Knyter ihop säcken: omgång 3!

Hela den 3:e omgången är nu färdigspelad och det var en hel del intressanta resultat. Här kommer en genomgång av matcherna:



Götaholmaren tog en liten promenad till Bergsjövallen för att se matchen. Croatia verkar fortfarande ha lite svårt att få ihop spelare, då tränaren Dragan Prorokovic ännu en gång spelade från start. Jihad El-Hajj, som gjorde mål mot Kurdistan sist saknades. Croatia hade dock med den offensiva trion Boris Lesic, Henok Berhane och Alexander Nylin, vilket skulle visa sig räcka långt.

ÖIF saknade mängder med spelare (9-10 stycken), de flesta av dessa befann sig i Stockholm för att spela slutspelet i amatörturneringen Bud Cup med laget Bronkarna. Pierre Högberg, Jimmy Åsell, Mikael Kubic, Mikael Nilsson, Marcus Halldin och Alexander Wester var några av de som saknades. Öjersjö hade fått gräva ganska djupt i truppen och bland annat stod gamle a-lagstränaren (numera juniortränaren) Johan Andersson i mål.


När matchen väl drog igång var det Croatia som började piggast och den piggaste av de alla var Alexander Nylin som fick mycket boll att jobba med. Han lyckades även med att pricka ribban inte mindre en TVÅ gånger med tunga skott. Dessutom hade även Croatia en boll i stolpen (på returen från ett av ribbskotten). ÖIF försökte och hade en del spel men inga jättechanser. Lesic, Nylin och Berhane hade några fina kombinationer och Croatia tar även ledningen genom Lesic, även om det från sidan såg ut som det var ÖIF:s Jacob Hasslöw som lyfte bollen över sin egna målvakt, hårt uppvaktad av Lesic.

2-0 kommer lite senare och det är riktigt vackert. Efter en hörna landar bollen utanför straffområdet och Alan Amin vrider runt kroppen och drar till med en volleybredsida. Bollen går i en prefekt bana och landar i bortre krysset!!!

ÖIF:s bästa chans i den första halvleken får Patrik Tengeland som får ett inspel precis framför mål men han lyckas inte hålla ner bollen.

Öjersjö får dock en smakstart på den andra halvleken då Daniel Möller kan reducera till 2-1 efter att helt omarkerad fått nicka in en hörna. Tyvärr för ÖIF så går Croatia upp och gör 3-1 direkt. Lesic snurrar lite på kanten och hittar in till Nylin som får ta emot bollen i straffområdet. Han vrider och vänder lite innan han placerar in bollen i mål. Orken börjar tryta för Croatia och de gör allt för att hålla nere bolltempot och då passar det ju att de har ett par bollskickliga spelare som kan hålla i bollen lite. ÖIF försöker komma upp i pressen och höja bolltempot men lyckas väl inte fullt ut med detta. ÖIF gör dock avslutningen spännande då laget får in en 3-2 reducering med en halvtimme kvar. Lurige Saim Duman vänder bort några Croatiaförsvarare och kan skjuta in bollen förbi Vural "Vurre" Kokulu i Croatias mål.

Öjersjö lyckas skapa ett visst tryck mot Croatias mål och får en riktigt bra chans att kvittera men Vurre gör en kanonräddning på det hårda närskottet. I och med att ÖIF trycker på får även Croatia chanser men utan att göra mål. ÖIF får en sista chans på en hörna men Croatia reder ut detta och tar välbehövliga tre poäng.

När det gäller Croatia så verkar det som det är den här truppen som kommer att spela iår. Det märktes i den andra halvleken att konditionen hos en hel del spelare inte är på topp. Med spelare som Lesic, Nylin, och Berhane kan ju det mesta hända framåt och Alan Amin höll ihop det bra längre ner i banan. Dock är det självklart ett svaghetstecken att två spelare över 50 (utgår från att Muhamed Skoro likt tränare Prorokovic passerat 50) får en hel del speltid. Vinsterna mot Kurdistan och Öjersjö kommer att vara guld värda senare under säsongen, då det snart kommer matcher mot Gårda, United Africa och Lekstorp. Där lär det bli betydligt svettigare.

Öjersjö får leta vidare efter den första vinsten och det är självklart svårt med så många tongivande spelare borta. Saim Duman var som sagt pigg och kapten Henrik Krook styrde så gott han kunde på mitten.

Götaholmaren fick dock se en underhållande match även om den kanske inte går till historien som den mest välspelade. Trevligt sällskap i form av ÖIF:s Freddie Jillesjös föräldrar blev det iallafall vid sidan av planen...



FC Roma tog en imponerande seger mot Gårda BK med 4-1 och är ännu obesegrade i 6A iår. Enligt rapporter från den evigt scoutande Johan Hedström så ledde Roma rättvist med 2-0 i halvtid efter mål av Jasmin Saric och Anjam Abdullah Rasool. Sebastian Fernberg reducerade till 2-1 på straff i början av den andra halvleken. Ett videoklipp av straffen ligger uppe på Götaholmarens Facebooksida. Närmare än så kommer inte Gårda och istället kan Ibro Mujkic och Haris Dedic göra varsitt mål och fastställa slutresultatet till 4-1.

Inte oväntat var detta Romas bästa match för säsongen och ska man tolka diverse kommentarer så verkade det vara en laginsats som kryddades med kyla framför motståndarmålet.

Enligt Romas Noah Widmark så var trion Anjam Rasool, Rasim Alchok och Haris Dedic (i den ordningen) bäst i Roma. Från Gårdahåll verkar det dock som Widmark själv tillhörde planens bättre.

Gårda får jobba vidare och får ju tillbaka Josef La Carrubba och Peter Carlsson till nästa match.



Bokedalen hade inga som helst problem att besegra Kurdistan IK i fredags. Matchen var väl i stort sätt slut efter att Patrick Allen gjort 3-0 efter 12 minuter. Det stod 4-0 efter en halvtimme och Sebastian Klamas gjorde 5-0 i slutet av matchen.

Enligt de knapphändiga rapporterna så var det mest soloraider och försök till lite längre bollar från Kurdistan, något som BIF uppenbarligen inte hade några problem med. Det fanns väldiga ytor på mittfältet som BIF kunde utnyttja.

----------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen slog ju Götaholm i fredags med 2-0, i en match som Götaholm nog helst vill glömma och Lekstorp besegrade Västkusten med 4-1 i måndags. United Africa slog Olskroken med 5-2 i torsdags.

Marieholm vilade denna omgången.

----------------------------------------------------------------------------------------

Med bara tre omgångar (och vissa lag har bara spelat två matcher) spelade så ska det ju självklart inte dras några större slutsatser men vissa observationer kan ju göras:

-Lekstorp känns lika stabila som väntat och har knappt släppt till en målchans på sina två matcher. Inget bländade spel men äckligt disciplinerat defensivt och snabba omställningar.

-Kurdistan kommer att få problem. 1 poäng efter tre omgångar är jobbigt för en nykomling.

-Bokedalens fina försäsong verkar hålla i sig och laget toppar tabellen med en match mindre spelad än de flesta lagen och 9-1 i målskillnad.

-Det känns även som en riktigt jämn serie där det kommer bli en väldigt massa ovissa matcher.

---------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hamnade i lite oväntat sällskap under fredagskvällen med en hel del spelare från Lekstorp då även de var ute och rullade den berömda hatten. Inte oväntat blev det en hel del 6A-snack. Det snackades en hel del om bollinnehav med Marcus Pätsi, som även bjöd på några rejäla sågningar. LIF:s spelfördelare Marcus Johansson försökte tvätta bort sin bad-boy stämpel och Sebastian Fransson hade en väldigt offensiv roll och ryktena säger att han högg på alla målchanser han fick. Det var även stabilt defensivt med två målvakter, Emil Syrén och Carl Cedergårdh, på plats.

---------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det årets först Skytteliga-uppdatering!

Nu är det dags för b-lagsderby mot Utbynäs!

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0