Gårda-vinst & lite annat



Gårda slog IK Zenith i en regnig tillställning men laget var illa ute ett tag. Med 20 minuter kvar ledde Zenith med 3-2 även om Gårda hade haft det mesta av spelet. Zeniths mål kom i samband med fasta situationer.

Gårda höjde sig dock rejält den sista delen av matchen och kunde vända till seger!

Marcus Cederqvist blev tvåmålsskytt och Mawuli Gokah och Niklas Söderberg gjorde de andra.

---------------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen får ett tungt tapp så här under uppladdningen inför säsongen. Målfarlige anfallaren Johan Nilsson (inte att förväxla med den glade brevbäraren och försvararen med samma namn) lämnar BIF. Om det bli spel i en annan klubb eller inte spel alls är inte riktigt klart ännu...

---------------------------------------------------------------------------------------

Marieholms mål i matchen mot Rannebergen (förlust 2-4) förra onsdagen gjordes av Fidan Hyseni (på en fin frispark) och det andra målet var ett självmål.

---------------------------------------------------------------------------------------

Det cirkulerade rykten gällande Östra Cupen och att FK Kozara möjligen ska ha spelat med en spelare som inte skulle spelat. Är detta sant är det troligt att Croatia går vidare istället...

Götaholmaren ska försöka luska lite i detta...

---------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade väl genomförd träning idag som även var välbesökt. Dansken var där och även en målvakt som testade, och som inte gjorde bort sig. Det blev en ganska hård träning med ett 20 minuters långt konditionspass i mitten och sedan spel.

Det var en hel del trötta ben under spelet men det var stundtals bra. Rasta hade en rensning klockrent i egen stolpe och lyckades något senare att vägga med en liggandes Shahram för att gör mål...

Rabih bjöd på en fin Wedberg då han pratade om linement...fast han kallade det element :-)

Rasta kan även möjligtvis ha nämnt något om att Skatås frisbeegolf var öppet "dygnet runt"...

Lär inte bli någon uppdatering imorgon då det är Dilated PeoplesSticky. Med andra ord riktigt bra hiphop i stan...

#6

Lite rester från helgen...

En riktig skön fotbollshelg och en massa 6A-lag i farten. Här kommer resten av helgens händelser:



Nykomlingarna från 7:an Kurdistan IK spelade sin första träningsmatch för året och det blev vinst med 1-0 över Kurdiska IF Halmstad.

Det var en stabil match från Kurdistan IK och laget skapade flera bra lägen i första halvlek utan att göra mål. Målet kom dock en kvart in i andra halvlek. Målskytt var Fitim Feka efter fint förarbete av Gabriel Suiceanu.

För att vara första träningsmatchen för säsongen så verkar det som KIK var nöjda även om det finns mer att hämta.



Även Bokedalen (som ramlade ur 5:an) spelade sin första träningsmatch och det blev seger med tennissiffrorna 6-1.

Enligt matchrapporten på hemsidan så var det inte så mycket snack om hur matchen skulle sluta. BIF gick upp till 2-0 ganska tidigt men slappnade sedan av och SKIF kunde reducera. Precis innan halvtid ökade dock BIF på till 3-1.

I andra halvlek var SKIF aldrig nära och Bokedalen kunde göra tre mål till.

Bokedalens mål gjordes av Patrick Allen 2, Tobias Johansson 2, Niklas Nilsson, August Lindberg.

Bokedalens matchrapport hittas HÄR.  

---------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren råkade visst göra en liten miss gällande Lekstorps vinst över Rannebergen igår. Det stod 0-0 i halvtid och RIF tog ledningen efter 10 minuter av andra halvlek innan LIF kunde vända matchen.

Verkar som första halvlek var ganska jämn med ett Rannebergen som försökte rulla boll men inte kom någonstans och ett LIF som kanske hade lite för stor respekt. I andra tar iallafall LIF över men då är det Rannebergen som tar ledningen då den annars så säkra LIF-målvakten Emil Syrén styr in en hörna i eget mål.

LIF flyttar upp sina positioner och Sebastian Fransson blir fälld med straff som följd. Han sätter den säkert själv. LIF fortsätter att pressa och får även in ett segermål efter en frispark där det blir retur och bollen hittar fram till Alexander Ivarsson som kan avgöra.

Matchreferatet hittas HÄR.

Det känns som psykningarna inför kvartsfinalen Götaholm-Lekstorp redan har börjat...

---------------------------------------------------------------------------------

Gårda BK spelar träningsmatch just i detta ögonblick! Motståndet är IK Zenith och matchen drog igång 20.00Hovgården.

IK Zenith slutade fyra i 6D förra året.

--------------------------------------------------------------------------------

Förutom kvällens Gårda-match får vi vänta till helgen med fler 6A-matcher....

--------------------------------------------------------------------------------

Det var ju som sagt mycket folk på Kviberg i lördags men det dröjde tills efter sista matchen innan en "riktig" kändis dök upp.

Helt oväntat dök den gamle elitspelaren Mathias Svensson upp!


Han lämnade Elfsborg 1996 efter att ha hjälpt till att spela upp laget i Allsvenskan. Sedan blev det nästan 10 år utomlands som proffs i klubbar som Norwich, Charlton, Derby, Crystal Palace och Portsmouth. 2005 var han tillbaka i Elfsborg där han efter avslutad karriär blev sportchef.

Frågan är ju då vad han gjorde på Kviberg i lördags?

IFK Göteborg och Elfsborg möttes i en ungdomsmatch efter Östra Cupen och möjligen har Svensson en son i Elfsborgs lag...

Eller så ville han bara känna lite på Östra Cupen-stämningen...

Till sist: Till alla Götaholmare! Möte 18.00 i lokalen imorgon innan träningen!

#6

Drömmen om Europa lever!



Götaholm gick in i Östra Cupen idag och det var mot division 5-laget Romelanda UF. RUF slutade 8:a i 5A förra året men var uppe i division 3 för 5-6 år sedan. Romelanda straffade ju Kortedala igår så Götaholm var beredda på en tuff match.

Götaholm ställde upp med följande lag:

Johan
Koffe-Rabih-Felix-Tony
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Hassan
Mange-Freddie

Bänken:
Tobbe
Said
Shahram
Filip

Filip skulle spelat från start men kom sent på grund av jobb. Han byttes dock in mot Tony efter fem minuters spel. Felix gick då ut och spelade vänsterback och Filip spelade mittback med Rabih.

När väl matchen drog igång så rullade Romelanda en hel del boll i egen backlinje men Götaholm låg helt rätt i sina positioner och det blev istället långbollar mot Götaholms backlinje.

Några gånger blixtrade RUF till och det märktes att de hade några snabba gubbar och att det ändå skiljer en division. Götaholm fortsätter dock att ligga rätt och kunde även vinna boll och hitta lite eget spel. Shafie var pigg och snurrade lite och fick med sig ett par frisparkar. Spelet varierades också en del med några kortare passningar och sedan en längre. Hassan fick en del bra bollar att jobba med på sin kant.

Romelandas målvakt slår en boll rakt på Hassan som sedan dras ner utanför straffområdet. Shafie slår en låg frispark som går förbi alla spelare framför mål och ställer målvakten helt. 1-0 till Götaholm!

Resten av halvleken är ganska jämn. Båda lagen har lite ströchanser och Götaholm fortsätter att jobba på bra. Mange kommer i ett bra läge men får ingen bra träff. Romelanda flyttar stundtals upp spelet men får aldrig något riktigt tryck och det står 1-0 i halvtid.

Romelanda flyttade upp spelet lite mer i andra och Götaholm fick stundtals slita ganska hårt. Många bollar gick via RUF:s duktige #7 som låg och fiskade mellan Götaholms mittfält och backlinje. Tyvärr fick han några gånger ta emot boll och komma rättvänd och då blev det farligt direkt.

Götaholm stod dock upp bra och efter halva andra halvlek kommer Götaholm i ett bra anfall och Freddie tunnlar en gubbe precis utanför straffområdet och blir sedan fälld. Denna gången är det Rasta som kliver fram. Bollen går i en fin båge över muren och dyker ner precis under ribban! Ännu ett frisparksmål och Götaholm leder med 2-0

Inte helt oväntat faller Götaholm tillbaka en del under den andra halvan av andra halvlek. Romelanda öser självklart på mer. Detta resulterar självklart i ett spelövertag för Romelanda och ett Götaholm som får jobba och ligga lite på kontringar. 

RUF får lite tryck och skapar en riktigt bra chans med en djupledsboll men skottet går utanför. De har även lite hörnor och några frisparkar. Götaholm har dock några bra kontringslägen. Hassan har ett bra inlägg mot Tobbe som kommer på bortre stolpen men avslutet hamnar rakt på målvakten. Götaholm har även ännu ett frisparksläge precis utanför straffområdet men Shahrams skott går rakt på målvakten.

Romelandas spelövertag ger dock till slut utdelning och ett inspel nere från kortlinjen hittar fram till en helt fri spelare (tror det var deras mittback som följt med upp) som kan trycka in 2-1. När detta händer är det bara en minut kvar och Götaholm löser detta och det blir en finfin seger och vidare spel i Östra Cupen. En seger i ÖC leder ju till spel i Svenska Cupen och en seger där leder ju ut i Europa, så drömmen lever!

Många positiva saker att ta med sig från dagens match för Götaholm!



Inte så mycket detaljer om matchen i nuläget. RIF ledde med 1-0 efter halva andra halvlek men Sebastian Fransson kvitterade på straff och Alexander Ivarsson avgjorde sedan för LIF.

Möjligtvis att det även blev lite hetsigt på sina håll...

---------------------------------------------------------------------------------

Kvartsfinalerna i Östra Cupen spelas så här:

7/3 Marieholm BoIK - Bergsjö IF (Kviberg 18.00)
7/3 FK Kozara - SKIF Semberija (Kviberg 18.00)
7/3 Sävedalens IF - FC Bosona (Kviberg 20.00)
7/3 Götaholm BK - Lekstorps IF (Kviberg 20.00)

Tre 6A-lag kvar och det är väl kanske inget snack om att det står en hel del på spel...inte bara drömmen om Europa. Fast bor man i Gråbo så är ju Göteborg nästan som ute i Europa...

Det kommer att bli mycket fotboll för Götaholm den veckan då det är träningsmatch mot Säve dagen efter (8/3).

----------------------------------------------------------------------------------



Västkusten spelade igår sin första träningsmatch och föll med 4-1 mot Cruz Azul. VBK:s tränare Bell Fortes var dock ganska sansad efter förlusten. Det testades både nytt spelsystem och nya spelare och dessutom har VBK bara hunnit med en riktig utomhusträning. Bell fick dock en hel del positiva svar inför framtiden trots förlusten. VBK mål gjordes av Edmond Shala.



Götaholmaren hade helt missat att Marieholm träningspelade mot Rannebergens IF i veckan (onsdags 22/2) och ber självklart om ursäkt för detta. Detta kom fram efter ett litet snack med MBoIKs kapten Toni Ceesay igår.

Götaholmaren får dock återkomma angående målskyttar.

-----------------------------------------------------------------------------------

Både Kurdistan och Bokedalen har träningsmatchpremiär idag men dessa matcher är inte färdigspelade så Götaholmaren får återkomma senare...

En riktigt kul fotbollshelg och det har varit extra roligt att se en massa 6A-lag i farten!

#6

Östra Cupen & lite annat!

Innan vi dyker ner i dagens alla Östra Cupen-matcher och andra matcher så får det skrivas lite om gårdagens äventyr då Kapten Röd spelade i Lisebergshallen

Det var en väldigt trevlig kväll (för de flesta) och en hel del 6A-folk ute på stan, som numera blivit standard. Götaholm var ju bland annat representerat av båda bröderna Petersson och bröderna Wedberg (även om Daniel numera spelar i SG-97). Björndammen var även på plats i Lisebergshallen. Jimmy Palmqvist, Mattias Palmqvist och Jimmy Grahn syntes i vimlet. Även en gammal Hälsö-lirare som jag uppenbarligen hade spelat mot med Rödbo för ett antal år sedan. En klassisk 4-3 match ute bland öarna diskuterades bland annat.

Lite senare då det skulle ätas på Burger King dök Götaholms målvakt förra säsongen Markus Manninen upp (möjligen utgav han sig för att vara från Sölvesborg). Även Öjersjös Niklas Strindeborn (om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar) var lite hungrig framåt småtimmarna...

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren offrade lite sömn och dök upp på Kviberg lagom till att se straffläggningen mellan Kortedala och Romelanda (0-0 efter full tid). Gamle götaholmaren Tom Berndtson missade sin straff och ännu en straffmiss från KIF gjorde att Romelanda lite oväntat gick vidare. De blir alltså Götaholms motståndare i morgon!



LIF stod för riktigt stark prestation när de slog ut division 2-laget Gunnilse efter straffdramatik. Götaholmaren har dålig koll på Gunnilse och det var nog inget jättehög medelålder på laget, men det är ju ändå spelare i en division 2-förening och LIF:s prestation ska absolut inte förringas.

LIF ställde upp med ett starkt lag i någon form av 4-1-2-3 eller möjligen 4-1-4-1, eller till och med 4-3-3 eller 4-5-1. Det är ju egentligen en lek med siffror. Kapten Robin Granqvist låg i sin roll framför fyrbacklinjen och hade två innermittfältare framför sig. Offensivt låg Marcus Pätsi centralt och Sebastian Fransson och Robert Söderberg på kanterna.

Gunnilse rullade en hel del boll i början och det tog lite tid innan LIF hittade rätt i sina positioner. Även om GIS hade lite mer boll i början så skapades det inte några heta chanser. LIF hade en del boll men det slarvades en hel del i passningsspelet. Gunnilse kunde ta ledningen på en straff efter halva första halvlek i en situation där både Ragnar Nilhag och Danny Höglund fick gula kort. Emil Syrén kunde inte göra något åt straffsparken och Gunnilse tog ledningen. Innan halvtid hade dock LIF vaskat fram en del chanser både på hörnor och långa inkast från Höglund. Dock går Gunnilse till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek börjar ganska jämnt där LIF låg rätt och Gunnilse inte riktigt kom någonstans. Gunnilses kapten drar dock på sig sitt andra gula kort en stund in på andra halvlek och åker ut. Precis efter trillar en långboll (möjligen frisparken efter det röda kortet) ner i Gunnilses straffområde och inbytte Samuel Malmqvist kan styra in bollen i mål. 1-1 står sig matchen ut och det går alltså till straffar.

Där sätter LIF alla sina medans Gunnilse bränner två, eller rättare sagt Emil Syrén räddar två och blir stor matchhjälte.

Rolig sak nummer 1: LIF:s Marcus Gylling tog ut segern lite för tidigt och springer skrikande ner från mittcirkeln till Syrén en straff för tidigt :-).

Rolig sak nummer 2: Robin Granqvist jobbar på Willys i Gamlestan när han inte skaver hälsenor i 6A. Idag spelade Granqvist Östra Cupen under sin rast...

Matchen visar att Götaholmaren är ganska rätt ute när man tror att LIF kommer vara med i toppen, även om det är långt kvar till serien...

----------------------------------------------------------------------------------

I den tidiga matchen hade Bergsjö IF slagit Bergum med 1-0 och samtidigt som LIF slog ut Gunnilse vann Sävedalen över Utbynäs med 2-1.

6A-vinnarna 2011 FC Bosona fick revansch från förra årets Östra Cup och slog ut Lunden med 3-1. Rannebergens väldigt unga lag stod för dagens kanske största skräll (tillsammans med LIF) när man slog ut Lärje/Angered med 5-0! En jämn match där målen trillade in i slutet.

De två sista matcherna spelades samtidigt och det var 6A-lag i båda matcherna.



Marieholm fick en riktig drömstart när Wobbler gjorde självmål efter bara några minuter efter ett mittförstånd mellan sista backen och målvakten. Toni Ceesay visade sedan att målformen från förra säsongen finns kvar. Han gjorde nämligen ett äkta hattrick (tre mål i samma halvlek utan andra mål emellan). En bredsida i öppet mål, en nick och en vändning med distinkt skott. Matchen var ju avgjord där och Marieholm med Blerim Ferati som spindeln i nätet på mitten kunde rulla runt ganska fritt.

I andra halvlek passade Fidan Hyseni på att bränna en straff och Wobbler fick faktiskt två tröstmål (bägge på straff) men det hann aldrig bli spännande.

Wobbler var riktigt bleka och ett Marieholm som har en tidig ledning att gå på och inte får press på sig är ju alltid bra, men det visste vi ju sen tidigare.

Som vanligt handlade mycket i Marieholm om trion Ferati, Ceesay och Hyseni. Laget har dock fått tag i en målvakt, något de saknade förra säsongen. 

Stabil seger för Marieholm men svårt att dra några större slutsatser då Wobbler inte bjöd upp till någon större kamp.



Eftersom de sista matcherna gick samtidigt och Marieholm-Wobbler blev huvudmatchen att följa så är rapporten från denna match inte så detaljerad. En hel del nya ansikten i Croatia men även några välkända. Vllaz Ibishi lirade innermittfält och Henok Berhane spelade på en kant. Alan Amin var kapten och styrde backlinjen. Nye målvakten Dalibor Verzak skötte sig bra. Mikael Sepahi, som öste in mål för två säsonger sedan i 6A, spelade från start. Möjligen kommer han att spela mer 2012 än han gjorde 2011.

Båda lagen försökte rulla boll och det av vad jag såg så hade väl Kozara lite mer bollinnehav. Det hettade även till lite med två röda kort (ett till Sepahi). Kozara spelade med Patrik Ijin som mittback och Alexander Hysén på topp. Visst är det Glenns pöjk som tillhört BK Häckens a-trupp och spelat i GIF Sundsvall. Då var han dock målvakt. I Kozara spelar han alltså forward och han gjorde det bra. Så bra att han avgjorde matchen med sitt mål i slutet av matchen.

Svårt att dra några större slutsatser av denna match. Kozara åkte ur fyran och ska ju vara bättre än Croatia. Båda lagen har väl också haft en ganska stor omsättning spelare.

--------------------------------------------------------------------------------

Det blev iallafall en trevlig dag på Kviberg med en hel del sol. Götaholmaren hann snacka lokalfotboll med en hel del ledare, domare och spelare...

Götaholms Freddie Wedberg gjorde en stabil insats som linjedomare i ett par matcher.

--------------------------------------------------------------------------------

Imorgon ser Östra Cupen ut så här:

10.00 Real Maskin - Semberija
11.15 Götaholm-Romelanda
12.30 Lekstorp-Rannebergen

--------------------------------------------------------------------------------



Det var även vanliga träningsmatcher idag och Björndammen föll i en jämn match (0-0 i halvtid) som sedan exploderade med sju mål i andra. Mattias Palmqvist gjorde två mål (måste varit Kapten Röds förtjänst) och det tredje gjordes av Jesper (efternamn än så länge okänt).

-------------------------------------------------------------------------------------

Just nu tar tiden slut för bloggandet. Mer imorgon om både lördagens och söndagens matcher!

#6

  

Inför helgen...

Olskroken och FC Fiskebäck möttes i onsdagskväll på BergSJÖvallen och det blev seger för FCF med 4-0. Enligt rapporter var planen under all kritik och matchens avbröts efter 73 minuter.

Enligt rapporten på FCF-bloggen verkar vinsten varit rättvis. Kolla Dallas rapport HÄR.

Det verkade iallafall som Martin Hernefors gjorde debut för Kroken.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det är en hel del 6A-lag i farten i helgen och så här ser matcherna ut:

LEKSTORPS IF - GUNNILSE IS (Östra Cupen, 11.15 Kviberg)

En svår nör för LIF att knäcka. Gunnilse slutade 6:a i division 2 Norra Götaland förra året men lär väl inte ställa upp med sitt starkaste lag.

Matchtiden är ju 2x30 och kanske, kanske kan LIF störa Gunnilse här...

Götaholm åkte ut mot Gunnilse i cupen för två år sedan, en match där Götaholm var med hyfsat i första halvlek (0-1) för att sedan tappa i andra till en 0-5 förlust. Det ska väl sägas att det var första gången den försäsongen som Götaholm befann sig på en spelbar elvamannaplan. För er som minns så var den försäsongen sådär kul...

FK KOZARA - CROATIA GÖTEBORG (Östra Cupen, 13.45 Kviberg)

Kozara åkte ju ur fyran förra året och tar nu nya tag i femman. En hel del spelare har försvunnit och en hel del nya har tillkommit, även en ny tränare.

Croatia verkade ha en hel del spelare borta mot Lundby (där det blev förlust med 7-1) och det krävs nog att Croatia har med sina mer tongivande spelare om man ska hota Kozara.

Känns väl som en ganska öppen match även om Kozara får gälla som favoriter, men den kortare speltiden gör ju det hela lite intressantare.

MARIEHOLM BoIK - BK WOBBLER (Östra Cupen 13.45 Kviberg)

Marieholm har bara spelat en träningsmatch än så länge och där blev det förlust mot Säve med 2-6. Wobbler slog Olskroken med 1-0 förra helgen.

Lagen möttes även i ÖC förra året och dä vann Marieholm med 4-0.

Ska bli intressant att se vad Marieholm dyker upp med för spelare....

Så här ser hela första omgången av ÖSTRA CUPEN ut (alla matcher på Kviberg på lördag):

10:00 Bergsjö IF - Bergums IF  
10:00 Kortedala IF - Romelanda UF  
11:15 Lekstorps IF - Gunnilse IS  
11:15 Sävedalens IF - Utbynäs SK  
12:30 FC Bosona - Lunden Överås BK  
12:30 Rannebergens IF - Lärje-Angereds IF  
13:45 FK Kozara - Croatia BK Hajduk  
13:45 Marieholm BoIK - BK Wobbler

För Götaholms del är matchen Kortedala-Romelanda extra intressant då vinnare spelar mot Götaholm på söndag.

Andra 6A-lag är också i farten:

LÖRDAG 25/2

HÄRRYDA IF - BJÖRNDAMMENS BK (13.00 Landvetter IP)

BBK kör sin fjärde träningsmatch och det är division 5-laget Härryda (5:a i 5B förra året) som står för motståndet. Kanske en lite speciell match för vissa personer. Johan Jidegren lämnade BBK under förra säsongen och tränar Härryda och Alexander Felin lämnade BBK för just Härryda inför 2012.

CRUZ AZUL - VÄSTKUSTENS BK (15.00 Heden)

VBK spelar sin första träningsmatch för säsongen och det är division 6-laget Cruz Azul som den ska spelat mot. Cruz Azul föll ju förra helgen mot 6A-nykomlingarna FC Roma med 4-1.

Ska bli mycket intressant att se vad VBK kan prestera!

SÖNDAG 26/2

BOKEDALENS IF - SANDLYCKAN/KULLAVIK (14.00 Jonsereds IP)

Ännu ett 6A-lag som kliver in och spelar sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet står Sandlyckan/Kullavik som spelar i division 6 Norra Halland. Laget slutade 8:a 2011.

Götaholmaren har lite dålig koll på Bokedalen men troligtvis gör någon Nilsson mål iallafall...

KURDISTAN IK - KURDISKA IF HALMSTAD (?)

Nu är det bara United Africa bland 6A-lagen som inte spelat någon träningsmatch ännu. Detta eftersom Kurdistan IK bokat in sin första träningsmatch för säsongen nu på söndag. För motståndet står Kurdiska IF Halmstad. KIFH slutade trea i division 6 Södra Halland förra året.

GÖTAHOLM BK - KORTEDALA/ROMELANDA (ÖSTRA CUPEN 11.15 Kviberg)

Götaholm kommer alltså att få möta vinnaren i lördagens match mellan Kortedala och Romelanda. Känns väl spontant att det skulle vara roligare att möta Kortedala, särskilt med tanke på att det spelar ett antal gamla götaholmare där och att Götaholm slog dem i senaste matchen...

----------------------------------------------------------------------------------

Det är alltså Gårda, Öjersjö och United Africa som inte spelar i helgen...

Götaholmaren har väl planer på att besöka Kviberg under lördagen för att spana in lite 6A-lag och lite allmän cup-känsla.

Kvällens underhållning blir dock Kapten Röd, när han avslutar sin Sverigeturné, så vi får väl se hur piggt det är imorgon...


Den gamle Masthugget-juniorspelaren!

Tills sist verkar det som Gurra umgås med "fienden" då han uppenbarligen spelat badminton med ett gäng Öjersjöspelare, bland annat Mikael Nilsson. Det verkar iallafall som Gurra visade vart badminton-skåpet ska stå! 

#6 

West Coast!

Det har varit ganska tyst om Västkustens BK än så länge under försäsongen. Första träningsmatchen kommer spelas i helgen (mot Cruz Azul).

Nu har dock hemsidan uppdaterats med ett litet Silly Season-inlägg. Götaholmaren har ju redan rapporterat om några av övergångarna men så här ser det ut i helhet. Detta är saxat direkt från VBK:s hemsida:

UT:

Jean Garrido var på väg att sluta när nu han har blivit pappa men ändrade sig och kommer finna tid och spela för klubben även nästa år.

Bekräftade ut:

Kenneth Lindfors (tränare) - Bergsjö IF
Daniel Emring - Bergsjö IF
Mohammad Shirviehpour -Bergsjö IF
Antonio Godino - Marieholm BoIK
Bahador Mohammadi - Slutar med fotboll.

IN:

Har ett gäng nya intressanta spelare på ingång men inget är bekräftat.

Bland dessa har vi bla Omid Larizadeh från våran serie konkurrent Gårda BK och Kenny Gundersen som gör comeback i klubben efter en utflykt i dom högre divisionerna. Kenny spelade senast i Warta IS som åkte ur 3:an förra året.

Rykte:

Valter Tomaz Jr - Örgryte IS

Valter har inte blivit erbjuden något nytt av ÖIS kan mycket väl hamna i VBK då han väldigt goda relationer med klubben.


Götaholmaren gissar väl att Valter Tomaz Jr är mer ett önsketänkande än en trolig värvning. Men vem vet?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Just nu spelar Olskroken och FC Fiskebäck en träningsmatch på BergSJÖvallen om nu planen är spelbar. Det verkar som nyförvärvet från Väster, Martin Hernefors, äntligen kommer att göra debut för Kroken...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen har nu uppe en matchrapport från sin träningsmatch mot Wartas juniorer (vinst 3-1). Den hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Glöm inte Götaholmarens Facebookgrupp som inte helt oväntat heter just "Götaholmaren". Det är bara att gå med!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Det blir ett inlägg imorgon eller på fredag inför helgens matcher, en hel del Östra Cupen!

#6

Simma lugnt Larry!

Götaholm genomförde en stabil träning idag på ett något halt Kviberg. Positivt var att Victor "tre meter dansk" Thomassen dök upp. Den långe dansken fick ju som bekant kliva av årets första träning efter 38 minuter och har inte setts till sen dess...förrän ikväll alltså. Det blev en målvakstposition för honom, något som han skötte bra...

Det var även en annan ny-gammal spelare på besök. Sanan, som spelade med Götaholms juniorlag för några säsonger sedan. Vi får se vad det leder till.

Annars var det Freddan som bjöd på humor. Vi snackade målvaktshandskar i omklädningsrummet och hur det var på Bengans tid. Freddan frågade då: Har du stått utan målvakt?

Lite senare var det Big Brother-snack och enligt Freddan kan man kolla på allt på någon kanal som heter 7/24. Antar att den sänder 7 timmar om dagen i 24 dagar?

----------------------------------------------------------------------------------

Lekstorps har gjort klart med ett nyförvärv. Fredrik Nodin heter spelaren, en 28-årig all-roundspelare närmast från Hallby IF. LIF stärker alltså en redan stark trupp...

----------------------------------------------------------------------------------

Olskroken spelar sin tredje träningsmatch imorgon då blogg-laget FC Fiskebäck står för motståndet. Matchen spelas 20.00Bergsjövallen.

Det är nu även helt klart att Jonas Edvardsson, som spelade för Götaholm förra säsongen, kommer att spela för Olskroken. Det är bara att tacka Jonas för åren i Götaholm och önska honom lycka till i Kroken!

----------------------------------------------------------------------------------


Hoppsan, kolla vad som dök upp i posten idag...

#6

Resten...

Nu har resten av gårdagens resultat och målskyttarna trillat in...



Det verkar som även Överåsvallen var påverkad av vädrets makter men inte till den grad att det hindrade spel. Enligt Krokens matchrapport spelade OIF riktigt bra i den första halvleken med en 4-5-1 uppställning med hög press. Trots spelövertag blev det dock inga mål. Lagen hade även varsin ramträff i första halvlek.

I andra halvlek kroknade Kroken (den blir aldrig gammal) och orken tröt. BK Wobbler tog över spelet i andra halvlek och matchen avgjordes på en fast situation där en Wobblerspelare kunde nicka in matchens enda mål. BK Wobbler passade även på att bränna en straff.

Jonas Edvardsson, som spelade med Götaholm förra året, spelade från start hos Kroken och det verkar som det kanske kan bli en övergång. 

Nyförvärvet från Väster, Martin Hernefors, skulle varit med men fick lämna återbud.

Krokens matchrapport hittas HÄR och BK Wobblers hittas HÄR.



FC Roma United tog en fin seger i sin första träningsmatch inför debuten i 6A. Cruz Azul besegrades med 4-1 på ett isigt Heden.

Det var två spelande lag som möttes men Roma spelade stabilt bakåt och Cruz Azul hade svårt på den sista tredjedelen. Roma låg som sagt bra i försvarsspelet och kunde ställa om snabbt. 

Både Emir Huseinovic och Jasmin Saric gjorde riktigt fina mål för Roma på två tunga långskott. Sedan kunde Romas målvakt Piko Jasarevic utöka till 3-0 på straff.

Båda lagen tröttnade i andra halvlek och det skapades inte jättemånga chanser. Roma kunde ställa om bra två gånger och fick utdelning vid båda tillfällena. Förutom straffen kunde även lagets bästa målskytt förra säsongen, Mahmod Hammudeh, utöka ledningen till 4-0.

Cruz Azul reducerade i slutet på en kontring och ett långskott.­

-------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjös målskyttar från 4-0 vinsten mot Rannebergen är inne. Mikael Nilsson gjorde två av målen och de andra gjordes av Mattias Liljenbring och Marcus Halldin. Inte oväntat var planen inte i bästa skick då den täcktes av snö...

ÖIF verkar ha fått in lite nya gubbar från Sävedalen. Götaholmaren ska försöka luska fram lite namn där...

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren kan bekräfta att både Daniel Emring och Mohammad Shirviehpour följde med tränare Lindfors från Västkusten till Bergsjö IF.

------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Lekstorps match mot Masthugget så förde LIF matchen (iallfalla om man ska tro deras hemsida, och det gör Götaholmaren). Trots det stora spelövertaget och målchansövertaget blev det bara två mål. Både var dock frukten av fint sammarbete mellan herrarna Pätsi och Fransson.

LIF:s matchrapport HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Croatias match mot Lundby så avbröts inte matchen i halvtid utan efter 30 minuter in i andra halvlek. Croatias mål gjordes iallafall av Henok Berhane.

------------------------------------------------------------------------------------

FCF-bloggen har fått en riktig ansiktslyftning. Klicka på länken till höger och kolla!

------------------------------------------------------------------------------------

#6


Halv premiär...



Det blev en lite snöplig träningsmatch-premiär då matchen mot Bergsjö IF bara varade i en halvlek. Med tanke på hur planen såg ut så var det iofs ett under att det spelades alls.

Långsidan närmast gräsplanen var helt vattenfylld så planen fick dras in med ett antal meter. På mitten av planen var det väldigt blött vilket gjorde att bollen stannade. Längst ut på andra långsidan (närmast klubblokalen) var planen spelbar. Lägg även till att den var troligtvis frusen då den var väldigt hård och hal.

Götaholm ställde iallafall upp med följande lag:

Johan
Koffe-Filip-Rabih-Tony
Freddan-Rasta(C)-Nico-Hassan
Mange-Shafie

Bänken:
Gap
Said
Andreas

Matchbilden blev inte oväntat väldigt slumpartad då spelare halkade och bollen stannade upp i vattnet. Lägg där till att båda lagen flyttade över mot den långsidan som var spelbar, vilket gjorde att det blev väldigt trångt där.

BIF hittade dock en del spel på kanten och kom till en hel del inlägg och hade även ett gäng hörnor som blev farliga. Ett av dessa inlägg ledde till en nick i fritt läge men bollen gick över.

Götaholm försökte men kom inte till några jättechanser. Mange slet bra som anfallare och vann en hel del i luften. Filip och Rabih fungerade bra som mittbackspar och Johan skötte sig bra i målet.

Gap kom runt fint på kanten vid ett tillfälle men det var ingen med i mitten när bollen spelades in.

BIF hade mer organiserat spel och kunde även göra matchens enda mål. En långboll skarvades vidare till en djupledslöpande BIF-spelare som inte gjorde något misstag utan rullade in bollen förbi Johan. Enligt de vid sidan om var det misstänkt offside.

Det hann även bli ett rött kort under den enda halvleken. Gap satte in en rejäl tryckare (axel mot axel men med väldig fart) mot BIF:s vänsterback och han landade med ansiktet i en vattenpöl. Han var väl inte riktigt nöjd med det och körde upp händerna i ansiktet på Gap vilket gjorde att han fick lämna planen. Eftersom det var träningsmatch så fick BIF ändå fortsätta med 11 man.

I halvtid var båda lagen överens om att skaderisken var för stor för att det skulle vara lönt att fullfölja matchen.

De yttre förhållanderna förstörde tyvärr träningsmatch-premiären och det är inte så mycket som man kan göra åt det. Nya tag i veckan och ny match i cupen nästa helg...

Det bjöds iallafall på lite humor:

Enligt Lillen var det någon som försökte "klä" in bollen. Antar att det nästan är som att trä in bollen?

Mange förklarade att det inte var några problem att åka med i Koffes bil efter matchen då han var "pisstorr"! Antar att det är motsatsen till "krutblöt"?

Senaste träningen bjöd även Ali på en liten Wedbergare. Bengan frågar Ali om hans mobilnummer då vi håller på att uppdatera telefonlistan. Ali svarar: Jag har bytt nummer!

--------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som BIF-tränaren Kenneth Lindfors har tagit med sig Mohammad Shirviehpour från Västkustens BK då han spelade för BIF idag.

--------------------------------------------------------------------------------



Björndammen fortsätter sin positiva försäsong och vann idag mot IF Wartas juniorer med 3-1. Målen gjordes av Anton Linde, Christer Pettersson och Navid Parsa.

Götaholmaren får även göra en liten rättelse när det gäller BBK. Tränarsysslan i klubben är delad mellan Cesar de Melo och Johan Rehm. Götaholmaren fick möjligen för sig att de Melo var huvudtränare med Rehm som assisterande, men så är alltså inte fallet...



Denna matchen spelades efter Bergsjö IF-GötaholmBergsjövallen och även här blev det alltså bara en halvlek på grund av planen.

Enligt Lundbys hemsida var det spel mot ett mål och det speglas väl i att Lundby hann med sju mål på en halvlek. Sen ska det väl inte dras för stora växlar av detta med tanke på omständigheterna, även om det självklart var lika för båda lagen...

Götaholmaren har ingen koll för tillfället på vem som gjorde Croatias tröstmål...



Det verkar som Lekstorpsvallen var spelbar trots vädret och Lekstorp började matchspelandet 2012 med en vinst.

Just nu har Götaholmaren ingen mer information om matchen än att LIF:s mål gjordes av Marcus Pätsi och Sebastian Fransson.

Det är även helt klart nu att LIF tappar duktige Alfred Lindberg. Lindberg är klar för Lerum.



Rannebergens hemsida går det att läsa att ÖIF vann med 4-0 på en väldigt hal plan.

Götaholmaren får återkomma med målskyttar och annat när den informationen når bloggen.

----------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller det heta derbyt mellan BK Wobbler och Olskroken så har Götaholmaren i nuläget inga uppgifter. Detsamma gäller matchen Cruz Azul - FC Roma United.

Götaholmaren får återkomma imorgon med mer info från dagens matcher....

#6

Mot helgen!

Min arbetsplats har lyckats bli riktigt tät med lokalfotbollsspelare och Götaholmaren får börja med att gratulera en av dem även om han precis har bytt jobb.

Mentor Zhubi ledde sitt futsal-lag FC Ibra till SM-guld och utsågs även till Årets futsalspelare! Mentor har ju spelat för Assyriska BK i division 2 men de senaste ryktena placerar honom i Norrby (Division 1 Södra).



Det verkade även som Mentors lagkamrat i FC Ibra (och Marieholms spelande tränare) Blerim Ferati försökte locka Mentor till Marieholm. Resten av lagen i 6A ska nog vara tacksamma över att Mentor väljer att vänta ett tag med att underhålla i de lägre divisionerna.

Även den gamle Västra Frölunda kaptenen Anildo Spencer arbetar på Flatåsskolan även om det är svårt att se när han jobbar och när han har rast. Götaholmaren gjorde ju ett misslyckat försök att locka över Nidde till Götaholm. Sen innan finns ju Kaverös-legenden och skojaren David "Davva" Edouard och Kungsladugårds Daniel Tellnor bland personalen.

Senaste tillskottet kommer dock från Virgo även om Per Darolf verkar satsa mest på sin karriär som tränare för Virgos damlag. Förutom att han håller på Newcastle så verkar han helt ok.

Så det blir en del fotbollssnack...

Nu till helgens träningsmatcher där det är en hel del 6A-lag inblandade:

LÖRDAG 18/2

BERGSJÖ IF - GÖTAHOLM (Bergsjövallen 12.00)

Götaholm gör sin första träningsmatch för säsongen och för motståndet står division 4-laget Bergsjö IF med gamla 6A-tränaren (Västkusten) Kenneth Lindfors vid spakarna.

Götaholms försäsong har väl varit lite upp och ner. Tyvärr kommer det att saknas en hel del, i vanliga fall, tongivande spelare till morgondagens match. Detta på grund av olika anledningar, vissa har helt enkelt inte kommit igång ordentligt med försäsongsträningen. Förhoppningsvis kommer klubben att kunna spetsa till truppen med några nyförvärv innan serien drar igång.

Bergsjö IF verkar också haft lite problem med folk då de sökte spelare både på GFF:s hemsida och via FCF-bloggen. BIF vann iallafall sin första träningsmatch, som spelades förra helgen, då Kozara besegrades med 3-2.

Götaholm och BIF möttes i två träningsmatcher förra säsongen (en innan säsongen och en under sommaren) och då avgick BIF med seger i båda mötena.

BIF slutade 8:a i 4A förra säsongen.

Hur som helst ska det bli skönt att komma igång med matcherna och att möta bra motstånd direkt!

CROATIA - LUNDBY (Bergsjövallen 13.30)

Croatia spelar sin andra träningsmatch (förlust mot Hovås Billdal i den första) och ställs mot vinnaren av 6D 2011 Lundby IF 06. Lundby har spelat två träningsmatcher, 1-1 mot IFK Björkö och 1-3 mot Skottfint.

Croatia har ju en hel del nya spelare som Götaholmaren har lite dålig koll på (än så länge). Positivt för klubben är ju att Vllaz Ibishi återvände från FC Bosona.

Ska bli intressant att se hur Croatia hanterar ett Lundby som rustar för att klättra uppåt i seriesystemet igen.

RANNEBERGENS IF - ÖJERSJÖ (Gunnaredsplan 11.00)

Öjersjö är ännu ett lag som kliver in och gör sin första träningsmatch för säsongen. Ska bli väldigt spännande att se hur nya tränaren Fernando Ruiz formaterar sitt lag.

Rannebergen blev sist i 4A 2011 och förbereder sig för spel i 5A detta året.

Det verkar även som det är Rannebergens första träningsmatch för säsongen.

BK WOBBLER - OLSKROKENS IF (Överåsvallen 14.00)

Kroken kör sin andra träningsmatch, det blev ju förlust mot Argo (0-1) i den första. Det verkar som gamle Götaholmaren Jonas Edvardsson kommer att spela för Kroken.

BK Wobbler gjorde en stark säsong 2012 och blev tvåa i 6B.

Ska man tro både Kroken och BK Wobbler så är detta lite mer än en vanlig träningsmatch.

BKW:s hemsida kan man läsa mer om detta derby!

Wobbler vs. Olskroken - mer än bara en träningsmatch

IF WARTA (juniorer) - BJÖRNDAMMEN (11.30 Sälöfjordsplan)

BBK är ju det 6A-laget som hunnit med flest träningsmatcher och spelar imorgon sin tredje match. En vinst (Masthugget) och en förlust (IF Mölndal) har det blivit.

BBK känns lite på gång med ny tränare och lite nya spännande spelare.

IF Wartas a-lag spelar i fyran och juniorerna i Junior Division 1.

LEKSTORP - MASTHUGGET (14.00 Lekstorpsvallen)

LIF kliver in i ringen för sin första kamp och det ska bli intressant att se hur 6A's Farmville kommer att prestera. Laget verkar ha haft en bra försäsong med mycket folk på träningarna och Götaholmaren tror starkt på LIF som ett topplag iår.

Ska bli spännande att se om de hittat det vinnande spelet direkt.

Masthugget slutade fyra i 6C förra året och inledde ju träningsmatchandet med en förlust mot Björndammen förra helgen.

CRUZ AZUL - FC ROMA UNITED (15.00 Heden)

Nykomlingen FC Roma spelar sin första träningsmatch imorgon och det blir stabila division 6-laget (7:a i 6D 2011) Cruz Azul.

Roma lär få en fingervisning på hur de håller mot division 6-motstånd!

Riktigt kul att Roma är igång med träningsmatcherna!

------------------------------------------------------------------------------------

Den andra nykomlingen från division 7, Kurdistan IK, har gjort klart med sin första träningsmatch. Motståndet blir Kurdiska Halmstad som spelar i Hallands division 6.

Marieholm skulle ha spelat mot Hyppeln imorgon men enligt HIK:s hemsida är matchen inställd...

Nu har alla 6A-lag, såvitt Götaholmaren vet, förutom United Africa klart med träningsmatcher.

------------------------------------------------------------------------------------

#6

Fernando Couto

Lite målskyttar från förra helgens matcher har hittats:

Marieholms målskyttar i 2-6 förlusten mot Säve var Jimmy-Cannon Nwadinkpa och Milad Mehrbeheshti. När det gäller Björndammens 2-1 seger över Masthugget så var det Alexander Paulsen som gjorde BBK:s andra mål...

Lekstorp träder in i träningsmatchsammanhang på lördag då de ska ta sig an Masthugget. Obekräftade rykten gör även gällande att LIF kommer att ha en klack på sina hemmamatcher. Källan till detta rykte är dock väldigt opålitlig så det är väl bara att vänta och se...

FC Roma United har gjort klart med lite fler träningsmatcher och deras matchande kommer att se ut så här:

3/3 Cruz Azul
17/3 Vrångö IF
21/3 BK St Jakob
31/3 Säve SK

Västkustens BK
har bokat in sin första träningsmatch för säsongen, den 25/2 är det Cruz Azul som står för motståndet.

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm var tyvärr tvungna att ställa in tisdagens träning men förhoppningsvis är planerna på Kviberg speldugliga ikväll...

-----------------------------------------------------------------------------------

Imorgon kommer lite mer inför helgens träningsmatcher.

För att liva upp stämningen lite slänger vi in en bild på den gamle portugisiske backen Fernando Couto!



#6

Read all about it!

Det är ju en hel del nya ansikten bland tränarna i 6A och Götaholmaren har tagit sig ett snack med några av dem:

Efter mycket spekulationer så gjorde Öjersjö till slut klart med Fernando Ruiz som huvudtränare och till sin hjälp har han spelaren Mattias Liljenbring. Vi börjar med herr Ruiz!

Hur har din spelar och tränarkarriär sett ut innan du hamnade i Öjersjö?

Jag har spelat för Warta IF på 80-talet. Jag spelade sedan för PFF i 4 år sen Centro Espanol i 4 år, sedan började karrären FTU (Förenad Turkisk Ungdom) i 9 hela säsonger. Jag blev spelande ass tränare i div 5 med FTU. Avslutade som realare i Real Maskin i 3 år och där tog spelandet slut. Jag blev tränare för FTU 2009 med serieseger i 7d. 2 år senare åkte vi ut och laget lades ner...

Hur bra koll har du på lagen i 6A?

Jag har ingen koll alls på 6A.

Vad är det viktigaste du kan tillföra Öjersjö som tränare?

Det jag kan tillföra just nu är nytändnig för att killarna ser grymt taggade ut efter en månads träning. Sen får vi se. Jag tar en dag i taget lugnt o sansat.

Vilken sorts fotboll vill du att ÖIF ska spela 2012?

Jag vill att vi ska spela champagne-fotboll.

Götaholmaren tackar Fernando för att han tog sig tid och ser fram emot champagne-fotbollen!

-----------------------------------------------------------------------------------

Nu vidare till den assisterande tränaren Mattias Liljenbring:

Du spelade ju förra året med ÖIF och nu är du assisterande tränare, hur kom det sig?

Ja, jag var spelare förra året (mittback) och kommer vara så även i år men jag kommer även att assistera Fer(nando) under denna säsong och det är mer som ett bollplank jag kommer att agera.

Vad tror du Fernando Ruiz kan tillföra till ÖIF som gör att de undviker förra årets dåliga reslutat?

Fernando är en erfaren spelare/tränare som spelat fotboll sen han var liten grabb och har bland annat spelat med Warta IF tillsammans med Teddy Lucic och kom senast ifrån FTU i div 6D. Hans influenser får han ifrån Real Madrid som han är en trogen supporter av. Han kommer tillföra en ny röst och ett litet annat sätt att spela (vill inte avslöja för mycket här).

Är det några nya spelare klara eller några som lämnar? Kommer Jimmy Åsell spela nästa år?

Vi har en del nyförvärv som är klara och ett par man på väg in. Och får vi även behålla vår centrala stomme med Nisse (Mikael Nilsson) och Kubic (Mikael) på anfallet och Jimmy Åsell och Mackan Halldin på mitten så ska vi nog kunna spetsa till resten av laget med några riktigt intressanta killar till. Plus att vi förmodligen kommer ha 2 riktigt bra målvakter i år med om man jämför med 9 olika förra året.

Har den nya tränarstaben hunnit sätta några mål för 2012 ännu och hur är stämningen i truppen?

Stämningen i truppen ät jättebra och vi har satt upp lite målsättningar som vi än så länge vill hålla internt.

Götaholmaren tackar Mattias och önskar ÖIF lycka till!

------------------------------------------------------------------------

Även Björndammen har ju bytt på tränarsidan och nu är det Cesar De Melo som styr skutan:

Du är ju ny tränare i BBK, men du har spelat i laget tidigare. Hur har din spelarkarriär sett ut innan du hamnade som tränare i BBK och kommer du fortfarande att spela själv?

Det stämmer att jag har spelat i Björndammen i 2 år nu. Men förra året råkade jag ut för en knäskada under vintern, så jag spelade inte så mycket (jag opererades först i september så jag var med lite). Jag kunde knappt röra mig när jag väl spelade.

Jag är fotbollsfostrad i Gunnilse men det är i Stendy som jag spelat mest. Där var jag med under 14 säsonger, där vi spelade allt från division 3 ner till två säsonger i 6an. Spelade flera tuffa derbyn mot Götaholm då Stendy också var en Galmlestanklubb tidigare. Men nu är det slutspelat. Jag spelar bara om det är kris. Eller om vi har få alternativ, men jag tror jag slipper.

Det har ju varit lite tunga tapp (på pappret iallafall) för BBK med Felin, Kristhammar och Griffith. Är det några nya spelare klara?

Vi har några nyförvärv som är riktigt bra och har många som provtränar.

2011 var ju BBK indragna i bottenstriden. Vad talar för att laget ska undvika det iår?

Det känns som Björndammen kommer att göra en mycket bättre säsong i år. Förra året hade vi väldigt många unga spelare som kommer att ta ett stort kliv i år.

Vilka lag tror du kommer att vara med i toppstriden och tampas?

Om vilka lag som kommer att vara med i toppstriden så tror jag på följande topp 3:

1: Lekstorp
2: Gårda
3: United Africa

Tack så mycket och lycka till!

Tack för en mycket bra blogg.

-----------------------------------------------------------------------------------

Marieholm inledde ju träningsmatcherna med en riktigt tung 2-6 förlust mot Säve. Enligt rapporter från Säve-håll kunde det blivit betydligt mer om inte Marieholms målvakt räddat flertalet frilägen...

Ska man hitta något positivt för MBoIK så är det väl då att klubben hittat en målvakt, något som saknades förra säsongen.

Götaholmaren antar att det var nygamle Pierre Berg som vaktade kassen...

Enligt Marieholms tränare Blerim Ferati var det dock ett b-lagsbetonat Marieholm som kom till spel...

Ferati själv var i Falun med FC Ibra och spelade hem ett SM-guld i futsal!

----------------------------------------------------------------------------------

Det var ju en del nya 6A-målskyttar i helgen. Götaholmaren har rekat lite:

Gårdas tvåmålskytten Sebastian Fernberg spelade senast i klubben för ett par säsonger sedan (?), men verkar inte ha spelat någon annanstans utan bara haft ett uppehåll...

Björndammens målskytt Anton Linde (född 1994) kommer senast från BK Häcken där det blev 5 mål i klubbens lag i Pojkallsvenskan (Elit Södra). Innan dess var han i Örgryte. En ljumskskada stoppade dock fortsatt spel i BK Häcken och nu är det alltså 6A och Björndammen som gäller...

----------------------------------------------------------------------------------

Det verkar inte vara några träningsmatcher förrän på lördag (18/2) men då är en hel del 6A-lag igång. Bland annat kliver Götaholm (mot Bergsjö IF) in på planen för årets första träningsmatch...

----------------------------------------------------------------------------------

#6

Helgens matcher

Det har varit en hel del 6A-lag i farten under helgen och vi hoppar rakt in i hetluften:



I fredags var det dags för den årliga försäsongensmatchen mellan division 4-laget Hovås Billdal och 6A:s Croatia.

Det verkar som Croatia gjort klart med två nya unga spelare. Philip Westman, 18 år, senast från Jonsered men med ett förflutet i Qviding. Enligt Croatias hemsida är Westman en stor fysisk anfallare som även kan användas på mittfältet. David Celerie heter den andre spelaren, 19-årig anfallare från Sävedalen som enligt rapporter är en målfarlig spelare som är duktig i en-mot-en situationer.

Croatia lovar att denna gången är de presenterade spelarna klara för klubben på riktigt...

Det verkar även som klubben får en riktig förstärkning då Vllaznim Ibishi väljer att återvända till Croatia från FC Bosona. Detta bekräftas även från Bosona-håll...

Om vi återgår till själva matchen så inleddes den ganska trevande med lite mer boll för Hovås. Efter ett tag började dock båda lagen skapa lite chanser och båda av Croatias nyförvärv har möjligheter.

Croatia tar ledningen på straff efter en halvtimme genom Nermin Dzerahovic. 1-0 står sig till halvtidsvilan.

I andra tar Hovås över lite mer av spelet och kan kvittera efter 20 minuter av andra halvlek. Hovås fortsätter att föra spelet och skapa chanser innan spelet jämnas ut igen och då passar Croatia på att bränna några fina lägen.

Hovås kan göra 2-1 efter en frispark och detta reslutat står sig matchen ut.

Det verkar som Croatia var nöjda trots förlusten då det ändå var ett division 4-lag som stod för motståndet och även med tanke på att många tongivande spelare saknades.

Croatias matchreferat hittas HÄR.



Gårda BK verkar ha slipat på konditionen sen 2-6 förlusten mot Hisingsbacka och tog igår en riktigt imponerande seger mot nya division 5-laget FC Bosona!

Matchen började dock ganska jämnt och Dzani Hodovic skapade några chanser för FCB. Gårda kunde dock jobba sig in i matchen och också ta ledningen med 1-0. Comebackande Sebastian Fernberg hittade fram till Simon La Verghetta som kunde göra mål.

FCB kommer dock tillbaka ganska snabbt och kan kvittera. Gårda får dock sista ordet innan halvtid då det är ombytta roller, La Verghetta hittar fram till Fernberg som gör 2-1!

I andra halvlek börjar Gårda bäst och kan göra 3-1, Alexander Nylin håller sig framme på en retur efter avslut av Fernberg. FCB vägrar dock ge upp och reducerar igen ganska omgående.

Gårda tog dock över matchen igen och kunde göra både 4-2 (Fernberg igen) och även 5-2 (La Verghetta igen).

En imponerande seger för Gårda men det ska väl tilläggas att FCB saknade en hel del tongivande spelare på grund av olika anledningar.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.



Björndammen tog en fin seger mot 6C-laget Masthugget igår då det blev seger med 2-1.

BBK började bra de första 10 minuterna av matchen men tappade sedan sitt spel och slarvade en hel del. Istället tog Hugget över matchen och de fick en utmärkt chans att ta ledningen då de fick en straff. Den straffen missas dock. BBK höjer sig innan halvtid men då kommer istället Masthuggets ledningsmål efter lite slappt försvarsspel av BBK.

I andra halvlek spelar BBK mycket bättre och kan föra spelet och skapa chanser. Anton Linde kan kvittera för BBK innan Alex (?) kan göra BBK:s segermål i 70:e minuten.

BBK:s matchrapport hittas HÄR.



Götaholmaren vet inte så mycket om Marieholms första träningsmatch mer än att det blev en tung förlust. På Säves hemsida går det att läsa att Säve rivstartade matchen med hög press och ledde med 3-0 efter 10 minuter...

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränade i lördags och tyvärr så fattades en del folk på grund av olika anledningar. Freddan och Tobbe var bland annat i Dalarna och åkte skidor. Eller som Felix sa:

De åkte ner till Dalarna!

Inte alltid lätt med upp och ner...

----------------------------------------------------------------------------------------

Masthuggets hemsida snubblade Götaholmaren över en go bild på favoriten Kapten Röd. Kapten Röd, eller Björn som han heter egentligen har nämligen ett förflutet som fotbollsspelare i Huggets juniorlag!


----------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon kommer det att dyka upp lite mer intervjuer med diverse 6A-folk!

#6

Resultat

Enligt Hovås Billdals hemsida slog man Croatia med 2-1 i kvällens match...

#6

Voff!

Det har blivit ett litet uppehåll i bloggandet men nu kör vi igen!

Götaholm har genomfört två bra träningpass hittills denna veckan. Antalet spelare på träningen har höjts och Bengan är tillbaka efter sjukdom.

Det är är dock vissa spelare som inte kommit igång ännu som vi hoppas på.

Dessutom står ju Götaholm just nu med bara en målvakt, vilket inte är något jättebra läge.

När det gäller nya spelare så har det ju varit lite tunt på den fronten. Det är väl helt klart nu att alla tre av de hemliga möjliga nyförvärven (Mr X, Y och Z) inte kommer att spela för Götaholm. Mr Y och Mr Z (Anildo Spencer) är ju redan körda och nu är tyvärr även Mr X helt körd. Vem Mr Y var tänker inte Götaholmaren avslöja då vi inte är säkra på att hans nuvarande klubb vet om att han kontaktade Götaholm. Känns ju onödigt att skapa en konflikt där.

Mr X var dock ingen mindre än FC Bosonas Haris Memisevic. Han spelade ju under Bengan i Bergsjö IF och han var under ett tag inte helt främmande för spela med Götaholm.

Götaholmaren snackade dock med Haris igår (då han för tillfället tränar med Kortedala) och han kommer att satsa fullt på sin domarkarriär. Han var ju även skadad en hel del under förra säsongen och kommer inte att spela fotboll någonstans 2012.

Götaholmaren kan ju bara önska Haris lycka till med dömmandet och har vi tur kanske han dyker upp till 2012 års All-Star Match?

Domarkarriären börjar dock ta fart då han faktiskt kommer att vara huvuddomare i morgondagens träningsmatchen mellan Superettanlaget Ljungskile och division 1-laget Norrby!

När det gäller nya spelare jobbar både Götaholms styrelse och spelartruppen med att försöka knyta till sig några fler intressanta nya spelare innan säsongen drar igång. Götaholmaren får återkomma när det blir mer konkret!

--------------------------------------------------------------------------------------



I onsdags spelade Olskroken sin första träningsmatch för säsongen och det blev förlust med 1-0 mot division 6-kollegan Argo

Enligt Krokens hemsida så var det väl ingen jättehög kvalité på matchen men Mikael Olsson utmärkte sig som innermittfältare men bästa OIF-spelare var Johan "Såsen" Hellenäs som skapade en del oreda i Argo-försvaret och möjligen även skulle haft en straff.

Skyttekungen Söder befann sig på läktaren och så vitt Götaholmaren vet så var inte nyförvärvet Martin Hernefors med i matchen.

Enligt Argos hemsida så kan man läsa att laget hade problem att få ihop folk på grund av sjukdom och faktiskt spelade matchen utan avbytare!

Matchen enda mål gjordes av Magnus Andersson som nickade in en frispark.

------------------------------------------------------------------------------------------

Croatia fick ju sin första träningsmatch mot FC Fyrklövern inställd men tar nya tag ikväll (matchen pågår just nu). Det är division 4-laget (4:a i 4B förra året) Hovås Billdal som står för motståndet. Det verkar som lagen har en tradition att mötas under försäsongen på Valhalla.

Förra året var Götaholmaren på plats och det var riktigt svinkallt. Idag görs inte samma misstag om utan resultatet får hitta sin väg till Götaholmaren på annat sätt...

------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon spelar Björndammen sin andra träningsmatch då 6C-laget Masthugget står som motståndare. Hugget blev 4:a i 6C förra året men DallaFCF-bloggen tippar laget på en 6:e plats iår.

------------------------------------------------------------------------------------------

Klockan 15.00 imorgon (Bläsebovallen) spelas en riktig intressant träningsmatch. 6A-vinnarna från förra året FC Bosona tar sig an ett av årets topplag (?) Gårda BK!

Ska bli väldigt spännande att se hur den matchen slutar!

Båda lagen har värvat en hel del spelare, Gårda för att vinna 6:an och FCB för att snabbt etablera sig i 5:an.

------------------------------------------------------------------------------------------

Förutom lite ströinformation har det varit ganska tyst om Marieholm men nu har laget iallafall några träningsmatcher inbokade.

Imorgon drar MBoIK igång med träningsmatcherna och då är det Säve som står för motståndet. Säve blev 10:a förra året i 6D och det är ett gäng storväxta gubbar. Sjumanna kan de spela iallafall, vilket Götaholm fick känna på under Stures Cup i Gråbo.

Marieholm har även en match mot Hyppeln inbokad den 18/2 och sen ska det spelas Östra Cupen (25/2) och där står BK Wobbler för motståndet.

------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har för tillfället inga uppgifter om träningsmatcher för Västkusten, Kurdistan IK eller United Africa. Varken via deras hemsidor eller via GFF:s hemsida.

Är det någon som vet så är det bara att kommentera eller maila till [email protected]!

------------------------------------------------------------------------------------------

Så, det var allt för ikväll.

Lär komma en uppdatering om helgens matcher under söndagen!

#6

Go deep!

Efter att ha somnat framåt 05.00 efter en riktigt spännande Super Bowl (där Giants till slut vann) och sedan sovit till 15.00 är hjärnan inte helt på topp. Några överblivna Mountain Dew från natten verkar dock ha fått igång verksamheten igen...

Bröderna Wedberg dök upp i lokalen direkt från sin semester i Egypten och Daniel levererade självklart några fina observationer. Någon nämnde att Madonna skulle uppträda i halvtid, varpå Wedberg kommenterade:

-Ska hon sjunga eller?

Wedberg hade annars svårt att hålla sig vaken och slumrade till mest hela tiden för att plötsligt rycka till och köra en "Lets go Patriots!" innan han somnade igen.

Hotet att han skulle få en amerikansk fotboll på ett känsligt ställe, samtidigt som det skulle filmas och läggas ut på YouTube, om han somnade gjorde väl att han iallafall försökte hålla sig vaken.

Men nu till läget bland 6A-lagen!

---------------------------------------------------------------------

Gårdas
tränare Staffan Lindblom hade följande kommentarer när det gäller lagets 6-2 förlust mot Hisingsbacka igår.

Gårda började som sagt bäst och ledde med 2-0 efter en kvart. 1-0 kom genom en La Verghetta-frispark som letade sig fram till Peter Carlsson. Lite senare gör Carlsson även 2-0 efter en hörna. 

Gårda fortsätter det fina spelet hela första halvlek med ett bra och snabbt passningsspel som ger ett spelövertag och det är även bud på flera Gårda-mål. Hisingsbacka reducerar dock och det står 2-1 i halvtid.

Under den första kvarten i andra halvlek är Gårda fortfarande med bra men när HFC gör 2-2 går luften ur laget. Hisingsbacka dominerar fullständigt och orken tar slut för Gårda samtidigt som målen börjar ramla in.

Hade det inte varit för Richard Hunter i Gårdas mål hade det kunnat bli ännu fler!

Lindblom avslutar med att konstatera att: Vi visar vad vi kan när vi orkar och vi vet vad som händer när vi inte orkar 90 minuter, så nu är det kondition som gäller i Gårda BK!

----------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö har ju fått en ny tränare i Fernando Ruiz och Götaholmaren jobbar för att försöka få tag i honom för en liten intervju. Så länge får vi nöja oss med att ÖIF bokat in ett gäng träningsmatcher:

8/3 Härryda
10/3 Proletären
31/3 Sävedalens juniorlag (möjligen två matcher)
7/4 Surte (inte helt klar ännu)

Även möjligt att ÖIF slipar formen med en internmatch mot sina juniorer, som ska spela Pojkallsvenskan.

-----------------------------------------------------------------------------------

Patrik Iljin var med när FK Kozara föll mot Säve med 3-2.

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren får lite credd hos FCF-bloggen när Dalla listar lokalfotbollens bloggar. Eller vad sägs om:

Götaholmaren – Dominerar 6A fullständigt, på gränsen till onödigt att jag bloggar om 6A då jag inte ens är nära.

Alltid trevligt med beröm, men det är ju skillnad på att hålla koll på EN serie som Götaholmaren gör och att som FCF-bloggen täcka det mesta som händer i lokalfotbollen i stan...

Kolla hela inlägget HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som Björndammen skulle spelat träningsmatch igår men att de fick ställa in. Lite förvirrande dock då de skulle ha spelat mot Mölndal. De spelade ju nämligen mot Mölndal i sin första träningsmatch.

Möjligen att Götaholmaren missförstått något där...

-----------------------------------------------------------------------------------

Verkar som matchen mellan FC Fyrklövern och Croatia ställdes in pga av vädret. Detta iallafall enligt FFC:s hemsida. Varför Croatia fick en WO-seger är något man kan undra över. Inte för att det spelar någon roll alls eftersom det var en träningsmatch...

-----------------------------------------------------------------------------------

Olskroken drar igång med sin första träningsmatch nu på onsdagArgo står för motståndet. Argo slutade 6:a i 6C förra året och tippades av FCF-bloggen att hamna på en 8:e plats iår.

Varken skyttekungen Jonas Söderström eller nyförvärvet Martin Hernefors verkar vara med hos Kroken.

Vill man trotsa vädret så startar matchen klockan 20.00Bergsjövallen.

-----------------------------------------------------------------------------------

#6


Super Bowl Sunday...

Trots det kalla vädret igår genomförde Götaholm en riktigt bra träning. Blå himmel, sol och ett vindstilla Kviberg gjorde att det inte riktigt kändes så kallt som termometern visade.

Rabih började träningen med att bjuda den dubbelt så gamle Rasta på en riktig kanontunnel på uppvärmningen.

Det blev mycket spel under träningen och de small en hel del på sina håll. Shafie fick en rejäl hockeytackling av Johan. Det ska väl tilläggas att bollen lyste med sin frånvaro vid det tillfället...

Shafie svarade dock med att ge Rasta en fin axel rakt i huvudet (självklart inte med flit). Men med tanke på alla gånger Rasta har varit tvungen att skava på Shafie när han snurrar för mycket så var det kanske dags...

-----------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr så kan Götaholmaren meddela två saker som inte är så roliga:

För det första så verkar det som Aleks, som det verkar nu, inte att satsa vidare i Götaholm. Eftersom Mackan försvann till Kärra så står nu Götaholm med bara en målvakt.

Den situationen känns inte jättebra då man självklart vill ha igång två målvakter, för att göra träningarna bättre, för att ha en bra och givande konkurrenssituation och också för att inte samma målvakt ska få dubbla i både a- och b-lag.

Så finns det någon målvakt där ute som är sugen på att konkurrera om en målvaktsplats i ett gött division 6-gäng så är det bara att höra av sig!

Ring Görgen (0708135330)

För det andra så verkar det som chansen att Patrik Iljin spelar för Götaholm har minskat rejält. Det verkar som FK Kozaras nysatsning (med ny tränare och flera nya spelare) har fått Patrik att tänka om.

Han tillhör ju fortfarande Kozara och tränar och spelar med klubben just nu.

För Götaholms del hoppas vi självklart att han väljer att återvända till oss men gör han inte det är det ju bara att önska honom lycka till i Kozara.

--------------------------------------------------------------------------------------

Gårdagens Götaholmsträning var även fyllt med en hel del humor. Shahram var i bra form (i omklädningsrummet) och levererade en hel del!

Roger klagade på att Shahram tränade dåligt och då svarade Shahram att han kommer att dyka upp mer när det blir varmt! Då var det ju passande att han dök upp igår när det var -13 ute...

Shahram pratade även om sin domarkarriär och att han ibland fått matcher att dömma som spelades klockan 11 på natten!

Lillen frågade även Abdi om han fick komma och hälsa på hemma hos Abdi? Inga problem svarade Abdi men Lillen undrade då om han hade några öl hemma. Abdi svarar:

-Jag hade en öl, en gång!

Dagens Wedberg är dock för ovanlighetens skull inte en verbal Wedberg utan mer en visuell Wedberg!

Finn ett fel på bilden!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Croatia skulle ju ha spelat träningsmatch mot nystartade division 7-laget Fyrklövern igår men det verkar som matchen aldrig blev av. Enligt GFF:s hemsida blev det WO och 3-0 till Croatia.

Den första tanken är ju att Fyrklövern inte fick ihop spelare men det verkar lite konstigt då klubben hade tagit ut en trupp på 17 spelare!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags för lite fler intervjuer!

Vi kör igång med Gårdas Simon La Verghetta!


Hur har din karriär sett ut innan du blev målfarlig yttermittfältare i 6A?

Jag började spela fotboll i Qviding FIF som 6 åring innan jag tog steget till IFK Göteborg som 11-12 åring. Det var där utvecklingen tog fart och vi spelade pojk och juniorallsvenskan samt var med i stora cuper utomlands med europeiska storlag. När jag kom upp i tonåren kom även skadorna och det var många, som 17 åring orkade jag inte med skadorna mer och efter bråk med "Ungdomsspoftchefen" lämnade jag IFK Göteborg för att satsa på skolan och gick till Gårda BK där mina vänner spelade.

Jag spelade en säsong i Gårda BK år 2009 med juniorerna och A-laget innan jag fick tillbaka suget för fotbollen och då gick jag tillbaka till min moderklubb Qviding FIF där jag började spela i U21-Truppen. Det var ett jättebra år för mig där jag fick möta allsvenska stjärnor i U21-Allsvenskan.

Efter säsongen blev jag uppflyttad till Qvidings A-lag men konkurrensen var hård (Superettan) så jag skulle inte få så mycket speltid sa dom, dom pratade om utlåning men jag orkade vara ny i ett lag igen så jag gick tillbaka till Gårda BK. Och det är även här jag är just nu. Det känns bra och jag hoppas vi kan klättra i divisionerna likt Dalkurd :).

Gårda har plockat många spelare från Qvidings juniorer. Hur kommer det sig?

Jag gissar på att det är en geografisk fråga eller om det kan ha någonting med kärleken till den vinröda färgen att göra. Vi har i dagsläget 10 spelare i truppen med förflutet i Qviding. Många har säkert legat på gränsen mellan A-lag och Junior-lag och det är då Gårda kommer upp som alternativ. Framtida samarbete mellan klubbarna? Jag hoppas. Vi har även en väldigt bra spelande sportchef vid namn Mawuli Gokah med stort kontaktnät som får duktiga spelare att träna med oss.

En hel del nyförvärv i Gårda inför säsongen, är det någon som imponerat extra mycket på dig?

Jag känner dom flesta nyförvärven sedan innan. Jag skulle vilja lyfta fram Sebastian Fernbergs comeback i Gårda BK. Han har visat stor ödmjukhet under försäsongen samt tränat riktigt hårt. Han spelade med mig tillsammans säsongen 2009. Även Josef (La Carrubba) och Viktor (Rydberg) har imponerat så jag tror på Gårda BK denna säsong.

Alexander Nylin är ju klar för Gårda efter mycket om och men. Vem av er är snabbast egentligen?

Det har inte bloggen med att göra :). Det är vår lilla hemlighet i Gårda. Det jag hoppas på är att när jag har en dålig dag på plan att Nylle höjer sig och när Nylin har en dålig dag då höjer jag mig. Men med oss två i form blir vi nog en svår nöt att knäcka :).

Till sist: Om du bara får välja en, serieseger för Lazio ELLER för Gårda?

Gårda såklart ;)

Tack och lycka till!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Nästa man till rakning är Olskrokens nya tränare Daniel "Dajja" Johnsson:



Vi öppnar stenhårt! Ryktet på stan är att fix-sjärnan och målmaskinen Jonas "Söder" Söderström fortfarande är skadad och kanske inte kommer att spela alls 2012! Ligger det någon sanning i det eller är det bara Söder som inte gillar försäsongen?

Jonas skadade baksidan i sista matchen på förra säsongen och har rehabat på egen hand sedan dess. Resultat (på egen hand) var inte lyckat då han fortfarande inte kan spela boll. Han har nu fått intern hjälp med rehabprogram och satsar givetvis på spel till premiären i april.

FCF-bloggen (och senare Götaholmaren) har gått ut med att Västerspelaren Martin Hernefors är klar för Kroken. Verkar dock inte som er hemsida bekräftat det, men jag antar att det stämmer?

Ja, det stämmer att Martin är spelklar för kroken. Jag tyckte att både du och Dalla skrev så bra att en nyhet på vår egen sida var överflödig :).

Hur lyckades ni locka över en sådan meriterad herre?

Han kommer givetvis vara en riktigt bra tillgång för oss och lite som det skrevs; kan vara den avgörande skillnaden för om vi blir ett botten- eller toppenlag.

Anledningen till att Hernefors väljer att avsluta (?) sin fotbollskarriär i Olskroken är att jag och min bror Peter har känt honom sedan många år. Från början var vi alla tre arbetskamrater på Volvo Torslanda.

Huruvida Hernefors kommer att storsatsa redan på försäsongen eller inte det får framtiden utvisa. Vissa av våra spelare väljer ju den berömda "vila sig i form", vilket har fungerar med varierat resultat genom åren.

Hur är läget annars i Kroken, är det samma gubbar som förra året eller är det några nya som tillkommit eller gamla som tackat för sig?

Försäsongen i övrigt är inte så mycket att säga om. Vi har kvar de flesta gubbarna, men av erfarenhet så vet jag att några kommer trilla bort av olika anledningar. Vi tror även att fler kommer att visa sig på träningarna när den värsta kylan släpper. Första träningsmatchen mot Argo nu på onsdag ser jag som ett extra träningspass i första hand.

Klara förluster för Olskroken är:

Sven Pettersson, ordförande 2010-2011 och spelare sedan 2007. Sen bröt benet i en match mot Kärringön för tre (?) år sedan och har gjort comeback men fått ytterligare problem. Skorna på hyllan för en duktig spelare tyvärr.

Magnus Elf: spelare från fd bolltrollarna (Lerum) som gjort två säsonger med oss. Nu begick han misstaget att flytta till Borås av alla ställen. Oklart om han kommer spela fotboll där. Vi önskar honom givetvis lycka till ändå.

När vi ändå pratar så måste jag nämna vår äldsta spelare, kanske hela 6A:s äldsta spelare? Reza Bahadori. Han missar inte en träning och springer på allt. Förra säsongen hade vi en bred trupp och därför spelade inte Reza i a-truppen. Reza (född 1963, kubakrisens år) utklassade allt motstånd på senaste tränings sista övning "plankan", han stod 3 min 10 Sek och kunde fortsätta enligt egen utsago.

Som ett sista namn så vill jag nämna Patrik Thorsson. Han spelade för oss i ett par år, men förra året så skulle han spela för hällesåker. Det blev inte en match där och faktum var att han aldrig lämnade oss (ingen övergång). Nu har han återvänt och satsar på startelvan igen. En klassspelare med tyngd, snabbhet och passningskicklighet. Välkommen tillbaka Thorsson!

Tack så mycket och lycka till!

--------------------------------------------------------------------------------------

Till sist har Götaholmaren snackat lite med Bokedalens nya tränare Jens Ottosson:

Götaholmaren får börja med att hälsa dig välkommen till 6A!

Hejsan! Först vill jag säga att du gör ett bra jobb.

Hur har din spelar- och tränarkarriär sett ut innan du hamnade i Bokedalen?

Jag börja som spelare i Lekstorps IF. Där jag spelade upp till och med en säsong i a-laget. Jag har spelat i mindre lag och just i division 6.

Min tränarkarriär är inte så lång, jag har innan Bokedalen varit tränare för Qvidings P-01 där min son var med och spelade. Nu spelar han i Jonsered och jag är lite inblandad där med.

Hur bra koll har du på 6A och dess lag?

Jag har inte så stor koll på dessa lag men jag hoppas att jag ska ha ganska bra koll när vi ska möta dessa lag genom att titta på träningsmatcher.

När Bokedalen spelade i 6A sist (2010) så var det ett fysiskt lag som spelade väldigt rakt och ställde om snabbt, hur vill du spela med Bokedalen årgång 2012?

Jag vill att vi ska spela en bra och snabb fotboll och inte bara skicka upp bollen utan att ha en tanke, men naturligtvis kommer vi att använda våran fysik och snabbhet (jag gillar spansk fotboll).

Hur är läget i laget nu när ni har varit igång med försäsongen ett tag?

Från att ha varit 6-9 killar för ett år sedan på träningarna till hur det ser ut nu när vi ligger på mellan 12-18 killar så ser det mycket bra ut med tanke på att vi bara tränar utomhus.

Vi har en del skador som jag hoppas ska ordna upp sig till när träningsmatcherna drar igång. Jag har inte så  bred trupp just nu och det kommer att vara viktigt under denna säsong.

Jag har fått in ett par unga killar till i truppen som visar framfötterna. Sedan hoppas jag att en kille som kanske är på ingång och kanske en eller två målvakter på gång.

Jag uppfattar det som Bokedalen har tänkt sig att fightas i toppen, vilka andra lag tror du kommer vara med där?

Genom att jag inte har så bra koll på division 6 så har jag frågat killarna vad dom tror och vad för målsättning vi ska sätta upp. Så dom tror och vill ligga topp fyra så vi får se om det är möjligt att uppnå detta.

Vilka andra lag som kommer att ligga i toppen är svårt att säga för jag tror att det blir en jämn serie i år men för att inte verka för tråkig så tro jag att Africa, Croatia, Gårda och jag tror att Lekstorp kommer att
vara ett topplag också.

Men jag tror att det blir svårtippat i år.

Tack så mycket och lycka till!

Ha det gott, hoppas att det blir ett bra år i division 6 med en bra fotboll!

---------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren fick lite kritik för att man skrivit att Alexander Nylin var klar för Gårda. Detta kom från en "väldigt insatt Croatia-supporter".

Götaholmarens källa var ingen mindre än Gårdas tränare Staffan Lindblom.

Nylin själv tränar för fullt med Gårda och han spelade dagens träningsmatch. 

Det verkar inte som allt pappersarbete gick igenom under frimånaden (annars hade ju detta aldrig varit något att diskutera) men Nylin själv verkar helt inställd på att spela för Gårda och att övergången kommer att lösas.

Götaholmaren har försökt nå Croatias tränare Dragan Prorokovic men har ännu inte fått något svar.

---------------------------------------------------------------------------------------



Enligt rapporter så började Gårda väldigt bra och gick upp i ledning med 2-0 och Hisingsbacka blev rejält tillbakapressade. Gårda orkade dock inte hålla uppe det fina spelet och Hisingsbacka tog sig tillbaka in i matchen och när det väl började gå deras väg så slutade Gårda att spela.

Att Gårda spelade med en trebacklinje gjorde kanske också att det blev några mål för mycket i baken.

Hisingsbacka spelar ju i fyran iår så självklart ska det vara viss skillnad mellan lagen.

Möjligtvis gjordes Gårdas båda mål av Peter Carlsson (?), men det är inte helt fastställt.

---------------------------------------------------------------------------------------

QPR föll riktigt tungt igår mycket på grund av ett väldigt, väldigt hårt dömt rött kort på Djibril Cisse (då QPR ledde med 1-0). Med 10 man orkade inte QPR stå emot, men ska man hitta något positivt så har Adel Taarabt vaknat till och var riktigt pigg i andra halvlek. Dessutom gjorde nyförvärvet Bobby Zamora mål direkt...

---------------------------------------------------------------------------------------

Dagens (eller rättare sagt nattens) stora idrottshändelse är självklart Super Bowl där New York Giants möter New England Patriots!

Enligt Götaholmarens NFL-expert Tobias "Big Ben" Petersson så kan det ge bra utdelning på att spela på att Patriots tight end Rob Gronkowski (#87) kommer att svara för nattens första touchdown!

#6


Friday

Götaholm gjorde ännu ett kallt träningspass igår och det var lite mer folk, vilket självklart var trevligt. Det var även en ny kille och tränade och det såg stundtals lovande ut. Vi får se vad som händer där.

Tobbe var även med och deltog även i tvåmålsspelet. En helt orelaterad grej var att Ljungan inte tränade...

---------------------------------------------------------------------------------------

Det händer mycket runt Gårda just nu. Senaste spelaren som kan vara på gång är Sebastian Chitsaz. Han spelade i Rannebergen förra säsongen då han enligt rapporter var given som innermittfältare, men han kan även spela mittback. Götaholmarens hemliga källa drar vissa paralleller mellan Chitsaz och Sergio Busquets när det gäller spelstil!

Chitsaz
har under försäsongen tränat med både Gårda och Hisingsbacka och han har inte tagit något beslut om vart han kommer att spela.

Möjligtvis kommer helgens träningsmatch mellan just Gårda och Hisingsbacka avgöra vart Chitsaz hamnar...

--------------------------------------------------------------------------------------

Helgen bjuder alltså på två 6A-träningsmatcher:

Croatia möter Fyrklövern (7B) på Bergsjövallen klockan 13.30 imorgon och det ska bli intressant att se hur Croatia verkar. Det har ju varit ganska stor rotation på spelare. Kan de nya killarna fylla tomrummet efter Ibishi, Nylin och Tesfai?

FC Fyrklövern är helt nystartade och matchen imon blir klubbens första någonsin!

Läs mer på deras hemsida HÄR

Inga namn i truppen som Götaholmaren känner till men att en nystartad division 7-klubb har en sportchef är, som vi säger på småländska: Reeeeeeespekt!

När det gäller Gårdas motståndare Hisingsbacka FC så lär det bli en riktigt bra värdemätare för Överåslaget. HFC bildades 2005Backa IF och Hisingstads IS slogs ihop. Laget spelade då i division 4 men hamnade efter några år i 6:an.

2010 vann laget 6D och förra året blev Hisingsbacka tvåa i 5A vilket gör att de nu förbereder sig för att spela i 4A 2012 med bland annat Kortedala, Bergsjö IF och Kärra KIF.

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har en hel del intervjuer med 6A-profiler på gång och vi öppnar starkt idag med Lekstorps Marcus Pätsi!


Vi börjar med den klassiska frågan. Hur har din fotbollskarriär sett ut innan du började härva på mittfältet i 6A?

Jag började spela a-lagsfotboll när jag var 15 i lekstorp samtidigt som vi spelade i pojkallsvenskan, när jag var 17 bytte jag till Gunnilse och var med i a-truppen där i två år och samtidigt spelade i juniorallsvenskan, jag avslutade med en kortare utlåning till Lunden (1 match kort, tränaren var en sjuk jävla röv). När jag var 20 började jag plugga och i samband med det började jag spela med lekstorp igen. Det året vann vi div 6. Året efter spelade vi i div 5 men åkte ur pga poängavdrag för vi hade använt en avstängd spelare i en match. Efter det spelade jag knappt något förrän 2009 igen och har hållt igång hyfsat sen dess.

(Götaholmaren har försökt nå denna "röv-tränare" från Lunden för en kommentar men utan att lyckas)

Du har ju varit ganska skadedrabbad på sistone, hur känns det nu inför en ny säsong?

Det kändes bra på försäsongen förra året med men inför denna säsongen känns det bättre, kroppen är lättare och piggare jämfört med samma tid förra året så jag hoppas kunna vara mycket bättre i år.

Götaholmaren har känslan att LIF kommer vara med i toppen (från början) iår. Är det något du håller med om?

Ja det hoppas jag verkligen att vi är, vi släppte för mycket i början förra året. Är alla spelare friska och tränar på bra så är jag övertygad om att vi kommer vara med inför hösten.

Är det någon särskild spelare i LIF som du tror kommer kliva fram ordentligt under 2012?

Emil Syrén vet jag kommer vara bra men min bror (Jonathan Valli Pätsi) har ju börjat bra under hösten så han kanske kan fortsätta med det under försäsongen och när serien börjar med förhoppningsvis.

När du sträckläste Zlatans bok, kände du då igen dig i något?

Ja det mesta, jag bodde i hammarkullen och Ibra i rosengård. Oförstådda och motarbetade största delen av de unga åren men vi tog oss därifrån. Han till Milano och jag till Lunden... Nej, jag kände inte igen mig i någonting tror jag men det var en bra bok! Jag är den enda i laget som läst boken tror jag Sebbe och gänget kör ljudbok...

Till sist två snabba frågor:

PL-vinst för United ELLER 6A-vinst för LIF?

Tunnla Robin Granqvist på träningen ELLER trycka brorsan i en närkamp?

Serieseger för LIF. Trycka till brorsan, ta bollen och tunnla Grana och sen avsluta med en skruvad i bortre.

Tack så mycket och lycka till!

Tack, lycka till själv!

----------------------------------------------------------------------------------

Väldigt mycket IFK-hybris just nu med alla värvningar. Sen är det ju iofs alltid roligt när Gnaget blir snuvade på en värvning...

Real Göteborg...nja riktiga Real har ju inte vunnit några stora titlar på ett tag, om man inte räknar Spanska Cupen, så det kanske är en bra jämförelse ;-)

--------------------------------------------------------------------

På söndag smäller det för övrigt då det är Super Bowl!

Inget jobb på måndag och Götaholms klubblokal är bokad!

Kan finnas fåtalet sittplaster kvar!



#6


Första träningsmatchen!

Ja, inte för Götaholms del men väl för 6A.



Det lär nog ha varit ganska kallt och Furulundsplanen lär nog ha varit hyfsat hal och hård. Götaholm hade nämligen träning igår på Kviberg och de flesta konstgräsplaner reagerar nog liknande vid -10.

Motståndet för kvällen var IF Mölndal som slutade 3:a i 6B förra säsongen, bara två poäng efter andraplatsen. Bland annat gick man obesegrade i 15 omgångar och öste in över 70 mål!

Dalla på FCF-bloggen tippar Mölndal som 6:a i sitt första tips inför säsongen.

Gissningsvis så var det kanske ingen höjdarmatch med tanke på vädret. Dessutom kan man läsa på IF Mölndals hemsida att det var en "bedrövlig match där inget fungerade".

Två mål lyckades iallafall Mölndal göra och det räckte för seger.

BBK:s mål gjordes av Navid Parsa.

Götaholmaren ska försöka få tag i BBK:s nya tränare Cesar De Melo för en kommentar om matchen.

Gött iallafall att matcherna är igång!

---------------------------------------------------------------------------------

Nu har ännu en spelare skrivit på för Götaholm. Gamle Götaholmsspelaren Hassan Hamada skrev ju på för ett tag sedan och nu följer hans lagkompis från Gunnilses juniorlag Said Mashir Mohammad efter.

Said har tränat ett tag med Götaholm och har nu alltså bestämt sig för att skriva på.

Götaholmaren hälsar självklart Said välkommen till klubben!

Varken Hassans eller Saids övergångar är ju helt klara då Gunnilse måste släppa spelarna. Detta lär dock inte vara några större problem då det handlar om spelare från deras juniorlag.

---------------------------------------------------------------------------------

Gårdagens träning med Götaholm lär väl inte gå till historien men vi som var där körde på. Det var som sagt riktigt kallt mellan 20.00 och 21.30Kviberg och planen var både hal och hård.

Vi fick göra det bästa av situationen.

Det var trevligt att se Abdi på träningen.

--------------------------------------------------------------------------------- 

Enligt Gårdas tränare Staffan Lindblom så är läget väldigt bra just nu. Mycket folk på träningarna (runt 25) och det har varit en hel del nya spelare och tränat. Inga nya spelare som är klara dock.

Den enda spelaren som har lämnat är Omid Larizadeh. Götaholmaren antar att det blev Västkusten som blev ny klubbadress.

Duktige Niklas Söderberg bekräftar själv att han testar med division 3-klubben Lerum men enligt uppgifter från tränare Lindblom kommer Söderberg att stanna i Gårda.

Enligt Söderberg så ser det riktigt bra ut på träningarna och troligtvis kommer flera av de nya Qvidingspelarna att kliva in i startelvan. Söderberg säger även att det är mycket mer "go" i laget nu än vid samma tidpunkt förra året.

Gårda
har även klart med en del träningsmatcher:

5/2 Hisingsbacka FC
11/2 Bosona
5/3 St. Jakob
11/3 Nols IK
13/3 Tollerded
17/3 Hemsjö

Gårda lär nog bli räkna med iår!

-----------------------------------------------------------------------------------

Till helgen är det alltså lite fler lag som drar igång med träningsmatcher.

Gårda spelar som sagt på söndag mot Hisingsbacka (4A).

Croatia
spelar mot Fyrklövern (7B) på lördag. 

-----------------------------------------------------------------------------------

Till sist: För er som missat det så värvade QPR riktigt friskt precis innan transferfönstret stängde igår. Gamle Liverpoolspelaren Djibril Cisse köptes från Lazio och rutinerade anfallaren Bobby Zamora köptes från Fulham.

Lägg där till mittfältaren Samba Diakite (lån från Nancy), försvararna Taye Taiwo (Milan) and Nedum Onuoha (Manchester City) och QPR borde börja klättra i tabellen!

WE ARE QPR!

#6

RSS 2.0