Abdicadabra!


Götaholm tog en riktigt skön seger på Jonserds IP ikväll mot Bokedalen och säkrade i princip kontraktet för nästa år. GBK ligger nu 13 poäng före Västkusten under strecket med 15 poäng kvar att spela om. VBK måste alltså vinna sina 5 återstående matcher samtidigt som Götaholm max får ta två poäng på sina avslutande matcher. Dessutom måste ju även Bokedalen ta sig förbi Götaholm och i nuläget är de 12 poäng efter (dock med en match mindre spelad).
 
Tillbaka dock till kvällens match, som Götaholm startade på följande sätt:
 
Aleks
David-Per-Filip-JK
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Shahram-Abdi
 
Bänken:
Martin
Rabih
Hassan
Daniel
Freddie
 
Troligtvis en av de starkaste trupper Götaholm ställt upp med denna säsongen. Precis i matchinledningen var det dock Bokedalen som var lite hetare och de kunde oroa en del på sin vänsterkant och utanför straffområdet. Götaholm redde dock ut detta och släppte inte in något tidigt mål som ofta varit fallet under denna säsongen.
 
Götaholm tog sig in matchen och hittade sina positioner bättre. Shahram kom och mötte fint medan Abdi gick i djupet och Götaholms backlinje och mittfält kunde hitta lite fina bollar över Bokedalens backlinje som Abdi kunde jobba på. I den 10:e minuten tar även Götaholm ledningen. Filip kliver fram och bryter en passning och kan sedan avancera framåt. Hans passning till Abdi är utsökt och Abdi kommer helt fri. BIF:s målvakt Sebastian Zangenberg kommer ut och Abdi försöker dribbla honom men misslyckas. Bollen tar dock på Abdis benskydd och går retfullt in i målet! Lite turligt men Götaholm har fått en drömstart!
 
Matchen böljade lite fram och tillbaka och Götaholms innermittfält med Rasta och Shafie fick slita hårt. BIF spelade med tre man på innermittfältet, Nils Hallgren, Erik Westermark och Johannes Soomer (som sedan ersattes av nyförvärvet Simon Tengfjord). Möjligtvis att Westermark på pappret var släpande anfallare.
 
Duktige Hallgren var ofta ner djup på egen planhalva och hämtade boll och Westermark var ofta och fiskade mellan Götaholms mittfält och backlinje. Det blev några farligheter när Westermark fick vända upp med boll och även Hallgren oroade när han fick fart. Bokedalen har inga jättechanser även om det sätts en del djupledsbollar mot Niklas Nilsson på topp. En snabb BIF-hörna blir lite farlig och laget har en del inlägg.
 
Götaholm skapar också chanser och har stundtals bra spel. Rasta kan förlänga en boll till Shahram som snyggt nickskarvar bollen vidare och Abdi kommer perfekt i löpning bakom och får ännu ett friläge. Inga misstag denna gången och bollen lobbas snyggt i mål! 2-0 till Götaholm efter 25 minuter!
 
Abdi håller även på att bjuda på ett riktigt konstmål då han träffar ribban från nästan halva planen!
 
Det dröjer inte heller länge innan Götaholms tredje mål kommer. Götaholm får en frispark en liten bit in på offensiv planhalva och Rasta drar en hög boll in i straffområdet och detta slutar med att bollen tar på handen på en BIF-spelare. Handbollar är alltid luriga att bedömma men domaren stod bra placerad och armen är ganska högt uppe. Abdi kliver fram och kan hur säkert som helst rulla in 3-0 målet.
 
3-0 i halvtid i en ganska jämn match där Götaholm varit lite hetare och både skapat chanser och satt dit dem.
 
Den andra halvleken börjar direkt med en farlig BIF-chans. Det blir lite flipperspel i Götaholms straffområdet innan Westermark kan dribbla sig ner till kortlinjen och slänga in bollen framför mål. Götaholm lyckas dock få undan bollen, men ett mål där och matchen hade verkligen tänt till.
 
Matchbilden blir ganska naturlig i den andra halvleken. BIF försöker trycka upp samtidigt som Götaholm faller lite i planen. En hel del bollinnehav för BIF men Götaholm ligger bra i sina positioner och kan även skapa en hel del farligheter i sina omställningar.
 
BIF hade en jättechans med ett öppet skottläge i Götaholms straffområde men skottet landade någonstans mellan tågspåret och kohagen. Hemmalaget var lite hetare och Westermark och Hallgren fortsatte att hålla i taktpinnen på mitten.
 
Trots spelövertag för BIF så skapar Götaholm några riktigt bra chanser i den andra halvleken. Rasta hittar fram med en boll till Abdi som kommer fri ännu en gång. Zangenberg kommer ut men Abdis lobb smeker stolpen och går utanför! Även Shahram får ett halvt friläge när han krånglar sig förbi Zangenberg men skottet hamnar i burgaveln. Även Tobbe har en fin prestation när han tar sig in i straffområdet men även detta skott går i burgaveln. Filip är också ytterst nära att göra mål då hans nick räddas av en back på mållinjen när målvakten är överspelad!
 
BIF får aldrig in något mål även om Niklas Nilsson hade några bra lägen i slutet och även om laget lyfte upp duktige mittbacken Fredrik Karlsson i anfallet. Aleks gör dock en riktigt bra match i målet och får göra några viktiga räddningar i slutet. Riktigt kul att han får hålla nollan!
 
Götaholm tog med sig det positiva från den andra halvleken mot Croatia och tar sin första trepoängare för hösten. David gjorde en bra debut som högerback och Daniel gjorde ett stabilt inhopp som yttermittfältare (som om det inte är hans önskeposition). Per och Filip var ett mycket stablit mittlås matchen igenom och herr Darolf gjorde en av sina bättre matcher för klubben. Shahram fungerade riktigt bra som bollmottagare på topp, när han fokuserade på det och inte på att skälla på domaren ;-).
 
Man of the match var självklart Abdi som svarade för ett "äkta" hattrick! Alltså tre mål i följd (utan något annat mål emellan), i samma halvlek!

Hattrick Hero Bashir, som efter matchen konstaterade: Jag är snart ifatt Ceesay och dom!
 
Abdi hade dock tur som inte åkte ut i dagens match, en blandning av att domaren inte såg situation och att Abdi är katastrof på att tacklas räddade honom...
 
Nyförvärvet David Olsson var inte bara stabil på planen i sin debut utan även i klubblokalen. Han levererade en Dagens Wedberg som skulle gjort Daniel Wedberg själv tårögd!
 
Ledarna snackar med David innan matchen och förklarar att han ska starta som högerback. David svarar:
 
Vem spelar till höger om mig då?
 
Självklart går tankarna till Jonas Fjellmans klassiska: Vem fan spelar på vänsterkanten!
 
David och Daniel är helt klart två riktigt bra nyförvärv, både på och utanför planen. Självklart mycket tack vare deras småländska härkomst. Daniels ursäkt till att han inte kunde spela b-laget på söndag var väl dock sådär. Han ska på spa...
 


Marieholm fortsätter att ösa på framåt och i torsdags blev det sju nya mål mot BjörndammenFurulundsplan. Laget har nu gjort 62 mål15 matcher! Detta ger ju ett snitt på över 4 mål framåt per match, dessutom har laget gjort 20 mål mer än det näst målfarligaste laget!
 
I denna matchen var Marieholm helt klart det bästa laget i den första halvleken och de dominerade tillställningen rejält. När domare Dumic blåste av den första halvleken ledde Marieholm med 4-0. Skytteligaledaren Nwadinkpa hade gjort två, Leandro Pinto ett och BBK hade hjälpt till med ett självmål.
 
Björndammen höjde sig dock direkt i den andra halvleken och gjorde tre mål på tio minuter! Två strutar av Rasmus Lihnell och ett Navid Parsa-mål! Plötsligt levde matchen igen. För BBK var glädjen dock kortvarig och det dröjde inte så länge innan Blerim Ferati och Ibush Rama dödade matchen till MBoIKs fördel.
 
Danny Höglund kommer att få ännu mer att tänka på då Milad Mehrbeheshti gjorde mål igen och fastställde slutresultatet.
 
Marieholm har fortfarande inte gett upp hoppet och skulle UAFC och LIF börja vackla så hugger nog Marieholm direkt, särskilt med sin superba målskillnad!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren lovar att Rasta-TV kommer att dyka upp igen, förhoppningsvis snart. En hel del intervjuoffer är redan klara, det gäller bara att hitta tiden. Kanske dags att skaffa en hund och köra en Hernefors!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren växer även på Facebook och är nu uppe i 260 medlemmar! Medlem #260 var ingen mindre än nyblivan Ajax-proffset Tobias Sana! Det var iofs Götaholmaren själv som la till honom, men han har inte lämnat ännu och självklart vill han ju ha full koll på sin bror och sitt gamla lag. Då är ju Götaholmaren den enda sidan som gäller!
 
Inget mer bloggande idag (lördag) då det är kräftskiva på Styrsö. Bloggen återkommer troligtvis sent söndag...
 
WE ARE GÖTAHOLM!
 
#6

Kommentarer
Postat av: Fjellinho

Skönt att man fortfarande blir citerad på bästa bloggen i stan. Rövlag och vänsterkanter var bra skit. Nu är det mest jobb tyvärr...

Följer er framfart(?) med spänning, hälsa alla som bör hälsas!

2012-09-03 @ 20:04:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0