Snart igång igen!

För vissa lag så drar faktiskt höstsäsongen igång redan denna veckan. I helgen avslutas den 14:e omgången med matcherna Öjersjö-Björndammen (lördag), United Africa-Marieholm (lördag) och Gårda-Olskroken (söndag). Mer om dessa matcher senare i veckan.
 
Götaholmaren tänkte kolla lite hur läget verkar i lagen, vi börjar med Lekstorp som innan sommaruppehållet gjorde klart med en riktigt imponerande kvartett med nyförvärv. Så här såg det ut:
 
Niklas Söderberg (mittfältare) från Gårda BK.
 
En av Gårdas tongivande spelare lämnar alltså ett 6A-lag för ett annat mitt under säsongen. Det är dock inte så konstigt som det låter då Söderberg har Lekstorp som moderklubb och spelade där upp till junioråldern. Sedan blev det Jonsered, GAIS och Lerum (där han var med och spelade upp laget i 3:an) innan han hamnade i Gårda BK. Säsongen 2011 blev det 6 mål för Söderberg hos Gårda och han spelade även i 6A:s All Star lag. Denna säsongen har det blivit ett mål än så länge. 24-åringen kommer helt klart att höja LIF:s redan starka trupp. Niklas får även nöjet att spela med sin bror Robert, som redan spelar för LIF.
 
Noah Widmark (mittfältare/försvarare) från FC Roma.
 
Widmark började ju säsongen hos nykomlingarna FC Roma United men lämnade klubben efter matchen mot just Lekstorp i omgång 6. Har sedan dess varit klubblös men det ryktades en hel del om olika klubbar. LIF var en av de som nämndes men eftersom det var samma serie som FC Roma United så kändes det inte helt säkert.
 
Till slut bekräftades dock övergången och LIF har fått en riktigt stabil spelare som kan användas både som mittback och som balansspelare på mitten. Dessutom får LIF en ledargestalt både på och utanför planen.
 
33-årige Widmark har även spelat för Partille IF, ÖIS J 20, Vesta IF (Uppsala division 4) och BK S:t Jakob.
 
Martin Ljungdahl (försvarare/mittfältare) från Götaholm BK.
 
Ljungan är ju självklart ett välkänt ansikte här på Götaholmaren då han spelat för Götaholm de två senaste säsongerna. Han dök upp till säsongen 2010 och även om han lyckades snacka till sig en defensiv mittfältsplats i någon enstaka match så var det som mittback som han dominerade hos GBK. En väldigt fysisk spelare som inte tvekar på att kliva in i dueller. Om inte minnet sviker har den gode Ljungan ibland till och med väntat in motståndaren istället för att ta bollen, bara för att kunna få dela ut en rejäl tryckare. Många medspelare fick även åka med på en flygtur på Ljungan Airlines under träningspassen. Det blev även en hel del kort, av olika färger, den första säsongen men detta avtog under säsongen 2011. Lite mål har det även blivit, två stycken 2010 och ett 2011. Han var även med i All-Star matchen 2011.
 
Efter säsongen 2011 provspelade Ljungan med division 4-klubben Lunden men detta rann ut i sanden och Götaholm hade fortfarande förhoppning att han skulle spela för klubben 2012. Det blev dock knappt några träning alls under försäsongen och Ljungan hänvisade till bristande motivation. Götaholm hoppades väl ändå in i det sista att Ljungan skulle köra igång då han ändå inte hade stängt dörren helt.
 
Till slut kom dock beskedet att han inte tänkte spela för Götaholm säsongen 2012. När säsongsstarten började närma sig och Ljungdahl ville lämna för 6A-kollegorna Lekstorp sa Götaholms styrelse nej.
 
Götaholm och Ljungan har sedan dess haft en dialog och nu har alltså Götaholm gått med på att släppa honom till Lekstorp. Exakt vad som ändrades eller hur förhandlingarna såg ut vet inte Götaholmaren. Det verkar dock som Ljungan enligt överenskommelse inte kommer medverka mot just Götaholm.
 
Den 26-årige Ljungan var utan tvekan en av Götaholms bästa spelare under sin tid i klubben och Götaholmaren får passa på att tacka honom för den tiden och önska lycka till!
 
LIF har fått ännu ett alternativ på mittbacksplatsen och breddar den redan breda truppen rejält!
 
 Rikard Hagström (ytterback/yttermittfält) från Lerums IS.
 
Inte oväntat har Hagström Lekstorp som moderklubb men lämnade för Lerum. Det ryktades redan på försäsongen att den 20-åriga Hagström skulle tillbaka till LIF, och Götaholmaren har fått för sig att han även gjorde några träningar med sin moderklubb under försäsongen. Hagström stannade dock kvar i division 3-laget där detunder våren blev två matcher från start och ytterligare två på bänken (dock utan inhopp).
 
LIF får alltså en spelare som testat på spel i division 3 och som kan användas både som ytterback och yttermittfältare.
 
Enligt LIF:s hemsida så är Hagström en snabb ettrig kille med bra spelsinne.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
LIF breddar alltså den redan breda truppen med flera riktigt bra nyförvärv. Lägg till Niklas Drott som anslöt precis innan sommaren så har LIF fått in fem nya spelare, som alla borde vara med och i högsta grad slåss om en startplats.
 
Med Widmark och Ljungdahl så har LIF plötsligt mängder av tänkbara mittbackar. Johan Hedström och Danny Höglund har ju bildat ett riktigt bra mittlås under våren, men nu får de alltså rejäl konkurrens. Visst kan både Widmark och Ljungdahl även spela som defensiv mittfältare, men där finns ju redan kaptenen Robin Granqvist. Dessutom ska Niklas Söderberg in någonstans, troligtvis på innermittfältet eller möjligen som ytter. På innermittfältet finns ju dock redan tvåvägsspelaren Marcus Johansson och Marcus Pätsi (om han nu är frisk). På ytterplatserna finns ju redan Sebastian Fransson och Robert Söderberg och möjligen även nye Hagström.
 
Lägg till ett gäng andra spelare som till exempel Nicklas Berglind, Martin Dalström, Daniel Lübbe, Jonathan Ljungberg, och rutinerade offensiva duon Daniel Jonasson och Niclas Eliasson. Alla har sett en hel del speltid under våren och vill säkert fortsätta med det.
 
Tränarduon Ingemar Holm och Stefan Dahlström har en hel del att tänka på. Dock är det ju angenäma problem, som det så vackert heter.
 
Det ryktas även om ännu ett bra nyförvärv. Anfallaren Johan Persson, som för tillfället spelar i Lärje/Angered, kan möjligen vara på väg till LIF. Han lånades ut till LIF under en period hösten 2011 och han hann göra två mål innan Lärje/Angered kallade tillbaka honom.
 
LIF har börjat träna i veckan och spelar träningsmatch mot Tollereds IF (6:a i 5A) på lördag. Den första seriematchen för LIF blir inte förrän den 17/8 (mot Västkusten) då laget redan spelat sin match i omgång 15 (2-2 mot Marieholm).
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
United Africa har varit igång sedan den 10 juli och kör två pass i veckan. Till helgen är det dags för höstpremiär då det blir toppmöte mot Marieholm. Inga nya spelare som Götaholmaren känner till.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Marieholm är inne på sin andra träningsvecka. Laget letar för tillfället efter en lösning på målvaktssituationen. Klart dock att meriterade Daniel Pereira kommer att spela med Marieholm i höst. Ett riktigt bra nyförvärv.
 
Laget har viktig match direkt då det är toppmöte mot United Africa på lördag.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
FC Roma spelar sin första match efter sommaren den 11/8 mot Öjersjö och det verkar som laget kör igång nu i veckan.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Croatia står över omgång 15 och spelar alltså inte förrän i omgång 16 den 18/8 (mot Öjersjö). Det är dock inbokat en träningsmatch mot Säve den 14/8. Det blir en bra värdemätare då Säve ligger 2:a i 6D för tillfället. Laget drog igång sin träning igår.
 
Rykten cirkulerar att Croatia har fyra-fem spelare på väg in. Möjligen några från nerlagda Kurdistan IK men Götaholmaren har ännu inte kunnat bekräfta detta. Ryktades även en del om att Alexander Nylin kanske inte skulle spela till hösten. Den som lever får se...
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Björndammen har hållt igång en hel del under sommaren med en hel del tvåmålslir. Förra veckan drog det dock igång på riktigt för att göra sig redp för derbyt mot Öjersjö på lördag. Inga nya spelare dock.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gårda är som vanligt svårscoutade men det får väl antas att de är igång och tränar då det är match på söndag mot Olskroken. Niklas Söderberg är självklart ett tungt tapp och tränaren Staffan Lindblom lämnade också under våren. Assisterande tränaren Richard Johansson har tagit över. Rykten om lite nya spelare men inget bekräftat.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Öjersjö laddar för derbyt mot Björndammen på lördag och hoppas säkert på revansch efter premiärförlusten på Furulundsplan. Inget nytt i spelartruppen som Götaholmaren känner till.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken har laddat med bland annat fotbollsgolf, där Johan "Såsen" Hellenäs stod som segrare. Laget verkar ha hållt igång en del under sommaren och laddar inför sin match på söndag mot Gårda.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm körde igång förra veckan med två träningspass. Hyfsad uppslutning med tanke på semester och annat. Denna veckan blir det två pass och sedan träningsmatch mot FK Kozara (5:a i 5A) på lördag.
 
Inga nya spelare just nu, men det är en del krokar ute. Positivt dock att både Martin Johansson och Felix Milkovic är tillbaka i träning efter sina skador.
 
Götaholm har sin första match nästa onsdag (8/8) mot Olskroken.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen har inte kört igång med träningen ännu. Laget vilar dock både i omgång 15 och 16  och har inte match förrän den 22/8 (mot Öjersjö). Inga nya spelare på gång i nuläget och inte helt klart vem som kommer att hålla i tränarbiten under hösten.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Västkusten drog igång sin träning igår, men det verkar som en hel del av spelarna fortfarande befinner sig på resande fot. Laget har sin första match nästa onsdag (8/8) mot United Africa.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren återkommer i slutet av veckan med allt inför helgens matcher. Dessutom kan det nog dyka upp en lite Rasta-TV innan dess!
 
#6

Premiär för Rasta-TV

Tanken har funnits där ett tag, men nu har Götaholmaren äntligen gjort slag i saken. I Halmstad föddes Rasta-TV, den naturliga förlängningen av bloggen.
 
Med stort stöd av producenten Tobias Petersson blev idén alltså verklighet.
 
Efter lite redigering är de två första (och än så länge enda avsnitten) redo för resten av världen:
 
I avsnitt 1 får vi möta den förra Götaholmsspelaren (numera i SG-97) Daniel Wedberg, och i avsnitt nummer 2 träffar vi Götaholmsspelaren Alexander Berg och SG-97:s kapten Mattias Strömberg.
 
 
 
Tanken är väl att fortsättningen på Rasta-TV ska vara lite seriösare (mindre öl möjligen), utan att för den delen tappa humorn. Förhoppningsvis kan det dyka upp avsnitt med jämna mellanrum med en hel del 6A-profiler!
 
#6

Yeeeeeeeeees...

Den årliga Halmstadsresan är avklarad och alla klarade sig med livet i behåll, även om det var på håret i vissa fall. Laget till Halmstad såg iallafall ut så här, i en offensiv 3-3-1-3 uppställning:
 
Markus Manninen (Kärra)
Fredrik Petersson (Götaholm)-Felix Milkovic (Götaholm)-Gustav Borne (Götaholm)
Anders "Lillen" Petersson (Götaholm)-Fredrik Airosto (Götaholm)-Johan Montin (klubblös)
Alexander Berg (Götaholm)
Tobias Petersson (Götaholm)-Görgen "Groggen" Johansson (Götaholm)-Daniel Wedberg (SG-97)
 
Bänken:
Freddie Wedberg (Götaholm)
Mattias Strömberg (SG-97) (kort inhopp)
 
Spelaromdömena:
 
Markus Manninen
 
Den sista utposten och den gamle Götaholmskeepern var stabil under hela Halmstadsvistelsen och bjöd inte på några riktiga tabbar. Inblandad dock i en liten fadäs under Rastas fotbollsquiz då hans lag (där även Wedberg och Gurra ingick) värkte fram att Pelé spelade sin sista landskamp 1962! Stabilt med tre VM-guld på fyra år! Det ska väl tilläggas att detta hjärngäng inte vann quizen!
 
"Sälen" lyckades även hålla sig skadefri, till skillnad från förra året, vilket uppskattades av alla. Minus dock för tunga förluster i både volleyboll och strandfotboll, där Äldre ställdes mot Yngre...
 
Fredrik Petersson
 
Lagets stabila högerback som gör sitt fjärde raka mästerskap. Skapar trygghet och lugn i backlinjen och ser alltid till att alla gubbar kommer hem. Tappade sällan markering och släppte ingen förbi sig. Levererade också framför kameran i sin intervju i Götaholms-TV (som kommer att dyka upp framöver). Fick dock en hel del kritik för sitt flitiga användade av ordet "öhhhh". Var med bra i både Freddans och Rastas fotbollsquizar men räckte inte hela vägen fram. Var dock med och ledde lag Äldre till vinster både i volleyboll och strandfotboll och knep en tredjeplats i frisbeegolfen, trots en hel del tid bland brännässlor. Myntade även det nya uttrycket "skumpig terräng"...
 
Felix Milkovic
 
På väg tillbaka efter sin knäskada och visade att han klara 90 minuter. Har skaffat sig en hel del Halmstadsrutin och gör sitt tredje mästerskap. Har lagt fiaskot från 2010 bakom sig och spelar numera mer disciplinerat. Höll ihop laget bra och visade även i slutet att han orkar. Tog ansvar i slutskedet och fick ta jobbet när både Wedberg och Berg inte orkade jobba hem ordentligt.
 
Stabil ledargestalt i lag Äldre och vinnare av Rastas fotbollsquiz tillsammans med Johan "Monte" Montin.
 
Gustav Borne
 
Danskexperten Borne stod för många bra insatser på sin vänsterbacksplats. Har lätt till skratt och hjälper resten av laget att hålla humöret uppe. Stod för fina insatser på volleybollplanen men hans lag Yngre fick se sig besegrade. Föll även i strandfotbollen och det känns väl inte som det var rätt underlag för Gurra.
 
Betyget dras dock ner lite av två skakiga quizar och en avbruten frisbeegolf.
 
Anders "Lillen" Petersson
Lillen fick snöra på sig skorna igen och ta på sig en högerytterposition. Passade även på att bli lite firad av de andra spelarna. Höll ett stabilt och jämnt tempo genom hela drabbning.
 
Svarade som vanligt för en bra domarinsats i volleybollmatchen och ett utmärkt jobb som sekreterare under den väldigt långa frisbeegolfen. Tog sitt ansvar ordentligt under strandfotbollen med klassisk yttermittfältsslit längst med vattenbrynet. Stod för en matchavgörande kapning av Wedberg i slutet av matchen och kunde sedan se sitt lag Äldre avgöra.
 
Lämnade sällan sin position och gick därmed aldrig heller bort sig. Vann Freddans fotbollsquiz tillsammans med Monte.
 
En underbar lagspelare som alltid ställer när det behövs!
 
Fredrik Airosto
 
Fick ta klivet in från kanten i ett försök att styra upp laget. Visade med sin ålder en hel del rutin. Varvade en hel del bra insatser (födelsedagstårta, grillning och fotbollsquiz) med en del sämre (ojämn frisbeerunda, yoggi Jalla över sina kläder). Brukar hålla sig lugn på planen men klagade en hel del på domarinsatserna under volleybollen. En match som han dock till slut hjälpte lag Äldre att vända till seger.
 
Gjorde två mål under strandfotbollen och ryckte sönder lag Yngre med sin snabbhet. Svarade även för ett par rejäla kapningar.
 
Höll dock på att skada sig rejält under fredagen efter en ful eftersläng av trappan inne på Mårtensson. Fick avsluta vistelsen med att ta i med hårdhandskarna och visa de lite mer orutinerade spelarna vart skåpet ska stå.
 
Inte oväntad programledare i kommande satsningen Götaholms-TV. Om han levererade återstår att se.
Grill!
 
Johan Montin
 
Årets nyförvärv enligt Götaholmaren. Monte kom in riktigt bra i laget och bjöd på en hel del oväntade finter på sin vänsterkant. Bra volleybollmatch för lag Äldre. Dubbla quiztitlar och dessutom både inledde och avslutade han målskyttet för lag Äldre i strandfotbollsmatchen! Kämpade bra i frisbeegolfen men vek ner sig till slut.
 
Maximerade även sovutrymmet i sitt rum (eller rättare sagt det lite mindre rummet i anslutning till det större) och gav Wedbergs "stel som en korkek" (från förra året) en helt ny innebörd.
 
Gjorde sitt första mästerskap men förhoppningsvis inte sitt sista. Helt klart en framtidsspelare!
 
Alexander Berg
 
Trots många år i Götaholm debuterade han i dessa sammanhang. Har haft skadeproblem och det var en hel del frågetecken för formen. Berg låg dock bra mellan mittfältet och anfallet och samlade bollar.
 
Gick in och markerade på Leffes på torsdagen, körde återhämtning under fredagen för att kunna kliva in i matchen på lördagen igen.
 
Tappade dock sin position totalt i slutet av matchen och gick in i den berömda väggen. Skulle troligtvis blivit utbytt tidigare.
 
Lär behöva lång rehab och återhämtning.
 
Ändå helt underbart att ha med denna killen och vi hoppas självklart att få se honom fler gånger.
 
Tobias Petersson
 
Lagets grinigaste kille höll sig hyfsat lugn även om vulkanen började mullra en del under frisbeegolfen. Det blev till slut dock en delad förstaplats med Groggen. Två jobbiga prestigeförluster mot det betydligt mer rutinerade lag Äldre.
 
Imponerade dock stort som kameraman under Götaholms-TV. Kunde tyvärr  inte riktigt leva upp till förra årets champagne-fotboll på Leffes.
 
En rutinerad gubbe som sällan gör en dålig match. Imponerade även med att beställa dubbla potioner från Pasta-vagnen.
 
Görgen "Groggen" Johansson
 
Truppen åldersman som ändå visade klass. Domare i volleybollmatchen, och helt klart godkänt trots vissa tveksamma domslut. Var som väntat ett toppnamn i golfen men fick till slut dela segern med Tobbe.
 
Gjorde en lysande första halvlek för lag Äldre under strandfotbollen, klev av i halvtid.
 
En underbart go gubbe som verkligen behövs för att hålla ihop laget.
 
Stod dock för en riktig tabbe under Rastas fotbollsquiz då han (och Freddan) klurade ut att Ryan Giggs debuterade för United 1980! Ett litet tankefel på cirka 10 år!
 
Daniel Wedberg
Lagets Balotelli och självklara mittpunkt. Levererade både det ena och det andra under hela tillställningen. Spelet stördes dock av en mystisk skada.
 
Blev den första gästen i Götaholms-TV och gav självklart en hel del intressanta svar. Stod för en riktigt bra insats under grillningen och visade oväntad talang.
 
Stod för helgens givna uttryck....yeeeeeeeeeees...
 
Tappade dock helt sin position i slutet och orkade inte alls jobba hem. Visade en hel del orutin och det hela slutade med ett solklart rött kort.
 
Kommer ändå alltid var självskriven i laget.
 
Oväntad djurvän.
 
Freddie Wedberg
 
Missade samlingen och anslöt till truppen senare. Detta gjorde att han missade både ett quiz och frisbeegolfen. Jobbiga förluster i volleyboll och strandfotboll. Efter fotbollsförlusten gick han rakt över till Danmark.
 
Toppade väl inte riktigt formen. Utbytt tidigt under fredagen och hade under lördagen flera klara målchanser utan att få in bollen.
 
Mattias Strömberg
 
Wedbergs lagkamrat från SG-97 var inte med i den ursprungliga truppen utan ringdes in på plats. Gjorde ett piggt inhopp och blev stod dessutom för en stabil intervju hos Götaholms-TV.
 
Visade senare på lördagskvällen att han är fruktansvärt målfarlig även att han är mittback!
 
Ett väldigt lyckat Halmstadsäventyr även denna gången...
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren har väl fortfarande semester men kommer att trappa upp bloggandet nästa vecka då 6A-lagen börjar köra igång igen.
 
Satsningen Götaholms-TV, som kommer att vara en förlängning av bloggen kommer förhoppningsvis att dyka upp snart. Det inspelade materialet behöver bara tittas över lite...
 
#6
 

Kroken, Öjersjö & UAFC

Nu kör vi de sista intervjuerna innan bloggen tar lite semester. Vi avslutar med Olskrokens Johan Hellenäs, Öjersjös Pierre Högberg och United Africas Tersoo Tyoer.
 
Krokens Johan "Såsen" Hellenäs!
 

Tjena Johan! Undrar om det går bra med en liten intervju till bloggen?

 

Tja, visst går det bra!

 

Olskrokens vår har ju varit lite upp och ner. Hur skulle du sammanfatta den?

 

Ja, stämmer att det varit upp och ner. Skälet till det är att vi har haft rätt stor spelaromsättning, detta kombinerat med att vi sällan tränar, har gjort att vi inte alltid är särskilt samspelta. Några riktigt bra matcher som mot Crotia och Västkusten och en del bottennapp som mot Öjersjö. Kan väl säga att Olskroken personifierar hela serien som är väldigt upp och ner. 

 

Du har ju varit lite skadad och missade avslutningen på vårsäsongen. Hur är det med foten?

 

Foten är det bra med. Värre med knät, skadade ledbandet och menisken i matchen mot Croatia. Men på väg tillbaka, kör stenhård rehab nu. Jävligt kul!
 

Förra året blev det tre mål under hela säsongen, nu är du redan uppe i nio! Vad hände där?

 

Specialträning med Söder. Nej, men när någon är borta får andra kliva fram. Nio strutar är väl ok men sett till alla chanser jag haft är det nog inget att skryta med. 

 

Du har ju mött en hel del backar under våren, vem har varit jobbigast att möta?

 

Nu har inte jag spelat mot alla lag så svårt att bedöma. Men mot Björndammen fick jag knappt några chanser, så jag får lyfta fram det mittbacksparet. 

 

Vem är Krokens mest underskattade spelare?

 

Mest underskattad? Ja, hade vart kul och lyfta fram någon ung talang men Kroken består bara av ett gäng gubbar. Därför väljer jag vår äldste; Reza Bahadori, 49 år ung. Grymt att han fortfarande hänger med och krossar oss "ungdomar" i alla fystävlingar. Respekt!
 

Vem är Krokens mest överskattade spelare?

 

Mest överskattad just nu är Söder, utan tvekan. Vår fixstjärna som varit skadad hur länge som helst, men snart snart kommer han tillbaka och överbevisar mig. Killen har kört stenhård rehab, lagt av med sponken och börjat springa maratotlopp. Så ni får passa er!
 

Har du någon drömanfallspartner om du skulle få välja helt fritt?

 

I 6A får det bli Toni Ceesay, min gamla lagpolare från Marieholm. Kul att det går bra för honom. Jag tror att vi hade passat bra ihop, jag står för finliret och han serverar mig bollar :-)

 

Du har ju ett av 6A:s skönaste smeknamn, nämligen "Såsen"! Hur fick du det?

 

Alltid kul med lite smeknamn, för lite sånt i fotbollen nu för tiden. Brukar ju uppstå rätt slumpmässigt, så även mitt. Fick det i Rannebergen då någon trodde jag hette Hellesås. Sen att det passade bra på mig gjorde att det blev vedertaget. En del dråpliga situationer kan ju uppstå då man bara använder smeknamnet och glömmer av personens riktiga namn. När jag bodde hemma kunde lagpolare ringa och när morsan svarade visste de inte vad de skulle säga, fick bli; Är såsen hemma?. Tur att man inte fick något värre smeknamn som en gammal lagpolare som kallades för runken.

 

Götaholmaren tackar för visat intresse och önskar lycka till i höst!

 

Hoppas du fick svar på frågorna. Bra jobb med bloggen, blir en extra krydda för serien.

Öjersjös Pierre Högberg (mitten) tog sig lite tid och snackade med Götaholmaren:

 

Pierre! Tjenare, skulle du kunna tänka dig att ställa upp på en liten bloggintervju?

 

Givetvis! Grilla mig.

 

ÖIF har varit lite svajiga iår, även om det inte varit lika illa som förra säsongen. Vad är det som inte riktigt stämt iår?

 

Kanske lite för mycket nytt på samma gång, mycket nya spelare, ny tränare och till en början nytt spelsystem ( efter ett par matcher så gick vi tillbaka till vår trygghet i 4-5-1 ). Men för att inte skylla på det så tror jag att det kan bero på att vi inte riktigt fungerat som ett lag varje match, vi har på pappret ett väldigt starkt lag men inte riktigt fått ihop de till 100%. På slutet av denna halvan av säsongen så har det känts mycket bättre så vi blir farliga framöver! :)

 

För egen del har det blivit tre mål framåt, förra året blev det fem! Är du på väg mot nytt personbästa i 6A?

 

Gula kort  ligan är den jag siktar på att vinna! Nej men tre mål till denna säsong borde jag mäkta med, det är en oerhörd prestige att komma tvåa i den interna skytteligan i ÖIF efter en ohotad Nisse skall du veta.

 

Du har spelat både back och mittfältare, vad trivs du bäst som?

 

Innermittfältare är en ny position för mig och det är väldigt kul att spela där och när man har Guti som idol så kan man inget annat än älska det! 

 

Hur skulle du sammanfatta din egen vårsäsong?

 

Jag missade två av dom tre första matcherna så början var lite hackig men när jag väl kom in i det så har det gått bra. Jag började säsongen som ytter men av lite olika skäl så har jag fått kliva in ett steg i mitten så det har varit lite ovant men väldigt kul. Tre mål, En ass och fyra gula på nio matcher får ses som helt okey ändå tycker jag, eller?

 

Vem har varit ÖIF:s viktigaste spelare under vårsäsongen?

 

Nisse (Mikael Nilsson) utan tvekan, utan honom så gör vi ju knappt några mål! Sen har våran målvakt (Alexander Wester) räddat oss ett gäng gånger.

 

Är det något 6A-lag som du är extra imponerad av?

 

Jag gillar Marieholm. Dom har en tydlig spelide som dom följer fullt ut och de spelar även rolig fotboll. Klart bästa laget i serien tycker jag!

 

Har du någon drömvärving till ÖIF från någon annan 6A-klubb?

 

Oscar Rose från Bokedalen är en personlig favorit. En stabil mittback och en riktig ledartyp som behövs där bak.

 

Vad måste ÖIF göra till hösten för att börja klättra uppåt i tabellen?

 

Fortsätta som vi slutade innan uppehållet. Vi måste agera som ett lag och ha den positiva lagandan som vi haft i slutet.

 

Götaholm hänger på Dancing Dingo, Lekstorp gillar Bryggeriet och Kroken sitter alltid på Halta Lottas. Vart någonstans är chansen störst att stöta på ÖIF:s lirare när det vankas en kall?

 

Park Lane, Ritz, Paddington. Vi sprider ut oss!

 

Vem plockar du med dig till en öde ö och varför? Jimmy Åsell, Mikael Kubic eller Marcus Halldin?

 

Halldin! Den grabben älskar Jeltzin och det skulle nog behövas på ett sådant ställe.

 

Tack för visat intresse och lycka till i höst!

 

Tack själv och lycka till framöver. Fortsätt med ditt grymma jobb med bloggen!

 

Till sist fick Götaholmaren tag i United Africas Tersoo Tyoer. Götaholmaren kör internationellt och kör intervjun på engelska:

 

What's up? Is it ok with an interview for the blogg (Götaholmaren) about the first part of the season and United Africa?

 

Ok, sure.

 

What's your background as a footballer before you joined UAFC?

 

Don't really have a big football background/profile before UAFC, but i have played football for like forever, its in the blood, was more concentrated on school and just played football whenever i could, but been the captain of United Africa for the past 2 years.
 

 

UAFC is once again a top team, what's your thoughts on UAFC:s first half of the season? And why is UAFC at the top once again?

 

UAFC once again a top team, we always are Rasta :-) det vet du! 
My thought on the first half, we all have done a great job the first half and we are going to only do better.
We are a great squad, most importantly a family, to us it's not just about meeting to train and playing matches, our chemistry is great, in and off the field, and we all have the same vision. We hang out alot of times and help each other in different ways too. 

 

Is there any new players joining UAFC during the summer break?

 

New players to UAFC, You can say that, we are always full of surprises ain't it. 

 

In your opinion, which player have been the most important one for UAFC this spring?

 

As we always say in UAFC: everyone is important, but if i was to choose i would say Charles a.k.a Chasosky (Charles Chibuike)!!! He is a great footballer plus a good brother.
 

Who is the best player in 6A?

 

Best player in 6A hmm... I would say ''ME'' Hahahahaha
 

Last year UAFC lost to Lekstorp twice, and now you lost in the last game before the summer break. Why is UAFC having problems with LIF?

 

Lekstorp Lekstorp Lekstorp, Said Lekstorp 3 times they just ran out of their luck. Seriously though, the first time we lost against them, I would say the team was going through a few internal problems, 2nd time was because we had just finished some summer international games and we had a few injuries, and new signings ''so we thought'' (tex Bosco), and due to this we had the best goal keeper in the serie ''Super Mario'' as we called him playing in the field instead. The last game against Lekstorp hmm. Guess luck just wasn't on our side.
So i wouldn't call Lekstorp a problem I would just say it's a luck thing.

 

Were will UAFC be in five years?

 

I would say somewhere at the top of the Swedish football league :-)

 

Thank you very much and good luck this fall!

 

Thank you and good luck to Götaholm and the rest of the 6A teams. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Så där ja! Nu tar Götaholmaren lite välbehövlig semester men det kanske dyker upp ett inlägg lite då och då innan höstsäsongen drar igång igen!

 

Ha en trevlig sommar!

 

#6


 


Mer, mer & mer

Götaholmaren öser på med de sista intervjuerna och då har faktiskt ALLA lag i 6A blivit representerade!
 
Idag blir det Croatia, Götaholm och Björndammen. Imorgon blir det Olskroken, Öjersjö och United Africa!
 
Alan Amin (till höger) snackade lite med Götaholmaren om vårsäsongen:
 
Hej Alan! Hoppas det går bra med en intervju till Götaholmaren?
 
Ja det går bra.. 
 
Hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i 6A och Croatia?
 
Jag spelade i Gunnilse IS från att jag var 7 år tills jag blev 16-17 år ungefär. La ner fotbollen helt och hållet innan mina gamla lagkamrater i Bosona Vllaznim och Joel övertala mig att börja spela fotboll igen. Har sedan 2010 spelat i Croatia Hajduk. 
 
Hur skulle du sammanfatta Croatias vårsäsong? Vad har varit bäst och vad har varit sämst?
 
Eftersom vi varit nära att gå upp i seriesystemet dem 2 senaste säsongerna (2a 2år i rad) var det många som inte hade orken och lusten att vara kvar mer. Detta gjorde att vi inte visste om vi skulle ha ett lag när säsongen drog igång. Börja lite trögt men när vi väl fick igång ett lag gick det ändå hyfsat bra. Det bästa har varit att vi ändå haft kul tillsammans trots allt som pågått i klubben, det är ändå det viktigaste anser jag i dem här lägre divisionerna.
 
Vilket 6A-lag har imponerat mest på dig under våren och varför?
 
Vi har alltid haft problem med Africa. Beror kanske på deras fysik men det är ett lag vi ofta har problem med och respekterar. Marieholm är också bra och det brukar ofta vara jämnt mellan oss.
 
Vilken spelare från något annat 6A-lag hade du gärna sett i Croatias tröja?
 
Hmm.. skulle nog bli Sanel Osmanovic från FC Roma. Duktig teknisk spelare som använder sin fart väldigt bra. Lika schysst på plan som utanför.
 
Om du hade fått välja: Tunnla Thomas Celec, trycka Henok Berhane så han käkar gräs, eller glidtackla Boris Lesic klockrent när han precis ska göra mål?
 
Haha! Eftersom Thomas Celec redan gått på några tunnlar från mig på träningarna får jag väl välja att glidtackla Boris klockrent precis innan han ska göra mål haha.
 
Tack för att du tog dig tid och lycka till i höst!
 
Tack detsamma!
 
Götaholmaren tänkte även att det var dags att snacka lite med sina "egna" spelare i Götaholm. Tobias Petersson ställde självklart upp!
 
Hallå där Tobbe! Hoppas det går bra med en liten intervju till bloggen?
 
Tjenare! Jodå en intervju ställer man ju alltid upp på!

Det har ju gått sådär för Götaholm iår. Vad är det för faktorer som gjort att Götaholm ligger på 10:e plats efter vårsäsongen?
 
Ja du, jag tycker ju personligen att vi har spelat bättre än en 10:e plats, framför allt mot "topplagen" har vi ju spelat riktigt bra men tyvärr förlorat med udda målet! Sen tappade vi ju viktiga spelare bara veckor innan seriestarten vilket gjorde att vi fick börja tänka om och spela annorlunda än det var tänkt så vi har inte spelat ihop oss riktigt kanske så det är la den största faktorn.

Du har ju flyttat upp i anfallet och stångas en hel del med 6A:s bästa backar. Vem är jobbigast att möta?
 
Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vem jag tycker är jobbigast att möta dels för att jag är så dålig på att veta vem jag möter, men mot Björndammen fick jag ju en "klassisk" punktmarkering och det är ju aldrig lätt
 
Götaholmaren kan meddela att spelaren som stod för den markeringen var Ivan de Melo.

Absolut inget ont om Götaholms nuvarande tränare men vem hade du sett som tränare för Götaholm om alla tränare i världen var tillgängliga?
 
Sir Alex Ferguson helt klart! Han har bevisat i många många år nu att hans fotbollstänk vinner titlar.
 
Vem är Götaholms mest underskattade spelare?
 
Helt klart Fredrik "Rycket" Airosto. :-)
 
Rykten säger att du kanske är Götaholms grinigaste spelare. Några kommentarer till det?
 
Absolut är jag grinigast en roll jag gärna tar på mig!!
 
Vad är det som måste hända till hösten för att Götaholm ska börja klättra uppåt i tabellen?
 
Vi måste göra mål på våra lägen, vi skapar fina lägen men vi missar alldeles för mycket sen måste vi höja vårat passningspel också.
 
Vem tar du med dig till en öde ö? Daniel Wedberg, Freddan Petersson eller Görgen "Groggen" Johansson?
 
Daniel "citatmaskinen" Wedberg så klart. Ordspråket säger ju att skratt förlänger livet så helt klart han
 
Götaholmaren tackar för att du tog dig tid!
 
Tack så mycket själv och fortsätt blogga på!
 
Björndammens burväktare Andreas "Andy" Jansson är näste man till rakning:
 

Tjena Andy! Undrar om det är ok med en liten intervju till Götaholmaren?

 

Tjo, yes det går bra med en intervju.

 

Det har ju sett mycket stabilare ut för Björndammen denna säsongen jämfört med förra. Hur förklarar du detta?

 

Ett skäl är att vi har ett ungt lag och de har haft ett år på sig nu att växa och de tar för sig mer nu än förra året. Sen har vi fått igång vår laganda igen då vi jobbar för varandra istället för att hänga med huvudena så fort det blir jobbigt. 

 

Som målvakt har du ju försökt stoppa 6A:s alla vassaste spelare. Vem är klurigast att möta?

 

Hmm vet inte riktigt namnen på alla spelare i serien så får istället säga att de tyngsta motståndet har varit Lekstorp då de trycker på med mycket folk och känns alltid småfarliga. 

 

Skönaste räddningen under vårsäsongen?

 

Där får jag nog välja friläget som Öjersjö fick när det stod 1-0 till oss då jag kännde att jag kom ut helt perfekt, sen nån minut efter det gjorde vi 2-0!

 

Götaholmaren kan meddela att det var ÖIF:s Mikael Nilsson som fick det friläget.

 

Vem har varit BBK:s viktigaste spelare under våren?

 

Vem som har varit viktigast är svårt att säga, Yaddi (Yadollah Navaian-Ghasemi) har varit väldigt vkitig sedan han kom tillbaks. Känns väldigt stabilt och tryggt att ha honom framför sig. Men sen är det olika spelare som gör viktiga saker från match till match tycker jag. Men jag får nog ändå säga Yaddi då han ger en trygghet till laget. 

 

Om du hade fått välja en egen fyrbacklinje från alla spelare i världen, hur hade den sett ut?

 

Av alla backar i hela världen hade jag nog valt Thiago Silva, Hummel, Evra och Lahm. 

 

 

BBK verkar ju full av sköna lirare, men vem är skönast egentligen och varför?

 

Hehe, ja det är bara att välja men jag får nog säga Christer "Flis" Pettersson. då han alltid är på bra humör och full av energi, säger vad han tycker och tänker oavsett hur bra eller konstigt det låter, och ger alltid 100 % i alla övningar eller matcher :-). 

Hoppas alla får en bra sommar nu så kör vi järnet i höst!

 

Tack så mycket och lycka till i höst!

 

Inga problem. Tack för en bra blogg!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Som sagt, vi kör de sista intervjuerna imon!

 

#6


Västkusten & Gårda

Vi kör vidare med lite sommarintervjuer och idag är det Västkustens ordförande och tränare Bell Fortes och Gårda BK:s försvarare Alexander Bergman som snackat med bloggen!
 
 
Vi börjar med Bell Fortes.
 
Tjena Bell. Hoppas det är ok med en intervju för bloggen?

 

Det är cool vi kör.

 

Det har ju varit en riktigt tung vår för Västkusten. Vad anser du har varit de bidragande faktorerna till att VBK tyvärr ligger sist i 6A?

 

Vi ligger där vi ligger för är för att det saknas engagemang helt enkelt. Vi har inte haft någon kontinuitet och har aldrig ställt upp men samma lag två matcher i rad, och det gör det svårt att bygga på något tyvärr. Och sen har vi inte haft någon riktig tränare denna säsongen då jag som ordförande fick hoppa in utan någon riktig erfarenhet förutom att jag brinner för sporten. Så det är en hel del som inte klaffat och därför ligger vi där vi ligger.

 

Trots den tunga våren, är det några spelare i VBK som du tycker förtjänar extra beröm?

 

En spelare som ska ha beröm är Pouyan Babr som vart en tongivande spelare som alltid gör en megainsats varje match och är sällan dålig. Säsongens lirare för oss så här långt ;-)

 

Hur ser det ut med spelare till hösten? Några nya på väg in eller några gamla som försvinner? Och vad hände egentligen med Delmoro?

 

Vi inga nyförvärv på väg in för tillfället men man vet aldrig vad som händer längre fram. Lämnar så har vi Salar som flyttar till Västerås tyvärr pga jobb. Delmoro tror jag sluta för han inte trivdes och kom aldrig in i gruppen riktigt.

 

Som tränare har du ju sett de flesta 6A-lagen från sidan, vilket lag har imponerat mest på dig?

 

Som lag måste säga Lekstorp, dom har inga riktiga lirare men dom är disciplinerade och varje spelare spelar efter sina resurser och gör det enkelt. Dom är ett väl fungerande kollektiv.

 

Vem är 6A:s bästa spelare?

 

Bästa spelare måste vara Marieholms Toni Ceesay! Han viktig både som målskytt och ledare på plan och en väldigt smart spelare.

 

Hur ska VBK lyckas hålla sig kvar i 6A?

 

Som jag prata om tidigare så måste allt klaffa, från ledningen ner till varje spelare som måste ta ansvar och göra vad som ska göras. För potential finns i truppen för att vända denna dåliga trenden och rädda säsongen. Och får vi till det och krigar och jag vet vi gjort vårt bästa när andra halvan är slut och ändå åker ut så är jag nöjd.

 

Du är ju ute mycket i svängen. Vad ska man absolut inte missa i sommar i Göteborg om man vill ha lite kul?

 

Vad man absolut inte får missa denna sommaren är min nya onsdagsklubb LOVE & RNB som har premiär 11/7 på Parken. Får inte missas!

 

Tack för att du tog dig tid!

 

Ha en trevlig sommar Rasta och lycka till!

------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Vi går vidare med Gårdas Alexander Bergman:

 

Herr Bergman (tvåa från vänster).

 

Gårda har varit ojämnare än en småländsk grusväg under våren, hur kommer det sig?

 

Att vi har varit så ojämna beror på många blandade faktorer . Spelare som har varit skadade och bortresta , speciellt gällande målvakterna då det har varit en hel del komplikationer på den fronten. Vårt största problem har väl annars varit att vi inte riktigt varit där 100% inställningsmässigt vilket är ett mysterium . När fokus har infunnit sig så har vi varit överlägsna och vice versa. Något som kommer vara annorlunda under den andra halvan vilket jag är helt övertygad om.

 

Som försvarare har du stött på en hel del av seriens offensiva spelare, vem har varit jobbigast att möta?

 

Utan att vara allt för arrogant så tycker jag helt ärligt att jag fått möta dom bästa spelarna på träning men annars så är det alltid tufft att möta Toni Ceesay och Africa har många duktiga killar.

 

Är det några spelare i Gårda som du tycker får för lite credd för deras insatser på planen?

 

Svårt att lyfta fram någon specifik men Sebastian Gokah.

 

Marcus Lindberg är ju Gårdas Marcelo men vem är du och varför?

 

Definitivt en blandning av Johan Djorou och Per Mertesacker.

 

Hur ser det ut inför hösten hos Gårda, några nya spelare in eller några som försvinner?

 

Vi har ju tappat ett par killar i Niklas Söderberg och Marcus Lindberg men halvskadade spelare kommer tillbaka i full fart och några riktigt bra nyförvärv ligger alltid nära .

 

Götaholm hänger ofta på Dancing Dingo, Lekstorp kör Bryggeriet och Kroken syns på Halta Lottas. Vart är största chansen att hitta Gårdas lirare när det ska drickas en kall?

 

Det är lite utspritt men vi hänger definitivt inte på Bryggeriet :-). Väldig fokus på fysiken så vi avstår oftast den kalla och tar en vatten istället .

 

Värt att tillägga också är att vi har en ny tränare i Rikard Johansson då Staffan avgått .

 

Tack så mycket för att du tog dig tid!

 

Hoppas att detta dög och lycka till i höst!

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Vi kör på några dagar till och försöker få in några intervjuer till!

 

#6


Full fart framåt!

Vi öser på med lite fler intervjuer innan det blir en liten bloggsemester. Dagens offer är Amir Huseinovic (FC Roma), Anthon Eriksson (Bokedalen) och Milad Mehrbeheshti (Marieholm).
 
Amir Huseinovic från FC Roma.
 
Hej Amir. Hoppas det är ok med en liten intervju för bloggen?
 
Hej Fredrik , javisst =)
 
FC Roma har nu spelat en halv säsong i 6A. Har det varit som du tänkt dig? Vilken är, enligt dig, den största skillnaden mellan 7:an och 6:an?
 
Det har varit ungefär som jag tänkt mig faktiskt, jag visste att vi hade en tunn trupp med många spelare som har spelat högre upp än dom flesta i den här serien, men att det skulle bli tufft att alla ska hålla ihop som lag, men nu efter halva säsongen tycker jag att det är starkt av oss att vara där uppe, trots mycket tjafs och onödiga avstängningar på vissa spelare!
 
Största skillnaden är självklart kvaliteten på spelarna och organisationen hos dom flesta lag i serien,  man märker att det är spelare som har spelat fotboll länge och vet vad dom gör på plan. I div7 fanns det vissa lag som spelar fotboll med jobbkompisar och spelar bara seriematcherna utan att träna så mycket på en säsong.
 
Hur ser det ut inför hösten med nya spelare? Är det några på väg in?
 
Inför hösten tror jag vi har på gång in  2-3 spelare, vi behöver verkligen några nya spelare och jag hoppas att dessa killar börjar med oss till hösten! 
 
Är det några särskilda lag eller spelare i andra 6A-lag som imponerat extra mycket på dig?
 
För mig har United Africa imponerat mest med sitt fina spel otrolig starka och snabba, men dom saknar en målskytt tycker jag. Sen har Marieholms anfallare Jimmy-Cannon Nwadinkpa också imponerat, stor, stark och otrolig snabb!
 
Vem anser du ha varit Romas viktigaste spelare under den här våren?
 
Romas bästa och viktigaste och kanske seriens vassaste ytter är så klart Sanel Osmanovic, det kan man inte undvika! Viktigaste spelare för oss.
 
Var befinner sig FC Roma om fem år?
 
Roma befiner sig förhoppningsvis i division 4 om 5 år! 
 
Tack så mycket för att du tog dig tid!
 
Tack för bloggen och fortsätt så Rasta! =)

Önskar alla en underbar sommar, och vi ses till hösten
Bokedalens ordförande och lagledare Anthon Eriksson.
 
Tjena Anthon! Hoppas det går bra med en intervju för bloggen?
 
Tja Rasta! Här har du mina svar:
 
Nedflyttade från femman och för tillfället på nedflyttningsplats till sjuan! Hur har detta kunnat hända?
 
Ja, säg det du. Det har varit en strulig vår med en avhoppande tränare, svårt att få ihop lag, bristande inställning osv. Vi har inte ens varit i närheten av att ha kunnat lira med samma lag två matcher i rad, vilket givetvis varit tungt. Och tyvärr har vi haft noll självförtroende ända sedan Öjersjöderbyt, vår första förlust,  där allt gick emot oss.
 
Vad är det som BIF måste ändra på till hösten för att kunna kriga sig kvar i finrummet?
 
Kapaciteten finns och får vi bara ihop truppen till hösten tror jag att vi kommer upp på säker mark, men det är viktigt med en bra höststart. Inställningen, att jobba för varandra och visa hjärta för föreningen måste ALLA göra i detta skede. Det hoppas jag blir verklighet för vi har kapaciteten att slå alla lag, hur banalt det än må låta i dagens läge. Vi hoppas inom ett par veckor kunna knyta till oss en permanent tränarlösning för hösten, det tror jag är bärande för Bifs framtid.
 
Trots en dålig vår, vem har varit BIF:s viktigaste spelare?
 
Många av gubbarna underpresterat, det ska sägas, men vi har flera nyckelspelare som måste kliva fram i höst. Mittlåset Karlsson-Rose är önskvärt att kunna spela varje match, exempelvis. Men sett till våren måste jag säga att Patrick Allen varit oumbärlig på mittfältet.
 
Du får välja en spelare från en annan 6A-förening, vem vill du ha i BIF till hösten?
 
Oj, den var svår. En stark och stor anfallare som kan hålla bollen och vinna nickdueller. Så måste jag välja av det jag sett, så skulle ju Toni Ceesay från Marieholm vara väldigt välkommen om han vill komma till estadio de Jonsered.
 
Som ordförande har du ju sett BIF:s flesta matcher i vår. Vilket lag har imponerat mest?
 
Som lag, Lekstorp. Tveklöst. Tycker vår insats mot dom inte alls var särskilt pjåkig, ändå promenerade dom hem 5-0. Ett starkt, klassiskt svenskt homogent lag.
 
Du bloggar ju lite vid sidan om, dock inte om fotboll. Är det inte dags för en Bokedalaren?
 
Haha, den frågan har jag fått förut men nej. En Bokedalare vore skoj, men vi har ju redan en förträfflig bloggare i 6A så varför skulle jag överväga det? Dessutom är jag inte hälften så påläst som du är, Rasta.
 
Tack för att du tog dig tid och lycka till i höst!
 
Tack och lycka till själv! Förhoppningsvis kommer ni känna flåset i nacken i kampen om att hänga kvar.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
Vi avslutar med Marieholms Milad Mehrbeheshti:
 

Hej Milad. Hoppas det är ok med en liten intervju till bloggen?

 

Hejsan Fredrik, självklart går det bra.

 

Marieholm känns mer stabila i år än tidigare år. Har du någon förklaring till detta?

 

Jag anser att vår tränare Sana är en stor faktor till varför vi är mer stabiliserade i år. Han har kommit in med en helt ny ställning till laget och ändrat flera saker från i fjol, bland annat att han inte prioriterar någon efter sin "status" eller skicklighet. Utan den som tränar spelar, så har det inte varit innan. Sedan har vi ju fått en hel del nya spelare också som förstärkt enormt som t.ex. Leo (Leandro Pinto).

 

Som yttermittfältare har du mött en hel del ytterbackar och yttermittfältare i de andra 6A-lagen, vem har varit svårast att ta sig förbi?

 

Ja man får möta en hel del ytterbackar som yttermittfältare. Den jobbigaste var nog Croatias Henok (Berhane). Sedan var ju du nere mycket och hjälpte din ytterback när jag mötte er så du är mitt svar inom parantes haha :)                        

 

Vet du om det är på gång några nya spelare till Marieholm inför hösten?

 

Jag har inte hört så mycket om rykten, men ett rykte om en spelare jag hört lite om är att lärde angereds och vår gamla tränare Daniel pereira kanske ska joina oss men som spelare den här gången. Men jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det ryktet.

 

Vem anser du ha varit Marieholm viktigaste spelare under våren?

 

Hmm, väldigt svår fråga. Varför det går så bra för oss just nu är ju för att vi spelar så mycket mer som ett lag nu. Så jag måste säga Jimmy Canons snabbhet, Blerim Hotis spel intelligens och Toni Ceesays inställning och kaptenserfarenheter.

 

Det har varit en del skosnack i vår. Hur många Marieholmspelare lirar egentligen i gamla IFK-skor?

 

Haha ja hörde det om skorna. Jag har 3 par skor från Tobias Sana, Daniel ceesay som även är bror till Tobias Sana har ett par från Sana också sen har carrrar mahdi och Jonny stinson skor från Daniel sobralense sen vet jag inte om Tobias andra bror Toni ceesay har några från Tobias eller inte.

 

Götaholmaren tycker självklart att fler 6A-lag borde ha en blogg. Vem i Marieholm hade levererat den bästa bloggen?

 

Den i Marieholm dom hade passat bäst som bloggare är nog Chiaco Aslani, han pratat mycket och är som en andra tränare i laget och är en rolig kille som gillar att skriva också så mitt svar blir Chiaco Aslani.

 

Tack för att du tog dig tid och lycka till i höst!

 

Tack själv för att du ville ställa frågorna till mig jag gör gärna om det igen ha det gott :)

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nu blir det ett semester-AW och sedan dyker det kanske upp lite fler intervjuer under helgen eller tisigt nästa vecka!

 

#6

 

What's up - Lekstorp!

Götaholmaren tog sig ett litet snack två LIF-profiler: tränare Stefan Dahlström och mittbacken Johan Hedström!
 
Vi börjar med herr Dahlström:
 
Götaholmaren får börja med att gratulera till serieledningen i "halvtid"! Varför leder Lekstorp serien?
 
Tack Rasta. Lekstorp leder serien delvis för att jag tror ganska säkert att vi har den bredaste truppen och tur det då vi verkligeni har haft behov av att använda alla spelare. En bra målvakt är förstås också väldigt viktigt.
 
Ibland så gnälls det lite om att LIF spelar väldigt defensivt och tråkigt och bara gör mål på fasta situationer. Vad har du för kommentar till den kritiken?

Tycker det är en orättvis kritik, vi har gjort otroligt många vackra spelmål dessutom med massor av olika spelare och det kan vara en styrka att inte vara beroende av en speciell målskytt.
 
Vilket av de andra 6A-lagen har imponerat mest på dig under våren?

Jag måste säga att jag är imponerad av lagen i 6A i stort. Tycker att de flesta lagen håller förvånande god kvalite. Sen är ju Gårda ett mysterium, Öjersjö blir jag heller inte klok på.
 
Är det någon särskild spelare i de egna leden som du känner har gjort sig förtjänt av extra beröm under våren?

Det är väldigt många som har gjort sig förtjänta av massa beröm  under våren men extra får jag nog ge till våran old man Niclas Eliasson som visat fina takter i anfallet i år. Tyvärr skadade han sig ju mot Götaholm men han läker förhoppningsvis ihop under sommaren.
 
Niklas Drott blev precis klar innan sommaren. Hur bra är han och vilken spelartyp är han?

Niklas Drott var min och kollegan Ingos önskespelare till säsongen och bättre sent än aldrig. Han är en klasspelare med löpstyrka och fint målsinne.
 
Rykten har nått bloggen om att flera duktiga spelare är på väg in till hösten. Vill du kommentera något angående detta?

Vi hoppas kunna presentera ett par nyförvärv inom kort.
 
Götaholmaren tackar för visat intresse och önskar dig en skön sommar!

Trevlig sommar och jag faller in i ledet och tackar för en bra blogg!
 
Vi går vidare med backklippan Johan Hedström!
 
Tjena Johan. Hoppas det är ok med en officiell intervju för en gångs skull?

Självklart! Jag tar gärna mina "five minutes of fame" här ;)
 
Får börja med att gratulera till serieledningen. Vad är det för faktorer som gjort att LIF levt upp till förväntningarna under våren och toppar serien?
 
Tack så mycket! Jag måste ju såklart säga defensiven och att det är hela laget från anfallare till målvakt som ingår där med vår låga uppställning. Vi har ju dock gjort massa mål också så det mesta har funkat bra.
 
Som stabil mittback hos LIF har du mött de flesta anfallarna i 6A. Vem har varit jobbigast att möta?
 
Svår fråga faktiskt, jag säger Martin Delmoro från västkusten, med hans rutin så var han riktigt jobbig att möta. Lesic från Croatia får jag nämna också tills han inte orkade springa mera ;)
 
Vem anser du har varit LIF:s viktigaste spelare under våren?
 
Min säkra utpost bakom mig! Emil Syrén är utan tvekan den bästa målvakten jag spelat med på alla vis, han snackar otroligt mycket och bra hela matcherna och är en stomme för laget anser jag.
 
Din gamle kompis Niklas Drott är tillbaka i den gröna tröjan, vad kan detta betyda för LIF under hösten?
 
Det kan bli hur bra som helst nu när vi haft/har skador på våra ordinarie spetsspelare, Drott själv är inte riktigt 100% men jag får vara snäll att varna 6As backar för honom ändå.
 
Rykten om att flera nya spelare är på väg in surrar på nätet. Några kommentarer?
 
Det finns lite flugor i luften men inget som är klart vad jag vet men det lär bli några överraskningar tillslut :)
 
Till sist, en trevalsfråga:
A) Springa ifatt Niklas Drott och glidtackla honom perfekt
B) Vinna en nickduell med Emil Syrén och göra mål
C) Tunnla Marcus Johansson
 
Tunnla Mackan alla dagar i veckan även om jag vet att jag åker på en glidtackling bakifrån om han hinner ifatt mig!

Tack för att du tog dig tid och ha en trevlig sommar!
 
Tack själv och tack för att du tar dig tid med bloggen, du gör ett riktigt fint jobb!
 
-------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren kommer att dyka upp med fler intervjuer snart!
 
#6

6A - Vårsäsongen 2012

En väldigt händelserik vårsäsong är slut och hösten kommer med säkerhet att bli minst lika spännande! Götaholmaren sammarfattar våren!
 
Hypade från Ystad till Haparanda, på mer eller mindre seriösa bloggar, bland gubbar och tanter, inför 6A-säsongen 2012. Ni kan grejen, storvinster under försäsongen och final i Östra Cupen och så vidare.
 
När säsongen väl drog igång visade Gråbos stolthet att det inte bara var snack. Fem raka segrar, massa mål framåt och bombsäkert defensivt. Många trodde kanske att LIF skulle springa iväg med serien redan från start.
 
Dock blev det lite grus i det gröna maskineriet. Efter fem raka vinster blev det tre oavgjorda, en vinst och även en förlust (0-2 mot Gårda BK) på de fem följande matcherna. Möjligen blir ju 0-0 matchen mot ÖIF till en vinst. LIF var fortfarande med i toppen men både United Africa och Marieholm håll jämnt tempo.
 
Exakt vad dippen berodde på är svårt att säga. Det blev en hel del turbulens efter den avbrutna matchen mot FC Roma som kanske påverkade. Dessutom fick LIF som alla andra lag hantera skador, avstängningar och bortresta spelare.
 
LIF avslutade dock våren med två 1-0 vinster. Först mot Götaholm och sedan i toppmötet mot United Africa. Laget leder nu serien i halvtid även om UAFC har en match mindre spelad och kan via en vinst kliva om.
 
Det som imponerar mest med LIF är utan tvekan deras defensiv. 6 insläppta mål på 12 matcher är fruktansvärt imponerade. Emil Syrén har hållt nollan i sju matcher (då räknas inte 3-0 mot FC Roma). Självklart ger en sådan stabil defensiv en trygghet ute på planen och även om motståndarna har mycket bollinnehav så vet LIF-spelarna att det ska mycket till om de ska släppa in mål.
 
Det ska inte heller glömmas att LIF även gjort tredje mest mål framåt (31). Dock har väl laget saknat en riktig stormålskytt. Mittfältaren Marcus Johansson och den rutinerade anfallaren Niclas Eliasson har båda gjort 5 mål var. Möjligen kan hemvändaren Niklas Drott bidra med en hel del mål till hösten?
 
HÖSTTIPS: Inget snack om att LIF kommer återfinnas i toppen när serien är slutspelad. Om det blir som etta återstår dock att se. Den breda truppen hjälper alltid när serien går mot sitt slut och LIF brukar vara bra på hösten.
 
Att Marieholm kan ösa in mål framåt är vida känt och det var väl ingen som tvivlade på att det även skulle vara så denna säsong. Tvivlet låg som vanligt i om laget kunde lösa det defensiva och hitta jämnheten i resultaten, något som saknades förra säsongen. Då kunde kanonmatcher blandas med tveksamma insatser.
 
Nye tränaren Tigijani Sana verkar dock ha löst detta problem bra. Bästa laget framåt med imponerande 45 mål men lika imponerande är att laget bara släppt in 18 bollar. Bara UAFC och LIF är bättre. Detta trots att det ännu en gång är problem med målvaktsposten.
 
Våren började lite trevande även om det blev premiärvinst mot United Africa. Förluster mot LIF och Olskroken gjorde Marieholm till ett mittenlag i inledningen. De fem sista matcherna blev det dock fyra vinster och en liten revansch mot LIF (2-2). Detta gjorde att laget parkerar på en andraplats inför sommaruppehållet.
 
Trots en tidig skada på Fidan Hyseni har det alltså blivit en massa mål framåt. Som vanligt är det kaptenen Toni Ceesay som står för de flesta (12) men även Jimmy-Cannon Nwadinkpa (9) och nye Leandro Pinto (6) har bidragit.
 
HÖSTTIPS: Kan MBoIK hålla tempo med LIF och UAFC? Kan bara Marieholm behålla sitt fokus kan det bli en rolig höst.
 
Inför säsongen kändes inte UAFC så heta, inte många träningsmatcher och ofta mot lite sämre motstånd. Dessutom lämnade några av de tongivande spelarna. Känslan var att UAFC årgång 2012 var lite svagare än årgång 2011. Den känslan skulle dock visa sig vara tämligen felaktig.
 
Visst inleddes och avslutades våren med förluster (1-2 mot MBoIK och 0-1 mot LIF) men mellan dessa blev det 8 vinster och 1 oavgjord. Sannolikt det lag som haft störst bollinnehav av alla 6A-lagen och ofta var det detta som la grunden för de flesta vinsterna. Kombinationen av bra passningsspel och spelare som kan utmana och göra sin gubbe funkar väldigt bra i 6:an. Även väldigt jobbiga spelare att möta fysiskt.
 
Framåt har de en hel del spelare som gjort mål. Calvin Okafor ligger på fem mål och både nye Charles Chibuike och Gilbert Mensah har gjort sex mål.
 
UAFC har även för tillfället en match mindre spelad än LIF och MBoIK och kan alltså gå förbi dessa lag vid vinst.
 
HÖSTTIPS: Kommer fortsätta att vinna i höst och det kommer bli en riktig fight i toppen. UAFC börjar hösten mot Marieholm och avslutar mot Lekstorp!
 
6A verkar få vänja sig att nykomlingarna från 7A inte tänker bli några stryklag. Förra året var både FC Bosona och United Africa i toppen och iår har FC Roma imponerat. Det är alltid lika svårt att veta vart nykomlingarna står, särskilt då 7A känns väldigt spretig och ojämn. Att Roma skulle vara tekniskt duktiga var känt men hur de skulle stå upp mot de lite mer fysiska lagen i 6A visste ingen riktigt innan säsongen.
 
Det visade sig att Romas tekniska och snabba spelare skulle klara sig riktigt bra i 6A. Flera fina storvinster (7-3 mot VBK och 7-0 mot Bokedalen) och andra fina resultat (1-1 mot UAFC och 3-1 mot Croatia) följdes upp av lite förluster här och där. Det som funkade riktigt bra i 7:an funkade stundtals i 6:an men jämnheten för att tillhöra den absoluta toppen saknades. Dock har laget bra slagläge inför hösten och ligger bakom topptrion och smyger.
 
Romas offensiv och ofta tidiga höga press har vunnit många matcher och den som personifierar detta bäst är kanske deras unga snabba ytter Sanel Osmanovic (8 mål).
 
Tyvärr har det inte bara varit positivt för FC Roma. Matchen mot Lekstorp urartade på slutet med slagsmål och matchen fick avbrytas. Duktige Noah Widmark lämnade även laget i samband med detta. Förbundet gav sedan segern till LIF (som ledde med 3-2 när matchen bröts).
 
HÖSTTIPSRoma är i 6A för att stanna och kan mycket väl försvara sin fjärdeplats under hösten. Denna säsongen kommer det dock inte räcka hela vägen till den absoluta toppen.
 
Det har varit en väldigt turbulent vårsäsong för Croatia. Massa vändor under försäsongen med spelarflykt och rykten om nedläggning ena dagen och en massa nyförvärv den andra. När säsongen väl drog igång så började det med en förlust mot blivande strykgänget Bokedalen (deras enda vinst under våren). I den matchen hade Croatia knappt avbytare och tränaren Dragan Prorokovic spelade själv från start.
 
Känslan efter den matchen var att det skulle gå käpprätt åt varmare ställen för Croatia. På något vis löste dock klubben detta och laget började vinna. Även om det fortfarande var en väldigt tunn trupp så levererade de som spelade. Särskilt den offensiva dunder-duon Boris Lesic och Alexander Nylin. Det blev tre vinster mot Öjersjö, Gårda och Götaholm på fyra matcher och plötsligt var krislaget ett lag för övre halvan. Croatia tog även fina segrar mot Marieholm och Västkusten och spelade 1-1 mot Lekstorp i en jämn match på Gamlestadsvallen.
 
Precis när Croatia verkade ha hittat spelet kom en 1-9 förlust mot Olskroken! Exakt vad som hände där är fortfarande oklart. Visst saknades några tongivande spelare men inte tillräckligt många att förklara denna totala genomklappning. En liten svacka kom efter detta med förluster mot både Björndammen och FC Roma innan vårsäsongen avslutades med en vinst mot Bokedalen.
 
Den tunna truppen har väl gjort sig påmind under våren och resultaten har ofta speglat vilka spelare som dykt upp till match. När alla dock dyker upp så har Croatia ett riktigt bra lag. Förutom Nylin och Lesic finns det ju även klasspelare som Henok Berhane och Alan Amin. I slutet dök även Fitim Feka upp från nedlagda Kurdistan och hjälpte till med målskyttet.
 
HÖSTTIPS: Rykten om att fler gamla Kurdistanspelare är på gång men även rykten om att Alexander Nylin kanske inte spelar till hösten. För ojämna för att slåss i toppen men för bra för att rasa för långt ner.
 
 
2011 var Björndammen i högsta grad inblandad i streckstriden men redan under försäsongen 2012 märktes det att något var på gång. Det var inte bara nygamle Anton Linde (tillbaka efter en sväng i BK Häcken), som öste in mål, utan även ett stabilare spel överlag.
 
När väl serien började så blev det vinst direkt i derbyt mot Öjersjö. Inget skönspel men en stabil defensiv och sylvassa kontringar. BBK har blandat en del i sina resultat och hade en tung period när alla tre topplagen stod för motståndet (LIF, UAFC, MBoIK). Då blev det tre raka förluster och 3-17 i målskillnad. Detta visade väl att BBK inte riktigt var redo för toppen ännu. Avslutningen av våren var dock imponerande och laget förblev obesegrade de fem sista matcherna med bland annat vinster både mot FC Roma och Croatia.
 
Offensivt har Linde (6 mål) fått hjälp av både Rasmus Lihnell (5 mål) och Navid Parsa (3 mål) och lite oväntat tränaren César de Melo (3 mål).
 
Laget har hittat en stabil matchtaktik där alla är beredda att jobba för varandra och defensiven med kapten Tobias Widberg i spetsen har fungerat bra.
 
HÖSTTIPS: BBK har förvandlats från ett bottengäng till ett stabilt mittengäng som motståndarna har lärt sig att se upp med. Hösten kommer att ge både vinster och förluster och det lär nog bli en mittenplacering även när serien är slut.
 
 
Försäsongen var lysande och det var storseger efter storseger och rapporterna var att Gårda verkligen skulle bli något att räkna med. Alexander Nylin (som körde hela försäsongen med Gårda) stannande ändå till slut i Croatia och lagets stora målskytt Simon La Verghetta var avstängd seriens första månad. Om detta var anledningen till den knackiga vårsäsongen vet inte Götaholmaren men Gårda visade upp ett fruktansvärt ojämt spel. Under våren tog Gårda bara poäng i två matcher i rad EN enda gång. Poängen i premiären mot Kroken följdes upp av en vinst mot Björndammen. Efter det så vann Gårda varannan match och förlorade varannan. Då blir det inga topplaceringar. Gårda krossade Bokedalen med 5-0 för att i nästa omgång förlora mot Öjersjö med 1-4 för att i omgången efter köra över Götaholm med 6-0! Det största beviset för Gårdas ojämnhet var när nästan exakt samma startelva slog Lekstorp med 2-0 bara för att förlora i omgången efter mot Marieholm med 0-6!
 
Laget vimlar av duktiga fotbollsspelare (något Götaholm fick erfara), förutom målspottaren La Verghetta (11 mål) finns det klasspelare i kaptenen Sebastian Gokah, backen Viktor Rydberg och mittfältaren Niklas Söderberg.
 
Av någon anledning kan Gårda inte få ihop det i mer än en match i taget.
 
HÖSTTIPS: Götaholmaren vågar knappt tippa. Kan bli en kanonhöst med klättring, eller en ångestfylld avslutning med ras. Bloggen hänvisar till att spå i kaffesump eller dra lott...
 
 
Ännu ett lag som hade en bra försäsong men som inte fått spelet att stämma. Den stabila stommen med bland annat Pierre Högberg, Mikael Nilsson, Mikael Kubic, Jimmy Åsell och Marcus Halldin blandades med nya intressanta spelare som Henrik Krook och Saim Duman. Ändå var det något som inte riktigt klickade, kanske för mycket nytt, kanske inte rätt spelare på rätt plats? Götaholmaren kan bara spekulera.
 
ÖIF körde lite som Gårda och blandade resultat. Laget var lite på gång efter två raka segrar mot Bokedalen och Gårda men efter det så blev det fyra raka matcher utan seger (även om det blev 0-0 borta mot Lekstorp).
 
ÖIF avslutade dock starkt med två vinster. Lagets anfallsstjärna Mikael Nilsson avslutade med att göra fyra mål mot Olskroken.
 
HÖSTTIPS: Truppen har potential för en klättring under hösten men då måste ojämnheten bort. Götaholmaren tror dock att ÖIF kan ta ett par kliv uppåt innan serien är slut!
 
 
Götaholmaren tippade att Kroken skulle vara inblandade i bottenstriden inför säsongen (mest pga av den dåliga försäsongen) men riktigt så illa har det inte varit. Skyttekungen Jonas "Söder" Söderström har varit skadad hela våren och bara gjort något kort inhopp. Mål har det dock blivit ändå och dessa har kommit från Johan "Såsen" Hellenäs (9 mål) och "fel" Väster-nyförvärv Marcus Andreasson (8 mål). Den stora nyheten inför säsongen var ju annars värvningen av Martin Hernefors från just Väster men Hernefors har varit skadad en hel del och inte alls haft den inverkan som många trodde. Istället har det alltså varit Andreasson (som värvades lite under radarn, eller mer att Götaholmaren missade det) som imponerat. Defensivt har Anders Hellenäs och Peter Gustafsson hållt ihop försvaret.
 
Kroken har tagit en ganska jämn ström av poäng under hösten med toppar i storvinsterna mot Västkusten (7-2) och Croatia (9-1). Mot topplagen har Kroken dock varit numret för litet och det har medfört förluster och en del mål i baken. Även om där finns en fin 2-1 seger över Marieholm.
 
Våren avslutades med en märklig match mot Öjersjö där Kroken stundtals spelade strålande i den första halvleken men när matchen var slut hade det blivit förlust med 1-5!
 
Krokens grundproblem är väl att laget tränar minst av alla 6A-lag och när det väl tränas så är det ofta inte särskilt hårt (har bloggen fått för sig) eller särskilt många spelare (trots 35 spelade i truppen). Detta har väl märkts under våren då det ibland har varit lite jobbigt att få ihop lag och även att laget tröttnat i vissa matcher.
 
Känslan är att Olskroken för tillfället är ganska nöjda med att vara ett mittenlag i 6A och har kanske inga ambitioner att börja klättra i seriesytemet. Med detta sagt vill självklart laget ändå vinna alla sina matcher.
 
HÖSTTIPS: Laget har tillräckligt med klasslirare och slitvargar för att behålla sin status som mittengäng och de kommer ha kul när de gör det.
 
Götaholm var inställda på en ganska jobbig säsong även om förhoppningarna självklart fanns att det inte skulle bli så. Nästan hela den defensiva uppställningen från året innan var borta, en målvakt (Markus Manninen) och nästan en ordinarie backlinje (Martin Ljungdahl, Mattias Iljin, Magnus Augustsson) hade lämnat. Lägg där till en knäskada på försvararen Felix Milkovic (möjligen tillbaka i höst). Försäsongen stördes av spelare som lämnade och mycket av fokusen låg på annat än just fotbollen.
 
Götaholm löste iallafall premiären mot Västkusten och fick en välbehövlig positiv start på serien. Detta följdes upp av en poäng mot Olskroken. Fina vinster (mot både Öjersjö och Bokedalen) varavdes med tunga förluster (mot Croatia, Björndammen och framförallt Gårda).
 
Trots bra spel mot topptrion blev det inga poäng i de matcherna och plötsligt hade Götaholm inte vunnit på fyra matcher och höll på att bli indragna i bottenträsket. En ångestfylld och svängig holmgång i sista vårmatchen gav iallafall tre poäng mot Västkusten och gav Götaholm lite andrum inför hösten.
 
Götaholms problem under våren har varit ojämnhet under själva matcherna. Stundtals väldigt fint spel som skapat bra målchanser. Problemet där har varit att chanserna alltför sällan omvandlats till mål. I samma matcher har Götaholm stundtals tappat spelet helt, slarvat med passningar och fuskat i defensiven. Problemet där har varit att då har motståndarna fått enkla mål. Enkel matematik säger att då vinner man inga fotbollsmatcher.
 
Möjligen har Götaholms unga (till större delen iallafall) trupp saknat rutinen och ofta har det hängts med huvudena efter insläppta mål eller så har allt för mycket energi lagts på domslut.
 
Götaholm har haft 16-årige Rabih El Mir som mittback under större delen av våren och han har löst det väldigt bra trots sin unga ålder, även om orutinen lyst igenom stundtals. Annars är det Filip Boidache som dominerat i backlinjen med sina vältajmade brytningar och kloka spel.
 
Målskyttet har som sagt varit ett av Götaholms svagare kort denna vårsäsong. Efter Bokedalen har Götaholm gjort minst mål. Tobias Petersson har klivit upp som forward och Abdi Bashir har de senaste matcherna haft en offensiv ytterroll. Båda har svarat för fem mål.
 
Studerande spanjoren Pedro Matrí gav Götaholm en bollskicklig mittfältare som kompletterade spelmotorn Shafie Nurani bra. Tyvärr återvände Pedro till Barcelona innan sommaren. Götaholm fick dock tag i ett bra nyförvärv i Per Darolf från IK Virgo. En rutinerad ytterback som gav lite välbehövlig rutin med sitt lugna spel.
 
HÖSTTIPS: Målet är ju självklart att ta sig långt ifrån nedflyttningsstrecket och klättra uppåt. I den unga truppen finns det mycket talang och kan Götaholm bara behålla sina spelare kan åren framöver bli roliga.
 
Efter en stabil försäsong trodde Götaholmaren att nedflyttade Bokedalen skulle kunna blanda sig i toppstriden. Tyvärr för BIF var detta antagande väldigt långt från sanningen och inte mycket stämde för klubben under våren.
 
Det började dock med en vinst i premiären men efter det så tog det stopp. Viktiga bröderna Nilsson (Niklas och Johan "Post") missade många matcher på grund av skador. Väldigt ofta verkade det svårt att få ihop spelare. En period med väldigt många skador och bortresta spelare gjorde att klubbens ordförande Anthon Eriksson fick hoppa in i målet. Laget gick poänglösa i sju raka matcher men tog sedan poäng i två raka (två oavgjorda matcher) för att sedan avsluta säsongen med två raka förluster (0-4 och 0-7). Tränaren Jens Ottosson lämnade även laget och Johan "Post" Nilsson tog över.
 
Målskyttet har varit ett riktigt stort problem och BIF har bara gjort 8 mål och gått mållösa av planen i hela 8 matcher. Dessutom har laget släppt in 48 mål. Tillsammans med Västkusten är det mest i serien och ett snitt på fyra mål i röven per match.
 
På pappret har Bokedalen en helt ok trupp med många bra spelare. Förutom bröderna Nilsson är mittlåset med Oscar Rose och Fredrik Karlsson jobbiga att möta. Målvakten Nicklas Jungevad har storspelat i flera matcher. Tobias Johansson brukar göra mycket mål men har missat en hel del matcher. Mittfältaren Patrick Allen är väldigt nyttig för laget men även han har varit borta. Matcher vinns ju som bekant på planen och inte på pappret.
 
Av olika anledningar har dessa spelare dock sällan spelat tillsammans denna våren och truppen känns väldigt tunn. 6A är så pass jämn att lag inte har råd att sakna sina tongivande spelare match efter match.
 
HÖSTTIPS: Sommaruppehållet kom väldigt lägligt för BIF som nu får chansen att omgruppera sig och försöka lista ut hur de ska hålla sig kvar. Götaholmaren tror dock att det kommer bli riktigt svårt.
 
Götaholmaren hade tippat Västkusten som en möjlig bottenkandidat men att det skulle gå så här illa trodde väl ingen.
 
Det började med en 0-3 förlust mot Götaholm i en match där Västkusten skapade en hel del utan att göra mål. Detta följdes upp av en knapp 0-1 förlust mot blivande topplaget United Africa.
 
Förlusterna fortsatte sedan att trilla in. Ibland var det målmässigt jämnt men ibland rann det iväg (2-7 mot Olskroken, 3-7 mot FC Roma, 2-6 mot Croatia). Första vinsten kom i mitten av vårsäsongen då bottenkollegan Bokedalen besegrades i en måstematch. Vändningen kom dock inte och VBK avslutade med tre raka förluster, även om det blev med uddamålet både mot Gårda och Götaholm.
 
Framåt har laget gjort en del mål (21 stycken). Edmond Shala och Omid Larizadeh har båda gjort tre mål var. Problemet är ju att laget släppt in 48 mål (lika många som Bokedalen) vilket ger jobbiga fyra mål per match.
 
De många individuellt skickliga VBK-spelarna har inte lyckats få ihop det som ett lag. Med Shala och Erik Lukacs framåt har VBK en bra offensiv och Aamir Fouad och Mohamad "Moe" Krayem ger bra understöd på mitten. Tyvärr har försvaret läckt och det har väl varit en del olika målvakter som vaktat kassen.
 
Ska man läsa mellan raderna lite så har kanske inte träningsnärvaron varit den bästa heller. Dessutom lämnade nyförvärvet Martin Delmoro laget efter bara några matcher.
 
HÖSTTIPS: Blir väldigt svårt för VBK att lösa detta. Matcher måste börja vinnas, samtidigt som lagen över inte får ta många poäng. I en serie där alla slår alla blir det riktigt svårt. Lutar åt 7:an igen för VBK.
 
Känslan redan på försäsongen var väl att Kurdistan var på gränsen att lägga ner. Laget hade tagit sig upp via en andraplats i 7A men detta var en serie med bara 6 lag (efter att 5 lag dragit sig ur!). Sanningen var helt enkelt så att KIK inte var rustade för spela i 6A. Laget hann med fyra matcher och tog faktiskt en poäng mot FC Roma i premiären. Sen blev det förluster mot Croatia (2-4), Bokedalen (0-5) och Öjersjö (2-5).
 
Möjligen ledde förlusterna till dåligt med folk på träning eller så ledde dåligt med folk på träning till förlusterna. Hur som helst så kastade KIK in handuken, plockade ner skylten, hälsade på prästen och tackade för sig.
 
Ska ett lag dra sig ur så är det självklart bättre ju tidigare de gör det men det är ju självklart alltid surt. Serien började med 13 lag så ett lag vilade varje omgång. Med 12 lag så blir det två lag som vilar varje omgång, vilket är väldigt störande och ger en tabell som ständigt är i otakt. Hade det varit 12 lag från början hade det självklart varit jämna omgångar men det var ju omöjligt att göra om alla omgånger när serien redan dragit igång.
 
6A fick iallafall upp ögonen för några av spelarna i KIK och Fitim Feka har redan dykt upp hos Croatia. Bli inte förvånade om fler gamla Kurdistanspelare dyker upp i 6A efter sommaren.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Eftersom matchen mellan Lekstorp och FC Roma avbröts och sedan fastställdes till 3-0 till LIF så försvinner målskyttarna från den matchen. Visst hade det gått att behålla LIF:s målskyttar då laget ändå gjorde just tre mål men det känns mer korrekt att inte har några målskyttar eftersom det blev en vinst tilldömd av förbundet. Götaholmaren gjorde ett litet räknefel när det gällde Fitim Feka, som lämnade nerlagda Kurdistan för Croatia. Först fick han med sig sina två mål som han gjorde för Kurdistan men eftersom alla deras matcher ströks och alla andra spelare fick sina mål mot Kurdistan borttagna så borde ju även Feka bli av med sina Kurdistan-mål. Hade Kurdistan varit kvar och han lämnat hade målen självklart följt med. Siffran inom parentes är antal straffmål gjorda av spelaren.
 
SKYTTELIGAN EFTER VÅRSÄSONGEN
 
12 MÅL
 
Toni Ceesay (Marieholm)

11 MÅL
 
Simon La Verghetta (Gårda)
 
9 MÅL

Johan Hellenäs (Olskroken) (1)
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)

8 MÅL

Marcus Andreasson (Olskroken) (2)
Sanel Osmanovic (FC Roma)
Mikael Nilsson (Öjersjö)

7 MÅL

Boris Lesic (Croatia) (1)
Alexander Nylin (Croatia)

6 MÅL

Anton Linde (Björndammen)
Sebastian Fernberg (Gårda) (2)
Charles Chibuike (United Africa) (2)
Gilbert Mensah (United Africa)
Leandro Pinto (Marieholm)

5 MÅL

Marcus Johansson (Lekstorp)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Calvin Okafor (United Africa)
Tobias Petersson (Götaholm)
Abdi Bashir (Götaholm) (1)

4 MÅL
Fitim Feka (Croatia)
Sebastian Fransson (Lekstorp)
Jasmin Saric (FC Roma)
Carl Antti (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm)
Marcus Halldin (Öjersjö) (1)

3 MÅL
César de Melo (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Adnan Dedic (FC Roma)
Haris Dedic (FC Roma)
Ibro Mujkic (FC Roma)
Emir Huseinovic (FC Roma)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Sebastian Gokah (Gårda)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Antonio Godino (Mariehholm)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)
Edmond Shala (Västkusten) (1)
Peter Gustafsson (Olskroken) (1)
Pierre Högberg (Öjersjö)

2 MÅL

Tobias Johansson (Bokedalen)
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Alan Amin (Croatia) (1)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Emran Osmanovic (FC Roma)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Blerim Ferati (Marieholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Ousman Sonko (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Johan Wede (Olskroken)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Mohamad Krayem (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)
Pouyan Babr (Västkusten)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)

1 MÅL

Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Marcus Lihnell (Björndammen)
Tobias Widberg (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen)
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Johan "Post" Nilsson (Bokedalen) (1)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Fredrik Karlsson (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
David Celerie (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Anjam Abdullah Rasool (FC Roma)
Esad Mujkic (FC Roma)
Zijad Huseinovic (FC Roma)
Christopher Bratt (Gårda)
Mawuli Gokah (Gårda)
Niklas Söderberg (Gårda)
Sanan Gaziyez (Götaholm)
Nicolas Wolf (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Nicklas Berglind (Lekstorp)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Fredrik Nodin (Lekstorp)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Emir Alic (Marieholm)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Andy Erheriene (United Africa)
Benard Adu (United Africa)
Adilson Lima (Västkusten)
Erik Lukacs (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
Anton Petersson (Öjersjö)
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren ska försöka få ut lite intervjufrågor om vårsäsongen till lite spelare och ledare i 6A innan bloggen tar semester!
 
#6

Krampaktig trepoängare...

 
Efter tre spelmässigt bra matcher mot topp-tre lagen men utan poäng blev det tvärtom i gårdagens match mot Västkusten. En slarvig och ofokuserad match av Götaholm men när domare Lars Brandin blåste av tillställningen var det hemmalaget som fick med sig tre sköna poäng.
 
Götaholm ställde upp med följande spelare till vårsäsongens sista kamp:
 
Aleks
JK-Rabih-Filip-Per
Nico
Rasta(C)-Shafie-Freddie-Abdi
Tobbe
 
Bänken:
Shahram
Hassan
Ali
Koffe
 
Västkusten fick börja matchen med gamle götaholmaren Jonas Karlén i målet i vänta på att Mauricio Ponce skulle dyka upp. Kanske påverkade detta Götaholms dåliga start då laget spelade väldigt stressigt och slog bort en massa passningar. Tanken var väl att försöka trycka på och hitta avslut på Västkustens tillfällige burväktare, men istället blev det slarviga passningar och försök till alldeles för avgörande passningar.
 
I defensiven blev det även ganska snurrigt och Götaholm hade problem att sortera ut sina markeringar och Edmond Shala och Erik Lukacs ställde till besvär för Götaholms backlinje. Västkusten brukar spela mycket via sitt mittfält men nu blev det istället mycket långbollar från deras backlinje. Möjligen en medveten taktik eller möjligen var det så att Götaholm låg bra i sina positioner och stängde VBK:s passningsalernativ. De långa VBK-bollarna mot Shala och Lucacs ställde dock till det för Götaholm även om det också blåstes väldigt många offsider.
 
VBK skapar väl inga kalaschanser men en massa halvlägen, distansskott, hörnor och några frisparkar i bra lägen. Götaholm höjde sig lite efter den darriga starten och hittade till slut lite spel. När Götaholm väl kunde vinna boll och ställa om så blev det ofta farligt. Götaholm började även skapa chanser. Abdi bryter in i planen och kan vända spel på Rasta som lägger in bollen framför mål där Filip är ytterst nära att göra mål. Några hörnor blir även farliga, den bästa hörnchansen fick Nico när bollen landade hos honom framför mål men skottet gick över. Abdi hittade Rasta ännu en gång på kanten och bollen går tillbaka in mot mål där Abdi nickar. Ponce gör en bra räddning men returen går till Freddie som skjuter från snäv vinkel men på något sätt hinner Ponce dit igen och gör en kalasräddning. Vissa menade att bollen var inne men domare Brandin friar.
 
Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka och Lukacs har ett bra volleyförsök efter ett inlägg. Det slarvas dock en hel del från båda lagen. Precis när lagen går och väntar på halvtidsvilan kan Götaholm göra 1-0. JK slår en lång boll mot Abdi men Ponce hinner före och glider ut för att ta bollen. Han har den för ett ögonblick men tappar den sedan och Abdi, som fortsatt springa, kan sno åt sig bollen och rulla in den i öppet mål. En bjudning som Götaholm tackar för.
 
1-0 i halvtid och det kändes väl även som Götaholm hade lite bättre ork. Målet var en bjudning men Götaholm skapade ju en hel del chanser som borde varit mål istället.
 
I den andra halvleken är det dock VBK som börjar bäst och sätter press på Götaholm direkt. Götaholm är inte alls på tårna utan får mest slå ifrån sig. Det dröjer inte heller länge innan kvitteringen kommer. Shala, som gång på gång skapade lägen, hamnade i en duell med Rabih inne i Götaholms straffområde. Shala är före på bollen nere vid kortlinjen och går omkull med Rabih i ryggen. Domaren pekar på straffpunkten. Shala tar den själv och gör inget misstag, 1-1.
 
Det skulle bli en målrik andra halvlek och det dröjde inte länge förrän, det för stunden hetare VBK, skulle ta ledningen. Götaholm har hörna men VBK löser det och kan ställa om. Bollen hamnar hos Shala på mitten och han undviker en tackling från Rabih och sätter fart mot Götaholms mål. Per hinner ikapp lagom när Shala kommer in i straffområdet men kan inte hindra honom från att rulla in bollen förbi Aleks.
 
Riktigt tungt läge för Götaholm som plötsligt ligger under med 1-2. Det hinner dock bara gå två minuter innan Götaholm kvitterar. Abdi får bollen i djupet och bryter in mot mål. Hans skott räddas men returen går rakt ut och där kommer Shafie och han kan trycka upp bollen i nättaket till 2-2 och göra sitt första mål för säsongen.
 
Matchbilden jämnar nu ut sig och spelet böljar fram och tillbaka igen. Shafie har mycket boll på mitten och gör det bra. Hassan har kommit in och får en del att jobba med. Tobbe är även pigg och han blir fälld precis utanför straffområdet. Frisparken tar Tobbe själv och den går över muren men är ganska lös och går dessutom rakt på Västkustens målvakt. Han har dock ingen bra dag utan lyckas fumla in bollen i mål och plötsligt är det Götaholm som leder matchen med kvarten kvar!
 
Götaholm backar hem lite för att försvara ledningen samtidigt som VBK flyttar upp spelare för att trycka på. Med fem minuter kvar så får VBK en frispark ute på sin vänsterkant efter att domaren ansett att Koffe gick lite för hårt in i en duell. Bollen skruvas in mot mål av Jean Garrido Ortiz och det är full trafik framför mål och det knuffas en hel del från många håll. Ingen rör dock bollen som går in i bortre krysset och det är lika ännu en gång!
 
Götaholm skulle dock få sista ordet. Det blir lite press mot VBK:s mål och Ali har kommit in och jobbar till sig en halvchans. Shahram har ett skott över i bra läge. Götaholm får en hörna som Per slår, den landar hos en fri Hassan som skjuter bollen mot mål. Pouyan Babr står på mållinjen och sträcker ut armen och stoppar bollen. Domaren står bra placerad och pekar på straffpunkten. Babr hade ett gult sen innan och VBK fick se sin lagkapten bli utvisad.
 
Abdi tar hand om straffen och kan lägga in bollen och Götaholm leder matchen för tredje gången!
 
Denna gång blir det ingen kvittering även om VBK får en sista chans med en frispark som lyfts in mot mål. Aleks boxar dock undan bollen och Götaholm tar en efterlängtad trepoängare!
 
Fotboll är märklig ibland, efter tre bra matcher utan poäng blev det till slut tre poäng, men i en tämligen dåligt utförd match av Götaholm.
 
För att använda en klyscha så har väl Götaholm haft lite stople ut under denna vårsäsong där motståndarna fått lätta mål samtidigt som Götaholm missat många chanser framåt. I den här matchen var det stolpe in och det var Götaholm som fick lätta mål. Över en hel säsong brukar sådant jämna ut sig. Självklart riktigt tungt för Västkusten som verkar ha en sån där säsong när ingenting fungerar.
 
Götaholm kunde gå på sommarledighet med lite mer poängutrymme ner till lagen under strecket. Västkusten måste ha en otrolig höst om laget ska spela i 6A 2013.
 
 
Det var ett riktigt toppmöte på Bergsjövallen när United Africa och Lekstorp drabbade samman. UAFC har bara trampat på under våren och LIF har hittat formen igen efter en liten dipp med en förlust och lite oavgjorda.
 
Den första halvleken blev mållös och det var LIF som började lite piggare men ganska snabbt så ändrades matchbilden till den av Götaholmaren gissade. Nämligen ett bollförande UAFC mot ett tight spelande och disciplinerat Lekstorp. Det stora bollinnehavet för UAFC ledde också till den del chanser men antagligen stod Emil Syrén ivägen eller så slarvades de bort.
 
Direkt i den andra halvleken tar dock LIF ledningen. Efter en omställning och fint passningsspel hittar nyförvärvet Niklas Drott fram till Robert Söderberg som kan göra mål!
 
Drott själv hade lite senare en chans att öka på till 2-0 men så blev inte fallet.
 
Matchbilden går sedan tillbaka ett UAFC med stort bollinnehav mot ett kämpande LIF. LIF tröttnar ordentligt sista tio minuterna men närmare än en lobb precis över ribban kommer inte UAFC.
 
Tredje raka vinsten över UAFC för LIF och nu blir det semester som serieledare.
 
LIF:s korta matchrapport, HÄR.
 
Matchvinnaren Söderberg.
 
Debatten om tråkiga LIF dyker som vanligt upp efter en sådan här match men Götaholmaren anser fortfarande att fotboll går ut på att vinna matcher i första hand, HUR matcherna vinns kommer i andra hand.
 
LIF har en medveten taktik att spela ett lågt försvarsspel och uppenbarligen gör de det riktigt bra. Serieledning i "halvtid" och bara 6 insläppta mål på 12 matcher är imponerande. Stort bollinnehav i sig självt vinner ju inga matcher, det handlar ju om vad laget gör när man har bollen.
 
Det finns som sagt olika sätt att vinna en serie på. Sen kan ju självklart underhållningsvärdet ifrågasättas men personligen så tar jag tre poäng och spelar tråkigt än noll poäng och spelar roligt alla dagar i veckan. Självklart är kombinationen underhållande OCH framgångsrikt det optimala. Sedan handlar det ju självklart om spelarmaterial och att få ut maximalt av truppen. Något som tränarduon Ingemar Holm och Stefan Dahlström lyckats väldigt bra med. Nog om detta nu...
 
LIF fick även lite hjälp i toppen då det framkommit att Pierre Högberg inte skulle fått vara med när Öjersjö spelade 0-0 på Lekstorpsvallen. Högberg stod på tre gula inför matchen och skulle varit avstängd. Eftersom Högberg fick ett av sina tre gula kort i ÖIF:s match mot Kurdistan tolkade ÖIF detta som att varningen försvann då Kurdistan drog sig ur serien. Det verkar dock som den tolkningen var felaktig och ÖIF riskerar nu alltså att förlora matchen med 0-3. Allt är dock inte helt klart då det verkar som ÖIF tänker överklaga.
 
Så möjligen kan LIF få två poäng till i toppen.
 
Inte så mycket att säga om denna matchen. Roma var flera nummer större än Bokedalen och målen trillade in i en strid ström. Både Sanel Osmanovic och Jasmin Saric blev tvåmålsskyttar.
 
Roma har klarat halva sin debutsäsong i 6A med bravur och parkerar på en fjärdeplats. Götaholmaren hade Bokedalen som ett möjligt topplag men laget kommer att få kämpa med näbbar och klor för att lösa kontraktet till hösten.
 
BIF:s matchrapport HÄR.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
6A tar sommarledigt men bloggen kör på lite till. I veckan kommer vårsäsongen att sammanfattas och skytteligan ska uppdateras. Tanken är även att köra lite intervjuer med både spelare och ledare om hur den första halvan har varit.
 
Så vänta lite med att stänga ner era datorer för sommaren...
 
#6

RSS 2.0