Den sista striden!

Det är nu allt ska avgöras! Klockan 12.00 nu på söndag sparkas den sista omgången igång för 6A detta år.
 
Det är fortfarande inte klart varken vilket lag som kommer vinna serien eller vilket lag som kommer att åka ut!
 
Det är alltså upplagt för en väldigt dramatisk och spännande dag. Vi börjar med de matcherna som betyder mest:
 
LEKSTORPS IF - UNITED AFRICA FC (Lekstorpsvallen)
 
Seriens två bästa lag brakar samman i en helt avgörande match om vilket lag som kommer att spela division 5 nästa år!
 
Inte ens en Hollywoodproducent hade kunnat förbättra det upplägget.
 
UAFC har en fördel då laget leder serien med en poäng vilket betyder att laget kan fira seriesegern även vid ett oavgjort resultat. Frågon är dock om inte den fördelen äts upp av det faktum att LIF spelar på sin hemmaplan inför en trolig (med 6A-mått) storpublik. Dessutom har LIF vunnit lagens tre tidigare möten.
 
Båda lagen har visat upp en stabil defensiv och LIF har släppt in minst mål i hela serien (13) och UAFC näst minst (19). Offensivt är UAFC tvåa (med 57 gjorda mål) och LIF är faktiskt inte så långt efter med 50 gjorda mål (fjärde bästa lag totalt).
 
När det gäller spelstilen så är det dock en hel del som skiljer. UAFC gillar att hålla bollen inom laget och har inga problem att rulla hem bollen till egen backlinje om laget kör fast. Med ett par extremt snabba spelare i laget så dyker det även upp en hel del djupledsbollar eller längre uppspel på fötterna på en forward. Dessutom finns det ett par riktigt bra individuellt duktiga spelare som kan utmana och dribbla sin gubbe och avgöra matcher på egen hand, bland annat Calvin Okafor, Charles Chibuike och Saidi Ishola.
 
LIF har byggt sin framgång på ett riktigt bra och kompakt försvarssspel där hela laget deltar. Med tre innermittfältare så blir det väldigt trångt för motståndarna. LIF har inga problem med att motståndarna har bollinnehav men det är oftast på LIF:s villkor. Laget är väldigt bra på att flytta över laget och stänga ytor. Som de gjorda målen visar (50) så är inte LIF så defensivt som kanske många tror. Ofta är det snabba omställning från sitt låga försvarsspel eller fasta situationer som leder till mål för Gråbolaget. Laget har matchvinnare i Marcus Pätsi, som gjort flera avgörande mål på slutet, och lagets bäste målskytt, mittfältaren Marcus Johansson.
 
Det kommer att bli en väldigt jämn tillställning med ett kompakt Lekstorp mot ett spelförande UAFC. Frågan är om LIF kan trötta ut UAFC eller om UAFC kan lirka upp LIF:s försvar?
 
Oavsett vilket lag som vinner så förtjänar de helt klart en plats i division 5 nästa år. Hade det varit kval för tvåan hade det laget helt klart varit favorit i sin kvalgrupp enligt Götaholmaren.
 
Inga avstängningar i något av lagen.
 
Huvuddomare är rutinerade och duktige Peter Andersson och just denna matchen kommer även att ha linjedomare. Resho Dari (som dömt en del 6A) och Thomas Löfstrand håller i flaggorna på linjen.
 
Götaholmaren har sagt det hela säsongen. Kommer det till en avgörande match i Gråbo mellan LIF och UAFC i sista omgången så kommer Lekstorp att ta det. Självklart måste Götaholmaren hålla fast vid det!
 
TIPS: LIF tar det, men det kommer inte vara vackert. Robin Granqvist möjlig hjälte med ett motläggsmål!
 
VÄSTKUSTENS BK - GÅRDA BK (Bergsjövallen)
 
Efter seriefinalen är det denna matchen som gäller mest. Västkusten var nog ganska säkra på att kontraktet var säkrat då bottenkollegan Bokedalen var tvungna att slå Björndammen i sin sista match för säsongen. Nu gjorde Bokedalen just detta och satte pressen på VBK. I senaste matchen så verkade den pressen vara för stor för då blev det en tokförlust mot Öjersjö med 2-10!
 
Västkusten har massor med duktiga fotbollsspelare men av olika anledningar har det inte funka denna säsongen. Laget har nu en chans att rädda säsongen, men då måste det bli vinst mot Gårda BK. En riktigt svår motståndare som har haft en fin form nästan hela hösten. Då ska inte senaste matchen räknas in, då det blev storstryk mot Marieholm med hela 1-8!
 
Gårda har en väldigt hög högstanivå när alla nyckelspelarna är med och är på spelhumör. Laget ligger på en femteplats för tillfället men har samma poäng som Öjersjö som ligger fyra. Alltså kan Gårda knipa fjärdeplatsen och det borde ju vara en fin morot för laget. Rent motivationsmässigt borde ju dock VBK:s kamp för överlevnad slå en möjlig fjärdplats för Gårda.
 
Enligt Götaholmarens noteringar så står VBK:s Nicholas El Hatib på tre gula kort. Gårda saknar Viktor Ryberg av samma anledning.
 
TIPS: Ett Gårda på spelhumör med sina nyckelspelare på plan ska slå Västkusten de flesta dagarna i veckan. Tyvärr blir det 7:an för VBK.
 
MARIEHOLM BoIK - GÖTAHOLM BK (Bläsebovallen)
 
Götaholms säsong har varit allt annat än bra och resultaten har uteblivit även om det spelmässigt har sett riktigt bra ut stundtals. Laget har haft ett tufft spelschema och avslutar säsongen med att möta topp-trelagen. En 0-4 förlust mot United Africa och en tung 1-2 förlust mot Lekstorp senast. Nu ställs alltså laget mot den klara trean i tabellen, Marieholm.
 
Marieholm har med bred marginal varit det mest offensiva laget med sina smått otroliga 82 mål19 matcher! Laget snittar alltså över 4 mål per match! Nästan hälften av dessa mål står firma Nwadinkpa & Ceesay för. Möjligen blir det inte så mycket passningar mellan dessa herrar då en möjlig skytteligavinst ligger i potten. Nwadinkpa har gjort 20 mål och toppar skytteligan medan Ceesay ligger och smyger bakom på 17 mål.
 
Marieholm har under större delen av säsongen jagat bakom toppduon och inte riktigt kunnat hålla samma poängtempo.
 
Just målskyttet är något som Götaholm haft problem med även om det sett bättre ut under hösten. Laget har minst antal olika målskyttar bland alla lagen och de 28 gjorda målen är näst minst.
 
Götaholm har Koffe Mattsson avstängd.
 
Förra gången lagen mötes blev det en jämn tillställning efter en fin andra halvlek av Götaholm. Marieholm vann tillslut med 3-2.
 
Matchen kommer även att vara Götaholms tränare Bengt Jeanssons sista för klubben. Götaholmaren tackar självklart Bengan för dessa två år och önskar honom lyckar till! Ersättaren är klar men bloggen håller lite på detta.
 
OLSKROKENS IF - ÖJERSJÖ IF (Överåsvallen)
 
Kroken kommer att sluta 7:a oavsett hur denna matchen slutar medan Öjersjö har en fjärdeplats att försvara mot ett jagande Gårda BK. Rent motivationsmässigt borde alltså ÖIF vara lite mer taggade.
 
ÖIF har haft en fin höst och har sex vinster, en oavgjord och bara två förluster (Gårda och UAFC).
 
Olskroken har under större delen av säsongen varit stabila i mitten och varken riktigt inblandade i bottenstriden eller kampen om topplaceringar. Marcus Andreassons flytt och Johan "Såsen" Hellenäs skada gjorde att laget inte kunde utmana om de högre placeringarna men det var ju som sagt inte heller tal om att Kroken skulle åka ur. Särskilt som bottenlagen inte tagit många poäng alls. Kroken har dock två raka segrar inför den här matchen.
 
När verkar det dock som Såsen ska spela den sista matchen, möjligen är det den interna skytteligan som hägrar. Andreasson leder på 8 mål, följd av Såsen7 baljor och Peter Gustafsson6 mål.
 
När det gäller den totala skytteligan så har Öjersjös Mikael Nilsson kommit igång ordenligt och är nu uppe i 16 fullträffar. Kroken lär få se upp med honom. Även Jimmy Åsell är stekhet då han hängde 4 mål i senaste matchen. Troligtvis har han dock gjort sina mål för några säsonger framåt.
 
TIPS: ÖIF vill försvara sin fjärdeplats och känns hetare! Öjersjö tar det!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
För er som läser det eminenta fotbollsmagasinet Offside så kanske detta inte kommer som en nyhet men i det senaste numret var faktiskt ett 6A-lag med! Detta hör ju självklart inte till vanligheterna:
Sånt här gillar vi självklart här på Götaholmaren!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm gjorde sin sista träning under den ordinarie säsongen i torsdags och det var en ganska välbesökt tillställning. Götaholm har haft en ny målvakt som gjort ett par träningar med klubben, vi får se vart det leder. Daniel och David hade även med sig en kompis som testade och det var riktigt intressant och vi får hoppas på en fortsättning där.
 
Götaholmaren har varit lite dålig med Dagens Wedberg men i torsdags dök det upp en fin. Shahram kläckte ur sig en fin observation:
 
Den bilen har inte sett en tvättmaskin på länge!
 
Säkert iofs en helt korrekt slutsats...
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
All Star-röstningen går vidare och det är bara att scrolla ner och rösta eller klicka på länken till höger!
 
Tanken är att röstningen pågår till onsdag 24/10 (midnatt).
 
Som bloggen sagt innan så kommer röstningen att få fram ett Läsarnas All Star-lag där helt enkelt de med flest röster på varje position ingår.
 
När sen den riktiga All Star-matchen spelas så tar sig Götaholmaren friheten att inte följa röstningen exakt. Tanken är att ett lag inte ska ha fler än tre spelare med och teoretiskt sett kan ju ett lag ha 11 spelare i All Star-laget. Sen kommer alltid problemet att alla inte kommer kunna vara med när matchen spelas och att det kan behövas vissa spelaretyper. De fyra försvararna med flest röster kanske enbart gör sig bäst som mittbackar men laget behöver två ytterbackar...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Antalet spelare som svarat JA till 6A-festen ökar men Götaholmaren vill ha ännu fler!
 
Festen kommer alltså att äga rum lördagen den 10/11restaurang Simba!
 
Detaljerna finns på Götaholmarens Facebooksida (bli medlemmar om ni inte är det redan) under Events!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0