Vilken 6A-helg!

Det blev en väldigt underhållande 6A-helg med en hel del oväntade resultat. Det gick även hett till på sina håll, eller vad sägs om 21 gula kort, 5 röda kort och fyra straffar i omgångens fyra matcher!
 
Vi börjar med fredagens bottenmöte.
Förbundet hade innan matchen äntligen uppdaterat tabellen så att både lagen låg på 8 poäng
 
Det var en lite avvaktande matchinledning även om båda lagen vaskade fram lite halvchanser. VBK, som spelat bra på sistone, lyckades ta ledningen när Bokedalen misslyckas med att ställa offside och Rachid Hersi kan göra mål. Innan halvtid kan dock hemmalaget kvittera genom Simon Tengfjord på ett fint skott.
 
Bokedalen gör en bra andra halvlek och skapar en hel del chanser och till slut kan Niklas Nilsson förvalta ett friläge efter en fin framspelning av Johannes Zoomer. I och med att målet kom med knappa fem minuter kvar att spela såg det ut som BIF skulle ta ett stort steg närmare förnyat kontrakt. VBK ville dock annorlunda, och ganska snabbt efter BIF:s mål får bortalaget en omställning och får ett friläge. BIF:s målvakt för dagen, mittbacken Fredrik Karlsson, kommer ut och efter att VBK-anfallaren skjutit (och missat) så fäller Karlsson honom.
 
Karlsson får dock revansch direkt då han räddar straffen mycket fint! Returen går dock tillbaka till straffskytten Jean Garrido Ortiz som kan kvittera.
 
En poäng var alltså till bottenkollegorna och självklart är Västkusten det laget som var mest nöjda med detta. Lagen har nu båda 9 poäng inför de två sista matcherna, men VBK har mycket bättre målskillnad. En målskillnad som BIF inte lär ta in.
 
Bokedalen måste alltså ta minst en poäng på sina två återstående matcher, samtidigt som VBK inte får ta några poäng alls. Rent teoretiskt skulle ju VBK kunna förlora båda sin återstående matcher med tvåsiffrigt och därmed få sämre målskillnad än BIF, men det känns ju inte så troligt...
 
Rent tabellmässigt så har Bokedalen lite "lättare" motståndare, nämligen Olskroken och Björndammen. VBK ställs mot två formstarka lag, nämligen Öjersjö och Gårda. Dessutom kommer BIF att spela sina två avslutade matcher innan VBK spelar sin nästa. Så VBK kommer att ha förutsättningarna helt klara inför sina två matcher.
 
BIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
 
Öjersjö stod för en imponerade vändning mot serietvåan Lekstorp och det såg ut som LIF:s gulddrömmar skulle gå upp i rök. Lite senare denna lördag så fick dock Gråbolaget hjälp av Gårda som besegrade serieledarna United Africa. Mer om den matchen längre ner.
 
I denna matchen var det dock LIF som började bäst och efter en halvtimme så ledde bortalaget med 2-0 efter två strutar av Nicklas Berglind. Med tanke på att LIF innan den här matchen inte släppt in tre mål i någon match i år så kändes det väl som alla tre poäng var på väg till Gråbo. Precis innan halvtid kommer dock en ÖIF-reducering på en hörna. LIF missar i sin markering och Marcus Halldin kan göra mål. Förbundets matchrapport stämmer inte, där Olof Hedin står som #72 och som målskytt. Alla som följer 6A vet vet ju att den enda som spelar med #72 i ÖIF är Marcus Halldin...
 
I inledningen av den andra halvleken får Lekstorps Marcus Johansson sitt andra gula kort (nionde totalt) efter att han uttryckt sitt missnöje med en utebliven frispark. LIF får avsluta matchen med 10 man och med en halvtimme kvar kommer kvitteringen. Det är Halldin som slår till igen efter ett inlägg.
 
Trots att LIF spelar med en man mindre så skapar laget i detta skede en hel del klara målchanser, men målen uteblir. Istället får ÖIF en straff i slutet och Marcus Halldin kan fullborda sitt hattrick!
 
En riktig fin skalp av Öjersjö och lite grus i maskineriet för LIF. Eftersom även UAFC förlorade så ändras ju inte avståndet i toppen mellan dessa två lag. Förlusterna gör dock att Marieholm faktiskt får ett litet halmstrå. UAFC har två matcher kvar och har i nuläget 45 poäng. Marieholm har tre matcher kvar och 37 poäng. Om MBoIK tar nio poäng samtidigt som UAFC förlorar båda sina skulle det innebära att Marieholm slutar på 46 poäng och UAFC45 poäng. För att Marieholm ska vinna så måste även LIF förlora två av sina matcher, men de måste slå UAFC i sista (eller spela oavgjort). Så en liten, liten teoretisk chans för Marieholm alltså.
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
 
I och med LIF:s förlust mot Öjersjö hade United Africa ett utmärkt läge att i stort sätt avgöra serien. Det började dock inte så bra mot formstarka Gårda BK. UAFC:s Andy Erheriene blir utvisad redan efter 34 minuter, Götaholmaren gissar att det var en målchansutvisning i straffområdet. Gårdas Christopher Bratt gjorde nämligen 1-0 på straff i den 35:e minuten. UAFC har ju vunnit med spelare utvisade innan i år och laget skapade en hel del bra lägen men det blev inga mål. Gårda defensiv gjorde en kanonmatch och UAFC saknade skärpan i avsluten.
 
Istället tog Gårda tillvara på sina chanser och Sebastian Fernberg kunde göra 2-0 i slutet. Det ska tilläggas att Gårdas bästa målskytt denna säsongen, Simon La Verghetta, inte spelade.
 
UAFC har bara två matcher kvar, Götaholm och Lekstorp. I matchen mot Götaholm får laget klara sig utan utvisade Andy Erheriene men även Ofuokwo Stanley Odogwu, som fick sitt tredje gula kort.
 
LIF har tre matcher kvar. I nästa omgång ställs laget mot just Gårda. Då saknas både Marcus Johansson och förre Gårdaspelaren Niklas Söderberg. Söderberg fick sitt tredje gula kort mot Öjersjö men hade inte spelat mot sin förra klubb iallafall då Götaholmaren uppfattat det som klubbarna kom överens om detta när Söderberg lämnade Gårda. LIF har även kvar att möta Götaholm och sen då UAFC i sista matchen.
 
 
Croatia känns väl inte riktigt som ett lag i balans just nu. Bara en poäng efter sommaruppehållet och i gårdagens match mot Olskroken fick laget tre röda kort och fem gula
 
Croatias Alan Amin lyckades med bedriften att få rött kort redan efter 6 minuter! I denna situationen får även Kroken en straff som dock missas. Enligt rapporter var det en ganska avslagen match. 
 
David Celerie lyckades med konststycket att få två gulatre minuter i mitten av den andra halvleken. Med två man mer rullade Kroken en hel del boll men utan att göra mål. Croatia får även en tredje spelare utvisad i slutet och till slut får Kroken utdelning.
 
I den 84:e minuten kommer målet och då på straff genom Peter Gustafsson. Sulaiman Ebrahimzada ökade på till 2-0 med ett riktigt fint skott i krysset i den 86:e minuten.
 
Enligt Götaholmarens kontakter så var det trots alla gula och röda kort ingen ful match.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm hade en väldigt trevlig lagfest med lite inkilning av nya spelare i lördags. Det blev ett sorts uppsamlingsheat med inkilningen då laget in haft någon inkilning sen 2009. Möjligen sattes ribban så högt 2009 att det kändes svårt att upprepa.
 
2012 års inkilning blev dock en riktig succé även om detaljerna inte kan skrivas här. Lite skönsång, lite dans, en hel del naket, viss alkolholförtäring med en hel del Fireball, minnen från nunnekloster, men mest av allt väldigt mycket skratt...
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Rasta-TV är nu äntligen tillbaka och det kommer snart att dyka upp flera avsnitt...
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
På onsdag drar den 24:e omgången igång med matchen Olskroken-Bokedalen.
 
 
Vi avslutar med ett klipp från MLS. Visst, ligan håller inte högsta klass, även om den slår Allsvenskan med hästlängder, men Thierry Henry måste vara en av de elegantaste fotbollspelarna som klivit in på en fotbollsplan. Klippet är ganska långt men det är värt att se...
 
#6

Inför helgen!

Detta är helgens matcher:
 
LÖRDAGEN 29/9
 
ÖJERSJÖ IF - LEKSTORPS IF (13.00 Öjersjö IP)
 
Öjersjö stod upp bra mot serieledarna United Africa förra helgen men föll ihop på slutet och släppte fyra mål de sista 12 minuterna. ÖIF kan fortfarande smita förbi Gårda och knipa fjärdplatsen. I så fall Öjersjös bästa placering på väldigt länge, möjligen någonsin?
 
Lekstorps form är inget att snacka om. Laget har efter sommaren fem raka vinster och laget har bara släppt in två mål på de matcherna. Senast blev det en jättekross av Bokedalen med 7-1.
 
LIF har inga avstängningar och Johan Hedström är tillbaka efter en avstängning och lär gå rätt in tillbaka på sin mittbacksplats jämte Danny Höglund.
 
LIF verkar sakna Marcus Pätsi och Robert Söderberg.
 
ÖIF däremot har, enligt Götaholmarens noteringar, hela tre spelare avstängda: kapten Krook (Henrik alltså), Anton Petersson och Daniel Apell. Dessutom verkar det vara oklart om lagets burväktare, Alexander Wester, kommer att spela. 
 
TIPS: ÖIF är inte på något sätt ett dåligt lag men ett guldjagade LIF vinner!
 
GÅRDA BK - UNITED AFRICA FC (14.15 Överåsvallen)
 
Gårda BK har spelat upp sig efter en lite knackig vår och ligger för tillfället fyra. Formen är det inte heller något fel på då laget har fyra raka segrar (om nu segern mot Bokedalen räknas) och dessutom har laget gjort en hel del mål framåt. Senast blev det 4-3 mot Götaholm.
 
När det gäller form så är det dock serieledarna UAFC värre, sju raka vinster har laget för tillfället (även om två av dessa kommit på WO). Senast var det stundtals svajigt mot Öjersjö men det blev 6-2 till slut efter bland annat ett hattrick av Saidi Ishola.
 
Enligt Götaholmaren står UAFC:s Saidi Olurebi på tre gula och får alltså stå över.
 
Det känns som det kan bli en målrik match med två offensiva lag. UAFC kommer troligtvis som vanligt att ha mycket bollinnehav. Gårda är dock livsfarliga i sina omställningar, särskilt i spelvändningarna på Simon La Verghetta.
 
UAFC:s målskyttar har börjat komma igång och Calvin Okafor och nye Saidi Ishola har producerat. Gårda får verkligen se upp där!
 
TIPS: UAFC är serieledare och får gälla som favoriter. Dock skrällvarning!
 
CROATIA GÖTEBORG - OLSKROKENS IF (14.15 Bergsjövallen)
 
Utan att vara elak så är det utan tvekan den mest ointressanta matchen i omgången. Lagens form är sådär, Croatia har inte vunnit efter sommaren och förlorade mot Västkusten senast. Olskroken har inte vunnit på fem matcher (fyra förluster och en oavgjord). Placeringsmässigt så kommer nog varken Croatia (7:a) eller Kroken (8:a) att röra sig så mycket. Lagen kommer att sluta någonstans mellan 6:e och 9:e plats.
 
Croatia, har enligt Götaholmarens noteringar, Mazlum Sigirci avstängd pga av tre gula kort.
 
Kroken saknar Jonas Nordsten och Johan Hellenäs.
 
Riktigt svårt att veta hur det ser ut med motivationen hos lagen, Kroken har iallafall lagfest efter matchen så det kanske lockar till stordåd? Rykten om att Jonas "Söder" Söderström är barchef...
 
TIPS: Jaha...oavgjort brukar det bli när bloggen inte riktigt vet...
 
#6
 

Inför ödesmatchen!

Imorgon smäller det, ödesmatch mellan seriens två bottengäng:
 
BOKEDALENS IF - VÄSTKUSTENS BK (19.00 Jonsereds IP)
 
Det känns som bottenstriden definitivt kan avgöras här. Förbundet är som vanligt fruktansvärt slöa med att uppdatera tabellen men Götaholmaren har inte hört något annat än att Bokedalen kommer att få en 3-0 vinst i matchen mot Gårda i omgång 18.
 
Om vi räknar med att BIF får dessa 3 poäng så står både BIF och VBK8 poäng inför matchen lagen emellan. VBK har dock övertag när det gäller målskillnad, -31 jämfört med -47. Ett övertag som BIF inte lär ta in.
 
Skulle VBK vinna så måste alltså BIF minst ta fyra poäng på sina sista två matcher samtidigt som VBK förlorar båda sina. BIF har kvar att möta Olskroken och Björndammen. VBK ställs mot Öjersjö och Gårda. Rent tabellmässigt alltså "lättare" matcher för Bokedalen
 
Formmässigt är det väl inget snack om att VBK är hetare. Laget är obesegrade i sina tre senaste matcher (två oavgjorda och en vinst) och har alltså tagit 5 av sina 8 poäng på dessa matcher!
 
Bokedalen vann i premiären med 4-1 mot Croatia. Sedan dess har laget inte vunnit, på planen. Gårdamatchen förlorades ju med klara 0-5 även om BIF med största sannolikhet kommer få tre poäng. Laget har dessutom släppt in en hel del mål på sistone, närmare bestämt 15 i de tre senaste matcherna.
 
Den enda avstängningen Götaholmaren kan hitta är på VBK:s Adilson Lima, som står på tre gula kort inför denna matchen. Ett tungt avbräck.
 
Bokedalen får tillbaka duktige Nils Hallgren från avstängning.
 
TIPS: Formen avgör! Västkusten tar det!
 
#6

Ett flak med lök!

Shahram briljerade ännu en gång på dagens Götaholmsträning, och vi pratar inte om insatsen på planen. Häromdagen snackade han om "back-skidor" (vi tror han menade backhoppning). Idag efter träningen pratades det om lördagens lagfest och Shahram tyckte att Martin skulle ta med sig ett flak med lök! Låter lite märkligt, men tar man bort k:et i lök och vänder på så blir det ju öl!
 
Götaholms träning var annars en ganska blöt historia på gräset på Gamlestadsvallen. Shahrams halvusla målvaktsspel (förutom på Rastas chanser) var väl det som piggade upp mest. Samt att det laget utan västar till slut vann matchen. David lyckades även att göra mål...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säsongen är på väg mot sitt slut och Götaholmaren blickar faktiskt framåt till säsongen 2013 redan! Bloggen tänkte ta sig en titt på hur 6A kan tänkas se ut nästa år!
 
Ett lag försvinner uppåt. Antingen Lekstorp eller United Africa. Något kval för tvåan lär det nog inte bli tal om.
 
Ett lag försvinner ner. Antingen Västkusten eller Bokedalen.
 
Serien startade ju med 13 lag. Sedan drog sig Kurdistan och Roma ur. Egentligen ska det ju vara 12 lag i serien. Till nästa säsong så ska alltså tre nya lag in i 6A då det kommer att vara 9 lag kvar efter att ett gått upp och ett åkt ner (plus Roma och Kurdistan då).
 
De senaste åren har det varit ett nytt lag uppifrån (division 5) och två nya lag nerifrån (division 7).
 
Så här är läget just nu:
 
Botten5A med tre omgångar kvar:
 
10. Lundby 16p
----------------------------------------------
11. Rannebergen 12p
12. Göteborgs SIF 11p
 
Det står mellan dessa tre lag och det enda som kan tänkas hamna i 6A är ju Rannebergen. Laget har haft en tung säsong men har vaknat till på slutet. Mycket tack vare 6A-bekante Alexander Nylin, som lämnade Croatia för Rannebergen. Skulle Rannebergen åka ur så lär de med största sannolikhet hamna i 6A då de hör hemma i Angered och spelar sina hemmamatcher på GunnaredsplanGöteborgs SIF spelar sina matcher på Mossen eller Guldheden Södra så de lär hamna i 6B och Lundby har spelat i 6D innan. Om nu både Lundby och GSIF skulle åka ur så vet faktiskt inte Götaholmaren hur förbundet löser detta.
 
I 5B spelar inga lag som brukar spela i 6A. I botten ligger två ö-lag (Hönö och Hälsö) och även Eriksberg och Härryda är inblandade. Ö-lagen brukar spela i 6C eller möjligtvis 6D. Eriksberg har spelat i 6D (som de vann när jag befann mig i Rödbo IF). Härryda vann 6B 2010 så skulle de ryka så lär de väl hamna där igen.
 
Toppen på 7A med ca tre omgångar kvar:
 
1. IF Jedinstvo 43p
2. Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 27p
3. Partille FC 25p
 
IF Jedinstvo har redan avgjort serien efter 14 vinster och en oavgjord. Jedinstvo spelar på Bergsjövallen och kommer alltså med största säkerhet att hamna hos oss i 6A. SAFG ligger förtilllfället tvåa men har bara en match kvar. Partille FC har fyra matcher kvar, så de har en bra chans att knipa andraplatsen.
 
De senaste åren har tvåan i 7A också gått upp till 6A och så lär det väl även bli till nästa säsong. SAFG spelar iofs sina matcher på Heden så blir de tvåa så är det möjligt att det blir en annan 6:a, troligtvis 6B. Partille har spelat sina matcher på Lexby gräs under denna säsongen och eftersom alla andra Partillelag återfinns i 6A så lär väl de hamna där också...
 
Så rent geografiska och om resultaten går åt det hållet så är tre tänkbara nykomlingar alltså: Rannebergen, Partille FC och IF Jedinstvo! Annars är det möjligt att förbundet får möblera om lite i sina serier...
 
Snart tittar vi till helgens intressanta matcher!
 
#6

Helgens fotboll!

Det blev ingen sista 6A-match igår på gräset på Gamlestadsvallen utan matchen flyttades till konstgräset på Kviberg. Götaholm mönstrade iallafall följande lag till denna match:
 
Victor
Freddan-Felix(C)-Rabih-Per
Tobbe-Daniel-Shahram-Abdi
Shafie
Freddie
 
Bänken:
Martin
Ali
Gap
Filip
 
Filip jobbade och kom lite sent men kom in som mittback i mitten av den första halvleken.
 
Det var hemmalaget Götaholm som var lite hetare precis i matchinledningen och laget skapade lite halvchanser runt Rikard Johansson i Gårdas mål. Nästan direkt fick Götaholm ett bra frisparksläge utanför straffområdet som Shafie tyvärr drar över. Götaholm har även några inlägg och en hörna som blev halvfarlig. 
 
Gårda kom dock in i matchen snabbt och hittade lite kombinationer på mitten och Victor fick sträcka ut och göra en räddning. Efter tio minuter tog även bortalaget ledningen. En spelvändning av Gårda hamnade hos Markus CederqvistGårdas högerkant. Det tidiga inlägget är riktigt bra och vid första stolpen kan Sebastian Gokah dyka upp och fint skarva upp bollen i nättaket. Victor får upp en hand men kan inte hindra bollen från att gå in. För Götaholm så dröjer det tyvärr inte så länge förrän Gårda ökar på ledningen. En spelvändning hamnar ute på Gårdas vänsterkant hos Simon La Verghetta, som inte haft så mycket boll i inledningen. La Verghetta kan ta sig in i straffomnrådet och kan ta sig förbi ett par passiva Götaholmsspelare och dra in bollen ribba in. Spelmässigt är match jämn och Götaholm har en del boll via Shafie och Abdi. Freddie får ett gyllene läge mitt framför mål men han får inte ner skottet. Abdi har ett skott som smiter precis utanför.
 
Även Gårda har lite chanser och Cederqvist har ett skott tätt över efter att Sebastian Gokah kommit runt på kanten. Matchen böljar lite fram och tillbaka och Götaholms Daniel Gustafsson har ett bra läge men skottet går över. Efter en halvtimme kan Gårda även göra 3-0. Ännu en spelvändning hamnar hos La Verghetta som tar sig in i straffområdet och kan göra mål på ett skott som inte såg helt otagbart ut. Riktigt tungt för Götaholm då matchbilden varit hyfsad jämn, men som alltid gäller det att göra mål på sina chanser.
 
Hemmalaget får dock in en reducering precis innan halvtid. Efter en tilltrasslad situation i Gårdas straffområde nickar Abdi i ribban och både Shafie och Freddie hugger på returen precis framför Johansson i Gårdas mål. 
 
Från sidan ser det ut som Johansson har bollen men Freddie stöter in den i mål. Domaren godkänner målet trots högljudda protester från Gårdaspelare. Shafie fick målet enligt domaren men Freddie var siste Götaholmaren på bollen.
 
3-1 till Gårda i halvtid efter en spelmässigt jämn tillställning där Gårda tagit tillvara på sina chanser bättre än Götaholm.
 
Den andra halvleken rivstartar med att Gårda tar sig fram på kanten och ett lågt inlägg sveper genom hela straffområdet och på den bortre stolpen dyker La Verghetta upp men Victor gör en bra räddning på direktskottet. Lite senare får Gårda en frispark precis utanför straffområdet. Viktor Ryberg kliver upp och lägger bollen i målvaktens hörn och Victor är där men kan bara styra upp bollen i nättaket. 4-1 och en jobbig start på den andra halvleken.
 
Götaholm reducerar dock nästan direkt. Efter en hörna landar bollen hos Abdi precis framför mål och han kan ta emot bollen och lägga in den.
 
Matchuret tickar vidare genom den andra halvleken och matchen böljar fram och tillbaka med lite halvchanser från båda hållen. Det slarvas dock en del från båda hållen i de avgörande lägena.
 
Med fem minuter gör Götaholm 3-4 efter ett vackert mål av Abdi Bashir. Shahram får bollen på kanten och hittar Abdi precis utanför straffområdet. Han gör sin gubbe och kan dra in bollen precis under ribban.
 
La Vergehetta, som Götaholm hade bättre koll på under den andra halvleken, blixtrar till och drar några gubbar vid mittplan och sprintar sig fri. Victor kommer dock ut bra och räddar. Möjligen kom denna chansen innan Götaholms 3-4 mål.
 
Götaholm kommer inte närmare och får se sig besegrade i en jämn kamp där Gårda utnyttjade sina chanser bättre.
 
UAFC tog ännu en seger och befäste sin serieledning. Segern mot Öjersjö satt dock längre in än slutresultatet visade. Som vanligt hade UAFC mycket boll men ÖIF stod upp bra i den första halvleken. Dock kunde United Africa göra två mål och gå till pausvila med en ledning.
 
UAFC hade fortsatt mycket bollinnehav i den andra halvleken och var ett ribbskott ifrån 3-0. Istället är det ÖIF som reducerar genom Marcus Halldin med en halvtimme kvar. I detta läget svänger matchbilden och det är ÖIF som tar över. UAFC pressas tillbaka och bollen befinner sig ofta på United Africas planhalva. 
 
UAFC kan dock göra 3-1 lite turligt. Även om Calvin Okafor fick målet i matchrapporten så var det enligt ögonvittnen ett klockrent självmål. Ett inlägg rensas upp i eget nättak av en ÖIF-spelare.
 
Efter detta går luften ur ÖIF och UAFC gör två snabba mål och matchen är helt avgjord. Mikael Nilsson reducerar förvisso men sedan fullbordar Saidi "Cricket" Ishola sitt hattrick genom att göra 6-2.
 
ÖIF hade serieledarna i gungning en stund under den andra halvleken men UAFC löste det.
 
Marieholm besegrade Bokedalen med 5-1 i dagens 6A-match. Enligt Bokedalens matchrapport så var BIF med hyfsat i början och skapade lite halvchanser men Marieholm skapade också en hel del. MBoIK tar ledningen på ett skott i straffområdet av skytteligaledaren Jimmy-Canon Nwadinkpa, gör 2-0 på nick efter hörna (även det av Nwadinkpa) och även 3-0 (Toni Ceesay) efter fint spel. BIF:s Niklas Nilsson reducerar innan halvtid på ett fint frisparksmål innan halvtid.
 
BIF kämpar i den andra halvleken men Marieholm är för bra och de kan göra både 4-1 och 5-1.
 
Matchrapporten från BIF hittas HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholms b-lag föll idag i prestigematchen mot Lekstorps b-lag på en regntung Gamlestadsvall. Ljungan var tillbaka på G-vallen, och både tog emot och delade ut. Precis som det ska vara. Båda lagen hade en del a-lagsspelare med även om vissa inte hade sina normala positioner. LIF:s mittback Johan Hedström spelade anfallare och GBK:s Abdi Bashir spelade högerback! Bashir, som även var kapten för dagen, löste den positionen galant, Hedströms insats var mer tveksam... 
 
Rent spelmässigt var det en jämn match där Götaholm ofta hittade mer rull än sina motståndare. Problemet med LIF är att laget oftast inte släpper in några mål och detta var sant även i denna match.
 
LIF vann till slut med 3-0 efter bland annat ett fint mål av Danny Höglund, men Götaholmsmisstag låg bakom de flesta målen.
 
Det var en kampfylld match där det smällde en hel del i duellerna.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den 22:a omgången av 6A är slut och vi går nu in i ett avgörande skede på säsongen. Både botten och toppen ska avgöras.
 
Den 23:e omgången börjar med rysaren Bokedalen-Västkusten på fredag. Vinnaren tar ett stort steg mot fortsatt 6A-spel nästa år.
 
På lördag spelas de andra tre matcherna. Båda topplagen spelar och har luriga matcher, UAFC mot Gårda och LIF mot Öjersjö. Dessutom blir det ett mittenmöte mellan Croatia och Olskroken.
 
#6

VBK-vinst & helgens matcher!

I onsdagskväll tog Västkusten en livsviktig seger på Kviberg när Croatia besegrades med 1-0! Matchvinnare blev Erik Lukacs en bit in på den andra halvleken. Detta gör att VBK kliver upp på 8 poäng och -31 i målskillnad. Bokedalen har för tillfället 5 poäng och -51 men då är inte den förmodade WO-vinsten mot Gårda inräknad. När förbundet tar sig tid att uppdatera detta så borde alltså BIF hamna på 8 poäng och -43.
 
I nästa omgång möts just VBK och BIF. Bokedalen har dock kvar sin match i denna omgången, en riktigt svår match dessutom då formstarka och målglada Marieholm står för motståndet!
 
Det lär bli en spännande avslutning på bottenstriden!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu inför helgens matcher:
 
LÖRDAG 22/9
 
GÖTAHOLM BK - GÅRDA BK (13.00 Gamlestadsvallen)
 
Götaholm tar emot Gårda i säsongens sista match på gräset på Gamlestadsvallen. Gårda har trummat på riktigt bra sistone och har tre segrar av fyra efter sommaren. Dock kommer segern mot Bokedalen att bytas till en förlust då Gårda spelade med en avstängd spelare.
 
Både Götaholm och Gårda gar haft Öjersjö som senaste motståndare. Uddamålsvinst för Gårda (4-3) och uddamålsförlust för Götaholm (1-2).
 
Gårda saknar Mawuli Gokah och Götaholm får inte spela med varken Aleksandar Vasilic eller Fredrik Airosto. Trion står nämligen alla på tre gula kort. Shahram Mansouri lär vakta Götaholms mål på lördag men vem som ska rycka sönder högerkanten är oklart...
 
Tobias Petersson har missat lite matcher pga av både rygg- och fotbesvär men är tillbaka i träning och är med i matchtruppen. Även Felix Milkovic är tillbaka i matchtruppen efter att ha missat några matcher.
 
Götaholm har en gruvlig revansch att kräva då vårmatchen slutade med en 6-0 seger för Gårda. Statistiken mot Gårda Gamlestadsvallen talar dock för Götaholm, 3-0 2011 och hela 9-0 2010...
 
UNITED AFRICA FC - ÖJERSJÖ IF (14.15 Bergsjövallen)
 
Serieledarna UAFC tar emot Öjersjö hemma på Bergsjövallen och det kan bli en svår nöt att knäcka. Öjersjö har visat fin form på sistone och vände senast ett 0-1 underläge till en 2-1 vinst mot Götaholm. Motståndarna UAFC går dock som tåget och har 6 raka segrar efter sommaren (även om två är WO-segrar).
 
Inga avstängningar som Götaholmaren känner till men Öjersjö får klara sig utan Pierre Högberg.
 
ÖIF jagar ju bara placeringar medan UAFC jagar seriesegern men Götaholmaren tror det blir hårt. United Africa får se upp med Mikael Nilsson (10 mål) och Marcus Halldin (8 mål), båda gjorde mål sist mot Götaholm.
 
TIPS: UAFC får det men hade matchen varit med på Stryktipset så hade det varit ett 1X.
 
SÖNDAG 23/9
 
MARIEHOLM BoIK - BOKEDALENS IF (16.30 Lövgärdesplan)
 
6A:s sista gräsmatch för iår ska spelas och det är Marieholm som tar emot Bokedalen. BIF ligger illa till i botten, särskilt då Västkusten slog Croatia sist. Marieholm lär inte hinna ifatt topplagen men vill självklart behålla sin tredjeplats.
 
BIF får klara sig utan viktige mittfältaren Nils Hallgren som fick rött sist mot Lekstorp. Ett tungt avbräck.
 
Marieholm har ju gjort överlägset mest mål i serien, 66 stycken. Bokedalen har släppt in mest, 61 stycken. MBoIK har ju också seriens målfarligaste anfallspar, Jimmy-Cannon Nwadinkpa och Toni Ceesay som gjort 31 mål ihop. 21 mer än hela Bokedalen...
 
TIPS: Marieholm kör över Bokedalen och BIF får ladda om till ödesmatchen mot Västkusten.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Inför VBK-Croatia

Imorgon börjar omgång 22 i 6A!
 
VÄSTKUSTENS BK - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Kviberg)
 
Förbundets beslut angående Bokedalen-Gårda har inte dykt upp ännu i tabellen men allt talar för att det blir tre poäng till BIF och då är i så fall VBK tre poäng bakom. Laget ska mötas och skulle VBK vinna där så är de förbi igen (på bättre målskillnad) om inget av lagen tagit några fler poäng innan förstås.
 
I denna matchen har dock VBK en hyfsad chans till några poäng. Motståndarna Croatia har fortfarande inte vunnit efter sommaren medan VBK tagit poäng i två matcher i rad (iofs två oavgjorda matcher). Så lite positiva tongångar borde det vara hos VBK som dessutom kommer med en stark trupp.
 
Croatia har dock fått tillbaka Alan Amin (som var på väg bort) och även Boris Lesic (som missat en hel del matcher). Götaholmaren kan inte garantera att dessa herrar är med imon men de spelade senast iallafall.
 
Inget av lagen har några spelare avstängda som Götaholmaren känner till.
 
Lurig match där Croatia inte har så mycket att spela för men samtidigt ligger ju all press på Västkusten.
 
TIPS: Ännu ett kryss för VBK. Matchen slutar lika!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm tränade idag på ett väldigt blött Kviberg. Shahram vässade formen i målet då han troligtvis vaktar kassen mot Gårda på lördag, då Aleks är avstängd. Dagens målvaktskamp förlorade han dock. En lite halvkrasslig Rasta vaktade det andra målet och släppte in betydligt färre mål och stod väl även (helt neutralt) för fler kalasräddningar! Om antalet insläppta mål hade med lagen att göra låter vi vara osagt.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Att Öjersjös b-lag spelade 3-3 mot Gunnilses c-lag var kanske inte så uppseendeväckande men ÖIF:s 2-0 målskytt var lite oväntad! A-lagsmålvakten Alexander Wester gjorde nämligen det målet! Det ska väl tilläggas att han denna matchen inte vaktade kassen.
 
Före detta FC Romaspelaren Emir Huseinovic dök upp i Gunnilse.
 
#6
 

Mer från helgen...


Marieholm befäste sin tredjeplats i serien och Jimmy-Cannon Nwadinkpa besfäste sin ledning i skytteligan! Samtidigt som laget tog tre poäng passade Nwadinkpa på att göra tre mål och är nu uppe på 18 fullträffar.
 
Gladaste målskytten för Marieholm var nog dock Fidan Hyseni, som plågats av skador denna säsongen. Målet var den rutinerade måltjuvens första iår.
 
Croatias jobbiga höst fortsätter och laget jagar fortfarande sin första seger efter sommaren. Viktiga Boris Lesic spelade iallafall igen efter att han missat några matcher.
 

Inte så mycket att tillägga.
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp har uppe en matchrapport från sin 7-1 seger mot Bokedalen. Den hittas HÄR.
 
Även Bokedalen ger sin syn på tillställningen, HÄR.
 
LIF putsade ju sin målskillnad rejält och har faktiskt för tillfället 4 plusmål United Africa. Med lika många matcher spelade (16) så leder ju dock UAFC med en poäng.
 
------------------------------------------------------------------------------
 
På onsdag drar omgång 22 igång med Västkusten-Croatia och sedan är det tre matcher till helgen.
 
------------------------------------------------------------------------------
 
#6

K*ken, b*llen, Öjersjövallen...

ÖJERSJÖ IF - GÖTAHOLM BK 2-1 (0-1)
 
0-1 Freddie Wedberg (Abdi Bashir) (ca 15)
1-1 Mikael Nilsson (Marcus Halldin) (ca 75)
2-1 Marcus Halldin (ca 85)
 
Götaholm åkte på en riktigt bitter förlust på Öjersjö IP ikväll. Den första förlusten där sedan min ankomst till Götaholm.
 
GBK ställde iallafall upp med följande lag:
 
Aleks
Freddan-Filip-Per-JK
Rasta(C)-Shafie-Daniel-Ali
Freddie-Abdi
 
Bänken:
Martin
Nico
Rabih
 
Det var Götaholm som började bäst och tog tag i taktpinnen. Abdi och Freddie hotade i djupet och Shafie fick bollar att jobba med på mitten. Götaholm kom runt en del på kanterna och Rasta hade några halvfarliga inlägg. Bland annat ett som Alexander Wester i ÖIF:s mål ser ut att ha men tappar. Kantspelet fungerade bra och både Abdi och Shafie kom runt och kunde skicka in bollar framför mål.
 
ÖIF var inte ofarliga men kunde inte riktigt etablera något spel på offensiv planhalva. Filip hade bra koll på Mikael Nilsson som ofta blev för ensam. Anton Petersson låg och fiskade mellan Götaholms mittfält och backlinje och oroade en del.
 
Götaholm tar iallafall ledningen när JK hittar Abdi med en boll i djupet. Den går ner mot kortlinjen och Wester kommer ut samtidigt som Abdi lägger in bollen framför mål och där kommer Freddie och kan lägga in bollen i tom kasse! 1-0 till Götaholm!
 
Götaholm har några fler bra chanser. Freddie får ett helt öppet läge efter en frispark men nicken smiter utanför. Abdi får ett bra läge efter en Rasta-hörna men får ingen träff. Freddie fläker sig fram vid främre stolpen vid ett läge men missar.
 
Öjersjö har också lägen, särskilt på fasta situationer. Några hörnor blir riktigt farliga. Marcus Halldin har en farlig nick och även Petersson oroar. Just Petersson får en av de bästa ÖIF-chansernaNilsson klackar fram bollen i straffområdet. Aleks räddar dock skottet. Även Nilsson har några halvchanser.
 
Det känns dock som den första halvleken går till Götaholm som har mer ordnat spel och hetare lägen. En rättvis 1-0 ledning för bortalaget.
 
I den andra halvleken är det ÖIF som är hetare. Götaholm är tvåa (eller trea) på bollarna och slarvar väldigt mycket i passningsspelet. ÖIF är helt klart hetare och Götaholm lever farligt. Mikael Nilssn får en del att jobba med och oroar. Jimmy Åsell vaknar till på sin kant och ställer till problem för Rasta och Freddan.
 
ÖIF är det laget som skapar chanser. Halldin flyttas upp och han får en hel del lägen. Efter en omställning kommer han fri men bollen smiter utanför. Götaholm orkar inte riktigt flytta upp laget och får mest chansspela. Rasta kan slå några halvfarliga inlägg som rensas till hörnor som blir lite farliga.
 
Den helt klart bästa Götaholmschansen i den andra halvleken får Abdi. En djupledsboll friställer honom helt nästan från mittplan. Precis innanför straffområdet hinner ÖIF-backen ifatt och Abdi dras lite i tröjan men domaren ger fördel. Abdi drar Wester men kommer ur vinkeln och bollen tar i stolpen! 2-0 där och Götaholm hade haft ett riktigt grepp om matchen!
 
ÖIF fortsätter att föra spelet och Götaholm får kontra. Halldin får några lägen till och en hel del bollar skickas in i Götaholms straffområde. ÖIF har även några frisparkar i farliga lägen.
 
Till slut kommer den ganska logiska och rättvisa kvitteringen. En långboll från ÖIF skarvas vidare av Halldin till Nilsson som tar med sig bollen in i straffområdet och drar upp bollen i nättaket!
 
Matchen är kvitterade och ÖIF fortsätter att trumma på. Götaholm har ströchanser och Abdi får några halvchanser, dock ur dålig vinkel. Även Ali har en chans efter förarbete av just Abdi.
 
Till slut kommer även segermålet för ÖIF. En frispark når Marcus Halldin som via Aleks kan nicka in bollen i mål!
 
Lite senare blåser domaren av matchen...
 
Den första halvleken gick till Götaholm och laget borde fått bättre utdelning på sina chanser. Den andra halvleken tillhör helt klart ÖIF och laget kämpade ner Götaholm och vann rättvist till slut...
 
En svit fick även sitt slut i och med denna match. Rasta lyckades med bedriften att få varning efter att han blivit utbytt sent i andra. Frustrationen efter en dålig andra halvlek (tack, Jimmy Åsell och Viktor Gustafsson) gick ut över arenans matchur som satt precis jämte Götaholms bänk. Domaren ansåg att det var värt ett gult kort. Visst kan han varna för det, men han kunde lika väl ha låtit bli. Dock inte jättesmart av Götaholms kapten. Detta var iallafall Rastas tredje varning och efter 76 raka 6A-seriematcher från start får han se Götaholm-Gårda från läktaren. Som det såg ut i den andra halvleken så gör det nog iofs ingen större skillnad...
 
Även Aleks fick sitt tredje gula och missar matchen mot Gårda.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Toppen mot botten och Bokedalen chockade LIF redan i den fjärde minuten då Johannes Soomer gav hemmalaget ledningen!
 
Efter 18 minuter hade dock Gråbolaget vänt på steken med mål av Niklas Drott, Marcus Pätsi och Daniel Jonassson. Innan halvtid kunde Sebastian Fransson öka på till 4-1.
 
Det verkar blivit lite hetsigt i den andra halveken, som bjöd på fyra gula kort till LIF-spelare (även tre LIF-mål) och ett rött kort för Nils Hallgren i Bokedalen. Enligt rapporter efter en ful tackling.
 
Stensäker LIF-seger med 7-1 till slut.
 

I torsdags besegrade Björndammen Olskroken med 2-1 hemma på Furulundsplan. Enligt rapporterna var det BBK som stod för det mesta av spelet och hittade en hel del bra rull och fint spel. Detta ledde också till en 2-0 ledningen efter mål av Jesper Holmlund och Rasmus Lihnell.
 
Matchen får lite nerv när Lee Brustad reducerar i slutet för Kroken men matchen slutar med hemmavinst.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Inför helgen & kvällens match!

Björndammen slog Olskroken med 2-1 i kvällens 6A-match! Mer om den imorgon...
 
-----------------------------------------------------------------------------------
 
Vi kollar in hur det ser ut inför helgen:
 
FREDAG 14/9
 
BOKEDALENS IF - LEKSTORPS IF (19.00 Lekstorpsvallen)
 
Bottenlaget BIF mot tvåan LIF. Frågan är om det kan sluta på annat sätt än med tre poäng till LIF? Laget har haft lite problem med målskyttet men släpper dock väldigt sällan in mål. BIF har bara mäktat med 9 mål på hela säsongen!
 
LIF får tillbaka en av sina bästa spelare, Marcus Johansson, som var avstängd sist. Laget får dock klara sig utan sin givna mittback Johan Hedström, som drog på sig sitt tredje gula sist. LIF:s trupp är dock bred och det finns en hel del alternativ som mittbackskollega till Danny Höglund. Det verkar dock inte som Götaholms gamle mittback Martin Ljungdahl är med i truppen.
 
Bokedalens form är självklart usel. Laget har inte vunnit sedan premiären och senaste poängen togs den 21/6. Nu verkar det ju iofs som Bokedalen kommer få tre poäng i matchen mot Gårda då laget spelade med en avstängd spelare. Senast var BIF tvunget att lämna WO. BIF har trots detta en hyfsad chans att hålla sig kvar, dock lär det inte bli några poäng i denna matchen...
 
TIPS: Säker LIF-seger.
 
ÖJERSJÖ IF - GÖTAHOLM BK (19.00 Öjersjö IP)
 
Öjersjö hade en riktigt fin svit på gång men den förstördes av Gårda BK i senaste omgången. Laget verkar dock ha hittat ett vägvinnande spel och har chans att nå en fjärdeplats. Både Marcus Halldin och Mikael Nilsson verkar ha kommit igång med målskyttet. Nyförvärvet från Bokedalen Patrick Allen saknas (bortrest) och Mikael Kubic (ryggproblem) missar också matchen.
 
Götaholm har rykt upp sig lite och har börjat göra mål på sina chanser. Hattrick av Abdi Bashir i den senaste matchen. Några segrar till och laget kan klättra ett par placeringar innan säsongen är slut. Dock en del återbud inför denna matchen för Götaholm. Shahram Mansouri är bortrest, Felix Milkovic är sjuk och Tobias Petersson har problem med ryggen. Dessutom frågetecken på både David Olsson och Per Darolf, då båda varit krassliga i veckan.
 
Götaholm vann vårmötet med 3-1Gamlestadsvallen.
 
LÖRDAG 15/9
 
CROATIA GÖTEBORG - MARIEHOLM BoIK (13.00 Gamlestadsvallen)
 
Marieholm har siktet inställt på att behålla sin tredjeplats medan Croatia har halkat ner till en sjundeplats efter en hyfsad vår men en dålig inledning på hösten. Marieholm öser in mål i vanlig ordning och snittar runt fyra gjorda mål per match, en väldigt imponerande siffra. Croatia har inte vunnit någon av sina fem matcher efter sommaren.
 
Croatia har fått in lite nya och ny-gamla spelare efter sommaren och får mest rikta in sig på att avsluta säsongen snyggt. Marieholm har för tillfället tre raka segrar och 20-3 i målskillnad i dessa matcher!
 
Inga avstängningar hos några av lagen (som Götaholmaren känner till).
 
Croatias Alan Amin var på väg till FC Bosona men lär inte lämna innan säsongen är slut. Spelade med Croatia igen i senaste matchen.
 
TIPS: Marieholmsvinst...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Snurr...

Detta dök idag upp på Götaholmarens Facebooksida:
 
 
Gårdas Sebastian Fernberg spelade alltså matchen mot Bokedalen (26/8), men enligt förbundet skulle han ha varit avstängd.
 
Götaholmaren har nu dubbelkollat (möjligen trippelkollat) hur det ligger till:
 
Omgång 3. FC Roma United - Gårda BK. Gult kort till Fernberg.
Omgång 16. Gårda BK - FC Roma United. Gult kort till Fernberg.
Omgång 17. Croatia Göteborg - Gårda BK. Gult kort till Fernberg.
Omgång 18. Gårda BK - Bokedalens IF. Fernberg spelar.
 
Alltså, förbundet har helt rätt och Fernberg skulle ha varit avstängd men spelade. Alltså kommer Gårdas 5-0 vinst förvandlas till en 0-3 förlust. Bokedalen är självklart de stora vinnarna, istället för en 0-5 förlust blev det alltså en 3-0 vinst. Tre livsviktiga poäng och en massa nyttiga plusmål.
 
Den stora förloraren är Västkusten som åker under strecket igen. Både VBK och BIF stod på 5 poäng innan detta (VBK låg före på bättre målskillnad) men nu kommer BIF alltså att kliva upp på 8 poäng. Självklart även surt för Gårda BK, som möjligen kan tappa någon placering, men laget är ju varken inblandade i botten eller den absoluta toppen.
 
Tyvärr har Götaholmaren en roll i detta misstag från Gårdas sida. Så här skrev Götaholmaren inför matchen mellan Gårda och Bokedalen:
 
Imorgon söndag spelas den 18:e omgången klart:
 
GÅRDA BK - BOKEDALENS IF (16.15 Överåsvallen)
 
Gårda har kommit igång bra efter sommaren och slog Croatia senast med hela 6-1. Laget har klättrat upp till en fjärdeplats med möjligt häng på Marieholm som ligger trea (tre poäng efter OM det blir vinst mot BIF).
 
Enligt Götaholmarens beräkningar är Sebastian Fernberg avstängd pga för många ostskivor.
 
Bokedalen spelade riktigt jämnt mot Öjersjö sist men föll med uddamålet. Nils Hallgren missar dock matchen mot Gårda pga av tre gula kort. BIF:s trupp ser annars stark ut. Dessutom har laget gjort klart med ett nyförvärv. 20-årige mittfältaren/anfallaren Simon Tengfjord är klar för klubben. Tengfjord kommer närmast från Sävedalens juniorer och kommer dock inte att vara spelklar till morgondagens match.
 
Bokedalen ska absolut inte underskattas pga av deras tabelläge men Gårda verkar ha hittat formen. Bröderna Gokah har börjat göra mål och Simon La Verghetta ligger som vanligt med i skytteligatoppen. Defensivt löser Alexander Bergman det mesta.
 
TIPS: Gårda får tipset!
 
Götaholmaren hade alltså rätt från början, att Fernberg skulle vara avstängd. Innan matchen kontaktades dock bloggen av Gårdas tränare Rikard Johansson. Både han och Fernberg var säkra på att han bara hade två gula inför Bokedalenmatchen. Vi dividerade fram och tillbaka och dubbelkollade Gårdas matcher och båda kom fram till att han hade nog bara två gula. Vilket alltså skulle visa sig vara fel. Konversationen avslutades av Rikard (med de nu i efterhand tragikomiska orden): Jaja, vi chansar!
 
Tyvärr missade alltså bloggen, Rikard Johansson och Sebastian Fernberg själv att han skulle varit avstängd mot Bokedalen.
 
Götaholmaren beklagar självklart sin inblandning i att detta blev fel. Möjligen var det att Fernberg blev varnad i båda Romamatcherna (och att dessa matchrapporter inte längre finns på nätet) som ställde till det.
 
Trots detta är det självklart i slutet alltid föreningens ansvar, och möjligen den enskilde spelarens ansvar, att hålla koll på sina varningar. Tyvärr för Gårda BK så har det väl varit lite turbulent i klubben med bland annat tränarbyte och då är det kanske svårt att ha full koll på alla korten.
 
Götaholmaren gör sitt bästa för att hålla koll på alla fakta men ibland blir det ändå fel. Det är trots allt 163 olika 6A-spelare som fått gult kort än så länge denna säsongen (enligt Götaholmarens beräkningar).
 
Så är det...
 
#6

Go deep!

Vi börjar med att titta på nästa 6A-match:
 
TORSDAG 13/9
 
BJÖRNDAMMENS BK - OLSKROKENS IF (19.00 Furulundsplan)
 
Absolut inget ont om dessa lag men kanske inte den mest upphetsande matchen i omgången. Båda lagen är parkerade i mittenträsket, BBK 6:a och OIF 8:a, och båda lagen kommer med största sannolikhet att sluta runt dessa placeringar när säsongen är över.
 
Formen för dessa lag är även lite sisådär. båda lagen har bara en poäng på de fyra senaste matcherna. För båda lagen har den poängen kommit i en 3-3 match mot Västkusten.
 
BBK:s Christer "Flis" Petersson skuggar LIF:s Marcus Johansson i busligan då han också är uppe i sex gula kort. Därmed missar han alltså denna matchen. Kroken saknar Johan Wede, som fick rött kort i lagets senaste match.
 
Svårt att veta vilket utav lagen som kan tända till mest?
 
Vårens match slutade 1-1.
 
TIPS: Svårtippat, hemmaplan avgör. BBK-vinst.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm genomförde en bra och lite tuff träning igår. Freddan skojade lite med David i två-mot-två spelet med någon form av luftklack som följdes upp av en tunnel.
 
Det verkar som det gick ganska hett till i helgens b-lagsmatch mot Marieholm. Det blev inte bara 10 mål (6-4 till MBoIK) men även 9 gula och 2 röda! Både Shafie och Shahram fick lämna matchen under den andra halvleken...
 
Götaholm hann göra klart med ännu ett nyförvärv innan den 1 september. Dennis Yap är klar för klubben och han pluggar tillsammans med de andra nyförvärven David och Daniel. Dennis har hållt uppe från fotbollen ett tag och håller på att hitta tillbaka till sin fotbollskondition. Götaholmaren hälsar självklart Dennis välkommen!
 
Det var även en ny kille som testade. Christoffer hette han och spelar för tillfället i 7B-klubben BK Östergärde. Vi får se vart detta leder.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det spelades faktiskt in ett riktigt stabilt avsnitt Rasta-TV i helgen, men tyvärr backade gästen ut i sista minuten och avsnittet kommer troligtvis aldrig att visas. Det ska väl tilläggas att detta är andra gången det händer med just denna gäst. En riktig pajas som numera är svartlistad i Rasta-TV sammanhang...
 
Förhoppningsvis blir det fler försök till helgen...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det verkar som rutinerade Samir Abbas har lämnat United Africa och inte kommer att spela mer där...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
SKYTTELIGAN (efter omgång 20)
 
15 MÅL
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)
 
14 MÅL
 
Simon La Verghetta (Gårda) (1)
 
13 MÅL
 
Toni Ceesay (Marieholm)
 
10 MÅL
Abdi Bashir (Götaholm) (2)
 
9 MÅL
 
Sebastian Fernberg (Gårda) (3)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
 
8 MÅL
 
Marcus Andreasson (Olskroken) (2)

Marcus Johansson (Lekstorp)
Sebastian Gokah (Gårda)
Leandro Pinto (Marieholm)
 
7 MÅL
 
Anton Linde (Björndammen)
Boris Lesic (Croatia) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Fitim Feka (Croatia)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

Johan Hellenäs (Olskroken) (1)
Gilbert Mensah (United Africa)
Marcus Halldin (Öjersjö) (1)
 
6 MÅL
 
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Mawuli Gokah (Gårda)
Charles Chibuike (United Africa) (2)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Calvin Okafor (United Africa)
 
5 MÅL
 
Ivan Boberg Jovanovic (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Tobias Petersson (Götaholm)
Peter Gustafsson (Olskroken) (1)
 
4 MÅL
 
Sebastian Fransson (Lekstorp)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Carl Antti (Gårda)

Fredrik Airosto (Götaholm)
Blerim Ferati (Marieholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)
 
3 MÅL
 
César de Melo (Björndammen)
Tobias Widberg (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Edmond Shala (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)

Pierre Högberg (Öjersjö)
 
2 MÅL
 
Tobias Johansson (Bokedalen)
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Fredrik Karlsson (Bokedalen)
David Celerie (Croatia)
Christopher Bratt (Gårda)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Antonio Godino (Mariehholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Ousman Sonko (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Johan Wede (Olskroken)
Anders Hellenäs (Olskroken) (1)

Martin Hernefors (Olskroken)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Andy Erheriene (United Africa) (1)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Pouyan Babr (Västkusten)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Bahador Mohammadi (Västkusten)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)
Anton Petersson (Öjersjö)
 
1 MÅL
 
Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Marcus Lihnell (Björndammen)
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Johan "Post" Nilsson (Bokedalen) (1)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Alan Amin (Croatia)
Martin Jacobson (Gårda)
Peter Carlsson (Gårda)
Sanan Gaziyez (Götaholm)
Nicolas Wolf (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Nicklas Berglind (Lekstorp)

Robin Granqvist (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Fredrik Nodin (Lekstorp)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Emir Alic (Marieholm)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Ibush Rama (Marieholm)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Benard Adu (United Africa)
Saidi Ishola (United Africa)
Eddy Osagie Agbonifo (United Africa)
Mohamad Krayem (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Erik Lukacs (Västkusten)
Rachid Hersi (Västkusten)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
David Eriksson (Öjersjö)
Jacob Gideflod (Öjersjö)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Viktor Gustafsson (Öjersjö)
 
--------------------------------------------------------------------------------------
 
NFL är äntligen igång igen och mitt gamla Chicago Bears fick en riktigt fin start. Vinst med 41-21 över Indianapolis Colts.
 
#6
 

Lekstorp-Croatia och lite toppen & bottensnack!


Croatia är inget favoritlag för Lekstorp och den senaste segern inför detta mötet kom för nästan exakt två år sedan. Då blev det 3-2 hemma på Lekstorpsvallen med Johan Hedström som oväntad tvåmålsskytt!
 
I fredags blev det dock vinst för det grönklädda Gråbolaget, men det satt långt inne. LIF hade det mesta av bollinnehavet i den första halvleken men till en början skapades det inga farliga chanser och inte jätteövertygande spel från hemmalaget. Croatia kunde försvara sig framgångsrikt och ligga på kontring. Emil Syrén får göra en riktigt fin räddning på ett skott utifrån.
 
Lekstorp höjde sig dock i slutet av den första halvleken och ofta var det Daniel Jonasson som oroade Croatiaförsvaret. Det var även Jonasson som gav LIF ledningen precis innan halvtid. Sebastian Fransson tog sig fram på sin kant och kunde hitta in med en perfekt passning mellan Croatias mittbackar och där dök Jonasson upp och placerade in bollen.
 
Den andra halvleken blir jämn och det blir mycket ställningskrig. Croatia bjuder stundtals på fint spel men utan de riktigt heta chanserna. LIF kämpar och gör det bra och kan ta sin fjärde 1-0 vinst för säsongen. Det hettade även till en del i den andra halvleken vilket de sex gula korten vittnar om.
 
Alan Amin som var på väg bort från Croatia spelade med laget igen.
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren tar en liten titt på både toppen och botten och hur det ser ut för lagen som kämpar där!
 
Vi börjar med kampen om seriesegern:
 
1. United Africa FC 16 (spelade matcher) 47-15 +32 42p
2. Lekstorps IF 15 (spelade matcher) 37-7 +30 38p
 
UAFC:s kvarstående matcher:
 
Öjersjö (h)
Gårda (b)
Götaholm (h)
Lekstorp (b)
 
LIF:s kvarstående matcher:
 
Bokedalen (b)
Öjersjö (b)
Gårda (h)
Götaholm (b)
UAFC (h)
 
Om nu LIF slår Bokedalen så är det en poängs skillnad igen med lika många matcher spelade. Lagen har kvar att möta samma tre lag (Öjersjö, Gårda och Götaholm) och möts sen sedan själva i sista matchen!
 
Upplagt för en episk direkt avgörande match i sista omgången. Vägen dit är dock inte helt spikrak. Både Gårda och Öjersjö har visat riktigt bra form på sistone och även om de två topplagen kommer att vara favoriter så får de verkligen se upp. Även Götaholm har ju hittat lite form på sistone. Det känns som LIF levt lite farligt på sistone även om laget har sju raka matcher utan förlust (sex vinster och en oavgjord). Av dessa sex vinster så är fem med uddamålet. Försvaret imponerar fruktansvärt mycket och sju insläppta och 10 nollor är otroligt bra men anfallsspelet kanske kan ställa till det i slutkampen.
 
Liten fördel för UAFC då de leder och har lite bättre målskillnad. Om det dock skulle komma till en helt avgörande match ute i Gråbo i sista omgången så håller Götaholmaren Lekstorp som favoriter. LIF är väldigt starka hemma och har aldrig förlorat mot United Africa på deras tre möten.
 
Om vi kollar på botten ser det ut så här just nu:
 
10. Västkusten 16 (spelade matcher) 24-56 -32 5p
------------------------------------------------------------------
11. Bokedalen 15 (spelade matcher) 9-54 -45 5p
 
VBK:s kvarstående matcher:
 
Croatia (h)
Bokedalen (b)
Öjersjö (b)
Gårda (b)
 
Bokedalens kvarstående matcher:
 
Lekstorp (h)
Marieholm (b)
Västkusten (h)
Olskroken (b)
Björndammen (h)
 
Fördel VBK i nuläget, även om det bara är på målskillnad (en målskillnad som BIF inte lär ta ikapp). Bokedalen lär nog inte slå Lekstorp och då har båda lagen fyra matcher kvar att spela.
 
Nyckelmatchen kommer självklart att vara när lagen möts. Eftersom VBK har bättre målskillnad så känns det som en VBK-vinst där och saken är klar. Bokedalen har dock på pappret lite lättare motstånd. Marieholm lär de inte rå på men både Olskroken och Björndammen ligger i ingemansland och formen är upp och ner.
 
VBK har förutom BIF tre luriga lag. Croatia, Öjersjö och Gårda. Öjersjö och Gårda har visat fin form på sistone och klättrat i tabellen och där kommer det att bli tufft att ta poäng. Croatia har däremot dalat i tabellen och där kan kanske VBK hitta några viktiga poäng...
 
Fördel VBK men troligtvis så avgörs det när lagen möts och det kommer bli en helt öppen match!
 
#6
 

On & on!


De som befann sig vid Skatås fotbollsplan i torsdagskväll fick se en riktigt underhållande 6A-match när två formstarka lag drabbade samman. 
 
Det var Gårda BK som inledde målskyttet när Pierre Kazeroony blev fälld och Simon La Verghetta förvaltade straffen på bästa sätt. Inte oväntat skulle mycket denna afton handla om just La Verghetta, åtta minuter efter ledningsmålet kommer han runt på kanten och spelar in bollen framför mål där den till slut hamnar hos Sebastian Gokah som kan göra 2-0!
 
Öjersjö vek dock inte ner sig utan kämpade sig tillbaka in i matchen. Reduceringen kom efter en hörna bara fyra minuter efter Gårdas 2-0 mål. Viktor Gustafsson var sist på bollen.
 
Båda lagen skapade chanser och enligt rapporterna så var det en rolig och fartfylld match, med hårda tag men lite gnäll. ÖIF hotade ofta på fasta situationer och Gårda ställde om snabbt och använde sina kanter.
 
Precis i början av den andra halvleken kan ÖIF kvittera och ännu en gång är det på en hörna, denna gången var Marcus Halldin målskytt. Glädjen blir dock inte så långvarig för bortalaget då Gårda BK ännu en gång tar ledningen. Mawuli Gokah vinner bollen högt i banan och kan ta sig förbi sin back och sedan kyligt tunnla Alexander Wester i Öjersjös mål. Dramatiken fortsätter och Jimmy Åsell jämnar ut tillställningen när han gör 3-3 lite senare.
 
Det var som sagt en chansfylld match. Förutom målen hade Gårda skott både i stolpen (Carl Antti) och ribban (Sebastian Gokah) medan Öjersjö hade ett bortdömt mål (tveksamt för vad) och en boll på mållinjen som Gårdas målvakt Rikard "Stekar'n" Johansson klarade.
 
Matchen avgjordes en kvart från slutet och det var Gårda som fick sista ordet. Mawuli Gokah blir fälld utanför straffområdet och får en frispark i bra läge. La Verghetta kliver fram och kan vackert placera in bollen!
 
4-3 till Gårda i en väldigt bra 6A-match!
 
Patrick Allen debuterade för Öjersjö och gjorde det enligt rapporter bra!
 
Gårda har verkligen kommit igång och frågan är om inte laget kan ställa till det ordentligt i toppen. Inte för att de kommer att hinna ifatt varken LIF eller UAFC men båda lagen har kvar att möta Gårda. Gårda har dock en hyfsad chans att knipa tredjeplatsen, tre poäng efter Marieholm i nuläget men lagen har kvar att mötas.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Det blir alltså ingen 6A-match idag då Bokedalen tyvärr fick lämna WO mot United Africa då laget bara fick ihop nio spelare till matchen.
 
Vissa konspirationsglada läsare vill få det till att BIF hellre tog en 0-3 WO-förlust än att spela matchen och riskera en större förlust. Självklart dementerades detta från BIF-håll. Götaholmaren tror inteatt BIF kör en
fuling och det är väl inget lag som skulle ställa upp med nio spelare mot serieledarna, om det inte var en helt avgörande match. Självklart hade Bokedalen gärna spelat matchen med fullt manskap och försökt knipa viktiga poäng. När det gäller bottenstriden så har dessutom Västkusten betydligt bättre målskillnad än BIF (13 mål bättre) och det är inte jättesannolikt att det kommer att avgöras på målskillnad.
 
United Africa har alltså fått två 3-0 WO-vinster mot seriens två bottenlag. Detta kan ses på olika sätt. Det ena sättet är att UAFC ska vara glada att de fått två gratisvinster och 6-0 i målskillnad, även om det självklart är tråkigt att inte spela matcherna. Det kan även ses som att UAFC gick miste om två chanser till storvinster och viktiga plusmål i kampen om seriesegern (som kan avgöras på målskillnad, UAFC har i nuläget två mål bättre än LIF). Problemet här är att UAFC då hade varit tvungna att vinna båda matcherna och även om laget självklart varit favoriter mot både VBK och BIF så har ju större under skett än att botten slår toppen i en lokalfotbollsserie!
 
När det gäller UAFC så hann laget precis göra klart med ett nyförvärv innan 1 september-fönstret stängde:
Timmy Simon (född 1992) har anslutit till serieledarna. Simon har Kortedala som moderklubb men gick till GAIS 2003 där han stannade och bland annat spelade Pojkallsvenskan innan han lämnade klubben 2009.
 
Karriären fortsatte i Mölnlycke IF för anfallaren, dock lite oklart i hur mycket spel det varit där. Det verkar dock inte som Simon spelat något med division 4-laget Mölnlycke denna säsongen.
----------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp vann igår över Croatia med 1-0 hemma på Lekstorpsvallen. Målskytt Daniel Jonasson, framspelad av Sebastian Fransson. LIF har haft svårt för Croatia men nu blev det alltså en vinst, även om det var knappt.
 
Götaholmaren får återkomma med mer information om matchen.
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Det kommer inte att bli något spel för Olskrokens Henrik Bäckwall i år då övergången inte blev klar innan den 1/9.
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren fick igår (då ölen togs på det djupa ett tag) veta att bloggen även har läsare utanför Sveriges gränser, i Oslo närmare bestämt.
 
Den gamle Vetlanda-luven John "KB" Andersson kan vara den mest insatta personen i 6A, utan att någonsin sett en 6A-match eller känna någon i 6A (förutom Götaholms lagkapten). Helt underbart att snacka om Toni Ceesay, Lekstorp och FC Roma med en barndomskompis på Bishops Arms en fredagskväll...
 
KB är annars mest känd för att i mitten av 90-talet plockat bort det blivande utlandsproffset Rade Prica totalt i en DM-match mellan Vetlanda FF och Ljungby!
 
Big ups! Som vi säger i branschen...
 
#6

Lite snabbt bara...

Ett längre inlägg kommer imorgon på förmiddagen, men så här är läget just nu:
 
-Gårda slog Öjersjö med 4-3 igår i en rolig och svängig match.
-Bokedalen lämnar WO imon mot United Africa då de inte får ihop tillräckligt med folk.
-United Africa har gjort klart med ett nyförvärv (innan 1/9).
-LIF:s Marcus Pätsi missar kvällens match mot Croatia.
 
Mer om allt detta imorgon alltså!
 
Nu en liten AW...
 
#6

VBK-BBK & inför helgen...

Västkusten tog poäng för andra matchen i rad och även denna gången blev resultatet 3-3. Till skillnad från matchen mot Olskroken (där VBK tappade en 3-0 ledning i slutet) så var det VBK som låg under med både 1-2 och 2-3.
 
Annars var det hemmalaget som tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Rachid Hersi. Glädjen blev dock kortvarig då Björndammens specielle målskytt Anton Linde kvitterade bara två minuter senare. Detta var ett resultat som stod sig till halvtidspausen.
 
BBK tog ledningen tidigt i den andra halvleken Ivan Boberg Jovanovic och denna ledning stod sig till den 67:e minuten. BBK slarvar lite i försvaret och Erik Lukacs är där och hugger och kan kvittera för VBK. Hemmalaget hamnar dock i underläge snabbt igen när Boberg Jovanovic kan ge BBK ledningen igen från en möjlig offsideposition. VBK vägrar ge sig och denna gången är det dem som får sista orden. Bahador Mohammadi kvitterar i den 77:e minuten och detta resultat står sig.
 
Enligt rapporterna så var det stundtals en ganska hetsig match och domaren hade ibland svårt att kontrollera tillställningen. Det verkar som de 6 gula korten var i underkant. Så kan det bli när det är mycket på spel!
 
VBK tog sig tack vare poängen över strecket och petade ner Bokedalen. Båda lagen har fem poäng men VBK har tio måls bättre målskillnad. Det ska tilläggas att Bokedalen har två matcher mindre spelade, fast med BIF-ögon sett så kunde det varit roligare motstånd, laget möter nämligen United Africa och Lekstorp.
 
Kampen går alltså vidare!
 
FREDAG 7/9
 
LEKSTORPS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.00 Lekstorpsvallen)
 
LIF måste hålla United Africas tempo och vinst här så är det bara en poäng igen. Laget har sex matcher i rad utan förlust men har haft lite problem med att döda de senaste matcherna trots spelövertag och många chanser.
 
Lekstorp kommer dock att sakna en av sina bästa spelare och lagets bäste målskytt denna säsong. Marcus Johansson har gjort 8 mål än så länge men fick sin sjätte varning sist och är alltså avstängd. LIF har en hel del alternativ på innermittfältet och dessutom är Robin Granqvist tillbaka efter avstängning.
 
Croatia var med hyfsat mot serieledarna UAFC sist men föll med 0-2 och lag har nu inte vunnit någon av sina fyra matcher efter sommaruppehållet.
 
När lagen möttes i våras på Gamlestadsvallen blev det 1-1 i en jämn match. Götaholmaren tvivlar dock starkt på att Croatia får med sig några poäng från Lekstorpsvallen imorgon.
 
TIPS: LIF vinner och kommer ännu en gång att vara en poäng bakom UAFC i toppen.
 
LÖRDAG 8/9
 
UNITED AFRICA FC - BOKEDALENS IF (15.15 Bergsjövallen)
 
Toppen mot botten när UAFC tar emot BIF på Bergsjövallen och två lag som har allt att spela för, serieseger och överlevnad!
 
UAFC har i nuläget imponerande fem raka vinster men rutinerade Andy Erheriene är avstängd efter tre gula kort.
 
Inga avstängningar för BIF men frågetecken på duktige mittfältaren Nils Hallgren som varit sjuk i veckan.
 
Bokedalen var med bra i matchen sist mot Götaholm spelmässigt men släppte till en hel del chanser som Götaholm kunde göra mål på. Trots sitt tabelläge ska Bokedalen inte underskattas då laget har en hel del skickliga spelare.
 
TIPS: Tipset går inte oväntat till serieledarna UAFC.
 
#6

Matcher!

Dags för omgång 20!
 
ONSDAG 5/9
 
VÄSTKUSTENS BK - BJÖRNDAMMENS BK (19.30 Kviberg)
 
Västkusten har fem matcher på sig att lösa nytt kontrakt och då får väl varje match anses som en ödesmatch. Klubben har löst det med ny tränare, Ibro Mujkic från FC Roma United, inför slutspurten och möjligen kan han tända laget?
 
VBK har haft ett tufft spelschema på sistone men tog poäng senast mot Kroken, även om en 3-0 ledning tappades i slutet. Inga varningar för VBK och Adilson Lima är tillbaka från avstängning.
 
Björndammen har tre raka förluster men dessa är mot seriens topp-tre-lag. Senast rann det dock iväg lite när Marieholm vann med hela 7-3. Annars stod laget upp riktigt bra mot både LIF och UAFC. Inga avstängningar för Björndammen.
 
BBK har inte så mycket att spela för på pappret, och kommer varken att sluta serien i botten eller toppen. VBK har allt att spela för. Både för- och nackdelar där. Ibland låser det sig för lag som har pressen på sig och ibland kan lag som inte jättemycket att spela för spela ut ordentligt.
 
TIPS: Oavgjort!
 
TORSDAG 6/9
 
GÅRDA BK - ÖJERSJÖ IF (19.00 Skatås)
 
Två lag som på senare tid hittat formen och klättrat i tabellen. Gårda har 11-1 på sina två senaste vinstmatcher och ligger för tillfället fyra. Precis bakom sig i tabellen finns Öjersjö (dock med två matcher mindre spelade) som har vunnit sina fem senaste matcher. ÖIF har dock vilat sedan derbysegern mot Bokedalen den 22/8. Vi får se hur det påverkar laget.
 
Inga avstäningar hos något av lagen. Vårmatchen slutade med en 4-1 seger för Öjersjö.
 
Den lite ovanliga spelplatsen för 6A är Skatås.
 
TIPS: Kommer bli hårt. Magkänslan säger Gårda.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller Öjersjös Pierre Högberg så har han precis börjat plugga journalistik. Det verkar som det lutar sportjournalisthållet och herr Högberg verkar ha satt igång redan, klicka HÄR för mer!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm genomförde en lätt träning igår med mycket tvåmålsspel. Det var en del tunga ben från söndagens b-lagsmatch. Där blev det förresten en storvinst över gamla rivalerna Utbynäs. 7-1 skrevs siffrorna till och frågan är om inte mannen som fastställde slutresultatet kanske sköt in sig i Götaholms historieböcker. Görgen "Groggen" Johansson placerade nämligen in den sista bollen och är möjligen med sina 50+ den äldsta målskytten i Götaholms seniorhistoria?
 
När det gäller träningen var den välbesökt och det var även ett gäng juniorer uppe och tränade med a-laget. Även en gammal go lirare dök upp, Alexander Berg!
 
Annars var det som sagt mest tvåmålsspel som gällde, där höjdpunkten var när Shafie blev rejält klämd i en småländsk dubbelmacka mellan Götaholms nyförvärv Daniel och David. Rykten cirkulerar även om att Rasta behöver träna avslut. Av dem han hade igår var två katastrofala, ett riktigt uselt och det sista var kasst...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Sunday, bloody Sunday...


United Africa tog en ganska programenlig seger över Croatia igår på Gamlestadsvallens naturgräs. Enligt Götaholmarens man på plats så satt det dock ganska långt in.
 
Rykten har cirkulerat om att spelare från nerlagda Kurdistan IK skulle dyka upp i Croatia. Både Fitim Feka och Marko Delic (dock inte med igår) har spelat ett tag för Croatia nu, men igår debuterade även två andra gamla KIK-spelare: Chinwar Mekael och Zewar Ahmad. Dessa tillskott verkar välbehövliga då viktiga duon Boris Lesic och Henok Berhane inte spelade. Lesic har inte varit med de tre senaste matcherna och frågan är om han var med i Croatias första höstmatch mot Öjersjö. Hans namn står med på matchrapporten men Götaholmaren har ett svagt minne av att han inte spelade. Enligt Lesic själv så är det jobbet som ställt till det och gjort att han missat matcher.
 
När det gäller Croatias Alan Amin så har han tränat med FC Bosona men det kommer inte att bli tal om någon övergång innan säsongen är slut...
 
När det gäller matchen var det inte oväntat UAFC som stod för det mesta av bollinnehavet och Croatia som  försvarade sig. Trots spelövertaget skapade dock UAFC inte så många klara chanser.
 
Croatia kunde stundtals sticka upp i den andra halvleken och skapa lite chanser men det var UAFC som tog ledningen med en halvtimme kvar genom Calvin Okafor. På gränsen till offside enligt ögonvittnen men domaren godkände målet. Croatia hade faktiskt sedan en boll inne men denna gången blåste domare Widström för offside, ett beslut som möjligen inte var helt korrekt.
 
Med matchens sista spark avgjorde dock Okafor med sitt andra mål för dagen och befäste United Africas serieledning!
 
Croatias målvakt Vural "Vurre" Kokulu stod enligt rapporter för flera fina räddningar.
 
UAFC fortsätter att sätta press på Lekstorp i toppen och har ännu en gång fyra poäng ner till LIF (med en match mer spelad).
 
Croatia jagar fortfarande första vinsten efter sommaruppehållet.
 
------------------------------------------------------------------------------------
 
Västkusten rustar inför den sista striden för fortsatt kontrakt. I jakten på Bokedalen och fast mark över strecket så har klubben gjort klart med en ny tränare! Ordföranden Bell Fortes (som skött tränarsysslan) lämnar över till FC Roma Uniteds gamla tränare Ibro Mujkic med omedelbar verkan!
 
Mujkic kommer även att ta med sig några forna Roma-spelare till VBK, dock oklart ännu vilka.
 
Götaholmaren är dock osäker på om de kommer att kunna spela med VBK denna säsong. Hittade nämligen det här på förbundets sida:
 
1 september-regeln
 
Spelare vars övergångsanmälan inkommit den 1 september eller senare samt spelare med spelklarhet efter den 7 september får inte delta i den nya föreningens representationslag eller övriga lag i representations-serierna, läs mer i Representationsbestämmelserna 1 Kap 11§.
 
Götaholmaren är ingen specialist på förbundets paragrafer men en tolkning av detta är ju att inga spelare blir spelklara om övergången blir klar efter 1 september. Spelaren tillhör klubben men får inte spela denna säsong. Enligt Representationsbestämmelserna 1 Kap 11§ så går det att söka dispens om det finns särskilda skäl...
 
Den som lever får se...
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen har en matchrapport ute från lagets match mot Götaholm. Hittas HÄR. Även en matchbild!
 

Nästan bildbevis på att Shahram springer!
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken verkar gjort klart med en ny spelare, 19-årige anfallaren Henrik Bäckwall är spelklar för klubben. Götaholmaren antar att det är Krokenspelaren Jonas Bäckwalls lillebror...
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Som de flesta känner till så har Götaholmaren lite planer på att försöka styra upp en 6A-fest när säsongen är över. Götaholmaren har tagit hjälp av Västkustens festfixare Bell Fortes även om planeringen inte kommit så långt ännu.
 
Götaholmaren tänkte iallafall fråga bloggens läsare om tanken med en 6A-fest efter säsongen vore en bra idé:
 
 
#6
 
 
 
 
 

Abdicadabra!


Götaholm tog en riktigt skön seger på Jonserds IP ikväll mot Bokedalen och säkrade i princip kontraktet för nästa år. GBK ligger nu 13 poäng före Västkusten under strecket med 15 poäng kvar att spela om. VBK måste alltså vinna sina 5 återstående matcher samtidigt som Götaholm max får ta två poäng på sina avslutande matcher. Dessutom måste ju även Bokedalen ta sig förbi Götaholm och i nuläget är de 12 poäng efter (dock med en match mindre spelad).
 
Tillbaka dock till kvällens match, som Götaholm startade på följande sätt:
 
Aleks
David-Per-Filip-JK
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Shahram-Abdi
 
Bänken:
Martin
Rabih
Hassan
Daniel
Freddie
 
Troligtvis en av de starkaste trupper Götaholm ställt upp med denna säsongen. Precis i matchinledningen var det dock Bokedalen som var lite hetare och de kunde oroa en del på sin vänsterkant och utanför straffområdet. Götaholm redde dock ut detta och släppte inte in något tidigt mål som ofta varit fallet under denna säsongen.
 
Götaholm tog sig in matchen och hittade sina positioner bättre. Shahram kom och mötte fint medan Abdi gick i djupet och Götaholms backlinje och mittfält kunde hitta lite fina bollar över Bokedalens backlinje som Abdi kunde jobba på. I den 10:e minuten tar även Götaholm ledningen. Filip kliver fram och bryter en passning och kan sedan avancera framåt. Hans passning till Abdi är utsökt och Abdi kommer helt fri. BIF:s målvakt Sebastian Zangenberg kommer ut och Abdi försöker dribbla honom men misslyckas. Bollen tar dock på Abdis benskydd och går retfullt in i målet! Lite turligt men Götaholm har fått en drömstart!
 
Matchen böljade lite fram och tillbaka och Götaholms innermittfält med Rasta och Shafie fick slita hårt. BIF spelade med tre man på innermittfältet, Nils Hallgren, Erik Westermark och Johannes Soomer (som sedan ersattes av nyförvärvet Simon Tengfjord). Möjligtvis att Westermark på pappret var släpande anfallare.
 
Duktige Hallgren var ofta ner djup på egen planhalva och hämtade boll och Westermark var ofta och fiskade mellan Götaholms mittfält och backlinje. Det blev några farligheter när Westermark fick vända upp med boll och även Hallgren oroade när han fick fart. Bokedalen har inga jättechanser även om det sätts en del djupledsbollar mot Niklas Nilsson på topp. En snabb BIF-hörna blir lite farlig och laget har en del inlägg.
 
Götaholm skapar också chanser och har stundtals bra spel. Rasta kan förlänga en boll till Shahram som snyggt nickskarvar bollen vidare och Abdi kommer perfekt i löpning bakom och får ännu ett friläge. Inga misstag denna gången och bollen lobbas snyggt i mål! 2-0 till Götaholm efter 25 minuter!
 
Abdi håller även på att bjuda på ett riktigt konstmål då han träffar ribban från nästan halva planen!
 
Det dröjer inte heller länge innan Götaholms tredje mål kommer. Götaholm får en frispark en liten bit in på offensiv planhalva och Rasta drar en hög boll in i straffområdet och detta slutar med att bollen tar på handen på en BIF-spelare. Handbollar är alltid luriga att bedömma men domaren stod bra placerad och armen är ganska högt uppe. Abdi kliver fram och kan hur säkert som helst rulla in 3-0 målet.
 
3-0 i halvtid i en ganska jämn match där Götaholm varit lite hetare och både skapat chanser och satt dit dem.
 
Den andra halvleken börjar direkt med en farlig BIF-chans. Det blir lite flipperspel i Götaholms straffområdet innan Westermark kan dribbla sig ner till kortlinjen och slänga in bollen framför mål. Götaholm lyckas dock få undan bollen, men ett mål där och matchen hade verkligen tänt till.
 
Matchbilden blir ganska naturlig i den andra halvleken. BIF försöker trycka upp samtidigt som Götaholm faller lite i planen. En hel del bollinnehav för BIF men Götaholm ligger bra i sina positioner och kan även skapa en hel del farligheter i sina omställningar.
 
BIF hade en jättechans med ett öppet skottläge i Götaholms straffområde men skottet landade någonstans mellan tågspåret och kohagen. Hemmalaget var lite hetare och Westermark och Hallgren fortsatte att hålla i taktpinnen på mitten.
 
Trots spelövertag för BIF så skapar Götaholm några riktigt bra chanser i den andra halvleken. Rasta hittar fram med en boll till Abdi som kommer fri ännu en gång. Zangenberg kommer ut men Abdis lobb smeker stolpen och går utanför! Även Shahram får ett halvt friläge när han krånglar sig förbi Zangenberg men skottet hamnar i burgaveln. Även Tobbe har en fin prestation när han tar sig in i straffområdet men även detta skott går i burgaveln. Filip är också ytterst nära att göra mål då hans nick räddas av en back på mållinjen när målvakten är överspelad!
 
BIF får aldrig in något mål även om Niklas Nilsson hade några bra lägen i slutet och även om laget lyfte upp duktige mittbacken Fredrik Karlsson i anfallet. Aleks gör dock en riktigt bra match i målet och får göra några viktiga räddningar i slutet. Riktigt kul att han får hålla nollan!
 
Götaholm tog med sig det positiva från den andra halvleken mot Croatia och tar sin första trepoängare för hösten. David gjorde en bra debut som högerback och Daniel gjorde ett stabilt inhopp som yttermittfältare (som om det inte är hans önskeposition). Per och Filip var ett mycket stablit mittlås matchen igenom och herr Darolf gjorde en av sina bättre matcher för klubben. Shahram fungerade riktigt bra som bollmottagare på topp, när han fokuserade på det och inte på att skälla på domaren ;-).
 
Man of the match var självklart Abdi som svarade för ett "äkta" hattrick! Alltså tre mål i följd (utan något annat mål emellan), i samma halvlek!

Hattrick Hero Bashir, som efter matchen konstaterade: Jag är snart ifatt Ceesay och dom!
 
Abdi hade dock tur som inte åkte ut i dagens match, en blandning av att domaren inte såg situation och att Abdi är katastrof på att tacklas räddade honom...
 
Nyförvärvet David Olsson var inte bara stabil på planen i sin debut utan även i klubblokalen. Han levererade en Dagens Wedberg som skulle gjort Daniel Wedberg själv tårögd!
 
Ledarna snackar med David innan matchen och förklarar att han ska starta som högerback. David svarar:
 
Vem spelar till höger om mig då?
 
Självklart går tankarna till Jonas Fjellmans klassiska: Vem fan spelar på vänsterkanten!
 
David och Daniel är helt klart två riktigt bra nyförvärv, både på och utanför planen. Självklart mycket tack vare deras småländska härkomst. Daniels ursäkt till att han inte kunde spela b-laget på söndag var väl dock sådär. Han ska på spa...
 


Marieholm fortsätter att ösa på framåt och i torsdags blev det sju nya mål mot BjörndammenFurulundsplan. Laget har nu gjort 62 mål15 matcher! Detta ger ju ett snitt på över 4 mål framåt per match, dessutom har laget gjort 20 mål mer än det näst målfarligaste laget!
 
I denna matchen var Marieholm helt klart det bästa laget i den första halvleken och de dominerade tillställningen rejält. När domare Dumic blåste av den första halvleken ledde Marieholm med 4-0. Skytteligaledaren Nwadinkpa hade gjort två, Leandro Pinto ett och BBK hade hjälpt till med ett självmål.
 
Björndammen höjde sig dock direkt i den andra halvleken och gjorde tre mål på tio minuter! Två strutar av Rasmus Lihnell och ett Navid Parsa-mål! Plötsligt levde matchen igen. För BBK var glädjen dock kortvarig och det dröjde inte så länge innan Blerim Ferati och Ibush Rama dödade matchen till MBoIKs fördel.
 
Danny Höglund kommer att få ännu mer att tänka på då Milad Mehrbeheshti gjorde mål igen och fastställde slutresultatet.
 
Marieholm har fortfarande inte gett upp hoppet och skulle UAFC och LIF börja vackla så hugger nog Marieholm direkt, särskilt med sin superba målskillnad!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren lovar att Rasta-TV kommer att dyka upp igen, förhoppningsvis snart. En hel del intervjuoffer är redan klara, det gäller bara att hitta tiden. Kanske dags att skaffa en hund och köra en Hernefors!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren växer även på Facebook och är nu uppe i 260 medlemmar! Medlem #260 var ingen mindre än nyblivan Ajax-proffset Tobias Sana! Det var iofs Götaholmaren själv som la till honom, men han har inte lämnat ännu och självklart vill han ju ha full koll på sin bror och sitt gamla lag. Då är ju Götaholmaren den enda sidan som gäller!
 
Inget mer bloggande idag (lördag) då det är kräftskiva på Styrsö. Bloggen återkommer troligtvis sent söndag...
 
WE ARE GÖTAHOLM!
 
#6

RSS 2.0