Mer...



Om vi börjar med det som är kvar från helgen så vann United Africa FC över Somailia SK med 3-2 i lördags. UAFC tog ledningen efter ca en halvtimmes spel genom Gilbert Mensah vilket också stod sig till halvtid.

Calvin Okafor hade chansen att utöka ledningen från straffpunkten men den chansen missades. Istället kunde SSK både kvittera och ta ledningen genom två frisparkar. Dessutom fick UAFC:s Andy Erheriene utvisad och fick avsluta matchen med 10 man. Trots detta kunde UAFC vända matchen genom mål av Gerald Tita och Stephen Igbinoba (straff).

När det gäller UAFC så ryktas det även att några av deras spelare har dykt upp hos 5B-klubben Kaverös. Både Ojo David och Calvin Okafors namn cirkulerar. Götaholmaren försöker bekräfta dessa rykten och har hört sig för bland sina Kaveröskontakter men väntar för tillfället på klara besked.



Bokedalen spelade igår och det var mot division 4-laget Mölnlycke IF och inte mot division 6-laget Mölnlycke BK som Götaholmaren först skrev. Det misstaget skylls helt på förbundets sida där det stod Mölnlycke BK.

Hur som helst så verkade det som MIF ställde upp med ett lag blandat av juniorer och a-lagsspelare.

Mölnlycke tog tag i spelet och var det laget som skapade de hetare chanserna i början och BIF:s målvakt Sebastian Zangenberg fick göra några fina räddningar. Det är även MIF som tar ledningen i matchen och de fortsätter att vara det bättre laget i den första halvleken. BIF får dock ett jätteläge att kvittera när Niklas Nilsson får ett friläge precis innan halvtid men skottet går utanför.

BIF höjer sig till viss del i den andra halvleken men mycket av det fina spelet från tidigare träningsmatcher lyser med sin frånvaro. Laget lyckas dock kvittera genom Kristoffer Johansson. Matchen står och väger lite och MIF har en hel del heta chanser att återta ledningen. Istället blir det BIF som avgör matchen, Jan Matuszczyk står för en fin prestation när han vinner boll och kan ta sig förbi två försvarare och placera in bollen.

BIF var väl nöjda med segern men inte med spelet.

------------------------------------------------------------------------------

Enligt förbundets sida spelar Marieholm och Rannebergen träningsmatch idag. Om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar har dessa lag redan mötts en gång under försäsongen.

Götaholm tar emot FC Fiskebäck imorgon på Kviberg (20.00). Förhoppningsvis får Götaholm ordning på spelet, både offensivt och defensivt.

Imorgon spelar även Björndammen mot Härryda. Götaholmaren vill minnas att även dessa lag redan mötts en gång under försäsongen.

Västkusten spelar också imon och tar sig an BK Tynnered, som gick upp från 7B och ska spela i 6B 2012.

------------------------------------------------------------------------------

Annars är ju veckans stora match självklart finalen i Östra Cupen där 6A:s skrällag Lekstorp ska ta sig an division 2-laget Sävedalen. 19.00 börjar matchen på Bläsebovallen imorgon tisdag.

LIF verkar komma med en stabil trupp till matchen. Dock saknas lagkaptenen och det defensiva ankaret på mittfältet, Robin Granqvist. Han befinner sig på After-Ski eller möjligen i skidbacken i Bad Gastein i Österrike.

Det är väl ingen vild gissning att Sävedalen kommer att dyka upp med ett slagkraftigt lag imorgon.

Götaholmaren önksar självklart Lekstorp lycka till och hoppas på ännu en skräll...

------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0