Avslutning

Lördagen bjöd på en heldag i Götaholms tecken. Det började med en inomhusträningen i Gamlestadshallen. 13 gubbar hade dykt upp, alldeles lagom för lite spel i två timmar. Mackan lyckades dock med bedriften att vara helt slut innan träningen hade börjat ;-). Efter en hel del hårda matcher vann till slut det blåa laget den sista och alltid avgörande matchen. Mackan, som faktiskt spelade ute mest hela träningen lyckades faktiskt att peta in ett par bollar...

Efter detta var det dags för lite bastu innan själva avslutningsfesten drog igång. Antalet landade på runt 30 personer då större delen av både seniorlaget och styrelsen infann sig. Innan maten var det prisutdelning och inte oväntat var det Daniel Wedberg som tog hem de flesta priserna, Skytteligan, Poängligan och Bästa Spelare.
En glad Wedberg firar alla priserna med en öl...
En glad Wedberg firar alla sina priser med en öl...


Årets Överraskning gick till Ljungan, som tyvärr inte kunde förgylla denna afton då han begett sig hem till Snapphaneland. Rykten säger att det var minst lika livat där som här i Göteborg ;-)

Nemo fick pris som den spelare som tagit det största steget framåt i sin utveckling, kommer inte ihåg exkat vad de kallade det priset.

Martin Johansson fick priset som Säsongens Götaholmare (har inget med denna blogg att göra) för att han aldrig klagar, alltid ställer upp och är en riktig lagspelare. Martin hade för övrigt en lysande inomhusträning, troligen på grund av sina sunda vanor och goda nattsömn ;-)

Träningspriset gick till Fredrik "Rasta" Airosto i hård kamp med bröderna Petersson. Rasta vann med 94% före Freddan på 93% och Tobbe på 91%. Alexander Berg hade 15%...

Det gick även utmärkt att dricka mörkt öl...Det gick utmärkt att dricka ljust öl i träningspriset...

Träningspriset fungerade utmärkt att både dricka lite mörkade öl (Samuel Adams Black Lager) och lite ljusare öl (Red Stripe).

Det kanske mest prestigefyllda priset för kvällen var ju Götaholmarens pris SÄSONGENS WEDBERG där hela världen har haft möjligheten att påverka. Att Wedberg själv skulle vinna var det ju inget snack om och när alla röster var räknade såg det ut så här:

Vinnare med 49% av rösterna blev "Positionsspel"

På en träning när vi ska spela tvåmål. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är klockrent från Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Innan maten tackades även Ronny för sina tre år i klubben av seniortruppens spelare och ledare med en liten present.

Efter den mycket goda maten (fläskfile, potatisgratäng och wokade grönsaker) som vår ordförande Roger fixat fortsatte kvällen med en Beer-Pong turnering.
 
Team Haltas med Edvardsson och Martin och Kevin som publik. Bakom skymtar centercourten där 2 meter dansk verkar vara inblandad.

Turneringen avslutades dock aldrig och konspirationsteorierna är många. Troligtvis var det för att Team Eftersläng (med Felix och Rasta) såg för starka ut. Eller för att Johan Torsholm (på bilden under) skulle hindras från att vinna Beer-Pong skytteligan.


Kvällen fortsatte med en mindre pokerturnering och sedan begav sig de flesta ut vidare in mot stan.

En fotbollsmässigt misslyckad säsong fick iallafall en väldigt lyckad avslutning och det är bara att säga som Kungen: det som har hänt har hänt, det är bara att vända blad och gå vidare...

Med en ny tränare och förhoppningsvis lite nya spelare kan 2011 bli ett roligt år för Götaholm...

Gårdagens viktigaste fotbollsresultat var självklart att QPR slog Cardiff med 2-1 i seriefinalen i The Championship och leder nu serien med 5 poäng! 

Om inte snön förstör är det träning imon...

#6


Halt...

Kvällens träning utfördes på en plogad men väldigt hal plan på Kviberg. Trots detta var det en helt ok träning och uppslutningen fortsätter att vara bra och runt 20 spelare hade dykt upp. Spelet bjöd på en del snygga mål och en del roliga situationer. Felix lyckades med bedriften att göra mål med HÖGERNVOLLEY! Möjligtvis att Groggen får ta på sig det målet. Roligast var dock när Shafie drev bollen och skulle slå en pass men bollen studsade upp på konan som markerade sidlinjen och Shafie gjorde hål i luften samtidigt som han halkade. Stor humor ;-)

När det gäller Silly Season är det inte så mycket nytt. Sladjan har varit och tränat med Lindome igen och väntar svar och blir det ett positivt svar kommer han med största sannolikhet lämna. Detta besked kommer troligtvis nästa vecka. Sladjans kompisar Lati och Valle tränar på. Kompisarna till Johan Torsholm kommer troligen inte tillbaka då lite gamla skador gjort sig påminda. Helsingborgare är ju kända för att känna efter lite för mycket. Av de två spelarna från Rannebergen som varit och tränat är det väl Johan som ligger närmast. Götaholm ska försöka ligga på lite i den frågan. Två spelare som tränat 3-4 pass med klubben har vänligt men bestämt blivit tillsagda att inte dyka upp mer...

Enligt Fiskebäcksbloggen är det möjligt att 6A-konkurrenten Olskroken förstärker med Linus Hellgren. Hellgren ska enligt uppgifter spelat med Smögens IF och Kungshamn (i division 3). Så mycket mer om denna Linus vet vi inte här på Götaholmaren, men det låter ju en en stabil spelare och en fin förstärkning för Kroken om nu ryktena stämmer.

Annars är det väldigt lugnt bland lagen i 6A. De flesta håller gång med lite inomhusträningar och bland annat Västkusten lirar lite inomusturneringar...

Nu 1 december kommer ju förslagen till serieindelning inför 2011. Då har vi ju lite nya lag att sätta tänderna i...

Imorgon är det sista chansen att rösta på SÄSONGENS WEDBERG. Vallokalerna stänger midnatt imorgon ;-). Så här kommer alla kandidaterna igen, vinnaren kommer att belönas på avslutningen på lördag:

1. Under stretchingen vid ett inomhuspass fick spelarna turas om att köra olika övningar och efter att Wedberg kört en vadövning frågar Ronny vilken muskel som övningen var bra för. Wedberg svarar då: Bakre vaden :-)

2. Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-)

3. I ett läge i slutet av matchen Olskroken-GBK kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

4. Wedberg har fått en ny mobil och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Rasta och Groggen bara tittar på varandra och undrar om de hörde rätt innan Rasta frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil?

5. På en träning när vi ska spela tvåmål. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är klockrent från Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Detta är alltså de 5 kandidaterna! Om man vill rösta gör man det HÄR.

Till sist var det väldigt mycket snack och gliringar i omklädningsrummet efter träningen idag Frölunda ledde med 3-0 på Hovet mot Sveriges bästa hockeylag genom tiderna - Djurgårdens IF. Det är dock aldrig slut förrän den tjocka damen i vikingahjälm sjunger. DIF vände och gick upp till 4-3 men förlorade på straffar till slut. Frölunda ligger dock fortfarande sist och kommer alltid att vara ett hockey-bockey-lag ;-)

Nu laddar vi för avslutningen på lördag!

#6  

 

Jag är inte bitter...

Gårdagens Götaholmsträning bjöd på en hel del snö och en hel del spel. Uppslutningen är fortsatt god då 21 gubbar dök upp, lägg till Groggen i ena kassen och vi har två 11-mannalag.

Bengan lyckades med bedriften att sätta alla backar i samma lag vilket gjorde att det blåa lagets backlinje såg ut som följande: Lati (Sladjans polare som tränat med oss ett tag)-Kevin-Martin J-Rasta. En fruktansvärd snabb, snygg och rutinerad backlinje ;-). Just vänsterkanten imponerade så pass mycket att Bengan efter träningen frågade Lillen: Va Rasta med idag? Det gäller ju att imponera på den nya tränaren. Men, nej jag är inte bitter ;-)

När det gäller nya spelare var det som sagt Lati och även Valle, som båda tränat med oss ett tag nu. Även två andra killar (Abdi och ?) som gjort ett par pass med oss var där.

Mest glädjande var ändå att den gode Shafi dök upp efter att ha hållit sig borta sen serien tog slut...

Träning igen på torsdag och förhoppningsvis lite nya intressanta spelare.

Annars är det ju lördagens avslutning som är veckans stora Götaholmshändelse.

Bland de andra 6A-lagen händer inte så mycket. Lekstorp verkar ha vaknat till och ska iallafall ha ett möte snart för att reda ut framtiden. Laget har ju inte tränat sedan serien tog slut.

Wedbergs nya lag SG-97 träningsspelar vidare och slog storsatsande Härryda med 3-2. Wedberg gick mållös av planen efter att ha spelat andra halvlek, källor inom familjen säger även att han ådrog sig en lättare skada...

GAIK/Kullen, som åkte ur femman, har fått en ny tränare i Magnus "Böjen" Carlsson som senast tränade Majornas Milan - Sandarna...

Det var allt för idag...tillbaka till CL...

#6  

Matteinho

Det som hände igår i Götaholmsväg var att det vankades inomhusträning. Uppslutningen var bättre än förra lördagen och det blev 16 gubbar till slut. Inga helt nya spelare dök upp men väl en nygammal, Jesper "Jay-Jay" Johansson snörade på sig skorna igen. Han undrade vart alla hans grejer från hans skåp hade tagit vägen, har man tränat en träning på ett halvår kanske grejer försvinner ;-)

Två andra gamla rävar dök också upp, Tom Berndtsson och Pontus Svedberg. Vi här på Götaholmaren drar inga stora slutsatser av detta förutom att de tycker det är kul att lira lite inomhus och snacka lite skit. GBK måste nog gå om Kortedala i seriesystemet för att Tom skulle komma tillbaka. Pontus är väl iofs lite mer osäker men även det lite långsökt...

Spelet dominerades av det röda laget som lite oväntat hade träningens skyttekung i Matte Iljin. Målvaktskampen vanns också av de rödas målvakt, vilken för dagen var Tobbe. Victor som stod i det gula laget hade en mindre rolig träningen. Till Victors försvar var det dock inte bara hans fel då viljan att jobba hem saknades i delar av det gula laget...

Veckan som kommer består av träning måndag och torsdag (om nu inte vädret förstör) och en mycket trevlig lördag som består av inomhusträning mellan 13.00 och 15.00 och efter det avslutning med prisutdelning och mat...även lite dryck kanske ;-)

Viktigaste resultatet igår var annars att QPR ganska lätt besegrade Preston hemma på Loftus Road med 3-1. Rob Hulse gjorde sitt första mål för klubben och Adel Taarabt gjorde två. I och med att gamla storlaget Nottingham besegrade Cardiff så återtog QPR serieledingen. Full fart mot Premier League!

#6  

TGIF

Thank God it's friday, efter en lång vecka är det gött med en stor kopp chai-te och lite p3 HipHop i högtalarna. Inte jättemycket att blogga om idag men ändå två intressanta saker: Götaholm ska spela en träningsmatch mot BK Elit och vi synar detta gäng lite mer och Olskrokens nya tränare Ray Pantzar har snackat lite med Götaholmaren.

Till och börja med kommer Götaholm att spela en träningsmatch mot BK Elit den 9:e december (18.30) på Kviberg. För er som inte har koll på detta lag (det är troligtvis ganska många) så började det med ett gäng som började spela inomhus en gång i veckan 2008. Intresset växte och inomhus blev till två dagar i veckan utomhus. Till säsongen 2011 kommer laget att göra seriedebut i 7:an. På BK Elits hemsida kan man rösta på om laget slår Götaholm. Just nu ser det hårt ut för GBK, 86% för JA just nu och bara 14% för NEJ. Alltid gött med en match innan jul och bra för Bengan att se laget spela och testa nya spelare...

Götaholmaren kontaktade Olskrokens nya tränare Ray Pantzar för att höra vem han är ;-). Den aktiva karriären började i Kungsladugårds BK där det som högst blev spel i division 4. Sedan blev det en sväng i Nödinge där han var med om att spela upp laget från 6:an till 4:an. I slutet av 80-talet begav sig Ray till det underbara Småland för spel i Bottnaryds IF i division 6, där han även inledde sin tränarkarriär men fortsatte även att spela. Efter detta blev det ett par vändor i IK Wallgårda (division 6) och Hössna IF (division 5) där han faktiskt hade Götaholms nuvarande spelare Martin Johansson som spelare. När han till slut begav sig tillbaka till Göteborg blev det lite old-boys fotboll i Nödinge och tränaruppdrag i Sätila (division 5), Älekulla (division 6) och Sandlyckan/Kullavik (division 6). Det var inte förrän 2008 som Ray till slut la skorna på hyllan, imponerande! De två senaste åren har han tränat Grimmareds IF i division 6.

Ray har ingen direkt anknytning till Kroken men han fick en förfrågan och tyckte det verkade intressant. Han erkänner dock att han har dålig koll på 6A då han inte tränat något Göteborgslag. Som spelare har han dock stött på de anrika lagen Gårda BK och Götaholms BK ;-)

Vi på Götaholmaren tackar Ray för den lilla intervjun och önskar honom lycka till i Kroken.

#6      

Lagom...

På dagens Götaholmsträning var det precis lagom med folk för att spela 11 mot 11 på helplan. Sådant uppskattas! Det var tre helt nya killar som tränade och två nygamla. Sladjans kompis Valentin var där igen och även Johan från Rannebergen. Sedan hade Sladjan även med sig en annan kompis som jag inte uppfattade namnet på. De två andra nya killarna har jag ingen vidare koll på, Freddie sa att han spelat med en av dem i Väster och den andre hette Abdi.

Spelet var stundtals ok och Bengan hade begärt offensiva yttermittfältare vilket fungerade bra, iallafall just den offensiva biten ;-)...

Det röda laget med Johan, Victor, Tobbe, Kevin, Freddan, Rasta, Valentin, Freddie, Abdi, Dani och Mange gick om jag inte räknat fel segrande ur striden trots några sumpningar av Rasta och Mange (som trots förra träningen fick en ny chans på topp). Det blå laget bestod av: Matte, Felix, Koffe, Ljungan, Edvardsson, Rannebergen-Johan, Sladjan, Berg, Gustav och två av de nya killarna.

Ingen av de nya killarna varken gjorde bort sig helt eller tokimponerade. Rannebergs-Johan känns väldigt stabil och vi får hoppas att han väljer spela för GBK, även Valentin skulle bli en tillgång med lite justeringar ;-)

Nästa Götaholmsaktivitet är inomhusträning på lördag mellan 15-16.30. Det är ju lite förberedelse inför tomtecupen men alla är välkomna.

I 6A har det inte hänt så jättemycket. Öjersjö kan möjligtvis tappa två spelare till Partille. Iallafall om man ska tro Partilles tränare som på sin blogg hävdar att Nicklas Jensen och Johan Dermark är på väg tillbaka till Partille där de spelat innan. Jag vet inte hur många matcher dessa spelare hann med men jag tror att Jensen är mittfältare. Inga mål enligt mina papper men väl tre gula och ett rött. Dermark tror jag spelar back eller mittfält. Två mål och ett gult blev det för honom. Men om dessa två går in i ett nublivet division 3-lag så är det självklart ett avbräck för Öjersjö.

Verkar som det händer lite på tränarsidan i Gårda BK. Enligt hemsidan lämnar Kristian Wardal sitt tränaruppdrag som seniortränare i klubben. Något som han delat med Staffan Lindblom.

Olskroken verkar ha klart med ny tränare, Ray Pantzar heter denna 62-åring som tillträder i januari 2011. Efter lite googlande verkar det som han varit i Grimmareds IF (division 6 norra Halland). De har även lite träningsmatcher klara: Galgbacken (otroligt coolt namn på detta fotbollslag från Kungsbacka), Zenith, Lövet/Johanneberg, Bosna och Pushers.

Det var allt för denna kväll mina vänner...

#6 


Katt med stukad fot...

Igår hade Götaholm både ett möte, där den nye tränaren Bengt Jeansson presenterade sig själv lite mer, och en träning. Uppslutning var det inget fel på och antalet landade på 26 man. Av de nya som provade förra veckan var det bara Sladjans kompis Valentin (tror jag han hette om jag inte hörde fel) som var med igen. En kompis till Tony dök även upp, Milo D'Agostino, som jag tror har gjort några träningar med GBK innan. Intressant var även att gamla götaholmaren Pontus Svedberg var och tränade, frågan är om det bara var för att få ett pass i benen eller om han funderar på att kanske återvända till GBK?

Både killarna från Rannebergen som testade förra veckan kommer dock som det verkar att träna även på torsdag, och även Johan Torsholms kompisar var positivt inställda till fler träningar. Bland de gamla götaholmarna var det roligt att se Robin Larsen tillbaka på planen och även att det var hela fyra målvakter på plats (!): Mackan, Aleks, Målvakts-Johan och Termos.

Om vi börjar med mötet så redogjorde den nye tränaren Bengt Jeansson lite om både sin aktiva karriär och sin tränarkarriär. Den aktiva målvaktskarriären tog honom till dåvarande division 1 (på den tiden den högsta serien) där han var reservmålvakt i ett av Sveriges mest anrika lag, nämligen Stockholms Stolthet - Djurgårdens IF. Tränarkarriären började som målvaktstränare och reservlagsansvarig för ett annat stockholmslag, Hammarby. Efter att ha flyttat till Göteborg blev det Gunnilse och sedan ett antal andra klubbar, bland annat Bergsjö, Överås och nu senast Anneberg.

När det gäller Bengts fotbollsfilosofi gillar han offensiv fotboll med ett eller två tillslag. Klassiska 4-4-2 ska gärna bli 4-2-4 i anfall, med offensiva yttrar som trycker på. En klar spelide är också viktigt där alla vet vad de ska göra när de får bollen. Att alla orkar spela i 90 minuter är också en av grundförutsättningarna, en liten fingervisning om att försäsongen kommer att innehålla en hel del löpning. Bengt försäkrade dock att all löpning sker på planen. En annan sak han la till var att han inte gillar att byta under matcher av "sociala" skäl och därför gärna använder tre avbytare hellre än fem. När det gäller träningsnärvaro vill han gärna att den ligger runt 75-80% vilket inte på långa vägar var fallet förra säsongen. Förutom när det gäller jobb och familj anser Bengan att man ska prioritera fotbollen och här gav han några fina anekdoter från sina tränarår. En spelare hade en gång ringt återbud för att hans katt hade stukat foten :-) och en annan för att han var tvungen att lägga sitt barn (även fast hans fru var hemma) för att det var "hans" dag. Träningsnärvaron kommer att återspegla sig i uttagningarna till matcher.

När det gäller målsättning ansåg han att Götaholm nuvarande trupp ska kunna slåss i toppen och att målet alltid ska vara att klättra uppåt i seriesystemet (något som Götaholms styrelse håller med om). Han reserverade sig dock för att truppen kan se annorlunda ut när vi drar igång på riktigt i januari.

Mötet kändes bra och det har nog sällan varit så tyst under en samling med laget...

Själva träningen utspelade sig på ett kallt Kviberg och bestod som väntat av tvåmålsspel. Två lag spelade och agerade väggar i femminutersmatcher. Tempot var väl hyfsat och spelet stundtals helt ok. Eftersom det var så kallt uppförde sig bollen lite konstigt ibland och blev väldigt hal. Detta gjorde att både Martin J och Rasta hade några underbara finter i den högre skolan som troligtvis kommer att finnas med på FIFA 12. Om det är något man kan få ut av träningen är det att Mange inte är någon Alexander Gerndt ;-)

När det gäller Silly Season och Götaholm är läget som följer:

-Daniel Wedberg har skrivit på för SG-97 och lämnar alltså Götaholm.
-Sladjan har enligt egen utsago tränat med Lindome och väntar på besked, är de intresserade kommer han med största sannolikhet att lämna.
-Aleks tränar med Kortedala men är villig att ge Götaholms nya tränare en chans.
-Nemo tränade med en annan (okänd) klubb men inga nya rykten finns och han tränar med GBK.

Av de nya spelarna som tränat finns inte så mycket att säga i dagsläget med flera av dem är intressanta. Både Målvaks-Johan och Gustav är ju nygamla då de tränade med GBK förra säsongen men spelade inga matcher. Båda verkar satsa fullt till nästa säsong.

Götaholm har några träningsmatcher inbokade, bland annat mot Styrsö, Bergsjö och Bosona. Rykten går även att det kan bli frågan om en "bloggmatch" mot FC Fiskebäck, ryktena säger dock även att de kan vara lite för rädda ;-)  

När det gäller några av de andra lagen i 6A ser de ut så här:

Förhoppningsvis kommer Götaholmaren att kunna släppa lite goa rykten om Olskroken senare i veckan, vad händer med måltjuven Söder, är det verkligen på väg spelare med division 2-meriter och vem kommer egentligen att träna klubben?

Croatia jobbar med en ny hemsida så det ska vara lättare att följa laget, men för tillfället har det inte hänt något dramatiskt med deras trupp och laget håller igång inomhus.

Västkusten, som precis höll sig kvar, kan bli att räkna med betydligt högre upp i serien. Hela truppen från förra säsongen kommer att vara kvar och just nu verkar minst fem nya spelare på väg att skriva på för VBK. Tre av dessa från lag högre upp i seriesystemet och en från en annan 6:a. Den sista gör comeback efter en tids frånvaro från fotbollsplanen. Lite mer exakt information kommer framöver...

Öjersjö ligger lugnt för tillfället men räkna med att Götaholmaren rapporterar så fort det händer något...

Till sist lyckades vi till slut hitta en Dagens Wedberg igår men det var inte förrän i bilen hem som den kom. Efter att Wedberg lämnat klubben sitter numera dessaa långt inne. Lite oväntat var det Tobbe som levererade. Vi pratade om fotbollsmanagerspel (senaste FM tror jag) och Tobbe sa att PSV hade blivit ett riktigt svensklag på spelet: Isaksson, Toivonen, Berg och de hade även köpt Bajrami OCH Sigurdsson ;-)    

Keep keeping on...

#6  

70-20

Det går bra nu...iallafall för den gamle götaholmaren Daniel Wedberg. Hans nya lag SG97 besegrade igår Löftadalen (blev fyra i division 6 Norra Halland) med 5-1 och Wedberg stod för två mål. Dalla, som har Fiskebäcksbloggen, var där och enligt honom var Wedberg en av de bättre spelarna.

Ett av Wedbergs mål gjordes på straff och på klassiskt Wedberg-sätt kommenterade han detta med att han "siktade på andra hörnet" ;-).

Götaholm ska ställa upp i Tomtecupen var det inomhusträning igår, inte någon jätteuppslutning men de som var där fick sig en bra genomkörare.

Igår kväll firade Tobbe sin 20-årsdag med en liten tillställning där det var tätt mellan götaholmarna. Mackan lyckades faktiskt med konsstycket att få Dagens Wedberg trots att Wedberg själv var där. Mackan pratade om matchen Aston Villa-Manchester United där United under stora delar dominerade matchbilden. Enligt Mackan hade de 70-20 i bollinnehav! Vem som hade bollen de sista 10% framgick inte ;-)

Detta för oss inte helt oväntat in på röstningen till SÄSONGENS WEDBERG! Röstningen stängs fredagen den 26:e november då Götaholm har sin avslutning med prisutdelning dagen efter. För er som inte har röstat kommer kandidaterna här igen:

1. Under stretchingen vid ett inomhuspass fick spelarna turas om att köra olika övningar och efter att Wedberg kört en vadövning frågar Ronny vilken muskel som övningen var bra för. Wedberg svarar då: Bakre vaden :-)

2. Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-)

3. I ett läge i slutet av matchen Olskroken-GBK kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

4. Wedberg har fått en ny mobil och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Rasta och Groggen bara tittar på varandra och undrar om de hörde rätt innan Rasta frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil?

5. På en träning när vi ska spela tvåmål. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är klockrent från Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Detta är alltså de 5 kandidaterna! Om man vill rösta gör man det HÄR.

Götaholmaren har ju för avsikt att inte bara hålla koll på Götaholm utan också på de andra lagen i division 6A. Detta är ju inte alltid så lätt då vi här inte har direktkontakt med alla andra lagen. Därför får ni som läser bloggen gärna skicka ett email till gotaholmaren@gmail.com eller skriva en kommentar om ni har något matnyttigt om 6A. Spelare som lämnar, nya spelare som provspelar, nya tränare mm.

Hur 6A kommer att se ut nästa år är ju inte helt klart ännu. Förbundet lägger ut förslag till serieindelning 1/12 och 16/12 så spikas serierna. Men här följer iallafall en liten uppdatering om hur det ser ut för de andra lagen i 6A just nu:

Elisedal: Laget håller igång med lite inomhusträningar men hur läget i truppen ser ut är svårt att säga. Den stora frågan är väl om 6A's skyttekung Martin Delmoro stannar kvar. Han har ju en förmåga att byta klubb då och då...

Gårda: En inomhusträning i veckan kör Gårda med för tillfället.

Västkusten: Har väl fullt upp med sin futsal-turnering GBG Challenge som spelas om två helger. Laget håller igång med lite inomhusträningar och det verkar också som de ska spela lite inomhusturneringar. VBK ligger dock långt fram i planeringen och har redan bokat träningsmatcher. Några av lagen är SG-97, Hälsö, FK Lokomotiv och Balltorps IF.

Lekstorp: All träning verkar ligga nere för tillfället pga av för få spelare...

Olskroken: Kroken kör på med en utomhusträning i veckan just nu men verkar gå inomhus ganska snart. Träningsmatcher mot Lövet och Pushers i mars verkar bokade...

Öjersjö: Laget tränar inomhus en dag i veckan och ska medverka i inomhuscupen Best in Town.

Croatia: Tyvärr finns det dåligt med information att hitta då det inte händer så mycket på deras hemsida...

Götaholm kör vidare med träning imorgon. Det är även möte innan då den nya tränaren Bengt Jeansson ska presenteras lite mer utförligt. Mötet börjar 18.30 med efterföljande träning på Kviberg...

Lottningen för Östra Cupen är klar. Götaholm möter SKIF Semberija. Resten av lottningen här.

Till sist: QPR spelade ännu en oavgjord match och pga av detta smet Cardiff om ännu en gång och gick upp i serieledning i The Championship. Mitt gamla universitetslag North Park University i Chicago föll tyvärr i andra omgången i det nationella slutspelet. 0-2 mot Wis-Oshkosh blev det. Trots detta är det skolans största framgång på herrsidan...

#6

Mycket intressant!

Det blev en väldigt intressant träning när Götaholm drog igång igen på ett lite blåsigt och regnigt Kviberg. Det som var mest glädjande var att det var runt 27-28 spelare som hade dykt upp. Då saknades ändå Matte&Viktor, Mackan och Aleks.

Den nye tränaren Bengt Jeansson var också där men förutom när han presenterades så höll han sig i bakgrunden.

Fem nya spelare var och tränade. Johan Torsholm hade med sig två kompisar, en kompis som precis flyttat upp från Helsingborg och en som han pluggar med. Det dök upp två killar från Rannebergen (som Edvardsson och Fjellman visst kände) som såg stabila ut. Ryktet är att Rannebergen ska satsa ungt och många av de lite äldre spelarna lämnar då. Även Sladjan hade med sig kompis. Om jag fattade det rätt spelade han i Qviding. Ung kille med väldigt mycket boll i sig. Alla fem gav ett bra intryck...

Eftersom vi var så många blev det spel på två sjumannaplaner. Spelet i sig imponerade väl inte så mycket, en hel del felbeslut med mycket nytt folk och lite trötta ben.

Roligt att se både Fjellman och Berg. Den mest oväntade spelaren som dök upp var ändå Wedberg, som först försökte dementera att han skrivit på för SG...

Det visade sig även efter träningen att det kan vända snabbt i Göteborgsfotbollen. Efter mycket om och men så ska Ronny Svedberg träna Utbynäs. Detta ökar väl chanserna rejält att sonen Pontus återfinns någon annanstans nästa säsong ;-)

#6    

Wedberg lämnar...

Det som varit lite på känn är nu bekräftat. Igår skrev Daniel Wedberg på för SG97 och det är bara att önska honom lycka till. Får även gratulera hans kommande lagkompisar som kommer att ha väldigt roligt i omklädningsrummet.

Götaholm förlorar en bra målskytt och en go gubbe, men det är bara att jobba vidare...

#6


Vad händer?

Svaret är att det inte händer så jättemycket. Till och börja med kan vi meddela att Götaholms 6A-konkurrenter Olskroken letar efter en ny tränare inför nästa säsong...

Götaholmaren får även passa på att gratulera Freddan Petersson som fyller år idag, hans önskan om snö verkar ha slagit in ;-)

Rykten säger att den gode Jesper "Jay-Jay" Johansson kanske dyker upp och tränar på torsdag...

Eftersom det är så väldigt lugnt här på hemmafronten kryddar vi bloggen med lite fotbollsnyheter från USA. Det är glädjande att mitt gamla universitetslag i Chicago, North Park University vann finalen i CCIW (College Conference of Illinios and Wisconsin) över ärkerivalen Wheaton med 3-2. Laget har fortfarande en hel del duktiga svenskar, Kristoffer Grahn gjorde två av målen och Filip Lindmark gjorde ett. Vinsten gör att North Park går vidare till NCAA Division III National Tournament, alltså det nationella slutspelet. Där ställs de mot Hope College.

Vi får hoppas att inte vädret förstör torsdagens träning, ska bli spännande att se vilka som dyker upp...

#6

 

Senaste...

Trots att Götaholm inte drar igång och tränar förrän på torsdag var det flera götaholmare som var i farten igår i olika sammanhang.

Landvetter och SG97 möttes i en träningsmatch igår och Götaholmaren hade sina spioner på plats. För dagen i form av bröderna Grepp, helt enkelt Tobbe och Freddan. Enligt uppgifter ställde Landvetter upp med en blandning av juniorer, b-lags lirare och någon enstaka a-lagsspelare. SG ställde som väntat upp med en massa nya killar som testades, då bland annat Götaholms specielle målgörare Daniel Wedberg.

Enligt rapporterna började dock Wedberg som vänsterytter vilket kanske inte är hans bästa position. Särskilt inte då hans defensiv inte är hans starka sida. Någon han även enligt rykten sagt till sin nya (?) tränare. Matchen höll väl inte någon högre klass och Wedberg gjorde väl en godkänd insats på sin lite ovana position. Det är möjligt att han spelade forward i andra halvlek. Enligt bröderna blandade han bra insatser med en och annan patenterad "skalman-nick". Enligt Fiskebäcksbloggen svarade Wedberg för SG's andra mål. SG vann till slut matchen med 2-1. Erik Wibel (som precis skrivit på för klubben) gjorde SG's andra mål.

Personer i Wedbergs närmaste krets indikerar att skyttekungen kan vara förlorad för Götaholm och att det är nära ett kontrakt med SG. Helt klart ett avbräck för GBK då Wedberg varit den bäste målskytten i flera säsonger. Men om han nu skulle lämna är det ju bara att önska grabben lycka till!

6A-konkurrenterna Olskroken kan ha ett par riktigt bra nyförvärv på gång. Johan Sandholm och Johan Sandahl heter spelarna och de har båda meriter från bland annat division 3. Hur mycket sanning det ligger i dessa rykten är dock oklart...

När det gäller Götaholm verkar det ha ljusnat lite på målvaktsfronten. Mackan Manninen verkar ha återfått motivationen och verkar vara inriktad på att satsa. Rykten säger att han körde ett rejält gympass igår tillsammans med Mange Augustsson. Götaholms andra burväktare Aleks verkar också fundera på att ge den nye tränaren en chans. Obekräftade rykten cirkulerar även att en till målvakt kan vara aktuell för klubben, enligt en anonym spelaren i Götaholm är denne målvakt "den bästa han någonsin spelat med"...

Den gode Ljungan vill också drar sitt strå till stacken och ska försöka få med en gammal snapphanekompis som lär ha spelat en bra bit upp i seriesystemet och se till att han knyter på sig skorna igen...

Gårdagen bjöd även på en Pokerafton hos den långe dansken. Startfältet kryllade av Götaholmaren, Matte Iljin var där, bröderna Grepp, Rasta, Freddie Wedberg och även Tom Berndtsson. Även Ljungan dök upp lite senare. Efter hårt spelande slutade det lite oväntat med att Freddie tog hem storvinsten...

När sällskapet lite senare tog sig ner till stan duggade de fotbollsrelaterade incidenterna tätt. Det första som hände var att vi träffade på Jeffrey Aubynns syster och snackade lite guldstrid. Utanför Nivå dök ett gäng glada Kungälvsbor upp, bland annat Kongahällas tränare Adej Hayek och två Rödbolegender Andreas "Bosse" Andersson och den gamle måltjuven Fredrik Schelin (som hittat tillbaka till RIF).

Väl inne på Dancing Dingo ska Ragnar Sigurdssons brorsa varit där. Det var ett gäng isläningar där och en av dem hävdade bestämt att han var bror till Ragnar. Så kan det mycket väl ha varit eller så var det bara ett klassiskt isländskt raggningsknep. På Dingon hängde även den glade bohemen Johan Torsholm...

Om Helsingborg mot förmodan skulle vinna guldet idag har Götaholm två gubbar på plats, nämligen Mange och Ljungan...

På torsdag är det dags för Götaholmsträning igen och då kanske vissa frågetecken rättas ut...

Sist men inte minst så har QPR återtagit serieledningen i The Championship. Swansea slog idag Cardiff med 1-0 vilket gör att QPR leder serien, en poäng före Cardiff och fyra före just Swansea...

#6 


Lugna tider...

Det händer inte särskilt mycket just nu när det gäller Götaholms BK och det verkar vara ganska lugnt i resten av klubbarna i 6A. Götaholmaren rotar dock runt lite och försöker luska reda på lite rykten...

Det verkar som Götaholms målfarlige floskelmästare Daniel Wedberg tränat flera gånger med SG97 och enligt rykten verkar han tycka om klubben. Det återstår att se om detta leder till en flytt? SG97 som verkar satsa på att snabbt ta sig tillbaka till fyran har enligt uppgifter (Fiskebäcksbloggen) gjort klart med Erik Wibel från Önnered. Wibel ska enligt hans nya klubb vara "grymt farlig". SG97 spelar även en träningsmatch mot Landvetter på lördag då en del provspelande spelare ska vara med, det framgår inte om Wedberg ingår bland dessa, men Götaholmaren lovar att ta reda på det...

Vill man veta vad Götaholmsgrannarna Utbynäs tränare Johan "Dallas" Dahlström tyckte om lagets säsong kan man kolla in den alltid imponerande Fiskebäcksbloggen.

Det enda man egentligen kan hitta gällande lagen i 6A är väl att Lekstorp verkar ha lite svårigheter gällande spelare som vill träna så alla träningar är för tillfället inställda. Ryktas även om ny tränare till LIF...

Förhoppningsvis kommer det att hända en hel del mer nästa vecka rent fotbollsmässigt. Särskilt i GBK då vi här på Götaholmaren gissar att nya tränaren kanske dyker upp på torsdag då vi drar igång igen...

Det ryktas även om att vissa götaholmare med dålig smak när det gäller favoritlag i fotbollsallsvenskan ska bege sig till Helsingborg på söndag för att stödja hemmalaget i kampen om guldet. Vilka tre bohemer det handlar om är väl inte svårt att gissa...

Helgen bjuder även på en Pokerafton hos den långe dansken. Flera nuvarande och även gamla Götaholmsprofiler lär dyka upp. Bröderna Grepp enligt säkra källor vara spelklara. Håll i hatten!

#6  


I brist på annat...Eftersom det inte händer så mycket just nu bjuder Götaholmaren på en lagbild som togs innan sista seriematchen mot Bokedalen. Översta raden från vänster: Ronny, Groggen, Wedberg, Dansken, Ljungan, Edvardsson, Berg, Koffe, Nemo, Martin J. Undre raden från vänster: Felix, Rasta, Freddan, Tobbe, Mackan, Freddie, Sladjan, Lillen.

Roligare än så här blev det inte idag...

#6


RSS 2.0