Gårdagens matcher...



Götaholm kom till start med följande lag:

Mackan
Matte-Ljungan-Mange-Felix
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Abdi
Natti-Freddie

Bänken:
Edvardsson
Tobbe
Martin
Filip

Tobbe
kände sig lite hängig och började på bänken och Victor var tvungen att tacka nej på grund av sjukdom. Det pratades självklart om att inte underskatta Elisedal innan matchen. Det är alltid svårt att spela mot ett lag som inte tagit poäng efter 14 omgångar. Götaholm har dock haft lite svårt för Elisedal de senaste åren och förlorade till exempel båda mötena förra året.

Elisedal har dock hittat en hel del nya spelare om man jämför med vårmatchen. En ny målvakt (Yusupha Jammeh) och även lite nytt folk offensivt.

Precis i matchinledning kände lagen lite på varandra och det var Elisedal som skapade den första chansen. Efter en hörna (eller möjligen en frispark) så hamnade bollen på fötterna på en Elisedalsspelare inne i straffområdet men han får ingen bra träff och bollen slinker utanför. Väldigt nära 1-0 till EIS.

Götaholm tar dock tag i taktpinnen ganska snart och bjöder på ett riktigt bra spel. Bollen spelas runt med bra passningstempo och mycket rörelse. Det är ofta få tillslag och bollen hålls på marken. Götaholms backlinje hittar ofta in till både Rasta och Shafie som kan fördela bollarna vidare. Även längre uppspel på marken direkt till Natti eller Freddie som sedan kan spela hem och ta nya löpningar. Ytterbackarna Matte och Felix var också offensiva och kom med bra i spelet.

Götaholm skapar ett par hörnor och frisparkar som blir halvfarliga men det dröjer tills den 13:e minuten innan 1-0 målet kommer. Freddie får bollen och kan vända upp utanför straffområdet och hitta Natti i djupled. Målvakten kommer ut och Natti kan peta in bollen mellan benen på honom. Bara minuten efter hittar mittfältet ännu en boll till Freddie och han hittar Natti i djupled ännu en gång. Denna gången är det ett lågt skott nere vid stolproten och Götaholm leder med 2-0. I detta läget kändes det som Götaholm skulle köra över Elisedal rejält men så blev det inte.

Götaholm fortsatte att föra spelet och borde ha gjort ett par mål till och punkterat matchen. Mange har en bra chans på en hörna, Abdi har några skott och är nästa på väg igenom ett par gånger, Rasta har ett vänsterskott (!) som målvakten får sträcka ut på. Freddan har en jättechans när Freddie får en felträff på ett skott som friställer Freddan vid bortre stolpen men hans skott går rakt på målvakten. Natti har ett bra läge att bli tremålsskytt men skottet slinker utanför.

Matchen jämnas dock ut i slutet av första halvlek även om Elisedal inte skapar några jättechanser. Mackan är bra med och plockar ner några inlägg och frisparkar som lyfts in. EIS lyfta ofta ganska långt och försökte hitta in med bollar bakom Götaholms backlinje men antagligen tog det stopp på Mange och Ljungan eller så var Mackan bra ute och fångade upp bollarna.

2-0 i halvtid och Götaholm har stundtals spelat riktigt fint men borde nog ha fått lite mer utdelning.     

Tyvärr startar andra halvlek lite rörigt för Götaholm och EIS skapar några chanser, bland annat ett tungt skott som går precis över. Götaholm går ner i bolltempo och rörelsen är mycket sämre. Det slarvas med passningar och ibland blir det för långa bolltransporter. Det sprider sig lite osäkerhet och efter 12 minuter av andra halvlek kan EIS reducera. EIS vinner boll och kan lägga in en boll bakom Götaholms backlinje och Bakary Taal (en av EIS:s nya spelare) kan lobba in bollen i mål över Mackan. Misstänkt offiside, eller solklar offiside om man frågar Mackan (som fick en ostskiva för detta arga påpekandet till domaren).

Elisedal känner att de har vittring och flyttar upp folk samtidigt som Götaholm blir lite stirriga. En hel del felbeslut och slarv. Elisedal skapar dock inga jättelägen men det känns ofta farligt. De hade ett par frisparkar utanför straffområdet och så fort det var en frispark vid mittplan lyfte de upp alla sina huvudstarka spelare.

I och med att EIS flyttade upp folk kunde Götaholm ställa om och kontra och sett till chanserna borde man avgjort matchen ett par gånger om. I vissa kontringslägen kom man 4 eller 5 spelare mot 1 eller 2 Elisedalsbackar. Tyvärr var det mycket oskärpa i avsluten. Natti hade ett par lägen i straffområdet. Rasta får ett jätteläge när en retur studsar ut till honom i straffområdet men bollen tar i ribban. Med kvarten kvar kunde dock Götaholm sätta spiken i kistan och göra 3-1. Jonas Edvardsson hade kommit in och fick en boll på offensiv planhalva och kan vända upp. Rasta tar en löpning in i straffområdet och får bollen av Jonas. Elisedals Peter Murphy kommer farande, en spelare som gillar att glidtackla. I rätt ögonblick petar Rasta bollen framåt och då blir kan kapad av Murphy. Domaren pekar på straffpunkten. Rasta som fått fortsatt förtroende, trots staffmissen mot Lekstorp, sätter straffen säkert och Götaholm kan andas ut.

Sista kvarten har Götaholm en massa chanser att helt döda matchen men skärpan saknas (några av de chanserna som nämndes innan kom möjligen efter GBK:s 3-1 mål). Martin Johansson har en frispark som tar i muren och studsar ut till Rasta men han slår hål i luften när han ska skjuta. Rykten säger att bollen studsade upp på en tuva. EIS har lite halvchanser sista kvarten men läget känns under kontroll...

Det viktiga var att få med sig tre poäng tyvärr så blev det lite onödigt spännande då Götaholm inte kunde ta tillvara på alla sina chanser. Början av matchen var riktigt bra och bjöd på fint spel.

Tyvärr skadade sig Felix (vem annars?) i slutet då han fick en spark rakt över fotleden...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

Tyvärr har förbundet inte uppdaterat matchrapporterna till de andra två matcherna igår (förutom resultaten). När det gäller FC Bosonas vinst mot Gårda BK så finns det lite info från FCB:s hemsida.

FCB startade med i stort sätt samma startelva som mot Götaholm förra veckan medans Gårda saknade en del spelare. Bland annat tvåmålskytten mot Croatia Omid Larizadeh och målvakten Richard Chang.

Bosonas matchrapport verkar dock ha missat den första halvleken men om Götaholmaren uppfattat det rätt var det ändå en mållös halvlek. Gårda öppnade den andra halvleken hetast och hade en boll i ribban! FCB svarade direkt då snabbe Elvin Motovac dribblade sig fram mot mål men han blev fälld utanför straffområdet. Frisparken slogs av Darmin Muslimovic och den tog sig rakt över muren och in i mål! 1-0 till Bosona!

Motovac var ytterst nära att utöka ledningen för hemmalaget då han dribblade sig förbi målvakten men vinkeln blev för svår och bollen smet utanför. Gårda började dock trycka på rejält för en kvittering och har bland annat en boll i stolpen. FCB verkar dock reda ut detta men då får Gårda en straff! FCB:s målvakt Almedin Babacic räddar dock straffen men returen slås i mål och Gårda har kvitterat!

Bosona skulle dock få sista ordet och igen var det Motovac och Muslimovic som var inblandade. Det blev en favorit i repris, Motovac dribblade till sig en frispark utanför straffområdet och Muslimovic kunde skruva in bollen i mål! 2-1 till FCB som tar en livsviktig seger då även United Africa vann.

FCB:s matchrapport.

Gällande United Africas 1-0 seger över Öjersjö så finns det inte så mycket info att gå på. UAFC verkade sakna sin bäste målskytt Calvin Okafor och vem som stod i mål för ÖIF är lite oklart.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

United Africa och FC Bosona har nu gjort ett litet ryck och satt press på de andra lagen bakom. Vinnaren mellan Marieholm och Lekstorp (den matchen spelas just nu på Lövgärdesplan) är med i racet. Vinner Marieholm är man bara två poäng bakom toppduon och har slagläge då man har kvar att möta både UAFC och FCB. Även Lekstorp skulle ju självklart vara med då man skulle ligga fyra poäng efter och man också har kvar att möta båda lagen. FCB och UAFC hoppas självklart på ett kryss...

Bakom dessa börjar dock vissa lag dock att tappa kontakten med täten. Croatia är pressat att slå Kroken på lördag för att inte hamna sju poäng efter ledarna. För Kroken är det nästan sista chansen att ta sig tillbaka upp, annars har man inlett hösten med tre raka förluster och kan då nog glömma topplaceringarna.

Götaholm ligger ju också där i mitten och hade nog varit tvungna att få med sig några poäng från sina matcher mot Västkusten och FC Bosona, men nu blev det ju inte så och då får man hoppas att lite andra resultat går vägen för att man ska få tätkänning igen.

Gårdas segertåg tog slut mot FC Bosona men de behöver inte oroa sig om nedflyttning längre och de lär ställa till det för många lag under hösten och säkert klättra en bit uppåt.

I botten är det hårt. Öjersjö har fortfarande fyra poäng upp till Björndammen men BBK har en match mindre spelad (Västkusten på lördag). Skulle BBK vinna där ser det riktigt tungt ut för ÖIF. Västkusten har dock inlett med två raka vinster och vill självklart uppåt igen...

Elisedal är hopplöst sist men har fått in några intressanta spelare och har spelat jämnt med många lag. Götaholmaren tror inte att EIS slutar på 0 poäng...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Det kanske blir en liten uppdatering senare när MBoIK-LIF resultatet kommer in.

#6

Kommentarer
Postat av: Omid

Tjenare Jag va med matchen men satt på bänken eftersom gårda saknade spelare kvitteringen kom efter en straff som jag själv slog mvh /omid

2011-08-26 @ 11:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0