Inlägg #100

Det kan verka som Götaholmaren lider av en väldig idétorka när det hundrade inlägget får rubriken "Inlägg #100". Ni får helt enkelt ha överseende med det ;-)

Ni kanske också har märkt att bloggen fått en liten ansiktlyftning lagom till hundrainläggsfirandet, då bakgrunden och lite smådetaljer har ändrats. Den fina svartvita bilden på Robert Nesta Marley som numera fungerar som bakgrund får symbolisera balansen mellan den sociala biten och det sportsliga som finns när man spelar fotboll på denna nivå. Eller som min gode arbetskamrat David Edouard brukar säga när jag pratar om att jag spelar i sexan: "division tvåtusen". Detta kommer iofs från en man som sett sina bästa dagar på fotbollsplanen. Fotboll i de lägre divisionerna handlar inte bara om det sportsliga utan också att man ska kunna ha kul och trivas med sina lagkompisar utanför planen också. Kanske ibland göra som Bob gör på bakgrundsbilden...

Bob Marley ska faktiskt också ha varit en hyfsad fotbollspelare men även en person som brann för fotboll. Det måste man ju även göra i division 6...det är ju inte precis för pengarna man spelar boll ;-)

Därför kändes det helt enkelt bättre med en bild på Bob än på Messi, Adel Taarabt eller någon annan världsstjärna...

----------------------------------------------------------------------------------------------- 

Imorgon blir det fint besök på träningen då Fiskebäcksbloggens Daniel "Dalla" Natanaelsson dyker upp och kör en träning. Det är dock inte tal om någon värvning utan Dalla vill för sin bloggs räkning köra lite insiderrepotage om några lokala lag i de lägre serierna och Götaholm är alltså ett av dem.

När vi ändå talar om Fiskebäcksbloggen så talas det faktiskt lite om Götaholm, läs HÄR.

Fiskebäcksbloggen nämner även vilka lag som verkar hetast i varje serie, läs HÄR. I 6A tycker Dalla att FC Bosona verkar hetast. Imorgon får alla götaholmare chansen att tycka till om det... 

I helt orelaterade nyheter ska Dalla enligt källor att ha dubbla benskydd på sig imon...

----------------------------------------------------------------------------------------------  

Som Götaholmaren kunde meddela har både Abdi och Filip skrivit på och Natti verkar väldigt nära. Det verkar dock som GBK får klara sig utan Shahram Mansouri då det verkar som han kommer att stanna i Kozara. I gammal hederlig Gudfaderstil hade han visst fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Det var med största säkerhet bättre än Götaholms erbjudande...eftersom det inte fanns något ;-). Förutom då att han skulle få spela boll med oss. Shahram hade helt klart ökat konkurrensen på mittfältet men det är bara att önska honom lycka till med Kozara...

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Götaholms lördagsträning (12.00-13.30) kommer att följas av ett teoripass och ett spelarmöte. Ordförande Roger kommer även att laga lite gött käk. Så alla götaholmare borde genast boka in detta...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Om någon undrar undrar hur Daniel Wedberg ser ut nuförtiden ser ni svaret här:


På SG:s hemsida går det att läsa följande om Wedberg:

"Grymt målfarlig sperlare som fungerar alldeles utmärkt längst fram. Wedberg bjuder emellanåt på en del roliga och aningen märkliga uttalanden."

No shit Sherlock. Haha, verkar som han börjar visa sitt rätta jag i sin nya klubb. Det verkar även som Wedbergs lag blev sist när SG spelade beachvolleyboll. Som Arne Hegerfors hade sagt, killen vet hur man hittar nätet... 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren försöker fortfarande att hitta lite folk att ha kontakt med i Elisedal, Marieholm, Gårda och United Africa. Hör av er till gotaholmaren@gmail.com

#6

Wayne Gretzky

Trots att det var väldigt många återbud till dagens träning (och dessa tappar inte bara rent fotbollsmässigt men självklart också i träningsligan) blev det till slut 13 spelare och en Grogg.

Efter lite uppvärmning, där vissa spelare hade svårt att skilja på målområde och straffområde, så blev det spel för hela slanten.

Buden var många på hur det skulle spelas, Groggen hävdade att det var ca 7 mot 7 medans Bengan tyckte att 6 mot 6 lät vettigare. Konstigt att en gammal målvakt som Bengt inte räknar med målvakterna.

Lagen såg iallafall ut så här. RÖDA: Aleks, Filip, Tony, J-K, Rasta, Micro och Nemo. BLÅA: Johan, Felix, Koffe, Gurra, Shafie, Abdi,  och Groggen.

Tyvärr fick Groggen avbryta efter en stund, enligt de senaste läkarrapporterna handlade det om ett allvarligt fall av pingislunga ;-). Groggen hann dock med att visa att målkänslan finns kvar med en kylig lobb över Aleks

Träningen avslutades med en straffsparksläggning mellan lagen. Det var det RÖDA laget som gick vinnande ur denna straffdramatik.

Det är möjligt att kanske någon spelare i det RÖDA laget missade sin straff. Det viktiga är ju dock att LAGET vinner och att man inte hakar upp sig på individuella detaljer. Dessutom vet ju alla att det är helt annorlunda att slå en straff i en matchsituation. Rykten säger att det ska finnas en aktiv spelare i Götaholm som trots att han slagit en hel del straffar för klubben aldrig missat ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Efter träningen hade det varit skönt att basta, men eftersom förste bastuansvarige (Tobbe) och även andre bastuansvarige (Freddan) inte var på plats blev det INGEN bastu. Oansvarigt av bröderna Bäver att inte lösa en sådan fråga och delegera ansvaret! Katastrof!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Efter träningen var det alltså dags för Götaholms årsmöte som nästan alla kände till. Micros respons var dock: Va? Vilket möte?

På mötet avhandlades en hel del punkter, bland annat verksamhetsberättelsen för 2010, hur det står till med ekonomin, val av delar av styrelsen till 2011 med mera.

Det kan väl sammanfattas att ekonomin är bra (mycket tack vare ett betydligt arv som klubben fick från en medlem som gick bort förra året), a-lagets sportsliga prestationer under 2010 var under all kritik, den sittande styrelsen kommer i stort sätt att vara kvar 2011.

Den ofta återkommande debatten om medlemsavgiften dök som vanligt upp. Seniorspelare betalar 1000 kronor i medlemsavgift, en summa som ser liknande ut i de flesta klubbar. I Björndammen kostar det 1400 (gäller från 15 år), Västkusten betalar 1000 kronor, Öjersjö har 1600 kronor och FC Bosona har 1000 kronor bara för att nämna några. Götaholms medlemsavgift ligger alltså i linje med (eller under) många av de andra klubbarna i 6A.

Vissa hävdar dock att den egentliga summan för att spela fotboll i Götaholm landar på runt 2000 kronor och att detta borde uppmärksammas, särskilt för nya spelare. Då frågar sig säkert många hur detta kan komma sig? Götaholm måste som nästan alla andra klubbar få in pengar på något mer sätt än med medlemsavgifter. Vissa klubbar säljer bingolotter, vissa säljer strumpor, 6A-kollegan Olskroken säljer Enjoy-häften. Götaholm har för att dra in extra pengar sålt matpåsar (med blandade köttprodukter). Inget konstigt med detta och eftersom seniortruppen kostar mest är det inget konstigt med att den ska dra sitt strå till stacken. Tanken var att varje seniorspelare skulle sälja en matpåse (ca 300 kronor) varje månad, inte konstigare än att spelare i andra lag säljer bingolotter eller Enjoy-häften. Det var dock så att vissa spelare inte kände att de hade tid att sälja matpåsar och då erbjöds dem en deal med Götaholms ordförande Roger. Istället för att sälja en matpåse i månaden kunde de helt enkelt betala 100 kronor direkt till klubben för att täcka vinsten från matpåseförsäljningen. Många spelare valde helt enkelt detta alternativ.

Om en spelare då valde att betala 100 kronor i månaden i 10 månader (fotbollen är ju inte igång exakt hela året) blir ju detta 1000 kronor om året. Lägg då till 1000 kronor i medlemsavgift och det kostar då 2000 kronor att spela fotboll i Götaholm. Det är alltså denna "dolda" avgift som vissa medlemmar (både på detta årsmöte och det förra) har kritiserat.

Det finns dock ett STORT logiskt misstag i detta resonemang. Det verkar allstå som det kostar 2000 kronor att spela fotboll i Götaholm, detta är dock inte helt sant. När det gäller matpåsarna hade spelarna TRE alternativ: sälj matpåsen, köp den själv eller betala 100 kronor.

Väljer man alternativet att sälja matpåsen (vilket igen inte är konstigare än att sälja något annat för klubben) så betalar man ju endast 1000 kronor i medlemsavgift för att spela fotboll i Götaholm.

Väljer man alternativet att köpa den själv får man en massa gött kött till ett väldigt bra pris och man tjänar pengar jämfört med om man köpt samma mängd kött i butik.

Väljer man dock alternativet att betala 100 kronor i månaden så kommer det att kosta 2000 kronor att spela fotboll i Götaholm.

Att det skulle finnas en "dold" medlemsavgift hos Götaholm som alla spelare tvingas betala är alltså helt fel.

Varje spelare har möjlighet att välja själva vad de vill göra angående matpåsarna. Vill man inte betala mer så är det bara att kavla upp ärmarna och kränga matpåsar.

Sedan är det ju självklart att nya spelare ska informeras om vad som förväntas av dem och vad de får när de spelar för Götaholm. Förutom medlemsavgiften ingår det att spelarna hjälper till på annat sätt att dra in pengar till klubben. Det ska väl tilläggas att det inte är många spelare i division 6 som får sina träningskläder tvättade efter varje träning, har tillgång till egen klubblokal och får mat efter vissa träningar...

Nog om detta...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholms juniorlag behöver spelare! Så har men den rätta åldern och är sugen så är det bara att höra av sig. Information om juniorlaget finns på deras hemsida. Klicka HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Några av Götaholms spelare har varit eller är ute på äventyr. Götaholmaren har lyckats komma över bilder från Victors och Mattes Åre-resa:
 

En annan som tagit sig längre ut i världen är överstegsfintens okrönte mästare Johan Torsholm. Mr Torsholm befinner sig för tillfället i Mexico på bröllopp (dock inte hans eget). Det lär gå vilt till och vissa skrämmande bilder har nått bloggen:Ja, denne Torsholm vet man aldrig var man har.

Dagens rubrik kanske verkar konstig för vissa men dagens inlägg är faktiskt nummer 99 i ordningen!

#6

Klara gubbar!

Det var kallt och halt på Kviberg idag men 19 man hade ändå tagit sig dit för att genomföra dagens Götaholmsträning. Som vanligt blev det lite gott och blandat. Spelövningar, löpning och lite avslutande spel. Det ska kanske tilläggas att hela träningen på Kviberg avslutades med ett väldigt vackert mål ;-)

Efter träning på planen så blev det ett styrkepass i lokalen med armhävningar, sit-ups med mera.

Götaholmaren har nöjet att meddela att två av de nya spelarna har skrivit på för klubben:

-Abdi Bashir , 22 år gammal mittfältare. Abdi har mycket fina offensiva egenskaper då han är både snabb och bra i en mot en-lägen. Kan även användas som anfallare. 

-Filip Boidache , 20 år gammal mittback. Har imponerat på träningarna med sitt lugna spel och säkra brytningar.

Båda spelarna har spelat i Götaholm tidigare och de kommer säkert vara med och slåss om platserna i startelvan.

När det gäller Nathaniel "Natti" Vanke förväntas han bli helt klar under nästa vecka.

Skönt att det äntligen börjar trilla in lite underskrifter...

Full fart framåt - Håll tätt bakåt!

#6

Katastrof! Avgå!

Götaholmaren har lyckats med konststycket att ställa till det helt för sig. För ett par inlägg sedan skrevs det om United Africas Andy Osagie Egharevba och hans vänskap med Prince Ikpe Ekong. Problemet är bara att det inte var rätt Andy, det handlade inte om Andy Osagie Egharevba utan om Andy Erheriene. Det som gör det hela ännu mer tragikomiskt är att det även blev fel Prince!Det handlade inte alls om Prince Ipke Ekong utan om Efe "Prince" Ehiorobo. Ehiorobo hjälpte GAIS att ta sig upp genom seriesystemet igen och ta sig tillbaka till allsvenskan. Han spelade i klubben mellan 2003-2006. Denne Prince ska alltså ha varit vän med UAFC:s Andy Erheriene. Denne rätte "Andy" ska ha en hel del klubbar på sitt samvete innan han hamnade i United Africa. Han ska ha representerat bland annat Sävedalen, Lindome, Lunden AIS, Lerums IS och IF Väster. En fin meritlista om man nuförtiden spelar i division 6. Med tanke på att han dock bara gjorde 3 mål förra säsongen i division 7 kanske man får misstänka att denne mittfältare inte spelade alla matcher?

Den rätte Andy.

Vi på Götaholmaren ber så väldigt mycket om ursäkt för detta misstag och lovar att kolla våra källor lite bättre nästa gång. Nu var det iofs inte något fel på källan ;-) utan mer på Götaholmarens tolkning av den...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen har gjort klart med en träningsmatch. Det är förra 6A-laget Bokedalen som står för motståndet i något som nästan måste anses som en derbymatch. Ska bli intressant att se hur Björndammen står sig mot det lag som i stort sätt ledde 6A hela förra säsongen men slutade tvåa och kvalade sig upp. Matchen spelas den 13 februari.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Glöm inte att följa de andra bloggarna i 6A. Både FC Bosona-bloggen och Lekstorps-bloggen har kommit igång ordentligt! Olskroksbloggen är tyvärr stendöd för tillfället men vi hoppas att den vaknar till lagom till serien...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Den lutar även åt att Götaholm kommer få ett hemligt gästbesök på träning någon gång nästa vecka...

#6

Teflonminne...

Dagens Götaholmsträning bjöd både på det ena och det andra. Rykten säger att den inledande kvadraten bjöd på en supertunnel. Vem som dock åkte på den är oklart...

När väl träningen drog igång var det med lite teknikträning innan det blev spel för två lag och ett lag som jobbade vid sidan. Groggen förklarade hur vi skulle spela klockrent: Vi spelar cirka 7 mot 7 ;-)

Det blev nämligen två lag med åtta spelare och ett med sju. Bengan fortsätter med att reglera tillslagen på egen planhalva till två. Något som leder till lite enklare och rakare spel. Något som vi kan ha nytta av senare...

Spelet var bra och Groggen (som stod i ena målet) bjöd faktiskt på några kanonräddningar.

Vid sidan om körde Bengan hårt med en längre konditionsövning. Träningen avslutades med lite mer teknikträning.

Det var även ett par nya killar som tränade med oss. Götaholmaren har ingen större koll på vart ifrån de kommer och de gjorde varken bort sig eller tokimponerade.

Natti var och tränade igen och så var även Abdi och Filip. Förhoppningsvis kan alla tre skriva på inom en snar framtid...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Det ryktas att Götaholm kanske kan få oväntad förstärkning i anfallet. I väldigt väletablerad 6A-anfallare kan vara på väg till klubben. Fortsättning lär följa där...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR har nu en fempoängsledning i The Championship efter 2-1 mot Coventry hemma på Loftus Road i helgen. QPR:s storstjärna Adel Taarabt svarade för ett underbart mål. YouTube-länken hittas HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr blev det ingen Super Bowl för Chicago BearsGreen Bay Packers blev för starka. I Super Bowl ställs Packers mot Pittsburgh Steelers...

#6

Bloggen levererar!

I förra inlägget eftersökte vi anfallare och idag på träningen dök det upp en anfallare! Undrar vad Götaholmaren ska önska idag?

Nathaniel "Natti" Vanke är inte ovan vid spel i division 6A, då han säsongen 2010 befann sig i Fadini. Eftersom Fadini återfinns i division 7 (om nu laget får ihop spelare) 2011 och träningsnärvaron var under all kritik så ansåg Natti att det var dags att röra på sig. Han har faktiskt representerat Götaholm som pojklagsspelare och spelade för några år sedan i Utbynäs. I Fadini förra året blev det (enligt Götaholmarens egna noteringar) 3 mål och lika många varningar. Det verkar som Natti användes mest som anfallare förra året och han ställde till en hel del besvär för Götaholm i höstmötet med Fadini.

Nathaniel "Natti" Vanke.

Natti var nöjd med dagens träning trots att han inte spelat så mycket boll sedan serien slutade och det känns väldigt troligt att han kommer att skriva på för GBK! En riktigt glad nyhet.

Dagens träning bestod annars av lite teknikuppvärmning innan det var dags för en lite jobbig omställningsövning där två lag turades om att anfalla 3 mot 2 för att sedan ställa om och förvara. En riktigt bra övning som hade mycket boll men också var fotbollskonditionskrävande.

Efter detta blev det spel 10 mot 10 ett tag innan träningen på planen avslutades med lite löpning. Tillbaka i omklädningsrummet blev det ett kortare styrkepass med armhävningar, sit-ups och lite andra goa övningar.

När det gäller nya spelare så var Abdi och Filip och tränade igen och det verkar som de kommer att spela för Götaholm. Helt klart två spelare som kommer att höja konkurrensen om platserna.

Shafie var och tränade idag också, får hoppas att han fortsätter så. Han har en förmåga att försvinna iväg ibland ;-)

När det gäller Valle och Lati så har de inte varit och tränat på ett tag. Lati ska tydligen köra på ett tag med Lärje och känna hur det känns. Valle vet vi här på Götaholmaren inget om just nu...

Rykten säger att Sebastian Berntsson (som spelade ett par a-lagsmatcher förra året och tillhörde GBK:s juniorlag) kommer att dyka upp och träna nästa vecka. Sebban gjorde några riktigt bra inhopp förra året i a-laget för att sedan bara sluta dyka upp på träningar. Ska bli intressant att se hur det går...

Götaholms mest skadedrabbade dansk har fått för sig att det är en bra ide att åka till Åre för att åka skidor. Oddsen på att han kommer hem i gips är ungefär samma som på att QPR slår Coventry hemma på Loftus Road imorgon, nämligen 1,50. Självklart är hans sidekick (och numera fotbollsskygge) Matte Iljin med på resan. Vi får hoppas att killen som lyckas skada sig under en omgång GRIS har större tur i backen...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller 6A:s mest svårscoutade lag, United Africa FC, har det dykt upp en liten intressant guldklimp. Enligt en av lokalfotbollsbloggvärldens säkraste källor ska UAFC ha seriens kanske bästa mittfältare i sin trupp. På lagets hemsida står bara spelarna med förnamn och initial men spelaren det mest största sannolikhet handlar om är Andy E. Efter lite efterforskningar på förbundets hemsida och matchrapporter från förra säsongen i 7A kan det mest stor sannolikhet fastställas att Andy E heter Andy Osagie Egharevba. Enligt Götaholmarens källa ska detta alltså vara en riktigt duktig spelare. Det tillkommer också en intressant anekdot: Enligt uppgift ska Andy ha kommit till Sverige tillsammans med den gamle GAIS-spelaren och numera DIF-kultspelaren Prince Ikpe Ekong eftersom de var kompisar från Nigeria. Båda ska ha provspelat med GAIS men där gick alltså deras fotbollskarriärer åt olika håll då "Prinsen" numera spelar i en av Sveriges mest anrika klubbar och ja, Andy gör inte det ;-).

---------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har även kollat hur läget är med seriekollegan Croatia. Som bekant möter Götaholm just Croatia i premiären. Lagets tränare Dragan Prorokovic har följande rapport. När det gäller nya spelare så är 4 stycken helt klara och 6-7 till som har provtränat med klubben. I nuläget är det inga spelare som lämnar men Mikael Sepahi kommer dock troligtvis inte vara tillgänglig förrän till hösten. Stämningen i truppen är bra och laget siktar på att sämst bli 1:a ;-). När det gäller de andra topplagen tror DraganMarieholm, Gårda och Lekstorp.

Vi på Götaholmaren tackar Dragan för att han tog sig tid och önskar Croatia lycka till!

----------------------------------------------------------------------------------------------  

Glöm inte de två stora sporthändelserna som inträffar imorgon. QPR-CoventryLoftus Road och Chicago Bears-Green Bay Packers i NFC-finalen i NFL. Vinnaren kommer alltså att spela Super Bowl. Som gammal Chicago-bo kan jag bara säga: Go Bears!

#6

Dubbla dubbeltunnlar!

Götaholm har avverkat ännu en stabil försäsongsträning på Kvibergs lite hala konstgräsplan. Den klassiska kvadraten var tillbaka som lite uppvärmning och det hände grejer direkt!

I den ena kvadraten lyckades Martin J åka på två tunnlar under en av sina vistelser i mitten av kvadraten. Väldigt starka rykten säger även att Tobbe ungefär samtidigt också åkte på två tunnlar i mitten i den andra kvadraten! Tobbe själv hävdade att det saknades bevis...

När väl träningen inleddes på riktigt var det med ett par passningsövning med flera moment. Ett perfekt sätt att få igång benen och bli lite varma.

Efter detta blev spelarna indelade i tre lag där två lag spelade på en mindre plan (6 mot 6 med varsin målvakt) och det tredje laget körde med Bengan vid sidan om. Spelet var stundtals riktigt bra.

Efter detta blev det lite snabbhetsträning och sedan avslutades träningen med lite spel på helplan.

Både Abdi och Filip var och tränade även denna gång och båda skulle helt klart vara med och slåss om platserna i startelvan. Glädjande var även att Shafie dök upp...

Tyvärr får Götaholmaren meddela att Alexander Bergs vårssäsong kommer att vara körd. Han opererande en tumör förra året och måste nu tyvärr göra fler ingrepp som gör att han måste hålla sig borta från fotbollen. Riktigt synd...

Detta gör att de redan tunna anfallsalternativen blir ännu tunnare. Det känns som vad Götaholm behöver är en riktigt bra och stabil anfallare. Så är det någon anfallare som läser detta får ni gärna komma och träna ;-)

Görgen kan nås på: 0708-135330

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Läget i de andra klubbarna i 6A verkar lugnt för tillfället, inga jättevärvningar men alla lagen verkar ha kört igång nu och Götaholm är nog ett av de få lagen som har kört fyra pass på konstgräs utomhus redan...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Fiskebäcksbloggen firade två år i dagarna och Götaholmaren får passa på att gratulera! Bloggen kör nu en hel del goa tävlingar med fina priser så om ni inte redan följer den är det hög tid att titta till den... 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nästa Götaholmsträning är på lördag då Bengan faktiskt blir ensam. Lillen ska spika matchdagarna med de andra lagen och Groggen ska iväg på konferens och bo på hotell. Det blir en lång resa för Groggen då konferensen är i...Göteborg ;-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var mycket hets på dagens träning om Dagens Wedberg men det var svårt att utse en. Vissa grupper inom laget ville väldigt gärna att Freddie skulle få en men vi håller lite på den...

#6 


Keep keeping on!

Idag drog den andra veckan på försäsongen igång och det märktes på kvällens träningspass. Antalet spelare var precis lagom, 22 st. Efter lite uppvärmning blev det en hel del löpning i intervaller. Ett lag sprang medan det andra laget vilade och tvärt om. Efter detta blev det spel på helplan.

Under spelet gällde två tillslag på egen planhalva för att få ingång tempot. Det märktes att det var många tunga ben från löpningen och det blev många missade pass. Dessutom blev bollen väldigt hal.

Träningen avslutades med ännu ett löpningsmoment. Det märks att försäsongen har börjat på riktigt.

Det var dock en del nya spelare som kan bli riktigt intressanta. Abdi Bashir dök äntligen upp och gjorde en helt ok träning. Med sig hade han även en annan gammal götaholmare (född 1989 eller möjligtvis 1990), Filip, som imponerade som mittback. Brytningssäker och lugn med boll.

Det dök även upp en Iljin på träningen. Dock inte Matte (som verkar tappat motivationen för fotboll) utan hans bror Patrik. Patrik spelar för tillfället i Kozara och hur allvarlig man ska ta på denna träningen är det ingen som riktigt vet. Känns dock lite konstigt om han kör en försäsongsträning med Götaholm bara på "skoj". Detta skulle vara en riktigt bra värvning då Iljin tillhört de bättre spelarna i Kozara och att han dessutom kan spela både mittback och anfallare. Fortsättning följer...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelschemat är nu släppt och representanter för alla klubbarna ska träffas på lördag för att spika matchdagarna. Så här sert iallafall första omgången ut (som kommer spelas runt den 9:e april):

Croatia-Götaholm
United Africa-FC Bosona
Marieholm-Gårda
Björndammen-Olskroken
Elisedal-Öjersjö
Västkusten-Lekstorp

En hel del intressanta matcher direkt. Götaholm får en riktig värdemätare i premiären mot det väntade topplaget Croatia. Bosona och UAFC som spelat ihop i både division 8 och förra säsongen i 7A möts igen direkt i premiären.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Lee Baxter!

Dagens Götaholmare kastar sig direkt in i hetluften och kollar in hur läget är hos seriekonkurrenterna Öjersjö IF. Vi tog oss helt enkelt ett snack med deras tränare Johan Andersson.

Laget hade upptaksmöte med påföljande träning i lördags och så här ser det ut inför uppstarten:

Johan Andersson kommer att två assistenter till sitt förfågande under säsongen, Christopher Bishop och Otis Angus. Bishop spelade med Öjersjö i början av förra säsongen men skadade knäet och är nu alltså hjälptränare istället. Om Angus säger Andersson följande:

"Otis är en rak och ärlig engelsman som alltid förväntar sig hundra procentig inställning i alla lägen."

Som Götaholmaren tidigare har rapporterat om var Johan Dermark och Niklas Jensen på väg till Partille och det är nu klart med de övergångarna. Enligt Götaholmarens beräkningar stod Dermark för 2 mål och 1 gult kort förra säsongen och Jensen gick mållös men svarade för 3 gula och 1 rött kort.

När det gäller nya killar är det en del på väg in och just nu är en iallafall helt klar. Christian Sellberg heter han och är en 23-årig målvakt.
 
Sellberg ser förbannat lugn ut.

Enligt Öjersjös hemsida har Sellberg ett förflutet i Qviding där han spelat i juniorlaget och han var även andramålvakt i a-laget när de spelade i Superettan. Vidare går det att läsa på hemsidan att:

"Sellberg är en härlig filur som inte drar sig för att göra väsen av sig. Hans styrka är helt klart att snacka och detta kan komma väl till pass i Öjersjö IF. Lägg där till att han är en hård, brutal och reflexsnabb målvakt och han kan bli en viktig pusselbit år 2011."

Sellberg delar även arbetsgivare med Götaholms danska dynamit Victor Thomassen dock vid ICA i Munkebäck...

Tränare Andersson avslutar med att säga att:

"Känslan är att vi kommer att ha en stabilare och mer harmoniskt lag i år. Det enda som stör är lite skador på startspelare som man inte vet riktigt hur allvarliga dom är. För övrigt tror jag att det kommer bli en otroligt jämn serie där alla kan slå alla. Ser inga riktigt klara favoriter ännu så länge. Ska bli en väldigt spännande försäsong och säsong."

Vi på Götaholmaren tackar självklart för visat intresse från Johan och önskar ÖIF lycka till!

Ja, det ska bli spännande att se om Öjersjö kan hitta harmonin. Om det gör det kan de bli riktigt farliga, redan förra året var de en av seriens roligaste och mest spelande lag i sina bästa stunder. Sedan att dessa stunder inte inföll tillräckligt ofta är en helt annan sak ;-) och något som Johan Andersson kanske kan ändra på...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Under veckan hoppas vi på att ta en lite närmare titt på Croatia och hur läget är där...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorps IF har fått lyckoönskningar inför säsongen från ingen mindre än Stuart Baxter! Detta hände då LIF:s tränare Ingemar Holm var på en tränarkurs i Skövde.

Götaholmaren är imponerad men kan inte hjälpa att tycka att det hade varit ännu roligare om Stuarts son Lee hade önskat Lekstorp lycka till ;-)

Nu kan man fråga sig varför vi på Götaholmaren tycker detta? Svaret finns 3:29 in på detta YouTube-klipp!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller det väldigt svårtscoutade Marieholm har vi här på Götaholmaren iallafall (via Fiskebäcksbloggen) sett att klubben har tappat backen Magnus Johansson. Johansson blir nu klubbkamrat med ingen mindre än Daniel Wedberg efter som han lämnar Marieholm för just SG-97.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


I brist på annat har Götaholmaren kollat när de övriga 6A-lagen börjar sina träningsmatcher och vilka de möter:

Björndammen - Hittade inget info.
Croatia - Hovås/Billdal (12/2)
Elisedal - Masthugget (5/3)
FC Bosona - Grimmered (10/3)
Gårda - Hittade inget info.
Götaholm - Bergsjö IF (12/2)
Lekstorp - Nödinge (13/2)
Marieholm - Hittade inget info.
Olskroken - Mölndal (13/2)
United Africa FC - Hittade inget info.
Västkusten - Hälsö BK (5/2)
Öjersjö - BK Wobbler (10/2)

Snart drar det alltså ihop sig...
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon är det ny Götaholmsträning...

#6


Helgens mästare!

Med tanke på all snö som kom natten till idag så var det imponerande att se att Kvibergs plan 1 var plogade och spelbar! Tyvärr var det många återbud och en hel del spelare som inte dök upp (möjligt att de trodde att planen inte var spelbar).

Hur som helst så blev vi 9 spelare och 10 när Groggen hoppade in i det ena målet under spelet. Efter lite uppvärmning blev det alltså mest tvåmålsspel. Lagen såg ut som så här:

GULA:
Aleks
Tobbe-Nemo
Rasta-Micro

BLÅA:
Groggen
Tony-Kevin
JK-Freddie

Efter några jämna matcher visade det gula laget vilka som var starkast och kunde vinna den sista och avgörande matchen och därmed kunna titulera sig Helgens Mästare. Rasta bjöd även Kevin på en liten go tunnel och ett skott som var så hårt att Groggen inte kunde hålla bollen ;-)

Vi på Götaholmaren får även passa på att gratulera Nemo i efterhand då han fyllde 18 år igår. När det gäller Nemo får vi hoppas att han inte blir näste spelare att lämna klubben, han ska ha varit och tränat med Sävedalen...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ryktena går att SG-97 har sin inkilning av nya spelare idag (det vill säga i stort sätt hela truppen). Ryktena säger även att mamma Wedberg är orolig för sonen Daniel ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

När det gäller de andra 6A-lagen verkar alla ha dragit igång denna veckan eller nu till helgen. Det är bara Marieholm BoIK och United Africa FC som Götaholmaren tyvärr inte har någon koll på alls. Alla andra lagen är igång, vissa tränar inomhus, vissa kör styrka, och vissa tränar utomhus...

Känns som Götaholm troligtvis var det enda laget som tränade tre pass utomhus på konstgräs denna gångna vecka...

Götaholmaren hoppas att kunna ge lite mer inblickar i de andra 6A-lagen och hur det ser ut så här i början på försäsongen...

#6

På andra sidan Linköping...

Trots snö och kyla kunde dagens Götaholmsträning hållas på Kviberg (plan 1) där planen faktiskt var helt ok. På grund av en hel del återbud blev det till slut lite 16 spelare som genomförde träningen. Efter uppvärmningen och precis innan lagen skulle delas in bjöd GroggenDagens Wedberg. När Tobbe delades in i ett av lagen drog några andra spelare det klassiska Toooobbe från "I en annan del av Köping". Groggen vill dock minnas att det hette "På andra sidan Linköping" ;-)
 
Här är gänget som INTE bor på andra sidan Linköping. Tror att det är Tobbe uppe till vänster.

Om vi återgår till träningen så delades det in två 8-mannalag som såg ut så här:

BLÅA
Aleks
Freddan-Felix-Tony
Shahram-Rasta-Tobbe
Freddie

GULA
Johan
Kevin-Martin J-Koffe
J-K-Edvardsson-Valle
Berg

Sett över hela träningen tror jag att det blåa laget gick segrande ur striden. Det var stundtals bra spel och fina kombinationer. Bengan har gjort klart att han vill ha ett och två tillslag särskilt på egen planhalva. I halvtid sprangs det en del och träningen avslutades även med en lite jobbigare övning, nämligen tåget. En idioten-variant som var rejält jobbig.

Det känns verkligen som försäsongen kommit igång bra. Väldigt skönt att ha tillgång till en spelbar plan då detta inte var fallet förra försäsongen. Om Valle och Lati kommer skriva på är fortfarande lite oklart. Shahram verkar sugen på en comeback med GBK vilket skulle vara en bra förstärkning...

Freddie lyckades krångla ur sig ett par Wedbergare i omklädningsrummet och visade vems bror han är. Först förklarade han att han skulle börja läsa en kurs snart...som börjar i maj. Sedan gav han en klockren beskrivning var han bor: Nästan i Kortedala vid de stora höghusen :-)

#6

It's on!

Första officiella träning på försäsongen är avklarad och det var en hel del positiva besked. Väldigt bra uppslutning, det blev 24 gubbar till slut. Det som också var positivt var att planen på Kviberg var spelbar, lite hal på sina ställen men större delen av den var spelbar...

I motsats till vad många kanske trodde kommer det bli en ganska mjuk start på försäsongen för att sedan trappa upp det hela. Dagens träning bestod av lite uppvärmning med lite teknikmoment och sedan blev det spel i cirka en timme. Eftersom planen inte var spelbar längst med hela den ena långsidan drogs planen in. Detta i kombination med att vi spelade 12 mot 12 gjorde att det blev ganska trångt. Spelet och intensiteten var ändå helt godkänd trots att det halkades omkring en hel del...

Nästan alla var alltså med på dagens träning. Fjellman dök upp och även DJ Micro. Gött att se Alexander Berg, förhoppningsvis kan han vara lösningen i anfallet.

Både Lati och Valle var och tränade men ingen verkar ha skrivit på för Götaholm. Förhoppningsvis kommer detta att ske snart...

Abdi Bashir var inte och tränade men väl en annan gammal götaholmare, nämligen Shahram Mansouri. Han lämnade klubben för ett par år sedan och har sen dess spelat i Kozara. Om det blir någon övergång verkar dock inte helt klart, men Shahram har en hel del boll i sig och skulle kunna tillföra en hel del till det offensiva spelet.

Det verkar dock som Götaholm kommer att få klara sig utan sin mittback Robin Larsen till mars iallafall, då han storsatsar på Vasaloppet! Rykten säger att han till och med har gått med i en skidklubb som heter Herkules.
   
Frågan är om vi får se den gode Robin Larsen så här glad?


Annars kändes det mest gött att vara igång igen på allvar. Nästa träning är på torsdag...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller de andra 6A-klubbarna har information nått Götaholmaren om att Elisedals nya tränarpar heter Neil Johnson och Pete Murphy. Neil har tydligen tidigare varit förbundskapten för svenska landslaget i rugby på både dam- och herrsidan. Hårda tag att vänta? Pete Murphy var annars mannen som avgjorde höstmatchen mot Götaholm med ett kanonskott i krysset...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar inte som det är så mycket mer att rapportera just nu. En liten notis bara om Götaholms gamla rivaler Utbynäs: de hade 13 gubbar på träningen häromdagen...

#6

Dan före dan...

Imorgon drar Götaholm igång med sin försäsong! Det ska bli underbart att komma igång och börja förberedelserna för en framgångsrik 2011 säsong.

Träningen börjar 18.30 och ska vara på Kvibergs konstgräs. Om planerna är skottade, plogade och spelklara är en helt annan sak. Götaholm kommer dock att träna på något sätt även om planen är obrukbar...

Både gamla och nya spelare är välkomna och är man ny och intresserad av att komma och träna så kan man höra av sig till Görgen (0708-135330).

Det har ju ryktats om att den gamle götaholmaren Abdi Bashir ska dyka upp och nu verkar det som även en annan gammal götaholmare kommer att dyka upp.

Enligt detta rykte (som kommer från en snöskottande nybliven bilägare) är denne spelare offensivt lagd och kan spela på hela mittfältet eller i anfallet...

Låter ju som något som Götaholm kan behöva. Det verkar även som den gamle sorkdödaren Rikard Larsson är på väg tillbaka till Sverige efter ett år i Australien. Larsson spelade i Götaholm under säsongen 2009 och agerade anfallare där han gjorde en hel del mål. Om nu Rikard hamnar i Göteborg och i Götaholm är ju en helt annan sak, men det är helt klart en spelartyp som Götaholm kan ha stor nytta av...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

På seriekollegorna Lekstorps blogg går det att läsa att det tredje nyförvärvet inför säsongen är klart. Killen heter Robert Söderberg har senast spelat i division 4 i Jönköping med Hallby IF. Han har även spelat med Lekstorp innan, senast 2006. Enligt klubbens hemsida är det en duktig yttermittfältare som gjorde en hel del viktiga mål för klubben under den senaste sejouren. LIF verkar vara på gång och det rapporteras om bra stämning och en hel del folk på träningarna...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är alltid kul med bloggar om de andra 6A-lagen och nu har även FC Bosonas blogg kommit igång ordentligt. Bloggen har fått en fin ansiktslyftning och i senaste inlägget finns en hel del bilder från Tomtecupen. Bland annat från Bosonas match mot Götaholm.
 
Bland annat den här bilden där Tobbe dunkar in matchens enda mål. Hoppas inte Bosona tar illa upp att jag lånade den ;-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som de flesta 6A-klubbarna drar igång denna veckan med försäsongen och upptaksmöten. Så räkna med att det blir en hel del lösa rykten här på Götaholmaren nu när det drar igång!

#6


 

Vad händer i FC Bosona & Olskroken?

Götaholmaren tog sig ett litet snack med FC Bosonas Sean Grebovic nu när försäsongen börjar närma sig. Grebovic var 7A:s skyttekung med sina 23 mål förra säsongen men sitter även i styrelsen, håller koll på hemsidan och ska även nästa säsong träna laget. Alltså en perfekt kille att prata med om man vill veta vad som händer hos nykomlingarna...


Lite information om vårt intervjuoffer...

När det gäller tränarfrågan tar alltså Grebovic över den sysslan tillsammans med Damir Kurbasic. Förra årets spelande tränare Darmin Muslimović har ju som bekant tagit tränaruppdraget i Lärje-Angered. Om den nya tränarduon inför säsongen 2011 säger Sean följande:

Vi båda är runt 30 och har massvis med fotbollskunskap i oss och kommer att leda Bosona under 2011.

Som Götaholmaren rapporterade presenterade FC Bosona tre nya spelare för några veckor sedan: Tony Boghomian, Dani Hodovic och Samir Abaz. Klubben verkar dock ha ett till äss i rockärmen även om Grebovic är lite hemlighetsfull:

När det gäller nya spelare så har vi presenterat 3 stycken och en till är på gång, namnet vill jag inte nämna än, men en fantastisk anfallare i alla fall.

När det gäller målsättningen för klubben så är det ganska klara besked:

Våran målsättning är som med allt, att vinna så mycket som möjligt. Vårt mål är att spela division 5 fotboll 2013, men om vi lyckas knipa det i år skulle det vara bonus. Jag vet att vi är nykomlingar men vi har en fantastisk ung trupp som utvecklas hela tiden och egentligen kan dem bli hur bra som helst. Jag har haft dem i 2 år nu och de har tagit jättekliv och mognat som fotbollsspelare.

När det blev klart att Darmin Muslimović skulle träna Lärje utgick Götaholmaren kallt med att hans dagar i FC Bosona var räknade men tydligen var det ett förhastat antagande:

Darmin är en grym tränare och han lever för fotbollen, kom ihåg vad jag säger nu men han kommer att vara en allsvensk tränare inom snar framtid, och det har vi läst först på Götaholmarens blogg. Bosona har egentligen inte tappat så mycket, Darmin är fortfarande Bosona's spelare och kommer träna med oss hela tiden och bara koncentrera sig på spelet, vilket han inte kunde göra som tränare då ville han instruera andra i övningarna. Förlust är det definitivt inte, utan vinst, han kommer att lira och andra tar mer ansvar för att föra klubben till nya höjder.

När Darmin Muslimović alltså blir allsvensk tränare så kom ihåg var ni läste det först! Vi tackar självklart Sean för denna lilla guldklimp av information.

Eftersom den andra nykomlingen från 7A, United Africa FC, är lite svåra att få kontakt med så tänkte vi här på Götaholmaren att vi pumpar Sean på lite information om klubben:

När det gäller UAFC så har vi stora erfarenheter av deras lag och sättet att lira boll på. Vi har mött dem i 8:an och i 7:an och en sak är säker du vet aldrig vilket lag dem kommer med. Det kan vara deras spelare men det kan också vara spelare från ligor högre upp som spelar på andras spelarleg. Många lag kan intyga att dem mött deras lag en gång och nästa gång en hel ny 11 på plan. Men vilket som så spelar dem en fin fotboll på marken och jag tror många lag kommer att ha svårigheter med dem i år. Deras spelare är atletiska och snabba och alla har fin teknik.

Så pass alltså, då fick vi lite matnyttig information om våra nya motståndare. När det gäller 6A avslutar Sean med att säga att:

Jag ser verklig fram emot seriespelet och tror att det är en svår serie med många duktiga och anrika lag. 

Får väl hoppas att Götaholm är med bland dessa duktiga och anrika lag ;-).

Götaholmaren tackar Sean Grebovic för att han tog sig tid att svara på lite frågor och vi önskar FC Bosona lycka till i serien.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om det är Sean Grebovic man ska prata med om FC Bosona så är det Sven Pettersson som man ska prata med när det gäller 6A-kollegorna Olskrokens IF


Sven Pettersson.

Götaholmaren
gjorde slag i saken och hörde sig för med klubbens spelande ordförande och förre tränare (2009 & 2010). Rykten på Krokens hemsida har indikerat att anfallaren Patrik Thorsson (6 mål och näst bäste målskytt i klubben 2010) är på väg bort:

Vad gäller Thorsson så är han med stor sannolikhet på väg att lämna oss den här säsongen. Det kommer naturligtvis bli kännbart för oss med tanke på hur skralt vi har det med avslutare i klubben. Söder klarar sig förvisso bra även som ensam spets i vår "reservformation" 4-5-1, men det är synd om vi inte har fler verkliga alternativ.

Även duktige mittfältaren Andreas Öster omges av rykten. Ordföranden reder ut begreppen:

Andreas Öster jobbar väldigt mycket just nu. Han satsar allt på näringslivskarriären, jobbar mycket utomlands och hinner inte vara med Kroken. Åtminstone inte under uppehållet. Han har dock ett sant fotbollshjärta och jag är ganska säker på att han kommer dyka upp lagom till Överåsvallen tinar.

När det gäller nyförvärv har det också cirkulerat en hel del rykten om att flera meriterande spelare skulle vara på väg till Kroken:

Magnus Elf (ex-Bolltrollare) har inte varit med på länge och hans status är osäker. Han var en given rotationsspelare när jag fick bestämma men hamnade ganska ofta utanför startplatserna. Det gjorde även sotenäsättade Andreas Blomster, och ingen av dem har varit med oss under uppehållet. Vi har dock inte gett upp hoppet om någon av dem.

Ett tungt avbräck är också fjolårets haussade nyförvärv Peter Svensson (även han ifrån Sotenäs). Han är en mycket skicklig offensiv spelare, men han hade svårt att kontinuerligt träna med oss, kom aldrig riktigt in i klubben och fick inte ut sin fulla förmåga. Det känns som om han kommer få svårt att motivera sig igen, men man vet aldrig.
 
En spelare som dock kommit tillbaka efter en termin av fokus på studier är vår stenhårda ytterback Yashin Hajee. Lite träning på honom för att få tillbaka tajmingen så är han ett verkligt tillskott.
 
Vad gäller rykten kring andra sotenässpelare så är min personliga känsla att försvarsspelaren Linus Hellgren ligger närmast till hands för en signatur. Han bor på rätt sida stan, känner flera av oss och har studerat i Uppsala samtidigt som både David Andersson (som intervjuades av Dalla på hans blogg) och jag själv.
 
Johan Sandahl (f.d. div 1) hade varit coolt att få in i Kroken, men det känns betydligt längre bort. Tyvärr. Även Johan Bergman (som hade gått rakt in på topp bredvid Söder) hade varit ett enormt lyft för oss, men det är nog också en bit bort i dagsläget. Vi har också en tredje sotenäsare med namnet Johan på gång, nämligen Johan Andersson. Han tillhör förvisso fortfarande Smögens IF men jobbar och bor här. Han är en ung, skicklig mittfältare som helt säkert hade tagit en startplats hos oss.

Ord och inga visor från ordförande Sven där. En kul liten information om Yashin Hajee är att jag spenderade två timmar idag med att spela inomhus med bland annat honom. Det var även Pushers-spelare, några Qvidingsjuniorer, en gammal avdankad GAIS och Gårdaspelare och annat löst folk. Om Yashins tajming vill jag inte orda ;-) men han var iallfall INTE med i det vinnande laget.

När det gäller Sven Petterssons egen roll i laget har han följande att säga:

Själv ser jag fram emot säsongen och jag tycker det ska bli kul att möte er och flera av de andra lagen i serien. Jag måste också erkänna att det känns som en lättnad att själv kliva ner och mera bli en i laget och lämna över ansvaret för uttagningar och träningar till min betydligt mer rutinerade efterföljare Ray Pantzar. Det känns också bra för klubben och jag tror det kommer bli ett viktigt lyft för oss att få in Ray som en utomstående tränare. Även om jag har trivts på kanten under 09 och 10 så tror jag både Kroken och jag personligen mår bäst av en förändring. Det kommer framför allt sporra truppen och även ge de spelare som kanske inte fick förtroendet (av mig) förra säsongen en chans att börja om på lika villkor som övriga inför en ny tränare.
 
Huruvida det blir någon egen speltid är ju inte längre upp till undertecknad att bestämma, men jag hoppas naturligtvis utmana om en mittfältsplats. Eller vem vet, kanske siktar jag högre än så och går all in för att knipa Thorssons (eventuellt) avlagda forwardströja...

Götaholmaren tackar självklart Sven Pettersson för visat intresse och önskar honom och Olskroken lycka till i seriespelet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

För er som undrar hur det gick i Tomtecupen så kan Götaholmaren meddela att det slutade på följande vis:

Semifinaler:

Roma United FC 1 - Lärje-Angered IF 2-5
FC Kozara - Marieholm BoIK 1 2-1 

Match om tredjeplats:

Roma United FC 1 - Marieholm BoIK 4-0

Final:

FC Kozara - Lärje-Angered 2-1 (efter Sudden Death)

Det var alltså FC Kozara som till slut stod som segrare efter ett avgörande mål i sudden. Målet ligger faktiskt på YouTube om man vill titta kan man klicka HÄR. Ska man vara petig så ser man faktiskt inte målet, men spelet fram till målet och firandet efter ;-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller inomhusturneringar har Daniel Wedbergs nya klubb SG97 spelat Ytterby Cup. De vann sin grupp igår före Ahlafors, Hålta och Tuve. Idag blev dock Donsö och Kärra för svåra...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR åkte idag ur FA-cupen idag mot Blackburn med 1-0 men det kanske var lika bra så allt fokus kan läggas på att ta sig upp i Premier League. Ryktas även att Jonathan Woodgate är på väg till klubben...

#6


The struggle continues...

Igår hade Götaholms BK en liten pubafton som blev en trevlig och lyckad tillställning. En del av spelarna var där och även ledare och styrelsen. Vissa andra var inte där, det var visst något gnäll om att de hade fått skotta lite snö ;-)

Kvällen bjöd på en hel del humor. Inte så konstigt eftersom Daniel Wedberg var där. Dagens Wedberg dök upp ganska tidigt på kvällen. Mackan var för kvällen iklädd hängslen som han inte hade över axlarna utan de hängde bara (antar att det ska vara så hos kidsen nuförtiden).

Wedberg
tittar på Mackan och utbrister: Fan, va massa bälten du har!

Vad säger man? En gång stjärna alltid stjärna. Wedbergs mål på planen går alltid att ersätta, men utanför planen blir han svårersatt ;-)

Bengan bjöd på lite gamla anekdoter från hans tid i Djurgården och Hammarby. Tydligen fick han alltid ha Paul ”Champa” Vonderburgs rolexklocka i fickan under träning när han var med i tränarstaben med Hammarby. Tydligen var den äkta och inköpt i Japan och "Champa" vågade inte ha den i omklädningsrummet. Vi lägger självklart in en bild på "Champa".

När Bengt hade hand om Hammarbys reservlag spelade även Bajen-legenden Hans Eskilsson där. På grund av hans klassiska frisyr får han också en bild. Killen får ju mig att se välvårdad ut ;-)


Samtalet kom även in på bästa fotbollsminnen och när Bengan spelade med Djurgården mötte de Hamburger SV i Intertotocupen. Djurgår'n förlorade borta med 2-0 men Bengan gjorde visst en kanonmatch med en och annan tokräddning...

Groggen passade på att tippa hur tabellen slutar i 6A 2011, men det håller vi inom klubben ;-)

Det var även snack om någon duracellkanin men jag tror vi även håller det inom klubben...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren vill också passa på att tacka alla besökare (särskilt tack till Anneli Hildenborg) i dagarna nådde de unika träffarna under en dag ett nytt all-time high på 107 träffar. Vi får kanske tacka Johan Torsholms överstegsfinter för detta ;-).

Jämfört med till exempel Fiskebäcksbloggen är ju detta inte mycket men med tanke på att de enda som läste bloggen i början var Götaholms spelare och min mor så är det ju ett stort steg i rätt rikting.

Fler besökare sporrar helt enkelt till en bättre blogg...

Götaholmaren jobbar även på med att hitta kontaktpersoner i varje 6A-lag så att de senaste nyheterna från alla klubbar når bloggen.

Detta fungerar hyfsat bra men NI får gärna hjälpa mig. Marieholm, Elisedal och United Africa FC är de tre klubbarna som är svåra att hålla koll på. Så om någon från dessa klubbar läser bloggen så får ni gärna maila mig: gotaholmaren@gmail.com 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått en hel del trevlig credd i Fiskebäcksbloggen (som kommit igång rejält efter nyår). Dalla har betygsatt fotbollsbloggarna inom lokalfotbollen och Götaholmaren fick fina vitsord. Detta är vad Dalla tyckte:

“Götaholmaren” >>> Tar man sig en titt i 6A-tabellen inför 2011 inser man att hela fyra lag har en blogg knuten till föreningen på ett eller annat sätt. Det är självfallet anmärkningsvärt. Den av de fyra bloggarna som är klart bäst är “Götaholmaren” som produceras av “Rasta” som är en av Götaholms bästa spelare. Sedan i somras har “Rasta” levererat en hel del roliga och intressanta inlägg. Bloggen har som mål att rapportera om det som händer i 6A och är utan tvekan ett par meter före bland andra FCF-bloggen när det gäller informationen om 6A. Kort och gott en kanon-blogg som bör läsas, i synnerhet om du spelar i 6A.

Betyg: 5/5 dobbar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dalla har även en intervju med Olskrokens David Andersson som är intressant med 6A-ögon. Hela intervjun hittas HÄR. Men här kommer ett litet smakprov på vad David sa på frågan om vilka som kommer att tillhöra toppen i 6A 2011:

Om Götaholms spel kommer upp i närheten av deras bloggs kvalité finns det en liten möjlighet att de kan överraska och ta rygg på övriga topplag.

Vi på Götaholmaren tackar självklart för berömmet och hoppas att David får rätt :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller ryktet om en nygammal spelare till Götaholm verkar det som det handlar om Abdi Bashir som spelat i klubben innan och gjorde någon ströträning förra försäsongen. Vi får hoppas att ryktena stämmer då Abdi kan bidra med sina offensiva förmågor...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tanken är att Götaholmaren ska börja beta av 6A-klubbarna och kolla hur läget ser ut nu när försäsongen drar igång...

Götaholm börjar nu på tisdag (11/1 18.30) och det blir träning även om Kviberg inte är spelbar. Detta är klara direktiv från Bengan: Vi ställer inte in några träningar!

Sånt gillar vi!

#6
 

Mr. Torsholm

Så här ett par dagar efter nyår är läget väldigt lugnt bland 6A-klubbarna. De flesta drar igång sin försäsong nästa vecka...

Tomtecupen har dock spelats vidare och nu återstår det bara fyra lag kvar som kommer att göra upp på torsdag i Angeredshallen. Bland dessa återfinns ett 6A-lag, nämligen Marieholm BoIK 1. Croatia har fortsatt att spela bra inomhusfotboll och tog sig till kvartsfinal där dock Lärje-Angered blev för svåra. FC Bosona har också imponerat inomhus och tog sig också till kvartsfinal där det dock blev förlust mot FK Kozara med 2-0. Förutom Lärje, Kozara och Marieholm är det även FC Roma United som spelar på torsdag.

Alltid kul att 6A-lagen går bra! 

Det absolut roligaste är dock att när Götaholmaren var inne på FC Bosonas hemsida visade det sig att de FILMAT lagets match mot Götaholm i Tomtecupen.

Detta betyder att Johan Torsholms underbara överstegsfint FINNS BEVARAD!


KLICKA HÄR för att komma till YouTube-klippet. Vill man inte se hela matchen kan man börja med att spola fram till 10:26 för att se en Torsholm-sulfint och sedan till 10:56 för att se den underbara överstegsfinten! 

Vi på Götaholmaren tackar självklart FC Bosona för att de förevigade detta tillfälle!

Imorgon är det Pubafton hos Götaholm med start 18.00!

#6

2lax11

Vi lämnar 2010 och tar klivet in i 2011, dags för ett nytt fotbollsår att dra igång. Snart börjar försäsongen och lagen i 6A börjar förbereda inför den förhoppningvis spännande fotbollssäsongen 2011.

Götaholmaren hann med 83 inlägg under 2010 sen det första inlägget dök upp den 31 juli, klockan 14:46. Detta ger i runda slängar ett inlägg varannan dag, vilket känns som ett helt ok snitt.

När bloggen började var tanken att följa Götaholms öden, äventyr, matcher, träningar och ibland sociala aktiviteter. Det stod klart ganska snart dock att om bloggen skulle få några läsare utöver klubbens spelare, tränare och de närmast sörjande så var innehållet tvunget att täcka mer än vem som åkte på flest tunnlar under uppvärmningen och alla dumheter som Daniel Wedberg kläckte ur sig...

Götaholmaren har inga ambitioner att bli någon ny Fiskebäcksblogg (som förövrigt är igång efter lite välförtjänad julledighet) där i stort sett alla lokala divisioner från 7:an upp till 3:an avhandlas. Hur Dalla orkar och hinner med har jag ingen aning om men han gör ett underbart jobb.

Tanken är istället att Götaholmaren ska vara den sidan man går till när man vill ha koll på lagen i division 6A, spelare som kommer och går, träningsmatcher, målskyttar och utvisningar, och kanske en och annan skön anekdot från omklädningsrummet. Detta ska dock försöka göras utan att tappa Götaholmskänslan, och med humor och glimten i ögat...

Götaholmaren kommer självklart också att ha lite koll och följa de spelare som för tillfället lämnat GBK för att spela i andra klubbar.

För att Götaholmaren ska kunna leva upp till att vara den bästa bloggen för 6A gäller det ju att ha bra kontakt med de andra klubbarna i serien. Med vissa klubbar har man väldigt bra kontakt men med andra har man knappt någon. Tanken är att bygga upp ett kontaktnät med personer från alla 6A-klubbar för att på så vis kunna hålla sig uppdaterad med vad som händer. Tveka inte att maila Götaholmaren: gotaholmaren@gmail.com.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------       

Det är inte bara Götaholm som har varit i farten i mellandagarna och spelat den klassiska inomhusturneringen Tomtecupen. 6A-kollegan Croatia visar att man är ett fortsatt bra inomhuslag då man tog full pott och vann sin grupp. Rannebergen besegrades med 1-0, Marieholm BoIK 2 med 3-1 och slutligen Real Maskin BK med samma siffror, 3-1. Bäste målskytt i Croatia var Genc Doroci med tre mål. Nästa gruppspelfas spelas imorgon och Croatia har hamnat i samma grupp som Härryda IF, Marieholm BoIK 1 och Bosna IF. Första matchen spelas 16.48 i Angeredshallen mot Marieholm BoIK.

Croatia Göteborg.

Nykomlingen i 6A FC Bosona visade att de är ett duktigt inomhuslag. Båda deras lag är vidare till den andra gruppspelsfasen. Det laget som tog sig vidare från Götaholms grupp ställs mot två Rannebergenlag och FC Roma United. Det andra FC Bosonalaget får möta IF Jedinstvo, Lärje-Angered och SKIF Semberija.

Även Västkustens BK och Öjersjö IF ställde upp i Tomtecupen men båda lagen fick likt Götaholm respass i första gruppspelet. Öjersjö började dock bra med att besegra den gamla götaholmsrivalen Utbynäs med 1-0 efter att ha gjort mål på sin bonusstraff. Mot FC Roma United blev det dock förlust med klara 3-0 och efter oavgjort mot både Härryda (2-2) och Rannebergen (0-0 och två (!) missade bonusstraffar) blev det alltså inget fortsatt spel för ÖIF. Västkustens BK förlorade sina två första matcher mot SKIF Semberija och Lundby IF 06. Resultatet i sista matchen mot FC Roma United 2 finns inte med men oavsett resultat räckte det inte till fortsatt spel...   

Vill man ha full koll på Tomtecupen är det www.tomtecupen.com som gäller!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller nyförvärv har det hänt en del. Lekstorps IF har presenterat två nyförvärv inför säsongen 2011. Robin Granqvist återvänder till LIF och kommer närmast från spel i den nyblivna 6A-föreningen Björndammen men har även spelat i Hargs BK (division 4 Nyköping) och Sävedalen. Enligt Lekstorps hemsida är Robin en spelare som vi kommer få stor nytta av nästa år,som pådrivare och vägvisare och som kan spela på alla centrala positioner på plan. Nyförvärv nummer två heter Niclas Eliasson och kommer från Lerums IS där han enligt uppgift ska ha varit en tongivande spelare i flera säsonger. Glöm inte heller att hålla koll på Lekstorp på deras blogg.

Att Götaholms Dani Hodovic lämnat klubben för FC Bosona vet ju alla som följer Götaholmaren. Nu kan klubben även presentera två nyförvärv till:

Tony Boghomian. En snabb och markeringssäker försvare som enligt Bosonas hemsida kommer ge bredd till försvaret och öka konkurrensen ytterligare.

Samir Abaz.  Bosona skriver följande om denna spelare: En rutinerad target forward med många fina klubbar bakom sig. Närmast kommer han från div 5 laget Virgo IK. Han kommer att tillföra tyngd och rutin i anfallet, vilket behövs för att inspirera och vägleda ungdomarna.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som de flesta vet har det varit oroväckande lugnt när det gäller nya spelare till Götaholms a-trupp. Precis innan 2010 tog slut och 2011 började dök dock ett rykte upp om att en ny spelare ska dyka till försäsongsstarten. Enligt dessa 100% (?) säkra källor gäller det en teknisk och offensiv spelare som tidigare ska ha representerat Götaholm. Fortsättning följer...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR åkte på en tung 1-0 förlust idag borta mot Norwich men håller ändå undan i toppen av The Championship...

Götaholmaren passar på att önska en god fortsättning...

#6


RSS 2.0