Hello Africa!

Götaholmaren
begav sig till ett soligt Öjersjö IP för att titta till 6A-matchen mellan hemmalaget Öjersjö IF och nykomlingarna United Africa FC. Bilen blev full då inte bara Freddan och Tobbe hängde med utan även Lillen och Mange. Mange var dock lite sliten från en hård fredagskväll på Park Lane. Tror det var något särskilt tema där igår. Rykten säger iallafall att den gode Mange var populär både här och där...

Öjersjö har ju som bekant lagt "riktigt" konstgräs på sin plan, vilket är positivt. Den gamla mattan har troligtvis styckats upp och sålts som dörrmattor på Blocket.

Sittplatserna var bokade på Öjersjö IP.

När matchen väl drog igång så var det lite avvaktande i början som matcher ofta är. United Africa körde mycket kortpassningsspel men inget jättetempo på bollen. Öjersjö slog lite längre bollar, ofta upp mot snabbe Sean Suguitan Mian.

Den första riktigt heta målchansen kom efter en kvart och var ett långskott från United Africa som träffade klockrent i ribban!

UAFC fortsatte att rulla boll men ibland blev det en pass för mycket eller en dribbling för mycket och ÖIF kunde vinna boll och kontra en del. I 25:e minuten händer just detta och Öjersjös Martin Biegajlo får ett friläge. United Africas duktige målvakt Solomon Kunle Akotun är dock mycket bra med ute och kan rädda.

UAFC har helt klart mer boll och deras snabbe #7 Osasumwen Efosa ute på deras vänsterkant ställer till en hel del besvär för Öjersjös försvar.

UAFC har ett par skottlägen och vaskar fram en hel del hörnor. Det delas även ut lite kort till båda lagen. Trots att Öjersjö har mindre boll blir det farligt då de kan vinna boll på mitten och ställa om. Efter en halvtimmes spel skapar ÖIF ett halvt friläge men UAFC:s målvakt är bra med igen.

Lite senare har UAFC ännu en ribbträff, denna gången från närmare 40 meter! UAFC avslutar halvleken bäst och har lite ströchanser och Efosa fortsätter att oroa på kanten.

0-0 efter första halvlek där United Africa haft mer bollinnehav (och två ribbträffar) men Öjersjö har haft farliga kontringar.

Viktigt att få i sig vätska i halvtid...

Andra halvlek liknar första med mycket bollinnehav för United Africa. Öjersjö har slängt in duktige Michal Kubic (såg inte till honom i första halvlek, spelade han var han väldigt osynlig). Öjersjö hittar dock med lite bollar fram mot Sean Suguitan Mian som har ett par skottlägen.

UAFC fortsätter att rulla runt bollen men när det närmar sig Öjersjös straffområde blir det ganska omständigt och man får inte till några vassa avslut. Öjersjö sticker upp stundtals och har bland annat ett bra skott på mål.

Båda lagen börjar dock tröttna i solen och Öjersjö orkar inte sätta någon riktig press på United Africa som dock inte heller orkar dra upp något jättetempo i passningsspelet.

En glad publik i solen.

UAFC har ett hyfsat frisparksläge utanför straffområdet efter skottet går över.

Öjersjö får dock en riktigt bra möjlighet då Sean Suguitan Mian kommer runt på kanten och kan lägga in bollen mot mål till en framrusande Kubic. UAFC:s målvakt kommer ut och båda spelarna går omkull. Misstänkt straffläge men domaren friar. I nästa anfall går en United Africa-spelare omkull i Öjersjös straffområde men även här friar domaren.

UAFC fortsätter att ha mycket boll och får en utmärkt chans att ta ledningen när Efosa får ett halvt friläge och väljer att lobba men Öjersjös 16-årige målvakt Andreas Rådström (i vanliga fall i juniorlaget) läser detta och kan rädda.

Unge herr Rådström.

UAFC fortsätter att trycka på och ett mål hänger lite i luften. Med tio minuter kvar att spela kommer också ett United Africa-mål! En misslyckad offsidefälla gör att UAFC:s Efosa får ett friläge och där kan han dra Rådström och lägga in bollen i mål! United Africas målvakt springer upp till mittplan för att fira med lite bakåtvolter!

Efter målet backar UAFC hem och Öjersjö får några lägen i slutet. Bland annat en frispark precis utanför straffområdet. Lite oklart vad domaren blåser för. Öjersjö ville ha det till hemåtspel men Götaholmaren gissar att det var för att målvakten höll i bollen för länge eller möjligen klev utanför straffområdet när han skulle dra utsparken. Frisparken blev iallafall resultatlös.

ÖIF får lite hörnor och frisparkar som det kan lyfta in men UAFC:s målvakt är med på det mesta, bland annat med en klassisk enhandsutboxning i bästa Oliver Kahnstil. Bästa chansen kommer på en hörna där bollen rensas undan på mållinjen. Öjersjöspelarna vill ha mål men domaren friar.

Matchen slutar 1-0 till United Africa som efter tre matcher har full pott på nio poäng. Ska man se till hela matchen får nog segern anses som rättviss, även om Götaholmaren gärna sett ett oavgjort reslutat eller möjligen en ÖIF-seger.

UAFC har en hel del duktiga och snabba spelare, bland annat målskytten Efosa men även #10 Calvin Okafor på topp. De flesta uppspelen gick via deras duktige kapten Andy Erheriene på innermittfältet. UAFC:s målvakt är riktigt bra och bjöd på några fina räddningar. Det rullades en hel del boll hos United Africa men bolltempot var inte högt och de ställde till det för sig ibland och då blev det farligt direkt.

Öjersjö förblir en liten gåta. Götaholmaren hade stora förhoppningar på laget innan serien och det är ännu bara i början av säsongen men tre raka förluster är självklart inte bra.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Den fullständiga matchrapporten från Götaholm-Elisedal är fortfarande inte upp på förbundets hemsida men enligt Groggens "groggokoll" föll målen så här: