Träningsmatch...Götaholm fick sig en rejäl genomkörare i solen på Bergsjövallens gräsmatta. Två träningspass hade Götaholm hunnit med efter sommaruppehållet och många spelare är inte igång ännu. Laget för dagen såg iallafall ut så här:

Johan
Tony-Martin J-Ljungan-Felix
Shahram-Rasta(C)-Nicolas-Tobbe
Freddie-Natti

Bänken:
JK
Kevin
Gustav
Micro
Mexico

Bergsjö IF
började bäst och började rulla boll direkt medan Götaholm försökte hitta rätt i sina positioner. BIF skapar lite halvchanser direkt och kan även ta ledningen ganska tidigt då en ganska låg hörna går förbi alla och en Bergsjöspelare kan slå in bollen vid bortre stolpen.

Efter detta hittar Götaholm lite spel samtidigt som BIF:s spel mattas lite. 1-1 kommer efter att Natti tar emot ett inkast ute på kanten och skickar in ett inlägg som Freddie möter snyggt med skallen och kan nicka in bollen lågt. Tyvärr gör BIF 2-1 nästan direkt efter när Götaholm slarvar lite och tappar boll och en BIF-spelare frispelas och kan rulla in bollen. På grund av värmen blev det en snabb vattenpaus efter ca 20 minuter.

Under den andra halvan av första halvlek spelar Götaholm upp sig lite. Även om BIF har stort bollinnehav så är det ofta på deras egen planhalva och Götaholm ligger hyfsat bra i sina positioner. Götaholm skapar lite chanser och Freddie är pigg och trampar runt på kanten några gånger. Positivt också att Götaholm spelar en hel del via mittfältet och inte bara slår långt. Tyvärr var Ljungan tvungen att kliva av innan halvtid med knäproblem.

Även om Götaholm spelade upp sig var det inget snack om att BIF förde spelet och man kan också göra två mål till innan halvtid. Vid 3-1 får inte Götaholm undan bollen och en BIF-spelare kan dunka in den. Minnet sviker lite men 4-1 var nog ett friläge.

Det blev en hel del byten i halvtid och i stort sätt hela bänken kom in. Natti var tvungen att sticka i halvtid. BIF fortsätter att rulla på och Götaholm orkar inte komma upp i press ordentligt och då blir det jobbigt mot ett så pass spelskickligt och tekniskt lag som Bergsjö IF. Dessutom fick Götaholm flytta runt spelare väldigt mycket. Målen trillade in bakom Johan i en jämn ström och vissa var väl misstag av Götaholm och vissa var för att vi mötte duktiga fotbollspelare.

Götaholm skapade lite ströchanser men orkade inte riktigt flytta med laget upp och anfallarna blev ensamma. En Rasta-hörna blir dock riktigt farlig då inbytte Johan "Mexico" Torsholm dyker upp vid förstastolpen men nicken går över. Tobbe och Micro har lite inlägg men det var som sagt många trötta ben som inte orkade fylla på.

Götaholm får iallafall en straff i slutet när Tobbe vinner boll och tar sig in i straffområdet och blir fälld. Rasta har ställt straffläggandet till förfogande men har ändå fått förnyat förtroende. Denna gången var det ett bra beslut då straffen satt säkert...

7-2 till Bergsjö IF blev det iallafall och det är väl inte så mycket att säga om. Det skiljer två divisioner då BIF spelar i fyran och dessutom var detta deras genrep då deras serie drar igång nästa vecka. Det ska väl också tilläggas att Götaholm saknade en hel del spelare som brukar vara med och slåss om platserna i a-laget.

Ska man hitta positiva saker så försökte Götaholm att spela upp bollen via mittfältet och hade faktiskt en hel del tålamod i sitt spel. Sen att orken tryter är en helt annan sak. Självklart är det aldrig kul att släppa in så många mål och det kändes väl att det var några för mycket.

Götaholm skulle ju egentligen börjat på "riktigt" på måndag och den här matchen får väl ses som en bonusmatch och ett rejält träningspass. Alla slet på och jobbade så mycket de orkade.

Det var skönt att ha tillbaka Natti på planen han jobbade på som vanligt som bollmottgare, något som han gjorde bra. Freddie såg pigg ut innan han fick kramp ;-). Nicolas hade en lovande debut på innermittfältet även om det blev mycket bolljagande. Felix höll ihop backlinjen och kämpade och slet i 90 minuter. Han spelade säkert med 6-7 olika spelare i backlinjen under matchen.

Rasta spelade 1-1 i tunnelmatchen. Först bjöd han på en underbar tunnel på mittplan. Vad gör man om man ska vända spelet och en motståndare står i vägen? Man pressar en tungt skottpassning som går mellan benen på motståndaren och fram till medspelaren. I andra blev det lite jobbigare då Rasta åkte på en klacktunnel av BIF:s duktige yttermittfältare. Ja, ja hellre 1-1 än 0-0...

Dagens Wedberg bjöd domaren lite oväntat på. BIF hade fått frispark utanför Götaholms straffområde och då frågar domaren Bergsjöspelaren:

Vill du ha mur?

Trodde inte det var laget som fått frispark som bestämde det?

Shahram kom direkt till Bergsjövallen, enligt rykten bor han bara några meter från planen...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trots förlusten är det skönt att vara igång och nu är det bara två veckor kvar till höstsäsongen drar igång!

Nästa vecka blir det gött med tre träningar och träningsmatch!

#6

Full fart framåt!

Igår tränade Götaholm för andra gången efter sommaruppehållet och uppslutningen var ok. Fortfarande är det många spelare som befinner sig på annan ort och njuter av sin semester.

Tolv gubbar blev det iallafall. Natti gjorde comeback efter att ha missat halva våren på grund av en operation. Han såg pigg och målfarlig ut. Även Johan "Mexico" Torsholm dök upp och det är ju alltid positivt, särskilt när Ljungan tränar också och de är i olika lag. Mexico försöker tunnla Ljungan och Ljungan försöker trycka till Mexico. Upplagt för humor...

Johan Lundin var även där och han kommer att vakta målet i morgondagens match mot Bergsjö IF.

Nicholas Wolf tränade även igår och han verkar väldigt sugen på att börja spela med Götaholm. Den 28-årige mittfältaren med ett förflutet i Fadini kommer helt klart att vara en tillgång för klubben. Wolf kommer även han att spela i morgondagens match.

Truppen ser ut så här inför matchen: Johan (mv), Felix, Gustav, Ljungan, Tony, Martin J, Rasta, Kevin, Nicholas, Shahram, Freddie, Mexico, Micro, Tobbe, Natti (möjligtvis även JK). Möjligt att Götaholmaren kan ha missat något namn...

Alla avbytare lär nog behövas då alla kanske inte har spring i benen för 90 minuter ;-)

13.00
börjar iallafall matchen imon (Bergsjövallens gräs). Bergsjö IF ligger för tillfället 8:a i 4A. Lagen möttes även på försäsongen då BIF vann med 4-2.

-------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har nu släppt namnet på sitt hemlighetsfulla nyförvärv, lagets fjärde sommarvärvning. Danny Höglund heter spelaren och han spelar för tillfället i Rannebergens IF. Övergången kommer dock inte att träda i kraft förrän den 1 septemberRIF har skade- och avstängningsproblem och därför inte vill släppa honom direkt. Detta gör att Höglund missar LIF:s tre första höstmatcher. Det verkar dock vara ett riktigt bra nyförvärv, Höglund har varit ordinarie i Rannebergens division 4-lag som mittback och är även kapten...

-------------------------------------------------------------------------------

Kroken skulle ha spelat en träningsmatch mot Smögen under deras träningsläger förra helgen men matchen regnade bort. Nästa torsdag (4/8) smäller det dock då det blir träningsmatch mot FK Lokomotiv. Det blir en bra värdemätare för KrokenFKL leder 6B.

Olskroken verkar även gjort klart med lite nya spelare under sommaren. Martin Häller och David "Banjo" Nilsson (underbart smeknamn) är två namn som Götaholmaren lyckats leta reda på.

-------------------------------------------------------------------------------

Västkusten vässar formen inför hösten med en träningsmatch mot Sjövalla nästa fredag (5/8).

-------------------------------------------------------------------------------
Vi avslutar med en bild på QPR:s goa nya tredjeställ:Det var allt för nu...

#6Träning

Götaholm drog igång lite lätt med en träning idag. Som väntat blev det inte så mycket folk då många har semester och är iväg på annan ort. De två bröderna (Freddan och Tobbe) är på Kreta och de tre bröderna (Abdi, Shafie och Filip) var det ingen som visste var de var. Mackan vilade revbenen...

Det blev en ganska lugn träning med bara tvåmålsspel. Det blev fem mot fem med två meter dansk i ena kassen och Groggen i den andra.

Spelet var väl inte i toppklass men det var väl heller inte väntat efter ett sommaruppehåll. Ljungan såg pigg ut med några offensiva rusher och Micro tjatade på som vanligt...

Det var även en ny kille som testade på det. Nicolas Wolf heter han och han spelade tillsammans med Natti i Fadini förra säsongen (när Fadini åkte ur) men har inte spelat mycket där i år (om jag förstod saken rätt).

Det var en trevlig bekantskap och han kan spela överallt på mittfältet.

När det gäller Jonas Edvardsson drog Götaholmaren lite förhastade slutsatser och så här i efterhand skulle man självklart ha pratat direkt med Jonas om hur läget var. Hur som helst så är det inte uteslutet att Jonas kör på i höst, han ska komma ner och träna nästa vecka så får vi se vad som händer...

Det verkar som Natti kommer att träna på torsdag vilket är väldigt glädjande!

Skönt att vara igång igen även om beslutet att springa till och från träningen kanske inte var det smartaste ;-)

----------------------------------------------------------------------------

Lekstorp verkar vänta till på fredag med att släppa namnet på sitt senaste nyförvärv. Det var visst "små detaljer mellan klubbarna" som inte var klara. Fint ska det va...

----------------------------------------------------------------------------

Var på Gamla Ullevi igår och stod otäckt nära IFK-klacken. Kändes helt fel. Ölen efteråt kändes dock helt rätt, särskilt när de intogs i sällskap med lite legendariska Kaverös-gubbar! Calle Barkebo, Hans "Råttan" Larsson och ingen mindre än fransosen David "Platini" Edouard. Mannen som är tung i steget men lätt på foten! Alltid gött med lite lokalfotbollssnack...

Snart börjar Premier League och QPR vässar formen. Tre nya spelare är klara, anfallaren Jay Bothroyd, gamle mittfältsräven Keiron Dyer och nu senast den walesiske landslagsbacken Danny Gabbidon. Inga supervärvningar men helt ok, och det lär nog bli ett par till innan säsongen drar igång. Även glädjande att storstjärnan Adel Taarabt verkar bli kvar trots intresse från PSG...

WE ARE QPR! 

#6

Då kör vi!

Götaholmaren orkar inte ha semester längre och kör helt enkelt igång igen!

Vi tar oss helt enkelt en titt på hur det ser ut hos 6A-lagen, så här ett par veckor innan höstsäsongen drar igång...

Götaholm drar igång lite lätt med två träningspass (tisdag & torsdag) denna veckan och en träningsmatch mot Bergsjö IF på lördag. Det kommer nog att saknas en hel del spelare då en hel del har semsester och är ute och reser.

När det gäller truppen har det hänt en del. När det gäller nya spelare har det varit ganska dött, Shahram Mansouri blev ju spelklar innan uppehållet och gjorde ett piggt inhopp mot Croatia.

När det gäller skadeläget så är det fortfarande frågetecken på Natti Vanke och Robin Larsen. Natti kommer förhoppningsvis att vara tillbaka snart. När det gäller Robin lär det nog ta längre tid då han åkte på en riktigt jobbig knäskada. Götaholmaren hoppas att Robin har motivationen att ta sig tillbaka men det är nog att hoppas för mycket att han kommer att spela under hösten.

Mackans revbensskada som han ådrog sig under det hårda Halmstadslägret lär enligt uppgifter vara bättre och han lär nog vakat målet till höstpremiären, så länge han inte skrattar för mycket ;-)

Tyvärr verkar det dock som Götaholm kommer att tappa en trotjänare i Jonas Edvardsson. Enligt de uppgifter Götaholmaren har har Jonas tyvärr tappat motivationen och han kommer inte att spela med Götaholm under hösten. Ett jobbigt besked för Götaholm då man tappar en duktig fotbollsspelare och en go gubbe.

Nästa vecka blir det ett litet hemmaläger för Götaholm som avslutas med en träningsmatch mot Utbynäs på lördagen.
----------------------------------------------------------------------------

Björndammen verkar ha dragit igång med sina träningar och ska möta Härryda i en träningsmatch på lördag. Verkar även som laget ska på ett träningsläger till Åsa innan serien drar igång igen.

----------------------------------------------------------------------------

Croatia tjuvstartade ju omgång 13 med att besegra FC Bosona och börjar alltså höstmatcherna lite senare. Laget drar igång med träningar nästa vecka med fyra hårda pass. Rykten säger dock att delar av laget redan vässat formen med bland annat mycket grill!

----------------------------------------------------------------------------

Elisedal verkar köra igång nästa helg och det verkar som klubben kanske har lite nya spelare på gång...

----------------------------------------------------------------------------

Även FC Bosona har ju redan spelat den 13 omgången och laget drar igång nästa vecka med träningar och veckan efter blir det träningsläger till Vrångö. Några nya spelare verkar inte klara ännu men tränarparet Grebovic/Kurbasic har säkert några ess i rockärmen och det skulle inte förvåna Götaholmaren om det dyker upp en klassvärvning till hösten...

----------------------------------------------------------------------------

Gårda BK kör igång med sin träning idag och enligt en insider blir det mycket löpning.

Gårda BK fanns faktiskt med på den årliga fotbolls-quizen under Halmstadslägret. En liten luring: Vilka fyra allsvenska skyttekungar har spelat i Gårda BK? För övrigt ganska coolt att ett 6A-lag haft fyra allsvenska skyttekungar i laget...

----------------------------------------------------------------------------

Lekstorps IF var ett av lagen som avslutade våren starkast och de har lyckats bevara formen under sommaren. Laget har gjort klart med inte mindre än tre nya spelare till hösten:Emil Syren, målvakt som återvänder till klubben. Var med när laget vann 6:an för fyra år sedan. Har spelat i Jönköpingsklubben Hallby IF de senaste åren. Kan han ge Kim Granqvist en kamp om målvaktsposten?Johan Persson. Var förra året ordinarie i Lärje/Angered men fostrad i Floda BoIF. Verkar vara ett kanonnyförvärv som valt LIF då han pga av jobb inte hinner satsa högre upp. Spelade anfallare i Lärje men kan spela på flera positioner.Mattias Erasmie. Även han har Floda BoIF som modersklubb där han spelade med Johan Persson. Har även spelat i Lerumsklubben Bolltrollarna. Har precis avslutat studier i Lund och flyttat tillbaka till Göteborg.

Rykten säger även att ännu ett nyförvärv är på gång...

Hade man tur kunde man se Lekstorpskaptenen Robin GranqvistViasats Gothiasändningar. Granqvist var fjärdedomare i F19-finalenUllevi.

Kapten Granqvist och Marcus Pätsi verkar ha tagit hand om de frivilliga träningarna under sommaren men nu på måndag drar LIF igång på "riktigt"!

-----------------------------------------------------------------

Marieholm har tyvärr Götaholmaren ingen koll på alls. Vi får försöka kontakta vår källa för lite inside-info...

-----------------------------------------------------------------

Olskroken spenderade precis helgen i Smögen på sitt årliga läger. Det verkar som det var ett väldigt lyckat läger dock inget resultat från laget träningsmatch mot Smögens IF. Laget verkar dock vara igång och träna.

-----------------------------------------------------------------

United Africa verkar ha hållt igång hyfsat under sommaren och kör på och tränar...

-----------------------------------------------------------------

Västkusten verkar dra igång träningarna nu på torsdag och har en träningsmatch inlagd mot Sjövalla innan serien drar igång igen...

-----------------------------------------------------------------

Öjersjö IF verkar ha varit igång tidigare under sommaren men just nu verkar det ganska lugnt. Iallafall enligt hemsidan. Götaholmaren får snoka vidare lite...

-----------------------------------------------------------------

Det var allt just nu. Ikväll blir det IFK-Halmstad som helt neutral åskådare...

Götaholmaren kommer att uppdateras lite oftare nu, om det finns något att skriva om vill säga...

#6

Halmstad - 2011

Det numera årliga och lika klassiska inofficiella "träningslägret" i Halmstad är nu avklarat...

Götaholm kom detta år med ett riktigt starkt lag, tyvärr blev det inte riktigt en hel startelva och Daniel Wedberg fick (till allas stora glädje då detta betydde flera garanterade skratt) lånas in från SG-97. Laget för Halmstad 2011 såg iallafall ut som följer:

Mackan
Freddan-Felix-Gurra
Lillen-Rasta-Freddie-Tobbe
Groggen-Wedberg

En mycket stabil 3-4-2 uppställning som skulle ge Halmstad (och deras uteliv) en rejäl match ;-).

Pressen och förhoppningarna på Daniel Wedberg var självklart stora och frågan var självklart om han skulle orka leverera i fem dagar?

Vi hann inte ens komma till Gamlestadsvallen (där vi skulle samlas innan avfärd) förrän "citatmaskinen" satte igång!

När vi kör in vid Coop och mot G-vallen ser vi en vacker dam på trottoaren.

Wedberg
utbrister då: Fan, man blir ju kåt innan kaffet!
Någon svarar: Men, Wedberg du dricker ju inte ens kaffe!
Wedberg: Nej, men ändå!

Detta var bara början på en sällan skådad kavalkad av underbara Wedbergare!

I bilarna på vägen ner mot Halmstad hade Lillen en liten spontanquiz om Slottsskogen med sina medpassagerare. Bland annat kluriga frågor som "Hur många tallar finns det i Slottsskogen?" och "När matas sälarna?" Gurra gissade stabilt på 13.00 OCH 23.00 på sälfrågan och när Wedberg senare skulle svara på den tänkte han till ordentligt: Måndagar klockan 14.00!

Innan vi ens hann ner till Halmstad hade Wedberg även levererat ännu en godbit. Båda bröderna Wedberg sitter i baksätet jämte varandra och plötsligt nyser Daniel Freddie rakt i ansiktet:

Freddie: Va fan gör du! Måste du nysa rakt på mig!
Wedberg: Jag nös inte, det var saliv!

Hmm, självklart är det mycket bättre om det är saliv :-)

Väl nere i Halmstad checkade vi som vanligt in på vandrarhemmet på Södra Badvägen där vår värd Velo (även känd som "Kotten" eller "Dag-Otto") tog emot oss.

Dag-Otto x 2


Vårt hem i fem dagar...

Ganska snart drog den årliga volleybollmatchen igång och här bjöds det på en del roligheter. Rykten säger att Rasta möjligen har övergett sitt Djurgår'n då han hoppade till den klassiska ramsan "Alla som INTE hoppar är djurgårdare". Personen själv i fråga har "inga kommentarer".

Det spelades en hel del volleyboll under helgen med en hel del snygga poäng och goa räddningar. Men inte helt oväntat var det Wedberg som ännu en gång skulle stå i centrum. Titta och njut!Detta kan mycket väl ha varit helgen absoluta höjdpunkt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årets nyförvärv var ingen mindre än Götaholms målvakt Markus Manninen som gjorde sin första Halmstadsresa. Inget snack om att han infriade förväntningarna!
 

Hmm...denna bild kan hänga ihop med att Mackan lyckades gå ut första kvällen utan vare sig plånbok, nycklar eller mobil. Taxibilen var även tvungen att göra ett litet stopp på vägen ;-)

Det roligaste med den kvällen var annars att Freddan lyckades övertyga sin far och Groggen att vi skulle till ett lugnt ställe där man kunde ta en öl och ta det lugnt, kanske lite livemusik. Vi hamnade på Leffes ute vid Tylösand, Per Gessles nattklubb som var allt annat än lugnt ;-). Lillen var väl sådär nöjd på sin son dagen efter...

Tobbe var den som stekte mest på Leffes och champagnen flödade!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedberg höll verkligen tempot upp och drog till med klassiska uttryck som "stel som en korkek". Eftersom han bestämde sig sist av alla för att följa med hade alla redan delat på kostnaderna så Wedbergs tusenlapp skulle användas för att köpa frukost varje dag. Wedberg ville dock inte att vi skulle använda hans tusenlapp på den lilla närbutiken utan åka till Willy's eftersom det var billigare där. Mycket möjligt att det är billigare på Willy's men tusen kronor är fortfarande tusen kronor...vart man än handlar :-)

Fredagen bjöd annars på den mycket efterlängtade amerikanska fotbollsmatchen mellan Chicago Bears ledda av Rasta (Jay Cutler) mot Pittsburgh Steelers ledda av Tobbe (Big Ben Roethlisberger). Innan matchen var det dags för draften och efter mycket tänkande blev det Freddie (en taktisk bra spelare som även har en bra kastarm) som blev Steelers förstval. Efter mycket övervägande svarade Rasta med en liten chansning och satsade på Mackan (lång, bra på att plocka ner bollar, men är han seriös och tillräckligt nykter?).

Efter draften såg lagen ut så här:

BEARS:
Rasta
Mackan
Felix
Gurra

STEELERS
Tobbe
Freddie
Freddan
Wedberg

Det var Bears som började bäst och Rasta kunde hitta Mackan med några fina kast. Även ett och annat "running play" som gav fina yards. Bears gick upp till en stabil 3-0 ledning (1 poäng per touchdown) efter att Rasta hittat Mackan tre gånger om. Steelers började blitza lite mer och detta gav utdelning och Wedberg kunde reducera. Det blev ännu tätare när Tobbe hittade Freddie med en lång pass. Matchen avbröts dock vid ställning 3-2 till Bears. Riktigt kul och en hel del goa passningar OCH tacklingar!

Innan den amerikanska fotbollsmatchen drog igång bjöd Wedberg på ännu ett klassiskt citat. Vi hade tagit med en kratta från vandrarhemmet för att fixa till sanden och Gurra stod och krattade. Wedberg påpekar då att Gurra gör ett sådant bra jobb att han kunde kratta när det är höjdhopp! Är det mattan som ska krattas då?

Det var dags för ännu en match efter den amerikanska fotbollen. En klassisk strandfotboll: Äldre mot Yngre!

Yngre bestod av Tobbe, Freddie, Wedberg, Gurra och Mackan och det lite snyggare Äldre laget bestod av Lillen, Groggen, Rasta, Felix och Freddan. Yngre gjorde mål direkt genom Freddie men Äldre tog sig tillbaka genom fint passningsspel och Groggens slit. Rasta snor bollen av Wedberg (som dräller som siste gubbe) och kvitterar. Freddie ger yngre ledningen igen men Freddan kan hitta fram med två smörpassningar till Rasta som fullbordar sitt hattrick och ger Äldre segern med 3-2!

Inte oväntat två av spelarna i det Äldre laget...

Fredagens utgång var legendarisk då 5 av 8 gubbar hade röda byxor! Frågan är om The Corner sett en sådan täthet i röda byxor någonsin. Succen var ett faktum! Redan innan vi var inne på stället sattes nivån.

Fredagen bjöd också på firandet av Lillens födelsedag med bland annat en mycket fin dikt. Tyvärr bjöd även kvällen på en skada på Mackan. En skada på revbenen som gjorde att han inte kunde ta ett ordentligt andetag och att det gjorde ont så fort han skrattade. Självklart försökte alla få honom att skratta så mycket som möjligt ;-). Till och med poliserna i Halmstad jävlades med honom. Vilket gjorde att Mackan lät som en säl! Stor humor!

Mackan: hälften såll - hälften säl!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördagen bjöd på en hel del sol och därför en hel del hängande på stranden. Wedberg levererade även där. Han och Lillen körde hänga gubbe i sanden och Wedberg skulle gissa. Efter att ha tagit ett par av bokstäverna utbrister han: Fan, nu finns det inga kända bokstäver kvar!

Resten av resan får sammanfattas lite kompaktare:

-Freddie lekte trafikpolis (något som inte alla uppskattade)
-Rasta lyckades välta ut hälften av sin öl runt volleybollplanen (oavsett vart han ställde den)
-Wedberg har stora problem med att koka nudlar
-Mackan blev nedbrottad av en rugby-tjej (som hade ena armen gipsad)
-Freddie om ställningen i VM-finalen mellan Japan-USA: "Det har stått 2-2 hela matchen"
-Groggen om partytältet som stod nära volleybollplanen: Akta glasrutan!
-Gurra när det blev rött kort i VM-finalen: Åker hon ut nu?
-Freddie gick hem hos de lite äldre damerna (Agda 87)
-Vissa andra satsade lite yngre ;-)
-Freddie lyckades även i år att smasha sin bror i huvudet (men nu var de i olika lag)
-Torkel i knipa diskuterades en hel del under en händelserik fredagskväll


Som lagkapten är det viktigt att tänka på kosten...

Wedberg reser alltid med stil! Undrar om han tar den här när han reser utomlands också ;-)

Mannen, myten, legenden: Daniel "citatmaskinen" Wedberg

Sälen & Freddan

Det var en underbar resa och med sådana här gubbar kommer Götaholm bli livsfarliga i höst!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har hänt lite i de andra klubbarna i 6A men det får vi ta lite senare!

#6

Sammanfattning av vårsäsongen!

Då var det dags att sammanfatta vårsäsongen i 6A. Även att förbundets tabell inte har fått med Björndammens vinst över United Africa FC (BBK tilldömdes segern med 3-0) så har Götaholmaren räknat med det reslutatet. Vi kör igenom tabellen!Absolut inget snack om att United Africa har varit seriens stora överraskning! Laget tog sig upp som tvåa i 7A och var väldigt svårscoutade under försäsongen. En hel del vinster men mot ganska dåligt motstånd. UAFC tippades ganska långt ner av de flesta (även Götaholmaren) mest för att ingen riktigt visste hur bra laget var. Det var egentligen bara från FC Bosona-håll som man höjde ett varnande finger då man spelat mot UAFC både i 7:an och 8:an. Den sterotypiska bilden av afrikansk fotboll (som ofta hörs när det är VM) är att det finns många individuellt dukiga spelare men lagen ofta saknar bra struktur defensivt eller faller på taktiska misstag. Inget kunde vara mer fel när det gäller UAFC! Laget har hållt nollan i 7 av sina 12 matcher och bara släppt in 10 mål (då är 0-3 förlusten mot Björndammen inräknad). Deras defensiv har varit seriens bästa och deras målvakt Solomon Kunle Akotun har varit seriens bästa. Inget snack om att UAFC har duktiga spelare framåt, Calvin Okafor har snurrat med många 6A-försvarare under våren, men det är defensiven som tagit UAFC till toppen. Laget har visat väldigt bra tålamod och lugn med boll och många lag har fått springa och jaga. Sedan hjälper det ju inte motståndarlagen att UAFC själva orkar springa en hel del.

Det enda negativa är självklart matchen mot Björndammen som fick avbrytas vid ställningen 2-2 i 89:e minuten då BBK tilldömdes en straff. Domaren kände sig hotad av flera UAFC-spelare och valde att avbryta matchen. Beslutet kom sedan att BBK fick segern med 3-0.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: United Africa kommer helt klart att hålla sig kvar i toppen, håller de bara känslorna under kontroll så kan det mycket väl bli femman nästa säsong.Ännu en nykomling som är med i toppen direkt. Om United Africa var en överraskning så var FC Bosona lite mer väntat men ändå imponerande att laget är tvåa (på sämre målskillnad). Laget har en riktig intressant blandning av gammalt  och ungt. Rutinen från spel högre upp kommer från spelare som Sean Grebovic, Darmin Muslimovic och Haris Memisevic och de unga och hungriga spelarna representeras av Benjamin Grozdanic, Elvin Motovac och Dzani Hodovic.

Laget började med två uddamålsförluster på de tre första omgångarna men radade sedan upp fyra raka vinster och verkade ha hittat de vägvinnande spelet och tog sig uppåt i tabellen. Laget kanske blev lite för bekvämt och i omgången efter kom vårens bottennapp och man föll mot ett taggat Västkusten med 3-0.    

Tränarparet Sean Grebovic och Damir Kurbasic fick dock ordning på laget direkt och Elisedal fick betala i matchen efter (FCB vann med 9-1!). Storsegern följdes av fina segrar mot Björndammen och Marieholm och en 0-0 i seriefinalen mot United Africa. I veckan tjuvstartade laget omgång 13 där det blev en uddamålsförlust mot Croatia i en match som kunde slutat lite hur som helst.

Laget spelar i sina bästa stunder riktigt underhållande OCH effektiv fotboll och har kanske seriens bredaste trupp. Det är även mycket möjligt att truppen kryddas med någon eller några nya spelare under sommaren.

En seriös och ambitiös förening som vill uppåt i seriesystemet och som gjort 6A till en roligare serie.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kommer att vara kvar i toppen och fightas om spel i femman nästa år.Missade kvalet förra året (på målskillnad) och verkade stå utan sina två bästa målskyttar från säsongen 2010 (Lesic och Sepahi) och Götaholmaren ställde sig frågan om vem som skulle göra målen?

Trots en ganska taskig start (inledde med två raka förluster) så kom laget igång ordentligt och vann 6 raka matcher och i denna svängen kom även kaptenen Boris Lesic tillbaka. Laget klättrade snabbt uppåt i tabellen och ledde nog till och med serien vid något tillfälle (om inte minnet sviker). Målskyttet löstes med att 6-7 spelare turades om med att göra målen istället för en eller två målskyttar.

Efter detta kom dock en svacka som började med en tung 2-3 förlust mot Björndammen. Detta följdes av en 1-4 förlust mot Marieholm och en katastrofinsats mot United Africa (0-8!). Plötsligt halkade Croatia efter topplagen lite men detta skulle ändras innan sommaruppehållet. Tyvärr för Götaholm var Croatia på strålande spelhumör i nästa omgång och efter en halvtimme stod det 6-0 till Croatia i en match som slutade 9-3!

När Croatia och FC Bosona tjuvstartade den 13:e omgången i veckan tog Croatia en fin seger och är nu definitivt med i kampen om topplatserna igen!

Laget vimlar av duktiga och tekniska spelare och kan ställa om blixtsnabbt när tillfälle ges.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Är i sina bästa stunder ett riktigt, riktigt bra lag men kan också hamna i svackor och förlora matcher. Kan man behålla fokus och behålla formen under sommaren lär man bli att räkna med. Möjligt även att Mikael Sepahi kanske dyker upp under hösten och förstärker laget inför slutspurten.Om United Africa var den stora positiva överraskningen så dyker Kroken in som god tvåa. Götaholmaren trodde helt klart att OIF kunde vara med och störa topplagen men det har visat sig att laget själva kunde vara ett topplag. Ett tungt och jobbigt lag att möta och har man seriens målfarligaste spelare (Jonas "Söder" Söderström, 14 mål) så behövs det inte så många chanser framåt. Nye tränaren Ray Pantzar verkar ha fått ordning på laget och lite nya spelare har även höjt nivån. Viktigast var nog att Johan "Såsen" Hellenäs valde Kroken. Möjligtvis att han är "såsig" vid sidan av planen men under match är han väldigt nyttig för sitt lag.

Om de tre lagen före vill ha mycket bollinnehav och rulla mycket boll på marken så spelar Kroken lite mer direkt och har gjort det riktigt bra.

Våren har varit lite upp och ner för Kroken och de har blandat väldigt fina resultat men en och annan jobbig förlust. 2-6 mot Croatia sved självklart men sedan har man dunkat på både Lekstorp med 5-2 och Gårda i Överåsderbyt med 4-0. Avslutade starkt med tre vinster och en oavgjord på de fyra sista matcherna.

Föreningen verkar må bra och rykten säger att det är mycket folk på träningar och en hel del nya gubbar verkar ha dykt upp.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Har hittat sätt att vinna jämna matcher under våren och lever självklart mycket på Söders mål. Kan mycket väl försvara sin fjärdeplats men räcker nog inte till för att utmana om de absoluta topplaceringarna.Trots att Götaholm blev av med två duktiga spelare i Daniel Wedberg (till SG-97) och Sladjan Ilievski (till Kortedala) så kändes försäsongen riktigt bra och nyförvärven Abdi Bashir, Filip Boidache och Nathaniel "Natti" Vanke visade direkt att de tänkte tillföra klubben mycket. Seriespelet började även riktigt lovande och efter sex omgångar hade det blivit fyra vinster och två oavgjorda och Götaholm var det enda obesegrade laget kvar. De jämna matcher som förra säsongen slutade i uddamålsförluster slutade nu med vinst. Götaholm hittade ett sätt att vinna även när motståndarna hade mer boll och fler chanser. Grunden las i en stabil defensiv där Markus Manninen var riktigt bra i mål och i att Götaholm kunde ställa upp med i stort sett samma startelva match efter match i början av säsongen.

Inget varar dock för evigt och efter ett tag kom en svacka. Den första förlusten kom mot Olskroken där Götaholm i och för sig skapade tillräckligt med chanser för att vinna men inte kunde få in bollen. Det blev en poäng i nästa omgång i en rejäl dust med Marieholm och vinst över Öjersjö i en svängig match. Varningarna hade dock hunnit ifatt Götaholm och till den svåra matchen mot United Africa saknades 4-5 ordinarie spelare. Trots detta stod Götaholm för en sällan skådad kämpainsats och man kunde vinna med 1-0 trots att man knappt haft bollen under kontroll i andra halvlek.

Det märktes dock att truppen kanske inte var så bred som man hoppats. Långtidsskador på bland annat Natti, Mexico och Robin Larsen och att b-lagssäsongen tog slut tidigt gjorde tyvärr att träningarna inte blev så välbesökta och det kändes kanske under de sista matcherna att truppen var sliten.

I den näst sista omgången föll Götaholm mot ett hårt kämpande Lekstorp hemma på Gamlestadsvallen och i den avslutande matchen (även den på G-vallen) föll laget ihop totalt och fick se sig förnedrade med 9-3 av CroatiaGötaholm släppte in en tredjedel av alla sina insläppta mål i den sista matchen!

Sommaruppehållet kom nog lägligt för Götaholm och ger laget en chans att ladda batterierna inför hösten.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Den spelstilen Götaholm har tar på krafterna och förhoppningvis kommer spelarna att sköta sin träning under sommaren. Det gäller att få tillbaka lite glädje få ihop truppen igen så kan det även bli en rolig höst för Götaholm.

     

Trillade ner från femman och var väldigt svårscoutade inför säsongen. Försäsongsresultaten gav inte heller några direkt svar på vad man kunde förvänta sig av Marieholm. Det visade sig snabbt dock att framåt var det inga problem då målfirma Ceesay/Hyseni var i farten. Snittar fyra mål framåt i varje match men släpper även in två i snitt i varje match. Slog bland annat Elisedal med 13-0!

Har varit ganska mycket upp och ner och har ofta spelat bra och vunnit för att sedan förlora i nästa match. Känns som kontinuiteten har saknats.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kommer nog att fortsätta på den inslagna vägen. Kan slå vilket lag som helst när allt stämmer men kommer säkert även att förlora en hel del målrika och svängiga matcher.Ännu ett av de lagen som Götaholmaren trodde på inför säsongen. Hade en väldigt bra försäsong och tippades alltså som ett tänkbart topplag. Säsongen började även hyfsat och laget plockade en del poäng och var bland annat det första laget som slog United Africa. Bästa spelaren under försäsongen Marcus Pätsi drogs dock med skador och försvarsspelet ville inte riktigt fungera. Efter vinsten mot UAFC blev det fyra matcher utan vinst (tre förluster och en oavgjord) och LIF rasade i tabellen.

Laget tog sig dock samman och fick se målvakten Kim Granqvist återvända till klubben samtidigt som rätt gubbar verkade ha hamnat på rätt plats i försvaret. En skadefri Marcus Pätsi återvände även till startelvan. 

Vårsäsongen avslutades med tre raka segrar över Öjersjö, Götaholm och Västkusten och plötsligt ser det ljusare ut för LIF!

PROGNOS FÖR HÖSTEN: Alla lagen lär få se upp med LIF om formen håller i sig. Ett riktigt jobbigt lag att möta som inte ger bort något gratis. Kan nog klättra en bit uppåt.Tränarparet Kenneth Lindfors och Adilson Lima har verkligen fått ordning på laget som bara var en match ifrån att åka ut förra säsongen. VBK öppnade serien med två oavgjorda men sedan blev det tre raka segrar och laget var med i toppen och slogs. Laget föll visserligen mot United Africa med 0-3 men reste sig snabbt och vann mycket fint mot FC Bosona med 3-0 i omgången efter och slog sedan Gårda BK med 5-2 av bara farten.

I denna otroligt jämna serie har man dock inte råd med några längre svackor och tyvärr för Västkustens del avslutades våren med tre raka förluster mot Olskroken, Öjersjö och Lekstorp. Detta gjorde självklart att laget föll i tabellen och tappar viktig mark mot toppen.

VBK har stundtals bjudit på väldigt trevlig fotboll med stort bollinnehav blandat med snabba omställningar.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Laget måste försöka hitta sitt vinnande spel igen, särskilt då lagen under jagar på. Har potential att slå de flesta lagen men kommer nog inte att orka ta sig upp till toppen igen.Ännu ett lag som var väldigt svårscoutat inför säsongen. Kom ju som bekant från 6B och hade en ganska usel försäsong. Tappade mycket spelare inför säsongen men flyttade upp många juniorer då juniorlagen las ner. Har dock klarat sig hyfsat i sin nya omgivning men lär få fightas för att hålla sig kvar då både Gårda och Öjersjö vaknat till liv bakom dem.

Har blandat bra matcher (slog Croatia med 3-2) med mindre bra matcher (0-8 mot Gårda och 1-5 mot Marieholm) men hade även United Africa på gaffeln (2-2 och straff i 89:e) när matchen bröts.

Ett kämpande lag som alltid är jobbiga att möta.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kan ställa till det för lagen högre upp men måste i första hand slå lagen runt omkring sig för att undvika streckstriden. Götaholmaren tror dock att laget kommer att vara ett av de lagen som kommer att slåss för att hålla sig kvar.Laget avslutade säsongen 2010 riktigt starkt och Götaholmaren placerade in Gårda bland ett gäng andra mittenlag med möjligheter att överraska uppåt. När fyra omgångar var spelade väntade dock Gårda fortfarande på sina första poäng. De kom i och för sig i matchen efter (2-2 mot Götaholm) men sedan blev det ändå storförlust mot Olskroken med 0-4

Gårda har dock ryckt upp sig i slutet och tog 11 poäng på de sista sex matcherna (tre vinster, två oavgjorda och en förlust). Alla lag som mött Gårda är verkar ganska övertygade om att laget borde ligga mycket högre upp. Ibland har man säsonger där inte mycket stämmer...

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kommer att klättra uppåt och kommer säkert att kunna förstöra en hel del i sina möten med topplagen.Ett av de lagen som Götaholmaren trodde på mest inför säsongen. En riktigt stabil försäsong där man gick obesegrad och bland annat slog Bokedalen (som gick upp från 6A förra säsongen). Programenligt blev det även seger i premiären mot Elisedal. Efter det tog ÖIF bara en enda poäng på de nio följande omgångarna och laget var befann sig i botten.

Den fina försäsongen var som bortblåst och enligt tränaren Johan Andersson trodde laget kanske att de var bättre än vad de var och alla vinsterna på försäsongen hade kommit mot ganska svagt motstånd. Dessutom drabbades laget av väldigt många skador vilket gjorde att startelvan fick ändras från match till match. Lägg till att det även var problem på målvaktssidan och tränare Andersson fick själv ta på sig handskarna i flera matcher.

Slutet på säsongen blev iallafall lite bättre och laget avslutade med två vinster och har kontakt med lagen över. Mikael Nilsson har kommit igång med målskyttet och det lär behövas inför hösten.

PROGNOS FÖR HÖSTEN: Kommer att få slåss hårt för att undvika den andra nedflyttningsplatsen (den första har Elisedal bokat sedan länge) och det gäller kommer nog bli en kamp med framförallt Björndammen. Har dock spelarmaterial att skrälla mot många lag.Tyvärr för Elisedal hade Götaholmaren för en gångs skull helt rätt när man inför säsongen tippade att EIS skulle spela i sjuan nästa säsong. Laget tappade väldigt många spelare inför säsongen och mest märktes självklart Martin Delmoro. "Kobran" gjorde över hälften av lagets mål förra säsongen. Laget har blandat väldigt täta matcher (tre uddamålsförluster mot Croatia, Gårda och Olskroken) med riktiga bottennapp (0-13 mot Marieholm och 1-9 mot FC Bosona).

Laget ska ha en eloge för att man inte ger upp (många föreningar hade nog lagt ner efter en sådan vår) och håller den anrika föreningen flytande (bildade 1929).

Att Elisedal skulle hålla sig kvar känns inte möjligt någonstans. Som Magnus Hedman en gång sa: Där hade inte ens en mirakelräddning hjälpt ;-)

Laget skulle behöva ta 13 poäng utan att varken Öjersjö ELLER Gårda vinner några matcher. Det kommer inte att hända. Motståndarlagen får dock se upp och inte drabbas av underskattning. EIS vill nog gärna INTE åka ur med noll poäng.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Det kommer att bli spel i sjuan nästa år för Elisedal men inte omöjligt att den första vinsten kommer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som en liten kul grej har Götaholmaren tagit ut VÅRENS ELVA (med några avbytare). Några spelare känns helt klart mer givna än andra och det är säkert spelare som borde varit med men som inte kom med. Det är inget personligt och förhoppningsvis kommer jag inte att bli kapad under hösten på grund av detta ;-)

Självklart kan det ju ha att göra med hur bra spelaren var i matchen mot Götaholm eller de andra matcher jag sett. Många duktiga spelare jobbar ju i det tysta och syns inte i statistiken.

Här kommer den iallafall (med en offensiv 3-5-2 uppställning):


MÅLVAKT

Solomon Kunle Akotun (United Africa FC)

Inte så mycket snack om att han har varit vårens bästa målvakt. Hållit nollan i sju matcher och är helt klart en av anledningarna till att UAFC ligger i topp. Inte så lång men har en otrolig spänst och går gärna ut och plockar bollar i luften. Har även bjudit på en del "idioträddningar". Kommer även ut bra från linjen på djupledsbollar.

BACKAR

Henrik Höljer (Olskrokens IF)

Kapten Höljer får representera den inställningen som tagit Kroken till toppen. Mycket jobb och hårt men schysst spel.

Martin Ljungdahl (Götaholm BK)

Har i Götaholmarens ögon varit den bästa spelaren i Götaholm under våren. Det gör ont att möta Ljungan och det har många av 6A:s anfallare fått känna på. Har styrt försvaret i Götaholm på ett imponerande sätt. Har även lugnat ner sig lite vilket gör att han håller sig på planen.

Tin Vukusic (FC Bosona)

Styr och ställer i försvaret som en kapten ska göra. När resten av laget öser på framåt är det tryggt att veta att Vukusic finns kvar. Är även med i många av Bosonas uppspel.

MITTFÄLT

Darmin Muslimovic (FC Bosona)

Kanske 6A:s bästa mittfältare, iallafall den målfarligaste. Har spelat lite anfallare i slutet men passar bäst som spindeln i nätet på Bosonas mittfält.

Robin Granqvist (Lekstorps IF)

Alla mittfält behöver en grovjobbare och en pådrivare. Då finns det få som gör jobbet bättre än Lekstorps kapten.

Alexander Nylin (Croatia Göteborg)

Har fått en nytändning i Croatia och avslutade våren lysande. Snabb, teknisk och kan utmana och göra sin gubbe. Verkar även kunna skjuta med båda fötterna.

Simon La Verghetta (Gårda BK)

Även om det gått tungt för Gårda så har La Verghetta imponerat. Med största sannolikhet en av 6A:s snabbaste spelare.

Boris Lesic (Croatia Göteborg)

Har varit riktigt bra sedan han kom tillbaka. Passar perfekt mellan mittfält och anfall där han både gör mål och spelar fram. Väldigt teknisk och lugn med bollen.

ANFALLARE

Toni Ceesay (Marieholm BoIK)

Även om laget gått lite upp och ner har kapten Ceesay producerat framåt. Både bra på huvudet och fötterna. Delad förstaplats i skytteligan.

Jonas Söderström (Olskrokens IF)

Söder fortsätter att ösa in mål på alla möjliga sätt. Luktar det målchans så är han där.

BÄNKEN:

Kim Granqvist (Lekstorps IF)

En riktigt stor och bra målvakt som kommer att vara viktig för LIF under hösten. Matchvinnare med två straffräddningar under våren.

Blerim Ferati (Marieholm BoIK)

Marieholms trollgubbe på mitten som gör lite som han vill med bollen. Kan både spela fram och göra mål själv.

Calvin Okafor (United Africa FC)

Många 6A-backar har fått sig en åktur av Okafor. Riktigt snabb och teknisk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till alla spelare i Götaholm så är det en ny träningsmatch inbokad lördagen den 30:e juli mot Bergsjö IF. Götaholm tjuvstartar med två träningar den veckan, vecka 30 (tisdag & torsdag). Så håll igång så ser vi till att vi blir många på träningarna den veckan!

Götaholmaren avslutar med en klassisk Wedberg! För er som inte känner till detta fenomen så är en "Wedberg" när någon säger något korkat utan att riktigt tänka efter innan. Självklart uppkallad efter Daniel Wedberg, som lämnade Götaholm för SG-97 inför denna säsongen.

Det är inte oväntat Wedberg själv som ligger bakom denna:

Tobbe, Freddie och Wedberg tittar på Sveriges damers match mot Nordkorea i fotbolls VM:

Wedberg: Är det EM eller VM de spelar?
Freddie: De möter ju för fan Nordkorea!
Wedberg: Jo, men de kanske fått tillstånd att vara med!

Klassiskt Wedberg!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tar nu lite semester men titta gärna förbi då och då. Man vet aldrig vad som händer under sommaren och det kan dyka upp ett inlägg eller två. Halva Götaholm kör ju ett inofficiellt träningsläger i Halmstad om några veckor. Inte omöjligt att det kan bli ett litet inlägg om den resan...

Götaholmaren tackar alla sina läsare och önskar alla en trevlig sommar!

BOOMSHACKALACK!

#6


Så blir det ibland...Vi börjar med matchrapporten från Croatia - FC Bosona. Förbundets matchrapport ville egentligen ha det till att Nylin gjorde Croatias första mål och Tesfai det andra och att det första målet kom i den 25:e minuten. Litar dock mer på mina egna anteckningar, mina egna ögon och min egen tidsuppfattning ;-)

---------------------------------------------------------------------

Målet var ju att presentera en sammanfattning av vårsäsongen idag men på grund av alldeles för mycket mojitos & salsa på Tranquilo igår blev det inte så mycket gjort idag...

I morgon LOVAR vi dock att sammanfattningen kommer, Götaholmaren kommer även att presentera Vårens 11:a och bjuda på en blivande klassisk Wedbergare!

Ses imon!

#6

RSS 2.0