Hjällbo by night

Götaholmaren begav sig till Bläsebovallen för att kolla in det heta 6A-mötet mellan FC Bosona och Croatia. Båda lagen föll som bekant i premiären. Det var en hel del folk som tagit sig till Hjällbo denna afton. Götaholmarens utsände snackade en hel del med Bosonas Betim Bajrami (som missade matchen på grund av sjukdom). Även den gamle Götaholmsspelaren Sedat Ljazam (som spelade med GBK under deras glansdagar) fanns på läktaren. Bosonas lata bloggare var också där. Publiksiffran låg nog säkert runt 60-70 personer.

När väl matchen drog i gång var det Croatia som var piggast och de satte hög press på Bosona. Efter bara 5 minuter får Croatia en frispark utanför straffområdet och Croatias lagkapten Vllaznim Ibishi stegar fram och lägger mycket vackert bollen över muren och ribba in. En drömstart för Croatia och Bosona verkar helt tagna på sängen.

Efter en kvart börjar spelet jämna ut sig lite och Bosona skapar sin första halvchans då Sean Grebovic nickar utanför. Båda lagen försöker rulla boll men tempot är ganska lågt. Lagen skapar varsin hörna men nu börjar Bosona ta tag mer i spelet och är lite hetare.

Efter en halvtimme har Bosona ett gyllene lägen när laget får frispark precis utanför straffområdet men skottet går rakt på målvakten. Båda lagen har lite halvchanser i detta läget av halvleken men Bosona börjar få igång rull på mitten med Darmin Muslimovic och Haris Memisevic i spetsen.

Just Muslimovic tar sig fram på kanten och spelar in till Ermin Aganovic men skottet går lång över. Bosona trummar på och har flera skott som inte träffar mål och kvitteringen ligger i luften.

Precis innan halvtid kommer den dock. Bosona sågar sig igenom på mitten och Muslimovic skär in utanför straffområdet och hittar Grebovic med en perfekt passning i steget och han gör inget misstag.

1-1 i halvtid och efter hand har Bosoma tagit över matchen.

Götaholmsbekante Dzani Hodovic kommer in till andra halvlek och han är pigg. Bosona börjar andra halvlek bäst och skapar en hörna direkt. Just Dzani har ett jätteläge men Croatias målvakt gör en bra räddning. Bosona kontrollerar nu matchen och har hittat sitt fina mittfältsspel.

Haris Memisevic rinner igenom på kanten och spelar in till Dzani och bollen hamnar till slut i nät genom Grebovic men domaren har hittat en ojusthet. Croatia försöker kontra men Fitim Aliu är alldeles för ensam och Bosona är väl samlade. Efter en kvart har Bosonas Jasmin Hrvat en nick i ribbans överkant. 20 minuter in i andra halvlek kommer segermålet. En lång boll mot Dzani som målvakten går ut på hamnar till slut utanför straffområdet där Elvedin Delibasic kan placera in bollen i mål!

Efter målet kontrollerar Bosona matchen och Croatia skapar inte en enda riktigt bra målchans på hela halvleken. Nye Alexander Nylin har en frispark från långt håll som går en bra bit utanför och han har även ett skott som missar målet. Bosona har en hel del hörnor och halvchanser. Spelet jämnar ut sig lite sista 10-15 minuterna men det känns som Bosona har full koll på matchen.

Götaholmaren gratulerar Bosona till sin första seger i division 6!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dagens andra match vann Olskroken över Marieholm med 3-1 och imponerar. Laget har även enligt rykten fått en riktigt bra förstärkning. Rannebergens Johan Hellenäs (som var och tränade med Götaholm en sväng under försäsongen) ska vara klar för klubben. Hans lillebror Anders finns redan i Kroken. Mer matchen Olskroken-Marieholm i morgon...