Skytteligan & veckans matcher

SKYTTELIGAN EFTER 14 OMGÅNGAR:

18 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

15 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Simon La Verghetta (Gårda)

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Mikael Nilsson (Öjersjö)

8 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Erik Lukacs (Västkusten)
Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Boris Lesic (Croatia) (2)

7 MÅL


Fredrik Airosto (Götaholm) (4)
Calvin Okafor (United Africa)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (5)
Alexander Nylin (Croatia)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Blerim Ferati (Marieholm)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Eddy Osagie (United Africa)
Gilbert Mensah (United Africa)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)

-------------------------------------------------------------------------

Så här ser veckans matcher ut. Det ska tilläggas att Götaholmaren tippade väldigt stabilt förra veckan, nästan alla rätt. När det gäller Gårda - Croatia skrevs det så här: "Croatia får verkligen se upp med ett hungrigt Gårda. Lutar mot kryss men en liten fördel Gårda då de redan har fått en match i benen."

Eftersom Gårda gjorde 5-4 i 89:e så får väl det tipset nästan gälla som ett rätt ;-)

ONSDAG 24/8

UNITED AFRICA FC - ÖJERSJÖ IF
(19.30 Kviberg 1)

UAFC hänger sig kvar i toppen och besegrade Kroken sist med en stabila 3-1. Får tillbaka duktige målvakten Solomon Kunle Akotun som var avstängd sist. Öjersjö ligger riktigt illa till och är för tillfället på nedflyttningsplats med fyra poäng upp till säker mark. Nyttige Marcus Halldin verkar dock vara tillbaka på planen men fortfarande osäkert på målvaktsplatsen. Götaholmaren är inte riktigt säker på vem som befann sig mellan stolparna när laget föll mot Marieholm sist. En match där ÖIF hängde med i första halvlek men inte orkade i andra.

TIPS: Tyvärr för ÖIF så blir det inga välbehövliga poäng här. UAFC tar tre poäng och behåller förstaplatsen.

ELISEDALS IS - GÖTAHOLM BK (19.30 Överåsvallen)

Elisedal jagar sina första poäng och verkar ha fått tag i några nya gubbar. Laget föll dock tungt sist mot Västkusten (0-5). Viktige Mattew Bell är dock tillgänglig igen efter avstängning. EIS räknar säkert redan med spel i sjuan nästa år och är kanske svårmotiverade, å andra sidan har de ingen press och inget och förlora. Laget vill säkert inte åka ur utan en enda poäng.

Götaholm spelade kanske sin bästa match för säsongen senast mot FC Bosona men lyckades inte få in bollen och föll med 1-0. Det nykomponerade mittfältet (där Abdi Bashir klivit ner som yttermittfältare) såg stundtals riktigt piggt ut och hittade bra spel. Förhoppningsvis kan detta hålla i sig. Om Götaholm ska tillbaka till toppen är det självklart bara vinst som gäller men EIS är luriga och får absolut inte underskattas!

Inga avstängingar som Götaholmaren känner till.

FC BOSONA - GÅRDA BK (19.30 Bläsebovallen)

FC Bosona vann sist mot Götaholm efter stundtals bra spel och blixtsnabba omställningar men tröttnade rejält i andra halvlek. FCB saknade en del spelare sist som dock finns med i truppen nu. Bland annat Jasmin Hrvat och Ermin Aganovic. Känns väl inte helt omöjligt att Hrvat går in som mittback och att Darmin Muslimovic (som spelade mittback mot Götaholm) flyttar upp på mittfältet.

Gårda har ju börjat hösten lysande och har besegrat både United Africa och senast Croatia. Laget verkar hittat både spelet och självförtroendet. Simon La Verghetta var glödhet sist och låg bakom alla Gårdas mål. Båda bröderna Gokah (Mawuli & Sebastian) är klara för spel igen efter avstängningar.

TIPS: Riktigt svårt, men dagsformen får avgöra och då blir det Gårda som tar det i en tuff match!

TORSDAG 25/8

MARIEHOLM BoIK - LEKSTORPS IF
(18.45 Lövgärdesplan)

Båda lagen har öppnat med två raka höstsegrar och ligger för närvarande trea (MBoIK) och fyra (LIF). Svårt att värdera lagens senaste matcher. LIF har varit stabila men motståndet har varit jumbon Elisedal och Björndammen (plats nummer 10). Marieholm slog ett Olskroken som verkar fuskat lite med sommarträningen och ett Öjersjö som ligger på nedflyttningsplats.

Frågetecken på LIF:s Marcus Pätsi, som klev av skadad sist. Nyförvärvet Johan Persson (som kom in när Pätsi klev av) svarade dock för två mål. Marieholm bärs fram av sin kapten Toni Ceesay som gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

TIPS: Riktigt svårtippat, kryss säger Götaholmaren!

LÖRDAG 27/8

CROATIA GÖTEBORG - OLSKROKENS IF
(13.00 Gamlestadsvallen)

Croatia förlorade en svängig match mot Gårda sist efter att de haft ledningen ett par gånger under matchen. Olskroken har inlett hösten svagt och har två raka förluster (Marieholm och United Africa).

Det brukar gå undan när Alexander Nylin, Henok Berhane, Joel Tesfai och de andra i Croatia spelar och frågar är om Kroken orkar stå emot. Dessutom verkar Croatias spelfördelare Boris Lesic vara i fin form, tre mål sist mot Gårda och enligt rapporter bäst på plan. Kroken saknar dessutom sin burväktare Patrik Linné Karlsson och backen Anders Hellenäs (rött kort sist). Croatia har Beshar Ali avstängd.

TIPS: Kräftgången fortsätter för Kroken, vinst för Croatia och häng på toppen igen.

BJÖRNDAMMENS BK - VÄSTKUSTENS BK (16.00 Furulundsplan)

Björndammen har bara spelat en match i höst och då hade laget inte mycketa att säga till om mot Lekstorp (förlust 1-4). Här har man nu en chans att skapa lite utrymme ner mot Öjersjö som jagar under strecket. BBK:s Tobias Vidberg har kommit upp i tre gula kort och missar matchen.

BBK:s motståndare Västkusten har dock inlett hösten starkt och har två raka vinster och 9-2 i målskillnad på de två höstmatcherna. Inga avstängningar och den ende som saknas verkar vara tränare Kenneth Lindfors som enligt rapport har befunnit sig i Ohrid (Makedonien?). Men det har ju gått utmärkt utan honom och Adilson Lima har skött coachandet riktigt bra.

TIPSVBK får gälla som favoriter, men Björndammen är alltid luriga. Skrällchans här.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränade igår, tyvärr var träningen lagd till Kviberg 5 (där gräset var nyklippt men groparna många). Det var 16 man på träningen och trots förlusten sist var det en positiv och bra träning. Det var bra fart i de flesta momenten och känslan är positiv inför veckans match mot Elisedal!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Här kommer Tommy Smiths 1-0 mål borta mot Everton (filmat från QPR-klacken). Total dominans från Super-Hoops! Det bästa är glädjen efter målet!



#6


Kommentarer
Postat av: Cassano

Tack för trevlig kvällsläsnng, alltid lika kul att läsa på bloggen!

2011-08-24 @ 00:15:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0