Romaseger...

FC Roma slog Bokedalen med 7-0 idag. Mer om den matchen och morgondagens matcher på söndag. Förutom match mot Västkusten imorgon så blir det lite födelsedagsfirande så det kommer tyvärr inte hinnas med så mycket bloggande...

Vill man hänga med i morgondagens matcher så är det Götaholmarens Facebooksida som gäller!

#6

Snacks!

Götaholmaren börjar helt fräckt med en liten rapport från Götaholms träning idag. Bloggen har väl tappat lite när det gäller just Götaholmsfokuset och det är viktigt att ibland gå "back to basics". Götaholms b-lag föll igår med 1-3 mot Nol och det verkade som Bengan lyckades lura alla att köra fel väg...när de skulle hem!
 
Shafie möttes av en spontanapplåd då han dök upp helt nyfriserad. Götaholmaren är väl lite besviken och kommer att sakna Shafies klassiska mikrofon-afro. Per Darolf tränade i sin fina "funktionströja", exakt vilken funktion tröjan har är inte helt klart, förutom då att hålla in magen. Bildbevis placerar även den gode DarolfGötas i Majorna under dagen med sin franske spelaragent.
 
Dagens träning bestod av lite uppvärmning och sedan tvåmålsspel. Spelet bjöd väl på en del godbitar men mest katastrofalt målvaktsspel av Freddan. Shafie hade iofs ett skott i krysset som Freddan inte hade så mycket att göra på. JK bjöd på två kalasträffar förbi Aleks men fick se sig tunnlad av Shahram. En stundtals bra träning som var lite lagom grinig.
 
Dagens Wedberg har också avtagit, delvis pga av dålig rapportering av bloggen men även pga av för lite tokigheter. Dagens var dock klockren. Abdi pratar i telefon efter träningen:
 
-Jag är så törstig, så jag måste stanna och köpa snacks!
 
Klassiskt Abdi!
 
 
 
Västkusten föll ännu en gång i gårdagens match mot Gårda BK. Det stod 0-0 efter en ganska jämn första halvlek där båda lagen skapade lite chanser. I den andra halvlken var det dock VBK som tog ledningen genom Edmond Shala. VBK tappade lite fokus efter sitt ledningsmål och Gårdas store målskytt Simon La Verghetta klev då fram och vände matchen med två mål på sex minuter. Carl Antti ökade även på till 3-1. VBK var en ribbträff ifrån att reducera men fick sitt mål när  Gårda bjöd på ett självmål i slutet men närmare än så kom inte VBK. En jämn match som kunde slutat lika men VBK har inte riktigt marginalerna med sig denna säsongen.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Så här ser det ut inför de sista matcherna innan sommaruppehållet:
 
FREDAG 29/6
 
BOKEDALENS IF - FC ROMA UNITED (19.00 Jonsereds IP) (omgång 13)
 
FC Roma slog Croatia sist och smyger lite bakom topplagen. Laget överraskade nog många i början men nu vet alla motståndare att FC Roma verkligen är att räkna med. Sanel Osmanovic fortsätter att göra mål och är nu uppe i sex stycken.
 
Bokedalen föll ännu en gång, mot Croatia i tisdags, och trupproblemen fortsätter. För BIF:s skull får vi hoppas att mittlåset med Oscar Rose och Fredrik Karlsson är tillbaka. Viktige Niklas Nilsson klev av tidigt i Croatiamatchen med känningar i sin fot och han kommer inte att medverka.
 
Målvakten Nicklas Jungevad, som storspelat på sistone, kommer även han att missa matchen och det verkar som det blir problem på målvaktssidan. Lägg där till att Patrick Allen är på resande fot.
 
Alltså ännu ett jobbigt läge för BIF.
 
TIPS: Roma tar detta och fortsätter smyga med bakom topplagen.
 
LÖRDAG 30/6
 
UNITED AFRICA FC - LEKSTORPS IF (14.15 Bergsjövallen)
 
Ett riktigt toppmöte där vinnaren går upp i serieledning! LIF har tagit sig igenom sin svacka och slog Götaholm sist (1-0) även om det satt långt inne. Laget har fått tillbaka en hel del spelare som varit på resande fot. Dessutom är med nyförvärvet Niklas Drott med. Den gamle målpetaren Niclas Eliasson är skadad sedan han klev av i matchen mot Götaholm och dukitge försvararen Jonathan Ljungberg saknas också. Det har varit frågetecken även på småskadade duon Marcus Pätsi och Sebastian Fransson. Mittfältarna Marcus Johansson och Robin Granqvist är tillbaka i truppen.
 
Enligt obekräftade källor från Rockbaren går Drott in direkt som ensam anfallare medan Granqvist och Johansson kliver in på mitten (om de har nykrat till efter EM-resan). Även Fransson och Pätsi startar på LIF:s mittfält.
 
United Africa bara öser på och har fem raka segrar! Har spritt ut sina mål mellan Okafor, Mensah och Chibuike och i backlinjen styr kaptenen Stanley Odogwu.
 
UAFC var ju ett topplag även förra året men hade svårt för LIF. Lekstorp vann nämligen båda mötena förra säsongen.
 
Känslan är ju att UAFC kommer att ha mycket boll och att LIF kommer ligga väldigt tajt defensivt och sedan ställa om och kontra. Frågan är ju bara om UAFC kan dyrka upp LIF-defensiven eller om det är LIF som kan ta tillvara kontringar och fasta situationer? 
 
TIPS: UAFC vinner och rycker lite i toppen!
 
GÖTAHOLM BK - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Gamlestadsvallen)
 
Två lag som verkligen behöver en trepoängare. Götaholm vill bort från streckstriden och Västkusten vill självklart ta sig över samma streck. Götaholm har spelmässigt varit med riktigt bra i de senaste matcherna mot seriens topplag. Stunder av slarv och brist av fokus har dock resulterat i baklängesmål samtidigt som stunder av riktigt bra spel och målchanser inte resulterat i tillräckligt många mål.
 
VBK föll igår i en jämn match med 2-3 mot Gårda och har bara vunnit en match under hela våren. Det får dock inte finnas någon underskattning från Götaholms sida då laget historiskt sett haft problem med VBK, även om GBK vann i premiären.
 
Fredrik Petersson är avstängd för GBK efter tre gula kort. Frågetecken på Freddie Wedberg som varit febersjuk i veckan.
 
VBK släpper sin trupp imorgon.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Möjlig målgest på lördag?
 
 #6

Gårdagens matcher!

 
Enligt rapporterna så var detta en betydligt jämnare match än vad resultatet visade. Första halvlek var jämn och Kroken tog ledningen efter en halvtimme genom Johan Wede. Glädjen för OIF blev dock inte långvarig då Mikael Nilsson kvitterade fyra minuter senare. Enligt OIF:s kortfattade matchrapport kunde Kroken gjort både två och tre mål i den första halvleken men skärpan i avsluten saknades.
 
ÖIF rivstartar i den andra och Nilsson gör sitt andra mål, efter Krokenmisstag, och ger Öjersjö ledningen. Luften går ur Kroken och laget tröttnar. Öjersjö kan ta över tillställningen. Spiken i kistan kommer i den 73:e minuten då Marcus Halldin gör 3-1. Av bara farten avslutar Mikael Nilsson med två strutar till och blir alltså fyramålsskytt!
 
Krokens matchrapport hittas HÄR.
 
ÖIF klev upp till en sjundeplats och gick förbi bland annat just Olskroken.
 
 
Croatia hade inga större problem att besegra Bokedalen och Fitim Feka svarade för ett hattrick!
 
Bortalaget satte full fart direkt och satte Bokedalens nykomponerade backlinje på prov. Även burväktaren Nicklas Jungevad fick visa att takterna satt i sen förra matchen. Efter 23 minuter fick dock Jungevad kapitulera då Feka blev frispelad och han kunde snyggt göra 1-0 till Croatia.
 
Bokedalen, som redan hade problem med spelare, fick även se Niklas Nilsson kliva i början av matchen då han kände av sina fotskada redan under uppvärmingen.
 
Innan halvtidsvilan kommer även 2-0 till CroatiaBokedalen tappar boll. Croatia ställer om och ett inspel når Mazlum Sigirci som inte gör något misstag.
 
3-0 kommer genom ännu ett friläge och det är Feka som håller sig framme igen. Bokedalen försöker men de flesta avsluten kommer utanför straffområdet och ofta landar de tryggt i famnen på rutinerade Vural "Vurre" Kokulu. Feka fullbordar sitt hattrick i slutet av matchen då han nickar in bollen.
 
Croatia uppe på fjärdeplatsen medan Bokedalen är fast under strecket. BIF får en chans till att ta poäng innan sommarvilan då laget ställs mot FC Roma på fredag.
 
Bokedalens matchrapport hittas HÄR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
För er som missat det så har Lekstorp fått en 3-0 seger mot FC Roma i den avbrutna matchen från omgång 6.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Kolla Facebooksidan för kvällens resultat (Gårda-Västkusten) eller förbundets sida.
 
Imon redovisar vi den matchen och kollar försnacket inför de sista matcherna i helgen innan sommarvilan...
 
#6

Dagens matcher!

Croatia besegrade Bokedalen med 4-0 och Öjersjö slog Kroken med 5-1 (där Mikael Nilsson blev fyramålsskytt!).

Mer om dessa matcher imorgon!

#6

Belsebub...

Götaholm gjorde åter igen en stundtals riktigt bra match mot ett topplag men fick ännu en gång lämna planen utan poäng efter en av säsongens tyngsta förluster. Götaholm startade återigen med en 4-5-1/4-1-4-1 uppställning:
 
Aleks
Freddan-Filip-Rabih-Per
Nico
Rasta(C)-Shafie-Freddie-Abdi
Tobbe
 
Bänken:
JK
Shahram
Ali
Koffe
 
Marieholm inledde matchen klart bäst och Götaholm var inte riktigt på tårna. Det var dock trångt på innermittfältet och väldigt ofta blev det mittbacken Emir Alic som sökte den långa vändningen på den snabbe yttern Milad Mehrbeheshti och han ställde till besvär på Götaholms högerkant. På den andra kanten fick även duktige Leandro Pinto en del bollar. Marieholm spelade som sagt ganska rakt och det blev ofta farligt när snabbe Jimmy-Cannon Nwadinkpa fick bollen i djupled. Det var som sagt lite snurrigt hos Götaholm och ett mål för Marieholm hängde i luften. Både Pinto voch Nwadinkpa var på väg igenom och Toni Ceesay hade ett skott tätt utanför. Det var även en hel del hörnor och inlägg för bortalaget. Efter en kvart kommer också målet efter att Pinto (tror Götaholmaren) hittar ett inspel på backen mot bortre stolpen där Mehrbeheshti dyker upp och trycker upp bollen i nättaket.
 
Götaholm försöker att flytta upp spelet och Tobbe är nära att rinna igenom men oftast blir han för ensam samtidigt som Götaholm slarvar med sina passningar. Marieholm gör även 2-0 när en av Marieholms bästa spelare, Jimmy-Cannon Nwadinkpa, kunde ta fart på mitten efter att Götaholm tappat bollen och glida igenom och retfullt enkelt placera in bollen. En riktig mardrömsstart för Götaholm mot ett lag som öst in mål i sina senaste matcher.
 
Götaholm jobbade sig dock in i matchen och resten av halvleken hittar Götaholm en hel del fina kombinationer. Shafie får mer bollar att jobba med och kan hitta både Tobbe och Abdi i djupet. Götaholm har även några hörnor som blir farliga. Abdi har även ett skott som tar i insidan av stolpen och bollen rullar längst med mållinjen. Reduceringen kommer till slut när Freddan slår en fin frispark från Götaholms högerkant. Bollen nickas imål men det är lite oklart vem som var sist på bollen. Domaren gav iallafall målet till Nico.
 
2-1 till Marieholm i halvtid men Götaholm höjde sig efter den dåliga starten och jämnade ut spelet.
 
I den andra halvleken är det Götaholm som är hetare i början och laget hittar en hel del spel. Både Rasta och Abdi får bollar att jobba med på kanterna och Shafie har mycket boll och gör det bra på mitten. Både JK och Per ligger bra som ytterbackar och kan skicka upp både Rasta och Abdi som kan sätta press på Marieholms ytterbackar. Marieholm känns lite trötta och ofta kan Götaholm vinna tillbaka bollen när man förlorar den.
 
Efter lite halvchanser kommer även Götaholms kvittering. Abdi hittar Tobbe med ett perfekt instick och Tobbe lyckas undvika offsiden och kan väldigt retsamt peta in bollen i mål!
 
Just i detta läget av matchen, med en halvtimme kvar, känns Götaholm som det starkare laget. Marieholm har kört fast lite och ofta kan Götaholms backlinje läsa både de långa vändningarna och djupledsbollarna.
 
När det känns som Götaholm har ett bra läge att ösa på för tre poäng kommer kalldushen. Efter en hörna (eller möjligen ett inlägg) får inte Götaholm undan bollen och till slut kan Nwadinkpa trycka in bollen i krysset.
 
De sista 20 minuterna av matchen försöker Götaholm trycka på och det saknas inte chanser. Samtidigt öppnar detta upp för farligheter för MarieholmGötaholm flyttar upp spelare. Marieholm försöker självklart hålla nere tempot och då hjälper det självklart att ha Blerim Ferati på planen. Bollen sitter som vanligt klistrad vid hans fötter. Götaholm saknade som sagt inte chanser i slutet. Rasta kunde ta sig runt på sin kant flertalet gånger (möjligtvis kan det ha varit ett och annat ryck) och kan mata in en hel del bra inlägg. Ett inkast blir farligt då bollen landar på Rastas fötter och sedan vidare till Abdi men bollen smiter utanför. Rasta får ett läge på volley men får halvträff och bollen går till Filip som skarvar vidare bollen i ribban! Shafie väggspelar fint med Abdi och kommer helt fri mellan Marieholms mittbackar men stoppas innan han hinner får iväg ett avslut. Götaholm vill ha straff men domaren friar.
 
Det var som sagt inte bara Götaholm i slutet utan Marieholm hade bra lägen. Ceesay får ett friläge som Aleks klarar och han har även en bra nick på hörna och en halvchans när Götaholm inte får undan bollen. Det fanns även stunder i slutet då Marieholm kunde rulla runt bollen fint medan Götaholm fick jaga. När Götaholm dock vann bollen kunde laget ställa om med en hel del spelare men tyvärr slarvades dessa lägen bort.
 
Matchens sista chans gick till Shahram då han får ett friläge. Marieholms målvakt Karrar Mahdi kommer ut och när Shahram petar bollen förbi honom så blir han klippt! Solklart rött kort Mahdi och Götaholm får en frispark precis utanför straffområdet. Shahram känner sig het och tar frisparken men tyvärr så går den över.
 
Götaholm inkasserar ännu en hedersam förlust men det ger inga poäng. Sett över hela matchen så är det en jämn match där Götaholm är minst lika bra som Marieholm. Inget snack att Marieholm är det klart bättre laget i början av matchen men efter det så jämnar spelet ut sig och i den andra halvleken är Götaholm hetare och det känns även som Götaholm orkade mer. Fotbollsmatcher går dock, som alltid, ut på att göra fler mål än motståndarlaget och detta löste Marieholm. Ska ett lag ligga i toppen och slåss om en serieseger så gäller det att vinna matcher även när spelet kanske inte stämmer till hundra procent. Marieholm löste det.
 
Tvåmålsskytten Nwadinkpa oroade matchen igenom och är riktigt farlig när han får vända upp med boll. Mehrbeheshti var het i början av matchen men Götaholm hade ändå hyfsad koll resten av matchen. I nye Axel Sundberg (han gjorde sin tredje match) har Marieholm hittat en stabil mittback. Toni Ceesay fick några chanser men Filip och Rabih gjorde ett bra jobb och höll skytteligaledaren mållös.
 
I Götaholm har Per Darolf hittat rätt i sin vänsterbacksposition med lugn och stabilt positionsspel vilket även ger trygghet till yttermittfältaren framför. I detta fallet Abdi, vilket gör att han kan fokusera på det han är bäst på, det offensiva spelet. Shafie gjorde ännu en riktigt bra match och ligger bakom väldigt mycket av Götaholms offensiva spel. Nico slet på sin defensiva mittfältsplats och gjorde det bra. Tobbe börjar hitta rätt i sin roll som ensam anfallare.
 
Götaholm har nu mött de tre topplagen (UAFC, Lekstorp och Marieholm) och hade någon sagt innan att det skulle bli noll poäng för Götaholm så hade det väl inte varit konstigt, med tanke på Götaholms säsong. Nu blev det också noll poäng i dessa matcher men det känns väldigt bittert med tanke på hur dessa matcher har sett ut. Götaholm har kämpat och visat upp bra spel och varit med i allra högsta grad i dessa matcher men skillnaden mellan Götaholm och dessa topplag är att de har hittat sätt att vinna matcherna på. Med tanke på Götaholms tabelläge så är det ju inte mot dessa lag som poängen ska tas men det känns ju riktigt tungt att det inte blivit några poäng alls.
 
Götaholm är nu indragna i streckstriden och har en livsviktig match mot Västkusten på lördag innan det är dags för lite sommarledigt.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Så här ser de andra matcherna ut de närmaste dagarna:
 
TISDAG 26/6
 
ÖJERSJÖ IF - OLSKROKENS IF (18.30 Öjersjö IP) (omgång 13)
 
ÖIF tog en övertygande seger mot Västkusten sist och tog sig upp från den omedelbara streckstriden. Det verkar som ÖIF kommer få tillbaka lite spelare som saknats men duon Mikael Kubic och Jimmy Åsell är fortfarande inte tillgängliga. Lagets bäste målskytt, Mikael Nilsson, är dock tillbaka i spel.
 
Olskroken vilade senaste omgången och innan dess blev det 2-2 mot Bokedalen. I Krokens matchtrupp saknas fortfarande lagets bäste målskytt Johan Hellenäs. Såsen skadade ju foten i 9-1 vinsten över Croatia. Marcus Andreasson är dock med och även det andra Västerförvärvet, Martin Hernefors.
 
Mittenmatch där ÖIF vid vinst smiter förbi Kroken.
 
TIPS: Det blir oavgjort på Öjersjö IP.
 
BOKEDALENS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.00 Jonsereds IP) (omgång 14)
 
BIF har krigat till sig två pinnar på de två senaste matcherna, poäng som kan bli livsviktiga i bottenstriden. Det verkar krisa rejält när det gäller spelare dock, senast mot Björndammen spelade laget utan avbytare.
 
Även Croatia har ju under delar av säsongen haft svårigheter med sina relativt tunna trupp. Särskilt när någon av nyckelspelarna Boris Lesic eller Alexander Nylin saknas. Croatia började ju serien bra men är inne i en liten svacka och har tre raka förluster.
 
Svårt att veta exakt vilka matchtrupper lagen dyker upp med och det gör ju tippandet svårt. Enligt rapporter kommer dock kommer Croatia med i stort sett ordinarie trupp, dock ett jobbigt frågetecken på just Nylin. Croatia har möjligen även lite fler spelare på gång från nerlagda Kurdistan. Fitim Feka har ju redan dykt upp i Croatia.
 
Bokedalens trupp såg till en början bra ut enligt tränare Johan "Post" Nilsson och han lovade till och med ett helt gäng avbytare denna gången. De senaste rapporterna gör dock gällande att det ännu en gång kommer bli hårt för BIF. Mittlåset med Oscar Rose och Fredrik Karlsson är inte klara för spel och även Johannes Soomer saknas. Några spelare är dock tillbaka, bland annat Kristoffer Johansson. Dock frågetecken på viktige Patrick Allen. Det lutar åt att "Post" själv får snöra på skorna igen.
 
 konstaterar att: "Vi är inne i en bra trend som vi hoppas håller i sig fram till uppehållet. Sen tar vi nya tag i höst."
 
Bokedalen behöver poäng för att sätta lite press på lagen precis över strecket och Croatia behöver en seger för att få lite kontakt med toppen igen.
 
TIPS: Croatia tar det i en jämn match.
 
ONSDAG 27/6
 
GÅRDA BK - VÄSTKUSTENS BK (19.30 Överåsvallen) (omgång 13)
 
Gårda BK borde kanske byta namn till Gåta BK för laget fortsätter att förbrylla. I stort sett samma startelva som slog Götaholm med 6-0 förlorade med 0-6 mot Marieholm. En väldigt hög högstanivå och en väldigt låg lägstanivå.
 
Västkusten har det fortsatt väldigt jobbigt och sist blev det 2-5 mot Öjersjö. Extra jobbigt då Bokedalen börjat ta lite poäng igen. Västkusten har gjort en del mål på sistone men det räcker ju tyvärr inte när laget släpper 4 mål per match.
 
Inga avstängningar som Götaholmaren känner till.
 
Tyvärr har Götaholmaren ingen tillgång till hur det ser ut i lagens matchtrupper.
 
TIPS: Har Gårda en bra dag blir det tre poäng hemma på Överåsvallen. Götaholmaren tror att det blir så.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren avslutar med att försöka höja stämningen efter den tunga förlusten:
 
Good night & good luck...
 
#6
 

Känningar i öronen!

Götaholmaren får börja med att hoppas att alla haft en riktigt trevlig midsommarhelg! Nu är det dock dags att kasta sig tillbaka in i verkligheten och en massa 6A!
 
Vi börjar med dagens Götaholmsträning innan vi ger oss i kast med de senaste matcherna och veckans kommande. Det blev en regnig men underhållande träning på Gamlestadsvallen. Efter en uppvärmning med bland annat lite blandade målgester blev det tvåmål resten av träningen. Där bjöds det på en hel del upptåg...
 
Rasta bjöd Koffe på en riktig åktur med någon form av fejk-rabonafint. Rykten säger att den kommer finnas med på FIFA 13. Tobbe bjöd på träningens mål då han drog en helvolley rakt upp i krysset. Även Tony dyngade iväg en vänsterkanon upp i närheten av krysset. Tobbe skulle annars tagit det lugnt då han kände sig lite krasslig. Eller som Bengan uttryckte det: känningar i öronen!
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Björndammen och Bokedalen fick med sig varsin poäng från detta möte. Det var ett Bokedalen som precis fick ihop 11 gubbar efter lite sena återbud. BIF hamnade även i underläge tidigt då Navid Parsa gav Björndammen ledningen efter 10 minuter. Enligt rapporter hade Bokedalen lite mer bollinnehav och rullade stundtals fint, men det var BBK som hade de farligare chanserna. Bland annat fick Bokedalens målvakt Nicklas Jungevad avvärja ett par frilägen.
 
Björndammen trycker på ordentligt i den början av den andra halvleken och har flera bra lägen men utan utdelning. Jungevad får fortsätta storspela när BBK öser på men i mitten av den andra halvleken hittar Bokedalen ändå lite spel.  I matchminut 70 kommer så BIF:s kvittering. En hörna signerad Nils Hallgren når duktige Fredrik Karlsson som kan nicka in bollen i mål!
 
Bokedalen tröttnar ordentligt och utan avbytare blir det riktigt tungt sista delen av matchen. Björndammen trycker på men närmare än en massa lägen och en ribbträff kommer man inte och derbyt slutar 1-1.
 
Bokedalen knep en poäng som kan vara guld värd i bottenstriden. Sett till matchbilden och chanserna var det nog många besvikna spelare och ledare hos Björndammen.
 
BIF:s matchrapport HÄR.
 
 
Götaholmaren har tyvärr inte så mycket info om denna matchen. Marcus Halldin gav iallafall ÖIF ledningen tidigt på en straff innan Jean Garrido Ortiz gav VBK hopp med sin kvittering. Innan halvtid hade dock Pierre Högberg och Anton Petersson (nyförvärvet från Sävedalens första mål för ÖIF) sett till att ÖIF ledde med 3-1 i halvtid. Jonathan Landahl ökade sedan på till 4-1 och satte även sista målet fram till 5-2. Att Jonas Karlén reducerade hjälpte föga för VBK
 
ÖIF tog en viktig seger och klev förbi Götaholm i tabellen och fick lite skönt utrymme ner mot strecket.
 
VBK kunde inte följa upp säsongens första vinst med ännu en och ligger fortfarande sist i tabellen.
 
 
Förbundets matchrapport stämde visst inte riktigt med verkligheten. Croatias straffmålskytt fram till 1-1 var Alan Amin och inte Fitim Feka. Dessutom spelade varken Boris Lesic eller Nermin Dzerahovic för Croatia.
 
Utan Lesic, Alexander Nylin (avstängd) och försvararen Dzerahovic så orkade inte Croatia stå emot FC Roma. Emri Huseinovic gav Roma ledningen redan i fjärde minuten men Amin kvitterade alltså på straff. Det dröjde dock bara sex minuter efter straffmålet innan Sanel Osmanovic kunde ge Roma ledningen igen.
 
I slutet av matchen kunde Ibro Mujkic göra sitt tredje mål för säsongen och fastställa slutresultatet 3-1.
 
Roma klättrade upp till fjärdeplatsen och passerade Croatia.
 
Croatia har tappat den riktiga närkontakten med toppen och är nu nio poäng efter ledande United Africa.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 Imorgon börjar den 13:e omgången och den ska spelas klart denna veckan. Dessutom spelas två matcheromgång 14 denna vecka innan 6A tar sommarledigt:
 
MÅNDAG 24/6
 
GÖTAHOLM BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Gamlestadsvallen)
 
Götaholm kommer att få en riktig hård nöt att knäcka imorgon hemma på Gamlestadsvallen när tabelltrean Marieholm kommer på besök. Götaholm behöver verkligen poäng då laget för tillfället har tre raka förluster och bara lyckats göra ett mål på dessa matcher. I de två senaste matcherna mot topplagen UAFC och LIF har laget dock visat att man hänger med riktigt bra mot bra motstånd men att det lilla extra saknas. Alla spelare är tillgängliga till matchen.
 
Marieholm har imponerat stort och visat upp ett mycket jämnare spel än förra året. Att laget kan göra mål är ingen hemlighet (bäst i 6A med 42 mål, och 22-2 de senaste tre matcherna) men i år har det även funkat hyfsat bra defensivt. Som vanligt är det Toni Ceesay som ligger bakom de flesta målen men han har fått en hel del hjälp av både Jimmy-Cannon Nwadinkpa och nye portugisen Leandro Pinto. Gamle Marieholmaren Tobias Sana kommer inte finnas på planen men hans skor sitter på fötterna på snabbe Milad Mehrbeheshti. Dessutom har Marieholm seriens kanske bollsäkraste innermittfältare i spelande tränaren Blerim Ferati.
 
Enligt Götaholmarens noteringar saknas Anes Abdulahovic pga av tre gula.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Resten av inför-snacket dyker upp under veckan!
 
#6

Tungt, tungt, tungt



Det blev en riktigt tung hemfärd från Gråbo för Götaholm efter en jobbig uddamålsförlust. Götaholm mönstrade följande lag denna soliga onsdagskväll:

Aleks
Freddan-Filip-Rabih-Per
Nico
Rasta(C)-Shafie-Freddie-JK
Tobbe

Bänken:
Abdi
Ali
Shahram
Victor

LIF hade fått kasta om lite i sitt lag då både Niklas Drott och Johan Hedström på något vis hamnade i London istället för Göteborg på väg hem från EM. Sebastian Fransson trotsade sina ryggbesvär och spelade från start.

När matchen väl började var det hemmalaget Lekstorp som började lite piggare och Götaholm hade lite problem i början att hitta rätt med sitt lite nya spelsystem. Ganska snabbt kom den första målchansen då Niclas Eliasson rann igenom och blev helt fri med Aleks, som lyckligtvis räddar!

Det blev väldigt trångt på innermittfältet då båda lagen spelade med tre spelare där och mycket av LIF:s spel kom på kanterna. Som vanligt blev det ofta farligt på de fasta situationerna med hörnor och långa inkast av Danny Höglund. LIF var nära att ta ledningen på en nick som precis smet över, möjligen var det Jonathan Ljungberg som nickade.

Götaholm jobbade sig dock sakta men säkert in i matchen och Tobbe fick lite bollar att jobba på och var även nära att komma igenom vid några tillfällen. Tyvärr kom inte Götaholm upp med laget riktigt och kunde inte etablera något särskilt långvarigt spel på LIF:s planhalva. Tobbe får ofta jobba för ensamt.

Götaholms bästa chans kommer när Freddie får bollen på mitten och hittar JK i djupet. JK:s inspel är hårt på backen och Tobbe släpper bollen vidare vid den första stolpen. Rasta har löpt in bakom men hinner tyvärr inte fram till bollen som rinner förbi målet.

Precis innan halvtid kommer dock Lekstorps ledningsmål. Vänsterbacken Jonathan Ljungberg bryter in i banan och drar i väg ett skott. Skottet tar på en Götaholmsspelare och studsar fram perfekt till Fredrik Nodin som blir helt fri. Han gör inget misstag och kan peta in 1-0 till hemmalaget. Ett riktigt surt skitmål.

En första halvlek där LIF startar bäst men Götaholm tar sig in i matchen allt eftersom. LIF har dock de hetare chanserna och gör även mål...

I den andra halvleken är det Götaholm som tar tag i taktpinnen. LIF ligger ju som vanligt ganska lågt med sitt försvar men Götaholm vågar även rulla lite mer boll och Shafie och Freddie får mer bollar att jobba med i mitten. Bollen är för det mesta på LIF:s planhalva men Götaholm har problem med LIF:s kompakta försvar. GBK trummar dock på och det känns som de är laget med lite mer ork. Chanserna kommer också till slut. Victor har kommit in och har en bra skarvnick som smiter precis utanför. Abdi kommer in och är pigg och han är nära att komma igenom och han har även en vänstervolley som går utanför. En ganska dåligt slagen Rasta-hörna blir ändå farlig och det blir lite flipperspel i straffområdet innan Filip kan peta fram bollen till Per som dock inte får in bollen. Freddie kommer förbi på kanten men skottet går i burgaveln. Rasta har ett skottförsök i bra läge som dock täcks perfekt.

LIF backar som sagt hem och ligger på kontring, de är på väg igenom några gånger men Götaholms backlinje löste det. Som vanligt var Filip riktigt bra som mittback och Per såg riktigt stabil ut som vänsterback, både defensivt och offensivt. LIF har inte några riktigt bra chanser hela den andra halvleken. Ett skott utanför efter en hörna är väl det närmaste.

De försvarar sig dock bättre och Götaholm lyckas inte få in något kvitteringsmål.

Det känns väl som lagen hade varsin halvlek och det är riktigt surt för Götaholm att inte få med sig några poäng från Lekstorpsvallen. Det var dock en riktigt bra kämpainsats av hela Götaholm som vägrade vika ner sig.

Den eviga sanningen är ju dock att fotboll går ut på att göra mål. Lekstorp löste det, och Götaholm gjorde det inte...



Ännu ett sjukt resultat i 6A. Marieholm befäster verkligen sin position som ett topplag. Gårda blir man inte klok på. Ena dagen kanon, andra dagen kalkon...

Götaholmaren har inte så mycket mer från den matchen just nu.

----------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö vann den viktiga bottenmatchen mot Västkusten med 5-2 och passade även på att smita förbi Götaholm i tabellen.

Mer som den matchen senare.

----------------------------------------------------------------------------------

Imorgon bär det iväg på midsommarfirande så det blir inget bloggande förrän till söndag.

Götaholmaren passar på att önska alla en trevlig midsommar!

#6

Veckans matcher!

Veckans 6A matcher ser så här:

ONSDAG 20/6

MARIEHOLM BoIK - GÅRDA BK (18.45 Lövgärdesplan)

Det är två formstarka lag som drabbar samman på Lövgärdesplan. Hemmalaget har två raka segrar (senast 4-2 mot Öjersjö) och har tagit sig upp på en andraplats i tabellen. Gårda bröt i senaste matchen Lekstorps förlustfria svit och vann med 2-0. Båda målen prickades in av Simon La Verghetta, som varit stekhet sedan sin återkomst. 9 mål har det blivit på 5 matcher!

Lurig match där Gårda höjt sig efter en halvtaskig start på säsongen och parkerar i mitten av tabellen. Marieholm har sett riktigt stabila ut och känns inte lika svajiga som föregående år då de blandat riktigt bra prestationer med oväntade bottennapp. Möjligen har laget problem på målvaktssidan.

Gårda har några spelare bort, bland annat Sebastian Fernberg.

Rykten säger även att Marieholms allsvenske skoleverantör från Brasilien möjligen kommer att vara på plats. 

TIPS: Hemma på Lövgärdesplan känns Marieholm lite hetare. MBoIK-vinst i en tät match!

VÄSTKUSTENS BK - ÖJERSJÖ IF (19.30 Kviberg)

Västkusten tog äntligen sin första seger för säsongen i omgång 10 men vilade sedan i omgång 11. Känslan är att VBK nog hellre hade kört på direkt efter den sköna vinsten. VBK:s trupp är klar och de flesta spelarna från Bokedalenmatchen är med. Verkar dock bli målvaktsbyte då Ayen Ayoub ersätter Sam Noori. Duktige Aamir Fouad saknas men Khabat Aslani är med istället. Dessutom är Nélio Lopes Ramos avstängd efter sitt röda kort sist.

Öjersjö har haft en stundtals jobbig säsong och bra matcher har blandats med mindre bra. Svårt att riktigt sätta fingret på vad det är som inte fungerat hos ÖIF då laget har flera klasspelare. Möjligen har det tagit lite tid att få ihop det med ny tränare och en hel del nya spelare.

ÖIF får även klara sig utan sin bäste målskytt, Mikael Nilsson, som missar matchen.

Riktigt viktig match för båda lagen då ÖIF är det laget som för tillfället ligger precis över strecket. Vinst för ÖIF och glappet ner under strecket ökar, vinst för VBK och då är det bara två poäng upp till just ÖIF över strecket.

TIPS: Svårtippat. Knapp ÖIF-seger.

LEKSTORPS IF - GÖTAHOLM BK (20.00 Lekstorpsvallen)

LIF började säsongen lysande med fyra raka (fem med FC Roma-matchen) segrar. På de senaste fyra har det dock bara blivit en vinst (två oavgjorda) och senast den första förlusten. I och med detta har LIF tappat i toppen och är nu nere på en tredjeplats.

Fortfarande en del LIF-spelare på resande fot. Mittfältarna Robin Granqvist och Marcus Johansson (hade iofs ändå missat pga av tre gula) saknas. Johan Hedström och nyförvärvet Niklas Drott hinner precis hem och är med i truppen. Anfallaren Sebastian Fransson saknas på grund av ryggproblem.

Götaholm har fått tillbaka Rabih El Mir efter sin avstängning. Hassan Hamada har varit sjuk i veckan och saknas. Annars ska de flesta spelarna var tillgängliga.

Matcherna mellan Lekstorp och Götaholm har den senaste tiden börjat betyda en hel del mer än bara poängen som står på spel. Förra året blev det två uddamålsvinster (2-1 och 1-0) för Lekstorp och i årets Östra Cupen blev det en 6-1 kross av Götaholm. En hel del revansch att kräva för Götaholm alltså...

Alltid svårt att spela i Gråbo men Götaholm lär komma riktigt taggade.

TORSDAG 21/6

BJÖRNDAMMENS BK - BOKEDALENS IF
(19.00 Furulundsplan)

BBK har gjort en riktigt stabil säsong och ligger femma, bara tre poäng från Marieholm på andraplatsen. En stabil defensiv med kapten Tobias Widberg i spetsen och framåt har både Rasmus Lihnell och Anton Linde levererat. I senaste matchen (vinst 4-2 mot Croatia) så var det dock fyra olika målskyttar och ingen av dem var Linde eller Rasmus Lihnell. BBK har en väl fungerande spelidé och har höjt sig från förra året då de var insyltade i bottenstriden.

Bokedalen har rasat som en sten genom tabellen och har inte vunnit sedan premiären. Dock blev det stundtals bra spel och en poäng senast mot Olskroken, en match som BIF ledde med 2-0. Det verkar dock som BIF fortfarande har lite problem med spelare. Den tillfällige tränare Johan "Post" Nilsson spelade till exempel hela förra matchen trots knäproblem. Till derbyt mot BBK kommer dessutom både Niklas Nilsson (rött kort sist) och Johannes Soomer (tre gula) att saknas.

TIPS: BBK känns stabilare och tar detta. Fortsatta problem alltså för BIF.

FC ROMA UNITED - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Gunnaredsplan)

Riktigt klurig match mellan två lag som har tappat lite fart och fokus på senare tid. Roma stod över senast och i omgången innan föll de mot Björndammen med 1-3. Även Croatia förlorade mot Björndammen senast och innan dess blev det 1-9 mot Olskroken. Så väldigt svårt att säga vart man har dessa lag...

Det verkar iallafall som Roma får klara sig utan Haris Dedic. Enligt förbundets hemsida är Dedic avstängd mellan den 18/6 och den 1/7. Antar att det är en dom för hans röda kort mot Olskroken i omgång 9. Det konstiga här är ju att Dedic fick sitt röda efter två gula kort, vilket inte brukar leda till någon vidare avstängning. Roma får dock tillbaka Anjam Abdullah Rasool som var avstängd sist.

Croatia får klara sig utan en av seriens bästa spelare, Alexander Nylin, som fick sitt tredje gula kort sist. Ett riktigt jobbigt avbräck.

TIPS: Utan Nylin får Croatia det svårt, Roma vinner!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med en bild från EM på en 6A-hjälte!



För er som inte känner igen honom så är det Lekstorps Marcus Johansson...

#6


I'm back!

Efter ett litet uppehåll som har spenderats med att flytta från ena delen av Göteborg till den andra och med allt vad det innebär så är Götaholmaren tillbaka!

Under den hektiska förra veckan spelades även en riktigt intressant fotbollsmatch, dock inte i 6A! Delar av Flatåsskolans personal besegrade 9:orna med 3-2 i en spännande match. Efter ett 0-2 underläge klev Kungsladugårds Daniel Tellnor fram och svarade för två mål innan en viss Götaholmare kunde avgöra matchen. Anildo "Nidde" Spencer visade allsvensk klass (ännu en gång) och Sandarnas gamle räv Lars Olsson visade rutin. Kaveröslegendaren David Edouard sprang minst men var tröttast efteråt. Insatsen var dock Baresi-klass...

6A har dock inte vilat och den 11:e omgången är färdigspelad!



Idag drabbade ett Bokedalen i stort poängbehov samman med ett formstarkt Olskroken. Båda lagen hade dock en hel del att fundera på. Kroken saknade sina två bästa målskyttar: Johan Hellenäs (9 mål) och Marcus Andreasson (8 mål). BIF har fortfarande problem att få ihop spelare och bland annat gjorde den tillfällige tränaren (men gamle spelaren) Johan "Post" Nilsson 90 minuter på mittfältet, med en trasig menisk.

Det var iallafall BIF som tog ledningen genom Niklas Nilsson, efter att hemmalaget inlett matchen bäst. Kroken har lite småchanser i den första halvleken och bland annat en indirekt frispark inne i Bokedalens straffområdet. 1-0 i halvlek med fördel till BIF.

Den andra halvleken är jämnare men BIF kan utöka till 2-0 när Niklas Nilsson blir fälld och brorsan Johan "Post" Nilsson kan göra mål på den efterföljande straffen.

BIF verkar vädra sin första trepoängare sedan premiären men Kroken ville annorlunda. Bara tre minuter efter Bokedalens straff pekar domare Abdelrazek på straffpunkten igen. Denna gången dock för Kroken.

BIF:s målvakt Niclas Nilsson räddar dock straffen nere vid stolproten men domaren anser att BIF-spelare sprungit in för tidigt och straffen går om. Peter Gustaffson byter hörn denna gången och Kroken reducerar till 2-1.

Kroken jagar på för en kvittering och skapar lägen, men även BIF sticker emellan med några chanser. En farlig OIF-frispark leder till en hörna och i röran framför mål dyker Martin Edvinsson upp och får in bollen. Herr Edvinsson visar alltså att han inte bara kan dricka öl och spela beer-pong i Götaholms klubblokal utan även göra mål! Matchuret stod då på 89. Läser man Krokens matchrapport så var det Fredrik Jungestrand som kvitterade och inte Edvinsson. Götaholmaren får kolla upp detta.

2-2, men dramatiken var inte slut! Patrick Allen fick en chans för BIF men den bästa fick Kamal Warsame precis i slutet då han kom helt fri. Enligt BIF-rapporter fällde Krokens målvakt Patrick Karlsson honom men domaren friade. Vilda protester uppstod från BIF-håll och bland annat fick Niklas Nilsson sitt andra gula (även om matchrapporten bara hade ett) och blir utvisad.

Viktig poäng för BIF som tog sig förbi Västkusten i botten. Med tanke på hur matchen såg ut var det nog dock många besvikna miner hos Bokedalen.

BIF:s matchrapport HÄR.
OIF:s matchrapport HÄR.



Fortsatt tungt för Öjersjö och fortsatt uppåt för Marieholm. Ja, så går det att sammanfatta denna drabbningen. Götaholmaren har tyvärr dålig med information om matchen. ÖIF hjälpte dock sina motståndare på traven genom att göra ett självmål efter tjugo minuter. Innan halvtid kunde dock Saim Duman kvittera.

Detta resultat stod sig halva den andra halvleken innan den gamle Elisedalspelaren Ousman Sonko kunde ge Marieholm ledningen. Portugisen Leandro Pinto gjorde 3-1 och Emir Alic ökade på till 4-1 innan Mikael Nilsson tröstmålade för ÖIF fram till 2-4.

Den stora frågan var dock om MBoIK:s Milad Mehrbeheshti bjöd på några extra brassekonster under matchen? Envisa rykten hävdar nämligen att han lirar med IFK:s Daniel Sobralense gamla skor. Hur de har hamnat där kan ni ju fundera på...

Hur som helst så befäster Marieholm sin position som topplag då de klev förbi Lekstorp och intog andraplatsen. ÖIF får det fortfarande inte att fungera och riskerar att dras in i streckstriden även iår.



Matchrapporten har dykt upp och det är inte så mycket att tillägga. Bara två minuter mellan Götaholms ledning och UAFC:s kvittering genom duktige lagkaptenen Stanley Odogeu. Det sista målet gjorde alltså av Williams Ifeanyi Odili.

Som sagt en hård match men inget som resulterade i några varningar.

Götaholm körde för övrigt en ganska lugn söndagsträning idag där Rasta visade att gammal är äldst genom att vrida till båda knäna. Det första i kvadraten och det andra under en liten konditionsdel...

Annars verkade det som JK hade sitt guldpass från Liseberg med sig då han fick ett par rejäla åkturer. Bakom spakarna satt Shafie och Rasta...

--------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har en kort matchrapport från förlustmatchen mot Gårda, HÄR.

Klubben presenterar även ett riktigt klassnyförvärv i Niklas Drott! Den 24-årige anfallaren återvänder till LIF från Lerum där han spelat de senaste åren. Drott har öst in mål i den gröna tröjan innan och lär nog göra det igen. Läs mer HÄR.

Tyvärr för Götaholm är han spelklar till onsdagens match. Han har dock befunnit sig på EM, tillsammans med lite annat LIF-folk, och Götaholmaren får väl hoppas att de haft det väldigt, väldigt trevligt där...

--------------------------------------------------------------------------------

Under denna midsommarvecka spelas omgång 12 och matcherna spelas som följer:

ONSDAG 20/6

Marieholm - Gårda
Västkusten - Öjersjö
Lekstorp - Götaholm

TORSDAG 21/6

Björndammen - Bokedalen
FC Roma - Croatia

Riktigt intressanta matcher som vi kollar till på tisdag!

#6

En rättvis förlust...

GÖTAHOLM BK - UNITED AFRICA FC 1-3 (1-1)

1-0 Fredrik Airosto (Freddie Wedberg) 

Serieledarna United Africa kom på besök till Gamlestadsvallen denna torsdagskväll och Götaholm kom till spel med följande lag:

Shahram
Freddan-Per-Koffe-JK
Rasta(C)-Shafie-Nico-Hassan
Freddie-Tobbe

Bänken:
Ali
Gap
Gurra

Tyvärr saknades det lite spelare pga av olika anledningar men så är det ju för alla lag i en serie under en hel säsong.

När väl matchen drog igång så började faktiskt Götaholm helt ok. Det hittades lite spel på både Tobbe och Freddie på topp och båda kanterna med Rasta och Hassan hade lite inläggslägen. UAFC hade även de en del farligheter i början. Särskilt på sin högerkant där Charles Chibuike oroade. Även den andra kanten hade en del boll och Samir Abbas hade en hel del spelvändningar med sin känsliga vänsterfot.

Det var dock hemmalaget som tog ledningen en bit in i den första halvleken. Hassan bryter in i banan vid halva offensiva planhalvan och skickar ivag bollen in i straffområdet. Både Freddie och Rasta undviker offsiden och bollen touchas vidare av Freddie fram till Rasta som sätter dit foten och styr in bollen ganska högt (och ganska snyggt) stolpe in.

Tyvärr sjunker Götaholm lite för långt ner direkt efter ledningsmålet och UAFC tar över matchbilden. Det hjälper inte heller att snabbe och avige Calvin Okafor kommer in på UAFC:s vänsterkant. UAFC rullar mycket boll och Götaholm är inte tillräckligt aggressiva. Götaholm lyckas inte riktigt få undan bollen och kvitteringen kommer ganska snabbt. Götaholm missar ett uppspel och ett skott precis utanför straffområdet ställer Shahram och dyker ner under ribban. Verkligen synd att Götaholm inte kunde hålla i ledningen lite längre.

Matchbilden fortsätter likadant med ett UAFC som har väldigt mycket bollinnehav och kommer till en hel del inlägg. Som tur är (för Götaholm) så blir det ofta lite för omständigt för UAFC då det gärna ska försöka rullas enda fram till mållinjen. Götaholm hamnar även lite väl långt ner och ofta får UAFC stå och rulla precis utanför hemmalagets straffområde.

När väl Götaholm kan vinna boll och orka ställa om blir det dock farligt då kanske inte alla UAFC:s spelare har jättebråttom hem. Tyvärr slarvas det dock lite i de avgörande passningarna. Götaholm får dock en gyllene chans när laget ställer om med en långboll som nickas undan av UAFC. Bollen hamnar hos Rasta som hittar Tobbe i bra läge men tyvärr går skottet över. Götaholm har även några frisparkar som man lyfter in i UAFC:s straffområde och det blir lite rörigt.

UAFC har dock väldigt mycket boll och som sagt en hel del inlägg och även skott utifrån. Några gånger blir det lite flipperspel inne i Götaholms straffområde innan bollen rensas undan. UAFC har även en jättechans när Gilbert Mensah (tror jag) får bollen precis framför mål men skottet går rakt på Shahram.

1-1 i halvtid och Götaholm fick vara hyfsat nöjda med att de fortfarande var med i matchen. UAFC hade helt klar mer boll och fler chanser men Götaholm var stundtals farliga i sina omställningar.

Tyvärr börjar den andra halvleken på sämsta tänkbara sätt för Götaholm. Ganska omgående kunde UAFC ta ledningen genom Gilbert Mensah (den här gången är Götaholmaren nästan hundra). Mensah kan ta sig in ganska ostört i Götaholms straffområde och placera in bollen vid bortre stolproten.

UAFC fortsätter att kontrollera början av den andra halvleken totalt och Götaholm får bara slå ifrån sig. Med en 2-1 ledning i ryggen hade UAFC inte så bråttom utan höll gärna bollen inom laget och bytte kant och rullade runt. Även om det var totalt övertag i bollinnehav för UAFC saknades väl de riktigt heta chanserna även om det var en hel del nästan-lägen, men Shahram är bra med när det kommer djupledsbollar och Per och Koffe krigade på bra som mittlås. Riktigt jobbigt för Götaholm att jaga boll mot ett lag där i stort sätt alla spelare är väldigt lugna och bekväma med boll.

Sakta men säkert börja dock Götaholm att sticka upp mer och mer och laget kunde börja flytta upp spelet. Shafie får lite mer bollar att jobba med och kan fördela bra. Det kom även några chanser. Efter lite fint rull av Götaholm får Rasta bollen på kanten och tanken var att lägga in bollen mot Tobbe på marken. Den tänkta passningen blir istället till ett långskott som nästan seglar in under ribban men landar till slut precis bakom ribban. Tobbe och Freddie krigade på bra i anfallet men tyvärr orkade inte Götaholm flytta upp med fler spelare. Spelet böljar lite fram och tillbaka och UAFC skapar även målchanser. Calvin Okafor har ett bra läge men hans volley/cykelspark går över. Götaholm har en frispark på mittplan som lyfts mot mål och det blir lite rörigt innan UAFC:s målvakt kan ta hand om bollen.

Med fem minuter kvar avgör dock UAFC matchen helt. Om inte minnet sviker kan UAFC vinna boll och bollen lobbas in i mål från en bit utanför straffområdet. Götaholm försöker i ett sista försök men lyckas bara skaka fram en hörna som blir farlig. UAFC ställer dock om blixtsnabbt och kommer fria med tre spelare. Bollen spelas fram till en UAFC-spelare som rullar in bollen i tomt mål men domaren blåser för offside.

Götaholm står upp bra mot ett riktigt bra United Africa. Sett över hela matchen så är det inget snack om att UAFC för spelet och är det bättre laget. Samtidigt känns det som Götaholm hade en period i mitten av den andra halvleken där de kunde ha fått in en kvittering om laget hade haft lite bättre skärpa i de avgörande passningarna och orkat fylla på med lite fler spelare. Alla i Götaholm gjorde dock en väldigt bra kämpainsats.

Det kan även tilläggas att domare Robin Andersson gjorde en riktigt bra match. Även stämningen på planen var bra även om det var många hårda men justa dueller.

Götaholmaren har ju bara sett UAFC i en föräsongsmatch iår innan dagens drabbning men när väl serien dragit igång så har laget verkligen imponerat. Efter den här matchen förstår man varför det gått så bra.

I och med Lekstorps sviktande form (0-2 mot Gårda idag) så sticker UAFC iväg lite i toppen och frågan är vilket lag som orkar hänga med? LIF och UAFC har ju dock kvar att mötas två gånger och UAFC har ju passat LIF ganska bra, iallafall förra året då LIF vann båda mötena.

------------------------------------------------------------------------------------



Götaholmaren hade det lite på känn och tippade ju faktiskt att Gårda skulle besegra Lekstorp och så blev det även. Gårdas fixstjärna Simon La Verghetta gjorde 1-0 redan i den 12:e spelminuten på ett friläge. Precis innan halvtid kunde samme La Verghetta öka på till 2-0 genom ännu ett väl förvaltat friläge.

Enligt rapporter så var det Gårda som förde matchen och det var närmare fler Gårdamål än en LIF-reducering.

Tungt för LIFUAFC vann sin match. Dock har LIF en match mindre spelad (eller så kan man se det som att det är FC Roma-matchen som ska in där och det känns ju märkligt om det skulle bli något annat än 3 poäng tilll LIF) och vinst där så är ju avståndet upp till UAFC "bara" fyra poäng. Dessutom ska ju lagen mötas två gånger också.

Lekstorp kom till spel utan en hel del av sina tongivande spelare då många befinner sig på plats för att följa Sverige i fotbolls-EM. Detta kan dock bli kostsamt för LIF men samtidigt är det kanske inte rimligt att prioritera division 6-fotboll framför ett EM-slutspel.

Med detta sagt så ska självklart ingen skugga falla över Gårdas vinst. Att det saknas spelare till matcher är ju något alla 6A-lag får leva med och det är ju alltid det bästa tillgängliga laget som spelar matcherna. När bloggen nämner att vissa spelare saknas så är det ju mer för att krydda med lite information än att förklara bort en förlust. Inget lag spelar ju med sin "bästa" möjliga startelva hela säsongen och det är ju något som hör till.

Sen finns det ju alltid personer som gärna nämner (oftas på Götaholmarens Facebookgrupp) hur många "ordinarie" spelare som saknas eller att man spelade med "b-laget" även om det var a-laget som spelade. Detta dyker ju oftast upp vid en förlust ;-). För bloggens del är det ju iofs alltid trevligt med så mycket information som möjligt både innan och efter matcherna.

------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med en passande klassiker:


  

#6

Croatia - Björndammen



BBK tog en fin seger mot Croatia och klättrar i tabellen samtidigt som Croatia åkte på sin andra raka förlust och tappar lite mot toppen...

Tyvärr hinner inte Götaholmaren skriva så mycket om matchen men en matchrapport från BBK hittas HÄR.

Som sagt är det mycket just nu med flytt och annat så denna veckas bloggande kommer kanske inte att hålla världsklass...

Så är det ibland...

#6

Inför veckans matcher!

Omgång 11 spelas så här!

TISDAG 12/6

CROATIA GÖTEBORG - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Gamlestadsvallen)

Croatia hade gått som tåget innan förra omgången då det tåget kraschade rejält i 1-9 förlusten mot Olskroken! BBK har blandat och gett men stod för en riktigt fin skalp sist då FC Roma besegrades med 3-1 hemma på Furulund.

Så, hur ska detta tolkas? Ett lag (Croatia) som gått riktigt bra men som förlorade stort ställs mot ett lag (BBK som gått upp och ner men som imponerade stort sist?

Croatia får iallafall tillbaka Adnan Gashi och Eddie Prorokovic som var avstängda sist. Laget för klara sig utan Liridon Haklaj som fick rött sist.

Det kommer även bli en målskyttsduell: Lesic/Nylin (13 mål) mot Linde/Lihnell (11 mål).

TIPS: Känns väldigt öppet men Croatia reser sig och vinner.

TORSDAG 14/6

GÖTAHOLM BK - UNITED AFRICA FC (19.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm hade en välbehövlig vila i förra omgången efter storförlusten mot Gårda (0-6). UAFC har gått riktigt bra och leder serien med fyra poäng. Laget är obesegrade sedan förlusten i första matchen.

Götaholm får klara sig utan sin spanske mittfältare Pedro, som återvänder till Barcelona. Dessutom missar Rabih troligen matchen på grund av sina tre gula kort. Förra matchen var han också avstängd men det var domen från hans röda kort mot Bokedalen. Så då borde han ju vara avstängd för sina tre gula denna match. Annars verkar truppen skadefri och vi får hoppas att målen börjar ramla in även i a-laget, b-laget vann ju med 6-3 igår.

UAFC har som sagt varit väldigt stabila och nu får de dessutom tillbaka Ofuokwu Stanley Odogwu som varit avstängd. Framåt har det varit en hel del spelare i farten, både Calvin Okafor och Gilbert Mensah gjorde ju mål även förra året men nu får de andra lagen även se upp med Charles Chibuike som hängt en hel del baljor.

Götaholm kommer helt klart att få slita hårt mot serieledarna.

GÅRDA BK - LEKSTORPS IF (19.30 Överåsvallen)

Gårda räckte inte riktigt hela vägen mot UAFC men stod upp riktigt bra. LIF är nere i en liten svacka och har tre oavgjorda och en vinst på de fyra senaste matcherna, detta har ju öppnat för UAFC som gjort ett litet ryck i toppen (även om LIF har en match mindre spelad). Det ska väl tilläggas att förbundet ännu inte har något resultat uppe för den avbrutna matchen mot FC Roma.

Gårda får tillbaka målskytten Sebastian Fernberg. LIF får klara sig utan duon Robin Granqvist och Marcus Johansson, både är på resande fot i fotbollens (möjligen ölens också) tecken. Johansson hade iofs missat matchen ändå pga av tre gula kort. Vilken tur att det sammanträffade med att han skulle resa bort...

TIPS: LIF inne i en lite tung period, Götaholmaren tror att första förlusten kommer! Gårdavinst!

LÖRDAG 16/6

ÖJERSJÖ IF - MARIEHOLM BoIK (13.00 Öjersjö IP)

Öjersjö lämnade Lekstorpsvallen med en välförtjänt pinne i förra omgången och det är ju imponerande. Nu tar de emot seriens målfarligaste lag Marieholm, som även har skytteligaledaren Toni Ceesay. MBoIK vilade förra omgången men innan dess krossades Bokedalen med 12-0! Frågan är om målformen håller i sig?

ÖIF får klara sig utan Pierre Högberg som har samlat ihop tre ostskivor. Jimmy Åsell är dock tillbaka efter avstängning.

Känslan är att det blir en tuff och fysisk match.

TIPS: Känns som det blir tight, oavgjort.

SÖNDAG 17/6

BOKEDALENS IF - OLSKROKENS IF (14.00 Jonsereds IP)

Ett helt formlöst BIF tar emot ett Olskroken som piskade på Croatia med 9-1 i förra omgången. Stort frågetecken dock på den stekhete Johan "Såsen" Hellenäs som skadade sig i slutet av Croatiamatchen. Enligt uppgifter är det knäet som fått sig en riktig smäll och blir nog några veckors vila.

Läget i BIF känns inte helt stabilt med en tränare som just hoppade av. Repade sig lite efter 0-12 förlusten mot Marieholm men föll ändå i förra omgången i bottenmötet med Västkusten.

TIPS: Ett formstarkt Kroken tar detta, även utan Såsen.

---------------------------------------------------------------------------------

Västkusten står över denna omgången och får försöka reservera formen ifrån den första vinsten till nästa vecka. Även FC Roma vilar.

---------------------------------------------------------------------------------

Uppdateringen under veckan kan möjligtvis bli lite lidande av en flytt...

#6


Gracias Pedro, UAFC-Gårda & Skytteliga




Götaholm passade på att igår fira av sin spanjor Pedro Matrí som tyvärr återvänder till Barcelona på onsdag. Plötsligt en dag i slutet av försäsongen dök han upp på Kviberg och undrade om han kunde träna med oss. Självklart tackade inte Götaholm nej till en spanjor från Barcelona!

Det visade sig att Götaholm hittat en riktig duktig fotbollsspelare men även riktigt trevlig kille. Pedro gav Götaholm ett lugn på mitten med sin fina bollbehandling och säkra passningar. Tyvärr fick vi nog bara se en liten del av fotbollskunnandet hos Pedro då han drogs med lite skador och inte hade någon försäsongsträning att falla tillbaka på. En fulltränad och helt frisk Pedro hade tillhört seriens bästa mittfältare.

Götaholmaren önskar självklart Pedro lycka till och hoppas att han någon gång i framtiden drar på sig Götaholmströjan igen!

Pedro, gracias por su tiempo en el Götaholmo. Usted es un futbolista maravilloso y una persona maravillosa.
Te vamos a extrañar, tanto en el campo de fútbol y se apaga. Buena suerte con todo y con la esperanza de verte de nuevo.

Lördagen började med lite EM i klubblokalen och slutade inte helt oväntat på Dancing Dingo. En stabil kväll...

-------------------------------------------------------------------------------



United Africa fortsätter att vinna och plötsligt leder laget serien fyra poäng före Lekstorp. Det var dock Gårda som öppnade matchen bäst och Carl Antti kunde ge Gårda ledningen redan efter 3 minuter.

Annars tillhörde den första halvleken United Africa som hade mycket boll men som också hittade en hel del rakare spel i djupled. Kvitteringen kommer på en, enligt rapporter, väldigt tveksam dömd straff. Charles Chibuike gjorde sitt sjätte mål för säsongen på just denna straffen. UAFC:s andra mål var mindre tveksamt då Williams Ifeanyi Odili kom helt perfekt på en hörna och kunde nicka in 2-1 målet.

UAFC hade bud på fler mål i den första halvleken men den slutar 2-1.

Gårda höjer sig i den andra halvleken och flyttar upp laget. Istället för en kvittering för Överåslaget blir det UAFC som kan kontra in 3-1 genom Gilbert Mensah. Gårda gör dock mål men det dröjer tills den 78:e minuten då Simon La Verghetta mycket vackert kan trycka dit ett skott utanför straffområdet. La Verghetta är sedan ytterst nära att kvittera men hans skott tar i kryssribban!

Istället kan Gilberth Mensah göra sitt andra mål när Gårda flyttar upp i slutet.

Enligt många Gårdaspelare var UAFC helt klart det bästa laget de mött denna säsongen (Götaholm inräknade!).

Det saknades lite spelare i båda lagen. UAFC:s Ofuokwu Stanley Odogwu och Gårdas Sebastian Fernberg missade ju matchen pga av avstängningar. Dessutom saknades en av UAFC:s bästa spelare, Calvin Okafor. I Gårda saknade bland annat Marcus Lindberg.

Gårda ligger kvar i mitten och UAFC gör ett litet ryck i toppen och sätter press på LIF.

--------------------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER 10 OMGÅNGAR

10 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm)

9 MÅL

Johan Hellenäs (Olskroken) (1)

8 MÅL

Marcus Andreasson (Olskroken) (2)

7 MÅL

Boris Lesic (Croatia) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)

6 MÅL

Alexander Nylin (Croatia)
Anton Linde (Björndammen)
Sebastian Fernberg (Gårda) (2)
Charles Chibuike (United Africa) (2)

5 MÅL

Marcus Johansson (Lekstorp)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Sanel Osmanovic (FC Roma)
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Gilbert Mensah (United Africa)
Calvin Okafor (United Africa)

4 MÅL

Haris Dedic (FC Roma)
Sebastian Fransson (Lekstorp)

3 MÅL

Adnan Dedic (FC Roma)
Tobias Petersson (Götaholm)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Sebastian Gokah (Gårda)
Carl Antti (Gårda)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Abdi Bashir (Götaholm)
Fredrik Airosto (Götaholm)
Antonio Godino (Mariehholm)
Leandro Pinto (Marieholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)

2 MÅL

César de Melo (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Tobias Johansson (Bokedalen)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Fitim Feka (Croatia)
Jasmin Saric (FC Roma)
Ibro Mujkic (FC Roma)
Emran Osmanovic (FC Roma)
Johan Hedström (Lekstorp)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Nicklas Berglind (Lekstorp)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Blerim Ferati (Marieholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Peter Gustafsson (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Mohamad Krayem (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)
Pouyan Babr (Västkusten)
Marcus Halldin (Öjersjö)
Pierre Högberg (Öjersjö)
Mikael Kubic (Öjersjö)

1 MÅL

Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Alan Amin (Croatia)
David Celerie (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Anjam Abdullah Rasool (FC Roma)
Esad Mujkic (FC Roma)
Emir Huseinovic (FC Roma)
Kasim Osmanovic (FC Roma)
Christopher Bratt (Gårda)
Mawuli Gokah (Gårda)
Niklas Söderberg (Gårda)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Samuel Malmqvist (Lekstorp)
Ousman Sonko (Marieholm)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Johan Wede (Olskroken)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Andy Erheriene (United Africa)
Benard Adu (United Africa)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Adilson Lima (Västkusten)
Erik Lukacs (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Sanan Gaziyez (Götaholm)

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholms b-lag tog revansch för 3-6 förlusten sist mot Zenit genom att idag besegra Bergum med samma siffror! Abdi stod för två av målen och de andra målskyttarna var Ali, Tobbe, Shafie och Freddie!

------------------------------------------------------------------------------------

Nu i veckan drar omgång 11 igång med en hel del intressanta matcher!

Mer om detta imorgon!

#6

Aftonens matcher!

I skuggan av öppningsmatcherna i EM har även 6A hållt igång idag. Eller så är det EM som håller igång i skuggan av 6A? Hur som helst har det spelats två matcher i den 10:e omgången idag:



En imponerande seger för BBK som kliver upp på en sjätteplats. Hemmalaget hade det dock svettigt i matchinledningen då Roma körde på med sin höga press. Pressen resulterade även i ett ledningsmål för Roma genom Emir Huseinovic.

I slutet av halvleken avtog Romas spelövertag lite och Björndammen kunde ta sig in i matchen. Laget får även in en kvittering precis innan halvtid genom Anton Linde.

Den andra halvleken är spelmässigt jämnare och båda lagen skapar chanser. Linde ställer dock till stora problem för Roma och han kan även ge BBK ledningen tidigt i den andra halvleken. Det märktes att Roma saknade målskytten Haris Dedic framåt och Anjam Abdullah Rasool i defensiven. BBK gjorde en stabil match där försvaret skötte sig utmärkt med Ivan de Melo i spetsen. Rasmus Lihnell kunde helt avgöra matchen med sitt 3-1 mål i den 88:e minuten.

BBK spelade upp sig i tabellen och Roma missade chansen att kliva upp på en tredjeplats.



Lekstorp och Öjersjö stod för säsongens första 0-0 match i en, enligt rapporterna, inte särskilt underhållande match. LIF saknade lite offensiva krafter då trion Marcus Pätsi, Daniel Jonasson och Niclas Eliasson saknades. Danny Höglund var dock tillbaka i startelvan och lirade vänsterback. I ÖIF saknades även där en del offensiva spelare, till exempel bröderna Duman och Mikael Kubic.

Det var inte så många chanser i denna match, men Johan Hedström fick dock ett gyllene läge i den 87:e minuten men hans nick träffar stolpen och rullar längst med målllinjen!

Även om LIF fortfarande är obesegrade och ligger tvåa (en poäng bakom UAFC) så har laget haft en liten svacka. Dagens match var den tredje oavgjorda på lagets fyra senaste. Sen ska det självklart inte glömmas bort att de bland annat har mött topp-fyralagen Croatia och Marieholm.

Dessutom så kommer två av lagets nyckelspelare på mitten (Robin Granqvist och Marcus Johansson) att missa lagets två kommande matcher då dessa lirare kollar EM...på plats.

Rykten säger dock att LIF verkar ha ett riktigt bra offensivt nyförvärv på gång snart!

När det gäller Öjersjö är laget fortfarande inblandade i streckstriden men har fortfarande en del poäng ner till jagande Västkusten och Bokedalen. Om Götaholmaren har räknat rätt är dock viktige Pierre Högberg borta nästa match.

-----------------------------------------------------------------------------------

Imorgon spelar United Africa och Gårda BK den sista matchen i den 10:e omgången och förhoppningsvis hinner Götaholmaren med en liten uppdatering mellan lägenhetsmålning, frisbeegolf, EM och en liten avskedsfest för Pedro...

Här har vi förresten den bäste spelaren som lyft EM-pokalen:



#6

Vad hände där?



6A är verkligen serien som leverarar galna resultat! Att det skulle rinna iväg häromdagen när ett formstarkt Marieholm mötte ett brandskattat Bokedalen var kanske ingen jätteskräll men att tabelltrean Croatia, med bra form, skulle bli förnedrade av Olskroken med 9-1 var det nog ingen som tippat!

Visst, Croatia saknade några spelare (Gashi och Prorokovic var avstängda, Berhane var borta) men inte till den grad som skulle förklara en sådan här genomklappning. Försvaret var i stort sett intakt med Alan Amin, Nermin Dzerahovic och Karzan Ayoub. Framåt fanns både Alexander Nylin och Boris Lesic.

Det ska väl sägas att även Kroken saknade några spelare.

Exakt hur matchen var vet inte Götaholmaren då rapporterna är fåtaliga. OIF fick iallafall in 3-0 precis innan halvtid och när Liridon Haklaj blir utvisad i den 49:e matchminuten (samma som Marcus Andreasson gör 4-0 i) så känns det väl som matchen avgörs helt.

Kroken slår dock inte av på takten och gör alltså fem mål till. Johan "Såsen" Hellenäs blir tremålsskytt och Andreasson står för två. Det blev dock ett litet negativt slut på matchen för KrokenSåsen fick utgå efter en smäll på knäet. Oklart hur allvarligt det är.

En imponerande seger för Kroken och helt klart något att tänka på för Croatia. En liten sidonotis är att Fitim Feka (som började säsongen i Kurdistan) verkar ha dykt upp hos Croatia.

En liten matchrapport från Kroken hittas HÄR.



Marieholm och Lekstorp tjuvstartade omgång 15 igår på Lövgärdesplanens gräsmatta och det blev till slut ett oavgjort resultat (Götaholmaren tippade alltså rätt för en gångs skull).

LIF tog ledningen i matchen precis innan halvtid (även om det står den 11:e minuten i förbundets matchrapport) genom Sebastian Fransson efter en hörna. Lekstorp var som vanligt stabila i sin defensiv och sedan farliga på de fasta situationerna medans Marieholm hade en hel del boll men utan att skapa de riktigt heta chanserna.

När LIF sedan kunde gå upp till 2-0 (med en halvtimme kvar) genom den rutinerade räven Niclas Eliasson så var det nog få som trodde att Marieholm skulle få med sig några poäng. Målet var dessutom riktigt vackert! En lång boll från Johan Hedström skarvades vidare av Fransson till Eliasson. Han i sin tur tar ner bollen på bröstet och dunkar in den i mål!

Marieholm vägrar ge sig dock och får in en kvittering ganska omgående när Leandro Pinto kan nicka in bollen. Hemmalaget tar över matchbilden och trycker på för fler mål. Det kommer också när en frispark nickas i mål (via Emil Syrén) av Antonio Godino.

Matchen tänder till sista kvarten och spelet böljar fram och tillbaka men det blir inga fler mål och det verkar som det oavgjorda resultatet får anses som rättvist.

LIF vägrar förlora men tappade serieledningen till UAFC (som dock har en match mer spelad) och Marieholm visar att de verkligen är att räkna med iår. Laget känns inte alls lika upp och ner som tidigare år.

-------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Bokedalen så kommer knäskadade Johan "Post" Nilsson att agera tränare så länge. Om detta blir en mer långsiktig lösning återstår att se. Han lär dock inte spela något själv då han fortfarande väntar på operation.

-------------------------------------------------------------------------------

Götaholms b-lag föll i måndags mot Zenith med 3-6. Det var ett på pappret starkt Götaholm som hämtade upp underlägen fram till 3-3 (två Abdi-mål och ett av Tobbe) men sedan avslutade Zenith starkt med tre baljor...

-------------------------------------------------------------------------------

#6

Avgång...

Bokedalens tränare Jens Ottosson lämnar laget med omedelbar verkan. De dåliga resultaten har väl sin del i avhoppet men det verkar även vara andra orsaker.

Läs mer om avhoppet HÄR.

#6

Helgens matcher, kvällens match & veckans matcher...



Västkusten
vann kvällens bottenmöte mot Bokedalen, när omgång 10 drog igång, och tog sin första seger för säsongen! Fortsatta besvär för Bokedalen alltså och kanske en vändning för VBK!

Omid Larizadeh blev tvåmålsskytt för VBK men Nélio Lopes Ramos höll på att ställa till det när han fick sitt andra gula kort redan i den 28:e matchminuten. VBK löste dock detta med tio man och Sandro Almeida kunde fastställa slutresultatet i den 86:e minuten.

VBK klev i och med detta förbi BIF i tabellen på bättre målskillnad.



Matchrapporten från i lördags har tyvärr dykt upp och Götaholmaren fick dock styra upp den lite då domaren inte riktigt hade hundra koll. Förhoppningsvis var detta säsongens enda genomklappning för Götaholm...



I fredags totalkrossade Marieholm ett väldigt sargat Bokedalen med hela 12-0! Av olika anledningar hade BIF nästan en hel trupp borta och det var bara fyra startspelare med från matchen innan mot Lekstorp. Bland annat stod BIF:s ordförande Anthon Eriksson i mål i den första halvleken.

Inte helt oväntat rann det iväg ordentligt och det stod 8-0 i halvtid och 12-0 när domaren blåste av. Marieholms bäste målskytt blev Toni Ceesay med fyra baljor. Svårt att dra några större växlar av detta men imponerande av Marieholm att inte slå av på takten.

BIF föll ju även ikväll mot Västkusten och har nu 7 raka förluster!



Boris Lesic låg med fyra mål bakom Croatias 6-2 vinst över Västkusten. Det verkar även som Croatia har fått tillbaka Thomas Celec, som lämnade klubben för Utbynäs inför denna säsongen. Noterbart är även att Adnan Gashi fick sitt andra röda kort för säsongen.

Croatia fortsätter att övertyga och VBK är fortsatt fast i bottenträsket även om laget tog sin första seger idag.

Götaholmaren har även hört rykten om att anledningen till att Martin Delmoro inte spelat på ett tag är för att han har lämnat laget...



Olskroken började matchen lite avvaktande och Roma kunde ta ledningen genom Haris Dedic redan den 11:e minuten. Kroken sökte ofta den lite längre bollen mot Johan Hellenäs. Efter halva den första halvleken så får Kroken en hörna och den nickas mot mål. Amir Huseinovic leker målvakt och räddar bollen med handen. Rött kort och straff som följd. Såsen gör inget misstag och Kroken kvitterar. Hellenäs ger även OIF ledningen efter att han älgat sig fri efter en långboll. Emran Osmanovic ser dock till att det är oavgjort när lagen går på halvtidvila. Trots 10 man lyckas även Roma ta ledningen i början av den andra halvleken genom samme Emran Osmanovic igen! Olskroken har en hel del bollinnehav men de riktigt heta chanserna uteblir. Kvicke Sanel Osmanovic kan sedan kontra in 4-2 och Kroken reser sig inte efter detta. Roma åker även på en andra utvisning när målskytten Haris Dedic får sitt andra gula kort i den 85:e minuten.

FC Roma imponerar genom att vinna med 10 man i 70 minuter och behåller kontakten med täten och Olskroken är kvar i mitten.



United Africa hade väldigt mycket bollinnehav i den första halvleken men skapade inte jättemånga farliga lägen. Ett av de man dock skapade tog man vara på då Calvin Okafor kunde ge UAFC ledningen efter 35 minuter. ÖIF störs även av att de är tvungna att göra två tidiga byten.

I den andra halvleken höjer sig hemmalaget och börjar rulla boll. UAFC får mest kontra men kan utöka sin ledning till 2-0 genom Gilbert Mensah. I den 73:e minuten reducerar ÖIF genom Mikael Nilsson och det blir spännande då ÖIF fortsätter att trycka på. UAFC verkar lite tagna och skakade och 2-2 hänger i luften. Okafor avgör dock matchen helt när han kontrar in 3-1 i den 84:e minuten.

ÖIF slutar spela och av bara farten gör UAFC både 4-1 (Charles Chibuike) och 5-1 (Okafor fullbordar sitt hattrick).

En match som alltså var betydligt jämnare än vad resultatet visar.

----------------------------------------------------------------------------------

Resten av omgång 10 och även en match från omgång 15 spelas denna vecka:

TISDAG 5/6

OLSKROKENS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Överåsvallen) (omgång 10)

Ett Olskroken som nog gärna vill börja vinna igen mot ett Croatia som bara fortsätter att vinna. Adnan Gashi är avstängd för Croatia (rött sist) och om Götaholmaren noteringar stämmer missar även Croatiabacken och tränarsonen Eddie Prorokovic denna match pga av tre gula. Boris Lesic är dock i storform, fyra mål sist mot VBK. Tillsammans med Alexander Nylin har Lesic svarat för 13 av Croatias 21 mål.

Kroken verkar dock har riktig problem med att få ihop spelare, efter en snabbkoll på deras hemsida verkar det iallafall som de fått ihop en startelva. Duktige Marcus Andreasson (som inte var med mot FC Roma) verkar dock vara tillbaka och tvåmålskytten sist Johan Hellenäs är också med.

TIPS: Nylin/Lesic fixar ny Croatiaseger.

MARIEHOLM BoIK - LEKSTORPS IF (19.00 Lövgärdesplan) (omgång 15)

LIF och MBoIK smyger in en match från omgång nummer 15. Lagen har redan spelat mot varandra en gång i serien iår och då vann LIF med stabila 3-0 ute i Gråbo.

Nu är det dock andra tider, Marieholm kommer från en tokseger (12-0) mot Bokedalen och spelar hemma på gräset på Lövgärdesplan. Lekstorp har inte spelat sedan den 25/5.

LIF:s Danny Höglund är tillbaka för första gången sedan sin skada i Östra Cupen-finalen. Frågan är om han går direkt in som mittback jämte Johan Hedström?

Annars verkar LIF komma med ett starkt lag.

TIPS: En riktig tuff bortamatch för LIF. Oavgjort!

FREDAG 8/6

BJÖRNDAMMENS BK - FC ROMA UNITED (19.00 Furulundsplan) (omgång 10)

BBK har vilat sedan 1-1 matchen mot Olskroken den 23/5 och frågan är vad det har gjort för matchformen? Inga avstängningar iallafall för BBK.

Roma däremot får klara sig utan Amir Huseinovic och Haris Dedic då båda fick röda kort i segermatchen mot Olskroken. Dessutom verkar det som Anjam Abdullah Rasool står på tre gula. Lite problem för Roma där alltså.

FC Roma har visat att de är att räkna med men det lär bli en tuff match då BBK ofta är starka hemma på Furulund. BBK:s defensiv hade ju en svacka när de släppte in en massa mål men har skärpt sig de senaste matcherna. Det gäller verkligen att de är vakna mot Romas snabba offensiv.

TIPS: Roma får tipset men det kan bli en lurig match.

LEKSTORPS IF - ÖJERSJÖ IF (19.00 Lekstorpsvallen) (omgång 10)

LIF matchar tätt denna vecka och spelar alltså sin andra match på fyra dagar. Men är det någon trupp i serien som klarar detta så är det ju LIF:s. Götaholmaren får väl återkomma när det gäller, avstängningar och skador då LIF:s match mot Marieholm ska spelas först.

ÖIF var med i matchen mot UAFC men föll till slut med jobbiga 1-5 efter ett ras på slutet. Nyttige Mikael Kubic är tillbaka efter avstängning men istället är Jimmy Åsell borta (tre gula).

Hemma på Lekstorpsvallen är LIF nästan alltid favoriter men känslan är att ÖIF:s ganska fysiska spel passar LIF illa. Möjligen att Götaholmaren är helt fel ute...

TIPS: Ett möjligt slitet LIF som favoriter men ÖIF kan skrälla.

LÖRDAG 9/6

UNITED AFRICA FC - GÅRDA BK (14.15 Bergsjövallen) (omgång 10)

Ett UAFC som ångar på i toppen mot ett Gårda som plötsligt hittade försäsongsformen och krossade Götaholm med 6-0. Upplagt för en intressant match!

Dessutom har lagens bästa målskyttar från förra säsongen börjat komma igång. Calvin Okafor svarade för ett hattrick sist och Simon La Verghetta hade lekstuga mot Götaholm och gjorde fyra strutar.

Sebastian Fernberg saknas i Gårda efter sin utvisning mot Götaholm. För UAFC är Ofuokwu Stanley Odogwu fortfarande avstängd.

TIPS
: Känns helt öppet! Då får det bli oavgjort!

----------------------------------------------------------------------------

Omgång 9 måste har varit unik då det fanns inte mindre än TRE fyramålsskyttar! Boris Lesic, Simon La Verghetta och Toni Ceesay. Dessutom blev det hela fyra röda kort i samma omgång...

----------------------------------------------------------------------------

Enligt Lekstorps hemsida har LIF tilldömts segern med 3-0 i den avbrutna matchen mot FC Roma. Inget är uppe ännu på förbundets sida. Om Götaholmaren fattat det hela rätt så är dock varningarna kvar från den matchen. Målskyttarna kommer dock Götaholmaren ta bort från statistiken.

----------------------------------------------------------------------------

#6

Överåsmassaker...

GÅRDA BK - GÖTAHOLM BK 6-0 (3-0)

En match som började bra slutade i katastrof och Götaholm åkte på en riktig stjärnsmäll. Götaholm startade iallafall med dessa spelare:

Aleks
Freddan-Per-Filip-Koffe
Rasta(C)-Pedro-Shafie-JK
Abdi-Tobbe

Bänken:
Freddie
Nico
Shahram

När matchen väl drog igång på en blåsig men solig Överåsvall var det bortalaget Götaholm som började bäst. Det mesta av spelet var förlagt på Gårdas planhalva inledningsvis. De riktigt heta målchanserna saknades dock, även om Götaholm hade en hel del inlägg och hörnor. Abdi hade ett skott i burgavlen från nära håll, men dålig vinkel. Pedro har ett bra skottläge utanför straffområdet men får ingen träff. Gårda hade några halvkontringslägen på Sebastian Fernberg men hade lite svårt att hitta sitt spel. Götaholm kom upp väldigt bra i sin press och gjorde det svårt för Gårdaspelarna att rulla bollen. De lite längre bollarna från Gårda fastnade ofta i motvinden. När det precis kändes som ett Götaholmsmål var på gång är det istället Gårda som tar ledningen. Simon La Verghetta, som var ganska anonym precis i början, fick bollen på mittplan och smekte iväg en djupledsboll mot Mawuli Gokah som kommer helt fri och kan kyligt rulla in bollen i mål. Väldigt misstänkt offside men domaren valde att fria.

Målet gav Gårda luft under vingarna samtidigt som Götaholm la mycket energi på att klaga på domaren och hänga med huvudena. Gårda tar över spelet och ganska snabbt efter kommer både 2-0 och 3-0. Efter en Gårdahörna kommer bollen ut på Gårdas högerkant igen och landar hos La Verghetta. Han drar på med sin vänster och bollen skruvar sig mot bortre delen av målet. Aleks får en hand på bollen men kan inte hindra den från att gå in i mål. 3-0 kommer som ett brev på posten lite senare och det är La Verghetta som slår till igen. Ett gäng Götaholmsspelare står och tittar när Mawuli Gokah (tror jag) slår ett inlägg och vid bortre stolpen dyker herr La Verghetta upp mellan Koffe och Aleks och kan nicka in bollen i närheten av krysset.

Ett tidigt spelövertag för Götaholm hade helt plötsligt ändrats till ett 0-3 underläge och Götaholm återhämtade sig aldrig efter detta.

Götaholm försöker i början av den andra halvleken och flyttar upp laget i någon form av 4-3-3 uppställning och får även ett litet tryck i början när man stressar Gårdas backlinje. Visst, hade Götaholm fått in ett mål där kanske det hade kunnat bli lite spännande men det var inte Götaholms dag. Gårdas bollskickliga spelare löser Götaholms försök till press och då blir det väldigt mycket ytor på mitten.

4-0 målet kommer en bit in på den andra halvleken efter en kort hörna. Till slut får Sebastian Fernberg bollen utanför straffområdet och Götaholm hinner inte stöta innan han kan skjuta in bollen i mål. Götaholm försöker men orkar inte och La Verghetta kan fullborda sitt hattrick när han ganska ostört kan ta ner bollen i straffområdet och dunka in 5-0 nere vid stolpen.

Inte nog med att Götaholm viker ner sig och till slut förlorar med 0-6 så skämmer även den inbytte Shahram ut sig. Sin vana trogen försöker han psyka sina motståndare med diverse knep och det blir lite tjafs mellan honom och Sebastian Fernberg. Spelarna stöter ihop lite axel mot axel varpå Shahram slänger sig ner på marken och börjar skrika och hålla sig för ansiktet. Domaren vänder sig precis om och går tyvärr på Shahrams pinsamma Rivaldo-filmningFernberg får rött kort och Gårda får avsluta matchen med tio man.

Jag fattar självklart att psykningar och lite tjuvknep hör till fotbollen, även på vår nivå. Någonstans måste dock respekten för motståndarna och sporten finnas. Shahram är en så pass duktig fotbollsspelare att han inte ska behöva fuska till sig fördelar och hålla på med pajasgrejer. Sen gjorde väl kombinationen av att Götaholm spelade uselt och att Shahram skämde ut sig att jag som kapten uttryckte mig mindre genomtänkt.

Som vanligt är detta mina högst personliga åsikter.

Om vi återgår till själva matchen hade Götaholm lite chanser till ett tröstmål men varken Abdi eller Tobbe hade siktet inställt. Istället kan planens gigant Simon La Verghetta göra sitt fjärde mål. Han blir helt fri och iskallt väntar han ut Aleks och tunnlar honom.

Tyvärr är det många i Götaholm som slutat spela vid det här laget och Gårda hade nog kunnat göra en del mål till.

Att förlora mot Gårda är ingen skam men sättet Götaholm viker ner sig på är oroväckande. Styrkan hos ett lag mäts sällan i medgång utan när det går lite tyngre och tyvärr klarade inte Götaholm att lösa motgångarna i denna matchen.

Ett Gårda i medgång är ett väldigt jobbigt lag att möta. Defensivt imponerade laget stort och Götaholm hade svårt att skapa de riktigt heta lägena. Viktor Ryberg dominerade som mittback och kaptenen Sebastian Gokah tillhörde planens bättre. Matchens lirare var dock självklart Simon La Verghetta som var inblandad i Gårdas alla mål. Gårdas Marcelo Marcus Lindberg levde dock inte riktigt upp till hypen, istället var det Niklas Söderberg som bjöd på en delikat klack.

Götaholm får försöka att glömma den här matchen och det kanske är bra att laget står över nästa omgång. Tyvärr för Götaholms del så var detta Pedro Martis sista match för klubben. Den bollsäkre spanjoren har pluggat klart i Göteborg och ska återvända till Barcelona. Götaholm tappar inte bara en duktig fotbollspelare utan även en förbannat trevlig kille...

----------------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det mer från helgens andra matcher. En storförlust och ett bröllopOrust har satt sina spår...

#6

RSS 2.0