Inför gårdagens hemmamatch mot Öjersjö var Götaholms lista över icke-tillgängliga spelare längre än Matte & Victors inköpslista till Systemet en vanlig fredag. Från startlevan mot Fadini saknades sex spelare och i hela matchtruppen saknades totalt sju stycken. Robin och Sladjan var avstängda, Mackan, Martin J och Ljungan var bortresta, och Matte och Edvardsson hade insjuknat i feber. Laget som kom till spel mot Öjersjö såg därför ut så här:

Kevin
Koffe
Dani
Mange

När matchen väl kom gång var det Öjersjö som tog tag i taktpinnen. GBK hade lite svårt att hitta rätt positioner och Öjersjös duktiga mittfält hade mycket boll. Det var lite rörigt och stirrigt hos GBK. Trots att Öjersjö kontrollerade matchinledningen så skapade ändå GBK en del chanser. Wedberg kom förbi på kanten några gånger och på ett bra inspel framför mål så gick bollen först förbi Berg och sedan missade Freddie på bortre stolpen. Öjersjö skapade en hel del chanser (bland annat ett gäng hörnor) och Aleks fick göra några svettiga och viktiga räddningar. GBK hade även en boll inne på en lång frispark från Freddan som deras målvakt tappade in, men domaren ansåg att målvakten fick en knuff. Sakta men säkert började dock GBK komma in i matchen och man hittade lite vinnande kombinationer, både via mitten och med lite längre bollar bakom Öjersjös backlinje. Wedberg hade några halvlägen och Berg hade ett bra läge i straffområdet men skottet går utanför. Precis i slutet av halvleken lyckas Götaholm ta ledningen. Aleks fångar bollen och sätter snabbt igång spelet på Götaholms högerkant med ett utkast till Shafie (som kommit in sedan Johan T stukade foten). Shafie hittar Rasta vid mittplan som spelar vidare till Wedberg. Han i sin tur hittar Freddie i djupet och fri med målvakten kan Freddie placera in 1-0 med vänstern. GBK går till halvtidvila med en 1-0 ledning. Sett till spelet kanske det inte var helt rättvist men denna säsongen behöver inte GBK be om ursäkt för några mål. På tiden att vi får med oss lite mål.

Precis i inledningen av andra halvlek har Öjersjö en del chanser och GBK ser lite röriga ut. Men på sex minuter avgör GBK i stort sett matchen. 2-0 målet kommer efter fint spel av GBK. Det börjar faktiskt hos Felix som hittar Rasta i mitten, han rullar vidare till Shafie som vänder på spelet till Freddan som kommer farande på högerkanten. Freddan lyfter in bollen i straffområdet och där kan Berg mycket vackert nicka in bollen. Bergs bevakare ville ha frispark då Berg rutinerat använde sina armar men domaren höll inte med. Skönt för Berg, som varit het på träningarna, att få göra mål i sin första start för säsongen. 3-0 kommer inte långt efter. Öjersjö rullar i backlinjen och Tobbe snor bollen och sätter fart mot mål. Efter att ha snurrat lite hittar han in till Wedberg som bara kan sätta dit foten en meter från mål. Efter detta går luften ur Öjersjö och GBK fortsätter att spela bra och hålla bollen inom laget. 4-0 och 5-0 kommer i 67:e och 69:e minuten. 4-0 såg väldigt mycket ut som ett självmål men domaren gav det till Dani. Freddan hittade Dani i djupet och han tog sig ner till kortlinjen. Hans hårda inspel stöttes upp i nättaket av en Öjersjöförsvarare. 5-0 målet är riktigt fint, Freddan bryter på mittplan och lägger bollen i luften mot Freddie och Wedberg. Efter lite dueller hamnar bollen till slut hos Freddie som kan springa ifrån sin försvarare och mycket kyligt placera in bollen under den utrusande målvakten. Assisten är inte helt klar, Freddan hävdar självklart att det är han. Daniel "Skalman" Wedberg hävdar självklart att han vann nickduellen, vilket självklart är en omöjlighet ;-). I min bok lämnar jag målet oassisterat...

Med 5-0 och knappa kvarten kvar var allt frid och fröjd. Tyvärr avslutar GBK väldigt svagt, det blir lojt och omständigt. Det tappas väldigt mycket boll på egen planhalva och de många bytena gör att det blir lite snurrigt. Öjersjö spelar upp sig ordentligt och kan göra mål i 80:e, 85:e och 87:e genom Pierre Högberg, Michal Kubic och Jimmy Åsell. Matchen var alldrig i fara men lite tråkigt avslut, särskilt för Aleks som gjorde en riktigt stabil match. För att lyfta fram det positiva var det kul att de spelarna som inte spelat så mycket innan tog för sig ordentligt. Särskilt kul för tvåmålskytten Freddie som alltid är och tränar och som suttit väldigt mycket på bänken under säsongen och verkligen var värd detta. Ryktena säger att detta firades rejält på Bryggeriet ;-). Berg visar också att han är en tillgång när han tränar och orkar. En match, ett mål, 100% Berg. Föthoppningsvis kan vi får en hel säsong från honom snart.

5-3 Jimmy Åsell (87)

Matchens Wedberg bjöd faktiskt en motståndare på. Öjersjös inbytte högerback (ljust lite halvlångt hår, gula skor) utbrister till sin bänk: Jag måste byta, min ljumske har gått av!

Wedberg själv briljerade dock efter matchen. I och med den obligatoriska segerbastun sjöngs det om Wedbergs omskolning till vänsterback. Glad över detta dansade Wedberg in i bastun och drog huvudet rakt upp i dörrkarmen :-)

Det har ju även spelats andra matcher i 6A denna helg. Hur jag först fick reda på dessa resultat är en aning komiskt. I kön på Max vid Gamla Ullevi runt halvtre tiden natten mellan lördag och söndag kände en kille igen mig. Det visade sig att killen spelade i Lekstorp och från honom fick jag höra om lördagens andra resultat, ibland är det tur att man ser ut som man gör ;-)

I toppmötet mellan Croatia och BokedalenBergsjövallen var det Croatia som tog ledningen sent i matchen (83:e) genom Jihad El-Hajj. Bokedalen kunde dock kvittera i 88:e genom Tim Johansson. Enligt Bokedalens hemsida var Bokedalen lite mer bollförande i första halvlek och Niklas Nilsson hade en boll i ribban från dålig vinkel. I andra turades lagen om att ha lite halvchanser innan Croatia kunde ta ledningen. Den rättvisa (iallafall enligt Bokedalen) kvitteringen kom efter en frispark av Johan Nilsson som Tim Johansson kunde nicka in. Fem gula kort till Croatia och ett till Bokedalen tyder på att det var heta känslor. Hela matchrapporten på Bokedalens hemsida kan ni läsa här.

Bergum gjorde som väntat processen kort med Fadini på hemmaplan. Efter 19 minuter stod det 3-0 och matchen var i princip över. Mikael Granestål putsade siffrorna i 59:e minuten men mål av Patrik Clasborg och Håkan Hjortsberg fastställde slutresultatet till 5-1. Bergums första tre mål gjordes av Christian Gustavsson, Mattias Lindell och Adam Rybo Jovik.

I fredags avslutade Lekstorp sin säsong genom att vinna över Olskroken med 2-1 på hemmaplan. Olskroken hade lite problem spelare som kom sent och testade även ett nytt spelsystem. Hemmalaget började bäst och kunde ta ledningen genom Alexander Ivarson i 37:e minuten efter en av flera livsfarliga hörnor. 2-0 kom även det innan halvlek av målfarlige Daniel Jonasson. Trots spelövertag för Lekstorp skapade Kroken en hel del chanser och Jonas "Söder" Söderström hade en boll i stolpen. I andra halvlek fortsatte Lekstorp att föra spelet men mitt i denna press hittar en djupledsboll fram till Söder. I duell med målvakten dömer domaren straff. Som gammal måltjuv tog Söder själv hand om straffen och gjorde mål. I slutet var det chanser åt båda hållen och Krokens målvakt (den gamle götaholmaren) Patrik Linné Karlsson fick göra några svettiga räddningar innan domaren blåste av.

Målskyttarna från Gårdas 3-0 seger över Elisedal har kommit in: Oscar Arnesson, Carl Antti och Mawuli Gokah.

Resultaten i den 21:a omgången gör att Bokedalen tappar förstaplatsen (för första gången under säsongen?) till Bergum. Inför sista omgången ser toppen ut såhär:

Bergum 40p +13
Bokedalen 39 +32
Croatia 37 +18

Det är alltså öppet om alla tre placeringarna. Alla topplagen har halvsvåra matcher, Bergum har Öjersjö borta, Croatia har formstarka Gårda också på bortplan och Bokedalen spelar mot ett laddat Götaholm ;-), som gärna avgör toppstriden...

Västkusten och Fadini kommer som väntat att mötas i en helt avgörande match där förloraren spelar i sjuan nästa säsong. Fadini klarar sig dock vid oavgjort. Den enda matchen som inte avgör botten eller toppen är Olskroken-Elisedal.