Peta och stick...

Dagens titt på Croatias hemsida var ingen rolig läsning om man spelar i Götaholm. Klubben presenterade nämligen sitt senaste nyförvärv, och det var ingen mindre än Götaholms anfallare Abdi Bashir!


Förra året försvann Skyttekungen och Årets Wedberg-vinnaren Daniel Wedberg och nu verkar årets Skyttekung och Årets Wedberg-vinnare Abdi Bashir försvinna...vilar det en förbannelse över dessa priser?

Götaholmaren har inte fått tag i Abdi själv men man får väl utgå från att Croatias hemsida inte skulle gå ut med detta om det inte var klart...

Abdi var ju med sina 11 mål Götaholms bästa målskytt den gångna säsongen och det är klart att det alltid är jobbigt att tappa en duktiga spelare.

Att det blev just Croatia är väl ingen större överraskning då rykten cirkulerade för ett tag sedan att han redan skulle vara klar för klubben. Han spelade nämligen Tomislav Cup med just Croatia under frimånaden. Abdi känner ju även en hel del av spelarna i Croatia och nu när de har börjat stärka truppen så lockade väl det.

Sen är det klart att det svider lite när han lovat att stanna kvar och att det just blev ett byte till en seriekonkurrent. Men, självklart är det ingen idé i division 6 att ha kvar spelare som hellre vill spela någon annanstans, även om det är ett lag i samma division...

Det är bara att tacka Abdi för alla mål och framför allt alla icke-genomtänkta kommentarer som lättade upp stämningen och önska honom lycka till...

Även om det helt klart är ett avbräck så har Götaholm en del på gång...

---------------------------------------------------------------------------------------

Croatia presenterade även ännu ett nyförvärv, Hassan Abdi. Hassan spelade med FC Bosona för tre säsonger sedan då FCB låg i 8:an men han skadade sig och bröt foten i en match. Säsongen efter gjorde Hassan ett comebackförsök med FCB i 7:an men spelade inte mycket. Den gångna säsongen spelade han inget alls i FCB. Nu gör han alltså ett nytt försök i Croatia. Enligt deras hemsida rör det sig om en teknisk vänsterfotad mittfältare!

---------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller de två comebackande Croatiaspelarna Burim Haximehmedi och Nermin Dzerahovic så spelade de faktiskt i Croatias b-lag under 2011 men nu blir det alltså lite mer satsning 2012!

---------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Tomtecupen blev det en väldigt hård fight i onsdags då tre 6A-lag (FCB räknas fortfarande) gjorde upp i samma grupp. De två andra lagen var Croatia och Marieholm.

När krutröken lagt sig hade alla tre lagen 9 poäng då de slagit varandra (Croatia slog Marieholm, FCB slog Croatia och Marieholm slog FCB).

Marieholm (1:a) och FCB (2:a) gick dock vidare på bättre målskillnad!

måndag spelar sista gruppen med bland annat Lekstorp 2. Får se om de gör de andra 6A-lagen (Lekstorp 1, Marieholm och FCB) sällskap i den andra gruppspelsfasen? Denna spelas tisdag och onsdag nästa vecka...

HÄR följer ni Tomtecupen.

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren avslutar helt enkelt året med att önska alla där ute ett Gott Nytt År! Vi gör detta med Kapten Röds senaste video "In kommer Ting".
Och nej, alla ni Öjersjö och Björndammenspelare från Partille, han säger INTE "en Partille-produktion", han säger "en Partillo-produktion" ;-).

Red Stripen
står på kylning inför imorgon...

Ta hand om er...

#6

Hårda paket!

Croatia fortsätter sin berg-och-dalbana. Först verkade det som alla övergav klubben och spelare lämnade till höger och vänster. Ryktena gick till och med om att klubben var på väg att läggas ner...

Nu har det dock vänt och klubben börjar plocka in spelare efter spelare. Först in var rutinerade målvakten Dalibor Verzak som Götaholmaren rapporterade om för några dagar sedan. Enligt uppgifter ska Verzak vara riktigt bra.

I dagarna har även ett helt gäng spelare till blivit klara:

Khaled Hassan - Mittfältare, enligt Croatias hemsida en spelare med god teknik och speluppfattning. Spelade senast i Palestinska IF (men laget var ett av många som inte kom till spel i 7A) men har även spelat i Rannebergen.

Keifi Faiq - Kvick och teknisk spelare som plockas från uppflyttade 6A-laget Kurdistan IK. Har även ett förflutet i IFK Göteborg. Keifi gjorde tre mål för KIK när de blev tvåa i 7A 2011.

Mohamed Abdulrahman - Snabb teknisk spelare med förflutet i GAIS men enligt Croatias hemsida kommer han senast frän Sävedalen. Hur mycket han spelade i Sävedalen och när är dock lite oklart då han inte verkar finnas med i statistiken från 2011 hos SIF.

Nermin "Gara" Dzerahovic - Gör comeback efter en periods vila från fotbollen.

Burim Haximehmedi - Återkommer också efter en paus från fotbollen på grund av studier och jobb.

Dessutom ska Alexander Nylin enligt Croatias hemsida ändrat sig och beslutat sig för att stanna i Croatia

När Götaholmaren pratade med Gårdas tränare var ju Nylin ett av de klara nyförvärven inför 2012. Götaholmaren försöker nå huvudpersonen själv för en kommentar...

Det verkar även som Croatia har ännu fler spelare på gång...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Idag spelades det gruppspel i Tomtecupen och tre 6A-lag var i farten. Nykomlingarna FC Roma United och ett av Lekstorps två lag spelade i samma grupp. Även ett av Marieholms lag spelade.

Bäst gick det för LIF som kom tvåa i gruppen efter Lärje/Angered och därmed gick vidare. Enda förlusten kom mot just Lärje med knappa 0-1. LIF besegrade bland annat just FC Roma med 2-1.

FC Roma slutade trea efter två vinster och två förluster. Båda vinsterna blev dock storsegrar då både Lindholmen och Atlas besegrades med tennissiffrorna 6-0!

Marieholm slutade fyra i sin grupp efter tre förluster och en vinst.

Tomtecupen följer ni HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------

#6

God Jul & Gott Nytt År!

Götaholmaren får passa på att önska alla läsare en God Jul & ett Gott Nytt År och tacka för ett trevligt år!Imorgon bär det av mot de småländska skogarna för lite julfirande men även möjligt att det hinns med lite förarbete till den ultimata 6A-guiden för 2012 som kommer att dyka upp någon vecka innan serien drar igång...

------------------------------------------------------------------------------------

Det är ju en hel del spelare som lämnat Croatia men nu har klubben fyllt på med en spelare istället. Målvakten Dalibor Verzak är klar och enligt uppgifter är det en rutinerad herre med förflutet i Annelund (division 2).

------------------------------------------------------------------------------------

Annars är det ju väldigt lugnt hos 6A-klubbarna men nästa vecka kommer ett antal 6A-lag vara inblandade i den årliga Tomtecupen.

De 6A-lagen som är med är: FC Bosona, FC Roma, Marieholm, Croatia och Lekstorp.

Götaholmaren lär nog inte vara på plats men det kanske blir ett inlägg och en uppdatering i mellandagarna.

HÄR kan man följa turneringen.

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholms tränare Bengan skickar även ut en julhälsning till alla spelare i Götaholm och han verkade laddad inför nästa säsong!

-----------------------------------------------------------------------------------#6

Dementi

Götaholmaren har till slut fått tag i Croatias tränare Dragan Prorokovic och han dementerar att Croatia ska läggas ner. Dessutom gick Croatia ut med ett officiellt pressmeddelande på sin hemsida. Detta gick att läsa där:

Vi vill först börja med att dementera ryktena om nedläggning som har cirkulerat. Croatia kommer även nästa år att spela i division 6A och det med ett slagkraftigt lag! Några nygamla namn är på väg tillbaka samt några nyförväv, däremot kommer vi kanske inte ha samma bredd som året innan...

Det är ingen hemlighet i att vi har tappat ett antal spelare vilka vi önskar lycka till i deras nya klubbar! Det gör att nya spelare är varmt välkomna att komma ner och träna med oss! Kontakta då Dragan, numret finns under fliken "kontakta oss" i menyn till vänster.

Angående Tomtecupen, så har Croatia med ett lag i grupp 2 där vi återfinner två lag ifrån 6A, FC Bosona blå och Marieholm BoIK 1. Övriga lag i gruppen är BK Bifrost och Real Maskin BK. Första matchen går den 28/12 kl. 19.06 i Angereds Sporthall.

Hjärtligt välkomna!


-----------------------------------------------------------------------------

Croatia lär vara att räkna med även nästa säsong...

Det blir ju ganska lugnt med uppdateringarna just nu eftersom det inte händer jättemycket hos 6A-klubbarna för tillfället. Nästa vecka är det ju dock Tomtecupen och där är ju ett gäng 6A-lag med. Så det lär väl bli en liten uppdatering därifrån.

------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp spelade en liten miniturnering mot Sjövik (två LIF-lag och två Sjöviklag) för att förbereda sig inför Tomtecupen. HÄR kan man se hur det gick...

#6


Lugnt...

Läser man FCF-bloggen så kan man läsa följande om Gårdas nya spelare Pierre Kazeroony:

Pushers Pierre Kazerooney lämnar klubben för hårdsatsande Gårda BK. Kazerooney kom inför 2010 till klubben från Qvidings juniorlag och lär ha varit 6C:s snabbaste spelare, åtminstone första tio meterna. Otroligt kvick och med bra känsla för Xavi och Iniesta-lir. På 29 matcher i Pushers och 6C blev det 15 mål och elva assister.

6A är förvarnade…

Verkar som Gårda blivit ett naturligt steg för gamla Qvidingjuniorer och ska man lita på Dalla (och det ska man ju självklart) så är alltså Kazeroony ett riktigt bra nyförvärv!

------------------------------------------------------------------------------------

Aleks Vasilic, som tränat med Gårda lite, kommer att stanna i Götaholm.

När det gäller Götaholm går det även rykten att Nemanja "Nemo" Savovic kanske är på väg tillbaka till klubben efter en sväng i Sävedalens juniorlag...

------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon är det en riktig stormatch då QPR tar sig an Manchester United. Förhoppningsvis har QPR-spelarna sneglat på klubblegenden Trevor Sinclair och hur man gör mål...
#6

Just a little bit...

Händer inte så mycket just nu i 6A-världen men lite smått och gott har ändå Götaholmaren kunnat hitta:

Götaholmaren pratade lite med Sean Mian och han bekräftade att han är klar för Gårda BK. Anledningen till att han inte spelat i Öjersjö under hösten är att han befunnit sig i Stockholm. Det blev dock en del fotboll där, i slutet blev det ett par matcher för Boo FF i division 4. Nu är alltså Sean tillbaka i finrummet och 6A men med Gårda BK som klubbadress.

-----------------------------------------------------------------------------------

Västkusten verkar behålla hela sin trupp från 2010 till nästa säsong och det verkar som Gårdas Omid Larizadeh anslutit till klubben även om Gårda BK inte verkat ha bekräftat den övergången ännu.

Tränare Bell Fortes låter även hälsa att det är ett par nya killar som tränar med VBK men inget som är klart.

-----------------------------------------------------------------------------------

Seriesegrarna FC Bosona har en årskrönika ute på sin hemsida. Klicka HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp kommer att vässa inomhusformen inför Tomtecupen och spelar en inomhusträningsmatch mot Sjövik på måndag. Rykten säger att lagkapten Robin Granqvist har tränat tomtecupenstraffar (alltså att man dribblar från halva planen) och gjort det bra! Lite förvånande tycker GötaholmarenGranqvist inte är den förste man tänker på när man tänker på inomhusfotboll. Det finns ju iofs hälsenor inomhus också...

-----------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö har fortfarande inget klart när det gäller ny tränare.

-----------------------------------------------------------------------------------

6A-tabellen är uppdaterad efter beslutet att UAFC blev av med poäng men det verkar även som Croatia förlorade tre poäng. Detta efter att deras vinst över Öjersjö den 30/8 har ändrats till en 3-0 vinst för ÖIF. Detta ändrar dock inga placeringar och Götaholmaren vet inte riktigt varför ÖIF fick denna segern. Möjligen spelade Croatia med en avstängd spelare men ingen Croatiaspelare fick kort i den föregående matchen mot Olskroken. Matchen innan den mot Olskroken fick dock Beshar Ali rött kort (mot Gårda) och han spelade mot Öjersjö. Låter dock konstigt då han fick två gula vilket bara brukar leda till en match avstängning.

Spelar ju iofs ingen egentlig roll...

Uppdaterade tabellen HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har ju rapporterat att Götaholm kanske har en riktigt klassvärvning på gång (spelaren ska ta sig en riktig funderare och återkomma efter jul).

Nu har det helt plötsligt även dykt upp ännu ett namn, även detta en riktig toppspelare i 6A. Eftersom bara en första kontakt har tagits så vill inte bloggen gå ut med något namn.

Men, med dessa två Mr. X i klubben och en lyckad värvning av Patrik Iljin så skulle det se väldigt ljust ut för Götaholm 2012!

#6

At last!

Ikväll togs äntligen beslutet att Björndammens BK kommer att spela i 6A även nästa år! Serien kommer då att innehålla 13 lag och med största sannolikhet blir det tre lag som åker ur.

Detta känns som det enda vettiga beslutet som förbundet kunde ta, då BBK drabbades som tredje part i och med United Africas poängavdrag.

Nu kan vi äntligen alltså dra ett streck över detta och börja fokusera på nästa säsong och allt det innebär.

Förhoppningsvis har United Africa lärt sig av sitt misstag och kommer att ha bättre koll på sina övergångar i framtiden.

Götaholmaren
hoppas även att de hårda ord som stundtals dykt upp både här på bloggen och på Facebookgruppen kan läggas till handlingen. Sen ska det väl tilläggas att detta rör sig om en person (möjligen två) och Götaholmaren är inte säker på exakt vilken koppling till UAFC som personen har. Det vore fel att anta denna person representerar hela UAFC.

Hur som helst är det riktigt skönt att denna soppa äntligen är över!

-------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Götaholm så har laget gjort sin sista träning för året. Torsdagens träning ställs in då det har varit väldigt tråkigt fotbollsväder samtidigt som det knappast lär dyka upp några nya gubbar på den sista träningen.

Frimånaden har inte resulterat i några nya spelare men flera är fortfarande aktuella. Så här ser läget ut på spelarfronten:

UT KLARA:

Markus Manninen (Kärra KIF)
Nathaniel Vanke (FC Old Town)

Götaholmaren fick äntligen tag i Natti som bekräftade att han lämnar Götaholm för det nystartade division 7-laget FC Old Town. Natti förklarade att han inte känner att han hinner med en satsning i Götaholm med fotboll tre gånger i veckan med tanke på familj och jobb. Dessutom återfinns en hel del gamla kompisar i FCOT.

Götaholmaren har full förståelse och kan bara tacka Natti och önska honom lycka till! Tyvärr för Götaholm så tappar man inte bara en målgörare men även en ledargestalt. Dessutom blir jag äldst i laget igen...

Ljungan har som bekant tränat med Lunden men inget beslut är taget där ännu. Götaholmaren hoppas självklart att Ljungan fortsätter att bjuda på flygturer i den blåvita tröjan.

När det gäller spelare som är på väg in så är trion FC Bosona-spelare Amir, Nima och Jasmin fortfarande aktuella och en dialog förs.

I och med att Mackan lämnade och Aleks kan vara på väg bort så är en prioritet för Götaholm att förstärka på målvaktssidan och klubben har en hel del krokar ute!

Götaholm hoppas även självklart att Patrik Iljin bestämmer sig för att skriva på för klubben, vilket skulle vara en kanonvärvning. Dessutom måste ju två Ilijn i klubben vara dubbel så roligt?

Götaholm kan även ha en riktigt klassvärvning på gång som gäller en av 6A:s bästa spelare! Den karamellen får dock bloggens läsare suga på ett tag. Bloggen lär dock återkomma om detta efter nyår!

Götaholm drar igång sin försäsong lördagen den 14 januari klockan 12.00!

Då är det bara full fart framåt som gäller!

-------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Croatia och hur framtiden ser ut där har Götaholmaren försökt att nå huvudtränaren Dragan Prorokovic för en kommentar men har än så länge inte fått något svar.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Varken Öjersjö eller Björndammen blev bäst i stan när Sävedalens inomhusturnering Best in Town avgjordes i helgen. Inte oväntat var det de två division 2-lagen Sävendalen och Jonsered som gjorde upp om segern. Hemmalaget Sävedalen drog det längsta strået och vann!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått tag i det senaste när det gäller nyförvärv hos Gårda BK genom deras tränare Staffan Lindblom och det ser riktigt bra ut!

En kvartett från Qviding är klar: Martin Jacobson, Josef La Carrubba, Viktor Rydberg och Kristofer Bratt. Götaholmaren har ingen större koll (ännu) förutom att det är unga killar och att La Carrubba gjorde Gårdas båda mål i en träningsmatch mot Säve.

Dessutom är det äntligen klart att Croatias Alexander Nylin är klar för klubben. Ett riktigt vasst nyförvärv då han tillhörde en av 6A:s absoluta toppspelare förra säsongen.

Det verkar även som Öjersjös Sean Mian är klar för Gårda. Tror dock inte han spelade så mycket för ÖIF under hösten.

När det gäller coola namn så fortsätter Gårda på den inslagna vägen, eller vad sägs om nyförvärvet från Pushers: Pierre Kazeroony! 

När det gäller förluster så är det bara rykten om Omid Larizadeh (som tränat med Västkusten tror jag) men inget är klart där!

På målvaktssidan finns just nu två målvakter i truppen, Richard Chang-Hunter och Roberto Cattaneo.

Gårda ser riktigt starka ut inför 2012!

---------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har även fått tag i Anthon Eriksson som är lagledare i nygamla 6A-laget Bokedalen för ett litet snack!

Eriksson säger så här om läget:

Nya tränaren Jens Ottosson är rätt oprövad, då han tar över sitt första seniorlag efter några år med ungdomsfotboll i Qviding. Han har hittills gjort stora intryck med inspirerade träningar och vi har träningsnärvaro i november och december på ca 15-18 pers. I femman kanske runt 8 st under hela året. Vi kommer definitivt vara ett starkare lag i år med en tydlig ledarstab och några nya spelare. Robin Rosén från Olskroken provtränar med oss, två gamla stötar är även tillbaka Sebastian Klamas och Olle Hallquist. Dessutom har vi tre Sävedalenjuniorer som är klara: August Lindberg, Daniel Ahlberg och Adam Karlsson. De två sista anslöt redan i höstas.

Fler nyförvärv är på ingång, och 2012 är BIF ett lag för toppen, absolut. Hoppas vi kan kriga tillsammans med er om topplaceringar.

Spelarförluster är inte många ännu men vi förlorade väldigt många tongivande spelare under fjolåret, bland annat under hösten då folk flyttade, åkte på tunga skador och hoppade av m.m.

Det är en annan harmoni i föreningen och kommande säsong ser vi fram mot med tillförsikt!

Götaholmaren tackar Anthon för denna information!

------------------------------------------------------------------------------------

Olskrokens nya tränare Daniel Johnsson meddelar bloggen att Kroken har en del namn på gång men vill inte gå ut med dessa ännu. Han lovar dock att återkomma så fort det är helt klart!

------------------------------------------------------------------------------------

#6


Det kommer ännu mera...

Götaholmaren fick just bekräftat att Croatiatrion Robert Jaganjac, Martin Stojanovski och Thomas Celec är klara för Utbynäs SK.

Ryktena börjar cirkulera att Croatia kanske kommer att läggas ner helt. De ryktena ska nog dock tas med en nypa salt, fast det ser onekligen ganska mörkt ut...

#6

Det kommer mera...

Ytterligare två Croatiaspelare lämnar för storsatsande FC Bosona. Denna gången är det snabbe yttermittfältaren Joel Tesfai och kanske deras bäste back förra säsongen, Omer Omeirat.

Croatia har nu förutom Tesfai och Omeirat också tappat Vllaz Ibishi till FC Bosona. Lägg där till att Thomas Celec inte lär spela där nästa säsong även om ny klubbadress inte är klar.

Även stort frågetecken på Alexander Nylin, som tränat en del med Gårda BK och det skulle förvåna Götaholmaren väldigt mycket om han spelade i Croatia nästa år. Även Beshar Ali har ju tränat med Överåsklubben.

Får se om Croatia kan få stopp på spelarflytten och fylla på med nytt folk? Det lär nog behövas om laget ska vara ett topplag även nästa år.

------------------------------------------------------------------------------

#6

Övergångar & träning

Nu är det klart att Götaholm får klara sig utan en av sina bästa spelare nästa säsong. Målvakten Markus Manninen är klar för division 4-laget Kärra KIF. Det blev alltså inte Bergsjö IF för Mackan. Dock återfinns båda lagen i 4A.

En riktigt tung förlust för Götaholm men det är bara att tacka Mackan för allt han gjort i Götaholm och önska honom lycka till!

Med Aleks möjligen på väg till Gårda så har Götaholm bara en målvakt i truppen just nu (Johan Lundin). 

---------------------------------------------------------------------------------

En annan 6A All-Starspelare lämnar också 6A. Croatias duktige mittfältare Vllaznim Ibishi har lämnat klubben och skrivit på för FC Bosona.

En kanonvärvning för FCB och samtidigt en riktigt tung förlust för Croatia.

---------------------------------------------------------------------------------

Förbundet har nu uppe ett nytt förslag till serieindelning. I denna nya indelning så finns FC Bosona i 5A och United Africa och Öjersjö är kvar i 6A. Björndammen är placerade i 7A.

Svårt att tolka om detta betyder att protesterna från UAFC och BBK avslogs men eftersom det var sista dagen igår för att lämna in protest så känns det som protesterna INTE är avslagna. Så snabbt jobbar inte GFF ;-).

Det verkar som den 12/12 är datumet då serieindelningen spikas på riktigt.

Det kan noteras att Elisedal verkar ha lagt ner helt då de inte återfinns i någon av sjuorna.

Serieindelningen hittas HÄR.

----------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö hade en möjlig ny tränare på besök på lagets träning i tisdags. Enligt rapporter så var det en "skön snubbe" men inget är klart ännu...

----------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr blev Götaholms träningsmatch inställd idag så Styrsö inte kunde lösa det. Det blev dock en blöt Götaholmsträning istället.

Freddan vaktade ena målet och Rasta vaktade det andra. En målvaktskamp som Rasta tog till slut. Hans lag inte bara vann utan han svarade för flera riktigt svettiga räddningar. En total sönderläsning av Shafie gjorde att Rasta stoppade fyra-fem riktigt bra chanser för Shafie. Till slut var han tvungen att passa när han kom i bra lägen ;-). Förhoppningsvis kommer Shafie hinna återhämta sig mentalt lagom till seriestart.

Det är möjligt att träningsmatchen mot Styrsö spelas på måndag istället men inget är klart.

-----------------------------------------------------------------------------------

#6

Ljungan Airlines

Götaholm tränade igår och i ärlighetens namn var det väl ingen höjdarträning. En blåsig decemberkväll med ganska dåligt med folk är inte jättemotiverande.

Tyvärr blev det även en skada på Tobbe. Varken Tobbe eller Rasta skulle ha tränat men tittade förbi lokalen. När det behövdes en målvakt till så ställde självklart Rasta upp. Tobbe såg chansen att få hänga ett par strutar på sin lagkapten och valde då också att vara med.

En bit in i träningen försökte Tobbe ta sig förbi Ljungan ner mot kortlinjen. Han var väl nästan förbi när Ljungan sätter in en klockrent glidtackling som träffar bollen men samtidigt bjuder Tobbe på en klassisk flygtur. Tobbe landar riktigt illa med armen/handleden. Efter ett antal timmar på akuten visar det sig vara en fraktur och det blir gips i fem veckor...

Det ska väl tilläggas att Tobbe inte hann med att göra mål på Rasta, som höll nollan fram till första pausen. Mycket möjligt att det slank in några mål under resten av träningen men Berg snuvades iallafall på minst två frilägen!

Det var inte så många av de nya som tränade men Thomas Celec och Patrik Iljin var där iallafall.

Så vitt Götaholmaren vet är inga nya spelare klara eller några nuvarande som lämnat...ännu. Det är ju lite mer än en vecka kvar av frimånaden och det lär nog hända en del fram tills dess.

Nu på torsdag är det träningsmatch mot Styrsö och förhoppningsvis kommer några av de nya spelarna att få chansen att visa upp sig...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har snackat lite med nykomlingen FC Roma Uniteds Noah Widmark för att kolla läget!

Till och börja med får jag gratulera till segern i 7A och uppflyttningen till oss i 6A!

Tjena Fredrik! Tackar för detta, yes det var skönt med uppflyttning. Laget missade ju avancemang med 1 poäng förra säsongen, så det var som sagt mycket skönt när vi blev klara.

Hur era egna fotbollskarriärer ut innan ni hamnade i Roma United?

Personligen kommer jag senast från spel i BK St Jakob, var lagkapten där förra året när vi St Jakob gick upp från 7an till 6an och snuvade FC Roma United på avancemang! Även fast vi spelade bra och släppte in väldigt lite mål så blev jag sugen på att testa med Roma, de spelade en fotboll som jag inte sett på den nivån förut: anfallsglad, aggressiv och med en mycket bra teknik.

Roma United vann ju 7A ganska överlägset utan att förlora en enda match. Inte för att ta ifrån Roma United någonting men hur hög klass höll serien? Det var väldigt många storsegrar.

Helt klart höll den skiftande kvalitet. Några av lagen höll ganska hög klass, Vi, Jedinstvo och i viss mån Kurdistan IK. Jedinstvo fick in några blytunga nyförvärv under hösten (från Lerum i div 3 säger ryktet). Därför spelade vi bara lika mot dem. de hade ju gått upp om de inte plockat in spelare som inte hade sina papper klara. Om vi får behålla kärnan från förra året så tror jag ändå att vi kan göra en del mål även i sexan.

Eftersom väldigt många lag drog sig ur (5 av 11) så spelade lagen bara 10 matcher (mindre än hälften av lagen i 6:an). Hur väl förbereda är Roma United inför 6A där det blir betydligt fler matcher?

Förra säsongen blev väldigt kort för vår del,det var verkligen inte optimalt. Jag tror vi står ganska bra rustade för en längre säsong. Vi har haft fullt med avbytare under hela förra säsongen och behövt ställa folk utanför truppen de många av matcherna.

Hur bra koll har ni på lagen i 6A?

En del av spelarna har kopplingar till Bosona och i viss mån Africa United. Två av spelarna i Björndammen har varit och kännt på träning med oss. Personligen har jag följt 6A på en veckolig basis via tabell, bloggar och youtube-klipp. Africa United är det lag som kanske imponerar mest, det är även det enda lag som vi fick stryk mot under hela förra säsongen.

Vilka ambitioner har RU inför säsongen 2012?

Om vi kan behålla våra tunga, unga spelare som Emran Osmanovic, Haris Dedic och Sanel Osmanovic så har vi möjlighet att slåss i toppen. Flera av spelarna provtränar nu med andra klubbar, och om de stannar där så kommer vi att bli ett mittenlag.

Hur ser läget ut i truppen? Spelare som lämnar? Nya spelare som ansluter?

Som jag sade innan, mycket beror på de spelare som just nu är ute och testar med andra klubbar. Vi har 4-5 spelare med kopplingar till Gunnilse IS, troligen stannar någon medan andra kommer "hem" till oss igen. Vi har en ganska stark backlinje som är intakt från förra året (släppte bara in 10 mål i serien). Men som sagt, vår prioritet ligger mer på att behålla de som vill stanna med oss mer än att få in nytt folk. Potentialen finns redan i gruppen.

Vår största utmaning i år ligger inte i spelarmaterialet, utan det ligger i lagspelet.Vi har många spelare som har en väldigt hög teknisk nivå, men vi ligger efter andra lag i lagtänkande; att hela tiden jobba för laget. Om vi kan bli bättre på att sätta laget först då kan vi komma riktigt långt.

Götaholmaren tackar så mycket och önskar Roma United lycka till när serien drar igång!

Tack Fredrik för detta och lycka till med allt själv!

------------------------------------------------------------------------------------

Nästa år är det Frillesås FF i Hallands division 6 norra som kommer att få "vila hemma". Gamle Olskrokentränaren Ray Pantzar är nämligen klar för klubben. Götaholmaren önskar Ray lycka till!

------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona fortsätter att bygga inför framtiden. Samir Abaz går in som spelande assisterande tränare. Det är en rutinerad räv som Nikola Majdandzic får att luta sig mot om det blåser kallt på Bläsebovallen. Abaz tillhör även den gyllene fotbollsgenerationen födda 1979.

Om Abaz hamnar i högen "gammal räv" hamnar senaste nyförvärvet Rickard Amidani i "ung och lovande". Amidani är född 1990 och kommer från division 4-spel med Uddevallalaget Stigens IF. Den 1,90 långa försvarsspelaren är enligt FCB:s hemsida precis den spelartypen klubben letar efter.

------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har förstärkt på målvaktssidan inför nästa år. 26-årige Fredrik Thelander från Tollered har skrivit på för LIF

En glad Thelander.

LIF kan dock möjligen tappa lite offensiv krafter inför nästa säsong. Enligt rapporter så har duktige anfallaren (Årets Anfallare i LIF 2011) Alfred "Affe" Lindberg tränat med Lerum och det har visst gått bra.

För er som följer Götaholmaren på Facebook så sticker LIF:s Danny Höglund ut hakan lite och lovar att vara vattenpojke på en Götaholmsträning om LIF inte vinner serien iår! Vi antar att Höglund menar nästa år, men han är ju Gnagare så man får ha lite överseende...

---------------------------------------------------------------------------------- 

När det gäller Marieholm så förnekar lagets nye tränare Blerim Ferati att Fidan Hyseni ska ha lämnat klubben för Lundby. Lundby har ju nämligen presenterat Hyseni som nyförvärv på sin hemsida.

Den som lever får se.

---------------------------------------------------------------------------------

Verkar som stämningen är på topp hos Västkusten efter en imponerande andraplats i Tibros Möbelcup.

---------------------------------------------------------------------------------

Bokedalens nya tränare heter Jens Ottosson och kommer senaste från Qvidings ungdomsverksamhet.

---------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för idag...

#6

Silly Season!

FC Bosonas Darmin Muslimovic är klar som tränare för Guldhedens IK tillsammans med Magnus Karsvall. GIK är väl mest kända som Anders "Taco" Svensson moderklubb och laget befinner sig för tillfället i 4A. Muslimovic dubblade redan förra året då han var tränare i Lärje/Angered och spelade i FCB. Dubblande fortsätter alltså även nästa år...

------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Alexander Nylins möjliga övergång från Croatia till Gårda så förnekar Nylin själv att det skulle vara klart utan hänsvisar till att han tränar med flera olika klubbar för tillfället...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda har däremot gjort klart med en ny assisterande tränare. Roger Andersson är en gammal Gårdaspelare som kommer att hjälpa huvudtränaren Staffan Lindblom.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu när Öjersjö verkar klara sig kvar i 6A så verkar de flesta spelarna stanna i föreningen. Hade laget åkt ner hade det nog sett väldigt annorlunda ut. Som Götaholmaren rapporterat tidigare dyker en möjlig ny tränare upp på tisdag.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har även tagit sig ett litet snack med Lekstorps tränare Ingemar "Ingo" Holm:

Verkar som unge målvakten Kim Granqvist har lämnat, blev det lån eller övergång?

Kim är på väg att lämna och vi hoppas på en utlåning om det går i dessa Bosmantider.

Det ryktades lite om Richard Hagström från Lerum? Några kommentarer där?

Rickard Hagström har inte bestämt sig ännu men jag tror han fortsätter i Lerum.

Är det några fler som lämnat eller tillkommit?

Daniel Jonasson var nära en övergång men kör på i Floda ett år till , men Fredrik Thelander är klar från Tollered samt ytterligare nån spelare är på väg in. Men framförallt är ju Emil Syrén (målvakt) samt Marcus Gylling, Danny Höglund och bröderna Ljungberg som är med från början nästa år. En skadefri Pätsi skulle betyda mycket, annars har vi inga förluster .

Redan så här innan 2012 en har börjat så framstår LIF lite som en favorit till seriesegern nästa säsong. Klarar ni den pressen?

Pressen att vinna serien tror jag vi klarar, det finns många rutinerade spelare i truppen och ungdomlig framåtanda men det är alltid svårt att vinna en serie, det gäller att ha lite flyt också när man vinner serien.
 
Självklart känner du till allt strul runt UAFC, och nu verkar det ju som att Björndammen kan åka ut. Har du några kommentarer till det och hur ställer du dig till 13 lag i 6A nästa säsong?
 
Det får gärna bli 13 lag i våran serie, det är inga problem.

Götaholmaren tackar självklart för att Ingo tog sig tid att svara på några frågor och önskar honom och LIF lycka till!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr har en stor fotbollspelare tackat för sig och lagt "skorna på hyllan". Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira mer känd som Sócrates avled idag 57 år gammal. Han spelade både VM 1982 och 1986 för sitt Brasilien.


 

#6 

Gött & blandat

Om vi börjar med evighetshistorian gällande UAFC och Bosco Godson-affären så är ju den 7:e december (onsdag nästa vecka) sista dagen för att lämna in en överklagan mot GFF:s senaste beslut. Beslutet var ju att UAFC blir av med poäng i de matcher Bosco Godson spelade, vilket gör att FC Bosona vinner serien och att Öjersjö går förbi Björndammen i botten och skickar ner dem i sjuan

Som vanligt är inte sista ordet sagt gällande detta. Enligt UAFC:s blogg har klubben lämnat in en kraftfull protest och tar hjälp av en "FIFA-lawyer".

Även Björndammen jobbar på en överklagan. Inte mot att UAFC blir av med poäng men att BBK drabbas som tredje part och åker ur.

Om Götaholmaren ska spekulera så känns det väl som inte ens en FIFA-advokat kan ändra det faktum att Bosco Godson spelat för två klubbar under 2011 utan att övergången gick rätt till. Enligt källor har denna advokat varit i kontakt med Sandarna för att dubbelkolla att det verkligen var en tävlingsmatch Bosco spelade (vilket det självklart var).

När det gäller BBK så har nog klubben en hyfsad chans. Förra året (2010) var det strul i 6B då ett lag (Cruz Azul?) använde en avstängd spelare vilket upptäcktes i efterhand och resultat ändrades. Detta gjorde att en tredje part (Sjövalla?) åkte ur. Sjövalla överklagade och fick vara kvar och 2011 spelade man med 13 lag i 6B. Dessutom ändrades 5B i efterhand denna avslutade säsong då GFF kollade alla gula kort och upptäckte att Bokedalen använt en avstängd spelare i en match mot SG-97 (en match BIF vann). Med poängen från den ändrade matchen gick SG förbi Mölnlycke och tog andraplatsen (och uppflyttning). Mölnlycke protesterade och menade att man inte hade förutsättningarna klara inför sista omgången (då man spelade 1-1 i tron om att detta skulle räcka). Mölnlycke fick igenom protesten och både SG och Mölnlycke flyttades upp.

Ska man kolla på dessa två fall (Sjövalla och Mölnlycke) så har BBK en hyfsad chans att även nästa år spela 6A. 13 lag skulle inte göra så mycket då 6A avslutat de senaste tre säsongerna med bara 11 lag... 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som Croatias Alexander Nylin kommer närmare och närmare en övergång till Gårda BK. Götaholmaren försöker nå herr Nylin för en kommentar men har ännu inte lyckats.

Just Gårda verkar vara en populär klubb för Croatiaspelare. Götaholmaren har innan rapporterat att Nylin och även Joel Tesfai tränat med klubben. Nu verkar även Beshar Ali ha dykt upp på en träning...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Det är många 6A-lag i farten när det gäller olika futsalturneringar:

Det var dock inget 6A-lag som vann GBG Challenge utan det var FC Charrua. FC står för Futsal Club och tar man sig en titt på deras hemsida så har de en imponerande trupp med många spelare som representerat elitföreningar i Göteborg. Lite oväntat fanns till exempel Sebastian Eriksson med. Han lär väl dock inte varit med förra helgen då han rehabtränar i Italien.

Croatia är i Skillingaryd av alla ställen denna helgen och spelar Tomislav Cup. En inomhusturnering för kroatiska lag som byter spelplats varje år.

Sävedalens IF anordnar kommunmästerskap i futsal nästa helg. "Best in town" heter cupen och inte mindre än tre 6A-lag (beroende på hur man räknar) finns med: Öjersjö IF, Björndammens BK och Bokedalens IF.

Tomtecupen i Angered är som vanligt på gång och spelschemat verkar vara ute. Dock inte för allmänheten ännu. Lekstorp ska dock ha med två lag och det ena laget delar grupp med 6A-nykomlingen Roma United.

Västkusten spelar futsal i helgen och i fredags avgjordes gruppspelet i Tibros Möbelcup. VBK imponerade stort och vann sin grupp på 9 poäng (full pott) och 9-0 i målskillnad. Bra start för nya tränarduon Foaud & Fortes

------------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen har en ny hemsida. Bokedalen-länken i högerspalten är uppdaterad. BIF har visst en ny tränare, förnamnet är Jens, efternamnet är än så länge okänt.

------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö verkar ha en möjlig ny tränare på gång. På tisdag (6/12) kommer han att dyka upp på Öjersjös träning och kolla läget.

------------------------------------------------------------------------------------

Även om FC Bosona med största sannolikhet lämnar finrummet och 6A för grönare betesmarker så kan Götaholmaren inte riktigt släppa taget ännu.

Klubben har gjort klart med en ny tränare. Klubben satsar från de egna leden och förre spelaren Nikola Majdandzic satsar nu helhjärtat på tränarkarriären. Majdandzic har även spelat i Croatia och Marieholm.

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm var tyvärr tvungna att ställa in sin träning i torsdag pga av röv-väder. Nästa träning blir på måndag (5/12) på vanlig tid 18.30. På måndag tas truppen ut till torsdagens träningsmatch (8/12) mot Styrsö (som spelas på Kviberg på GBK:s träningstid). Tanken är att så många nya spelare som möjligt ska få visa upp sig. Så har man provat hos Götaholm de senaste veckorna så är det läge att dyka upp på måndag!

-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det var allt för denna gången!

Glöm inte att gå med i Götaholmarens Facebookgrupp om ni inte redan är med där!

#6

RSS 2.0