Lördagens matcher & skytteliga

Götaholmaren hade lite på känn att det kunde gå så här. Olskroken har ju börjat hösten lite knackigt med två raka förluster och dessutom saknade man sin ordinarie målvakt Patrik Linné Karlsson och backklippan Anders Hellenäs. Verkar även som duktige Henrik Höljer saknades.

Kroken har dock gjort klart med ett gäng nya spelare: Fredrik Söderberg (Smögen), Martin Häller (Smögen), Martin Edvinsson och Sulaiman Ebrahimzada. Edvinsson och Ebrahimzada återfanns på bänken mot Croatia.

Enligt Croatias 5-0 målskytt Alexander Nylin så var segern stabil och laget var "på bra spelhumör och då brukar det flyta på". Som Götaholmsspelare vet man precis hur det kan gå mot ett Croatia på spelhumör.

Efter 11 minuter kunde Jihad El-Hajj ge Croatia ledningen med 1-0 på en regnig Gamlestadsvall och lite senare utökade Vllaznim Ibishi till 2-0 med en fin soloprestation där flertalet Krokenspelare fintades bort på vägen mot mål (förbundets matchrapport har Daniel Rojas som målskytt men det var alltså Ibishi som gjorde målet).

2-0 stod sig i halvtid men i andra halvlek blev det fyra mål till, bland annat ett hattrick av Mikael Sepahi (som började på bänken) och ett av Nylin. Sepahi var ju Croatias bäste målskytt förra säsongen med 16 mål men har bara gjort någon b-lagsmatch i år innan gårdagens hattrick.

Croatia vägrar att släppa iväg United Africa och FC Bosona och klev i och med segern upp på en tredjeplats fyra poäng efter toppduon.

Kroken får nog räkna med att säsongen kommer sluta i mitten av tabellen.

Björndammen hade chansen att göra ett ryck och lämna Öjersjö sju poäng bakom (och under strecket) och matchen mot Västkusten började bra. Alexander Felin gav BBK ledningen efter 13 minuter, men den ledningen skulle bara hålla i två minuter innan Jean Garrido Ortiz kvitterade för Västkusten.

BBK kunde dock återta ledningen genom en straff som Christer Petersson slog in och behålla den ledningen till halvlekens slut och även nästan halva andra halvlek.

Jonas Karlén kvitterar dock för VBK i den 65:e minuten och Emil Östlund ger VBK ledningen i den 72:a. Spiken i kistan sätter Ortiz med sitt andra mål för dagen bara några minuter efter Öbergs 3-2 mål.

Inga poäng för BBK och de för leva med nedflyttningsspöket ett tag till. BBK har dock jumbon Elisedal i nästa omgång medan Öjersjö ställs mot Croatia.

Västkusten har inlett hösten riktigt bra och har tre raka vinster och kan få en riktigt rolig avslutning på säsongen.

---------------------------------------------------------------------------------