The return of the king...

Det var både bra och dåliga nyheter på Götaholms träning idag. Den riktigt tråkiga nyheten är att Felix kommer att vara borta minst sex veckor. Han var och kollade upp sitt knä och det såg inte bra ut. Kryckor och vila i sex veckor alltså...

Den glada nyheten var att Martin "Ljungan" Ljungdahl dök upp! Förhoppningsvis betyder detta att han kommer att köra på nu!

Träningen genomfördes med 17 gubbar på ett väldigt blåsigt Kviberg. Freddie åkte på en så kallad "supertunnel" i kvadraten. Alltså att han blev tunnlad två gånger under samma runda som han jagade i mitten. Båda gångerna var det Koffmaestro som låg bakom förnedringen.

Annars var det en ganska lugn träning med en hel del spel på en mindre plan och lite skott på slutet. Många var sega från veckans hårda matchande.

Roligast idag var Bengan när han skulle lära Pedro fotbolls-svenska. Han hade förklarat två svenska ord för Pedro när han fick en boll. Det första var "rygg" vilket Bengan förklarade betydde att han hade en gubbe i ryggen och inte skulle vända. Det andra "svenska" ordet var alone! Som betydde att han var ensam och kunde vända om! Humor i världsklass!

Pedro är i stort sett klar för Götaholm men eftersom det är en internationell övergång så ska papperna ner till Barcelona och vända...

Målvakten Mirza är också på gång att bli Götaholms spelare. Tror att han spelade för FC Bosona sist så det ska nog inte vara några problem...

--------------------------------------------------------------------------------

Efter träningen genomled man QPR:s match mot Bolton där QPR ännu en gång lyckades förlora mot en bottenkonkurrent trots en massa chanser och stundtals bra spel.

För att bli av med frustrationen över att QPR håller på att spela sig ur Premier League så blev det en liten promenad...som ledde till Bergsjövallen och andra halvlek av United Africa och Masthugget!



Enligt en Hugget-supporter hade hans lag tagit ledningen i matchen och sedan hade UAFC kvitterat i en annars jämn första halvlek.

En del var att känna igen hos förra årets stora överraskning, United Africa FC. Götaholmaren kände igen en del spelare från 2011. Andy Erheriene var kapten och lirade mittback i vad som verkade vara en trebacklinje. Rutinerade Samir Abbas spelade vänsterback. UAFC:s bästa målskytt förra året, Calvin Okafor, spelade centralt på mitten och låg ofta långt ner i banan. På topp var Götaholmaren ganska säker på att Gilbert Mensah (6 mål förra året) spelade.

UAFC hade inte oväntat mycket boll i den andra halvleken, men det märktes att de inte har tränat ute så länge och att det var deras första träningsmatch. Bollen rullades i vanlig UAFC-anda men tempot var inte särskilt högt och passningsprocenten var väl sådär. Defensiven, som var så stabil förra året, såg stundtals lite skakig ut. Trots att UAFC hade mest boll i andra halvlek bommade Masthugget två-tre riktigt öppna lägen.

UAFC:s duktige målvakt från förra säsongen, Solomon Kunle Akotun syntes inte till. Istället stod två andra målvakter varsin halvlek. Målvakten under andra halvlek gjorde några fina räddningar men kändes inte som Akotun-klass.

UAFC:s spelövertag gjorde att laget skapade en hel del bra chanser och målen kom också till slut. Duktige mittfältaren #4 (är inte hundra på namnet) tog sig fram och in i Masthuggets straffområde och kunde via en försvarare göra 2-1.

UAFC fortsatte att föra matchen även om Hugget som sagt skapade lite lägen, ofta var detta när UAFC försökte spela sig ur sitt eget straffområde.

Calvin Okafor hade en bra frispark i ribban och lite senare kunde Gerald Tita göra 3-1 efter att han snurrat med MBK-försvaret.

Lite svårt att veta vad man ska säga om UAFC i nuläget. Taktiken är samma som förra året, mycket rull inom laget och duktiga spelare i en-mot-en lägen. Defensiven såg dock lite svajig ut stundtals och det märktes som sagt att det var lagets första träningsmatch.

Det är ju inte nu laget ska vara som bäst...

Även svårt att veta vad Masthugget håller för klass iår. Jämfört med andra division 6-lag som Götaholmaren sett eller spelat mot iår så känns det nog inte som Hugget kommer vara ett topplag i 6C.

Sen vet ju inte Götaholmaren alls om det fattades spelare i något av lagen.

Götaholmaren vågade sig även på ett snack med några UAFC-spelare efteråt...

Skönt att ALLA 6A-lagen nu är igång med träningsmatcherna!








Björndammen stod för dagens kross och 6A:s försvarare bör nog lägga namnet Anton Linde på minnet. I en ganska jämn första halvlek spelade Linde fram Victor Bylin till 1-0 och gör 2-0 på straff efter att han själv blivit fälld. Cruz Azul fick även en spelare utvisad i samband med straffen.

I den andra halvleken gör BBK fem mål, eller rättare sagt: Anton Linde gör fem mål och landar alltså på sex mål för dagen!

BBK kan ha något stort på gång här!



LIF rider vidare på framgångsvågen och är obesegrade på försäsongen. Mannen för dagen var lite oväntat Marcus Johansson (mest känd för sin svaghet för ostskivor) som stod för ett hattrick! Sebastian Fransson gjorde som vanligt mål och Marcus Gylling fick äntligen peta in den.

Det gäller ju dock att vara som bäst när det gäller sen. Har laget toppat formen alldeles för tidigt?




Öjersjö började lite svagt men när de väl fick igång spelet så var det inga större problem att slå klassiska division 7-laget Proletären FF. Mikael Kubic stod för ÖIF:s båda mål i den första halvleken och sedan gjorde Mikael Nilsson och Martin Biegajlo varsitt i andra.



För tillfället har Götaholmaren inte så mycket mer än resultatet.



Croatia tog en efterlängtad seger idag. Det blev en 3-2-seger över division 4-laget Sandarna. Även om Sandarna säkert la en hel del krut i torsdags då de tvingade Utsikten still straffar i Västra Cupen så är det självklart en finfin skalp för Croatia.

I den första halvleken hade Sandarna mycket boll men Croatia låg rätt i sina positioner och halvleken slutade 0-0.

Till den andra halvleken bytte Croatia in lite offensiva krafter och detta gav utdelningen. Mikael Sepahi gav Croatia ledningen efter passning från Genc Doroci. Lite senare hittade Doroci Sepahi igen och plötsligt hade Croatia en 2-0 ledning.

Sandarna kom dock tillbaka och kunde både reducera och kvittera genom två frisparkar.

Precis som i All-Starmatchen förra året klev dock Vllaz Ibishi fram och i slutet och kunde placera in bollen från utanför straffområdet.

En viktig vinst för Croatia!

Croatias matchrapport hittas HÄR.

Croatia har också gjort klart med en ny spelare. Nykomlingarna Kurdistan tappar sin mittback Hardi Mustafa till Croatia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mycket 6A-action idag och en hel del matcher även imorgon!

#6



Kommentarer
Postat av: Bokedalen

Bokedalen spelade ändå. nytt motstånd dock.

2012-03-11 @ 17:59:24
Postat av: Hugget

Masthugget spelade 7-8 gubbar som inte har spelat så mkt under försäsongen. alltså inget "toppat" lag

2012-03-12 @ 20:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0