On & on!


De som befann sig vid Skatås fotbollsplan i torsdagskväll fick se en riktigt underhållande 6A-match när två formstarka lag drabbade samman. 
 
Det var Gårda BK som inledde målskyttet när Pierre Kazeroony blev fälld och Simon La Verghetta förvaltade straffen på bästa sätt. Inte oväntat skulle mycket denna afton handla om just La Verghetta, åtta minuter efter ledningsmålet kommer han runt på kanten och spelar in bollen framför mål där den till slut hamnar hos Sebastian Gokah som kan göra 2-0!
 
Öjersjö vek dock inte ner sig utan kämpade sig tillbaka in i matchen. Reduceringen kom efter en hörna bara fyra minuter efter Gårdas 2-0 mål. Viktor Gustafsson var sist på bollen.
 
Båda lagen skapade chanser och enligt rapporterna så var det en rolig och fartfylld match, med hårda tag men lite gnäll. ÖIF hotade ofta på fasta situationer och Gårda ställde om snabbt och använde sina kanter.
 
Precis i början av den andra halvleken kan ÖIF kvittera och ännu en gång är det på en hörna, denna gången var Marcus Halldin målskytt. Glädjen blir dock inte så långvarig för bortalaget då Gårda BK ännu en gång tar ledningen. Mawuli Gokah vinner bollen högt i banan och kan ta sig förbi sin back och sedan kyligt tunnla Alexander Wester i Öjersjös mål. Dramatiken fortsätter och Jimmy Åsell jämnar ut tillställningen när han gör 3-3 lite senare.
 
Det var som sagt en chansfylld match. Förutom målen hade Gårda skott både i stolpen (Carl Antti) och ribban (Sebastian Gokah) medan Öjersjö hade ett bortdömt mål (tveksamt för vad) och en boll på mållinjen som Gårdas målvakt Rikard "Stekar'n" Johansson klarade.
 
Matchen avgjordes en kvart från slutet och det var Gårda som fick sista ordet. Mawuli Gokah blir fälld utanför straffområdet och får en frispark i bra läge. La Verghetta kliver fram och kan vackert placera in bollen!
 
4-3 till Gårda i en väldigt bra 6A-match!
 
Patrick Allen debuterade för Öjersjö och gjorde det enligt rapporter bra!
 
Gårda har verkligen kommit igång och frågan är om inte laget kan ställa till det ordentligt i toppen. Inte för att de kommer att hinna ifatt varken LIF eller UAFC men båda lagen har kvar att möta Gårda. Gårda har dock en hyfsad chans att knipa tredjeplatsen, tre poäng efter Marieholm i nuläget men lagen har kvar att mötas.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Det blir alltså ingen 6A-match idag då Bokedalen tyvärr fick lämna WO mot United Africa då laget bara fick ihop nio spelare till matchen.
 
Vissa konspirationsglada läsare vill få det till att BIF hellre tog en 0-3 WO-förlust än att spela matchen och riskera en större förlust. Självklart dementerades detta från BIF-håll. Götaholmaren tror inteatt BIF kör en
fuling och det är väl inget lag som skulle ställa upp med nio spelare mot serieledarna, om det inte var en helt avgörande match. Självklart hade Bokedalen gärna spelat matchen med fullt manskap och försökt knipa viktiga poäng. När det gäller bottenstriden så har dessutom Västkusten betydligt bättre målskillnad än BIF (13 mål bättre) och det är inte jättesannolikt att det kommer att avgöras på målskillnad.
 
United Africa har alltså fått två 3-0 WO-vinster mot seriens två bottenlag. Detta kan ses på olika sätt. Det ena sättet är att UAFC ska vara glada att de fått två gratisvinster och 6-0 i målskillnad, även om det självklart är tråkigt att inte spela matcherna. Det kan även ses som att UAFC gick miste om två chanser till storvinster och viktiga plusmål i kampen om seriesegern (som kan avgöras på målskillnad, UAFC har i nuläget två mål bättre än LIF). Problemet här är att UAFC då hade varit tvungna att vinna båda matcherna och även om laget självklart varit favoriter mot både VBK och BIF så har ju större under skett än att botten slår toppen i en lokalfotbollsserie!
 
När det gäller UAFC så hann laget precis göra klart med ett nyförvärv innan 1 september-fönstret stängde:
Timmy Simon (född 1992) har anslutit till serieledarna. Simon har Kortedala som moderklubb men gick till GAIS 2003 där han stannade och bland annat spelade Pojkallsvenskan innan han lämnade klubben 2009.
 
Karriären fortsatte i Mölnlycke IF för anfallaren, dock lite oklart i hur mycket spel det varit där. Det verkar dock inte som Simon spelat något med division 4-laget Mölnlycke denna säsongen.
----------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp vann igår över Croatia med 1-0 hemma på Lekstorpsvallen. Målskytt Daniel Jonasson, framspelad av Sebastian Fransson. LIF har haft svårt för Croatia men nu blev det alltså en vinst, även om det var knappt.
 
Götaholmaren får återkomma med mer information om matchen.
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Det kommer inte att bli något spel för Olskrokens Henrik Bäckwall i år då övergången inte blev klar innan den 1/9.
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren fick igår (då ölen togs på det djupa ett tag) veta att bloggen även har läsare utanför Sveriges gränser, i Oslo närmare bestämt.
 
Den gamle Vetlanda-luven John "KB" Andersson kan vara den mest insatta personen i 6A, utan att någonsin sett en 6A-match eller känna någon i 6A (förutom Götaholms lagkapten). Helt underbart att snacka om Toni Ceesay, Lekstorp och FC Roma med en barndomskompis på Bishops Arms en fredagskväll...
 
KB är annars mest känd för att i mitten av 90-talet plockat bort det blivande utlandsproffset Rade Prica totalt i en DM-match mellan Vetlanda FF och Ljungby!
 
Big ups! Som vi säger i branschen...
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0