Snapphaneklanen

Lite dåligt med folk på dagens träning och sämre blev det när både Johan "Mexico" Torsholm (som gjorde sin första träning efter sin skada) och Ljungan fick kliva av skadade. Grabbarna från södra Sverige (Småland ej inräknat) är lite veka verkar det...

Ljungan & Mexico

Det blev iallafall mycket inläggsövningar och efter ett tag började även målen sitta. Mange och Ljungan hade några fina mål men Mange stod för övningens prestation då han, i sin löpning mot första stolpen, försökte filma till sig en straff (eller möjligen snubblade). Lågt av Mange ;-)

Efter lite snabbstarter blev det spel med två tillslag. Blåa laget var lite hetare och bjöd på en del vackra mål. Mackan gjorde en kanonräddning med en känslig kroppsdel och blev liggande en stund.

Mackan

Träningen avslutades med lite mer snabbstarter och Filip visade prov på snabbhet.

Till lördagens genrep mot Bosna kommer det att saknas en hel del spelare av olika anledningar. Lite tråkigt att inte alla är tillgängliga till sista matchen innan serien men å andra sidan får andra spelare chansen att visa upp sig.

-------------------------------------------------------------------------------------------


Enligt United Africas hemsida besegrade man Somalisk Vikingar IS med hela 7-0. Somalisk VIS blev 7:a i 7:an förra säsongen. UAFC är fortfarande svårlästa då de nästan enbart spelat mot division 7 motstånd.
--------------------------------------------------------------------------------------------

I tisdags skulle Öjersjö ha spelat mot Härryda men inget resultat från den matchen kunde hittas av Götaholmarens redaktion. Frågan är dock om den spelades då ingen av lagens hemsidor nämner den?

Idag spelar Marieholm mot Lindholmen, matchen började 18.30.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen tjuvstartar helgmatcherna med att möta division 4-laget Kärra i morgon fredag.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Croatia har fått upp en matchrapport från 2-1 förlusten mot Zenith, den hittas HÄR.

Till sist, Götaholmaren kan bekräfta att Robin Larsen tränade i tisdags! Vi hälsar även Groggen välkommen tillbaka efter en sväng till Oskarshamn.

#6

Ett litet inlägg...Detta enligt em kommentar på senaste inlägget. Inga målskyttar eller matrchbild finns att tillgå.

Anledningen till att inget resultat från matchen FC Sparta - Elisedal IS har dykt upp är att matchen aldrig blev av. Elisedal meddelade en timme innan match att man tyvärr inte kunde få ihop spelare. Enligt Spartas hemsida hade EIS bara 3 gubbar tillgängliga. Vi hoppas verkligen att detta bara var en tillfällighet...

Götaholmaren strulade till det lite när det gällde FC Bosonas internmatch. Det var självklart de två tränarna, Sean Grebovic och Damir Kurbasic, som hade hand om varsitt lag och inget annat. Rapporter gör gällande att Damirs lag vann den kampen...

Tyvärr ingen rapport från dagens Götaholmsträning då årets första träning missades. Detta på grund av jobb...

Lekstorp verkar ha haft det bra på sitt träningsläger och hunnit med en del annat än bara fotboll. Enligt Lekstorpsbloggen blev det även en "inkylning", låter som något Wedberg skulle kunna ligga bakom ;-)

#6


Lite mer från helgen...Väldigt oväntat fanns resultatet att finna på United Africas hemsida! Även en liten matchrapport som förklarade följande: Great performance by United Africa FC yesterday.... the boys had control and discipline over the game from the first to the last minute.

En storseger för United Africa alltså så här två veckor innan serien. Svårt att bedöma motståndet dock då Gothenburg Celtic slutade 8:a i 7C förra säsongen. Efter premiären mot FC Bosona lär vi se vart vi har UAFC...

---------------------------------------------------------------------------------

Fortfarande inga resultat från Marieholm-Tuve (spelades i lördags) eller Elisedal-FC Sparta som spelades i går.

Enligt Götaholmarens direktlänk till Croatia vann IK Zenith med 2-1 och inte 2-0, källan är väldigt säker då den kommer från Croatias målskytt Thomas Celec. Enligt Celec hade Croatia ett kraftigt spelövertag och många brända chanser, särskilt i första halvlek.

---------------------------------------------------------------------------------

För er som inte läser FCF på direkten - En blogg för FC Fiskebäck (alla som är intresserade av lokalfotbollen borde göra detta) så har Dalla börjat tippa hur serierna kommer att sluta i år. När det gäller 6A har han hunnit med två lag, nämligen United Africa FC och Björndammens BK. Björndammen hamnade på 10:e plats och United Africa hamnade på den 12:e och sista platsen. HÄR kan ni läsa om Björndammen och HÄR om UAFC.

Götaholmaren kan hålla med om att BBK kan få det tufft men till skillnad från Dalla tror vi här att United Africa kan bli en obehaglig överraskning för många lag. Till Dallas försvar ska det dock tilläggas att de tippades sist mest på grund av att Dalla inte kunde hitta så mycket information om laget. Har man koll på i stort sett alla de lägre serierna i Göteborg så är det svårt att ha benkoll på alla lag. Tur då att Götaholmaren finns, som bara fokuserar på en serie, den hetaste av dem alla: 6A!

Fiskebäcksbloggen
släppte även en rejäl nyhet förra veckan och för er som inte läst om det gällde det den gamle burväktaren Bengt "Bengan" Andersson (med en massa allsvenska säsonger, SM-guld och år som utlandsproffs). Bengan är nämligen klar för Önnered! Laget åkte ur 6C förra året och tog bara 8 poäng. I år återfinns laget i 7C. En hyfsad värvning! Det återstår ju dock att se om han verkligen står några matcher.

Det dyker ju faktiskt upp lite gamla lirare i de lägre divisionerna med jämna mellanrum. Gårda hade ju ett gäng för några år sen och under min tid i Rödbo IF dök Pontus Kåmark upp som mittback i Kap Verde.

-------------------------------------------------------------------------------------

Undrar vem som tar hem skytteligan i 6A 2011? Den tanken slog redaktionen på Götaholmaren tidigare i dag. Vid en återblick på skytteligan 2010 går det att konstatera att de flesta toppnamnen är borta. Vinnaren på 24 mål Martin Delmoro har med största sannolikhet lämnat Elisedal, Croatiaduon Boris Lesic och Mikael Sephai (16 och 15 mål) spelar troligtvis inte förrän till hösten. Götaholms måltjuv Daniel Wedberg (15 mål) missar nuförtiden 3 av 4 lägen hos SG-97 och Bokedalens Jonas Nilsson och Niklas Nilsson (båda 12 mål) spelar i femman.

Av alla spelare som gjorde 10 mål eller mer förra säsongen återfinns bara två denna säsong i 6A. En av dem har en riktigt bra chans att ta hem skytteligan, nämligen Olskrokens Jonas "Söder" Söderström (tvåa 2010 med 18 mål). Den andre har inte lika stor chans om inte Götaholm får 25 straffar under säsongen eller om ett orimligt antal hörnreturer landar precis utanför straffområdet ;-)

Söder har dock satt upp ett otroligt tempo redan under försäsongen. På Krokens 7 träningsmatcher har Söder gjort 10 målGötaholmaren vill även minnas att han saknades i deras första träningsmatch. Detta ger ett snitt på 1,67 mål per match vilket på 22 seriematcher skulle ge ungefär 37 mål! Nu är det väl ingen som på fullaste allvar tror att Söder kommer piska in så många mål i serien men han kommer med största sannolikhet att vara med i toppen av skytteligan!

En annan som imponerat i träningsmatchern, i alla fall målmässigt, är Öjersjös Mikael Kubic som på Öjersjös 5 träningsmatcher gjort 8 mål, ett nästan lika bra snitt som Söder. Kubic har även gjort mål i alla fem matcherna. Förra året stannade han på 7 mål, fler att vänta i år?

Även Lekstorps Sebastian Fransson och Marcus Pätsi bör nämnas. Fransson har gjort 6 mål och Pätsi har svarat för 7 mål. Båda har även svarat för varsitt hattrick.

När skytteligan väl är avgjord lär nog någon spelare från FC Bosona finnas med. Frågan är bara vem? Kanske spelande tränaren Sean Grebovic (23 mål i 7:an förra säsongen), eller nyförvärvet från Kortedala Haris Memiosevic (19 mål när Kortedala vann 5:an) eller deras bäste målskytt under försäsongen Elvin Motovac?    

Kan Götaholms Abdi Bashir axla Daniel Wedbergs mantel som lagets målgörare? Götaholmaren tror det i alla fall!

Eftersom det saknas målskyttar från väldigt många matcher med 6A-lagen kan det hända att det finns spelare som öst in mål under försäsongen som tyvärr Götaholmaren inte märkt. Gör era mål i serien istället så dyker det garanterat upp här!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Seriestarten närmar sig med stormsteg och Götaholmaren jobbar vidare på den ultimata 6A-guiden (som dyker upp nästa vecka). Förhopppningsvis kommer det även att dyka upp lite rankningar och kanske någon rolig omröstning!

#6

Helgens matcherFörra veckan var det Kortedala som fick se sig besegrade av Götaholm och i går var det gamla rivalerna Utbynäs. En hel del prestige stod på spel då lagen känner varandra ganska väl. Götaholms förre tränare Ronny Svedberg finns med i tränarstaben hos USK och Götaholms Nathaniel "Natti" Vanke spelade ett par säsonger i Utbynäs.

Bengan hade formerat laget så här denna soliga lördag:

Johan
Freddan-Mange-Ljungan-Tony
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Koffe
JK
Victor
Felix

Felix
var mest med om det skulle krisa då han egentligen är halvskadad sedan han klantade sig på jobbet och tappat grejer på foten.

Matchen började lite trevande och lagen kände på varandra. Det stod ganska klart att det skulle be en hel del kamp och hårda dueller. Götaholm tog ett litet intiativ och skapade en del halvchanser. Abdi hade ett bra läge när han snodde bollen för en Utbynäsförsvarare men efter att ha rundat målvakten rann bollen över linjen. Tobbe var pigg i inledningen och fick en del bollar att jobba med och han kunde utmana och skapa lägen. Natti började även han bra och tog emot mycket boll och fick många frisparkar med sig.

Halvleken svängde sedan över lite till Utbynäs fördel och laget skapade bland annat en hel del hörnor och inlägg. Det blev mycket bollar från båda lagens backlinjer direkt upp till anfallarna och inte mycket spel på innermittfältet. Det smällde som sagt på en hel del och Freddan fick inte oväntat syna den berömda ostskivan efter en sen tackling. Mange och Ljungan fick slita hårt som mittlås.

Halvleken svängde ännu en gång över till Götaholms fördel och laget kunde göra två lägliga mål innan halvtid. Vid det första bryter Natti en passning från Utbynäs målvakt och får fritt fram. Skottet räddas dock men landar hos Abdi som behärskat kan slå in bollen i mål. Vi på Götaholmaren är snälla och ger Natti en hockeyassist (alltså assist för skottet när någon annan gör mål på returen). Enligt Natti själv var allt dock genomtänkt och han "vallade" bollen till Abdi via målvakten ;-).

2-0 målet kom bara minuter senare. Tony slår en fin boll i luften från sin vänsterbacksplats på en löpande Abdi. Han tar sig förbi sin back och ner till kortlinjen. En klassisk snett-inåt-bakåt-pass till Natti som trycker upp bollen i nättaket! Ett vackert fotbollsmål.

Utbynäs kapten Pär Lagerqvist var väl sådär nöjd med detta mål (troligtvis ville han ha det till offside) och påpekade detta till domaren. Trots att Pär hade händerna bakom ryggen när han la fram sina åsikter verkade domaren mindre imponerad och sa till slut åt honom att han förbrukat de privilegier som en lagkapten har och att han skulle skicka av honom av planen vid mer klagande...

Götaholm gick alltså till pausvila med en 2-0 ledning och hyfsat spel. Mange klev av i halvtid och en nyvaken två och en halv meter dansk tog plats brevid Ljungan som mittback.

Götaholm började andra halvlek bäst och hittade äntligen lite mer spel via mitten och matchen kändes under kontroll. Utbynäs reducerar dock en stund in på andra halvlek genom ett långskott som Johan inte når och bollen seglar in under ribban. I detta läge vände matchbilden helt och Utbynäs tar över, duktige Fredrik Jarnevi har kommit in på mitten för Utbynäs och Götaholm får mest slå ifrån sig. USK kommer runt mycket på kanterna och inläggen duggar tätt in i Götaholms straffområde. Det dröjer inte länge förrän 2-2 målet kommer. Götaholm tappar boll mitt på egen planhalva och Utbynäs kan ställa om. Bollen når till slut fram till Fredrik Jarnevi som kan placera in bollen i öppet läge.

Götaholm ryker dock upp sig lite efter detta och får en frispark en bit utanför straffområdet. Ljungan tar sats och drar in bollen mot mål. Natti tar emot den och den hamnar hos Edvardsson som skjuter. Målvakten är på bollen men orkar inte hålla den utan 3-2 är ett faktum.

Resten av matchen böljar lite fram och tillbaka men med fördel Utbynäs som jagar en ny kvitteringen. Det blir grinigt och hårda närkamper på sina håll och det märks att det är en hel del prestige på spel. Utbynäs Alexander Devos kan intyga att Ljungans axlar håller alldeles utmärkt ;-). Ljungan fick ett gult kort som belöning för sina fina insatser.

Götaholm håller undan och kan ta en fin skalp. Det blir lite onödigt tjafs när slutsignalen går men det visar väl bara att det fanns en hel del vinnarskallar på planen.

Natti gjorde sin bästa match i Götaholmströjan och var inblandade i alla målen mot sin gamla klubb. Han fungerade perfekt som bollmottagare och fick många frisparkar med sig när motståndarna hängde som ryggsäckar på honom.

Det ska dock inte dras för stora växlar av detta. Självklart gött med ännu en vinst och särskilt mot Utbynäs. USK kommer nog dock att få kämpa hårt när femman drar igång.

Det var faktiskt inga problem alls att komma hem och säga till flickvännen (som spelar i Utbynäs 7-manna damlag) att min klubb är (just nu) lite bättre än din klubb... 

------------------------------------------------------------------------------------------------ Precis när Götaholmaren trodde att Croatia fått igång målskyttet (8 mål på de två senaste) tar det stopp mot IK Zenith (som åkte ur femman förra året). Zenith gillar att träningsspela mot 6A-lag men detta var den första vinsten på det fjärde försöket denna försäsong. Helt klart oväntat att det kom just mot tippade topplaget Croatia.Öjersjö tog en riktigt fin seger i derbyt mot förra 6A-laget Bokedalen. Matchen hade inte direkt vänskapskaraktär och de röda och gula korten duggade tätt. ÖIF börjar bäst och håller i bollen medans Bokedalen försöker hitta lite längre bollar. Efter en halvtimme tar ÖIF ledningen med 1-0 genom Joakim Halldin som hittar krysset med ett fint skott. Bokedalen rycker upp sig och skapar en bra chans vid en hörna där Öjersjös målvakt Sellberg får visa prov på fina reflexer. Det var som sagt hårt spel och innan halvtid får Öjersjö en man utvisad efter två ostskivor.

I början av andra halvek rullar Öjersjö boll fint och detta leder till slut till en hands i Bokedalens straffområde. Straffen sitter i nättaket, fint lagd av Marcus Halldin och ÖIF utökar till 2-0Öjersjö har full kontroll och kan även öka till 3-0 genom Mikael Kubic (hans 8:e mål på 5 träningsmatcher!). Bokedalen får in en reducering och trycker på men istället är det ÖIF som är nära att göra fler mål. Även Bokedalen får en man utvisad i slutet. Information om matchen kommer från Öjersjös hemsida.

Imponerande av Öjersjö men frågan är om det ska tolkas som att Öjersjö kommer fightas i toppen av 6A eller att Bokedalen kommer att få det svårt i femman? Kanske både och? Vi får vänta och se...Efter fem raka förluster och ett riktigt bottennapp med 1-8 mot Lundby 06 senast reste sig Västkusten och tog sin första vinst när Styrsö besegrades med hela 4-0!

Västkusten tar tag i taktpinnen direkt och Styrsö hänger inte med i tempot. Det skapas några chanser, den bästa är ett friläge som dock bommas av Erik Lucacs. Styrsö skapar inga farligheter i första halvlek men VBK tappar lite i tempo och halvleken slutar mållös.

I andra fortsätter VBK att trumma på och då kommer även 1-0 målet. Trötta Styrsöspelare tappar boll på egen planhalva och efter fint spel av VBK kan Edmond Shala enkelt rulla bollen i mål. 2-0 målet kommer strax efter då Shala hittar Lucacs i djupet och denna gången sitter bollen i mål. VBK har nu tagit över matchen helt och ökar på till både 3-0 och 4-0. 3-0 målet är ett riktigt vackert skott från Rashid Harsi och det sista målet görs av Lucacs som blir tvåmålsskytt. Styrsö har någon ströchans och VBK har flera lägen att göra fler mål.  

Tränare Lindfors var självklart nöjd med denna matchen särskilt i andra halvlek då VBK bestämde tempot. Att båda anfallarna fick göra mål är självklart viktigt men även att grovjobbareb Harsi fick komma med i målprotokollet.

Västkusten har alltså äntligen omvandlat sina målchanser till mål och då är de farliga.Lekstorp spelade 3-3 mot division 3-laget Annelunds U-lag på sitt träningsläger. Målen gjordes av Magnus Andersson, Alfred Lindberg och Robert Söderberg.

I lördags spelades även Marieholm - Tuve men Götaholmaren lyckades inte hitta något reslutat.Tidigare i dag tog Olskroken en riktigt fin seger då Pushers besegrades med hela 4-0. Måltjuven Jonas "Söder" Söderström gjorde Krokens alla mål! Tre spelmål och ett straffmål blev facit. Hela Krokens matchrapport hittas HÄR.

De andra söndagsmatcherna, FC Sparta-Elisedal och United Africa - Gothenburg Celtics har Götaholmaren inga uppgifter ifrån. Björndammen skulle ha spelat mot Hisingsbacka men de spelade final i Hisingsmästerskapen (förlust mot Torslanda) så den matchen blev inte av...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med lite humor a la Daniel Wedberg. Några av grabbarna och Wedberg hade tittat på kvalhockey och Mange skojade med Wedberg och ställde frågan:
Kommer Jidhe från Växjö eller Småland?
Wedberg nappade självklart på detta och började fundera: Växjö...nej, vänta...Småland...nej....Växjö!

Wedberg
hade även problem med om Södertälje eller Växjö låg längst söderut. Wedberg använde logiskt tänkande och kom fram till att det måste ju vara Södertälje - det hör man ju på namnet!

Wedberg, som var och tittade på Utbynäsmatchen, lyckades även att trassla in sig när det gäller skostorlekar. Enligt honom betyder skonumret hur långa fötter man har i centimeter!

Fotbollsmässigt verkar det dock gå bättre för Wedberg. Han har gjort mest mål under försäsongen för sitt nya lag SG-97 (7 mål på 9 matcher).

I dag spelade SG oavgjort mot IF Väster.

#6 (även om det blev #7 på ryggen i går)


 


Go derbyseger!

På grund av tidsbrist kommer en fullständig matchrapport sent i kväll eller i morgon.

Götaholm slog i alla fall rivalerna Utbynäs med 3-2!

#6

Det ena med det andra...I onsdagskväll spelade FC Bosona mot Götaholms gamla rivaler Utbynäs, en match som skulle ha spelats förra helgen men fick flyttas på grund av att USK hade för lite folk. I förrgår blev alltså i alla fall matchen av på ett blåsigt Kviberg. Med vinden i ryggen började division 5-laget Utbynäs bäst och skapade direkt ett par skottlägen dock utan att träffa mål. Efter detta har Bosonas Sean Grebovic en boll i stolpen innan USK tar över igen. Utbynäs smäller på ordentligt i duellerna och kan ta ledningen med 1-0 efter en hörna. Vinden tar tag i hörnan som skruvar sig direkt i mål. Kanske har Utbynäs tjuvkikat på Götaholms hörnvarianter? Bosona försöker hitta sitt spel med mycket bollinnehav och spel på fötterna, detta lyckas dock inte så bra utan det blir en hel del långbollar som fungerade dåligt i vinden. Innan halvtid vaskar dock Bosona fram ett par halvchanser och lite bättre spel.

Efter en hel del byten och med vinden i ryggen tar Bosona över i andra halvlek. Det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer genom Elvin Motovac, som fortsätter att producera poäng i sina matcher. Bosona har nu full koll på matchen och Darmin Muslimovic kan dra in 2-1 på ett långskott som får extra fart i vinden. Nyförvärvet Haris Memisevic fick göra sitt första mål (om inte Götaholmaren misstar sig) i Bosonatröjan när han löpte i djupet och slog in 3-1. Bosona har bud på fler mål men Utbynäs kan reducera men domaren blåser av matchen precis efter målet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Elisedals gästbok på deras hemsida går det att läsa (utgår från att NJ står för nye tränare Neil Johnson) att förra årets skyttekung (med 24 mål) Martin Delmoro med största sannolikhet lämnat laget då han inte tränat någonting med klubben under 2011. Det ligger dock ingen osämja eller bråk bakom detta:

No bad feelings.We wish him all the best with his new team.If anybody needs to make the move we always respect their decision and will only support their decision.You can't lead a horse to water if it doesn't want to drink.

Neil kommenterar även storförlusten mot Lokomotiv (2-8) med att det hade blivit en betydligt jämnare match om Elisedals målvakt inte skadad sig men att Lokomotiv med största sannolikhet hade vunnit matchen i allafall. EIS mål gjordes av Ryan Leak and Iain Stewart.

------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Götaholm hade träning i går och det var en ok uppslutning. Felix har lyckats skada sig igen (genom att tappa något tungt på foten på jobbet) och kanske ger Dansken en kamp om mest Nordens mest skadebenägna spelere? Träningen bestod i alla fall av en passningsövning som uppvärmning, en längre konditionsdel, spel och till slut lite hörnträning för målvakterna.

Det var en hel del trötta ben och spelet var inte världsklass. Mackan (som var och tränade igen!) fick spelade ute och stod för inte mindre än två mål! Varav det ena var ganska snyggt då han drog en volley i mål samtidigt som han ramlade omkull.

Positivt att Ljungan körde för fullt.

Robin Larsen ha meddelat att han dyker upp och kollar på matchen i morgon och kommer och tränar på tisdag!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Självklart är det en massa träningsmatcher i helgen och Götaholmaren har full koll på läget:

LÖRDAG 26/3

GÖTAHOLMS BK - UTBYNÄS SK
(Kviberg 12.00)

Götaholm tar sig an sina gamla rivaler som hade en tuff säsong i femman förra året. Föll mot FC Bosona i onsdags men lär inte ha några problem att tagga till mot Götaholm. Dubbla benskydd på!

MARIEHOLM BoIK - TUVE IF (Gunnaredsplan 12.00)

Tuve slutade gubb-sist i 4A (1 poäng och -86 i målskillnad) och spelar nästa år i 5A. Marieholm är upp och ner denna försäsong och föll sist mot division 6-laget IF Mölndal med 2-1.

IK ZENITH - CROATIA GÖTEBORG (Hovgårdsvallen 12.00)

Division 6-laget IK Zenith fortsätter att beta av 6A-lag och jagar fortfarande första vinsten efter förluster mot Gårda och Kroken och lika förra helgen mot Öjersjö. Croatia har fått igång målskyttet och ser starka ut.

ÖJERSJÖ IF - BOKEDALENS IF (Öjersjö IP 14.00)

Lagen hade några tuffa duster förra året i 6A och det lär gå hett till i morgon i detta derby. Bokedalen tog sig upp till femman via kval men har tappat sin bäste spelare Tim Johansson till Jonsered. Öjersjö är obesegrat 2011 med tre vinster och en oavgjord.

VÄSTKUSTENS BK - STYRSÖ BK (Kviberg 15.00)

VBK jagar första vinsten 2011 och är säkert taggade efter storförlusten med 8-1 mot Lundby 06 förra helgen. Styrsö återfinns i 6C efter att gått upp från 7C. VBK verkar gilla ö-lag då de redan betat av Hälsö och Hönö.

LEKSTORPS IF - ANNELUNDS U-LAG (Vårgårda IP 15.00)

LIF är på träningsläger över helgen och spelar mot division 3-laget Annelunds U-lag.

SÖNDAG 27/3

BJÖRNDAMMENS BK - HISINGSBACKA FC
(Furulundplan 15.15)

BBK får tufft mostånd då 5A-laget (de vann 6D 2010) Hisingsbacka står för motståndet. HFC delar för tillfället ledningen i FC Fiskebäcksbloggens omröstning om vem som vinner 5A (delar med Mossen).

OLSKROKENS IF - PUSHERS IF (Överåsvallen 12.30)

Kroken möter tippade topplaget i 6C, i alla fall om man ska tro på Dalla som sköter Fiskebäcksbloggen. Pushers slog även ut storsatsande SG-97 ur Västra Cupen. Riktigt bra värdemätare för Kroken.

FC SPARTA - ELISEDALS IS (Bläsebovallen 17.00)

EIS, utan skyttekungen Delmoro, tar sig an division 7-laget FC Sparta som åkte ur 6D förra året och nu återfinns i 7D med goa lag som Rödbo IF, Evins KIF och Diseröd SK.

UNITED AFRICA FC - GOTHENBURG CELTIC FC (Heden 19.30)

UAFC fortsätter att mörka formen och spelar mot ännu ett division 7-lag. Celtic slutade 8:a i 7C förra året och spelar nu i 7D.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Enligt förbundets sida har Gårda BK inga fler träningsmatcher inbokade före serien och deras hemsida ger inga andra svar. Götaholmaren får leta bland sina Gårdakontakter.

FC Bosona har ingen träningsmatch utan kör en föreningsdag på lördag med bland annat en internmatch mellan Sean Grebovics lag och Darmin Muslimovics lag. Gissningen är att det kommer gå hett till!

-----------------------------------------------------------------------------------------

QPR spelar inte i helgen på grund av landskamperna men flera av spelarna är i farten. Mittbacken Kaspars Gorkss spelar för sitt Lettland mot Israel och norrmannen Petter Vaagen Moen är med i truppen mot Danmark. Rutinerade anfallaren Heidar Helguson ska försöka hjälpa sitt Island borta mot Cypern.   

#6

Falskt alarm

Två säsonger i rad har lag dragit sig ur 6A och i går under Götaholms träning gick rykten om att Lekstorp (av alla lag) inte skulle komma till spel i 6A säsongen 2011. Detta lät självklart väldigt märkligt då klubben verkar må bra med mycket folk på träningar, nya tränare och dessutom bra resultat i träningsmatcherna.

Det surrades om att detta rykte kom från förbundshåll med även från någons jobbarkompis son som brukade spela i Lekstorp eller något liknande. Kanske inte den bästa källan för information.

I dag var dock saken uppklarad och Lekstorp kommer att spela fotboll i 6A och säkert göra det bra också. Det handlade nog mest om ett missförstånd eller gammal information. Götaholmaren gissar att detta rykte härstammar från perioden mellan 2010-säsongens slut och lite innan jul då a-lagsverksamheten låg nere i Lekstorp och det såg ganska mörkt ut...

------------------------------------------------------------------------------------------ 

Gårdagens Götaholmsträning lockade 19 gubbar och alla målvakter var där! Mackan hade troligtvis luskat reda på att det var korv med bröd efter träningen. Skadefronten ser lite ljusare ut just nu. Filip (som missade både Kortedalamatchen och Vrångömatchen) är tillbaka i träning. Även Ljungan körde på, dock med ett nyinköpt axelskydd. Mange kommer att befinna sig i Göteborg ett tag på praktik och kommer att träna och kanske spela en och annan match under den tiden. Den enda som saknades på grund av skada var Johan "Mexico" Torsholm som skadade sig i matchen mot Björndammen.

Vi väntar även på att Robin Larsen ska dyka upp efter sitt Vasaloppsäventyr.

Träningen var ganska lugn men innehöll faktiskt inget spel! Istället blev det lite passningsövningar, skott och inläggsövningar och ett längre konditionspass. Under konditionspasset överraskade faktiskt två meter dansk men han höll inte hela vägen, troligtvis på grund av den double Whopper han tryckte i sig innan träning.

------------------------------------------------------------------------------------------


Björndammen föll tungt mot tippade topplaget i 6C-laget Masthugget. Enligt Huggets hemsida var det stundtals vackert spel från deras sida men även bra försvarsspel och Björndammen skapade knappt några riktigt farliga chanser.Gårda slog nyblivna division 6B-laget BK S:t Jakob (som vann 7B 2010) med 3-1 efter att ha gjort två mål första kvarten. Götaholmaren fick sig faktiskt en pratstund med Gårdas Alberto "Abbe" Donoso Pizarro (som faktiskt har ett förflutet i Götaholm) i dag. Gårda kan ha något stort på gång och det är mycket folk på träningarna och hård kamp om platserna. Även en hel del nya gubbar.

------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona spelar i kväll (start 20.00) mot Utbynäs. Matchen skulle ha spelats i helgen med Utbynäs hade problem att få ihop folk. Förhoppningsvis gick det bättre i dag. Utbynäs är ju även Götaholms motståndare till helgen. Götaholmaren hoppas verkligen att det inte blir problem med den matchen...

Kortedalas hemsida har inte varit uppdaterad mycket under försäsongen men nu har det hänt lite och resultat från deras träningsmatcher har dykt upp. Märkligt nog saknas resultatet från matchen mot Götaholm, trots att matchen mot IFK:s u-lag (som spelades ett par dagar efter) finns med. Märkligt ;-)

Lekstorp
beger sig på träningsläger till helgen och resan går till Tånga Hed i Vårgårda med bland annat match mot Annelunds U-lag. Annelunds a-lag spelar i division 3.

United Africa måste köra intensiva och hårda pass då de (enligt sin hemsida) börjar träna 17.00 på torsdag på Kviberg 1. Det blir ett snabbt pass eftersom Götaholm går på 17.30...

#6

Helgmatcher...Enligt IF Mölndals hemsida (rättare sagt deras gästbok) blev det vinst med 2-1 över 6A-laget Marieholm.Lekstorp åkte på sin första förlust för året när division 5-laget Skepplanda blev för svåra. Matchen började dock bra för LIFMarcus Pätsi kan ge laget ledningen redan efter 6 minuter. Skepplanda svarar dock omgående med en riktig rökare från 25 meter rakt upp i nättaket. Efter detta har Lekstorp flera bra chanser, bland annat två bollar i stolpen, men det är ändå Skepplanda som kan kontra in 2-1. Detta resultat står sig även i halvtid. I andra tappar Lekstorp lite av sitt spel och det blir mest kamp, här kan även Skepplanda öka till 3-1. LIF skapar dock chanser, bland annat ett ribbskott, och genom att Marcus Pätsi fixar ett hattrick både reducerar och kvitterar Lekstorp. I slutet av matchen har Lekstorp ett jätteläge att avgöra men istället blir det Skepplanda som gör mål med bara 40 sekunder kvar av matchen.Olskroken testade Götaholms nya genrepsmotståndare Bosna IF och föll med 2-4. Enligt Krokens hemsida var de det bättre laget första halvtimmen och Robin Sundqwist kunde göra 1-0. Sedan släpps Bosna in i matchen och de kan kvittera innan halvtid. Bosna tog över i andra halvlek och Kroken fick jaga boll. Jonas "Söder" Söderströms fina nickmål var det enda som gladde i andra halvlek.Västkusten föll riktigt tungt mot 6D-laget Lundby 06. Lundby satte hög press direkt och VBK kom helt fel in i matchen och Lundby skapar chanser direkt. Lite oväntat är det ändå VBK som tar ledningen när Yonis Omar rinner igenom och blir fälld i straffområdet. Jonas Karlen sätter säkert straffen. Lundby kvitterar dock två minuter senare efter missförstånd mellan Västkustens backar och målvakt. Lundby öser på och kan gå till pausvila med en 5-1 ledning efter bland annat två mål efter hörnor och en hel del slarv från VBK. I andra spelar VBK upp sig och får lite tryck mot Lundbys mål och har bland annat ett ribbskott. Lundby kan dock kontra in 6-1 och även göra två mål till innan matchen är över.

Enligt tränare Kenneth Lindfors kom VBK snett in i matchen direkt och även om Lundby är duktiga så presterade VBK långt under normal standard. Lindfors vill trots förlusten lyfta fram Yonis Omar, Pouyan Babr och Moe Krayem-Lindfors.Resultat från Gole/Majornas hemsida.
-------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Plastögon, maneter & bostadsrätterTruppen luftades rejält och bara två spelare (Abdi och Felix) från startelvan mot Kortedala spelade från start mot Vrångö. Planen från början var ju att Jonsereds U-19 skulle stå för motståndet men nu blev det 6C-laget Vrångö istället. Laget slutade 8:a förra säsongen.

Aleks
Kevin-Felix-Mange-Koffe
Micro-Martin J(C)-JK-Gustav
Abdi-Andreas

Bänken:
Freddan
Tony
Rasta
Edvardsson

Matchen började med ganska mycket kamp och inget jätteordnat spel. Det såg dock stabilt ut bakåt med en spelsugen och som vanligt lagom grinig Mange. Inte oväntat hade Vrångö ett par fyrtorn i laget och en lite lurig forward (som förövrigt såg ut som killen i "Brölloppsfotografen" innan han klipper sig) som skapade lite oreda. Götaholm skapade lite lägen då man kunde hitta Abdi i djupet och han kunde använda sin snabbhet. Både Gustav och Micro hade lite skottlägen. Även Vrångö hade lite halvchanser.

Götaholm skulle dock fortsätta att vara farliga på hörnor. JK slog en underbar hörna som inte gick direkt i mål men som landade vid bortre stolpen där Abdi (som äntligen kom ihåg vart han ska vara på hörnorna) kunde slå in bollen i mål. Ett vackert mål!

Götaholm kunde även göra 2-0. En långboll nicktouchas bakåt av Vrångös mittback och Andreas hinner för målvakten och kan placera in sitt första a-lagsmål. Götaholmaren gratulerar!

Vrångö skapar en del farliga lägen och har även bud på en straff. Aleks gör en bra räddning på ett lågt skott och returen smiter utanför.

Spelmässigt en jämn halvlek där Götaholm tar tillvara på sina målchanser. Stört jubel (förutom målen) kom när Micro (i sina röda Traderaskor) fintade bort en Vrångåspelare så han gick omkull.

Det byttes lite i halvtid (Mange vek till exempel ner sig) och även några byten med 30 minuter kvar. Då kanske lokalfotbollens snabbaste anfallpar bildades då Rasta OCH Edvardsson klev in som forwards! Bengan gav Rasta fem minuter som anfallare innan han fick byta med JK och kliva ner som innermittfältare. Detta kan tolkas på olika sätt men Götaholmaren väljer alternativet att JK började bli trött på mitten ;-)

Vrångö för nu spelet lite mer och kan även reducera efter en frispark från kanten som till slut hamnar hos en Vrångöspelare som kan slå in bollen i mål. Efter detta flyttar Vrångö upp folk och Götaholm blir tillbakapressade och det blir lite rörigt. Det skapdes inga jättechanser men hade en hel del hörnor och inlägg. Götaholm kunde dock avgöra matchen med två snabba mål. Edvardsson fick en boll i djupet och målvakten kom ut för att rensa och bollen hamnade på fötterna på JK som kunde placera in sitt första a-lagsmål! Götaholmaren gratulerar förstås!

Vid 4-1 målet får Rasta frispark efter en halvgalen glidtackling från en Vrångöspelare vid mittplan. Freddan slår en snabb frispark till Abdi som vänder upp på mitten av offensiv planhalva. Som Matt Forte undviker han tacklingar och slinker igenom Vrångöförsvaret och kan placera in bollen i mål.

Det blir lite fram och tillbaka i slutet av matchen. Götaholm har en kontring där Rasta (helt fri med målvakten) lyckas missa målet, rykten säger att det var meningen som en chipp. Bengan hade troligtvis helt rätt när han snabbt plockade bort Rasta från anfallet. "Brölloppsfotografen" i Vrångö hade även ett friläge där han lobbar över. Troligtvis eftersom han hade olika färg på sina skor ;-)

En stabil seger och särskilt kul för JK och Andreas som fick näta. Felix var som vanligt en klippa i försvaret och bra att Abdi börjar hitta målet och inte bara de målgivande passningarna.


Den klassiska "ringen".

Peter Cech ringde, han vill ha tillbaka sin hjälm!

Felix visar hur en nickduell vinns!

Koffe ligger rätt i positionerna.

En hörna, eller som det heter på småländska "höna".

Lite mittfältskamp.

Vrångös anfallare.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det var även mycket humor denna dag. Det började redan under samlingen innan match. Någon skojar med Abdi om att vi spelar borta mot Vrångö (trots att de bytte om hos oss) och Abdi funderar en stund och frågar sen:


- Finns det maneter där?


Tyvärr glömde vi fråga Vrångöspelarna hur det låg till med detta.


Under genomgången pratar Bengan om något som ska sitta i ryggmärgen (kommer dock inte ihåg exakt vad). Det roliga var dock att samtidigt som han sa detta klappade han sig på magen. Inte helt hundra på att ryggmärgen sitter där ;-)


När det gäller bostadsrätt/hyresrätts-djungeln visade ju Freddie Wedberg prov på sitt okunnande häromdagen (till allas glädje). Storebror Daniel, som var och tittade på matchen, ville självklart inte vara sämre. Någon berättar för Wedberg om hans lillebrors floskel när det gällde Felixs lägenhetsköp varpå Wedberg svarar:


- Va! Har han köpt en till!


Jo, för det är väldigt ofta man köper TVÅ lägenheter.


Wedberg
fortsatte att dominera när han ville att Freddan skulle fixa en lägenhet till honom då Freddan jobbar för Stena. Han ville dock att det skulle vara en hyresrätt och ingen bostadsrätt. Väldigt ofta man kan fixa en bostadsrätt åt någon :-)

Som grädde på moset fick Freddie lite senare höra om Wedbergs fina kommentarer och då sågar han sin bror och tycker han är korkad. Då påpekar Felix att Freddie själv häromdagen inte hade koll på bostadsrätter och hyresrätter. Freddie svarar:


-Det var ju då. Nu har jag läst på!


Bröderna Wedberg
levererar alltid! Troligtvis skulle de kunna turnera i folkparkerna och dra fulla hus.


Wedberg försökte klättra över. Gick väl sådär...
----------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosonas match mot Utbynäs har blivit flyttad till onsdag då Utbynäs inte kunde få ihop tillräckligt med spelare.

----------------------------------------------------------------------------------------------Efter en jämn början på matchen kunde Croatia ta över spelet och efter en fin upprullning kunde Alexander Nylin slå in bollen i öppet mål. Fitim Aliu kunde öka på till 2-0 efter ett friläge. 3-0 kom efter ett väldigt fint anfall där Henok Berhane klackar fram bollen till en fri Bashar Ali. Målvakten gör dock en bra räddning men Joel Tesfai  kan slå in returen. Även 4-0 är riktigt fint då Vllaznim Ibishi erövrade boll vid eget straffområde för att driva bollen hela vägen mot mål. Styrsö försöker ställa offside men Vllaz "passade" till sig själv och kunde chippa bollen i mål. Styrsö reducerar med kvarten kvar på ett fint långskott. Croatia hade även bud på fler mål i slutet.

Verkar som Croatia har fått ordning på målskyttet. 8 mål på två matcher imponerar.  

----------------------------------------------------------------------------------------------

United Africa besegrade BK Skjutet med 4-2. Glöm inte att ta en titt på BK Skjutets underbara klubbmärke.

----------------------------------------------------------------------------------------------Öjersjö
spelade 2-2 mot IK Zenith och Mikael Kubic fortsätter att producera. Han satte ett friläge fram till 1-0 och spelade fram till det andra. Enligt Öjersjös hemsida slog Zenith mest långbollar i första halvlek utan att skapa jättemycket chanser förutom målet som kom efter ett friläge. I andra ligger ÖIF på för fler mål men trots bra chanser tröttnar man mot slutet och Zenith kan kvittera. Öjersjö skapar en del chanser i slutet men matchen slutar 2-2.

---------------------------------------------------------------------------------------------


Götaholmaren har för tillfället inget reslutat från matchen Marieholm - IF Mölndal. Genomgång av dagens matcher får vänta tills imorgon...

Götaholmaren får även passa på att önska Götaholms Felix Milkovic grattis på födelsedagen!

Till sist:

QPR tog en viktig bortaseger över Doncaster med 1-0 i går. Fortfarande 10 poäng ner till tredjeplatsen!

#6


Gårdamatch

Götaholmaren missade att Gårda spelar på söndag. Motståndare Majorna.

#6

Tvära kast!

Götaholms träningsmatchschema har denna försäsong inte riktigt blivit som planerat. Styrsö blev GAIK och Lindholmen drog sig ur genrepet.

Nu har även morgondagens motståndare Jonsereds U-19 dragit sig ur då de har dåligt med folk. I och med att Lindholmen drog sig ur har Götaholm försökt att få tag i en ny motståndare till den matchen (2 april). Vrångö hörde dock av sig till Groggen i tron om att det var denna helgen vi behövde motstånd, detta var dock innan Jonsered dragit sig ur! Som tur var kunde Groggen få tag i Vrångö igen och boka in dem som motståndare i morgon istället för Jonsered.

Många turer där men det är alltså Vrångö som står för motståndet i morgon. Samma plats (Kviberg) och samma tid (12.00)

Även motståndare för genrepet den 2 april är ordnat. Det blir Bosna IF.

Bosna IF återfinns i 6D, där de förra året slutade 4:a. Bra motstånd alltså i sista träningsmatchen innan serien.

Vrångö återfinns i 6C, där de slutade 8:a förra säsongen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

I tisdags föll som bekant Gårda BK med 3-2 mot Tollered och Götaholmaren har nu hittat Gårdas målskyttar. Carl Antti-Liedberg gav Gårda ledningen med 1-0 och Simón La Verghetta gjorde reduceringsmålet. La Verghetta är ny för säsongen från Qviding men har varit i Gårda innan och ska enligt rapporter vara ruskigt snabb! Götaholmaren jobbar på att gräva fram lite mer om Gårda gällande nyförvärv och annat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Då var det dags att kolla till helgens 6A-lag och deras träningsmatcher:

LÖRDAGEN 19/3 
   

GÖTAHOLM - VRÅNGÖ (Kviberg 12.00)

Vrångö hoppade i sista stund in när Jonsered backade ur. Götaholm kommer att rotera ordentligt och spela en hel del spelare som inte fått så mycket speltid ännu. Rykten dock om några rutinerade (och snygga) bänknötare. Götaholmaren har ingen jättekoll på Vrångö men var under en säsong med Rödbo IF ute i skärgår'n inte mindre än fem gånger. Pojkarna där ute äter sin gröt...

FC BOSONA - UTBYNÄS (Bläsebovallen 16.30)

FC Bosona försöker hitta spelet igen efter ett bottennapp mot GSIF (förlust 0-3 förra helgen) och motståndare är Utbynäs med Götaholms gamle tränare Ronny Svedberg i tränarstaben. Återstår att se om han lyckas bättre än sonen Pontus i går ;-). Bosona verkar komma med en stark trupp. Lösa rykten säger att Utbynäs har haft dåligt med folk på träningarna och ingen målvakt. Kan bli hårt mot ett taggat Bosona...

IK ZENITH - ÖJERSJÖ (Hovgårdsvallen 12.00)

Öjersjö har bara spelat tre träningsmatcher men vunnit alla och har imponerande målskillnaden 13-2! Möter här Zenith som åkte ur femman förra säsongen. Zenith har förlorat både mot Olskroken och Gårda BK under försäsongen (2-3 i båda matcherna).

MARIEHOLM - IK MÖLNDAL (Gunnaredsplan 12.00)

Upp-och-ner laget Marieholm möter 6B-laget IK Mölndal. Mölndal har förlorat mot Kroken med 2-1 tidigt på försäsongen.

CROATIA GÖTEBORG - STYRSÖ (Bergsjövallen 13.30)

Även Croatia möter ö-motstånd. Styrsö återfinns i 6C och blev tvåa i 7C (och gick upp) förra säsongen. Croatia tog första vinsten förra helgen och är på gång. De scoutade även Götaholms segermatch mot Kortedala och kanske snor Croatia Götaholms hörnvariant?

UNITED AFRICA - BK SKJUTET (Kviberg 16.20)

Matchtiden är lite oklar då det beror på om något annat lag har bokat planen ;-). UAFC spelar i alla fall sin tredje träningsmatch och motståndet (med det underbara namnet) BK Skjutet spelar i 7C

SÖNDAG 20/3

LEKSTORP - SKEPPLANDA
(Lekstorpsvallen 14.00)

Obesegrade LIF stöter på division 5-motstånd på söndag i form av Skepplanda. Laget kom 2:a i division 5 Västra men missade i kvalet (tillhör Västragötalands FF). Bra motstånd för Lekstorp alltså.

OLSKROKEN - BOSNA IF (Överåsvallen 12.30)

Stabila Kroken testar Götaholms nya genrepsmotståndare från 6D Bosna IF.

LUNDBY IF 06 - VÄSTKUSTENS IF (Sälöfjordplan 16.30)

VBK jagar första segern och gör ett försök mot Lundby som slutade 6:a i 6D 2010.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda BK spelar på tisdag mot BK St Jacob.
Elisedal verkar inte spela förrän nästa helg (27/3) mot FC Sparta.
Björndammen spelar mot BK St Jacob på tisdag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------    
  
Glöm aldrig att det inte är över förrän den tjocka damen i vikingahjälm sjunger. Djurgårdens hockeylag har precis hämtat upp 0-3 i matcher mot Luleå till 3-3...


#6


Matchvinnare: En Felix!Götaholm kom laddade till derbyt mot seriesegrarna i division 5A 2010 Kortedala IF. Bengan hade snickrat ihop följande lag:

Målvakts-Johan
Freddan-Victor-Felix-Tony
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Freddie
Martin J
Koffe

Matchen började lite trevande men det var Kortedala som hade övertaget och tryckte tillbaka Götaholm. Dock utan att skapa några jättechanser. Kortedala hade några långskott och Johan får göra några ingripanden. Götaholm lyftet långt i början men efter ett tag får man ner bollen och hittar lite spel på mittfältet. Både Tobbe och Shafie har några bollar att jobba med även om Götaholm borde vänt spelet ännu mer. Matchen står och väger lite och Kortedala har aningen mer boll men Götaholm står upp väldigt bra. Kortedala är på väg igenom några gånger med antagligen Götaholms backlinje där med en fot eller så är Johan bra med. En stund innan halvtid har Götaholm en hörna. Bollen rensas iväg och Kortedala kan ställa om blixtsnabbt. Deras spelare som har bollen driver in i straffområdet och Johan kommer ut men bollen placeras i mål.

Götaholm har några vassa kontringar där sista passen tyvärr inte går fram och första halvlek slutar 1-0 till Kortedala. Gamle götaholmaren Tim Berndtson spelade hela första halvlek för Kortedala och såg pigg ut. KIF bytte nog nästan hela laget till andra halvlek och båda Tom Berndtson och Pontus Svedberg kom in.

Kortedala börjar andra halvlek lite bättre och har lite piggare ben men Götaholm står upp bra och jämnar ut spelet. Båda lagen har en hel del chanser i andra halvlek. Abdi får en hel del bollar att jobba på. Han har även 2-3 riktigt bra chanser. Även Natti har en bra chans i straffområdet. Det blir dock en lite oväntad matchvinnare. Götaholm får en frispark en bit in på offensiv planhalva och Edvardsson drar in den mot mål. Den touchar någon spelare och sedan touchar den Felix som kommer springande och ställer Kortedalas målvakt helt. 1-1!

Kortedala höjer nu tempot lite och skapar lite halvchanser men Johan är bra med. Kortedala har en del vassa omställningar och Rasta får till exempel ta ett gult kort för att stoppa en kontring. Det var bara att suga tag i tröjan och syna ostskivan.

Segermålet kommer på en hörna. Felix tar den och den går med inåtskruv mot första stolpen och över Natti och Victor trycker undan sin gubbe och bollen går direkt in! Underbart skönt och 2-1 till Götaholm!

Kortedala trycker självklart på för en kvittering men slår väldigt mycket långbollar, vilket är tacksamt för Felix och Victor. Götaholm bjuder väl inte på något skönspel i slutet men segern bärgas!

Sett över hela matchen har Kortedala mer boll men ser man till vassa målchanser så har Götaholm fler och behöver inte be om ursäkt för vinsten. Underbart jobb!

Viktigt dock att inte detta leder till hybris. Som Tobbe sa till Victor när han gick: Hem och sug! Götaholm får suga på den här karamellen ett par dagar och sedan fokusera vidare!

Dagens Wedberg stod Freddie för: Felix berättar att han precis köpt en lägenhet.

Freddie frågar: Är det hyresrätt eller bostadsrätt?
Felix svarar: Är du dum eller, klart det är en bostadsrätt?
Freddie: Man vet aldrig!

Lite poker och kanske några kalla efter matchen på lördag med laget. Tom och Pontus är inbjudna!

#6


Genrepet i fara!

Nytt rekord med det tredje inlägget för i dag. Tyvärr kommer det av en tråkig anledning. Götaholm kommer inte att spela mot Lindholmen den 2 april då de dragit sig ur.

Matchen skulle varit Götaholms genrep inför premiären och nu saknas det alltså motståndare.

Så, nu söker alltså Götaholm motståndare till lördagen den 2 april, planen är Kviberg och matchstart 12.00. Helst vill vi ha motstånd från någon av de andra 6:orna.

Ring Görgen: 0708 13 53 30

#6 


Björndammenmatch!Resultatet från söndagens match mellan Björndammen och Härryda har dykt upp och BBK tog sin första seger 2011. Det var dock Härrydas b-lag som stod för motståndet och inte a-laget.

#6

Gårdamatch!I går spelade Gårda BK träningsmatch mot division 5A-laget Tollereds IF. Laget hamnade på 8:e plats 2010. Enligt rapporter på Tollereds hemsida så började Tollered trögt vilket vi på Götaholmaren tolkar som att Gårda var piggare. 0-0 i halvtid innan Gårda kunde ta ledningen. TIF vänder dock matchen med tre raka mål innan Gårda kan hyfsa till siffrorna. "Gårda var bra med så länge de orkade" går det att läsa i TIF:s matchrapport. Åsikterna går lite i sär då Gårdas målvakt Richard Chang menar att TIF knappt var över halva plan i första halvlek.

Vidare i matchrapporten går det att läsa att: I andra halvlek var dock vi numret för stort för Gårda och spelade riktigt bra stundtals.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren jobbar just nu på en guide till allt man behöver veta inför seriestarten i 6A: övergångar, rykten, försäsongsmatcher, statistik och rankning inför serien.

Detta dyker förhoppningsvis upp inom en vecka...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Derbymatch i morgon för GötaholmKortedala står för motståndet på Kviberg (18.30). Lär bli en hel del goa dueller mot gamla götaholmare som Tom, Pontus och Sladjan :-)

#6Ljungan is back!

Veckans enda träning för Götaholm (eftersom det är matcher både torsdag och lördag) genomfördes på Kviberg och det var väl ett hyfsat pass. 19 spelare dök upp och mest glädjande var att Ljungan var på planen igen. Han kände dock av sin axelskada och kommer inte att medverka varken på torsdag eller lördag.

Träningen inleddes med lite passningsövningar då detta moment inte kändes helt stabilt under lördagens match mot GAIK. Efter detta blev det lite två mot två spel med väggar, en riktigt jobbig övning.

Resten av träningen så blev det två-mål. Lite oväntat så fick Ljungan agera forward i det ena laget. Något han gjorde helt ok med ett par baljor.

På torsdag är det Kortedala som gäller i en svår match, eftersom den spelas på Kortedalas träningstid blir det nog inte 2 x 45. Matchstart 18.30 Kviberg.

På lördag är det Jonsereds U-19 som står för motståndet och Götaholm kommer att rotera in en hel del spelare som inte fått så mycket speltid hittills under försäsongen. Rykten säger även att Magnus Augustsson är aktuell för spel!

--------------------------------------------------------------------------------------------


I går spelade Elisedal mot Lokomotiv och gick på en riktig mina. Underläge 6-1 i halvtid och skadad målvakt. Elisedal spelade upp sig lite i andra och fick stopp på flödet av baklängesmålen. Slutresultatet skrevs till 8-2 till Lokomotiv. Riktigt tungt för EIS.

--------------------------------------------------------------------------------------------

En av fördelarna med att United Africa "lånar" vår plan är att Götaholmaren kan få reda på hur det gick för dem i helgen. Enligt den spelare vi pratade med blev det 2-2 mot Lärje/Angered. Ett Lärje som bestod av mestadels juniorer.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Från Öjersjös tränare Johan Andersson har vi fått rapporter att laget slog Alingsås Internationella FF med 4-0. Helt ok resultatmässigt men mer att önska spelmässigt, särskilt i första halvlek, enligt Andersson. Mikael Kubic fortsätter att göra mål och blev tvåmålsskytt. Övriga mål av Markus Halldin och Tobias Moberg.

--------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Lite mer från helgen...Svårlästa Marieholm spelade alltså lika mot Masthugget som förväntas fightas i toppen av 6C. Hugget lär dock ha saknat en hel del spelare.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Resultat saknas fortfarande från Öjersjö - Alingsås Internationella FF och även Björndammen - Härryda.

Stort frågetecken på om matchen United Africa FC - Lärje/Angereds juniorer spelades.

Just nu spelar Elisedal mot Lokomotiv.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lite mer matnyttigt från Croatias seger över Lindholmen har dykt upp på Croatias hemsida.

Croatia har mycket boll i början men bolltempot är lågt men laget skapar ändå ett par halvchanser. Ledningsmålet kommer genom Bashar Ali på ett långskott. Tempot i matchen fortsätter att vara lågt men Lindholmen kan göra två kontringsmål och ta ledningen. I slutet av matchen är det spel mot ett mål och Croatia lyckas göra tre mål i slutet och vinna matchen. Målskyttar var Fitim Aliu, Alex Nylin och Vlaznim Ibishi. Enligt tränare Dragan Prorokovic gör Croatia sin spelmässigt sämsta match i år men att det blev vinst gladde självklart.

Hela matchrapporten finns HÄR.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6Händelserik helg...I går spelade Götaholm sin femte match för året och efter att Styrsö inte kunnat spela (pga av cupspel) blev det alltså GAIK som stod för motståndet. Ett riktigt stabilt och duktigt motstånd skulle det visa sig. Tränarstaben hade i alla fall plockat ut detta lag:

Aleks
Freddan-Victor-Filip-Felix
Tony-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Freddie
Martin J
Koffe

Noterbart är att Götaholm på sina fem matcher i år inte spelat två matcher med samma fyrbackslinje någon gång. Nio olika spelare har startat i backlinjen under försäsongen.

Det märktes direkt att GAIK bestod av ett gäng rutinerade herrar och att Götaholm skulle få jobba hårt. Det stod också klart att Götaholm skulle få det svårt i luftrummet. GAIK hade faktiskt en boll inne efter bara ett par minuter då en frispark från kanten nickades i mål. Domaren hade dock hittat en offside.

Götaholm hade väldigt svårt att hitta uppspel på mitten eller på fötterna på sina anfallare och det matades mest med långbollar. I början skapar dock Götaholm lite halvchanser och kan även ta ledningen efter en hörna. Hörnan slås av Felix och den skruvar sig faktiskt i mål även om en GAIK-spelare är på bollen. Vissa avundsjuka vänstermittfältare hävdar bestämt att det var självmål men här på Götaholmaren noterar vi ett Felix-mål.

GAIK jobbade sig in i matchen och det kändes farligt så fort de fick hörnor eller frisparkar som de kunde lyfta mot mål. De rörde sig mycket och försökte hålla ner bollen. Götaholm kändes lite stressade och många bollar tjongades i väg utan adress när det hade gått att hålla bollen inom laget.

Trots detta gör även Götaholm 2-0. Abdi fick lite bollar att jobba med i djupet och i ett av dessa lägen tog han sig in i straffområdet. Där anser domaren att Abdi blir fälld och pekar på straffpunkten. Det ska tilläggas att straffen kan arkiveras under rubriken "billig" då Abdi föll väldigt lätt.

Rasta fortsätter att vara 100-procentig från straffpunkten i Götaholmströjan. Målvakten gick åt ena hållet och bollen åt det andra.

GAIK fortsätter dock att mala på och pressa Götaholm som har väldigt svårt att få till något ordnat spel. Trots detta vaskar man fram ett par chanser till i första halvlek. Rasta har ett hyfsat volleyskott efter en hörna som tyvärr går rakt på målvakten och Natti har ett bra lobbläge när det blir missförstånd i GAIK-backlinjen och deras målvakt är långt ute.

GAIK skapar fler och fler chanser och Aleks får göra några svettiga och får även hjälp av Freddan som räddar en boll på linjen. Till slut kan GAIK reducera efter en hörna. Aleks får inte riktigt undan bollen och en GAIK-spelare kan stöta in bollen från nära håll. Det dröjer inte länge förrän kvitteringen kommer. En djupledspassning går mot Götaholms straffområde och både en GAIK-anfallare och Götaholms mittbackar är på väg mot bollen samtidigt som Aleks kommer ut för att rensa. Aleks hinner först men rensningen hamnar hos en GAIK-spelare ute på kanten. Han slänger iväg ett skott mot mål som lite turligt touchar några spelare och går i mål. Lite turligt mål men med tanke på alla GAIK-chanser så var det helt logiskt.

Andra halvlek ser tyvärr likadan ut och GAIK fortsätter att kontrollera spelet. Götaholm har väldigt svårt att hålla bollen inom laget utan det blir mest chansbollar. GAIK fortsätter att skapa chanser, särskilt på fasta situationer då nästan alla bollar gick mot GAIK:s duktige lagkapten Jonas Andersson som nog inte förlorade en nickduell under hela matchen. Han hade ett par lägen som nog borde resulterat i mål. GAIK har dessutom en boll i insidan av stolpen efter ett friläge. I slutet av matchen blir det lite öppnare spel och Götaholm skapar faktiskt lite chanser och lite spel. Tobbe får äntligen ett par bollar på sin kant och kan komma förbi och slå in bollen. GBK har även ett par hörnor som blir halvfarliga, Tony är närmast men hans skott går över. Abdi får också en bra chans efter fint spel på mitten, uppspel på Natti som lägger hem på Freddie som på ett tillslag slår den i djupet på Abdi. Han utmanar och kommer förbi sin gubbe men skottet räddas av målvkaten.

Inte helt oväntat fick Tobbe en ostskiva av domaren efter en glidtackling som var lika sen som ett SJ-tåg i en snöstorm.

Andra halvlek slutar mållös och matchen slutar alltså oavgjord. Något som Götaholm ska vara väldigt nöjda med. GAIK är ett riktigt bra lag, tunga att möta, duktiga i luften, och det märks att de har många spelare som spelat mycket matcher högre upp i seriesystemet. Det var riktigt jobbigt på innermittfältet, särskilt mot lagkapten Andersson (med ett förflutet i bland annat IFK Göteborg, BK Häcken, SG-97 och senast Sandarna).

Götaholm såg inte helt bekväma ut med boll men ska man hitta positiva saker så fortsätter laget att göra mål även om spelet inte alltid stämmer. Dessutom slutade ju matchen faktiskt oavgjort även om GAIK hade bättre spel. GBK fick sig helt enkelt en riktig genomkörare och det är bara att blicka framåt. På torsdag står Kortedala för motståndet.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Innan matchen dök lite oväntat Alexander Berg upp. Väldigt starkt gjort då han dagen innan haft ännu en operation. Vi på Götaholmaren hoppas att allt går bra och att vi får se Berg på planen framöver...

Efter matchen blev det lite mat i klubblokalen och lite information från delar av styrelsen. Kvällen fortsatte med lite poker för vissa och till slut rullades det lite hatt i Göteborgs centrala delar. Rykten säger att delar av laget kan ha hamnat på Dingon en stund. Vissa icke namngivna spelare hade vissa problem att komma in. Andra icke namngivna spelare vek även ner sig och kom aldrig med ut. Sladjan dök upp vid en spårvagnshållplats och han verkade laddad inför torsdagens drabbning...

-------------------------------------------------------------------------------------------Efter flera fina matcher med många mål och fin anfallsfotboll tog det stopp för FC Bosona i går då laget föll tungt mot Studenterna. Bosona var inte alls med i matchinledningen och GSIF kunde skapa två-tre bra lägen i början. GSIF satte hög press på Bosona och tryckte upp med sina ytterbackar. Det är också så GSIF tar ledningen, en ytterback kan ostört ta sig upp och slå in bollen i straffområdet där det sedan blir mål.

Bosona höjer sig lite efter detta och hittar lite djupledsspel och får ett utmärkt läge att kvittera då laget tilldöms en straff. Haris Memisevic tar dock inte tillvara på denna chans och får vänta på sitt första mål för klubben. Första halvlek slutar 1-0 till GSIF.

Bosona gör lite byten till andra halvlek och försöker få in lite pigga ben. GSIF kan dock ganska omgående göra 2-0 på en retur efter ett skott. Bosona höjer sig efter detta men får för första gången i år kliva mållösa från planen. Haris Memisevic hade några bra lägen men bollen ville inte in. Istället utökar Studenterna till 3-0.

Bosonas matchrapport hittas HÄR. Där är det ord och inga visor från tränare Grebovic, som var allt annat än nöjd efter matchen.
---------------------------------------------------------------------------------------      Olskroken fortsätter att imponera i träningsmatcherna och i går besegrades Lövet/Johanneberg med 3-1. Att Jonas "Söder" Söderström gjorde två av dessa var väl ingen högoddsare. Även Ralph Mohlin gjorde mål för Kroken. Om matchbilden vet vi i nuläget inte så mycket, Lövet summerade matchen med tre ord: felbeslut, felbeslut och felbeslut.

Detta går även att läsa på i Krokens gästbok:

"För er som är intresserade av träningsmatcher och statistik från våra kommande motståndare i 6A så måste jag rekommendera Götaholmaren framför Fiskebäckaren. Där syns även att våra matchrapporter synas, skriv om och saxas."

Där ser man...

---------------------------------------------------------------------------------------------Lekstorp fortsätter att spela bra och i går blev det 1-1 mot division 4-laget Rannebergen. Enligt rapporter kom RIF till spel med sitt a-lag, sånär som på ett par spelare. Målskytt för LIF blev Sebastian Fransson på straff i 65:e minuten. RIF kvitterade med fyra minuter kvar. Götaholmaren får återkomma gällande matchbilden när en matchrapport dyker upp.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Croatia tog en fin skalp när Lindholmens BK kunde besegras med 4-2 och första vinsten för 2011 bärgades. Bashar Ali, Fitim Aliu, Alex Nylin och Vlaznim Ibishi gjorde Croatias mål.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------Västkusten såg fram emot en tuff match mot Hönö då motståndarna ligger högre upp i seriesystemet, men tanken var att VBK skulle försöka fortsätta att ha stort bollinnehav och skapa chanser.

De första 20 minuterna av matchen dominerar Västkusten matchen och skapar 3-4 bra lägen. Tyvärr sitter oskärpan i från tidigare matcher och bollen vill inte in. Hönö är knappt över halva planen i matchinledningen. Matchen jämnas dock ut och Hönö vaskar fram lite halvchanser och kan även ta ledningen. Ett misslyckat skott blir till en perfekt passning och en fri Hönö-spelare kan rulla in bollen bakom tränare Kenneth Lindfors som fått hoppa in i kassen. Efter detta blir VBK lite för ivriga och letar får många avgörande passningar och Hönö har inga problem att försvara sig. Båda lagen skapar lite halvchanser innan halvtid.

Andra halvlek börjar som den första med övertag i bollinnehav för VBK men Hönö ligger rätt i sina positioner och även om VBK skapar lite halvchanser har Hönö koll på läget. Hönö straffar VBK när de inte ligger rätt i sina positioner och kan skapa flera bra lägen. Ett av dessa lägen resulterar i mål, Hönö bryter ett uppspel och kan kontra på kanten och göra mål från en dålig vinkel. Möjligen att tränare Lindfors får ta på sig målet. Västkusten spelar upp sig igen och lugnar ner spelet lite. Detta resulterar i flera bra chanser men Hönös målvakt storspelar och Hönö kan ännu en gång förvandla en snabb kontring till ett mål och göra 3-0. Hönö kan även öka på till 4-0, även detta ur dålig vinkel och lite av en målvaktstabbe. Hönö får sedan en spelare utvisade och VBK kan tröstmåla genom Aamir Fouad som kan nick in ett inlägg.

Tränare Lindfors sammanfattar matchen med att VBK har (som i många andra matcher) stort bollinnehav men väldigt svårt att omsätta chanserna till mål. Hönö var dock ett stabilt och väldigt organiserat lag som kommer att hamna högt i femman. Tränarstaben vill framhålla Jonas Karlen, Erik Lukasc och Pouyan Babr.

Götaholmaren tackar Kenneth Lindfors för matchrapporten.

---------------------------------------------------------------------------------------

Det saknas som vanligt reslutat i en hel del matcher. Marieholm-Masthugget är en av dessa. Götaholmaren får även återkomma när det gäller Öjersjö - Alingsås Internationella FF.

---------------------------------------------------------------------------------------  

I dag har Björndammen spelat mot Härryda och möjligen har United Africa mött Lärjes juniorlag. I alla fall enligt förbundets hemsida. Inga reslutat från dessa matcher går att finna...

---------------------------------------------------------------------------------------

Elisedal har match i morgon mot Lokomotiv. Vissa indikationer i Elisedals hemsidas gästbok kan tolkas som att skyttekungen Martin Delmoro lämnat klubben.

---------------------------------------------------------------------------------------QPR tog en viktig hemmaseger mot Crystal Palace med 2-1 efter två mål av islänningen Heidar Helguson. QPR glömde snabbt förlusten mot Millwall i veckan och har tagit ett rejält grepp om serien. Mot PL!

#6 (även om det var #7 i matchen mot GAIK)

Inför helgen & lite annat gött...

Götaholmaren börjar med att meddela att Nemanja "Nemo" Savovic lämnar Götaholm. Nu i veckan slogs det tyvärr fast att Götaholm inte kommer att få ihop ett juniorlag till nästa säsong vilket gör att Nemo lämnar för spel i Sävendalens juniorlag. Det har varit många turer i fallet och Nemo har varit och tränat med Sävedalen vid flera tillfällen.

Riktigt tråkigt tycker vi här på GötaholmarenNemo redan förra året knackade på dörren till a-lagsspel i Götaholm och spelade flera matcher. I år hade han med största sannolikhet fått en hel del speltid, särskilt då han kan användas på flera positioner och eftersom han utvecklas och blir bättre hela tiden.

Förhoppningsvis hämmas inte Nemos utveckling av att spela juniorfotboll ett år till istället för seniorfotboll men det är bara att respektera Nemos val och önska honom lycka till!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppslutningen till gårdagens träning får betyget "sådär". Kanske var det den tidiga träningstiden, kanske var det vädret som påverkade. 14 spelare varav två målvakter blev iallafall facit.

Större delen av träningen gick åt till att spela 4 mot 4 utespelare på en ganska liten plan med målvakter. Det rullades på tre fyramannalag där det vilande laget agerade väggar.

Spelet var hyfsat och tempot bra. Med den första bollkontakten i den första matchen gjorde Tony mål. Aleks bjöd som vanligt på några fina TV-räddningar men även en fin dubbelräddning där han fångade bollen framför fötterna på Natti. Felix var tillbaka i spel och vid ett tillfället lyckades han finta omkull Tobbe så att han blev liggande en stund. Väldigt roligt! Martin J stod för träningens miss då han sköt bollen över från en meter, kanske var det en dålig pass? Victor var tillbaka i spel och sköt på allt, en del gick på mål andra fick Lillen hämta i grannkommunen...

Inför morgondagens match mot GAIK är det fortfarande en del spelare på skadelistan. Både Ljungan och Mexico saknas. Edvardsson tränade för fullt i går men missar matchen på grund av jobb men Felix är med i matchtruppen. Aleks kommer att stå hela matchen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------Resultatet från förra lördagens träningsmatch mellan Lindholmen och 6A-laget Marieholm har äntligen kommit in. Så mycket mer om själva matchen än just resultatet finns dock inte.Marieholm spelade även i Östra Cupen i onsdags där det blev en tokförlust mot Bergsjö IF med hela 1-6. Marieholm fortsätter att blanda och ge.

---------------------------------------------------------------------------------------------------FC Bosona fortsätter med sitt täta matchande och fortsätter även att rada upp vinster. I går besegrades 6C-laget Grimmereds BK med hela 5-1Bläsebovallen.

På grund av det täta matchandet saknades flera "ordinarie" spelare i FC Bosona, bland annat Darmin Muslimovic, Haris Memisevic och Sean Grebovic. Tanken med de många träningsmatcherna är att många spelare ska få chansen att visa upp sig. Med tanke på resultatet så verkade dessa "ordinarie" spelare inte saknas ;-)

Bosona börjar matchen med att rulla och hålla bollen inom laget. Det dröjde inte heller länge innan laget började skapa målchanser och möjligen skulle Bosona haft en straff tidigt i matchen. Ledningsmålet kom i allafall genom Tommy Lundqvist fint framspelat av Elvin Motovac.

Grimmered svarade dock direkt genom att kvittera efter en tilltrasslad situation i Bosonas straffområde. I denna situation blir även Bosonas Nima Ahmadyan skadad.

Bosona återtar dock ledningen och Motovac ligger även bakom detta mål med ett fint inlägg som Asmir Tahmaz kan dra in på volley. Grimmered tillåts inte skapa mycket framåt och innan halvtid avgör Bosona matchen med två vackra mål till signerade Amir Hadzic och Elvin Motovac.

Bosona fortsätter att spela rolig anfallsfotboll i andra halvlek och matchens gigant Elvin Motovac gör sitt andra mål. Ett mål som enligt rapporter var riktigt snyggt. Bosona kontrollerar matchen helt och kan rulla boll resten av matchen.

Bosona imponerar igen, särskilt med tanke på att starka många namn saknas. Truppen känns verkligen bred...

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Som vanligt är det många träningsmatcher med 6A-intresse till helgen. Götaholmaren har självklart full koll:

LÖRDAG 12/3

GÖTAHOLMS BK - GAIK
(Kviberg 12.00)

GAIK fick hoppa in när Styrsö gick vidare i cupen. Förra året befann sig Göteborgs AIK i femman och i år spelar man i 6B. Blir en bra värdemätare för Götaholm. GAIK har cup- och träningsspelat bra och har på sina fem matcher fyra vinster och en förlust.

FC BOSONA - GÖTEBORGS STUDENTERNA (Bläsebovallen 16.30)

Bosona fortsätter sitt hårda träningsmatchande och ställs i morgon mot division 5-laget Göteborgs Studenterna (5:a i 5A 2010). Bosona har som tradition att spela träningsmatch mot Studenterna men jagar fortfarande första segern.

LINDHOLMENS BK - CROATIA GÖTEBORG (Krokängsplan 12.00)

Croatia jagar första segern 2011 men kommer att få det tufft mot Lindholmen. LBK missade i kvalet till femman förra säsongen och slog Marieholm med 2-1 förra helgen.

LÖVET/JOHANNEBERGS IF - OLSKROKENS IF (Guldheden Södra 12.00)

Kroken har sett stabila ut hittills och fått några nya intressanta namn. I morgon ställs de mot 6B-laget Lövet/Johanneberg som slutade 6:a förra säsongen. I Lövets matchtrupp återfinns faktiskt två gamla Rödboprofiler, nämligen den evigt unge Peter "Peppedinho" Andreasson som gärna kör en klackpassning med tittfint och även den sorkdödande lastbilschaffisen med de vassa armbågarna - Christoffer Wange. Om den gode Peppe spelar på mitten lär Krokens mittfält få se upp ordentligt, inom mittcirkeln i alla fall ;-)

MARIEHOLM BoIK - MASTHUGGETS BK (Gunnaredplan 12.00)

Ska bli intressant att se hur Marieholm reagerar efter storförlusten mot Bergsjö IF i cupen i veckan. Motståndet i morgon står Masthuggets BK för, enligt Dalla på Fiskebäcksbloggen blir "Hugget" att räkna med i toppen av 6C. Förra året blev det en mittenplacering. Har värvat mycket, balnd annat ett gäng spanjorer!

RANNEBERGENS IF - LEKSTORPS IF (Hjällbovallen 14.00)

Rannebergens a-lag ligger i division 4 men enligt förbundets sida är det reservlaget som möter Lekstorp. Hur som helst blir det säkert en bra värdemätare för det ännu obesegrade Lekstorp.

ÖJERSJÖ IF - ALINGSÅS INTERNATIONELLA FF (Öjersjö IP 14.00)

Efter att ha vilat förra helgen kliver Öjersjö in i träningsmatchandet igen. Motståndare är AIFF som återfinns i division 6 Alingsås, där de slutade trea förra säsongen. Ska bli intressant att se om Öjersjö har konserverat formen sen 6-1 överkörningen av Hyppeln

VÄSTKUSTENS BK - HÖNÖ IS (Kviberg 15.00)

VBK ställs mot division 5-motstånd i morgon då Hönö IS drar till fastlandet och närmare bestämt Kvibergs konstgräs. Västkusten verkar ha hittat ett bra spel men saknar skärpan framför mål. Kanske lossnar det mot Hönö?

SÖNDAG 13/3

LÄRJE-ANGEREDS IF (Juniorer) - UNITED AFRICA FC
(Bläsebovallen 12.00)

Enligt förbundets hemsida ska denna match spelas på söndag, den finns dock inte med på UAFC:s hemsida. På Lärjes hemsida går det bara att läsa att u-truppen spelar på lördag mot FC Bosonas juniorlag. Frågetecken alltså på denna match...

BJÖRNDAMMENS BK - HÄRRYDA IF (Furulundplan 15.15)

Björndammen jagar första segern för 2011 och får nog något att bita i då division 5-laget Härryda (som vann 6B ganska överlägset 2010) står för motståndet...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda BK skulle ha spelat mot Mölndal i helgen men den matchen är enligt Gårdas hemsida inställd.

Elisedal spelar på måndag 14/3 mot Lokomotiv.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tycker det är underbart att nästan alla 6A-lag är i gång i helgen!

Resultat och uppdatering för lördagens matcher kan dröja till söndagen på grund av förtäring av alkoholhaltiga drycker under lördagskvällen...

#6      


Ny CroatiaförlustCroatia letar fortfarande efter den första vinsten för året och de får vänta lite till då Bengans gamla lag Anneberg vann med matchens enda mål.

Det var Croatia som tog tag i spelet direkt på en blåsig Bergsjövall. Laget spelade rappt och snabbt och deras anfallare utmanade mycket. Dock ledde detta inte till några jättechanser utan anfallen fastnade ofta på Annebergs mittbackar.

Efter en kvart skapar AIF sin första chans men i detta skede av matchen har även Croatia två riktigt bra chanser, bland annat ett friläge. Första halvlek går utan tvekan till Croatia som för matchen och pressar tillbaka Anneberg.

AIF spelar upp sig i andra halvlek och täpper till bakåt samtidigt som man även skapar chanser framåt. Efter en halvtimme in i andra halvlek har AIF bland annat ett friläge som dock missas. Ledningen ska dock komma efter att AIF fått en straff. Johan Utas förvaltade den väl och gav AIF ledningen.

Croatias tränare Dragan Prorokovic var nöjd med spelet men hade självklart sett några mål från sitt lag.

En matchrapport hittas på Annebergs hemsida.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så efter fem matcher har Croatia ännu inte vunnit någon match. Något de ska vara oroliga över? Nja, kanske inte direkt då träningsmatcher mer handlar om att hitta spelet och hitta rätt positioner för rätt spelare. På ett sätt är det bättre att spela bra på en träningsmatch och förlora än att spela uselt och ändå vinna.

Att Croatia, trots mycket bollinnehav, bara gjort 4 mål på 5 matcher (varav 3 kom mot Lekstorp) kanske ska oroa lite och dessutom spelar ju för tillfället inte Lesic och Sephai som tillsammans gjorde 31 mål förra säsongen. Här ska dock inte glömmas att Croatia har valt träningsmatcher mot bra motstånd ofta högre upp i seriesystemet.

Att Croatia kommer att återfinnas i toppen tvekar vi på Götaholmaren inte om, men ska det räcka enda fram måste det stora bollinnehavet och målchanser resultera i mål...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rykten säger att ännu en snabb anfallare ska prova lyckan hos Götaholm, spelaren ska spelat för klubben innan...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marieholm spelar Östra Cupen i dag (matchen började 20.00) mot Bergsjö IF. Fortfarande dock inget reslutat mot Lindholmen...#6   

Lördagsmatchen fixad!

Det blir match på lördag, motståndet blir GAIK. Samma starttid 12.00 och samma plats, Kviberg.

GAIK åkte ur 5A förra säsongen och återfinns denna säsong i 6B.

Förhoppningsvis så förstör inte snön detta...

#6

Lördagsmatchen hotad!

Fick precis ett samtal från Groggen. Styrsö kommer inte att kunna spela träningsmatch på lördag då de lite oväntat gått vidare i Västra Cupen (detta borde iofs Götaholmaren själva kunnat lista ut).

Detta gör att Götaholm står utan motståndare just nu!

Är det någon från något annat lag som läser bloggen går det bra att kontakta Görgen om man kan hoppa in och spela på lördag.

Görgen: 0708 13 53 30

Götaholm vill helst möta ett division 6-lag.

#6

BK Lättskadat

Dagens träning började bra med lite uppvärmning med nummerboll men efter ett tag så fick första gubben kliva av. Detta var Felix efter en Freddan-tackling.

Efter uppvärmningen var det dags för dagens konditionspass: 20-40-60-80. Detta går helt enkelt ut på att man jobbar två och två och sedan springer den första gubben fram 20 meter och vänder och sedan springer nästa till 20 meter och vänder och så vidare upp till 80 meter. Detta gjordes 6 gånger. En bra genomkörare och lite trötta ben. Denna övning är lika rolig som den låter. Rykten går att Gurra gick in i andra andningen och fick en endorfinöverdos och kollapsade ett tag ;-).

Efter detta var det spel på nästan helplan. När spelet började var vi 19 eller 20 gubbar men när det avslutades var vi nere på 14 eller 15. En efter en klev av med diverse skavanker, Andreas, Freddie, Tony och Shafie. Detta påverkade självklart spelet då det fick ändras en massa och flyttas runt gubbar.

Glädjande annars att Victor dök upp, lite sent men han var ändå där. Han kan ha gjort några ryck, men han gick i allafall mycket. Tyvärr har en ny skada att tampas med. Han skar sig på en elak bananlådaICA i dag...

Glädjande även att Edvardsson var tillbaka i spel. Han var så pigg att han till och med blev nedsparkad av okänd spelare i det andra laget.

Även Micro var på träningen i dag. Med sig hade han ett par nya röda Adidas, 300 spänn på Tradera! Bonne!

På lördag blir det match mot StyrsöKviberg och efter detta lite käk i klubblokalen. Efter maten hade vissa av oss tänkt att stanna kvar och kanske spela lite poker, kanske ta en kall KB-Apelsin eller möjligen Royal Cola. Så boka gärna lördagen för lite häng med laget. Inte omöjligt en förfest/utgång kanske ;-)

Tyvärr verkar det också som Groggmobilen har gått i graven. Groggen dök i dag upp i något som liknande en gammal likbil...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu pågår inte bara Barcelona mot Arsenal utan även Croatia mot Anneberg. Matchen började klockan 20.00 på Bergsjövallen. Anneberg är Götaholms tränare Bengt Jeanssons gamla lag som spelar i division 5 Norra Halland.

Denna division innehåller klassiska lag som Kung Karl BK, Bua IF och IF Böljan...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren jagar fortfarande resultatet mellan Lindholmen och Marieholm utan någon större lycka.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Götaholms motståndare på lördag, Styrsö, rankas som 6C:s femte bästa lag av DallaFiskebäcksbloggen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tog sig ett lite snack med Krokens nya tränare Ray Pantzar om hur det känns efter några månader av försäsong med sitt nya lag. Ray är nöjd med både träningar och träningsmatcher och han försöker gå runt med en hel del folk för att få sig en uppfattning om alla spelarna i truppen. Det går helt klart åt rätt håll och laget börjar formas. Något Ray har försökt att införa är lite mer organisation på planen och han säger även att det är en väldigt positiv klubb med ett gott gäng.

Olskroken har även ett par nya spelare:

Robin Sundqwist från Bokedalen
Peter Gustavsson från Sävedalen
Peter Waern från Lunden/Överås

Götaholmaren
tackar Ray för att han tog sig tid...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren avslutar i dag med ett klipp på hur en riktig supporter ska vara. Klicka HÄR!

#6


Dåligt minne...

På grund av min otroligt höga ålder glömde jag två saker i senaste inlägget:

-Gamle götaholmaren Sladjan Ilievski gjorde sitt första mål för Kortedala när de krossade Kode med 6-0. Grattis säger vi på Götaholmaren!

-Freddie Wedberg kan ha gjort den sämsta filmningen någonsin i matchen mot Björndammen. Som tur var filmades det. Klicka HÄR.

#6

Äntligen seger!Det var ett Götaholm som ställde upp med ett lag som saknade flera tongivande spelare. Det positiva med detta är ju självklart att andra spelare får chansen att kliva fram och visa upp sig och truppens bredd visar sig. Redan innan var det klart att Ljungan (skadad), Victor (skadad), Freddan (bortrest) och Mackan (vilar) saknades och lagom till samlingen blev det även klart att Edvardsson (skadad) och Flilip (jobb) skulle missa matchen mot de nya seriekollegorna Björndammen. Båda lagen hade innan matchen spelat tre tränings- eller cupmatcher var utan seger. Götaholms lag såg ut som följer:

Målvaks-Johan
Koffe-Mexico-Martin J-Felix
Freddie-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Aleks
Tony
JK
Gustav

Som framgår av laguppställningen var det en ganska nykomponerad backlinje som klev in på Kviberg. När matchen väl kom igång var det Björndammen som började bäst. Götaholm försökte mest hitta sina positioner och när man väl fick boll så blev det lite slavrigt och stillastående. Björndammen visar fint tålamod och rullar runt bollen. Efter ett tag skapas också lite chanser och Johan sätts på prov och får göra några ingripanden.

Efter 15-20 minuter fylls tyvärr Götaholms sjukstuga på när mittbacken Johan "Mexico" Torsholm sträcker sig i baksidan av låret och tvingas kliva av. Den nykomponerade backlinjen får alltså ändras nästan direkt. Tony kliver in som vänsterback och Felix går in som mittback. Våra spelare från de sydligare breddgraderna (Danmark, Skåne, Blekinge) verkar vara lite veka, kanske dags att börja värva norrlänningar?

Björndammen har som sagt ett par bra lägen, bland annat en nick i ribban, och borde kanske gjort något mål. Götaholm jämnar dock ut spelet och hittar fram med lite bollar till Natti och Abdi men även ut på kanterna till Tobbe och Freddie. Det är också GBK som tar ledningen, ett snabb inkast av Tobbe hittar Natti nere vid kortlinjen och han spelar in bollen till Abdi. Träffen är allt annat än klockren men BBK:s målvakt lyckas på något sätt tappa in bollen. Rättvist? Nja, inte riktigt, men gött var det!   

Inte långt efter lyckas Götaholm även göra 2-0. Ett anfall som tar sig fram på högerkanten hittar in till Abdi i straffområdet och han kör en liten slalomåkning i straffområdet innan han väljer att spela fram en sopren Freddie som bara kan rulla in bollen i mål. Ett vackert mål!

2-0 i detta läget känns kanske inte helt logiskt eller rättvist men det gäller att göra mål på de chanserna man har. Götaholm är nu inne i en bra period och trycker på framåt. Tobbe får en hel del bollar att jobba med och han tar sig runt på kanten och hittar Rasta med ett inspel snett-inåt-bakåt men skottet går över. Även Tony är pigg som vänsterback och har några fina offensiva utflykter. På en av dessa utflykter tar han sig hela vägen ner till kortlinjen och spelar bollen snett-inåt. Där kommer Rasta farande och ser att det är ledigt vid femte maskan från vänster precis under ribban. Enligt helt opartiska källor så var det ett vackert fotbollsmål!

Just när det verkar som Götaholm har full kontroll tar sig Björndammen tillbaka in i matchen och kan även de göra ett fint mål. GBK blir lite passiva och en BBK-spelare kan får tid på sig och lobba in bollen över Johan. Götaholm får dock sista ordet i halvleken när Abdi ännu en gång spelar fram Freddie. En fin löpning och en bra boll bakom Björndammens backlinje gör att Abdi kan ta sig in i straffområdet och spela fram Freddie som väljer att ta emot bollen innan han slår in den.

En första halvlek där Björndammen börjar klart bäst men där Götaholm visar skärpa framför mål och fina offensiva kombinationer.

Det byts lite i halvtid och bland annat byter Aleks av Johan mellan stolparna. Andra halvlek är ganska jämn spelmässigt men det känns ändå kontrollerat från Götaholms sida. Det enda målet som görs kommer från en av Björndammens bättre spelare (den lille killen med blåvit-rutig mössa). Han får en djupledsboll ute på kanten och bryter in och när de flesta väntar inlägg lobbar han in den över Aleks i bortre.

Efter detta har båda lagen en del chanser. Aleks får rädda ett friläge men även Abdi har ett  friläge som räddas. Götaholm kontrar bra och med lite mer kyla i passningarna hade det kunnat bli några mål till. Både Martin J och Felix har även bra frisparkslägen. JK kommer in på innermitten efter ett tag och Gustav debuterar i Götaholmströjan som vänsterytter.

Rasta bjuder även på en tribute till den skadade herr Torsholm med en klassisk snubbelfint. I fart läggs bollen till rätta med högern för att slås med vänstern, men precis när man ska träffa med vänstern petas bollen i väg med högern. Resultatet blir ett stort hål i luften. Vad gör man inte för att sprida lite glädje?

Götaholm tog alltså sin första seger för året och visade prov på fint offensivt spel. Abdi visar med sin snabbhet och speluppfattning att han kommer bli ett hot mot vilka lag som helst. Natti var stark och kan hålla i bollen och ge Götaholm tid att flytta upp. Freddie visar att någon i familjen i alla fall vet vart målet finns (storebror Daniel lär ha blåst några bra lägen när SG förlorade i helgen).

Efter en lite snurrig inledning satte sig även det defensiva spelet trots en helt ny backlinje. Martin J skötte sig stabilt som mittback och Felix är alltid en klippa med sin stenhårda tacklingar och sneda rensningar.

Tony gjorde en pigg match som kröntes med en fin assist och JK gjorde ett bra inhopp på den lite ovana innermittspositionen.

Alltid skönt med en vinst och nu är det bara att jobba vidare!

Roligast i går var på samlingen då Groggen nämner att det är den välkände domaren Jos (Jan Ove Johansson) som ska döma matchen. Bengan hör inte riktigt och tycker sig höra något annat:

Va? Idiot?

Visst kan vissa domare vara idioter men lite hårt att såga dem innan matchen ;-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kroken förlorade med uddamålet mot division 3-laget Alingsås U-lagAIF tog ledningen genom en mycket fint slagen frispark och kunde utöka till 2-0 efter en hörna där bollen till slut kan tryckas i. Olskroken kommer runt en del på kanterna men hittar inte riktigt rätt med avsluten. Reduceringen genom Robin Sundqwist är i alla fall vacker då han trycker upp bollen i nättaket, fint framspelat av Yashin Hajee. Det ska tilläggas att Kroken saknade en hel del tongivande spelare och bara hade med sig 13 gubbar till matchen. AIF lyckades även få en spelare utvisad i andra halvlek men eftersom det var träningsmatch fick en annan spelare ersätta.Nu har äntligen alla 6A-lag klivit in i träningsmatchandet. Nykomlingen United Africa ställdes i sin första match för året mot division 7-laget FC Roma UnitedBläsebovallen. Matchen började ganska nervöst och slarvligt från båda håll och det var inte förrän efter en halvtimme som något av lagen kunde få igång lite spel. När detta väl hände var det UAFC som tog tag i mittfältsspelet och kunde även ta ledningen genom Kevin Andy. Roma har några ströchanser men UAFC kan även göra 2-0 innan halvtid, även denna gång är det Kevin Andy som håller sig framme.

I andra halvlek tar Roma över och skapar mängder med chanser men United Africas målvakt Daniel Quaye stoppar allt. Enligt Romas hemsida fanns det till och med representanter från en närliggande division 3-klubb som ville kolla extra på Quaye.

Tyvärr får matchen ett lite tråkigt slut när Roma får en man utvisade och känslorna svallar över på vissa håll.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Croatias målskyttar från 3-3 matchen mot Lekstorp är inne: Alexander Nylin, Fitim Aliu och Joel Tesfai. När det gäller Croatia så träningsspelar de redan i morgon tisdag mot Anneberg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ett matchreferat från just denna 3-3 match har dykt upp på Lekstorps hemsida. Croatia började matchen bäst och tar också ledningen efter 9 minuter. Lekstorp kommer dock tillbaka och kan kvittera i den 26:e minuten och tar över halvleken efter detta. Trots mängder med bra chanser för LIF står det 1-1 i halvtid. Andra halvlek är jämn med liten fördel för Croatia som också kan ta ledningen i den 65:e minuten. LIF kvitterar dock igen men det är många trötta ben och många byten. I 83:e minuten kan Croatia ta ledningen för tredje gången i matchen men bara för att se Lekstorp kvittera ännu en gång. Croatia försökte som vanligt att hålla bollen inom laget och spela till sig chanser.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholms egen Gustav Vasa (Robin Larsen) tog sig till slut i mål i Mora på tiden 6 timmar 43 minuter och 30 sekunder. Detta gav honom en hedrande 4291:a plats. Nu får vi bara hoppas att han dyker upp hos GBK snart!

#6

Vasalopp & lördagens matcher

Innan vi ger oss i kast med lördagens matcher med 6A-intresse vänder vi oss till en nästan lika stor sporthändelse, nämligen Vasaloppet. Götaholms egen slitvarg och grovjobbare Robin Larsen har just nu (kl 13.31) varit ute i 5 timmar och 11 minuter, ligger på 4198:e plats och befinner sig vid Hökberg med cirka 19 kilometer kvar till Mora. Har han tacklat någon på vägen? Flisat en pensionär? Skällt ut en funktionär? Dessa frågor återstår att besvaras...FC Bosona kom till spel med en hel del nya spelare jämfört med matchen mot Kozara i torsdags. Enligt klubben hemsida var det 8 nya spelare från start. I backlinjen testades bland annat nya Betim Bajrami som mittback och offensivt spelade nya Haris Memisevic.

FCB startar matchen bäst och kan spela sig hela vägen från egen målvakt till klara målchanser för bland annat Memisevic och Grebovic. Dock inga mål i början av matchen för Bosona. Istället är det Wobbler som blixtrar till och kan göra mål på sin första chans. Bosona tog dock tag i spelet direkt igen och matade bollar ut på kanterna till Memisevic och Elvin Motovac som båda skapar oreda för Wobblers försvar. Efter en dribblingsräd från Motovac spelas bollen fram till tränare Grebovic som gör ett riktigt måltjuvsmål, alltså med benskyddet.

Resultatet 1-1 står sig till halvtid.

Bosona gör lite byten i halvtid, bland annat kommer Mirza Dervisevis in som defensiv innermittfältare, något som verkar vara ett lyckat drag. Bosona för matchen i andra halvlek men Wobbler sticker upp särskilt på fasta situationer då de har många långa och nickstarka spelare. Bosonas mittbackar Jasmin Hrvat och nye Bajrami löser dock detta. Bosona skapar flertalet chanser men de flesta bränns av Grebovic och Memisevic har även en boll inne som döms bort för offside. Till slut gör dock Bosona mål genom Mirza Dervisevis efter en hörna. Även 3-1 kommer då Motovac får sin andra assist då han hittar inbytte Stanko Dragutinovic.

Bosona imponerar igen och truppen ser väldigt stark ut. Bosonas matchreferat hittas HÄR.
Vill man följa FCB lite mer internt rekommenderas deras blogg.Lokomotiv började matchen bäst och Västkusten fick mest jobba på att ligga rätt i försvarsspelet. Matchbilden fortsätter med ett förande Lokomotiv och ett förvarande Västkusten dock utan några farliga målchanser. Efter 20 minuter lyckas dock Lokomotiv få hål på VBK, två gånger om dessutom. Detta efter slarv från VBK, ena målet kom efter en snabb frispark från FKL och det andra efter passivt försvarsspel.

I slutet av första halvlek spelar VBK upp sig och börjar ta över matchen. Trots lite chanser slutar första halvlek 2-0 till Lokomotiv.

VBK fortsätter att testa lite olika spelsystem och även i denna match ändrar man till andra halvlek. VBK tar över matchen och börjar skapa mängder av chanser. Skärpan saknas dock och närmare än en reducering genom Jonas Karlén efter lite fint passningsspel och ett bra avslut kommer inte VBK.

Tränare Kenneth Lindfors var nöjd med försvarsspelet bortsett från den femminutersperiod då Lokomotiv gjorde sina två mål. Trots att laget just nu är inne i en tung träningsperiod är både Lindfors och tränarkollegan Adilson Lima nöjda med lagets utveckling även om skärpan när målchanserna kommer måste förbättras. Som i många träningsmatcher byts det mycket men spelarna är införstådda med sina roller i laget.

Vi på Götaholmaren tackar som vanligt Kenneth för matchrapporten. Är det några 6A-lag där ute som vill ha med sina matchrapporter (Götaholmaren tar sig dock rätten att korta ner och skriva om lite) så är det bara att maila: gotaholmaren@gmail.com Drabbningen mellan två förmodade topplag i 6A slutade med delad pott (inte för att det delas ut några poäng på försäsongen). Croatia och Lekstorp följdes åt i en match där Croatia gjorde mål och Lekstorp kvitterade. Just nu kan Götaholmaren bara redovisa LIF:s målskyttar. Sebastian Fransson blev tvåmålsskytt och Alexander Ivarsson gjorde Lekstorps första mål. Götaholmaren lovar att uppdatera om matchbilden så fort information finnes.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Marieholms match mot Lindholmen saknar resultat för tillfället. Ingen av lagens hemsidor eller förbundet har något resultat. Götaholmaren får återkomma.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tog sig ett litet snack med Öjersjös tränare Johan Andersson om storsegern mot Hyppeln. Lite oväntat var det Hyppeln som började bäst och Öjersjö räddades enbart av sin storspelande målvakt Andreas Rådström, som i vanliga fall återfinns i P16-laget. Öjersjö kommer dock in i matchen och får väldigt bra utdelning på sina chanser. I andra halvlek kontrollerar man matchen helt. Mikael Kubic och Mikael Nilsson blev tvåmålskyttar. Petar Bujovic och Olof Hedin gjorde varsitt mål. Kubic var Öjersjös delade bäste målskytt förra säsongen. Både Nilsson och Bujovic är nya i klubben och Hedin är även han upplockad från P16-laget.

Tränare Andersson känner att truppen är jämnare i år och mentaliteten bättre. Även samarbetet med juniorlaget hjälper a-truppen. Så räkna med Öjersjö när serien drar i gång.

--------------------------------------------------------------------------------------------- 

Dagens matcher med bland annat 6A-mötet mellan Götaholm och Björndammen kommer att avhandlas i morgon...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Eftersom dessa inlägg tar en stund att skriva har nu Robin Larsen nästan tagit sig i mål. Han befinner sig i Eldris med 9 kilometer kvar och har passerat 6 timmar i spåret! Som vi alltid misstänkt om den gode Larsen är han bäst utan boll ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------

QPR tog en fin hemmaseger på Loftus Road över Svennislaget Leicester medan alla de jagande lagen tappade poäng. Mot PL!

#6

Oh ah Chat Noir!

Trots den tidigare träningstiden (17.30 istället för 18.30) var det hyfsat med folk på gårdagens Götaholmsträning. 18 stycken närmare bestämt, egentligen 19 då Edvardsson körde ett eget pass i gymmet då han har lite känningar i baksidan sedan matchen mot Semberija. Han såg svettig ut i allafall när vi andra kom tillbaka, möjligt att han kan bli en outsider för Beach 2011 ;-)

Efter lite uppvärmning blev det bara spel:

RÖDA LAGET:

Aleks
Koffe-Kevin-Tony
Martin J-Shafie-Gustav
Abdi-Natti

BLÅ LAGET:

Mackan
Freddan-Mexico-Felix
JK-Rasta-Tobbe
Freddie-Andreas

Spelet kördes med fullängdsplan men långsidorna hade dragits in. Tanken var att istället för att köra några löpövningar så skulle det bli en hel del springande under spelet istället. Hela laget var även tvungna att vara över mittlinjen för att laget skulle få göra mål.

Stundtals bra spel och hyfsat bolltempo. Abdi gled igenom några gånger men var även (själv helt oförstående) offside en del gånger. Det röda laget vann till slut med ett par bollar.

Förutom lite gnäll från ett visst brödrarpar (inte helt oväntat på varandra) och någon junior så var det en bra träning och en bra genomkörare. Angående gnället är det ju självklart sådant som händer och som förekommer i alla lag. Vinnarskallar är alltid bra att ha men man måste kunna ge och ta lite utan att bryta ihop ;-)...

Till söndagens match mot de nya seriekollegorna Björndammen är det ett par spelar som saknas: Freddan är bortrest, Ljungan är sjukskriven och är enligt rykten hemma hos mamma i Blekinge och får varm mjölk och bullar, Victor är (!!!!) skadad, och Mackan vilar (så han inte blir övertränad).

Det är även ett frågetecken för Edvardsson då han som sagt var tvungen att kliva av i senaste matchen och tränade lätt i går.

Truppen ser troligtvis ut något åt detta håll: Målvakts-Johan, Aleks, Tony, Filip, Mexico, Felix, Tobbe, Rasta, Edvardsson (?), Koffe, Shafie, Abdi, Natti, Freddie, Martin J och även möjligen Nemo.   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Innan vi ger oss på helgens alla matcher spelades det faktiskt en träningsmatch med 6A-intresse i går.


Nykomlingarna FC Bosona kör på hårt med träningsmatcherna och i går mötte de alltså division 4-laget FK KozaraBläsebovallen. Kozara hamnade i mitten (6:a) av 4A förra säsongen och här kunde de alltså vinna med 2-0 över FCB.

Enligt Bosonas hemsida stod laget upp väldigt bra trots förlusten och det var stundtals bra spel. Nykomlingarna fortsätter även att dra till sig fler spelare. I matchen mot Kozara var en hel del nya namn. Denis Delic är en 27-årig rutinerad försvarare som hämtats från Bosna IF. 16-årige junioren Mensur Lagumdzija gjorde sin a-lagsdebut och den lovande försvararen har ett förflutet i Gunnilse. Även rubrikernas man och årets värvning i 6A (?) Haris Memisevic gjorde sin debut i Bosonas tröja. Ännu ett nyförvärv, Hamed Tahvili, spelade mot Kozara.

FCB spelar även i morgon, då mot BK Wobbler, och då väntas ännu ett nyförvärv göra debut. 24-årige Betim Bajrami är tillbaka i Sverige efter att ha spelat collegefotboll i USA. Detta ska vara en stabil försvarare (1.95 lång) som är fostrad i Gunnilse men som även spelat i Majorna innan han begav sig över Atlanten.

För mer läsning om Bosonas alla nya nyförvärv klicka HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

LÖRDAGENS TRÄNINGSMATCHER:

CROATIA GÖTEBORG - LEKSTORPS IF (Bergsjövallen 13.30)

Ett väldigt intressant möte mellan två topplag kanske? Croatia kar kanske inte fått med sig så mycket vinster så här långt i träningsmatcherna men då har laget enbart spelat mot lag högre upp i systemet. Ett bolltrillande lag med många individuellt skickliga spelare. Lekstorp har imponerat hittills med tre raka vinster i träningsmatcherna och 12 mål framåt på dessa matcher. Allt motstånd dock från division 6. Duktige Marcus Pätsi verkar dock inte vara med i matchtruppen. Pätsi har gjort fyra mål på tre träningsmatcher. Blir en intressant match mellan två bra 6A-lag...

FC BOSONA - BK WOBBLER (Bläsebovallen 16.30)

FCB spelar alltså igen och släpper fram en hel del nya spelare men har ändå en stark trupp till matchen. Lagen spelade 7:an tillsammans förra säsongen där FCB vann serien och BKW tog sig upp till 6:an via kval. Wobbler har under försäsongen spelat och förlorat mot två 6A-lag. 0-4 mot Marieholm i Östra Cupen och 1-3 mot Öjersjö i en träningsmatch. Wobbler återfinns i 6B när serien drar igång. Enligt förbundet har matchen redan spelats och den slutade 2-2, får se om förbundet har koll på sina kristallkulor ;-)

LINDHOLMENS BK - MARIEHOLM BOIK (Krokängsplan 12.00)

Lindholmen slutade tvåa i 6B förra säsongen men förlorade i kvalet, mot bland annat Bokedalen. Marieholm skärpte sig efter plattmatchen mot Fiskebäck (2-4) och slog BK Wobbler med klara 4-0 i Östra Cupen efter (enligt rapporter) stundtals fint spel. Bra värdemätare här mot ett väntat topplag från en annan 6:a.

FK LOKOMOTIV -VÄSTKUSTENS BK (Överåsvallen 14.15)    

VBK får något att bita i när förra årets trea från 6B FK Lokomotiv står för motståndet. FKL hamnade bara en poäng efter Lindholmen som knep andraplatsen. VBK har blandat lite resultatmässigt men skapade, enligt rapporterna från förra matchen mot Säve, väldigt många målchanser som borde resulterat i mål. Kanske skärpan kommer i morgon?

SÖNDAGENS TRÄNINGSMATCHER:

GÖTAHOLM BK - BJÖRNDAMMENS BK (Kviberg 17.30) 

6A-möte där både Shafie och Abdi får spela mot sin gamla klubb. Läget hos Götaholm har ni redan läst om. Björndammen har tre raka träningsmatchförluster men har gått åt rätt håll och föll senast med uddamålet mot Cruz Azul.

OLSKROKENS IF - ALINGSÅS IF (U-LAG) (Överåsvallen 12.30)

Alingsås a-lag återfinns i division 3 men på söndag är det u-laget som beger sig till Överåsvallen. Kroken har spelat stabilt så här långt under försäsongen och nye tränaren Ray Pantzar verkar ha fått ordning på laget. Två vinster (IK Zenith och Mölndal) och en förlust (SG-97). Jonas "Söder" Söderström håller bra målsnitt med tre mål på de två senaste matcherna. Snabbe Lars Fridén (som gjorde mål sist) saknas dock i matchtruppen.

UNITED AFRICA FC - FC ROMA UNITED (Bläsebovallen 16.30)

Äntligen kliver UAFC in i matchsammanhang. Laget tränade i torsdags och delade planen (dock inte planhyran) med Götaholm en stund. När GBK spelade på nästan helplan körde UAFC ute i ena "korridoren" då Götaholm dragit in långsidorna. Mycket folk och en blandning av fys coh teknik. Roma United hamnade fyra i 7B förra säsongen men återfinns  denna säsong i 7A. Roma har bara spelat en träningsmatch där de slog Rannebergens juniorer med 5-1. United Africa har som sagt vaknat till lite på slutet och har till och med ett nytt klubbmärke på sin hemsida...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö njuter fortfarande av storsegern mot Hyppeln och spelar inte i helgen. Dock kör de ett boxpass på Friskis & Svettis i morgon ;-). Fortfarande inga målskyttar från matchen dock...

Gårda BK verkar också vila i helgen.

Elisedal skulle spelat mot Masthugget enligt klubbens hemsida. Det blir dock svårt då Masthugget spelar i Västra Cupen. Götaholmaren känner inte till att Elisedal har hittat någon annan match.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Även de personer som inte har Manchester United som favoritlag måste ändå erkänna legenden Eric Cantonas storhet. I en intervju med BBC fick den gamle storstjärnan frågan om vilket minne han helst tar med sig från karriären:

- Det är kung fu-sparken på huliganen. Sådana människor hör inte hemma på en match och jag gjorde det för att göra fansen glada, säger Cantona.

BBC-reporten blir väldigt förvånad och tror att Cantona skämtar med honom.

- Nej, jag tror att det är en dröm för många att få sparka sådana människor, så jag gjorde det för dem.Vi på Götaholmaren stödjer självklart inte våld men det är svårt att inte älska Cantona. Den galne fransosen stod ju även för en hel del underbara mål. Enligt Götaholmaren är det vackraste målet det som toppar denna LISTAN. Inte bara för målet men också för målgesten...

Den klassiska ramsan Oh Ah Cantona användes också flitigt i Rödbo IF under en viss tid. Efter seger blev det samling i ringen och den legendariske mittfältsterriern Emir Brdjanin drog igång ramsan. Texten hade dock ändrats till Oh Ah Chat Noir :-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viktigaste matchen i morgon är självklart QPR mot Svennis Leicester hemma på Loftus Road...

#6 


Är det gris?

Tyvärr blev Götaholms träning i går väldigt mycket kortare än beräknat. Den vanliga träningstiden 18.30 har ändrats till 17.30 och någonstans på vägen har den informationen försvunnit. Detta resulterade i att spelarna som vanligt dök upp för att träna 18.30 och väl ute på planen hade vi bara en halvtimme innan Göteborgs stolthet, det amerikanska fotbollslaget Marvels intog planen med sin enorma trupp (iofs både seniorer och U-17).

Denna halvtimme spenderades med att ha en passningsövning, lite två mot två spel och avslutades på planen med stafetten "tåget". Tillbaka i klubblokalen blev det styrka som vanligt.

18 spelare, ingen Mackan och ingen Victor och inga spontana applåder alltså.

Tyvärr kommer träningstiden att ligga 17.30 numera på tisdagar och torsdagar, iallafall mars månad ut. Helt klart surt då de flesta i laget har jobb som gör det svårt att hinna i tid. Dock bara att gilla läget och komma så snabbt man kan...

Dagens Wedberg: Efter träningen så någon att det fanns korv. Abdi: Är det griskött eller?

Humor. Det gillas av Götaholmaren.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obekräftade källor placerar skyttekungen Martin Delmoro tillbaka i Fadini (som åkte ner i 7:an från 6A). Götaholmaren får forska lite i saken. Elisedal har fått ingång en gästbok på sin hemsida och förhoppningsvis gör detta att det går att hålla lite bättre koll på dem...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6


RSS 2.0