It's bigger than...

Det har varit lite lugnt med bloggande denna veckan, mest på grund av att det blev fotboll tre dagar i rad och då räcker inte orken riktigt till...

Nu börjar det verkligen närma sig seriepremiär i 6A, mindre än två veckor kvar till första matchen (Olskrokens IF-Gårda BK, onsdagen 11/4)...

Innan dess har lagen i 6A dock lite träningsmatcher kvar och Götaholmaren jobbar för fullt med den Ultimata Guiden till 6A och det är väl även tänkt att det ska röstas lite här på bloggen inför serien.

Vi börjar dock med helgens träningsmatcher!

LÖRDAGEN 31/3

BJÖRNDAMMENS BK - SURTE IS FK
(14.00 Furulund)

Götaholmaren har inte hittat några fler matcher för BBK innan serien så det verkar bli ett genrep inför premiären (derby direkt mot Öjersjö). För motståndet står 6D-laget (laget gick upp som tvåa från 7D). Surte har spelat ett par tränngsmatcher men Götaholmaren hittar bara ett reslutat, en 4-2 vinst över seriekollegan Nödinge.

BBK har ju haft en stabil försäsong och kan nog bli farliga när serien drar igång!

CROATIA GÖTEBORG - FOTÖ GoIF (13.30 Bergsjövallen)

Motståndarna Fotö spelar i 7D men det verkade som man utgick förra säsongen, 2010 blev man fyra. Iår verkar man dock vara tillbaka för spel i 7D, även om det verkar ha varit lite dåligt med spelare hos Fotö så här på försäsongen.

Croatia har ju varit lite upp och ner under försäsongen, efter två fina vinster blev det en 3-6 förlust sist mot division 5-laget Östadkulle från Alingsås.

Detta är Croatias näst sista chans att slipa matchformen då laget genrepar mot Bergsjö IF den 6/4.

MASTHUGGETS BK - FC ROMA UNITED (13.30 Valhalla)

Roma skulle egentligen tagit emot Säve SK (6D) men det blev ett annat division 6-lag istället, nämligen Masthugget (6C). Hugget har under försäsongen bland annat lyckats förlora mot tre 6A-lag, Björndammen, Lekstorp och United Africa.

Nykomlingarna FC Roma har ju gått ganska bra, med tre vinster och en förlust än så länge under försäsongen.

Det verkar även som detta är Romas sista match innan serien drar igång...

FÄRJENÄS IF - GÅRDA BK (15.15 Backavallen)

Gårda har ju gått fram som en ångvält under försäsongen och har efter förlusten i första matchen, mot Hisingsbacka, vunnit sex raka matcher och gjort 30 mål på dessa sex matcher!

Nästa lag för rakning är alltså 6D-laget Färjenäs. FIF vann 7D överlägset förra året 15 poäng före tvåan och utan att förlora en enda match och gör nu ett nytt försök i 6D.

Gårda verkar ha sitt genrep den 3/4 och då ska Överåslaget försöka ta revansch på det enda laget som slagit dem än så länge 2012 (om nu inte Färjenäs vinner imon), nämligen storsatsande Hisingsbacka.

LEKSTORPS IF - NÖDINGE SK (12.25 Lekstorpsvallen)

LIF tar emot 6D-laget Nödinge, som Götaholm spelade 2-2 emot förra helgen. Den största skrällen i LIF:s trupp är väl att Götaholms Martin "Ljungan" Ljungdahl finns med!

Ljungan är ju fortfarande Götaholms spelare men han har förmedlat att han inte känner motivationen längre. Uppenbarligen var det inte motivationen för division 6A han menade utan mer specifikt för Götaholm.

Känns ju väldigt tråkigt för Götaholm att en spelare väljer att åka 5 mil (tur och retur) för att spela med ett lag i samma serie. Enligt Lekstorps hemsida pågår förhandlingar mellan klubbarna så vi får väl se vad som händer...

MARIEHOLM BoIK - LUNDBY IF 06 (13.15 Gunnaredsplan)

Marieholm har blandat och gett under försäsongen och har både gjort mycket mål framåt men även släppt in en hel del. Motståndarna Lundby är nog ett av de lag som spelat flest matcher under försäsongen, laget spelar sin 10:e match under 2012 imon. De flesta reslutaten har gått vägen för LIF, bland annat en 7-1 kross av Croatia. Allt verkar dock inte frid och fröjd då duktige Morad El Amrani (spelade All-starmatchen 2011) lämnar klubben och återvänder till Kungsladugård efter bara ett par månader i Lundby...

ÖJERSJÖ IF - SÄVEDALENS IF (JUNIORER) (13.00/15.00 Öjersjö IP)

Möjligen har Götaholmaren fått detta om bakfoten men det verkar som Öjersjö spelar två matcher mot Sävedalens juniorlag. Möjligtvis har ÖIF så mycket spelare att de kan ställa upp med två lag, eller så spelar ÖIF:s egna juniorer den ena matchen. Inte helt klart...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm har matchfritt i helgen och kör istället lite beach-volley imorgon och lite god mat på det. Två nya spelare har tränat med GBK i veckan. Christian är en gammal Götaholmsspelare som testar på det igen och igår var det en kille från Virgo som tränade. Vi får se vad detta leder till.

När det gäller Felix så hoppar han fortfarande på kryckor och väntar fortfarande på svar på exakt hur skadan ser ut. Vill det sig illa så kanske det inte blir spel förrän efter sommaren.

Martin Johansson vilar fortfarande efter sin knäskada och det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.

Matte Iljin dök ju upp ett pass förra veckan men har sen dess var träningsskygg.

Den extremt långe dansken är också väldigt närvarande på frånvarolappen. Klena fötter, jobb och flickvän lär enligt ryktena var de ledande orsakerna till denna frånvaro...

------------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken verkar ställa in sitt genrep mot FC Fyrklövernpåskafton på grund av spelarbrist. Duktige Henrik Höljer kommer troligtvis inte att spela så mycket för Kroken denna säsongen på grund av jobb. Frågan är om detta påverkar den möjliga värvningen av Patrik Magier (som gjorde Krokens båda mål mot Lindholmen)? Det var nämligen Höljer som tog med sig sin kompis Magier till Kroken...

Det ryktas även om att skyttekungen Jonas Söderström äntligen börjat träna igen. Vi får se om rehaben i Thailand fungerade...

------------------------------------------------------------------------------------------

Västkusten verkar vara spellediga i helgen men genrepar mot Bosna IF nästa fredag (6/4).

------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller United Africa så väntar Götaholmaren fortfarande på nyheter om vilka som lämnar och vilka som tillkommer. Götaholmaren har inte hittat någon information om någon mer träningsmatch för laget innan serien drar igång.

------------------------------------------------------------------------------------------

Inte heller Kurdistan IK verkar ha några fler matcher innan serien börjar.

------------------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen har inga fler träningsmatcher inbokade men möjligen försöker de hitta en till innan serien drar igång. Dessutom går det att läsa på lagets hemsida att det är två nya spelare på ingång.

------------------------------------------------------------------------------------------

Lördagen lär inte bjuda på några uppdateringar då det ska spelas beach-volley och sedan ska detta beskådas på Sticky Fingers:...även möjligen en och annan kall också....

#6

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrigo!Ganska hastigt och lustigt fick Götaholm en extra träningsmatch ikväll. Utbynäs hörde av sig i dagarna och undrade om Götaholm ville ställa upp på en b-lagsträningsmatch. USK har haft väldigt mycket folk på träningarna och ville ge de nya spelarna en chans att visa upp sig. Götaholm har ju lite tunnare trupp så även om det officiellt var en b-lagsmatch (även om hela matchen var inofficiell) så hade Götaholm många startspelare från a-laget med. Men även Götaholm fick chansen att ge spelare som inte fått så mycket speltid innan en chans att få 90 minuter i benen. Tyvärr dök det även upp lite sena återbud. Laget såg iallafall ut såhär:

Aleks
Freddan-Tony-Said-JK
Andreas-Rasta(C)-Shafie-Ali
Sanan-Freddie

Bänken:
Gurra
Groggen (!)

Götaholm började matchen väldigt lojt och omotiverat och Utbynäs tog tag i spelet direkt och kom till en massa inlägg men inga jättefarliga chanser. Det blev mycket slarv från Götaholms sida och dåliga beslut.

Sakta men säkert hittade Götaholm lite bättre spel och kunde komma framåt i banan. Freddie möter en boll och lägger tillbaka till Shafie som hittar Rasta i djupet med en boll in i straffområdet. Rasta kan ta ner bollen och avsluta men målvakten kommer ut och räddar. Bollen går dock vidare mot bortre delen av straffområdet där Andreas kommer. In med bollen framför mål igen och USK rensar rakt på Shafie som blir fälld i straffområdet. Straffen slås säkert i mål av Sanan. Inte riktigt rättvist om man ser till matchbilden men det gäller att omvandla spelövertag till mål och det lyckades inte USK med. Resten av första halvlek är ganska jämn men Götaholm gör även 2-0. Shafie jobbar till sig en hörna efter en djupledslöpning. Rastas hörna landar efter lite flipperspel hos Tony som kan dra in bollen i mål!

I den andra halvleken trycker USK på till en början och Aleks får göra några riktigt fina "Gigi-räddningar", bland annat ett par frilägen. Götaholm hamnar fel i pressen och får mest slå ifrån sig. USK övertaget håller i sig ett tag men de får ingen utdelning. I slutet av andra halvlek jämnar spelet ut sig och Götaholm skapar några halvchanser men matchen slutar 2-0.

Absolut ingen höjdarmatch men positivt att Götaholm håller nollan för första gången 2012, särskilt efter att det släppts in ganska mycket (och enkla mål) tidigare. Aleks var riktigt stabil under matchen och även Tony visade att han kan spela mittback.

------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr fick Götaholm ett tungt besked i tisdags då Magnus Augustsson meddelade att han inte tänker spela mer denna säsongen. Anledningen till detta beslut var att Mange tappat motivationen, och inte vill lägga den tiden som det krävs för att spela i ett division 6-gäng. Detta är självklart ett avbräck men laget mår ju inte heller bra av att ha omotiverade spelare som inte tycker det är kul att spela fotboll i Götaholm.

Tyvärr är ju Mange en i raden av spelare som Götaholm räknade med inför denna säsongen och som på "pappret" var en del av a-lagstruppen som nu har övergivit skutan.

Det tråkiga är ju att det kommer väldigt nära premiären och det ställer självklart till det för ledarstaben som självklart hade räknat med Mange när serien drar igång. Även Abdi och Ljungan har ju visat bristande intresse för Götaholm.

Det ska väl tilläggas att alla tre fortfarande är Götaholms spelare...

------------------------------------------------------------------------------------

På fredag kollar vi till helgens matcher...

#6

Lite helgrester...United Africa slog Kurdiska IF Halmstad med 3-1 i lördags. Några målskyttar har vi dock inte ännu. På UAFC:s hemsida går det även att läsa att 3 spelare är på väg bort samtidigt som klubben gjort klart med 3 nya.

Några namn är dock inte presenterade ännu och Götaholmaren kan ju bara spekulera. Enligt Götaholmarens kontakter som har kontakter i Kaverös BK:s innersta krets så är division 5-klubben väldigt intresserade av både Ojo David och Calvin Okafor, som båda visat upp sig för klubben. Möjligen kanske dessa två spelare är bland de som lämnar?

Den som lever får se...

-----------------------------------------------------------------------------

Kroken tog ju en efterlängtad seger i helgen och spräckte nollan både när det gällde vunna matcher 2012 och även gjorda mål 2012.

Enligt Krokens matchrapport (som hittas HÄR) så var segern rättvis och Johan "Såsen" Hellenäs, Henrik Höljer och tvåmålsskytten Patrik Magier tillhörde OIF:s bästa spelare för dagen.

En snabb googling på Magier gjorde att Götaholmaren hamnade på Jonsereds Svenskafans-sida där Magier blir intervjuad. Intervjun är från 2010 och det verkar som Magier var tillbaka i Jonsered för en andra sejour.

Hur som helst verkar det som han även spelat med IFK Göteborg och polsk division 3-fotboll för MKS Biala Podlaska.

Hela intervjun hittas HÄR.

Skulle Olskroken lösa detta nyförvärv så är det självklart en kanonvärvning. Enligt Jonsereds hemsida spelade Magier 24 matcher (6 mål och 3 assist) 2011.

------------------------------------------------------------------------------

Söndagens match mellan Backa BK och Västkustens BK fick tyvärr avbrytas innan den spelats klart. Precis efter att Backa tagit ledningen med 2-1 i den 70:e minuten beslutade domaren att bryta matchen då han utsattes för laserattacker från publiken. VBK:s mål gjordes av Emil Östlund. Enligt rapporter hade VBK spelat riktigt bra innan avbrottet...

------------------------------------------------------------------------------

Götaholm har en intensiv vecka framför sig. Träning tisdag, b-lagsmatch mot Utbynäsonsdag och träning igen på torsdag. Inga matcher i helgen men det blir beachvolley på lördag.

Götaholm försöker att få in några fler spelare innan serien drar igång då det varit lite tunt på sina håll. Förhoppningvis kanske det dyker upp lite nytt folk i veckan...

#6 

Mer matcher...Götaholmaren snurrade till det lite och fick för sig att Lekstorp spelade idag mot IK Friscopojkarna men den matchen spelades igår.

Det verkade som LIF snurrade runt en hel del på sina gubbar och luftade större delar av truppen. Båda nyförvärven Daniel Jonasson och Markus Dahlström fanns med. LIF börjar matchen lite trevande men kan ändå ta ledningen då Marcus Gylling slinker igenom och kan göra 1-0. Efter detta tar LIF tag i spelet mer och har bud på ett par mål till men de fina chanserna missas.

I den andra halvleken blir spelet lite mer böljande fram och tillbaka och IKF kan kvittera. Nyförvärvet Markus Dahlström blir inbytt i andra halvlek och hans debut blir riktigt lyckad då han avgör matchen i den 75:e minuten med ett fint skott utifrån som letar sig upp i nättaket!

LIF:s matchrapport hittas HÄR.Bokedalen vässar formen rejält inför seriestarten och slog division 5-laget (Alingsås) Töllsjö med hela 6-0. TIF började annars matchen bäst och skapade lite chanser direkt. BIF kunde dock ta ledningen genom Niklas Nilsson efter en frispark. Nilsson ökar även på till 2-0 innan halvtid.

Direkt i början av den andra kan Nilsson fullborda sitt hattrick då han nickar in en hörna fram till 3-0. BIF har kontroll på tillställningen och målen fortsätter att trilla in. August Lindberg slår in en retur till 4-0 och Sebastian Klamas gör både 5-0 och 6-0.

BIF:s matchrapport hittas HÄR.

Om Götaholmaren uppfattade rätt på BIF:s hemsida så var detta klubben sista träningsmatch innan premiären. BIF har imponerat under försäsongen med 5 segrar på 5 träningsmatcher och 19-3 i målskillnad.Öjersjö tog ännu en seger i en träningsmatch då nybildade division 6-laget FC Kungsbacka besegrades med 3-1. Enligt rapporter var det ingen höjdarmatch från ÖIF:s sida men vinsten kunde varit större om alla chanserna hade omvandlats till mål. Götaholmaren var fått fram två målskyttar iallafall, pånyttfödde Jimmy Åsell och Freddie Jillesjö. Sedan tog Pierre Högbergs goda minne slut...

--------------------------------------------------------------------------------Olskroken lyckades både göra mål och vinna för första gången 2012 när Lindholmen besegrades med 2-1 på Överåsvallen. Båda målen gjordes av Patrik Magier, med ett förflutet i Jonsered i division 2. Magier är inte klar för Kroken utan var mest med för att känna på det lite. Känns väl som det skulle vara ett riktigt bra nyförvärv för Kroken

------------------------------------------------------------------------------

När det gäller målskyttar för Croatia i deras 3-6 förlust mot Östadkulle igår så svarade Genc Doroci för alla tre målen!

------------------------------------------------------------------------------

Västkusten spelar mot Backa BK just nu och Götaholmaren har fortfarande inget reslutat mellan United Africa och Kurdiska IF Halmstad.

------------------------------------------------------------------------------

#6

Matcher, matcher, matcherDet blev tyvärr några sena återbud till matchen. Mange som skulle spelat mittback hörde av sig precis innan samling och var sjuk. Lyckligtvis frisknande han till senare och kunde fira Helsingborgs Supercup-vinst senare på kvällen. Said lämnade återbud sent igår kväll. Dessutom var det lite andra spelare som inte var tillgängliga, Tobbe har varit sjuk och vilade och Tony och Aleks är i Italien. Laget mot Nödinge såg iallafall ut så här:

Johan
Freddan-Rabih-Filip-Gurra
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Nico-Sanan

Bänken:
Ali
Andreas
Freddie

När matchen drog igång så var inte Götaholm alls på tårna. Nödinge tog tag i spelet direkt och fick mycket tid på sig med boll. Kommunikationen och pressen på bollhållare fungerade inte alls. När väl Götaholm hade boll blev det slarvigt och överarbetat och ofta tappades bollen snabbt igen. Inte oväntat tog även Nödinge ledningen. En Nödingespelare uppfattade att Johan stod ganska långt ut och skickade iväg ett långskott som seglade över Johan och in i mål.

Ofta fick Nödingespelarna stå och ladda utanför straffområdet men lyckligtvis träffade de sällan mål och de som gick på mål räddade Johan. Johan fick även avstyra ett friläge. Götaholm försökte och hittade väl stundtals lite spel. Filip bryter en boll och tar sig upp i banan där han hittar Sanan i djupled. Sanan tar sig in i straffområdet och kan placera in sitt fjärde mål på fyra matcher! Matchen är kvitterad, och det ska Götaholm vara mycket nöjda med. Götaholm vaskar fram några halvbra chanser till. Hassan har en hörna som går förbi alla mot bortre stolpen där Rasta kommer, tyvärr så får han ingen bra träff omgiven av Nödingeförsvarare. Hassan har även ett lurigt skott som målvakten släpper retur på men varken Freddie eller Rasta hinner fram innan målvakten får kontroll på bollen.

1-1 i halvtid och det ska Götaholm vara tacksamma över, då det helt klart var övertag för bortalaget. Den andra halvleken blev lite jämnare och båda lagen tröttnade i det fina vädret. Det slarvas en hel del från båda lagen och ju längre halvleken går, ju längre blir det mellan lagdelarna.

Götaholm har dock vissa fina kombinationer och kantspelet fungerar lite bättre. Rasta och Hassan får bollar att jobba med och Shafie och Nico på mitten kan fördela lite bollar. Nödinge har en hel del farligheter och för det mesta kommer det från deras duktige vänsterytter som snurrar en hel del med Götaholmsförsvaret. Han avlossade nog minst tre skott från sin vänsterfot som visslade förbi Johan och landade i burgaveln.

Götaholm tar ledningen efter kanske halva andra halvlek. Rasta får bollen ute på sin kant efter lite rull från Götaholm och han lägger in ett ganska hårt inlägg mot straffområdet. Freddie skarvar bollen vidare och detta ställer Nödinges målvakt och bollen går in nere vid stolpen.

Lagen byter lite chanser i slutet och det ser ut som Götaholm kan försvara sin ledning. Precis i slutet får dock Nödinge ett inkast som tas snabbt och kastas in i straffområdet där en Nödingespelare får med sig bollen och kan skjuta in den lågt via första stolpen och in i mål.

Matchens sista chans får dock Götaholm. Ali trixar på kanten och tar sig förbi ett gäng spelare och kan servera Freddie framför mål, men han får inte riktigt ordning på avslutet och matchen slutar 2-2.

Surt att tappa en ledning i slutet men sett till hela matchen så ska Götaholm vara nöjda med ett oavgjort resultat.

Det finns en del att jobba med när det gäller det defensiva spelet över hela planen. Offensivt fungerar det stundtals bra och det är positivt att laget fortsätter att producera mål framåt.

På onsdag är det träningsmatch för b-laget mot Utbynäs b-lag. Sedan är det bara genrepet kvar då Utbynäs a-lag står för motståndet!

Dagens Wedberg svarade Nico för efter matchen då han klagade på att "klimatet" var lite jobbigt att spela i!

--------------------------------------------------------------------------Kurdistan IK föll mot division 5-laget Rannebergen med 0-3 i fredags.Croatia fick se sig besegrade av division 5-laget Östadkulle SK med hela 3-6. Götaholmaren har hittat uppgifterna från ÖSK:s hemsida. Ett matchreferat som börjar så här: "Solen smekte ömt Bergsjövallens väldoftande konstgräs, när ÖSK var på besök ruskigt nära centrum av Göteborg."

Enligt referatet var Croatia med upp till 2-2 sedan tog ÖSK över och kunde avgöra matchen. Götaholmaren har inga målskyttar från Croatia ännu.

ÖSK:s matchrapport hittas HÄR.

------------------------------------------------------------------------------

Något reslutat från matchen mellan United Africa och Kurdiska IF Halmstad har tyvärr inte Götaholmaren ännu...

------------------------------------------------------------------------------

Idag spelas ju en hel del matcher med 6A-intresse och detta får Götaholmaren återkomma till senare ikväll eller imorgon!

#6


Roots, rock, reggae...

Götaholmaren gömde att meddela det trevligaste med gårdagens Götaholmsträning. Ingen mindre än Matte Iljin dök upp! Då vet man att våren är nära!

Matte tog sig igenom träningen men levererade väl mer verbalt än rent fotbollsmässigt, men Götaholmaren är övertygad om att det kommer!

Matte är precis den spelartypen Götaholm behöver för tillfället.

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren verkar ha missat att Marieholm spelat i veckan:Enligt förbundets sida så vann Marieholm över Rannebergen i måndags (19/3) med 6-4. Götaholmaren ska försöka gräva fram lite målskyttar och info kring matchen.

Verkar dock som Marieholm fortsätter att göra mycket mål framåt men även släppa in en del bakåt. Så länge laget vinner matcher så gör det ju inte så mycket!

-------------------------------------------------------------------------------

Nu till helgens matcher:

FREDAG 23/3

RANNEBERGENS IF - KURDISTAN IK (18.30 Gunnaredsplan)

KIK spelar sin tredje träningsmatch och möter division 5-laget Rannebergen. Som ni kunde läsa så föll det unga RIF mot Marieholm med 4-6 men slog samma lag med 4-2 tidigare på försäsongen. RIF har också mött både Lekstorp (Östra Cupen) och Öjersjö. Båda matcherna slutade med förlust för RIF.

KIK vann ju sin första träningsmatch (mot Kurdiska Halmstad) och fick sin andra träningsmatch (mot Somalia) avbruten.

LÖRDAG 24/3

GÖTAHOLM BK - NÖDINGE SK (12.00 Kviberg)

Götaholm har fått lite medvind efter den sköna 5-3 segern över FC Fiskebäck men nu är det ny match och det går inte att leva på gamla meriter.

Nödinge huserar ju i 6D, där man slutade femma förra året. Under försäsongen har det blivit lite blandade resultat, sist förlorade man mot storsatsande 6C-laget FC Heden med 1-2.

Laget verkar dock ha hyfsad koll på Götaholm då det går att läsa på deras hemsida att de ska ha ett extra öga på Götaholms Hassan Hamada (efter hans fyra mål mot FCF).

Det verkar även som Nödinge haft lite strul med sina träningsmatcher och fick ställa in förra helgen mot Lindholmen (eller rättare sagt Lindholmen ställde in).

CROATIA GÖTEBORG - ÖSTADKULLE SK (13.30 Bergsjövallen)

Efter en lite knackig inledning så har Croatia kommit igång och har två raka segrar. Imorgon ställs man mot Östadkulle SK från Alingsås. Laget blev sexa förra året i division 5 Västra (Västergötalands FF).

UNITED AFRICA FC - KURDISKA IF HALMSTAD (15.00 Bergsjövallen)

UAFC spelar sin tredje träningsmatch och jagar sin tredje seger. Motståndet imorgon kommer ifrån Halmstad och de förlorade ju tidigare under försäsongen mot Kurdistan IK med 0-1.

UAFC verkar få klara sig utan duktige försvararen Ojo David som möjligen är på väg till division 5-klubben Kaverös. Enligt Kaverös hemsida är David med på klubbens träningsläger i helgen.

SÖNDAG 25/3

BOKEDALENS IF - TÖLLSJÖ IF (12.00 Jonsereds IP)

Töllsjö vann division 6 Alingsås (Västergötlands FF) förra året och spelar i division 5 Sydvästra 2012. Bokedalen har fyra raka vinster i sina tränngsmatcher även om det inte verkar som laget var jättenöjt med hur spelet såg ut sist mot Warta (vinst 2-1).

FC KUNGSBACKA - ÖJERSJÖ IF (11.30 Kungsbacka Sportcenter)

ÖIF smyger lite och verkar göra allt via sin stängda Facebookgrupp, vilket gör det svårt för en ärlig fotbollsjournalist att göra sitt jobb. Hur som helst så spelar ÖIF mot det nystartade laget FC Kungsbacka, som kommer att spela i divison 6 Norra (Hallands FF).

BACKA BK - VÄSTKUSTENS BK (19.30 Backavallen)

Västkusten jagar sin första seger för säsongen efter tre raka förluster. Försvaret verkar vara något som VBK behöver slipa på lite då laget släppt in 16 mål på tre matcher. Framåt har det dock blivit en del och nyförvärvet och ständige målskytten Martin Delmoro stod för ett hattrick sist.

Motståndet är nystartade division 7-laget Backa BK.

IK FRISCOPOJKARNA - LEKSTORPS IF (14.00 Tånga Hed)

LIF tar nya tag efter att cupäventyret är över. Till denna matchen får man klara sig utan skadade Danny Höglund och Ragnar Nilhag (som lämnat klubben). Klubben presenterar dock två nya spelare på sin hemsida idag. Som Götaholmaren redan skrev igår så är Daniel Jonasson tillbaka i klubben efter en sväng i FlodaJonasson kommer bli ett tillskott då han i stort sätt var ordinarie i Floda. Det andra nyförvärvet är Markus Dahlström, anfallare som är fostrad i LIF och återvänder nu från Lerums juniorlag. Markus far, Stefan Dahlström, tränar ju LIF tillsammans med Ingemar Holm

Motståndarna IK Friscopojkarna har en ordförande som heter Olof Snygg, bara en sån grej! Laget spelar i division 6 Alingsås (alltså samma som Bokedalens motståndare Töllsjö vann 2011) där man slutade fyra förra året.

OLSKROKENS IF - LINDHOLMENS BK (12.30 Överåsvallen)

Kroken jagar vidare efter formen, målen och segrarna. Kanske lossnar det mot 6B-laget Lindholmen, som blev fyra förra året. Kroken verkar ställa upp med en hyfsat stark trupp, där båda bröderna Hellenäs återfinns och även den gamle götaholmaren Jonas Edvardsson. Saknas gör dock skadade skyttekungen Söder och nyförvärvet Martin Hernefors.

----------------------------------------------------------------------------------

Björndammen kör beachvolley i Kviberg stället för match denna helgen. Marieholm, FC Roma United och Gårda BK verkar vila från matchandet denna helgen.

----------------------------------------------------------------------------------

#6

Roma-vinstFC Roma United tog sin tredje seger i sin fjärde träningsmatch. Det var BK S:t Jakob som stod för motståndet igår på Heden.

Roma började med ganska högt tryck på S:t Jakob men laget försvarade sig bra. Till slut kunde dock Roma ta ledningen genom Alija Osmanovic. S:t Jakob kommer dock tillbaka och tar vara på sina chanser. Efter en hörna som inte rensas ordentligt kan S:t Jakob kvittera och lite senare kommer även ledningsmålet genom en straff.

Roma kommer dock tillbaka men det blir ofta väldigt omständigt mot S:t Jakobs starka defensiv. Roma kvitterar dock genom Mahmod Hamuddeh och med kvarten kvar får samme Hamuddeh ett friläge som han förvaltar på bästa sätt och Roma kan ta ledningen med 3-2. S:t Jakob får lite tryck mot Roma-målet på slutet och skapar några heta chanser men inga mål.

Romas matchrapport finns HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller LIF:s Ragnar Nilhag så står det på klubbens hemsida att parterna går skilda vägar och att han vill utvecklas i någon annan klubb, då hans startplats inte är given längre. LIF önskar honom lycka till...

Danny Höglunds knä kanske inte behöver operation utan bara lite vila, slutgiltigt besked kommer om två veckor.

Verkar även som LIF har två nya spelare på gång, som kommer att presenteras i dagarna.

Götaholmaren är dock ganska säker på att den ena är Daniel "Mr Sunshine" Jonasson som återvänder till LIF från Floda.

--------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon kollar vi lite inför helgens matcher...

#6Lite av varje...

Vi börjar med lite eftersnack när det gäller Östra Cupen finalen.

När det gäller själva matchen så tog Sävedalen ledningen i början av matchen efter hög press och en felpass av Lekstorp i eget straffområde. Lekstorp kommer dock tillbaka och Marcus Pätsi ordnar en straff för Gråbo-laget. Straffspecialisten Sebastian Fransson gör inget misstag och matchen är kvitterad. Precis innan halvtid återtar dock Sävedalen ledningen genom ett vackert mål. En boll över LIF:s backlinje som en Sävedalenspelare kan ta ner och snyggt trycka upp i nättaket.

I den andra halvleken är matchen ganska jämn och det verkar som LIF ligger väldigt bra defensivt och inte ger upp många chanser för Sävedalen. LIF skapar några chanser själva men det vill sig inte.


Lagkapten för dagen och enligt rapporter en av matchens bättre, Marcus Pätsi.


Sävedalens vinnande lag.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.
Sävedalens rapportering från matchen hittas HÄR.

Förutom förlusten så blev det även en annan bitter eftersmak för LIF. Viktige mittbacken Danny Höglund skadade sitt knä under matchen och fick kliva av. Kryckor i två veckor och sedan operation väntar för Höglund. Jobbigt för LIFHöglund och Johan Hedström bildat ett riktigt stabilt mittlås under försäsongen. 

Dessutom verkar det som Ragnar Nilhag plötsligt gjort sitt i Lekstorp. Nilhag spelade de flesta matcher förra säsongen och har varit mer eller mindre ordinarie under försäsongen som högerback. Enligt Nilhag själv är det en ytterst liten chans att han kommer att spela mer för LIF iår.

Så plötsligt står LIF utan två av sina backar, men då är det väl tur att man har en riktigt bred trupp. Laget spelade ju faktiskt delar av matchen mot Sävedalen utan dessa två, och då funkade det ju bra... 

------------------------------------------------------------------------------

Västkustens nyförvärv Martin Delmoro visade att han fortfarande vet vart målet står. I VBK:s 4-7 förlust mot BK Tynnered stod "Kobran" för ett hattrick! Det fjärde VBK-målet gjordes av Alan Rekani.

------------------------------------------------------------------------------

Dalla ger sin syn på Götaholm-FC Fiskebäck på sin blogg. HÄR.

Taggarna till detta inlägg på FCF-bloggen var dessa: FCF, Fritz, Götaholm, Rasta och Träningsmatch. Där ser man....

------------------------------------------------------------------------------

Vi kör även lite efternamn i dagens inlägg:

HOLMLUND (förnamn Jesper, Björndammen-spelare som gjort lite mål under försäsongen)
ZENUNI (förnamn Granit, målskytt för Croatia i 2-1 segern över Komarken)
GAZIYEV (förnamn Sanan, Götaholms nyförvärv från Kungsladugård som nätat i tre matcher i rad)

------------------------------------------------------------------------------

#6

Haaaaaaaaaaaaaaaaassan!!!!Det var väl två ganska sargade division 6-lag som möttes i denna "bloggmatch" där lagens två bloggande kaptener ställdes mot varandra. Götaholm fick lite sena återbud på grund av jobb och skola och lite annat och man mönstrade följande lag denna afton:

Aleks
Freddan-Rabih-Mange-JK
Rasta(C)-Pedro-Nico-Hassan
Tobbe-Sanan

Bänken:
Freddie
Said
Ali
Gap

Noterbart är att både Johan och Mirza var tvungna att lämna återbud så Aleks ringdes in snabbt som målvakt och detta öppnar upp för en möjlig comeback.

När matchen väl drog igång var det väl lite trevande spel och lagen kände lite på varandra. FCF kändes dock lite hetare precis i början och Götaholm letade efter sina positioner. FCF hade en del spel på sina kanter och kom till en del inlägg. Götaholm jobbade sig dock in i matchen och började hitta lite spel. Både Hassan och Rasta fick lite bollar att jobba på och både Sanan och Tobbe såg pigga ut.

FCF skapar dock några heta chanser och Aleks får avstyra några lägen, bland annat ett friläge. Första målet blev dock Götaholms, Freddan slår en frispark från halva den offensiva planhalvan och en touch från en FCF-spelare friställer Hassan helt. Han kan ta ner bollen och lägga in 1-0!

Götaholm är inne i en fin period och hittar många bra kombinationer. Tobbe får en boll i djupet och lägger in den mot mål där Rasta kommer men en back hinner precis dit. Bröderna Petersson och Rasta bjuder även på riktigt fint Dancing Dingo-spel. Rasta får en boll på sin kant och kliver in i banan och lägger bollen mot Tobbe  i djupet som klackar den vidare till Freddan som kommer på utsidan. Inlägget går hårt mot första stolpen där Rasta kommer men tyvärr går styrningen utanför. Lite klassisk kommunist-hockey över det hela.

2-0 kommer dock innan halvtid. Pedro (som såg riktigt bra ut på mitten) hittar Hassan med en fin chip. Hassan tar emot och tar sig förbi sin gubbe och kan kallt rulla in bollen i mål.

Detta står sig i halvtid. En första halvlek som var ganska jämn med ett litet övertag för Götaholm. FCF hade några bra chanser, men det var Götaholm som satte sina chanser.

Götaholm börjar andra halvlek med en jättechans fram till 3-0. Bollen spelas in till Hassan mitt framför mål men det första skottet täcks av en back och det andra räddas av målvakten!

Efter detta har Götaholm sin sämsta period i matchen och inte oväntat har då FC Fiskebäck sin bästa. Götaholm slarvade med bollen och missade lite i markeringen. Under denna perioden både reducerar och kvitterar FCF. 1-2 målet kommer på en vändning där varken Rasta eller Freddan hänger med. Bollen spelas in från kanten mot mål där en FCF-spelare hinner före Aleks och kan peta in bollen. 2-2 kommer efter att Götaholm tappar i uppspelsfasen och en FCF-spelare kan ganska ostört vandra in i straffområdet och skjuta bollen förbi Aleks.

FCF får luft under vingarna och Götaholm blir lite stressade och slår bort bollar och gör det svårt för sig. Det mest lite chansbollar och inte så ordnat spel. En lång boll hamnar dock hos Tobbe som kan lägga en perfekt boll i djupet mellan FCF:s mittbackar och där kommer Hassan farande. Han springer sig fri och kan lägga in bollen fram till 3-2! Ett fint hattrick av Hassan, det skulle dock komma mer!

Efter detta jämnas matchen ut igen och luften går väl ur FCF en del. Det dröjer inte så länge innan Götaholm även kan göra 4-2. Detta är ett riktigt fint fotbollsmål! Hassan vänder spelet fint ut till Rasta som i sin tur lägger en boll till Tobbe i djupet. Han tar sig ner till kortlinjen och lägger en boll in mot boll. Vid bortre stolpen kommer Hassan farande och kan placera in sitt fjärde mål för dagen!!!

Götaholm får riktigt bra utdelning på sina chanser denna kväll och Sanan kan göra mål för tredje matchen i rad. Freddie, som kommit in på topp, tar sig runt på kanten och spelar in bollen. Den letar sig fram till Sanan som drar till direkt och bollen sitter nere vid stolpen.

Matchen känns ju ganska avgjord vid det här lagen och spelet böljar fram och tillbaka med två ganska trötta lag. FCF skapar en del farligheter via ett par hörnor och kan även gör ännu ett mål. Rasta får inte undan bollen ordentligt efter en hörna (eller möjligen ett inlägg) och bollen hamnar rakt på en FCF-spelare som kan placera in bollen.

Riktigt skönt att det lossnar framåt och flera av målen gjordes efter riktigt fint spel. Hassan var självklart matchens lirare med sina fyra baljor!

Skönt med en vinst och lite medvind!

-----------------------------------------------------------------------------------Lekstorps cupsaga tog slut till slut när division 2-laget Sävedalen vann finalen i Östra Cupen med 2-1. Men det verkar som 6A-laget sålde sig dyrt.

Sävedalen tog ledningen direkt i början av matchen men Sebastian Fransson kvitterade på straff efter en halvtimme. Precis innan halvtid kunde dock Sävedalen återta ledningen.

Detta resultat stod sig matchen ut. Trots förslusten har LIF visat att vilja och lagmoral väger tyngre än divisionstillhörighet...

Mer om denna match imorgon.Björndammen fick revansch för 3-4 förlusten tidigare på försäsongen och kunde slå Härryda med 5-3. BBK spelade riktigt bra i första halvlek och Jesper (efternamn?) ger BBK ledning. Notoriske måltjuven Anton Linde gör sedan två baljor. BBK får även en till tvåmålsskytt då Ivan Boberg Jovanovic gör lagets sista två mål.

Noterbart är att gamle BBK-spelaren Alexander Felin gjorde HIF:s alla tre mål.

-----------------------------------------------------------------------------------------Så mycket mer än reslutatet har inte Götaholmaren just nu.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon, onsdag, spelar FC Roma United träningsmatch mot BK S:t Jakob. 18.30 på Heden.

-----------------------------------------------------------------------------------------

#6

Mer...Om vi börjar med det som är kvar från helgen så vann United Africa FC över Somailia SK med 3-2 i lördags. UAFC tog ledningen efter ca en halvtimmes spel genom Gilbert Mensah vilket också stod sig till halvtid.

Calvin Okafor hade chansen att utöka ledningen från straffpunkten men den chansen missades. Istället kunde SSK både kvittera och ta ledningen genom två frisparkar. Dessutom fick UAFC:s Andy Erheriene utvisad och fick avsluta matchen med 10 man. Trots detta kunde UAFC vända matchen genom mål av Gerald Tita och Stephen Igbinoba (straff).

När det gäller UAFC så ryktas det även att några av deras spelare har dykt upp hos 5B-klubben Kaverös. Både Ojo David och Calvin Okafors namn cirkulerar. Götaholmaren försöker bekräfta dessa rykten och har hört sig för bland sina Kaveröskontakter men väntar för tillfället på klara besked.Bokedalen spelade igår och det var mot division 4-laget Mölnlycke IF och inte mot division 6-laget Mölnlycke BK som Götaholmaren först skrev. Det misstaget skylls helt på förbundets sida där det stod Mölnlycke BK.

Hur som helst så verkade det som MIF ställde upp med ett lag blandat av juniorer och a-lagsspelare.

Mölnlycke tog tag i spelet och var det laget som skapade de hetare chanserna i början och BIF:s målvakt Sebastian Zangenberg fick göra några fina räddningar. Det är även MIF som tar ledningen i matchen och de fortsätter att vara det bättre laget i den första halvleken. BIF får dock ett jätteläge att kvittera när Niklas Nilsson får ett friläge precis innan halvtid men skottet går utanför.

BIF höjer sig till viss del i den andra halvleken men mycket av det fina spelet från tidigare träningsmatcher lyser med sin frånvaro. Laget lyckas dock kvittera genom Kristoffer Johansson. Matchen står och väger lite och MIF har en hel del heta chanser att återta ledningen. Istället blir det BIF som avgör matchen, Jan Matuszczyk står för en fin prestation när han vinner boll och kan ta sig förbi två försvarare och placera in bollen.

BIF var väl nöjda med segern men inte med spelet.

------------------------------------------------------------------------------

Enligt förbundets sida spelar Marieholm och Rannebergen träningsmatch idag. Om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar har dessa lag redan mötts en gång under försäsongen.

Götaholm tar emot FC Fiskebäck imorgon på Kviberg (20.00). Förhoppningsvis får Götaholm ordning på spelet, både offensivt och defensivt.

Imorgon spelar även Björndammen mot Härryda. Götaholmaren vill minnas att även dessa lag redan mötts en gång under försäsongen.

Västkusten spelar också imon och tar sig an BK Tynnered, som gick upp från 7B och ska spela i 6B 2012.

------------------------------------------------------------------------------

Annars är ju veckans stora match självklart finalen i Östra Cupen där 6A:s skrällag Lekstorp ska ta sig an division 2-laget Sävedalen. 19.00 börjar matchen på Bläsebovallen imorgon tisdag.

LIF verkar komma med en stabil trupp till matchen. Dock saknas lagkaptenen och det defensiva ankaret på mittfältet, Robin Granqvist. Han befinner sig på After-Ski eller möjligen i skidbacken i Bad Gastein i Österrike.

Det är väl ingen vild gissning att Sävedalen kommer att dyka upp med ett slagkraftigt lag imorgon.

Götaholmaren önksar självklart Lekstorp lycka till och hoppas på ännu en skräll...

------------------------------------------------------------------------------

#6

Dagens bataljer...Götaholm ställde upp med följande lag i denna lördagsmatch:

Johan
Freddan-Mange-Rabih-JK
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Tobbe-Shahram

Bänken:
Sanan
Nico
Tony
(skulle spelat från start men kände sig dålig)

Det blev lite ändringar då Filip lämnade återbud och Tony kände sig dålig precis innan matchstart. Mange fick kliva ner som mittback och JK klev in som vänsterback istället för Tony. Dessutom testades Pedro som innermittfältare och Rasta fick ta ett kliv ut som höger yttermittfältare.

Matchen började direkt med en farlig Bosna-chans då ett långt inlägg hamnade hos en Bosnaspelare men det blev inget mål den gången.

Det tog ett tag innan Götaholm hittade rätt och det slarvades lite i inledningen. Efter ett tag kunde man dock hitta lite spel. Pedro och Shafie hittade varandra bra i mitten och både Hassan och Rasta fick bra bollar att jobba med. Flera gånger hittades ytan bakom Bosnas ytterbackar och Rasta kom till inläggsläggen flertalet gånger, tyvärr med blandat resultat på inläggens precision.

Bosna var inte ofarliga och hade stundtals bra rull och tålamod och ett par tunga och duktiga forwards som kunde hålla i bollen. Det är även Bosna som tar ledningen på en frispark från kanten. Den lågt slagna frisparken går mot Johan men han kan inte hålla den och en Bosna-spelare (möjligen FC Bosonas gamla spelare Edis Dautovic) kan lätt lägga in bollen.

Götaholm vaskar dock fram några farligheter innan halvtid, bland annat några hörnor som blir halvfarliga. En bra spelvändning från vänsterkanten går via Shahram till Rasta i bortre delen av straffområdet och han testar skott. Tyvärr går det rakt på målvakten som får upp en hand och kan rädda till hörna.

1-0 till Bosna i halvtid och stundtals bra spel från Götaholm även om det slarvades en hel del.

Götaholm börjar andra halvlek stabilt och ligger på för en kvittering. Hassan får en del bollar och kan komma runt och slå inlägg. Ett av dessa går över alla och landar hos en sopren Rasta mitt framför mål. Tyvärr tar Rasta det inte helt genomtänkta beslutet att dra bollen med vänstern på volley. Nätrassel, men inte rätt nät...

Lite senare kommer dock kvitteringen. Igen är det Hassan som kommer runt och han hittar en fri Sanan vid första stolpen som snyggt kan nicka in bollen i mål.

Nu kändes det som Bosna tröttnade lite och Götaholm var på gång. Tyvärr är det första som händer efter målet att Bosna tar ledningen igen. Direkt efter avspelet slår de en djupledsboll över Götaholms backlinje och två Bosnaspelare springer på bollen i kamp med Mange samtidigt som Johan inte hinner ut. Resultatet blir 2-1 till Bosna.

Götaholm försöker höja sig igen, men båda lagen börjar tröttna och Bosna kan rulla runt bollen en del. Detta håller dock på att straffa sig då deras sista gubbe nästan ger Götaholm två frilägen. Götaholm kämpar på för en kvittering men istället vaskar Bosna fram en hörna. Den inåtskruvade hörnan går över alla och letar sig tyvärr in i mål via den bortre stolpen. 3-1 till Bosna och luften går till viss del ur Götaholm.

Mange kliver upp i ett tremannaanfall och Götaholm får ett visst tryck, samtidigt som Bosna kan ligga och kontra. Hassan får ett gyllene läge att reducera när bollen spelas in framför mål men tyvärr kommer han lite fel till bollen.

Götaholm har en hel del inlägg och långskott men inget verkar fungera. Precis i slutet kommer dock reduceringen och den är riktigt snygg. Sanan drar en boll över Bosnas backlinje mot Tobbe. Målvakten kommer ut men Tobbe tar sig förbi ner mot kortlinjen. Där tar han sig mot mål och istället för att passa snett-inåt-bakåt lurar han Bosnaförsvararen och kan dribbla sig fram till ett öppet mål där det bara är att peta in bollen. Tyvärr kommer detta för sent och Götaholm förlorar med 2-3.

En frustrerande förlust där Götaholm både orkar mer och sett över hela matchen har mer organiserat spel. Tyvärr blir det misstag defensivt som leder till mål och bra lägen som missas offensivt. Släpper man lätta mål bakåt och missar givna mål framåt vinner man inga matcher...

Götaholm tar dock nya tag redan på tisdag, då det är dags för en rejäl bloggmatch! FC Fiskebäck kommer på besök till Kviberg...Gårdas tokform verkar hålla i sig. Ännu en storseger när stackars Hemsjö IF krossades med 7-1! Matchen hade två tremålsskyttar i Simon La Verghetta och mannen med det nästan ännu coolare namnet, Pierre Kazeroony! Alexander Nylin gjorde det sista målet.Marieholm spelade ut Hälsö ordentligt och Toni Ceesay kunde ge hemmalaget ledningen redan innan den första minuten var spelad. Jimmy Cannon Nwadinkpa kunde öka på till 2-0 efter ett långt Fidan Hyseni-inkast och Ceesay gör det tredje efter att ha tryckt upp bollen i krysset efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Innan halvtid hinner även Hyseni dra in hörna direkt i mål fram till 4-0.

Många byten i halvtid gör Marieholm tappar lite struktur bakåt och Hälsö gör tre mål. Detta gör dock inte så mycket då Marieholms offensiv fortsätter. Milad Mehrbeheshti står för ett hattrick i den andra halvleken och MBoIK vinner med 7-3!Enligt Pushers gästbok var första halvlek jämn men med ett övertag för Pushers i den andra. Det gick även att läsa att Pushers målvakt hade väldigt lite att göra matchen igenom...Västkusten verkar ha tagit ett steg framåt och spelade oavgjort mot Lundby IF, som kommer spela i femman iår. VBK:s mål gjordes av Aram Salih, Emil Östlund, Aamir Fouad och Erik Lukacs.FC Roma fick en bra start och ledde med 2-0 efter en halvtimmes spel men Vrångö kämpade sig tillbaka in i matchen och ett tag stod matchen och vägde (3-3). Roma får chansen från straffpunkten men missar och den sista kvarten är Vrångö starkare och kan göra två mål av avgöra tillställningen.

Romas mål gjordes av Mahmoud Hammudeh, Emir Huseinovic och Emran Osmanovic.Croatia testade ett nytt spelsystem och det var en lite trevande inledning men efter ett tag tog man tag i spelet och radade upp ett par heta chanser. Dock utan utdelning. Komarken sticker upp och kan göra 1-0 genom ett kanonskott som letar sig in i krysset. Detta står sig halvleken ut.

Croatia tar över mer i den andra halvleken och David Celerie kan kvittera på en retur. Croatia fortsätter att föra spelet och har flera chanser att ta ledningen. Till slut kommer dock 2-1 målet, Götaholmaren är dock inte helt säker på målskytten. Enligt matchrapporten gjordes det av "Granit".

Hela matchrapporten finns HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Inget reslutat ännu mellan UAFC och Somalia SK.

-----------------------------------------------------------------------------------------

#6Dax för bax...

Det känns som det, så här en dryg månad innan 6A drar igång, är dags för en Red Stripe-koll på lagen i serien. Den ultimata guiden till 6A kommer ju att dyka upp närmare serien och detta är mer en koll på hur det ser ut hos alla lagen än så länge under fotbollsåret 2012.

5 Red Stripe är ju det bästa betyget och 1 Red Stripe är ingen riktig höjdare. Det är ingen inbördes rankning för lag som hamnar på samma betyg...


LEKSTORPS IF

Inte så mycket snack här då LIF för tillfället är hetare än biltvättsscenen i Wild Things. Laget är obesegrade i sina 7 matcher än så länge 2012 och har tagit sig till final i Östra Cupen genom att slå bland annat Gunnilse och Semberija.

Stabilt försvar som bara inte släppt in mer än ett mål i någon match 2012. Framåt har det handlat väldigt mycket om Sebastian Fransson och Marcus Pätsi. Fransson har gjort 7 mål än så länge på försäsongen.

Har en bred och jämn trupp med en imponerande lagmoral.

GÅRDA BK

Har fått in en hel del offensiva krafter till år och har radat upp en massa storsegrar under försäsongen. Eller vad sägs om 25 mål framåt på 6 matcher! Har iofs även släppt in en del mål men det gör ju inte så mycket när laget snittar 4 mål framår per match. Det är även olika spelare som står för målskyttet, Simon La Verghetta, Sebastian Fernberg, Marcus Cederqvist, Mawuli Gokah och Alexander Nylin

Har imponerande segrar mot division 5-lagen FC Bosona (5-2) och Tollered (6-1).


BOKEDALENS IF

Har inte spelat så många träningsmatcher men har gjort det bra i de matcherna de spelat och har tre vinster av tre möjliga.

Åkte ju ur femman förra året men verkar ha fått in lite nya spelare och har även en bra stomme att luta sig mot.

BJÖRNDAMMENS BK

Är det 6A-laget som spelat flest träningsmatcher (8 st) och har visat upp ett stabilt spel. Fem vinster och tre förluster har det blivit.

Har även fått in en riktigt duktig målskytt, Anton Linde. Linde har under försäsongen gjort fler mål än lagets bäste målskytt under hela 2011


ÖJERSJÖ IF

Smyger lite under radarn och har bara spelat tre matcher, dock två 4-0 vinster och en förlust mot Härryda. Den nya tränaren (Fernando Ruiz) verkar ha en bra trupp att basa över.

MARIEHOLM BOiK

Som vanligt vet man inte riktigt vart man har MBoiK. Har spelat en del matcher under försäsongen med lite blandat resultat. Slog BK Wobbler stabilt i Östra Cupen men fick sig en rejäl åktur av Säve (2-6).

Har fått tag i en målvakt (Pierre Berg) och verkar ha hittta en intressant spelare från Portugal, Leandro, som gjort lite mål.

FC ROMA UNITED

Nykomlingarna från 7A verkar ha en ganska bra förberedelse inför debuten i 6A. Dock bara två spelade matcher men två fina segrar mot Cruz Azul och FK Kozara.

Lagets skyttekung från förra året, Mahmoud Hammudeh, har redan gjort fyra mål på två matcher.

CROATIA GÖTEBORG

Har varit lite turbulent kring klubben under försäsongen med ganska många spelare som både lämnar och kommer och i vissa fall lämnar och kommer tillbaka.

Har blandat sina resultat en del än så länge och tog sin första seger på fem matcher senast mot Sandarna.


UNITED AFRICA FC

Har väl inte riktigt kommit igång ännu och tränade länge inomhus och har bara kört ett par veckor ute på stor plan.

Slog Masthugget med 3-1 i sin hittills enda träningsmatch och det var väl inte riktigt det UAFC vi lärde oss att frukta förra året. Noterbart var att lagets stjärnmålvakt från förra året, Solomon Kunle Akotun, inte spelade denna matchen. Möjligtvis har han lämnat?

VÄSTKUSTENS BK

Har väl inte heller riktigt kommit igång. Två spelade träningsmatcher och två förluster och 3-9 i målskillnad.

Har dock fått in ett gäng spelare från Göteborg United och inte minst den gamle måltjuven Martin Delmoro från Fadini.

GÖTAHOLM BK

Saknar av olika anledningar en hel del tongivande spelare och står plötsligt med en väldigt ung (med vissa undantag) och ganska oerfaren trupp.

Detta har väl märkts då det runnit iväg både mot Lekstorp och mot Säve.

Visade dock mot Romelanda i Östra Cupen och en stund mot LIF att spelet finns där.


OLSKROKENS IF

Trots drömvärvningen av Martin Hernefors från Väster har det gått tungt för Kroken. Tre matcher, tre förluster och inga gjorda mål framåt.

Måltorkan hänger självklart ihop med att målmaskinen Jonas "Söder" Söderström är långtidsskadad. Söder har ju de senaste säsongerna svarat för hälften av Krokens målproduction.

KURDISTAN IK

Kom igång sent med träningarna och har bara spelat en träningsmatch, där det blev vinst (1-0) över Kurdiska Halmstad. Den andra träningsmatchen, mot Somaliska, avbröts efter bråk.

Har även tappat en mittback, Hardi Mustafa, till Croatia.

-----------------------------------------------------------------------------------------


Björndammen slog Jonsereds juniorer igår med 4-3. Så mycket mer än målskyttarna har inte Götaholmaren just nu: Anton Linde 2, Tobias Widberg och Ivan Boberg Jovanovic.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

HELGENS MATCHER!

LÖRDAGEN 17/3

GÖTAHOLM BK - BOSNA IF (12.00 Kviberg)

Götaholm ska försöka skaka av sig de två förlusterna från förra veckan och ställs mot 6D-laget Bosna IF. Bosna slutade 8:a i 6D förra året och åkte ur Hisingsmästerskapen igår mot Hisingsbacka med 10-1!

MARIEHOLM BoIK - HÄLSÖ BK (13.15 Gunnaredsplan)

Marieholm tar emot 5B-laget Hälsö, som blev nia i femman förra året.

Noterbart är att båda lagen har fått stryk mot Bergum under försäsongen...

VRÅNGÖ IF - FC ROMA UNITED (11.00 Påvelund)

Nykomlingarna FC Roma ska försöka ta sin tredje träningsmatchseger på lika många matcher. För motståndet står 6C-laget Vrångö. Laget slutade nia i 6C förra året.

Ska bli intressant att se om FCR kan fortsätta sin positiva trend.

CROATIA GÖTEBORG - FC KOMARKEN (13.30 Bergsjövallen)

Croatia ska försöka bygga vidare efter vinsten sist mot Sandarna. Nu är det Kungälvslaget FC Komarken som står för motståndet. FCK slutade tvåa i 6D förra året efter suveräna LundbyKomarken hängde med ett tag men slutade till slut tio poäng efter.

En bra division 6-värdemätare för Croatia alltså.

VÄSTKUSTENS BK - LUNDBY IF 06 (15.00 Heden)

Just vinnaren av 6D, Lundby, är det som Västkusten ska försöka besegra imorgon. VBK spelar sin tredje träningsmatch och jagar sin första seger.

Lundby har blandat lite under försäsongen, laget slog Croatia med 7-1 men föll mot FC Bosona med 0-5.

PUSHERS BK - OLSKROKENS IF (Guldheden Södra 15.30)

Kroken ska försöka göra slut på både måltorkan och den vinstfria inledningen på 2012. På andra planhalvan står Pushers från 6C. 7:a blev Pushers placering 2011

UNITED AFRICA FC - SOMAILA SK (16.30 Bergsjövallen)

UAFC kör sin andra träningsmatch 2012 och det är mot division 7-laget Somalia SK. Somalia SK befinner sig i 7B denna säsong men hamnade 9:a i 7C förra året.

GÅRDA BK - HEMSJÖ IF (Backavallen 11.30)

Gårda BK ångar på. Frågan är om division 5-laget Hemsjö IF kan stå emot? Hemsjö slutade fyra i division 5 Sydvästra (Västergörlands FF).

SÖNDAG 18/3

BOKEDALENS IF - MÖLNLYCKE BK (14.00 Jonsereds IP)

BIF kör vidare och på söndag ska laget försöka ta sin fjärde raka seger. Motståndare är 6B-laget Mölnlycke BK som blev 6:a i sin serie förra året.

Mölnlycke har 2012 förlorat mot Bosna med 0-3 och slagit Landvetters juniorer med 4-2.

----------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som Kurdistan, Lekstorp, Öjersjö och Björndammen har spelledigt under helgen.

#6


Mer från Östra Cupen-skrällen...Lekstorp vägrar åka ur Östra Cupen och är nu sensationellt framme i final efter att ha slagit ut, i tur och ordning: Gunnilse, Rannebergen, Götaholm och igår alltså SKiF Semberija!

Semberija krossade ju allt mostånd i sin fyra 2011 och håller alltså på att förbereda sig för spel i division 3.

I den första halvleken verkar det som LIF spelade "äckligt disciplinerat" (uttrycket som den gamle hockeytränaren Timo Lahtinen myntade) då det knappt släppte till en enda målchans men själva skapade 3-4 bra lägen. I slutet av den första halvleken tog även LIF ledningen. En hörna från Marcus Pätsi landar hos Danny Höglund som drar in bollen på halvvolley.

I andra halvlek tar dock Semberija över taktpinnen och LIF börjar tröttna mer och mer. Kvitteringen kommer även ganska snabbt även om det är tveksamt om den borde ha godkänts. På en hörna går Semberija-spelarna väldigt hårt åt Emil Syrén i LIF:s mål samtidigt som bollen går i mål. Den assisterande domaren vinkar för ruff men huvuddomaren väljer att blåsa mål.

LIF lyckas freda sitt mål resten av halvleken och matchen går till straffar!

Målskytten Danny Höglund börjar dock med att bränna sin straff men även Semberija missar sin första då bollen går i stolpen.

Nästa straff slås i mål av Marcus Johansson samtidigt som Syrén räddar straffen från Semberija.

Notoriske målskytten Sebastian Fransson gör inga misstag och LIF sätter press på Semberija och Syrén räddar ännu en straff!

Marcus Pätsi har chansen att avgöra och skicka LIF till final, detta göra han och LIF:s cup-saga fortsätter!


Matchhjälten Syrén!

Finalen mot Sävedalen spelas nästa tisdag (20/3) 19.30Bläsebovallen.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Götaholmaren gratulerar självklart Lekstorp till en underbar skräll!

----------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen spelade mot Jonsereds juniorer ikväll men Götaholmaren har inget resultat från den matchen för tillfället...

----------------------------------------------------------------------------------------

Imon blir det en hel del inför helgens matcher, men även möjligtvis en klassisk Red Stripe-rankning av 6A-lagen än så länge...

#6


Helt sjukt!

Lekstorp är i final i Östra Cupen efter att man slagit ut Semberija på straffar!

Sävedalen blir motståndare efter att man slagit Bergsjö IF med 4-1.

#6

Ännu en Gårdaseger!Götaholmaren snurrade till det lite och missade att Gårda spelade ännu en träningsmatch, och den ägde rum igår. Gårda verkar ha en ruskig form på försäsongen och fullständigt krossade division 5-laget Tollered (laget slutade 7:a i 5A förra säsongen).

Enligt rapporterna hade Gårda lite svårt att hitta sina positioner de första 10 minuterna men sedan tog man över helt och bjöd på bländade anfallsfotboll. Simon La Verghetta svarade för tre mål, Alexander Nylin och Marcus Cederqvist varsitt och sedan bjöd TIF på ett självmål.

Gårda BK känns definitivt som ett topplag i nuläget!

-------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorps IF försvarar just nu 6A:s färger (vilka det nu kan vara) i semifinalen i Östra Cupen. Matchen började klockan 20.00. För motståndet står SKIF Semberija. Riktigt tufft motstånd alltså då Semberija vann division 4A överlägset förra året.

LIF verkar komma med alla sina bästa gubbar!

I den andra semifinalen spelade Bergsjö IF och Sävedalens IF, en match som började 18.00.

-------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har även letat fram lite fler mål från helgen. United Africas 1-1 mål mot Masthugget gjordes av Gilbert Mensah och 2-1 målet gjordes av Bernard (efternamn än så länge okänt).

Marieholms tröstmål mot Bergum gjordes av lagets nye portugis Leandro.

-------------------------------------------------------------------------------------

#6


Söndagens matcher...Gårda
BK fortsätter att vinna på försäsongen, och fortsätter att producera många mål framåt. Igår blev det en ny storseger då Nol besegrades på Skatås med 5-0. Enligt Nolspelarna själva (som Götaholmaren lägligt stötte på vid Skatås) så bjöd de inte på något större motstånd igår. Gårdas mål gjordes av Sebastian Fernberg 2, Pierre Kazeroony, Mawuli Gokah och Simon La Verghetta.

Ett referat ligger uppe på Gårdas hemsida, HÄR.Bokedalen fick ju sin match mot Hålta inställd men lyckades i sista stund får tag i en annan motståndare. Det blev division 4-laget Warta som dök upp med ett blandat a- och b-lag. Warta börjar matchen lite bättre och skapar chanser men det är ändå BIF som lite turligt kan ledningen genom Josef Ekborg. En slutet av en ganska jämn och tempostark första halvlek kan Warta kvittera efter en hörna.

BIF tar dock över matchbilden i andra halvlek och radar upp chanser men det krävs till slut en straff av Niklas Nilsson för att hemmalaget ska ta ledningen. I sista minuten kan Josef Ekborg göra sitt andra mål efter en tilltrasslad situation efter en hörna och fastställa slutresultatet 3-1.

BIF:s matchrapport, HÄR.FC Fyrklövern fortsätter att slå 6A-lag. Västkusten åkte på en 2-5 förlust mot det nystartade division 7-gänget. VBK hade mycket boll men FCF låg rätt och såg till att sätta sina chanser när de väl dök upp. FCF ledde med 1-0 i halvtid men gick upp till 3-0 i den andra innan VBK reducerade på straff. Straffskytt var inte helt oväntat Martin Delmoro! Fyrklövern gör dock två mål till och dödar matchen. Moe Krayem-Lindfors gör VBK:s andra mål i slutet av matchen på ett långskott som ändrar riktning.

Fyrklöverns matchrapport hittas HÄR.Björndammen tog sin andra seger på två dagar när Sjövalla besegrades med 4-2! Det var väl lite tunga ben i den första halvleken då många BBK-spelare spelade även i lördagens match. Sjövalla kunde ta ledningen med både 1-0 och 2-1 (Navid Parsa kvitterade). BBK höjer sig dock innan havltid och Rasmus Lihnell kan kvittera innan halvtid.

BBK tar över i andra halvlek och kan göra två mål genom Richard Nordlinder och Marcus Lihnell.

En matchrapport ligger uppe på BBK:s hemsida, HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken fick inte chansen att ta sin första seger för året då man tyvärr inte fick ihop tillräckligt med spelare och fick ställa in mot Lokomotiv...

Känns väl som Krokens försäsong inte börjat jättelovande. Skyttekungen Jonas Söderström skadad, tre raka förluster och inga mål. Dessutom nu då en inställd match på grund av för lite folk.

Rykten säger dock att Söder kör rehab i Thailand. Kanske det är lösningen?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nu finns LIF:s matchrapport från 5-0 vinsten över Sjövik uppe på deras hemsida. Klicka HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen fortsätter sitt hårda matchande och möter Jonsereds juniorer på torsdag. Redan på onsdag stöter Lekstorp på riktigt bra motstånd då SKIF Semberija står på den andra planhalvan.

Sedan får man vänta till helgen om man vill se fler 6A-lag träningsspela...

-----------------------------------------------------------------------------------------

#6

The return of the king...

Det var både bra och dåliga nyheter på Götaholms träning idag. Den riktigt tråkiga nyheten är att Felix kommer att vara borta minst sex veckor. Han var och kollade upp sitt knä och det såg inte bra ut. Kryckor och vila i sex veckor alltså...

Den glada nyheten var att Martin "Ljungan" Ljungdahl dök upp! Förhoppningsvis betyder detta att han kommer att köra på nu!

Träningen genomfördes med 17 gubbar på ett väldigt blåsigt Kviberg. Freddie åkte på en så kallad "supertunnel" i kvadraten. Alltså att han blev tunnlad två gånger under samma runda som han jagade i mitten. Båda gångerna var det Koffmaestro som låg bakom förnedringen.

Annars var det en ganska lugn träning med en hel del spel på en mindre plan och lite skott på slutet. Många var sega från veckans hårda matchande.

Roligast idag var Bengan när han skulle lära Pedro fotbolls-svenska. Han hade förklarat två svenska ord för Pedro när han fick en boll. Det första var "rygg" vilket Bengan förklarade betydde att han hade en gubbe i ryggen och inte skulle vända. Det andra "svenska" ordet var alone! Som betydde att han var ensam och kunde vända om! Humor i världsklass!

Pedro är i stort sett klar för Götaholm men eftersom det är en internationell övergång så ska papperna ner till Barcelona och vända...

Målvakten Mirza är också på gång att bli Götaholms spelare. Tror att han spelade för FC Bosona sist så det ska nog inte vara några problem...

--------------------------------------------------------------------------------

Efter träningen genomled man QPR:s match mot Bolton där QPR ännu en gång lyckades förlora mot en bottenkonkurrent trots en massa chanser och stundtals bra spel.

För att bli av med frustrationen över att QPR håller på att spela sig ur Premier League så blev det en liten promenad...som ledde till Bergsjövallen och andra halvlek av United Africa och Masthugget!Enligt en Hugget-supporter hade hans lag tagit ledningen i matchen och sedan hade UAFC kvitterat i en annars jämn första halvlek.

En del var att känna igen hos förra årets stora överraskning, United Africa FC. Götaholmaren kände igen en del spelare från 2011. Andy Erheriene var kapten och lirade mittback i vad som verkade vara en trebacklinje. Rutinerade Samir Abbas spelade vänsterback. UAFC:s bästa målskytt förra året, Calvin Okafor, spelade centralt på mitten och låg ofta långt ner i banan. På topp var Götaholmaren ganska säker på att Gilbert Mensah (6 mål förra året) spelade.

UAFC hade inte oväntat mycket boll i den andra halvleken, men det märktes att de inte har tränat ute så länge och att det var deras första träningsmatch. Bollen rullades i vanlig UAFC-anda men tempot var inte särskilt högt och passningsprocenten var väl sådär. Defensiven, som var så stabil förra året, såg stundtals lite skakig ut. Trots att UAFC hade mest boll i andra halvlek bommade Masthugget två-tre riktigt öppna lägen.

UAFC:s duktige målvakt från förra säsongen, Solomon Kunle Akotun syntes inte till. Istället stod två andra målvakter varsin halvlek. Målvakten under andra halvlek gjorde några fina räddningar men kändes inte som Akotun-klass.

UAFC:s spelövertag gjorde att laget skapade en hel del bra chanser och målen kom också till slut. Duktige mittfältaren #4 (är inte hundra på namnet) tog sig fram och in i Masthuggets straffområde och kunde via en försvarare göra 2-1.

UAFC fortsatte att föra matchen även om Hugget som sagt skapade lite lägen, ofta var detta när UAFC försökte spela sig ur sitt eget straffområde.

Calvin Okafor hade en bra frispark i ribban och lite senare kunde Gerald Tita göra 3-1 efter att han snurrat med MBK-försvaret.

Lite svårt att veta vad man ska säga om UAFC i nuläget. Taktiken är samma som förra året, mycket rull inom laget och duktiga spelare i en-mot-en lägen. Defensiven såg dock lite svajig ut stundtals och det märktes som sagt att det var lagets första träningsmatch.

Det är ju inte nu laget ska vara som bäst...

Även svårt att veta vad Masthugget håller för klass iår. Jämfört med andra division 6-lag som Götaholmaren sett eller spelat mot iår så känns det nog inte som Hugget kommer vara ett topplag i 6C.

Sen vet ju inte Götaholmaren alls om det fattades spelare i något av lagen.

Götaholmaren vågade sig även på ett snack med några UAFC-spelare efteråt...

Skönt att ALLA 6A-lagen nu är igång med träningsmatcherna!
Björndammen stod för dagens kross och 6A:s försvarare bör nog lägga namnet Anton Linde på minnet. I en ganska jämn första halvlek spelade Linde fram Victor Bylin till 1-0 och gör 2-0 på straff efter att han själv blivit fälld. Cruz Azul fick även en spelare utvisad i samband med straffen.

I den andra halvleken gör BBK fem mål, eller rättare sagt: Anton Linde gör fem mål och landar alltså på sex mål för dagen!

BBK kan ha något stort på gång här!LIF rider vidare på framgångsvågen och är obesegrade på försäsongen. Mannen för dagen var lite oväntat Marcus Johansson (mest känd för sin svaghet för ostskivor) som stod för ett hattrick! Sebastian Fransson gjorde som vanligt mål och Marcus Gylling fick äntligen peta in den.

Det gäller ju dock att vara som bäst när det gäller sen. Har laget toppat formen alldeles för tidigt?
Öjersjö började lite svagt men när de väl fick igång spelet så var det inga större problem att slå klassiska division 7-laget Proletären FF. Mikael Kubic stod för ÖIF:s båda mål i den första halvleken och sedan gjorde Mikael Nilsson och Martin Biegajlo varsitt i andra.För tillfället har Götaholmaren inte så mycket mer än resultatet.Croatia tog en efterlängtad seger idag. Det blev en 3-2-seger över division 4-laget Sandarna. Även om Sandarna säkert la en hel del krut i torsdags då de tvingade Utsikten still straffar i Västra Cupen så är det självklart en finfin skalp för Croatia.

I den första halvleken hade Sandarna mycket boll men Croatia låg rätt i sina positioner och halvleken slutade 0-0.

Till den andra halvleken bytte Croatia in lite offensiva krafter och detta gav utdelningen. Mikael Sepahi gav Croatia ledningen efter passning från Genc Doroci. Lite senare hittade Doroci Sepahi igen och plötsligt hade Croatia en 2-0 ledning.

Sandarna kom dock tillbaka och kunde både reducera och kvittera genom två frisparkar.

Precis som i All-Starmatchen förra året klev dock Vllaz Ibishi fram och i slutet och kunde placera in bollen från utanför straffområdet.

En viktig vinst för Croatia!

Croatias matchrapport hittas HÄR.

Croatia har också gjort klart med en ny spelare. Nykomlingarna Kurdistan tappar sin mittback Hardi Mustafa till Croatia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mycket 6A-action idag och en hel del matcher även imorgon!

#6UAFC

Glömde skriva igår att United Africa spelar sin första träningsmatch idag. Masthugget står för motståndet och matchen spelas på Bergsjövallen 15.00...

#6

Made you look...Ungefär 21 timmar efter förlusten mot Lekstorp i Östra Cupen var Götaholm tillbaka på Kviberg för att möta 6D-laget Säve SK. Säve kom 10:a i 6D förra året men kommer nog att hamna betydligt högre upp 2012. Under försäsongen har man bland annat slagit Kozara, Marieholm och Lundby.

Götaholm ställde upp med följande lag:

Mirza
JK-Rabih-Said-Gurra
Gap-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Andreas-Ali

Bänken:
Sanan
Pedro
Hassan
Tony

När matchen drog igång var det Säve som tog tag i det direkt och Götaholm fick mest jaga boll. De få gånger GBK fick tag i bollen slarvades den oftas bort snabbt med försök till avgörande passningar. Säve tog även ledningen med både 1-0 och 2-0 i den första halvleken.

Tre spelare var kvar i startelvan från cupmatchen och det märktes väl både på Shafie och Rasta att Lekstorpsmatchen satt i benen. Shafie fick ju en smäll mot Lekstorp och fick kliva av och Rasta fick ju mest springa och jaga i snöslasket. Mittfältsspelet kom aldrig riktigt igång samtidigt som Säves mittfält var duktiga och jobbiga att möta.

Vet inte riktigt vad för kost de har i Säve men troligtvis mycket spenat och gröt. Götaholms unga lag vägde alldeles för lätt mot Säves tyngre och längre gubbar. De flesta närkamper och andrabollar förlorades.

Det fanns dock några positiva ögonblick i den första halvleken. Tobbe blixtrade till några gånger på sin kant och verkar vara på väg tillbaka. Han kom runt fint vid några tillfällen och hade ett bra inspel snett-inåt-bakåt som tyvärr Rasta hamnade lite fel på. Tobbe hittade även fram till Gap i fritt läge men han fick bollen för långt ifrån sig.

Målvakten Mirza, som tränat med laget ett tag nu, gjorde en stabil insats och svarade för några fina räddningar.

I andra halvlek kom både Sanan och vår nye spanjor Pedro in och ersatte Andreas och Ali som anfallspar. Dessa två herrar lyckades att göra varsitt mål precis i början av andra halvlek och plötsligt var Götaholm med igen. Sanan reducerade efter en tilltrasslad situation i Säves straffområde där hans skott till slut tar på en Sävespelare och letar sig in i mål. Kvitteringen kom efter att Götaholm satt press på Säves backlinje och de tappade bollen till en fri Pedro. Han kan mycket elegant och retfullt placera in bollen med en yttersida.

Tyvärr dröjer det inte länge innan Säve återtar ledningen. Götaholm tyckte väl att Shafie skulle haft en frispark utanför eget straffområde då en Sävespelare går in med dobbarna först och tar bollen. Domaren släpper dock detta och samme Sävespelare kan ta sig in i straffområdet och placera in bollen i mål.

Det blir även 4-2 till Säve lite senare och spelet ser väl liknande ut som i den första halvleken. Säve trummar på och de springer mycket och vinner närkamperna.

Götaholm skapar dock lite chanser och Tobbe har ett bra inlägg och Rasta tyvärr inte får någon bra träff med pannan på. Götaholm ger dock matchen lite spänning då ett inlägg från Tobbe ställer målvakten som bara får en hand på bollen men inte kan hindra den från att gå in.

Götaholm gör dock inga fler mål utan istället gör Säve två till. Ett var riktigt vackert klapp-klapp spel ner till kortlinjen och in till en kille som bara sätter dit foten.

Ska man dock hitta positiva saker från den andra halvleken är det att Götaholm ändå gör tre mål och att både Sanan och Pedro får hänga varsitt. Pedro kan bli en riktig tillgång och han flyttade även ner och spelade innermittfält under den andra halvleken. Trots sex insläppta mål så fick vi se flera fina räddningar från Mirza.

Självklart är det tungt med två förlustertvå dagar och 12 insläppta mål men sanningen är att i dagsläget har inte Götaholm så bred trupp så att man kan ställa upp med två slagkraftiga lag två dagar i rad mot två förmodade topplag i 6:an.

Cupförlusten mot Lekstorp svider ju självklart fortfarande men förlusten mot Säve får man ta för vad det är. Det handlade om att spelare som inte spelat alls (eller väldigt lite) skulle få chansen att visa upp sig och få en match i benen. Götaholm har duktiga unga spelare men igår märktes det att det saknades egenskaper som lite äldre och rutinerade spelare har. Dessutom att den äldre och rutinerade spelaren inte riktigt orkade ta tag i det...

--------------------------------------------------------------------------------------

Annars ser läget i Götaholms trupp ut så här för tillfället:

SKADOR:

Felix Milkovic har hoppat på kryckor sedan en skada under träning men är förhoppningvis tillbaka i lätt träning inom en vecka.

Mittfältaren Martin Johansson skadade sitt knä för ett tag sedan under ett träningspass och tyvärr verkar både det ena och det andra var illa tilltygat. Götaholm kan nog tyvärr inte räkna med Martin på ett tag.

Den evigt skadade dansken Victor Thomassen (som skadede sig 38 minuter in i försäsongen första träningspass) tränar igen och har både stått i mål och spelat ute. Tyvärr har ICA-Larry ibland svårt att komma ifrån jobbet. 

MOTIVATION:

En av Götaholms bästa och viktigaste spelare förra säsongen, Martin "Ljungan" Ljungdahl, har inte visat sig på länge och har tyvärr tappat fotbollsglädjen. Götaholm hoppas självklart att Ljungan hittar suget igen och när Götaholmaren snackade med honom igår uteslöt han inte att dyka upp på Götaholms träning imon. En riktigt viktig kugge i Götaholm och en rutinerade spelare som förutom att bjuda på gratis flygturer även bidrar med ledaregenskaper.

Mannen som är allergisk mot försäsonger, Matte Iljin, ryktas vara på väg tillbaka. Det ryktas även att Messi ska gå till Real Madrid, grisar kan flyga och att det inte kommer att regna i Göteborg i sommar.

Vi som känner Matte vet att han inte tränar ihjäl sig under försäsongen men så här en månad innan serien kanske är lagom. En spelartyp som Götaholm verkligen behöver, jobbar stenhårt så länge han orkar, spelar fysiskt och kan i stort sätt spela överallt...

?

Abdi Bashir är fortfarande Götaholms spelare men har inte tränat på ett bra tag. Har varit på väg till Croatia men för tillfället har inte klubbarna kommit överens.

Sista ordet är väl inte sagt här. Skulle självklart vara bra kanon att ha kvar Abdi i den blå-vita tröjan även 2012 men samtidigt måste han ju vilja spela för Götaholm...

NYA SPELARE

Målvakten Mirza, som spelade mot Säve. Har överraskat positivt och kommer förhoppningsvis att skriva på för Götaholm snart. Bra att ha två målvakter i truppen som konkurrerar.

Spanjoren Pedro som gjorde bra ifrån sig mot Säve kommer förhoppningsvis också att skriva på under helgen. Det är inte ofta Götaholm får göra en internationell övergång...

Sanan. Ung anfallare som spelat med Götaholm innan. Även denna övergång hoppas vi blir klar snart.

Så ser det ut just nu. Förhoppningsvis kan Götaholm knyta till sig ett par spelare till innan serien drar igång...

----------------------------------------------------------------------------------  Öjersjö föll i sin andra träningsmatch mot division 5-laget Härryda med 3-1. Götaholmaren har för tillfället inte så mycket mer information just nu.

--------------------------------------------------------------------------------------

HELGENS TRÄNINGSMATCHER MED 6A-LAG:

LÖRDAGEN 10/3

BJÖRNDAMMENS BK - CRUZ AZUL (12.00 Furulund)

BBK kör vidare med sitt höga matchtempo och gör sin sjätte träningsmatch. Motståndarna Cruz Azul avverkar nu sitt tredje 6A-lag. Cruz Azul slog Västkusten med 4-1 men föll med samma siffror mot FC Roma.

CROATIA GÖTEBORG - SANDARNA (13.30 Bergsjövallen)

Croatia möter bra motstånd imorgon då division 4-laget Sandarna beger sig till Bergsjön. Sandarna var väldigt nära att slå ut Utsikten ur Västra Cupen igår! Utsikten kvitterade till 2-2 på övertid och vann sedan på straffar! Det blir något för Dragan och hans gubbar att bita i!

LEKSTORPS IF - SJÖVIK (12.00 Lekstorpsvallen)

Får se om LIF kan ladda om efter urladdningen mot Götaholm i onsdags. Sjövik står för motståndet och det verkar som man vilar lite spelare. Tunga namn (fri tolkning) som Syrén, Granqvist och Pätsi saknas.

Men redan klara seriesegrare som Danny Höglund, Marcus Gylling och Ragnar Nilhag är ju med så det lär nog bli tvåsiffrigt ;-).

ÖJERSJÖ IF - PROLETÄREN FF (13.00 Öjersjö IP)

ÖIF matchar vidare mot klassiska division 7-klubben Proletären FF. Upp till kamp!

BERGUMS IF - MARIEHOLM (12.00 Bergumsvallen)

Marieholm ska ut och möta gamla 6A-vinnarna Bergum som numera lirar i femman. Ska bli intressant att se vad Ceesay & Co kan ställa till med där.

SÖNDAG 11/3

SJÖVALLA - BJÖRNDAMMENS BK (15.00 Djupledsplan)

BBK kör en självvald Götaholmare och spelar match två dagar irad. Antagligen har de så mycket folk på träningarna att de kan matcha två lag. Ser man på truppen till lördagens match så verkar de flesta tongivande spelarna vara med där, så möjligen rör det sig om en mer reserv-betonad match på söndag.

GÅRDA BK - NOL (12.00 Skatås)

Gårda har tre raka träningsmatchsegrar och kör vidare mot Nol på söndag. Överåslaget har ju både gjort en hel del mål men även släppt in en del. 14-13 i målskillnad på fyra matcher.

OLSKROKENS IF - LOKOMOTIV (12.30 Överåsvallen)

Kroken jagar både första målet och första vinsten. Har inte spelat sen den 22/2 och kanske har laget vilat sig form? Lossnar det på söndag?

VÄSTKUSTENS BK - FC FYRKLÖVERN (15.00 Bergsjövallen)

VBK kör sin andra träningsmatch och vi får se om de luftar sina nyförvärv (mer om dessa längre ner). Nystartade division 7-laget FC Fyrklövern kan vara luriga dock. Laget slog Croatia med 3-0.

--------------------------------------------------------------

Bokedalen skulle ha spelat mot Hålta på söndag men Hålta var tvungna att dra sig ur den kampen...

--------------------------------------------------------------------------

Västkusten har gjort klart med ett gäng nya spelare. Trion Hamodi Mohamed Ayoub (back), Ayen Ayoub (målvakt) och Salar Afrasiabi (anfallare) har anslutit från division 7-laget Göteborg United.

Sen har kultspelaren Martin "Kobran" Delmoro återvänt till 6A! Delmoro har ju under många säsonger öst in mål i de lägre divisionerna och har spelat för bland annat Götaholm, Elisedal och några vändor i Fadini. Senast han spelade i 6A (2010) sköt han kvar Elisedal med sina 25 mål!

-------------------------------------------------------------------------

Till sist vill bara Götaholmaren passa på att kommentera den senaste tidens lite hetsiga stämning. Detta särskilt i samband med Götaholms cupmatch mot Lekstorp. Meningen med bloggen är självklart att skapa ett intresse för vår fina serie 6A och att skapa en mötesplats för spelare, ledare, fans och andra som gillar lokalfotboll i allmänhet och 6A i synnerhet.

Götaholmaren låg bakom en hel del av den stämningen som byggdes upp innan Lekstorpsmatchen och det var självklart i första hand för att göra matchen mer intressant och att sätta mer på spel.

Gliringar och psykningar hör självklart till spelet och jag personligen älskar att spela sådana matcher. Självklart svider förlusten så mycket mer men när man vinner sådana matcher känns också segern skönare och man har de så kallade bragging rights tills nästa match...

Götaholmaren skulle sedan självklart aldrig håna eller hänga ut någon spelare om man inte visste att spelaren ifråga kunde hantera det.

Att Robin Granqvist klara av att bära Crocodile Dundees hatt som Farmer Boy är det ju ingen tvekan om och det visste ju Götaholmaren innan...

För er som följer Götaholmaren på Facebook så har det varit en lite hetsig debatt där om Götaholms form och Lekstorps chanser till serieseger och på något vis blev även Gårda inblandade där...

Götaholmaren vill dock bara påminna om att försöka hålla en hyfsad nivå. Facebookgruppen har ändå 125 medlemmar och bloggen har mellan 200-250 unika träffar om dagen. Ni spelare som skriver representerar ju indirekt även er förening.

Visst är det fritt fram att skriva att ert lag är bäst och alla andra lag suger men det känns väl kanske bättre att låta matcherna spelas först...

Detta handlar självklart inte om någon censur och en levande blogg och Facebooksida är självklart väldigt roligt då det gör serien mer levande.

Skulle det vara så att det skrivs väldigt stötande saker så är det ju inte svårare än att jag får plocka bort det och kontakta den som skrivit det och be dem vänligt men bestämt att tagga ner lite...

Slutligen vill jag tacka alla som följer bloggen och hjälper till att skapa intresse runt vår serie.

Inga läsare = ingen blogg....

#6       

Kort & grinigt

Efter 180 minuter på två dagar blir det inget matchreferat just nu från dagens träningsmatch mot Säve. Det kan väl bara sägas att det var ett ungt Götaholm (där det skiljde 10 år mellan den äldsta och den näst äldsta spelaren i startelvan) med trötta ben från igår på sina håll. Säve vann med 6-3...

Mer om det imon och då även lite nytt från Västkusten, det verkar som den gamle kultspelaren Martin "Kobran" Delmoro är tillbaka i finrummet (6A alltså)...

#6


Röv...Cupäventyret är slut för Götaholm för den här gången då det blev respass i snön på Kviberg med tennissiffrorna 1-6. Vi tar det dock från början, Götaholm ställde upp med följande lag:

Johan
Koffe-Rabih-Filip-Tony
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Hassan
Mange-Freddie

Bänken:
Tobbe
Said
J-K

Lekstorp
mönstrade följande lag (nästan säker på att det stämmer):

Syrén
Nilhag-Höglund-Hedström-Ljungberg
Granqvist(C)
Johansson-Pätsi
Fransson-Gylling-Söderberg

Bänken:
Mattsson
Valli
Ivarsson

Matchen började med ganska stort bollinnehav för LIF, dock var den största delen av detta bollinnehav på egen planhalva. Götaholm försökte väl mest ligga rätt och lösa mittfältet där Robin Granqvist, Marcus Pätsi och Marcus Johansson snurrade omkring och bytte platser. Götaholm hittade rätt i sina positioner och ofta slutade det med en längre boll från LIF:s backlinje. Det blev lite halvfarligt på några långa inkast av Danny Höglund och några gånger när Pätsi fick vända upp med boll. Marcus Gylling och Sebastian Fransson var även nära några gånger att komma igenom. Götaholm hittade dock stundtals lite spel via mitten och Shafie fick lite bollar att jobba med. Mange fungerade bra som bollmottagare och Hassan fick lite boll på sin kant.

Det är dock LIF som tar ledningen. Götaholm får inte riktigt undan bollen efter en hörna (eller möjligen ett långt inkast) och bollen hamnar hos Pätsi utanför straffområdet samtidigt som en Götaholmspelare halkar och Pätsi kan trampa in i straffområdet och skjuta in 1-0 lågt bakom Johan. Ganska logiskt då LIF var det mer bollförande laget i början av matchen.

I den andra halvan av första halvlek så är det dock Götaholm som tar över spelet. Plötsligt vågar laget hålla i bollen lite och hitta lite kombinationer och spelvändningar. Shafie börjar få lite mer boll på mitten och både Hassan och Freddan får bollar att jobba med på kanterna. Chanserna börjar även komma och Rasta får den första. Koffe hittar in med en boll i straffområdet och Rasta får först ett försök med högern och sedan med den näst bästa foten. Han slaskar iväg ett lågt vänsterskott som letar sig ner mot stolproten men där ligger Emil Syrén som en rem och kan rädda till hörna. Inte långt efter kommer dock kvitteringen, den annars så säkre Robin Granqvist spelar bollen rakt på Mange som kan hitta Freddie snabbt i djupet. Freddie tar med bollen in i straffområdet och kan lugnt placera in 1-1!

Götaholm skapar även ett par heta chanser till (möjligen kom de innan målet). Götaholm hittar en bra spelvändning och Freddan får skottläge i straffområdet men Syrén är upp med en hand och räddar till hörna. Freddie får ett till läge när på en frispark som lyfts in men nicken går över. Mange fixar en frispark precis utanför straffområdet men tyvärr slarvar Rasta bort den chanser med en riktigt kasst slagen frispark.

När det verkar som Götaholm har tagit över matchen så slår LIF till. LIF får en hörna och det blir lite flipperspel och bollen rensas inte undan. Rabih har chansen men dras lite i axeln och till slut hamnar bollen hos Fransson som kan placera in bollen. 2-1 till Lekstorp och riktigt surt för Götaholm.

Trots underläge i halvtid kändes det positivt hos Götaholm då man efter det inledande LIF-övertaget spelade upp sig rejält.

Tyvärr så fick Shafie en smäll över knäet och fick kliva av och med det så tappade Götaholm en hel del av spelet via mitten.

LIF började bättre i andra och ganska snart kan de utöka till 3-1. En LIF-hörna rensat undan men bollen spelas in igen. Tyvärr tittar Götaholm för mycket på boll Johan får inte mycket hjälp. Bollen studsar omkring lite innan Danny Höglund (av alla jävla spelare) som inte orkat hem, lyckas få bollen i mål.

Efter detta orkar Götaholm aldrig resa sig igen. Ganska snart därefter kan Fransson göra sitt andra mål på en riktig slaskträff som letar sig in vid stolproten samtidigt som Johan halkar till.

Götaholm försöker men orkar inte och kommer inte så långt. Det blir mest chansbollar upp mot Mange och Tobbe. Båda lagen börjar tröttna och det blir väldigt långa lagdelar och stora ytor. Det tilltagande snöande hjälper ju inte och det blir lite chansartat från båda håll. Båda lagen byter en del och det märks vem som har den bredaste truppen. LIF kontrollerar matchen och kan stundtals rulla ganska ostört då Götaholm inte orkar komma upp i press.

Tyvärr blir det även både 5-1 och 6-1. Rasta ska nicka hem mot Filip men Fransson hinner emellan och kan ta sig förbi och göra sitt tredje mål för dagen. Sista målet kommer på en retur som går rakt ut till Alexander Ivarsson som kan göra mål.

Matchen blev ganska fysikt och trots hårda tag så gick det aldrig över gränsen.

Vissa saker kan väl fastslås efter denna matchen:

-LIF kommer att vara ett topplag iår och har en stabil och bred trupp utan några riktigt svagheter i någon lagdel.
-Götaholm behöver nog få igång ett par gubbar till eller/och knyta till sig några gubbar till om det ska bli en framgångsrik säsong.
-Götaholm visade dock att man kan spela bra fotboll...dock räcker inte 20 minuter när matchen är 90.
-Danny Höglund pratar konstant.
-Robin Granqvist låg ner i snön efter en LIF-hörna, ett litet brottarkast fixade det. Alltid något ;-)Götaholm tar nya tag imorgon då det är Säve som står för motståndet. 18.30 på Kviberg.

----------------------------------------------------------------------------


Det blev repass även för Marieholm i ÖC. Götaholmaren har ingen koll på matchbilden...

SKIF Semberija slog FK Kozara och Sävedalen slog ut FC Bosona.

Semifinaler den 14/3:

Bergsjö IF - Sävedalens IF (18.00 Kviberg)
SKIF Semberija - Lekstorps IF (20.00 Kviberg)

--------------------------------------------------------------------------------------

Gårdas mål mot BK S:T Jacob gjordes av Alexander Nylin och bröderna Gokah (Mawuli och Sebastian).

--------------------------------------------------------------------------------------

Good night & good luck...

#6

Dan före dan...

Imorgon smäller det i Östra CupenGötaholm tar emot Lekstorp klockan 20.00 på Kviberg. Götaholm genomförde en lugn träning, särskilt för startspelarna i morgondagens match.

Det var bra med folk på träningen och till och med dansken hade hittat dit. Det var även två nya killar och testade, Niklas och Alexander. Niklas har ett förflutet i just Lekstorp där han spelade för 2-3 säsonger sedan. Efter ett litet uppehåll är han sugen på att lira boll igen.

Hos Götaholm saknas tyvärr Felix som skadade sig på senaste träningen. Ljungan lyser fortfarande med sin frånvaro och Abdi har ingen sett till på länge. Annars är alla tillgängliga för spel.

LIF har inte släppt någon trupp ännu men de lär ju komma med sina bästa gubbar.

Det har ju varit lite hets på sina håll inför matchen men allt har ju varit med glimten i ögat. Men självklart är det inget lag som vill förlora. Det är ju inte bara en semifinal i cupen som hägrar men det gäller också att sätta ner foten inför säsongen.

Götaholmaren tror ju starkt på att LIF kommer återfinnas i toppen av 6A iår och det man har sett i Östra Cupen förstärker väl bara den tanken. Det blir en riktig värdemätare för Götaholm som dock kommer med många positiva saker från vinsten över Romelanda.

Götaholm spelar ju även match på torsdag och då är det Säve som står för motståndet. Alla som har tränat och inte spelar imon kommer att spela i torsdagens match.

Imorgon spelas ju även de andra kvartsfinalerna i Östra Cupen och det är ju fler 6A-lag kvar i turneringen. Marieholm ställs mot Bergsjö IF. BIF med gamle Västkustentränaren Kenneth Lindfors spelar ju i 4:an men åkte på en riktig smäll mot seriekollegan Kortedala i lördags. Kortedala vann med 6-0! Kanske en liten skrällchans för Marieholm. Offensivt lär det ju inte vara några problem för MBoIK!

De två sista kvartsfinalerna spelas mellan FK Kozara-SKIF Semberija och Sävedalens IF-FC Bosona.

---------------------------------------------------------------------------------Gårda slog BK S:T Jabob med 3-2 igår men mycket mer än så vet inte Götaholmaren just nu.

--------------------------------------------------------------------------------------

Imon är det bara Full Fart Framåt som gäller!!!

#6

Paolo Guerrero!

Nu har Götaholmaren fått tag i lite mer info från Marieholms holmgång med Utbynäs (en match som slutade 4-4).

USK ledde med 2-0 i halvtid efter en första halvlek som var jämn med många chanser åt båda hållen men med oskärpa från Marieholms håll. Marieholm startade andra halvlek mycket bättre och kunde reducera genom Leandro (en ny spelare från Portugal som imponerade hela andra halvlek). MBoIK fortsätter att trycka på och Jimmy-Cannon Nwadinkpa gör två mål och ger Marieholm ledningen. Den utökas senare även till 4-2 genom Bljerim Hoti. Marieholm slappnar nu av och det kommer att straffa sig. Utbynäs kommer tillbaka och både reducerar och kvitterar. I slutet har även USK två riktigt bra chanser att avgöra matchen!

Marieholms lagkapten Toni Ceesay, som Götaholmaren pratat med, tyckte att ett oavgjort resultat var rättvist sett över hela matchen.

---------------------------------------------------------------------------------------

Gårda BK spelar sin fjärde träningsmatch idag (20.00 Heden) mot 6B-laget BK S:t Jakob. S:t Jabob kom åtta i 6B förra säsongen och har under försäsongen 2012 spelat 2-2 mot Pushers (6C).

---------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det mindre än 48 timmar till cupmatchen mellan Götaholm och Lekstorp och det lär nog gå hett till på onsdag. Förhoppningsvis inte lika hett som det gick till i Bundesliga i helgen:#6

Dagens matcher...Bokedalen slog Björndammen i årets första möte mellan två 6A-lag. 2-0 blev det efter mål av Johan "Post" Nilsson och Patrick Allen.

Det verkar varit en match med mycket kamp men lite mer boll för BIF under den första halvleken och lagen har varsin bra chans. BBK:s Anton Linde bränner ett friläge och BIF:s Niklas Nilsson har ett bra skott som smeker stolpen.

I andra halvlek kan BIF ta ledningen när Johan "Post" Nilsson hänger in en frispark från 30-35 meter rakt upp i krysset! 2-0 kommer lite senare när Niklas Nilsson kan driva ner till kortlinjen och servera Patrick Allen som inte gör något misstag.

Björndammen var nöjda med sin första halvlek men kände att de tappade i den andra.

BIF:s matchrapport hittas HÄR.

Björndammens matchrapport ligger på deras Facebooksida.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kurdistan spelade mot Somaliska idag men den matchen avbröts när Somaliska ledde med 3-2 då bråk uppstod. Enligt Kurdistan så attackerades en av deras spelare våldsamt och bråk uppstod efter detta...

-----------------------------------------------------------------------------------

Imon har Götaholmaren förhoppningsvis hittat lite mer info från helgens matcher...

#6

FC Roma imponerar!

Götaholmaren hade helt missat att FC Roma United spelade träningsmatch igår då det varken framgick på deras hemsida eller förbundets. Hur som helst blev det en riktigt fin skalp för nykomlingarna i 6A!För motståndet stod alltså FK Kozara, som spelade i division 4 2011, och som slog ut Croatia i Östra Cupen förra helgen.

Det verkade som Roma var det hetare laget direkt och de kunde kontrollera mittfältet och sedan hitta sina snabba spelare i djupled. Roma specielle målskytt (13 mål förra säsongen) Mahmoud Hammudeh gjorde både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Den höga pressen som Roma satte på Kozaras backlinje gav utdelning och de fick ingen ro att rulla boll. Kozara reducerar dock precis innan halvtid.

Spelet blev lite mer fram och tillbaka under den andra halvleken men Jasmin Saric kunde utöka Romas ledning till 3-1 genom en frispark.

Hammudeh avslutade sedan målskyttet med att fullborda sitt hattrick och ge Roma en mycket fin 4-1 seger.


Tremålsskytten Hammudeh

FC Romas matchrapport hittas HÄR.

FC Roma lär nog ställa till det för en hel del lag när 6A drar igång!LIF hade ändrat en hel del i laget från förra helgens lyckade cupäventyr och en hel del tongivande spelare saknades. Enligt rapporter en hel del sjuka spelare på sina håll men även en medveten rotation och låta fler spelare i den breda truppen visa upp sig.

Hemmalaget börjar matchen bäst och sätter press på Nol och Marcus Gylling har ett utmärkt läge att göra mål men missar. Nol är inte ofarliga och kan ställa om snabbt och då blir det farligt. Det är också Nol som gör 1-0 efter ett inlägg och lite missförstånd hos LIF. Detta resultat står sig i halvtid.

Nol börjar andra halvlek klart bäst och LIF hittar inte sitt spel. LIF:s målvakt Tommy Malmqvist storspelar och avvärjer 3-4 frilägen i början av andra halvlek. Sakta men säkert tar sig dock LIF tillbaka in i matchen och höjer sig. 

LIF börjar hitta kombinationer och då kommer även chanserna. I slutet av matchen tar sig Sebastian Fransson igenom och blir fälld med straff som följd. Den sätter han som vanligt själv och det är kvitterat.

LIF var väl inte så nöjda med denna instats men om inte annat visar det att LIF har en väldigt bred trupp då de nästan kan ställa upp med två starka startelvor.

LIF:s matchrapport hitta HÄR.  

Lekstorp lär dock inte ha några problem att ladda om till onsdagens cupmatch mot Götaholm. Inte helt oväntat har ännu en match-affisch dykt upp:

Den enda informationen om denna matchen kommer från FC Fyrklöverns hemsida. Det verkar som FCF vann matchen med 3-0.

Fortsatt tungt för Croatia som får leta vidare formen. Det är ju fortfarande en bit kvar till serien men två mål framåt på fyra matcher måste kännas lite oroväckande.För tillfället har Götaholmaren inget mer info om denna match förutom resultatet men vi jobbar på det...

--------------------------------------------------------------------------------

Det spelas ju en del matcher idag också. Det verkar som Kurdistan har match idag, möjligtvis mot Somaliska.

Götaholmaren återkommer med resultat senare ikväll eller under morgondagen!

#6

Inför helgen...

Det är en del 6A-lag i farten och så här ser helgens matcher ut:

LÖRDAG 3/3

CROATIA GÖTEBORG - FYRKLÖVERN (13.30 Bergsjövallen)

Croatia och Fyrklövern gör ett nytt försök att spela en träningsmatch (det första försöket blev inställt). Fyrklövern är ju ett nystartat lag som kommer att spela i 7B. De har hunnit med ett par träningsmatcher redan under 2012:

BK Bifrost 2-0 VINST
Säve 1-1 OAVGJORT
Tuve 0-1 FÖRLUST

Helt ok för ett nystartat division 7-lag. Croatia har ju spelat tre matcher (och jagar sin första vinst), förlust mot Hovås/Billdal, den avbrutna förlustmatchen mot Lundby och nu senast när man åkte ur cupen mot FK Kozara.

Svårt att veta vart vi har Croatia. Kanske får vi några svar efter morgondagens match...

LEKSTORPS IF - NOL IK (12.15 Lekstorpsvallen)

LIF slipar formen inför kvartsfinalen i cupen på onsdag med att möta Nol. Nol slutade trea i 6D förra året och lagen möttes även under försäsongen 2011. Då blev det en 2-1 vinst för LIF efter två mål av Marcus Pätsi.

Nol har än så länge mött bra motstånd och det har blivit förlust mot division 4-laget Kode med 1-3 och mot nya division 5-laget Lundby med 0-2.

LIF verkar komma till spel med ett stabilt lag även om några gubbar verkar fattas. Tommy Malmqvist verkar vakta målet istället för Emil Syrén och mittbackarna Danny Höglund och Johan Hedström är inte heller med.

MARIEHOLM BoIK - UTBYNÄS SK (13.15 Gunnaredsplan)

Båda dessa lag var ju igång i Östra Cupen där MBoIK ganska lätt slog ut BK Wobbler medans USK fick respass av Sävedalen.

Marieholm har äntligen fått igång en hemsida och den ligger länkad till höger. Sen om det händer något på hemsidan är en helt annan sak men iallafall ett steg i rätt riktning :-).

USK hankade sig kvar i femman förra året och har ju gamle Götaholmstränaren och Leedssupportern Ronny Svedberg som tränare.

Känns som en lagom värdemätare för Marieholm och det lär nog bli betydligt tuffare än mot Wobbler.

SÖNDAG 4/3

BOKEDALENS IF - BJÖRNDAMMENS BK
(12.00 Jonseredsplan)

Försäsongens första 6A-fight är ett faktum och det är Bokedalen och Björndammen som drabbar samman. BBK har ju imponerat med en del fina prestationer och Bokedalen har en storvinst i sin enda träningsmatch.

Efter en snabb titt på lagens hemsidor verkar det som båda lagen kommer med bra trupper till denna match.

Ska bli en intressant fingervisning inför serien...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Verkar som United Africa kommer att göra träningsmatchdebut för året snart. Enligt förbundets sida blir det match mot Masthugget nästa lördag (10/3).

UAFC har nu även börjat träna ute (på Bergsjövallen) och i och med det är alla 6A-lag igång med utomhusträningen och när UAFC har spelat mot Hugget har även alla 6A-lag spelat träningsmatcher!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Spänningen börjar byggas upp inför cupmötet mellan Götaholm och Lekstorponsdag och det är hårda ord från vissa håll. Det verkar dock som det kommer bli en hel del folk från Gråbo på onsdag.

Är dock inte helt hundra på vart traktorparkeringenKviberg finns?

Det verkar även som match-affischer har dykt upp:


Rykten säger att det även kan finns fler affischer där ute...

#6


Pedro? ¡Sí! Desde Barcelona? ¡Sí!

Ganska oväntat dök det upp en ny kille på träningen idag. Han hade visst kollat på förra träningen och pratat lite med ledarna om att att testa idag.

Killen är spanjor och studerar i Göteborg och heter Pedro. Inte helt oväntat är han från Barcelona. Inte ofta man har en kille som heter Pedro från Barcelona som provtränar...

Han gjorde en helt ok träning och skulle komma igen nästa vecka.

Götaholm har ju även haft en ny målvakt som idag gjorde sin andra träning och han svarade för några fina räddningar, bland annat total idioträddning precis under ribban.

Även Sanan var och tränade igen och vi får se vad det leder till. Men positivt med lite nya gubbar som testar.

Annars var det en ganska tung träning och det var nog även lite tunga ben ifrån tisdagens konditionsdel. Götaholm har faktiskt träningsledigt i helgen för att ladda ordentligt inför nästa vecka då det är fotboll fyra dagar: 

tisdag-träning
onsdag-Östra Cupen mot Lekstorp
torsdag-träningsmatch mot Säve
lördag-träning

Det verkar även som det kan bli bra drag på onsdag i Östra Cupen mot Lekstorp, enligt LIF:s hemsida kommer deras nystartade supportergrupp ULTRA till Kviberg...

---------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon kollar vi in helgens matcher!

#6
 


RSS 2.0