6A-lördag



Götaholmarens lördag började med en tur till Bergsjövallen för att titta en stund på Croatia mot Bokedalen. Croatia hade helt klart en del intressanta spelare i sin startelva. Alexander Nylin spelade trots att han kört med Gårda hela försäsongen, Mikael Sepahi spelade trots att han har kört med Utbynäs, och den största överraskningen var att tränare Dragan Prorokovic själv spelade. Såg väl även ut som det var några spelare till som inte spelat på ett tag. Dessutom hade Croatia inga avbytare.

Hur som helst stod det ändå lite oväntat 1-0 till Croatia efter 12 minuter genom Sepahi. Croatia backade hem och försvarade sig och Bokedalen slarvade en hel del genom att slå svåra långbollar och ha ganska lågt passningstempo. Croatia var inte ofarliga när Nylin och Sepahi fick lite bollar att jobba med. Precis innan halvtid fick dock Bokedalen en straff som Niklas Nilsson förvaltade säkert.

Götaholmaren lämnade Bergsjövallen för att bege sig till Furulundsplan för ett hett derby (även om det tog tid att ta sig från Bergsjövallen FC Oldtowns pratglade ordförande Vojkan dök upp på parkeringsplatsen).

Enligt rapporterna från andra halvlek mellan Croatia och Bokedalen så kunde BIF ganska snabbt göra 2-1 i början av andra och sen tröttnade av förklarliga skäl Croatia och de hade inte mycket att sätta emot. Två mål av Tobias Johansson sista kvarten fastställde slutresultatet till 4-1.

Både Bokedalens ordförande Anthon Eriksson och 1-1 skytten Niklas Nilsson (som Götaholmaren pratade med efteråt) var missnöjda med spelet men självklart nöjda med tre premiärpoäng.

När det gäller Croatia så är det svårt att säga vad som händer i klubben. Götaholmaren kan ju bara spekulera men möjligtvis har laget nya spelare på gång som inte hunnit bli spelklara ännu. För klubbens del får vi hoppas att det är så, annars kommer det ju inte att hålla. När det gäller Nylin och Sepahi så är det väl möjligt att de ställde upp för Croatia eftersom det krisade rejält, men Götaholmaren skulle bli förvånad om de spelar så många fler matcher. Men detta är som sagt bara spekulationer...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

När Götaholmaren dök upp på Furulundsplan så gör precis Rasmus Lihnell 1-0 för Björndammen i derbyt mot Öjersjö. Det är riktigt fin derbystämning med väldigt mycket folk, för att vara division 6. Möjligtvis uppåt 100 personer.

BBK har sin stomme kvar från förra året men har ju kryddat med Anton Linde och märktes att alla målen under försäsongen inte varit någon tillfällighet. Dock var det Öjersjö som hade mer organiserat spel. Där var det också en del välkända ansikten. Jimmy Åsell, Mikael Kubic, Marcus Halldin och Mikael Nilsson, men även lite nya namn som Henrik Krook (ny kapten) och Saim Duman.

Som sagt rullade ÖIF lite mer boll och Mikael Nilsson fick en jättechans att kvittera men BBK:s målvakt Andreas Jansson kommer ut helt rätt och avvärjer friläget. Lite senare kan BBK öka till 2-0. ÖIF:s målvakt räddar ett halvt friläge men bollen är kvar i straffområdet och där dyker Linde upp och kan dunka in bollen i mål!

Även 3-0 målet kommer lite senare efter en långboll mot ÖIF:s straffområde där målvakten kommer ut men Rasmus Lihnell hinner före med huvudet och kan göra mål!

I den andra halvleken tar ÖIF tag i spelet direkt och BBK backar hem och försvarar sin ledning. När BBK får chansen så försöker man nå Linde och han har några sekvenser där han blixtrar till och visar att han är fruktansvärt snabb både med och utan boll. BBK hade dock egentligen inget ordnat eget spel under den andra halvleken utan det var ÖIF som hade boll och försökte och försökte och det saknas inte chanser. Jansson får göra några fina räddningar och det blir inga mål för ÖIF. Eftersom det var derby så smällde det rejält några gånger men det hör ju till och det var aldrig så att det gick över gränsen.

Götaholmaren snackade lite med Linde, Eric Björn och Mattias Palmqvist efter matchen och självklart var de glada över derbysegern men det var väl ingen hemlighet hur taktiken såg ut i den andra halvleken.

Självklart var det dystrare miner hos ÖIF-spelarna och en hel del frustration. Pierre Högberg, som missade matchen då han har armen i gips, var väl dubbelt frustrerad då han inte kunde spela.

Förutom att målen saknades så såg ÖIF stabila ut och har ett kraftfullt lag som ändå försöker rulla boll. Nye kapten Krook verkar vara en ledargestalt som styr och ställer på planen. Mikael Nilsson kommer att göra sina mål, bara han ställer in siktet lite bättre...

BBK är ett kämpande och krigande lag och där har inte så mycket ändrats men med Linde på topp har laget fått en ny dimension till sitt anfallsspel. Dessutom visade ju anfallskollegan Rasmus Lihnell att han också kan göra mål.



Götaholmaren har inte så mycket uppgifter om denna matchen men nykomlingarna FC Roma United och Kurdistan IK fick iallafall varsin premiärpoäng med sig från Gunnaredsplan.

FC Roma verkade ha greppet då Haris Dedic gav laget en 2-0 ledning med en halvtimme kvar. KIK ville dock annorlunda och under den sista kvarten gjorde laget två mål och matchen slutade 2-2.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Imon blir det en liten sammanfattning på den första omgången...

#6

Kommentarer
Postat av: Jimmy Palmqvist

Forza BBK

2012-04-14 @ 20:29:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0