Gårdagens match...

När Götaholmaren dök upp på Kviberg hade det redan hänt en hel del i matchen mellan Lekstorp och Västkusten. LIF hade gjort två mål, det första av Marcus Pätsi och det andra av Marcus Johansson. Dessutom hade VBK:s målvakt för dagen, Edmond Shala, dragit sin axel ur led. Om Götaholmaren fattat det hela rätt så hände detta i samband med LIF:s första målShala slängde sig efter bollen. Enligt de senaste rapporterna så mår han under omständigheterna bra och Götaholmaren hoppas självklart på ett snabbt tillfrisknande.

Det verkade som Moe Krayem-Lindfors hoppade in i mål efter Shalas skada. Resten av halvleken bjöd dock inte på någon jätteunderhållande fotboll. VBK rullade boll utan att riktigt komma någonstans eller skapa några riktigt heta lägen. LIF låg rätt i sina positioner och hade bra kontroll på matchen och bevakade sin ledning. I slutet av halvleken hettade det dock till då VBK:s Aram Mohammed-Salih får rött kort. LIF:s Marcus Pätsi försöker kontrollera bollen precis utanför VBK:s straffområdet och har flera VBK-spelare omkring sig och det blir lite gruff. Götaholmaren uppfattar det som Mohammed-Salih slänger iväg en armbåge mot Pätsi (dock utan att träffa). Domare står bra till och verkar väldigt säker på sin sak.

I den andra halvleken blir ju inte matchen så mycket roligare. VBK, med 10 gubbar, försöker rulla boll men kommer ingenstans mot ett kompakt LIF. LIF ställer om bra vid ett flertal tillfällen och är nära att göra mål. Bland annat har Marcus Gylling ett friläge. 3-0 målet kommer dock och det är ingen mindre än motläggens mästare Robin Granqvist som fått för sig att löpa i djupled och passningen från Marcus Johansson är underbar. Avslutet är kliniskt och bollen rullas in intill den ena stolpen. Götaholmaren var dock tvungen att gnugga sig i ögonen för att se om det verkligen var Granqvist som gjorde målet. Det ska även tilläggas att Granqvist även fick ett gult kort då han helt ensam jagade ner en VBK-spelare till ena hörnflaggan (om det nu funnits hörnflaggor på Kviberg) för att där glidtackla honom...

VBK gjorde dock matchen lite, lite spännande när Martin Delmoro fick en straff, som dock såg ganska billig ut från sidlinjen. Delmoro tog straffen själv och han gjorde inget misstag från 11 meter och VBK gjorde sitt första mål för säsongens samtidigt som Emil Syrén fick släppa in sitt första. Glädjen hos VBK blev dock inte långvarig då laget fick ännu en spelare utvisad, Omid Larizadeh fick sin andra ostskiva för något som Götaholmaren inte riktigt uppfattade, möjligen något verbalt.

Ett VBK med 9 spelare kunde självklart inte göra så mycket mot ett stabilt LIF i slutet av matchen och LIF kan avsluta med ett vackert nickmål av Pontus Larsson på ett fint inlägg av Robert Söderberg.

4-1 till Lekstorp som vinner utan att riktigt förta sig och utan att spela riktigt bra. Lag som rullar mycket boll (till exempel Västkusten) passar LIF väldigt bra då laget känns väldigt trygga i sin defensiv och inte tillåter många målchanser. När motståndarna sedan tappar boll kan LIF ställa om och då är de riktigt vassa i sitt djupledsspel.

När laget sedan fick en tidig 2-0 ledning i denna matchen så har de ju ingen anledning att gå upp och pressa och riskera att gå bort sig.

För Västkusten är det självklart tungt att börja säsongen med tre raka förluster. I de två inledande matcherna skapades iallafall chanserna men igår så vägde LIF alldeles för tungt. Sen hjälper ju självklart inte heller de två röda korten.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Matchrapporten från söndagens match mellan Öjersjö och FC Roma har nu dykt upp. Det var alltså Jasmin Saric som gav Roma ledningen i den 70:e minuten och Marcus Halldin som kvitterade sju minuter senare.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har glömt att meddela att Bokedalen fått tag i tre nya spelare: Kamal Warsame, Erik Westermark och Johannes Emilsson. Läs mer om nyförvärven på BIF:s Silly Seasonsida, HÄR.

Imorgon tittar vi till resten av den tredje omgången!