PFC-intervju och lite annat...

Götaholmaren tog sig ett snack med Jonatan Borg från nykomlingarna i 6A Partille FC:
Götaholmaren börjar med att hälsa PFC välkomna till 6A!
 

Tack!

 

Hur känns det att till slut gå upp (efter kval) och sedan till slut hamna i 6A?

 

Det känns väldigt bra att gå upp och att då hamna i 6A. Vi blev ju först placerade i 6C och de timmarna vi i så fall skulle vara tvungna att lägga på vissa matcher lockade inte alls. Vissa pratade till och med om att kanske lägga skorna på hyllan om det skulle blivit verklighet.

 

För de som inte känner till Partille FC kan du redogöra lite för hur laget blev till?

 

Partille FC har sin bakgrund i Partille IFs C-lag. För några år sedan startades det ett C-lag i PIF där de flesta spelarna kom ifrån PIF på ett eller annat sätt, vissa direkt från seriefotbollen och andra från olika långa uppehåll från det gröna fältets schack. Det vanns ett par serier när det så bestämdes att göra ett A-lag av det. Partille IF blev alliansförening med de två fotbollsklubbarna Partille IF FK (gamla PIF numera div 4) och Partille IF FC under sina vingar. Tanken med detta är att det ska finnas ett alternativ till PIF för framför allt de juniorer som kommer upp till seniorverksamheten men känner att de inte kanske vill satsa och träna flera dagar i veckan. Istället för att de då slutar ska PFC finnas och ge dem ett alternativ. För er som tror att detta gör att vi kan låna div 4-spelare när vi behöver har helt fel, det behövs som alltid övergångspapper. :):)

Det verkar finnas en hel del rutin i laget. Är det några gubbar som är särskilt viktiga?

 

Haha, jo rutin finns det! :P:P Tror vi är 12 spelare i laget som även var med och vann 6A 2004 med PIF och flera av oss har sedan spelat både division fyra och tre. Har aldrig varit ett fan av att lyfta fram enskilda spelare men kan ju säga att många av oss är bra på att stå rätt och känner varandra utan och innan, och det kryddat med ett gäng 20åringar som inte har några problem med att springa en massa ger en riktigt bra mix.

 

Hur ser det ut med nyförvärv inför nästa säsong? Några tunga namn på väg in?

 

Vi har en del trådar ute men inget klart ännu. Kan även komma att bli någon mer på ledarsidan.

 

Du hade en riktigt fin blogg om Partille IF när du spelade där. Är det några planer på att dra igång en PFC-blogg?

 

Kul att du tyckte om den. Den bloggen startades som ett komplement till tränares mångåriga blogg för att ge spelarens synvinkel på fotbollslivet. Den hette ju InsidePIF och snart ploppade det även upp en OutsidePIF som en skadad spelare skrev, och kort därefter även en OldsidePIF som skrev om oldboysen. Det gick även rykten om att en OffsidePIF var på gång... Det behövs läggas ner en hel del tid för att hålla uppe en bra nivå på en blogg och känner inte att jag har den tiden just nu. Är mäkta imponerad över din blogg och det arbetet du lägger ner, gött jobb!

 

Hur bra koll har du på 6A och lagen i serien?

 

Har väl en del koll men det kunde varit bättre. Förutom Jedinstvo och Somalia var det ett tag sen jag mötte nåt av lagen i serien. Ska försöka kolla lite träningsmatcher innan seriestart. Annars är ju ett bra sätt att hålla koll på Götaholmaren. :):)

 

Om du får sia om framtiden, hur går det för Partille FC i 6A 2013?

 

Alltid svårt att säga men tror vi håller oss kvar med lite marginal i alla fall.

 

Tack så mycket och lycka till!

 

Tack själv och detsamma!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lekstorp lämnade 6A och en hel del starka profiler lämnade då serien. Nu lämnar en av de största profilerna LIF. Danny Höglund lägger skorna på hyllan. Som flerbarnsfarsa satsar han på familjen och han ska även tillbaka till skolbänken. Respekt för det tycker Götaholmaren...

 

Känns dock inte helt främmande att herr Höglund kanske dyker upp med en kommentar eller två ändå på Facebooksidan.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Götaholm genomförde en riktig bra träning idag på ett kallt Kviberg. Det känns som det snart kommer att kunna presenteras ett par nyförvärv av bra klass...

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Götaholmaren funderar även en hel del på framtiden för bloggen och förhoppningsvis kommer detta leda till positiva förändringar!

 

#6


Götaholmsträning & Gårdamatch

Götaholmaren gillar öppenhet och har varit öppen med vilka nya spelare som tränat med Götaholm under denna frimånad (så länge spelarna själva godkänt detta). Nu är det dock så att vissa högre makter i föreningen inte riktigt gillar detta då de är rädda att andra lag ska kontakta spelarna.
 
Götaholmaren anser dock att fördelarna är större än nackdelarna. Om en spelare läser på bloggen att till exempel vissa spelare från lag högre upp i divisionerna tränar med laget så visar det att Götaholm är allvarliga med sin satsning. Dessutom kan det locka fler spelare att komma och provträna om de känner igen namnen på duktiga fotbollsspelare. Att Götaholm möjligen kan få tillbaka sin gamla målvakt (och skriver det bloggen) kan ha den effekten att andra gamla Götaholmare tänker till och kanske vill komma tillbaka och vara med på denna satsning.
 
Dessutom ska den positiva effekten av att bli omskriven här som ett möjligt intressant nyförvärv inte underskattas.
 
Visst finns risken att tränare för andra klubbar läser bloggen och kontaktar Götaholms möjliga nyförvärv men som sagt så anser Götaholmaren att det positiva övervinner det negativa.
 
Trots detta så vill inte Götaholmaren stöta sig med de styrande elementen och därför får väl bloggen fundera på vad som skrivs gällande spelare som provtränar med klubben...
 
Det ska ändå påpekas att detta är inte Götaholms blogg, detta är min blogg om Götaholm och 6A.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
Måndagens Götaholmsträning var ännu en gång välbesökt (runt 25 spelare). De flesta av de nya spelarna som testat efter seriens slut var där. Det strävsamma paret ______ _______ & ______ _________ kör vidare och Götaholm hoppas självklart på en övergång för denna __-duo. _____ ____ från _______ __ fortsätter även han att träna med klubben och också där hoppas självklart Götaholm på ett nyförvärv.
 
Även gamle Götaholmsspelaren ______ "____" ______ har tränat med Götaholm ett tag och förhoppningsvis väljer han att återvända.
 
Det dök även upp en nygammal bekantskap, nämligen ____ _____ (född 1993). _____ har ett förflutet i Götaholm då han spelade juniorfotboll för klubben och även var och nosade på a-laget. Lämnade dock GBK våren 2010 och begav sig till Utsiktens juniorlag där han bland annat var kapten 2011. Han var även uppe och spelade i klubben b-lag men tyvärr fick han hela säsongen 2012 förstörd av skador. Nu dök han alltså upp och testade lite med sin gamla klubb och det såg stundtals väldigt lovande ut. Vi får se hur fortsättningen ser ut...
 
Själva träningen var helt ok på ett regnigt Kviberg. Efter uppvärmningen var det dags för smålagsspel och en avslutningsövning innan träningen avslutades med spel på helplan. Det bjöds på hyfsat spel och en och annan tunnel...
 
Götaholm har gjort klart med en till träningsmatch och det är mot de gamla rivalerna Utbynäs. Matchen spelas den torsdagen den 6/12Kviberg med start 18.30. Bara att plocka fram sina knickers!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gårda BK spelade träningsmatch idag mot just Utbynäs och den matchen slutade med seger för Utbynäs med 3-1. Målskytt för Gårda var Viktor Ryberg på en frispark (uppenbarligen var det inte bara tur mot Götaholm i serien). Gårda hade ledningen och den första timmen var laget starkare men USK vägde lite tyngre till slut och kunde kvittera och även ta ledningen. Slutresultatet fastställdes på en kontring i slutet. Gårda hade även lite problem med målvaktsspelet och fick spela med utespelare i kassen.
 
Sebastian Fernberg och Alexander Bergman var enligt rapporter Gårdas bästa spelare i denna matchen.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
FC Bosona söker träningsmatch till nästa vecka. Helst division 6-lag. Hör av er till Sean 0735123934.
 
#6

Lite blandat...

Det verkar klart att Västkustens BK kommer att spela sina hemmamatcher på Heden nästa säsong. Dock har laget inga planer på att få förbundet att flytta VBK från 6A. Då Lekstorp med största sannolikhet lämnar 6A så slipper ju lagen i 6A att åka ut till Gråbo nästa säsong och då känns ju en liten tur in till centrum inte så jobbig.
 
När det gäller tränarfrågan i VBK så är det ett par namn som cirkulerar men inget som i nuläget är klart...
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Hos Gårda BK har målvakten Mattias Sandsten (född 1989) varit och testat. Inte oväntat har Sandsten ett förflutet i Qviding.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Rannebergen har enligt uppgifter förstärkt offensiven med Enis Avdijaj från FC Bosona. Avdijaj vann FCB:s poängliga med 9 mål och 11 assist 2012. Enligt rapporter en riktigt snabb ytter.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm hoppas få tillbaka sin målvakt Markus Manninen som förra säsongen spelade i division 4-laget Kärra (som vann sin serie och spelar i trean nästa år). Det blev dock inte så mycket spel för Manninen då en knäskada på försäsongen förstörde detta.
 
Om Manninen får ordning på sitt knä och spelar fotboll 2013 så blir det för Götaholm.
 
Ett glädjande besked då Manninen säsongen 2011 tillhörde 6A:s bästa målvakter vilket också ledde till att Kärra fick upp ögonen för honom.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
#6

LIF byter serie & sista ÖIF Rasta-TV!

Ett reviderat förslag till serieindelningen för nästa år har dykt upp på förbundets hemsida. När det gäller 6A var självklart den stora förändringen självklart att Lekstorps IF inte längre finns med!
 
Ryktet har cirkulerat ett tag från olika håll och även om LIF själva har försökt att mörka så har det ändå bitit sig fast. Nu kom det då svart på vitt att LIF vill byta till 6B. Inte oväntat är det Partille FC som tar LIF plats i finrummet i 6A.
 
Rent fotbollsmässigt så tappar 6A helt klart ett topplag, ett lag som var en tokräddning från United Africas Okotie Robo från att gå upp i femman. Absolut inget ont om Partille FC (division 7-lag har blivit topplag direkt förr) men det känns väl ändå som 6A blir lite svagare.
 
För Götaholmaren är det dessutom ett stort tapp. LIF var en förening som väckte känslor och som hade många starka profiler som gjorde både bloggen och Facebookgruppen mer intressant. Dessutom var det kanske den föreningen som Götaholmaren hade bäst koll på och mest kontakt med både på spelar- och ledarsidan.
 
Anledningen till bytet kan ju diskuteras. Rent geografiskt så passar ju LIF inte riktigt in i 6A men det är ju ännu längre till 6B-lagen (där de flesta spelar i centrala Göteborg). LIF blir ju fortfarande "kusinen från landet" i 6B. Götaholmaren har dock full förståelse att bytet kan vara en nystart och att det kan passa bra ihop med tränarbytet.
 
Som Götaholmaren uppfattat det så vill LIF ha nya utmaningar och har väl till viss del tröttnat på 6A.
 
Det har ju även varit en hel del runt Lekstorp under säsongen och kanske är känslan att det blivit för mycket negativt fokus. Götaholmaren har i de flesta lägena försökt hålla sig neutral och även i vissa lägen försvarat LIF:s position som ett topplag. Bloggen har ju självklart skapat ett forum för 6A både med bloggen och Facebookgruppen och just på Facebook har det ju varit en hel del hetsiga diskussioner där LIF varit inblandade.
 
En tolkning som går att göra (om man är lite cyniskt lagd) är ju att LIF helt enkelt tror sig ha en bättre chans att vinna 6B än 6A. De klarar helt enkelt inte pressen i 6A (som enligt Götaholmaren är Göteborgs bästa) då de flesta lagen taggar till extra mycket när LIF står på den andra planhalvan.
 
Som vi säger i Chicago: If you can't take the heat, get your ass out of the kitchen...
 
Det är som sagt öppet att tolka detta hur man vill.
 
Götaholmaren kommer iallafall att sakna det gröna Gråbolaget och bortamatcherna till traktorernas förlovade land. Dessutom kan inte Götaholm få revansch efter fyra raka uddamålsförluster i seriespel och en tokförlust i Östra Cupen.
 
Götaholmaren önskar självklart LIF lycka till och bloggen kommer nog helt klart att hålla ett getöga på 6B. Är det några LIF-spelare som vill stanna kvar i 6A är det bara att höra av sig...
 
Det reviderade serieförslaget hittas HÄR
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Här kommer den sista intervjun från förra helgens ÖIF-avslutning. Götaholmaren presenterar Patrick Allen:
 
 
 
Götaholmaren bjuder även på ett litet klipp från intervjun med Pierre Högberg och Mikael Nilsson som inte riktigt fick plats. Dessutom får det väl bli ett sorts avsked till en av LIF:s profiler. Njut av detta korta bonusklipp!
 
 
 
Götaholmaren önskar alla en trevlig helg!
 
#6

Nyförvärv till Götaholm, stabil tv-underhållning & rykten...

Götaholm kan presentera sitt första nyförvärv under Groggen & Siki. Hewr Sabir (född 1988) är klar för klubben och återvänder alltså till föreningen där han spelade juniorfotboll. Senaste klubbadress för försvarsspelaren var Kurdistan IK och när klubben drog sig ur 6A under våren så tränade Sabir med Götaholm men det dröjde alltså med en övergång till nu.
 
Götaholm får en back som både kan användas centralt eller på kanten och som definitivt ökar konkurrensen i truppen!
 
Götaholmaren hälsar Hewr välkommen tillbaka till GBK!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren hoppas att läsarna inte tröttnar på intervjuerna med Öjersjös spelare. Här kommer två till iallafall och det är riktigt stabilt och underhållande. Först ut är ÖIF:s framtid, 17-årige Jacob Skattner, och sedan ÖIF:s bästa spelare (enligt honom själv): en lite slirig Marcus Halldin!
 
 
 
 
Det återstår en riktigt intressant intervju med Patrick Allen (framför studiopublik!) och möjligtvis lite bonusmaterial!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Enligt säkra källor kommer nerlagda Bokedalens IF:s ordförande Anthon Eriksson möjligen att stanna kvar i 6A. Förhandlingar pågår med en 6A-klubb och det ska röra sig om någon form av ledarroll för Eriksson.
 
Alltid kul att behålla en profil i serien.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Marieholm BoIK har gjort klart med en tränare inför nästa säsong och det är från de egna leden. Daniel Pereira kommer att agera som spelande tränare nästa år, ett riktigt intressant val som har rutin från spel högre upp i seriesystemet.
 
När det gäller nya spelare till Marieholm så är inget klart ännu men en duktig 6A-profil från en annan förening lär ha tränat med klubben. MBoIK:s portugisiske mittfältare Leandro Pinto ska även ha tagit med sig några landsmän till lagets träningar och det kan nog finnas några guldkorn där...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gårda BK har bokat in ännu en träningsmatch. Den 27/11 smäller det på Skatås och det är division 5-laget Utbynäs SK som står för motståndet...
 
När det gäller Gårda så är det alltså Vandad Moghadasi som kommer att träna laget nästa säsong. Han tog över redan under detta året och kommer även att ha hjälp av Rikard "Stekar'n" Johansson. Enligt Götaholmarens uppgifter så har Vandad som spelare tillhört bland annat Götaholm, Majorna BK och Qviding.
  
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Ännu mer Rasta-TV!

Två finfina intervjuer från Öjersjös omklädningsrum, först ÖIF:s målvakt Alexander Wester och sedan Mikael Kubic:
 
 
 
 
Som ni ser blir det lite slirigare ju längre in på kvällen vi kommer...då återstår det ändå ett gäng intervjuer.
 
#6

Mer Rasta-TV från Öjersjö!

Vi kör vidare! Här dyker Öjersjös Pierre Högberg och Mikael Nilsson upp!
 
 
 
Det ska tilläggas att det fick klippas lite här och det kan möjligen dyka upp lite bonusmaterial vid ett senare tillfälle!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
För er som missat detta så lägger Bokedalens IF helt ner sin verksamhet. Laget åkte ju ur 6A iår och skulle ha spelat i 7A nästa säsong.
 
Riktigt tråkigt tycker Götaholmaren men sådant är livet.
 
Det lär dock dyka upp en hel del gamla BIF-spelare i 6A nästa säsong. Ryktena placerar flera spelare i Öjersjö nästa säsong och det Götaholmaren hörde under helgens insidejobb hos Öjersjö förstärkte väl bara dessa rykten.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det är som sagt ryktenas tid och det har cirkulerat lite snack om att nya Partille FC (som kvalade sig upp från 7A) gärna vill spela i fotbollens finrum (alltså 6A). Laget hamnade i 6C men rent geografiskt så stämmer det ju bättre med 6A.
 
Möjligen kommer PFC att lägga in en förfrågan till förbundet. Götaholmaren har även hört rykten om att Lekstorp möjligen skulle vara intresserade av att byta 6:a och därmed öppna upp för en plats för just PFC i 6A.
 
Enligt Lekstorps förre tränare och numera sportchef, Ingemar Holm, så stämmer dock dessa rykten inte alls!
 
Det går ju även att argumentera att lag från 7A borde hamna i 6A och lag från 7B i 6B och så vidare. Somalia SK som hamnade i 6A (upp från 7:an) spelade ju inte i 7A utan i 7B. Laget har dock sina hemmamatcher på Bergsjövallen, vilket geografiskt placerar dem i 6A....
 
Som ni hör är det ganska rörigt och det känns som det kan bli några förändringar i 6A innan serien fastställs.
 
Ska Partille FC in måste ju ett annat lag bort.
 
Ett annat rykte som Götaholmaren hört är att Västkustens BK möjligen kan tänka sig att flytta sina matcher från Kviberg till Heden. Detta skulle ju också kunna öppna upp för PFC i 6A...
 
Den som lever får se...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det verkar även som många 6A-lag förtillfället inte helt löst tränarbiten till nästa säsong. Götaholmaren ska försöka luska lite i hur läget är bland dessa lag...
 
#6

Rasta-TV med Jimmy Åsell!

Vi börjar med det första avsnittet Rasta-TV från Öjersjös avslutningsfest! Vi vill bara varna känsliga tittare för att det kan slinka in ett könsord eller två...
 
 
 
Götaholmaren beklagar att ljudet är lite sådär stundtals men resten av kvällen satte vi upp en studio nere i ett av omklädningsrummen och då blev det bättre.
 
Det kommer att dyka upp en hel del avsnitt under veckan från just denna avslutningen!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm hade en välbesökt träning idag, mellan 25-30 gubbar.
 
Klubben har även gjort klart med sitt första nyförvärv men mer om det på torsdag...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Inside Öjersjö!

Igår hade 6A-laget Öjersjö IF sin avslutning och Götaholmaren var på plats! För ett par veckor sedan dök det upp en förfrågan om Götaholmaren kunde medverka på ÖIF:s avslutningsfest som prisutdelare och hemlig gäst. 
 
Götaholmaren tackade självklart ja till denna chansen att få en inblick bakom kulisserna och såg även till att bloggens ständigt medhjälpare Tobbe Petersson även hängde med. Med producenten och kameramannen för Rasta-TV på plats så blev det självklart en hel del intressanta intervjuer under kvällen!
 
ÖIF:s festkommitté bestående av Niklas Strindeborn, Pierre Högberg, Mikael Nilsson och Alexander Wester hade styrt upp en riktigt stabil avslutningsfest i ÖIF:s klubblokal.
 
Götaholmaren hade äran att få dela ut priset till Årets Spelare i ÖIF...
...och det blev inte oväntat Mikael "Nisse" Nilsson, som även tog hem Årets Anfallare och Bästa Målskytt. Götaholmaren passade även på att berätta lite om bakgrunden till bloggen och en och annan gammal anekdot. 
Dessutom kunde Götaholmaren även dela ut priset Årets Rövlag till Öjersjö IF. Alltså laget som fick flest gula kort i 6A under säsongen 2012. 55 stycken ostskivor landade det på för ÖIF...
 
Det blev en väldigt lyckad kväll där stämningen var väldigt hög och allt som hände kanske inte passar att återberätta just här på bloggen. Det kan väl tilläggas att herrarna Kubic & Åsell levererade iallafall.
 
Ett historiskt ögonblick då bloggen för första gången fick betalt för ett uppdrag. Det ska väl tilläggas att "betalningen" aldrig lämnade klubblokalen...
 
Det gjordes ett historiskt antal Rasta-TV intervjuer under kvällen (8 olika ÖIF-spelare var med framför kameran!) och dessa komma att dyka upp under veckan. Tobbe har en hel del material att jobba med och troligtvis så kommer det att bli 3 eller 4 olika avsnitt!
 
Götaholmaren garanterar en hel del skratt!
 
Götaholmaren får avsluta med att tacka Öjersjö var chansen att medverka på avslutningsfesten och för en väldigt trevlig kväll!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Västkustens BK som precis klarade sig kvar i 6A denna säsongen släppte en värvningsbomb till sin futsalsäsong! Ingen mindre än Valter Tomaz Junior är klar för klubben!
 
Valter Tomaz Junior (född 1978) var ju en av de första brasilianska spelarna i Sverige och spelade nästan 10 säsonger i Örgryte (1997-2006). För våra unga läsare så är Örgryte ett fotbollslag i Göteborg som brukade vara riktigt bra. Laget är dock tillbaka i Superettan. Efter en sväng i Molde så återvände han till ÖIS igen och gjorde några matcher 2010.
 
Säsongen 2012 så spelade han 14 matcher för division 2-laget Assyriska BK
 
Nu kommer alltså Valter Tomaz Junior spela för 6A-laget Västkustens BK
 
Götaholmaren frågade VBK:s Bell Fortes om chanserna att få se brassen i VBK-tröjan när 6A drar igång nästa säsong och svaret var att det just nu bara gäller futsal men att man aldrig vet...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Silly Season är i full gång och vi är inne i frimånaden och det cirkulerar en hel del rykten och det är en hel del 6A-spelare som är och rör på sig och tränar med olika klubbar.
 
Götaholmaren hör en hel del rykten men väljer att inte skriva om alla. Bloggen försöker alltid att kolla med de spelarna det gäller och att det är ok att skriva om det.
 
Sen kan det väl tyckas att spelarna själva får ta ansvar för att deras nuvarande klubbar vet om att de provtränar med andra lag. Även om inte Götaholmaren skriver om det så är det ju lätt att sådant läcker ut...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller Götaholm så jobbar klubben vidare och hoppas på att kunna knyta till sig några av de som provtränat med laget.
 
Det verkar även som GBK ska försöka hitta en till träningsmatch innan det blir uppehåll över jul & nyår...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Götaholm BK - FC Bosona

 
Det var dags för den första träningsmatchen för Götaholm nya dynamiska duo Siki & Groggen. Motståndarna var inga mindre än 6A-vinnarna 2011 FC Bosona, som iår slutade 6:a i 5A.
 
Götaholm har ju haft en del nya spelare som har testat med klubben och av dessa spelade följande:
 
-Daniel Wedberg (senast i SG-97). Målfarlig citamaskin som lämnade sin moderklubb Götaholm för spel i SG-97 för några säsonger sedan. Stort GBK-hjärta och alltså möjligen på väg tillbaka!
 
-Mattias Strömberg (senast i SG-97). Var kapten i SG den gångna säsongen och kan bli ett riktigt tillskott om han kommer.
 
-Atbin Vali (senast i Bergum). Teknisk spelare som kan spela både yttermittfält och ytterback. Har tränat en hel del med Götaholm efter seriens slut.
 
-Marcus Thyrén (haft uppehåll från fotbollen ett tag). Född 1987, målvakt och kompis med Götaholms Per Darolf. Har ett fotbollsförflutet i Kinna.
 
-Sermed Reda (senast i FC Bosona juniorlaget). Ung kille från Bosona som testat med Götaholm ett tag. 
 
-Dzani Hodovic (senast i Semberija). Föredetta Götaholmare som spelat i FC Bosona men senast i Semberija (som åkte ur trean). En snabb och dribblingssäker anfallare.
 
Götaholm ställde iallafall upp med följande lag:
 
Aleks
Atbin-Per-Rabih-Tony
Abdi-Rasta(C)-Shafie-Hassan
Strömberg
Wedberg
 
Bänken:
Ali
Freddie
Sermed
Daniel
Marcus
Dzani
 
Götaholmaren har av förklarliga skäl inte lika bra koll på FC Bosona som när de spelade i 6A men efter lite research så verkade det som FCB ställde upp med ett ganska blandat lag. Snittåldern var låg även om några gamla rävar som Darmin Muslimovic, Samir Abaz och Damir Kurbasic höjde den en del. En del av de ordinarie a-lagsspelarna var med, bland annat Elvedin Delibasic, kaptenen Edis Cmajcanin, Benjamin Grozdanic och Eldar Razanica. Jasmin Hrvat och Amir Hadzic har hållt uppe med fotboll den senaste säsongen men testade igen. Det var även 4-5 juniorer och någon provspelare med i truppen.
 
När matchen väl drog igång så hade Götaholm lite svårt att få grepp på FCB:s mittfält och gästerna hittade en hel del rull direkt. Götaholm fick försvara sig i början och försöka hitta rätt i sina positioner och med sitt nykomponerade lag. Bosona får lite tryck och skapar en hörna. Tyvärr lyckas inte Götaholm få bort bollen och efter lite flipperspel i straffområdet kan rutinerade Darmin Muslimovic trycka in bollen i mål!
 
Götaholm tar sig dock in i matchen och kan börja skapa lite chanser. Wedberg hugger på topp och på kanterna får Hassan och Abdi en del bollar att jobba med. Götaholm börjar även kliva in lite mer i duellerna och vinna lite andrabollar. Strömberg började att hitta rätt i sin roll mellan mittfält och anfall och fick en del bollar att jobba med. Atbin kom fram fint några gånger från sin högerbacksplats. FCB fortsätter dock med sitt fina kortpassningsspel och GBK får jobba hårt för att ligga rätt defensivt.
 
Matchen böljar lite och Götaholm får några riktigt bra omställningar. Hassan kommer runt riktigt fint på sin kant och till slut spelas bollen in i straffområdet till Abdi som får öppet mål vid den bortre stolpen. Tyvärr hinner en back dit och kan rensa. Wedberg får ett par fina lägen, bland annat två chanser vid den första stolpen och ett skott som precis smiter utanför. Götaholm kommer runt riktigt fint på kanterna några gånger och kan komma med inlägg.
 
Även Bosona har lägen och Aleks för sträcka ut fint och göra en bra räddning på ett tungt skott. FCB har även en hel del halvlägen och bollinnehav precis utanför Götaholms straffområde. Innan halvleken är slut kan FCB göra 2-0. Götaholm tappar bollen på mitten och FCB ställer om och en frispelad Amir Hadzic kan kyligt chippa in bollen förbi en utrusande Aleks.
 
Götaholm är dock ytterst nära att reducera innan halvtid då både Hassan och Strömberg har bra nicklägen.
 
0-2 i halvtid efter en ganska jämn halvlek med spelövertag för FCB men chansmässigt övertag för Götaholm. Dock var det FCB som tog tillvara på sina.
 
Det blir en hel del byten i halvtid och under den andra halvleken. Marcus kom in i målet. Daniel testades som mittback. Ali och Dzani kom in på kanterna och även Freddie och Sermed kom in offensivt i den andra halvleken.
 
Efter en lite avvaktande början av den andra halvleken får faktiskt Götaholm ett ganska bra tryck mot FCB:s mål. Trycket leder också till en del chanser, bland annat ett par bra frisparkslägen och flertalet frisparkar. Wedberg har en bra frispark som FCB:s målvakt får rädda nere vid stolproten.
 
Dzani har några dribblingsräder men utan att komma hela vägen fram. Rasta har en chans efter en hörna som blir rörig men han lyckas inte få in bollen. Freddie är och hugger på några halvlägen.
 
Götaholm gör dock inga mål och pressen mot Bosonas mål avtar och spelet jämnar ut sig. FCB fortsätter att rulla boll men Marcus sätts inte på några större prov i kassen. Han är bra med utanför straffområdet på en djupledsboll och kan plocka ner några inlägg. Båda Daniel och Rabih får sträcka fram det långa benen några gånger för att förhindra frilägen och ibland blir det lite oroligt inne i Götaholms straffområde.
 
Matchen slutar 2-0 till FC Bosona.
 
En stundtals bra match, för att vara i mitten av november. FCB har lite mer organiserat spel och gör mål på sina chanser. Götaholm har hetare lägen men gör inga mål.
 
Alla de nya killarna gjorde bra ifrån sig. Atbin var riktigt intressant som offensiv högerback, Strömberg kommer att tillföra mycket och Wedberg behöver bara jobba lite på siktet. Dzani är helt klart en attraktion som kan avgöra matcher på egen hand. Både Marcus och Sermed gjorde godkända insatser i den andra halvleken.
 
Daniel gjorde en intressant andra halvlek som mittback.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren ska även försöka hitta tid för lite Rasta-TV så här efter säsongen!
 
#6

Gårdavinst!

Igår drabbade 6A-laget Gårda BK samman med en av de troliga nykomlingarna till nästa år, nämligen Rannebergens IF. RIF ramlade ju ur 5:an och enligt förbundets första förslag till serieindelning så återfinns laget just i 6A.
 
Gårdagens träningsmatch slutade iallafall med en Gårdavinst med 5-3. Götaholmaren har inte så mycket info från denna ganska svängiga match. Gårdas målskyttar ska ha varit dessa iallfall: Christopher Bratt, Simon La Verghetta, Martin Jacobson, Ngoc Dang Lu och Sebastian Fernberg. Detta är dock inte helt bekräftat.
 
Gamle Croatia-spelaren Alexander Nylin gjorde ett av RIF:s mål.
 
Noah Widmark gjorde enligt rapporter en stabil debut som mittback i Gårdatröjan. Gårda BK har även gjort klart med två andra nya spelare, som också deltog i träningsmatchen.
 
Patrik Magnusson, mittback född 1990. Har ett förflutet i Qviding där han spelat tillsammans med en del av Gårdas nuvarande spelare.
 
Charles Löwenström, ytter född 1992. Har spelat pojklagsfotboll i Superettanlaget GAIS men har även testat på 6A-spel med Öjersjö IF. Kommer senast från Gårdas motståndare Rannebergen.
 
Enligt uppgifter skötte sig både Magnusson och Löwenström bra.
 
#6

Silly Season!

Lekstorps IF föll på mållinjen iår och laget verkar redan ha börjat rusta inför säsongen 2013. Det första nyförvärvet är klart iallafall:
26-årige Johan Persson ansluter till Gråbolaget. Persson har ett förflutet i LIF och senast han spelade i den gröna tröjan var hösten 2011 då han under en kort period blev utlånad till LIF från hans dåvarande klubb Lärje-Angered.
 
Persson har dock inte spelat för Lärje-Angered den senaste tiden då han bott i Dalarna.
 
Enligt LIF:s hemsida är Johan "en tuff fysisk spelare med hög nivå och inställning, bra målskytt och pådrivare på träning och match."
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Som Götaholmaren skrivit innan så lämnar 6A:s fotbollsvagabond Noah Widmark Lekstorp och nu är det klart med ny klubbadress. Widmark stannar i 6A och enligt väldigt säkra källor är ny klubbadress Gårda BK!
 
Götaholmaren har hört dessa rykten innan och dessutom gjorde Noah några träningar med just Gårda innan han gick till LIF i somras. Så inte ett helt oväntat val.
 
Ett intressant nyförvärv till en av seriens intressantaste spelartrupper. Kanske är Widmark precis den spelartypen som Överåslaget saknar?
 
Positivt iallafall att 6A behåller sina profiler!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm genomförde en bra träning igåt på Kviberg. SG-97 duon Wedberg & Strömberg fortsätter att träna med klubben och det känns väldigt positivt. Bergums Atbin Vali tränar också vidare och även där så känns det mycket möjligt med en övergång.
 
En ny målvakt testade igår. Markus, kompis med Götaholms Per Darolf, med ett förflutet i Kinna. Han gjorde ett stabilt intryck.
 
På torsdag så blir det träningsmatch för Götaholm. 18.30 börjar matchen och det är FC Bosona som står för motståndet.
 
Götaholm kommer med en stor trupp och många av de nya spelarna kommer att få visa upp sig!
 
#6
 

Mer bilder från 6A-festen!

Här kommer lite fler bilder från lördagen på Simba:
 
#6

En afton på Simba...

Igår var det dags för den första 6A-festen någonsin och det blev en lyckad kväll även om några tunga namn uteblev.
 
Götaholmaren var på plats ganska tidigt med en tung Götaholmsuppställning bestående av Görgen "Groggen" Johansson, Freddie Wedberg, Felix Milkovic och Gustav Borne
 
Korsbergas egen Andreas "Billy" Dahlberg dök också förbi. En gammal vän från de småländska skogarna!
 
Sakta men säkert började fler 6A-folk dyka upp och Björndammen gjorde ingen besviken när Jimmy Palmqvist, Christer Petersson, Mattias Palmqvist, Jimmy Grahn och Anton Linde klev in på Simba. Linde hade även med sig BK Häckens och pojklandslagets Simon Sandberg (som har BBK som moderklubb). 
 
VBK:s Erik Lukacs var på plats, Borne ser glad ut och Groggen försöker möjligen värva Mikael Nilsson till Götaholm. Sebastian Kögel verkar inte uppskatta detta samtidigt som Patrick Allen hänger i baren.
 
Öjersjö kom alltså också, med ett stort gäng även en hel del av Bronkarna saknades.
 
Bell Fortes var självklart där och även VBK:s Adilson Lima dök upp.
 
Det blev en väldigt trevlig kväll och självklart mycket 6A-snack, särskilt med tanke på att Silly Season är i full gång.
 
Stabilt på Simba av herrar Airosto & Borne.
Marieholm gjorde ett sent besök med målsprutorna Toni Ceesay och Jimmy-Cannon Nwadinkpa i spetsen för det ganska stora entouraget. Daniel Pereira, Leandro Pinto och Milad Mehrbeheshti var några av de andra MBoIK-spelarna som dök upp.
 
Lekstorp hade hade sin egen avslutning under lördagskvällen men några av spelarna hann även med att dyka upp på Simba. Inte oväntat dök Johan Hedström och Danny Höglund upp men även Rickard Hagström, Sebastian Fransson och Robert Söderberg skymtade förbi.
 
Även BBK:s Gustav Ågren gjorde ett väldigt kort framträdande.
 
Simba lämnades men 6A-kvällen var inte på långa vägar slut. Rykten säger att en hel del folk hamnade på Yaki-Da men det blev definitivt Excet för några.
 
Gårda BK var tyvärr inte representerade alls på Simba men klubben räddade ändå upp kvällen i kön in på Excet. Uppenbarligen är det Gårdas Christopher Bratt och Viktor Ryberg som har kontakterna i Göteborgs uteliv. Bratt löste det utmärkt om man inte gillar att stå i kö...
 
Inne på Excet var det fotbollstätt, de gamla Götaholmarna Pontus Svedberg och Mange Augustsson dök upp. Gamle LIF-spelaren Ragnar Nilhag var där och Robin Granqvist var kung i baren. Rykten säger dock att det blev en dyr kväll för Granqvist, men det kostar att ligga på topp...
6A:s finest. Johan Hedström, Danny Höglund och Mattias Palmqvist.
 
Olskroken hade tyvärr inte heller någon representation på Simba men i vimlet på Excet dök Johan "Såsen" Hellenäs upp.
 
Helt klart en väldigt trevlig kväll i sällskap med 6A. Förhoppningvis början på en tradition.
 
Tack till alla som dök upp!
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
Det verkar som Olskroken gjort klart med ett nyförvärv. Enligt hemsidan är Johan Eurén klar för klubben. 27-årige Eurén är mest känd för att han brottas på landslagsnivå och han tog OS-brons i London i somras. En helt klart spektakulär värvning som Götaholmaren får anta är korrekt. Hade det varit 1:a april hade det varit en annan sak...
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm kör vidare och det är träning imorgon och kanske med några intressanta nya namn. Bland annat ska en ny målvakt provträna. På torsdag är det träningsmatch mot division 5-laget FC Bosona och tanken är att många av de spelare som provtränar ska få visa upp sig.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Serieindelning!

Förbundet har kommit med sitt första förslag på serieindelningen för 2013.
 
När det gäller 6A så är de tre nya lagen Rannebergens IF (från 5:an), IF Jedinstvo (från 7:an) och Somalia SK (från 7:an via kval). Alltså som Götaholmaren gissade.
 
Dock gick även Partille FC upp (via kval) men de hamnade i 6C. Lite tråkigt för Öjersjö och Björndammen som kanske hade sett fram emot lite derbymatcher, särskilt när Bokedalen lämnade 6A. Möjligen även tråkigt för PFC som också kanske hade sett fram emot lite derbymatcher. Ska PFC in i 6A måste ju dock något annat lag lämna och då är ju frågan vilket det skulle vara?
 
Klubbarna kan dock skicka in synpunkter till förbundet gällande indelningen. Den slutgiltiga serieindelning fastställs den 10/12.
 
6A-vinnarna United Africa FC hamnade inte helt oväntat i 5A tillsammans med bland annat de gamla 6A-lagen FC Bosona, Utbynäs SK och Bergums IF.
 
När det gäller division 7 så verkar det i nuläget bara bli 3 serier istället för 4. Bokedalen hamnar i 7A och där dyker även FC Roma United (som lämnade 6A under säsongen) upp, som uppenbarligen kör igång igen. 
 
Förslaget till serieindelningen hittas HÄR.
 
#6
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6A-festen!

På lördag smäller det alltså! Det är upplagt för en riktigt go avslutning på serien när alla lagen (hoppas vi) drabbar samman på restaurang Simba för den första 6A-festen någonsin. Förhoppningsvis inte den sista dock!
 
Tanken är att det drar igång runt 18.00. Götaholmaren kommer iallafall vara på plats då och med hjälp av Västkustens Bell Fortes så har vi fått en fin deal där då det blir buffé och en öl för 100:-.
 
 
United Africa FC vann serien och då är det väl passande att avslutningsfesten äger rum på Göteborgs enda Afrikansk/Karibiska restaurang!
 
Restaurang Simba ligger på Sankt Eriksgatan 3. En karta hittas HÄR. Annars kan väl platsen beskrivas som mitt emot Göteborgsoperan inte så långt ifrån Lilla Bommen. Alltså centralt beläget och perfekt om kvällen ska fortsättas på annat hak.
 
En hel del 6A-spelare är redan klara och har anmält sig på Facebook-gruppens sida. Bland annat verkade Marieholms lagkapten Toni Ceesay riktigt taggad på All Star-matchen och det borde tyda på att en hel del Marieholmsfolk där. 
 
Götaholm dyker upp med ett starkt fält även om bröderna Petersson befinner sig utomlands. Freddie Wedberg är klar, tillsammans med bland annat Felix "Hjälmen" Milkovic, Gustav Borne och ingen mindre än Görgen "Groggen" Johansson.
 
Större delen av kompislaget "Bronkarna" lär också dyka upp. Detta lag består till större delen av Öjersjöspelare men kryddat med lite Bokedalen-style. Pierre Högberg, Jimmy Åsell, Marcus Halldin, Patrick Allen, Mikael Nilsson och Niklas Nillson är bara några av dessa bronkare som kommer att förgylla kvällen!
 
Olskroken verkar också vara representerade då Staffan Qvarfordt har tackat ja. Detta borde ju betyda att fler Kroken-lirare överger Halta Lottas för en kväll.
 
Är det Björndammen-spelare som man letar denna afton så är nog Simba det rätta stället. BBK kommer med eliten bestående av Gustav ÅgrenMattias Palmqvist, Jimmy Palmqvist, Christer "Flis" Pettersson, Anton Linde och Eric Björn!
 
Gårda är självklart representerade, Mawuli Gokah och Alexander Bergman är klara.
 
Croatias All Star-spelare Henok Berhane står också på gästlistan!
 
Lekstorp kommer ha sin avslutningsfest denna lördag men det lär inte hindra att många av deras spelare ansluter till Simba lite senare. Johan Hedström, Danny Höglund och kapten Robin Granqvist lär vara givna i den skaran. Förhoppningsvis kommer många fler LIF-are. En bubblare kan vara avgående tränare och blivande sportchef Ingemar "Ingo" Holm!
 
Förhoppningsvis dyker även en del spelare ur United Africa också upp!
 
Självklart är det helt ok att dyka upp även om man inte svarat ja på Facebook-inbjudan. Ju fler dessto bättre!
 
Då ses vi på lördag!
 
Full fart framåt!
 
Alla ska med!
 
--------------------------------------------------------------------------------------
 
Tyvärr ingen rapport från dagens Götaholmsträning av den enkla anledningen att det inte blev någon träning.
 
Göteborgs underbara fotbollsförbund tyckte det var en utmärkt idé att ändra Götaholms bokning av planen till en bokning för Stadslaget!
 
Självklart utan att säga till Götaholm.
 
Detta upptäcktes som tur var innan alla hann ta sig till klubblokalen.
 
Tack GFF för detta...
 
Götaholm tar nya tag på lördag (inomhus) och på måndag (Kviberg)
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
Silly Season är i full sving och den senaste lilla godbiten är att Noah Widmark lämnar Lekstorp efter bara en halv säsong i klubben. Karriären kommer dock att fortsätta, oklart dock var...
 
#6

All Star-bilder, LIF:s nya tränare & lite annat...

Det har dykt upp lite bilder från söndagens All Star-matcher. Här kommer de från 6A-6D:
 
6A:s lag, Övre raden från vänster: Okotie Robo (UAFC), Sebastian Gokah (Gårda), Niklas Söderberg (LIF), Toni Ceesay (MBoIK), Simon La Verghetta (GÅR), Daniel Pereira (MBoIK), Johan Hedström (LIF), Abdi Bashir (GBK), Görgen Johansson (ass. coach). En egen rad i mitten: Fredrik Airosto (coach). Främre raden från vänster: Erik Westermark (BIF), Alexander Wester (ÖIF), Alexander Bergman (GÅR), Danny Höglund (LIF), Anton Linde (BBK), Tersoo Tyoer (UAFC), Henok Berhane (CRO), Calvin Okafor (UAFC), Mikael Nilsson (ÖIF).
 
Vi tackar Fiskebäcksbloggen för bilderna. Det ligger även uppe en hel del bilder från de andra matcherna där. Klicka HÄR.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp har presenterat sin nya tränare Johnny Gillberg lite närmare på sin hemsida.
Gillberg kommer senast från Tuve IF, som slutade 9:a i 6D detta året. Innan dess har han fört Hisingsbacka från division 6 till division 4. Ett par år innan förde han upp Kärra samma väg. LIF hoppas självklart på en liknande resa under Gillberg.
 
Gillberg vill försöka göra LIF till ett offensivare lag och flytta upp backlinjen 20 meter! Kanske är detta mannen som kan tvätta bort den lite oförtjänta "tråkstämpeln" från Gråbolaget.
 
Enligt LIF:s hemsida så valde Gillberg klubben eftersom han såg en välorganiserad klubb som ville uppåt. En annan anledning var den nye sportchefen Ingemar Holms varma ord om föreningen men även det faktum att Holm stannar kvar i organisationen.
 
Gillberg får coacha sin första match för LIF när de tar emot just Hisingsbacka i en träningsmatch den 8/12.
 
När det gäller LIF:s trupp så verkar den hyfsat intakt med ett undantag. Marcus Pätsi lär med största sannolikhet inte spela för Gråbolaget 2013 då han flyttat till Borås. Den pendlingen känns inte jättetrolig.
 
LIF har ju dock bevisat att de värvar bra så det lär säkert dyka upp några nya namn. Eller nygamla.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gårda BK kommer träningsspela mot möjliga nya 6A-laget Rannebergen den 13/11 på Skatås (20.00).
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller lördagens 6A-fest så hoppas Götaholmaren självklart att så många som möjligt dyker upp!
 
Många tunga namn är redan klara och det lär bli en underhållande kväll.
 
Just nu står Götaholmaren och Västkustens festfixare Bell Fortes lite i valet och kvalet. Det finns möjlighet att abonnera restaurang Simba hela kvällen bara för 6A men då gäller det att så många som möjligt tackar JAFacebook eller här på bloggen (skriv en kommentar bara).
 
#6
 

Götaholmsträning & Östra Cupen!

Idag körde Götaholm igång med sina öppna träningar och det smällde verkligen till. När Siki och Groggen drog igång träningen så var det inte mindre än 31 spelare som hade dykt upp! En hel del spelare som började året i Götaholm men som sen av olika anledningar inte dykt upp så mycket.
 
Bland de nya var det en hel del intressanta namn, och en hel del gamla Götaholmare. Mannen, myten, legenden, Daniel "Citatmaskinen" Wedberg dök upp hos sina gamla klubb och med sig hade han Mattias Strömberg (från SG-79). En duo som verkligen hade höjt laget. Även en tredje spelare från SG testade på det.
 
Nemanja "Nemo" Savovic dök också upp. Nemo lämnade ju Götaholm för spel i Sävedalens juniorer för några säsonger sedan men spelade precis klart sin sista juniorsäsong.
 
Den största överraskningen var ändå Dzani Hodovic, som senast spelade med Semberija (som åkte ur trean). Hodovic har ett förflutet i just Götaholm. Frågan är dock om inte Dzani bara ville få en träning i kroppen i jakten på en möjlig (?) ny klubb. Men helt klart en duktig fotbollsspelare.
 
Bergums Atbin Vali tränade också och har gjort några träningar med klubben. Förhoppningsvis leder detta till en övergång.
 
Det var även tre-fyra andra spelare som var nya och med lite skiftande färdigheter.
 
Det ska väl tilläggas att inga av dessa nämnda spelare är klara för klubben...ännu.
 
Träningen i sig började med lite uppvärmning och sedan en inläggs och avslutningsövningen. Det blev dock en hel del spel, på två planer.
 
Med så pass mycket nytt folk och spel på två planer så blir det lite svårt att hålla koll på alla men det kan väl sägas att SG-trion såg riktigt stabila ut.
 
Götaholm kör på torsdag igen, 18.30-20.00 på Kviberg. Ring Görgen (0708135330) om man skulle vara sugen på att dyka upp.
 
Ryktena säger även att några All Star-spelare kan vara på väg till klubben!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Så här spelas Östra Cupen 2013:
 
Kvalomgång lördag 23/2 2013 (Kviberg 1 & 2)
 
1. Gårda BK - Lunden ÖBK
2. Sävedalens IF - FC Bosona
3. Qviding FIF - Utbynäs SK
4. Real Maskin BK - Romelanda UF
5. Lekstorps IF - Bergsjö IF
6. BK Wobbler - SKIF Semberija
7. Jonsereds IF - FK Kozara
8. Kortedala IF - Marieholm BoIK (omgång 1)
 
Omgång 1 söndag 24/2 2013 (Kviberg 1 & 2)
 
9. IK Kongahälla - Rannebergens IF
10. Gunnilse IS - Lärje-Angereds IF 
11. Bergums IF - Götaholm BK
12. Croatia Göteborg - Segraren i match 1
13. Segraren i match 2 - Segraren i match 3
14. Segraren i match 4 - Segraren i match 5
15. Segraren i match 6 - Segraren i match 7
 
Kvartsfinaler onsdagen 6/3 2013 (Kviberg 1 & 2)
Semifinaler onsdagen 13/3 2013 (Kviberg 1 & 2)
Final onsdagen 27/3 2013 (Överåsvallen)
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller serieindelningen för 2013 så ska ju tre nya lag in i 6A. Sett till vart de möjliga lagen håller till rent geografiskt så borde dessa tre lag vara:
 
Rannebergens IF (ner från 5A)
IF Jedinstvo (vann 7A)
Somalia SK (kvalade sig upp från 7A)
 
Detta är vad Götaholmaren gissar, om det sedan blir så är ju en helt annan sak...
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
Glöm inte 6A-festen nu på lördag på restaurang Simba!
 
Tacka JAFacebook så vi vet hur många som kommer.
 
Full fart framåt! Alla ska med!
 
#6

6A-vinst i All Star-matchen!

 
6A:s All Star-lag vann även årets match när det var dags för All Star-dagRuddalen. Förra året var det 6C som besegrades med 3-2. I år var det 6D som fick se sig besegrade med samma siffror.
 
Matchen spelade alltså 2x30 minuter och så här såg 6A:s lag ut som startade matchen:
 
Alexander Wester (ÖIF)
--------------------
Johan Hedström (LIF)-Danny Höglund (LIF)-Alexander Bergman (GÅR)-Henok Berhane (CRO)
--------------------
Niklas Söderberg (LIF)-Daniel Pereira (C) (MBoIK)-Sebastian Gokah (GÅR)
--------------------
Anton Linde (BBK)-Toni Ceesay (MBoIK)-Simon La Verghetta (GÅR)
 
Bänken:
Okotie Robo (mv) (UAFC)
Calvin Okafor (UAFC)
Tersoo Tyoer (UAFC)
Abdi Bashir (GBK)
Mikael Nilsson (ÖIF)
Erik Westermark (BIF)
 
Coach: Fredrik Airosto
Assisterande coach: Görgen "Groggen" Johansson
 
6A spelade med en rak fyrbackslinje där tanken var att ytterbackarna skulle kliva upp och sätta press på motståndarnas yttermittfältare. 6A:s egna yttrar skulle i sin tur kliva upp på motståndarnas ytterbackar. På mitten tog Daniel Pereira rollen som defensivt ankare med Niklas Söderberg och Sebastian Gokah framför sig. Toni Ceesay agerade toppforward med La Verghetta och Linde som offensiva yttrar.
 
När Bosonas målvakt och tillika domare Almedin Babacic blåste igång matchen så var det 6A som öppnade hetast. Den höga pressen gav utdelning direkt och laget kunde vinna boll högt upp i planen få lite tryck mot 6D:s mål. Pereira styrde sitt mittfält och laget hittade en hel del fina kombinationer. 6A kan även ta ledningen ganska tidigt. La Verghetta hittar Gokah med en djupledsboll ner mot hörnflaggan. Inspelet friställer Ceesay som chippar bollen över den utrusande målvakten och sedan blir fälld! Straffen är solklar och uppenbarligen hade coachen valt rätt straffskytt. La Verghetta stegar fram och placerar snyggt in bollen precis under ribban!
 
6A fortsätter att spela bra även om 6D sticker emellan och har lite spel och kontringslägen. Anton Linde får en hel del bollar att jobba med på sin kant och oroar med sin snabbhet.
 
6A får även 2-0 när Gokah och Ceesay snyggt sågar sig igenom 6D:s försvar. Gokah kommer fri och kan hur säkert som helst placera in bollen i mål!
 
6D spelar dock upp sig och kan få in en reducering ganska omgående. Johan Hedström hindar ett friläge med en bra tackling i eget straffområde men 6A lyckas inte få undan bollen och till slut hamnar den bakom Alexander Wester i 6A:s mål.
 
Resten av halvleken är jämn och 6D hittar en hel del spel på mitten efter att de spelat sig förbi den första pressen. Det blir lite farligt med några hörnor och frisparkar och Wester får även göra en bra räddning på ett närskott. Mittlåset med Danny Höglund och Alexander Bergman känns dock stabila. Även 6A har några chansen innan halvtid och La Verghetta är nära efter en fin framspelning av Ceesay.
 
Ledning 2-1 i halvtid och i den andra halvleken kommer alla sex avbytarna in. 6A startade den andra halvleken så här:
 
Okotie Robo (UAFC)
----------------
Johan Hedström (LIF)-Danny Höglund (LIF)-Alexander Bergman (GÅR)-Sebastian Gokah (GÅR)
----------------
Tersoo Tyoer (UAFC)-Daniel Pereira (C) (MBoIK)-Erik Westermark (BIF)
----------------
Abdi Bashir (GBK)-Mikael Nilsson (ÖIF)-Calvin Okafor (UAFC)
 
Det är dock 6D som börjar hetast i den andra halvleken och United Africas målvakt Okotie Robo får göra några svettiga räddningar direkt. 6D radar upp 3-4 hörnor på raken och en kvittering hänger i luften.
 
6A löste dock denna inledande press från 6D och kunde sticka upp och göra 3-1. Det var dessutom ett av dagens absolut snyggaste mål! Bokedalens Erik Westermark får bollen en bit utanför straffområdet och drar iväg ett skott. Bollen går rakt upp i det berömda krysset!
 
Målet ger 6A lite andrum samtidigt som luften går ur 6D. Resten av halvleken är ganska jämn när det gäller bollinnehav men det är 6A som skapar de hetaste chanserna. Öjersjös Mikael Nilsson hugger på ett missförstånd i 6D:s försvar och får ett friläge men hans chipp träffar stolpen!
 
Lite senare blir Nilsson fint framspelad av Abdi Bashir men denna gången smiter skottet utanför. 6A har även lite andra halvchanser och Bashir och Calvin Okafor oroar på kanterna.
 
6D skapar stundtals lite tryck mot 6A:s mål men utan att skapa de riktigt heta chanserna. Precis i slutet får de dock in en reducering efter lite avvaktande spel av 6A i eget straffområde och ett skott som letar sig in.
 
6A håller dock undan och är fortfarande obesegrade i All Star-sammanhang!
 
Det verkade som alla trivdes i Götaholms blå-vita matchställ och frågan är om inte några var sugna på att dra på sig den igen. Redan innan nästa års All Star-match! Ryktena säger att iallafall en av spelarna dyker upp i veckan och testar med Götaholm!
 
Alla medverkande gjorde att kanonjobb och Götaholmaren tackar alla för att de ställde upp! Särskilt tack till Götaholms Görgen "Groggen" Johansson för hjälp med allt material.
 
Götaholms Freddie Wedberg gjorde en stabil insats som linjedomare.
Huvuddomare Almedin Babacic (som även var målvakt i 5A:s lag) och Götaholms Freddie Wedberg.
En riktigt stabil bänk i den andra halvleken: från vänster, Alexander Wester, Simon La Verghetta, Anton Linde, Toni Ceesay och Niklas Söderberg.
 
Det togs en hel del bilder från annat håll och dessa kommer att dyka upp så småningom.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det var ju även andra matcher som spelades. I dagens andra match möttes 6B och 6C och den slutade med ett oavgjort resultat, 1-1.
 
Med enkel matematik borde det innebära att 6A är det bästa division 6-laget?
 
Matchen mellan 5A och 5B, som slutade 3-3, bjöd på några riktigt fina mål. 5B:s Sunny Johansson (Eriksberg) svarade för ett underbart mål med en cykelspark men två fina mål av Romelandas Hampus Engevik gjorde att matchen slutade oavgjort.
 
FC Bosona hade bland annat med Benjamin Grozdanic, som förra året spelade i 6A:s All Star-lag.
 
Den sista matchen mellan 4A och 4B slutade med en 1-0 seger för 4B.
 
Det var även en hel del folk och tittade på matcherna. Götaholms nya tränare Siki Kovacevski var där tillsammans med ett möjligt nyförvärv till Götaholm. Även Götaholms styrelse var representerade i form av Anneli Hildenborg
 
Daniel Wedberg var där i sällskap med Mange Augustsson och Mawuli Gokah var där för att stötta sina lagkompisar. Götaholmaren snackade även en hel del med FC Bosonas Sean Grebovic. 
 
Även Kongahällas tränare Adej Hayek dök upp till sista matchen.
 
Domare i den sista matchen var ingen mindre än FC Old Towns (och gamle götaholmaren) Vojkan Nikolic.
 
Götaholmaren får passa på att tacka FC Fiskebäcks Dalla för att han styrt upp hela dagen. Ett underbart jobb och förhoppningsvis början på en lång tradition!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon drar Götaholm igång med sina öppna träningar, 19.00-20.30Kviberg. Är någon sugen på att dyka upp så är det bara att ringa Görgen (0708-135330).
 
Götaholm har dessutom gjort klart med en träningsmatch, den 15/11 blir det match mot gamla 6A-laget FC Bosona
 
En chans för både nya och gamla spelare att visa upp sig!
 
#6

Imorgon smäller det!

 Imorgon är det äntligen dags för All-Stardagen på Ruddalen och spelschemat ser ut så här:
 
12.00 6A-6D
13.10 6B-6C
14.20 5A-5B
15.30 4A-4B
 
6A spelar alltså i den första matchen mot 6D. Både Henok Berhane (Croatia) och Mikael Nilsson (Öjersjö) har gett klartecken till spel. 6A:s trupp ser alltså ut så här:
 
Målvakter
 
Alexander Wester (Öjersjö)
Okotie Robo (United Africa)
 
Försvarare
 
Johan Hedström (Lekstorp)
Danny Höglund (Lekstorp)
Alexander Bergman (Gårda)
Henok Berhane (Croatia) 
 
Mittfält/Anfallare
 
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Calvin Okafor (United Africa)
Toni Ceesay (Marieholm)
Daniel Pereira (Marieholm)
Simon La Verghetta (Gårda)
Sebastian Gokah (Gårda)
Mikael Nilsson (Öjersjö) 
Anton Linde (Björndammen)
Abdi Bashir (Götaholm)
Erik Westermark (Bokedalen)
 
När det gäller motståndarna 6D så har det varit lite problem att få ihop lag och till slut är det bara fyra lag som är representerade, SäveBosnaZenith och Komarken.

6A får verkligen se upp med Komarkens Shwan Kamal som gjorde 20 mål för seriesegrarna. På detta vann han skytteligan i 6D. Mycket möjligt att Götaholm har mött en del av dessa spelare då klubben spelade träningsmatcher mot både Säve och Bosna under försäsongen.

Senaste uppdateringen av 6D:s trupp hittas HÄR

-------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags för lite mer statistik från årets 6A! Vem som gjorde mest mål kanske är viktigt, men det viktigaste är ju vem som fick flest varningar!

 

Årets Ostskivebuse (flest gula kort)

 
 
1. Marcus Johansson, Lekstorp (10 gula)
 
2. Omid Larizadeh, Västkusten (8 gula)
2. Sebastian Fernberg, Gårda (8 gula)
4. Adilson Lima, Västkusten (7 gula)
5. Shahram Mansouri, Götaholm (6 gula)
5. Christer Peterson, Björndammen (6 gula)
5. Adnan Gashi, Croatia (6 gula)
5. Johannes Soomer, Bokedalen (6 gula)
5. Fredrik Karlsson, Bokedalen (6 gula)
 
Lekstorp fortsätter att leverera när det gäller gula kort! Förra året var det Robin Granqvist som tog flest gula kort (10 stycken) och iår är det alltså lagkompisen Marcus Johansson som blev Årets Ostskivebuse!
 
När det gäller röda kort så såg det ut såhär:
 
RÖDA KORT 2012
 
Niklas Nilsson, Bokedalen (2 röda)
Adnan Gashi, Croatia (2 röda)
Adilson Lima, Västkusten (2 röda)
 
Tre spelare som delar på förstaplatsen alltså.
 
När det gäller flest kort för ett helt lag så är det självklart priset Årets Rövlag som gäller!
 
ÅRETS RÖVLAG (flest kort lagvis)
 
Den första siffran är gula kort och den andra röda.
 
1. ÖJERSJÖ IF (55+1)
2. VÄSTKUSTENS IF (49+5)
3. CROATIA GÖTEBORG (42+9)
4. GÅRDA BK (46+3)
5. UNITED AFRICA FC (38+5)
6. GÖTAHOLM BK (40+2)
7. LEKSTORPS IF (40+1)
7. MARIEHOLM BoIK (37+4)
9. BOKEDALENS IF (36+4)
10. OLSKROKENS IF (27+2)
11. BJÖRNDAMMENS IF (23+0)
 
Årets Rövlag är alltså Öjersjö IFGötaholmaren gratulerar! Det ska dock konstateras att Croatia hade överlägset flest röda kort, hela 9 stycken!
 
Vänder vi på tabellen hittar vi Årets Goa Gubbar! Nämligen laget med minst varningar. I 6A 2012 så var det Björndammen som tog detta priset!
 
Så här blev det alltså i 6A 2012:
 
ÅRETS SKYTTEKUNG: Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)
ÅRETS OSTSKIVEBUSE: Marcus Johansson (Lekstorp)
ÅRETS RÖVLAG: Öjersjö IF
ÅRETS GOA GUBBAR: Björndammens IF
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Igår blev en hel lokalfotbollssnack och det märks att Silly Season är på gång!
 
Götaholmaren spenderade aftonen på Andra Långgatan och Ölstugan Tullen i sällskap med bland annat Kaverös  kassör och gamle trotjänare Hans "Råttan" Larsson och även den franske spelaragenten David Edouard. Lite senare anslöt även SG-97:s Calle Barkebo och, enligt många, klubbens starke man Magnus Larsson. Det snackades självklart en hel del lokalfotboll och vissa värvingsförsök ägde rum...
 
#6

Götaholm 2013!

Här har ni Götaholms tränarduo 2013! Till vänster har vi Görgen "Groggen" Johansson som varit assisterande tränare de senaste säsongerna i Götaholm och till höger har vi Silvian "Siki" Kovacevski som alltså ska dela tränarsysslan med Groggen.
 
Götaholmaren tog sig ett snack med Siki:
 
Götaholmaren börjar med att välkomna dig som ny a-lagstränare!
 
Jag tackar och bockar ödmjukast.

Hur har din spelar- och tränarkarriär sett ut innan du bestämde dig för att träna Götaholms a-lag?
 
Jag är fostrad i Gunnilse IS, men hade inte riktigt förmågan att ta en a-lags plats. Så fick jag nys om Götaholm och spelade där i ca 20 säsonger. Hann emellan som spelande tränare i Lärje-Angered och vann division 5 2000. Har efter Götaholm även tränat Bergums juniorer och kommer iår ifrån Lärje-Angered som assisterande tränare, med en division 3-seger i bagaget.
 
Som gammal Götaholmsspelare måste det vara speciellt att träna sin gamla förening. Hur kom det sig att du hamnade här just nu?
 
Jag har följt Götaholm de senaste åren lite på distans och när frågan dök upp i somras blev jag sugen på att få vara huvudtränare och varför inte vända tillbaks till Götaholm där jag känner mig som en i familjen.
 
Vilken sorts fotboll vill du att Götaholm ska spela med dig vid rodret?
 
Med mig vid rodret har jag en önskan om att vi hjälps åt att träna, spela en underhållande och lika vinstgivande fotboll...så kallad totalfotboll ;-).

Hur bra koll har du på Götaholm och 6A?
 
Har ganska så bra koll på Götaholm. Merparten av ungtupparna har jag extratränat under åren. Sen har det inte gått att undvika din blogg där man snokat upp en del intressant berörande 6A.

Hur ser det ut när det gäller värvningar? Är det några nya spelare på väg in direkt?
 
Försöker med ljus och lykta leta upp några gamla bortkomna Gbkare ;-). Annars har jag lite förhoppningar att det dyker upp nytt folk i januari.

Ryktena säger att det är Manchester United som gäller för dig. Vad säger du om senaste matchen mot Chelsea (3-2 matchen i Premier League) ?
 
Manchester United i all ära men det är FC Barcelona som är pappa i familjen :-). Senaste matchen var väl ganska mycket tillfälligheter som avgjorde. Manchester United fick en smakstart lite oväntat på Stamford Bridge. Efter kvitteringen till 2-2 var jag på väg att ge upp hoppet. Så länge Mata var på planen. Sen att domaren foula ut Torres var lite för magstarkt, även för en Red Devil ;-);). Slutresultatet föll mig mer i smaken än själva spelet, men thats United :-).

Götaholmaren tackar och önskar dig lycka till!
 
Tack själv, buster!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Tränarduon med Groggen och Siki presenterades alltså på seniortruppens möte som ägde rum ikväll. Det talades även om den satsning som Götaholm gör för att kunna börja klättra i seriesystemet igen. Styrelsen informerade även och det diskuterades om diverse saker.
 
Anders "Lillen" Petersson kommer att vara kvar i ledarstaben och även ha rollen som fotbollsansvarig för seniortruppen.
 
När det gäller träningar så kör Götaholm igång med sina öppna träning redan nästa vecka:
 
Måndagar 19.00-20.30 Kviberg 1
Torsdagar 18.30-20.00 Kviberg 2
 
Är det någon som känner att Götaholm kan vara den rätta klubben och vill komma och testa så är det bara att höra av sig till Groggen (0708-135330).
 
När det gäller nya spelare så är det ju en som är i stort sett klar och sedan kommer det ett par intressanta namn och provtränar nästa vecka!
 
Götaholm kommer även att försöka hitta en träningsmatch innan året är slut.
 
När det drar igång på riktigt efter nyår så lutar det åt fyra träningar i veckan, varav tre fotbollspass och ett fyspass.
 
Den första träningsmatchen är redan klar och det blir mot Bergsjö IF den 16/2. Ett par dagar senare (24/2) ska det spelas Östra Cupen och då är det Bergum som står för motståndet.
 
Det nya tränarparet känns väldigt positivt och Götaholm ser verkligen fram emot säsongen 2013!
 
Götaholmaren får samtidigt passa på att tacka Bengt Jeansson för sina två år i klubben som tränare!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller All Star-matchen så kommer Henok Berhane (Croatia) att kunna spela. Osäkert fortfarande för Mikael Nilsson (Öjersjö).
 
När det gäller motståndarna 6D så verkar det råda lite delade meningar om laguttagningarna. Detta går att följa på FCF-bloggen, HÄR.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu laddar vi till på söndag och matchstarten klockan 12.00 på Ruddalen!
 
#6

RSS 2.0