Dramatiken från helgen!

Uppdatering har dröjt och det har inget att göra med den bittra förlusten för Götaholm (då hade det inte blivit många uppdateringar denna säsongen). Anledningen var istället tvivelaktigt sällskap under lördagskvällen, vilket ledde till tvivelaktig form under söndagen...
 
 
Inför lördagens match låg all press på Lekstorp som behövde vinna för att ha bra förutsättningar inför den sista omgången. Götaholm ville dock gärna visa att trots en misslyckad säsong så kan laget mäta sig med topplagen.
 
Båda lagen hade lite småproblem med sina matchtrupper pga av skador, sjukdom och jobb men Götaholm startade iallafall såhär:
 
Aleks
David-Per-Martin-Koffe
Rasta(C)-Shafie-Daniel-Freddan
Freddie-Tobbe
 
Bänken:
Filip
Abdi
Ali
Nico
 
När matchen väl börjar på ett blåsigt Kviberg så är det bortalaget Lekstorp som direkt får en dubbelchans. Götaholm drar på sig en frispark precis utanför eget straffområde och Daniel Jonasson drar på ett lågt skott vid sidan om muren. Svårt att säga om bollen gått innaför stolpen men Aleks är iallafall nere och räddar till hörna. Hörnan hamnar utanför straffområdet där det kommer ett lobbskott som Aleks får tippa till en ny hörna.
 
Efter detta jämnar matchen ut sig och Götaholm har en del att säga till om. Positionsmässigt ligger laget bra och Freddie och Tobbe på topp ger LIF:s mittbackspar Johan Hedström och Danny Höglund en hel del att jobba med. Dock utan att skapa några jättechanser.
 
Medvetet eller omedvetet så blir det en hel del längre bollar från Lekstorp och ofta söker man Jonasson i luften och han vinner många dueller. Nykomponerade mittbacksparet Per Darolf och Martin Johansson löser dock detta bra och hugger på andrabollarna.
 
Halvlekens bästa chans får LIF efter ett inlägg som Aleks boxar men som hamnar hos Jonasson. Aleks är bortspelad för tillfället men Per dyker upp som en räddande ängel på mållinjen och räddar skottet.
 
Götaholms innermittfält med Daniel och Shafie är med bra i matchen och Shafie får en del boll att jobba med och får bland annat en frispark i bra läge. Tyvärr tar den i muren och Götaholm har även ett annat bra frisparksläge som dock inte leder till något.
 
LIF:s Richard Hagström oroade en del med sin snabbhet och har två bra lägen i den första halvleken. Det ena smiter över ribban och det andra tar i burgavleln.
 
Den första halvleken slutar med att Daniel vinner boll på offensiv planhalva och kan frispela Tobbe. Tyvärr blåser domaren felaktigt för offside, något han senare påpekar själv och som delar av LIF:s backlinje också håller med om.
 
0-0 i halvtid och Götaholm gör en stabil insats även om LIF har de hetare chanserna.
 
Filip (som kom sent) kommer in som mittback i den andra halvleken istället för Martin, som gjorde en riktigt bra första halvlek. Martin kommer dock tillbaka in senare då Shafie får kliva av med en lårkaka. Både Abdi och Ali kommer in i den andra halvleken också.
 
Den andra halvleken står och väger lite även om LIF flyttar upp sina positioner och skapar lite halvlägen. Götaholm är dock bra med och svarar med stundtals hyfsat spel.
 
Med en kvart kvar kommer kallduschen för seriesegerjagande Lekstorp. Inbytte Ali tar sig förbi på sin kant och tar sig in i straffområdet. Flera Götaholmsspelare löper in i straffområdet men Ali håller i bollen och det verkar som läget är förbi. Passningen kommer dock till slut nere vid kortlinjen och bollen går hela vägen förbi målet och till en helt ren Freddie Wedberg som parkerat vid den bortre stolpen. Freddie kan lägga in bollen i öppet mål och Götaholm leder med 1-0 och Lekstorps gulddrömmar är i det tillfället över.
 
Inte helt oväntat faller Götaholm tillbaka samtidigt som LIF byter in lite nytt folk (bland annat Robin Granqvist) och flyttar fram både spelare och spelet. Detta skapar ett tryck mot Götaholms mål även om det också ger hemmalaget lite chanser att kontra. LIF:s båda inhoppare Marcus Pätsi och Marcus Johansson har en jättechans precis framför mål i misstänkt offsideläge men det missas och i momentet efter blåser domaren för offside.
 
Kvitteringen kommer dock i den 78:e matchminutenMarcus Johansson vinner bollen på mitten och tar sig framåt. Bollen studsar lite och utanför straffområdet skyfflar Johansson iväg ett lobbskott. Skottet är inte hårt och till en början ser det ut att gå över men bollen dyker precis innan ribban och smiter in i krysset.
 
I slutet av matchen böljar spelet mer fram och tillbaka och Abdi, som kommit in, får en hel del bollar att jobba med och kommer till några halvlägen. Han har bland annat ett inspel som hade blivit livsfarligt om inte Hedström hade varit där med en lång tå.
 
LIF skapar också fler lägen och Danny Höglund är nära på en nick.
 
I den 83:e minuten kommer LIF:s segermål. Götaholms högerback David Olsson, som varit bra matchen igenom, tappar tyvärr bollen till målskytten Johansson som blir fri. David jobbar dock tillbaka bra men kan inte hindra Johansson att hitta en ännu friare Pätsi som ännu en gång blir matchhjälte för Gråbolaget!
 
Götaholm lyckas skapa några halvlägen i slutet, bland annat på några hörnor. Närmast är Freddie som ser sin volleyträff smita precis utanför.
 
Domaren blåser av matchen och LIF har lyckats vinna ännu en jämn match. Götaholm gör en riktigt bra match och får, trots en misslyckad säsong, kvitto på att laget kan mäta sig med topplagen.
 
Med tanke på att LIF kämpar om seriesegern så imponerade inte laget spelmässigt även om laget skapade de hetare chanserna. Då det skiljer 30 poäng och sju placeringar mellan lagen så borde väl kanske segern inte suttit så långt inne. Det sköna med fotboll i allmänhet och 6A i synnerhet är ju dock det att inga matcher är klara på förhand.
 
Även om LIF inte imponerade spelmässigt så imponerade lagmoralen mer. Det är alltid svårt att vinna en serie och ska man vara med hela vägen så gäller det att hitta sätt att vinna matcher på även när inte spelet fungerar till hundra procent. Detta lyckades LIF med denna afton och kanske är det ett tecken på att det även blir seger nästa helg...
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
LIF:s matchhjältar: Marcus Johansson och Marcus Pätsi.
 
 
Västkusten kanske hade ställt in sig på att Bokedalen skulle förlora mot Björndammen i fredags och därmed i praktiken säkra VBK:s 6A-kontrakt. Hur som helst blev det en tokförlust mot Öjersjö med hela 10-2! Nu är det plötsligt VBK som hänger riktigt löst och det krävs en vinst i sista matchen mot Gårda för att rädda säsongen.
 
Lördagens match började också på sämsta sätt för VBK då två snabba Jimmy Åsell-mål i första och tredje minuten gav hemmalaget en tidig 2-0 ledning. Erik Lukacs reducerade dock snabbt och matchen var målmässigt jämn igen. En ny ÖIF-målorgie släckte dock ljuset helt för VBK, på nio minuter gick ÖIF från 2-1 till 6-1 och matchen var körd.
 
Målen fortsatte i den andra halvleken och till slut blev det alltså hela 10-2! Åsell avslutade även matchen med två mål och blev alltså fyramålsskytt! Mikael Nilsson svarade för ett hattrick.
 
Ödesmatch på söndag för VBK alltså. Öjersjö klev upp på en fjärdplats på samma poäng som Gårda men med bättre målskillnad.  
 
 
Matchrapporten är inne och det är väl inte så mycket att tillägga. Niklas Nilsson verkade lyckas med att få två gula i samma situation och därmed bli utvisad i slutet.
 
När det verkligen gällde klev Bokedalen fram och visade kämparanda och lagmoral. Bollen ligger nu hos Västkusten och med tanke på VBK 2-10 förlust så känns det väl som Bokedalen räddade kontrakten med denna vinsten.
 
Bokedalen har ju spelat färdig för säsongen och kan bara invänta söndagens resultat.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
United Africas hemsida har väl inte exploderat av uppdateringar under säsongen men nu inför seriefinalen har det dykt upp ett lite längre inlägg.
 
Kolla HÄR.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Förra årets succé med en All-Starmatch mellan 6A och 6C (där 6A vann med 3-2) kommer med största sannolikhet att äga rum även iår, i någon form.
 
FC Fiskebäcks bloggare Daniel "Dalla" Natanaelsson styrde upp en del del förra året, då han höll i 6C-laget. Detta året har Dalla storslagna planer med en mini-turnering mellan alla fyra 6:orna och All-Starmatcher även mellan 4A och 4B och 5A och 5B
 
Götaholmaren stöder självklart detta förslag men ännu är inte datum eller detaljer klara. Vi får avvakta och se.
 
Götaholmaren får även passa på att gratulera Dalla och han Fiskebäck då laget har säkrat seriesegern i 6C! Ett Fiskbäck som faktiskt Götaholm slog på försäsongen.
 
Oavsett hur det blir med All-Starmatchen så tänker Götaholmaren i vanlig ordning låta sina läsare rösta fram sina favoritspelare i 6A!
 
Tanken är att det ska gå att börja rösta innan den sista omgången nu i helgen!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ja-svaren till 6A-festen lördagen den 10/11 börjar så sakta att trilla in men Götaholmaren vill självklart att ännu fler spelare, ledare och fans ska vara representerade på denna tillställning!
 
Med tanke på att det knappt går att kliva ut en helg i Göteborg utan att springa på 6A-folk så borde det ju inte vara några problem.
 
Så in på Facebook och tacka JA!
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0