Croatia-FC Bosona

Det var en underbar sommarkväll på GamlestadsvallenCroatia och FC Bosona tjuvstartade den 13:e omgången i 6A.

Croatia hade i stort sett samma lag som i 9-3 vinsten mot Götaholm, den enda förändringen (som Götaholmaren hittade) var att Beshar Ali klivit in på innermittfältet. FC Bosona kom med ett starkt lag, dock saknandes Haris Memisevic fortfarande. Han var dock på läktarplats och förklarade att han fick en smäll på låret under FCB:s match mot Björndammen och vill inte riskera att spela och göra skadan ännu värre.

När matchen väl drog igång var det hemmalaget Croatia som var lite hetare och förde spelet. Laget spelade lite rakare och försökte snabbt hitta ut med bollar till sina snabba yttermittfältare Joel Tesfai och Alexander Nylin. Dessa bollar kom ofta från Boris Lesic, som låg i sin vanliga position mellan mittfält och anfall. FC Bosona hade som vanligt en hel del boll men rullade mycket i sidled och hade svårt att hitta upp med bra passningar till Sean Grebovic och Darmin Muslimovic på topp.

Den första riktigt bra chansen får Croatia när Lesic provar skott och FCB:s Almedin Babacic får sträcka ut nere vid stolpen och rädda till hörna.

Ganska logiskt kommer även 1-0 till Croatia efter cirka 12 minuter. En boll spelas in i straffområdet och Tesfai har tagit sig in från sin kant och går på skott. Skottet tar på en FCB-försvarare (möjligen Jasmin Hrvat) och styrs in i mål. Svårt och se från vår läktarplats om bollen gått in i allafall. Får se om domaren ger målet till Tesfai eller klassar det som självmål. Ledning i allafall för hemmalaget.

Efter en kvart tar sig Nylin runt på kanten och kan spela bollen snett inåt bakåt till en framstormande Lesic inne i straffområdet. Lesic och en FCB-försvarare går omkull och domaren dömmer frispark till Bosona.

FCB behåller dock lugnet och rullar boll som de brukar. Grebovic är väldigt nära att hinna före Christian Jaconelli Celona i Croatiamålet då det blir lite missförstånd i backlinjen.

Spelmässigt är matchen jämn. Croatia försöker hitta lite snabbare omställningar medan Bosona håller bollen lite längre men många passningar går bakåt eller i sidled. Bosona har dock flyttat upp spelet och skapar lite chanser innan halvtid. Muslimovic har två frisparkslägen utanför straffområdet men båda försöken missar mål.

Efter en halvtimmes spel får Bosona dock ett jätteläge att kvittera. En boll letar sig fram till Grebovic i straffområdet och fri med Celona prickar han stolpen!

Matchen böljar fram och tillbaka och innan halvtid har Croatia en hel del långskott. Vllaz Ibishi, Nylin och Beshar Ali testar alla långskott utan framgång.

Bosona avslutar halvleken med ett bra läge där en boll spelas tillbaka mot utkanten av straffområdet men skottet går tätt över.

1-0 till hemmalaget i en rolig och händelserik match.

I början av andra halvlek är det FC Bosona som tar tag i taktpinnen direkt. I slutet av första halvlek klev Muslimovic ner på mittfältet väldigt mycket bollar går via honom. Croatia faller väldigt långt ner och verkar satsa på snabba omställningar istället. Bosna skapar dock inga jättelägen direkt men har ett par inlägg och hörnor som blir halvfarliga. Croatia sticker upp emellanåt men fyller inte på med särskilt mycket spelare. Tesfai testar skott från distans.

I matchminut 55 får Bosona dock en jättechans att kvittera. Snabbe Elvin Motovac tar sig förbi på kanten och ner till kortlinjen. Där spelar han bollen snett bakåt mot straffpunkten där Grebovic möter bollen direkt. Skottet går dock över!

Bosona fortsätter att föra spelet men det märks att båda lagen börjar bli trötta i sommarsolen och det är ganska långa lagdelar och slarviga passningar.

Trots att FCB har mer boll så är inte Croatia ofarliga. Lesic och Nylin hittar ett fint sammarbete tjugo minuter in i andra halvlek där Lesic spelar fram Nylin i straffområdet och fri med målvakten försöker han chippa in bollen utan att lyckas. I anfallet efter kommer istället Bosonas kvittering. Croatia hamnar väldigt högt med sin backlinje och Grebovic lägger bollen i djupet på den framstormande mittfältaren Elvedin Delibasic som i stort sett blir fri från nästan halva planen. Delibasic gör inget misstag och håller ifrån sina motståndare och rullar in 1-1!

Med tanke på hur andra halvlek sett ut kändes det både logiskt och rättvist.

Målet verkade dock tända Croatia som direkt flyttade upp sitt spel och fick mer att säga till om och bara fem minuter efter kvitteringen tar Croatia ledningen igen. Alexander Nylin bjuder på ett mycket vackert fotbollsmål. Han börjar med att lobba bollen över sin motståndare och ta sig in i straffomnrådet. Han har ganska dålig vinkel men går på skott och bollen touchar förstastolpen och går in!

Matchen har nu jämnat ut sig och två trötta lag turas om att anfalla. Grebovic har ett skott utanför och Croatia har ett mål bortdömt för offside och inbytte Fitim Aliu testar skott för Croatia.

Tröttheten märks verkligen nu och det är mycket slarv i passningsspelet från båda lagen och väldigt långt mellan lagdelarna. Croatia har lite skott utifrån från inbytte Thomas Celec, Nylin drar en hyfsad frispark och laget har även någon hörna.

Bosona samlar sig dock och gör en sista kraftansträning för att försöka kvittera. Darmin Muslimovic har ett par skottlägen men skotten går antagligen utanför eller rakt på Croatias målvakt.

När klockan nästan tickat upp på 90 minuter får Bosona ett sista riktigt bra läge. Det är Grebovic som får ännu en chans men det är varken hans eller Bosonas dag. En boll kommer in över Croatias backlinje och Celona kommer ut men Grebovic får inte ordning på lobben och bollen går över.

Domare Christer Olsson blåser av och Croatia visar att de vill vara med och fightas i toppen.

En rolig match mellan två bra fotbollslag. Croatia spelade lite rakare medan Bosona höll i boll lite mer. En böljande matchbild där lagen turas om att föra matchen. Sett till chanserna hade nog ett oavgjort reslutat varit mer logiskt men som den eviga sanningen i fotbollen säger: det gäller att göra mål på sina chanser...

Båda lagen är med i toppen och de lär stanna där hela hösten...

I början av matchen gick ett gäng killar förbi med en familjepizza och en 2-liters cola. När de började gå bort mot avbytarbänkarna spreds ryktet att det var Croatias avbytare Thomas Celec som hade beställt mat. Rykte var dock troligtvis inte sant då Celec så riktigt pigg ut när han kom in ;-)

-----------------------------------------------------------------------

Framår lördag kommer det en sammanfattning av vårsäsongen där Götaholmaren tänkte gå igenom alla lag och hur det gått. Efter det blir det lite semester för bloggen...

#6

Croatiaseger

Croatia besegrade FC Bosona med 2-1 på en solig Gamlestadsvall. Mer om den matchen imorgon...

#6

Morgondagens match & intervjuer...

I morgon är det dags för den sista 6A-matchen innan sommaruppehållet och det kommer att bli en riktigt bra avslutning på vårsäsongen.

CROATIA GÖTEBORG - FC BOSONA (19.00 Gamlestadsvallen)

Croatia har varit lite upp och ner och hade faktiskt en svacka med tre raka förluster (bland annat 0-8 mot United Africa) innan förra omgången. Där blev det en rejäl urladdning och Götaholm krossades med 9-3! Ett offensivt Croatia när det är som bäst. Laget befinner sig på en femteplats men bara fyra poäng från serieledning. Många spelare imponerade i senaste matchen mot Götaholm. Vänsterkanten var riktigt vass med Henok Berhane som ytterback och Alexander Nylin framför. I sin roll som släpande forward/offensiv mittfältare gjorde lagkaptenen Boris Lesic lite som han ville.

FC Bosona har varit stabila hela vårsäsongen och återfinns som tvåa (samma poäng som United Africa men sämre målskillnad). Det enda riktiga bottennappet kom mot Västkusten då man föll med 0-3. Har inför denna matchen tre vinster och en oavgjord på de fyra senaste matcherna. 0-0 senast i seriefinalen mot United Africa. Har fått ordentlig ordning på defensiven och har inte släppt in mål på de tre senaste matcherna. Framåt kommer det att handla mycket om Darmin Muslimovic (mittfältaren har gjort 8 mål än så länge).

Inget av lagen har några avstängningar som Götaholmaren känner till. Verkar dock som FC Bosona får klara sig utan duktige Haris Memisevic.

TIPS: Väldigt, väldigt svårtippat. Känns som det kan sluta hur som helst. FCB känns dock lite jämnare, men har Croatia en dag som de hade mot Götaholm blir det hårt. Kryss kanske?

---------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags att beta av lite intervjuer. Det blir en härlig blandning från Västkusten, Björndammen, Marieholm och Öjersjö.

Först ut är Västkustens tränare Kenneth Lindfors.

Förra säsongen var VBK en match från att åka ur och i år har laget varit med i toppen (även om det gått lite tyngre i slutet). Kollar man på truppen verkar stommen var i stort sätt samma som förra året. Vad är det som gjort VBK till ett stabilare lag i år?

Det har verkligen gått tyngre på slutet men bortsett från dom tre sista matcherna så har det gått ganska bra. Det är som du säger att stommen i laget är kvar men vi har även fått ett par nya för i år som har ökat konkurensen i laget och vi har numera ingen plats i laget där vi inte har någon konkurens., träningsnärvaron har ökat, från att vara 12-14 spelare förra året så är vi nu 22-24 spelare varje träning.

Detta har gjort att träningarna har blivit bättre och tuffare. Vi har även utvecklat vårt spel i år jämnfört med förra året i att ha ett mer kompaktlag båda framåt som bakåt och även blivit bättre på att hålla bollen inom laget med ett snabbare passningsspel än förra året. Nu så har vi tyvärr avslutat med tre raka försluster där vi (Lindfors/Lima) tycker att vår glöd har saknats och i denna serie finns det inga lag som är dåliga!

Nu när ni har mött alla lagen i 6A vilket lag har imponerat mest på dig?

Jag får nog säga United Africa. Dom ser väldigt starka ut och har några spets spelare som verkligen avgör matcherna, dels deras målvakt och dels en av deras anfallare. Samtidigt så tycker jag att alla lagen har utvecklat sitt spel från förra året, oavsett om det gäller dom lagen som vill spela med mycket pasningar eller dom lagen som vill spela mer enkelt.
 
Är det någon spelare i något annat lag som verkligen har imponerat?

Det är nog två spelare, dels United Africas målvakt och Söder i Olskroken. Uniteds målvakt för han verkligen gör matchavgörande räddningar och Söder för att han i år igen sprutar in mål.
 
Är det någon i ditt egna lag som förtjänar lite extra beröm efter halva serien?

Vi skulle kunna lyfta fram flera spelare men som vi alltid säger när vi får chansen "vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag".
 
Vilka lag från 6A spelar i femman nästa säsong?

Tror att det blir United Africa som står som slutsegrare, även om vi väntar på förbundets dom, och att Bosona står som den främsta utmanaren!

Götaholmaren tackar för Kenneths medverkan och önskar VBK lycka till!

-------------------------------------------------------------------------------------

Nästa offer är ingen mindre än Marieholm lagkapten och målspruta Toni Ceesay!


Hur har din fotbollskarriär sett utan innan du hamnade i Marieholm?

Jag började spela fotboll ganska sent (som 12 åring) men sedan dess har fotbollen varit min passion. Jag började spela i Marieholm tills jag var 18, efter det spelade jag i Qvidings J 19 trupp samt B-laget. Sedan blev det 3 år i Marieholm igen där vi bl.a. gick upp i div 3. Efter det blev det 2 år i Croatia Hajduk och sedan Marieholm igen.
Som anfallare har du fightats med många försvarare under våren. Vem har gjort det svårast för dig?

Dom backar jag haft jobbigast mot är några stycken faktiskt. Dom i Bosona var tunga att möta, även ni i Götaholm, men dom som var jobbigast att möta är nog backarna i Gårda, jag gjorde visserligen 2 mål men dom var på mig hela matchen. Men rolig match dock.

Nu när ni har mött alla lagen, vilket har imponerat mest på dig?

United Africa är det lag som imponerat mest på mig, även min kompis i Västkusten sa samma sak. Laget består av 11:a gubbar som kämpar och springer så in i helvete!

Är det någon särskild spelare som sticker ut i något av motståndarlagen?

Den spelare som stuckit ut mest måste vara målvakten i United Africa, han tog allt och var sjukt säker.

Är det någon spelare i Marieholm som du vill lyfta fram?

Skulle även vilja lyfta fram Anes Abdulahovic som varit sjukt duktig sedan han gick ner i backlinjen. Blerim Ferati och Fidan Hyseni får man inte glömma heller.

Din lillebror Tobias (Sana) spelar ju i IFK nu. När insåg du att han skulle bli bättre än dig ;-);-) ?

Som du vet så spelar min bror i IFK och jag insåg ganska tidigt att han i framtiden skulle bli bättre än mig :-):) men den dagen han gjorde sin första match med IFK så blev det ganska klart att nu är han bättre (till min stora glädje)
Det var debutmatchen mot Djurgården hemma 6-0.

Vilka lag från 6A spelar i division 5 nästa säsong?

United Africa är nog det lag som spelar i div 5 nästa år. Önska jag kunde säga Marieholm men men.....

Götaholmaren tackar Toni att han tog sig tid, trots att han befann sig i Turkiet då han svarade på frågorna!

----------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Öjersjö har Götaholmaren pratar med både tränare Johan Andersson och mittfältaren Jimmy Åsell.Vi börjar med tränaren Johan Andersson:

Efter en stabil försäsong var det många (bland annat Götaholmaren) som trodde på Öjersjö i toppen. Vad är det som hänt egentligen?

Försäsongen såg riktigt stabil ut som du säger. Det finns en mängd olika anledningar till att det inte har fortsatt på det spåret. Att det gick så bra på försäsongen berodde mycket på att alla var friska och att vi satte våra chanser tidigt i matcherna. Så fort serien började så började även missarna komma. Det spred sig även en viss övertro på oss själva i gruppen och vi slutade göra skitjobbet. Till det ska läggas en mängd skador som gjort att vi fått byta uppställning nästan varje match. Det ska även sägas att lagen vi möter i serien är bättren de lagen vi mötte på försäsongen.

Nu har ni spelat mot alla lagen i 6A, är det något lag som imponerat mer än något annat?
 
Det lag som imponerat mest defensivt är United Africa. Mycket samspelta och disciplinerade defensivt. Offensivt är det Marieholm. Riktigt snabba och tunga forwards.

Är det någon spelare i något av motståndarlagen som sticker ut?

Tycker att målvakten i UAFC var riktigt duktig.

Hur ser det ut på målvaktsfronten egentligen? Vad har hänt med Sellberg och unge Rådström?
 
Vad gäller våra egna målvakter så jobbar herr Sellberg lite udda tider och har därför svårt att komma loss alltid. Unge herr Rådström är ensam målvakt i P16 laget (2lag) så han har fullt upp. Det är också viktigt för mig att inte bränna ut honom så att han tröttnar på fotboll. Han har många år framför sig och kommer göra många viktiga räddningar för Öjersjö i framtiden.

Är det någon i det egna laget som du vill lyfta fram som varit bra under vårsäsongen?
 
Vad gäller våra egna spelare så måste jag ju framhålla Mikael Nilsson. En oerhört smart fotbollsspelare och bra avslutare. Jimmy Åsell, Viktor Gustavsson, Tobias Moberg och Mattias Liljenbring har också varigt bra i år. Dom har visat hjärta och inställning hela vägen när det gått tungt.

Är det något lag i 6A som är extra kul att möta?

Självklart är det extra skoj att möta Björndammen eftersom det är ett derby. Annars är det alltid roligt med match.

Hur kommer ni att ladda under sommaren?

Vi kommer att vila oss i form fram till v.31. Läka alla små skador och komma hungriga till höst säsongen. Vi vet att vi kan bättre än vad vi visat denna våren och det ska vi visa till hösten.

Vi tackar Johan Andersson och önskar honom och ÖIF lycka till när höstsäsongen drar igång. Nu över till en av Johans spelare, nämligen mittfältaren Jimmy Åsell:

Hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i Öjersjö?

Jag spelade i OPE IF i Östersund, det var division 3 och division 4-spel. La skorna på hyllan när jag som 20-åring tappade motivation, men dammade av dom nu 6-7 år senare.

Många (bland annat Götaholmaren) tippade att ÖIF skulle vara med och fightas i toppen, särskilt efter en riktigt bra försäsong. Var är det som har hänt egentligen?

Vi och andra överskattade Öjersjö, började med en vinst i serien och kanske vi i laget trodde det skulle gå av sig själv resterande matcher. Jag tycker vi har haft stora problem med våran backlinje som inte fått spela ihop sig pga skador och dålig träningsnärvaro.

Nu när ni har mött alla lagen, är det något som har imponerat särskilt mycket på dig?

United Africa hade ett stabilt lag, väldigt strukturerat deffensivt.

Som mittfältare har du ju tampats med de flesta av seriens andra mittfältare. Vem har varit jobbigast eller svårast att möta?

United Africa
körde sitt spel genom sin kapten i nästan varje uppspel, det skötte han bra.

Hur ser det ut inför hösten med skador, nya spelare, spelare som lämnar och så vidare?

På skadelistan så har vi Jonas som skadades mot Croatia, en mittback som behövs. Vet dock inte när han är redo för att börja träna igen. Sedan så har vi Mikael "Bolt" Kubic som har en ryggskada, väldigt oklart när han kan börja träna igen. Halldin tror vi har slutat? Tror inte ens han vet själv om han ska fortsätta.

Är det någon spelare i ÖIF som du tycker borde få lite extra beröm så här efter halva säsongen?

Är lite bitter och svarar ingen på den frågan, jag och alla i laget vet att vi kan fan så mycket bättre än så här. 10 pinnar på 12 matcher är riktigt jävla dåligt.

Hur kommer det att gå för ÖIF i höst?

Om alla i laget vill ändra på hur det ser ut nu och vi försöker tillsammans så vet jag att vi hamnar betydligt högre upp i tabellen. Men det är en fråga om inställning, vilket saknas på många fötter.

Till sist: Tunnla Kubic ELLER ge Högberg en riktig tryckare så han käkar konstgräs?

Haha, då klipper jag båda i knähöjd med en sax!

Götaholmaren tackar Jimmy för att han tog sig tid att svara på våra frågor!

-----------------------------------------------------------------------------------------
Inför säsongen var det svårt att hålla koll på Björndammens BK, nu har Götaholmaren lite bättre koll men tog ändå ett snack med BBK:s Jimmy Palmqvist:

BBK var ju nya i 6A till den här säsongen. Vad tycker du om 6A så här efter halva säsongen och hur skiljer sig serien och lagen från 6B?

Tycker att 6A -erien är en mycket jämnare serie än vad 6B var förra året i alla fall. Där var det 2-3 lag som drog iväg direkt. Medan vi var några lag som tappade och hamnade i botten och fick kriga om att unvika att åka ner. Men då gjorde vi en riktigt stark höstsäsong och var klara för att hänga kvar när sista matchen återstod.. Men tycker personligen att det e trevligare att spela i 6A fler lag man känner igen, som man har mött mycket tidigare eftersom att vi låg ju i 6A ganska länge innan det blev 4:an och sen 5:an..

Götaholmaren har ju tyvärr haft ganska dålig koll på BBK. Har truppen ändrats mycket sedan förra säsongen?

Ja, den har ändrats väldigt mycket faktiskt. Vi tappade 4-5 spelare inför säsongen som gick till andra klubbar osv. Den mest tongivande vi tappade var ju Robin Granqvist som numera är Lekstorps lagkapten. Men vi har även fått mycket nytt folk med tanke på att juniorlagen la ner sin verksamhet bland annat. Där kom väl en 10-15 st ungefär. Sen har vi ju fått Olle och Robin från Degerfors och nu även Per som också kommer tillföra väldigt mycket tror jag. Kan vara så att jag missat några men inte så lätt att ha koll på alla.. Men truppen är ju alltså betydligt bredare i år än förra året. Och det gör ju att det är mer folk på träningarna och det gör det givetvis roligare att träna..

Nu när ni mött alla lagen, är det något särskilt lag som imponerat mer än andra och är det någon särskild spelare som imponerat?

Jag tyckte personligen att Bosona hade ett bra spel med ett snabbt bolltempo. Sen tycker jag iofs inte att något lag har varit dåligt heller direkt. Det e ju liksom så att e man inte på tårna så torskar man matcherna spelar ingen roll vilka man möter. Sen spelare som har utmärkt sig är väl i alla fall Toni Ceesay i Marieholm han var väl inblandad i de flesta farligherna för deras del när vi mötte dem. Annars har det ju varit många duktiga spelare i flera matcher men jag tycker han har utmärkt sig mest.

Hur är det att möta Öjersjö? Geografiskt är ni ju nära varandra, men känner lagen varandra väl?

Det är väldigt mycket känslor och laddning inför dem matcherna både från deras (känns det som) och våran sida det är ju flera av deras spelare som spelat i BBK i pojklagen tidigare. Och vi har en handfull spelare som varit där och spelat med. Sen har även våran tränare Lasse varit tränare för dem. Så visst är det en rivalitet oss sinsemellan.

Hur laddar BBK inför höstsäsongen och hur tror du att den slutar för BBK:s del?

Vi kommer antagligen ha ett träningsläger första helgen i augusti vilket jag tror att alla ser fram emot. Och jag hoppas att vi kan göra en minst lika stark höst som förra säsongen och klättra några placeringar uppåt i tabellen.

Götaholmaren tackar Jimmy och önskar BBK lycka till...

-----------------------------------------------------------------------------------

I morgon tänkte Götaholmaren befinna sig på Gamlestadsvallen klockan 19.00 för att titta till matchen mellan Croatia och FC Bosona.

När den avhandlats tänkte Götaholmaren sammanfatta vårsäsongen innan det är dags för lite sommarlov för bloggen...

#6

Koll på Croatia...

Götaholmaren tyckte det var dags att kolla till Croatia lite extra. Laget har faktiskt inte tagit sommarledig ännu utan tjuvstartar den 13:e omgången redan på onsdag mot FC Bosona...

Götaholmaren har snackat lite med Croatias tränare Dragan Prorokovic men även med spelarna Thomas Celec och Alexander Nylin. Håll till godo...

Vi börjar med tränare Dragan:

Hur skulle du sammanfatta Croatias vårsäsong? Vad har varit bra och vad har varit mindre bra?

Det mesta har varit bra förutom några resultat speciellt mot Björndammen. 25 frilägen men förlust.
 
Nu när ni har mött alla lag, vilket är du mest imponerat av?
 
Inget egentligen men om jag måste så är det nog Africa som jag tycker spelar den tyngsta fotbollen.
Gårda tycker jag har offensiv kvalité men dåliga bakåt.

Är det någon särskilt spelare (i något annat lag) som imponerat särskilt mycket?
 
Nä.

Är det någon spelare i Croatia som du vill lyfta fram, som gjort en bra vårsäsong?
 
Nä, vi har en jämnare och bredare trupp i år men Vllaz, Boris, Nylin, Beshar, Henok samt Christian i mål är de som varit mest stabila.

Vilka lag från 6A spelari femman nästa säsong?
 
Håller fortfarande kvar vid Croatia men tror att Africa och Bosona är med på slutet.

Måste tyvärr fråga om senaste matchen mot United Africa. Vad var det som hände egentligen?
 
Dålig inställning samt missade frilägen i första halvlek. Andra tappar vi bollen till 2-0 sen går luften ur.

Boris Lesic är tillbaka och Mikael Sepahi verkar också vara på gång igen. Vad betyder det för Croatia att dessa killar är tillbaka?

De betyder såklart en hel del men vi är inte lika beroende av dem i år såsom förra året.

Götaholmaren tackar Dragan var att han tog sig tid att svara på lite frågor!

-------------------------------------------------------------------------------------

Näste man till rakning är den gamle götaholmaren Thomas Celec:

Hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i Croatia?

Började spela fotboll när jag gick i 3:e klass, och då var det självklara valet Kortedala IF, eftersom man hade kompisar i klassen som spelade där. Sedan la jag av med fotbollen när jag började i femte klass, för att sedan börja spela med Götaholm något år senare. Där jag hade Lillen som tränare, En mycket bra tränare ska tilläggas!! Där han lärde oss hur viktigt de är att springa i fotboll :-):)

Nu när ni har spelat mot alla lag, vilket lag har imponerat mest på dig?

Det laget som imponerat mest på mig måste jag säga är Gårda, spelade riktigt bra mot oss, och dem kommer ställa till det för många lag.

Är det någon särskild spelare i något motståndarlag som imponerat på dig?

Aamir Fouad
i Västkusten en mycket duktig innermittfältare, samt en ödmjuk och trevlig person.

Förra året missade Croatia andraplatsen pga målskillnad, vart slutar ni iår?

Alla spelare i vårat lag är hungriga på förstaplatsen, så vi vinner ! Eller som Fitim säger när vi har ätit frukost så vinner vi...

Är det någon spelare i Croatia som varit särskilt viktig under våren?

När Boris "MEZZI" Lesic kom tillbaka så har det gjort mycket för laget, en mycket duktig spelare,samt en fantastisk kapten, du som var på planen och såg vad han presterade mot er, kan ju intyga hur bra han är :-):)

Till sist: Tunnla Alexander Nylin ELLER sätta en perfekt glidtackling på Jihad El-Hajj precis när han ska göra mål?

Tror dessvärre att jag för långsam för att tunnla Nylin, så jag väljer helt klart sätta dit Jihad, eller som han själv hade sagt efter glidtacklingen, JA!! JA!! DET GÅR INTE ..

Vi tackar självklart för dessa intressanta svar och hoppar vidare till Croatias snabba yttermittfältare Alexander Nylin:Hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i Croatia?

Jag började som liten grabb i Sävedalens IF, spelade där i några år och gick sedan vidare till konkurrenterna Partille IF! Där hamnade jag i ett bra ungdomslag och vann de mesta vi ställde upp i. Mycket tack vare våra duktiga tränare (Joop Le Comte och Martin Banck). Tyvärr var 89orna tvunget till att lägga ner senare och då fortsatte jag bara att spela med 90orna. Vid 13års ålder gick jag till IFK GBG för att satsa lite mer på fotbollen, var där i ett par år tills jag blev skadad och efter det tappade jag motivationen helt för fotbollen. Började igen efter 2 års uppehåll, då var det Partille igen. Även där blev det svårt att motivera sig och slutade igen efter något år. Sen blev det en snabb sejour i Öjersjö och nu detta året blev det Croatia efter en del tjat från Bashar haha!

Du kom från Öjersjö inför den här säsongen, ni vann med 2-0 mot ÖIF och du gjorde första målet. Hur var det att spela mot sitt gamla lag?

Yes, det stämmer bra. Det kändes inte så speciellt. Jag spelade nog bara tre matcher förra året för Öjersjö IF. Men självklart är det alltid skönt att få göra mål.

Nu har ni ju mött alla lagen i 6A. Är det något annat lag som imponerat extra mycket på dig?

Jag kan säga att serien är oerhört jämn detta året, alla vinner mot alla. Så det finns många bra lag. Har missat några matcher men dom jag tycker som har varit bäst hittills är väl Bosona, Africa och Marieholm. Och Gårda är absolut bättre än vad tabellen visar.

Vem är den bäste spelaren du mött i år?

Simon La Verghetta från Gårda, Fidan i Marieholm och en mittback från Bosona, kan tyvärr inte namnet.

Är det någon spelare i Croatia som varit extra viktig för klubben nu under vårsäsongen?

Vet inte om det har varit någon som varit mer betydande än någon annan, det finns många som är bra i Croatia. Men Henok Berhane gör aldrig en dålig match. Sen var det viktigt att vi fick tillbaka Boris Lesic.

Hur kommer säsongen att sluta för Croatia?

Jag tror vi kommer hålla till vid toppen i alla fall, vi måste bara börja bli lite jämnare och jobba mer för varandra så löser det sig nog. För när vi gör det har det gått utmärkt.

Till sist: Snurra upp Vllaz ordentligt på läktaren ELLER springa ifatt Celec, ta bollen och tunnla honom?

Haha alternativ två, springa ifatt Celec, ta bollen och tunnla honom. Då blir han lite småsur!

Måste säga att du har en riktigt härlig blogg!

Götaholmaren tackar herr Nylin för att han ställde upp och önskar honom och Croatia lycka till i fortsättningen!

---------------------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det lite fler intervjuer och lite inför den sista 6A-matchen innan sommaren Croatia-FC Bosona (på onsdag)

Nu blir det att ut och springa lite...

#6

En massa statistik...

SKYTTELIGAN EFTER 12 OMGÅNGAR:

14 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)
Toni Ceesay (Marieholm) (2)

11 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

10 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Mikael Nilsson (Öjersjö)

8 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)

7 MÅL


Fredrik Airosto (Götaholm) (4)

6 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Calvin Okafor (United Africa)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Omid Larizadeh (Gårda)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (5)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Boris Lesic (Croatia) (1)
Blerim Ferati (Marieholm)
Alexander Nylin (Croatia)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Jihad El-Hajj (Croatia)

-------------------------------------------------------------------------

GULA KORT-LIGAN

6 GULA

Marcus Johansson (Lekstorp)

5 GULA

Pouyan Babr (Västkusten)
Ousman Sonko (Elisedal)
Alexander Nylin (Croatia)

4 GULA

Mohamad Krayem (Västkusten)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Yeison Herrera Aguirre (Elisedal)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Sean Grebovic (FC Bosona)
Samir Abbas (United Africa)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Felix Milkovic (Götaholm)
Martin Ljungdahl (Götaholm)
Simon La Verghetta (Gårda)

----------------------------------------------------------------------

KORT-LIGAN LAGVIS (GULA+RÖDA)

Västkusten 33+2
Lekstorp 32+2
Gårda 28+4
Götaholm 29+1
Elisedal 26+1
Marieholm 24+2
United Africa 23+0
FC Bosona 19+2
Öjersjö 20+0
Croatia 16+2
Björndammen 16+1
Olskroken 16+0

---------------------------------------------------------------------

STRAFFAR

5 MÅL

Sebastian Fransson (Lekstorp)

4 MÅL

Fredrik Airosto (Götaholm)

2 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken)
Pouyan Babr (Västkusten)
Toni Ceesay (Marieholm)
Mattew Bell (Elisedal)
Jonas Karlén (Västkusten)

---------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren håller på att samla in lite mer synpunkter från de olika 6A-lagen och i morgon blir det nog lite fler intervjuer.

Ni får hålla tillgodo med statistiken så länge ;-)

#6

FC Bosona i fokus!

Götaholmaren hoppas att alla hade en trevlig midsommar. För egen del blev det ganska lugnt men det blev en sväng på stan där det var oväntat tätt med 6A-spelare! Även om det sved så blev det en liten pratstund med Croatias Boris Lesic och lite senare dök Öjersjö-duon Jakob Hasslöw och Freddie Jillesjö upp. Hasslöw dementerade starkt att han snodde ett mål från Pierre Högberg i Öjersjös senaste match...

Mycket möjligt att även en Elisedalspelare dök i i vimlet på the Dubliners.


En suddig Tobbe i röda byxor...
-----------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hade rätt när man antog att Jihad El-Hajj gjorde Croatias första mål mot Götaholm. Det var alltså inte Ricky Morjaria som det står i förbundets rapport.

Enligt en anonym Croatiakälla kan Ricky Morjaria inte stava till mål ;-)

-----------------------------------------------------------------------------

Matchfakta från matchen Olskrokens IF - Björndammens BK har nu kommit in. Eller rättare sagt målskyttarna har kommit in.

0-1 Eric Björn (BBK)
1-1 Lars Fridén (OIF)
2-1 Lars Fridén (OIF)
2-2 Alexander Felin (BBK)

Tyvärr inga tider för målen eller rapporter om gula kort. Mycket möjligt att det inte blev några kort, även om Götaholmaren har lite svårt att tro det ;-). Vi får se om matchrapporten uppdateras...

------------------------------------------------------------------------------

FC Bosonas matchrapport från 0-0 matchen mot United Africa har nu dykt upp på klubbens hemsida.

FC Bosona började matchen bäst och Darmin Muslimovic (för dagen anfallare) och Sean Grebovic skapade några bra lägen dock utan att göra mål. United Africa var inte ofaliga och även de skapade farligheter men skärpan saknades även där.

Det var en halvlek full av kamp och FCB låg bra i sina positioner och var beredda på UAFC:s försök att hitta sina snabba offensiva spelare i djupled.

I andra halvlek tar dock UAFC över spelet mer och FCB får inrikta sig mest på försvar och att jaga boll. Trots stort bollinnehav så skapar United Africa inte så många jättefarliga chanser. UAFC har förvisso en boll i ribban men Bosonas målvakt är där och hade troligtvis nått bollen om den gått lite lägre. Många av avsluten kommer via skott från distans.

FCB skapar några halvchanser genom att flytta upp sina duktiga huvudspelare på fasta situationer men matchen slutar mållös.

Tränare Grebovic var nöjd med lagets insats och att spelarna visar sitt hjärta för klubben.

Matchrapporten hittas HÄR.

------------------------------------------------------------------------------

Nu blir det ännu mer FC BosonaGötaholmaren pratat lite med den spelande tränaren Sean Grebovic men även med spelarna Haris Memisevic och Betim Bajrami.

Spelande tränaren Sean Grebovic

Till och börja med, hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i FCB?

Jag har spelat lite överallt från Lundby när dem lira i superettan (dock u-truppen med bland annat Tobias Hysén), GSIF under studietiden, SG-97 i trean, Bosna IF i femman, Kortedala i fyran. Däremellan Vardar och Velebit en jättekort stund.

FCB var är ju nykomlingar i 6A. Vad tycker du om serien och har den varit som du förväntade dig?

Sexan är väldigt tuff och jag har verkligen inte förväntat mig en så jämn serie. Alla lag kan verkligen slå alla och om man inte är laddad och redo varje match så kommer man torska matchen. Minsta underskattning straffas med förlust. Stor variation på lag och spelsystem så det gäller verkligen att tänka på allt om man ska vinna.

Nu när ni mött alla lagen. Vilket lag imponerar mest på dig? Och är det någon spelare i något annat lag som imponerat särskilt mycket?

United Africa
har imponerat men dem har jag känt till sedan tidigare och vetat att dem var bra. Om du kommer ihåg innan serien startade sa jag till dig att man ska se upp med dem. Sedan tycker jag att Västkusten spelade fantastiskt mot oss men tyvärr för deras del har dem inte kunnat följa upp samma spel match ut och in. När det gäller enskilda spelare så tycker jag att Olskrokens Söderström är väldigt kraftfull som anfallare och därför fick jag gå ner som vänsterback i den matchen för att hjälpa med tyngden (ca 100kg) mot honom. Anfallarna i Marieholm är duktiga och alla anfallare i United Africa också!

Du har ju mest agerat anfallare iår, är det någon särskild försvarare som varit extra jobbig att möta?

När det gäller försvarare jag mött så är det inte många som har gett mig stryk, för det mesta brukar jag dela ut smällar på grund av min tyngd, men jag fick faktiskt åka på en rejäl smäll och det var mot mittbacken i Götaholm, kan inte hans namn men han var stor och det gjorde ont trots att jag reste på mig kvickt men kände det långt efter smällen! (Götaholmaren antar att denne försvarare var Martin "Ljungan" Ljungdahl, känd för att bjuda på en flygtur med Ljungan Airlines då och då).

Efter 0-0 nu senast mot UAFC är ni med i den absoluta toppen? Vad är det som ligger bakom denna framgång?

Efter matchen mot Africa har det känts riktigt bra. Vi ligger delad etta och är efter i målskillnaden men det kan ändras snabbt. Det som ligger bakom att vi ligger där vi gör är att spelarna ger verkligen allt och aldrig ger upp. Det är stor vinnarmentalitet i laget och trots att vi ligger under många matcher så kommer vi tillbaka och vänder den. Under förra året i sjuan och i år i sexan har vi vänt massvis med matcher och det är verkligen ingen slump. Sedan är det alltid många personer på träningen och jag för statistik över det och medel ligger på 22 spelare per träning. Det tillsammans med en stor portion passion, engagemang från ledarna och alla andra kring klubben gör att föreningen blir starkare för varje dag och växer på alla möjliga plan.

Vad anser du är det svåraste med att vara både spelare och tränare?

Att vara både spelare och tränare skulle jag verkligen inte rekommendera någon. Vi gjorde det i år på grund av finansiella orsaker. Det är svårt att vara ”jämlik” med spelarna på plan och i nästa stund bestämma över vad dem ska göra i nästa övning eller situation. Respekten mellan ledare/spelare kan lätt tappas och det är omöjligt att tillfredsställa alla i laget . Som tur är i Bosona är inte jag ensam ledare utan delar det med Damir Kurbasic och han tar hand om laget under själva matcherna. Det är omöjligt att se taktiska förändringar som spelare men vid sidan om kan du se saker och förändra dem.

Är det någon särskild spelare som du vill lyfta fram som varit extra bra under våren?

Många i laget har imponerat på mig hittils bland annat våra unga framtidslöften (Elvin Motovac, Dzani Hodovic, Benjamin Grozdanic), sedan har Mirza Dervisevis varit otroligt stabil som mittfältare samt kaptenen Tin Vukusic och målvakten Almedin Babacic.

Vad hittar vi FCB om fem år?

FCB om 5 år? Hmm jag tror vi kommer att vara ett stabilt lag i fyran (då är jag ödmjuk) men trean är inte omöjligt heller. Det finns jättemånga duktiga bosnier i många lag i högre divisioner och dem bara väntar tills vi spelar lite högre upp för att ansluta till oss . Då kan det gå rätt fort uppåt i systemet å andra sidan om man inte är försiktig och har rätt principer och grunder så kan det gå lika fort åt skogen och man raserar allt man byggt upp relativt fort.

FCB har lyckats locka till sig en hel del duktiga spelare, ofta med rutin från spel högre upp. Har ni några nya ess i rockärmen nu till höstsäsongen?

Vi har jättemånga spelare registrerade i FOGIS och många kan inte träna och spela på grund av jobb men till hösten kommer vi få tillbaka Thomas Bahnson tillbaka från Stockholm, Khaled (mittfältare från Palestinska) kommer att skriva på under dagarna och vi hoppas också på en riktig förstärkning i form av en spelare som spelat i division 2 men än så länge har vi bara hans ord och ingen underskrift. Kommer han till oss då lär vi dominera mittfältet garanterat. Jag vill inte nämna hans namn eftersom han är jättekänd lokalt och det vore inte rätt. Men jag hoppas!!!

Till sist: Tunnla Darmin ELLER avgöra två-målsspelet på träning?

Haha, det råder stor rivalitet mellan mig och Darmin i alla sporter inte bara fotboll. Men drömscenario är alltid att tunnla honom och vinna mot hans lag i alla spelsekvenser. Vi brukar alltid dela lag där han är på ena sidan och jag på andra, det är mycket roligare på det sättet. Vi är väldigt tävlingsinriktade och kan man trycka ner den andre och vinna hela tiden så gör man det. INGA PARDONER det är bara så....

Tack själv och glad midsommar och ha det jättefint under semestern tills vi mös igen den 18:e augusti och då vill jag ha revansch.

Götaholmaren tackar självklart Sean för att han tog sig tid och svarade på våra frågor!


Haris Memisevic

För det första, hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i FCB?

Jag började min fotbollskarriär när jag kom till sverige som 15-åring. Vi spelade med kompisar på en grusplan i Bergsjön och det blev mest slumpen att jag började i ett riktigt lag.  Det blev GAIS juniorlag och jag såg det mest som en möjlighet att lära mig svenska, för fotboll kunde jag inte spela. Jag kunde som bäst slå en passning på 3 meter. Jag "sparkade boll" dag och natt, på vintrarna kunde jag och polaren skotta en grusplan hela dagen för att få sparka lite boll innan det blev mörkt.

Jag spelade i GAIS i två säsonger innan jag drog till Kortedala IF och började utvecklas på riktigt under dåvarande tränare Sefik Bozdag. På så kort tid så började jag kämpa om en plats i division 4 som vänsterback! Fick lira lite som yttermittfältare men det var för bra spelare på den positionen så att jag fick fokusera på det jag var bra på - kriga till mig bollen och spela vidare.

Efter ett tränarbyte så ville jag testa lyckan på nytt i GAIS och det blev spel med U21. Jag insåg att jag inte utvecklades och karriären i GAIS slutade med 4-5 b-lagsmatcher vilket då var stort för mig.

Jag vände tillbaka till KIF och utvecklades under Janne Bjernfeldt som lärde mig massor om fotboll, en sann ledare på och utanför planen. Under åren blev det några korta turer till andra lag som Bergsjö IF & Bosna IF, men KIF var alltid självklart val för mig.

Förra säsongen var dock den roligaste för min del, då vi vann division 5 med KIF. Jag har tidigare vunnit division 5 med KIF men förra säsongen fanns det en speciell stämning i laget som inte går att beskriva.
Coachen P.O Hansson fick fram något i spelarna som inte många andra lyckats tidigare i klubben.
Då jag redan hade bestämt mig att satsa på domarkarriären så blev det ett tungt avsked från KIF och en självklart flytt till FC Bosona sedan tidigare kontakt med Sean Grebovic.

Du var ju en av anledningarna till att Kortedala gick upp från femman förra året. Vad är den största skillnaden mellan 6:an och 5:an och 4:an?

Det som jag kan säga är att många lag i 6:an håller ganska hög klass och hade kunnat klara sig i division 5 utan några problem. Det är alltid avgörande hur bred trupp man har med tanke på skador, avstängningar och resor längre in i säsongen. Det kanske låter komiskt men även i 4:an och 5:an så spelar det stor roll hur laget har skötts under uppehållet, har du mer än halva laget som har varit och gottat sig lite för mycket kan det resultera i en katastrofhöst.

Spelmässigt så upplever jag att det går lite långsammare i 6:an. I division 5 så är det ofta rätt så fysiskt och oslipat och lag som har en spelidé i verkligheten och inte bara på papperet kan lyckas bra. Division 4 är inte mycket bättre kvalitetsmässigt än division 5. Det kan man inte minst se på att många topplag från 5:an klarar sig oftast galant i 4:an. Spelet påminner i många fall om division 5 med lite mindre tid att behandla bollen och större vikt att ha en stomme i varje lagdel.

Du dömer ju även, hur är du själv mot domarna och vad ska man ställa för krav på domarna i 6:an? Eller kan det vara lite så att man får de domarna man förtjänar?

Jag började döma för tre säsonger sedan och även jag har fått blåsa i division 6. Jag har sedan flera år tillbaka en bra attityd mot domarna, det var bland annat en av anledningarna att jag började döma. Jag kunde vara en gnällspik när jag var yngre, men man blir vuxen nån gång. Nu ser man på domarens uppgift på ett helt annat sätt och får en större acceptans för hans beslut under matchen.

Man ska inte glömma att det är en ensam domare som ska hålla koll på offside, om bollen är inne/ute, oschysstheter som sker när han tittar bort, samt utstå en hel del skit från publik och bänkar och spelare. Det är inga optimala förutsättningar. Lagens ekonomi tillåter tyvärr inte tredomarsystem och då måste man acceptera verkligheten att det är en svår uppgift för en domare att se precis allt. Visst finns det skillnader på motivation och engagemang bland domare och det ser man redan långt innan matchstart.

Några kollegor i division 6 som jag vill lyfta fram är Peter Bertlin, Peter Andersson samt Lars Brandin.

Hur hårt satsar du på domarkarriären? Kommer vi se dig i VM eller EM om 10 år?

När det kommer till min egna domarkarriär så är det svårt att säga på vilken arena jag blåser inom 5-10 år.
Jag har haft en lysande utveckling som domare på bara tre år och hoppas att det fortsätter, då det är något som jag verkligen brinner för. Tyvärr så blir man inte yngre, så jag hoppas att SVFF inte anser att jag är för gammal heller om några år =).

Idag är mitt mål att bli elitdomare, men även om det inte blir så kommer jag att stanna inom domarfamiljen i många år.

Om jag inte är helt ute och cyklar har du haft vår tränare Bengt Jeansson som tränare. Hur var han och har du något roligt att berätta om den tiden?

Jag hade nöjet att ha Bengan som tränare under min korta vistelse i Bergsjö IF. En väldigt engagerad tränare med ett gott hjärta. Jag minns att han hade väldigt tuffa träningar på vintern som härdade. Mest låg fokusen på kondition då vi hade många "lirare" i laget som inte orkade mer än en halvlek. Vi sprang kors och tvärs tills man spydde, Bergsjövallen-grus som var känd i Göteborg som den absolut största fotbollsplanen.

Jag vet att jag var omtyckt av Bengan eftersom jag är enligt många en halv-kenyan när det kommer till löpning =).

Du har väl spelat mest på mitten iår. Vem har varit den jobbigast mittfältaren att möta bland de andra lagen?

I år har jag faktiskt spelat både som anfallare och mittfältare och eftersom jag inte har mött alla lag, så kan bilden bli lite vinklad. United Africas mittbackar är inte så roliga att möta, sjukt tuffa och aningen oslipade i sitt spel.
Deras målvakt Solomon Akotun är nog enligt alla från en annan planet. Gårdas Simon La Verghetta är enligt mig den bästa spelaren i division 6A. Alla lag skulle vilja ha en Simon, inte bara för att han har stans coolaste namn! Även Västkustens Aamir Fouad är en skicklig och intelligent fotbollspelare.

Sedan finns det ett antal andra spelare som jag har sett från sidan då jag har varit skadad men inte haft chansen att möta på planen.

Vilket annat lag har imponerat mest på dig?

Laget som har imponerat mest på mig är definitivt United Africa. Helt ärligt så trodde jag inte att de skulle vara med i den absoluta toppen då jag trodde att organisationen skulle vara deras svaga sida.

Sedan blev jag sjukt imponerad av Gårda efter vårt möte på Överåsvallen, många bra spelare på flera positioner. Slutligen Västkusten då vi faktiskt blev helt utspelade på Kviberg. Lag som Västkusten är inte roliga att möta när bollen rullar rätt.

Vilka lag från 6A spelar i femman nästa år?

Nu är det halvlek i serien och vi är med i toppen, men det är otroligt jämn serie. Det blir minst sagt spännande höst att se fram emot. Självklart skulle jag vilja att vi spelar i 5:an nästa år och det är upp till oss att bevisa det.
Det är flera lag som utmanar i toppen men United Africa har visat sig vara väldigt svårslagna. Om inte fler lag lyckas överlista dem under hösten så är det United Africa som kommer att hålla undan hela vägen.

Till sist: Dribbla upp Sean på läktaren ELLER vinna straffsparkstävlingen på träning?

Väldigt svårt att välja. Jag hade en 100% straffstatistik i KIF men efter mitt första straff med FCB och en grym räddning av målisen så var det tack och hej 11 meter.

Att tunnla Sean är alltid kul då han verkar ta med sig träningen hem och en go tunnel sitter som ett ärr till nästa träning =).

Götaholmaren tackar Haris för väldigt intressanta svar och önskar honom och FC Bosona lycka till!


Bosonas Betim Bajrami

Till och börja med hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i FCB och varför blev det just FCB?

Jag började min fotbollkarriär i Gunnilse IS, som 15 åring. Två år därefter gick jag till lokalkonkurrenterna Lärje-Angered och spelade i U-20 serien som fanns då. Jag började även i idrottsprogrammet där jag hade fotboll och samhälle som inriktning. Vi hade 3 extra träningar med Magnus Edlund (en myckte bra talangutvecklare). Efter gymnasiet så sjönk det ner till motionsnivå och har hållt det där sedan dess. Med Stendy IF, Majorna BK, Fothill College och nu slutligen FC Bosona. Det blev just Bosona för att det är nära hem och att jag har/hade två barndomsvänner där. Mirza Dervisevic och Uliks Avdiu som nu är i Marieholm.

Du har ju varit i USA en sväng och spelat fotboll, hur tycker du att fotbollen där skiljer sig från Sverige?

Spelade fotboll på collegenivå. Det är ganska stor skillnad då jag var längsta spelaren i serien och hade det ganska enkelt mot de små mexikanska spelarna. Fotbollsmässigt så anser jag att de är lite efter. Men självförtroendet är högt hos amerikanerna. Vilket är bra för dem. Det var som att de hade brist på splitvision och det gick inte så snabbt när de hade bollen. Men det var en underbar upplevelse att träna i 35 graders värme och spela på berg 2000 meter över havets kant och se moln komma och täcka över hela plan från ingenstans.

Som back har du ju mött en hel del duktiga 6A-anfallare iår. Vem har varit jobbigast att möta?

Detta var verkligen en klurig fråga då det finns så många duktiga spelare. Jag har inte förlorat någon match än med Bosona. Men vad jag har sett så är Kevin från Africa otroligt duktig, samt Samir Abaz i vårat lag. Toni Ceesay och och Fidan Hyseni är även duktiga. Även killen som öser in mål i Gårda. Finns ingen specifik spelare som har vart jobbig. Utan mest lag som vart jobbiga. Det måste ha vart gårdagens match mot Africa där vi fick springa en hel del. Sprang lätt milen igår. Och min kropp är som gummi idag.

Vilket annat lag i 6A har imponerat mest på dig?

Det är United Africa, ingen snack, de spelar bra fotboll, kämpar för varandra och visar sann kämparglöd. Det som krävs för att åstadkomma något i division 6. Men även Olskroken har varit duktiga.

Vad är den största anledningen till att FCB ligger i toppen?

Vi har tränat hårt och vi spelar för varandra, finns inga divor i laget utan vi alla ser oss som en del av enheten och alla har ''vinnarskallar'' (Sean) i laget. Haha.

Är det någon spelare i FCB som du tycker förtjänar extra beröm så här efter halva serien?

Jag måste berömma Benjamin Grozdanic som med sina blott sexton år spelar som en rutinerad division 6 spelare. Men Sean Grebovic mest för en otrolig kämparvillja både som spelare och tränare.

Vilka lag från 6A spelar i femman nästa år?

Det blir tufft. Det är ganska jämt på toppen och vi har en hel del matcher kvar. Kan ej svara på frågan men jag kommer att kriga för mitt lag så att vi kan spela i femman nästa år. Men, men.. man ska inte ta ut något i förhand.

Till sist: Rädda ett skott på mållinjen från Sean ELLER ge Dzani Hodovic en tryckare så han käkar gräs?

Rädda skottet från Sean, då han missade ett fint läge igår mot United Africa. Lite träning där Sean om du nu läser detta. ;-).;)

Vi tackar Betim för hans medverkan!

Även FCB-bloggen verkar ha vaknat till liv. Så vill man hålla lite koll på Bosona så är det bara att klicka HÄR.

---------------------------------------------------------------------

Lär nog bli ännu ett inlägg i morgon med lite tankar från andra 6A-profiler, kanske även en uppdaterad skytteliga...

#6

Matchfakta & Lekstorpsgranskning!...suck

Croatias matchreferat hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har inga målskyttar från 2-2 matchen mellan Olskroken och Björndammen men lite korta kommentarer från de båda lagen.

Enligt BBK:s Jimmy Palmqvist gjorde Björndammen en riktig kämpainsats då laget saknade 7-8 ordinarie spelare på grund av skador, avstängningar och folk som hade rest bort. Palmqvist erkänner att det inte handlade om något skönspel men att BBK lyckades krympa ytorna för Kroken och hindra dem från att skapa riktigt farliga lägen.

"En riktigt startk match från vår sida" tyckte alltså BBK:s Jimmy "Palmen" Palmqvist.

Krokentränaren Ray Pantzar hade detta att säga på Krokens hemsida:

Vi gjorde ett riktigt bottennapp mot Björndammen men de andra topplagens matcher gick våran väg så vi är bara två poäng från toppen, vilket är mycket positivt!

---------------------------------------------------------------------

Nu är det dags att höra vad Lekstorp har att säga om den första halvan av säsongen. Götaholmaren har pratat med lagets tränare Ingemar "Ingo" Holm och lagkaptenen Robin Granqvist.


Tränare Holm

Många (bland annat Götaholmaren) trodde på LIF som ett tänkbart topplag. Även om laget börjat komma igång nu så återfinns LIF på en åttondeplats efter halva serien (har klättrat till sjunde efter denna intervju). Vad är orsaken till detta?

Lite oflyt och haft lite svårt att hitta rätt försvaruppställning vi har släppt in för mycket enkla mål helt enkelt. Nu har vi dessutom fått en riktigt bra målvakt plus våran bäste spelare Marcus Pätsi har haft grymt otur med skador hittills.
 
6A har många duktiga lag och spelare. Vilket lag har imponerat mest på dig och varför?
 
Alla lagen har imponerat som ligger i toppen, men inget speciellt mer än någon annan.

Vilka anser du är 6A:s bästa spelare?
 
Alla lag har nån riktigt bra spelare, men Söder och Hellenäs i Kroken, Darmin i Bosona, Hyseni och Toni i Marieholm och Okafor i United är väl mina favoriter eller inte !

Är det någon ur dina egna led som du vill lyfta fram så här efter halva säsongen?

Bland våra egna så har vi varit lite ojämna över lag med vi är sakta på väg uppåt med spelare som kommer att sätta sin prägel på 6 A i höst.
 
Vilka lag från 6A spelar i femman nästa år?

Olskroken eller Bosona spelar i femman nästa år.
 
Götaholmaren tackar så mycket och önskar Ingo och hans Lekstorp lycka till!


Kapten Granqvist

Först, hur har din fotbollskärriär sett ut innan du hamnade i Lekstorp?

Jag började min karriär i Lekstorp som 6-åring och spelade i ett väldigt bra ungdomslag där Jag och Marcus Pätsi spelade tillsammans som bäst var vi när vi var 16. Då vi spelade i Pojkallsvenskan och missade slutspel med bara ett par enstaka poäng. Jag spelade också seniorfotboll från 14 års ålder och debuterade i A-laget som 15-åring. Sedan gick jag vidare till Sävedalen som 18-åring där Magnus Andersson redan spelade. Första året där vann vi div 4 (2005) därefter började jag plugga i Nyköping och pendlade hem för att spela matcher med Lekstorp det var 2006 då vi vann div 6 (jag spelade bara 6matcher).

Året därefter började jag spela i ett div 4 lag där uppe (Hargs BK, de kan ha Sveriges mest seriösa div 5 hemsida med live sändningar från sina matcher) men efter en säsong i mitten på serien så åkte vi tyvärr ut andra året. Direkt efter den säsongen flyttade jag till Göteborg och började spela för Björndammens BK där många killar som jag spelade med i Sävedalen nu spelade.

De hade precis åkt ur div 4 och skulle ta klivet upp direkt, när säsongen sammanfattades hade vi 5 poäng(tror jag) och 72 spelare hade tränat med a-truppen. Istället för att lämna det sjunkande skeppet tackade jag ja till att bli spelande tränare tillsammans med nuvarande tränaren Lars Bernfjord trots att jag endast var 23 år gammal. Vi började lite knackigt men gjorde efter våra förutsättningar en bra säsong och säkrade nytt kontrakt. Då ringde Ingmar Holm och jag hade flyttat ut mot Gråbo så beslutet att knyta ihop säcken var enkelt. Jag kände ju redan tränare och de allra flesta spelarna.

Många (bland annat Götaholmaren) trodde inför säsongen att LIF skulle vara med och kriga i toppen. Efter vårsäsongen återfinns LIF en bra bit från toppen. Vad var det som hände?

Under försäsongen såg allt väldigt bra ut, vi radade upp segrar och allt var precis så enkelt vi trodde det skulle vara med tanke på det spelarmaterial vi har. Vad vi inte visste då var att väldigt mycket hade hänt sedan 2006 och många lag är betydligt bättre än då, kvaliten på alla lag är betydligt bättre nu.

Men som svar på din fråga så trodde vi helt enkelt att vi var så bra att vi kunde ställa ut skorna och inte behövde jobba för varandra. Vi gjorde trots allt tillräckligt mycket mål för att vinna matcherna så vi insåg tidigt att det var i defensiven som vi behövde förändra, efter att testat många olika spelare i försvaret verkar det nu som vi hittat rätt med Samuel och Lubbe i mittförsvaret, de båda har vart riktigt bra de två senaste matcherna då vi endast släppt in ett mål. Sen har vi också förändrat våra utgångspositioner i försvarsarbetet men de taktiska detaljerna vill jag inte avslöja för alla läsare :-).

Men efter våra två raka segrar (tre nu) så har vi återigen tron på oss själva och även om vi placeringsmässigt ligger långt efter så kommer vi om vi vinner mot Västkusten idag vara maximalt 9 poäng från serieledning alternativt 6 poäng från 2:a platsen som borde ge en kvalplats så vi använder oss nu av klyschan en match i taget men med tanke på hur jämn serien är och att alla lag utom Elisedal verkar kunna ta poäng mot alla lag i toppen och vi har besegrat både Götaholm och United Africa så har vi inte gett upp hoppet om en topplacering iår. Men skulle vi inte nå ända upp iår så har vi sedan januari sagt att vårt mål är att nå div 5 nästa år. Vi får inte glömma av att vi inte inte hade varken lag eller tränare för 8 månader sedan..

Nu när ni har mött alla lagen i 6A, är det något lag som imponerat riktigt på dig?

Jag kan inte säga att något lag imponerat på mig, men däremot har kvaliten på serien överraskat, förra gången jag spelade i div 6 så fanns det 1-2 lag som var betydligt bättre än alla andra och sen fanns ett gäng lag i mitten som inte hade något att spela för efter 10 omgångar och sen avslutades serien med 2-3 lag som tampades i botten. Så det är det som överraskat mest på mig såhär långt.

Du sliter ju ganska hårt defensivt, vem har varit jobbigast att möta under vårsäsongen?

Denna frågan går in lite i mitt svar på förra frågan då jag tycker det finns väldigt många bra spelare i de olika lagen men de tre som utmärkt sig mest är Toni Ceesay i Marieholm och Darmin Muslimovic i Bosona men jag måste också framhålla vår egen Marcus Pätsi som jag möter två gånger i veckan. Jag tror inte jag överdriver om jag säger att en frisk Marcus är seriens bästa spelare offensivt då han både är målskytt, targetplayer och förhållandevis snabb i djupled, tyvärr har han vart väldigt skadedrabbbad under våren.

Marcus Johansson, som hade mest kort förra året, ligger bra till även iår. Är han verkligen så ful eller har han bara otur när han spelar?

Vad gäller Marcus Johansson så är det en riktigt bra fotbollsspelare som ofta får mycket tuffa smällar mot sig, detta i samband med hans heta temperament gör att han emellan åt spelar ovårdat, det är ingenting varken jag eller Marcus kan säga någonting om så att säga att det är otur är en överdrift men jag tycker heller inte man kan göra det så enkelt för sig som att säga att han är seriens fulaste spelare. För jag har mött många spelare iår som stämplar, boxas och pratar om otrevliga saker när bollen är långt bort. Dessa saker tycker jag helt klart är värre än att gå in tufft i en duell när man precis fått en tuff tackling mot sig. Dock vet Marcus med sig att det inte gynnar honom att reagera som han gör och jag tycker jag ser en förändring hos honom redan nu och skulle bli förvånad om han drar på sig lika mycket gula kort til hösten.

Många spelare i 6A har goa smeknamn, men eran "Pastorn" måste vara ett av de skönaste? Är det så enkelt att han farsa är Pastor?

Pastorn
kan nog absolut räknas in som ett av de fräckaste smeknamnen men det är inte så lätt som att varken han själv eller hans far är pastor utan det uppkom under tiden då Helge Fossmo prydde löpsedlarna. Fredrik Abrahmsson var då klädd i mörka kläder med något som liknade en vit krage och använde även glasögon, detta tillsammans med hans svarta bil samt de yttre omständigheterna gjorde att han blev Fredrik "Pastorn" Abrahmsson med hela Lekstorrps IF, nu även hela Gråbo!

När Bergum gick upp förra året blev ni det enda laget kvar "utanför" Göteborg (eller iallafall lite längre utanför). Är det en fördel eller nackdel?

Att vara det enda laget i kommunen i div 6 borde vara positivt då de spelarna från Lerum, Stenkullen och Floda som vill varva ner endast har oss som alternativ. Dock har vi inte sett den reaktionen ännu då det är första året för Stenkullen uppe i div 4. Men samtidigt är vi vana vid många derbyn och givetvis saknar man dem fajterna!

Till sist: Tunnla din bror på tvåmål ELLER ge Sebastian Fransson en riktig tryckare?

På den sista frågan måste jag svara att det roligaste hade vart att tunnla min egna bror, trycka till Sebbe gör jag på varje träning och det är fruktansvärt roligt. Men tunnla någon det har jag nog aldrig gjort så det hade vart ännu roligare, speciellt då min bror såklart!

Till sist vill jag passa på att önska alla spelare och ledare en skön fotbollsemester!

Vi tackar Robin för att han tog sig tid och svarade på våra frågor och löste mysteriet med Pastorn!
    
----------------------------------------------------------------------

Nu går Götaholmaren på midsommarledighet och knäcker en kall...Kan bli någon uppdatering imorgon men räkna inte med att den kommer särskilt tidigt!

Götaholmaren önskar alla en trevlig midsommar och ta hand om er...

#6

Total kollaps...

Om Glenn Hysens midsommar-citat från VM-90 var befogat efter den senaste matchen mot Lekstorp så var den dubbelt så befogad efter kvällens katastrofmatch mot Croatia...

När domaren äntligen blåste av matchen stod det 9-3 till Croatia, men matchen var egentligen över redan efter 20 minuter. Vi tar det dock från början...

Götaholm hade fått lite sena återbud och ställde upp med följande lag:

Mackan
Freddan-Mange-Filip-Koffe
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Victor

Bänken:
Freddie
Tony
Shahram

När matchen väl började blixtrade Croatia till direkt och redan i först anfallet hade Alexander Nylin (som var en av planens bästa) ett skott som touchade ribban. Även Götaholm hittade lite spel och precis i början av matchen har Abdi en jättechans då han får ett friläge men Croatias målvakt (för dagen Christian Jaconelli Celona) gör en fin räddning och i anfallet efter kan Croatia göra 1-0. Det är dock en bjudning från Götaholm då en bakåtnick blir för lös och Croatias forward (möjligen Jihad El-Hajj) hann först och kunde rulla in bollen förbi Mackan. Matchen står och väger igen och Götaholm har lite spel och Victor och Abdi oroar en del där framme. Croatia hittar sedan en bra spelvändning och Nylin kan få bollen utanför straffområdet och dra sin gubbe och dunka dit bollen med vänstern. Efter detta fortsätter bollarna att rulla in. Croatia är i stort sätt 100%-iga i början av matchen. Vissa mål är riktigt snygga, Boris Lesic har en riktigt fin klackpass till Vllaz Ibishi och andra är väl lite mer turliga då bollen studsar lite. 5-0 eller 6-0 är en straff som inte är mycket att säga om. Efter ca 30-35 minuters spel stod det 6-0 till Croatia. Bland det sjukaste jag varit med om på en fotbollsplan. Ett Croatia som har fått några mål med sig är aldrig roliga att möta...

Götaholm får ett tröstmål i slutet av halvleken. En Rasta-hörna hamnar lågt vid första stolpen och Martin skarvar den vidare till Victor som kan förpassa bollen i mål.

Matchbilden i andra halvlek blir självklart lite konstig då matchen sedan länge är avgjord. Götaholm försöker behålla sin stolthet och kämpar på. Croatia kan självklart ha kul och rulla boll. Spelet svänger fram och tillbaka och Croatia kan göra 7-1 på en hörna. Götaholm får iallafall göra två mål i andra halvlek. Shahram gjorde ett piggt inhopp och kunde nicka in ett Rasta-inlägg och sedan kunde även samme Shahram hitta in med en boll till Tobbe som kunde göra mål.

Mackan lackade ur vid Croatias nionde mål och klev av. Vad Götaholmaren tycker om det passar inte att skriva här...

Abdi hoppade oväntat in i kassen och höll nollan.

Det finns inte så mycket mer att säga. Croatia är ett väldigt bra lag och när de är på humör så spelar de en väldigt fin (och idag effektiv fotboll). Tyvärr för Götaholm. Boris Lesic har utan tvekan höjt Croatia sedan han kom tillbaka och Alexander Nylin var som sagt riktigt bra idag. Det är ingen skam att förlora mot Croatia men självklart ska inte Götaholm falla ihop helt som släppa in så mycket mål.

För Götaholm kommer sommaruppehållet ganska lägligt och det är bara att bryta ihop och komma igen.

Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag...

-----------------------------------------------------------------------------------Ska man se något positivt med denna afton sett ur Götaholmsögon så gick iallafall de övriga resultaten Götaholms väg. Det gamla strävsamma paret FC Bosona och United Africa spelade ikväll 0-0Bläsebovallen och detta gör att inget av laget gjorde något ryck i toppen.

Det finns ännu ingen matchrapport på Bosonas hemsida så därför har Götaholmaren ingen aning om matchbilden. Sju gula kort vittnar dock om en hel del hårda tag.

Götaholmaren får återkomma med mer info.

  

I tisdags tog Lekstorp sin tredje raka seger och fortsätter sin klättring uppåt i tabellen. För Västkusten har det blivit tvärt om och laget förlorade sin tredje raka match.

Matchen började lite trevande och LIF backade hem medan VBK hade mest boll. Lekstorp var dock kompakta och lät inte Västkusten skapa några riktigt heta chanser trots allt bollinnehav.

Efter en kvart tar dock VBK ledningen då mittbacken Pouyan Babr får bollen på mitten av offensiv planhalva och drar iväg ett skott från 30 meter som sitter klockrent i klyckan!

Västkusten slappnar av lite efter målet och LIF skapar lite halvchanser. Ofta blir det farligt på fasta situationer då LIF lyfter upp sina duktiga huvudspelare. I den 37:e minuten får Lekstorp straff då Sebastian Fransson blir fälld. Inte oväntat går åsikterna isär på frågan om det var straff eller inte. Lekstorps lägret anser att Fransson var bollförare när han fälldes och Västkustenlägret anser att båda spelarna går mot bollen och missar. Götaholmaren har ingen aning, men straff blev det och mål blev det. LIF:s straffspecialist, den fällda Sebastian Fransson gör inget misstag.

Precis innan halvtid för LIF ännu en straff, denna gången mycket klarare. Marcus Pätsi kommer fri efter en djupledsboll och petar bollen förbi VBK:s målvakt och blir fälld. Fransson är iskall och ger LIF ledningen precis innan halvtid.

VBK hade mycket boll i första halvlek men skapade inte så mycket. LIF spelade lite rakare och satsade framåt på sina fasta situationer.

Andra halvlek liknar den första och VBK får en ypperlig chans att kvittera då domaren dömmer straff till Västkusten. VBK:s Jonas Karlén slår enligt rapporterna en bra straff (till skillnad från den i Götaholms förra match) men Kim Granqvist gör en idioträddning och tar en straff för andra matchen i rad!

VBK har svårt att skapa några riktigt farliga chanser efter detta och Lekstorp kan försvara sig ganska lätt och ta över matchbilden. 3-1 kommer via en frispark som Niclas Eliasson kan förpassa in i mål och 4-1 kommer genom en soloprestation av Sebastian Fransson. Istället för att satsa på ett hattrick spelar han dock istället fram Marcus Pätsi som kan lägga in bollen.

Det gick stundtals het till på planen och det utbryter lite tumult i slutet av matchen med en hel del knuffar och hårda ord och ledare på planen. Domare Jörgen Ahlgren verkade dock reda ut detta och lugna ner spelarna. Eftersom Götaholmaren inte var på plats är det svårt att uttala sig mer om vad som hände.

VBK får ett tröstmål i slutet genom Rachid Hersi.

VBK:s tränare Lindfors ansåg att Lekstorps seger var rättvis och att hans lag återigen såg väldigt loja och sega ut med mängder av felpass, dåligt jobb utan boll och dålig beslutsamhet i eget straffområde.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------

I tisdags slog Öjersjö Elisedal med 2-0 och Götaholmaren har genom sitt enorma kontaktnät lyckats komma över en liten matchrapport från ÖIF:s kapten Högberg...

Öjersjö är helt klart det bättre laget i större delen av första halvlek och kan även ta ledningen redan i den fjärde minuten genom Petar Bojovic på nick efter ett fint inlägg från Jimmy Åsell. ÖIF bjuder på många fina kombinationer i anfallsspelet och skapar en hel del chanser. 2-0 kommer efter 32 minuter genom Jacob "Gadden" Hasslöw. Mikael Nilsson slår en hårt frispark mot första stolpen där Pierre Högberg hinner före EIS-målvakt och skarvar bollen mot mål. Bollen dansar lite på mållinjen och Hasslöw tar det säkra före det osäkra och stöter in bollen. Enligt Högberg själv var bollen på väg in i mål men eftersom den gode "Gadden" inte gjort mål på 4-5 år så bjuder han på den...

Efter 2-0 målet dör matchen lite. ÖIF:s duktiga targetplayer Bojovic tvingas kliva av och EIS:s Peter Murphy blir utvisad.

I andra halvlek blir ÖIF lite för bekväma och matchen spelas mest av. ÖIF hade en del chanser men antingen blev det för omständigt eller så räddade Elisedals målvakt.

Det ska tilläggas att ÖIF hade tre 16-åringar i matchtruppen, varav två från start och en som blev inbytt...

--------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken och Björndammen spelade match idag och den slutade 2-2. Just nu finns det inte så mycket mer info om den matchen...

--------------------------------------------------------------------------------------

Beslutet om den avbrytna matchen mellan Björndammen och United Africa är nu inne och inte helt oväntat tilldöms BBK segern med 3-0. Detta är dock inte uppdaterat på förbundets sida ännu. Om det blev några personliga straff för de inblandade spelarna vet inte Götaholmaren just nu...

Möjligt att det blir ett inlägg imon innan midsommarfirandet drar igång. Annars kommer det ett under helgen. En hel del intervjuer har kommit in och vårsäsongen ska sammanfattas...

Glad Midsommar om vi inte ses i morgon!

#6  

Dagens match...

Enligt rapporter vann Lekstorp med 4-2 över Västkusten...

#6

Matcher & Krokengranskning!En svängig match där Gårda hade greppet med både 3-1 och 4-2 men där Marieholm tog sig tillbaka och kunde knipa en poäng. Enligt Marieholms lagkapten och tvåmålsskytten Toni Ceesay var matchen tuff men rolig att spela och han tycker att ett oavgjort reslutat var rättvist. Han ger även en stor eloge till hela sitt lag, som jobbade som "fan" och aldrig gav upp, trots flera underlägen i matchen...

Gårdas La Verghetta var dock snäppet värre än Ceesay och stod för ett hattrick, men det räckte alltså bara till en poäng.

Götaholmaren försöker hitta lite mer synpunkter om matchen men får återkomma med det...Öjersjö tog en viktig seger mot jumbon Elisedal och tog sig över strecket. Björndammen har dock två matcher mindre spelade (varav en är United Africa-matchen, där de borde få tre poäng). Det kommer bli en riktigt hård fight om att undvika den andra nedflyttningsplatsen.

Götaholmaren har inga rapporter från matchen ännu, men jobbar på det. ÖIF hade 2-0 efter en halvtimme och när Peter Murphy fick sitt andra gula och blev utvisad precis innan halvlek hade nog EIS inte mycket att komma med. Gissningsvis spelades mest andra halvlek av...

Unge Andreas Rådström vaktade iallafall Öjersjös mål i denna match.

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren håller just nu på med att kontakta lite spelare och tränare i olika 6A-lag för att höra vad de har att säga om första halvan av säsongen.

Först ut är Olskrokens IF där Götaholmaren pratat både med tränaren Ray Pantzar och lagkaptenen Henrik Höljer. Vi börjar med tränare Pantzar!För det första får jag gratulera till den nuvarande tredjeplatsen!

Tackar för gratulationerna!

Hur kommer det sig att Olskroken återfinns så högt upp i tabellen?

Det beror mycket på att vi har fått några nya spelare som kompleterat truppen o att dom flesta har blivit ett snäpp bättre! Dessutom har vi en mycket bred trupp vilket har skapat konkurens som det inte var tidigare!
Det märkliga är väl att det gått så bra med tanke på att vi förmodligen tränar minst av lagen!
 
Du är ju ny i 6A-sammanhang. Vad är dina intryck av serien nu när ni mött alla lagen?

Jag tycker att det är en otroligt jämn serie o det spelas stundtals mycket bra fotboll av alla lagen!
 
Vilket lag har imponerat mest på dig och varför?

United Africa därför att dom är otroligt bra organiserade vilket inte är vanligt i den typ av lag!
 
Är det någon särskild spelare som imponerat särskilt på dig?

Kan inte påstå att någon sticker ut förutom Söder!
 
Är det någon spelare i OIF som betytt särskilt mycket för laget denna säsong?

Betyder mest för Kroken, såklart Söder!
 
Hur förbereder sig Kroken för hösten?

Träingsläger i Smögen!
 
Kan det vara så att Kroken återfinns i toppen för att de "vilar hemma"?

Vilar hemma ingår i mitt sätt att organisera laget o jag hoppas att det bland annat har påverkat att det gått bra!
 
Till sist: Vilka lag från 6A spelar i femman nästa säsong?

United Africa men sen är det öppet!

Götaholmaren tackar självklart Ray Pantzar för att han tog sig tid att svara!


Lagkapten Höljer.

Alla Götaholmarens läsare kanske inte har koll på dig. Hur har karriären sett ut innan du hamnade i Kroken?

Jag började min spelarkarriär i Qviding för att i 12 års åldern ansluta till Blåvitt. Jag spelade sedan i Blåvitt fram till ungefär 18 års ålder, som målvakt kanske ska tilläggas. Jag skadade axeln, började fuska som utespelare och gör min 7e säsong i Kroken. Kroken var egentligen ett naturligt val då jag dels kände en del spelare samt bodde i stadsdelen. När jag anslut spelade vi division 7, jag kan dock inte ta åt mig speciellt mycket av äran för vår resa då jag tror att jag åtminstone har spenderat 4 av mina säsonger i 7an.

Om inte jag är helt ute och cyklar hade du vår nuvarande tränare Bengt Jeansson i Översås? Hur var Bengan som tränare och har du några goa anekdoter från den tiden?

Det stämmer att jag hade Bengt i Överås. Jag spelade väl runt ett år i klubben. Tyvärr spelade jag inte så mycket. Bengan var en lite klurig typ, Djurgårdare som jag tror att han är. Det finns väl ingen direkt relation att tala om, det skulle vara att vi båda har målvaktsbakgrund. Han gjorde ett bra jobb i klubben tror jag, jag lämnade innan han gjorde, vilket väl säger en del.

Hur kommer det sig att Kroken blivit ett topplag i år?

Kroken har varit bra i år, mycket på grund av en relativt sammanspelt stomme kompletterad med en gäng lite nyare, duktiga spelare. Vi har kanske inte den bredaste truppen, men en grupp som kan rotera på många positioner. Vi har haft turen att ha en del spelare som gjort en del mål, bl.a. Söder. Vi har ett grundspel som har fungerat bra, det är inte alltid vackert, men relativt effektivt. Jag tror kanske att en de lag upplever oss som tunga att möta med en del spelare som spelar tufft. Spelare som Johan Hellenäs har också tillfört en del kreativitet och mål framåt.

Är det några lag i 6A som är roligare att möta än andra och varför?

Det har varit en hel del roliga matcher i år. Jag skulle nog hålla våra matcher mot Gårda och Götaholm som våra skönaste segrar. Det var tuffa matcher, men schysta tag. United Africa var antagligen det bästa laget vi mött hittills, även om vi inte gjorde någon kanonmatch.

Som back får du tampas med anfallarna i 6A. Vem/Vilka har varit jobbigast att möta och varför?

Den absolut bästa anfallaren jag mött i år är nog United Africas nummer 10 (Götaholmarens tillägg: Calvin Okafor). Jag fick en duktig resa den första halvtimmen när han drog sig mot min kant. Han var otroligt snabb med boll och duktig 1 mot 1. Öjersjö, som slog oss, bytte in en mittfältare (Götaholmarens tillägg: Marcus Halldin)med riktigt fin fot och bra blick för spelet. Han gjorde 2 mål och avgjorde i sista minuten, vilket var en fin prestation.

Goa smeknamn hör till fotbollen. Götaholmaren är nyfiken på varför Johan Hellenäs kallas Såsen?

Jag vet inte exakt var smeknamnet kommer ifrån, men det måste ha något att göra med hans hastighet utanför planen. Han tar åtminstone en halvtimme på sig för att klä om innan match. Lite kuriosa är ju även att hans bror Anders som spelar med oss går under smeknamnet "Musslan", då han ofta är riktigt tyst på planen.

Vilket/Vilka 6A-lag spelar i femman nästa år?

Jag tror att om United Africa gör en fin höst kan de mycket väl spela i femman nästa säsong. Om de blandar och ger kan det bli tight i toppen. Jag hoppas ju givetvis på Olskroken. Det känns som att serie 6A är en tuff serie där de flesta lagen kan slå varandra. Höstsäsongen blir självklart avgörande då det kommer att vara jämnt vid uppehållet.


Till sist: Ett skott i krysset eller en räddning på mållinjen?

Som gammal målvakt och försvarare känner jag mig tvingad att säga en räddning på mållinjen men framför allt uppskattar jag en ordentlig tunnel.

Götaholmaren uppskattar verkligen att herr Höljer tog sig lite tid och svarade på våra frågor!

--------------------------------------------------------------------------

Ikväll spelar Lekstorp-Västkusten (start 20.00), möjligt att det blir en sen uppdatering av bloggen med resultatet.

Tyvärr har det fortfarande inte kommit något besked om vad som händer med matchen Björndammen-United Africa. Trots att förbundet skulle ha fattat ett beslut igår. Den som lever får se...

#6

Dagens 6A-resultat

Dagens resultat är inne:

Öjersjö - Elisedal 2-0
Gårda - Marieholm 4-4

Mer info om detta imorgon.

-----------------------------------------------------------------------------

Ett litet fel hade smygit sig in i förra inlägget. Västkustens Erik Lukacs är inte alls avstängd i nästa match, han har bara två gula kort...

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag och tyvärr var det ännu en gång lite halvdåligt med folk. När det gäller torsdagens match så komme tyvärr både Ljungan och Felix att saknas. Mange verkar dock dyka upp. Shahram Mansouri är nu även spelklar för klubben (från Kozara) och är uttagen till torsdagens match.

Shahram firade detta med att bjuda på lite lustigheter i omklädningsrummet efter träningen. Enligt Shahram är det nämligen Valborg på torsdag ;-). Visste inte att det låg så nära Midsommar?

Bengan påpekade även att det är årets längsta dag (alltså ljust längst) varpå Shahram säger: Va? Är det Långfredagen?

Shahram får kanske gå en lite snabbkurs på svenska högtider...

-----------------------------------------------------------------------------

Som en liten special idag lägger vi in TVÅ bilder. Den första på Arne Skotte, Bengans gamle vapendragare! Håll till godo Dansk! Den andra är på Bengan själv. Ett tips är att den inte var tagen igår ;-)


Arne Skotte---------------------------------

#6

Lite av varje

SKYTTELIGAN EFTER 11 OMGÅNGAR

14 MÅL


Jonas Söderström (Olskroken) (2)

12 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (2)

11 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Mikael Nilsson (Öjersjö)

8 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)

7 MÅL


Fredrik Airosto (Götaholm) (4)
Simon La Verghetta (Gårda)

6 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Calvin Okafor (United Africa)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Omid Larizadeh (Gårda)
Anton Benjam Walberg (Gårda)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (3)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Boris Lesic (Croatia)
Blerim Ferati (Marieholm)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

------------------------------------------------------------------------

AVSTÄNGDA SPELARE OMGÅNG 12 (3 GULA)

Driss Sahla (Elisedal)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Anes Abdulahovic (Marieholm)

------------------------------------------------------------------------

Nu i veckan spelar de flesta lagen sina sista matcher innan sommaruppehållet. Så här ser 6A-veckan ut:

TISDAG 21/6

ÖJERSJÖ IF - ELISEDALS IS
(19.30 Öjersjö IP)

Öjersjö visade kämpartakter mot Västkusten och kunde till slut vinna en svängig match med 6-4. Elisedal kämpade även de hårt mot Kroken men kom inte närmare än 1-2. Måstematch för Öjersjö så man får lite arbetsro under sommaruppehållet och känner att man har kontakt med lagen framför. Mikael Nilsson stekhet med ett hattrick senast. Verkar dock ha lite målvaktproblem i klubben. När lagen möttes i först omgången vann ÖIF med 4-1.

TIPS: Öjersjö fick välbehövligt självförtroende senast och det räcker för att vinna igen.

GÅRDA BK - MARIEHOLM BoIK (19.30 Överåsvallen)

Gårda har börjar klättringen uppåt och krossade Björndammen med 8-0 sist och har nu tre vinster, en förlust och en oavgjord på de fem senaste. Marieholm har gått lite upp och ner på sistone med bland annat jobbiga förluster mot både FC Bosona och United Africa. I det förra mötet vann Marieholm med 4-3 i en underhållande match. Walberg het i Gårda efter hattrick mot BBK. Viktig match för båda lagen, Marieholm vill inte börja hösten allt för långt ifrån toppen och Gårda vill självklart lägga streckstriden långt bakom sig.   

TIPS: Svårt, Gårda har formen men MBoiK har sina duktiga spelare som kan slå till när som helst. Lika.

ONSDAG 22/6

LEKSTORPS IF - VÄSTKUSTENS BK
(20.00 Lekstorpsvallen)

LIF har spelat många jämna matcher denna säsong och börjar nu få med sig poängen också. Två raka uddamålssegrar och har säkert gött självförtroende efter den fina vinsten borta mot Götaholm sist. Västkusten har fått lite grus i maskineriet och halkar efter topplagen lite. Hade både 2-0 och 4-3 sist mot ÖIF men föll med 6-4. Alltid jobbigt att bege sig ut på landet och spela mot Lekstorp ;-). 2-2 sist när lagen möttes.

VBK kommer försöka rulla boll som vanligt men känns inte helt i balans.

TIPS: Götaholmaren tror på Lekstorp.

TORSDAG 23/6

GÖTAHOLM BK - CROATIA GÖTEBORG
(19.00 Gamlestadsvallen)

Båda lagen förlorade sist, GBK tungt mot LIF men Croatia föll ihop totalt mot United Africa och släppte in 5 mål sista kvarten. Brukar alltid bli hårda duster i "Slaget om G-vallen". I premiären vann Götaholm med 3-1 och Croatia vill säkert ha revansch för den förlusten. Götaholmaren antar att Croatia får tillbaka många av de som saknades mot UAFC. Kanske gör Mikael Sepahi  för Croatia comeback här?

Båda lagen vill självklart tillbaka till den absoluta toppen.

OLSKROKENS IF - BJÖRNDAMMENS BK (19.30 Överåsvallen)

Kroken har imponerat hittills och biter sig fast i toppen. Lite darrigt sist mot Elisedal dock (vinst 2-1). BBK saknade en del folk sist och åkte på en riktig omgång av Gårda (0-8) i röven. Har dock en del fina resultat sedan innan. Ett stabilt Olskroken med en målglad Söder blir nog dock för svårt för BBK. 4-2 för Kroken blev det i premiären.

TIPS: Kroken.

FC BOSONA - UNITED AFRICA FC (19.30 Bläsebovallen)

Att Bosona skulle vara med i toppen var det många som trodde men svårscoutade United Africa var det få som trodde på. Nu ligger lagen 1:a och 2:a och möts i en ren seriefinal! De två antagonisterna har spelat i samma serie sedan de bildades (8:an, 7:an och nu i 6:an) och känner varandra väl. FCB fick med sig en fin vinst senast mot Marieholm och UAFC krossade Croatia med 8-0! I premiären vann UAFC med 1-0 i en match som Bosona förde.

Båda lagen vill ha mycket boll och mittfältskampen lär avgöra matchen. Laget som vinner gör ett litet ryck i toppen.

TIPS: Kan gå hur som helst. Götaholmaren hoppas på oavgjort ;-).

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått VBK:s tränare Kenneth Lindfors syn på förlusten mot Öjersjö. Inte helt oväntat var han ganska missnöjd.

VBK började ju som sagt bäst och hade 2-0 en bit in i första halvlek och hade ett jätteläge att göra 3-0 men Johan Andersson gör en benparad (det är även här som han skadar sig). Efter detta blir VBK passiva och använder för många tillslag ÖIF kommer in i matchen. VBK slarvar och ÖIF kan reducera innan halvtid.

VBK börjar andra halvlek ängsligt och passivt och ÖIF kan göra både 2-2 och 3-2. VBK kommer dock in i matchen igen efter att ett långskott letar sig in. VBK gör även 4-3 genom Bahador Mohammadi (inte Mohammad Shirviehpour som matchrapporten säger).

VBK gör nu misstaget att trycka på för ännu ett mål och detta straffar sig. Eller som tränare Lindfors själv uttrycker det: ytterbackar som skulle upp och slå inlägg, innermittfältare som hamnade framför sina anfallare, anfallare som bara jobbade framåt och inte bakåt, spelare som överarbetade, spelare som började dribbla i ytor där man inte får dribbla!

Detta öppnade upp för målchanser för Öjersjö som gör tre mål sista sju minterna och vända matchen.

En match där VBK börjar bäst men blir passiva och släpper in ÖIF i matchen. Lindfors resonerar att VBK får skylla sig själva när man bjuder in ett lag som kämpar för sin överlevnad och att gör man sex mål (som ÖIF gjorde) så förtjänar man att vinna...

--------------------------------------------------------------------------------------

#6

Division 6A - Serien som ger dig gåshud!

Den sista omgången innan serien vänder bjöd på massor av mål, eller var sägs om 8-0, 8-0 och 6-4! Vi börjar med att ställa frågan vad som egentligen hände i matchen mellan Croatia och United Africa?Efter en titt på laguppställningarna så märks det att Croatia hade en hel del tongivande spelare borta. Dock fanns det många duktiga spelare som var med (Lesic, Ibishi, Berhane, Tesfai, Doroci med flera).

Matchen började dock jämt dock med ett övertag i bollinnehav för United Africa. Croatia ställer dock om riktigt bra när de får läge och efter 10 minuter får Lesic ett friläge efter en kontring. Duktige Akotun räddar dock. Lite senare kan Croatia ställa om igen och denna gång hittar Lesic in med bollen till Genc Doroci men volleyskottet går över. Boris Lesic har även en till chans efter en lång utspark men inget mål. Så mycket boll för United Africa men heta chanser för Croatia.

United Africa kan lite turligt ta ledningen efter att ett inlägg styrs i mål av en Croatiaspelare förbi sin egen målvakt.

Andra halvlek börjar med ett till UAFC-mål efter ett friläge då Croatias sista man blir av med bollen.

Croatias matchrapport (som hittas HÄR) tar inte upp så mycket mer av matchen. 3-0 till United Africa kommer iallafall genom ett till självmål. 3-0 står sig till den 73:e minuten sen gör United Africa FEM mål på 17 minuter!

Götaholmaren försöker få tag i lite folk som såg matchen för att ta reda på vad som hände i slutet.

Jobbigt läge för Croatia som nu plötsligt har tre raka förluster och tappar lite mark till toppen. United Africa däremot ångar på i toppen men kan få ett jobbigt besked på tisdag då förbundet beslutar vad följderna blir efter den avbrytna matchen mot Björndammen.Öjersjö hade kniven mot strupen inför matchen och riskerade att bli fast under strecket. Det var en hel del förändringar inför matchen med byte av spelsystem och lite nya positioner för många spelare. Offensive Mikael Kubic spelade till exempel mittback och lagkaptenen Pierre Högberg, som brukar spela mittback, återfanns på en offensiv yttermittfältsplats! 

Kanske var det dessa nya positioner som inte riktigt hade satt sig men ÖIF fick iallafall en mardrömsstart med straff emot sig efter två minuter och 0-2 i röven efter 17 minuter. Straffen sattes av Jonas Karlén (kanske dags att ringa honom och höra om det senaste inom straffteknik) och Erik Lukacs gjorde Västkustens andra mål.

Trots att det såg mörkt ut för Öjersjö vek man inte ner sig och laget kunde jobba sig in i matchen och reducera precis innan halvtid genom Mikael Nilsson. Denne Nilsson skulle spela en viktig roll på Öjersjö IP denna dag.

Innan halvtid händer dock även något mindre trevligt för ÖIFJohan Andersson (Öjersjös tränare som fått hoppa in mellan stolparna de senaste matcherna) skadar knäet ordentligt och får kliva av. Möjligt att det var hans sista match någonsin. Istället får utespelaren Freddie Jillesjö ta på sig handskarna.

Andra halvlek blir väldigt svängig och lagen följs åt fram till 4-4 (Mikael Nilsson har nu gjort ett hattrick för ÖIF). Västkusten hade några bra lägen att punktera matchen när man ledde med 4-3 men istället kvitterade alltså ÖIF. Två sena mål från Öjersjö avgör matchen. Lite ovana målskyttar då både Jimmy Åsell och Pierre Högberg gjorde sina första mål för säsongen (när det gäller gula kort ligger de dock bra till). Rykten säger att Högberg snappade upp ett och annat om målskytte när Djurgården krossade IFK med 4-0 häromveckan ;-).

Enligt just Högberg vann Öjersjö tack vare lagets inställning och hårda slit. Inget av lagen spelade jättebra men Västkusten hade mer boll och Öjersjö hade lite tur med hur bollarna studsade denna dag resonerar Öjersjös kapten vidare. Men med tanke på ÖIF:s vårsäsong kanske det var dags att ha lite flyt...

Angående vinsten säger Högberg att:

Känslan i vårt lag är oerhört bra efter gårdagen och den glädjen som var igår var helt magisk att se, det säger väl allt när två stycken av våra spelare säger att dom inte trodde man kunde få gåshud i division 6...

Sånt gillar vi här på Götaholmaren!

Division 6A - Serien som ger dig gåshud!Matchrapporten är inne från förbundet. Abaz avgjorde som sagt med matchen enda mål.

----------------------------------------------------

Nu är alltså halva serien spelad även om omgång 12 kommer att spelas nästa vecka (tisdag, onsdag och torsdag) innan sommaruppehållet. Även en match i omgång 13 kommer att spelas innan sommaruppehållet, nämligen Croatia - FC Bosona (29/6).

Götaholmaren hade tänkt att köra lite intervjuer så här när halva säsongen är spelad. Tanken är att få höra lite åsikter från både tränare och spelare i de olika 6A-klubbarna så här innan uppehållet. Kanske även lite fakta om de olika 6A-profilerna som inte Götaholmarens läsare kände till...

Förhoppningsvis dyker detta upp under veckan...

-----------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag och tyvärr blev det ännu en inte så välbesökt helgträning. Men vi som var där fick oss en genomkörare. Bland annat tränades det (av någon konstig anledning) straffar. #6 satte sin...

Groggen svarade bland annat för en riktig TV-räddning då han stod i mål och för en nickskarv så glasögonen flög...

Imorgon blir det bland annat en uppdatering av skytteligan och lite inför veckans drabbningar.

#6


Dagens resultat...

Öjersjö - Västkusten 6-4
Croatia - United Africa 0-8

Mer om detta senare...

#6

Mer från omgång 11...Inte så mycket mer att säga om den här matchen som inte skrevs i förra inlägget. Lekstorps matchrapport är inne och den hittas HÄR. Inte oväntat en glad matchrapport ;-).

Götaholm har fått med sig en hel del vinster denna vårsäsong i matcher som varit jämna och ibland i matcher där motståndarna haft större bollinnehav och fler chanser. Över en hel säsong brukar detta jämna ut sig och nu förlorade man en jämn match mot ett bra lag. Inte mycket att snacka om...Olskroken fortsätter att hänga sig kvar bland topplagen och Elisedal fortsätter att förlora målmässigt jämna matcher. Kroken började matchen lite avvaktande och det var Elisedal som kunde vaska fram lite halvchanser genom några hörnor och inlägg. Efter ett tag hamnar dock OIF lite bättre i sitt positionsspel och kan sätta press på Elisedal. Kroken kan stressa fram lite misstag från Elisedal men kan inte omvandla chanserna till mål. Snabbe Lars Fridén har bland annat ett friläge. 0-0 i halvtid.

Kroken kontrollerar spelet i början av andra halvlek men vill ofta rulla bollen hela vägen in i mål. Elisedal kommer dock tillbaka samtidigt som Kroken tröttnar lite och EIS kan etablera lite spel på Krokens planhalva.

10 minuter in i andra halvlek kommer det dock ett mål och det är Kroken som gör det. Mittfältaren Jens Qvarfordt kan driva framåt med bollen och få iväg ett bra skott som letar sig in i nättaket!

OIF slappnar av lite efter målet och Elisedal hittar lite spel och skapar några halvchanser. Kroken kan dock öka på ledningen när notoriske målskytten Jonas "Söder" Söderström kan göra 2-0. Söder kan ta ner ett inlägg och trycka in bollen i mål.

Kroken verkar tro att matchen var avgjord och slappnade av. Med en kvart kvar kom dock Elisedals reducering genom Iain Stewart (som Götaholmaren trodde var avstängd). Kroken försöker att spela av matchen och lyckas med detta även om Elisedal skapar en del farligheter på slutet.

Krokens matchrapport hittas HÄR.Gårda verkar ha hittat formen ordentligt och fullständigt krossade Björndammen! 2-0 efter 4 minuter och 4-0 efter 23 minuter. 8-0 blev det till slut och Anton Benjam Walberg stod för ett hattrick.

Björndammen saknade fyra-fem av sina vanliga startspelare men ska självklart inte falla ihop som ett korthus för det.

Gårda har som sagt kommit igång och kan nog se fram emot en roligare höst. Det är för långt upp till toppen men de lär ställa till det för topplagen.

Björndammen får trösta sig med att de troligtvis kommer att få tre poäng på tisdag då beslutet tas om deras avbrytna match mot United Africa.

---------------------------------------------------------------------------------

Förbundets matchrapport från matchen Marieholm BoIK - FC Bosona är inte fullständig ännu men läser man FCB:s matchrapport framgår det att Samir Abaz gjorde matchens enda mål i första halvlek.

Det var dock hemmalaget Marieholm som började bäst och hade två-tre riktigt bra målchanser de första 10 minuterna. Efter Marieholms starka start kunde dock FC Bosona ta sig in i matchen och börja skapa lite chanser. Sean Grebovic hade bland annat en nickchans i bra läge. Efter detta kom Abaz mål och FC Bosona föll hem lite och försvarade ledningen resten av halvleken. Marieholm tryckte på en del, särskilt med Fidan Hysenis långa inkast men FCB hade gjort sin hemläxa.

I andra halvlek tryckte Marieholm på men Bosona var väl samlade och kunde gjort ett eller två mål till då det skapades en del chanser.

FC Bosona vinner med 1-0 och går upp i serieledning.

Matchrapporten från FCB hittas HÄR.

----------------------------------------------------------------------------

De två sista matcherna i den 11:e omgången börjar nästan exakt nu och det är tungviktsmötet Croatia - United Africa och ödesmatchen Öjersjö-Västkusten...

Håll koll på Götaholmaren för resultaten senare idag...

#6

Skitmatch

GÖTAHOLM - LEKSTORP 1-2 (1-0)

1-0 Abdi Bashir (Fredrik Airosto) ca min 35
1-1 Johan Hedström (kanske?) ca min 60
1-2 Alfred Lindberg (kanske?) ca min 70


Götaholm
ställde upp med följande lag:

Mackan
Freddan-Filip-Ljungan-Felix
Matte-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Victor

Bänken:
Shafie
Freddie
Tony
Koffe
Edvardsson

Svårt att veta vad man ska börja med, förutom att jag jag hatar att förlora. Särskilt matcher där man vet att man kunde spelat bättre. Inget snack om att Lekstorp vann rättvist men Götaholm kan mycket bättre. Om vi tar det från början så startade Lekstorp matchen lite hetare och hittade lite bättre spel, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Götaholm kändes sega och var inte riktigt på tårna. Sakta men säkert tog man sig dock in i matchen lite mer och skapade lite halvchanser mest dock via långa inkast, långbollar och några frisparkar som lyfts in mot mål. Götaholm tar även ledningen då en Rasta-hörna hittar skallen på Abdi som kan nicka upp bollen i nättaket. Götaholm skapar även farligheter på en annan hörna som nickas ner mot mål men Lekstorps duktige målvakt Kim Granqvist räddar. Lekstorp skapar lite halvchanser och har några hörnor och frisparkar som dock blir resultatlösa.

Väldigt mycket långbollar från lagens backlinjer och inte så mycket ordnat spel på mitten från något lag. GBK går dock till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek fortsätter med mycket kamp och fler långbollar. Götaholm hittar lite spel på mitten och Rasta hittar ut med en boll till Shafie som sätter fart in i straffområdet. Där stöter han på två Lekstorpsspelare och han slår bollen framför sig och blir manglad från båda hållen. Ingen av LIF-spelarna är i närheten av att träffa bollen då Shafie som sagt la den framför sig. Hade han hunnit upp bollen? Det får vi aldrig veta men domaren pekar iallafall på straffpunkten. Inte så mycket att snacka om tycker Götaholmaren, och det hade han tyckt oavsett vilket lag som fått straffen.

Gamlestadsvallens gräsmatta börjar se hyfsad ut på sina ställen men det kan konstateras att straffpunkten är en mindre krater. Detta gör att bollen hamnar uppe på en kulle med ett stort hål precis innan (ingen ursäkt dock för en usel straff). Efter 10 raka straffmål under tre säsonger tog Rastas 100%-iga straffacit slut. Rasta vågar inte ta i ordentligt och straffen blir tam och i perfekt slänghöjd för målvakts-Granqvist. Bollen åt ena hållet och målvakten åt samma håll. Matte är där och hugger på returen men Granqvist täcker till hörna.

Det var nog på tiden att Götaholm byter straffskytt, kanske till någon som inte bara kan lägga en bredsida till höger om målvakten. Det fungerade iofs tio gånger men nu är det slut...

Om Rastas usla straff hade gått in så känns det som Götaholm hade fått med sig alla tre poängen.

Götaholm har dock en hyfsad period efter straffmissen och skapar lite halvchanser. Matchen präglas fortfarande av mycket långbollar och långa utsparkar från de båda målvakterna. LIF börjar dock skapa lite chanser och till slut får de utdelning. Lekstorp får en hörna som slås snabbt innan Götaholm hinner hitta markering och en omarkerad LIF-spelare (möjligtvis Johan Hedström) kan nicka in kvitteringen.

Götaholm försöker ta tag i spelet men det är en hel del trötta ben och inte så långt efter kan ett hetare Lekstorp även ta ledningen. Götaholmaren tror att det möjligen var #11 Alfred Lindberg som kunde slita sig loss och ta sig in i straffområdet och avslossa ett lågt skott som smiter in nere vid stolproten.

LIF hade även lite andra chanser (möjligen innan andra målet), bland annat en hård frispark som gick rakt på Mackan, ett friläge som Mackan kommer ut bra på och räddar och även en frispark som chippas fram till en LIF-spelare som missar målet.

LIF:s 2-1-mål kommer med ca 15-20 minuter kvar av matchen och det blir en ganska väntad avslutning på matchen. GBK går ner på en trebackslinje (Ljungan upp i anfallet) och dunkar upp långbollar. Lekstorp försvarar sig och ligger på kontring.

Götaholm skapar några halvchanser på hörnor och frisparkar. Rasta har en frispark i bra läge men även den är uselt slagen. Victor har ett bra frisparksläge men får ingen bra träff. Det skapas även några hörnor. Matte har en nick i ribban på en hörna men om inte minnet sviker var det vid ställningen 1-1.

Götaholms andra förlust är ett faktum och som Götaholmaren resonerade i förra inlägget är det alltid det bästa laget som vinner. Det kan väl sägas att Lekstorp spelade "Götaholms spel" (kriga, kämpa, jobba och slå en hel del långbollar) bättre än vad Götaholm gjorde och vann därför matchen.

Lekstorp har en hel del duktiga spelare. Sebastian Fransson oroade Götaholmsförsvaret mest hela matchen och kapten Robin Granqvist tog väl hand om Götaholms två och en halv meter dansk. Brorsan Kim var väldigt stabil i målet, inte bara för att han räddade en straff (den hade Hasse Ravelli tagit) men han var ute och plockade ner en hel del bollar och styrde sitt lag.

En riktigt tung förlust och det går att analysera varför och vrida och vända på det. Sanningen har dock hunnit ifatt Götaholm. Sliter, kämpar och krigar man inte så kommer man inte att hålla sig kvar i toppen. Visst kan Götaholm stundtals bjuda på fin fotboll, inget snack om det, men utan fokus och hårt jobb funkar det inte.

Grunden för att detta ska fungera är att vi orkar och för att orka måste alla träna. Väldigt enkel matematik. Ska Götaholm förbli ett topplag gäller det att alla har samma mål och prioriteringar. Har föreningen och styrelsen (och spelarna själva för den delen) satt upp sina mål och vad som krävs för detta så får spelarna anpassa sig till detta...

Trots att dagens förlust känns riktigt tung så ligger Götaholm bara tre poäng från serieledarna efter halva säsongen. En helt klart godkänd vårsäsong (även om den första matchen efter att serien har vänt ska spelas nästa vecka).

Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Det är bara att glömma detta och blicka framåt...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Matchrapporter för de andra matcherna i den 10:e omgången kommer i morgon (orkar inte det just nu). Här är iallafall resultaten från de spelade matcherna i den 10:e omgången:

Gårda-Björndammen 8-0 (igår)
Marieholm-FC Bosona 0-1 (idag)
Olskroken-Elisedal 2-1 (idag)
Götaholm-Lekstorp 1-2 (idag)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Förlusten kommer helt klart att sitta i ett par dagar men på söndag är det träning igen och då är det dags att jobba vidare.

Hatet att förlora är min drivkraft, en större drivkraft än lyckan att vinna, och försvinner den är det lika bra att lägga av. Spelar man bara för att det är kul så finns det Korpen. Förväntar mig inte att alla ska förstå detta, men så ser jag på det...

Det enda citatet som passar efter en sådan här förlust är självklart Glenn Hysen efter VM-90 när Sverige åkte ut efter 1-2, 1-2 och 1-2:
"Det här är k*ken - Nu ska jag supa mig kanon på Midsommar"

#6 

Mycket...

Det har varit en hel del i görningen och Götaholmaren har fått lida lite för det men nu kör vi på igen!

Kvällens match mellan Gårda BK - Björndammens BK slutade enligt rapporter med en förkrossande 8-0 seger för Gårda! Mer om detta imorgon... 

------------------------------------------------------------------------

Ryktet om att Croatias målfarlige anfallare Mikael Sepahi (16 mål 2010) är tillbaka på fotbollsplanen visade sig vara sant. Inte nog med detta, Sepahi gjorde Croatias alla tre mål när deras reservlag spelade 3-3 mot Partilles c-lag i söndags!

------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har som vanligt kollat upp lite hur det ligger till med avstängningar och det verkar se ut så här inför veckans omgång:

AVSTÄNGDA FÖR 3 GULA

Arash Dodangeh (Västkusten)
Iain Stewart (Elisedal)
Mattias Palmqvist (Björndammen)
Andy Erheriene (United Africa)
Magnus Augustsson (Götaholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)

AVSTÄNGDA FÖR RÖDA KORT

Alexander Nylin (Croatia)

---------------------------------------------------------------------

VECKANS ÖVRIGA MATCHER

TORSDAG 16/6

MARIEHOLM BoIK - FC BOSONA
(19.00 Lövgärdesplan)

Riktigt intressant match där ettan (FCB) möter fyran (MBoIK) men det skiljer bara två poäng mellan lagen. Marieholm imponerade sist då Croatia besegrades just på Lövgärdesplan med 4-1. Bosona tog en stabil seger mot Björndammen. Bosona kan rycka lite vid vinst och sätta press på lagom bakom och Marieholm vill självklart upp i topp. MBoIK saknar dock Jonny Davidsson.

Kommer säkert bli en kanonmatch och självklart blir det svårtippat. Hittills känns det som det laget som varit bakom i tabellen ofta har vunnit istället för att laget framför har rykt (och av det har vi fått en superjämn serie). Detta faktum och hemmaplan ger en liten fördel till Marieholm.

TIPS: Marieholm i en jämn och målrik match!

GÖTAHOLM BK - LEKSTORPS IF (19.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm håller sig kvar i toppen, senast efter en heroisk insats mot ett välspelande United Africa. GBK hade fyra spelare avstängda i senaste matchen och tränarstaben har nu plötsligt en massa spelare att välja mellan igen. Frågetecken dock på Ljungan som har problem med knäet. LIF kommer stärkta från senaste vinsten mot Öjersjö men saknar troligtvis fortfarande Johan Hedström. Laget har dock inga avstängda spelare.

Kommer bli en hård kamp på Gamlestadsvallen gräsmatta...

OLSKROKENS IF - ELISEDALS IF (19.30 Överåsvallen)

Ännu ett Överåsderby där Kroken självklart måste gälla som favoriter. Elisedal har blandad riktigt jämna matcher (uddamåls förluster) med riktiga tok-förluster (0-13 och 1-9). Vilket av dessa det kommer att bli imorgon är dock inte helt säkert. Kanske gör Jonas "Söder" Söderström ett litet ryck i skytteligan? Ska Kroken slåss i toppen måste man självklart vinna sådana här matcher. Elisedal saknar Iain Stewart.

TIPS: Olskroken.

LÖRDAG 18/6

CROATIA GÖTEBORG - UNITED AFRICA FC
(13.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm fick känna på rejält hur UAFC spelar och det var stundtals imponerande. Croatia föll i en jämn match mot Marieholm. Båda lagen saknar varsin viktig spelare, Alexander Nylin i Croatia och kapten Andy Erheriene i United Africa. Frågan är om Croatias "dynamic duo" Lesic och Sepahi (31 mål ihop förra året)kommer att spela ihop? Götaholmaren tror stenhårt på att Sepahi iallafall finns med i truppen till matchen. Croatia saknar Thomas Celec som befinner sig i Egypten av alla ställen.

Detta kommer att bli en hård fight.

TIPS: Lika.

ÖJERSJÖ IF - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Öjersjö IP)

En måstematch för båda lagen. Öjersjö har inte råd att tappa fler poäng upp till säker mark och VBK har inte råd att tappa mer poäng till toppstriden. Särskilt då många av topplagen möts i denna omgång. ÖIF föll i en hård match borta mot Lekstorp och rykten säger att ÖIF:s Pierre Högberg helt tappat formen efter att ha sett sitt IFK bli helt krossade av Djurgår'n tidigare i veckan. VBK saknar Arash Dodangeh.

Sett till säsongen borde VBK ligga närmast vinst men ÖIF är alltid luriga och någon gång måste de få resultaten med sig.

TIPS: Oavgjort men liten skrällchans för ÖIF.

-------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en välbesökt träning i går och det stora utropstecknet var självklart en comebackande Johan "Mexico" Torsholm. Herr Torsholm såg oförskämt pigg ut även om han blåste en hel del lägen under spelet. Även trevligt att Fjellinho dök upp.

#6

Omgång 10 & lite Pa Dembo...I lördags slog alltså Marieholm Croatia med 4-1 och håller sig kvar i den otroligt jämna toppstriden. Enligt de första rapporterna hade Marieholm lite mer spel i första halvlek men Croatia kunde ändå ta ledningen genom Boris Lesic (hans fjärde mål sedan han kom tillbaka). Marieholm kunde dock kvittera nästan direkt genom bolltrollaren Blerim Ferati och det var lika i halvtid. I andra tog Marieholm över spelet mer och kapten Toni Ceesay tog sitt ansvar och gjorde två mål (varav ett på straff) på fem minuter ganska sent i andra halvlek (73 och 78 matchminuten). Sedan satte Milad Mehrbeheshti spiken i Croatia-kistan med sitt 4-1 mål i 89:e minuten. Innan dess hade dock Alexander Nylin fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.

Götaholmaren väntar på Croatias matchrapport.

Marieholm tog alltså chansen och hakade på den superjämna övre halvan. Så här ser tabellen ut just nu:

FC Bosona 21p +12
United Africa 21p +12
Götaholm 21p +10
Marieholm 19p +20
Olskroken 19 +7
Croatia 18p +4
Västkusten 17p +8
Lekstorp 12p -3
Björndammen 10p -9
Gårda 8p -9
---------------------------
Öjersjö 4p -12
Elisedal 0p -41

Helt sjukt egentligen att Västkusten som ligger 7:a bara har fyra poäng upp till förstplatsen och att de fem första lagen bara ligger inom två poäng. Måste vara en av de jämnaste serierna i hela Sverige. Götaholmaren har väntat lite på att något lag som är i toppen ska få en liten öppning och kanske göra ett litet ryck men det känns som det lagen som ligger några poäng efter hela tiden vinner mot de som ligger lite före och jämnar ut toppen.

Om inte minnet sviker har alla de sju första lagen någon gång under vårsäsongen varit serieledare!

I omgång 10 blev det några väntade resultat och några mindre väntade. Att Gårda skulle slå Elisedal var kanske inte helt oväntat men det blev väldigt jämnt och Gårdas segermål kom med bara fem minuter kvar. Både Olskroken (som spelade mot Västkusten) och Götaholm (som spelade mot United Africa) lyckades ta till vara på de chanser som gavs och får nog arkivera in dessa segrar under "kämpavinster". United Africa förtjänar helt klart sin topplacering och de har ett riktigt bra lag.

Marieholm tog som sagt chansen att hålla kontakt med toppen i och med vinsten mot Croatia. Det ryktas dock att möjligen att Mikael Sepahi är på väg tillbaka. Sepahi gjorde 16 mål för Croatia förra säsongen och tillhörde helt klart en av deras bästa spelare. En riktigt bra förstärkning om ryktet stämmer. Förhoppningsvis hinner han inte komma i form till nästa veckas match mot Götaholm ;-).

Lekstorp tog en viktig seger mot Öjersjö och la en hel del poäng mellan sig och det jobbiga strecket. Öjersjö däremot för det tufft då Gårda vann. Björndammen stod som väntat upp bra mot FC Bosona men Hjällbolaget kunde vinna med 2-0.

Enligt både förbundet och Götaholmarens källor hos Björndammen kommer beslutet om vad följderna blir efter Björndammen-United Africa att komma den 21 juni. Något annat än tre poäng till BBK skulle vara en stor överraskning. Om det sedan blir andra följder är svårt att sia om...

SKYTTELIGAN EFTER 10 OMGÅNGAR

13 MÅL


Jonas Söderström (Olskroken) (2)

12 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (2)

11 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

8 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)

7 MÅL


Fredrik Airosto (Götaholm) (4)

6 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)
Mikael Nilsson (Öjersjö)

5 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Calvin Okafor (United Africa)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (3)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)
Fitim Aliu (Croatia)
Omid Larizadeh (Gårda)
Beshar Ali (Croatia)
Boris Lesic (Croatia)
Blerim Ferati (Marieholm)

-----------------------------------------------------------------

Nya goa matcher denna vecka. Bland annat högintressanta Marieholm - FC Bosona (torsdag) och Croatia - United Africa (lördag).

På onsdag spelar Gårda - Björndammen. Dagen efter är det dags för Götaholm - Lekstorp och även Olskroken - Elisedal och på lördag spelar även Öjersjö - Västkusten...

----------------------------------------------------------------

Var även på fotboll idag...riktigt trevligt ;-)

Full fart framåt - Håll tätt bakåt!
Då vinner man med 4-0. Inte ofta Pa Dembo är planens bäste målvakt...inte så svårt i dagens match iofs...


----------------------------------------------------------------

Götaholmaren upplyser även om att det är ett spelarmöte efter träningen imorgon för alla götaholsspelare.

Vi gratulerar även Matte och Koffe som fyller år idag...

#6Trött...

Efter en hård helg på Marstrand får sammanfattningen vänta tills imorgonkväll (efter att Djurgår'n spöat på IFK). Som de flesta antagligen redan vet så vann Marieholm över Croatia igår med 4-1 i den sista matchen i omgång 10.Är man kapten så är man ;-)

#6

Rastaman Vibrations!Det finns segrar, sköna segrar, förbannat sköna segrar men så finns det även så in i helvete (förlåt mamma) sköna segrar! Dagens vinst hamnar lätt i den sista kategorin. Men vi tar det från början...

Götaholm hade som bekant en hel del spelare borta på grund av avstängningar men Edvardsson var tillbaka från sin 30-årskris solsemester och styrelsen hade öppnat plånboken och flygit ner Mange från Katrineholm med privatplan (eller iallafall betalat tåget kanske?). Så här såg iallafall Götaholms lag ut för dagen:

Mackan
Koffe-Mange-Filip-Tony
Freddan-Rasta(C)-Martin J-Shafie
Abdi-Victor

Bänken:
Edvardsson
Freddie
JK

Matchen startade lite trevande och United Africa började lite hetare och hittade snabbt lite rull och djupledsbollar. Mackan fick en del att göra och plockade ner ett par inlägg och var ute på några djupledsbollar. Götaholm jobbade sig dock in i matchen och kunde hitta lite spel. Abdi fick några bollar att jobba på och Shafie kunde komma runt och slå ett inlägg som Abdi nästan hann först på. Det var dock United Africa som skapade de hetare chanserna. Götaholm är lite passiva i vissa lägen och United Africa har ett par avslut utanför straffområdet varav ett som touchar ribbans överkant, känns ändå som Mackan har koll på den.

Götaholm skapar några halvchanser genom ett par frisparkar som lyfts in mot mål men trots sin ringa längd så plockar Solomon Kunle Akotun de flesta, även i kamp med tre meter Dansk. En förbannat spänstig kille. Abdi har även några halvlägen där han nästan kommer igenom. Inget snack om att United Africa har mycket boll men de riktigt heta chanserna uteblir i första halvleken. Götaholm ligger ofta rätt i sina positioner.

Precis innan halvtid kan Götaholm ta ledningen. Freddan hittar Abdi med en djupledsboll ner mot hörnflaggan. Abdi slår ett högt inlägg mot Rasta som kommer inspringandes i straffområdet. Rasta funderar på att nicka bollen men kommer som tur är ihåg att hans nickar inte tillhör hans styrka och tar istället ner bollen på bröstet. I samma ögonblick blir han klippt över knäet och domaren pekar på straffpunkten (om det hade funnits en straffpunkt på Kviberg).

Kyss av bollen, check. Korstecken, check. Målvakt åt ena hållet, check. Bollen år andra hållet, check. 1-0 till Götaholm och fortfarande 100% i Götaholmströjan. United Africa-spelarna var inte jättenöjda med domaren. Tror dock inte att det var straffsituationen utan att de ville ha frispark på mitten i ett tidigare läge.

1-0 i halvtid och en halvlek där UAFC har mest boll och lite hetare chanser men där Götaholm hittar rätt i positionerna och kämpar.

Andra halvleken kan väl beskrivas med att Götaholm backade hem och grisade och kämpade och United Africa hade boll och anföll. Det blev mycket inlägg, särskilt från Samir Abbas känsliga vänsterfot, och en hel del Africa-hörnor. Det blev även en hel del skott utifrån, som nog Götaholm ska vara glada för, som inte träffade mål och gjorde de det så var Mackan där. Snabbe Calvin Okafor hade mycket boll på kanten och dribblade en hel del men Koffe skötte detta bra och de gånger han kom förbi fanns det uppbackning. United Africa skapar ett par riktigt bra lägen. Mackan får ett skott på sig och returen hamnar framför mål men skottet går över. Calvin Okafor har en jättechans när han får ett nickläge helt ren bara några meter från mål men bollen går över. United Africa har även en straffsituation som domaren helt rätt friar då Rasta petar bort bollen när UAFC-spelaren ska skjuta och då trillar han ihop istället.

Götaholms målchanser är lätträknade i andra halvlek. Två hörnor, där en blir halvfarlig men Akotun plockar den. Freddie har ett läge ur väldigt dålig vinkel som Akotun räddar. Götaholm har dock ett helt gäng "nästan" lägen då United Africa trycker upp allt de har i slutet. Rasta har två lägen att spela upp bollen mot Freddie och Victor som bara står och väntar vid mittlinjen men passningarna stannar på UAFC-spelare. Även Martin J har en chans att frispela Götaholmsanfallarna men även han misslyckas. Efter vad som kändes som den längst halvleken någonsin blåser till slut domaren av matchen!

En helt underbar seger, men var den rättvis undrar kanske Götaholmarens läsare? Självklart var den rättvis och det bästa laget vann. Detta kanske låter väldigt kaxigt men Götaholmaren tror på en väldigt enkel formel: Det bästa laget vinner alltid. Fotboll går ut på att göra mål och då blir det laget som gör flest mål per definition det bättre laget. Väldigt enkelt. Detta gäller självklart även i alla de matcher Götaholm förlorat när de skapat mängder med chanser och fört matchen...

Hade United Africa mest boll och flest klara målchanser? Självklart, inget snack om detta. Götaholm ligger inte i toppen för att man har rullat ut sina motståndare utan för att man hittar sätt att vinna matcher på... 

På något underligt sätt känns alltid kämpasegrar lite skönare än andra segrar ;-).

Hela laget gjorde en underbar insats och Mange och Filip var lysande som mittlås. Mackan fick hålla nollan för första gången i år och var riktigt stabil. Victor vann så mycket i luften att United Africa-spelarna till slut inte ens gick dit. Hela laget spang, slet och kämpade otroligt bra hela matchen...

Även Groggen var het och det visade han redan tidigare i veckan med uttryck som "sätta sig på pottsorken" och "flyta på en räkmacka" men efter matchen idag slog han till med en klockren Wedbergare. Filip fick tre stjärnor av Groggen efter matchen med motiveringen: Han var överallt med sin snabel!

Även Abdi bjöd på lustigheter som vanligt. Lillen påpekade att United Africas coach var väldigt trevlig efter matchen Abdi utbrister då: Ja, han är frisör! 

Det var även en hel del välbekanta ansikten vid sidan om. Pontus Svedberg och Tom Berndtson dök upp och även FC Bosonas Haris Memisevic. Självklart även Götaholms styrelse och flertalet av de avstängda götaholmsspelarna...Eftersom jag börjar bli väldigt trött så blir detta inget jättelång referat utan Götaholmaren får hänvisa till FCB:s egen matchrapport för mer detaljer.

FC Bosona satte hög press direkt på Björndammen och redan efter fyra minuter kunde man ta ledningen genom Elvin Motovac efter riktigt klapp-klapp spel. Bosona fortsätter att föra matchen och kontrollerar mitten med fint kortpassningsspel. Det skapas en hel del chanser (bland annat en boll i stolpen). BBK är dock inte ofarliga och skapar två-tre bra lägen i första halvlek, bland annat en boll som räddas på mållinjen av Betim Bajrami.

Bosona fortsätter att rulla i andra halvlek men tröttnar efter ett tag. Några byten får dock fart på laget igen och det skapas en hel del chanser, bland annat sumpar den annars så säkre Muslimovic ett par riktigt bra lägen.

Björndammen flyttar upp med folk och satsar allt framåt och har några långskott och lite halvfarliga frisparkslägen men tio minuter från slutet kan den gamle måltjuven Sean Grebovic avgöra matchen. Fint framspelad av Haris Memisevic.

FC Bosona upp i topp och BBK får kämpa vidare i mitten av tabellen.  

FCB:s matchrapport.Lekstorp tog en viktig trepoängare medan Öjersjö sitter fast i bottenträsket. 

ÖIF började dock matchen bäst och hade mycket boll i första halvleken medan LIF mest fick kämpa. Mållöst dock i halvtid. Lekstorp får dock en bra start på andra halvlek då Christoffer Fredriksson ger laget ledningen efter en hörna. Öjersjös kvittering kommer dock tio minuter senare genom en nick av Mikael Nilsson efter en frispark. Matchen står och väger men inhopparen Fredrik "Pastorn" Abrahamsson avgör i den 81:a minuten på en retur efter en frispark.

LIF:s matchrapport.
LIF-bloggens rapport.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon avslutas den 10:e omgången med det heta mötet mellan Marieholm och Croatia. Götaholmaren kommer dock inte att uppdateras förrän tidigast söndagkväll då hela redaktionen ska till Marstrand i helgen. Röda byxor och greköppning?

Stay cool!

#6

Dagens resultat

Resultat från dagens matcher är inne:

Björndammens BK - FC Bosona 0-2
Lekstorps IF - Öjersjö IF 2-1

Mer om dessa sent imorgon efter Götaholms match...

#6


Mer från gårdagen...Det blev ett hårt bottenderby på Överåsvallen där Gårda BK till slut kunde vinna och minska Elisedals chanser rejält att hänga kvar i 6A.

Götaholmaren har fått tag i några av de inblandade Gårdaspelarna (Abbe Donoso Pizarro och Alexander Bergman) och kan därför pussla ihop en liten matchbild.

Det blev en match där Gårda styrde spelet och hade mycket boll men hade svårt att få till det i den sista tredjedelen. Gårda fick dock utdelning tidigt i matchen genom Carl Antti och kunde gå till halvtidsvila med en rättvis 1-0 ledning. I andra tappade Gårda lite i markeringsspelet stundtals och Elisedal kunde sticka upp emellanåt. Just på en sådan kontring kunde Anthony Wearing göra mål för andra matchen i rad och kvittera.

Gårda kunde dock ta hem alla tre poängen då Peter Carlsson var sist på bollen vid en tilltrasslad situation fem minuter före slutet. Denne Carlsson verkar ny i klubben då det var hans första match för säsongen (om Götaholmarens koll stämde).

Gårda vinner alltså denna livsviktiga match och nu har Elisedal plötsligt åtta poäng upp till 10:e platsen och fortsatt spel i 6A. Svårt att se vilka tre lag Elisedal skulle slå i nuläget utan att Gårda (som ligger 10:a nu) tar några fler poäng. Gårda satte även press på Öjersjö här som är piskade att vinna sin match mot Lekstorp ikväll...Det kan väl lugnt konstateras att det var ett besviket email som trillade ner i Götaholmarens inkorg sent igår från Västkustens tränare Kenneth Lindfors.

Krokens matchreferat, denna gången skrivet av kapten Höljer, är självklart lite gladare...

Det kan konstateras att Västkusten börjar matchen med ganska stort bollinnehav och kortpassningsspel mellan sin backlinje och sitt mittfält. Detta dock utan att skapa några rejäla chanser. Kroken hugger dock direkt när chansen ges och laget kan ta ledningen efter 13 minuter. Rapporterna går lite i sär här men bollen går iallafall via Jonas "Söder" Söderström och fram till en helt fri David Larsson och han kan sätta dit 1-0. Västkusten slarvade lite i markeringsspelet och blev lite för bekväma. Inte helt logiskt eller rättvist men fotbollen är ofta inte det...

OIF får luft under vingarna och får lite mer att säga till om. 2-0 är väldigt nära när målskytten Larsson får på en bra nick men Mauricio Ponce i VBK:s mål gör en fin reflexräddning. VBK försöker hitta lite längre bollar i djupled men utan att skapa några jättechanser.

Västkusten fortsätter att föra spelet halvleken ut och Kroken faller ganska djupt ner och får slita hårt på mittfältet för att störa VBK:s rull. Innan halvleken kommer även kvitteringen. Västkusten får riktigt tryck på Kroken som blir lite passiva utanför eget straffområde och Jean Garrido kan hitta in med en boll till Peter Bowles som kvitterar.

I andra halvlek har Västkusten fortsatt ganska mycket boll men det slarvas en hel del i passningsmomenten. Kroken har bytt in lite nya gubbar och lyckas hålla bollen lite mer inom laget och få till lite längre anfall. Kroken verkar även lite hetare i närkamperna och VBK har svårt att vinna tillbaka bollen efter misslyckade passningar. Det skapas dock inte så mycket chanser åt något håll även om VBK har många bra lägen som slarvas bort med felbeslut och svåra passningar.

I den 68:e minuten får dock Kroken en chans då Jens Qvarfordt får en djupledsboll att jobba med. Han vänder upp och slår ett inlägg och VBK-spelarna hamnar lite på mellanhand och Söder (vem annars?) kan nicka in 2-1 till Kroken. Enligt coach Lindfors var det möjligen ett självmål men Söder står som målskytt i matchrapporten. Känns inte helt omöjligt att han påpekade för domaren att han var sist på den. Ska man vinna skytteligan är alla medel tillåtna, händer, fötter, sno mål från lagkompisar och så vidare ;-).

Sista 15-20 så öste VBK på framåt och Kroken slog ifrån sig. Det blev mycket långa bollar från VBK och det passar Krokens försvar väldigt bra.

Olskroken var självklart nöjda med denna seger som tog dem upp på en tillfällig (?) andraplats.

Kenneth Lindfors var självklart mindre nöjd att hans lag tappar till toppen. Han ifrågasätter om laget är värda att vinna då de knappt tvingade Krokens målvakt till några räddningar trots stort bollinnehav. Detta jämfört med Kroken som hade tre chanser och gjorde två mål. Han fortsätter att påpeka att det extra jobbet saknades hos VBK denna afton, båda när det gällde löpningar och i kampmomenten. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu pågår två intressanta 6A-matcher. Björndammen-FC Bosona och Lekstorp-Öjersjö. Reslutaten dyker nog upp här senare annars funkar ju alltid förbundets sida.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Undersökningen av vilka som läser bloggen har nu besvarats av ca 150 läsare, vilket är väldigt trevligt. Vill någon fortfarande svara på den får man scrolla ner ett par inlägg. Vi håller den uppe ett tag till. Det helt klart roligaste är att personer från alla 12 6A-klubbarna läser Götaholmaren till och från! Även en hel del läsare som inte tillhör 6A-familjen tittar in då och då, även detta är självklart väldigt kul. Det är lite gammalt Rödbo-folk (med gammalt menar jag självklart Peppedinhos höga ålder) men även från andra klubbar (till exempel FC Roma United). Just division 7-laget FC Roma United kommer med stor sannolikhet att spela i division 6 nästa år och mycket möjligt i just 6A. Just nu leder man 7A med 7 vinster på 7 matcher och 50-6 i målskillnad...

Rödbospelaren Kim Ytterstedt brukat visst också titta in här ibland. Därför avslutar vi bloggen med en bild på Roberto Baggio ;-)


#6

Nytt resultat!

Nu dök plötsligt resultatet i Elisedal-Gårda upp...1-2, alltså Gårda-seger...

Mer om dessa matcher imorgon eller senare ikväll!

Dagens resultat alltså:

Västkusten-Olskroken 1-2
Elisedal-Gårda 1-2

#6

Resultat

Olskroken slog Västkusten med 2-1 i den ena av dagens två 6A-matcher. Inget reslutat från Elisedal-Gårda ännu...

#6

Ny vecka! Nya matcher!

SKYTTELIGAN EFTER 9 OMGÅNGAR

12 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)

11 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

10 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (1)

8 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)

6 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm) (3)

5 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Johan Jidegren (Björndammen)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Calvin Okafor (United Africa)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (3)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)
Fitim Aliu (Croatia)
Omid Larizadeh (Gårda)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Beshar Ali (Croatia)

-------------------------------------------------------------------------------

Veckans matcher i omgång 10 kommer att bjuda på en hel del heta möten med mycket i potten!

ONSDAG 8/6

ELISEDALS IS - GÅRDA BK
(Överåsvallen 19.30)

Bottenmöte mellan EIS (sist) och GBK (trea från slutet). Förlorar Elisedal här är det 8 poäng upp till säker mark över strecket och då ser det självklart ännu sämre ut än vad det redan gör. Gjorde målmässigt hyfsade matcher mot United Africa (1-3) och Croatia (2-3) men åkte på en riktig stjärnsmäll mot FC Bosona sist (1-9). En riktig måstematch för EIS. Gårda har blandat och gett en hel del och föll stort mot Västkusten sist. Får tillbaka La Verghetta efter avstängning (om han nu inte är skadad). Elisedal får tillbaka Ousman Sonko efter avstängning. Götaholmaren har inte hört någon om när Gårdas Marcus Lindberg får spela igen. Gårda vill självklart ta sig bort från streckstriden och klättra uppåt i tabellen.

TIPS: Gårda har spetskompentens hos ett par spelare som kommer att avgöra till deras fördel...

VÄSTKUSTENS BK - OLSKROKENS IF (Kviberg 19.30)

Mittenmöte mellan två lag som har häng på toppen. En möjlig vinnare här hakar på toppen medan förloraren halkar efter lite i den otroligt jämna tabellen. Kroken har kanske inte den bredaste truppen i serien men är alla med är man väldigt jobbiga att möta. Skytteligaledaren Söders 12 mål på 9 matcher talar för sig själv. Västkusten hade en liten svacka med två förluster men har hämtat sig fint genom att besegra FC Bosona med 3-0 och senast Gårda med 5-2. Kroken blandar och ger lite, vinst senast med 5-2 men var enligt rapporter bleka i matchen innan (0-2 mot United Africa). Västkusten får tillbaka Mohamad "Moe" Krayem efter avstängning.

Västkustens mittfältsrull mot Krokens lite mer direkta spel. VBK får inte slarva i uppspelsfasen då Söder och Hellenäs kommer att hugga direkt.

TIPS: Helt öppen match där tillfälligheter avgör...tipset blir...Västkusten. Laget känns lite jämnare.

TORSDAG 9/6

BJÖRNDAMMENS BK - FC BOSONA
(Furulundsplan 19.30)

Björndammen tog en riktigt fin trepoängare mot Croatia sist och får säkert ett lyft av det. FC Bosona kom tillbaka efter plattmatchen mot Västkusten och krossade Elisedal med 9-1! Det gäller dock för FCB att komma ner på jorden direkt igen då BBK inte viker ner sig alls. Storspelande BBK-målvakten Andreas Jansson lär få det hett om öronen när Memisevic, Motovac och Muslimovic kommer farande.

BBK:s Yadollah Navaian-Ghasemi är avstängd efter sitt röda kort i senaste matchen.

TIPS: Bosona måste gälla som favoriter men de kommer att få slita hårt!

LEKSTORPS IF - ÖJERSJÖ IF (Lekstorpsvallen 20.00)

Viktig match för två lag som tippades betydligt högre upp innan serien drog igång. Öjersjö återfinns på nedflyttningsplats (11:a) med bara fyra ihopspelade poäng och Lekstorp hittas på en niondeplats (med 9 poäng). Öjersjös största problem har varit omsättningen på spelare och saknaden av kontinuitet. Senast mot Götaholm återfanns till exempel tränaren Johan Andersson mellan stolparna. Även Lekstorps har haft problem med skador. Duktige anfallaren Marcus Pätsi (som öste in mål under försäsongen) är tillbaka efter skada men nu saknas istället backen Johan Hedström då han ska opereras. LIF får även klara sig utan Magnus Andersson (3 gula).

Öjersjö är piskade att vinna då lagen både framför (Gårda) och bakom (Elisedal) möts och någon där kommer ta nya poäng. LIF vill självklart inte bli indragna i bottenstriden utan hålla ÖIF bakom sig.

TIPS: Lite ångestladdat möte för båda lagen. Kryss.

FREDAG 10/6

UNITED AFRICA FC - GÖTAHOLM BK
(Kviberg 19.30)

Det är bara Lekstorp som fått stopp på United Africa i år. Frågan är om ett avstängningsdrabbat Götaholm kan ge UAFC sin andra förlust för säsongen eller om det blir tvärtom? Vinsten sist mot Öjersjö kostade en hel del för Götaholm då fyra spelare fick sitt tredje gula (Martin Ljungdahl, Felix Milkovic, Tobias Petersson och Mathias Iljin). Möjligen ska man försöka ordna så Mange Augustsson kan ta sig ner från sitt pluggande i Katrineholm. Götaholm lär får kämpa ordentligt men det behövs en vinst så inte UAFC får sex poängs försprång.

LÖRDAG 11/6

MARIEHOLM BoIK - CROATIA GÖTEBORG (Lövgärdesplan 14.00)

Omgången vimlar som sagt av intressanta matcher och här är ännu en! Båda lagen förlorade i förra omgången då Croatia föll oväntat mot Björndammen och Marieholm torskade mot United Africa. Båda lagen sumpade, enligt rapporter, en hel del chanser i sin respektive match. Frågan är vilket av lagen som behåller fokus och sätter dit chanserna? Croatia sprider ut målskyttet lite mer medan Marieholm förlitar sig mycket på Ceesay och Hyseni. Boris Lesic har varit nyttig för Croatia sedan comebacken och Marieholm får hålla ett öga på honom.

Croatia
 kommer att sakna Omar Omeirat efter hans röda kort mot BBK. Enligt Götaholmarens noteringar saknas Cuneyt Secilmis (3 gula) för Marieholm. Känns som lagen känner varandra ganska väl och de spelade i femman ihop för några år sedan...

TIPS: Ännu en väldigt öppen match. Kryss.

---------------------------------------------------------------------------------

Det har gjort 272 mål i 6A på de nio första omgångarna vilket ger ett målsnitt per match på 5.13 mål per match! 

Trevligt målsnitt och inte en enda 0-0 match!

Det har även spelats fyra matcher med tio mål eller fler!

---------------------------------------------------------------------------------

Träning för Götaholm idag då man fick ledigt i helgen efter vinsten mot Öjersjö.

Alexander Petrovski
, som var och tittade på Götaholms match mot Öjersjö, ska komma ner och känna på det lite. Petrovski började säsongen i division 2-laget Utsikten men känner att han inte hinner lägga den tiden det krävs. Han har även spelat i Götaholm innan och förra säsongen återfanns han i Utbynäs. Skulle vara en riktigt bra värvning om han väljer Götaholm :-).

----------------------------------------------------------------------------------

Undersökningen går bra men vi kör vidare ett tag till och ser om vi kan få med så många som möjligt!

#6

Resten av omgång 9I förra omgången föll ett blekt FC Bosona mot ett taggat Västkusten medan Elisedal pressade Croatia rejält och var väldigt nära att skrälla. Götaholmaren tippade dock att Elisedal skulle få sota för att Bosona spelade dåligt sist, vilket också visade sig stämma.

FC Bosona satte hög press direkt på Elisedal och kunde redan efter 7 minuter ta ledningen genom Darmin Muslimovic. Är det dock något man lärt sig om Elisedal är att de aldrig ger upp och laget skapade en del halvchanser och kan även kvittera i den 25:e minuten. Bosona slarvar vid ett inkast och Anthony Wearing kan dra på ett distansskott som går in.

FCB behåller dock lugnet och tålamodet och kan göra två mål innan halvtid. I andra halvlek tar Bosona över spelet helt och 4-1 kommer nästan direkt genom Haris Memisevic. Målen fortsätter att trilla in och slutresultatet skrevs till 9-1.

Bosonas 16-årige Benjamin Grozdanic spelade från start på mittfältet och blev tvåmålsskytt. En framtidsman då Grebovic och Muslimovic inte blir yngre ;-).

I och med segern är FCB verkligen med i toppstriden!

FC Bosonas matchreferat kan läsa HÄR.    Bläsebovallen var det toppmöte igår mellan det stora överraskningslaget United Africa och Marieholm. Götaholmaren hade sina spioner på plats.

Enligt rapporterna från Big Ben Roethlisberger hade Marieholm mer spel och flest chanser i den första halvleken men det var United Africa som gjorde målen. UAFC:s bäste målskytt Calvin Okafor fick kliva av och verkade lite halvskadad.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig men enligt uppgifter ska Marieholm missat några rejäla chanser. Mensah avgör matchen helt precis innan slutet.

Marieholms lagkapten Toni Ceesay höll huvudet högt trots förlusten och sa efter matchen att trots de missade chanserna förlorade de mot ett bättre lag och nu är det bara att ta nya tag mot Croatia nästa vecka.

Inget snack om att United Africa varit vårens stora överraskning. Det mest imponerande är helt klart defensiven. Bara 6 insläppta mål på 8 matcher och seriens kanske bästa målvakt, Solomon Kunle Akotun, har hållt nollan i fem matcher!

Regnmolnet som hänger över United Africas fina vårsäsong är självklart matchen mot Björndammen som avbröts i slutet efter rapporterade hot mot domaren från UAFC:s spelare. 

Enligt uppgifter så har förbundets disciplinnämnd möten på tisdagar så förhoppningsvis kommer beslutet nu i veckan. Det mest sannolika borde ju vara att Björndammen tilldöms tre poäng (de hade straff i 89:e vid ställningen 2-2). Om det sedan blir bestraffningar av United Africa (som lag eller för vissa spelare) går det ju bara att spekulera i.

Vi får hoppas att detta reds ut denna vecka så vi kan släppa det negativa och gå vidare i säsongen...Inför den här matchen hade Götaholmaren skrivit: Croatia är självklart favoriter men Götaholmaren skrällvarnar lite här...

Tipset gick i och för sig till Croatia "i en hård match" men lite rätt hade vi iallafall ;-)

Det finns inte någon riktig matchrapport att hitta (förutom förbundets) men Götaholmaren har pusslat lite och försökt få fram en matchbild.

Croatia försökte spela sitt vanliga spel med mycket bollinnehav medan Björndammen krigade och spelade lite mer direkt och lite längre. Absolut inget fel med det spelet, då Götaholm är i toppen tack vare liknande spel ;-).

Det verkar dock ha hettat till i matchinledningen då Omeirat från Croatia och Navaian-Ghasemi från Björndammen båda fick rött kort i den 8:e spelminuten!

BBK tog tillvara på sina chanser och kunde göra både 1-0 och 2-0. Pånyttfödde Boris Lesic reducerade innan halvtid och Beshar Ali kvitterade halvvägs in i andra halvlek.

Björndammen fick dock en straff efter en tilltrasslad situation efter en långboll och ett missat friläge. Verkade inte helt klart om Croatias målvakt Christian Jaconelli Celona hade händerna på bollen eller inte och om BBK-spelaren blev fälld eller ramlade/klättrade äver Celona. Hur som helst var domaren säker och lika säker var Vidberg som satte straffen.

Enligt rapporter hade Croatia väldigt många chanser och Björndammens burväktare Andreas "Andy" Jansson storspelade matchen igenom.

Matchens lirare Andreas Jansson.

Croatias Thomas Celec konstaterade att det går inte att missa så många chanser om man ska vinna en match.

Croatia är dock i fortfarande med i toppstriden och är ett av tre lag på 18 poäng som jagar United Africa (21 poäng). Björndammen, som var nederlagstippat inför säsongen, har gjort en stabil vårsäsong hittills och återfinns i mitten före tippade "övre-halvan-lag" som Gårda, Öjersjö och Lekstorp. Om vi även räknar med att de kommer att få tre poäng från den avbrytna United Africa-matchen så har de till och med kontakt med lagen över.

----------------------------------------------------------------------------------

Olskroken verkar ligga lite efter med sina matchreferat och Lekstorp hade inte så mycket att säga om 5-2 förlusten mot Kroken. Det LIF tar upp i sitt korta referat är att laget har mycket att jobba på för att undvika bottenstriden. De är med bra ett tag i matchen mot Kroken men rasar ihop i slutet. Rykten säger att det klassiska "blåstället" åker på i nästa match...

--------------------------------------------------------------------------------- 

Götaholmaren länkar upp undersökningen igen här i slutet av inlägget och ni som inte svarat kan ju göra det om det känns bra ;-).

Glädjande nog verkar folk med anknytning till alla 6A-lagen läsa Götaholmaren!

I morgon blir det lite sammanfattning och en del statistik med bland annat skytteligan och lite om veckans kommande matcher!

#6


Undersökning!


Här kommer matchrapporten från gårdagens match...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren verkar ha en ganska trogen läsarkrets, vilket vi självklart tackar för. Antalet unika träffar per dag (alltså antalet olika datorer/IP-adresser som besöker bloggen) har ökat hela tiden och har nu lagt sig stabilt mellan 120-160. Självklart dyker den under 100-strecket ibland och går över 200-strecket andra dagar.

Det märks också bland lagen som Götaholm möter att bloggen är uppskattad, vilket självklart är jätteroligt och inspirerar till ett ännu bättre bloggande. Utan läsare är det ganska meningslöst att fortsätta...

Götaholmaren tänkte nu köra en liten undersökning för att se vilka det är som läser bloggen. Till viss del som en kul grej och till viss del för att se om vi når ut till alla 6A-lag.

Förhoppningsvis kan Götaholmaren utvecklas ännu mer och målet är att försöka hinna med lite mer intervjuer med både spelare och ledare i 6A. Ofta är det tiden som inte räcker till och vissa i min närhet anser att bloggen redan tar för mycket tid ;-) 

Som alltid vill Götaholmaren ha ERA synpunkter eller åsikter. Det är bara att skriva en kommentar på bloggen eller maila gotaholmaren@gmail.com

#6

 

Dansk bakpotatis!

Det kändes som Götaholm var tvungna att få med sig alla tre poängen hem från Öjersjö IP denna torsdag för att haka på toppen. Både Shafie och Filip saknades dock på grund av sjukdom och tränarstaben hade vaskat fram följande lag:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Felix
Matte-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Victor


Bänken:
Freddie
Tony
Koffe


Skönt dock att få tillbaka både Mange (på ett besök från Katrineholm) och Felix (jobbar sent varannan vecka) i backlinjen. Förra året spelade inte Öjersjö sina matcher på Öjersjö IP då planen fick nytt konstgräs. Det förra konstgräset var någon form av grön dörrmatta med betong under. Det nya är helt klart en förbättring men dock inte samma sorts konstgräs som andra planer har, troligtvis på grund av att det även spelas landhockey på planen. Resultatet blev något mellanting mellan den gamla mattan och "riktigt" fotbollskonstgräs. Lite halt och inte jätteroligt för knäna...

Innan matchen kom igång var Götaholm tvungna att låna lite gröna västar av Öjersjö då domaren tyckte att Götaholms blå/vita tröjor var för lika ÖIF:s vita. När väl västarna var på började matchen.

Lagen kände lite på varandra i början men Öjersjö visade att man var att räkna med offensivt med en hel del luriga spelare. Det var dock Götaholm som kunde ta ledningen bara efter några minuters spel. Götaholm hittar lite spel via mitten och Rasta kan lägga ut bollen till Freddan och han hittar Abdi med en riktigt bra djupledsboll. Abdi gör inga misstag och kan peta in 1-0!

Tyvärr slappnar Götaholm av lite och det ska man inte göra mot ett lag som Öjersjö. ÖIF är lite hetare och skapar en del chanser och en av dessa resulterar i en hörna. Duktige huvudspelaren Marcus Halldin möter hörnan med skallen vid första stolpen och Mackan kan bara styra bollen med händerna i huvudet på sig själv och via Freddan in i mål.

Götaholm kör dock på och hittar en del spel, ibland via mitten och ibland lite längre mot Victor och Abdi. Det dröjer inte länge innan Götaholm kan ta ledningen igen. Ett inkast skarvas vidare av Matte in i straffområdet och landar hos två och en halv meter dansk. Victor kan vända om och dunka in bollen i mål på volley.

Öjersjö vägrar dock att vika ner sig och oroar Götaholms backlinje. De hittar spel via mitten på Jimmy Åsell och både Michal Kubic och Sean Suguitan Mian bytte platser och hämtade boll. Även Mikael Nilsson kändes farlig på topp. Kvitteringen kom dock. Åsell ska egentligen ha frispark när Rasta går lite väl hårt åt honom men domaren väljer att fria och bollen går ut över sidlinjen. Det borde varit Götaholms inkast men Öjersjö får det och kastar snabbt ner mot kortlinjen. Bollen kommer in i straffområdet och efter lite flipperspel hamnar det hos en Öjersjöspelare som kan placera in 2-2.

Ännu en gång har Öjersjö kvitterat men innan halvtid skulle Götaholm ännu en gång ta ledningen. Götaholm får en frispark ute vid långsidan och Tobbe slår den mot Öjersjös målvakt (tränaren Johan Andersson fick ta på sig handskarna). Andersson ska plocka ner bollen men tappar den och där står Abdi och kan stöta in ett av sina enklare mål för säsongen.

Båda lagen skapar en hel del fler lägen under första halvlek (dock lite svårt att placera in dem i rätt del av halvleken). Abdi har ett till bra läge då han fri med målvakten lobbar över. Rasta har en inåtskruvad hörna som går förbi alla (och med lite hjälp av vinden) träffar stolpen. Abdi och Victor har även några halvlägen då de är på väg igenom. Matte har en nickskarv som smiter över ribban och Martin Johansson har ett bra skottlägen utanför straffområdet.

Öjersjö hade som sagt också en del chanser. Kubic slet sig loss vid ett tillfälle men den bollen landade i skogen. Mikael Nilsson krånglar sig igenom när Mange halkar men avslutet går utanför. Mackan var bra med och kunde både plocka inlägg och komma ut på djupledsbollar.

En jämn halvlek där ÖIF svarade så fort Götaholm gjorde mål. Efter och precis innan 3-2 målet kändes det dock som Götaholm tog över lite samtidigt som Öjersjö tröttnade lite. Det smällde rejält på sina håll men spelarna lyckades ändå att reda ut det utan några större problem.

Andra halvlek böljade ganska mycket fram och tillbaka, särskilt i slutet då båda lagen var rejält trötta. Öjersjö vaskade fram några bra kvitteringschanser och hittade stundtals lite rull via Kubic och Åsell. Mackan fick göra några bra ingripanden på ett par halvfrilägen och skott. När Mackan missade en utrusning fick Felix rädda situationen genom att ta en ostskiva.

Götaholm hade även bud på några mål. Ett par Rasta-hörnor blev farliga då Victor fick gå upp och nicka. Rasta hittar även Victor med ett inlägg men han får ingen bra träff.

Matchen avgörs med en stund kvar då Freddan hittar Victor med en djupledsboll (elaka rykten säger att den var menad för Abdi). Det ser ut som målvakten ska hinna först men Victor älgar dit och det blir ett ihopslag och från dålig vinkel kan dansken rulla in 4-2 stolpe in! Betyget blir hetare än en dansk bakpotatis!

Sista delen av matchen blir mycket upp och ner och båda lagen har lite halvchanser. Freddie har kommit in och får en bra chans men avslutet blir tamt.

En riktigt skön seger i en match som blev mycket kamp men stundtals fint spel. Groggen delade som vanligt ut sina 3 stjärnor efter matchen. Mackan fick den första stjärnan för sitt stabila spel, den andra stjärnan delades av Rasta och Martin på innermitten (det sprangs en hel del på mitten idag), och den tredje stjärnan fick anfallsparet Abdi/Victor (två mål var!).

Götaholmaren pratade lite med ÖIF:s kapten Pierre Högberg efter matchen om deras jobbiga säsong. Problemet har väl varit att de använt väldigt mycket olika spelare och drabbats av en hel del skador vilket har gjort det svårt att spela ihop ett lag.

Det var en hel del hårda tag under matchen men spelarna i båda lagen kunde både ge och ta och Götaholmaren kan bara önska Öjersjö lycka till i fortsättningen! Känns som laget har material att ta sig ur bottenstriden.

Tyvärr gav det stundtals hårda spelet en hel del gula kort vilket gör att Götaholm får klara sig utan en hel del spelare i matchen mot United Africa nästa vecka. Ljungan hade nog sett för mycket på Stanley Cup-finalen då hans tackling var "lite" feltajmad ;-). Mange tog ett taktiskt gult med en fin fällning på mittplan. Felix fick ett gult när Mackan var ute och snurrade. Tobbe fick ett när det blev lite gruff i straffområdet och Matte fick ett för någon eftersläng tror jag (möjligen för olämpligt utseende med sin tofs).

Detta betyder att Tobbe, Ljungan, Felix och Matte missar matchen nästa vecka!

Det var även en del välkända ansikten på läktarplats. Wedberg är ju van att sitta jämte och titta på fotboll nuförtiden och han gjorde detta även idag. Kortedaladuon Tom Berndtsson och Pontus Svedberg var där och även Gurra, Berg och Natti.

En intressant besökare var Aleksander Petrovski som enligt uppgifter kommer att dyka upp på måndagens träning. Kan även ha funnits en och annan Gaisare och Öisare på läktarplats.

Matchrapporten är inte inne ännu från förbundet så den får komma imorgon.

ÖIF-GBK 2-4 (2-3)

0-1 Abdi (Freddan)
1-1 Marcus Halldin
1-2 Victor (Matte)
2-2 ÖIF ?
2-3 Abdi (Tobbe)
2-4 Victor (Freddan)Det var ett taggat VBK som började bäst och tog han om det mesta av spelet. Laget skapar ett par halvchanser och efter en kvart vaskar man fram en hörna. Hörnan slås mot straffpunkten och där dyker Jonas Karlén upp och möter bollen på volley! Bollen sitter som en keps på en gammal gubbe, alltså i krysset! Enligt rapporter var träffen kanske inte den renaste, men det var nog tur annars hade bollen troligtvis landat närmare Svingeln.

Västkusten fortsätter att hålla i taktpinnen med sitt snabba passningsspel och Gårda får mest jaga boll. Efter att VBK kommit runt på kanten och spelat in bollen framför mål dömer domaren straff till Västkusten då en Gårdaspelare går lite för hårt in i duellen. Straffen slås säkert i mål av Karlén på det klassiska sättet: boll i ena hörnet - målvakten i det andra!

Innan den första halvtimmen är spelad gör även VBK 3-0. Västkusten rullar inte bara boll via mitten utan varierar med en del djupledsbollar också. Jean Garrido Ortiz hittar frispelar Erik Lukacs med en av dessa djupledsbollar. Gårdas målvakt räddar dock friläget men returen hamnar hos Garrido Ortiz som kan lobba bollen i mål.

Efter detta försöker VBK mest hålla bollen inom laget och spela av halvleken. Detta straffar sig dock då det slarvas lite på mitten och efter ett ihopslag friställs Gårdas Mawuli Gokah och han kan placera in bollen i mål. Misstänkt offside men domare Ahlgren var bombsäker på sin sak.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors var väl mindre nöjd med att släppa in Gårda i matchen precis innan halvtid.

Reduceringen verkade ha tänt Gårda ordentligt för i andra halvlek kommer Gårda ut som ett helt nytt lag. De vann närkamper, var först på bollen och sprang otroligt mycket. Detta gav utdelningen nästan direkt och bara åtta minuter in i andra halvlek kommer nästa Gårdareducering. Bollen spelas ut på kanten och tar sig sedan in i straffområdet där den hamnar hos en helt fri Anton Benjam Walberg som inte gör något misstag.

För att få stopp på Gårdas framfart och för att få in lite pigga ben byter Västkusten in lite nya spelare. Gårda körde på och Västkusten fick mest slå ifrån sig under en period.

Västkusten tar sig tillbaka in i matchen och jämnar ut spelet men Gårda hotar ofta med sin spelvändningar. I minut 67 avgörs dock matchen. Efter en spelvändning av VBK får laget en, enligt uppgifter, ganska billig frispark ungefär 30-35 meter från mål. Lagkaptenen Pouyan Babr (som missade förra matchen pga avstängning) stegar fram och dunkar till bollen. Först ser det ut som bollen är på väg över men lagom innan målet dyker den ner under ribban och in i mål! Enligt rapporter ett riktigt vackert fotbollsmål!

Sist delen av matchen spelas mest av och VBK kan även göra ännu ett mål då Mohammad Shirviehpour kan ta sig runt på kanten och hitta en fristående Bahador Mohammadi som kan rulla in bollen i öppet mål.

Tränare Lindfors kände (som många andra) att det är konstigt att Gårda in är med högre upp i tabellen men det vill sig inte riktigt för Överåslaget i år. Dock anser han att VBK-segern var rättvis sett över hela matchen.


Olskroken tog en fin seger och kämpar sig kvar inom räckhåll för toppstriden. Inga matchrapporter från något lag finns ännu att tillgå. Hattrick dock av målsprutan Söder och Johan Hellenäs gjorde mål efter att ha missat förra matchen.

Götaholmaren får återkomma med mer om matchbilden senare...
------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon spelar FC Bosona mot Elisedal...

#6

RSS 2.0