Knyter ihop säcken: omgång 3!

Hela den 3:e omgången är nu färdigspelad och det var en hel del intressanta resultat. Här kommer en genomgång av matcherna:Götaholmaren tog en liten promenad till Bergsjövallen för att se matchen. Croatia verkar fortfarande ha lite svårt att få ihop spelare, då tränaren Dragan Prorokovic ännu en gång spelade från start. Jihad El-Hajj, som gjorde mål mot Kurdistan sist saknades. Croatia hade dock med den offensiva trion Boris Lesic, Henok Berhane och Alexander Nylin, vilket skulle visa sig räcka långt.

ÖIF saknade mängder med spelare (9-10 stycken), de flesta av dessa befann sig i Stockholm för att spela slutspelet i amatörturneringen Bud Cup med laget Bronkarna. Pierre Högberg, Jimmy Åsell, Mikael Kubic, Mikael Nilsson, Marcus Halldin och Alexander Wester var några av de som saknades. Öjersjö hade fått gräva ganska djupt i truppen och bland annat stod gamle a-lagstränaren (numera juniortränaren) Johan Andersson i mål.


När matchen väl drog igång var det Croatia som började piggast och den piggaste av de alla var Alexander Nylin som fick mycket boll att jobba med. Han lyckades även med att pricka ribban inte mindre en TVÅ gånger med tunga skott. Dessutom hade även Croatia en boll i stolpen (på returen från ett av ribbskotten). ÖIF försökte och hade en del spel men inga jättechanser. Lesic, Nylin och Berhane hade några fina kombinationer och Croatia tar även ledningen genom Lesic, även om det från sidan såg ut som det var ÖIF:s Jacob Hasslöw som lyfte bollen över sin egna målvakt, hårt uppvaktad av Lesic.

2-0 kommer lite senare och det är riktigt vackert. Efter en hörna landar bollen utanför straffområdet och Alan Amin vrider runt kroppen och drar till med en volleybredsida. Bollen går i en prefekt bana och landar i bortre krysset!!!

ÖIF:s bästa chans i den första halvleken får Patrik Tengeland som får ett inspel precis framför mål men han lyckas inte hålla ner bollen.

Öjersjö får dock en smakstart på den andra halvleken då Daniel Möller kan reducera till 2-1 efter att helt omarkerad fått nicka in en hörna. Tyvärr för ÖIF så går Croatia upp och gör 3-1 direkt. Lesic snurrar lite på kanten och hittar in till Nylin som får ta emot bollen i straffområdet. Han vrider och vänder lite innan han placerar in bollen i mål. Orken börjar tryta för Croatia och de gör allt för att hålla nere bolltempot och då passar det ju att de har ett par bollskickliga spelare som kan hålla i bollen lite. ÖIF försöker komma upp i pressen och höja bolltempot men lyckas väl inte fullt ut med detta. ÖIF gör dock avslutningen spännande då laget får in en 3-2 reducering med en halvtimme kvar. Lurige Saim Duman vänder bort några Croatiaförsvarare och kan skjuta in bollen förbi Vural "Vurre" Kokulu i Croatias mål.

Öjersjö lyckas skapa ett visst tryck mot Croatias mål och får en riktigt bra chans att kvittera men Vurre gör en kanonräddning på det hårda närskottet. I och med att ÖIF trycker på får även Croatia chanser men utan att göra mål. ÖIF får en sista chans på en hörna men Croatia reder ut detta och tar välbehövliga tre poäng.

När det gäller Croatia så verkar det som det är den här truppen som kommer att spela iår. Det märktes i den andra halvleken att konditionen hos en hel del spelare inte är på topp. Med spelare som Lesic, Nylin, och Berhane kan ju det mesta hända framåt och Alan Amin höll ihop det bra längre ner i banan. Dock är det självklart ett svaghetstecken att två spelare över 50 (utgår från att Muhamed Skoro likt tränare Prorokovic passerat 50) får en hel del speltid. Vinsterna mot Kurdistan och Öjersjö kommer att vara guld värda senare under säsongen, då det snart kommer matcher mot Gårda, United Africa och Lekstorp. Där lär det bli betydligt svettigare.

Öjersjö får leta vidare efter den första vinsten och det är självklart svårt med så många tongivande spelare borta. Saim Duman var som sagt pigg och kapten Henrik Krook styrde så gott han kunde på mitten.

Götaholmaren fick dock se en underhållande match även om den kanske inte går till historien som den mest välspelade. Trevligt sällskap i form av ÖIF:s Freddie Jillesjös föräldrar blev det iallafall vid sidan av planen...FC Roma tog en imponerande seger mot Gårda BK med 4-1 och är ännu obesegrade i 6A iår. Enligt rapporter från den evigt scoutande Johan Hedström så ledde Roma rättvist med 2-0 i halvtid efter mål av Jasmin Saric och Anjam Abdullah Rasool. Sebastian Fernberg reducerade till 2-1 på straff i början av den andra halvleken. Ett videoklipp av straffen ligger uppe på Götaholmarens Facebooksida. Närmare än så kommer inte Gårda och istället kan Ibro Mujkic och Haris Dedic göra varsitt mål och fastställa slutresultatet till 4-1.

Inte oväntat var detta Romas bästa match för säsongen och ska man tolka diverse kommentarer så verkade det vara en laginsats som kryddades med kyla framför motståndarmålet.

Enligt Romas Noah Widmark så var trion Anjam Rasool, Rasim Alchok och Haris Dedic (i den ordningen) bäst i Roma. Från Gårdahåll verkar det dock som Widmark själv tillhörde planens bättre.

Gårda får jobba vidare och får ju tillbaka Josef La Carrubba och Peter Carlsson till nästa match.Bokedalen hade inga som helst problem att besegra Kurdistan IK i fredags. Matchen var väl i stort sätt slut efter att Patrick Allen gjort 3-0 efter 12 minuter. Det stod 4-0 efter en halvtimme och Sebastian Klamas gjorde 5-0 i slutet av matchen.

Enligt de knapphändiga rapporterna så var det mest soloraider och försök till lite längre bollar från Kurdistan, något som BIF uppenbarligen inte hade några problem med. Det fanns väldiga ytor på mittfältet som BIF kunde utnyttja.

----------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen slog ju Götaholm i fredags med 2-0, i en match som Götaholm nog helst vill glömma och Lekstorp besegrade Västkusten med 4-1 i måndags. United Africa slog Olskroken med 5-2 i torsdags.

Marieholm vilade denna omgången.

----------------------------------------------------------------------------------------

Med bara tre omgångar (och vissa lag har bara spelat två matcher) spelade så ska det ju självklart inte dras några större slutsatser men vissa observationer kan ju göras:

-Lekstorp känns lika stabila som väntat och har knappt släppt till en målchans på sina två matcher. Inget bländade spel men äckligt disciplinerat defensivt och snabba omställningar.

-Kurdistan kommer att få problem. 1 poäng efter tre omgångar är jobbigt för en nykomling.

-Bokedalens fina försäsong verkar hålla i sig och laget toppar tabellen med en match mindre spelad än de flesta lagen och 9-1 i målskillnad.

-Det känns även som en riktigt jämn serie där det kommer bli en väldigt massa ovissa matcher.

---------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hamnade i lite oväntat sällskap under fredagskvällen med en hel del spelare från Lekstorp då även de var ute och rullade den berömda hatten. Inte oväntat blev det en hel del 6A-snack. Det snackades en hel del om bollinnehav med Marcus Pätsi, som även bjöd på några rejäla sågningar. LIF:s spelfördelare Marcus Johansson försökte tvätta bort sin bad-boy stämpel och Sebastian Fransson hade en väldigt offensiv roll och ryktena säger att han högg på alla målchanser han fick. Det var även stabilt defensivt med två målvakter, Emil Syrén och Carl Cedergårdh, på plats.

---------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det årets först Skytteliga-uppdatering!

Nu är det dags för b-lagsderby mot Utbynäs!

#6


Fittja: förort till StockholmMed en hel del gubbar borta ställde Götaholm upp med följande lag denna fredagsafton på Furulund:

Aleks
Koffe-Rabih-Filip-Tony
Rasta(C)-Nico-Abdi-Hassan
Tobbe-Sanan

Bänken:

Freddie
Shahram
JK
Johan (mv)
Freddan (testade på uppvärmningen men det höll inte)

Matchen började ganska trevande och båda lagen försökte hitta sitt spel. Björndammen försökte ofta hitta den lite längre bollen och tyvärr föll även Götaholm in i detta. Abdi och Nico hade väldigt lite boll att jobba med på innermittfältet och Ivan de Melo (som är förbannat lik QPR:s Anton Ferdinand) låg som ett frimärke på Tobbe. I ärlighetens namn bjöd väl inte den första halvleken på någon vidare fotboll. Båda lagen har lite halvchanser. BBK har lite skott utifrån och lyfter in en hel del bollar från kanterna. Abdi är nästan på väg igenom för Götaholm men bollen rensas undan. Första halvleken slutar mållös.

I början av den andra halvleken har Götaholm vinden i ryggen och kan flytta upp spelet. Den första kvarten av den andra halvleken är det mesta av spelet förlagt till BBK:s planhalva. Spelövertaget leder dock inte till några jättechanser men det känns som det hänger ett mål i luften...

Tyvärr för Götaholms del så är det BBK som gör det målet. En hörnvariant gör att det kommer ett inlägg från BBK:s högerkant och Götaholm har helt tappat markering då Alexander Paulsen Medalen som dyker upp vid den bortre stolpen och kan nicka in bollen i mål. En riktig kalldusch för Götaholm som kände att de hade grepp på matchen.

Inte långt efter detta får Götaholms Hassan Hamada rött kort. Tony hamnar i en duell med BBK:s Anton Linde (som kom in i den andra halvleken) där spelarna drar i varandra, Tony drar väl mest i Linde varpå Linde hoppar upp i luften och drar till Tony i huvudet. I tumultet efteråt springer Hassan fram och knuffar till Linde. En massa spelare rusar dit och det blir en massa tjafs. När detta väl har lagt sig så får Hassan sitt röda kort, vilket det inte är så mycket att snacka om. Både Tony och Linde klarar sig från några kort, vilket kan tyckas konstigt. Hassan kort är solklart och det insåg han ju även efteråt då han bad om ursäkt till laget (vilket var bra gjort) men Götaholm har ju absolut inte råd med sådana röda kort och det går inte att tappa humöret så. Sen går det det självklart att hävda att Linde möjligen ska ha ett rött kort får hans hand i huvudet på Tony. Detta spelar ju dock mindre roll då domaren bedömde det som att det enda korten som var befogat var Hassans röda.

Götaholm försöker självklart att trycka på framåt och har en hel del bra chanser i slutet som tvingar Andreas Jansson i BBK:s mål till några svettiga räddningar. Adbi har ett tungt distansskott där Sanan hugger på returen.  Abdi får även en annan chans när Rasta och Tobbe slår en snabb hörna som Rasta sedan spelar in till Abdi men skottet smiter precis utanför. BBK försvarar sig bra och kan ligga på kontring, särskilt då det finns ytor eftersom Götaholm gått ner på en trebackslinje. 2-0 kommer i den och det är Anton Linde som håller sig framme. Han får en första chans och sedan hamnar Götaholms rensning tillbaka hos Linde som bara kan placera in bollen.

Götaholm skapar lite tryck i slutet men det räcker inte. Ett gäng hörnor som blir farliga och lite inlägg och halvchanser. Jansson får tippa några långskott över ribban men Götaholm gåt mållösa och poänglösa av planen.

Tyvärr fick Götaholm aldrig igång något riktigt spel på fötterna och spelövertaget i början av den andra halvleken kunde aldrig omvandlas till mål. En rikigt tung förlust i en ganska halvtaskig fotbollsmatch.

BBK ska ha all heder för en väl genomförd match. Deras försvar var riktigt stabilt och när de har en ledning att gå på är det väldigt svårt att komma fram.


Ivan de Melo ELLER Anton Ferdinand?

------------------------------------------------------------------------------United Africa tog en fin seger över Olskroken med 5-2Överåsvallen. Enligt Krokens matchrapport var det en ganska jämn match där ett par indivuduella misstag ställde till det för Kroken och UAFC var inte sena att utnyttja detta.

UAFC trollade fram en tremålsskytt i Charles Chibuike. En spelare som måste vara ny för säsongen. Han spelade inte i UAFC premiärmatch men lirade senast mot Västkusten. Det var även ett par andra namn som Götaholmaren inte känner igen sen förra året...

UAFC kanske ändå blir att räkna med iår?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen tryckte dit Kurdistan med 5-0 idag men mer om den matchen imorgon...

-----------------------------------------------------------------------------------------

In i dimman...

#6

Omgång 3

Tredje omgången smygstartade ju i måndags när Lekstorp besegrade Västkusten med 4-1. Så här ser resten av omgången ut:

TORSDAG 26/4

OLSKROKENS IF - UNITED AFRICA FC
(19.30 Överåsvallen)

OIF har börjar säsongen med två oavgjorda matcher och senast tappade laget en 2-0 ledning till 2-2 mot Götaholm. UAFC har en vinst och en förlust, senast blev det vinst med 1-0 över Västkusten.

Kroken både skapade en massa chanser och släppte till en massa chanser senast mot Götaholm. Frågan är ju om de kan öka skärpan offensivt och tajta till det defensivt. Kroken verkar komma med ett starkt lag då Martin Hernefors verkar vara med (han spelade inte mot Götaholm). Ett innermittfält med Hernefors och duktige Marcus Andreasson samt Johan Hellnäs framför känns riktigt farligt!

UAFC är lite svåra att få grepp på än så länge. Matchrapporterna är inte så detaljrika och det känns väl som laget försöker spela ett liknande spel som förra året, med mycket bollinnehav.

TIPS: Svårtippat, men Götaholmaren tror på Kroken!

FREDAG 27/4

BOKEDALENS IF - KURDISTAN IK
(19.00 Jonsereds IP)

BIF har bara spelat en match och det var premiärsegern mot Croatia (4-1). Kurdistan har än så länge en poäng efter de två första matcherna.

Svårt att veta vart man har dessa lag. BIF har som sagt bara spelat en match och då gjorde man väl bara vad det behövdes och inte så mycket mer för att besegra ett svagt Croatia. KIK kämpade till sig en pinne mot FC Roma och föll sedan mot Croatia med 2-4. Götaholmaren har tyvärr ingen jättekoll på Kurdistan, än så länge. Sarab Khader gjorde dock lagets båda mål mot Croatia.

TIPS: Bokedalen får gälla som favoriter.

BJÖRNDAMMENS BK - GÖTAHOLM BK (19.00 Furulundsplan)

Matchen mellan BBK och Götaholm förra året på Furulund (3-3) bjöd på det mesta med sena straffar och galna kvitteringar. BBK började ju säsongen med en fin derbyvinst över Öjersjö men föll tungt mot Gårda med 0-4 i sin andra match. Hemmalaget kommer säkert att komma taggade till sin andra hemmamatch för säsongen.

Götaholm genomförde en bra träning på Kviberg idag med stundtals bra spel och lagom hårda tag, som det ska vara. Ett par Red Bull-flickor livade upp träningen och det var en väldig fart på det sista tvåmålsspelet. Tyvärr kommer Götaholm att få klara sig utan ett par viktiga spelare på fredag. Pedro är bortrest, Shafie har varit krasslig och Freddan sträckte sig under dagens träning. Däremot körde Rabih för fullt idag.

Det kommer bli en tuff kamp på Furulund men Götaholm hoppas på att bygga vidare på de positiva bitarna från sina två första matcher.

LÖRDAG 28/4

CROATIA GÖTEBORG - ÖJERSJÖ IF (13.00 Bergsjövallen)

Götaholmaren undrar som vanligt vilket lag Croatia kommer att dyka upp med? Klart är iallafall att Mikael Sepahi (som spelade den första seriematchen) har lämnat Croatia för Utbynäs. Sepahi var nämligen med på bänken idag när USK tog emot Göteborgs SIFKviberg. Verkar även som det är andra Croatiaspelare som tränar med andra lag.

Det är även frågetecken på vilket lag som ÖIF kommer ställa upp med. En hel del spelare som hör hemma i ÖIF men även några Bokedalare vann nämligen förra helgen amatörturneringen Bud CupHeden. Finalen spelas nu på lördag, i Stockholm.

Självklart riktigt svårttippat då Götaholmaren inte har en aning om vilka spelare som kommer att spela, för något av lagen.

TIPS: Som sagt helt omöjligt att tippa, men säg oavgjort...

FC ROMA UNITED - GÅRDA BK (14.15 Gunnaredsplan)

Roma har börjat med två oavgjorda och det verkar som de inte hade marginalerna på sin sida sist mot Öjersjö. Gårda har en oavgjord och en vinst men kommer att få klara sig utan både Peter Carlsson och Josef La Carrubba, eftersom båda fick rött kort senast mot Björndammen.

Götaholmaren har ju tyvärr inte hunnit se något av lagen ännu så det är lite svårt att säga så mycket. Det verkar dock som Roma har en hel del snabba och tekniska spelare som kan ställa om snabbt när det behövs. Gårda backlinje (även om de höll nollan sist) får nog se upp med detta. I premiären mot Kroken blev det ju en hel del chanser för motståndarlaget med bollar bakom Gårdas backlinje (om Götaholmaren tolkat rapporterna rätt). Gårdas trupp sätts på lite prov med två spelare avstängda (tre med La Verghetta).

Roma får se upp med Sebastian Fernberg som höll sig framme och gjorde två mål senast mot BBK.

TIPS: Lurigt, men ska Gårda vara med i toppen behöver man slå nykomlingarna FC Roma. Gårda får tipset!

----------------------------------------------------------------------------------

#6

Gårdagens match...När Götaholmaren dök upp på Kviberg hade det redan hänt en hel del i matchen mellan Lekstorp och Västkusten. LIF hade gjort två mål, det första av Marcus Pätsi och det andra av Marcus Johansson. Dessutom hade VBK:s målvakt för dagen, Edmond Shala, dragit sin axel ur led. Om Götaholmaren fattat det hela rätt så hände detta i samband med LIF:s första målShala slängde sig efter bollen. Enligt de senaste rapporterna så mår han under omständigheterna bra och Götaholmaren hoppas självklart på ett snabbt tillfrisknande.

Det verkade som Moe Krayem-Lindfors hoppade in i mål efter Shalas skada. Resten av halvleken bjöd dock inte på någon jätteunderhållande fotboll. VBK rullade boll utan att riktigt komma någonstans eller skapa några riktigt heta lägen. LIF låg rätt i sina positioner och hade bra kontroll på matchen och bevakade sin ledning. I slutet av halvleken hettade det dock till då VBK:s Aram Mohammed-Salih får rött kort. LIF:s Marcus Pätsi försöker kontrollera bollen precis utanför VBK:s straffområdet och har flera VBK-spelare omkring sig och det blir lite gruff. Götaholmaren uppfattar det som Mohammed-Salih slänger iväg en armbåge mot Pätsi (dock utan att träffa). Domare står bra till och verkar väldigt säker på sin sak.

I den andra halvleken blir ju inte matchen så mycket roligare. VBK, med 10 gubbar, försöker rulla boll men kommer ingenstans mot ett kompakt LIF. LIF ställer om bra vid ett flertal tillfällen och är nära att göra mål. Bland annat har Marcus Gylling ett friläge. 3-0 målet kommer dock och det är ingen mindre än motläggens mästare Robin Granqvist som fått för sig att löpa i djupled och passningen från Marcus Johansson är underbar. Avslutet är kliniskt och bollen rullas in intill den ena stolpen. Götaholmaren var dock tvungen att gnugga sig i ögonen för att se om det verkligen var Granqvist som gjorde målet. Det ska även tilläggas att Granqvist även fick ett gult kort då han helt ensam jagade ner en VBK-spelare till ena hörnflaggan (om det nu funnits hörnflaggor på Kviberg) för att där glidtackla honom...

VBK gjorde dock matchen lite, lite spännande när Martin Delmoro fick en straff, som dock såg ganska billig ut från sidlinjen. Delmoro tog straffen själv och han gjorde inget misstag från 11 meter och VBK gjorde sitt första mål för säsongens samtidigt som Emil Syrén fick släppa in sitt första. Glädjen hos VBK blev dock inte långvarig då laget fick ännu en spelare utvisad, Omid Larizadeh fick sin andra ostskiva för något som Götaholmaren inte riktigt uppfattade, möjligen något verbalt.

Ett VBK med 9 spelare kunde självklart inte göra så mycket mot ett stabilt LIF i slutet av matchen och LIF kan avsluta med ett vackert nickmål av Pontus Larsson på ett fint inlägg av Robert Söderberg.

4-1 till Lekstorp som vinner utan att riktigt förta sig och utan att spela riktigt bra. Lag som rullar mycket boll (till exempel Västkusten) passar LIF väldigt bra då laget känns väldigt trygga i sin defensiv och inte tillåter många målchanser. När motståndarna sedan tappar boll kan LIF ställa om och då är de riktigt vassa i sitt djupledsspel. 

När laget sedan fick en tidig 2-0 ledning i denna matchen så har de ju ingen anledning att gå upp och pressa och riskera att gå bort sig.

För Västkusten är det självklart tungt att börja säsongen med tre raka förluster. I de två inledande matcherna skapades iallafall chanserna men igår så vägde LIF alldeles för tungt. Sen hjälper ju självklart inte heller de två röda korten.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.Matchrapporten från söndagens match mellan Öjersjö och FC Roma har nu dykt upp. Det var alltså Jasmin Saric som gav Roma ledningen i den 70:e minuten och Marcus Halldin som kvitterade sju minuter senare.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har glömt att meddela att Bokedalen fått tag i tre nya spelare: Kamal Warsame, Erik Westermark och Johannes Emilsson. Läs mer om nyförvärven på BIF:s Silly Seasonsida, HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon tittar vi till resten av den tredje omgången!

#6


Mer från helgens äventyr!

Om vi tar det från början av omgång 2 så slog ju Lekstorp Marieholm med 3-0 i fredags. Enligt LIF:s matchrapport så var det en tämligen säker seger, som dock började lite trevande även om Marieholm inte skapade några målchanser. Runt halvtimmesstrecket kan sen Lekstorp göra två snabba mål. Vid båda målen är det Marcus Pätsi som står för de precisa framspelningarna. Först frispelar han Nicklas Berglind och sedan Sebastian Fransson. Pätsi själv har sedan en bra chans att sätta trean innan halvtid, men 2-0 står sig.

I den andra halvleken har Marieholm mycket boll men LIF ligger väldigt bra defensivt och det skapas inga klara målchanser. Istället har LIF en mängd lägen att göra 3-0 men Marieholms nya målvakt Amir Sadikovic storspelade. Till slut kommer dock 3-0 målet och inte oväntat är det Marcus Pätsi som gör det.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Tränare Ingemar "Ingo" Holm var väldigt nöjd med försvarsspelet och särskilt mittbacksparet Johan Hedström och Jonathan Ljungberg. Marieholm tilläts inte komma till en enda riktigt bra målchans under hela matchen!

LIF är även en av få klubbar i 6A som täcks även av den "riktiga" pressen. Lerums Tidning rapporterar från matchen HÄR. Det är även därifrån vi lånat denna bild från Pätsis 3-0 mål.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda-Björndammen (4-0) har redan fått en bra analys här även om debatten fortsätter på Facebooksidan...

--------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Götaholms match mot Olskroken så har Kroken nu en matchrapport uppe på sin hemsida. Den hittas HÄR. En rapport som sammanstämmer bra med Götaholmarens egna syn på denna drabbning.

--------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Kurdistans match mot Croatia så har Götaholmaren inte så mycket att gå på. Croatia hade som sagt en hel del spelare med som inte spelade i premiären mot Bokedalen. Fem nya spelare hade tagit plats i startelvan jämfört med matchen mot Bokedalen: Boris Lesic, Alan Amin, Jihad El-Hajj, Henok Berhane och Keifi Faiq. Dessa spelare hade en inverkan i målprotokollet då El-Hajj gav Croatia ledningen med 1-0 innan KIK:s Sarab Khader kvitterade. Precis i början av den andra halvleken höll sig Lesic framme och gjorde 2-1. Alexander Nylin och Mazlum Sigirci ökade på Croatias ledning till 4-1 innan Khader reducerade och fastställde slutresultatet till 4-2 i Croatias favör.

Självklart ett fall framåt för Croatia och viktigt för klubben att få en vinst.

-------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller United Africas vinst med 1-0 över Västkusten så har tyvärr Götaholmaren inte jättemycket att gå på där. Ska kommentarerna på Västkustens Facebooksida tolkas så verkar det som VBK skapade en hel del chanser utan att få in bollen.

När det gäller UAFC så verkar det vara deras Facebookgrupp som är mest aktiv (jämfört med deras hemsida och blogg). Sök bara på United Africa FC och gå till "grupp"-sidan (det dyker även upp två andra UAFC-sidor). Där finns det en hel del bilder från lagets två första matcher...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Idag spelade Öjersjö IF och FC Roma United 1-1Öjersjö IP. Götaholmaren fick tag i ÖIF:s Pierre Högberg och fick lite information om hans syn på matchen. Roma började bäst och skapade en hel del fina lägen de första 15-20 minuterna av matchen, dock utan att göra mål. ÖIF jobbar sig in i matchen anförda av Marcus Halldin och den första halvleken slutar mållös. ÖIF börjar även den andra halvleken hyfsat men Roma är livsfarliga i sina snabba omställningar och får en korrekt dömd straff en bit in i den andra halvleken. Straffen missas dock men Roma kan lite senare ändå ta ledningen med 1-0. ÖIF krigar sig kvar i matchen och kan kvittera med kvarten kvar. I slutet har båda lagen chanser att avgöra men matchen slutar 1-1.

Från FC Roma-håll verkar besvikelsen stor och det kan man ju förstå då laget skapade väldigt många bra chanser. Förutom straffmissen hade de även bollar i både stolpen och ribban. Chanserna måste ju dock omsättas i mål...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon påbörjas redan den tredje omgången i 6AVästkustens BK tar emot Lekstorps IFKviberg 1. Matchen startar 19.30 direkt efter Götaholm avslutat sin träning...

Lagens trupper ligger ute och LIF:s trupp ändras bara på en punkt från Marieholmsmatchen, Niclas Eliasson ersätts av Alexander Ivarsson. Västkusten gör också en ändring jämfört med matchen mot UAFC. Jonas Karlén ersätter Deniz Zeynel Gungör.

LIF får gälla som favoriter men VBK ska absolut inte underskattas. Laget har inte gjort mål ännu men chanserna har skapats och det är ju bara en tidfråga innan målen också kommer. Frågan är ju dock om det kommer mot ett LIF som totalt stoppade fruktade Marieholms offensiv?

------------------------------------------------------------------------------------------- 

Götaholms b-lag hade seriepremiär idag och efter ett 0-2 underläge i paus mot Nol kunde Götaholm vända till imponerande 6-2! Målskyttar blev Freddie Wedberg 2, Said Mashir, Shahram Mansouri, John-Kevin Larsson och ingen mindre är Victor "fyra meter dansk" Thomassen! Han har äntligen dumpat tjejen, sagt upp sig från ICA och satsat allt på fotbollen! Eller, han har iallafall fått lite motivation tillbaka!

Bara att gratulera b-laget till premiärvinsten!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hade även en trevlig lördagskväll på Joe Farellis där det snackades en hel del fotboll med bland annat ÖIF:s Niklas Strindeborn och Bokedalens Niklas Nilsson. Exakt vad som sas vill inte bloggen gå in på just nu.

Vi avslutar med helgens viktigaste mål i helgens viktigaste match!

Finns bara en Adel Taarabt!

#6

Fram & tillbaka...Det blev en märklig match på KvibergGötaholm och Olskroken drabbade samman i den andra omgången av 6A. Götaholm kom iallafall till spel med följande lag:

Aleks
Freddan-Rabih-Nico-Tony
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Sanan-Tobbe

Bänken:
Abdi
Freddie
Koffe
Johan

Filip fick tyvärr lämna återbud då han hade feber och både Pedro och Rabih var lite chansningar då de hade lite känningar. Tyvärr gick inte de chansningarna hem både Pedro och Rabih fick kliva av ganska omgående. Detta snurrade till det ordentligt för Götaholm i inledningen med en massa positionsbyten samtidigt som Olskroken var betydligt hetare. Götaholm kom inte upp i pressen och nästan direkt skapade Johan "Såsen" Hellenäs problem för Götaholm nykomponerade backlinje, något som skulle fortsätta större delar av matchen.

Kroken får också 1-0 efter 10 minuter då inte Götaholm får undan ett inspel i straffområdet, bollen hamnar hos duktige Marcus Andreasson som säkert kan placera in bollen i mål. Lite senare kommer nästa kalldusch då Hellenäs håller sig framme och efter lite flipperspel och en möjlig handboll och han kan slå in 2-0. Hellenäs hade även ett friläge i början av matchen som han brände.

En riktig mardrömsstart för Götaholm som inte alls var med i början och slarvade både med och utan boll. Sakta men säkert började dock Götaholm hitta lite spel och hitta lite rull via mitten. Abdi, som blivit inbytt, fick lite bollar att jobba med och plötsligt började Götaholm skapa lite chanser. Rasta hade en halvfarlig nick när Hassan spelade in, Abdi fick två frilägen men lyckades inte överlista Kim Årman, som gjorde en stabil match i Krokens mål. Den första halvleken jämnade alltså ut sig efter Krokens övertag i början och i slutet var det möjligen ett litet övertag för Götaholm även om Kroken hittade spel via Andreasson på mitten och Hellenäs längst fram. Dessutom oroade Kroken på de flesta fasta situationer då Peter Gustafsson och andra duktiga huvudspelare flyttade fram.

Den andra halvleken börjar på absolut bästa sätt för Götaholm. Rasta får bollen från Götaholms vänsterkant och kan vända spelet på Freddan. Han hittar Sanan i djupet och han kan lägga bollen mot mål. Rasta har tagit en ny löpning och dyker upp vid den första stolpen. Att säga att nicken var klockren vore att ljuga, men snyggt blev det. Lite huvud, lite axel och möjligen en del dreads gjorde att bollen iallafall landade precis under ribban i närheten av krysset. Nu var det Götaholms tur att föra matchen en stund och man lyckades skapa ett visst tryck på Kroken. Det blev en hel del inspel från kanten och en del farliga lägen. Abdi fick återigen ett par riktigt bra lägen men skärpan saknades. Götaholms press avtog lite och Kroken kom emellan med chanser. Hellenäs var på väg igenom ett par gånger och fick till slut ett friläge efter att han älgat sig fram. Aleks räddade dock med vissa känsliga delar av kroppen!

Båda lagen började tröttna och lagdelarna blev långa och matchen böljade fram och tillbaka. Kroken har en farlig frispark som nicktouchas mot mål men där är Koffe med en räddande fot. Hassan har en bra hörna som tyvärr Rasta inte får träff på. När det precis såg ut som Kroken skulle få med sig alla poängen hem kommer så Götaholms kvittering. Tobbe, som var riktigt bra på sin kant, tog sig förbi sin gubbe och slog in ett hårt inlägg på marken. Abdi möter perfekt och kan slå in bollen i mål, möjligen mellan benen på Årman!

Chanserna är dock inte över, Såsen får Krokens sista chans då han kommer fri men som tur är (för Götaholm) hade han sprungit sig trött och avslutet blir såsigt och går utanför. Även Götaholm får en sista chans men Freddie Wedbergs volleyskott går över.

Det hördes en hel del svordomar från båda lagen när domaren blåste av matchen. Kroken var självklart besvikna att laget tappat en 2-0 ledning i sista minuten, Götaholm att man inte var vakna i början och fick jaga hela matchen.

Sett till hela matchen så var väl ett oavgjort ett rättvist resultat. Som sagt en märklig match med mängder av målchanser. Abdi och Såsen hade ju tre-fyra frilägen var...

Götaholm får ta med sig det positiva att laget kom tillbaka efter den usla starten på matchen och att det stundtals spelades lite bra fotboll...

Kroken kommer att ta sina poäng och Johan Hellenäs gör ett jättejobb som anfallare och på mitten var Marcus Andreasson hal och svår att få tag i. Kim Årman skötte sig utmärkt i målet och Peter Gustafsson var stabil som mittback.Croatia hade fått ihop ett betydligt bättre lag än sist mot Bokedalen och kunde besegra Kurdistan med 4-2. Duktige Boris Lesic spelade och svarade för ett mål, även Alexander Nylin var med (igen) och snabbe Henok Berhane var tillbaka på planen.

Götaholmaren ska försöka hitta lite mer info från matchen.United Africa tog sin första seger efter 1-0 mot Västkusten. Ett tidigt frisparksmål (?) av Andy Erheriene blev matchens enda mål.

Även här ska Götaholmaren försöka hitta lite mer info.

------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon får det bli lite mer om bland annat Lekstorp-Marieholm, även om Götaholmaren växlade några ord med LIF:s tränare Ingo Holm, som var och spionerade på Götaholm-Kroken idag. Enligt Holm var LIF:s seger säker.

Imorgon spelar ju även Öjersjö-FC Roma. En hel del ÖIF-spelare (även Bokedalenspelare) verkade vässa formen på Heden idag i korpturneringen Bud Cup.

------------------------------------------------------------------------------------------

Vill man snacka lokalfotboll i allmänhet och 6A i synnerhet så är det Joe Farrellis som gäller ikväll. Kolla efter han med håret...

#6

Fredagens matcher...Ett taggat Gårda tog ner Björndammen på jorden igen och vann med 4-0 i en stundtals het och händelserik tillställning. Det verkade som Gårda startade med samma startelva som i premiären mot Olskroken, förutom att Roberto Cattaneo vaktade målet i den första halvleken. Björndammen hade gjort en del ändringar i sin elva och Mattias Palmqvist, Ivan Boberg Jovanovic, Navid Parsa och Richard Nordlinder klev in från start. Om nu förbundets matchrapport stämmer.

Matchen började dock lite trevande från hemmalagets håll och Björndammen har lite chanser. Precis i början blir BBK:s matchhjälte från premiären, Rasmus Lihnell, fälld av Gårdas målvakt Roberto Cattaneo. Frilägesutvisning tyckte väl BBK och Gårda hade nog inte klagat om domaren tagit upp det röda. Nu blev det dock inte så och Cattaneo fick bara en ostskiva och BBK fick en frispark, som blev resultatlös.

Efter detta tar Gårda över spelet och Sebastian Fernberg kan ge Överåslaget ledningen med 1-0.

Precis i början av den andra halvleken kan Sebastian Gokah göra 2-0 och efter detta har inte Björndammen så mycket att säga till om. Detta trots att Gårda drog på sig två röda kort i den andra halvleken! Peter Carlsson blev frilägesutvisad efter lite missförstånd mellan honom och Richard Chang Hunter (som stod i den andra halvleken) och Josef La Carrubba fick sitt första gula i minut 70 och sitt andra i minut 88. Sebastian Fernberg hade dock ökat på till 3-0 redan i den 60:e minuten och Christopher Bratt hängde in fyran i den 87:e.

Björndammen hittade aldrig något riktigt spel och försökte mest hitta den långa bollen men Gårda hade koll på detta. Defensivt var det inte alls lika skärpt som i premiärmatchen mot Öjersjö och Gårda var först på bollarna där.I kvällens andra match så höll Lekstorp för favoritskapet och slog Marieholm med 3-0. Matchrapporten är inte inne ännu på LIF:s hemsida men det verkar som Marcus Pätsi klarade trycket från ett helt samhälle och han levererade direkt med två målgivande passningar och ett eget mål.

Kapten Robin Granqvist klarade sig utan kort och en flygande gris har även siktats utanför Gråbo. Så undrens tid är inte förbi. Vilken klass Danny Höglunds grillning höll har inte Götaholmaren någon information på ännu, men vi jobbar på det...

Götaholmaren berättade ju att Marieholm ännu en gång står utan målvakt då Pierre Berg lämnat pga av jobb. Ännu mer trubbel för MBoIK blev det då dagens match spelades utan viktige Fidan Hyseni då han skadade foten under en b-lagsmatch. Enligt de första läkarrapporterna kan de röra sig om två månaders vila.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm är väldigt nära ett riktigt stabilt nyförvärv, det är bara detaljer som återstår och förhoppningsvis kan spelaren presenteras de närmaste dagarna...

#6

Nu kör vi!

Nu är det dags för den andra omgången i 6A!

FREDAG 20/4

GÅRDA BK - BJÖRNDAMMENS BK (18.15 Överåsvallen)

Gårda kommer ifrån en ganska platt premiär mot Olskroken medan Björndammen kommer fyllda med positiv energi från derbysegern över Öjersjö.

Gårda lär ju komma revanschsugna och får försöka hitta tillbaka till sitt fina spel under försäsongen. Frågan är om saknaden av både Simon La Verghetta och Alexander Nylin (?) blir för stor. Det gäller dock att backlinjen tajtar till det ordentligt och inte låter Björndammen hitta Anton Linde med bollar i djupet. Rapporterna från Olskrokenmatchen vittande ju om en hel del frilägen och Gårda kan ju inte lita på att Richard Chang Hunter tar allt.

BBK kommer säkert att tillåta en den bollrullande från Gårda men kommer att ligga med mycket folk på rätt sida bollen. För lagkapten Tobias Wideberg och Christer "Flis" Petersson gäller det att hålla rent framför Andy Jansson i målet.

TIPS: Lurigt värre. Oavgjort i en tät match.

LEKSTORPS IF - MARIEHOLM BoIK (19.00 Lekstorpsvallen)

Lekstorp får äntligen spela sin premiär, och det är med ett ganska upphaussat favoritskap på de gröna axlarna. Självklart från denna bloggen, men även från andra håll och egna håll för den delen. Ska bli riktigt intressant att se hur de lever upp till detta.

Kollar man LIF:s premiärtrupp så är de flesta tunga namnen med. Danny Höglund saknas självklart då han ska operera knäet, rykten placerar honom dock bakom grillen, så vill man hetsa lite över en burgare så är det dit man ska. Hemvändaren från Floda Daniel Jonasson verkar också saknas i truppen. Götaholmaren har indikationer på att LIF kommer ställa upp med en 4-1-4-1 uppställning där Jonathan Ljungberg går in som mittback med Johan Hedström och Marcus Pätsi agerar ensam forward och Sebastian Fransson hugger ute på en kant. Möjligen är detta bara lösa internetrykten...

Det lär dock bli en hel del kamp och goa dueller, särskilt mellan kaptenerna Robin Granqvist och Toni Ceesay. Kan LIF se till att Blerim Ferati får så lite boll som möjligt så är mycket vunnet.

Marieholm fick med sig alla tre poängen i en jämn premiär mot United Africa. Laget får dock ett riktigt avbräck då deras målvakt Pierre Berg har fått jobb utomlands och inte kommer kunna medverka. Riktigt surt för Marieholm som äntligen hade hittat en målvakt efter att ha spelat men massa olika folk i målet förra året. Enligt Ceesay har klubben nya burväktare på gång men frågan är ju om de är spelklara?

TIPS: Marieholms offensiv är det inget fel på men LIF har ju inga problem med att försvara sig och sedan ställa om snabbt med Fransson och Pätsi. Götaholmaren har tippat LIF som guldkandidat och då ska det bli vinst här för hemmalaget!

LÖRDAG 21/4

KURDISTAN IK - CROATIA GÖTEBORG (13.00 Gunnaredsplan)

Kurdistan kämpade sig tillbaka mot FC Roma och två mål sista kvarten gjorde att laget fick med sig en poäng. Ett Croatia utan avbytare tröttnade till slut och föll mot Bokedalen med 1-4

Götaholmaren har ingen aning om vilket lag Croatia kommer med så matchen är självklart svårtippad. Är både Mikael Sepahi och Alexander Nylin med så kan ju självklart det mesta hända, men med samma startelva som mot Bokedalen så ser det ändå väldigt tungt ut. Kurdistan lär rulla mer boll en Bokedalen och då blir det ännu jobbigare för Croatia.

TIPS: Beror helt på vilka spelare som dyker upp hos Croatia. Går egentligen inte att tippa ordentligt utan den informationen.

GÖTAHOLM BK - OLSKROKENS IF (13.00 Kviberg 1)

Båda lagen hade både positivt och negativt att ta med sig från den första omgången. Götaholm tog en efterlängtad seger mot Västkusten och höll även nollan. Dock hade laget inte mycket ordnat spel i den andra halvleken utan fick mest försvara sig. Kroken spelade oavgjort mot topptippade Gårda efter en tung försäsong. Enligt rapporterna hade dock Kroken tillräckligt med lägen för att få med sig alla poängen.

Götaholm lär komma till spel med ett liknande lag som det mot Västkusten. Dock ett frågetecken på mittbacken Rabih El Mir som klev av gårdagens träning.

När det gäller Kroken så får Götaholm hålla koll på Johan "Såsen" Hellenäs, särskilt om han håller samma höga klass som på Halta Lottas i lördags. Dessutom gäller det självklart även att ha ögonen på nye Martin Hernefors som gjorde en stabil debut i 6A.

Gamle götaholmaren Jonas Edvardsson verkar finnas med i truppen dock är inte målvakten (och även han gammal götaholmare) Patrik Linné Karlsson med. Om inte Kroken mörkar väldigt så saknas även Jonas Söderström...

Götaholm får försöka hitta spelet som fanns i den första halvleken mot VBK och arbetsmoralen och jobbet som fanns i den andra...

UNITED AFRICA FC - VÄSTKUSTENS BK (14.15 Bergsjövallen)

Båda lagen föll i premiären och självklart vill de snabbt ta den första trepoängaren. Två lag som gillar att ha mycket boll och hålla den inom laget. Frågan är vilket lag som har mest tålamod och skärpa i avsluten.

Götaholmaren har fortfarande lite dålig koll på UAFC årgång 2012 för att veta vart de står. En halvlek mot Masthugget på försäsongen och en kort rapport från premiärmatchen är inte så mycket att gå på.

Västkusten har en hel del duktiga fotbollsspelare, som Götaholm märkte förra matchen, och då saknades det ändå en del gubbar.

TIPS: Ännu en svårtippad match. Magkänslan säger att det lossnar för VBK och det blir vinst!

SÖNDAG 22/4

ÖJERSJÖ IF - FC ROMA UNITED (13.00 Öjersjö IP)

Båda lagen kände nog en hel del frustration efter den första omgången. ÖIF fick aldrig hål på Björndammen trots mycket bollinnehav och en hel del chanser. Roma tappade en 2-0 ledning till 2-2 sista kvarten mot nykomlingskollegan Kurdistan.

Trots förlusten för ÖIF känns laget stabilt och frågan är om de inte är för tunga för FC Roma. Möjligen är Götaholmaren helt ute och cyklar och Romas snabba och tekniska spelare passar perfekt mot Öjersjö?

Roma kommer iallafall att få bekänna färg mot ett riktigt stabilt 6A-lag.

TIPS: Känslan säger ÖIF

----------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen vilar denna omgången...

#6

Lite mer...

Götaholmaren fick tag i Marieholms lagkapten Toni Ceesay och hörde sig för hur drabbningen med United Africa såg ut.

Det var en tuff och hård match med många närkamper där UAFC kunde ta ledningen och sedan etablera ett visst tryck. Istället för fler UAFC-mål så kvitterar Marieholm (genom just Ceesay).

Den andra halvleken börjar jämnt men Marieholm kan ta ledningen med 2-1. Under den sista delen av matchen trycker UAFC på men Marieholm försvarar sig bra och lyckas hålla undan. Ceesay erkänner att ett oavgjort resultat kanske hade varit rättvisare sett till matchbilden. Men det gäller som sagt att göra mål...

--------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har fått ett tungt avbräck innan de ens kommit igång med seriespelet. Duktige mittbacken Danny Höglund har ju haft lite problem med sitt knä och nu är det fastslaget att det kommer behövas en operation. Lägg till rehab efter det och LIF kan nog inte räkna med Höglund förrän till hösten.

LIF blir en mittback fattigare och 6A blir en profil fattigare...

--------------------------------------------------------------------------------

Imorgon eller på torsdag tar vi oss en titt på matcherna i omgång 2.

#6

Who are you?

Premiäromgången är äntligen spelad och alla lag (förutom Lekstorp) är igång! Såg här såg det sammanfattningsvis ut:

Olskroken-Gårda 1-1

Sett till försäsongen så går det väl att konstatera att Gårdas insats var en negativ överraskning medan Krokens prestation var en positiv överraskning. Försäsongen ger ju inga poäng och det är ju nu i seriematcherna som det gäller! Enligt rapporter så visade Krokens nyförvärv Martin Hernefors (som knappt spelat på försäsongen) att han blir en stor tillgång.

Marieholm-United Africa 2-1

Götaholmaren har inga rapporter alls från matchen förutom resultatet. Två luriga lag som är svårscoutade men spontant känns det väl som UAFC känns lite svagare än förra året.

Västkusten-Götaholm 0-3

Götaholm bröt äntligen den dåliga sviten mot Västkusten och fick precis den starten på säsongen som laget hoppats på. Dock har Götaholm en del att justera då de föll tillbaka väldigt i den andra halvleken. Västkusten visade att de är ett jobbigt och skickligt lag att möta, särskilt då i den andra halvleken då de flyttade upp sina positioner och skapade ett stort tryck på Götaholm.

Croatia-Bokedalen 1-4

Ett sista-minuten ihopskrapat Croatia mot ett oinspirerat Bokedalen slutade till slut med bortaseger. För Croatias skull får vi hoppas att den förtillfället spelande tränare Dragan Prorokovic har ett gäng ess i rockärmen i form av nya spelare annars kan Croatias säsong ta slut innan den riktigt börjat.

Svårt att säga så mycket om Bokedalen. De gjorde det de skulle, inte så mycket mer.

Finns iallafall en matchrapport på BIF:s hemsida, klicka HÄR.

Björndammen-Öjersjö 3-0BBK fick en kanonstart på säsongen och slog till med en derbyvinst direkt i premiären. Segerreceptet var att laget tog tillvara på sina chanser i den första halvleken och sedan backade hem och bevakade den ledningen i den andra halvleken. Ett frustererat Öjersjö försökte och försökte men fick, trots chanser, inte hål på Björndammen.

Båda lagen kommer att vinna matcher i år, möjligen dock på olika sätt.

FC Roma-Kurdistan 2-2

Inga detaljerade rapporter från denna matchen men det verkar som Roma hade greppet men Kurdistan kämpade sig tillbaka och klarade oavgjort! Verkar iallafall som Roma gjort klart med en stabil målvakt vid namn Rasim Husejnovic.

--------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren var även ute och rullade den berömda hatten under lördagskvällen i sällskap med Götaholms tvåmålsskytt Tobbe Petersson och Freddie Wedberg.

Det blev en kväll i lokalfotbollens tecken då Halta Lottas vimlade av fotbollsspelare. Hela klanen Berndtson var där och firade Kortedalas premiärseger över Kongahälla. Det snackades även om hemåtpassningar och filmande United-spelare med Pontus Svedberg.

Inte oväntat var Olskroken välrepresenterade på sin "hemmaplan". Det snackades en hel del frilägen med Johan "Såsen" Hellenäs som fastslog att han ser sig själv mer som en framspelare än en målskytt. Det framgick även att den gode Såsen har ett gott öga till smålänningar, vilket Götaholmaren självklart ser som en god egenskap.

Om inte minnet sviker var även Krokens tränare Peter Johnsson där, men även OIF-legenden Reza Bahadori, och troligtvis även Anders Hellenäs och Peter Gustafsson (en viss alkoholhalt blandat med Götaholmarens ganska dåliga koll på Krokenspelare gör att detta är obekräftat). Verkar vara en hel del rävspel inför matchen mellan Kroken och Götaholm (nästa omgång) och det var även vissa värvningsförsök. Dock lite oklart om det gällde som spelare eller som bloggare...

Hur som helst en väldigt trevlig kväll, där dock vissa hade bättre hemfärder än andra...

-----------------------------------------------------------------------------------

Det har inte bara varit fotbollspremiär utan idag var det även frisbeegolf premiär. Det märktes väl vilka som hade slarvat med uppladdningen och Groggen kunde ganska lätt spela hem årets första officiella runda. Rasta levererade inte alls och blev sist men Freddie stod för rundans i särklass sämsta prestation då han på "korg" 11 lyckades med 8 kast! Vulkanen Tobbe kokade mest hela tiden med några små utbrott och Freddan hade några av sina patenterade "blöta keps" kast. Lillen stod som vanligt för felfritt resultatskrivande...

-----------------------------------------------------------------------------------

Imorgon börjar en ny vecka och under den ska omgång 2 i 6A spelas! Så här ser den ut:

FREDAG 20/4

Gårda-Björndammen
Lekstorp-Marieholm

LÖRDAG 21/4

Kurdistan-Croatia
Öjersjö-FC Roma
Götaholm-Olskroken
United Africa-Västkusten

Lekstorp kliver alltså in i seriespel och Bokedalen står över...

#6

6A-lördagGötaholmarens lördag började med en tur till Bergsjövallen för att titta en stund på Croatia mot Bokedalen. Croatia hade helt klart en del intressanta spelare i sin startelva. Alexander Nylin spelade trots att han kört med Gårda hela försäsongen, Mikael Sepahi spelade trots att han har kört med Utbynäs, och den största överraskningen var att tränare Dragan Prorokovic själv spelade. Såg väl även ut som det var några spelare till som inte spelat på ett tag. Dessutom hade Croatia inga avbytare.

Hur som helst stod det ändå lite oväntat 1-0 till Croatia efter 12 minuter genom Sepahi. Croatia backade hem och försvarade sig och Bokedalen slarvade en hel del genom att slå svåra långbollar och ha ganska lågt passningstempo. Croatia var inte ofarliga när Nylin och Sepahi fick lite bollar att jobba med. Precis innan halvtid fick dock Bokedalen en straff som Niklas Nilsson förvaltade säkert.

Götaholmaren lämnade Bergsjövallen för att bege sig till Furulundsplan för ett hett derby (även om det tog tid att ta sig från Bergsjövallen FC Oldtowns pratglade ordförande Vojkan dök upp på parkeringsplatsen).

Enligt rapporterna från andra halvlek mellan Croatia och Bokedalen så kunde BIF ganska snabbt göra 2-1 i början av andra och sen tröttnade av förklarliga skäl Croatia och de hade inte mycket att sätta emot. Två mål av Tobias Johansson sista kvarten fastställde slutresultatet till 4-1.

Både Bokedalens ordförande Anthon Eriksson och 1-1 skytten Niklas Nilsson (som Götaholmaren pratade med efteråt) var missnöjda med spelet men självklart nöjda med tre premiärpoäng.

När det gäller Croatia så är det svårt att säga vad som händer i klubben. Götaholmaren kan ju bara spekulera men möjligtvis har laget nya spelare på gång som inte hunnit bli spelklara ännu. För klubbens del får vi hoppas att det är så, annars kommer det ju inte att hålla. När det gäller Nylin och Sepahi så är det väl möjligt att de ställde upp för Croatia eftersom det krisade rejält, men Götaholmaren skulle bli förvånad om de spelar så många fler matcher. Men detta är som sagt bara spekulationer...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

När Götaholmaren dök upp på Furulundsplan så gör precis Rasmus Lihnell 1-0 för Björndammen i derbyt mot Öjersjö. Det är riktigt fin derbystämning med väldigt mycket folk, för att vara division 6. Möjligtvis uppåt 100 personer.

BBK har sin stomme kvar från förra året men har ju kryddat med Anton Linde och märktes att alla målen under försäsongen inte varit någon tillfällighet. Dock var det Öjersjö som hade mer organiserat spel. Där var det också en del välkända ansikten. Jimmy Åsell, Mikael Kubic, Marcus Halldin och Mikael Nilsson, men även lite nya namn som Henrik Krook (ny kapten) och Saim Duman.

Som sagt rullade ÖIF lite mer boll och Mikael Nilsson fick en jättechans att kvittera men BBK:s målvakt Andreas Jansson kommer ut helt rätt och avvärjer friläget. Lite senare kan BBK öka till 2-0. ÖIF:s målvakt räddar ett halvt friläge men bollen är kvar i straffområdet och där dyker Linde upp och kan dunka in bollen i mål!

Även 3-0 målet kommer lite senare efter en långboll mot ÖIF:s straffområde där målvakten kommer ut men Rasmus Lihnell hinner före med huvudet och kan göra mål!

I den andra halvleken tar ÖIF tag i spelet direkt och BBK backar hem och försvarar sin ledning. När BBK får chansen så försöker man nå Linde och han har några sekvenser där han blixtrar till och visar att han är fruktansvärt snabb både med och utan boll. BBK hade dock egentligen inget ordnat eget spel under den andra halvleken utan det var ÖIF som hade boll och försökte och försökte och det saknas inte chanser. Jansson får göra några fina räddningar och det blir inga mål för ÖIF. Eftersom det var derby så smällde det rejält några gånger men det hör ju till och det var aldrig så att det gick över gränsen.

Götaholmaren snackade lite med Linde, Eric Björn och Mattias Palmqvist efter matchen och självklart var de glada över derbysegern men det var väl ingen hemlighet hur taktiken såg ut i den andra halvleken.

Självklart var det dystrare miner hos ÖIF-spelarna och en hel del frustration. Pierre Högberg, som missade matchen då han har armen i gips, var väl dubbelt frustrerad då han inte kunde spela.

Förutom att målen saknades så såg ÖIF stabila ut och har ett kraftfullt lag som ändå försöker rulla boll. Nye kapten Krook verkar vara en ledargestalt som styr och ställer på planen. Mikael Nilsson kommer att göra sina mål, bara han ställer in siktet lite bättre...

BBK är ett kämpande och krigande lag och där har inte så mycket ändrats men med Linde på topp har laget fått en ny dimension till sitt anfallsspel. Dessutom visade ju anfallskollegan Rasmus Lihnell att han också kan göra mål.Götaholmaren har inte så mycket uppgifter om denna matchen men nykomlingarna FC Roma United och Kurdistan IK fick iallafall varsin premiärpoäng med sig från Gunnaredsplan.

FC Roma verkade ha greppet då Haris Dedic gav laget en 2-0 ledning med en halvtimme kvar. KIK ville dock annorlunda och under den sista kvarten gjorde laget två mål och matchen slutade 2-2.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Imon blir det en liten sammanfattning på den första omgången...

#6

WE ARE GÖTAHOLM!På femte försöket kan Götaholm äntligen besegra Västkusten och att det kommer i en premiär efter en turbulent försäsong gör ju inte saken sämre!

Om vi tar det från början så ställde Götaholm upp med följande lag:

Aleks
Freddan-Rabih-Filip-Tony
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Tobbe-Sanan


Bänken:
Freddie
Abdi
Nico
Koffe
Johan


Matchinledningen började ganska jämnt och båda lagen rullade lite boll på sina egna planhalvor. Götaholm ligger bra i sina positioner och Filip och Rabih löser de lite längre bollarna som VBK försöker lägga bakom Götaholms backlinje mot Martin Delmoro. När VBK rullar så ligger Shafie och Pedro bra med på mitten.

Götaholm hittar lite spel och fina kombinationer. Rasta, Sanan och Tobbe hittar lite spel på fötterna och Tobbe blir fälld när han trampar runt på kanten. Frisparken blir farlig men Rasta får ingen riktig träff på nicken. Även Hassan får en del boll att jobba med och kommer till lite inlägg.

VBK skapar en del halvchanser med en del distansskott och inlägg. Även VBK hittar fina kombinationer men inget som leder till några jättechanser.

Efter lite mer än en kvart tar dock Götaholm ledningen. Hassan hittar Sanan i djupled och han kan hitta in till Tobbe som kommer före målvakten och kan slaska in 1-0!

I ärlighetens namn kändes Sanan väldigt offside när han fick bollen men det ska väl sägas att det missades en hel del offsider åt andra hållet också. Delmoro hade ett par på sitt samvete.

Det dröjer inte länge förrän Götaholm ökar till 2-0. Götaholm bygger lite fint anfallsspel men till slut hamnar bollen hos Västkustens målvakt och hans rensning hamnar rakt på Rasta som kan nicka ner bollen till Tobbe. Slug som han är ser Tobbe att målvakten är långt ute och han lobbar in bollen med sin vänsterfot!

2-0 och Götaholm har tagit vara på sina chanser i en ganska jämn första halvlek. Både Sanan och Hassan är på väg igenom några gånger samtidigt som VBK skapar några halvchanser. Den farligaste när ett skott tar på Delmoro precis framför Aleks men bollen skruvar sig utanför. Kändes dock väldigt offside.

Götaholm föll lite väl långt tillbaka i slutet av halvleken och Adilson Lima och Mohamad Krayem kunde få lite mer bollar att jobba med på mitten.

2-0 i halvtid och det kändes som Götaholm hade bra kontroll på matchen efter en jämn första halvlek.

I den andra halvleken tar Västkusten över spelet totalt och Götaholm faller väldigt långt tillbaka. VBK flyttar upp laget rejält och går väl ner på en trebacklinje. Med en extra gubbe på mitten kan de rulla förbi Götaholm. Kobran Delmoro högg på allt i straffområdet och han fick ett par klara chanser som normalt resulterar i mål. Aleks växte till en jätte i målet med flera "Gigi-räddningar" och han släppte inga returer och kom ut bra från linjen.

De få gångerna Götaholm vann boll så blev det ofta lite för avgörande pass istället för att lugna ner spelet och använda de ytorna som skapades i och med att VBK flyttade upp laget.

Som sagt, VBK malde på med fint kortpassningsspel men laget kom mest runt på kanterna då det lysande mittbacksparet Filip och Rabih hade stängt butiken helt i mitten. Det blev mycket skott utifrån, ett par hörnor som blev halvfarliga och försök till djupledsspel, men då var Aleks bra med.

Götaholm lyckades kontra några gånger och Sanan får ett friläge som kan punktera matchen helt men VBK:s målvakt räddar.

Istället blir det inbytte Abdi som avgör när Nico smeker fram en djupledsboll som Abdi rullar in under målvakten!

Matchen kan väl sammanfattas som med att det var en jämn första halvlek med fördel Götaholm då man tar tillvara på sina chanser. En andra halvlek där VBK tar över helt men de kan inte omvandla bollinnehavet och chanserna till mål utan istället kan Götaholm avgöra helt.

Tyvärr för VBK:s del vinns inga matcher på bollinnehav men laget ska självklart ha credd för sättet de rullar boll på. Med detta sagt ska självklart inte Götaholm be om ursäkt för vinsten, fotboll går ut på att göra mål...

Det ska väl tilläggas att det blev ganska hetsig stämning ett tag och grinigt på sina håll. Så länge det inte går över styr (vilket det inte gjorde) så hör det ju till en premiärmatch!

Hela Götaholm gjorde en underbar arbetsinsats. Aleks får hålla nollan och Filip och Rabih gör en riktigt stabil match. Tobbe visar med sina två slaskmål att han blir att räkna med i sin nya roll som forward.

Götaholm får suga på den här karamellen ett tag och sedan börja fokusera på nästa match.

Rykten säger även att världens längsta dansk blev sugen att kanske snöra på sig dojjorna efter att ha hört om denna premiärvinst. Insiderkällor säger till och med att han kommer dumpa tjejen, säga upp sig från ICA och bara satsa på fotbollen!

---------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Croatia - Bokedalen imorgon så kom först uppgifter att Croatia hade lämnat WO, då de inte kunde få ihop spelare. Dessa uppgifter kom från Bokedalen.

Sen kom en vändning och nu verkar det som Croatia har fixat tillräckligt med spelare för att matchen ska bli av...

Dock verkar det ju inte vara någon optimal uppladdning för Croatia, iofs inte heller för Bokedalen då spelarna trodde på en ledig helg ett tag...

---------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö har ju kört någon form av italiensk mediabojkott, alltså en Silenzio ai stampa. Eller möjligtvis en Zlatan-Aftonbladet där Öjersjö är Zlatan medans Götaholmaren helt obefogat får vara Aftonbladet...

Nu har dock ÖIF släppt handbromsen ordentligt och visar upp en lista på nyförvärv som får QPR och Manchester City att se ut som snåla jävlar.

Här har ni de nya spelarna hos Öjersjö:

Robin Lejdfeldt (back) född 1988 (Veberöds AIF) (30 månadsövergång)
Daniel Jakobsson (back) född 1986 (Ellenö IK)
Sebastian Kögel (back/ytter) född 1988 (Sävedalens IF)
Oscar Wemmenborn (position okänd) född 1990 (Fjälkestads IF) (30 månads)
Emre Yilmaz (Ytter/forward) född 1985 (Björndammens BK)
Mikael Andersson (målvakt) född 1988 (Smögens IF) (30 månads)
Henrik Krook (innermitt) född 1981 (Lunden Överås BK)
Anton Petersson (mittback/forward) född 1989 (Sävedalens IF)
Rasmus Pihlqvist (back) född 1989 (Mölnlycke IF)
Daniel Möller (innermitt) född 1980 (Vedum AIS)
David Eriksson (innermitt) född 1984 (Tollereds IF)
Daniel Apell (mittback) född 1979 (Balltorps FF)
Apo Duman (innermitt/ytter) född 1983 (F.T.U)
Saim Duman (ytter/forward) född 1991 (F.T.U)
Alexander Wester (målvakt) född 1986 (kommit tillbaka efter uppehåll på 2 år)
Johan Zackrisson (innermitt) född 1986 (kommit tillbaka efter uppehåll på 2år)
Teodor Bretvold (mittback) född 1984 (Klubb okänd)

Herrejävlar, är Götaholmarens kommentar...

ÖIF har även tappat några gubbar:

Johan Andersson (huvudtränare) - (Öjersjö IF Juniorer)
Christopher Bishop (assisterande) - (Sävedalens IF Juniorer)
Viktor Axmalm (Sävedalens IF)
Momo Ahmid -(Flyttat till Dubai)
Viktor Marö - (Klubb ej klar)

Nytt är även att ÖIF testar ett nytt spelsystem (vilket lär väl visa sig imorgon) och ny kapten är nyförvärvet Henrik Krook. Eller som Arne Hegerfors hade sagt: Kapten Krook...

ÖIF har förutom alla nya spelare fått behålla i stort sett hela sin stomme från förra året...

Ska bli riktigt intressant att följa. Götaholmaren kommer med största sannolikhet att vara på plats imon på derbyt mellan BBK och ÖIF...

#6


Marieholmsseger!Götaholmaren har hittat lite mer information från gårdagens premiärmatch. Det verkade som det var Gårda som tog tag i spelet i början av matchen och skapade de första 20 minuterna ett visst tryck mot Krokens mål. Dock utan att skapa några riktigt heta målchanser, utan mest halvlägen. Precis när matchen börjar jämna ut sig tar dock Gårda ledningen genom Sebastian Gokah. Innan halvtid kvitterar OIF då nyförvärvet Martin Hernefors tar sig ner till kortlinjen och serverar Johan "Såsen" Hellnäs som gör mål.

I den andra halvleken flyttar Kroken upp sina positioner och kan hitta in med många bollar bakom Gårdas backlinje. Detta resulterar i en mängd frilägen för Kroken, men Gårdas målvakt Richard Chang var på humör och släppte inga fler mål förbi sig! Båda lagen tröttnade i slutet och även Gårda hade några chanser.

Kroken passade även på att bränna en straff (den gick i ribban). Vem som sumpade den är oklart.

OIF:s matchrapport hittas HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------------------
I kvällens match besegrade Marieholm United Africa med 2-1. United Africa tog ledningen med 1-0 genom Tersoo Tyoer men Marieholms notosriske målskytt Toni Ceesay kvitterade efter 25 minuter. I den andra halvleken avgjorde Marieholms nyförvärv från Portugal Leandro Pinto med sitt 2-1 mål!

Det var en hel del välkända namn i båda laguppställningarna men det saknandes också en del. UAFC spelade utan sin stormålvakt Solomon Kunle Akotun från förra året. Nye målvakten heter Ayeni Ajibola. Kareem Ismail Ayinde känns inte heller igen från förra året.

Götaholmaren ska försöka hitta lite mer info om matchbilden.

-------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Den Ultimata Guiden till 6A så har det självklart varit en omöjlighet att få med precis allt. Det är saknas säkert en hel del när det gäller nyförvärv. Vissa klubbar har ju varit svårare än andra att få kontakt med. Den kommer att uppdateras när det dyker upp saker som missats...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm premiärspelar imorgon mot Västkusten (som inte får glömma de röda västarna!) och truppen är väl den starkast tänkbara, förutom de spelare som är skadade. Sanan Gaziyev är spelklar för klubben. På träningen igår var det även lite nya ansikten som vi hoppas kommer att skriva på för klubben snart. En rutinerad och väldigt stabil ytterback som spelade division 5 förra säsongen har tränat med ett par gånger och det skulle vara en riktigt bra värvning. Dessutom dök det upp en kille från Linköping (Kalle) som studerar i Göteborg. Han såg helt klart lovande ut...

Imorgon är det bara full fart framåt som gäller!

#6

Kulan i luften!

Premiärmatchen är spelad och Överåsderbyt mellan Olskroken och Gårda slutade 1-1.

Det verkade som det var en hel del 6A-profiler på plats och enligt deras rapporter så verkade det lite oväntat som det ska vara Gårda som ska vara nöjda med poängen.

Kroken ska ha haft bud på fler mål och Gårdas Richard Chang stod för flera fina räddningar. Dessutom verkar Kroken ha bränt en straff.

Alexander Nylin spelade inte för Gårda, då det verkar vara lite strul med övergången från Croatia. Något som Götaholmaren hade uppfattat som klar...

Annars verkade Gårda mönstra de flesta av sina tongivande spelare. Även Kroken verkade ha med de flesta av sina gubbar.

Några målskyttar eller varningar har inte bloggen tillgång till ännu så det kommer imorgon!

Riktigt gött att serien är igång och att det blev ett lite överraskande resultat direkt...

För er som missat det så har Fiskebäcksbloggen tippat 6A. Klicka bara på länken till höger för att kolla in det!

#6

Inför premiäromgången!

Äntligen drar säsongen igång! Resultaten i träningsmatcherna spelar absolut ingen roll, det är dags att visa vart skåpet ska stå! Det har varit mycket snack under försäsongen och nu är det dags att visa om man kan backa upp allt skryt!

Det har troligtvis varit en av de snurrigaste försäsongerna med en hel del kaos men nu ska allt avgöras på det enda stället där det egentligen spelar någon roll...alltså på planen!

OMGÅNG 1

ONSDAG 11/4

OLSKROKENS IF - GÅRDA BK (19.30 Överåsvallen)

6A sparkar igång med ett hett Överåsderby! Lagen har haft ganska skilda försäsonger, Gårda har imponerat stort med en massa mål framåt medans Olskroken haft väldigt svårt med just målskyttet.

Gårda kommer att få klara sig utan Simon La Verghetta och Marcus Lindberg, då båda är avstängda.

Kroken får klara sig utan Jonas Söderström, som inte riktigt kommit igång efter sin skada. Annars verkar Kroken komma med en hyfsat stabil trupp. Båda bröderna Hellenäs finns med och så gör även nyförvärvet Martin Hernefors.

TIPS: Ska Gårda vara det topplaget som Götaholmaren tror så ska det ju bara bli vinst mot Olskroken.

TORSDAG 12/4

MARIEHOLM BoIK - UNITED AFRICA FC (19.30 Gunnaredsplan)

Två lag som varit svårscoutade under försäsongen och det är svårt att veta riktigt vart man har dessa lag. När lagen möttes förra säsongen så var det två hårda bataljer.

Marieholms offensiv är fruktad och det kan vara det som avgör mot UAFC:s försvar, som till skillnad från förra året känns lite svagare.

Vem vet, möjligen dyker UAFC upp med ett gäng helt nya klasspelare?

TIPS: Riktigt svårt, men magkänslan säger Marieholm.

FREDAGEN 13/4

VÄSTKUSTENS BK - GÖTAHOLM BK (19.30 Kviberg 1)

Trots att Götaholm slutat före VBK både 2010 och 2011 så jagar klubben fortfarande sin första seger mot VBK.

Götaholms trupp tas ut imorgon och alla friska spelare är tillgängliga med möjligen ett undantag för Sanan Gaziyev, då övergången från Kungsladugård dragit ut lite på tiden. Felix Milkovic och Martin Johansson är fortfarande skadade.

VBK:s trupp är inte heller släppt men klart är det iallafall att laget får klara sig utan Erik Lukacs, som är avstängd enda fram till den 20/5.

Riktigt viktig match för båda lagen då det gäller att få en bra start på säsongen! Götaholm får försöka bygga vidare på det stundtals fina spelet mot Utbynäs i genrepet.

TIPS: Som vanligt inget tips, men Götaholm behöver helt klart en bra start på säsongen!

LÖRDAGEN 14/4

CROATIA GÖTEBORG - BOKEDALENS IF (13.00 Bergsjövallen)

Exakt hur läget är i Croatia vet inte Götaholmaren men det ryktas på vissa håll om att laget inte kommer att komma till spel i årets serie. Så illa får vi verkligen inte hoppas att det är. Dock har Croatia tappat en hel del spelare och den senaste i raden verkar vara Genc Doroci, som enligt uppgifter ska vara på väg till FC Bosona.

Bokedalen fick ett tungt avbräck då lagkaptenen Johan "Post" Nilsson skadade knäet och blir borta på obestämd tid. En rutinerad spelare som kommer att saknas!

TIPS: Bokedalen känns starkare för tillfället men svårtippat då Götaholmaren inte har en aning om vilka spelare som Croatia ställer upp med.

BJÖRNDAMMENS IF - ÖJERSJÖ IF (14.00 Furulundsplan)

Ett riktigt hett Partillederby i första omgången mellan två lag som spelat bra under försäsongen. Det lär gå hett till och bli en hel del kamp.

Det kommer även bli en kamp mellan målskyttarna Mikael Nilsson (massa mål förra säsongen för ÖIF) och Anton Linde (som öst in mål under försäsongen för BBK).

TIPS: Kamp, en del mål och ett oavgjort resultat!

FC ROMA UNITED - KURDISTAN IK (14.15 Gunnaredsplan)

Nykomlingsmöte direkt i premiären! FC Roma vann 7A före just Kurdistan förra året och Götaholmaren har ju tippat Roma före Kurdistan i tabellen.

Romas lag är i stort intakt sedan förra året medans Kurdistan tappat ett par spelare.

TIPS: FC Roma var bättre när lagen möttes i 7:an och är bättre nu när lagen möts i 6:an. Romavinst!

--------------------------------------------------------------------------

Lekstorp vilar alltså i första omgången då serien består av ojämnt antal lag (13).

--------------------------------------------------------------------------

Glöm inte att RÖSTA på hur ni tror att serien slutar! Scrolla ner till Den Ultimata Guiden eller klicka på länken till höger!

#6


Den ultimata 6A-guiden 2012

BJÖRNDAMMENS BK

BILDADE: 1972
HEMMAPLAN: Furulunds IP (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Cesar de Melo och Johan Rehm.

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 8:a i 4A
2008
- 11:a i 4A (åkte ner i 5A)
2009 - 12:a i 5A (åkte ner i 6B)
2010 - 8:a i 6B
2011
- 11:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Per Johansson (6 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED: Nygamle Anton Linde som är tillbaka i BBK efter en sväng i BK Häcken har öst in mål under försäsongen och är den notoriske målskytten som laget saknade förra säsongen.

FÖRSÄSONGEN 2012:

IF MÖLNDAL (DIV 6) 1-2 FÖRLUST Mål: Navid Parsa
MASTHUGGET (DIV 6) 2-1 VINST Mål: Anton Linde, Alexander Paulsen
WARTA (J) 1-3 VINST Mål: Anton Linde, Navid Parsa, Christer Pettersson
HÄRRYDA (DIV 5) 3-4 FÖRLUST Mål: Mattias Palmqvist 2, Jesper Holmlund
BOKEDALEN (DIV 6) 0-2 FÖRLUST
SJÖVALLA (DIV 6) 4-2 VINST Mål: Navid Parsa, Rasmus Lihnell, Richard Nordlinder, Marcus Lihnell
CRUZ AZUL (DIV 6) 7-0 VINST Mål: Anton Linde 6, Victor Bylin
JONSERED (J) 4-3 VINST Mål: Anton Linde 2, Ivan Boberg Jovanovic, Tobias Widberg
HÄRRYDA (DIV 5) 5-3 VINST Mål: Anton Linde 2, Ivan Boberg Jovanovic, Jesper Holmlund
SURTE (DIV 6) 3-3 OAVGJORT Mål: Anton Linde 2, självmål

TOTALT: 6 vinster, 3 förluster, 1 oavgjord. 30-23 i målskillnad.  

BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Anton Linde (14 mål).

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Anton Linde (BK Häcken), Jesper Holmlund (Qviding)

FÖRLUSTER: Lars Bernfjord (tränare), Alexander Felin (Härryda), Robin Griffith (Väster), Olle Kristhammar (flyttat)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Förra säsongen var Björndammen fast förankrade i bottenträsket men trodde att man var klara inför sista omgången. Efter säsongen fick Öjersjö tre poäng från sin match mot United Africa och plötsligt var Björndammen under strecket. Efter beslut från GFF fick laget ändå behålla sin division 6-status då det inte ansågs sportsligt att BBK inte hade alla förutsättning klara inför sista omgången (eftersom man trodde man redan var klara). Hur som helst är detta historia nu och BBK kan nog se fram emot ett roligare 2012.

Gamle spelaren Cesar de Melo och Johan Rehm är det nya tränarparet och det verkar som de gjort en hel del saker rätt under försäsongen. Resultaten i träningsmatcherna har varit stabila och i Anton Linde har laget hittat den målskytten som de saknade förra säsongen. Linde har under försäsongen redan gjort fler mål (14) än den bästa målskytten under hela förra säsongen (Per Johansson, 6 mål).

Duktige Alexander Felin har lämnat för Härryda men i målprotokollet känns Linde som ett fullgod ersättare då Felin bara gjorde fyra mål förra säsongen. När det gäller offensiven lär Navid Parsa hjälpa Linde med målproduktionen. På mittfältet finns en hel del hårt jobbande spelare som till exempel Victor Bylin som kommer göra livet surt för motståndarna och längst bak har BBK en stabil målvakt i Andreas "Andy" Janson.

Även om BBK inte vann många matcher förra året var de rejält jobbiga att möta. Något som Götaholm bland annat fick erfara.

BBK känns helt enkelt stabilare och kommer troligtvis att undvika bottenstriden detta året. Dock känns det som laget fortfarande har en bit kvar innan de kan ta sig till den absoluta toppen.

TIPS: Mittenlag, som stundtals kan ställa till det för topplagen.

___________________________________________________________

BOKEDALENS IF

BILDADE: 2003
HEMMAPLAN: Jonsereds IP (konstgräs)
FÄRGER: GRÖN-VIT RANDIG/VIT/GRÖN-VIT RANDIG
TRÄNARE: Jens Ottosson

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 4:a i 6A
2008
- LAGET MEDVERKADE INTE I SERIESPEL
2009
- 1:a i 7A (upp till 6A)
2010 - 2:a i 6A (upp till 5B)
2011
- 12:a i 5B (åkte ner i 6A)

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Johan Nilsson (5 mål) 

SPELARE ATT SE UPP MED: Niklas Nilsson ligger bakom mycket av det offensiva spelet med både mål och framspelningar.

FÖRSÄSONGEN 2012:

SANDLYCKAN/KULLAVIK (DIV 6) 6-1 VINST Mål: Patrick Allen 2, Tobias Johansson 2, August Lindberg, Niklas Nilsson
BJÖRNDAMMEN (DIV 6) 2-0 VINST Mål: Patrick Allen, Johan "Post" Nilsson
IS WARTA (DIV 4) 3-1 VINST Mål: Niklas Nilsson, Josef Ekborg 2
MÖLNLYCKE IF (DIV 4) 2-1 VINST Mål: Jan Matuszczyk, Kristoffer Johansson
TÖLLSJÖ (DIV 5) 6-0 VINST Mål: Niklas Nilsson 3, Sebastian Klamas 2, August Lindberg

TOTALT: 5 vinster, 19-3 i målskillnad.

BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Niklas Nilsson 5 mål.

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Jens Ottosson (tränare), Sebastian Klamas (comeback), August Lindberg (Sävedalens juniorlag), Olle Hallquist (comeback), Patrik Säyläs (Partilles juniorlag), Mauricio Romero (Qvidings juniorlag), Robin Rosén (uppehåll men senast Olskrokens IF), Nicklas Jungevad (målvakt med förflutet i Hovås/Billdal och Askim).

FÖRLUSTER: Johan Nilsson (klubb ej klar), Marcus Pettersson (flytt till annan ort), Niclas Nilsson (flytt till annan ort), Mattias Albo (långtidsskadad, borta hela 2012), Richard Agrenius (flytt till annan ort), Johan Ulander (flytt till annat land).

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

2010 var Bokedalen nykomlingar i 6A men gick fram som en ångvält i serien med sin kraftfulla och raka fotboll (även om Bergum smet om på slutet). Säsongen avslutades med ett kval som ledde till spel i division 5 2011. Den säsongen vill nog de flesta i BIF glömma, laget blev "dead last", som det så vackert heter på engelska. 7 ynka poäng efter 2 vinster, 1 oavgjord och 19 förluster blev facit och nu är alltså laget tillbaka i 6A.

Relativt oprövade Jens Ottosson sköter spakarna och under försäsongen har det sett riktigt bra ut. 5 vinster på lika många matcher och 19-3 i målskillnad. Det ska väl kanske inte dras för stora växlar av dessa vinster men det är ändå bra för självförtroendet att vara obesegrade och göra mycket mål framåt och hålla tätt bakåt.

Förra gången BIF var i 6A kretsade mycket av de offensiva spelet runt tre stabila målskyttar: Johan Nilsson (12 mål), Niklas Nilsson (12 mål) och Tobias Johansson (9 mål). Johan Nilsson (för övrigt Torbjörn Nilssons son) kommer inte att spela för BIF iår men både Niklas Nilsson och Tobias Johansson finns med och lär stå för en del mål framåt.

På mitten verkar Patrick Allen haft en bra försäsong och i backlinjen styr den glade brevbäraren och tillika kaptenen Johan "Post" Nilsson sina mannar. När det gäller lagkaptenen Nilsson verkar det dock som laget får inleda säsongen utan honom då han skadat sitt knä och blir borta på obestämd tid.

BIF har även fått in lite intressanta unga nyförvärv, bland annat August Lindberg, som gjort lite mål under försäsongen.

BIF årgång 2012 känns som en spännande mix av lite ungt och lite mer rutinerat. En blandning som kan räcka långt. Möjligtvis inte lika tunga att möta som 2010 men det kan ändå räcka en bra bit!

Enligt tränare Ottosson har truppen själva satt upp en målsättning att hamna topp fyra. Detta känns som rimlig tanke tycker Götaholmaren. BIF kommer hålla till i toppen av tabellen, men lär nog inte ta sig tillbaka till femman redan i år.     

TIPS: Topplag, men räcker nog inte riktigt hela vägen fram...
___________________________________________________________

CROATIA GÖTEBORGBILDADE: 1971
HEMMAPLAN: Gamlestadsvallen (gräs) Kviberg/Bergsjövallen (konstgräs)
FÄRGER: VIT/RÖD/VIT
TRÄNARE: Dragan Prorokovic

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007 - 10:a i 4A
2008 - 12:a i 4A (åkte ner i 5A)
2009 - 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2010 - 3:a i 6A
2011
- 2:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Alexander Nylin (13 mål). 

SPELARE ATT SE UPP MED: Svårt att säga eftersom Götaholmaren inte är exakt säker på hur truppen ser ut. Spelar Boris Lesic och Mikael Sepahi så är det dock en fruktad offensiv duo. Genc Doroci och snabbe yttern Henok Berhane bör man också hålla ett öga på.

FÖRSÄSONGEN 2012:

HOVÅS BILLDAL (DIV 4) 1-2 FÖRLUST Mål: Nermin Dzerahovic
LUNDBY (DIV 5) 1-7 FÖRLUST Mål: Henok Berhane
FK KOZARA ÖC (DIV 5) 0-1 FÖRLUST
FC FYRKLÖVERN (DIV 7) 0-3 FÖRLUST
SANDARNA (DIV 4) 3-2 VINST Mål: Mikael Sepahi 2, Vllaznim Ibishi
KOMARKEN (DIV 6) 2-1 VINST Mål: David Celerie, Granit Zenuni
ÖSTADKULLE SK (DIV 5) 3-6 FÖRLUST Mål: Genc Doroci 3
FOTÖ (DIV 6) INSTÄLLD
BERGSJÖ IF (DIV 4) INSTÄLLD

TOTALT: 2 vinster, 5 förluster, 10-22 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Genc Doroci (3 mål)


ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Dalibor Verzak (målvakt) , Khaled Hassan (mittfältare Palestinska), Keifi Faiq (Kurdistan IK), Hassan Abdi (FC Bosona), Mohamed Abdulrahman (Sävedalen), Burim Haximehmedi (comeback), Nermin Dzerahovic (comeback), Philip Westman (Jonsered), David Celerie (Sävedalen), Hardi Mustafa (Kurdistan IK)

FÖRLUSTER: Omer Omeirat (FC Bosona), Joel Tesfai (FC Bosona), Robert Jaganjac (Utbynäs SK) Martin Stojanovski (Utbynäs SK), Thomas Celec (Utbynäs SK), Alexander Nylin (Gårda BK), Vllaznim Ibishi (FC Bosona), Hardi Mustafa (FC Bosona)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Har haft en ganska turbulent tid efter slutet på förra säsongen. Det har varit en väldig omsättning när det gäller spelartruppen. Först lämnade ett helt gäng spelare och det cirkulerade till och med rykten om att klubben inte skulle få ihop ett lag. Plötsligt började det dock trilla in nyförvärv efter nyförvärv och även ett par gamla spelare gjorde comeback. Spelarförlusten som svider mest är utan tvekan Alexander Nylin som lämnade Croatia för seriekonkurrenten Gårda BK. Nylin tillhörde serien bästa offensiva spelare förra säsongen och var Croatias bästa målskytt (13 mål och säkert lika många framspelningar). Det har även varit mycket runt mittfältaren Vllaznim Ibishi, som först lämnade Croatia för seriesegrarna FC Bosona för att sedan återvända till Croatia. Nu kommer dock nya uppgifter att Vllaz åter är tillbaka i Bosona. Dessutom verkar nyförvärvet från Kurdistan, Hardi Mustafa, också lämna utan att ha spelat en enda seriematch, även han går till FC Bosona.

Försäsongen har varit upp och ner för Croatia. Jobbiga förluster mot division 7-laget FC Fyrklövern och en storförlust (1-7) mot Lundby. Har vunnit lite matcher på slutet men tvingades lämna återbud i näst sista träningsmatchen på grund av att man inte fick ihop tillräckligt med spelare. Även den sista träningsmatchen (mot Bergsjö IF) tvingade man ställa in. Möjligen även där pga av spelarbrist.

Croatia har varit ett topplag i 6A sedan laget åkte ur femman men i år kan det bli svårt att nå den absoluta toppen. Inget snack om att det finns duktiga spelare i Croatia men frågan är vilka som spelar och vilka som inte spelar. Med både Nylin och Vllaz borta och frågetecken på både Boris Lesic (Götaholmaren vet inte om han är igång och tränar) och Mikael Sephai (rykats vara på väg till Utbynäs) så kan det bli tungt för Croatia.

TIPS: Kan slå alla lag när bästa laget spelar men det känns inte som de kan vara på topp en hel säsong. Kan säkert vara med i närheten av toppen ett tag men lär inte räcka hela vägen. Spelartruppen känns väldigt flytande och det kan bli en jobbig säsong för Croatia. Götaholmaren tror på en mittenplacering. Vem vet, kanske det plötsligt dyker upp ett gäng nyförvärv?
___________________________________________________________

FC ROMA UNITEDBILDADE: 2009
HEMMAPLAN: Gunnaredsplan (konstgräs)
FÄRGER: VINRÖD/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Ibro Mujkic

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007 -
2008 -
2009 -
2010 - 4:a i 7B
2011
- 1:a i 7A (upp i 6A)

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Mahmoud Hammudeh (13 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED: Har en hel del intressanta offensiva krafter och starkast lyser självklart Mahmoud Hammudeh. 13 mål förra säsongen och 8 mål 5 försäsongsmatcher 2012. De andra 6A-lagen är varnade!

FÖRSÄSONGEN 2012:

CRUZ AZUL (DIV 6) 4-1 VINST Mål: Emir Huseinovic, Jasmin Saric, Piko Jasarevic, Mahmoud Hammudeh
FK KOZARA (DIV 5) 4-1 VINST Mål: Mahmoud Hammudeh 3, Jasmin Saric
BK ST. JABOB (DIV 6) 3-2 VINST Mål: Mahmoud Hammudeh 2, Alija Osmanovic
VRÅNGÖ (DIV 6) 3-5 FÖRLUST Mål: Mahmoud Hammudeh, Emir Huseinovic, Emran Osmanovic.
MASTHUGGET (DIV 6) 1-3 FÖRLUST Mål: Mahmoud Hammudeh

TOTALT: 3 vinster, 2 förluster. 15-12 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Mahmoud Hammudeh (8 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Stanko Stankic (uppehåll men senast i Semberija), Amir Osmanovic (Lärje/Angered juniorer)

FÖRLUSTER:

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Vann 7A väldigt stabilt förra året och öppnade 2012 med tre raka segrar i träningsmatcherna mot bra motstånd. Försäsongen avslutades dock med två förluster. Läser man matchrapporterna så förstår man att FC Roma gillar att rulla boll och risken där är ju att det ibland blir för mycket av det goda och ibland överarbetat. Det finns många stabila och välorganiserade lag i 6A som kan försvara sig bra och vänta på en chans att kontra. Möjligen kan det stundtals bli en frustrerande säsong för FC Roma då mycket bollinnehav och spelövertag, som ledde till tre poäng i 7:an, inte säkert gör det i 6:an.

Götaholmaren tror dock att FC Roma har tillräckliga kvalitéer för att skaka om en hel del av lagen i 6A. Lagets har en hel del snabba, tekniska och offensiva förmågor som kan avgöra matcher. Jasmin Saric gjorde 10 mål förra säsongen och honom lär man få se upp med. Självklart även redan nämnda Hammudeh

TIPS: Med tre lag som åker ut är det självklart svårt att vara nykomling. Lär väl inte göra någon FC Bosona-säsong (vinna serien direkt efter uppflyttning från 7:an). Götaholmaren tror dock att FC Roma håller sig kvar men parkerar någonstans på den undre halvan. 
_______________________________________________________________________

GÅRDA BKBILDADE: 1919
HEMMAPLAN: Överåsvallen (konstgräs)
FÄRGER: VINRÖD/VIT/VIT
TRÄNARE: Staffan Lindblom (huvudtränare) och Roger Andersson (assisterande tränare), Rickard "Stekarn" Johansson (assisterande tränare)

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 10:a i 5A
2008 - 12:a i 5A (åkte ner i 6A)
2009
- 5:a i 6A
2010 - 4:a i 6A
2011
- 7:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Simon La Verghetta (16 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED
: Det vimlar av duktiga spelare i Gårda i år. Självklart kommer förra årets (och denna försäsongs) bästa målskytt Simon La Verghetta behöva extra bevakning. I Alexander Nylin har Gårda en annan matchvinnare.

FÖRSÄSONG 2012
:

HISINGSBACKA (DIV 4) 2-6 FÖRLUST Mål: Peter Carlsson 2
FC BOSONA (DIV 5) 5-2 VINST Mål: Simon La Verghetta 2, Sebastian Fernberg 2, Alexander Nylin
IK ZENITH (DIV 6) 4-3 VINST Mål: Marcus Cederqvist 2, Mawuli Gokah, Niklas Söderberg
BK ST. JAKOB (DIV 6) 3-2 VINST Mål: Mawuli Gokah, Sebastian Gokah, Alexander Nylin
NOL (DIV 6) 5-0 VINST: Mål: Sebastian Fernberg 2, Mawuli Gokah, Simon La Verghetta, Pierre Kazeroony
TOLLERED (DIV 5) 6-1 VINST Mål: Simon La Verghetta 3, Alexander Nylin, Marcus Cederqvist, självmål
HEMSJÖ (DIV 5) 7-1 VINST Mål: Simon La Verghetta 3, Pierre Kazeroony 3, Alexander Nylin

TOTALT: 6 vinster, 1 förlust. 32-15 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Simon La Verghetta (9 mål) 

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Martin Jacobson (Qviding), Josef La Carrubba (Qviding) Viktor Rydberg (Qviding) Kristofer Bratt (Qviding), Pierre Kazeroony (Pushers BK), Roger Andersson (assisterande tränare), Alexander Nylin (Croatia), Sebastian Fernberg (comeback), Tobias Wellin (comeback), Thurgham Gatea (kom inför 2011 men spelade inget pga jobb), Vandad Lari (senast i Majorna)

FÖRLUSTER: Omid Larizadeh (Västkusten), Alberto Donoso Pizarro (BK S:T Jacob), Carl Antti (satsar på en styrelsekarriär i klubben)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Började 2011 riktigt knackigt och var inblandade i streckstriden länge men hittade formen och tog sig upp i tabellen men hade inget att göra med toppstriden. Laget har dock förstärkt ordentligt inför denna säsongen. Ett gäng spelare från Qviding har anslutit och från Pushers hämtade man duktige Pierre Kazeroony. Dessutom kunde laget locka över Croatias nyckelspelare Alexander Nylin. Lägg där till att duktige Sebastian Fernberg har gjort comeback. Det verkar även som laget fått behålla stommen från tidigare med bland annat toppspelaren Simon La Verghetta och bröderna Gokah (Mawuli och Sebastian).

Gårda har krossat motståndet i de flesta träningsmatcherna och har öst in mål. Ett litet frågetecken är dock defensiven då laget släppt in en hel del mål, särskilt i början av försäsongen Under försäsongen så har det löst sig ändå då laget ändå vunnit. Verkar som laget spelade med en trebackslinje tidigt under försäsongen och detta kan ju göra försvaret sårbart. Noterbart är även att nyckelspelaren La Verghetta inte får spela förrän 6/5 och missar alltså den inledande månaden av serien. Detta på grund av en grov utvisning under förra säsongen.

Sett till resultaten under försäsongen så imponerar Gårda BK stort och Götaholmaren tror att Gårda kommer att återfinnas i den absoluta toppen 2012!

TIPS: Kommer absolut att vara ett topplag!
_______________________________________________________________________

GÖTAHOLM BKBILDADE: 1924
HEMMAPLAN: Gamlestadsvallen (gräs) Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ-VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Bengt Jeansson (huvudtränare), Görgen Johansson (assisterande tränare) och Anders Pettersson (assisterande tränare).

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 5:a i 6A
2008
- 4:a i 6A
2009
- 2:a i 6A
2010 - 7:a i 6A
2011 - 5:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Abdi Bashir (11 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED
: Den offensiva mittfältaren Shafie Nurani ligger bakom väldigt mycket av det offensiva spelet. Nygamle Hassan Hamada kommer med sin teknik och snabbhet göra livet surt för 6A:s ytterbackar.  

FÖRSÄSONG 2012
:

BERGSJÖ IF (DIV 4) 0-1 FÖRLUST
ROMELANDA ÖC (DIV 5) 2-1 VINST Mål: Shafie Nurani, Fredrik Airosto
LEKSTORPS IF ÖC (DIV 6) 1-6 FÖRLUST Mål: Freddie Wedberg
SÄVE (DIV 6) 3-6 FÖRLUST Mål: Sanan Gaziyev, Pedro Matri, Tobias Petersson
BOSNA (DIV 6) 2-3 FÖRLUST Mål: Sanan Gaziyev, Tobias Petersson
FC FISKEBÄCK (DIV 6) 5-3 VINST Mål: Hassan Hamada 4, Sanan Gaziyev
NÖDINGE (DIV 6) 2-2 OAVGJORT Mål: Sanan Gaziyev, Freddie Wedberg
UTBYNÄS (B) (DIV 5) 2-0 VINST Mål: Sanan Gaziyev, Tony Rigo
UTBYNÄS (DIV 5) 2-1 VINST Mål: Fredrik Airosto, Freddie Wedberg

TOTALT: 4 vinster, 4 förluster, 1 oavgjord. 19-23 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012
: Sanan Gaziyev (5 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Hassan Hamada (Gunnilses juniorlag), Said Mashir Mohammad (Gunnilses juniorlag), Sanan Gaziyev (Kungsladugårds BK), Mirza Brkic (FC Bosona), Pedro Marti (Spanien), Nicolas Wolf (kom sommaren 2011 men spelade inget under hösten)

FÖRLUSTER: Nathaniel Vanke (anfallare FC Old Town), Markus Manninen (målvakt Kärra KIF), Jonas Edvardsson (Olskrokens IF), Magnus Augustsson (klubb ej klar), Martin Ljungdahl (klubb ej klar), Mattias Iljin (klubb ej klar)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Efter en stundtals bra säsong 2011 så började problemen för Götaholm nästan direkt efter säsongen tog slut. Lagets viktigaste spelare målvakten Markus Manninen lämnade under frimånaden och hamnade i division 4-laget Kärra. Egentligen inget konstigt då Mackan är för bra för division 6. Tyvärr var dock detta början till en ganska stor spelarflykt. Alla turer runt spelare som av olika anledningar inte kommer att spela för Götaholm 2012 behöver inte redovisas här. Förutom Mackan försvann även tre andra startspelare (Natti, Ljungan och Mange) och två som i högsta grad var med om konkurrerade om startplatser (Matte, Edvardsson).

Götaholm har fyllt på med en del intressanta namn, bland annat Hassan Hamada och Sanan Gaziyev, som gjort en del mål på försäsongen. En annan spelare som visat framfötterna är Götaholms nye spanjor Pedro Matri, som visat prov på bra teknik och passningsspel. Mycket av mittfältsspelet kommer att gå via Shafie Nurani och det är viktigt att han levererar.

Det är dock Götaholms försvar som kommer att sättas på prov ordentligt denna säsongen. Om man lägger samman de spelare som inte tänker spela och Felix Milkovic's knäskada (troligtvis borta hela våren) så har Götaholm tappat en hel backlinje. Mycket kommer att hänga på Filip Boidache, som varit riktigt bra i de träningsmatcher han spelat, och på unge Rabih Elmir, som också imponerat. Tyvärr har Götaholm inte haft möjlighet att riktigt spela ihop en fyrbackslinje under försäsongen.

När det gäller försäsongen så har det varit lite blandade resultat. En fin vinst i Östra Cupen mot division 5-laget Romelanda följdes upp av två storförluster mot Lekstorp och Säve men försäsongen avslutades dock bra med tre vinster och en oavgjord. Genrepet blev en viktig derbyseger mot Utbynäs

Götaholm har tappat en hel del rutin och ledaregenskaper men detta ger ju de unga spelarna ett utmärkt läge att kliva fram och ta för sig. På vissa positioner känns truppen tunn och det är viktigt att nyckelspelarna håller sig ifrån skador och avstängningar. Samtidigt får vi hoppas att Felix och Martin Johansson återhämtar sig från sina skador snabbt. Dessutom finns en joker i Abdi Bashir som efter mycket om och men under försäsongen är tillbaka i Götaholm.

Det finns nog inte så många i 6A som tror på Götaholm detta året och förmodligen även några som önskar att det går dåligt. Förhoppningsvis kan Götaholm motbevisa detta... 

TIPS: Starten på säsongen känns väldigt viktig för denna unga (på sina flesta håll) Götaholmsårgång. En bra start och det kan bli en rolig säsong. I sina bästa stunder kan Götaholm matcha alla lag i 6A men med den relativt tunna truppen finns det inte så stort utrymme för skador eller avstängningar.

Götaholmaren tar sig som vanligt rätten att inte tippa sitt eget lag...

_______________________________________________________________________

KURDISTAN IKBILDADE: 2011 (?)
HEMMAPLAN: Gunnaredsplan (konstgräss) och Bläsebovallen (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ-SVART/BLÅ-SVART/SVART
TRÄNARE: Seddad Pal

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007 -
2008 -
2009 -
2010 -
2011
- 2:a i 7A (upp i 6A)

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Mohammed Huzry och Gabriel Suiceanu (båda 6 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED: Tyvärr har Götaholmaren för dålig koll...

FÖRSÄSONGEN 2012:

KURDISKA HALMSTAD (DIV 6) 1-0 VINST Mål: Fetim Fika
SOMALISKA (DIV 7) 2-3 FÖRLUST (AVBRUTEN) Mål: Gabriel Suiceanu 2
RANNEBERGEN (DIV 5) 0-3 FÖRLUST

TOTALT: 1 vinst, 2 förluster. 3-6 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Gabriel Suiceanu (2 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV:

FÖRLUSTER: Hardi Mustafa (Croatia/FC Bosona), Keifi Faiq (Croatia), Sarwar Mustafa (FC Bosona)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Tyvärr har Götaholmaren ganska dålig koll på nykomlingarna Kurdistan IK. Laget gick ju upp som tvåa i 7A. En serie som till slut bara hade 6 stycken lag. Träningsmatcherna ger väl inte heller någon riktigt klar bild av vart vi har KIK. En vinst med 1-0 över Kurdiska Halmstad, en avbruten match mot Somaliska och en 0-3 förlust mot Rannebergen. När det gäller truppen har Götaholmaren också dålig koll, de duktiga bröderna Mustafa (Hardi och Sawar) har lämnat, likaså Keifi Faiq. Med tre lag som åker ut känns det som de kommer bli en riktigt svettig debutsäsong i 6A för KIK.

TIPS: Visst kommer laget att vinna matcher 2012 men tyvärr för Kurdistans del har Götaholmaren svårt att se att laget kommer att ha tre lag efter sig när säsongen är slut. 
_______________________________________________________________________

LEKSTORPS IFBILDADE: 1964
HEMMAPLAN: LP-Idrottspark (konstgräs)
FÄRGER: GRÖN/VIT/GRÖN
TRÄNARE: Ingemar Holm och Stefan Dahlström

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2008 - 5:a i 6A
2009
- 4:a i 6A
2010 - 6:a i 6A
2011
- 4:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Sebastian Fransson (11 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED
: Sebastian Fransson kommer att göra en hel del mål och ofta kommer det vara Marcus Pätsi som spelar fram...

FÖRSÄSONG 2012
:

MASTHUGGET (DIV 6) 2-1 VINST Mål: Sebastian Fransson, Marcus Pätsi
GUNNILSE ÖC (DIV 2) 5-2 (1-1) VINST (PÅ STRAFFAR) Mål: Samuel Malmqvist
RANNEBERGEN ÖC (DIV 5) 2-1 VINST Mål: Sebastian Fransson, Alexander Ivarsson
NOL (DIV 6) 1-1 OAVGJORT Mål: Sebastian Fransson
GÖTAHOLM ÖC (DIV 6) 6-1 VINST Mål: Sebastian Fransson 3, Marcus Pätsi, Alexander Ivarsson
SJÖVIK (DIV 6) 5-0 VINST Mål: Marcus Johansson 3, Sebastian Fransson, Marcus Gylling
SEMBERIJA ÖC (DIV 3) 4-1 (1-1) VINST (PÅ STRAFFAR) Mål: Danny Höglund
SÄVEDALEN ÖC (DIV 2) 1-2 FÖRLUST Mål: Sebastian Fransson
IK FRISCOPOJKARNA (DIV 6) 2-1 VINST Mål: Marcus Gylling, Markus Dahlström
NÖDINGE (DIV 6) 5-0 VINST Mål: Daniel Jonasson 2, Magnus Andersson 2, Marcus Johansson
ÄLVÄNGEN (DIV 6) 2-3 FÖRLUST Mål: Marcus Johansson, Robert Söderberg

TOTALT:
8 vinster, 2 förluster och 1 oavgjord. 35-13 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Sebastian Fransson (8 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Fredrik Thelander (målvakt Tollered), Jonathan Ljungberg (Floda BOIF), Jesper Ljungberg (Floda BOIF), Fredrik Bark (Real Maskin), Fredrik Nodin (Hallby IF), Daniel Jonasson (Floda BOIF), Markus Dahlström (Lerum) 

FÖRLUSTER: Kim Granqvist (Lerum), Alfred Lindberg (Lerum), Ragnar Nilhag (klubb ej klar)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Lekstorp fick en dålig start på säsongen 2011 och när laget väl kom igång så var det för sent för att haka på den absoluta toppen.

2012 lär dock bli betydligt roligare för Gråbolaget. LIF har haft en riktigt bra försäsong där framfarten i Östra Cupen gett eko i lokalfotbollen. De blev ju en knapp förlust (1-2) mot Sävedalen i finalen efter att laget bland annat slagit ut Gunnilse, Rannebergen och Semberija på vägen dit. Laget har imponerat under försäsongen genom att både göra en hel del mål framåt och samtidigt hållt tätt bakåt.

Centrallinjen med Emil Syrén i målet, mittbackarna Danny Höglund (förvisso knäskadad just nu) och Johan Hedström, kaptenen Robin Granqvist som defensivt ankare på mitten, och en offensiv med Marcus Pätsi och Sebastian Fransson håller riktigt hög klass. LIF har troligtvis den bredaste truppen i 6A och har mängder med spelare som kan gå in och göra det jobbet som behövs. Marcus Johansson har inte bara visat sitt defensiva kunnande under försäsongen utan har även gjort en hel del mål. Lägg även till att rutinerade Daniel Jonasson (som får Magnus Augustsson att verka positiv) har återvänt från Floda och lär hjälpa till med offensiven. I mixen finns också duktiga spelare som Marcus Gylling och Robert Söderberg.

Under en hel säsong testas alltid trupperna och LIF lär som sagt ha den bredaste truppen men möjligen också en av de bäst tränade.

I Götaholmaren bok är Lekstorp favoriter till seriesegern mycket tack vare sin fina försäsong men även att de fått behålla de flesta spelarna sedan förra året och också fyllt på med stabila gubbar.

Det som talar emot LIF är möjligen att vissa spelare (inga namn) verkar drabbats av hybris och redan tagit ut seriesegern, vilket självklart kan vara farligt och även ge de andra lagen lite extra tändvätska.

Även om LIF har en bred trupp skulle självklart skador på nyckespelare kunna sätta käppar i hjulet. Marcus Pätsi, som hade en riktigt bra försäsong 2011, gick sönder precis innan serien och detta är säkert en av anledningarna till LIF:s svaga inledning förra säsongen. En skada på Pätsi eller någon annan i centrallinjen skulle självklart kunna störa laget...

TIPS: Götaholmaren blir inte förvånad om LIF står som seriesegrare när säsongen 2012 är över...

_______________________________________________________________________

MARIEHOLM BoIKBILDADE: ?
HEMMAPLAN: Lövgärdesplan (gräs)
FÄRGER: RÖD/BLÅ/RÖD
TRÄNARE: Tigijani Sana och Blerim Ferati

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 8:a i 5A
2008 - 9:a i 5A
2009 - 3:a i 5A
2010 - 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2011 - 8:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Toni Ceesay (16 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED
: Mängder av offensiva krafter. Toni Ceesay kommer att göra sina mål men spindeln i nätet i Marieholms spel är den spelande tränaren och futsal-sm-vinnaren Blerim Ferati.

FÖRSÄSONG 2012
:

SÄVE (DIV 6) 2-6 FÖRLUST Mål: Milad Mehrbeheshti, Jimmy Cannon Nwadinkpa
RANNEBERGEN (DIV 5) 2-4 FÖRLUST Mål: Fidan Hyseni, självmål
BK WOBBLER ÖC (DIV 6) 4-2 VINST Mål: Toni Ceesay 3, självmål
UTBYNÄS SK (DIV 5) 4-4 OAVGJORT Mål: Jimmy Canon Nwadinkpa 2, Bljerim Hoti, Leandro
BERGSJÖ IF ÖC (DIV 4) 0-3 FÖRLUST
BERGUMS IF (DIV 5) 1-2 FÖRLUST Mål: Leandro
HÄLSÖ (DIV 5) 7-3 VINST Mål: Milad Mehrbeheshti 3, Toni Ceesay 2, Fidan Hyseni, Jimmy Cannon Nwadinkpa
RANNEBERGEN (DIV 5) 6-4 VINST Mål: Inget info.

TOTALT: 3 vinster, 4 förluster, 1 oavgjord. 24-28 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Toni Ceesay (5 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Tigijani Sana (tränare), Besrat Ahmeti (Albanien, ej spelat i Sverige innan), Ilaz Tahiri (Qvidings juniorlag), Pierre Berg (målvakt, comeback), Leandro (Portugal), Antonio Godino (Västkusten)

FÖRLUSTER: Uliks Avdijaj (FC Bosona), Daniel Pereira (tränare)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Götaholmaren har tyvärr inte stenkoll på Marieholm inför säsongsstarten. Även att laget har ett nytt tränarpar, Tigijani Sana och Blerim Ferati (spelande tränare), så verkar mycket vara sig likt hos Marieholm.

Laget har en fruktad offensiv med targetspelaren och målsprutan Toni Ceesay, snabbhet i Milad Mehrbeheshti och Jimmy Canon Nwadinkpa samt en massa teknik, speluppfattning och rutin hos Blerim Ferati och Fidan Hyseni. Dessutom har man snappat upp en intressant offensiv spelare från Portugal, Leandro.  

Ser man till resultaten under försäsongen så verkar det dock som defensiven läcker en del. 28 insläppta mål på 8 matcher säger en del. Detta trots att laget hittat en målvakt i Pierre Berg.

Lagets fruktade offensiv kommer att vinna matcher för laget, även mot de tippade topplagen men tyvärr (för Marieholms del) så tror inte Götaholmaren att detta räcker till den riktiga toppstriden. För att hålla sig i toppen och utmana över en hel säsong så krävs det även att defensiven fungerar. Särskilt en såpass jämn serie som 6A.

TIPS: Någonstans i mitten, troligtvis på den övre halvan.

_______________________________________________________________________

OLSKROKENS IFBILDADE: 1935
HEMMAPLAN: Överåsvallen (konstgräs)
FÄRGER: SVART/RÖD/SVART
TRÄNARE: Daniel Johnsson och Peter Johnsson

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 10:a i 7A
2008 - 4:a i 7A
2009 - 2:a i 7A (gick upp till 6A)
2010 - 5:a i 6A
2011
- 6:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Jonas Söderström (20 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED
: En frisk Jonas Söderström måste man självklart se upp med. Även Johan "Såsen" Hellenäs kommer att göra livet surt för 6A-försvararna.

FÖRSÄSONG 2012
:

ARGO (DIV 6) 0-1 FÖRLUST
BK WOBBLER (DIV 6) 0-1 FÖRLUST
FISKEBÄCK (DIV 6) 0-4 FÖRLUST
PUSHERS (DIV 6) 0-3 FÖRLUST
LINDHOLMEN (DIV 6) 2-1 VINST Mål: Patrik Magier 2
GUNNILSE (C-LAG) 0-2 FÖRLUST

TOTALT: 1 vinst, 5 förluster. 2-12 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Patrik Magier (2 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Martin Hernefors (Väster), Patrik Thorsson (comeback), Jonas Edvardsson (Götaholm), Tobias Eriksson (Borgstena IF), Martin Svensson (Bollebygd ?), Ola Karlsson (egen produkt), Mikael Olsson (Rannebergen)

FÖRLUSTER: Ray Pantzar (tränare), Sven Pettersson (skorna på hyllan), Magnus Elf (klubb ej klar),
Steven Velander (Gunnilse)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Olskroken övergav försöket med en tränare utifrån då Ray Pantzars tränarkarriär i Kroken bara blev ettårig. Istället hämtades Daniel Johnsson och Peter Johnsson ifrån de egna leden. Tränarduon har dock fått en jobbig start då laget har haft en riktigt tung försäsong, iallafall resultatmässigt. Det var inte förrän i den femte matchen som de första målen och den första vinsten kom och då genom två mål av Patrik Magier, en spelare som troligtvis inte ens kommer spela med Kroken iår. Måltorkan har självklart mycket att göra med att målmaskinen Jonas "Söder" Söderström (som brukar stå för ca 50% av Krokens alla mål under en säsong) har varit skadad och precis börjat träna igen. Det känns som det är livsviktigt för Kroken att Söder kommer igång igen. Söder spelade 10 minuter i den sista träningsmatchen mot Gunnilses c-lag men kommer inte att medverka i premiären på onsdag.

Den på pappret riktigt stabila värvningen av Martin Hernefors (från Väster) verkar inte ha lyft laget nämnvärt. Troligtvis pga av att Hernefors inte spelat så mycket.

Trots att laget på pappret har en hel del spelare verkar det dock ha varit svårt att få ihop spelare till vissa matcher (om man tolkar kommentarerna på lagets hemsida). Detta bådar ju självklart inte gott inför säsongen.

Bröderna Hellenäs kommer att vara riktigt viktiga för Kroken denna säsong. Anders som mittback och Johan som anfallare eller offensiv mittfältare.

Olskroken gör sin tredje säsong och började kännas som ett stabilt 6A-lag med en sjätteplats (2011) och en femteplats (2010) men Götaholmaren tror tyvärr att den statusen kan vara hotad denna säsong.

6A vimlar av duktiga fotbollslag och med 13 lag i serien är det tre som åker ut.

TIPS: Kommer vara inblandade i bottenstriden och lär nog få slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar...

_______________________________________________________________________

UNITED AFRICA FCBILDADE:
2008
HEMMAPLAN: Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: RÖTT-SVART/SVART/SVART
TRÄNARE: Eddy Agbonifo

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2006
-
2007
-
2008 -
2009 - 1:a i 8:an
2010
- 2:a i 7A (upp i 6A)
2011 - 3:a 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Calvin Okafor (9 mål). 

SPELARE ATT SE UPP MED
: Om Calvin Okafor är kvar i klubben har vi en av seriens snabbaste och lurigaste spelare.

FÖRSÄSONG 2012:

MASTHUGGET (DIV 6) 3-1 VINST Mål: Gilbert Mensah, Gerald Tita, Bernard
SOMALIA SK (DIV 7) 3-2 VINST Mål: Gilbert Mensah, Gerald Tita, Stephen Igbinoba
KURDISKA HALMSTAD (DIV 6) 3-1 VINST Mål: Inget info.

TOTALT: 3 vinster. Målskillnad 9-4.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2012: Gerald Tita och Gilbert Mensah (2 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV:

FÖRLUSTER: Ojo David (Kaverös), Kevin Obialor (Kaverös)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR
:

Götaholmaren har försökt att samla information om UAFC inför säsongen men laget mörkar en hel del. En halvlek (mot Masthugget) har setts live iallafall. Då var väl laget långt ifrån den formen man hade under förra säsongen men det kanske inte heller ska förväntas i den första träningsmatchen. En viss stomme är kvar med Andy Erheriene, Samir Abbas, Calvin Okafor (?), Gerald Tita och Gilbert Mensah. Klubben har dock tappat två spelare till division 5-laget Kaverös, backen Ojo David och mittfältaren Kevin Obialor.

När det gäller målvakten Solomon Kunle Akotun, som tillhörde seriens bästa förra säsongen, så stod han inte mot Masthugget och möjligen har han lämnat. I så fall en väldigt tung förlust.

Klubben har säkert fått in några intressanta nyförvärv men Götaholmaren har tyvärr inte tillgång till den informationen.

Försäsongen säger inte så mycket, tre vinster på tre matcher men motståndet har inte varit av någon högre klass. Ett Hugget som testade en hel del nytt, divison 7-laget Somalia SK och division 6-laget Kurdiska från Halmstad.

Överraskningsmomentet från förra säsongen är borta och de flesta 6A-lagen vet vad som väntar när UAFC står på andra sidan planhalvan.

TIPS: Svårtippat med tanke på den dåliga kollen på nyförvärv. Känns dock inte lika tunga som förra säsongen. Kommer vara med på övre halvan men når inte hela vägen.
_______________________________________________________________________

VÄSTKUSTENS BKBILDADE:
2008
HEMMAPLAN: Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: VIT/SVART/VIT
TRÄNARE: Bell Fortes och Aamir Fouad

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
-
2008 -
2009 - 1:a i 7B (gick upp i 6A)
2010 - 10:a i 6A
2011 - 9:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Erik Lucacs 8 mål.

SPELARE ATT SE UPP MED
: Gäller att alltid ha ett öga på gamle målpetaren Martin Delmoro.

FÖRSÄSONG 2011:

CRUZ AZUL (DIV 6) 1-4 FÖRLUST Mål: Edmond Shala
FC FYRKLÖVERN (DIV 7) 2-5 FÖRLUST Mål: Martin Delmoro, Moe Krayem-Lindfors
BK TYNNERED (DIV 6) 4-7 FÖRLUST Mål: Martin Delmoro 3, Alan Rekani
BACKA BK (DIV 7) 1-2 AVBRUTEN Mål: Emil Östlund
BOSNA IF (DIV 6) 1-4 FÖRLUST Mål: Martin Delmoro

LUNDBY IF (DIV 5) 4-4 OAVGJORT: Mål: Aram Salih, Emil Östlund, Aamir Fouad och Erik Lukacs

TOTALT: 4 förluster, 1 oavgjord, 1 avbruten. 13-26 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Martin Delmoro (5 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Omid Larizadeh (Gårda), Kenny Gundersen (Warta IS), Martin Delmoro (Fadini), Hamodi Mohamed Ayoub (Göteborg Utd), Ayen Ayoub (Göteborg Utd), Salar Afrasiabi (Göteborg Utd)

FÖRLUSTER: Kenneth Lindfors (tränare), Daniel Emring (Bergsjö IF) Mohammad Shirviehpour (Bergsjö IF), Antonio Godino (Marieholm), Bahador Mohammadi (slutar)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

VBK har levt farligt sina första två säsonger i 6A med en 10:e plats (2010) och en 9:e plats (2011). Det stora problemet har varit ojämnheten. Vissa matcher spelar laget strålande och rullar ut sina motståndare för att nästa match helt tappa sitt spel. Förra året slog man till exempel seriesegrarna FC Bosona rättvist med 3-0 men vann inga av sina fem sista matcher.

Måltjuven Martin Delmoro har värvats in från Fadini och han lär göra sina mål. I sina bästa stunder spelar laget en väldigt underhållande och teknisk fotboll men defensivt faller det ibland. 22 insläppta mål på sina fem träningsmatcher bådar inte gott inför serien.

Laget får även klara sig ett tag utan sin bästa målskytt från förra säsongen Erik Lukacs då han är avstängd fram till den 20/5. Detta på grund av en grov utvisning från förra säsongen.

Försäsongen har varit jobbig, iallafall resultatmässigt för VBK. Inga vinsterfem försök och en hel del insläppta mål.

Nya tränarparet Aamir Fouad och Bell Fortes kan få en svettig debutsäsong.

TIPS: Med tre lag som åker ur kommer VBK att få kämpa för sin 6A-status.

_______________________________________________________________________

ÖJERSJÖ ISBILDADE: 1995
HEMMAPLAN: Öjersjö IP (konstgräs)
FÄRGER: VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Fernando Ruiz (huvudtränare), Mattias Liljenbring (assisterande tränare)

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2007
- 3:a i 7A (gick upp i 6A)
2008 - 9:a i 6A
2009 - 8:a i 6A
2010 - 8:a i 6A
2011
- 10:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2011: Mikael Nilsson (14 mål).

SPELARE ATT SE UPP MED
: Mikael Nilsson hängde en hel del mål förra året och rykten säger att han är ännu hetare i år. Dessutom verkar Mikael Kubic hittat målet igen!

FÖRSÄSONG 2012:

RANNEBERGEN (DIV 5) 4-0 VINST Mål: Mikael Nilsson 2, Marcus Halldin, Mattias Liljenbring
HÄRRYDA (DIV 5) 1-3 FÖRLUST Mål: Daniel Möller
PROLETÄREN (DIV 7) 4-0 VINST Mål: Mikael Kubic 2, Mikael Nilsson, Martin Biegajlo
FC KUNGSBACKA (DIV 6) 3-1 VINST Mål: Jimmy Åsell, Freddie Jillesjö
SÄVEDALEN (JUNIOR) 1-1 OAVGJORT Mål: Mikael Kubic
SÄVEDALEN (JUNIOR) 0-1 FÖRLUST
SURTE (DIV 6) 8-0 VINST Mål: Mikael Kubic 3, Pierre Högberg 2, ?

TOTALT: 4 vinster, 2 förluster, 1 oavgjord. 21-6 i målskillnad.

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2011: Mikael Kubic (6 mål)

ÖVERGÅNGAR:

NYFÖRVÄRV: Fernando Ruiz (tränare), Robin Lejdfeldt (back) född 1988 (Veberöds AIF) (30 månadsövergång), Daniel Jakobsson (back) född 1986 (Ellenö IK), Sebastian Kögel (back/ytter) född 1988 (Sävedalens IF), Oscar Wemmenborn (position okänd) född 1990 (Fjälkestads IF) (30 månads), Emre Yilmaz (Ytter/forward) född 1985 (Björndammens BK), Mikael Andersson (målvakt) född 1988 (Smögens IF) (30 månads), Henrik Krook (innermitt) född 1981 (Lunden Överås BK), Anton Petersson (mittback/forward) född 1989 (Sävedalens IF), Rasmus Pihlqvist (back) född 1989 (Mölnlycke IF), Daniel Möller (innermitt) född 1980 (Vedum AIS), David Eriksson (innermitt) född 1984 (Tollereds IF), Daniel Apell (mittback) född 1979 (Balltorps FF), Apo Duman (innermitt/ytter) född 1983 (F.T.U), Saim Duman (ytter/forward) född 1991 (F.T.U),
Alexander Wester (målvakt) född 1986 (kommit tillbaka efter uppehåll på 2 år), Johan Zackrisson (innermitt) född 1986 (kommit tillbaka efter uppehåll på 2år), Teodor Bretvold (mittback) född 1984 (Klubb okänd).

FÖRLUSTER: Johan Andersson (huvudtränare) - (Öjersjö IF Juniorer), Christopher Bishop (assisterande) - (Sävedalens IF Juniorer), Viktor Axmalm (Sävedalens IF), Momo Ahmid -(Flyttat till Dubai), Viktor Marö - (Klubb ej klar)

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

Förra året tippade Götaholmaren Öjersjö som en outsider till seriesegern efter en stabil försäsong. Resultatet blev en katastrofsäsong som räddades av att UAFC använde en icke tillåten spelare. Denna försäsong har klubben mörkat väldigt och Götaholmaren har fått slita för varje liten detalj. Hemsidan ekar tomt och laget har förflyttat sig till en stängd Facebookgrupp där journalister inte får följa med.

Resultaten på försäsongen har iallafall varit stabila med ett par ganska stora vinster. Det verkar som truppen verkar hyfsat intakt från förra säsongen. Mikael Nilsson kommer att göra sina mål och det verkar även som Mikael Kubic börjar hitta målet igen. Jimmy Åsell sägs vara pånyttfödd på mitten och spelar Marcus Halldin har ÖIF en klasspelare. Kaptenen Pierre Högberg tillför ju också stabilitet i laget.

Nye tränaren Fernando Ruiz vill att laget ska spela champagne-fotboll! Vi får väl se om detta infrias?

ÖIF har smygit lite under radarn på försäsongen men kan bli ett utropstecken när säsongen drar igång!

TIPS: Götaholmaren gör inte om misstaget att tippa ÖIF som seriesegrare men någon katastrofsäsong a la 2011 lär laget inte göra. Känns dock som detta kan räcka en ganska bra bit upp i tabellen!

_______________________________________________________________________


MatcherKroken föll med 0-2  i sitt genrep. Skyttekungen Söder spelade bara 10 minuter och kommer inte att spela premiären på onsdag.VBK föll med 1-4 i sitt genrep. Martin Delmoro gjorde VBK:s mål.Även LIF föll i sin sista träningsmatch. Målskyttar blev Marcus Johansson och Robert Söderberg.

#6

Hela havet stormar...

Trots påskledighet i de djupa småländska skogarna så blir det ett inlägg iallafall. Tyvärr dock inte ett så roligt ämne.

För er som följer Götaholmarens Facebookgrupp så måste det ha varit omöjligt att missa att det stormar en hel del runt Götaholm och spelare som vill lämna.

Det är väl i första hand två spelare debatten har gällt:

Martin Ljungdahl, har meddelat att han inte vill spela i Götaholm längre och har tränat och spelat en träningsmatch med 6A-kollegorna Lekstorp. Som Götaholmaren uppfattar det så vill Ljungan gärna spela för LIF och LIF har självklart inget emot att bredda truppen med en stabil gubbe.

Den andra spelaren det gäller är Mattias Iljin, som också nyligen klargjort att han inte vill spela mer med Götaholm. Han har tränat och spelat träningsmatcher med nystartade FC Old Town, där flera gamla götaholmare återfinns.

Till viss del gäller det väl även Magnus Augustsson, som också har lämnat och möjligen vill spela någon annanstans.

När det gäller Abdi Bashir, som tränat och spelat med Croatia, så är han tillbaka i Götaholm och tänker köra på med klubben.

Anledningen till uppståndelsen är att Götaholm inte gått med på att släppa någon av spelarna i nuläget. Gällande detta är det viktigt att konstatera att beslut gällande övergångar hanteras av Götaholms styrelse. Varken Götaholms spelartrupp, ledare eller denna bloggen för den delen fattar några beslut gällande spelarövergångar...

Policyn som Götaholms styrelse har haft (som Götaholmaren tolkar det) är att spelare har frimånaden (15 november-15 december) på sig att lämna klubben. Undantag har gjorts beroende på omständigheterna. Götaholm släppte till exempel Jonas Edvardsson till Olskroken efter frimånaden, då Jonas haft en bra och öppen dialog med styrelsen om sina avsikter att lämna föreningen.

Min egen reflexmässiga uppfattning gällande detta är att vill en spelare inte längre spela för en klubb (på vår nivå, alltså division 6) så bör klubben släppa spelaren. Klubben tjänar inte på att ha en spelare som inte vill spela.

Med detta sagt så anser jag dock att spelaren har ett ansvar gentemot den föreningen han representerar och gentemot sina lagkamrater och ledare. Alla klubbar försöker självklart bygga ett slagkraftigt lag med de bästa spelarna som klubben kan hitta. Självklart kan en spelare tappa motivationen för att spela för en klubb eller vilja testa i någon annan förening. Att spelaren ska veta mellan 15 november till 15 december hur han kommer att känna 2-3 månader senare kanske inte är rimligt. Men, att lämna en förening ett par veckor innan serien känns ju inte heller optimalt och det sätter lagkompisarna och klubben i en svår situation, då man räknat med spelaren i truppen. Plötsligt behövs tomrummet som skapas fyllas på och detta är självklart svårt, särskilt tätt inpå serien. Spelaren har ett ansvar att föra en dialog med sin förening om hur läget är så klubben har en rimlig chans att ändra sin trupp. Fotboll är en lagsport och beslut som den individuelle spelaren tar påverkar självklart hela laget...

Detta är mina personliga åsikter...inte Götaholms (vilket för övrigt gäller allt som skrivs här).

Tyvärr har det varit en hel del onödiga och korkade kommentarer på Facebooksidan som inte hjälper alls. Självklart ska ämnet få debatteras och personer ska självklart få säga sin åsikt. Det var ju en av anledningarna till att jag skapade Facebookgruppen, dock hade det ju varit trevligt om det hålls på en civiliserad nivå...

Sen hur Lekstorp väljer att kommentera situationen officiellt på sin hemsida får ju stå för dem.

---------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller händelser på fotbollsplanen så förlorade Västkusten idag mot Bosna IF med 1-4...

---------------------------------------------------------------------------------------

#6

Knä!Det blev en riktigt skön seger i derbygenrepet mot division 5-laget Utbynäs SK. Götaholm mönstrade följande lag:

Johan
JK-Rabih-Filip-Tony
Rasta(C)-Nico-Shafie-Hassan
Sanan-Tobbe

Bänken:
Freddie
Koffe
Said
Aleks

USK hade väl två-tre spelare kvar som spelade mot Götaholm förra veckan, och Götaholm hade väl några fler.

Götaholm började lite avvaktande och USK tog tag i spelet i början. Dock utan att skapa några jättelägen. USK hade en hel del spel på kanterna och Götaholm hade lite svårt att få grepp om motståndarna. Sakta men säkert jobbade sig Götaholm in i matchen och hittade lite spel. Hassan kom fram en del på kanten och Götaholm kunde vinna en del boll på mitten.

USK hade några halvlägen att ta ledningen men Götaholm löste det och kunde själva skapa en del framåt. Hassan snurrade lite på kanten och fick in ett inlägg som Rasta mötte direkt. Bollen landade troligtvis på Kviberg 27, men träffen var bra! En hörna från Rasta blir också farlig då Nico går upp och nickar, men bollen smiter utanför. Även Hassan hade några bra hörnor och även ett läge där han nästan rinner igenom.

Första halvlek slutar 0-0 och det får väl anses som rättvist. Aleks bytte med Johan i målet till den andra halvleken.

I början av den andra halvleken faller Götaholm tillbaka och USK trycker på i medvinden. Götaholm orkar inte riktigt komma upp i pressen och USK tar även ledningen. En hårt inåtskruvad hörna tog hjälp av vinden och gick rätt i mål!

Sakta men säkert började dock Götaholm ta sig tillbaka in i matchen efter detta baklängesmål. Kantspelet började fungera lite bättre och till och med Rasta hittade in med några inlägg. Pressen fungerade också bättre och Götaholm kunde flytta upp spelet. En frispark en bit in på offensiv planhalva lyfts mot mål och USK:s målvakt kommer ut samtidigt som ett gäng spelare går upp mot bollen. Filip når högst och bollen går i en båge och landar precis på en inspringande Rasta. Han väljer att knäa in bollen i öppet mål. 1-1 och Götaholm är tillbaka i matchen. Eftersom man aldrig vet när nästa mål kommer firades målet med den klassiska "roboten".

Götaholm fortsätter att skapa chanser och både Sanan och Freddie är ytterst nära att komma igenom några gånger. Både lagen tröttnar en del och spelet böljar fram och tillbaka. Rasta blir nästan tvåmålskytt då han slår en snabb frispark då målvakten ställer upp muren. Tyvärr är den lite för lös och målvakten hinner precis tillbaka.

Götaholm avgör dock matchen med ca 10 minuter kvar. Sanan och Freddie samarbetar bra och bollen rullas fram till Freddie som snyggt kan placera in 2-1 målet.

USK flyttar upp i slutet och har en hel del inlägg och hörnor men Götaholm reder ut det hela och tar en riktigt skön seger!

Stundtals lite hetsigt och grinigt på sina håll men så ska det var i sista matchen innan serien!

----------------------------------------------------------------------------------------Öjersjö genrepade rejält och krossade Surte med hela 8-0!!!

Götaholmaren jagar alla målskyttarna och än så länge verkar det som Mikael Kubic stod för ett hattrick och Pierre Högberg gjorde två.

---------------------------------------------------------------------------------------

Croatia får ingen optimal uppladdning inför serien. Laget blev tvungna att även ställa in sitt genrep mot Bergsjö IF pga av spelarbrist. De ställde ju även in den förra träningsmatchen mot Fotö av samma anledning. Dessutom bekräftas det från Bosona håll att Vllaznim Ibishi är tillbaka hos dem. Även Hardi Mustafa (som kom till Croatia från Kurdistan) lämnar för Bosona...

---------------------------------------------------------------------------------------

Den Ultimata Guiden till 6A kommer sent måndagkväll...

---------------------------------------------------------------------------------------

Kommentarerna går heta på Götaholmarens Facebookgrupp, så är man inte medlem så är det bara att gå med. Om man vill ha de senaste sågningarna, hetsningarna och påhoppen ;-).

#6

Sista rycket!

Nu börjar det dra ihop sig ordentligt inför seriepremiären! Om en vecka börjar 6A med matchen Gårda BK - Olskrokens IF. Dock har en hel del 6A-lag kvar sina genrep. Så här ser läget ut:

TORSDAG 5/4

GÖTAHOLMS BK - UTBYNÄS SK
(18.30 Kviberg)

Götaholm genrepar mot sina gamla rivaler Utbynäs (som slutade 9:a i 5A förra året). Götaholm slog ju USK förra veckan med 2-0 men då luftade USK stora delar av truppen och det lär bli hårdare imorgon. Det ska väl tilläggas att även Götaholm har med en del andra spelare till matchen.

Tyvärr drabbades Götaholm av ännu ett i raden av tråkiga spelarbeslut. Mattias Iljin klargjorde att han inte att spela för Götaholm denna säsongen. Han har både tränat och spelat med nystartade FC Old Town

Detta är ju självklart jättetråkigt då Matte är ännu en spelare som Götaholm hade räknat in i truppen till denna säsongen. Alltså ännu ett sent besked.

Det är bara för oss som inte överger att kämpa vidare och se till att det blir en rolig säsong!

ÖJERSJÖ IF - SURTE IS FK (19.00 Öjersjö IP)

ÖIF gick ju två tunga matcher i helgen mot Sävedalens u-trupp och nu genrepar laget mot Surte. 6D-laget Surte spelade ju 3-3 mot Björndammen nu i helgen.

FREDAG 6/4

BOSNA IF - VÄSTKUSTENS IF
(14.00 Krokängsplan)

VBK kör sin sista match innan premiären mot Götaholm och för motståndet står Bosna. Just Bosna slog ju Götaholm med 3-2 för ett par veckor sedan.

VBK jagar fortfarande den första segern för året och det hade väl varit lämpligt att ta den i genrepet.

CROATIA GÖTEBORG - BERGSJÖ IF

Croatia
skulle nog behöva ett bra reslutat så laget kan gå in med självförtroende i seriespelet. Sist mot Fotö fick laget ställa in pga av spelarbrist och det är ju aldrig något bra tecken.

Det ryktas även att mittfältaren Vllaznim Ibishi ännu en gång tränar med FC Bosona. Den duktige Vllaz lämnade ju Croatia för Bosona efter förra säsongen men återvände sedan till Croatia. Nu verkar det alltså som han testar i Bosona ännu en gång. Götaholmaren ska försöka hålla koll på utvecklingen.

MÅNDAG 9/4

LEKSTORPS IF - ÄLVÄNGEN IK (12.00 Lekstorpsvallen)

LIF genrepar mot 6D-gänget Älvängen. Laget har de senaste säsongerna åkt lite upp och ner mellan 5:an och 6:an och 2011 slutade man näst sist i 5A, vilket gör att man tillhör 6D denna säsong.

Eftersom det är 13 lag i 6A i år så står är det ju ett lag som står över varje omgång och LIF är det laget som vilar i den första omgången. Första 6A-matchen för LIF blir alltså mot Marieholm fredagen den 20/4 i den andra omgången. Det känns väl som LIF troligtvis matchar en hel del a-lags gubbar i sin b-lagspremiär den 15/4.

OLSKROKENS IF - GUNNILSE IF C-LAG (20.00 Hjällbovallen)

Kroken hinner med ett genrep bara två dagar innan premiären och detta mot Gunnilses C-lag. Det verkar som Jonas Söderström är tillbaka i träning. Hur det gick vet dock Götaholmaren inget om...

Lite komiskt att det i Krokens gästbok hänvisas till Götaholmaren i just detta ämnet (att Söder skulle träna). Har man de riktigt heta inside-kontakterna så kan man alltså ligga före spelarens egna klubb när det gäller info ;-)...

--------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller de andra 6A-klubbarna (Björndammen, Bokedalen, FC Roma United, Kurdistan IK, Gårda BK, Marieholm och United Africa) så verkar det som deras nästa matcher är seriematcher i 6A!

När det gäller FC Roma så finns det nu en matchrapport uppe gällande deras förlust mot Masthugget, läs HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------

Är man festsugen i påskhelgen och samtidigt vill kicka igång 6A så är det VBK's Easter Jam som gäller! Det är tränaren och festfixaren Bell Fortes dom ligger bakom tillställningen!
När det gäller den utlovade Ultimata Guiden till 6A så kommer den förhoppningsvis att dyka upp sent på måndagen (9/4) då Götaholmaren vill vänta in resultaten från LIF och Krokens genrep. Det är fortfarande en hel del målskyttar, resultat, tips, gissningar och bakgrundsinfo som ska fixas...

Helgen kommer troligen inte att bjuda på så många uppdateringar, då den ska tillbringas i de djupa småländska skogarna, men det kanske hinns med en och annan mellan soffslappandet och försöken att spöa min storebror i pingis på Wii (utan att skada ryggen denna gången)...

#6

On & on...

Vi tittar till gårdagens träningsmatcher:Björndammen spelade 3-3 mot Surte igår och Anton Linde fortsätter att göra mål. Två stycken blev det från den snabbe anfallaren. BBK:s tredje mål var ett självmål. Så mycket mer information än så har inte Götaholmaren för tillfället...FC Roma föll med 1-3 mot Masthugget i en blåsig match. Hugget kunde göra både 1-0 och 2-0 innan Romas speciella målskytt Mahmod Hammudeh kunde reducera precis innan halvtid. 

Roma försökte trycka på i den andra halvleken med vinden i ryggen men körde fast gång på gång i Masthuggets samlade försvar. Hugget kunde istället gå upp till 3-1 efter ett snyggt långskott som letar sig in. Detta blir även slutresultatet.

Roma var inte helt oväntat missnöjda med matchen där det begicks för många egna misstag.

MBK:s matchrapport hittas HÄRGårda åkte på en lite oväntad förlust när laget föll mot Färjenäs med 4-5. Enligt rapporter så spelade Gårda ganska dåligt i den första halvleken men ledde ändå med 3-1. Överåslaget gör troligtvis sin sämsta match under försäsongen och tappar matchen i den andra halvleken och får se när Färjenäs gör fyra mål och vänder matchen.

Gårdas mål gjordes av Sebastian Gokah (2), Mawuli Gokah och Niklas Söderberg.

Det verkar även som matchen blev Gårdas sista innan serien, returmatchen mot Hisingsbacka, som skulle spelats nu på tisdag, verkar vara inställd...LIF fortsätter att imponera. Segersiffrorna i lördags skrevs till 5-0 efter mål av hemvändaren Daniel Jonasson (2), Magnus Andersson (2) och Marcus Johansson.

LIF gav inte Nödinge någon chans alls och ledde med 5-0 redan i halvtid. Detta gjorde väl att den andra halvleken blev lite avslagen.

Noterbart är att Götaholms Martin Ljungdahl bildade mittbackslås med Johan Hedström hela matchen och gjorde det uppenbarligen bra då laget inte släppte in något mål.

Om det blir någon övergång för Ljungan återstår att se, men klubbarna förhandlar.Förutom resultatet så vet Götaholmaren inte så mycket om matchen...

Öjersjö körde ett dubbelmöte med Sävedalens juniorer, eller u-lag om det ska vara exakt. Den första matchen slutade 1-1 efter ett fint mål för ÖIF av Mikael Kubic. Jimmy Åsell hittade fram till Kubic som kunde lobba bollen över målvakten.

Några ÖIF-spelare fick dubbla och möjligtvis var det lite trötta ben som gjorde att laget förlorade med 0-1 i den andra matchen. Matchvinnare blev den föredetta Götaholmsspelaren Nemanja "Nemo" Savovic.

----------------------------------------------------------------------------------------

Croatia skulle ha spelat mot Fotö idag men enligt Fotös hemsida fick matchen ställas in då Croatia inte kunde få ihop lag. Inte helt optimalt två veckor innan serien drar igång...

----------------------------------------------------------------------------------------

Verkar som Olskroken kommer att spela en träningsmatch till innan serien. Enligt klubbens hemsida kommer Kroken att möta Gunnilses C-lag den 9/4. Alltså bara två dagar innan serien drar igång...

----------------------------------------------------------------------------------------

Enligt Kaverös hemsida har klubben gjort klart med två spelare från United Africa. Inte helt oväntat var den ene Ojo David. Den andra spelare är enligt Kavvens hemsida Kevin Obialor. Lite förvirrande då Götaholmaren trodde att det var Calvin Okafor som hade tränat med Kaverös?

Enligt Götaholmarens noteringar gjorde Obialor ett mål och fick fyra gula kort för UAFC förra säsongen.

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en väldigt trevlig lördag då det spelades beach-volley på Kviberg och sedan blev det mat och dryck i klubblokalen. Ett väldigt lyckat intiativ från klubbens styrelse!

#6

RSS 2.0