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher i Omgång 1 spelas så här:

TORSDAG 7/4 United Africa - FC Bosona 19.30 Kviberg 2
TORSDAG 7/4 Elisedal IS - Öjersjö IF 19.30 Överåsvallen

FREDAG 8/4 Björndammens BK - Olskrokens IF 19.00 Furulundsplan 1

LÖRDAG 9/4 Croatia Göteborg - Götaholm BK 13.15 Bergsjövallen
LÖRDAG 9/4 Marieholm BoIK - Gårda BK 14.00 Gunnaredsplan

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmarens guide till 6A kommer att ligga som länk i högerspalten så man slipper scrolla ner när bloggen fylls på med nya inlägg.

Röstning pågår tills i morgon 19.30 då 6A drar igång.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

FCF-bloggen har tippat 6A. Sluttabellen hittas HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning i dag. Runt 20 gubbar, nästan alla var där. Tobbe, Mexico, Johan, Filip bland annat saknades. Bra träning, mycket avslut och omställningar. Ser bra ut inför lördagen...

Götaholms styrelse dök även upp med ett liten stimulanspaket inför säsongen, kan bli en hel del pengar till en trevlig avlutningsresa om laget presterar och tillräckligt många tränar bra...

Imorgon är kulan i luften, underbart!

#6

Den ultimata guiden till 6ABJÖRNDAMMENS BK

BILDADE: 1972
HEMMAPLAN: Furulunds IP (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Lars Bernfjord

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 10:a i 4A
2007
- 8:a i 4A
2008
- 11:a i 4A (åkte ner i 5A)
2009 - 12:a i 5A (åkte ner i 6B)
2010 - 8:a i 6B

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Majkl Ajdinovic (10 mål)

SPELARE ATT SE UPP MED: Tyvärr har Götaholmaren dålig koll, men de hade en liten kvick mittfältare som var duktig och gjorde mål mot Götaholm.

FÖRSÄSONGEN 2011:

TM: BOKEDALEN (5:an) 1-8 (FÖRLUST) Målskyttar saknas
TM: LEKSTORP (6:an) 5-6 (FÖRLUST) Målskyttar saknas
TM: CRUZ AZUL (6:an) 1-2 (FÖRLUST) Målskyttar saknas
TM: GÖTAHOLM (6:an) 2-4 (FÖRLUST) Målskyttar saknas
TM: HÄRRYDA B (6:an) 2-0 (VINST) Målskyttar saknas
TM: MASTHUGGET (6:an) 0-4 (FÖRLUST)
TM: KÄRRA KIF (4:an) 1-7 (FÖRLUST) Målskyttar saknas
TM: KUNGSLADUGÅRD (6:an) 0-6 (FÖRLUST)


BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Inga uppgifter.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: ?
FÖRLUSTER: Robin Granqvist (till Lekstorp)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Laget har på ett par säsonger rasat ner från 4:an till 6:an och inledde förra året knackigt med kunde reda ut en 8:e plats till slut. Nu har laget flyttats från 6B till värmen och 6A. Götaholmaren har försökt att nå spelare eller ledare i klubben för att kunna ha lite bättre koll på laget men utan framgång. Duktige Robin Granqvist (5 mål 2010) har lämnat för seriekollegan Lekstorps IF. Frågetecken på om bäste målgöraren från 2010 Majkl Ajdinovic är kvar i klubben. Säkert fler övergångar men inga Götaholmaren känner till.

Götaholm var illa ute mot BBK i början av deras träningsmatchmöte men kunde reda ut det och vinna med 4-2. Kan finnas chans att många andra lag underskattar BBK, särskilt med tanke på den knackiga försäsongen. Facit blev en vinst (mot Härrydas b-lag) och sju förluster och den inte så smickrande målskillnaden 12-37. Några av storförlusterna kom i och för sig mot lag från fyran och femman, men fem av förlusterna kom mot division 6-motstånd. Kan bli en jobbig debutsäsong i 6A för Björndammen.

TIPS
: Kommer att kämpa i botten.

_______________________________________________________________________

CROATIA GÖTEBORGBILDADE: 1971
HEMMAPLAN: Gamlestadsvallen (gräs) Kviberg/Bergsjövallen (konstgräs)
FÄRGER: VIT/RÖD/VIT
TRÄNARE: Dragan Prorokovic

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 6:a i 4A
2007 - 10:a i 4A
2008 - 12:a i 4A (åkte ner i 5A)
2009 - 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2010 - 3:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010:
Mikael Sepahi (16 mål)

SPELARE ATT SE UPP MED: Nya Daniel Rojas (från Cruz Azul) kan bli sevärd på mitten. Även yttermittfältaren Joel Tesfai kan utmana och skapa lägen. 16-årige Fitim Aliu är ett stort löfte som gjort en del mål på försäsongen.

FÖRSÄSONGEN 2011:

TM: HOVÅS/BILLDAL (4:an) 0-1 (FÖRLUST)
TM: KORTEDALA (4:an) 1-2 (FÖRLUST) Målskytt: Vllaznim Ibishi
ÖC: JONSERED (2:an) 0-5 (FÖRLUST)
TM: LEKSTORP (6:an) 3-3 (OAVGJORT) Målskyttar: Alexander Nylin, Fitim Aliu, Joel Tesfai
TM: ANNEBERG (5:an) 0-1 (FÖRLUST)
TM: LINDHOLMEN (6:an) 4-2 (VINST) Målskyttar: Bashar Ali, Alexander Nylin, Fitim Aliu, Vllaznim Ibishi
TM: STYRSÖ (6:an) 4-1 (VINST) Målskyttar: Alexander Nylin, Fitim Aliu, Vllaznim Ibishi, Joel Tesfai
TM: IK ZENITH (6:an) 1-2 (FÖRLUST) Målskytt: Thomas Celec

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Alexander Nylin, Fitim Aliu och Vllaznim Ibishi alla 3 mål.


ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Christian Jaconelli Celona (målvakt från Utsikten), Antonio Dakovic (anfallare från Fadini), Alexander Nylin (mittfältare från Öjersjö), Daniel Rojas (mittfältare från Cruz Azul), Bashar Ali (mittfältare från Öjersjö), Amine Eloucham (försvarare från Öjersjö), Daniel Molina (back från Öjersjö).

FÖRLUSTER: Boris Lesic (uppehåll), Mikael Sephai (uppehåll). Både kan dock vara aktuella efter sommaren. Nikola Majdandzic (till FC Bosona)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Ett lag som tagit samma resa neråt i seriesystemet som Björndammen de senaste säsongerna, men med det viktiga undantaget att man direkt blev ett topplag i 6:an. Missade andraplatsen (och kvalet) på målskillnad förra säsongen. Har en massa tekniska spelare och gillar att hålla bollen inom laget. Försäsongen har varit upp och ner och det har varit lite problem med målskyttet. Har dock spelat mot division 4 och 5-lag och spelat jämt i dessa matcher. Tappar dock över 30 mål framåt då Lesic och Sephai inte kommer vara med under vårsäsongen. Frågan är vem som ska kliva fram och göra målen för Croatia?. Det saknas dock inte kandidater då klubben värvat en hel del nya intressanta spelare, bland annat fyra spelare från seriekollegorna Öjersjö och duktige Rojas från Cruz Azul. Har nu gjort en del mål i sina senaste träningsmatcher.

TIPS: Kommer helt klart att vara med i toppstriden men det gäller att de omsätter bollinnehav till mål annars är det lätt att frustrationen ställer till problem.

_______________________________________________________________________

ELISEDALS ISBILDADE: 1929
HEMMAPLAN: Överåsvallen (konstgräs)
FÄRGER: GRÖN-VIT/SVART/SVART
TRÄNARE: Neil Jonhson och Pete Murphy

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 6:a i 6A
2007
- 9:a i 6A
2008 - 8:a i 6A
2009
- 10:a i 6A
2010 - 9:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010:
Martin Delmoro (24 mål)

SPELARE ATT SE UPP MED: Tyvärr har Götaholmaren dålig koll på Elisedals trupp 2011.

FÖRSÄSONG 2011:

TM: CRUZ AZUL (6:an) 0-3 (FÖRLUST)
TM: SOLÄNGEN (6:an) 2-1 (VINST) Målskytt: Azad Yousif 2
TM: LOKOMOTIV (6:an) 2-8 (FÖRLUST) Målskyttar: Ryan Leak, Iain Stewart
TM: FC SPARTA (7:an) Fick inte ihop spelare

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Azad Yousif 2 mål. 

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Inga uppgifter

FÖRLUSTER: Martin Delmoro (Fadini?), Andreas Elisersson (spelande tränare 2010) till Mossen.

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Levde förra året på kämpatag och att Martin Delmoro gjorde 24 av lagets 44 mål. Nu verkar Delmoro gjort sitt i klubben och laget kommer att få kämpa ännu mer för att undvika bottenstriden. Kommer säkert att ta sina segrar men frågan är om det räcker? Fick ställa in träningsmatchen mot FC Sparta då man enligt uppgifter bara fått ihop 3 gubbar. Inget bra tecken två veckor innan premiären.

TIPS: Elisedal kommer att kämpa i botten, men kommer troligtvis att spela 7:an nästa säsong.

_______________________________________________________________________

FC BOSONABILDADE: 2008
HEMMAPLAN: Bläsebovallen (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ/BLÅ/GUL
TRÄNARE: Sean Grebovic och Damir Kurbasic

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
-
2007
-
2008
2009
- 4:a i 8:an
2010 - 1:a i 7A (uppflyttade till 6A)

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Sean Grebovic (23 mål)

SPELARE ATT SE UPP MED
: Vimlar av duktiga spelare, Sean Grebovic kommer säkert göra sina mål och Darmin Muslimovic är alltid stabil på mittfältet. Nyförvärvet från Kortedala Haris Memisevic mycket intressant men bäst på försäsongen har Elvin Motovac varit.

FÖRSÄSONG 2011
:

TM: HÅLTA (6:an) 2-2 (OAVGJORT) Målskytt: Sean Grebovic 2
TM: GÖTAHOLM (6:an) 4-3 (VINST) Målskyttar: Tommy Lundquist, Elvin Motovac, Darmin Muslimovic 2
ÖC: LUNDEN ÖBK (4:an) 1-4 (FÖRLUST) Målskytt: Sean Grebovic
TM: FK KOZARA (4:an) 0-2 (FÖRLUST) 
TM: BK WOBBLER (6:an) 3-1 (VINST) Målskyttar: Sean Grebovic, Mirza Brkic, Stanko Dragutionovic
TM: GRIMMERED (6:an) 5-1 (VINST) Målskyttar: Elvin Motovac 2, Tommy Lundquist, Asmir Tahmaz, Amir Hadzic
TM: GSIF (4:an) 0-3 (FÖRLUST)
TM: UTBYNÄS (5:an) 3-2 (VINST) Målskyttar: Elvin Motovac, Darmin Muslimovic, Haris Memisevic 
TM:  FK BOSNA HERCEGOVINA (5:an) 2-3 (FÖRLUST) Målskyttar: Dani Hodovic, Benjamin Grozdanic

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Sean Grebovic och Elvin Motovac, båda 4 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Tony Boghomian, Dzani Hodovic (Götaholm), Samir Abaz (Virgo IK), Hamed Tahvili, Elvin Motovac (Näset), Uliks Avdijaj (Palestinska IF),
Haris Memisevic (Kortedala), Denis Delic (Bosna IF), Mensur Lagumdzija, Betim Bajrami, Idriz Sunja, Nikola Majdandzic (Croatia).

FÖRLUSTER:

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Vann 7:an förra året och har visat under försäsongen att klubben har ambitioner, både med vinster i träningsmatcher och med bra nyförvärv. Har även startat ett juniorlag och visar att man tänker även på sikt. Kanske 6A:s bredaste trupp men även en hel del spetskompetens. Kommer mest största sannolikhet vara med i toppen redan under sin första säsong i 6:an. Får dock se upp med "Babylon-sjukan" (en förbannat rolig ordvits som jag precis kom på), för några säsonger sedan kom laget Babylon upp från 7:an (där de inte förlorat en enda match) och med LG Carlstrand som tränare trodde laget att de bara skulle glida igenom 6:an av bara farten. När vinsterna uteblev blev det körigt och under hösten las klubben ner. Götaholmaren tror inte en sekund på att FC Bosona kommer att gå samma väg men hybris är alltid farligt och laget har fått mycket beröm under försäsongen. Tränare Grebovic och Kurbasic kommer säkert att se till att laget håller fötterna på jorden.

TIPS: Topplag, men räcker det hela vägen? 6:an är ändå inte 7:an.

_______________________________________________________________________

GÅRDA BKBILDADE: 1919
HEMMAPLAN: Överåsvallen (konstgräs)
FÄRGER: VINRÖD/VIT/VIT
TRÄNARE: Staffan Lindblom

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 9:a i 5A
2007
- 10:a i 5A
2008 - 12:a i 5A (åkte ner i 6A)
2009
- 5:a i 6A
2010 - 4:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Farid Runklint och Mawuli Gokah, båda 8 mål

SPELARE ATT SE UPP MED
: Götaholmaren har tyvärr dålig koll på Gårda BK. Nyförvärvet med det sköna namnet Simon La Verghetta ska dock vara ruskigt snabb. 

FÖRSÄSONG 2011
:

TM: SÄVE (6:an) 0-3 (FÖRLUST) 
TM: IK ZENITH (6:an) 3-2 (VINST) Målskyttar saknas
ÖC: PARTILLE (3:an) 1-4 (FÖRLUST) Målskytt: Viktor Bellack
TM: TOLLERED (5:an) 2-3 (FÖRLUST) Målskyttar: Simon La Verghetta, Carl Antti
TM: MAJORNA/GOLE (6:an) 1-3 (FÖRLUST) Målskytt saknas
 
BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Fullständiga matchrapporter saknas. Viktor Bellack, Simon La Verghetta och Carl Antti, alla 1 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Simon La Verghetta (Qviding) 

FÖRLUSTER: Kristian Wardal (tränare 2010)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Lurigt gammalt storlag som 2010 till slut knep fjärdeplatsen. Dock 12 poäng upp till tredjeplatsen och bara 8 ner till niondeplatsen. Götaholm förlorade med 3-2 i premiären för att sedan vinna med 9-0 i andra mötet. Gårda förlorade dock knappt efter detta och hade en stark höst vilket som sagt ledde till en fjärdeplats. Försäsongen har väl varit lite upp och ner men Götaholmaren har svårt att analysera då man mest haft tillgång till endast resultat och inte hur matcherna sett ut. Har dock bara en vinst på sina 5 försäsongsmatcher. Är dock ett av många "mittenlag" som kan överraska. 


TIPS
: Mittenlag som kan utmana högre upp.
_______________________________________________________________________

GÖTAHOLM BKBILDADE: 1924
HEMMAPLAN: Gamlestadsvallen (gräs) Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ-VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Bengt Jeansson

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 12:a i 5A (åkte ner i 6A)
2007
- 5:a i 6A
2008
- 4:a i 6A
2009
- 2:a i 6A
2010 - 7:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Daniel Wedberg (15 mål)  

SPELARE ATT SE UPP MED
Götaholmaren tar sig rätten att inte avslöja alla lurigheter, men nygamla Abdi Bashir kommer att ställa till besvär för de flesta försvar. 

FÖRSÄSONG 2011
:

TM: BERGSJÖ (4:an) 2-4 (FÖRLUST) Målskyttar: Fredrik Airosto, Freddie Wedberg
TM: FC BOSONA (6:an) 3-4 (FÖRLUST) Målskyttar: Nathaniel Vanke, Shafie Nurani, Jonas Edvardsson
ÖC: SEMBERIJA (4:an) 1-3 (FÖRLUST) Målskytt: Victor Thomassen
TM: BJÖRNDAMMEN (6:an) 4-2 (VINST) Målskyttar: Freddie Wedberg 2, Fredrik Airosto, Abdi Bashir
TM: GAIK (6:an) 2-2 (OAVGJORT) Målskyttar: Fredrik Airosto (straff), Felix Milkovic
TM: KORTEDALA (4:an) 2-1 (VINST) Målskytt: Felix Milkovic 2
TM: VRÅNGÖ (6:an) 4-1 (VINST) Målskyttar: Abdi Bashir 2, John-Kevin Larsson, Andreas Sagedal Eliasson
TM: UTBYNÄS (5:an) 3-2 (VINST) Målskyttar: Abdi Bashir, Nathaniel Vanke, Jonas Edvardsson
TM: BOSNA IF (6:an) 3-0 (VINST) Målskyttar: Abdi Bashir 2, Shafie Nurani
 
BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011
: Abdi Bashir 6 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Abdi Bashir, Filip Boidache, Nathaniel Vanke (från Fadini), Gustav Borne, Johan Lundin, Bengt Jeansson (tränare från Anneberg)

FÖRLUSTER: Daniel Wedberg (SG-97), Sladjan Ilievski (Kortedala), Nemanja Savovic (Sävedalens juniorlag), Dani Hodovic (FC Bosona), Mattias Iljin (för tillfället lat & omotiverad), Ronny Svedberg (tränare Utbynäs).

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Trots att en hel del mål framåt försvann i och med spelarförluster så har Götaholm värvat bra och det har blivit mål i alla 9 träningsmatcher. Bra harmoni i truppen och nytändning för många med nye tränaren Bengt Jeansson. Har ett par fina skalper i de senaste träningsmatcherna och avslutade med fem vinster och en oavgjord men som alla vet spelar detta mindre roll när väl serien drar igång. Saknar dock bredd på vissa positioner och kan bli lidande om skador och avstängningar drabbar fel spelare. Satsade högt inför säsongen 2010 och glömde bort att matcherna skulle spelas också. Har förhoppningvis lärt sig läxan i år. Målsättningen stannar dock innanför omklädningsrummets fyra väggar ;-).  

TIPS: Götaholmaren tar sig fräckt rätten att inte tippa sitt eget lag alls, men det kan nog bli en kul säsong för Götaholm.

_______________________________________________________________________

LEKSTORPS IFBILDADE: 1964 
HEMMAPLAN: LP-Idrottspark (konstgräs)
FÄRGER: GRÖN/VIT/GRÖN
TRÄNARE: Ingemar Holm och Stefan Dahlström

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 1:a i 6A (gick upp i 5A)
2007
- 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2008 - 5:a i 6A
2009
- 4:a i 6A
2010 - 6:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Daniel Jonasson (8 mål)

SPELARE ATT SE UPP MED
: Sebastian Fransson och Marcus Pätsi har sett vassa ut framåt. Glöm heller inte bort Marcus Johansson, 2 röda och 9 gula förra året. Något som får Ljungan, Felix och Robin att se ut som söndagsskolegossar. 

FÖRSÄSONG 2011
:

TM: NÖDINGE (6:an) 4-1 (VINST) Målskyttar: Marcus Pätsi, Pontus Larsson, Fredrik Abrahamsson, Jonathan Valli
TM: BJÖRNDAMMEN (6:an) 6-5 (VINST) Målskyttar: Sebastian Fransson 3, Marcus Pätsi, Marcus Johansson, Fredrik Abrahamsson
TM: NOL (6:an) 2-1 (VINST) Målskytt: Marcus Pätsi 2
TM: CROATIA (6:an) 3-3 (OAVGJORT) Målskyttar: Sebastian Fransson 2, Alexander Ivarsson
TM: RANNEBERGEN (4:an) 1-1 (OAVGJORT) Målskytt: Sebastian Fransson
TM: SKEPPLANDA (5:an) 3-4 (FÖRLUST) Målskyttar: Marcus Pätsi 3
TM: ANNELUND (J) 3-3 (OAVGJORT) Målskyttar: Magnus Andersson, Alfred Lindgren, Robert Söderberg

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Marcus Pätsi 7 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Robin Granqvist (Björndammen), Niklas Eliasson (Lerums IS), Robert Söderberg (Hallby IF), Magnus Andersson (Guldhedens IK), Ingemar Holm och Stefan Dahlström (nya tränare).  

FÖRLUSTER: Daniel Jonasson (bäste målskytt 2010). Götaholmaren utgår från att Jonasson lämnat då han inte finns med i truppen på hemsidan och inte spelat några matcher.  

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Lekstorp kan bli luriga i år. Efter att det var helt dött i klubben mellan säsongsavslutningen 2010 fram till slutet av november (inga träningar, inga tränare) har det hänt mycket. Ny-gammalt tränarpar, ett par nyförvärv, bra resultat i träningsmatcher och inte minst en blogg! Laget har spelat mot blandat motstånd och inledde med tre raka vinster mot division 6-motstånd, sedan har det blivit tre oavgjorda och en förlust i de fyra senaste matcherna, dock mot bättre motstånd. Visade med 3-3 mot Croatia att man kan blanda sig i toppstriden i 6A. Alltid farliga hemma då de är alla andra lags längsta bortamatch.

TIPS: Stabilt mittenlag som absolut kan störa topplagen.

_______________________________________________________________________

MARIEHOLM BoIKBILDADE: ?
HEMMAPLAN: Lövgärdesplan (gräs)
FÄRGER: RÖD/BLÅ/RÖD
TRÄNARE: Richard Eddie Forsberg

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 6:a i 5A
2007
- 8:a i 5A
2008 - 9:a i 5A
2009 - 3:a i 5A
2010 - 11:a i 5A (åkte ner i 6A)

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Jimmy Cannon-Nwadinkpa 7 mål.

SPELARE ATT SE UPP MED
: Svårscoutat lag, men Tony Ceesay ska vara stark i anfallet.

FÖRSÄSONG 2011:

TM: FC FISKEBÄCK (6:an) 2-4 (FÖRLUST) Målskyttar: Tony Cessay
ÖC: BK WOBBLER (6:an) 4-0 (VINST) Målskyttar saknas
TM: LINDHOLMEN (6:an) 1-2 (FÖRLUST) Målskytt saknas
TM: BERGSJÖ (4:an) 1-6 (FÖRLUST) Målskyttar saknas
TM: MASTHUGGET (6:an) 2-2 (OAVGJORT) Målskyttar saknas
TM: IK MÖLNDAL (6:an) 1-2 (FÖRLUST) Målskytt saknas
TM: TUVE (5:an) 2-2 (OAVGJORT) Målskyttar saknas
TM: LINDHOLMEN (6:an) 4-2 (VINST) Målskyttar saknas

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Inga uppgifter. Tony Ceesay 1 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV:

FÖRLUSTER: Magnus Johansson (SG-97)   

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Väldigt lite att gå på. En katastrofal hemsida som senast uppdaterades då QPR senast var i Premier League. Götaholmaren har försök nå personer i klubben via hemsidan utan framgång. Har varit ett stabilt division 5-lag men rasade ur förra året då man ändå inledde bra. Hösten var dock en katastrof då laget inte vann en match på de sista 10 omgångarna och man slutade näst sist två poäng efter Utbynäs som då klarade sig kvar. Rykten säger att Marieholm hade ungefär samma trupp förra säsongen (2010) som året innan (2009) då man slutade 3:a. Vad som finns kvar av den truppen i dag är det få som vet. Resultaten i träningsmatcherna under försäsongen har inte imponerat och den enda vinsten kom mot BK Wobbler i Östra Cupen (4-0). Lite uddamålsförluster mot division 6-gäng, några oavgjorda och storpisk mot Bergsjö (1-6). Var i ledning med 4-2 i sista träningsmatchen mot Lindholmen då domaren bröt matchen med åtta minuter kvar. Enligt Lindholmen var det mycket gnäll och fult spel från Marieholm. Seriens mest svårtippade lag (tillsammans med United Africa). 

TIPS: Borde vara ett topplag, men ska man se till resultaten lutar det mer åt mitten.

_______________________________________________________________________

OLSKROKENS IFBILDADE: 1935
HEMMAPLAN: Överåsvallen (konstgräs)
FÄRGER: SVART/RÖD/SVART
TRÄNARE: Ray Pantzar

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
- 5:a 7A
2007
- 10:a i 7A
2008 - 4:a i 7A
2009 - 2:a i 7A (gick upp till 6A)
2010 - 5:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Jonas Söderström 18 mål.

SPELARE ATT SE UPP MED
: Självklart målmaskinen Söder (10 mål på 6 försäsongsmatcher) men även snabbe Lars Fridén som enligt rapporter klockats på 10.98 på hundra meter. Söders anfallskollega Ralph Mohlin har även han gjort lite mål under försäsongen.

FÖRSÄSONG 2011
:

TM: IK MÖLNDAL (6:an) 2-1 (VINST) Målskyttar: Lars Fridén, Ralph Mohlin
TM: IK ZENITH (6:an) 3-2 (VINST) Målskyttar: Jonas Söderström 2, Lars Fridén
TM: SG-97 (5:an) 1-3 (FÖRLUST) Målskytt: Jonas Söderström
TM: ALINGSÅS (U) 1-2 (FÖRLUST) Målskytt: Robin Sundqwist
TM: LÖVET (6:an) 3-1 (VINST) Målskyttar: Jonas Söderström 2, Ralph Mohlin
TM: BOSNA IF (6:an) 2-4 (FÖRLUST) Målskyttar: Jonas Söderström, Robin Sundqwist
TM: PUSHERS (6:an) 4-0 (VINST) Målskytt: Jonas Söderström 4
TM: SÄVE (6:an) 7-1 (VINST) Målskyttar: Jonas Söderström 4, Ralph Mohlin 2, Lars Fridén

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Jonas Söderström 14 mål. 

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Peter Gustavsson (Sävedalen), Robin Sundqwist (Bokedalen), Peter Waern (Lunden).

FÖRLUSTER:   

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Har presterat bra under försäsongen och gjort mycket mål i de senaste matcherna. Har dock nästan bara mött division 6-lag. Nye tränaren (första gången Kroken tar in en tränare utifrån) Ray Pantzar verkar ha fått en bra struktur på truppen. Gjorde en stark första säsong i division 6 förra året då det blev en femteplats. Framåt kretsar självklar det mesta runt Jonas "Söder" Söderström som gjorde 18 mål förra säsongen och har öst in mål under försäsongen.

TIPS: Kommer att etablera sig som ett stabilt mittenlag som kan ställa till besvär för topplagen men lär nog inte utmana om de främsta platserna i år. 

_______________________________________________________________________

UNITED AFRICA FCBILDADE:
2008 
HEMMAPLAN: Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: RÖTT-SVART/SVART/SVART
TRÄNARE: Enligt hemsidan heter han Eddy :-)

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
-
2007

2008
2009 - 1:a i 8:an
2010
- 2:a i 7A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Kengoum Ngassa 21 mål.

SPELARE ATT SE UPP MED
Andy Erheriene (som har spelat i ett antal klubbar bland annat Lindome och Väster) och målskytten Ngassa. Götaholmaren har dock ingen aning om dessa spelare finns kvar. Lagets målvakt Daniel Quaye ska enligt uppgift vara riktigt bra.

FÖRSÄSONG 2011:

TM: FC ROMA UNITED (7:an) 2-0 (VINST) Målskytt: Kevin Andy 2
TM: LÄRJE (J) 2-2 (OAVGJORT) Målskyttar saknas
TM: BK SKJUTET (7:an) 4-2 (VINST) Målskyttar saknas
TM: GOTHENBURG CELTIC (7:an) 6-1 (VINST) Målskyttar saknas
TM: SOMALISK VIS (7:an) 7-0 (VINST) Målskyttar saknas

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Uppgifter saknas. Kevin Andy 2.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Inga uppgifter

FÖRLUSTER: Inga uppgifter   

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Tillsammans med Marieholm med mest svårscoutade laget. Götaholmaren har försökt nå ledare inom klubben via deras hemsida men utan resultat. Tog sig upp från 7:an som tvåa bakom FC Bosona och slog faktiskt laget i ett av mötena. Rykten säger att laget kommer med väldigt olika spelare från match till match. Är obesegrade under försäsongen men har bara spelat mot halvtaskiga division 7-gäng men det har blivit mycklet mål. Slog Somalisk VIS med 7-0 häromdagen, men SVIS slutade 7:a i 7:an 2010 och hade fina resultat som 1-13, 2-10 och 1-8. De träningar som laget haft på Kviberg (samtidigt som Götaholm) har varit välbesökta (20-25 spelare). Väldigt svårtippat men ska inte underskattas, kan säkert ställa till det om de har en bra dag.  


TIPS: Nedre halvan, kommer vara inblandade i streckstriden.

_______________________________________________________________________

VÄSTKUSTENS BKBILDADE:
2008
HEMMAPLAN: Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: VIT/SVART/VIT
TRÄNARE: Kenneth Lindfors och Adilson Lima

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
-
2007

2008
2009 - 1:a i 7B (gick upp i 6A)
2010 - 10:a i 6A 

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Erik Lucacs 8 mål.

SPELARE ATT SE UPP MED
: Målskytten Lucacs men även hans anfallskollega Edmond Shala.

FÖRSÄSONG 2011:

TM: HÄLSÖ (5:an) 2-3 (FÖRLUST) Målskyttar: Erik Lucacs, Aram Salih
TM: SÄVE (6:an) 0-1 (FÖRLUST)
TM: LOKOMOTIV (6:an) 1-2 (FÖRLUST) Målskytt: Jonas Karlén
TM: HÖNÖ (5:an) 1-4 (FÖRLUST) Målskytt: Aamir Fouad
TM: LUNDBY 06 (6:an) 1-8 (FÖRLUST) Målskytt: Jonas Karlén
TM: STYRSÖ (6:an) 4-1 (VINST) Målskyttar: Erik Lucacs 2, Edmond Shala, Rashid Harsi 

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Erik Lucacs 3 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Sam Noori (målvakt från Kaverös), Christofer Örling (back från Önnered), Bahador Mohammadi (FC Södra Ryd), Abelhadi Jallab (från Tuve).    

FÖRLUSTER: Emil Östberg (Norge) Patrik Filipsson (Norge). Båda är dock fortfarande Västkustens spelare och kan spela om de dyker upp i Sverige igen.    

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Klarade kontraktet i sista matchen förra säsongen då man slog Fadini och skickade ner dem i 7:an. Har en hel del bollskickliga spelare, något Götaholm fick känna på förra säsongen då man förlorade båda mötena med VBK. Väntade med första vinsten 2011 tills sista träningsmatchen då Styrsö slogs med 4-1. Har dock (enligt matchrapporterna från tränare Lindfors) fört många matcher med stort bollinnehav men inte fått in bollen. Det går dock inte att blunda för att laget bland annat blev krossade med 8-1 av Lundby 06 och att man fick lämna WO mot SG-97 på grund av för lite spelare. Måste sätta sina chanser för att undvika bottenstriden även denna säsong.  

TIPS: Nedre halvan med möjlig streckstridsgardering.

_______________________________________________________________________

ÖJERSJÖ ISBILDADE: 1995 
HEMMAPLAN: Öjersjö IP (konstgräs)
FÄRGER: VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Johan Andersson

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
-
2007
- 3:a i 7A (gick upp i 6A)
2008 - 9:a i 6A
2009 - 8:a i 6A
2010 - 8:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2010: Marcus Halldin, Mikael Kubic och Sean Suguitan Mian, alla 7 mål.

SPELARE ATT SE UPP MED
Mikael Kubic har varit glödhet under försäsongen med 8 mål på 6 matcher.

FÖRSÄSONG 2011:

TM: BK WOBBLER (6:an) 3-1 (VINST) Målskyttar: Mikael Kubic 2, Freddie Jillesjö
TM: HYPPELN (6:an) 6-1 (VINST) Målskyttar: Mikael Kubic 2, Mikael Nilsson 2, Petar Bojovic, Olof Hedin
TM: AIFF (6:an) 4-0 (VINST) Målskyttar: Mikael Kubic 2, Marcus Halldin, Tobias Moberg
TM: IK ZENITH (6:an) 2-2 (OAVGJORT) Målskyttar: Mikael Kubic, Martin Biegajlo
TM: BOKEDALEN (5:an) 3-1 (VINST) Målskyttar: Mikael Kubic, Marcus Halldin, Joakim Halldin
TM: SÄVEDALEN (J) 3-3 (OAVGJORT) Målskytt: Petar Bojovic 

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Mikael Kubic 8 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Christian Sellberg (målvakt), Martin Biegajlo, Petar Bojović, Mikael Nilsson.

FÖRLUSTER: Johan Dermark (Partille IF), Nicklas Jensen (Partille IF), Amine Eloucham (Croatia) Daniel Molina (Croatia), Bashar Ali (Croatia), Alexander Nylin (Croatia).

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Var väldigt upp och ner förra säsongen men kan i sina bästa stunder spela underhållande och effektiv fotboll. Har tappat ett gäng spelare till Partille och till seriekollegorna Croatia och blir av med ett par mål där men även en hel del röda och gula kort. Har värvat en del intressanta spelare, bland annat målvakten Sellberg och Bojović som avslutade försäsongen med ett hattrick. Kan även plocka upp duktiga yngre killar från de egna leden. Kubic verkar ha klivit fram som den målskytt som de kanske saknade förra säsongen. Obesegrade under försäsongen, dock många vinster mot division 6-lag men imponerande derbyseger mot Bokedalen. Götaholmaren sticker ut hakan lite och tippar Öjersjö i toppen.  

TIPS: Kommer bli årets överraskning och blanda sig i toppstriden.

_______________________________________________________________________Time to vote!

På onsdag drar 6A igång med matchen Västkusten - Lekstorp. Götaholmaren vill veta hur DU tror att säsongen kommer att sluta. Vilket lag vinner serien och vilka lag får ta nya tag i division 7?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Följande kan läsas om matchen på Lindholmens hemsida (i gästboken): En svängig match där Marieholm enkelt gick fram till en 4-0 ledning. Lindholmen reducerar 2 gånger. Matchen avbryts av domaren med ca. 8 minuter kvar. Grinigare lag får man leta efter. Marieholm spelar mycket bra fotboll men temprament o gnäll på ALLA domslut sätter ner deras kapacitet. Liten undran om vad som händer om Marieholm kommer i underläge. Vi är glada att vi kom därifrån utan större skador. En kraftig smäll på ankeln o vila för en gubbe anser jag som en vinst i sig.

Eftersom Götaholmaren inte var där är det svårt att kommentera detta utan bara respektera Lindholmens ordförande Larry Hedlunds åsikter om matchen. Inlägget i gästboken var nämligen undertecknat just Larry Hedlund och vi på Götaholmaren utgår från att det verkligen är han.

-------------------------------------------------------------------------------------------


Björndammen föll tungt i sin sista träningsmatch mot 6C-laget Kungsladugårds BK. Ett lag som DallaFCF-bloggen precis tippat att vinna 6C. Björndammen avslutar med två blytunga förluster.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Målskyttar är inne från Kroken storseger över Säve i går. Jonas "Söder" Söderström stod för inte mindre än fyra av lagets sju mål! Detta betyder att han gjort fyra mål i två matcher i rad och att facit under försäsongen blir otroliga 14 mål på 7 matcher. Övriga målskyttar var Ralph Mohlin 2 och Lars Fridén.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Även målskyttar från Öjersjös 3-3 match mot Sävedalens juniorlag är inne. Eller, rättare sagt målskytt eftersom samma spelare gjorde alla tre målen och det var inte Mikael Kubic utan nyförvärvet Petar Bojović. Öjersjös matchrapport hittas HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon smäller det då Götaholmaren kommer att släppa Den ultimata guiden till 6A!

#6

Stabilt genrepGötaholms genrep mot Bosna IF idag såg riktigt stabilt ut, särskilt med tanke på att flera spelare saknades på grund av jobb, semester eller skador. Götaholms lag för dagen såg ut så här:

Mackan
Koffe-Mange-Felix-Tony
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Gustav
Abdi-Freddie

Bänken:
Robin
Micro
JK

När matchen blåstes igång var det Götaholm som var hetare och som började klart bäst. Abdi fick direkt bollar att jobba på och han oroade direkt. Första tio minuterna av matchen borde kanske Götaholm gjort något mål, både Abdi och Freddie hade lägen. Efter detta jobbar Bosna in sig i matchen och börjar hitta lite rull på mitten. Dock utan att skapa några jättechanser. Felix och Mange har bra koll på Bosnas ensamma anfallare och Mackan är bra med ute vid djupledsbollar och har koll på distansskotten.

Matchen svänger nu över till Götaholms fördel igen och det blir både 1-0 och 2-0 innan halvtid. Vid 1-0 får GBK en frispark en bit in på offensiv planhalva och Koffe drar den lågt mot mål. Felix stångas lite om bollen innan den går ut mot straffområdet där Rasta är först på bollen och drar in den framför mål (möjligtvis touchar det lite på en Bosnaspelare). Där dyker Abdi upp och kan ta emot och placera in bollen. Vid 2-0 hittar Shafie med en passning till Abdi utanför Bosnas straffområde. Abdi tar sig förbi två-tre gubbar innan han kan skjuta in bollen lågt vid första stolpen.

Mange har även ett bra läge på en lång frispark som målvakten går ut på men hans nicktouch går precis över ribban.

Micro och Robin kliver in till andra halvlek.

I början av andra halvlek skapar Bosna lite tryck mot Götaholms mål men skapar inga jättefarliga chanser. En del inlägg och vid ett tillfälle hade de tre hörnor i rad där en nicktouch av Robin blev det farligaste. Götaholm ligger rätt i sina positioner och matchen känns ändå under kontroll.

När målen uteblir för Bosna tröttnar de och spelet böljar lite fram och tillbaka resten av matchen. Götaholm hittar stundtals bra spel på marken och har tålamod. 3-0 målet är riktigt vackert. Rasta lyfter en boll över Bosnas mittback till Abdi som kan titta upp och slå ett inlägg mot bortre stolpen där Shafie kommer och drar in bollen på volley!

Det var lite halvgrinigt stundtals under matchen och en del hårda dueller men så ska det vara en vecka innan seriestart. Riktigt bra jobbat av Götaholm i dag! Gött att se Robin Larsen i Götaholmströjan igen.

Domaren stod stundtals för en hel del underhållning. Detta började redan vid slantsinglingen (eller vad som skulle varit slantsingling). Han menade att Bosna var bortalag och då skulle de börja. Jag antog att han menade att de skulle få välja vilken hand han hade pipan eller välja sida på myntet som bortalagen brukar. Han menade dock helt enkelt att de fick börja med bollen...

En stund in i första halvlek blåser han av spelet för att prata med Abdi (som klagade lite för mycket). När han sedan sätter igång spelet igen tar han bollen i handen, rullar den till Bosnas målvakt och säger: Gör vad du vill med bollen!

När Bosna ska ha en solklart frispark vid mittplan och bollen går över sidlinjen säger han: Vi kör inkast istället, det är samma sak!

Underbart med underhållande domare!

Freddie Wedberg bjöd även på en Dagens Wedberg vid samlingen. Det var prat om att lagen ska ställa upp och hälsa innan match. Freddie som är domare förklarade läget: Ja, lagen ska tacka varandra innan match! 

------------------------------------------------------------------------------------------------Division 4-laget Kärra blev alldeles för svårt för Björndammen som håller på att avsluta försäsongen nästan lika illa som den började (1-8 mot Bokedalen). Sex förluster på sju träningsmatcher är facit än så länge och det kan bli en riktigt jobbig säsong för Björndammen. Matchen spelades i går. På söndag avslutar laget försäsongen med match mot Kungsladugårds BK. Även det en svår match. Öjersjö förblev obesegrade under försäsongen då laget spelade oavgjort mot Sävedalens U-lag. Gamle götaholmaren Nemanja "Nemo" Savovic fanns med i Sävedalens trupp men började på bänken. Då Sävedalens a-lag är på träningsläger i Holland saknades några av de bästa spelarna. Enligt Sävedalens matchblogg var det Sävedalen som rullade boll och förde matchen tills en bit in i andra halvlek, sedan tröttnade man och Öjersjö kunde ta över.

Målskyttarna för Öjersjö saknas för tillfället.Detta enligt ett inlägg i Olskrokens gästbok på deras hemsida. Trots att det är lagfest hos Kroken ikväll utgår Götaholmaren från att det är sant, särskilt då det skrevs 17:40. Möjligen måste Götaholmaren skicka en reporter till Halta Lottas i kväll för att få detta bekräftat ;-)

Om detta nu stämmer är det ju imponerande och den stora frågan är ju hur många mål Jonas "Söder" Söderström gjorde?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hittar inget reslutat för FC Bosonas match mot FK Bosna Hercegovina idag men det beror säkert på att det var middag och andra festligheter direkt efter matchen.

FC Bosona erkänner dock att nyheten om att deras målvakt Almedin Babacic ska till Elfsborgs u-trupp var ett aprilskämt! Lågt tycker Götaholmaren då nyheten kom upp på hemsidan 23:27 tordagen den 31 mars! Dessutom skadar det Götaholmarens redan låga trovärdighet! ;-)

Inte helt oväntat blir det inte heller någon Johnny-Bråttom i Lekstorp. Rykten säger att den gode Johnny inte har så bråttom längre...

Det finns fortfarande inget resultat från Marieholm - Lindholmen som spelades (?) i torsdags.

Tom Berndtson sågs slå in en straff för sitt Kortedala på den andra Kvibergsplanen i dag då det blev vinst mot Nödinge. Den gamle Rödboprofilen Juan Weihe återfinns i Nödinge och sågs glida förbi.

Kortedala har fortfarande inte lagt in resultatet för sin träningsmatch mot Götaholm, underligt?

Götaholmaren uppdaterar igen i morgon, då det säkert dykt upp lite mer resultat, målskyttar och annat gött...

#6 

Lugnet före stormen...

På onsdag 19.30 på Kviberg 2 drar 6A igång med matchen mellan Västkustens BK - Lekstorps IF. För många 6A-lag är det sista genrepet nu till helgen...

Till och börja med står plötsligt Croatia utan motståndare i morgon då Mölnlycke BK lämnat återbud. Så är det någon som vet något lag som vill spela mot Croatia är det bara att höra av sig till Dragan på 0705-27 97 88. Matchtid är 13:30 och både plan och domare är redan klara.

I går spelade Marieholm mot Lindholmen men tyvärr finns inget resultat att tillgå. I kväll spelar Björndammen mot Kärra KIF, matchen började 19.00.

Helgens matcher ser ut så här:

LÖRDAG 2/4

GÖTAHOLM BK - BOSNA IF
(Kviberg 12.00)

Götaholm genrepar mot Bosna IF i morgon. Bosna slutade 4:a i 6D förra säsongen och har under försäsongen bland annat slagit 6A-laget Olskroken med 4-2. Bosna lär vara ett lag som vill ha mycket bollinnehav och hålla bollen på marken, ett spel som även Götaholms premiärmotståndare Croatia gillar. Götaholm får dock klara sig utan flera nyckelspelare på grund av olika anledningar. Freddan, Tobbe, Filip, Ljungan, Natti och Edvardsson saknas. Det har uppstått ett fel på förbundets sida då det står att FC Bosona står för motståndet.

ÖJERSJÖ IF - SÄVEDALENS IF (JUNIORLAG) (Öjersjö IP 14.00)

Obesegrade ÖIF (4 vinster, 1 oavgjord) tar emot Sävedalens juniorlag i sitt genrep. Får se hur bra motstånd division 3-lagets juniorer är och kanske spelar Nemo? Enligt förbundets hemsida är det ingen mindre än Götaholms Freddie Wedberg som skipar rättvisa.

OLSKROKENS IF - SÄVE BK (Kviberg 15.00)

Ray Pantzars mannar genrepar mot 6A-laget Säve i morgon. Säve vann 7D förra året och återfinns i 6D i år. Säve har bland annat slagit Västkusten med 1-0 under försäsongen. Kroken har även lite festligheter på kvällen där det enligt klubbens hemsida finns chansen att spola bort hela försäsongsträningen på en enda kväll. Låter oseriöst, sådant skulle aldrig Götaholm syssla med ;-). Krokenspelarna har helt klart förtjänat en kall då de sett stabila ut under försäsongen och kan överraska.

FC BOSONA - FK BOSNA HERCEGOVINA (Bläsebovallen 16.30)

FC Bosona har bjudit in sina vänner från Jönköping till sitt genrep. Motståndarna spelar i division 5 Småland (nordvästra) efter att ha tagit sig upp från division 6 förra året via kval. I kvalet stötte man på anrika lag som Lekeryd/Svarttorp, Taberg och Forserum. Alla lag som min fina småländska moderklubb Holsby SK har spelat i samma serie som. När jag var ung och lovande (1998) var jag med om att vinna femman med HSK just före Lekstorp.

Varför jag har kvar t-shirten från det året är en hel annan fråga...

SÖNDAG 3/4

KUNGSLADUGÅRDS BK - BJÖRNDAMMENS BK (Apelsinplan 15.00)

Björndammen får hårt motstånd i sitt genrep då topptippade 6C-laget KBK står för motståndet. KBK slutade 4.a förra säsongen i 6C och kommer enligt Dalla på FCF-bloggen att vara med i toppen igen i år. KBK har spelat bra i sina träningsmatcher och slog David Edouards gamla lag Kaverös (division 5) med 2-0 sist.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Elisedal, Gårda, Lekstorp, United Africa och Västkusten verkar ha spelat klart för försäsongen och har inte så vitt Götaholmaren vet någon match i helgen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona tappar sin mycket lovande målvakt Almedin Babacic så här en vecka innan seriestart. Det är inte vilket lag som helst utan allsvenska IF Elfsborg som vill testa Almedin i sin u-trupp.

Då detta skrevs 23:27 i går utgår vi på Götaholmaren att detta inte är något aprilskämt.

Det man kan läsa på Lekstorps sida är dock väldigt misstänkt ;-). Särskilt med tanke på dagens datum.

De går nämligen ut med att gamle legenden Johnny Ekström skulle vara klar för klubben. Läs mer HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

RSS 2.0