Västkusten & Gårda

Vi kör vidare med lite sommarintervjuer och idag är det Västkustens ordförande och tränare Bell Fortes och Gårda BK:s försvarare Alexander Bergman som snackat med bloggen!
 
 
Vi börjar med Bell Fortes.
 
Tjena Bell. Hoppas det är ok med en intervju för bloggen?

 

Det är cool vi kör.

 

Det har ju varit en riktigt tung vår för Västkusten. Vad anser du har varit de bidragande faktorerna till att VBK tyvärr ligger sist i 6A?

 

Vi ligger där vi ligger för är för att det saknas engagemang helt enkelt. Vi har inte haft någon kontinuitet och har aldrig ställt upp men samma lag två matcher i rad, och det gör det svårt att bygga på något tyvärr. Och sen har vi inte haft någon riktig tränare denna säsongen då jag som ordförande fick hoppa in utan någon riktig erfarenhet förutom att jag brinner för sporten. Så det är en hel del som inte klaffat och därför ligger vi där vi ligger.

 

Trots den tunga våren, är det några spelare i VBK som du tycker förtjänar extra beröm?

 

En spelare som ska ha beröm är Pouyan Babr som vart en tongivande spelare som alltid gör en megainsats varje match och är sällan dålig. Säsongens lirare för oss så här långt ;-)

 

Hur ser det ut med spelare till hösten? Några nya på väg in eller några gamla som försvinner? Och vad hände egentligen med Delmoro?

 

Vi inga nyförvärv på väg in för tillfället men man vet aldrig vad som händer längre fram. Lämnar så har vi Salar som flyttar till Västerås tyvärr pga jobb. Delmoro tror jag sluta för han inte trivdes och kom aldrig in i gruppen riktigt.

 

Som tränare har du ju sett de flesta 6A-lagen från sidan, vilket lag har imponerat mest på dig?

 

Som lag måste säga Lekstorp, dom har inga riktiga lirare men dom är disciplinerade och varje spelare spelar efter sina resurser och gör det enkelt. Dom är ett väl fungerande kollektiv.

 

Vem är 6A:s bästa spelare?

 

Bästa spelare måste vara Marieholms Toni Ceesay! Han viktig både som målskytt och ledare på plan och en väldigt smart spelare.

 

Hur ska VBK lyckas hålla sig kvar i 6A?

 

Som jag prata om tidigare så måste allt klaffa, från ledningen ner till varje spelare som måste ta ansvar och göra vad som ska göras. För potential finns i truppen för att vända denna dåliga trenden och rädda säsongen. Och får vi till det och krigar och jag vet vi gjort vårt bästa när andra halvan är slut och ändå åker ut så är jag nöjd.

 

Du är ju ute mycket i svängen. Vad ska man absolut inte missa i sommar i Göteborg om man vill ha lite kul?

 

Vad man absolut inte får missa denna sommaren är min nya onsdagsklubb LOVE & RNB som har premiär 11/7 på Parken. Får inte missas!

 

Tack för att du tog dig tid!

 

Ha en trevlig sommar Rasta och lycka till!

------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Vi går vidare med Gårdas Alexander Bergman:

 

Herr Bergman (tvåa från vänster).

 

Gårda har varit ojämnare än en småländsk grusväg under våren, hur kommer det sig?

 

Att vi har varit så ojämna beror på många blandade faktorer . Spelare som har varit skadade och bortresta , speciellt gällande målvakterna då det har varit en hel del komplikationer på den fronten. Vårt största problem har väl annars varit att vi inte riktigt varit där 100% inställningsmässigt vilket är ett mysterium . När fokus har infunnit sig så har vi varit överlägsna och vice versa. Något som kommer vara annorlunda under den andra halvan vilket jag är helt övertygad om.

 

Som försvarare har du stött på en hel del av seriens offensiva spelare, vem har varit jobbigast att möta?

 

Utan att vara allt för arrogant så tycker jag helt ärligt att jag fått möta dom bästa spelarna på träning men annars så är det alltid tufft att möta Toni Ceesay och Africa har många duktiga killar.

 

Är det några spelare i Gårda som du tycker får för lite credd för deras insatser på planen?

 

Svårt att lyfta fram någon specifik men Sebastian Gokah.

 

Marcus Lindberg är ju Gårdas Marcelo men vem är du och varför?

 

Definitivt en blandning av Johan Djorou och Per Mertesacker.

 

Hur ser det ut inför hösten hos Gårda, några nya spelare in eller några som försvinner?

 

Vi har ju tappat ett par killar i Niklas Söderberg och Marcus Lindberg men halvskadade spelare kommer tillbaka i full fart och några riktigt bra nyförvärv ligger alltid nära .

 

Götaholm hänger ofta på Dancing Dingo, Lekstorp kör Bryggeriet och Kroken syns på Halta Lottas. Vart är största chansen att hitta Gårdas lirare när det ska drickas en kall?

 

Det är lite utspritt men vi hänger definitivt inte på Bryggeriet :-). Väldig fokus på fysiken så vi avstår oftast den kalla och tar en vatten istället .

 

Värt att tillägga också är att vi har en ny tränare i Rikard Johansson då Staffan avgått .

 

Tack så mycket för att du tog dig tid!

 

Hoppas att detta dög och lycka till i höst!

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Vi kör på några dagar till och försöker få in några intervjuer till!

 

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0