Västkustens BK - Säve SK

Götaholmaren slår något form av rekord genom att uppdatera bloggen två gånger under bara ett par timmar. Dessutom görs det med ett getöga på Milan-Napoli.

Götaholmaren ljög tyvärr i förra inlägget då det hävdades att det inte fanns något matchreferat i matchen Västkusten-Säve. Det gjorde det visst, och det låg i inkorgen hos Götaholmarens email. Problemet var bara att det inte upptäcktes förrän nu...

Västkusten passade på att lufta lite spelare som inte fått spela så mycket och dessutom testade tränare Kenneth Lindfors två olika uppställning i halvlekarna.

Första kvarten var lite trevande från båda lagen där VBK försökte få igång lite rull och Säve slog lite längre bollar mot sina långa anfallare. Efter tjugo minuter kommer den första riktiga målchansen när Västkustens speciella måltjuv Erik Lukacs får ett friläge men efter att ha rundat målvakten träffar han stolpen.

VBK kontrollerar matchbilden och Säve har svårt att skapa något. Precis innan halvtid har dock Säve fyra-fem hörnor i rad som kanske borde resulterat i mål.

Den första halvleken slutar dock mållös.

Västkusten byter spelsystem i andra halvlek och det tar ett tag innan det sätter sig och spelarna hittar rätt positioner. Försvarsmässigt blir det lite rörigt och Säve skapar lite halvchanser.

Efter ca 10 minuter in i halvleken tar Västkusten över och börjar skapa mängder med chanser. Skärpan saknas dock och flertalet frilägen och bra lägen missas. Som så ofta slutar det med att det är Säve som gör mål. Efter en kontring får Säve frispark utanför straffområdet. Skottet tar i muren och ställer målvakten, 1-0 till Säve.

Målet kom med kvarten kvar och i sista delen av matchen sätter VBK hög press och skapar chanser, bland annat ett par frilägen. Det vill sig dock inte för VBK denna dag. I och med att VBK pressar kan Säve skapa några farliga kontringar men matchen får inga fler mål...

Götaholmaren tackar Kenneth Lindfors för matchrapporten...

#6

Dansk dynamit?

Efter helgens alla cup- och träningsmatcher har det nu dykt upp lite kompletterande information:

I FC Bosonas 1-4 förlust mot Lunden ÖBK var det Sean Grebovic som skickade in ledningsmålet i krysset. Enligt FCB:s matchrapport så ägde man spelet första 20 minuterna av första halvlek dock utan att skapa jätteheta målchanser. Fem minuter innan halvtid gör alltså Grebovic mål men Lunden hinner kvittera. I andra halvlek lägger Lunden i en högre växel och kan avgöra matchen. FCB:s matchrapport hittas HÄR. Från träningsmatchen mot Götaholm hade FC Bosona behållt 7 startspelare men fyllt på med namnkunniga spelare som Muslimovic och målskytten Grebovic. Ny i backlinjen mot Lunden var Tin Vukusic som även var kapten.

Efter lite letande hittade Götaholmaren Elisedals målgörare i segermatchen (2-1) mot Solängens BK. Samma spelare gjorde båda målen, dock inte Martin Delmoro, utan mittfältaren Azad Yousif. Götaholmaren lurar fortfarande lite på om Delmoro är kvar i klubben...

Några matchrapporter från Västkustens 0-1 förlust mot Säve SK finns ännu inte att få tag på...eller Marieholms målskyttar från Östra Cupen-vinsten mot BK Wobbler.

Lite oväntat dyker en matchrapport från matchen Cruz Azul - Björndammen (2-1) på HIK-bloggen. Alltså på Hyppelns blogg. HIK-bloggen kör en Götaholmare och tar ansvar för hela sin serie, alltså 6D. Matchrapporten hittas HÄR, men ger inte så mycket matnyttigt då det mest handlar om Cruz Azul

Öjersjö har oväntat nog inte uppdaterat sin hemsida efter 6-1 krossen av Hyppeln. HIK:s hemsida har dock en lite matchrapport som hittas HÄR. Inte jättelång eller detaljrik, men har man precis fått stryk med 6-1 så finns det kanske inte så mycket att säga...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den gode Groggen har fixat till Götaholms hemsida lite och den ser riktigt trevlig ut nu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

När det gäller Ljungans skada verkar det vara ganska allvarligt då grabbhalvan för tillfället är sjukskriven...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Räddningen för Ljungan kan dock vara närmare än man tror. Detta är i och för sig mer riktat mot världens mest skadebenägne dansk, det vill säga två och en halv meter Victor, men Ljungan är ju från våra södra delar...

KLICKA HÄR

Götaholmaren lyfter på hatten och tackar för tipset...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6  


Söndagens fotboll...

I går försvann FC Bosona och Götaholm ur Östra Cupen och i dag åkte 6A-lagen Gårda BK och Croatia Göteborg ut.



Ganska väntat hade Gårda inte mycket att sätta emot division 3-laget Partille. GBK stod dock upp riktigt bra i första halvlek men släpper några billiga mål i andra halvlek. Gårdas 3-1 reducering genom Viktor Bellak ska enligt rapporter varit riktigt snyggt. Gårdas målvakt Richard Chang ska också gjort en bra match trots att han fick hämta ut fyra bollar bakom sig.



Jonsereds IF slutade 6:a i division 2 Norra Götaland 2010 och skulle självklart på pappret inte ha några problem med division 6-laget Croatia. Det hade dem inte heller och efter sex minuter ledde Jonsered med 2-0. Enligt rapporter från Jonsereds hemsida var det i stort sätt spel mot ett mål. Bland JIF:s målskyttar märks bland annat 40-årige Ville Viljanen (nästan lika coolt som att heta Rami Rantanen) med ett förflutet i bland annat GAIS, BK Häcken och Port Vale FC och även Mattias Viggeborn med 6A-laget Björndammen som moderklubb men med sejourer i både IFK Göteborg och Gunnilse innan det blev Jonsered.

Croatias matchrapport hittas HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Marieholm lyckades som enda 6A-lag att ta sig vidare från första omgången i Östra Cupen. Matchen spelades i går men resultatet kom inte in förrän i dag. Marieholm som förlorade i en träningsmatch mot FC Fiskebäck förra helgen verkar ha skärpt sig till cupspelet.

Enligt BK Wobblers hemsida började Marieholm bäst och förde matchen med fint och tekniskt kortpassningsspel. BK Wobbler var passiva men tog sig sakta in i matchen och hade en bra period med bland annat en straffsituation. Marieholm gör dock mål innan halvtid med ett drömskott som sitter stolpe in i närheten av krysset.

Efter en bra start i andra för Wobbler flyttar man upp folk för att försöka kvittera. Marieholm hugger direkt på detta och gör 2-0 och efter detta spelar Marieholm riktigt bra med fina kombinationer och kan göra både 3-0 och 4-0. Efter detta ryck jämnas matchen av i slutet. Målskyttar saknas.

Kanske Marieholm blir att räkna med i toppen av 6A i allafall?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra intressanta resultat i Östra Cupen från idag:

Bergsjö - Qviding 4-0
Lunden - Semberija 9-10 (Götaholmaren gissar att det gick till straffar...)
Lärje/Angered - Kortedala 2-0

------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller FC Bosonas match i går i Östra Cupen mot Lunden går det på Lundens hemsida läsa att det var FC Bosona som tog ledningen med lite av ett drömmål i 23:e minuten. Efter detta fick dock Lunden ordning på spelet och kunde vända matchen till vinst 4-1. FCB:s målskytt är än så länge okänd. Detta lär väl framgå när FCB:s egna matchrapport dyker upp...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hade helt missat att även Björndammen spelade i går och ber om ursäkt för detta.



Det var 6D-laget Cruz Azul som stod för motståndet i denna träningsmatch och det var också Cruz Azul som vann matchen med 2-1. Trots tredje raka förlusten för BBK måste det anses som ett fall framåt, iallafall defensivt då man i de två tidigare träningsmatcherna släppt in 8 respektive 6 mål...

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lekstorp fortsätter att imponera och tog sin tredje raka seger i träningsmatcherna. Denna gången var det 6D-laget Nol som besegrades med 2-1. Båda LIF:s mål av Marcus Pätsi. Enligt rapporter dominerade LIF i första halvlek och skapade ett halvt dussin bra chanser. I början av andra fick man en man utvisade nästan direkt och Nol kvitterade men LIF kunde alltså ändå vinna med 2-1 till slut.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Denna träningsmatch spelades i går och så mycket mer än själva resultatet har vi inte...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olskrokens målskyttar i segermatchen (3-2) mot IK Zenith har kommit in och inte helt oväntat stod Jonas "Söder" Söderström för två av dem. Även Lars Fridén kom med i målprotokollet. Enligt rapporter var även några av målen riktigt snygga...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Elisedal har vaknat till och spelade sin andra träningsmatch och förutom att det blev vinst mot 6B-laget Solängens BK vet vi här på Götaholmaren inte...

---------------------------------------------------------------------------------------------------



I dagens sista match (start 18.00) visade Öjersjö verkligen musklerna då man besegrade 6D-laget Hyppeln med hela 6-1. Hyppeln tippas av bland annat Dalla på FCF-bloggen till att vara ett topplag i 6D. Enligt HIK:s hemsida var början av matchen jämn och HIK hade några bommade frilägen. Sedan var det Öjersjö för hela slanten. Matchrapport lär väl dyka upp på ÖIF:s hemsida i morgon. Mycket imponerade!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alla 6A-lag förutom United Africa FC (fast vi vet ju att de är i gång och tränar) spelade alltså i helgen. Riktigt gött tycker vi är på Götaholmaren!

Ny vecka i morgon och nya vinster och förluster!

#6 

Cupdags!



Götaholm mönstrade förljande lag inför mötet med division 4-laget SKIF Semberija (5:a i 4A 2010):

Mackan
Freddan-Ljungan-Filip-Felix
Shafie-Rasta (C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Victor

Bänken:
Målvakts-Johan
Mexico
Martin J
Freddie
Tony

Semberija
hade släppt sin startelva på sin hemsida och det verkade som de hade ett bra lag. Se startelvan HÄR. De spelade med en offensiv 4-3-3 uppställning. När domaren väl blåste igång matchen var det Götaholm som var mest taggade och Semberija hade lite svårt att få i gång sitt spel. Götaholm hade som väntat inte jättemycket boll men låg rätt i sina positioner och hittade stundtals lite spel. Victor ägde luftrummet och Mackan såg stabil ut i kassen.

Efter en liten stund av matchen får Götaholm en frispark utanför Semberijas straffområde. Den långe dansken kliver fram och dunkar på! Skottet är lågt och letar sig in nere vid ena stolpen. 1-0 till Götaholm och en drömöpppning! Semberija för matchen men Götaholm ligger fortsatt tätt och står upp väldigt bra. Semberijas snabba och skickliga spelare skapar stundtals lite tryck och Mackan gör en fin räddning på ett skott inne i straffområdet. Semberija lyckas även ta sig ner till kortlinjen ett par gånger och få in bollen framför mål men utan att göra mål. Götaholm sticker upp stundtals och Natti och Victor lyckas hålla kvar bollen på offensiv planhalva ett par gånger och skapa lite spel. Edvardsson har ett skott över och Shafie höll på att glida igenom vid något tillfälle. Inte oväntat lyckades Victor skada foten på något sätt och Freddie kom in på topp.

Götaholm kan gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning och har helt klart skakat Semberija.

Tyvärr kommer Semberijas kvittering ganska snabbt i andra halvlek. Ett inlägg på första stolpen skarvas snyggt vidare och landar i andra krysset. I denna situation dras dock Ljungan i sin axel av målskytten och tvingas kliva av, vilket självklart var ett stort avbräck då herr Ljungdahl var riktigt bra i första halvlek. Det blev lite byten i båda lagen, Edvardsson klev av och Johan "Mexico" Torsholm kom in på mitten men fick kliva ner i backlinjen när Ljungan skadade sig. Martin J kom då in på innermitten. Semberija gick ner på en trebackslinje och flyttade upp gubbar. De satte även in duktige Olof Möller.

En olycka kommer ju sällan ensam och Semberija gör även 2-1. Ett inspel från kanten in i straffområdet där Ousman "Adebayor" Jatta möter direkt och kan stöta in bollen även om han halkar till lite. Semberijas offensiv mattas lite och de lugnar ner tempot lite och rullar en hel del boll. Götaholm försöker skapa chanser men det blir mest chansbollar. Götaholm skapar dock en riktigt bra chans då bollen kommer ut till Tobbe och hans inlägg hamnar hos Martin J mitt i straffområdet men nicken går tyvärr över.

Semberija kan även göra 3-1 och helt punktera matchen. En djupledsboll på kanten når fram till Olof Möller som kan trampa igenom och placera in bollen lågt vid ena stolpen. Mackan är där man kan inte hindra bollen från att gå in.

Götaholm skapar ett litet tryck i slutet och flyttar upp nästan allt man har på hörnor och skapar lite oreda men inga jättechanser.

Inget snack om att Semberija vinner matchen rättvist och det ska man ju också göra då man är ett riktigt bra division 4-lag och det verkar som man matchade bra gubbar. Offensivt var de riktigt jobbiga att möta med snabba och tekniska gubbar som Ousman Jatta, Francis Johnsson, Esad Ismaijli och Olof Möller som kom in i andra halvlek. På mitten kretsade mycket kring duktige Luis Figo Kondoo (heter han verkligen det?).

Götaholm står som sagt upp riktigt bra, särskilt i första halvlek och får ta med sig det positiva. När det andra laget har både Adebayor OCH Figo är det svårt att stå emot ;-)


Lite likt...


Nja, inte så likt...


Vi får verkligen hoppas att Ljungans skada inte är för allvarlig. Även gött att se Felix tillbaka i hetluften.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dagens
klockrena Wedberg stod Freddie för. När vi dök upp vid Bläsebovallen höll matchen FC Bosona mot Lunden på. Det snackas lite om Bosona hade samma spelare som mot oss och någon nämner att Darmin Muslimovic spelar på mitten och även att det är Zlatan Muslimovics bror.

Freddie
kläcker då ur sig: Fan, är de ungefär lika bra eller?

Götaholmarens
utsända på plats fick förklara läget för Freddie: Nej, de är inte lika bra. Inget ont om Darmin men eftersom han spelar division 6 (iofs säkert en av 6:ans bästa spelare) och hans bror Zlatan är välbetalt utlandsproffs som i veckan gjorde mål i Europa League för sitt grekiska PAOK mot CSKA Moskva så är de alltså inte lika bra. Dagens ungdom, att man ska behöva förklara allt ;-)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



När Götaholm dök upp vid Bläsebovallen var andra halvlek igång och då ledde Lunden med 2-1. Spelet var väl hyfsat jämt och Bosona hade några chanser bland annat ett skott som gick över i bra läge. När Lunden gjorde 3-1 kunde de stänga matchen och kontrollera slutet och även göra 4-1. Det dyker säkert upp en bättre matchrapport på FC Bosonas sida inom kort.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Olskroken tog en fin skalp och vann mot IK Zenith. Enligt rykten bjöds det på fin anfallsfotboll från Kroken. En mer detaljerad matchrapport kommer säkert på Krokens hemsida snart och då är Götaholmaren där och kikar...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kortedala slog Romelanda med 2-0 och Utbynäs föll mot Jonsered med samma siffror. Båda matcherna i Östra Cupen. 6A-laget Marieholms cupmatch mot BK Wobbler (som började 13.45) finns det ännu inget reslutat för...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Västkusten träningsspelar mot Säve i dag och matchen började 15.00 så resultatet är inte inne än...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fler matcher i morgonn, både cup- och träningsmatcher så räkna med en ny Götaholmare då!

Just nu leder QPR med 1-0 i den svåra bortamatchen mot Middlesbrough!

#6

Hello Africa!

Torsdagsträningen började lovande redan i omklädningsrummet då både den långe dansken och Mackan dök upp. Victor hade lyckats komma loss från att stapla veckans vara och prismärka bananer på ICA, något som gav honom en fin spontanapplåd när han klev in i omklädningsrummet.

Freddan hördes även säga att han varken "fick upp den eller in den". Exakt vad han pratade om vet vi här på Götaholmaren inte, utan lämnar detta åt fantasin...

Ännu en gång hade vi tre målvakter på träningen. Förutom pånyttfödde Mackan var även Aleks och Johan där.

När vi anlände till Kvibergs plan nummer ett (den där uppe närmast solen) var det två lag som tränade innan oss. Det ena verkade vara ett flicklag från Utbynäs men det andra var lite mer mystiskt. Inte kunde det väl vara...(trumvirvel)...våra afrikanska seriekollegor?

Efter ett litet snack med en av killarna vid sidan om som följde detta lags träning så visade det sig att det faktiskt handlade om United Africa FC! Enligt mannen vid sidan om hade de varit igång sedan januari. Det ska tilläggas att det var en hel del folk, uppskattningsvis runt 20. Götaholmaren gillar starkt att alla 6A-lagen nu är igång på riktigt! Ska bli skönt med 12 lag i serien, hela säsongen...

Själva träningen inleddes med lite uppvärmning med spel där det gällde att "bara" hålla bollen inom laget. Efter lite mer uppvärmning var det dags för spel 4 mot 4 med målvakter där de vilande två lagen agerade väggar. Stundtals bra tempo, lite snygga kombinationer och mål. Freddan var på målhumör och lyckades göra fyra mål under en omgång! Koffe verkade ha vilat sig i form och både klackade och tunnlade!

Sedan blev det spel på lite större plan. Det kan väl ganska lätt sägas att det blåa laget dominerade med Abdi och Shafie i spetsen. Freddan bjöd även den långe dansken på en liten tunnel...

Trots löften om "inget springande" avslutades träningen med en hel del springande ;-)

Det vill säga träningen på planen, som vanligt på torsdagar så blev det styrka i klubblokalen. Felix fick troligtvis mer träning i magmusklerna åt att skratta åt Victor än av sit-upsen...

Truppen till lördagens cupmatch (för-för-för kvalet till Europa League) ser ut något så här. Dock lite halvt oklart med en hel del spelare. Klart är dock att Götaholm får klara sig utan Abdi då alla papper inte är klara gällande övergången.

Truppen: Mackan, Målvakts-Johan, Freddan, Ljungan, Filip, Tony, Tobbe, Rasta, Edvardsson, Shafie, Victor, Natti, Freddie, Mexico, Martin J och Felix.

Full fart framåt imorgon! 12.30 Bläsebovallen mot Semberija.

#6


Kaos hos brödraskapet!

Gårdagens Götaholmsträning bjöd på en hel del roliga saker. Tobbe var sur, mest på sin bror, vilket alltid är piggar upp träningen, men mer om det senare.

Det var bra med folk och antalet landade nog runt 20 stycken. BÅDE Mackan och Victor dök upp och fick som traditionen bjuder lite spridda applåder när de dök upp i omklädningsrummet. Felix var tillbaka efter en liten vila på grund av något elakt virus av något slag.

Träningen inleddes iallafall med lite kvadratspel, inte så mycket tunnlar men väl lite folk som halkade och hade dåliga mottagningar. Efter detta blev det uppvärmning med jobb två och två över planen med lite olika övningar.

För några träningar sen introducerade Bengan en övning där man spelade en mot en med fyra väggar. I går utökades den övnningen till två mot två med fyra väggar. Det ska tilläggas att Freddan och Tobbe var i lag mot Victor och Freddie. Det var under denna övning som Tobbe bland annat lackade ur ordentligt på sin bror och hävde ur sig: Fan, är du förlamad eller? Rör på dig! 

Victor bjöd på några danska delikatesser. I samma kvadrat ställdes Ljungan och Shafie mot Rasta och Nemo. Ljungan la som vanligt inga fingar emellan och förklarade efter träningen att om bollen är i luften så är det helt ok att spela lite fult. Kan vara bra att veta...

Angående Nemo verkar det som han blir kvar i klubben...

Nästa moment i träningen var en omställningsövning med två lag där lagen turas om att anfalla 3 mot 2 för att sedan jobba hem när det andra laget anfaller. Det var helt ok och det gjordes några fina mål.

Putte dök även upp och körde lite målvaktsträning under den första delen med de 3 målvakter som var där.

Träningen avslutades med lite stafetter.

Om inte minnet sviker var det första träningen som vi INTE spelade, vilket säger en hel del om de träningarna vi haft med tanke på att det är försäsong.

Bengan var även väldigt nöjd med spelet i första halvlek mot FC Bosona.

Tobbes humör avtog inte i bilen till klubblokalen vilket gav en del skratt. När Freddie (som satt i baksätet) sa något som Tobbe inte uppskattade så röt Tobbe till: Fan, ska du av här eller! Detta kanske inte låter jättekul men med tanke på att vi var framme vid klubblokalen och verkligen skulle av, blev det lite smålkul... 

Till helgen blir det Östra Cupen. Så här ser spelschemat ut:

Lördagen den 26/2 Speltid 2x30 min

Bläsebo konstgräsplan
Kval 1 Utbynäs SK - Jonsered IF 10.00
Kval 2 FC Bosona - Lunden ÖBK 11.15
Kval 3 SKIF Semberija - Götaholm BK 12.30
Kval 4 Sävedalen IF - Lärje/Angered IF 13.45

Bergumsvallens konstgräsplan
Kval 5 Kortedala IF - Romelanda UF 10.00
Omgång 1 6 Gunnilse IS - FK Kozara 11.15
Omgång 1 7 Bergums IF - Real Maskin BK 12.30
Omgång 1 8 Marieholm BOIK - BK Wobbler 13.45

Söndagen den 27/2 Speltid 2x30 min

Bergumsvallens konstgräsplan
Omgång 1 9 Bergsjö IF - Qviding FIF 10.00
Omgång 1 10 Partille IF - Gårda BK 11.15
Omgång 1 11 Croatia Göteborg - Segr match 1 12.30

Bläsebo konstgräsplan
Omgång 1 12 Segr match 2 - Segr match 3 10.00
Omgång 1 13 Segr match 4 - Segr match 5 11.15

Som det framgår är det en hel del 6A-lag i farten...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen ger sin syn på träningsmatchen mot Lekstorp (förlust för BBK med 6-5) HÄR om man är intresserad.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller de 6A-lag som inte spelar Östra Cupen så ser det ut så här:

-Björndammen spelar inte i helgen.
-Elisedal spelar mot Solängens BK (10:a i 6B 2010) på söndag.
-Lekstorp spelar hemma mot Nol (7:a i 6D 2010) på söndag.
-Olskroken möter IK Zenith (åkte ur division 5 2010) borta på lördag.
-United Africa spelar inte i helgen.
-Västkusten spelar mot Säve (vann division 7 2010) på lördag.
-Öjersjö spelar hemma mot Hyppelns IK (8:a 6D 2010) på söndag.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Enligt Lekstorpsbloggen var det inte alls 2010-års buse Marcus Johansson som orsakade den första straffen mot Björndammen utan Johan Hedström. Där ser man...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR tog en viktig seger i går hemma mot Ipswich efter två sena mål. Fortfarande i topp och på väg mot PL!

#6


Who's hot and who's not?

Förutom lite smånyheter från 6A-världen tänkte Götaholmaren ge sig på att kolla hur lagen ligger till nu när träningsmatcherna har kommit igång. Vilka är heta och vilka är mindre heta? Först dock lite annat:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmarens ständige reporter hade i dag turen att stöta på Croatia-profilen Thomas Celec och missade självklart inte chansen att snacka lite fotboll. Celec missade lagets match mot Kortedala i helgen på grund av en lättare knäskada. Annars verkar läget vara bra i klubben, dock verkar det som laget får klara första halvan av säsongen utan sina två starkaste offensiva krafter. Som Götaholmaren tidigare meddelat så kommer troligtvis Mikael Sepahi (16 mål förra säsongen) inte att spela under vårsäsongen och nu verkar det även som den duktige Boris Lesic (15 mål förra säsongen) också kommer att missa inledningen på serien. Eftersom Götaholmaren haft folk på plats på båda Croatias träningsmatcher så noterades det självklart att Lesic saknades. Där försvinner över 30 mål framåt och en hel del assist. Götaholmaren har också undrat vem den skicklige innermittfältaren med nummer 10 är i Croatia och Celec kunde ge svar på den frågan: Daniel Rojas, 21-åring från Cruz Azul. Kanske han kan fylla en del av tomrummet?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibland är det underligt hur en sak kan leda till en annan. En googling på Daniel Rojas ledde Götaholmaren till Cruz Azuls hemsida. Där meddelades det att Cruz Azul spelat en träningsmatch i helgen. Inget konstigt med det men motståndarna var 6A-laget Elisedal! På förbundets sida stod det nämligen att Cruz Azul slog Säve med 3-0 men det var alltså Elisedal. Med tanke på alla turer med lag som har för lite folk och isigt planer så är det kanske inte så konstigt att förbundet inte hänger med i alla svängar när nya motståndare hittas. På Elisedals hemsida finns ingen information om någon Cruz Azul match, hemsidan saknar gästbok vilket försvårar informationssökandet.


Enligt Cruz Azuls hemsida rulllade Cruz Azul ut Elisedal första 25 minuterna av matchen men sedan jobbade sig Elisedal tillbaka in i matchen. Andra halvlek blev jämn och mållös. Det fanns en hel del bilder från matchen och Götaholmaren slängde ett getöga men kunde inte hitta förra säsongens skyttekung Martin "Kobran" Delmoro (24 mål 2010). Kultfiguren Delmoro har ju en förmåga att byta klubb då och då ;-)

Elisedal
har även en träningsmatch inbokad nästa helg, Solängens BK står för motståndet. SBK blev 10:a i 6B förra säsongen och bara en poäng från att åka ur.

Gött iallafall att Elisedal är igång. Då har alla 6A-lag förutom United Africa kommit igång med träningsmatcherna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorpsbloggen har nu en matchrapport från den målrika tillställningen mot Björndammen. Till och börja med heter tremålskytten Fransson i efternamn, förnamn Sebastian. Enligt bloggen speglar inte Björndammens ledning med 4-2 i halvtid hela matchbilden då två av målen kom på straffar och slarv från LIF. Straffarna verkar dock ha varit rätt dömda. Inte helt oväntat orsakade Marcus Johansson en av dem, Johansson vann busligan i hela 6A 2010 med 9 gula och 2 röda :-).

I andra halvlek sätter Lekstorp hög press direkt och Björndammen blir lite osäkra. LIF gör fyra mål och vänder på steken. Hela rapporten HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Krokens egen matchrapport från 1-3 förlusten mot SG-97 hittar ni HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, dags för lite sammanfattning av försäsongen. Götaholmaren kommer att ge lagen olika betyg, baserat på träningsmatchresultat, värvningar med mera. Betyget går från 5 Red Stripe-flaskor till 1 Red Stripe-flaska. 5 är det bästa och 1 är då det sämsta. Det är INGEN inbördes rankning mellan lagen som får samma betyg!


FEM RED STRIPE

FC BOSONA
Visar att de verkligen menar allvar med sin satsning. 2-2 mot Hålta kanske inte imponerade men i 4-3 segern mot Götaholm visade man att det finns väldigt mycket fotbollskunnande och har en fin blandning av gammalt och ungt. Värvningen av Haris Memisevic är kronan på verket.

LEKSTORPS IF
Det var väldigt tyst efter säsongen och inga träningar och inga tränare. Sedan small det bara till, nya tränare, ett gäng nyförvärv och en blogg! Har gjort tio mål på två träningsmatcher. Känns väldigt intressanta!


FYRA RED STRIPE

CROATIA GÖTEBORG
Föll på mållinjen förra året och trots frågetecken på Lesic och Sephai ser man starka ut. Två knappa förluster mot division 4-motstånd, där man borde slagit Hovås. Spelskickligt och offensivt lag.


TRE RED STRIPE

ÖJERSJÖ IF
En hel del upp och ner förra säsongen, i sina bästa stunder ett av seriens roligaste lag. Stabil seger över BK Wobbler i första träningsmatchen. Nya burväktaren Sellberg verkar vara ett kap. Verkar vara bra uppslutning på träningarna.

GÖTAHOLM BK
Misslyckande förra säsongen och en hel del mål framåt försvann med Daniel Wedberg och Sladjan Ilievski. Nytändning dock med ny tränare, tre stabila nyförvärv och lite nygamla spelare som kan växa. Stod upp bra mot Bergsjö och var bättre än FC Bosona i en halvlek. Bra känsla i truppen.

OLSKROKENS IF
Ny tränare kan höja laget. Jonas "Söder" Söderström gjorde mål i helgen. Laget vann första träningsmatchen mot Mölndal med 2-1 och stod upp bra mot storsatsande SG-97 i helgen trots förlust. Har fått några nya namn men har redan en stabil stomme sedan innan.

GÅRDA BK
Det gamla allsvenska gänget har en förlust (0-3 mot Säve) och en vinst (3-2 mot IK Zenith) i sina två träningsmatcher. Hade en väldigt bra höst förra säsongen. Svårlästa och lite hemlighetsfulla för tillfället.


TVÅ RED STRIPE

VÄSTKUSTENS BK
Klarade sig kvar i sista matchen förra säsongen och har värvat en del. Att de trots detta inte fick ihop spelare till helgens match drar självklart ned betyget. Förlorade sin enda träningsmatch hittills med 2-3 mot Hälsö.

MARIEHOLM BOIK
Väldigt svårt att ha koll på därför det låga betyget. Imponerade inte heller i sin första träningsmatch där det blev förlust 2-4 mot FC Fiskebäck.

BJÖRNDAMMENS BK
5-14 i målskillnad på två träningsmatcher måste svida. Särskilt 1-8 förlusten mot Bokedalen. Litet uppsving mot Lekstorp men tappade 4-2 till 6-5 i andra halvlek.

ELISEDAL IS
Har varit väldigt tyst omkring klubben men plötsligt dök det upp ett reslutat, 0-3 mot Cruz Azul. Stort frågetecken på skyttekungen Delmoro, utan honom hade EIS spelat 7:an i år.

EN RED STRIPE

UNITED AFRICA FC
Inte ett ljud sen serien slutade 2010. Dök dock upp ett par bokade träningsmatcher på hemsidan förra veckan. De kanske ligger i hårdträning men det känns inte riktigt så...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för i dag. Nästan.

Tror det är hockey i dag. Tror Sveriges genom tiderna bästa hockeylag spelar, mot något lag från Göteborg. Undrar hur det går ;-)

#6



Fotbollssöndag

I sällskap med bröderna Pettersson begav sig Götaholmarens utsända till Överåsvallen för att kasta ett getöga på seriekollegorna Olskroken och Daniel Wedbergs SG-97. För att vara februari kunde förutsättningarna inte varit bättre. Sol och klarblå himmel och en till synes bra konstgräsmatta.



SG som spelade match även i lördags (7-0 mot Gole/Majorna) verkade komma till spel med ett hyfsat starkt lag och de började även matchen bäst. Wedberg som spelade ensam på topp i SG:s 4-2-3-1 uppställning såg inledningsvis pigg ut. SG tog även ledningen redan efter ett par minuter på nick efter en hörna. Kroken stod upp bra även om SG hade mest boll. En bit in i första halvlek hade Olskroken jobbat sig in i matchen och skapade ett par bra chanser. Inte oväntat låg Jonas "Söder" Söderström (18 mål förra säsongen) bakom mycket framåt. Han hade ett bra skott som smet utanför och en fin framspelning till Lars Fridén vars lobb dock träffade överliggaren. 1-0 till SG stod sig halvleken ut.


Wedberg fick kliva av utan mål i halvtid men såg ganska nöjd ut iallafall.

Andra halvlek var ganska slarvig och lite grinig från båda håll men Olskroken stod upp bra och kunde även kvittera. Söder fick bollen utanför straffområdet och kunde hålla undan sin back och dunka in 1-1. SG kunde dock till slut göra både 2-1 och 3-1. 2-1 var dock lite turligt då Krokens målvakt och tillika gamle götaholmaren Patrik Linné Karlsson rensade bollen rakt på en SG-spelare och in i mål efter en lite för lös hemåtpass.

SG:s tränare var väl inte jättenöjd med spelet och det enda som han ville att spelarna skulle ta med sig var att det blev vinst.

Rykten om att Krokens tränare Ray Pantzar gillar uttrycket "vila hemma" stärktes under matchen då detta hördes 5-6 gånger ;-)

Med tanke att SG siktar på toppen i femman gjorde Kroken en helt godkänd insats.


Målskytten Söder omgiven av SG-spelare.

---------------------------------------------------------------------------------------------------



Det verkar som det kan bli mycket mål i 6A i år. I går spelade FC Bosona och Götaholm 4-3 och i dag blev det 11 mål i 6A-mötet mellan Lekstorp och Björndammen!

Någon matchrapport finns ännu inte att få men den lär väl dyka upp. LIF:s målskyttar har vi här iallafall: Marcus Pätsi, Fredrik Abrahamsson, Marcus Johansson och sedan gjorde Sebbe 3 mål. Finns dock två Sebastian i truppen, Oscarsson och Fransson. Det lär väl dock snart framgå vem av dem det var.

Björndammens målskyttar vet vi här på Götaholmaren inget om.

--------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller gårdagens drabbning mellan FC Bosona och Götaholm har FCB:s matchrapport kommit upp på deras hemsida. Klicka HÄR

--------------------------------------------------------------------------------------------

Något nytt om Gårdas vinst över IK Zenith finns inte för tillfället...

--------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Marieholm mot FC Fiskebäck (som FCF vann med 4-2)så började FCF bäst och ledde med 2-0 en bit in på första halvlek. Marieholm jobbar sig tillbaka in i matchen och skapar en hel del farliga lägen. Ofta genom Fidan Hyseni. 2-0 står sig dock till halvtidspausen. Andra halvlek var inte särskilt välspelad och Marieholm kunde reducera efter halva halvleken. FCF avgjorde dock med två snabba mål innan Marieholm fastställde slutresultatet 4-2 genom ett tröstmål sista fem, målskytt Toni Ceesay. Dalla avslutar med att säga: Marieholm saknade nog lite folk, annars får de slita ordentligt om man skall ha i toppen att göra av 6A. 

Hela matchreferatet finns på FCF-bloggen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Heta nyförvärv & hårda träningsmatcher



I dag var det dags för Götaholms andra träningsmatch och det var storsatsande nykomlingarna i 6A FC Bosona som stod för motståndet. Matchen spelades på en hyfsad Bläsebovall där det dock var lite isigt på ena långsidan. Götaholm kom till spel med följande lag:

Mackan
Freddan-Mexico-Filip-Tony
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Aleks
J-K
Freddie
Martin J
Kevin

Matchen började hyfsat jämt och lagen kände lite på varandra utan att skapa några jättechanser. Även om bollinnehavet var relativt jämt fördelat så var det Götaholm som skapade de hetare chanserna. Shafie hittade Abdi med en lyftning men Abdi fick ingen ren träff på lobben över den utrusande Bosonamålvakten. Natti testade med ett skott precis utanför straffområdet och Edvardsson hade en jättechans men hans skott räddades. Tobbe hittade Rasta med ett fint inlägg men tyvärr hamnade bollen på hans näst bästa fot och avslutet blev tamt. Även Tobbe själv hade ett bra skottläge men bollen smet utanför. Till och med vänsterbacken Tony var inne i offensivt straffområde men valde att passa Natti istället för att skjuta och chansen försvann. FC Bosona trillade en hel del boll på mitten med sina tekniska spelare men Götaholm låg rätt i positionerna och när FCB kom högre upp i banan tog det stopp på Götaholms nykomponerade backlinje. Mackan fick göra några ingripanden på ett par långskott och det såg stabilt ut.

Första halvlek blev dock mållös men helt klart övertag i klara målchanser för Götaholm även om det spelmässigt var ganska jämt. Någon av chanserna borde dock resulterat i mål men Bengan var ändå mycket nöjd med spelet.

Publiken som trotsade minusgraderna och ändå stannade kvar till andra halvlek skulle dock inte ångra detta då det blev en målfest. Götaholm började andra halvlek bäst och kunde även ta ledningen. Efter fint rull från backlinjen och via Shafie (tror jag) hamnade bollen hos Abdi som skickade in bollen framför mål. Natti tog emot och vände och vred lite innan han placerade in 1-0! Min gamle tränare John Born från collegetiden i Chicago sa alltid att mål kommer i par. Tyvärr vad det sant även i denna match och Bosona kunde kvittera en liten stund senare efter lite misstag hos Götaholm. Det ska tilläggas här att båda lagen gjorde en hel del byten inför den andra halvleken och en bit in så såg Götaholms lag ut så här:

Aleks
Kevin-Mexico-Filip-J-K
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Freddie
Natti-Edvardsson

Efter 1-1 målet tog Bosona över spelet rejält. Duktige Darmin Muslimovic, som kom in i andra halvleken, styrde rejält på innermittfältet och ofta hamnade Götaholm steget efter. Just denne Muslimovic såg till att Bosona gjorde både 2-1 och 3-1 och Götaholm såg väldigt passiva ut.

Matchen var dock inte över och mitt i denna Bosona dominans vaknade Götaholm till och kunde producera både en reducering och en kvittering. Båda målen var riktigt fina, vid 2-3 målet hittar Abdi Edvardsson som lägger in bollen framför mål där Shafie kan lägga in bollen och vid kvitteringen är det ombytta roller när Shafie spelar in bollen från kortlinjen och Edvardsson kan placera in den.

Sista delen av matchen är lite jämnare och det märks att båda lagen börjar bli lite trötta. Tyvärr hinner Bosona med ett segermål med bara några minuter kvar. En hörna (eller möjligen en frispark) hamnar framför mål och halvräddas av Aleks men en Bosonaspelare kan peta in bollen.

Götaholm har en boll inne efter ett kanonskott av Kevin men domaren hade hittat en ojusthet av Abdi och det blir ingen kvittering.

Andra halvlek blev bättre målmässigt men första var mer välspelad. När temperaturen sjönk i andra halvlek blev även planen väldigt hal och spelarna halkade omkring.

FC Bosona har ett riktigt bra lag med många duktiga spelare och kommer att bli en otrevlig överraskning för många lag. Offensivt har de till och med en hel del sparkapital. Förra årets skyttekung Sean Grebovic (även tränare detta år) valde att bara coacha i dag och klubben har även gjort en riktigt tung forwardsvärvning. Mer om det senare i inlägget.

Götaholm ska vara riktigt nöjda med första halvlek och hur man inte gav upp i andra utan stod upp och kom tillbaka. Offensivt såg det stundtals riktigt bra ut. Den nykomponerade backlinjen får helt klart godkänt. Vissa innermittfältare får dock höja passningsprocenten och ge fan i att drälla med bollen. Annars gjorde alla en helt klart godkänd insats...

Förutom tvåmålsskytten Muslimovic gjordes Bosonas mål av Tommy Lundqvist och Elvin Motovac. Gamle götaholmaren Dani Hodovic kom in i andra halvlek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona har alltså troligtvis gjort årets värvning i division 6A! Laget har gjort klart med Kortedalas skyttekung Haris Memisevic. Förra säsongen stänkte 29-årige Haris in 19 mål på 22 matcher och var en stor anledning till att klubben snabbt tog sig tillbaka till fyran. Enligt FC Bosonas tränare Sean Grebovic har han försökt att locka Haris till klubben de två senaste åren och har nu alltså lyckats. Att Grebovic och Memisevic spelat ihop i både Bosna och Kortedala kan ju ha påverkat affären. Personer insatta i domarvärlden säger även att Haris satsar på en domarkarriär och eftersom han inte både kan spela i fyran och samtidigt vara domare i samma serie så är det logiskt att han byter klubb. Tyvärr för de andra lagen i 6A blev det Bosona.



Den som vill läsa mer om Bosonas kanonvärvning kan kolla HÄR.

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 



Det spelades fler matcher i dag och Götaholmaren (tillsammans med bröderna Pettersson) var på plats för en halvlek och lite till när 6A-laget Croatia spelade mot KortedalaKviberg. De gamla götaholmarna Tom Berndtson och Pontus Svedberg spelade från start och Sladjan Ilievski kom in efter paus. Croatia hade liknande lag som senast mot Hovås. Thomas Celec saknades dock på mitten.

Kortedala höll i taktpinnen och pressade Croatia ganska högt. Kortedala borde tagit ledningen men Andreas Spångberg (tror vi iallafall) tokmissade sitt friläge. Kortedala skulle dock ta ledningen. Tom tog sig förbi på kanten och kunde spela fram en medspelare till öppen kasse. Precis innan halvtid kvitterar dock Croatia på en vackert slagen frispark som går stolpe in. Målskytt var Croatias kapten vilket vi på Götaholmaren tror var Vllaznim Ibishi.



Efter stund in i andra halvlek var vi tvungna att ge oss av. Matchen vanns till slut av KIF med 2-1.

Groggen var även på plats och såg mycket nöjd ut i sin Groggmobil.



Kanske berodde det på frukosten han åt på Oves (hel special) eller att han samtidigt som kan kollade på fotbollsmatchen även hade igång damernas skidor på mobilen. Groggmobilen ryktas även vara till salu. Bud kan lämnas till Götaholmaren ;-)

Utbynäs tränare Ronny Svedberg dök också förbi och uppdaterade oss på läget i grannklubben. Det har väl kanske sett bättre ut...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Marieholm imponerade väl inte jättemycket i sin första träningsmatch. Dalla skriver på FCF-bloggen att det var en stabil seger i en dålig match. Han lovar även en mer utförlig matchrapport i morgon...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Efter förlusten mot Säve förra veckan tog alltså Gårda en meriterande seger mot IK Zenith (som åkte ur femman förra säsongen). Så mycket mer än resultatet finns inte just nu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gamle Götaholmsspelaren Daniel Wedberg blev tremålsskytt i dag när Gole/Majorna krossades av SG-97 med 7-0. Götaholmaren gissar att han hade runt tio bra lägen ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kampen om Dagens Wedberg var hård i dag och Bengan öppnade starkt under genomgången innan match. Det pratades inkast och att han aldrig vill att vi ska kasta in i banan utan längst med kanterna. Bengan påpekade dock att detta fel även görs på hög nivå och påpekade Safaris inkast mot Holland som resulterade i ett baklängesmål:

Då tränar ju ändå landslagsspelarna två gånger i veckan!

Där ser man, vi på Götaholmaren trodde att de kanske tränade lite mer ;-)

Bengan
använde även det för Götaholmaren okända uttrycket att "skägga" hem när man tappat boll. Måste vara ett Stockholmsuttryck...

Dagens Wedberg går dock till Abdi som när han blev utbytt under andra halvlek hade en del funderingar på bänken. Han undrade om det var någon i Bosona som också hette Abdi då han tyckte att han hörde att de ropade Abdi. Fast det är väl inga vita som heter Abdi? Fast det finns visst någon i Serie A i Udinese som heter Abdi och han är visst vit. Så det blir nog vanligare och vanligare att vita heter Abdi.

Underbara funderingar!

Rykten har även kommit till Götaholmarens kännedom att armbrytarmästarskapen hos familjen Pettersson ägde rum i kväll. Obestrid mästare med både högern och vänstern: Lillen!

God natt!

#6 


Sakfel & senaste nytt...

Plötsligt har det dykt upp en hel del förändringar inför morgondagens matcher. Västkustens BK som skulle möta SG-97 får inte ihop folk. Något som deras tränare med all rätt var förbannad på. SG lyckades dock få tag i Gole/Majorna istället...

Olskroken fick ju tyvärr ställa in morgondagens match mot Galgbacken men det verkar som det blir spel på söndag för Kroken istället. Enligt klubbens hemsida blir det mot SG-97. Vilket i så fall skulle betyda att SG spelar två dagar i rad? Med alla nya spelare kanske det inte är några problem att spela två dagar i rad. Wedberg springer ju till exempel inte ihjäl sig på topp ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmarens
redaktion mottog i dag på morgonen ett telefonsamtal från en bekymrad läsare. Läsaren menade att ett sakfel hade smygit sig in i inlägget "Snö?". I inlägget hävdades det att efter uppvärmningen så var det en passningsövning. Detta var dock inte helt korrekt då övningen var mer en spelövning med fokus på just passningsspelet. Övningen gick nämligen ut på att alla spelarna i de två lagen fick ett nummer och man fick bara passa spelaren som hade numret efter. Götaholmaren ber så mycket om ursäkt för denna oklarhet...

#6  


Inför helgens träningsmatcher

Innan vi går på helgens matcher så ska det rapporteras från gårdagens träningsmatch mellan 6A-laget Öjersjö och nyblivna 6B-laget BK Wobbler (de kvalade sig upp från 7A).



Öjersjö började bäst och kunde sätta hög press på Wobblers backlinje och vinna boll och skapa chanser. Öjersjö rullar boll bra och Mikael Kubic kan göra 1-0 fint framspelad av Freddie Jillesjö. Innan halvlek slarvar Wobblerförsvaret och Kubic kan peta in sitt andra mål. Wobbler skapar lite småchanser och ÖIF:s nyförvärv mellan stolparna Christan Sellberg får göra en kanonräddning innan domaren blåser för halvtid.

BK Wobbler börjar andra halvlek bäst men utan att skapa några jättechanser. Öjersjö ökar dock på till 3-0 genom ett kanonskott av Freddie Jillesjö. BK Wobbler får en reducering genom Joachim Lagerwall. Öjersjö hade enligt rapporter ännu en boll inne som domaren missade men det blev ändå vinst med 3-1.

Noterbart är att ÖIF startade med 15-årige Theo Marcusson som vänsterback.

Öjersjös matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon klockan 12.00 spelas en högintressant träningsmatch på Kviberg6A-laget Croatia tar sig an division 4-laget Kortedala (laget tog sig upp från femman förra säsongen). Croatia fortsätter alltså att träningsspela mot bra motstånd. I Kortedala återfinns en hel del gamla götaholmare, bland annat Tom Berndtson, Pontus Svedberg och Sladjan Ilievski. Götaholmaren hoppas kunna se första halvlek i denna drabbning.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det blir ett rent 6A-möte när FC Bosona tar emot GötaholmBläsebovallen klockan 15.00 i morgon lördag.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

På lördag spelar även Gårda BK och det är IK Zenith (som åkte ur femman förra säsongen) som står för motståndet. Matchen spelas på Bjurforsplanen klockan 12.00

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken skulle ha spelat mot laget med det trevliga namnet Galgbacken  imorgon lördag men tvingas ställa in på grund av för lite spelare...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Äntligen lär man få en rejäl matchrapport om Marieholm då laget möter blogg-laget FC Fiskebäck i en träningsmatch i morgon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

För den som gillar att gå upp tidigt spelas det fotboll redan klockan 10.00 i morgon. Det är Wedbergs nya gäng SG-97 som tar emot 6A:s Västkustens BKRuddalen. VBK-spelarna får ligga tätt på Wedberg, inte bara för att hindra honom från att göra mål men kanske för att få höra något kul ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

På söndag drabbar två 6A-lag samman, nämligen Lekstorps IF och Björndammens BK. Klockan 14.00 blåser domaren igång matchen på Lekstorps konstgräs. BBK gick ju som bekant på en rejäl mina mot Bokedalen förra helgen medans LIF slog Nödinge.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt just nu...

#6

Snö?

Aleks kommer in i omklädningsrummet en stund efter klockan 18 (träningen börjar 18.30) tittar på Bengan och frågar:

Blir det ute eller inne i dag?
Bengan tittar frågande på honom: Vadå? Snöar det eller?
Aleks svarar: Nej, men jag tänkte det snöade förra onsdagen...

Grattis Aleks till Dagens Wedberg! ;-)

Groggen hade även en fin liten Wedbergare i Groggmobilen på väg till träningen. Snacket gick om när vi skulle boka in vår Halmstadsresa till sommaren. Enligt Groggen funkade sista helgen i vecka 31 bra för honom.

Annars var det hyfsad uppslutning med 20 gubbar varav 3 målvakter. Mackan gjorde alltså sin andra raka träningen! Lite spridda applåder när han dök upp...

Träningen bestod annars av uppvärmning med en passningsövning och sedan den numera beprövade 25-50-75. Spelarna starar vid kortlinjen och springer sedan upp 25 meter och sedan tillbaka till kortlinjen och sedan upp till 25 meter igen, detta upprepas till 50 meter och slutgiltligen 75 meter. Övningen håller på i två minuter och detta upprepades i 6 omgångar. En hel del trötta ben kan man lugn säga...

Efter detta blev det spel och lagen såg ut så här:

GULA:
Aleks
Freddan-Filip-J-K
Micro-Edvardsson-Rasta-Tony
Ljungan-Mackan

BLÅA:
Johan
Kevin-Mexico-Calle
Freddie-Andreas-Martin J-Tobbe
Natti-Abdi

Calle
har varit och tränat någon gång innan och Andreas är junior och har varit med en del träningar innan också. Som det framgår så hade det gula laget ett riktigt farligt anfall!

Spelet var faktiskt helt ok och flöt på bra. Natti och Abdi gjorde en hel del mål och såg ut att trivas ihop. Gula laget lyckades till slut göra mål då Rasta lyckades sätta sitt tredje friläge på Johan. Mackan lyckades även peta in en boll! Spelet vanns dock av det blåa laget.

Träningen avslutades med ett kortare styrkepass i klubblokalen.

På lördag smäller det igen då träningsmatch nummer två står på programmet. Det är seriekollegorna FC Bosona som står för motståndet på Bläsebovallen klockan 15.00. Götaholmaren tror sig veta truppen:

Mackan, Aleks, Freddan, Filip, Mexico, Tony, Tobbe, Rasta, Edvardsson, Freddie, Abdi, Natti, J-K, Shafie och Martin J.

Götaholmaren reserverar sig för eventuella fel.

Ljungan är bortrest, den långe dansken jobbar och Koffe är sjuk. Rykten säger att Johan "Mexico" Torsholm kommer att spela mittback...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förhoppningsvis hinns det med lite om helgens alla träningsmatcher i morgon här på Götaholmaren...

#6

Return of the Mack!

Även att Victor som vanligt fick en liten applåd när han kom in i omklädningsrummet till gårdagens träning var det ändå Markus "Mackan" Manninen som fick det varmaste välkomnandet. Efter en månad in på försäsongen tyckte alltså Mackan att det var dags att ta på sig målvaktshandskarna igen.

Även Sebastian Berntsson (som tillhörde juniorlaget förra säsongen, men spelade ett par a-lagsmatcher) dök upp. Sebban har i ett par veckors tid lovat att "på tisdag kommer jag" och nu fick vi alltså svaret att det var just den här tisdagen han menade ;-)

Tony lyckades även hitta Nemo och ta med honom på träningen ;-)

Det som annars kan sägas om gårdagens Götaholmsträning var att det inte var kallt, det var förbannat kallt! Särskilt innan vi hade sprungit oss varma.

Efter lite uppvärmning med lite löpning och passningsövningar blev det en klassiskt pressövning med tre lag en stund. Efter detta kom en väldigt underhållande övning. Sättet som Bengan förklarade den på var även det underhållande: -Röda nere i den kvadraten, det spelar ingen roll vilken färg ni har!

En stor majoritet av spelarna på plats korade detta till Dagens Wedberg och Götaholmaren faller självklart för grupptrycket.

Övningen i sig gick ut på att två spelare (inne i en kvadrat) skulle spela mot varandra i en minut och använda de fyra andra spelarna (som stod i varsitt hörn) som väggar. Götaholmarens utsända befann sig i en komisk guldgruva. Just denna kvadrat befann sig Freddan, Edvardsson, Rasta, Natti, Ljungan, Johan "Mexico" Torsholm. Inte helt oväntat blev det Ljungan mot Mexico, Freddan mot Edvardsson och Rasta mot Natti. Denna övning kördes i 6 omgångar så det var rejält trötta ben i slutet. Edvardsson skojade med Freddan en del och får väl anses som segrare i sin kamp. I matchen mellan Natti och Rasta blev det nog oavgjort då Nattis skicklighet i att täcka bollen vägdes upp av Rastas lite bättre kondition.

Den riktiga publikmatchen blev självklart 6 ronder mellan tungviktaren Ljungan och flugviktaren Mexico. Styrka mot teknik, elegans mot brutalitet. Mexico öppnade starkast (trots att han låg ner en hel del) och ett par ronder in bjöd han Ljungan på en riktig supertunnel. En liten dragning följd av en retsam tunnel. Kampen gick dock vidare och det var en hel del tjuvknep och hårda tag. Ljungan bjöd då tillbaka och fick in en tunnel på Mexico, inte lika elegant men fortfarande en tunnel. I en av de sista ronderna kom dock avgörandet, Mexico hade gått omkull nere i ena hörnet och Ljungan hade bollen i mitten. Mexico tokrusar in mot Ljungan och glidtacklar varpå Ljungan klackar upp bollen över den glidtacklande Mexico! Knockout!
   
Johan "Mexico" Torsholm fick dock sista ordet då han drog Ljungan rakt över hälsenorna i sista ronden ;-).

Träningen avslutades med en hel del spel på helplan. Två tillslag på egen planhalva var de enda restriktionerna. Med 20 gubbar på träning blev det två 3-4-2 uppställningar. Planen var isig på vissa ställen men det funkade ok. Spelet var väl ingen riktig höjdare, men vi höll oss varma iallafall. Ljungan fortsatte att visa god form då han gav Victor ett par rejäla tryckare...

Det blev även lite ryck innan träningen var helt slut.

Ryktena säger även att Groggen var så hungrig och hade så bråttom till Oves att han glömde att Victor skulle åka med till Utby. Groggen var säkert nöjd med sin måltid. Victor såg lite mindre nöjd ut när han gick i kylan till hållplatsen ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har dykt upp lite info om kommande träningsmatcher på Gårda BK:s hemsida. Nu på lördag står Zenit för motståndet och tisdag nästa vecka blir det match mot Tollered. Den 27/2 smäller det i Östra Cupen mot Partille!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som en blixt från en klar himmel! Plötsligt händer det! IT'S ALIVE! United Africa FC lever! På deras hemsida går det att läsa att tre träningsmatcher är planerade: 6/3 mot Roma United, 19/3 mot BK Skjutet och 27/3 mot Celtic FC. Underbar läsning!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjös träningsmatch mot BK Wobbler som blev inställd i helgen ska spelas imorgon, om nu vädrets makter tillåter detta...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för i dag. Ny Götaholmsträning i morgon!

#6




Boom goes the dynamite!

Nu har lite fler resultat trillat in från helgens träningsmatcher där 6A-lag varit inblandade:



Alltså en riktig storseger för Bokedalen (som kvalade sig upp till femman från 6A förra säsongen) mot Partillegrannarna Björndammen (som numera spelar i 6A).

Så mycket mer information än just reslutatet finns inte att hitta just nu. Det återstår att se om det är Bokedalen som rustat riktigt bra för spel i femman eller om det bara var Björndammen som hade en dålig dag...



Gårda BK förlorade alltså sin första träningsmatch mot Säve SK (som vann 7D förra säsongen och spelar i 6D denna säsongen). Tyvärr finns det inte heller så mycket information om denna matchen förutom just reslutatet.

----------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Olskrokens vinst över Mölndal med 2-1 går följande att utläsa från Krokens hemsida:

Mölndal stod för passningsspelet och Kroken kontrade. Ralph Mohlin spelade fram Lars Fridén till 1-0 målet och gjorde själv 2-0. Mölndals reducering kom efter slarv hos Olskrokens försvar. Matchen spelades på en halvisig Överåsvall.

Enligt vissa indikationer i Krokens gästbok spelade just Fridén och Mohlin på topp då skyttekungen Söder saknades. Annars figurerar båda på mittfältet. Just Mohlin anslöt till Kroken i slutet av 2010 och har ett förflutet i Majornas Milan - Sandarna. En liten fotnot om Lars Fridén är att han har en friidrottskarriär bakom sig och har gjort 10.98 på 100 meter.

När det diskuterades om någon fick gula kort i gästboken dök detta inlägg upp:

"Ja bengtson fick smaka ostskivan som Rasta skulle sagt."

Där ser man, trevligt att ha läsare hos Olskroken ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Då är nästan alla 6A-lagen igång och så här har det allstå sett ut hittills:

5/2 Västkustens BK - Hälsö BK 2-3
11/2 Croatia Göteborg - Hovås Billdal 0-1
12/2 Bergsjö IF - Götaholm BK 4-2
12/2 FC Bosona - IK Hålta 2-2
13/2 Lekstorp - Nödinge 4-1
13/2 Bokedalen - Björndammen 8-1
13/2 Olskroken - Mölndal 2-1
13/2 Säve SK - Gårda BK 3-0

Öjersjö och Marieholm skulle ha spelat i helgen (dock inte mot varandra) men dessa matcher blev inställda. Enligt Elisedals hemsida har laget sin första träningsmatch den 5:e mars mot Masthugget. Det verkar dock som detta krockar med Masthuggets match i Västra Cupen mot Utsikten. Det lutar istället åt att Elisedals första träningsmatch blir mot Lokomotiv den 14:e mars. United Africa FC är som vanligt väldigt lågt under radarn och verkar varken träna eller ha några träningsmatcher. Får verkligen hoppas att UAFC kommer till spel då det annars skulle betyda att 6A för tredje året i rad har ett lag som drar sig ur.

Det ska inte dras för stora växlar av resultaten i dessa första träningsmatcher. En hel del jämna matcher på isiga planer och säkert väldigt många byten för att testa spelare. Det är väl egentligen bara Lekstorp som överraskar positivt med en fin 4-1 seger och självklart går det inte att blunda för Björndammens tokförlust...

Keep keeping on!

#6  




Träningsmatcher

Trots att en hel del matcher blivit inställda i helgen har det även spelats en hel del träningsmatcher med 6A-intresse. Götaholmaren kör en liten sammanfattning:



Förutom slutresultatet är rapporterna från matchen få. Det kan dock noteras att Krokens skyttekung Jonas "Söder" Söderström inte fanns med i matchtruppen. Överåsvallen ska ha varit ok, men med lite snö och isfläckar. Dagens motståndare IF Mölndal återfinns i vanliga fall i division 6B där de slutade femma 2010. Götaholmaren får återkomma gällande målskyttar och matchbild.



I går drabbade två nykomlingar samman på Bläsebovallen. FC Bosona vann 7A förra säsongen och återfinns ju numera i 6A medans IK Hålta tog sig upp från 7D till 6D via kvalspel. Bosona kom till spel med en 4-3-3 eller möjligen 4-5-1 uppställning beroende på hur man ser det. Bosona verkar dock vara ett lag som gillar att gå framåt och gamle Götaholmsspelaren Dani Hodovic startade matchen som vänsterytter.

FC Bosona kontrollerade första halvlek med fint kombinationsspel och kunde också ta ledningen efter 19 minuter genom förra årets skyttekung i 7A Sean Grebovic. Bosona hade fler chanser men reslutatet stod sig till halvtidsvilan. I andra halvlek fortsätter Bosona att skapa chanser och 2-0 kommer efter mycket fint förarbete av Dani Hodovic. Även denna gång är det Grebovic som är sist på bollen. Bosona slappnar dock av lite för mycket och Hålta kan både reducera och kvittera under matchens sista tio minuter.

KLICKA HÄR för en mer fullständig matchrapport på FC Bosonas hemsida.



Lekstorp tog emot 6D-laget Nödinge SK (femma 2010) hemma på Lekstorpsvallen i dag. Det var gästerna som började piggast och kunde utnyttja slarv av Lekstorp och göra matchens första mål. Efter detta spelade LIF upp sig och skapade flera heta chanser. Kvitteringen kom också innan halvtid genom lagkaptenen Marcus Pätsi. I början av andra halvlek fortsätter Lekstorp att spela bra och då kommer även ledningsmålet, målskytt Pontus Larsson fint framspelad av Marcus Pätsi. Nödinge flyttar nu upp med lite folk och får mer att säga till om men mitt i denna press avgör Lekstorps Fredrik "Pastorn" Abrahamsson matchen med ett kanonskott som letar sig upp i krysset! Jonathan Valli fastställer sedan slutresultatet 4-1.

För mer info om matchen kolla Lekstorpsbloggen och Lekstorps hemsida.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag har det även spelats ett PartillederbyBokedalen och Björndammen möttes i en träningsmatch. Det finns dock inget slutresultat att hitta varken på förbundets sida eller på någon av lagens hemsidor. Götaholmaren får återkomma när mer info om matchen hittas...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Enligt förbundets sida ska även Gårda BK ha träningsspelat mot nyblivna division 6D-laget Säve SK som vann 7D 2010. Matchen skulle dock inte börja förrän 16.45 så den har bara varit slut i drygt en halvtimme och inget reslutat finns ännu att finna.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Västkustens BK skulle ha spelat mot division 4-laget Balltorp men enligt VBK:s hemsida blev den inställd. På förbundets sida står det dock att VBK vann med 1-0 trots att Balltorp ledde i halvtid med samma siffror ;-). Götaholmaren litar nog mer på Västkustens hemsida än förbundet i detta fallet...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR spelade lika i toppmötet mot gamla storlaget Nottingham i dag på Loftus Road. En liten besvikelse då Forest fick en spelare utvisad i första halvlek. QPR leder dock serien fortfarande...

#6


Träningskulan i luften!



Det var länge oklart om det skulle bli någon match mot nyblivna division 4-laget Bergsjö IF. Det började med att matchen flyttades från en ospelbar Bergsjövallen till Kviberg plan 1. Det låg dock både snö och lite is på planen men till slut togs beslutet i samråd med domaren och de två lagen att göra ett försök. Bengan hade valt att ställa upp med följande lag:

Johan
Freddan-Martin J-Filip-Koffe
Shafie-Edvardsson-Rasta(C)-Tobbe
Abdi-Freddie

Bänken:
Aleks
Natti
Victor
Tony
Ljungan

Matchen började lite trevande då båda lagen ville känna lite på underlaget och det blev en hel del felpass och spelare som halkade. Särskilt ute på kanterna där det var halt. BIF hittade lite kortpassningsspel och skapade även ett par hörnor. Det var dock Götaholm som skulle göra första målet en bit in i matchen. Bollen hittade ut till Tobbe på vänsterkanten och han i sin tur hittade Abdi som drev in mot straffområdet. Istället för att skjuta eller passa Shafie som var fri i bortre delen av straffområdet stack han in bollen till en fri Freddie. Wedberg den yngre var i misstänk offsideläge men domaren lät spelet fortsätta och Freddie kunde kyligt rulla in bollen.

Tyvärr för Götaholm kunde Bergsjö IF kvittera nästan direkt. En av deras duktiga mittfältare slår en genomskärare som letar sig fram till en av deras anfallare. Johan tvekar lite med utrusningen men lyckas ändå rädda första läget men BIF-anfallaren får tillbaka bollen och kan rulla in 1-1.

Bergsjö tar även ledningen lite senare på en liknande situation. Djupledsboll och Johan kommer ut och efter lite trassel hamnar bollen i mål.

Götaholm håller dock upp spelet och Freddie och Abdi oroar BIF-försvaret. Kvitteringen kommer dock innan halvtid. Götaholm jobbar till sig en hörna och bollen nickas undan men landar utanför straffområdet. Där drar Rasta på bollen på volley och skottet blir stenhårt och sitter i krysset! Ok, kanske inte helt sant. Volley-delen var sann iallafall. Träffen är inte stenhård men bollen letar sig fram mellan spelarna och hittar målet via en studs och stolpen.

Inte helt oväntat (Svenska Spel gav 1.10 gånger pengarna och Ladbrokes 1.25) blev båda bröderna Petersson varnade innan halvtid. Även Shafie fick en ostskiva.

2-2 i halvtid efter en hyfsad första halvlek. På grund av planens skick blev det lite chansartat med en hel del missar från båda lagen men Götaholm står helt klart upp bra och 2-2 får väl anses som rättvist. Tyvärr hittade Götaholm vändningarna alldeles för lite och mycket av spelet fastnade på vänsterkanten vilket gjorde att Shafie trots jätteytor inte medverkade i spelet så mycket.

Efter en del byten såg startelvan för andra halvlek ut så här:

Aleks
Freddan-Ljungan-Filip-Tony
Shafie-Edvardsson-Rasta(C)-Tobbe
Natti-Victor

Götaholm började andra halvlek hyfsat och Tobbe och Shafie fick lite bollar att jobba med. Ju längre matchen led ju längre mellan lagdelarna blev det för båda lagen. Matchen böljade lite fram och tillbaka med lite halvchanser åt båda hållen. Bergsjö IF blev dock laget som tog tillvara på chanserna bäst. Rasta orsakar en frispark utanför eget straffområde. Frisparken är hårt slagen men går mot Aleks som dock bara får fingrarna på den och styr upp den i nättaket.

Bengan går nu ner på en trebackslinje och skickar in Abdi igen för att bilda ett tremannaanfall. Båda lagen börjar tröttna lite och spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka. Götaholm får dock ett utmärks läge att kvittera då Jonas får en indirekt frispark utanför straffområdet. Freddan petar till Victor som drar på och bollen touchar en spelare och går klockrent i ribban!

Götaholm får lite mer spel framåt med tremannaanfallet men blir istället lite mer sårbara när BIF vinner boll och ställer om. Det är i en sådan situation som Bergsjö IF avgör matchen. Götaholm har inkast precis över mittlinjen men efter lite sjabbel och missförstånd vinner BIF bollen och kan kontra. Bollen spelas i djupet och en Bergsjö-anfallare kan rulla in 4-2.

Götaholm får sista chansen på en hörna som än en gång hamnar hos Rasta utanför straffområdet. Det verkar dock som hans volleymålskvot redan var uppfylld för dagen (eller kanske hela säsongen?) då skottet gick utanför.

Matchen slutar 4-2 till Bergsjö IF men Götaholm kan ändå ta med sig en hel del positiva saker:

-Laget står upp väldigt bra mot ett lag som ska spela i division 4.
-Konditionsmässigt var det inga problem.
-Anfallsmässigt har Bengan en del angenäma problem med fyra spelsugna forwards.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Det roligaste innan matchen var dock att målvaks-Johan blev stoppad av polisen på väg till Kviberg. Troligtvis var det hans lite halvkriminella Frank Wagner-look som polisen högg på. Det visade sig dock att det bara var en körkortskontroll.

Det var även finbesök då både Matte Iljin, Robin Larsen och Mange Augustsson dök upp bland publiken. Larsen lovade för övrigt att börja träna när Vasaloppsäventyret är över...

Rykten säger även att Bengan ska köra extraträning med Aleks. Upphopp och spänst sägs det ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

För er som missade det så var det svinkallt i går kväll. Detta hindrade dock inte ett par tappra själar (bland annat bröderna Petersson och Götaholmarens utsände) att kolla in matchen Croatia-Hovås Billdal

 
Croatia spelade någon form av 4-2-3-1 och började matchen bäst på ett väldigt kallt Vallhalla. Spelstilen är sig likt från förra säsongen då laget rullar mycket boll och använder mycket kortpassningsspel. Det skapades dock inte jättemycket chanser. Division 4-laget Hovås tog sig sakta men säkert in i matchen och kunde skapa farligheter när Croatia tappade boll på mitten. Efter ca 20 minuter tog också Hovås ledningen. En instickare i mitten skapade ett halvt friläge och skottet gick via Croatias målvakt och in i mål. Resten av halvleken var ganska jämn och Croatia hade en trippelchans och Hovås hade en boll i stolpen.

Direkt i början av andra halvlek fick Croatia en jättechans. Tror det var nummer 12 (Jihad El-Hajj) som tog sig förbi målvakten men missade den stutsande bollen och sedan klackade bollen i stolpen! Croatia tog nu över spelet och skapade en mängd chanser. Hovås låg väldigt central med sitt mittfält och Croatia kunde gång på gång hitta fria spelare på kanterna. Hovås stack upp då och då och hade ett par skott utanför.

På grund av att det var svinkallt såg vi inte sista kvarten men 1-0 stod sig.

Croatia kommer med största sannolikhet att finnas med i toppen då de har en hel del bollskickliga spelare och dessutom försöker de spela rolig fotboll.

Enligt Croatias hemsida var tränare Dragan nöjd med spelet men sett till chanserna borde det ha blivit ett par mål framåt. Se hela matchrapporten HÄR.


Dålig bild som ändå bevisar att vi var på plats!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Många inställda matcher i dag. Marieholm-Utbynäs till exempel. FC Bosona skulle ha spelat mot Hålta, vet dock inte om matchen blev av. Öjersjö spelar INTE i helgen då BK Wobbler tydligen inte fick ihop folk.

Det var allt för nu. Väldigt gött att vara igång med matcherna!

#6 

Fällkniv!

Efter ett par veckor med träningar på Kvibergs konstgräs blev dagens träning den första som inte kunde hållas där. Snöslasket som täckte planen gjorde det ganska svårt att genomföra en meningsfull träning där.

Istället blev det ett styrkepass med Bengan i klubblokalen. En hel del gamla klassiker dammades av, fällkniven, armhävningar med klapp (även om det inte hördes så många klappningar), indianen och lite annat gott och blandat. De flesta fick sig en rejäl genomkörare...

Daniel Wedberg gjorde även ett gästspel och tittade förbi. Han var även med på en övning eller två och lyckades sträcka sig någonstans (rykten säger att det kan ha varit bakre vaden). Dessutom stod han en stund utan tröja på överkroppen. Tror han saknar oss ;-)

Han levererade även en liten Dagens Wedberg. Groggen frågade om vi ville spela i fleecetröjor på lördag och Wedberg sa vad han tyckte om den saken: Fan, ni kan ju inte spela i fleece, då kommer ju de nya killarna som Natti att "skriva av"!

Gissningen är väl att "skriva av" är motsatsen till att skriva på ;-)

Truppen till lördagens match mot Bergsjö IF togs också ut:

Aleks, Målvakts-Johan, Freddan, Ljungan, Filip, Koffe, Martin J, Rasta, Tobbe, Edvardsson, Shafie, Natti, Freddie, Abdi, Victor, Tony.

Matchen spelas 12.00 på Bergsjövallen (som förhoppningsvis kommer vara spelbar). Samling klockan 10.30.

Ska bli riktigt gött att komma igång med träningsmatcherna!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motståndarna på lördag Bergsjö IF tog sig som bekant upp från femman till fyran förra året och har haft en del omsättning i truppen. Storsatsande SG-97 plockade upp 20-åriga Laye Savane och 23-årige anfallaren Nazif Ramadani 23 år har gått till Nödinge.

Laget har dock förstärkt med en hel del duktiga lirare:

André Hansla. Anfallare från division 2-laget IK Tord från Jönköping.

Joao Mabiala. Försvarare från Selångers FK (division 3).

Fredrik Pettersson. Från Lerkil (division 3). SG-spelare från grunden som även har spelat med Skärhamn i division 2.

Ali Atay. Från IFK Göteborg. Kan spela både på mitten och i backlinjen.

Darko Kraljew. Tillbaka i klubben från Semberija.

Henrik Johansson. Från Snöstorp/Nyhem.

Alexander Pavlovic. Från Kozara.

Bijan Ghaderi. Ungdomsspelare i föreningen som återkommer efter studier i Örebro.

Vill man ha mer koll på BIF kan man alltid ta sig en titt på deras hemsida.

Bengan har ju även varit tränare i Bergsjö IF.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjös match i dag mot BK Wobbler är flyttad till lördag.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för i dag!

Full fart framåt - mot lördagens träningsmatch!

#6


 


Mexico

Inom idrotten är det väldigt vanligt med smeknamn, och detta gäller på alla nivåer. Ibland har det med var personerna kommer ifrån, "Bjärred", "Långås" eller "Selånger". Andra är väl mer svårlästa, "Fölet", "Säcken", "Slangen" eller varför inte Bengt "Pinnen" Ramström.

Det som dock hör till när det gäller smeknamn är att man tyvärr aldrig får välja sina egna. I ett av de mest klassika avsnitten (avsnitt 175 "The Maid") av Seinfeld försöker George Costanza att se till att han får det tuffa smeknamnet T-bone. Detta slutar självklart med att han istället får det lite mindre smickrande smeknamnet Koko ;-).

När jag spelade fotboll i min moderklubb Holsby SK i Småland fanns det en kille som kallades Pungen. På högstadieskolan fanns det en tyskalärare med det sköna smeknamnet "Nisse med röven".

Ibland har man tur och ibland otur, själv får jag dras med Rasta (något som jag dock inte har något emot). Detta smeknamn dök upp precis när jag börjat spela med Rödbo IF. Den klassiska rödboiten Daniel Eliasson var den som på denna tid skötte matchreferaten på klubbens hemsida. Laget hade redan ett par spelare som hette Fredrik och i matchrapporten stod jag som Rastaman, något som senare förkortades till just Rasta. Detta har helt enkelt hängt med. När jag någon gång klipper mig kanske det försvinner ;-)

Just ämnet smeknamn för oss helt enkelt in på gårdagens Götaholmsträning. Efter 10 dagar i Mexico på ett bröllopp med "all inclusive" dök överstegsmästare Johan Torsholm upp på träningen. Han verkade ha lite tequila-abstinens då han började med att gå till fel skåp i omklädningsrummet. Under uppvärmningen körde vi lite löpning med boll och lite annan teknik och den gode Torsholm fick bollen lite väl långt ifrån sig. Bengan såg detta och röt till: Kom igen nu Mexico!

Välkommen till världen: Johan "Mexico" Torsholm!
    

Träningen bjöd annars på en hel del roligheter innan den ens började. I omklädningsrummet pratades det om hur tränare är klädda och om Bengan borde ha kostym på matcherna. Samtalet kom in på hur vissa tränare har en halsduk knuten på ett visst sätt (Mancini till exempel). Bengan var dock lite osäker på hur man knöt dessa på det rätta "moderna" sättet. Några av oss försökte förklara men Bengan menade att han inte hade något sådant "hål" i sin halsduk ;-). Det slutade med att Martin Johansson (som precis kom in i omklädningsrummet) fick visa hur man knöt. Bengans svar: Åh fan!

Förhoppningsvis leder inte avslöjandet av denna lilla anekdot till en bänkplats på lördag ;-)

Aleks hade även en fin liten Wedbergare innan träning. Aleks pratar högt för sig själv: Jag sitter och funderar på...

Han satt dock inte ner utan stod upp, något som Bengan inte var sen att påpeka...
   
Träningen var annars bra, en förbättring i närvaro (runt 20 gubbar) märktes. Victor var där igen! Aleks hade tagit med sig en kompis, Makan. Han har ett förflutet i Partille och har spelat för en del klubbar där bland annat just Partille och om jag inte minns fel tror jag han tränade i en Björndammentröja. Hans normala position är mittback eller defensiv mittfältare men under spelet blev det en högeryttermittfältsplats. Helt klart en intressant spelare!

Innan spelet sprang vi en hel del, bland annat den numera vanligt förkommande 25, 50, 75. Det sög rejält i benen, särskilt för vissa juniorer. Det kan även ha funnits en liten tysk fördröjning ;-)

Spelet var stundtals riktigt bra och Mexico såg oväntat fräsch ut på innermittfältet. Bengan pratade även om hur han vill ha uppspelen och detta fungerade faktiskt under vissa sekvenser i spelet

Matte Iljin gjorde även ett spontanbesök under träningen men närmare planen än så kommer han nog inte på ett tag.

Felix har drabbats av något illasinnat slem och blir borta ett tag, rykten säger att det kan vara Groggens pingislunga som smittat av sig...

Dock ingen Mackan och ingen Nemo...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Det kommer att spelas en hel del träningsmatcher med 6A-intresse till helgen.

Öjersjö tjuvstartar redan imorgon torsdag med att möta BK Wobbler

Croatia
 spelar på fredag (matchen flyttades från lördagen) mot Hovås. Valhalla klockan 20.00 blåser domaren igång.

FC Bosona spelar på lördag mot Hålta IK. Så gör ju även GötaholmBergsjö står för motståndet. Marieholm träningsspelar även denna dag och gamla Götaholmsrivalerna Utbynäs är motståndare.

Björndammen spelar på söndag mot Bokedalen. Även Lekstorp och Olskroken spelar denna dag, LIF tar emot Nödinge och Kroken ställs mot Mölndal. Västkusten, som tjuvstartade förra helgen, tar sig an Balltorp i sin andra träningsmatch.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

DallaFiskebäcksbloggen kollar in 5B och tippar Wedbergs SG som ett topplag och gamla 6A-laget Bokedalen i botten...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon är det dags för en ny Götaholmsträning och på lördag smäller det alltså med första träningsmatchen. Förutom Felix verkar alla vara tillgängliga och i morgon tar alltså Bengan ut sin första trupp...

#6 


Super Bowl Sunday!

Trots att det har spelats en hel del intressanta matcher idag, bland annat Chelsea-Liverpool och Wales-derby i the Championship mellan Swansea och Cardiff, Inter möter Roma och vid midnatt är det självklart Super Bowl mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers, så handlar detta inlägg om en match snäppet under. 6A-kollegan Västkustens BK spelade i går träningsmatch mot Hälsö BKGötaholmaren har självklart full koll på denna match.



Det var som bekant blåsigt på Kviberg i går, något som ställde till det lite för båda lagen. Hälsö (som spelar i 5B) kunde ta ledningen en bit in i första halvlek. Lite slarv i uppspelsfasen av Västkusten gjorde att Hälsö kunde vinna boll och vända ut på sin vänsterkant. Inlägget därifrån fastnar lite i vinden men hamnar till slut framför fötterna på en Hälsöspelare som kan slå in bollen i mål (detta var även det mål som Götaholmaren såg live).

Innan halvtid kvitterar dock VBK efter fint spel på sin vänsterkant. Rachid Hersi slår en fin pass mellan Hälsös backar som hittar fram till en helt fri Erik Lukacs (Västkustens bästa målskytt 2010 med 8 mål) som behärskat kan slå in 1-1.

I andra halvlek återtar Hälsö ledningen efter en misslyckad dribbling av Västkustens annars duktige målvakt Milad Sharifi. En Hälsöspelare bryter helt enkelt och kan rulla in bollen i öppet mål. En stund senare tilldöms Västkusten en straff då en fin spelvändning friställer Ibrahim Jafari. Han rundar Hälsös målvakt men blir nerdragen och domaren dömmer alltså straff. Händelsen borde ha resluterat i en utvisning men eftersom det handlade om en träningsmatch kom lagen överrens om att låta målvakten spela vidare. Han tackade för detta genom att rädda den påföljande straffen!

Västkusten flyttar nu upp mycket folk och försöker trycka på, mitt i denna press kontrar dock Hälsö in 3-1.

Slutresultatet fastställs lite senare när VBK kan väggspela sig fram i mitten och provspelande Aram Salih gjorde mål. Förlust med 3-2 för Västkusten alltså.

Förutom målen hade även Hälsö tre missade frilägen och en boll i stolpen. VBK hade förutom straffmissen ett par andra lägen som kanske borde resulterat i mål.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors tyckte att det märktes att laget ligger i en tung träningsperiod just nu, framförallt i passningsspelet där många passningar inte satt på foten utan ett par decimeter fel nästan hela matchen. Självklart spelade den starka vinden en roll där också. Det positiva tränare Lindfors tar med sig är att laget trots tunga ben inte ger upp och att det ändå bara blir en uddamålsförlust mot ett lag som ändå spelar en division högre upp. Han fortsätter att säga att laget kanske spelade på 60-70% av vad de kan. Västkusten mönstrade även lite ovan backlinje då merparten av spelarna i normala fall återfinns på mittfältet.

Vi på Götaholmaren tackar självklart Kenneth för att han tog sig tid.

Kenneth, som haft Götaholms nya tränare Bengt själv när han spelade, flikade in att han tycker Bengt borde ta hand om målvaktträningen hos Götaholm, eller för att använda Kenneths egna ord: Dom var dom värsta passen i mitt liv, ända gången man har vart spyfärdig på träningarna!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu blir det snart besök här från Tobbe och Freddie inför nattens Super Bowl!

#6
   

Windy City

Götaholmaren börjar direkt med en rättelse angående förra inlägget. I Freddans bidrag till Dagens Wedberg blev det lite fel. Självklart sa ju Freddan att det BARA skulle snöa söder om Kungälv och att då var det lugnt. Lite oväntat var det Freddan själv som påpekade detta misstag.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens träning lär inte gå till historien som en utav de mest minnesvärda. Med 5-6 plusgrader var det ett behagligt klimat problemet var bara att det blåste något fruktansvärt. Under uppvärmningen kunde man till exempel se det ena målet blåsa i väg (det stod i och för sig på hjul). 17 spelare hade iallafall dykt upp.

Större delen av passet ägnades åt spel, men det ska väl tilläggas att det inte var jättekoncentrerat och en hel del felpass och felbeslut. Blåsten hade sin del i det hela men all skuld kan inte läggas på vädret.

Victor dök upp på träningen och fick en spontanapplåd när han klev in i omklädningsrummet. Mackan fortsätter dock att inte närvara.

Fortfarande ingen Nemo, är det någon som har sett honom? Möjligen är det Sävedalen som spökar?



Det blev även lite löpning under träningspasset men inget jättehårt.

Efter träningen var det tänkt att det skulle bli lite mat och lite teorisnack. Maten uteblev dock då vår eminente kock och ordförande Roger har lyckats med att bryta foten (eller möjligen benet). Lillens kommentar var "han lagar väl inte mat med foten". Skämt åsido får vi hoppas att det inte var för allvarligt och att Roger snart är på benen igen.

Teoripass blev det iallafall och Bengan och Groggen gick igenom i stora drag hur de vill att vi ska spela, både offensivt och defensivt. Detta kommer självklart att byggas på ju närmare serien vi kommer. Utan att avslöja allt för mycket så köpte alla spelarna iallafall hur tränarstaben tänker. Det är viktigt att hela tiden veta vad man ska göra med bollen och att ha ett grundspel som man alltid kan falla tillbaka till.

Det verkar som det kommer att dyka upp en del nya spelare och provträna under nästa vecka. Groggen har fått en del samtal från intresserade spelare.

Ett lite halvgammalt Silly Season-rykte kanske tar ny fart. I början av försäsongen var det ett par spelare från Rannebergen som provtränade med oss. Ryktena som gick då var att eftersom Rannebergen vill föryngra så var det många av de lite äldre spelarna som skulle lämna (bland annat då de som tränade med Götaholm) men att det skulle startas ett nytt lag i Angered där dessa "överblivna" Rannebergare skulle spela. Nu har det kommit till Götaholmarens kännedom att förbundet inte har fått någon anmälan om något nytt lag. Frågan är ju då var dessa spelare nu ska spela? Varför inte i Götaholm?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag började Västkusten (som första lag från 6A) med försäsongens träningsmatcher. Det var division 5-laget Hälsö som stod för motståndet. På vägen hem stannade Götaholmaren till en väldigt kort stund vid Kviberg lagom för att se Hälsö göra mål. Varken lagens hemsidor eller förbundets sida har något slutresultat. Götaholmaren har kontaktat Västkustens tränare Kenneth Lindfors för en liten matchrapport. Förhoppningsvis dyker den upp imorgon...   
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu går det äntligen att läsa om Fiskebäcksbloggens besök hos Götaholm. Dalla har snickrat ihop ett underbart reportage med en hel del fina bilder! Kolla HÄR!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken har uppdaterat sin Silly Season del på sin hemsida och presenterar även sina nyförvärv:

- Peter Gustavsson. Målvakt som skolat om sig till ytterback från Sävedalen som är född 1987.
- Robin Sundqvist. 27-årig yttermittfältare från Bokedalen (enligt Götaholmarens egna noteringar blev det varken mål eller några kort för Robin under Bokedalens säsong 2010).

De andra Silly Season ryktena hittar ni HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR tog en riktigt viktig seger i går borta mot Reading med 1-0. Detta trots att Hogan Ephraim fick rött kort i 42:a minuten. Wayne Routledge avgjorde i 82:a minuten!



Nu är det mindre än en vecka tills första träningsmatchen! Full fart framåt Götaholm!

#6

Söder om Kungälv...

Försäsongsträning nummer elva genomfördes i dag på Kviberg och nästa lördags är det dags för första träningsmatchen. De 16 spelare som hade dykt fick se ett liknande upplägg som på tidigare träningar. Lite uppvärmning med passningsövningar sedan en del löpning för att sedan spela två-mål. Träningen på planen avslutades med en stafett och sedan var det ett kortare styrkepass. Shafie såg riktigt het ut på två-målsspelet och gjorde några fina mål. Groggen höll nästan nollan i ena målet och Abdi fick känna hur det är att flyga lite med Ljungan Airlines. En ny kille provade i dag, Kalle. Varken fågel eller fisk, mer mittemellan.

Om försäsongen ska sammanfattas så långt så ser det riktigt lovande ut. De nya killarna har kommit bra in i gruppen. Bengan har hittat en bra balans på träningarna mellan olika övningar. Både en hel del spel och en hel del fysträning.

Det är några spelare som vi får hoppas kommer igång. Mackan jobbar för tillfället ute i Landvetter och har svårt att hinna till träningarna just nu. Dessutom är han ju förbannat lat. Victor har inte visat sig sen sin skidresa och vi får hoppas att han tar tag i det ordentligt. Johan Torsholm är snart tillbaka från Mexiko, i vilken form han kommer att vara i är dock oklart. Matte Iljin känns väldigt långt borta från fotbollen just nu men man vet aldrig.

Med alla dessa gubbar i gång och kanske något till nyförvärv så ser det riktigt bra ut.

Nemo saknades även på denna träning. Sävedalens u-trupp hade även de träning i dag. Götaholmaren har dock inga uppgifter på om det var där han var...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Daniel Wedberg tittade förbi i dag innan träningen och trots lite hets så sa han inget jättedumt. Han var dock lite besviken på att han bara hade varit två röster från spelarrådet i SG. Då han ändå röstat på sig själv ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Det blev dock en Dagens Wedberg iallafall, men inte från Wedberg själv. Precis när vi ska lämna lokalen pratar Lillen och Freddan om risken för snö (då detta betyder mer jobb för dem). Freddan kläcker då ut sig: Det är lugnt, det ska inte bli någon snö söder om Kungälv. Lillen skakar på huvudet åt sin son: Idiot, vi är ju söder om Kungälv :-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nykomlingarna FC Bosona har på sin hemsida presenterat ett helt gäng med nya spelare:

Hamed Tahvili. 17-åring som provtränande med juniorerna men anses redan mogen för a-lagsspel. Snabb försvarare med förflutet i Gunnilse och Kortedala.

Elvin Motovac. 18-åring som också är ny till juniorlaget men som säkert kommer få speltid i a-laget. Snabb och dribblingssäker anfallare med förflutet i IFK Göteborg och senast i Näset

Uliks Avdijaj. 24-årig mittfältare från Palestinska. Har även spelat i Croatia, Marieholm och Lärje Angered.

Jasko Becirovic
. Nygammal spelare som efter lite uppehåll gör en satsning igen. Anfallare som ska vara riktigt duktig på huvudet.

För lite mer om dessa spelare, kolla FC Bosonas hemsida.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har även fått tag i Gårdas tränare Staffan Lindblom som lovar att till nästa vecka ge en uppdatering om hur läget är i klubben. Gött är det!

------------------------------------------------------------------------------------------------
Väldigt synd att Magnus Augustsson inte tränade idag då vi i bilen på väg tillbaka efter träning hörde att hans kära Färjestad låg under med 5-0 mot Sveriges genom tiderna bästa hockeylag (Djurgår'n alltså). Matchen slutade 5-1 och en fin 40-års present till den evigt unge Nichlas Falk.

Grattis Falken!
------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren vänta fortfarande på Fiskebäcksbloggens lite mer djupgående reportage om Götaholm. Men väntar man på något gott...så är det ju bara härligt...

Träning på lördag igen med efterföljande teoripass och mat...

#6


Nya tider, goa tider...

Götaholmaren tar sig sakta men säkert upp mot nya höjder. Tack vare Fiskebäcksbloggens besök och fokus på klubben så har besökarantalet gått upp ordentligt de senaste dagarna. Vi väntar dock fortfarande på reportaget från Dallas provträning, det ska dock dyka upp under kvällen eller morgondagen.

Götaholmaren är nu även registrerad på www.bloggtoppen.se. Detta mest som en kul grej men detta ökar ju också besökarantalet. Bloggtoppen räknar antal besökare per vecka och Götaholmaren återfinns under kategorin "Sport" där den för tillfället ligger på en stabil 118:e plats. Precis före klassiska bloggar som "Dressyrbloggen" (En blogg för dig som vill ha lite konkreta tips på övningar och träningsmetoder. Här skriver jag om utbildning av hästar och ryttare, samt mina teorier och tankar kring dressyr och hästhållning!) och "Therese Springer" (Therese springer handlar om en nybörjarskidåkares väg mot Vasaloppet. Den har gått från de första trevande löpstegen via halvmaror och rullskidträning till många, många snömil.). Rykten säger att det kan vara Götaholms Robin Larsen som spökskriver "Therese Springer" ;-). Götaholmaren jagar även de anrika bloggarna som ligger precis framför, "IronmanAlex" och "TäbyDam".

Den som leder sportkategorin är bloggen MrMadhawk som handlar om Mif Redhawks. Fiskebäcksbloggen ligger på en fin 14:e plats.   

Hur som helst så klev iallafall Götaholmaren över 200 unika träffar för första gången idag! Fler besökare leder till en bättre blogg då pressen att leverera ökar!

Nog nu om bloggen då det blir svårt att behålla läsare om bloggen bara handlar om bloggen ;-)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Som det gick att läsa igår så skrev Natti på för Götaholm. Nu ryktas det att fler nya spelare ska dyka upp nästa vecka och prova på. En ska visst ha ett förflutet i Partille...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Efter ett segt slut på 2010 verkar Lekstorp fått upp ångan. Ny blogg, nya tränare, mycket folk på träningarna och nu ännu ett nyförvärv. Den senaste i raden av nya spelare heter Magnus Andersson. Senast spelade han i Guldheden men har även spelat i Hallby och Sävedalen. Enligt Lekstorps hemsida kan man läsa att Magnus är en mittfältsterrier med en härlig inställning som kommer tillföra laget nya kvalitéer. Han har Lekstorp som moderklubb och har nu alltså återvänt till föreningen.

-------------------------------------------------------------------------------------------  

På lördag spelas den första träningsmatchen där ett lag från 6A är inblandade. Det är Västkustens BK som tar emot Hälsö BK (som slutade 7:a i division 5B 2010) på Kviberg. Klockan 15.00 blåser domaren igång matchen för den som är intresserad av hur formen ser ut hos VBK...

-------------------------------------------------------------------------------------------

QPR tog en viktig seger i går då alla de andra jagande lagen också vann. Portsmouth besegrades med 2-0 hemma på Loftus Road. Inte oväntat var det Adel Taarabt som låg bakom mycket. Han gjorde det första målet och slog hörnan som ledde fram till 2-0. QPR leder nu serien med fem poäng.


GBK-träning i morgon igen...

#6

Natti klar & finbesök

Denna regniga afton började på bästa sätt för GötaholmNathaniel "Natti" Vanke skrev på för klubben! Känns som en stabil värvning då Natti kan spela både på mittten och i anfallet och bidra med tyngd och rutin.

Möjligt att vädret spelade in eller om det var andra faktorer men det var en hel del återbud till träningen idag och antalet stannade på 16 (det inkluderar två stycken målvakter) och en av dem var en gästspelande Daniel "Dalla" Natanaelsson från Fiskebäcksbloggen. Trots att han hade lite problem att hitta till klubblokalen ;-)

Själva träningen, som utspelade sig på ett blött Kviberg, var väl helt ok. Efter lite uppvärmning med en passningsövning blev det lite jobbigare. Det blev korta intensiva matcher där smålag skulle hålla bollen inom laget. För omväxlingsskull bjöd Tobbe Ljungan på en liten luftfärd ;-) Hellre detta dock än att bara springa. Putte var även nere och körde lite extra med målvakterna...

Träningen avslutades med tvåmålsspel. Det var helt ok spel trots det blöta underlaget. Dalla hade placerats i den lite ovana positionen vänsterback men gjorde en klart godkänd insats. Aleks stod för en fin tv-räddningen efter att Felix hittat Rastas smalben med ett inlägg. Tobbe avslutade träningen med en känslig lobb över Johan.

Det blev en hyfsad träningen trots lite manfall och blöt plan. Det riktigt kluriga var att ta sig över den glashala parkeringen till bilarna utan att slå ihjäl sig...

Vi på Götaholmaren hoppas att Dalla trivdes, vet inte om träningen i sig imponerade men klubben gjorde nog det. Korv efter träningen, träningskläderna tvättas, massagebänk i omklädningsrummet, fin klubblokal. Fast det ligger väl en del sanning i Dallas kommentar till detta: Och ändå ligger ni inte högre upp ;-)

Hur som helst var det trevligt med besök och att kunna tjöta lite lokalfotboll.

Håll koll på Fiskebäcksbloggen efter repotaget!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som mitt gamla lag Rödbo IF:s "claim to fame" nuförtiden inte handlar så mycket om fotboll. Det verkar som en av deltagarna i det helt meningslösa tv-programmet "Kungarna av Tylösand" spelar i klubben. Här är länken iallafall.

Killen heter Rang Hawrami och kom till klubben efter att jag lämnat.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Nemo saknades på dagens träning och envisa rykten hävdar att han är och tränar med Sävedalen igen. Får hoppas att Nemo tar sitt förnuft tillfånga...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Rykten säger även att den gode Ljungan jobbar på sitt CV ;-). Vet dock inte om galna glidtacklingar finns med?

#6





RSS 2.0