Nu kör vi!

Nu är det dags för den andra omgången i 6A!

FREDAG 20/4

GÅRDA BK - BJÖRNDAMMENS BK (18.15 Överåsvallen)

Gårda kommer ifrån en ganska platt premiär mot Olskroken medan Björndammen kommer fyllda med positiv energi från derbysegern över Öjersjö.

Gårda lär ju komma revanschsugna och får försöka hitta tillbaka till sitt fina spel under försäsongen. Frågan är om saknaden av både Simon La Verghetta och Alexander Nylin (?) blir för stor. Det gäller dock att backlinjen tajtar till det ordentligt och inte låter Björndammen hitta Anton Linde med bollar i djupet. Rapporterna från Olskrokenmatchen vittande ju om en hel del frilägen och Gårda kan ju inte lita på att Richard Chang Hunter tar allt.

BBK kommer säkert att tillåta en den bollrullande från Gårda men kommer att ligga med mycket folk på rätt sida bollen. För lagkapten Tobias Wideberg och Christer "Flis" Petersson gäller det att hålla rent framför Andy Jansson i målet.

TIPS: Lurigt värre. Oavgjort i en tät match.

LEKSTORPS IF - MARIEHOLM BoIK (19.00 Lekstorpsvallen)

Lekstorp får äntligen spela sin premiär, och det är med ett ganska upphaussat favoritskap på de gröna axlarna. Självklart från denna bloggen, men även från andra håll och egna håll för den delen. Ska bli riktigt intressant att se hur de lever upp till detta.

Kollar man LIF:s premiärtrupp så är de flesta tunga namnen med. Danny Höglund saknas självklart då han ska operera knäet, rykten placerar honom dock bakom grillen, så vill man hetsa lite över en burgare så är det dit man ska. Hemvändaren från Floda Daniel Jonasson verkar också saknas i truppen. Götaholmaren har indikationer på att LIF kommer ställa upp med en 4-1-4-1 uppställning där Jonathan Ljungberg går in som mittback med Johan Hedström och Marcus Pätsi agerar ensam forward och Sebastian Fransson hugger ute på en kant. Möjligen är detta bara lösa internetrykten...

Det lär dock bli en hel del kamp och goa dueller, särskilt mellan kaptenerna Robin Granqvist och Toni Ceesay. Kan LIF se till att Blerim Ferati får så lite boll som möjligt så är mycket vunnet.

Marieholm fick med sig alla tre poängen i en jämn premiär mot United Africa. Laget får dock ett riktigt avbräck då deras målvakt Pierre Berg har fått jobb utomlands och inte kommer kunna medverka. Riktigt surt för Marieholm som äntligen hade hittat en målvakt efter att ha spelat men massa olika folk i målet förra året. Enligt Ceesay har klubben nya burväktare på gång men frågan är ju om de är spelklara?

TIPS: Marieholms offensiv är det inget fel på men LIF har ju inga problem med att försvara sig och sedan ställa om snabbt med Fransson och Pätsi. Götaholmaren har tippat LIF som guldkandidat och då ska det bli vinst här för hemmalaget!

LÖRDAG 21/4

KURDISTAN IK - CROATIA GÖTEBORG (13.00 Gunnaredsplan)

Kurdistan kämpade sig tillbaka mot FC Roma och två mål sista kvarten gjorde att laget fick med sig en poäng. Ett Croatia utan avbytare tröttnade till slut och föll mot Bokedalen med 1-4

Götaholmaren har ingen aning om vilket lag Croatia kommer med så matchen är självklart svårtippad. Är både Mikael Sepahi och Alexander Nylin med så kan ju självklart det mesta hända, men med samma startelva som mot Bokedalen så ser det ändå väldigt tungt ut. Kurdistan lär rulla mer boll en Bokedalen och då blir det ännu jobbigare för Croatia.

TIPS: Beror helt på vilka spelare som dyker upp hos Croatia. Går egentligen inte att tippa ordentligt utan den informationen.

GÖTAHOLM BK - OLSKROKENS IF (13.00 Kviberg 1)

Båda lagen hade både positivt och negativt att ta med sig från den första omgången. Götaholm tog en efterlängtad seger mot Västkusten och höll även nollan. Dock hade laget inte mycket ordnat spel i den andra halvleken utan fick mest försvara sig. Kroken spelade oavgjort mot topptippade Gårda efter en tung försäsong. Enligt rapporterna hade dock Kroken tillräckligt med lägen för att få med sig alla poängen.

Götaholm lär komma till spel med ett liknande lag som det mot Västkusten. Dock ett frågetecken på mittbacken Rabih El Mir som klev av gårdagens träning.

När det gäller Kroken så får Götaholm hålla koll på Johan "Såsen" Hellenäs, särskilt om han håller samma höga klass som på Halta Lottas i lördags. Dessutom gäller det självklart även att ha ögonen på nye Martin Hernefors som gjorde en stabil debut i 6A.

Gamle götaholmaren Jonas Edvardsson verkar finnas med i truppen dock är inte målvakten (och även han gammal götaholmare) Patrik Linné Karlsson med. Om inte Kroken mörkar väldigt så saknas även Jonas Söderström...

Götaholm får försöka hitta spelet som fanns i den första halvleken mot VBK och arbetsmoralen och jobbet som fanns i den andra...

UNITED AFRICA FC - VÄSTKUSTENS BK (14.15 Bergsjövallen)

Båda lagen föll i premiären och självklart vill de snabbt ta den första trepoängaren. Två lag som gillar att ha mycket boll och hålla den inom laget. Frågan är vilket lag som har mest tålamod och skärpa i avsluten.

Götaholmaren har fortfarande lite dålig koll på UAFC årgång 2012 för att veta vart de står. En halvlek mot Masthugget på försäsongen och en kort rapport från premiärmatchen är inte så mycket att gå på.

Västkusten har en hel del duktiga fotbollsspelare, som Götaholm märkte förra matchen, och då saknades det ändå en del gubbar.

TIPS: Ännu en svårtippad match. Magkänslan säger att det lossnar för VBK och det blir vinst!

SÖNDAG 22/4

ÖJERSJÖ IF - FC ROMA UNITED (13.00 Öjersjö IP)

Båda lagen kände nog en hel del frustration efter den första omgången. ÖIF fick aldrig hål på Björndammen trots mycket bollinnehav och en hel del chanser. Roma tappade en 2-0 ledning till 2-2 sista kvarten mot nykomlingskollegan Kurdistan.

Trots förlusten för ÖIF känns laget stabilt och frågan är om de inte är för tunga för FC Roma. Möjligen är Götaholmaren helt ute och cyklar och Romas snabba och tekniska spelare passar perfekt mot Öjersjö?

Roma kommer iallafall att få bekänna färg mot ett riktigt stabilt 6A-lag.

TIPS: Känslan säger ÖIF

----------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen vilar denna omgången...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0