Full fart framåt!

Det kommer bli ett offensivt 6A All Star-lag som kliver på Ruddalen klockan 12.00 på söndag. Om allt går enligt planerna så kommer motståndet att bestå av ett All Star-lag från 6D. En serie som Götaholmaren brukade känna till efter tre säsongen i Rödbo IF. Dock har en hel del hänt med både Rödbo och 6D sen dess.
 
6A:s All Star-lag ser iallafall ut så här i nuläget:
 
Målvakter
 
Alexander Wester (Öjersjö)
Okotie Robo (United Africa)
 
Försvarare
 
Johan Hedström (Lekstorp)
Danny Höglund (Lekstorp)
Alexander Bergman (Gårda)
Henok Berhane (Croatia) (osäker då han varit sjuk i veckan)
 
Mittfält/Anfallare
 
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Calvin Okafor (United Africa)
Toni Ceesay (Marieholm)
Daniel Pereira (Marieholm)
Simon La Verghetta (Gårda)
Sebastian Gokah (Gårda)
Mikael Nilsson (Öjersjö) (osäker pga av en krånglande ljumske)
Anton Linde (Björndammen)
Abdi Bashir (Götaholm)
Erik Westermark (Bokedalen)
 
Götaholmaren är riktigt nöjd med laget även om det har blivit en hel del återbud. Som den uppmärksamme läsaren ser så är det lite dåligt med backar med i truppen men anfall är ju som det heter bästa försvar så det är ingen fara!
 
Dessutom är det flera av mittfältarna och anfallarna som skulle kunna kliva ner om det krisar. Marieholms Daniel Pereira kan spela mittback om det skulle behövas och både Gårdas Sebastian Gokah och Götaholms Abdi Bashir (!) kan användas som ytterbackar. Gokah gjorde det i förra årets All Starmatch och ägde sin kant totalt och Bashir har spelat på den positionen i b-laget hos GBK.
 
Det är även frågetecken på några spelare och det kan dyka upp ersättare om det skulle bli återbud. Götaholmaren har fått med spelare från nästan alla lag förutom Västkusten och Olskroken. Bloggen har dock varit i kontakt med spelare från dessa föreningar men har tyvärr inte fått några positiva besked.
 
Götaholmaren hoppas även på stort stöd från publiken på söndag och att alla 6A-fans tar sig till Ruddalen till klockan 12.00!
 
Förra årets riktigt stabila 6A All Star-lag! Även iår kommer matchen att spelas i Götaholms fina blåvita ställ!
 
Motståndarna 6D:s lag hittas HÄR.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller Götaholm så händer det en hel del just nu!
 
Imorgon presenteras det nya tränarteamet och dessutom är det första nyförvärvet i stort sett redan klart.
 
Götaholmaren har dock lovat spelaren att inte gå ut med hans namn innan allt är klart. Det är iallafall en ung mittfältare med meriter från en klubb något snäpp över Götaholm som helt klart kommer att öka konkurrensen hos laget!
 
Dessutom kommer det att dyka upp ett par riktigt intressanta namn redan nästa vecka då Götaholm drar igång med sina öppna träningar.
 
Envisa rykten placerar även Kungsladugårds Daniel Tellnor i Götaholm nästa säsong!
 
Riktigt kul att det händer grejer redan nu i klubben!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren hoppas kunna släppa en del statistik de kommande dagarna från den gångna säsongen så håll koll på bloggen!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bloggen vill även slå ett slag för 6A-festen som kommer att äga rum lördagen den 10/11restaurang Simba!
 
Klockan 18.00 slår dörrarna upp och då är det en underbar buffé och en välkomst-öl för en hundralapp som gäller!
 
Mycket 6A-folk är redan klara eller vad sägs om Pierre Högberg, Amir Huseinovic, Mawuli Gokah, Christer "Flis" Pettersson, Danny Höglund, Anton Linde, Toni Ceesay, Calvin Okafor och Bell Fortes för att bara nämna några!
 
Gå med i Facebookgruppen "Götaholmaren" så hittar ni festen under Events!
 
#6

Inför All Star-matchen & lite annat...

6A:s All Star-lag inför nästa helg (söndagen) börjar sakta men säkert att ta form. I nuläget är dessa lirare klara:
 
Johan Hedström (Lekstorp)
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Calvin Okafor (United Africa)
Toni Ceesay (Marieholm)
Daniel Pereira (Marieholm)
Simon La Verghetta (Gårda)
Alexander Bergman (Gårda)
Sebastian Gokah (Gårda)
Alexander Wester (Öjersjö)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Anton Linde (Björndammen)
 
Tyvärr har Götaholmaren fått en del nej från tänkta spelare och det väntas även svar från 6-7 spelare. Tanken är ju även att alla 6A-lagen ska ha någon representant.
 
Matchen spelas alltså nästa söndag (4/11) på Ruddalen och ingår i en hel All Star-dag där även matcher kommer att spelas mellan 4A-4B och 5A-5B. Spelschemat kommer ut imorgon.
 
6A och 6C har klart med sina lag men det var tveksamt om de två andra 6:orna skulle lösa lag. Nu verkar det dock som så blir fallet och röstningen är i full gång på Fiskebäcksbloggen.
 
Självklart hoppas Götaholmaren att alla 6A-fans dyker upp på Ruddalen för att stötta sina spelare!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
På torsdag kommer Götaholm presentera sitt nya tränarteam för 2013 och det känns väldigt intressant och spännande!
 
Götaholm har även en hel del krokar ute när det gäller att  förstärka truppen och förhoppningsvis kan det nya tränarteamet bidrar till att locka till sig nya spelare. Klubben har varit i kontakt med en del gamla Götaholmsspelare som kan vara på väg tillbaka, och det figurerar även en del namn med rutin från spel i högre divisioner.
 
Götaholm har haft några tunga år men förhoppningsvis kommer denna satsning att se till att klubben slåss om topplaceringarna istället...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
I lördags spelade Östra Alliansens All Star-lag mot Östra Cupenvinnarna Sävedalen. De flesta Alliansklubbarna hade med spelare. 6A hade med Filip Boidache (Götaholm), Johan Hedström (Lekstorp) och Daniel Pereira (Marieholm). Alla tre skötte sig utmärkt. Det var även lite andra gamla 6A-bekantingar, Semberijas Nicklas Westman (som vann 6A med Bergum) var med och Rannebergen hade med Sean Mian (med ett förflutet i Öjersjö).
 
Sävedalen vann matchen med 2-0.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
I dagarna kommer det även att dyka upp lite mer statistik från säsongen 2012, bland annat ska ju Årets Rövlag koras...
 
#6
 
 
 
 

6A - 2012

Att 6A väcker känslor är det ingen tvekan om och säsongen 2012 var inget undantag! Dramatiken var det inte heller något fel på. Serien levde hela vägen till den sista omgången då det till slut avgjordes vilka lag som skulle lämna 6A, uppåt och neråt.
 
Här kommer nu den ultimata sammanfattningen av 6A säsongen 2012 och vi börjar uppifrån:
 
Nykomlingar 2011 och ett topplag direkt, men då föll det på dåligt skötta övergångspapper och poängavdrag efter seriens slut. 2012 var det inget som kunde hindra UAFC från att sluta som seriesegrare, även om Lekstorp gav dem en fight till mållinjen.
 
UAFC:s försäsong sa inte så mycket och laget förlorade faktiskt sin premiärmatch mot Marieholm med 1-2. Efter den förlusten blev det dock 8 raka vinster, många av dessa målrika och stabila. Bland annat blev det 5-2 mot Kroken, 6-2 mot Björndammen och 5-1 mot Öjersjö.
 
Självklart gjorde detta att UAFC parkerade i toppen. Innan sommaruppehållet var det dock dags för toppmötet med Lekstorp och då kom den andra förlusten för säsongen efter en svidande 0-1 förlust på Bergsjövallen.
 
UAFC satte dock högsta tempo direkt när höstsäsongen drog igång och fick revansch mot Marieholm direkt (2-1) och radade sedan upp fem raka vinster till. Även om det blev WO-vinster mot båda bottenlagen.
 
LIF hade tappat lite poäng och plötsligt var det United Africa som satt i förarsätet.
 
Den 23 omgången kunde serien har avgjorts när Lekstorp föll mot Öjersjö men helt oväntat förlorade även United AfricaGårda blev för svåra. 
 
LIF och UAFC följdes åt och vi vet alla hur det slutade i den sista avgörande matchen. Efter över 100 minuters dramatik med fem mål, tolv gula kort och två röda kort stod UAFC som vinnare.
 
Det är inget snack om att United Africa var värdiga vinnare av 6A. En blandning av stabilt försvarspel (ofta med en trebackslinje) och väldigt effektiv och attraktiv offensiv. Stort bollinnehav och mycket rull inom laget men samtidigt en hel del offensiva spelare som kunde bryta mönstret och utmana och skapa chanser. Calvin Okafor (9 mål), Charles Chibuike (7 mål) och Saidi Ishola (6 mål) låg bakom mycket av det offensiva. Dessutom hjälpte mittfältsgeneralen Tersoo Tyoer till med sina 8 fullträffar. Förra året hade laget seriens kanske bästa målvakt i Solomon Kunle Akotun och tomrummet kändes stort när han lämnade. UAFC hittade dock riktigt bra ersättare i Okotie Robo som bland annat stod för några tokräddningar i de sista avgörande minuterna av seriefinalen.
 
Bara att gratulera United Africa till en fin säsong och önska dem lycka till i femman nästa år.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Svårtippat med tanke på den dåliga kollen på nyförvärv. Känns dock inte lika tunga som förra säsongen. Kommer vara med på övre halvan men når inte hela vägen.
 
Hur rätt blev det?
 
Nja, helt klart en liten underskattning från bloggens sida även om tipset om övre halvan självklart blev rätt. UAFC känns väl som ett lag som inte direkt toppar formen under försäsongen.
 
 
Gråbolaget visade direkt på försäsongen att de skulle vara att räkna med. Träningsmatcherna vanns och ofta var det med övertygande siffror. Dessutom tog sig Lekstorp hela vägen till finalen i Östra Cupen efter att besegrat bland annat Gunnilse, Rannebergen och Semberija. LIF-hybrisen var total och vissa spelare tog ut seriesegern redan i detta läget.
 
När serien väl började visade dock Lekstorp att det inte bara var snack utan även en hel del verkstad. LIF satte ett högt tempo direkt och imponerade med sex vinster och två oavgjorda på sina åtta första matcher!
 
När vårsäsongen var slut hade LIF bara förlorat en match (mot Gårda) och laget ledde serien. En stark defensiv var en stor anledning och laget höll nollan i sju av elva vårmatcher och släppte bara in sex mål. Även om våren avslutades med två 1-0 vinster (mot United Africa och Götaholm) så bjöd även LIF på två 5-0 vinster och en 6-0 seger.
 
LIF:s trupp var redan en av de bredaste i serien men under sommaren värvade LIF inte mindre än fem riktigt bra spelare: Niklas Drott, Richard Hagström, Niklas Söderberg, Martin Ljungdahl och Noah Widmark. Konkurrensen höjdes ännu mer även om både Widmark och Ljungdahl av olika anledningar inte spelade så mycket.
 
Hösten utvecklades till ett tvålagsrace mellan Lekstorp och United Africa där det haltande spelschemat gjorde att UAFC ofta ledde med antagligen en eller fyra poäng beroende på om LIF spelat (och vunnit) sin hängmatch eller inte. Den helt avgörande seriefinalen höll som sagt på att förstöras när LIF föll mot Öjersjö men UAFC förlorade mot Gårda i samma omgång och det blev en drömfinal i sista omgången.
 
Ett frustrerande slut för LIF som släppte två mål i den första halvleken och sedan inte kunde utnyttja sitt övertag i den andra halvleken även om det var nära.
 
LIF blev ett topplag tack vare en väl utförd spelidé som utnyttjade truppens styrkor. Helt klart seriens bästa försvar med stabila mittbackarna Johan Hedström och Danny Höglund (även om han missade mycket av våren pga av skador) framför seriens kanske bästa målvakt Emil Syrén. Laget höll nollan i hälften av sina matcher och släppte bara in 16 mål på 20 matcher.
 
Framåt var faktiskt LIF det fjärde målrikaste laget med 52 gjorda mål även om det blev sju målsnåla uddamålssegrar. Ska ett lag vara med hela vägen så gäller det att hitta sätt att vinna och med en så stabil defensiv så räcker det att göra ett eller två mål för att vinna. Dessa mål kom ofta på snabba omställningar eller fasta situationer.
 
Snacket om att LIF spelar tråkig fotboll köper inte Götaholmaren alls. Självklart har alla rätt till sin åsikt men i bloggens ögon går fotboll ut på att vinna matcher. Fotboll handlar inte bara om att göra mål utan också om att inte släppa in mål. I ärlighetens namn så tror Götaholmaren att de flesta hellre spelar i ett topplag som vinner matcher än i ett mittengäng som spelar snyggt men förlorar...
 
Var det en spelare som stod ut lite extra hos LIF så var det mittfältaren Marcus Johansson som gått från en kortmaskin till en målfarlig tvåvägsmittfältare. Johansson gjorde 11 mål och åtskilliga assist och var en stor anledning att LIF slogs i toppen hela säsongen. Det ska väl tilläggas att han även fick 10 ostskivor och ett rött.
 
Götaholmaren är övertygad att LIF hade klarat sig riktigt bra i femman med detta laget.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Götaholmaren blir inte förvånad om LIF står som seriesegrare när säsongen 2012 är över...
 
Hur rätt blev det?
 
En tokräddning från UAFC:s Okotie Robo i 103:e minuten från att ha rätt...
 
 
Marieholm är ett av de mer svårscoutade lagen i serien och lagets försäsong gav inte så mycket kött på benen. Laget imponerade dock direkt när de blivande seriesegrarna United Africa besegrade i premiären.
 
Offensivt var det självklart inga problem och förutom stabila runt-20-mål-per-säsong Toni Ceesay så blommade även Jimmy-Cannon Nwadinkpa ut ordentligt som målskytt då han vann skytteligan på 21 fullträffar.
 
När laget har en bra dag så är det få lag som står emot men toppduon LIF och UAFC satte ett sådant högt poängtempo att Marieholm inte kunde hänga med till slut. Ojämnheten under våren tog till slut knäcken på Marieholm, 4-1 mot Västkusten följdes upp av 1-2 mot Kroken, som följdes upp av en 5-1 kross av Björndammen, men i matchen efter blev det 2-3 mot Croatia. Ni fattar själva...
 
Marieholm låg bakom och smög under hösten men fick aldrig någon riktig kontakt. Laget förlorade faktiskt bara en match under hösten (mot United Africa) men lagen före tappade inte tillräckligt med poäng.
 
Offensiven var som sagt riktigt vass. 85 mål på 20 matcher ger ett snitt på över fyra mål per match. Förutom Nwadinkpa och Ceesay så hjälpte även Milad Mehrbeheshti och Leandro Pinto till (båda 9 mål). Till hösten kom rutinerade Daniel Pereira direkt från Lärje-Angered i division 3 och stärkte laget ännu mer.
 
Defensivt var det faktiskt också bra. 29 insläppta på 20 matcher och bara UAFC och LIF var bättre. Problemet var ju att många av dessa 29 mål kom i "fel" matcher vilket ledde till fyra förluster (tre av dessa med uddamålet) och då hjälper det ju föga med vinster som 12-0, 9-0, 7-3 och 8-1.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Någonstans i mitten, troligtvis på den övre halvan.
 
Hur rätt blev det?
 
Hyfsat rätt, lite underskattning från Götaholmarens sida.
 
 
ÖIF såg riktigt intressanta ut inför säsongen. En stabil försäsong, ny tränare, och dessutom ett gäng intressanta nyförvärv som stärkte en redan stabil trupp.
 
Dock var det något som inte riktigt stämde för Öjersjö. Götaholmaren var på plats i premiären då laget föll i en frustrerande match mot derbyrivalerna Björndammen. Det blev även förlust i den andra matchen då Croatia vann med 3-2.
 
Laget spelade upp sig och vann två matcher men sen blev det fyra raka förluster mot Götaholm och de tre topplagen. ÖIF var plötsligt tillbaka i 2011-års mardröm med bottenkänning och bara två vinster på de åtta första matcherna.
 
Something is rotten in the state of Denmark som den gode Shakespeare skrev. 
 
Plötsligt började dock Öjersjö att vinna matcher igen och laget avslutade våren med två vinster och formen fortsatte när hösten drog igång. Plötsligt var ÖIF ett av seriens formstarkaste lag och hade fem raka vinster och laget började också att klättra i tabellen.
 
Under hösten lämnade tränare Fernando Ruiz laget och så här i efterhand verkar det som det aldrig riktigt klickade mellan den nye tränaren och ÖIF:s spelartrupp.
 
Öjersjö avslutade serien starkt och slog bland annat Lekstorp, spelade lika mot Marieholm och krossade Västkusten med 10-2!
 
Mikael Nilsson (17 mål) och Marcus Halldin (12 mål) bildade seriens näst farligaste anfallspar efter Marieholms Nwadinkpa och Ceesay.
 
Nyförvärven (Henrik Krook, Daniel Apell och Anton Petersson) hittade till slut balansen med den tidigare stommen (Pierre Högberg, Jimmy Åsell och Viktor Gustafsson).
 
Höstens fina form gjorde alltså att laget knep en fjärdeplats, klubbens bästa placering på ett bra tag.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Götaholmaren gör inte om misstaget att tippa ÖIF som seriesegrare men någon katastrofsäsong a la 2011 lär laget inte göra. Känns dock som detta kan räcka en ganska bra bit upp i tabellen!
 
Hur rätt blev det?
 
Götaholmaren ger sig själv ganska bra betyg på den gissningen även om "en ganska bra bit upp i tabellen" är ganska luddigt.
 
 
Gårda BK är lite av 6A:s Leksands IF (en jämförelse som säkert glädjer vissa Gårdaspelare) då klubbens återtåg till högre divisioner kommit av sig lite. Laget förblir en gåta, en svårknäckt gåta.
 
Försäsongen gav intrycket av att nu skulle äntligen Gårda vara ett topplag! Målen rasslade in och lag från högre serier spelades ut efter noter. Croatias Alexander Nylin verkade klar för klubben och tillsammans med Simon La Verghetta skulle de sätta skräck i seriens ytterbackar!
 
Var det äntligen Gårdas år?
 
När serien drog igång så var dock Nylin tillbaka i Croatia och Gårda föll tillbaka i sin ojämnhet. Gårda blandade och gav, en 4-1 förlust mot Öjersjö följdes upp av en 6-0 kross mot Götaholm, men bara några omgångar senare föll de själva med 0-6 mot Marieholm
 
Gårdas högstanivå är riktigt hög, särskilt när alla tongivande spelare är med. Offensiven var riktigt fin med La Verghetta (16 mål), Sebastian Fernberg och Sebastian Gokah (båda 9 mål). Även Mawuli Gokah låg bakom mycket framåt. Defensivt var det inte heller dåligt med Alexander Bergman och Christopher Bratt i spetsen. 
 
Det visade sig dock att allt inte stod helt rätt till på tränarsidan och Staffan Lindblom lämnade laget under säsongen. Assisterande tränaren Rikard Johansson tog över ansvaret och hoppade samtidigt in målet.
 
Möjligen påverkade detta strul vid sidan av planen den unga Gårda-truppen.
 
Efter våren låg laget på en sjundeplats mer än tio poäng efter ettan. Hösten bjöd på en del fina Gårda-ögonblick  och laget vann sina sju första höstmatcher (även om vinsten mot Bokedalen ändrades till en förlust då Fernberg spelat när han skulle varit avstängd). Formtoppen kröntes av en seger mot de blivande vinnarna United Africa och Gårda var plötsligt uppe på en fjärdeplats.
 
Ojämnheten och motivationsbristen visade sig dock i slutet då det bland annat blev 1-8 mot Marieholm och 0-2 mot Västkusten (som gjorde att VBK höll sig kvar).
 
Som sagt har Gårda en väldigt hög högstanivå och när Gårda är i form och spelarna på humör så är det seriens  roligaste och bästa lag. Samtidigt har laget en låg lägstanivå och självklart vinner man ingen serie med sådana ojämna prestationer.
 
Får Gårda en tränare som kan styra upp det hela lite mer så kan det bli riktigt intressant.
 
Götaholmaren tips inför säsongen:
 
Kommer absolut att vara ett topplag!
 
Hur rätt blev det?
 
Nope. Gårda var inte alls något topplag även om de spelade som ett då och då.
 
 
Björdammen klarade sig kvar i 6A 2011 på det berömda håret. Inför seriestarten 2012 verkade det som BBK var bättre rustade och försäsongen såg stabil ut. Tränarna César de Melo och Johan Rehm hade fått ordning på laget och nygamle Anton Linde öste in mål på försäsongen och var med och gjorde mål direkt i premiärvinsten mot Öjersjö.
 
BBK spelade ett stabilt försvarsspel med många duktiga huvudspelare och sedan ställde laget ofta om snabbt på Linde och Rasmus Lihnell. Detta fungerade bra mot många lag även om det blev tre raka förluster under våren mot seriens tre topplag. Vårsäsongen avslutades dock med fyra förlustfria matcher (två vinster och två oavgjorda) och BBK parkerade säkert mitt i tabellen.
 
Björndammen fortsatte att spela bra under höst. Visst blev det förluster igen mot topp-trelagen och det rann väl iväg lite mot Marieholm (3-7) men laget vann en hel del matcher och krossade bland annat Croatia med 9-1 i näst sista omgången.
 
Bakåt var det stabilt med Ivan de MeloYadollah Navaian-Ghasemi och Andreas Jansson i målet. Duktige Tobias Widberg tog klivet upp på mittfältet och offensivt fick Linde och Rasmus Lihnell hjälp av Navid Parsa och Ivan Boberg Jovanovic (båda 6 mål var). 
 
BBK gjorde helt klart en godkänd säsong och var inte i närheten av bottenstriden.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
BBK känns helt enkelt stabilare och kommer troligtvis att undvika bottenstriden detta året. Dock känns det som laget fortfarande har en bit kvar innan de kan ta sig till den absoluta toppen.
 
Mittenlag, som stundtals kan ställa till det för topplagen.
 
Hur rätt blev det?
 
Ja, det blev nästan helt korrekt!
 
 
Krokens förberedelser inför säsongen 2012 var väl inte helt optimala. Skyttekungen Jonas Söderström var skadad (och spelade knappt något på hela säsongen) och försäsongsmatcherna var resultatmässigt usla. Efter fyra raka förluster utan några gjorda mål blev det iofs vinst i sista matchen mot Lindholmen med 2-1 men båda målen gjordes av en spelare som bara provade och han spelade inget mer i OIF.
 
Plötsligt fiskade dock Olskroken upp två gamla Väster-spelare, Marcus Andreasson och Martin Hernefors och Johan "Såsen" Hellenäs verkade ha hittat Kanon-Kens gamla fotbollsskor på vinden.
 
Starten blev inte så lysande för Kroken även om det blev några ströpäng i början. Efter några omgångar kom dock laget igång och både Andreasson och Såsen började hitta målet. Marieholm besegrades med 2-1, Västkusten med 7-2 och Croatia med hela 9-1! Laget klättrade upp på säker mark och var väl aldrig inblandade i bottenstriden.
 
Höstsäsongen lär väl inte gå till historien som Krokens bästa och det blev lite problem framåt då Andreasson flyttade och Johan Hellenäs var långtidsskadad. Mittbacken Peter Gustafsson flyttade upp i anfallet och slutet på 6 fullträffar. I mittförsvaret dock duktige Lee Brustad upp och bildade ett stabilt mittlås med Anders Hellenäs.
 
Kroken tog de segrar som behövdes under hösten för att hålla nedflyttningsstrecket på bekvämt avstånd även om det bland annat blev en jobbig 0-9 förlust mot Marieholm. Laget avslutade fint med att gå obesegrade de tre sista omgångarna.
 
Efter sin tredje säsong i 6A har OIF etablerat sig som ett stabilt mittenlag med en femte-, en sjätte-, och en sjundeplats.
 
Framtida förändringar i truppen kan självklart skicka laget både närmare toppen eller närmare botten. Götaholmaren har dock en känsla av att Olskroken har det ganska bra och är nöjda med livet som mittenlag i division 6.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Kommer vara inblandade i bottenstriden och lär nog få slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar...
 
Hur rätt blev det?
 
Kroken klarade sig betydligt bättre än Götaholmaren förutspådde efter den jobbiga försäsongen.
 
 
Croatia gör sin sämsta säsong sen de trillade ner till 6A och troligtvis sin sämsta placering på väldigt, väldigt länge. 
 
Olyckskorparna kraxade redan innan serien började och rykten hördes om att laget skulle lägga ner och ett gäng duktiga spelare lämnade klubben. Sen vände det plötsligt och hemsidan presenterade nyförvärv på löpande band. Fortfarande var det dock väldigt snurrigt då vissa nyförvärv lämnade direkt och ingen visste riktigt vart laget stod.
 
I premiären mot Bokedalen var det två utropstecken från start. Alexander Nylin, som spelat och tränat med Gårda hela försäsongen, var med på planen. Den andra överraskningen var att tränaren Dragan Prorokovic (50+) var med. Dessutom hade laget inga avbytare när domaren blåste igång.
 
Croatia förlorade mot Bokedalen i premiären men sen lyckades laget vinna en hel del matcher under våren även om det verkade svårt att få ihop folk och en del spelare med många år på nacken dök upp.
 
Ofta var det trion Nylin, Boris Lesic och Henok Berhane som fixade poängen åt Croatia. Bland annat besegrades Öjersjö, Gårda och Marieholm. Mot alla odds var faktiskt Croatia och nosade precis bakom topplagen. Efter vårsäsongen hade Croatia tagit 19 poäng och parkerat på en femteplats.
 
Under sommaren försvann dock Nylin till Rannebergen och där tappade Croatia en matchvinnare. Dessutom missade Boris Lesic en hel del matcher.
 
Croatias höstform var helt enkelt usel, sämst av alla lagen i 6A. När serien var färdigspelad hade laget bara tagit en ynka poäng (3-3 mot Götaholm) under hela hösten och laget sjönk självklart i tabellen.
 
Nu ska det väl tilläggas att det var en hel del uddamålsförluster i jämna matcher men det rann även iväg i vissa. 1-6 mot Gårda och hela 1-9 mot Björndammen i sista matchen.
 
Helt klart en misslyckad säsong för Croatia men klubben och tränare Dragan Prorokovic ska ändå ha en eloge för att laget ställde upp i alla matcher även när det var svårt att få ihop spelare.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Kan slå alla lag när bästa laget spelar men det känns inte som de kan vara på topp en hel säsong. Kan säkert vara med i närheten av toppen ett tag men lär inte räcka hela vägen. Spelartruppen känns väldigt flytande och det kan bli en jobbig säsong för Croatia. Götaholmaren tror på en mittenplacering. Vem vet, kanske det plötsligt dyker upp ett gäng nyförvärv?
 
Hur rätt blev det?
 
Känns väl som Götaholmaren prickade in det ganska bra här...
 
 
Götaholm hade en riktigt jobbig och frustrerande säsong. En turbulent försäsong med mycket fokus på annat än det som händer på fotbollsplanen. Nästan en hel backlinje försvann och när säsongen väl drog igång var det med en tunn trupp. Försäsongen var ändå hyfsad och några intressanta nyförvärv hade dykt upp.
 
Det blev vinst i premiären mot Västkusten och laget spelade ihop en del poäng i början. Det blev vinster mot Öjersjö och Bokedalen. Det ganska unga laget föll dock tungt mot Gårda BK med 0-6 och sedan blev det tre förluster till mot topp-lagen även om Götaholm stod upp riktigt bra i alla dessa tre matcher.
 
Våren räddades upp av en seger mot Västkusten i den sista matchen innan sommaruppehållet och Götaholm fick lite luft ner till det jobbiga nerflyttningsstrecket. Precis innan sommaren lyckades Götaholm även förstärka med försvararen Per Darolf från Virgo som gav rutin och lugn till backlinjen.
 
Även hösten blev dock jobbig för Götaholm. Det offensiva spelet var ofta bra, fram till de avgörande lägena då chanserna ofta missades. I defensiven var det ofta tvärt om och motståndarna fick lätta mål. Med enkel matematik så vinner man inga matcher om man missar sina chanser och släpper in billiga mål...
 
Det blev iallafall några poäng under hösten, en riktigt fin vändning mot Croatia från 0-3 till 3-3 och i matchen efter en 3-0 vinst mot Bokedalen. Abdi Bashir började äntligen hitta målformen och två nya spelare hade dykt upp efter sommaren, mittfältaren Daniel Gustafsson och försvararen David Olsson. Precis vad Götaholm behövde både på och utanför planen.
 
Avslutningen blev dock jobbig med fem förluster, varav fyra uddamålsförluster. Götaholm spelade dock jämna matcher mot alla tre topplagen och var ytterst nära att förstöra Lekstorps säsong innan den sista omgången. Trots en misslyckad säsong så var det ändå skönt att få ett kvitto på att Götaholm i sina bästa stunder inte är så långt från topplagen.
 
Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som gick snett men självklart spelar den tunna truppen in till viss del. Vissa spelare kom och gick lite som de vill och det håller ju självklart inte heller. Hösten var dock bättre, både matchmässigt och träningsmässigt och nyförvärven Darolf, Olsson och Gustafsson höjde helt klart laget.
 
Bland spelarna var mittbacken Filip Boidache helt klart Götaholms starkast lysande stjärna. Shafie Nurani blir bara bättre och bättre på mitten och har blivit den spelmotor som klubben letat efter sen Tom Berndtson lämnade Götaholm. Bashir hittade alltså till slut målet och slutade på 13 mål och Tobias Petersson hjälpte till med fem fullträffar. Annars var det bland annat just målskyttet som Götaholm föll på. Götaholm var ett av de lagen som hade minst antal olika målskyttar och bara fyra spelare som gjorde över två mål!
 
Det fanns dock positiva ögonblick under denna säsongen och Götaholmaren lyfter gärna fram en av de yngre spelarna, nämligen John-Kevin Larsson. J-K visade en underbar inställning både på och utanför planen och har utvecklats åt rätt håll hela säsongen. Ett föredöme för de andra unga killarna.
 
Sen måste även 6A:s starkaste spelare nämnas, Shahram Mansouri. Trots sin lite oseriösa inställning utanför planen så är det en spelare gör nytta när matchen väl är igång. Killen har dessutom spelat på alla positioner i år.
 
Får Götaholm behålla den truppen som de avslutade säsongen med och krydda med några nya spelare så kan 2013 bli riktigt kul!
 
 
Västkusten dräller av duktiga fotbollsspelare men säsongen 2012 vill nog klubben helst glömma. Förutom då detaljen att de spelade sig kvar i sista omgången.
 
Det kändes väl lite redan på försäsongen att det kunde bli en jobbig säsong. VBK vann inga av sina sex matcher innan serien började.
 
Det blev inte roligare när väl serien drog igång och VBK förlorade sina sju första matcher. Enligt rapporterna så fungerade spelet hyfsat, men chanserna omvandlades inte till mål. Oddsen blir dock lite bättre för VBK när Kurdistan drog sig ur och plötsligt var det bara två lag som skulle åka ur.
 
Första vinsten kom också när Bokedalen besegrades med 3-0. Efter detta kom dock en jobbig period igen med sex raka förluster och VBK var förankrade i botten. Nu hade dock även FC Roma United dragit sig ur och det blev ganska klart att det skulle stå mellan VBK och Bokedalen om den sista biljetten ner till 7:an.
 
Västkusten vaknade plötsligt till och tog poäng i tre matcher i rad, två oavgjorda och en vinst. När Bokedalen och Västkusten möttes blev det 2-2 och Västkusten hade nu ett bra utgångsläge. Med två omgångar kvar så låg lagen på samma poäng men VBK hade betydligt bättre målskillnad. Bokedalen var piskade att vinna någon av sina två sista matcher för att sätta press på VBK.
 
Bokedalen tog sig samman en sista gång och slog Björndammen med 3-1 i sin sista match och plötsligt var det VBK som var tvungna att vinna! Första försöket mot Öjersjö gick helt snett då ÖIF vann med 10-2!
 
Västkusten ställdes i en helt avgörande match mot Gårda BK i sista omgången. Vinst eller division 7!
 
Laget löste detta efter mål av Sandro Almeida och Edmond Shala.
 
Säsongen räddades till slut men VBK ska vara glada att FC Roma United inte spelade klart säsongen.
 
Götaholmarens tips inför säsongen:
 
Med tre lag som åker ur kommer VBK att få kämpa för sin 6A-status.
 
Hur rätt blev det?
 
Kämpa fick dem, till sista matchen...
 
 
Bokedalen kom ner från femman och såg bra ut under försäsongen. Inte så många matcher eller jättehårt motstånd men ändå fyra vinste av fyra möjliga. Bland annat slog BIF Björndammen med 2-0.
 
När väl säsongen började så skulle det visa sig att Bokedalen hade en jobbig säsong framför sig. Visst blev det vinst i premiären mot Croatia men efter det skulle det dröja sju omgångar innan nästa poäng kom och hela elva omgångar innan nästa vinst kom. Den vinsten kom dessutom efter att Gårda vunnit matchen med klara 5-0 men spelat med en avstängd spelare.
 
Grundproblemet var en tunn trupp som dessutom drabbades av en del skador. På pappret var det inget snack om att BIF hade duktiga spelare som Niklas Nilsson, Johannes SoomerOscar Rose, Nils Hallgren, Olle Hallqvist och Erik Westermark. Dock avgörs ju sällan matcherna på pappret...
 
Tränaren Jens Ottosson lämnade även laget under säsongen.
 
Till en hel del matcher var det svårt att få ihop spelare och det rann iväg ordentligt i vissa matcher. 0-12 mot Marieholm och 1-7 mot Lekstorp gjorde ju faktiskt att laget åkte ur då det bara var målskillnad som skiljde VBK och Bokedalen åt.
 
Bokedalen hade faktiskt ett par bra chanser i slutet att ändå hänga sig kvar. I 2-2 matchen mot just Västkusten kvitterade VBK med bara två minuter kvar. Vinsten i sista matchen mot Björndammen satte ju pressen på Västkusten men det löst alltså detta genom att slå Gårda i sin sista match.
 
Götaholmaren hoppas att Bokedalen lever vidare i division 7 och tar sig tillbaka till finrummet i 6A.
 
Götaholmaren tips inför säsongen:
 
Topplag, men räcker nog inte riktigt hela vägen fram...
 
Hur rätt blev det?
 
Inte riktigt hela vägen fram. Årets pajasgissning, avgå!
 
 
Inte mycket att säga. Väldigt duktiga fotbollsspelare när de fokuserade på att spela fotboll. Tyvärr var det ett par matcher som urartade med våld från vissa av Romas spelare. Klubben kunde inte lösa detta och laget drog sig ur. Ingen vild gissning att de hade blivit uteslutna förbundet annars.
 
Spelarna spreds till andra klubbar, bland annat stannade Amir Huseinovic kvar i 6A med Marieholm.
 
 
Spelade inte många omgångar innan klubben insåg att det inte skulle hålla. En blandning av dålig uppslutning av spelare och möjligen vetskapen att med tre lag som åker ner så skulle det bli svårt. Ska lag dra sig ur så är det självklart bättre att de gör det så snabbt som möjligt så en eloge till KIK där.
 
Laget saknade absolut inte duktiga spelare och några dök upp i andra 6A-klubbar, bland annat gjorde Fitim Feka en del mål för Croatia.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Läsarnas 6A All Star-lag 2012!

Nu är det färdigröstat och Götaholmarens läsare har röstat fram följande spelare (3-4-3):
 
målvaktssidan var det inte så mycket snack om saken. Lekstorps burväktare Emil Syrén fick 33.22% av rösterna och var ohotade etta. De enda som var i närheten var Öjersjös Alexander Wester (19.58%) som fick en plats på bänken och sedan United Africas Okotie Robo (17.13%). Efter denna trio var det ingen annan målvakt som var över 5%.
 
Bland försvararna så kom båda LIF:s mittbackar (Johan Hedström och Danny Höglund) med. Hedström fick flest röster av alla backar med 74 röster (10.83%) bara en röst före Gårdas Christopher Bratt (73 röster, 10.69%). Fjärde bästa back, och en plats på bänken, gick till Gårdas Alexander Bergman (6.44%). Här kommer de 11 bästa backarna enligt Götaholmarens läsare:
 
1. Johan Hedström (LIF) (10.83%)
2. Christopher Bratt (GÅR) (10.69%)
3. Danny Höglund (LIF) (8.49%)
4. Alexander Bergman (GÅR) (6.44%)
5. Oscar Rose (BIF) (6.16%)
6. Andy Erheriene (UAFC) (5.42%) 
6. Daniel Apell (ÖIF) (5.42%)
8. Viktor Ryberg (Gårda) (5.27%)
8. Viktor Gustafsson (Öjersjö) (5.27%)
10. Ismail Kareem (UAFC) (4.1%)
10. Saidi Olurebi (UAFC) (4.1%)
 
När det gäller mittfältet så fick inte helt oväntat Gårdas Simon La Verghetta flest röster av alla med 120 (12.41%). Efter honom kom Liverpool-favoriten och Bokedalenspelaren Erik Westermark med 83 röster (8.58%). Öjersjös Jimmy Åsell dök upp som tredje spelare på mitten (7.34%) och Robin Granqvist (LIF) knep den sista platsen (6.1%). Granqvist var bara två röster före lagkompisen Niklas Söderberg och tio före ännu en lagkompis, nämligen Marcus Johansson. Så här såg topp-10 ut bland mittfältarna:
 
1. Simon La Verghetta (GÅR) (12.41%)
2. Erik Westermark (BIF) (8.58%)
3. Jimmy Åsell (ÖIF) (7.34%)
4. Robin Granqvist (LIF) (6.1%)
5. Niklas Söderberg (LIF) (5.89%)
6. Marcus Johansson (LIF) (5.07%)
7. Daniel Pereira (MAR) (4.65%)
7. Sebastian Gokah (GÅR) (4.65%)
9. Peter Carlsson (GÅR) (4.55%)
10. Pierre Högberg (ÖIF) (3.83%)
 
När det gäller anfallet så var det inte helt oväntat att Marieholms duo Toni Ceesay (10.89%) och Jimmy-Cannon Nwadinkpa (9.86%) var i toppen. Mest röster fick dock Björndammens kvicksilver Anton Linde med 107 röster (13.88%).
 
Fjärde bästa forward blev Öjersjös Mikael Nilsson som slog klubbkompisen Marcus Halldin och UAFC:s Calvin Okafor med en enda röst! Topp-10 framröstade anfallare:
 
1. Anton Linde (BBK) (13.88%)
2. Toni Ceesay (MAR) (10.89%)
3. Jimmy-Cannon Nwadinkpa (MAR) (9.86%)
4. Mikael Nilsson (ÖIF) (7%)
5. Marcus Halldin (ÖIF) (6.87%)
5. Calvin Okafor (UAFC) (6.87%)
7. Marcus Pätsi (LIF) (5.97%)
8. Abdi Bashir (GBK) (4.8%)
9. Charles Chibuike (UAFC) (4.41%)
10. Sebastian Fernberg (GÅR) (3.76%)
 
När det gäller spelare som läsarna skrivit in själva så var det som vanligt en del plojgrejer och den enda som fick en del seriösa röster var Gårdas mittfältare Martin Jacobson som fick fem röster.
 
Slutställningen går att på samma inlägg där ni röstade. Alltså länken till höger.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller den verkliga All-Star matchen så är läget följande: Söndagen den 4/11 kommer det att äga rum en All Star-dag mellan 12.00-17.00Ruddalen. Det är FC Fiskebäcks bloggare Dalla som ligger bakom detta. 4A och 4B:s All Star-lag kommer mötas, och även 5A och 5B:s All Star-lag.
 
Eftersom det finns fyra 6:or i Göteborg så blir det lite knivigare. Det kommer inte finnas tid att spela både semifinaler och en final under söndagen. En första tanke var att spela semifinalerna under veckan innan den 4/11. Så kommer det dock inte att bli. Intresset är nämligen ganska svagt från både 6B och 6D.
 
Möjligen blir det alltså en repris från förra årets All-Starmatch mellan 6A och 6C. Hur som helst kommer iallafall 6A:s All Star-lag att spela den 4/11!
 
Skulle alla fyra 6:orna få ihop lag så lottas matcherna och Götaholmaren hade en tanke att vinnarna kanske kunde mötas i en straffsparksläggning för att kora den bästa 6:an (då det inte finns tid för en hel final).
 
När det gäller vilka som spelar i 6A:s All Star-lag så tar sig Götaholmaren den fräcka rätten att bestämma det själv. Läsarna har fått rösta fram sitt lag och självklart kommer Götaholmaren att ta hänsyn till det. En omröstning på internet har både sina för- och nackdelar. Fördelen är ju att alla får säga sitt, medan nackdelen självklart är att det blir en popularitetstävling till en viss del.
 
Götaholmaren känner helt enkelt att den som har bäst koll på 6A och dess spelare är just Götaholmaren.
 
Hade Götaholmaren helt enkelt tagit ut en 20-manna trupp efter vilka spelare som fått mest röster hade det inte blivit bra.
 
Götaholmaren vill försöka få med minst en spelare från varje lag men även inte ta med fler än tre spelare från samma lag. Götaholmaren kommer även att prata med tränare och spelare för att få hjälp i uttagningarna.
 
Så ligger det till och Götaholmaren hoppas kunna börja kalla spelare till matchen nu efter helgen!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller 6A-festen har det trillat in en hel del tunga namn! BBK:s Christer "Flis" Pettersson är klar! Patrick Allen även så, frågan där är om han sitter med Öjersjöspelarna eller med Bokedalen? Eller om han kommer få ett grishuvud kastat på sig? 
 
För er som har följt Facebookgruppen så har ni säkert märkt att det har hettat till. Götaholmaren har därför bokat ett romantiskt bord för två åt Danny Höglund och Amir Huseinovic så att de i lugn och ro (och över en kall öl) kan prata ut...
 
Götaholmaren hoppas självklart att fler tackar JA så att det blir en riktigt trevlig kväll.
 
#6
 

Skytteligan 6A 2012

Skytteligan är avgjord och det slutade med två Marieholmspelare i toppen. Riktigt imponerande, Nwadinkpa och Ceesay stod för 40 mål tillsammans, mer än det totala antal gjorda mål för ett antal lag i 6A.
 
21 MÅL
 
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)
 
19 MÅL
 
Toni Ceesay (Marieholm)
 
17 MÅL
 
Mikael Nilsson (Öjersjö)
 
16 MÅL
 
Simon La Verghetta (Gårda) (1)
  
13 MÅL
 
Abdi Bashir (Götaholm) (2)
 
12 MÅL
 
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
 
11 MÅL
 
Marcus Johansson (Lekstorp)
 
9 MÅL
 
Sebastian Fernberg (Gårda) (3)
Sebastian Gokah (Gårda)
Leandro Pinto (Marieholm)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Calvin Okafor (United Africa)
 
8 MÅL
 
Marcus Andreasson (Olskroken) (2)
Anton Linde (Björndammen)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Tersoo Tyoer (United Africa)
 
7 MÅL
 
Boris Lesic (Croatia) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Fitim Feka (Croatia)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Johan Hellenäs (Olskroken) (1)
Gilbert Mensah (United Africa)
Charles Chibuike (United Africa) (2)
 
6 MÅL
 
Ivan Boberg Jovanovic (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Peter Gustafsson (Olskroken) (2)
Saidi Ishola (United Africa)
 
5 MÅL
 
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Sebastian Fransson (Lekstorp)
Tobias Petersson (Götaholm)
Mawuli Gokah (Gårda)
Blerim Ferati (Marieholm)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
 
4 MÅL
 
Carl Antti (Gårda)
Tobias Widberg (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen)
Fredrik Airosto (Götaholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)
Edmond Shala (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)
Pierre Högberg (Öjersjö)
 
3 MÅL
 
César de Melo (Björndammen)
Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Freddie Wedberg (Götaholm)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Nicklas Berglind (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Fidan Hyseni (Marieholm) (1)
Emir Alic (Marieholm)
Lee Brustad (Olskroken)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Erik Lukacs (Västkusten)
 
2 MÅL
 
Jesper Holmlund (Björndammen)
Tobias Johansson (Bokedalen)
Fredrik Karlsson (Bokedalen)
Simon Tengfjord (Bokedalen)
David Celerie (Croatia)
Christopher Bratt (Gårda) (1)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Antonio Godino (Mariehholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Ousman Sonko (Marieholm)
Ahmed Abdullahi (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Johan Wede (Olskroken)
Anders Hellenäs (Olskroken) (1)
Martin Hernefors (Olskroken)
Andy Erheriene (United Africa) (1)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Pouyan Babr (Västkusten)
Bahador Mohammadi (Västkusten)
Rachid Hersi (Västkusten)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)
Anton Petersson (Öjersjö)
Patrick Allen (Öjersjö)
 
1 MÅL
 
Marcus Lihnell (Björndammen)
Morgan Lundgren (Björndammen)
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Johan "Post" Nilsson (Bokedalen) (1)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Erik Westermark (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Alan Amin (Croatia)
Marko Delic (Croatia)
Martin Jacobson (Gårda)
Viktor Ryberg (Gårda)
Oscar Arnesson (Gårda)
Sanan Gaziyez (Götaholm)
Nicolas Wolf (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Martin Johanson (Götaholm)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Fredrik Nodin (Lekstorp)
Niklas Drott (Lekstorp)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Ibush Rama (Marieholm)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Sulaiman Ebrahimzada (Olskroken)
Jens Qvarfordt (Olskroken)
Benard Adu (United Africa)
Eddy Osagie Agbonifo (United Africa)
Mohamad Krayem (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Adilson Lima (Västkusten) (1)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
David Eriksson (Öjersjö)
Jacob Gideflod (Öjersjö)
Viktor Gustafsson (Öjersjö)
Henrik Krook (Öjersjö)
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp har redan gjort klart med hur det kommer se ut på tränarsidan inför nästa säsong. Ny tränare blir Johnny Gillberg. Senast i Tuve, men även med meriter från Kärra och Hisingsbacka. Ingemar Holm blir kvar i klubben som sportchef/senioransvarig medan Stefan Dahlström lämnar.
 
LIF har även en matchrapport uppe nu från seriefinalen mot UAFC, hittas HÄR.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Mer från igår & All Star-info!

 
Det verkar som de lagen som drog på sig flest varningar igår också var de lagen som firade mest. UAFC vann serien efter att ha fått 8 gula och 2 röda i sin match. Västkusten svarade för 6 gula och 1 rött men även för två mål, vilket betydde seger och nytt kontrakt!
 
Det var ett lite nervöst VBK som inledde matchen men som ändå låg bra defensivt. VBK började skapa chanser med men utan att göra mål. Gårda hade en del farliga omställningar och inte oväntat var Simon La Verghetta inblandad i många av dessa. Precis innan halvtid begav sig VBK:s Adilson Lima iväg på en dribblingsräd som avslutades med ett tungt skott. Returen snappas upp av Sandro Almeida, som efter några dribblingar kunde göra 1-0 för VBK!
 
Efter en stund i den andra halvleken tar Gårda över spelet men skärpan i avsluten saknas. Pressen från Gårda fortsätter men i den 83:e minuten kontrar VBK och Edmond Shala kan sätta dit 2-0!
 
Det blir lite stressat i slutet då Adilson Lima drar på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. VBK reder dock ut det hela och säkrar sitt 6A-kontrakt till 2013!
 
 
Det var väl inte två jättemotiverade lag som drabbade samman på Överåsvallen denna sista söndag för säsongen. 
 
Öjersjö hade lite mer av spelet den första halvleken och kunde även skapa en del farligheter, ofta via Mikael Nilsson. Just Nilsson gav bortalaget ledningen i den 34:e minuten. Kroken gillar uppenbarligen att skicka upp sina mittbackar som anfallare och i denna matchen spelade Lee Brustad anfallare. I den 38:e minuten tackade han för förtroendet och kvitterade.
 
Den andra halvleken var svängig och båda lagen hade chanser att avgöra men matchen slutade 1-1, något som båda lagen nog var ganska nöjda med.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller seriefinalen var Lerums Tidning där också och det går att läsa deras artikel HÄR.
 
 
Det verkar även som det blivit fel på United Africas segerskytt. Det var inte alls Saidi Ishola som gjorde 3-2 utan det var Calvin Okafor.
 
När det gäller Lekstorp så kommer det att ske en del förändringar i klubben så här direkt efter seriens slut och den missade division 5-platsen. Götaholmaren väntar dock med denna information i ett par dagar...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller 6A:s All Star-lag så går det att rösta fram till midnatt på onsdag (24/10).
 
Datumet för All Star-dagen är nu bestämt och det blir söndagen den 4/11 och spelplatsen blir Ruddalen!
 
Det är alltså Dalla och Fiskebäcksbloggen som ligger bakom detta och tanken är att All Star-lag från 4A och 4B ska möta varandra och även 5A och 5B. Eftersom det finns fyra divison 6-serier i Göteborg så är det möjligt att det kommer att spelas matcher under veckan innan All Star-dagen för att se vilka två division 6-lag som gör upp på söndagen. Alltså möjligen någon form av semifinaler alltså.
 
Mer info om detta kommer senare.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller 6A-festen så börjar det fyllas på. UAFC-hjälten Calvin Okafor kommer vara där, vill man hänga i baren med Anton Linde går det bra, eller möjligen snacka lite Gårda BK med Mawuli Gokah.
 
Götaholmaren jobbar vidare och snart kommer säsongssammanfattningen och all statistik att dyka upp!
 
#6

Grattis UAFC och Västkusten!!!

 
Det verkar som det blev en episk tillställning inför, enligt matchrapporten, uppåt 500 personer i Gråbo idag när serien skulle avgöras. För hemmalaget var förutsättningarna glasklara: vinst och laget spelar division 5 nästa säsong. 
 
Efter 103 minuters spel, 12 gula kort, 2 röda och 5 mål så var det dock United Africa FC som stod som vinnare!
 
(bild Nicklas Westman)
 
Götaholmaren befann sig ju inte på plats eftersom Götaholm spelade samtidigt men bloggen har ändå lyckats få tag i en matchrapport från någon som befann sig där.
 
Nämligen ingen mindre än Noah Widmark, och här kommer hans syn på matchen:
 

UAFC går hela vägen!

 

Det var Matchen. Det var historiken, två lag som gått som murbräckor genom säsongen.

90 minuter, vinnaren tar allt. Efter nämnda 90 stod ett decimerat, extremt hårt defensivt arbetande United Africa som segrare. 

 

Inramningen var värdig, ca 500 fotbollsnyfikna hade trotsat dugget och tagit sig till den direkt avgörande seriefinalen mellan Lekstorps IF och United Africa FC. Polis och två ca 50-mannaklackar med trummor ökade på känslan av stormatch. Förutsättningarna var sådana: Lekstorp var tvungna att vinna mot UAFC för att greja uppflyttning. Vid alla andra resultat skulle United Africa gå upp till göteborgfotbollens division 5A. 

 

Matchen började trevande, så mycket stod ju på spel.
Det var få chanser åt båda hållen i den första halvleken, men United Africa kom ut till paus med 2-0 och 10 man. 

 

Ovanligt darr på backen
Det började med 1-0; Ett visst sjabbel på LIFs backplats ger en hög boll som ställer en utrusande Emil Syrén, årets bäste målvakt enligt Götaholmarens läsare. Detta skedde i minut 26. Sex minuter senare är det duktige Tersoo Tyoer som är framme och gör 2-0 för det hårt jobbande UAFC. Laget UAFC. Maskinen UAFC. Trots två framåt, en stjärnsmäll från vilken LIF aldrig lyckades hämta sig var Africas försvar det som förtjänar mest beröm.

 

En fantastisk tremannabacklinje låg rätt hela matchen och stressade Lekstorp, gav dem inga stora ytor. Naturligtvis vågat att spela så (särskilt i andra), men mittfältsmajestätet Ismail Ayinde Kareem (nummer 6) fanns alltid i den så viktiga ytan framför backlinjen och fångade upp allt värt namnet.  

 

Mycket är sagt innan om Lekstorps starka defensiv. 20-2 i målskillnad hemma innan matchen talar naturligtvis volymer. Men Lekstorp har även en spelande mittfältslinje av högre klass. Det är Niklas Söderberg, evighetsmaskinen. Det är Niklas Drott som alltid vårdar bollen och det är även Marcus Johansson, LIFs klart bästa spelare den gångna säsongen. Alla som mött honom känner till hans kvalitéer.

 

Militäriskt Africa
Men idag monterades de alla ner på ett militäriskt sätt av ett hårt backcheckande United Africa. Lejonen från solkontinenten jobbade för något större än de själva. De slet för äran, för upprättelsen.
Hela laget,  ända från backlinje till spetsarna Eddy Agbonifo och Calvin Okafor, hade bestämt sig, guldet skulle hem till Afrika.

 

En bit in i andra fick Saidi Olurebi sitt andra gula kort för snack, då var United Africa 9 man och nere och körde på fälgarna. Från och med detta var det naturligtvis spel mot ett mål.
Bröderna Niklas och Robert Söderberg såg till att skapa nerv i matchen.  Niklas får en benskyddsträff från bortre stolpen som vill in i mål. 2-1 i 79:e.  Efter målet ökade LIF takten, samtidigt som United Africa sänkte tempot. Man krigade för en nation när bollen var i spel, man sölade och grät som små barn så fort det gavs tillfälle. 

 

I 91:a minuten fick  Robert  Söderberg ett läge nära mål som han iskallt förvaltade till 2-2. Hoppet tändes.  LP-vallen levde upp. Trummorna tystnade. 500 personer höll andan, skulle forceringen i slutet räcka? Vad hade domaren på klockan? Stabile Peter Andersson hade sett igenom maskandet och alla plötsliga huvudskador fastän träffen tog i magen. Han hade 14 minuter i tilläggstid.

 

Africa parkerade den rosa bussen framför målvakten som trots detta fick häva några närskott och göra en helt avgörande tippning i matchens näst sista minut. Emil Syrén ryckte upp från målvaktsplats på den efterföljande hörnan för att om möjligt hjälpa till. Hörnan gick för långt, istället kunde Africas backar rensa till Saidi Ishola som då var ren med Niklas Drott. Ishola gjorde inget fel, höll undan Drott och kunde lobba 3-2 i öppet mål.

 

Då visste gläden, revanschen och håll käften-mentaliteten inga gränser. United Africa Football Club levererade en totalfotboll under hela matchen och under hela säsongen. De har detta år imponerat på så många olika sätt; de har haft styrkan, farten och truppen av ett solklart division 5-lag. De stod i detta nu som värdiga seriesegrare, hotet Lekstorp var nu äntligen avväpnat. Lekstorp bjöd verkligen upp till dans, en värdig tvåa hela vägen in i kaklet.

 

Idag gläds vi med United Africa. En fantastiskt genomförd säsong som avslutas med en kämpainsats av Guds nåde på LP-Vallen mot hemma-idiotstarka Lekstorp.

 

Noah Widmark (partisk fotbollsbetraktare)
 
Götaholmaren tackar självklart Noah för denna poetiska matchrapport från Årets Match.
 
Det har inte oväntat varit en hel del snack om matchen på Götaholmarens Facebooksida.
 
Utan att ha varit där så verkar det som det var en som väntat hetsig match med tanke på hur mycket som stod på spel. Med den tidiga ledningen och de två utvisningarna så förstår Götaholmaren att UAFC inte hade jättebråttom resten av matchen. Samtidigt så har Götaholmaren fullständig förståelse för LIF:s frustration med just det beteendet.
 
Det verkar ju dock som domare Peter Andersson hade full koll på läget då han som sagt la till 14 minuter och delade ut 8 gula och 2 röda till UAFC! Även om UAFC:s beteende anses osportsligt från LIF-håll så känns det ju spontant som LIF ändå inte har några andra att klandra än sig själva. Det var nära men det gick inte hela vägen.
 
Götaholmaren får passa på att lyfta på hatten och gratulera United Africa till seriesegern och en välförtjänt plats i division 5 nästa säsong. Som Götaholmaren skrev innan denna matchen så var vinnaren (oavsett vilket lag) helt klart värda seriesegern!
 
UAFC har under säsongen visat upp både ett stabilt försvarsspel och ett roligt och effektivt anfallsspel.
 
Lekstorp har genomfört en riktigt fin säsong men föll på mållinjen och behåller de denna truppen till nästa säsong så är det inte omöjligt att det kommer att firas på Lekstorpsvallen 2013.
 
Här kommer lite bilder från dagens match. Tack Ljungan!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det var inte bara vinnaren av serien som skulle koras idag. Det skulle även avgöras vilket lag som skulle åka ur. Det redan färdigspelade Bokedalen eller ett Västkusten som var piskade att vinna dagens match mot Gårda BK?
 
Det skulle visa sig att Västkustens BK spelar 6A även nästa år efter en mycket fin 2-0 vinst över Gårda BK!
 
Götaholmaren gratulerar Västkusten men lider samtidigt med Bokedalen som rasade rakt igenom 6A och ner i 7:an.
 
Matchrapporten är inte inne ännu. Mer om denna matchen imon. 
 
Vårens resultat mellan Götaholm och Marieholm upprepade sig och Götaholm fick se sin säsong avslutas med en tung 2-3 förlust. Götaholms uppladdning inför Bengans sista match var väl inte helt perfekt då laget lyckades glömma sin kapten i klubblokalen, då denne utförde vissa behov. Detta ordnade sig dock till slut och Götaholm kom till start med följande lag:
 
Aleks
David-Per-Martin-Felix
Rasta(C)-Shahram-Daniel-Freddan
Tobbe-Abdi
 
Bänken:
Freddie
Ali
Andreas
 
Filip jobbade och Shafie var sjuk.
 
Marieholm började lite bättre även om det var lite avvaktande spel till en början från båda lagen. Hemmalaget kan även ta ledningen ganska tidigt efter en hörna som inte Götaholm får bort och bollen spelas in igen framför målet. Inte oväntat är det Marieholms lagkapten Toni Ceesay som trycker in bollen. Marieholm fortsätter föra spelet en tag till, och ofta är det via Daniel Periera och Blerim Ferati på mitten och det skapas lite halvchanser. Bland annat är både Ceesay och Ferati på väg igenom några gånger. Götaholm höjer sig dock och både jämnar ut matchbilden och stundtals tar över den. Götaholm lyckas sätta en bra press på Marieholm och kan vinna boll på offensiv planhalva samtidigt som Marieholm stressas en del till att slå den långa bollen. Ceesay på topp vinner ofta den men då har inte resten av laget flyttat upp och Götaholms mittbackspar Darolf/Johansson löser andrabollen.
 
Götaholm skapar även ett par riktigt bra lägen. Felix hittar fram med en djupledsboll till Abdi som blir helt fri men skottet går över. Rasta lyckas nicka fram Abdi till ännu ett friläge men Marieholms målvakt kommer ut bra utanför straffområdet och kan få undan bollen. Den hamnar hos Rasta igenom som fläker fram den till Abdi som för ett ögonblick har skottläge mot ett tomt mål men chansen rinner ut i sanden.
 
1-0 i halvtid till Marieholm i en jämn halvlek där tabellnian Götaholm var minst lika bra som tabelltrean Marieholm.
 
Tyvärr för Götaholms del rivstartar Marieholm direkt i den andra halvleken med ett mål direkt. Götaholm tappar boll och är på hälarna och Ceesay frispelas och kan lugnt placera in bollen bakom Aleks. Marieholm fortsätter att rada upp chanser och har ett friläge där Ceesay spelar bollen vidare men domare blåser offside. Jimmy-Cannon Nwadinkpa flyttar upp från sin högerbacksplats (!?) och har en boll i stolpen! Nwadinkpa kan dock lite senare rulla in 3-0 i öppen kasse efter fint spel.
 
Matchen känns avgjord och det kändes i detta läget som Götaholm mest skulle försöka hålla nere siffrorna mot ett Marieholm med vind i ryggen. Möjligen slappnade Marieholm av samtidigt som Götaholm ville avsluta säsongen snyggt för matchbilden vände ännu en gång. 
 
David och Rasta lyckas vinna boll på egen planhalva och spela vidare till Shahram. Han i sin tur hittar Abdi i djupled och detta friläget missar han inte även om Marieholms målvakt skjuter bollen på honom så att han får öppen mål.
 
Lite senare får Shahram en frispark ute på Götaholms högerkant. Freddan slår den och den landar i bortre delen av straffområdet nere vid kortlinjen. Där har Martin dykt upp och han drar till direkt och bollen går in lågt i vid den motsatta stolpen! Bläsebovallen verkar vara en bra plan för Martin då han för några år sedan drog upp en frispark rakt i krysset mot Palestinska. Nu blev det alltså ännu ett klassmål!
 
2-3 och Götaholm är plötsligt med i matchen igen. 
 
De sista 20 minuterna på säsongen böljar en hel del fram och tillbaka. Marieholm flyttar upp Pereira och lägger en hel del långt. Götaholm chansar med en trebacklinje och detta ger en hel del lägen för Marieholms snabba spelare. Båda lagen har lite halvchanser i slutet men matchen slutar med en hemmavinst.
 
Götaholm faller ännu en gång med flaggan i topp, känns som det varit mycket av den varan denna säsongen.
 
Marieholm hade som vanligt en väldigt bra offensiv och på mitten visade Daniel Pereira sin rutin från högre divisioner. Inte alla som i nickdueller på utsparkar väljer att plocka ner bollen på bröstet istället. Möjligen att han också bjöd på en tunnel på icke namngiven Götaholmsspelare...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I den fjärde av dagens matchen spelade Olskroken och Öjersjö 1-1.
 
Mer om den matchen imon.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren avslutar dagens inlägg med två roliga händelser.
 
All Star-röstning rasar vidare och Bokedalens mittfältare Erik Westermark har fått oväntad hjälp!
 
Liverpoolspelaren Kristoffer Peterson twittrar nämligen om att han vill att rösterna ska hamna på Westermark:
 
 
Kristoffer Petersson lämnade ju Sävedalen för spel med Liverpools ungdomslag och Götaholmaren antar att han är god vän med Westermark.
 
Inte dåligt dock att en Liverpoolspelare twittrar om Götaholmaren!
 
Götaholmaren åkte även spårvagn igår och hamnade mitt i Partille IF:s lagfest och självklart snackades det fotboll när de insåg vem de träffat ;-).
 
Möjligen var det några gamla Öjersjöspelare som numera spelar i PIF. Götaholmaren fick iallafall ett scoop: Jonas Corneliusson kommer att lämna PIF för spel i 6A och Öjersjö nästa säsong!
 
På vagnen befann sig även gamle PIF-spelaren Jonathan Borg som numera spelar i Partille FC. PFC kvalar ju för tillfället till 6:an (och möjligen just 6A!). Det blev självklart lite fotbollssnack där också...
 
Götaholmaren kan uppenbarligen inte kliva utanför dörren utan att snacka lokalfotboll!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säsongen är slut men det är en hel del roligt kvar. Säsongen ska sammanfattas, All Star-laget ska röstas fram och förhoppningsvis blir det någon form av All Star-match (datumet inte klart ännu).
 
Dessutom har vi ju 6A-festen att se fram emot!
 
Götaholmaren passar på att tacka alla inblandade för en underbar 6A-säsong 2012!
 
#6

Den sista striden!

Det är nu allt ska avgöras! Klockan 12.00 nu på söndag sparkas den sista omgången igång för 6A detta år.
 
Det är fortfarande inte klart varken vilket lag som kommer vinna serien eller vilket lag som kommer att åka ut!
 
Det är alltså upplagt för en väldigt dramatisk och spännande dag. Vi börjar med de matcherna som betyder mest:
 
LEKSTORPS IF - UNITED AFRICA FC (Lekstorpsvallen)
 
Seriens två bästa lag brakar samman i en helt avgörande match om vilket lag som kommer att spela division 5 nästa år!
 
Inte ens en Hollywoodproducent hade kunnat förbättra det upplägget.
 
UAFC har en fördel då laget leder serien med en poäng vilket betyder att laget kan fira seriesegern även vid ett oavgjort resultat. Frågon är dock om inte den fördelen äts upp av det faktum att LIF spelar på sin hemmaplan inför en trolig (med 6A-mått) storpublik. Dessutom har LIF vunnit lagens tre tidigare möten.
 
Båda lagen har visat upp en stabil defensiv och LIF har släppt in minst mål i hela serien (13) och UAFC näst minst (19). Offensivt är UAFC tvåa (med 57 gjorda mål) och LIF är faktiskt inte så långt efter med 50 gjorda mål (fjärde bästa lag totalt).
 
När det gäller spelstilen så är det dock en hel del som skiljer. UAFC gillar att hålla bollen inom laget och har inga problem att rulla hem bollen till egen backlinje om laget kör fast. Med ett par extremt snabba spelare i laget så dyker det även upp en hel del djupledsbollar eller längre uppspel på fötterna på en forward. Dessutom finns det ett par riktigt bra individuellt duktiga spelare som kan utmana och dribbla sin gubbe och avgöra matcher på egen hand, bland annat Calvin Okafor, Charles Chibuike och Saidi Ishola.
 
LIF har byggt sin framgång på ett riktigt bra och kompakt försvarssspel där hela laget deltar. Med tre innermittfältare så blir det väldigt trångt för motståndarna. LIF har inga problem med att motståndarna har bollinnehav men det är oftast på LIF:s villkor. Laget är väldigt bra på att flytta över laget och stänga ytor. Som de gjorda målen visar (50) så är inte LIF så defensivt som kanske många tror. Ofta är det snabba omställning från sitt låga försvarsspel eller fasta situationer som leder till mål för Gråbolaget. Laget har matchvinnare i Marcus Pätsi, som gjort flera avgörande mål på slutet, och lagets bäste målskytt, mittfältaren Marcus Johansson.
 
Det kommer att bli en väldigt jämn tillställning med ett kompakt Lekstorp mot ett spelförande UAFC. Frågan är om LIF kan trötta ut UAFC eller om UAFC kan lirka upp LIF:s försvar?
 
Oavsett vilket lag som vinner så förtjänar de helt klart en plats i division 5 nästa år. Hade det varit kval för tvåan hade det laget helt klart varit favorit i sin kvalgrupp enligt Götaholmaren.
 
Inga avstängningar i något av lagen.
 
Huvuddomare är rutinerade och duktige Peter Andersson och just denna matchen kommer även att ha linjedomare. Resho Dari (som dömt en del 6A) och Thomas Löfstrand håller i flaggorna på linjen.
 
Götaholmaren har sagt det hela säsongen. Kommer det till en avgörande match i Gråbo mellan LIF och UAFC i sista omgången så kommer Lekstorp att ta det. Självklart måste Götaholmaren hålla fast vid det!
 
TIPS: LIF tar det, men det kommer inte vara vackert. Robin Granqvist möjlig hjälte med ett motläggsmål!
 
VÄSTKUSTENS BK - GÅRDA BK (Bergsjövallen)
 
Efter seriefinalen är det denna matchen som gäller mest. Västkusten var nog ganska säkra på att kontraktet var säkrat då bottenkollegan Bokedalen var tvungna att slå Björndammen i sin sista match för säsongen. Nu gjorde Bokedalen just detta och satte pressen på VBK. I senaste matchen så verkade den pressen vara för stor för då blev det en tokförlust mot Öjersjö med 2-10!
 
Västkusten har massor med duktiga fotbollsspelare men av olika anledningar har det inte funka denna säsongen. Laget har nu en chans att rädda säsongen, men då måste det bli vinst mot Gårda BK. En riktigt svår motståndare som har haft en fin form nästan hela hösten. Då ska inte senaste matchen räknas in, då det blev storstryk mot Marieholm med hela 1-8!
 
Gårda har en väldigt hög högstanivå när alla nyckelspelarna är med och är på spelhumör. Laget ligger på en femteplats för tillfället men har samma poäng som Öjersjö som ligger fyra. Alltså kan Gårda knipa fjärdeplatsen och det borde ju vara en fin morot för laget. Rent motivationsmässigt borde ju dock VBK:s kamp för överlevnad slå en möjlig fjärdplats för Gårda.
 
Enligt Götaholmarens noteringar så står VBK:s Nicholas El Hatib på tre gula kort. Gårda saknar Viktor Ryberg av samma anledning.
 
TIPS: Ett Gårda på spelhumör med sina nyckelspelare på plan ska slå Västkusten de flesta dagarna i veckan. Tyvärr blir det 7:an för VBK.
 
MARIEHOLM BoIK - GÖTAHOLM BK (Bläsebovallen)
 
Götaholms säsong har varit allt annat än bra och resultaten har uteblivit även om det spelmässigt har sett riktigt bra ut stundtals. Laget har haft ett tufft spelschema och avslutar säsongen med att möta topp-trelagen. En 0-4 förlust mot United Africa och en tung 1-2 förlust mot Lekstorp senast. Nu ställs alltså laget mot den klara trean i tabellen, Marieholm.
 
Marieholm har med bred marginal varit det mest offensiva laget med sina smått otroliga 82 mål19 matcher! Laget snittar alltså över 4 mål per match! Nästan hälften av dessa mål står firma Nwadinkpa & Ceesay för. Möjligen blir det inte så mycket passningar mellan dessa herrar då en möjlig skytteligavinst ligger i potten. Nwadinkpa har gjort 20 mål och toppar skytteligan medan Ceesay ligger och smyger bakom på 17 mål.
 
Marieholm har under större delen av säsongen jagat bakom toppduon och inte riktigt kunnat hålla samma poängtempo.
 
Just målskyttet är något som Götaholm haft problem med även om det sett bättre ut under hösten. Laget har minst antal olika målskyttar bland alla lagen och de 28 gjorda målen är näst minst.
 
Götaholm har Koffe Mattsson avstängd.
 
Förra gången lagen mötes blev det en jämn tillställning efter en fin andra halvlek av Götaholm. Marieholm vann tillslut med 3-2.
 
Matchen kommer även att vara Götaholms tränare Bengt Jeanssons sista för klubben. Götaholmaren tackar självklart Bengan för dessa två år och önskar honom lyckar till! Ersättaren är klar men bloggen håller lite på detta.
 
OLSKROKENS IF - ÖJERSJÖ IF (Överåsvallen)
 
Kroken kommer att sluta 7:a oavsett hur denna matchen slutar medan Öjersjö har en fjärdeplats att försvara mot ett jagande Gårda BK. Rent motivationsmässigt borde alltså ÖIF vara lite mer taggade.
 
ÖIF har haft en fin höst och har sex vinster, en oavgjord och bara två förluster (Gårda och UAFC).
 
Olskroken har under större delen av säsongen varit stabila i mitten och varken riktigt inblandade i bottenstriden eller kampen om topplaceringar. Marcus Andreassons flytt och Johan "Såsen" Hellenäs skada gjorde att laget inte kunde utmana om de högre placeringarna men det var ju som sagt inte heller tal om att Kroken skulle åka ur. Särskilt som bottenlagen inte tagit många poäng alls. Kroken har dock två raka segrar inför den här matchen.
 
När verkar det dock som Såsen ska spela den sista matchen, möjligen är det den interna skytteligan som hägrar. Andreasson leder på 8 mål, följd av Såsen7 baljor och Peter Gustafsson6 mål.
 
När det gäller den totala skytteligan så har Öjersjös Mikael Nilsson kommit igång ordenligt och är nu uppe i 16 fullträffar. Kroken lär få se upp med honom. Även Jimmy Åsell är stekhet då han hängde 4 mål i senaste matchen. Troligtvis har han dock gjort sina mål för några säsonger framåt.
 
TIPS: ÖIF vill försvara sin fjärdeplats och känns hetare! Öjersjö tar det!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
För er som läser det eminenta fotbollsmagasinet Offside så kanske detta inte kommer som en nyhet men i det senaste numret var faktiskt ett 6A-lag med! Detta hör ju självklart inte till vanligheterna:
Sånt här gillar vi självklart här på Götaholmaren!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm gjorde sin sista träning under den ordinarie säsongen i torsdags och det var en ganska välbesökt tillställning. Götaholm har haft en ny målvakt som gjort ett par träningar med klubben, vi får se vart det leder. Daniel och David hade även med sig en kompis som testade och det var riktigt intressant och vi får hoppas på en fortsättning där.
 
Götaholmaren har varit lite dålig med Dagens Wedberg men i torsdags dök det upp en fin. Shahram kläckte ur sig en fin observation:
 
Den bilen har inte sett en tvättmaskin på länge!
 
Säkert iofs en helt korrekt slutsats...
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
All Star-röstningen går vidare och det är bara att scrolla ner och rösta eller klicka på länken till höger!
 
Tanken är att röstningen pågår till onsdag 24/10 (midnatt).
 
Som bloggen sagt innan så kommer röstningen att få fram ett Läsarnas All Star-lag där helt enkelt de med flest röster på varje position ingår.
 
När sen den riktiga All Star-matchen spelas så tar sig Götaholmaren friheten att inte följa röstningen exakt. Tanken är att ett lag inte ska ha fler än tre spelare med och teoretiskt sett kan ju ett lag ha 11 spelare i All Star-laget. Sen kommer alltid problemet att alla inte kommer kunna vara med när matchen spelas och att det kan behövas vissa spelaretyper. De fyra försvararna med flest röster kanske enbart gör sig bäst som mittbackar men laget behöver två ytterbackar...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Antalet spelare som svarat JA till 6A-festen ökar men Götaholmaren vill ha ännu fler!
 
Festen kommer alltså att äga rum lördagen den 10/11restaurang Simba!
 
Detaljerna finns på Götaholmarens Facebooksida (bli medlemmar om ni inte är det redan) under Events!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Vote or Die!

6A närmar sig sitt slut och det är dags för den årliga All Star-omröstningen!
 
Vilka 6A-spelare tycker du har varit bäst denna säsongen?
 
Upplägget är följande: Du får rösta på EN målvakt, TRE försvarare, FYRA mittfältare och TRE anfallare. När röstningen är klar så har vi alltså fått fram läsarnas All Star-lag i en offensiv 3-4-3-uppställning.
 
Förra året spelades en väldigt uppskattad All-Starmatch mellan 6A och 6C och omröstningen på Götaholmaren låg som grund för uttagningen till 6A:s lag. Tanken är att detta ska upprepas i år.
 
När det gäller nomineringarna så har Götaholmaren självklart försökt att göra ett så bra jobb som möjligt. Även om bloggen troligtvis sitter inne med den bästa överblicken i världen när det gäller 6A så går det inte att ha total koll på precis allt.
 
Vissa lag i serien har bloggen en väldigt bra kontakt medan det är si och så med andra. När det gäller spelarnas positioner så är det ibland väldigt svårt att hitta rätt. Vissa spelare har spelat på många olika positioner under säsongen. Ska offensiva yttrar räknas som anfallare eller mittfältare? Spelar laget 4-3-3 eller 4-5-1? Är spelaren en offensiv mittfältare eller en släpande anfallare?
 
Skulle ni vilja rösta på en spelare som inte finns med så går det att skriva in ett eget namn!
 
Götaholmaren skulle tycka det vore kul om alla röstade så ärligt som möjligt på de spelarna som ni verkligen tycker har varit bäst, oavsett lagtillhörighet. Sedan förstår bloggen självklart att det kommer att kompisröstas och att det troligtvis kommer dyka upp en och annan Facebook-kampanj där alla vänner ombeds att gå in och rösta, men så är det och världen går inte under för det.
 
Så sätt igång!
 
 
 
#6
 
 

Tobbe tycker till!

Götaholmaren är väldigt nöjda med att presentera sin första gästbloggare! Det är ingen mindre än Götaholms egen Tobias Petersson:

 

Hej!

 

Mitt namn är Tobias Petersson och jag spelar i Götaholm, för er som inte vet exakt vem jag är så är jag den lille killen som oftast är grinig på plan som en viss Rasta skulle beskriva mig. Men skämt åsido, jag har under hela året velat skriva ett gästinlägg till bloggen men det har inte blivit av helt enkelt. Med detta inlägg tänkte jag faktiskt försöka berätta hur jag ser på fotbollen, lagen och spelarna i div 6a 2012.

Vi har ju fått följa med Fredrik ”Rasta” Airostos tankar och inslag om hur han ser och berättar om just denna divisionen, just därför tänkte jag att varför inte skriva vad jag tycker och tänker. Inget emot det Rasta skriver han gör ett riktigt bra jobb, men tänkte de kan vara kul och få höra lite annat en just det Rasta skriver.

 

Men som sagt här följer då vad jag tycker och tänker om lagen i div 6a.

 

Björndammens BK

Ett farligt lag att möta på det sättet att de spelar verkligen efter sina förutsättningar och jag tycker de lyckas väldigt bra med de. Dock hade jag inte trott att de skulle vara med så högt upp i tabellen som de är och det är alltid kul och se sådana här uppstickare! Tror att de är väldigt nöjda med årets säsong men de kommer säkert att ha högre målsättningar till nästa säsong!

 

Bokedalens IF

Detta är ett lag som jag tyckte spelade en riktigt intressant och rolig fotboll 2010, det året då Bokedalen samt Bergum gick upp till div 5. Det året spelade de som sagt en fin och kreativ fotboll. Men som jag har fattat det så tappade de ett par tongivande spelar innan de hann spela div 5 vilket gjorde att de åkte ur med dunder och brak. Sen nu i år var de som sagt tillbaka i div 6, jag hade väldigt dålig koll på dem innan säsongen börja men de gick väldigt bra för de på träningsmatcherna samt första matchen mot Croatia. Sen vet jag inte vad som hände med laget från Jonsered, de förlorade och förlorade match efter match och man insåg nog ganska tidigt att detta kommer bli en tuff säsong! Men med 2 lag som drog sig ur hyfsat snabbt upptäckte man ju att endast 1 lag åker ur.

Jag hoppas att Bokedalen finns kvar 2013, åker de ur så hoppas jag att de snart är tillbaka!

 

Croatia Göteborg

Croatia är ett mysterium för mig enligt mig har/hade de en riktigt bra trupp inför säsongen. Men redan första matchen mot BIF fick man problem till matchen hade man med sig 11 man varav en av de var tränaren själv, Dragan Prorokovic. Inget illa mot Dragan som fotbollsspelare men detta är ju inte den ultimata starten på en säsong. Redan efter den matchen började ju ryktena gå att Croatia kanske lägger ner, men icke sa nicke de fortsatte och fick ett par fina resultat i början av säsongen.

Men ju allt närmare vi kom sommaruppehållet började ”krisen” att smyga på dem och nu efter sommaruppehållet har de endast plockat 1 poäng mot just Götaholm. Detta är ju inte bra men man kan ju bara önska de lycka till nästa säsong.

 

Gårda BK

Mitt favorit lag i serien helt klart samt det allra jobbigaste laget att möta. Ett Gårda i form samt sin bästa möjliga trupp spelar den roligaste, smartaste fotbollen i serien. De är stora, tunga och jobbiga att möta, men det som gör att det är mitt favorit lag i serien är just de att de har individer som är så skickliga. Sen är Gårda ett av de lag som spelar på just de dom är bra på, alltså spelar efter sina förutsättningar. Gårda är också ett lag som blandar och ger ena matchen kan de vinna helt överlägset och vinna men sen till nästa match förlorar man på ett övertygande sätt. Får man bara kontroll på detta och behålla spelare till nästa säsong så blir de jäkligt farliga till liga segern nästa säsong.

 

Götaholms BK

Jaaa, alltid svårt att skriva om sitt egna lag men jag ska ge det ett försök. Jag tycker helt ärligt att vi har en av de bästa startelvor i serien om man ser att alla är tillgängliga. Tyvärr för våran del har vi haft skador/sjukdomar/jobb som gjort att vi sällan spelar med samma lag 2 matcher i rad. Detta har vart vårt största problem iår. Men jag ser en ljus framtid får vi behålla stommen i laget samt kanske plocka in lite mer gubbar få lite mer bredd på truppen så kommer vi att hota om seriesegern nästa säsong.

 

Lekstorps IF

De har alltid varit ett bra lag men haft väldigt svårt att gå hela vägen! Tror att alla kan hålla med mig om att åka ut och spela i Gråbo är den värsta bortamatchen av alla. Ett riktigt ”bonkargäng” stora tunga spelare som även kan lira boll! Dock tycker jag att deras fotbollsfilosofi inte är den allra bästa, och med detta säger jag inte att de spelar en tråkig fotboll för vinner man matcherna så har man oftast varit det bättre laget just för att det gäller att vara effektiva samt att man inte släpper in något mål. Visst det vinner mycket matcher med 1 mål men det talar ju också om att det är extremt effektiva och är inte det egentligen vad fotboll handlar om? Jag personligen tycker Lekstorp förtjänar att prova på div 5 fotboll men tyvärr inte till nästa år då jag tror United Africa tar klivet upp.

 

Marieholm BoIK

Kanske det roligaste laget att titta på iår, otroligt målglada spelar en attraktiv fotboll som har lönat sig. Tyvärr har de förlorat några viktiga matcher som lett till att de halkat efter i serien. Men jag tror Marieholm har kommit en bra bit på vägen att komma tillbaka upp i seriesystemet där de hör hemma?

 

Olskrokens IF

Ett knepigt lag, man vet aldrig vart man har Olskroken en matchen står en utespelare sen nästa match har de en målvakt och chockat många motståndare med ett hårt och kraftfullt spel. Svårt och säga hur det kommer gå nästa säsong men jag tror Olskroken kommer chocka oss alla även nästa säsong!

 

United Africa FC

Seriens vinnare enligt mig! Av den enkla anledningen att de vinner sina matcher, det kan vara på ett övertygannde sätt de kan vara en tråkig 0-0 match men så avgör det på slutet. Men har man den styrkan att vinna sina matcher så ska man bara vinna en serie. Trist för Africa så det slutade förra säsongen men hoppas det lärt sig en läxa till denna säsongen att fusk lönar sig aldrig! Får önska United Africa lycka till nästa år i div 5!

 

Västkustens BK

Har underpresterat iår och tyvärr åker de ur. Synd för ett sådant talangfullt lag men har man svårt att alltid fixa folk till matcherna så är det inte lätt att hålla sig kvar i en serie! Jag hoppas att Västkusten inte lägger ner till nästa säsong utan hoppas på att man kan se det tillbaka i div 6 till 2014.

 

Öjersjö IF

Otroligt jobbiga att möta enligt mig, här snackar vi tunga långa spelare att möta riktigt starka på sina fasta situationer och brukar ta vara på de iallafall mot oss i Götaholm. Har haft lite problem att hitta ett fungerande spel men har helt klart varit en positiv överraskning denna säsong. Tror dock att de vill och kan göra bättre ifrån sig nästa säsong!

 

Jag tänkte nu nämna 3 spelare som enligt mig är de viktigaste spelarna i sina lag.

 

Den första spelaren som jag tänkte hylla är Toni Ceesay,ledargestalt och lagkapten för Marieholm. En riktigt målfarlig anfallare som har levererat i stort sett varje år. En spelare som håller ihop sitt lag på planen. En spelare med fötterna på jorden, en trogen Marieholmsspelare.

 

Den andra är Simon La Verghetta, tror många håller med mig om att han kanske är seriens bästa spelare och framförallt Gårdas viktigaste spelare. Gårda älskar att crossa bollar till hans kant och det ska de fortsätta med. En riktigt duktig fotbollsspelare som älskar utmana sin försvarare och gå in i banan och dra till med sin högerfot! Stora frågan är väl om Simon spelar kvar i Gårda även nästa säsong?

 

Den tredje är Robin Granqvist, en riktig kugge på Lekstorps mittfält. En riktig kämpe som inte ger upp i första taget. Lagkapten och generalen i Lekstorp. Klarar LIF´s mittfält sig utan honom på planen?

En kille som tydligen gillar ost? Precis som jag gör!

 

Tobias Petersson

 


Dramatiken från helgen!

Uppdatering har dröjt och det har inget att göra med den bittra förlusten för Götaholm (då hade det inte blivit många uppdateringar denna säsongen). Anledningen var istället tvivelaktigt sällskap under lördagskvällen, vilket ledde till tvivelaktig form under söndagen...
 
 
Inför lördagens match låg all press på Lekstorp som behövde vinna för att ha bra förutsättningar inför den sista omgången. Götaholm ville dock gärna visa att trots en misslyckad säsong så kan laget mäta sig med topplagen.
 
Båda lagen hade lite småproblem med sina matchtrupper pga av skador, sjukdom och jobb men Götaholm startade iallafall såhär:
 
Aleks
David-Per-Martin-Koffe
Rasta(C)-Shafie-Daniel-Freddan
Freddie-Tobbe
 
Bänken:
Filip
Abdi
Ali
Nico
 
När matchen väl börjar på ett blåsigt Kviberg så är det bortalaget Lekstorp som direkt får en dubbelchans. Götaholm drar på sig en frispark precis utanför eget straffområde och Daniel Jonasson drar på ett lågt skott vid sidan om muren. Svårt att säga om bollen gått innaför stolpen men Aleks är iallafall nere och räddar till hörna. Hörnan hamnar utanför straffområdet där det kommer ett lobbskott som Aleks får tippa till en ny hörna.
 
Efter detta jämnar matchen ut sig och Götaholm har en del att säga till om. Positionsmässigt ligger laget bra och Freddie och Tobbe på topp ger LIF:s mittbackspar Johan Hedström och Danny Höglund en hel del att jobba med. Dock utan att skapa några jättechanser.
 
Medvetet eller omedvetet så blir det en hel del längre bollar från Lekstorp och ofta söker man Jonasson i luften och han vinner många dueller. Nykomponerade mittbacksparet Per Darolf och Martin Johansson löser dock detta bra och hugger på andrabollarna.
 
Halvlekens bästa chans får LIF efter ett inlägg som Aleks boxar men som hamnar hos Jonasson. Aleks är bortspelad för tillfället men Per dyker upp som en räddande ängel på mållinjen och räddar skottet.
 
Götaholms innermittfält med Daniel och Shafie är med bra i matchen och Shafie får en del boll att jobba med och får bland annat en frispark i bra läge. Tyvärr tar den i muren och Götaholm har även ett annat bra frisparksläge som dock inte leder till något.
 
LIF:s Richard Hagström oroade en del med sin snabbhet och har två bra lägen i den första halvleken. Det ena smiter över ribban och det andra tar i burgavleln.
 
Den första halvleken slutar med att Daniel vinner boll på offensiv planhalva och kan frispela Tobbe. Tyvärr blåser domaren felaktigt för offside, något han senare påpekar själv och som delar av LIF:s backlinje också håller med om.
 
0-0 i halvtid och Götaholm gör en stabil insats även om LIF har de hetare chanserna.
 
Filip (som kom sent) kommer in som mittback i den andra halvleken istället för Martin, som gjorde en riktigt bra första halvlek. Martin kommer dock tillbaka in senare då Shafie får kliva av med en lårkaka. Både Abdi och Ali kommer in i den andra halvleken också.
 
Den andra halvleken står och väger lite även om LIF flyttar upp sina positioner och skapar lite halvlägen. Götaholm är dock bra med och svarar med stundtals hyfsat spel.
 
Med en kvart kvar kommer kallduschen för seriesegerjagande Lekstorp. Inbytte Ali tar sig förbi på sin kant och tar sig in i straffområdet. Flera Götaholmsspelare löper in i straffområdet men Ali håller i bollen och det verkar som läget är förbi. Passningen kommer dock till slut nere vid kortlinjen och bollen går hela vägen förbi målet och till en helt ren Freddie Wedberg som parkerat vid den bortre stolpen. Freddie kan lägga in bollen i öppet mål och Götaholm leder med 1-0 och Lekstorps gulddrömmar är i det tillfället över.
 
Inte helt oväntat faller Götaholm tillbaka samtidigt som LIF byter in lite nytt folk (bland annat Robin Granqvist) och flyttar fram både spelare och spelet. Detta skapar ett tryck mot Götaholms mål även om det också ger hemmalaget lite chanser att kontra. LIF:s båda inhoppare Marcus Pätsi och Marcus Johansson har en jättechans precis framför mål i misstänkt offsideläge men det missas och i momentet efter blåser domaren för offside.
 
Kvitteringen kommer dock i den 78:e matchminutenMarcus Johansson vinner bollen på mitten och tar sig framåt. Bollen studsar lite och utanför straffområdet skyfflar Johansson iväg ett lobbskott. Skottet är inte hårt och till en början ser det ut att gå över men bollen dyker precis innan ribban och smiter in i krysset.
 
I slutet av matchen böljar spelet mer fram och tillbaka och Abdi, som kommit in, får en hel del bollar att jobba med och kommer till några halvlägen. Han har bland annat ett inspel som hade blivit livsfarligt om inte Hedström hade varit där med en lång tå.
 
LIF skapar också fler lägen och Danny Höglund är nära på en nick.
 
I den 83:e minuten kommer LIF:s segermål. Götaholms högerback David Olsson, som varit bra matchen igenom, tappar tyvärr bollen till målskytten Johansson som blir fri. David jobbar dock tillbaka bra men kan inte hindra Johansson att hitta en ännu friare Pätsi som ännu en gång blir matchhjälte för Gråbolaget!
 
Götaholm lyckas skapa några halvlägen i slutet, bland annat på några hörnor. Närmast är Freddie som ser sin volleyträff smita precis utanför.
 
Domaren blåser av matchen och LIF har lyckats vinna ännu en jämn match. Götaholm gör en riktigt bra match och får, trots en misslyckad säsong, kvitto på att laget kan mäta sig med topplagen.
 
Med tanke på att LIF kämpar om seriesegern så imponerade inte laget spelmässigt även om laget skapade de hetare chanserna. Då det skiljer 30 poäng och sju placeringar mellan lagen så borde väl kanske segern inte suttit så långt inne. Det sköna med fotboll i allmänhet och 6A i synnerhet är ju dock det att inga matcher är klara på förhand.
 
Även om LIF inte imponerade spelmässigt så imponerade lagmoralen mer. Det är alltid svårt att vinna en serie och ska man vara med hela vägen så gäller det att hitta sätt att vinna matcher på även när inte spelet fungerar till hundra procent. Detta lyckades LIF med denna afton och kanske är det ett tecken på att det även blir seger nästa helg...
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
LIF:s matchhjältar: Marcus Johansson och Marcus Pätsi.
 
 
Västkusten kanske hade ställt in sig på att Bokedalen skulle förlora mot Björndammen i fredags och därmed i praktiken säkra VBK:s 6A-kontrakt. Hur som helst blev det en tokförlust mot Öjersjö med hela 10-2! Nu är det plötsligt VBK som hänger riktigt löst och det krävs en vinst i sista matchen mot Gårda för att rädda säsongen.
 
Lördagens match började också på sämsta sätt för VBK då två snabba Jimmy Åsell-mål i första och tredje minuten gav hemmalaget en tidig 2-0 ledning. Erik Lukacs reducerade dock snabbt och matchen var målmässigt jämn igen. En ny ÖIF-målorgie släckte dock ljuset helt för VBK, på nio minuter gick ÖIF från 2-1 till 6-1 och matchen var körd.
 
Målen fortsatte i den andra halvleken och till slut blev det alltså hela 10-2! Åsell avslutade även matchen med två mål och blev alltså fyramålsskytt! Mikael Nilsson svarade för ett hattrick.
 
Ödesmatch på söndag för VBK alltså. Öjersjö klev upp på en fjärdplats på samma poäng som Gårda men med bättre målskillnad.  
 
 
Matchrapporten är inne och det är väl inte så mycket att tillägga. Niklas Nilsson verkade lyckas med att få två gula i samma situation och därmed bli utvisad i slutet.
 
När det verkligen gällde klev Bokedalen fram och visade kämparanda och lagmoral. Bollen ligger nu hos Västkusten och med tanke på VBK 2-10 förlust så känns det väl som Bokedalen räddade kontrakten med denna vinsten.
 
Bokedalen har ju spelat färdig för säsongen och kan bara invänta söndagens resultat.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
United Africas hemsida har väl inte exploderat av uppdateringar under säsongen men nu inför seriefinalen har det dykt upp ett lite längre inlägg.
 
Kolla HÄR.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Förra årets succé med en All-Starmatch mellan 6A och 6C (där 6A vann med 3-2) kommer med största sannolikhet att äga rum även iår, i någon form.
 
FC Fiskebäcks bloggare Daniel "Dalla" Natanaelsson styrde upp en del del förra året, då han höll i 6C-laget. Detta året har Dalla storslagna planer med en mini-turnering mellan alla fyra 6:orna och All-Starmatcher även mellan 4A och 4B och 5A och 5B
 
Götaholmaren stöder självklart detta förslag men ännu är inte datum eller detaljer klara. Vi får avvakta och se.
 
Götaholmaren får även passa på att gratulera Dalla och han Fiskebäck då laget har säkrat seriesegern i 6C! Ett Fiskbäck som faktiskt Götaholm slog på försäsongen.
 
Oavsett hur det blir med All-Starmatchen så tänker Götaholmaren i vanlig ordning låta sina läsare rösta fram sina favoritspelare i 6A!
 
Tanken är att det ska gå att börja rösta innan den sista omgången nu i helgen!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ja-svaren till 6A-festen lördagen den 10/11 börjar så sakta att trilla in men Götaholmaren vill självklart att ännu fler spelare, ledare och fans ska vara representerade på denna tillställning!
 
Med tanke på att det knappt går att kliva ut en helg i Göteborg utan att springa på 6A-folk så borde det ju inte vara några problem.
 
Så in på Facebook och tacka JA!
 
#6
 

Liket lever!

Det är aldrig över förrän den tjocka damen i vikingahjälm sjunger, som det så vackert heter.
 
Bokedalen tog den absolut sista chansen att hänga kvar i 6A när laget ikväll besegrade Björndammen med 3-1! Enligt rapporterna så var Bokedalen det hetare laget och kunde även ta ledningen redan efter 5 minuter genom Simon Tengfjord. Niklas Nilsson ökar sedan på till 2-0 genom ett fint vänsterskott i krysset!
 
Innan halvtid kan BIF även göra 3-0 genom Erik Westermark. Bokedalen var utan tvekan det bättre laget i den första halvleken och kan gå till en välförtjänt halvtidsvila.
 
Matchen jämnar ut sig i den andra halvleken och Björndammen kan reducera genom Rasmus Lihnell men Bokedalen reder ut det hela och har även bud på två straffar.
 
BIF tar en rättvis seger och har nu spelat klart för året.
 
Plötsligt ligger all press på Västkusten. Laget behöver vinna någon av sina återstående två matcher. Imorgon kommer första chansen mot Öjersjö och skulle det misslyckas så måste Gårda besegras i den sista omgången. Ingen lätt uppgift för VBK!
 
#6
 

Helgens 6A-fotboll!

Så här ser helgens matcher i den näst sista omgången i 6A ut:
 
LÖRDAG 13/10
 
GÖTAHOLM BK - LEKSTORPS IF (14.30 Kviberg)
 
Pressen ligger på LIF som måste vinna för att tvinga fram en avgörande match om seriesegern i sista omgången mot United Africa. Ett kryss skulle ge en teoretisk chans i sista matchen men då måste LIF vinna med två mål, om nu Götaholmarens noteringar stämmer.
 
Matcherna brukar vara jämna mellan lagen, även om det var ett tag sedan Götaholm stod som segrare. Förra året blev det två uddamålsförluster för Götaholm och i våras vann LIF hemma i Gråbo efter att Fredrik Nodin gjort matchens enda mål.
 
LIF kommer med en stark trupp som vanligt och inga avstängningar som stör. Dock står en del spelare på två gula kort och ett tredje skulle ju betyda avstängning i den sista matchen. Vi får se hur tränarduon Holm/Dahlström resonerar, det går ju att spara spelare med kort och inte riskera avstängning men förlorar LIF spelar det ju ändå ingen roll.
 
Götaholm föll mot serieledarna UAFC sist med till slut ganska klara 0-4, även om Götaholm hade en bra period i slutet av den första halvleken som kunde gjort matchen mer spännande.
 
Shahram Mansouri fick sitt sjätte gula kort mot UAFC och är därmed avstängd på lördag. Frågetecken för Filip Boidache pga av jobb.
 
ÖJERSJÖ IF - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Öjersjö IP)
 
VBK kommer att ha förutsättningarna klara för sig innan matchen börjar. Har Bokedalen misslyckats med att ta poäng mot Björndammen så är VBK klara för fortsatt spel i 6A. Visst, det finns en teoretisk risk att två jätte-jätteförluster för VBK skulle ge laget sämre målskillnad än Bokedalen men då skulle laget behöva tappa 18 mål på de avslutade två matcherna.
 
ÖIF har haft en fin höst och har chans på fjärdeplatsen. Laget är det enda, förutom Marieholm, som har två spelare över 10 mål, nämligen Mikael Nilsson (13 mål) och Marcus Halldin (12 mål). Laget har visat fin lagmoral under hösten och vänt en hel del underlägen till vinster. Theo Markusson fick rött kort sist och är avstängd.
 
Trots sin jobbiga tabellplacering så har Västkusten tagit en del poäng på sistone och fick in en livsviktig kvittering mot Bokedalen i sin senaste match.
 
TIPS: ÖIF känns mycket starkare även om VBK skulle vara tvingade att ta poäng. ÖIF-seger.
 
#6

Morgondagens match...

Det börjar verkligen dra ihop sig i 6A! Så här ser helgens matcher ut:
 
FREDAG 12/10
 
BOKEDALENS IF - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Jonsereds IP)
 
Förutsättningarna är ganska klara. Bokedalen behöver poäng för att ha en chans att hålla sig kvar i 6A, annars blir det nedflyttning. Blir det poäng så har Västkusten två matcher på sig att matcha dessa poäng för att hålla sig kvar.
 
Uppenbarligen har BIF haft en usel säsong men laget har spelat upp sig lite på slutet. 2-2 mot just Västkusten för två omgångar sedan och sen en tung 0-2 förlust mot Olskroken förra omgången. En match där Bokedalen dock var med bra spelmässigt.
 
Björndammen har haft en trevlig säsong och slog Croatia stort sist så självförtroendet är det inget fel på. Laget har också chansen att gå om Öjersjö i tabellen vid vinst (om ÖIF förlorar sina två sista matcher). Dessutom är det ju lite derby mot Bokedalen så motivationen borde finnas hos BBK. Det är också lagets sista match för säsongen.
 
Inga avstängningar för något av lagen.
 
TIPS: BBK känns för stabila. Tyvärr för Bokedalen så åker laget ur 6A.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu finns en inbjudan ute på Götaholmarens Facebook-grupp för en 6A-fest den 10/11 på restaurang Simba. Vi hoppas självklart att så många 6A-profiler som möjligt kommer förbi och förgyller kvällen!
 
Goa gubbar som Toni Ceesay, Danny Höglund, Jimmy Palmqvist och Pierre Högberg är redan klara!
 
Är ni inte medlemmar på Götaholmarens Facebookgrupp så är det hög tid att bli det!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Tyvärr så verkar det som det inte blir någon Stures Cup ute i Gråbo iår. Intresset har varit för svalt och det är för få lag som anmält sig. Tråkigt tycker Götaholmaren, särskilt då Götaholm hade tänkt dyka upp och ta revansch från förra året...
 
#6

Boom! Bam! Damn!

Marieholm satte ner foten rejält på Överåsvallen när Gårda krossades med 8-1!
 
Det var dock formstarka Gårda som började bäst och Oscar Arnesson gav hemmalaget ledningen efter fem minuter. Marieholm kom tillbaka och enligt rapporterna var det mycket tack vare mittfältsduon Daniel Pereira och Blerim Ferati. När den första halvleken var slut hade Marieholm vänt med mål av Milad Mehrbeheshti och Toni Ceesay.
 
I den andra halvleken var det inget snack och Marieholm kunde gå upp till 5-1 och Ceesay fullbordade sitt hattrick. Det verkar som Gårda i stort sätt gav upp och under de sista 6 minuterna kunde Marieholm göra tre mål till och fastställa slutresultatet till hela 8-1!
 
Det ska väl tilläggas att det var en hel del namnkunniga spelare borta i Gårda. Simon La Verghetta var avstängd, Alexander Bergman, Christopher Bratt, Carl Antti och bröderna Gokah saknades också. Det verkar som Gårda hade alla sina tre målvakter med i matchtruppen.
 
Självklart påverkar detta men sådan är ju verkligheten i 6A och andra lägre divisioner. Marieholm hade själva borta halva den ordinarie startelvan mot Öjersjö i förra omgången. Dessutom saknades lagets skyttekung Jimmy-Cannon Nwadinkpa i denna matchen.
 
Götaholmaren slarvade lite med matematiken då det hävdades att det var klart att Marieholm slutar trea. Vinner Marieholm sin sista match så slutar laget på 44 poäng. Skulle Lekstorp förlora sina sista två matcher slutar de också på 44 poäng. I detta läget skulle Marieholm knipa andraplatsen på bättre målskillnad. Det blir ju inget kval för tvåorna oavsett så att det är mer av akademiskt intresse...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den 10 november (en lördag) är tanken att en liten 6A-fest ska äga rum! Så boka upp den dagen redan nu. Festen lär dyka upp som ett event på Facebook. Detaljerna håller på att finslipas med bland annat Västkustens festfixare Bell Fortes...
 
#6
 

Skytteligan & GBG Challenge!

Här kommer Skytteligan efter 24 omgångar!
 
20 MÅL
 
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)
 
16 MÅL
 
Simon La Verghetta (Gårda) (1)
 
14 MÅL
 
Toni Ceesay (Marieholm)
 
13 MÅL
 
Mikael Nilsson (Öjersjö)
 
12 MÅL
 
Abdi Bashir (Götaholm) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
 
10 MÅL
 
Marcus Johansson (Lekstorp)
 
9 MÅL
 
Sebastian Fernberg (Gårda) (3)
Sebastian Gokah (Gårda)
Leandro Pinto (Marieholm)
 
8 MÅL
 
Marcus Andreasson (Olskroken) (2)
Anton Linde (Björndammen)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Calvin Okafor (United Africa)
 
7 MÅL
 
Boris Lesic (Croatia) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Fitim Feka (Croatia)
Johan Hellenäs (Olskroken) (1)
Gilbert Mensah (United Africa)
Charles Chibuike (United Africa) (2)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
 
6 MÅL
 
Ivan Boberg Jovanovic (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Peter Gustafsson (Olskroken) (2)
Saidi Ishola (United Africa)
 
5 MÅL
 
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Sebastian Fransson (Lekstorp)
Tobias Petersson (Götaholm)
Mawuli Gokah (Gårda)
 
4 MÅL
 
Carl Antti (Gårda)
Tobias Widberg (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen)
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Fredrik Airosto (Götaholm)
Blerim Ferati (Marieholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)
 
3 MÅL
 
César de Melo (Björndammen)
Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Nicklas Berglind (Lekstorp)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Fidan Hyseni (Marieholm) (1)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Edmond Shala (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)
Pierre Högberg (Öjersjö)
 
2 MÅL
 
Jesper Holmlund (Björndammen)
Tobias Johansson (Bokedalen)
Fredrik Karlsson (Bokedalen)
David Celerie (Croatia)
Christopher Bratt (Gårda) (1)
Freddie Wedberg (Götaholm)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Antonio Godino (Mariehholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Ousman Sonko (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Johan Wede (Olskroken)
Anders Hellenäs (Olskroken) (1)
Martin Hernefors (Olskroken)
Lee Brustad (Olskroken)
Andy Erheriene (United Africa) (1)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Pouyan Babr (Västkusten)
Bahador Mohammadi (Västkusten)
Erik Lukacs (Västkusten)
Rachid Hersi (Västkusten)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)
Anton Petersson (Öjersjö)
 
1 MÅL
 
Marcus Lihnell (Björndammen)
Morgan Lundgren (Björndammen)
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Johan "Post" Nilsson (Bokedalen) (1)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Simon Tengfjord (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Alan Amin (Croatia)
Marko Delic (Croatia)
Martin Jacobson (Gårda)
Viktor Ryberg (Gårda)
Sanan Gaziyez (Götaholm)
Nicolas Wolf (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Fredrik Nodin (Lekstorp)
Niklas Drott (Lekstorp)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Emir Alic (Marieholm)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Ibush Rama (Marieholm)
Ahmed Abdullahi (Marieholm)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Sulaiman Ebrahimzada (Olskroken)
Jens Qvarfordt (Olskroken)
Benard Adu (United Africa)
Eddy Osagie Agbonifo (United Africa)
Mohamad Krayem (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
David Eriksson (Öjersjö)
Jacob Gideflod (Öjersjö)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Viktor Gustafsson (Öjersjö)
Henrik Krook (Öjersjö)
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Snart är säsongen slut och då är det dags för inomhussäsongen med alla cuper och turneringar som spelas då. En av dessa är GBG Challenge:
 
 
Turneringen är inne på sitt tredje år och blir bara bättre och bättre! I år är upplägget tre olika turneringar: 23-25 november är det Kompiscup, där alla är välkomna oavsett om man är licensierad eller inte. 14-16 december är det Futsalcup, där alla licensierade futsallag är välkomna. Till sist är det Klubblagscup (18-20 januari), där licensierade spelare representerar sitt klubblag!
 
För alla turneringarna gäller det att man är över 16 år.
 
Allt info finns på GBG Challenges hemsida, HÄR.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 
 

Inför Gårda-Marieholm

Redan idag drar den näst sista omgången igång:
 
GÅRDA BK - MARIEHOLM BoIK (19.30 Överåsvallen)
 
Gårda var ytterst nära att få med sig poäng mot Lekstorp i fredags men förlorade med 2-1 efter ett sent mål av Marcus Pätsi. Matchen var enligt rapporter jämn och Gårdas fina höstform håller i sig även om det blev förlust. Laget kan inte nå tredjeplatsen men Öjersjö hat teoretisk chans att snuva Gårda på fjärdeplatsen.
 
Simon La Verghetta fick sitt tredje gula mot Lekstorp sist och missar alltså denna matchen. Alexander Bergman är fortfarande på resande fot och är inte heller med.
 
Marieholm hade en hel del spelare borta i torsdags då det blev 3-3 mot Öjersjö trots ledning 3-2 i halvtid och en man mer. Götaholmaren vet inte alls hur truppen ser ut inför morgondagen.
 
Marieholm kommer att sluta trea oavsett hur det går i deras två sista matcher. Litet frågetecken för motivationen där kanske...
 
Svårtippat mellan två offensiva och bra lag.
 
TIPS: Målrikt och oavgjort!
 
#6

Slaskfot!

Götaholm föll idag mot serieledarna United Africa med till slut ganska klara 4-0, även om Götaholm hade lägen att ställa till det i toppen.
 
Götaholm startade iallafall med följande lag (tanken var att Felix skulle starta men hans jobbskada satte stopp):
 
Aleks
Freddan-Per-Rabih-Koffe
Rasta(C)-Shafie-Daniel-Abdi
Tobbe-Shahram
 
Bänken:
Freddie
Ali
Nico
(Felix)
 
Inte oväntat var det UAFC som började med en hel del bollinnehav och skapade lite lägen. Charles Chibuike var aktiv på sin högerkant och kom till en del inspel och Calvin Okafor på den andra kanten oroade också.
 
Götaholm börjar lite oroligt och vågar inte riktigt hålla i bollen när de får den. Ofta blir det lite chansartat. UAFC skapar även några riktigt bra lägen i inledningen. Aleks får göra en riktigt bra reflexräddning efter ett inlägg och ett inspel till öppet mål från en meter missas på något konstigt sätt av UAFC-spelaren som lyckas slå knut på sig själv. Det verkar dock som domaren blåste för offside.
 
Götaholm hittar lite spel och Tobbe får några bollar att jobba på, ofta var det Rasta som skravade (enligt källor vann han varenda nickduell i matchen!). När Götaholm äntligen kan etablera lite spel på UAFCs planhalva så är det UAFC som kan ställa om och göra mål. Tobbe jobbar bra på kanten men slår bollen rakt i gapet på vindsnabbe Saidi Ishola. Han tar sätter fart mot mål och lägger bollen helt enkelt förbi Götaholms backlinje och springer efter själv. Ingen hänger med och han kan enkelt rulla in bollen förbi en utrusande Aleks.
 
UAFC fortsätter att föra spelet och det dröjer bara fem minuter innan 2-0 målet kommer. Ett inlägg från Okafor från UAFCs vänsterkant bröstas ner i Götaholms straffområde och Tersoo Tyoer kan till slut tåa in bollen i mål.
 
Götaholm jobbar sig dock in i matchen även om UAFC fortfarande har mycket boll. Tobbe kommer i en fin löpning in i straffområdet och målvakten kommer ut. Tobbe rundar Okotie Robo i United Africas mål och kommer ner till kortlinjen där han spelar in bollen. Rasta kommer löpande mot mål samtidigt som en UAFC-försvarare och tyvärr lyckas han bara få in UAFC-spelaren i målet och inte bollen.
 
Precis innan halvtid får dock Götaholm ännu en utmärkt chans att göra mål efter ett fint anfall. Aleks hittar Rasta med ett snabbt utkast och Rasta vänder spelet till Abdi på den andra kanten. Han i sin tur hittar Tobbe perfekt i djupet och UAFC:s målvakt kommer ut. Tobbe petar förbi bollen och går omkull efter kontakt med målvakten och domaren pekar på straffpunkten (om det hade funnits någon på Kviberg). 
 
Abdi stegar fram men får en riktig slaskträff och bollen studsar innan den når målet. Bollen går iofs ganska långt till vänster men Robo hinner dit och räddar. Shafie hugger på returen men målvakten räddar igen!
 
2-0 till UAFC i halvtid efter övertag både i bollinnehav och chanser. Götaholm hade dock två gyllene lägen som tyvärr inte blev mål. Mål på någon av dem och det hade varit en helt annan match i den andra halvleken.
 
Tyvärr gör UAFC även 3-0 i början av den andra halvleken och det är riktigt vackert. Okafor, som bytt kant (möjligen ville han komma ifrån Rastas och Freddans snabbhet) drog några gubbar, klev innan i planen och drog på med vänstern. Bollen gick spikrakt upp i det bortre krysset och Aleks kan inte göra så mycket.
 
Intensiteten avtar efter målet och Götaholm sticker upp och har en del halvchanser. Abdi är på väg igenom några gånger och Freddie får en del att jobba på. UAFC kontrollerar dock matchbilden och rullar runt bollen väldigt mycket medan Götaholm jagar. 
 
Det blir även 4-0 efter katastrofal markering på en hörna. Tre Götaholmspelare står och tittar när Ishola mycket vackert drar en volley liggandes i luften och i mål. Som sagt, ett vackert mål men uselt försvarspel.
 
Resten av matchen spelas mest av och UAFC tar till slut en stabil seger.
 
Inget snack om att UAFC är ett bra fotbollslag även om delar av bänken kanske inte är ödmjukast i världen ;-). Synd att Götaholm inte kan få in en boll i slutet av den första halvleken för att ge matchen lite nerv i den andra halvleken. När ett så pass bollskickligt lag som UAFC har ett par måls ledning att gå på så är de fruktansvärt jobbigt att möta.
 
Götaholm står dock upp bra och det är ändå serieledarna som man möter.
 
Så här i efterhand går det att konstatera att UAFC hade varit klara seriesegrare om Gårda hade slagit Lekstorp igår. Nu blev det inte så utan istället håller Gråbolaget liv i toppstriden.
 
Det var dock Gårda som började matchen bäst och Simon La Verghetta träffade stolpen efter 20 minuter. Annars spelade LIF som vanligt stablit försvarsspel och kunde även skapa en riktigt bra målchans när Nicklas Berglind provar ett skott som smiter precis utanför. 0-0 i halvtid.
 
Hemmalaget får lite mer att säga till om i den andra halvleken men det en jämn tillställning som kan sluta hur som helst. I den 70:e minuten lyckas dock LIF ta ledningen efter att Niklas Drott spelat fram bollen till Magnus Andersson som helt fri kan göra 1-0!
 
LIF har även bud på 2-0 men i den 86:e minuten kommer det en kalldusch signerad Gårdas Sebastian Fernberg! Fernberg är sist på bollen efter lite flipperspel i LIF:s straffområde.
 
Hemmalaget viker dock inte ner sig och fixar en hörna med två minuter kvar. Danny Höglund lägger den mot den första stolpen och där kommer Marcus Pätsi och kan nicka in segermålet!
 
Vinner LIF över Götaholm nästa helg så blir det alltså en helt avgörande match mot United Africa i sista omgången. The winner takes it all (eller, UAFC löser det även vid oavgjort).
 
LIF:s matchrapport HÄR.
 
Götaholmaren hade väl på känn att Björndammen skulle slå Croatia men att det skulle rinna iväg till 9-1 kändes väl inte helt troligt. Croatia är nog glada att säsongen är över, hösten har ju varit katastrof och laget tog 19 av sina 20 poäng innan sommaruppehållet.
 
Den första halvleken var dock enligt rapporterna jämn även om Björndammen tar ledningen med 2-0, genom Christer "Flis" Petersson och Anton Linde. Marko Delic reducerar sedan mycket snyggt när han dunkar in en frispark via ribban! Innan halvleken är slut ökar BBK på till 3-1 genom Navid Parsa.
 
I den andra halvleken tar BBK över helt och gör två snabba mål och sedan drar Croatias målvakt Nermin Hodzic på sig två gula kort för snack och åker ut. Även om den gode Wessam Abdelrazek bara verkar ha bokfört ett. Det var ju iofs en del kort att hålla reda på...
 
BBK slår inte av på takten och matchen slutar 9-1!
 
Marieholm öppnar med att göra mål nästan direkt genom Ahmed Abdullahi sen backar laget hem och lägger sig lite på försvar, något som inte hör till vanligheterna för seriens målgladaste lag. Efter 20 minuter så blixtrar Öjersjö till och Mikael Nilsson kan göra två mål och vända matchen för ÖIF!
 
Strax efter detta slocknar elljuset på Gunnaredsplan och det tar 15-20 minuter innan matchen är igång igen.
 
Det verkar som det var hemmalaget som tjänade mest på avbrottet för när matchen kommer igång igen så kan Milad Mehrbeheshti kvittera och precis innan halvtid kan Fidan Hyseni drar upp en straff i krysset! I samband med straffen får även Theo Markusson sitt andra gula kort och blir utvisad.
 
Halvtidsledning för Marieholm med 3-2 efter en första halvlek där ÖIF hade övertaget innan avbrottet men Marieholm var starkare efter.
 
I den andra halvleken har MBoIK en hel del chanser att utöka ledningen men istället kan ett ÖIF med tio man kvittera i slutet genom lagkapten Henrik Krook efter en hörna!
 
Marieholm hade ju en teoretisk chans att vinna serien inför matchen men eftersom både LIF och UAFC vann sina matcher i denna omgången så försvann den chansen. Skulle LIF förlora båda sina återstående matcher och MBoIK vinner sina så slutar laget tvåa.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren ska försöka hinna med en skytteligauppdatering imorgon...
 
#6

Stures Cup 2012!

Lekstorp kör ännu en gång sin turnering Stures Cup! Götaholm medverkade förra året och även om resultaten uteblev så var det en riktigt rolig dag.
 
Med elvamannamålsjumannaplaner så blir det mindre löpning och mer mål!
 
Sista anmälningsdatumet är nu på söndag 7/10 men Götaholmaren tror inte det är några problem att anmäla sig nästa vecka!
 
Vem vet, kanske Rasta-TV finns på plats?
 
#6

TGIF

Marieholm och Öjersjö spelade 3-3 igår och därmed försvann MBoIKs lilla, lilla chans att vinna serien. Matchrapporten är inte inne ännu och Götaholmaren har inte så mycket information om matchbilden för tillfället, utan får återkomma om det.
 
Det verkar som Marieholm kom med en sen förfrågan att flytta matchen då det var flera tongivande spelare som saknades och det skulle möjligtvis bli svårt att få ihop lag. Bloggen förstår båda sidorna här, självklart vill alla lag spela med sina bästa spelare i alla matcher (särskilt när det finns en chans att vinna serien), dock är detta något som alla lag brottas med i de lägre divisionerna. Sen går det ju att förstå att Öjersjö kanske inte vill ändra matchdag dagen innan matchen skulle spelas...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon lördag spelas den sista matchen i omgång 24.
 
UNITED AFRICA FC - GÖTAHOLM BK (15.30 Kviberg)
 
Serieledarna United Africa hade ett utmärkt läge att i stort sätt avgöra serien förra helgen då Lekstorp föll mot Öjersjö. Gårda BK blev dock för svåra och UAFC fick se sig besegrade för tredje gången denna säsong.
 
Skulle LIF förlora fredagens matche mot Gårda så vinner UAFC serien vid vinst över Götaholm. Då får laget ett sjupoängsförsprång ner till LIF, som då bara har två matcher kvar.
 
Götaholm har spelmässigt spelat hyfsat på slutet men i de två senaste matcherna har det blivit två tunga uddamålsförluster mot Gårda och Öjersjö. Abdi Bashir har iallafall kommit igång med målskyttet, sju mål på de fyra senaste matcherna!
 
Inga avstängningar hos Götaholm men frågetecken på Filip Boidache (jobb) och Tobias Petersson (skadad).
 
UAFC kommer att sakna Andy Erheriene (rött kort sist) och även kaptenen Ofuokwu Stanley Odogwu (tre gula), om Götaholmaren noteringar stämmer.
 
Götaholm föll med 1-3 i vårmötet i en match där Götaholm stod upp bra mot ett bollskickligt UAFC.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Förra helgen fick Götaholmaren ett litet snack med klubbens målfarlige anfallare Abdi Bashir. Det kan väl lugnt påpekas att Abdi levererar ordentligt! Kanske det roligaste Rasta-TV avsnittet hittills!
 
#6

Blytungt Bokedalen & inför fredagens matcher!

Bokedalen var piskade att få med sig poäng ifrån bortamatchen mot Olskroken, men så blev inte fallet. Trots en hel del bollinnehav för Bokedalen var det hemmalaget som var effektivare och som gjorde mål på sina chanser.
 
Det var dock Bokedalen som började matchen hetast och som skapade några halvchanser i början. Det blev inget mål och istället kunde Olskroken ta ledningen genom Lee Brustad efter 18 minuter. Bokedalen fortsätter att äga bollen mer i den första halvleken, dock utan att skapa några jättelägen.
 
I den andra halvleken börjar regnet ösa ner och det påverkar självklart spelet på planen. BIF skapar några bra lägen i början genom Erik Westermark men inga mål. Istället gör Kroken 2-0 genom Jens Qvarfordt.
 
Lagen byter en del chanser i den avslutningen av den andra halvleken men det blir inga fler mål.
 
Bokedalen har nu en sista chans att ta poäng då de ställs mot Björndammen i lagets sista match för säsongen. Förlust där och då kan bara två jätteförluster för VBK i deras sista två matcher rädda BIF.
 
FREDAG 5/10
 
LEKSTORPS IF - GÅRDA BK (19.00 Lekstorpsvallen)
 
En riktig svår match för jagande LIF. Förra helgen blev det ju en lite oväntad förlust mot Öjersjö, men fredagens motståndare Gårda hjälpte till när laget slog United Africa
 
Det var inte bara en tung förlust för LIF, laget får dessutom klara sig utan en av sina bästa spelare, Marcus Johansson, som blev utvisad sist. Dessutom spelar inte förre Gårda-spelaren Niklas Söderberg, han står på tre gula och är avstängd men hade enligt uppgifter ändå vilat mot sin gamla klubb. Annars ser Lekstorps trupp som vanligt stark ut.
 
Gårda har inga avstängningar inför matchen och kommer till matchen med fin form. Laget har vunnit sina fem senaste matcher, även om 5-0 vinsten mot Bokedalen blev till en 0-3 förlust. Gårda är dessutom det enda laget som slog LIF under våren. Lagets bäste målskytt, Simon La Verghetta, missade matchen sist mot UAFC men väntas spela. Dock kommer Gårda att få klara sig utan den viktige mittbacken Alexander Bergman och det är även frågetecken på försvarskollegan Christopher Bratt.
 
Skulle LIF förlora så är det mycket möjligt att det är kört för Gråbolaget. I så fall står hoppet till att Götaholm tvålar till United Africa på lördag.
 
TIPS: Kommer bli en bra fotbollsmatch mellan två bra lag. LIF har kniven mot strupen men hemma i Gråbo löser man detta. LIF-seger!
 
BJÖRNDAMMENS BK - CROATIA GÖTEBORG (19.00 Furulundsplan)
 
Ännu en match som inte betyder något på pappret. BBK har etablerat sig som ett stabilt mittenlag och återfinns på sjätteplats men har chansen att ta sig upp en placering, på rivalen Öjersjös bekostnad. Något som säkert sporrar BBK-spelarna.
 
Croatias form har varit riktigt usel under hösten. En poäng (3-3 mot Götaholm) är det enda som laget skrapat ihop på de åtta höstmatcherna. Dessutom fick laget tre spelare utvisade sist mot Olskroken. Trion Alan Amin, David Celerie och Savud Jakupovic kommer alltså att missa denna matchen.
 
TIPS: BBK är starka hemma på Furulund och Croatias är helt ur form. BBK-vinst.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon släpps kanske det mest underhållande Rasta-TV avsnittet hittills! Missa inte det!
 
#6

Marieholm-Öjersjö & lite mer Rasta-TV.

Imorgon torsdag fortsätter den 24:e omgången:
 
MARIEHOLM BoIK - ÖJERSJÖ IF (19.30 Gunnaredsplan)
 
Hemmalaget Marieholm får bland annat tacka sina motståndare Öjersjö för att det fortfarande finns en teoretisk chans att Marieholm vinner serien. Eftersom Öjersjö slog Lekstorp och Gårda vann över United Africa så kan Marieholm hinna ifatt och förbi. Även om det är ganska små chanser.
 
Det är annars två formstarka lag som möts. Marieholm har fem raka segermatcher och har dessutom öst in 29 mål framåt på dessa matcher, mer än vissa lag gjort på hela säsongen! Öjersjö visade klass och lagmoral i förra matchen då ett 0-2 underläge mot LIF vändes till en 3-2 vinst. Laget har sju vinster på sina nio senaste matcher.
 
ÖIF saknade trion Henrik Krook, Daniel Apell och Anton Petersson sist pga av avstängningar. Dessa är ju tillgängliga igen.
 
Inget av lagen har några avstängningar till denna matchen som bloggen känner till.
 
TIPS: ÖIF:s urladdning sist mot LIF och faktumet att Marieholm fortfarande har en liten chans till serieseger gör att tipset går till Marieholm!
 
Götaholmaren tog sig ett litet snack med Götaholms Per Darolf i helgen. Ännu mer Rasta-TV alltså!
 
 
#6
 

Morgondagens match & Rasta-TV!

Imorgon drar den 24:e omgången av 6A igång:
 
ONSDAG 3/10
 
OLSKROKENS IF - BOKEDALENS IF (19.30 Överåsvallen)
 
Bokedalen har två matcher på sig att skrapa ihop poäng för att iallafall ha en chans att hänga kvar i 6A. Den första chansen kommer alltså imorgon mot Olskroken på Överåsvallen.
 
BIF spelade ju 2-2 sist mot Västkusten och det var lagets första poäng sen 21 juni då det blev 1-1 mot Björndammen. Laget fick ju även en WO-seger mot Gårda för en dryg månad sedan.
 
Krokens höstsäsong har väl varit sådär. Laget har varit fast i mitten av tabellen med varken chans uppåt eller risk neråt. Detta har möjligen påverkat resultaten. Sist blev det iallafall tre poäng mot ett formsvagt Croatia.
 
Bokedalen kommer att få klara sig utan viktige mittfältaren Nils Hallgren då denne fick en extra matchs avstängning efter sitt röda kort mot Lekstorp i den 21:a omgången. Ett jobbigt bortfall i denna viktiga match. Dessutom står Fredrik Karlsson, enligt bloggens noteringar, på 6 gula kort. Alltså missar han också denna matchen.
 
Kroken verkar sakna en del spelare till drabbningen med duktige Martin Hernefors är tillbaka efter att han missat Croatiamatchen.
 
TIPS: Ett lag som har allt att spela för, och ett lag som inte har något att spela för. Götaholmaren tror på Bokedalen!
 
Götaholmaren passade även på att snacka lite med Bokedalens ordförande Anthon Eriksson. Här kommer ett rykande färskt avsnitt av Rasta-TV!
 
#6

RSS 2.0