Mer från helgens äventyr!

Om vi tar det från början av omgång 2 så slog ju Lekstorp Marieholm med 3-0 i fredags. Enligt LIF:s matchrapport så var det en tämligen säker seger, som dock började lite trevande även om Marieholm inte skapade några målchanser. Runt halvtimmesstrecket kan sen Lekstorp göra två snabba mål. Vid båda målen är det Marcus Pätsi som står för de precisa framspelningarna. Först frispelar han Nicklas Berglind och sedan Sebastian Fransson. Pätsi själv har sedan en bra chans att sätta trean innan halvtid, men 2-0 står sig.

I den andra halvleken har Marieholm mycket boll men LIF ligger väldigt bra defensivt och det skapas inga klara målchanser. Istället har LIF en mängd lägen att göra 3-0 men Marieholms nya målvakt Amir Sadikovic storspelade. Till slut kommer dock 3-0 målet och inte oväntat är det Marcus Pätsi som gör det.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Tränare Ingemar "Ingo" Holm var väldigt nöjd med försvarsspelet och särskilt mittbacksparet Johan Hedström och Jonathan Ljungberg. Marieholm tilläts inte komma till en enda riktigt bra målchans under hela matchen!

LIF är även en av få klubbar i 6A som täcks även av den "riktiga" pressen. Lerums Tidning rapporterar från matchen HÄR. Det är även därifrån vi lånat denna bild från Pätsis 3-0 mål.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda-Björndammen (4-0) har redan fått en bra analys här även om debatten fortsätter på Facebooksidan...

--------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Götaholms match mot Olskroken så har Kroken nu en matchrapport uppe på sin hemsida. Den hittas HÄR. En rapport som sammanstämmer bra med Götaholmarens egna syn på denna drabbning.

--------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Kurdistans match mot Croatia så har Götaholmaren inte så mycket att gå på. Croatia hade som sagt en hel del spelare med som inte spelade i premiären mot Bokedalen. Fem nya spelare hade tagit plats i startelvan jämfört med matchen mot Bokedalen: Boris Lesic, Alan Amin, Jihad El-Hajj, Henok Berhane och Keifi Faiq. Dessa spelare hade en inverkan i målprotokollet då El-Hajj gav Croatia ledningen med 1-0 innan KIK:s Sarab Khader kvitterade. Precis i början av den andra halvleken höll sig Lesic framme och gjorde 2-1. Alexander Nylin och Mazlum Sigirci ökade på Croatias ledning till 4-1 innan Khader reducerade och fastställde slutresultatet till 4-2 i Croatias favör.

Självklart ett fall framåt för Croatia och viktigt för klubben att få en vinst.

-------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller United Africas vinst med 1-0 över Västkusten så har tyvärr Götaholmaren inte jättemycket att gå på där. Ska kommentarerna på Västkustens Facebooksida tolkas så verkar det som VBK skapade en hel del chanser utan att få in bollen.

När det gäller UAFC så verkar det vara deras Facebookgrupp som är mest aktiv (jämfört med deras hemsida och blogg). Sök bara på United Africa FC och gå till "grupp"-sidan (det dyker även upp två andra UAFC-sidor). Där finns det en hel del bilder från lagets två första matcher...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Idag spelade Öjersjö IF och FC Roma United 1-1Öjersjö IP. Götaholmaren fick tag i ÖIF:s Pierre Högberg och fick lite information om hans syn på matchen. Roma började bäst och skapade en hel del fina lägen de första 15-20 minuterna av matchen, dock utan att göra mål. ÖIF jobbar sig in i matchen anförda av Marcus Halldin och den första halvleken slutar mållös. ÖIF börjar även den andra halvleken hyfsat men Roma är livsfarliga i sina snabba omställningar och får en korrekt dömd straff en bit in i den andra halvleken. Straffen missas dock men Roma kan lite senare ändå ta ledningen med 1-0. ÖIF krigar sig kvar i matchen och kan kvittera med kvarten kvar. I slutet har båda lagen chanser att avgöra men matchen slutar 1-1.

Från FC Roma-håll verkar besvikelsen stor och det kan man ju förstå då laget skapade väldigt många bra chanser. Förutom straffmissen hade de även bollar i både stolpen och ribban. Chanserna måste ju dock omsättas i mål...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon påbörjas redan den tredje omgången i 6AVästkustens BK tar emot Lekstorps IFKviberg 1. Matchen startar 19.30 direkt efter Götaholm avslutat sin träning...

Lagens trupper ligger ute och LIF:s trupp ändras bara på en punkt från Marieholmsmatchen, Niclas Eliasson ersätts av Alexander Ivarsson. Västkusten gör också en ändring jämfört med matchen mot UAFC. Jonas Karlén ersätter Deniz Zeynel Gungör.

LIF får gälla som favoriter men VBK ska absolut inte underskattas. Laget har inte gjort mål ännu men chanserna har skapats och det är ju bara en tidfråga innan målen också kommer. Frågan är ju dock om det kommer mot ett LIF som totalt stoppade fruktade Marieholms offensiv?

------------------------------------------------------------------------------------------- 

Götaholms b-lag hade seriepremiär idag och efter ett 0-2 underläge i paus mot Nol kunde Götaholm vända till imponerande 6-2! Målskyttar blev Freddie Wedberg 2, Said Mashir, Shahram Mansouri, John-Kevin Larsson och ingen mindre är Victor "fyra meter dansk" Thomassen! Han har äntligen dumpat tjejen, sagt upp sig från ICA och satsat allt på fotbollen! Eller, han har iallafall fått lite motivation tillbaka!

Bara att gratulera b-laget till premiärvinsten!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hade även en trevlig lördagskväll på Joe Farellis där det snackades en hel del fotboll med bland annat ÖIF:s Niklas Strindeborn och Bokedalens Niklas Nilsson. Exakt vad som sas vill inte bloggen gå in på just nu.

Vi avslutar med helgens viktigaste mål i helgens viktigaste match!

Finns bara en Adel Taarabt!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0