Inför veckans matcher...Antagligen har inte de gula korten kommit med i förbundets matchrapport eller så var det en väldigt snäll match. I övrigt rapporteras det från matchen att det var väldigt mycket bollinnehav för United Africa mot ett ganska uddlöst Kroken...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det det gäller de två incidenterna som diskuterats flitigt (Lindbergs röda kort och den avbrytna matchen mellan BBK-UAFC) är det väl bara att vänta och se vad som händer.

När det gäller de olika åsikterna kring Lekstorp-Gårda får man helt enkelt respektera de olika synsätten på matchen...

---------------------------------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER OMGÅNG 8

11 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

10 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (1)

9 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (1)

6 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm) (3)
Abdi Bashir (Götaholm)

5 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Johan Jidegren (Björndammen)
Calvin Okafor (United Africa)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (3)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)
Fitim Aliu (Croatia)
Omid Larizadeh (Gårda)

---------------------------------------------------------------------------

Inför omgång 9 är det en hel del spelare som inte får vara med och spela. Enligt Götaholmarens noteringar rör det sig om dessa spelare:

3 GULA KORT

Mohamad Krayem (Västkusten)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Ousman Sonko (Elisedal)
Sean Grebovic (FC Bosona)
Simon La Verghetta (Gårda)

RÖDA KORT

Marcus Lindberg (Gårda)
Marcus Johansson (Lekstorp)

---------------------------------------------------------------------------

Omgång 9 ser ut så här:

ONSDAG 1/6

GÅRDA BK - VÄSTKUSTENS BK
(Överåsvallen 19.30)

Gårda har en vinst och en oavgjord på de två senaste och har till slut börjat ta lite poäng. Får dock klara sig utan duktige La Verghetta och Lindberg efter holmgången mot Lekstorp. Svårt att veta hur laget reagerar efter en sådan match. Västkusten tog en riktigt fin skalp mot FC Bosona i förra omgången efter två raka förluster, livsviktigt om man vill hänga med i toppen. Saknar Mohamad Krayem pga av 3 gula kort.

TIPS: Svårtippat men Gårda känns inte helt i balans och kommer att sakna La Verghettas snabbhet. VBK får tipset men det känns väldigt öppet.

TORSDAG 2/6

ÖJERSJÖ IF - GÖTAHOLM BK
(Öjersjö IP 13.00)

Öjersjö tog en pinne i senaste matchen mot Kroken och spelade enligt rapporter stundtals riktigt bra. Kanske det fina spelet från försäsongen är tillbaka? Får tillbaka målfarlige Kubic efter avstängning. Släpper dock en hel del mål bakåt, 16 på de tre senaste. Götaholm får tillbaka Felix Milkovic (jobbar sent varannan vecka) och den fruktansvärt långe dansken är skadefri (?!!). Dessutom är Mange Augustsson i stan och det ryktas att han kommer vara med. Saknas dock en del spelare: Robin Larsen är skadad, Filip har varit sjuk i veckan och Natti är fortfarande borta. Dessutom är den väldigt gamle Jonas Edvardsson på resande fot och missar två matcher. Kommer helt klart att bli en hård kamp. Öjersjö vill självklart lämna botten och Götaholm vill upp i topp igen...

OLSKROKENS IF - LEKSTORPS IF (Överåsvallen 13.15)

Söder fortsätter att smiska in mål men hela Kroken verkade slitna mot United Africa. Får dock tillbaka viktiga gubbar till denna matchen. Lekstorp ledde tre gånger mot Gårda men fick bara en pinne, dessutom får man klara sig utan utvisade Marcus Johansson (som även har producerat framåt i år) och Daniel Lübbe (tre gula).

TIPS: Väldigt öppen match, det får bli ett kryss.

FREDAG 3/6 

FC BOSONA - ELISEDAL IS (Bläsebovallen 19.30)

På pappret en enkel hemmaseger men topplaget Croatia hade stora problem med EIS i förra omgången. Elisedal har fått in lite nytt blod och kämpar alltid. FCB föll oväntat med hela 3-0 mot VBK i förra omgången och är säkert väldigt revanschsugna. De får dock klara sig utan spelande tränaren Sean Grebovic. Om FCB spelar som de är kapabla till och har tålamod ska det inte vara några problem.

TIPS: Förlusten senast ruskade om FCB lite och detta får Elisedal sota för. Bosonavinst.

LÖRDAG 4/6

CROATIA GÖTEBORG - BJÖRNDAMMENS BK (Gamlestadsvallen 13.00)

Det verkade som Croatia bara ställde ut skorna mot Elisedal och det straffade sig nästan, troligtvis har man lärt sig av det misstaget. Björndammen är dock luriga och hade duktiga United Africa på gaffeln (2-2 och straff) då domaren avbröt matchen. Svårt dock att veta hur laget reagerar efter det. Croatia är självklart favoriter men Götaholmaren skrällvarnar lite här...

TIPS: Croatia tar det i en hård match...

UNITED AFRICA FC - MARIEHOLM BoIK (Bläsebovallen 13.15)

Riktigt toppmöte och en spännande match. Marieholm är tunga att möta och UAFC:s backlinje och duktige Akotun i målet lär får jobba. Å andra sidan har UAFC ett par riktigt snabba och duktiga killar framåt som lär ställa till det för Marieholms försvar. Känns även som det mycket möjligt kan bli en hel del heta känslor och hårda tag...

TIPS: Tror på delad pott.

----------------------------------------------------------------------------------

#6


Helgens händelser...

Igår vann United Africa över Olskroken med 2-0 i den uppskjutna matchen från omgång 3. Det finns inte så mycket information om matchen då varken förbundet eller Kroken har någon matchrapport. Det sägs dock att UAFC:s mål kom ganska sent och att United Africas målvakt, Solomon Kunle Akotun, ännu en gång var riktigt vass. Kroken saknade en hel del tongivande spelare, bland annat Johan "Såsen" Hellenäs och Patrik Bengtsson.

United Africa ligger ju dock fortfarande efter med en match då deras match mot Björndammen (i fredags) avbröts. De kommentarer som dykt upp på bloggen här (och på Björndammens hemsida) är att BBK fick straff vid ställningen 2-2 (i 89:e minuten) och att domare då kände sig hotad av en eller flera United Africa-spelare och därför beslutade att avbryta matchen. Han ska även, enligt uppgifter, ha gett BBK segern med 3-0 efter matchen avbröts. Götaholmaren frågar sig dock om en domare kan göra så direkt efter en match?

Förbundet har inget resultat från matchen.

Självklart kan man inte komma undan med att hota domaren (om det nu stämmer) och det enda rätta måste ju vara att BBK tilldöms segern.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Det hettade ju även till i matchen mellan Lekstorp och Gårda (3-3) med en massa kort i olika färger och straffar till höger och vänster. Särskilt det röda kortet på Gårdas Marcus Lindberg som resulterade i att Lekstorp fick straff (som blev mål och betydde 3-2 till Lekstorp).

Detta har kommenterats både här på denna blogg och på Gårdas "klotterplank" (där det varit en hel del hårda ord). Klicka HÄR.

Enligt de första rapporterna fick Lindberg målchansutvisning (alltså rött direkt) och sedan ska han ha mottat ett slag mot domaren!

Gårdas Simon La Verghetta kommenterade här på bloggen sin syn på matchen:

Ja det var en match med mycket känslor mycket tack vare Domaren som jag inte finner ord att beskriva, jag har aldrig stött på en sån usel domare i hela mitt liv.. 2 st straffar fick gårda emot sig, varav ena straffen så axlas en boll bort och domaren dömer straff andra straffen så lägger sig lekstorp spelaren ner utan beröring och domaren dömer straff. Gårda spelaren blir då förstås väldigt arg eftersom han inte ens rört spelaren som går i marken. Han e på väg mot domaren och vill prata med han, inget slag mottades hahaha den som skrivit det måste ha hallucinerat eller nåt.

Gårda fick även 6 gula kort (möjligen nått mer) därav flera kort delades ut för enkla lugna frågor som: "Hur kan det bli inkast till dom när vi skjuter bollen på motståndaren och den går ut?"

Jag vet att det är div.6 men det är ändå skamligt att det existerar sådana här domare som förstör matchen TOTALT.

Götaholmaren börjar med att tacka herr La Verghetta för att han inte gömmer sig bakom en anonym signatur (som tyvärr många gör) utan står för det han tycker...

Götaholmaren hade senare turen att stöta på Gårdas Alexander Bergman ute på stan på lördagskvällen (eller rättare sagt natten). Inte oväntat var det på Dancing Dingo och självklart kom Lekstorpsmatchen på tal. Om inte minnet sviker (vilket det mycket möjligt kan göra i just detta fall) så förklarade Bergman utvisningen så här: Lindberg fick inte rött direkt utan orsakade "bara" straffen, efter avblåsningen ska dock en annan Gårdaspelare sagt några väl valda ord (bland annat ett könsord) och domare trodde att detta kom från Lindberg och gav honom rött. Herr Lindberg ska då blivit så förbannad (eftersom han var oskyldig) att han försökt ta det röda kortet från domaren! Det var väl detta som uppfattades som att han slog mot domaren.

Det bästa vore väl att Lindberg själv vände sig till Götaholmaren och redde ut det hela...

Det pratades även med Alexander Bergman om ett möjligt nyförvärv från Ytterby och en möjlig skada på La Verghetta. Alltid trevligt att träffa 6A-folk ute på stan ;-).

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag på Kviberg 6 och det var väl en hyfsad träning. Tyvärr kom det dåliga nyheter angående Robin Larsens skada, ledbandet i knäet är skadat och resten av vårsäsongen är körd. Riktigt tråkigt.

Götaholm verkar även fått tillbaka en ny-gammal spelare. Shahram Mansouri verkar så gott som klar för klubben igen efter en sväng i Kozara. MIttfältaren körde även en sväng med Götaholm under försäsongen.

I morgon tittar vi till veckans matcher...

#6    

Det var som fan...

Verkar som det var en hel del heta känslor i gårdagens matcher.

Enligt rapporter (eller rättare sagt kommentarer till förra inlägget) verkar det som matchen mellan Björndammen och United Africa spelades. Den spelades dock inte klart då domaren valde att avbryta matchen i 89:e minuten då han kände sig hotad av en United Africa-spelare. Ställningen var då 2-2 och Björndammen hade precis fått straff.

Götaholmaren kan inte bekräfta detta utan uppgifterna kommer från en anonym kommentar här på bloggen. Enligt en annan kommentar tilldömde domaren Björndammen som segrare med 3-0 efter matchens slut. Förbundet har inget resultat ännu.

Götaholmaren får återkomma i detta ärende...

----------------------------------------------------------------------

Verkar även som det gått hett till på Lekstorpsvallen. Gårdas Marcus Lindberg fick rött direkt (målchansutvisning) med efterföljande straff för LIF (som Götaholmaren gissade igår).

Det har nu dykt upp en kommentar här på bloggen att Lindberg efter utvisningen mottade ett slag mot domaren! Om detta stämmer lär det dröja ett tag innan han beträder en fotbollsplan igen...

----------------------------------------------------------------------

6A - Göteborgs hetaste serie!

#6
 

Mer om omgång 8...Sex mål, två straffar, två tvåmålsskyttar, två röda kort och nio gula! Det blev en väldigt händelserik match på Lekstorpsvallen då gästande Gårda och hemmalaget Lekstorp fick varsin pinne.

Gårda kom till matchen med positiva tongångar efter sin storseger (7-4) över Öjersjö. Lekstorp däremot kom med två jobbiga uddamålsförluster i bagaget. Hos Lekstorp gick nyförvärvet Kim Granqvist in direkt mellan stolparna och enligt matchrapporten var Marcus Pätsi med från start.

Sebastian Fransson slog in en straff i mål redan efter sju minuter. Möjligen orsakad av Oscar Arnesson i Gårda då han fick gult kort minuten före. Omid Larizadeh kvitterade dock för Gårda och 1-1 stod sig halvleken ut. En halvlek där domare Magnusson delade ut inte mindre än sex gula kort.

Andra halvlek rivstartade med ett Lekstorpsmål av Marcus Johansson. Repliken från Gårda kom dock redan åtta minuter senare då Mawuli Gokah kvitterade.

Sista halvan av andra halvlek blir väldigt händelserik. Gårdas Marcus Lindberg får rött kort direkt i minut 66. Götaholmaren gissar på en målchansutvisning (som det numera så vackert heter) i straffområdet då Sebastian Fransson slår in ännu en straff minuten efter och ger Lekstorp ledningen igen.

Lite senare får även LIF en man utvisad och det är ingen högoddsare ;-). Marcus Johansson vill upp i toppen i busligan igen och tar sitt andra gula i matchminut 71 och får lämna planen. Bara fyra minuter senare gör Larizadeh sitt andra mål för Gårda och fastställer slutreslutatet.

Båda lagen hade nog gärna tagit en trea här. LIF för att få kontakt uppåt och Gårda för att få lite avstånd neråt.

Båda lagen lär dock få möblera om en hel del till omgång 9. Förutom de spelare som fick rött kort fick både Lübbe (LIF) och Gårdas La Verghetta sina tredje gula kort för säsongen och missar alltså nästa match.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen - United Africa skulle ha spelats också men inget resultat finns på förbundets sida men enligt Everysports hemsida är matchen uppskjuten. Förbannat, säger Götaholmaren som såg fram emot att alla lagen skulle ha lika många matcher spelade efter denna helgen (UAFC-OIF spelas ju söndag).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har även dykt upp en matchrapport från Olskrokens match mot Öjersjö (3-3) på Krokens hemsida.

Enligt rapporten var Kroken piggast i början av matchen men sedan tog ÖIF över spelet. ÖIF #17 (Sean Suguitan Mian enligt matchrapporten) oroade Krokens försvar med sina dribblingar och skapade chanser. Precis när det verkade som ÖIF skulle göra mål var det istället Kroken som tog ledningen. En lång boll till Jonas "Söder" Söderström som tar sig förbi två försvarare och kan rulla in bollen!

Kroken höjer sig lite nu men slarvar en hel del med passningsspelet. 1-0 till Kroken i halvtid och precis i början av andra kan OIF även göra 2-0, även denna gång är det Söder som ligger bakom målet. Denna gång är det en frispark utanför straffområdet som sitter nere vid stolproten. Istället för att höja sig sjunker Kroken istället ner och blir nervösa. ÖIF rullar boll och kan både reducera (Bojovic) och kvittera (nickmål av Halldin på en hörna). Öjersjö fortsätter att föra spelet med det är Kroken som kan ta ledningen igen. En frispark på mittplan slås mot mål och Öjersjös målvakt kommer ut men Jonas Hansson hinner före och skarvar in 3-2!

De sista minuterna trycker ÖIF på och har bland annat en boll i ribban.

Det i stort sett sista som händer i matchen är att Öjersjö får en frispark som slås snabbt till en fri Marcus Halldin som kan slå in kvitteringen.

Kroken var inte nöjda med spelet och sett över hela matchen var väl ett lika resultat rättvist men det är självklart tungt att släppa in ett mål precis i slutet. Vanligtvis "snälla" Kroken fick en hel del kort och får klara sig utan nyttige mittfältaren Patrik Bengtsson och duktige Johan "Såsen" Hellenäs i söndagens match mot United Africa.
Nu har det dykt upp lite mer rapporter (från båda lagen) om onsdagens match mellan Västkusten och FC Bosona. Känslan innan match var ju att Bosona var riktigt på gång (fyra raka vinster) och att VBK tappat lite efter den fina inledningen (förluster i de två senaste). Logik har dock visat sig ganska bortkastat när det gäller 6A i år då alla verkar slå alla...

Båda lagen saknade lite folk, Babr var avstängd i VBK och FCB saknade bland annat Motovac och Dautovic och Darmin Muslimovic kom först i slutet av första halvlek. Verkar även som Betim Bajrami är avstängd, men det kan inte ha hänt i 6A-spel. Tror dock att han fick ett rött (möjligen grov utvisning) i b-lagsmatchen mot Götaholm.

När matchen väl drar igång är det ju två lag som gillar att hålla bollen inom laget och hitta spel via mitten. Det var dock Västkusten som lyckades bäst med detta. VBK kan sätta ganska hög press på Bosona som inte alls verkar på tårna. 1-0 till VBK kommer också, efter en boll in bakom Bosonas backlinje, genom Mohammad Shirviehpour. Verkar som domaren bytt plats på VBK två första målskyttar i rapporten.

VBK fortsätter att kontrollera mittfältet och därmed även matchbilden. Med en kvart kvar av halvleken kommer också 2-0 efter ett fint anfall. Bollen spelas runt tills kaptenen Aamir Fouad kan dribbla sin spelare och hitta Jean Garrido med en djupledsboll som resulterar i mål.

FC Bosona skapar några ströchanser i första halvleken. Den bästa får kapten Tin Vukusic på en hörna men hans nick går över.

I andra halvlek jämnar FCB ut spelet något och flyttar upp med folk för att sätta lite högre press på Västkusten. VBK står dock emot och kan även skapa lite egna chanser. Bosonas bästa chans att komma tillbaka in i matchen är en dubbelchans efter en hörna där bollen först rensas undan på mållinjen för att sedan skjutas i utsidan av stolpen.

När FCB trycker på framåt blir det självklart ytor bakåt och VBK kan ställa om göra 3-0. Nyförvärvet Peter Bowles tunnlar ett par gubbar nere vid kortlinjen och kan hitta en fri Erik Lukacs som inte gör några misstag.

FC Bosona har en sista chans att putsa till siffrorna men VBK:s målvakt Mauro Ponce gör en fin dubbelräddning.

VBK:s tränarduo Adilson Lima & Kenneth Lindfors var självklart nöjda med lagets insats, särskilt spelarnas hårda jobb matchen igenom och sättet de behöll fokus. Men även att laget följde den taktiska planen.

Självklart var det dystrare i Bosonalägret då laget troligtvis gör sin blekaste division 6-match någonsin (finns ju bara sju andra matcher att välja mellan). Tränare Grebovic påminner laget om det hårda jobb som krävs om det ska bli en toppplacering och att laget faktiskt är nykomlingar oavsett vad som skrivs på olika hemsidor och bloggar ;-).

Hela FCB:s matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade även träning igår (klockan är nu över midnatt) och det var tyvärr inte så mycket folk. Träningen var flyttad från lördagen just för att fler skulle komma. Fast det känns som de som inte kan träna en lördag ofta inte heller kan träna en fredag och de som alltid tränar kommer oavsett tid och dag.

Kul dock att se Alexander Berg köra en sväng igen.

Hur som helst så körde vi som var där på med en hel del avslut och inlägg (där Ljungan och Rasta turades om att skjuta utanför). Det avslutande spelet bjöd på lite goa flygturer, Gurra hade en finfin kapning på Koffe och Kevin (som stod i mål) bjöd Rasta på en flygtur (men det blev mål!). Även Groggen var med en sväng och det ska väl sägas att han var lite skakig som målvakt och även han fick sig en liten tryckare av Rasta när han begav sig ut på dribblingsfärd. Ljungan var annars den som bjöd på ett par riktigt fina dribblingsräder.

Som vanligt sprang bröderna Petersson omkring och försökte kapa varandra ;-)

Groggen,
som fick lite sena 50-års presenter av laget (även lite gamla götaholmare som Ronny, Pontus och Wedberg var inblandade), bjöd på en fin Dagens Wedberg. Han skulle bjuda in de som ville till lite grillning under lördagen och förklarade att:

Det kommer även vara lite annat folk där, svärmor & lite andra goa gubbar!

Får se hur mycket mer det uppdateras i helgen. I morgon är det fullt upp med Champions Leauge-final och kanske lite rullande av hatt (DD?). På söndag spelare som bekant United Africa mot Olskroken och det blir kanske ett inlägg söndagkväll.

Möjligtvis kan det även bli lite statistik imorgon om jag orkar...

#6

Jämt skägg...Götaholm tog emot serieledarna MarieholmGamlestadsvallen denna väldigt blåsiga onsdag. Både Freddie och Shafie (som dock kom lite sent) hade lyckats komma ifrån och Götaholm ställde upp med följande lag:

Mackan
Freddan-Ljungan-Filip-Tony
Matte-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Robin

Bänken:
Victor
Freddie
Shafie
Edvardsson

Rutinerade Toni Ceesay vann slantsinglingen (troligtvis tack vare sin tyska "Spielfuhrer"-kaptensbindel) och valde att börja med medvind i första halvlek. Detta märktes ganska snabbt då Marieholm fick tryck på Götaholm direkt. Inte så mycket på grund av att de rullade ut hemmalaget utan mer att de spelade ganska direkt upp mot Cessay men även på Fidan Hyseni. Marieholm skapade säkert 15-20 hörnor i första halvlek och alla inkast som var på den sista tredjedelen kastades långt av Hyseni, vilket gjorde att även det kändes som hörnor.

Götaholm står emot bra dock och Mackan får det svettigt men håller tätt. Ett mål hänger dock i luften men helt oväntat är det Götaholm som gör det. Filip vinner boll och hittar Martin i mitten och han kan lägga en boll i luften mot Abdi. Marieholms mittback missbedömmer bollen och missar helt, Abdi dyker upp bakom och kan via målvakten skjuta in 1-0!

Marieholm fortsätter att få många hörnor och inkast och nästan alla går mot Ceesay som vinner mycket i luften men Ljungan ligger väldigt tätt. Tobbe får rensa på mållinjen och Marieholm har en boll i mål men det är dömt för ruff på Mackan. Götaholm hittar stundtals lite spel i mitten och ut på kanterna och när Götaholm kommer framåt känns det lite småfarligt. Götaholm har även några frisparkar som lyfts in.

Marieholm får sin kvittering till slut men även om Fidan Hyseni får det (domaren sa att det "var roligare så") så var det mer ett självmål. Efter lite missförstånd i Götaholms backlinje får Hyseni bollen och sedan blir det ett ihopslag med Ljungan eller möjligen att Ljungan ska rensa. Bollen går iallafall i en perfekt båge över Mackan och in i mål. Ett riktigt skitmål men med tanke på trycket Marieholm hade så var det både rättvist och logiskt.

1-1 i halvtid alltså och Götaholm har stått upp bra och ska inte behöva be om ursäkt för att Marieholm inte gör mål på alla sina hörnor ;-)

I andra halvlek går nog Götaholm ut lite för lugnt och tänker att det ordnar sig bara för att man har medvinden (som faktiskt lugnade sig i andra halvlek). Marieholm börjar lite hetare och hittar lite mer rull på mitten. Gamle Albanska IF-spelaren Blerim Ferati (som jag hade många duster med under Rödbo IF-tiden i 6D) snurrade en del på mitten och Milad Mehrbeheshti satte full fart på kanten. Halvleken jämnar dock ut sig och även Götaholm hittar lite spel via mitten även om det slås mycket långt. Med medvinden blev det dock ofta för långt, även om Abdi är mycket nära några gånger att hinna först.

Marieholm skapar en del bra chanser och Mackan får göra några fina räddningar. Hyseni har en jättechans när ett tillbakaspel blir för kort men Götaholm kan nog tacka den dåliga planen då avslutet går ganska långt utanför.

I den 60:e minuten tar dock Marieholm ledningen. Ett långt Hyseni-inkast skarvas vidare (möjligen av en götaholmare) och framför mål kan Milad Mehrbeheshti dunka in bollen.

Resten av matchen böljar fram och tillbaka då båda lagen tröttnar lite. Götaholm slår fortfarande ganska mycket långt men kan även hitta några fina kombinationer och ställa om snabbt. Tyvärr missas ofta den sista avgörande passningen. Marieholm kan såga sig fram några gånger och även komma runt på kanterna och skapa inlägg.

Götaholm kan dock kvittera, och det kommer på lagets första hörna! Rasta slår den och i tumultet framför mål för Abdi den i huvudet innan Matte kan dunka upp bollen i nättaket. Mycket möjligt att det vara "vaggan" som var målgest. Sista tjugo minuterna blir mycket kamp och långa lagdelar och inga jätteheta chanser åt något håll. Hyseni har en frispark som går i muren och Götaholm har omställningslägen som slarvas bort.

Det är två lite besvikna lag som konstaterar att domaren blåser av matchen. Marieholm var nog mest besvikna men Götaholm behöver absolut inte be om ursäkt för poängen. Mackan hade mycket att göra och gjorde det bra. Ljungan fightades med Toni Ceesay och gjorde det bra matchen igenom. Tyvärr fick Robin Larsen kliva av i andra efter att ha skadad knäet...

Götaholm gjorde en bra kämpainsats och visar att man vill vara med i toppen. Det var dock en hård match med många dueller. Resultatet blev en ömmande nacke efter en nickduell, dobbmärken på armen och ett stukat finger...troligtvis är det dock bara jag som börjar bli gammal...

Det var finbesök på läktaren då gamle götaholmaren och numera IFK-spelaren Niclas Andersén (som sett en hel del Götaholmsmatcher i år) var där. Andersén är dock ganska långt ifrån startelvan hos IFK men en som tagit en plats där är Tobias Sana, som också fanns på plats på Gamlestadsvallen! Sana har Marieholm som moderklubb och är faktiskt halvbror med Toni Ceesay.

Götaholmaren hajade till då man hittade Walid Shaat i startuppställningen för Marieholm. Enligt förbundets sida fick ju Shaat rött kort i senaste matchen mot Björndammen. Efter en titt på den matchrapporten är dock det röda kortet i den matchen ändrat från Walid Shaat till Jimmy-Cannon Nwadinkpa. Nwadinkpa fanns inte med i dagens match...Skrattmatch kanske många trodde, Freddan gissade möjligen på tio-siffrigt ;-). Det är dock detta som gör fotboll så underbar, bollen är rund, gräset grönt och matchen är aldrig slut förrän det tjocka kvinnan i vikingahjälm sjunger (eller tills domaren blåser av). Underskattning är en farlig fälla att kliva i...

Matchen började dock som väntat och kapten Vllaz kunde ge Croatia ledningen redan i första minuten och även göra 2-0 i 41:a. Elisedal reducerar dock innan halvtid och i 70:e kommer även kvitteringen!

I 86:e frälser dock Fitim Aliu Croatia och skjuter upp laget i serieledning!

Elisedal kämpade dock som djur och var alltså nära att skrälla.

Enligt Croatias Thomas Celec gjorde laget en mindre bra match... 

Elisedal
verkar även ha fått lite nya (möjligen ny-gamla) gubbar. En hel del namn i laguppställningen som Götaholmaren inte känner igen. Bland annat verkar det vara en ny målvakt...Götaholmaren hade tippat Olskroken och efter att Jonas "Söder" Söderström gjort både 1-0 och 2-0 verkade den gissningen gå hem. Öjersjö reste sig dock och både reducerade (Petar Bojovic) och kvitterade (Marcus Halldin) en bit in i andra.

Jonas Hansson trodde nog han avgjort matchen då han gav Kroken ledningen på nytt i 82:a minuten med Öjersjö gav sig inte och Halldin kvitterade med sitt andra mål för kvällen i 89:e minuten.

Öjersjö tog sin första poäng sen premiären! 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Västkusten tog en fin vinst ikväll över FC Bosona på ett troligtvis blåsigt Kviberg. VBK vann med 3-0 och visar att den lilla svackan är över. Imponerande och nu är man med igen! Mer om den matchen framöver...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Om matcherna i morgon...

I morgon drar omgång 8 igång med fyra heta matcher:

ELISEDALS IS - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Överåsvallen)

Ett av seriens formstarkaste lag mot seriens formsvagaste kan väl bara sluta på ett sätt? Elisedal kommer säkert att hänga med och kämpa ett tag men Croatia har rullet och tålamodet. Dessutom är Boris Lesic tillbaka (två mål sist) och även duktige Alexander Nylin (avstängd sist).

Elisedal kan mycket möjligt vinna några matcher i år men det lär inte inträffa i morgon

TIPS: Säker 2:a, Croatia vinner med ett par baljor.

VÄSTKUSTENS BK - FC BOSONA (19.30 Kviberg)

Riktigt viktig match för Västkusten, som tappat lite efter den riktigt fina starten. Efter att varit obesegrade de första fem omgångarna har det blivit två raka förluster. Var inte riktigt på tårna i första halvlek mot Croatia. Motståndarna FC Bosona har fått upp farten ordentligt, fyra raka segrar och en fjärdeplats för nykomlingarna. Offensiven har imponerat och det finns en hel del matchvinnare. Bosonas trupp saknar några namn men ser ändå stark ut.

Enligt Götaholmarens beräkningar har VBK:s Pouyan Babr tre gula och får stå över denna match. Annars verkar VBK ha med alla tongivande spelare.

TIPS: Får faktiskt gå till Bosona men det lär bli jämnt och målrikt...  

ÖJERSJÖ IF - OLSKROKENS IF (20.00 Öjersjö IP)

Svårt att förklara vad som hänt med Öjersjö? Såg riktigt bra ut på försäsongen men sedan har det varit riktigt tungt. Sex raka förluster efter vinsten i premiären. Kroken däremot känns starka, ett riktigt jobbigt lag att möta och Söder har fått hjälp framåt av Johan Hellenäs. Lägg till ett mittfält som sliter och en stabil backlinje.

Öjersjö kommer dessutom att sakna offensiv kraft då Michal Kubic fick sin tredje varning i senaste matchen.

TIPS: Öjersjö känns väldigt ojämna, Kroken tar det.

GÖTAHOLM BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Gamlestadsvallen)

Ska Götaholm hänga med i toppen är det vinst som gäller i morgon. Det är tjatigt men då gäller det att få stopp på Ceesay och Hyseni. Offensiven är Marieholms styrka och förhoppningsvis kan Götaholm ställa om snabbt och få Marieholm att jobba defensivt istället.

Marieholm saknar Walid Shaat efter hans rekordsnabba två gula från förra matchen.

Götaholm har inga avstängningar men en hel del spelare borta: Felix, Koffe, Freddie, Natti och möjligen Shafie.

TIPS: Kommer bli en intressant match ;-)

#6

Gött tjöt!

A-lagets förlustfria svit bröts förra torsdagen mot Olskroken och i går föll även b-laget för första gången i år. Enligt rapporter var det ett ganska oinspirerat Götaholm som förlorade med 3-5 mot Nol, hemma på en regnig Gamlestadsvall. Andreas Eliasson stod för två mål och Abdi Bashir för ett...

Dagens träning bestod av lite bollövningar med lättare löpning, en hel del avslut och till sist spel.

Det blev en del fina mål på avslutningsövningarna, Groggen såg het ut och fläkte in ett par. Ljungan och två och en halv meter dansk tävlade om vem som kunde skjuta hårdast och högst över ;-)

Mackan
hade även en del svettiga räddningar, särskilt på en Rastanick. Även möjligt att det var en halvtaskig nick...

Även glädjande att Alexander Berg dök upp och körde en stund. Berg har i stort sätt missat hela året då han genomgått en operation. Det var även skönt att se Koffe tillbaka på fotbollsplanen, han har missat ett par träning pga av tragiska omständigheter...

Det verkar som Gurra var snabbast av Götaholmsspelarna som sprang Göteborgsvarvet då han kom i mål på tiden 1:50:25. Strax efter honom dök Robin Larsen upp på 1:51:27. Även Micro sprang, tiden 2:07:31.

Enligt Gurra var det Avenyn som var jobbigast, lite konstigt tycker Götaholmaren då han brukar vara stark just på Avenyn ;-)

Det avslutande spelet bjöd på en hel del kamp och lite fina mål men även lite hängande huvuden och en hel del gnäll. Det är alltid gött med en lite lagom grinig träning innan match men det gäller att hitta balansen...

Till onsdagens match mot Marieholm saknas det fortfarande en hel del spelare. Felix jobbar, Natti är fortfarande skadad, Freddie jobbar och även Shafie är osäker då han har väldigt mycket i skolan. Positivt dock att Sir Dansk är tillbaka i truppen efter sin otäcka frisbeeskada...

Nu är det bara att ladda batterierna till på onsdag då Götaholm lär få jobba hårt mot Marieholms offensiv. Känns lite som ett vägskäl för Götaholm, är man verkligen ett topplag eller har man bara fått med sig bra resultat i början av serien?

Götaholmaren
tror stenhårt på det första alternativet men det är upp till bevis på onsdag!

------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tänkte även passa på att göra lite reklam för ett mycket trevligt radioprogram från Göteborg som säkert många fotbollintresserade redan känner till.

Programmet heter Gött Tjöt och det är tre herrar som ligger bakom projektet. Jonas Hailu Karlén (som spelar i 6A-laget Västkustens BK), Dahir "Daddan" Khalid (tränare utan några större meriter eller klubb, enligt hemsidan) och Tony Nyarko (målfarlig spelare i Semberija).

Programmet går helt enkelt ut på att denna trio snackar fotboll på alla nivåer, både lokalt och internationellt. Gästlistan är också imponerande, självklart med Göteborgsanknytning. IFK-arna Tobias Sana och Adam Johansson har varit där. Chelseas scout i Scandinavien, dansken Bjarne Hansen har gästat programmet och även Allsvenskans målfarligaste spelare Mattias Raneige

Även Fiskebäcksbloggens Daniel "Dalla" Nathanielsson har besökt Gött Tjöt och då snackades det en hel del lokalfotboll och bloggar. Även Götaholmaren fick lite reklam. Dalla gästade Gött Tjöt i avsnitt 17 (säsong 2) och orkar man inte lyssna på hela programmet (vilket man dock borde göra) kan man börja runt minut 37 om man vill höra bloggsnacket...

Så vill man lyssna på ett gött gäng som tjötar fotboll är det bara att gå in på hemsida www.gotttjot.se . Där ligger även alla gamla program...

#6


Lite av varje...

Nu har nästan alla lag spelat 7 matcher (hängmatchen United Africa - Olskroken spelas om en vecka 29/5) och Götaholmaren tänkte börja med att titta på skytteligan (straffmål inom parentes):

SKYTTELIGA EFTER 7 OMGÅNGAR:

10 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Toni Ceesay (Marieholm) (1)

20 mål har det blivit för målfirman Hyseni/Ceesay


7 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (1)

6 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm) (3)

5 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)

4 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Johan Jidegren (Björndammen)
Calvin Okafor (United Africa)

Två Marieholmsspelare i toppen är kanske inte så oväntat då laget öst in mål (snittar 5 per match). Toni Ceesay och Fidan Hyseni utgör utan tvekan seriens vassaste anfallspar. Inte heller oväntat att förra årets tvåa i skytteligan Jonas "Söder" Söderström finns med i toppen med 7 mål6 matcher. Förra året blev det 18 strutar och det ser väl ut att sluta däromkring i år också. Har för tillfället gjort ca 44% av Krokens mål i år...

Darmin Muslimovic visar klass med 6 mål från sin mittfältsposition trots att han missat någon match. Götaholmaren trodde kanske att även någon annan Bosonaspelare skulle vara med däruppe, Grebovic eller Memisevic, men det är ju många matcher kvar.

Som ni ser saknar topplaget Croatia någon spelare på fyra eller fler mål men satsar mer på bredd och har istället fyra spelare på tre gjorda mål.

--------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Ostskiveligan är det alltid lite svårt med förbundets matchrapporter, särskilt när det gäller spelare som får två gula kort i samma match. En del domare rapporterar två gula och ett rött medans vissa bara rapporterar ett gult och ett rött (känns ju inte så troligt att det var rött direkt i dessa lägen). Hur som helst har Götaholmaren gått efter förbundets matchrapporter...

GULA KORT EFTER 7 OMGÅNGAR:

4 GULA

Robin Granqvist (Lekstorp)
Jimmy Åsell (Öjersjö)

3 GULA

Marcus Johansson (Lekstorp)
Pouyan Babr (Västkusten)
Yadollah Navaian-Ghasemi (Björndammen)
Yeison Herrera Aguirre (Elisedal)
Michal Kubic (Öjersjö)
Samir Abbas (United Africa)
Markus Cederqvist (Gårda)
Alexander Nylin (Croatia)

Förra årets 6A-buse Marcus Johansson är med och skuggar toppen. Förra året blev det 9 gula och 2 röda...När det gäller röda kort är det bara FC Bosonas Mirza Dervisevic som lyckats hinna med 2 röda kort på de första sju matcherna.

Götaholms
Victor Thomassen och Marieholms Walid Shaat har dock imponerat med sin snabbhet när det gäller att få två gula. Den långe dansken fick sitt första gula i matchen mot Elisedal i matchminut 57 (för ett felaktigt byte) och sitt andra gula i matchminut 60 (efter att ha protesterat när Elisedal gjorde ett likadant byte). Shaat var ännu värre och fick sitt första gula i den 81:a matchminuten för att bara två minuter senare få ännu ett...

När det gäller totala mängden gula och röda kort ser det ut så här bland lagen (första siffran är gula och andra är röda):

ANTAL KORT PER LAG:

GÅRDA BK (19+3)
VÄSTKUSTEN (19+2)
LEKSTORP (18+1)
GÖTAHOLM (17+1)
ELISEDAL (16+0)
MARIEHOLM (14+2)
UNITED AFRICA (15+0)
ÖJERSJÖ (14+0)
FC BOSONA (11+2)
CROATIA (11+0)
BJÖRNDAMMEN (11+0)
OLSKROKEN (7+0)

Gårda i topp med 19 gula och 3 röda. Kan möjligen bero på många tunga förluster och frustration, eller om man vänder på det har korten (särskilt de röda) kanske gjort att laget förlorat så många matcher...

Götaholm har, trots 17 gula, inte ännu haft någon spelare avstängd för 3 gula, det gäller att sprida ut flisningarna ;-)

Kroken
är lite oväntat seriens snällaste lag (har iofs en match mindre spelad) då det ofta smäller ordentligt i deras matcher, men det gäller väl att smälla på hårt men schyst.

Det har slagits en del del straffar i år och eftersom jag själv gärna vill toppa någon kategori får den vara med här ;-).

STRAFFAR EFTER 7 OMGÅNGAR:


3 STRAFFMÅL

Fredrik Airosto (Götaholm)

2 STRAFFMÅL

Pouyan Babr (Västkusten)
Matthew Bell (Elisedal)

---------------------------------------------------------------------------------

Slutligen kan det väl bara konstateras att serien är kanonjämn. Fyra lag på 15 poäng (Marieholm, United Africa, Croatia, FC Bosona), därefter kommer Götaholm på 14 och sedan Olskroken på 12 och Västkusten på 11. Alltså bara fyra poängs skillnad mellan Marieholm som leder och VBK som ligger 7:a!

Den uppskjutna matchen mellan United Africa och Olskroken spelas alltså nästa söndag och vinst där för något av lagen skickar upp det laget i en riktigt bra sitts...

I botten känns det redan ganska klart att Elisedal kommer att lämna division 6A till nästa säsong. Visst kan det dyka upp nya spelare under sommaren och visst kan laget kanske vinna en match eller två. Problemet är bara att lagen över: Öjersjö, Gårda, och Björndammen kommer att ta poäng av varandra och även av lagen högre upp. I de nästa två omgångarna har Elisedal dessutom Croatia och FC Bosona. Det kommer dock bli en hård kamp om att undvika den andra platsen under strecket...

En hel del intressanta matcher i veckan. Götaholm möter Marieholm på onsdag och vill man haka på i toppen gäller det att sätta stopp för Hyseni och Ceesay och ta en trea. Västkusten måste nog också ta en trea mot ett formstarkt FC Bosona om man inte ska tappa för mycket mark till toppen, tre raka förluster är inget roligt...

Gårda ska bege sig ut till Lekstorp och det ska bli intressant att se om det har släppt för Överåslaget efter att första vinsten kom.

United Africa kommer att få en svettig vecka, match mot Björndammen på fredag den 27/5 och match mot Olskroken på söndag 29/5.

Kroken får vila lite längre då de spelar sin match i omgång 8 (mot Öjersjö) på onsdag 25/5

Croatia hoppas säkert på lite skrällar i den andra matcherna då man har match mot Elisedal borta på onsdag. En match som det formstarka laget inte ska ha några problem att vinna...

#6

Back on track...Götaholm kom till spel med följande lag inför drabbningen mot OlskrokenÖveråsvallen:

Mackan
Freddan-Ljungan-Filip-Felix
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Edvardsson
Abdi

Bänken:
Tony
Freddie
Robin
Matte

Det var två lag med liknande spel som möttes och även Kroken spelade med en ensam forward (Jonas Söderström) och en släpande anfallare/offensiv mittfältare bakom (Johan Hellenäs).

Det var en jämn första halvlek där spelet och initiativet böljande fram och tillbaka. Det blev en hel del långbollar från båda lagen men stundtals hittades det även lite kortpassningsspel på mitten. Götaholm skapade lite halvchanser i första halvlek då Abdi kunde vända upp med boll och ta sig förbi sin gubbe. Det skapades två sådana chanser när Abdi kom in i straffområdet och tog sig ner mot kortlinjen men Götaholm hann inte riktigt fylla på in i straffområdet och skotten/passningarna smet utanför den bortre stolpen.

Götaholm kunde även ställa om några gånger då man vann boll på mitten och sedan hitta Shafie eller Tobbe på kanterna men det blev ingen utdelning. Rasta hade även ett bra volleyskottläge utanför straffområdet.

Mackan hade det relativt lugnt i Götaholms mål. Kroken lyckades bita sig fast utanför Götaholms straffområde några gånger ofta tack vare duktige Söder. Även Johan Hellenäs oroade med sina löpningar och var på väg igenom några gånger.

Båda lagen hade några hörnor och även frisparkar på mitten då det lyftes upp en hel del folk och bollen slogs mot målvakten.

I slutet av halvleken kunde dock Kroken ta ledningen. En Krokenspelare tog sig ner mot hörnflaggan och lyckades trots hårda uppvaktning av flera Götaholmsspelare få till ett inlägg. Inlägget gick över Freddan och landade hos Magnus Elf som drog till. Skottet var inte jättehårt men dock blev det välplacerat och slinker in nere vid stolproten. Mackan får sånär fingrarna på bollen.

Lite slarvigt av Götaholm då väldigt många spelare hamnar nere vid hörnflaggan och dessutom tillåts Krokenspelaren att leverera inlägget.

1-0 till Kroken i halvtid i en jämn match med mycket kamp.

En bit in i andra halvlek börjar Götaholm att trycka på för en kvittering och Kroken faller tillbaka lite, antingen medveten för att försvara ledningen eller möjligen att de började bli trötta. Krokentränaren Ray Pantzars mantra "vila hemma" behövs knappt då större delen av laget ligger på rätt sida.

Götaholm trycker alltså på för en kvitteringen och då blir det ytor för Kroken att kontra på. Söder är självklart tacksam att lyfta upp bollar på då han sällan blir av med den. Johan Hellenäs växte i andra halvlek och var ett orosmoment med sina löpningar och väldigt svår att ta bollen ifrån.

Götaholms tryck resulterade i en hel del mer eller mindre farliga chanser. Abdi har ett bra lobbläge när Krokens målvakt Patrik Linné kommer ut men bollen landar bakom målet. Rasta har ett skottläge utanför straffområdet men får ingen bra träff. Robin Larsen kom in på topp och Felix flyttades upp som vänstermittfältare. Edvardsson hittade Abdi med en djupledsboll och han försökte hitta Rasta med en pass snett-inåt men en Krokenspelare är före. Felix har ett skott som täcks inne i straffområdet.

Vid ett tillfälle studsar bollen runt i Krokens straffområde och skott täcks och bollen nickas mellan spelare. Till slut hamnar den hos inbytte Matte som drar in bollen mot mål igen på volley. Bollen dyker ner mot bortre stolpen där Rasta dröjt sig kvar och han slänger sig fram men når inte bollen. Robin Larsen hade även en riktigt bra nickchans efter en hörna eller möjligen frispark men får ingen bra träff.

Kroken hade som sagt en del kontringar och Söder hade en bra chans att avgöra matchen när kan tar sig in i straffområdet och hittar ett skottläge med vänstern men Mackan gör en fin räddning. Även Johan Hellenäs är på väg igenom men kan stoppas upp.

Götaholm lyfte självklart mycket långt i slutet men Krokens duktiga backlinje stod emot.

I den 85:e minuten avgörs matchen då en lång utspark hamnar utanför Götaholms straffområde. En av Götaholms backar (Filip?) försöker täcka hem bollen samtidigt som Mackan tror att den ska studsa in i straffområdet så han kan ta den. Mackan bestämmer sig dock för att kliva ut och sparka bort bollen men missar tyvärr hela bollen och inte helt oväntat kan måltjuven Jonas "Söder" Söderström hinna dit och retfullt rulla in bollen i mål. Ridå ner...

Sett till chanserna borde Götaholm ha fått bättre utdelningen men Kroken gjorde en riktig kämpainsats och vann rättvist, gör man inga mål vinner man inga matcher. Just mot ett sådan fysiskt lag som Kroken märktes det att både Victor och Natti saknades.

Annars var det bra kamp och bra stämning på planen. Det känns alltid dagen efter 90 minuter mot Olskroken...

Domaren bjöd även på några gobitar. Ljungan fick ett gult kort efter en tackling som träffade bollen (och motståndaren) och vid ett liknande läge när Matte blir tacklad valde domaren att fria. Matte var inte sen med att påpeka detta varpå domaren svarar att: Du får inte frispark eftersom du står och väntar på bollen och inte möter den! :-)

I slutet ska även Kroken ha en solklar frispark då Freddan går hårt in i en duell men domaren friar med motiveringen till Krokenspelaren att "du sökte upp den situationen själv"

Hmm, man får alltså varken vänta på bollen ELLER söka upp situationer ;-) 

Götaholm
får ta nya tag och ibland kan det vara bra med en väckarklocka...FC Bosona tog sin fjärde raka seger i en svängig match mot Lekstorp. Bosona inledde bäst och kunde även ta ledningen efter 20 minuter genom Betim Bajrami (hans första mål för säsongen). Elaka ryken säger dock att skottet egentligen var ett misslyckat inlägg, men alla mål räknas ;-). FC Bosona kan gå till halvtidvila med en 1-0 ledning. En bit in i andra kan Robert Söderberg göra två snabba mål och ge LIF ledningen efter fint spel. Det dröjer dock inte länge förrän Bosonas mittfältsgeneral Darmin Muslimovic kvitterar.

Bosona gör även 3-2 genom Haris Memisevic (även hans först för säsongen) då han fri med målvakten skjuter stolpe in. Båda lagen har bud på fler mål då LIF har en boll i ribban och Bosona en i stolpen...

Ännu en tung förlust för Lekstorp som inte riktigt har med sig marginalerna än så länge...

LIF har dock gjort klart med ett nyförvärv. Det är 18-årige målvakten Kim Granqvist som återvänder till klubben efter en sväng i Lerum. Om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar har han även brorsan Robin i klubben. I onsdags tog Gårda BK sin första seger för säsongen i en helt galen tillställning mot Öjersjö IF. Matchen började direkt med mål av Gårdas La Verghetta och efter 30 minuter stod det 3-3, efter bland annat två självmål!

Gårda gick upp till 5-3 innan Mattias Liljenbring reducerade men ett andra mål av La Verghetta och ett 7-4 mål av Omid Larizadeh fixade segern för Överåslaget.

Lagen bytte nu plats i tabellen och ÖIF ligger nu näst sist och har en hel del att fundera över. Sedan vinsten i premiären har det blivit sex raka förluster!I onsdags tog United Africa en väntad seger över Elisedal men EIS stod upp riktigt bra. Lagkapten Matthew Bell gav laget ledningen efter 25 minuter men UAFC kunde dock kvittera nästan direkt genom Gilbert Mensah. Gamle Västerspelaren Eddy Osagie såg sedan till med två mål i andra halvlek att United Africa stannar i toppen.

Fortsatt tungt för Elisedal och det hjälper väl inte riktigt att de två nästa motståndarna heter Croatia och FC Bosona...Marieholm fortsätter att ösa på framåt och laget snittar otroliga 5 mål framåt per match! Självklart hjälpte 13-0 vinsten mot Elisedal i förra omgången men likväl imponerande. Marieholm gick ganska snabbt upp till 2-0 innan Jidegren (hans fjärde för säsongen) gav Björndammen lite kontakt. 6A-skytteligaledare Fidan Hyseni gjorde dock ett mål på varje sida om halvtidspausen och gav Marieholm en 4-1 ledning. Walid Shaat lyckades på fyra minuter att göra 5-1 och få två gula kort och bli utvisad! Ordvitslegenden Arne Hegerfors undrar om det möjligen var så att han fick kort för tjaat ;-).

BBK får se upp nu när Gårda verkat ha kommit igång. Marieholm fortsätter att imponera och är nu uppe i serieledning. Mycket tack vare målfirma Ceesay/Hyseni som gjort 20 mål tillsammans.Götaholmaren såg första halvlek av denna match som Croatia till slut kunde vinna med 3-1. Croatia började piggast med sitt kortpassningsspel och Västkusten kändes inte riktigt på tårna. Redan efter 5 minuter gör Croatia 1-0 genom Boris Lesic. Han slår en frispark från kanten som går förbi alla spelarna och VBK:s målvakt och in vid bortre stolpen.

VBK har lite halvkontringar och har några skottlägen utanför straffområdet men det är Croatia som för matchen. 2-0 kommer efter att en frispark lyfts in i straffområdet. Det blir lite tumult och bollen är uppe i luften och kan sedan nickas in i mål precis vid mållinjen av Fitim Aliu. Västkustenspelarna var inte helt nöjda med domaren i det här läget och vill möjligen ha det till offside eller deras frispark.

Precis innan hade VBK haft en riktigt bra chans då ett skott utifrån är på väg mot krysset men Croatias målvakt får upp en hans och gör en superräddning!

I andra halvlek har Croatia ett par frilägen och borde ha punkterat matchen. Istället ger Erik Lukacs VBK hopp genom att göra 2-1 i den 70:e minuten. Bara några minuter senare kan dock Lesic avgöra helt med sitt andra mål. VBK:s målvakt missbedömmer en frispark vilket gör att Lesic kan nicka in bollen i öppet mål.

VBK har nu två raka förluster och tappar lite mark till den absoluta toppen. Där återfinns ett Croatia som efter två förluster i början nu har 5 raka vinster!

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en lätt träning i dag med ganska många återbud. Micro, Robin och Gurra springer Varvet idag och Ljungan tog en roadtripp neråt landet bland annat. Det blev en ganska jobbig spelövning med väggar där Lillen var tvungen att hoppa in och han bjöd på en och annan slaskyttersida och den klassiska "ropfinten". Han ropade till Sebban men bollen hamnade någon helt annanstans ;-).

Träningen avslutades med spel och efter ett lika reslutat var matchen tvungen att avgöras på straffar (förlorande lag var tvungna att rulla bort det ena målet). När alla slagit varsin straff var det fortfarande lika och skiljestraffar avgjorde. Tony hade inte nerverna under kontroll och bollen tog i ribban. Rasta klev nu fram och avgjorde matchen med en riktig luring som lurade Aleks ;-)

Efter träningen blev det lite fotbollsgolf för vissa med blandat resultat, bröderna Petersson hamnade i topp även om Tobbe fuskade ;-)

I morgon blir det lite skytteliga, sammanfattning av den sjukt jämna serien och lite annan go statistik...

#6

Första förlusten...

Götaholm föll i dag med 0-2 i en jämn match mot Olskroken och inkasserade sin första förlust. I dagens andra match vann Marieholm med 5-1 över Björndammen och detta innebär att Marieholm går upp i serieledning...

Matchrapporterna och matchreferaten för matcherna i omgång 7 kommer att dröja lite men de kommer någon gång under helgen...

Det finns andra saker i livet som är viktigare än fotbollen och som måste prioriteras så just nu finns det ingen tid att för bloggen... 

#6

Gårdagens matcher...

United Africa tog en väntad seger över Elisedal men det satt lite längre in än väntat. EIS tog faktiskt ledningen men UAFC kunde vända och vinna med 3-1.

Även FC Bosona vann men laget tappade 1-0 (Betim Bajrami) till 1-2 (två mål av Robert Söderberg) innan Darmin Muslimovic och Haris Memisevic (hans första för säsongen) kunde vända på steken och se till att FCB vann med 3-2.

Det verkar som det äntligen vänt för Gårda BK. Förbundet har inte uppdaterat resultatet men enligt Everysport vann Överåslaget med hela 7-4 mot Öjersjö!

Mer om dessa matcher ikväll eller imorgon...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Idag spelar Marieholm mot Björndammen, där Marieholm får gälla som favoriter. Laget producerade 13 mål i förra matchen mot Elisedal och har en ruskig offensiv...

Götaholm har en mycket svårt match i dag borta mot Olskroken. Kroken vann med 4-0 sist mot Gårda och ligger i mitten av tabellen och lurar lite. Laget har ju sin hängmatch mot UAFC kvar och tre poäng där så blandar man sig i toppstriden. Lär bli mycket kamp på Överåsvallen ikväll...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Morgondagens matcher...

I morgon drar omgång 7 igång med tre matcher:

United Africa FC - Elisedals IS (19.30 Kviberg)

UAFC har imponerat stort hittills med fyra vinster och en förlust (den uppskjutna matchen mot Olskroken ska spelas den 29/5). Särskilt är det defensiven som har varit riktigt stabil, bara fem insläppta mål på fem matcher och duktige målvakten Solomon Kunle Akotun har hållt nollan i tre matcher. Elisedal föll med 13-0 sist mot Marieholm och det känns inte som de kommer att ha mycket att säga till om här heller.

Enligt Götaholmarens noteringar står UAFC:s Samir Abbas på tre gula och missar då alltså denna match.

TIPS: Kan bara sluta med UAFC-seger...

Gårda BK - Öjersjö IF (19.30 Överåsvallen)

Inför säsongen trodde nog inte många att detta skulle vara ett bottenmöte efter 6 spelade omgångar, men Gårda återfinns näst sist med bara en poäng och Öjersjö hittas precis över (på 10:e plats) med tre poäng.

Öjersjö visade iallafall måltakter i senaste matchen (4-6 mot Bosona) men då läckte försvaret istället. Gårda var med ett tag mot Olskroken men straffmissar och annat gick emot laget.

Gårdas Markus Cederqvist står på tre gula och får vila i denna match. Jimmy Åsell är tillbaka efter avstängning för ÖIF.

Båda lagen har varsin fyramålsskytt än så länge i serien, Simon La Verghetta i Gårda och Mikael Nilsson i Öjersjö.

Oerhört viktig match för båda lagen. Gårda kan ta sig förbi Öjersjö upp på säker mark, men vid förlust blir det jobbiga 5 poäng upp. Öjersjö däremot vill nog väldigt gärna få kontakt med lagen ovanför och inte dras in i en streckstrid. Självklart är det bara en fjärdedel av säsongen spelad men det känns ändå som lite av en ödesmatch för båda lagen...

TIPS: På ett Stryktipssystem hade det varit en helgadering men krysset får väl räcka här...

FC Bosona - Lekstorps IF (19.30 Bläsebovallen)

FCB har gått från klarhet till klarhet och är ett av de jagande lagen i toppskiktet. Truppen ser riktigt stark ut och lagkaptenen och försvarsgeneralen Tin Vukusic är tillbaka. Muslimovic visade klass mot Öjersjö med två fina mål och giftige Dautovic gjorde mål i sin säsongsdebut. FCB får även tillbaka Mirza Dervisevic efter hans avstängning (fick sitt andra röda kort för säsongen mot Kroken)

Lekstorp har blandat och gett och har två vinster, två förluster och även två oavgjorda matcher. Senast höll man nästan på att ta in ett 0-2 underläge mot Croatia men det blev bara ett mål i den andra halvleken. Är det enda laget som slagit United Africa i år.

TIPS: FC Bosona känns snäppet vassare och får tipset, men LIF ska aldrig räknas bort.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm kör en sen träning idag 19.30-21.00 inför det tuffa mötet med Olskroken på torsdag...

För er som missat det fyller Götaholms Görgen "Groggen" Johansson 50 i dag, grattishälsningen kan läsas i gårdagens inlägg...

#6

Grogg & sammanfattning

Innan omgång 6 sammanfattas och vi blickar framåt mot veckans matcher är det viktigare saker som ska avhandlas...

Götaholmaren firar inlägg nummer 200 men det som egentligen ska firas händer i morgon. Götaholms assisterande tränare Görgen "Groggen" Johansson fyller nämligen 50!Jag hade precis börjat i Götaholm och det var försäsong inför säsongen 2009 när Groggen presenterades som ett nytt namn i tränarstaben (då med huvudtränare Ronny Svedberg).

Ärligt talat var det svårt att i början riktigt få grepp om Oskarshamnssonen, en bohemisk version av en lite tankspridd professor Balthazar med ett fotbollsspråk som påminde om gamle förbundskaptenen Tommy Söderberg.

Som med alla nya tillskott (både spelare och ledare) tar det alltid ett tag att hitta rätt i gruppen och det fanns säkert spelare som inte tog vad Groggen sa på något större allvar...

Med tiden insåg dock de flesta att bakom den "goa gubbe-fasaden" fanns ett riktigt stort fotbollskunnande, särskilt när det kom till de offensiva delarna, då Groggen var en fruktad måltjuv i Kortedala i många år.

Under de senaste tre säsongerna har Groggen växt till en ytterst viktig del Götaholms lagbygge som förhoppningsvis ska ta sig uppåt i seriesystemet. Det är ofta de små detaljerna, som till exempel löpvägar, i anfallsspelet som Groggen ser och justerar. Han ligger även bakom den magiska förvandlingen av två och en halv meter dansk från försvarare till anfallare. Även beslutet att tillfälligt flytta ut mig på en högerkant för några säsonger sedan, vilket (mycket tack vare Pontus Svedbergs vänsterfot) resulterade i en hel del mål...

Groggen har växt till den perfekta länken mellan spelartruppen och huvudtränaren. Han sitter gärna kvar efter en lördagsträning och tar ett par kalla med spelarna eller styr upp en pokerturnering. Det fixas femkamper till träningsläger och det tas hand om all statistik från matcher (från Groggokollet) som ska upp på hemsidan...
 
Groggen verkar älska stämningen i omklädningsrummet, de små gliringarna, skratten, glädjen vid vinsterna och den sköna känslan att bara vara en i gänget...

Det finns många anekdoter om den gode Groggen, allt från hans förkärlek för Oves i Sävedalen till hans klassiska Groggmobil där man kunde hitta allt från golfklubbor till målarfärg och där pantburkarna troligtvis var värda mer än själva bilen. Bilen började först strejka när det blev minusgrader för att sedan helt dö...

Vid en resa till Halmstad förra sommaren med delar av laget agerar Groggen domare i en volleybollmatch men när båda lagen (!) inte håller med om poängställningen surar han till och går och badar istället...eller när vissa av oss dräller hem till vandrarhemmet vi bodde på framåt småtimmarna för att hitta Groggens mobil liggandes ute på ett trädgårdsbord, med musik på...

Som sagt, anekdoterna är många och alla borde nog inte skrivas här...

Det finns ett engelskt uttryck att "age ain't nothing but a number" och det passar nog sällan in så bra som på Groggen. Han må fylla 50 i morgon men i skallen är han fortfarande bara en 20-årig grabb med en enorm passion för fotboll...

Så grattis på födelsedagen, till en underbar människa, en god vän och en väldigt uppskattad ledare i Götaholm!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
SAMMANFATTNING AV OMGÅNG 6

ELISEDALS IS - MARIEHOLMS BoIK 0-13

Finns inte så mycket att säga. Marieholm krossade Elisedal totalt och är verkligen med i toppstriden. Ceesay och Hyseni fortsätter att producera. Finns absolut inget som just nu talar för att EIS spelar i sexan även nästa år.

VÄSTKUSTENS BK - UNITED AFRICA FC 0-3

Möte mellan två av seriens överraskningslag. Götaholmaren har nu fått ett matchreferat från Västkustens tränare Kenneth Lindfors.

VBK började med att föra spelet dock utan att skapa några farliga chanser. Det är dock United Africa som gör första målet efter ett skott som tar på en spelare och ändrar riktning. Västkusten försöker hitta sitt spel igen med UAFC spelar tight samtidigt som VBK slarvar. VBK:s Erik Lukacs har dock ett gyllene läge att kvittera med UAFC:s duktige målvakt Akotun klarar friläget. Västkusten skapar fler lägen och efter en ribbträff drar Akotun ner en VBK-spelare och det blir straff. Straffen missas dock och precis innan halvtid kan UAFC utöka till 2-0.

VBK ändrar om till andra halvlek för att försöka skapa mer chanser men bara ett par minuter in på halvleken får man en man utvisad för att han slängt ur sig ett könsord. UAFC kunde nu kontrollera matchen och även öka på till 3-0. VBK har några ströchanser men det vill sig inte riktigt. Det blir även ett till rött kort då en VBK-spelare lyckas med konststycket att snacka till sig två gula på en minut.

Inte oväntat säsongens svagaste insats av VBK enligt Lindfors och självklart är det inte lätt att vinna matcher med 9 gubbar...

VBK har fortfarande tätkänning och UAFC visar att de verkligen är att räkna med...

GÖTAHOLMS BK - BJÖRNDAMMENS BK 4-1

En seger som satt långt inne för Götaholm men tre mål sista kvarten ordnade fortsatt serieledning. BBK är inte alls ofarliga och ställde stundtals till det för Götaholm. Sett till målchanser kändes ändå segern rättvis.

OLSKROKENS IF - GÅRDA BK 4-0

Kroken
tog en viktig derbyseger efter två raka förluster. Gårda spelade, enligt rapporter, stundtals bra men får inte till det. Jonas "Söder" Söderström bjöd på två mål bland annat lånade han "Guds hand" av Diego. Gårda får jaga vidare efter första trean.

LEKSTORPS IF - CROATIA GÖTEBORG 1-2

Croatia
öppnade bäst och gick upp till 2-0. I andra trycket LIF på men de hann inte ifatt. Croatia riktigt på gång med fyra raka segrar och starkt att ta en trea borta mot LekstorpCroatia har även fått igång duktige Boris Lesic. Marcus Pätsi gjorde comeback för LIF men rykten säger att han kanske skadade sig igen.

Croatia har snabbt tagit sig upp till toppskiktet och lär stanna där.

ÖJERSJÖ IF - FC BOSONA 4-6

FCB
 gick upp till 4-0 efter 35 minuter men spelet var jämnare än så. Vid ställningen 1-0 till Bosona får Öjersjö en straff, den missas dock och målvakten drar direkt en lång utspark som når fram till Darmin Muslimovic som kan nicka in 2-0! FCB spelar riktigt bra ett tag och kan även göra två mål till. Öjersjö får dock in en reducering precis innan halvtidsvilan. 

ÖIF börjar andra halvlek bäst och kan reducera till 2-4 och få lite kontakt. FCB flyttar dock upp laget och höjer pressen. Detta leder till 5-2 i 72:a. Efter några mål till i slutet står FCB till slut som segrare med 6-4.

FCB är med i toppen efter tre raka segrar och de känns starka. ÖIF är en riktig besvikelse och har bara en seger på sex matcher.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OMGÅNG 7

ONSDAG 18/5

UNITED AFRICA FC - ELISEDALS IS
(19.30 Kviberg)

GÅRDA BK - ÖJERSJÖ IF (19.30 Överåsvallen)

FC BOSONA - LEKSTORPS IF (19.30 Bläsebovallen)

TORSDAG 19/5

OLSKROKENS IF - GÖTAHOLM BK (19.30 Överåsvallen)

MARIEHOLM BoIK - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Lövegärdesplan)

LÖRDAG 21/5

CROATIA GÖTEBORG - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Gamlestadsvallen)

Mer om dessa matcher när det närmar sig...

#6


B-laget ångar på...

Götaholms b-lag tog idag ännu en seger idag och är fortfarande obesegrade. Det var bortamatch mot Ahlafors c-lag som stod på programmet idag och Götaholm hade vaskat fram följande lag:

Aleks
JK-Felix-Filip-Koffe
Matte-Rasta(C)-Shafie-Tony
Micro-Freddie

Bänken:
Ali (från P95-laget)
Abdi
Groggen
(från P61-laget)

Ålderskillnaden på den lite äldre bänkspelaren och den lite yngre måste nog vara klubbrekord ;-).

Ahlafors c-lag har Götaholm haft i sin reservlagsserie ett tag nu och vi visste vad som väntade. Ett rutinerat lag där många av spelarna för ganska många år sedan (och på vissa håll ganska många kilon sedan) spelat fotboll på hög nivå. Gillar att rulla boll och hitta väggpassningar och kortpassningar. Duktiga på att täcka boll och hålla undan sina motståndare. Springa? Not so much ;-)

Regnet och den lite ojämna gräsplanen gjorde att det stundtals blev lite chansartat. Götaholm började målmässigt bäst och kunde göra 1-0 (11:e minuten) och 2-0 (i 34:e minuten). 1-0 var ett vackert mål som började hos Koffe på vänsterkanten som spelade upp på en mötande Freddie som vände bort sin gubbe. Samtidigt tog Rasta en löpning på kanten och fick bollen. Han kunde i sin tur servera en helt fri Micro i straffområdet som kunde ta emot och placera in bollen. 2-0 började också hos Koffe och bollen hamnade sedan hos Abdi via Rasta. Både Rasta och Freddie löper i djupet och Abdi kan krångla fram bollen till Freddie som säkert slår in bollen.

Efter detta höjer sig Ahlafors och Götaholm blir passiva. Särskilt när Ahlafors duktiga #7 på mitten får tid och hitta passningar. Det skapar en del tryck och har några hörnor och heta chanser och Aleks får jobba hårt. Till slut ger det utdelning när deras #8 ganska omarkerat kan nicka in bollen i mål på ett inlägg. Dock oklart om han lyfte från marken?

Innan halvtid kom även kvitteringen. Ahlafors duktige kapten #10 får tid på sig i straffområdet och kan snyggt lobba in 2-2 över Aleks.

Förutom målen skapar Götaholm en del chanser till i första halvlek. Matte har en klockren nick efter en Rasta-hörna som rensas på mållinjen. Rasta har även en frispark som målvakten får göra en kanonräddning på...eller kanske tappa ut till hörna ;-). Tyvärr går Götaholm ner i Ahlafors tempo och då tillåts Ahlafors att rulla mycket boll och hitta luckor.

Andra halvlek står och väger och båda lagen har en del chanser. Ahlafors har både en boll i stolpen och en som touchar ribban. Abdi har en hel del chanser och ofta blir det lite omständigt när Götaholm väl kommer fram. 3-2 målet kommer dock och det är debutanten från P15-laget Ali som gör det! Efter spel på kanten får han bollen från Micro och kan lobbskjuta in bollen mycket snyggt!

Ahlafors börjar tröttna och Götaholm kör på och hittar en del ytor på kanterna och i djupled. Nu kommer även "kärnkraftverket från Oskarshamn", även känd som "bolltrollaren från Burskapsgatan" Görgen "Groggen" Johansson in på planen med #10 på ryggen! Han är hetare än chorizo med chilisås och orsakar en frispark direkt...

Det blir dock inga mål för Groggen trots en lurig yttersida som håller på att smita in. Matchen avgörs dock helt när Felix lyfter upp en frispark från mittplan perfekt till Adbi som kan styra in bollen på klassiskt målskyttssätt (alltså med benskyddet).

0-1 Micro (Rasta) (11)
0-2 Freddie (Abdi) (34)
2-3 Ali (Micro) (75)
2-4 Abdi (Felix) (85)

Positivt:

-Micro nätar för andra matchen i rad...kommer den eviga talangen äntligen att blomma ut?
-Ali från P95-laget debuterar och gör mål!
-Groggen på plan igen!
-Vinst igen!

Negativt:

-Borde inte Götaholm kunna springa sönder ett lag som Ahlafors?
-Väldigt många felpass och vi spelade på samma plan som Ahlafors som lyckades hitta rätt betydligt oftare.

Abdi levererade inte bara på planen utan även innan match under samlingen:

Bengan: Abdi, vet du vad jag vill att du ska göra när du kommer med fart med bollen?
Abdi: Dribbla? (Abdi får ingen reaktion från Bengan)...passa hem? (alla skrattar).
Bengan: Jag vill att du bara petar bollen och sticker förbi, du behöver inte ens dribbla.
Abdi: Men ni får inte skrika "peta" från bänken för då vet ju motståndaren vad jag ska göra!
Bengan/Groggen: Vi lovar att inte skrika.

Underbar underhållning...

Götaholmaren letar även fram en klassisk Wedbergare från förra årets bortamatch mot Ahlafors:

Daniel Wedberg: Fan va kallt det är här vid havet!

Ahalafors plan ligger väldigt fint vid Hältorpssjön...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Matchrapporten är inne från holmgången mellan Öjersjö IF och FC Bosona. Dock ännu inga matchreferat från de inblandade lagen...

FC Bosona rivstartade och ledde med 4-0 efter 34 minuter. Slappnade väl kanske av lite i andra och Öjersjö gick upp till 2-4 men Bosona höll avståndet och kunde vinna med 6-4. Edis Dautovic gjorde mål i sin första match (?) för säsongen för Bosona.

FC Bosona är fortfarande med i toppen och lägger sig som ett av fyra (!) lag på 12 poäng som jagar ledande Götaholm (14 poäng). Superjämt i toppen alltså...

Kräftgången fortsätter för Öjersjö som nu har fem raka förluster...

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

SKYTTELIGA EFTER OMGÅNG 6:

9 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (1)

8 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

6 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (1)
Fredrik Airosto (Götaholm) (3)

5 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)

4 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)
Calvin Okafor (United Africa)
Mikael Nilsson (Öjersjö)

3 MÅL

Edmond Shala (Västkusten)
Erik Lukacs (Västkusten)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mattew Bell (Elisedal) (2)
Johan Jidegren (Björndammen)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Beshar Ali (Croatia)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Alexander Nylin (Croatia)
Blerim Ferati (Marieholm)

--------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon blir det en sammanfattning av omgång 6 och som vanligt en titt på matcherna som ska spelas denna vecka...

#6

Målrik Bosonavinst...

FC Bosona slog tidigare idag Öjersjö med tennissiffrorna 6-4Öjersjö IP...

Mer om den matchen imorgon.

#6

Mer från Överåsderbyt...

Nu har det kommit upp en matchrapport på Olskrokens hemsida från derbyt mot Gårda BK (4-0 till Kroken).

Enligt rapporten tog Kroken tag i spelet efter en stund i första halvlek och 1-0 kommer efter ett fint mål av Jonas "Söder" Söderström. På ett inspel nickar han med sig bollen innan han dunkar upp bollen i nättaket. Gårda står upp bra och Olskroken får jobba hårt. 2-0 kommer efter att ett skott blir till en passning till Magnus Elf som även han hittar nättaket.

Gårda kommer dock tillbaka och tar tag i spelet och skapar lite tryck. Detta leder till slut till en straff för Gårda. Götaholmaren antar att det var Gårdas kapten Farid Runklint som klev fram. Krokens målvakt Patrik Linné Karlsson, som var tillbaka efter att ha missat förra matchen, gjorde dock en riktigt kanomräddning nere vid stolpen.

Istället gör Kroken 3-0 och avgör väl matchen där. En Krokenfrispark lyfts mot mål av Martin Karlsson (som enligt förbundet fick målet) och där gör, enligt uppgifter, Söder en Maradona och boxar bollen i mål med handen. Måltjuv var det ja...

Tungt för Gårda, en missad straff och ett mål i röven som inte borde blivit godkänt...

Andra halvlek spelas mest av och Kroken kan även göra 4-0.

Krokens matchrapport hittas HÄR.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu spelas Öjersjö-FC Bosona och mer om den matchen i morgon (möjligt att resultatet dyker upp här sent ikväll).

#6

Lite fler matcher...Förutom att United Africa blev det första laget att slå Västkusten i år så vet Götaholmaren inte så mycket om denna match. VBK:s tränare Kenneth Lindfors brukar vara snabb med matchreferaten annars men det tar kanske emot lite mer efter en tung förlust.

VBK fick alltså två spelare utvisade och då är det ju svårt att vinna matcher, särskilt när den första kommer redan efter 25 minuter. United Africas defensiv imponerar också och det är lagets tre match (av fem) utan insläppt mål. Det har bara blivit 5 insläppta på 5 spelade matcher.

Även underbart namn på 2-0 målskytten, Kamal Sloppy. Arne Hergerfors hade undrat om målet möjligen var lite slarvigt ;-).

Kanske dags för Götaholmaren att sätta ihop en elva med de coolaste namnen från 6A?

----------------------------------------------------------------------------------------------Croatia är riktigt på gång och radar upp sin fjärde raka seger efter en 2-1 vinst i den tuffa bortamatchen mot Lekstorp.

Det var inget snack om att Croatia började bäst och Lekstorp känns osäkra i början. Det blåste även en del och Croatia hade vinden i ryggen i första halvlek. Detta spelade kanske inte sådan stor roll då de höll bollen på marken bra och hittade fint kortpassningsspel. Croatia tar ledningen en bit in i matchen när en djupledsboll når fram till Beshar Ali som kan placera in bollen i mål. Bara några minuter senare tar sig Joel Tesfai in i straffområdet och blir fälld. Lagkapten Vllaz Ibishi gör inget misstag utan sätter straffen säkert.

Croatia fortsätter att föra halvleken dock utan att skapa några heta chanser.

Lekstorp gör några byten i halvtid och är det bättre laget i början av andra halvlek. Croatias målvakt Christian Jaconelli Celona får jobba hårt och Croatia får mest inrikta sig på försvar. Croatia har dock några farliga kontringar och även en boll som är i mål, men domaren har hittat en offside.

Lekstorp trycker till slut in reduceringen genom Pontus Larsson men den kommer för sent och Croatia kan vinna matchen med 2-1.

Båda lagen hade fått tillbaka viktiga spelare inför denna match. En av Croatias bästa spelare från förra säsongen Boris Lesic gjorde sin första a-lagsmatch för året och kom in och spelade 25 minuter och var inblandad i ett par halvchanser.

Lekstorp har äntligen fått tillbaka Marcus Pätsi efter skada. Pätsi hade en strålande försäsong med bland annat 7 mål. Även han började dock på bänken och det är oklart hur mycket han spelade.

Imponerande av Croatia som skakat av sig den dåliga inledningen och nu är med i den absoluta toppen.

Lekstorps matchrapport hittas HÄR.
Croatias matchrapport hittas HÄR.
---------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon avslutas omgång 6 med matchen Öjersjö IF - FC Bosona (Öjersjö IP 13.00). Bosona verkar komma med en riktigt stark trupp då både Muslimovic och Memisevic är tillbaka. Dessutom är målfarlige Edis Dautovic med i truppen. Verkar dock som lagkapten Tin Vukusic saknas. Även Mirza Dervisevic saknas då han fick rött kort (igen) i senaste matchen mot Olskroken.

Öjersjö har underpresterat än så länge och tyvärr för deras del tror inte Götaholmaren att vändningen kommer i morgon. FC Bosona känns för starka och skickliga på sitt spel och har dessutom en hel del matchvinnare. FCB kommer att ta det och haka på i toppen...

---------------------------------------------------------------------------------------------

#6Tillbaka i topp!Götaholm hade fått ändra om en hel del då flera spelare saknades av olika anledningar. Felix jobbade (dock inte skadad) och Victor jobbade också men dras fortfarande med sin "frisbeeskada". Ljungan vilade på grund av sin onda axel och både Koffe och Natti saknades på grund av sjukdom. Shafie spelade dock trots kommande tentor. Startelvan såg då ut så här:

Mackan
Freddan-Filip-Matte-Tony
Shafie-Martin J-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Abdi

Bänken:
Freddie
JK
Robin

Även Björndammen saknade en del spelare. Varken Olle Kristhammar (3 mål) eller Rasmus Lihnell (2 mål) fanns med.

Götaholm börjar för en gångs skull ganska piggt och tar tag i spelet. Gräsmattan var dock både hård och ojämn och därför blev kortpassningsspelet för båda lagen lidande. Götaholm varierade dock spelet med både lite kortare passningar och även lite längre upp på Abdi, som oroade direkt. Även om BBK:s innermittfältare (med det underbart långa namnet) César August Custodio De Melo vann nästan allt i luften vann Götaholm väldigt mycket andrabollar. Något som saknats i flertalet matcher innan.

Götaholm hade spelet och skapade en del chanser. Rasta hade en nick på ett långt inlägg från Freddan men fick ingen bra träff. Götaholm skapade säkert 6-7 hörnor under första halvlek och några blev halvfarliga. Abdi hade en bra chans efter en hörna men bollen rensas undan. Abdi hade även två halvfrilägen som inte heller gav utdelningen. 1-0 målet skulle dock komma. Filip stoppar ett Björndammenanfall och lägger bollen direkt i djupet över Björndammens backlinje och Abdi kan lobba in 1-0.

Mål kommer väldigt ofta i par och tyvärr för Götaholms del hände detta även denna matchen. Ett par minuter senare får BBK en frispark på mittplan som lyfts in i straffområdet där den dimper ner. Efter lite flipperspel hamnar den hos Thomas Vidberg som kan skjuta via Mackan in i mål. Misstänkt offside då Mackan låg framför Vidberg när han fick bollen och det kändes som det bara fanns en Götaholmsspelare mellan honom och målet. Hur som helst är det mål dömt.

Björndammen jämnar ut spelet lite och skapar lite halvchanser. En del inlägg och hörnor men inga rena målchanser. Götaholm avslutar halvleken med några hörnor men den slutar 1-1.

Första halvlek går dock till Götaholm som borde ha fått bättre utdelning på sina chanser, men sådant straffar sig och Björndammen tog tillvara på en av sina få chanser. Inget skönspel på det dåliga underlaget men lite rull ibland och bra adress på de längre bollarna.

Andra halvlek börjar lite avvaktande från Götaholm och Björndammen känns lite hetare. De hittar spel via mitten och lite spelväningar och får en del hörnor. De har ett par farliga nicklägen som dock missas. Minuterna tickar på och Götaholm jämnar ut halvleken och börjar skapa chanser igen. Tobbe har en hel del boll på sin kant och kan komma till inlägg en del. Rasta har ett skott efter en hörna som dock täcks undan. Det dröjer dock till dryga kvarten kvar innan Götaholm tar ledningen igen. Rasta lägger en boll i luften mot Abdi som kan ta emot och hålla undan sin gubbe. Edvardsson fyller på utanför straffområdet och får bollen men istället för att skjuta hittar han tillbaka med bollen till Abdi som kan ta med bollen och placera in 2-1!

Björndammen
flyttar nu upp lite folk och Götaholm skjunker ner och säkrar lite. Det blir dock mycket långt från Björndammen och det nykomponerade mittbacksparet Filip & Matte löser det. Götaholm får nu mer ytor att anfalla på och skapar mer chanser. Abdi kommer runt på kanten och in i straffområdet men väljer att skjuta istället för att spela en framrusande Rasta i mitten. Högre makter straffar dock Abdi direkt då han får kramp. Enligt egna uppgifter är det första gången i sitt liv som Abdi fått kramp och han tänker aldrig springa så här mycket igen ;-).

In kommer istället super-sub Freddie Wedberg. Efter att varit på planen i bara några minuter avgör han matchen med sitt 3-1 mål. Ett långt inkast från Freddan går över alla och studsar en gång innan Freddie kan nicka in bollen i mål!

Björndammen skickar upp ännu mer folk och Matte drar iväg en boll mot Freddie vid mittplan men både han och hans motståndare missar bollen och bakom kommer Tobbe farande. Tobbe drar rakt mot mål och kan snyggt dra den utrusande målvakten och rulla in bollen i mål.

En riktigt skön seger och stundtals bra spel, särskilt med tanke på det nykomponerade laget. Björndammen kämpade på och Götaholm fick slita hårt för att ta en trepoängare. Sett till målchanser känns det rättvist med en Götaholmsseger och laget är åter igen i serieledning.I kvällens andra match var Götaholmaren helt ute och cyklade då man trodde på Gårdaseger. Olskroken vann slaget om Överåsvallen och vände sin negativa trend. För Gårda ser det fortsatt tungt ut med bara en pinne på sex matcher.

Måltjuven Jonas Söderström gav Kroken ledningen efter 13 minuter och läser man klubbens gästbok verkar han även vara ute efter Martin Karlssons 3-0 mål! Om inte Götaholmaren minns helt galet hände detta även i någon av de första omgångarna. Men är man måltjuv så är man ;-). Det gäller ju att hänga på Marieholmduon Hyseni & Ceesay i skyttetoppen...

Styrkebesked av Kroken dock och riktigt jobbigt för Gårda. Mer om den här matchen lär komma imorgon då det säkert dykt upp ett referat på Krokens sida...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vad ska man säga? Att Marieholm skulle vinna var det väl inget snack om men att det skulle bli 13-0 känns ganska ofattbart. Toni Cessay stod för fyra mål och Fidan Hyseni för tre. Den stora frågan är dock om Elisedal kommer att fullfölja serien efter detta? Sex raka förluster och 5-34 i målskillnad.

Vi får hoppas att de löser detta...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Västkusten - United Africa 0-3 väntar Götaholmaren fortfarande på både matchreferat och matchrapport från förbundet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon möts Lekstorps IF och Croatia Göteborg (Lekstorpsvallen 19.00) och frågan är vilket av lagen som kommer att drabbas av fredag den 13:e otur? Efter två inledande förluster har Croatia rykt upp sig och vunnit tre raka. Inte nog med detta, duktige Boris Lesic är nu tillbaka i laget och finns med i truppen i morgon. LIF har skrapat ihop åtta poäng på fem matcher men har bara förlorat en match och i förra omgången slog man tidigare obesegrade United Africa.

Det kommer säkert bli en hårt fight men Croatia känns lite hetare med sina tre raka vinster...

#6


Sjuka resultat & inför morgondagens matcher...

6A-matcher i morgon:

GÖTAHOLM BK - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm återfinns i toppen och har börjat serien stabilt och även om det inte alltid stämt spelmässigt har poängen trillat in. Björndammen hade en svag försäsong med många förluster och tippades av många som ett bottenlag. Laget har dock bevisat att man är starkare än många tror och återfinns i mitten av tabellen. Har även fått in lite nytt folk precis till seriestart, bland annat Olle Kristhammar som svarat för tre mål hittills.

Lagen möttes under försäsongen där Götaholm kunde vinna med 4-2 men hade inledningsvis en hel del problem med BBK.

Götaholm får stuva om en hel del i laget inför morgondagens match. Mange Augustsson har som bekant begett sig tillbaka till Katrineholm för fortsatta studier (han har haft praktik i Göteborg). Felix och Victor saknas på grund av jobb (möjligen är Felix skadad). Koffe Mattsson har varit lite småkrasslig och är osäker. Även Shafie kommer troligtvis att saknas då han är inne i en tuff tentaperiod i skolan. Filip lär med största sannolikhet kliva in som mittback brevid Ljungan. De andra platserna är lite svårare att sia om.

Enligt Götaholmarens noteringar borde Yadollah Navaian-Ghasemi saknas efter tre gula kort på de inledande matcherna.

Götaholm kommer att få en hård fight och det gäller att vara helt fokuserade om man ska hänga med i toppen.

OLSKROKENS IF - GÅRDA BK (19.30 Överåsvallen)

Ett riktigt hett "Överåsderby" stundar imorgon mellan två lag som längtar efter en trepoängare. Kroken öppnade fint med två segrar, sedan blev deras match i tredje omgången uppskjuten, och efter det har det blivit två förluster. Gårda inledde med fyra raka förluster men fick en poäng i förra omgången mot Götaholm.

Gårda rullade stundtals fint mot Götaholm men deras riktigt vassa vapen var de snabba omställningarna med snabba killar som Walberg och La Verghetta. Kroken känns å andra sidan lite starka och kommer som vanligt vara starka på fasta situationer.

Oviss match, kommer Gårda ta sig ur bottenträsket eller kommer Olskroken att haka på topplagen? 

TIPS: Det blir en liten vändning för Gårda som tar sin första trea!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens resultat är inne:

Västkusten
är inte längre obesegrade då man föll mot United Africa med 3-0. VBK fick även två man utvisade! UAFC tog därmed över serieledningen från just VBK.

Att Marieholm skulle slå Elisedal var väl ingen skräll, men att det skulle bli 13-0 var det nog ingen som väntat sig! Frågan som självklart dyker upp är om Elisedal kommer att fullfölja säsongen? Götaholmaren hoppas på det...

Mer om dessa matcher imorgon...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Croatia har kommit igång och nu kommer stensäkra rapporter från lagets bänk om att duktige Boris Lesic är tillbaka! Lesic var kapten förra året och stod för 15 mål och säkert lika många assist. Är igång och tränar igen och har redan spelat i b-laget. En riktigt bra förstärkning för Croatia...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona vill dock inte vara sämre. Edis Dautovic (som inte kunnat träna på grund av jobb) är tillbaka i träning. Dautovic har ett förflutet i BK Häcken och anfallaren har även öst in mål för Bosna IF...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

#6B-lagsvinst & kommande matcher...

De spelare som inte spelade i b-laget idag (några både tränade och spelade) genomförde ett lättare träningspass på G-vallen. En hel del avslut och spel blev det. Inga nya spelare dock...

B-laget ställdes mot Rannebergens c-lag och man låg under med 1-0 efter en ganska tråkig första halvlek. Rannebergens mål kom på straff.

I andra halvlek började det dock hända grejer! Micro hittar fram med en genomskärare till Edvardsson som kan lyfta in bollen högt över målvakten och kvittera. Att Jonas var ett par meter offside (annars hade han aldrig hunnit) brydde sig inte domaren om. GBK kan även ta ledningen, när Abdi lyfter in en hög boll från kortlinjen och ingen mindre än Micro möter på volley och trycker upp bollen i nättaket! Han tackade senare sina röda Tradera-skor (300 spänn!!!). Abdi var senare ytterst nära att göra ett drömmål med en cykelspark som dock räddades av målvakten.

Götaholm ägde nu matchen helt och även 3-1 kom. Edvardsson hittar en framrusande Matte Iljin som bryter in från kanten och trycker in bollen stolpe in vid första stolpen. Målgest: den filipinska rondellen!

Rannebergen gör dock 3-2 när en rensning av Aleks träffar en motståndare och går in. Götaholm gör dock både 4-2 och 5-2. Vid 4-2 sågar sig Götaholm in i straffområdet och Edvardsson kan servera Andreas som snyggt kan placera in bollen stolpe in. Robin Larsen nickar sedan in en fint slagen hörna från Martin Johansson.

Rannebergen rinner igenom på slutet och kan pusta slutresultatet till 5-3.   

LAGET:

Aleks
JK-Kevin-Robin-Gurra
Matte-Martin J(C)-Edvardsson-Micro
Abdi-Andreas

Bänken:
Fjellman
Tony

1-1 Edvardsson (Micro)
2-1 Micro (Abdi)
3-1 Matte (Edvardsson)
4-2 Andreas (Edvardsson)
5-2 Robin (Martin J)

Äntligen fanns det även lite kandidater till Dagens Wedberg. Efter en misslyckad Götaholmshörna ropar Fjellman: Hem på rätt sida domarn!

Abdi kontrar dock. Efter att blivit stämplad kliver Abdi av och sätter sig bland Götaholmsspelarna som tittar på matchen och tar av sig skorna och strumporna och tittar på sin onda tå. Sedan säger han att han har väldigt ont i tummen! 

------------------------------------------------------------------------------------

6A-MATCHER IMORGON

ELISEDALS IS - MARIEHOLM BoIK (19.30 Överåsvallen)

Även om Marieholm har blandat och gett lite så ska Elisedal inte utgöra några problem. Med de offensiva krafter man har att tillgå kommer Elisedals försvar att få jobba. Elisedal kommer säkert att göra ett mål eller två, då Marieholm även släppt ion en hel del mål, men det kommer inte att räcka. Duktige Fidan Hyseni saknades sist för Marieholm, så frågetecken på honom. Anfallskollegan Toni Ceesay är dock het med två mål sist. Yeison Herrera Aguirre är avstängd för Elisedal.

TIPS: Inget snack om att Marieholm ska vinna här.

VÄSTKUSTENS BK - UNITED AFRICA FC (19.30 Kviberg)

VBK har imponerat väldigt och toppar tabellen efter fem omgångar. Efter tre raka vinster tog det stopp för UAFC senast mot Lekstorp. Oviss match där båda lagen gillar att rulla boll. UAFC:s Okafor och VBK:s Lukacs var båda tvåmålsskyttar för sina lag senast. Verkar som VBK får klara sig utan skadade lagkaptenen Aamir Fouad och även Daniel Emring men nyttige Jonas Karlén verkar vara på väg tillbaka och återfinns i truppen.

TIPS: Svårt att sia om med Götaholmaren gissar på ett kryss...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken verkar gjort klart med en ny spelare. Efter lite snokade tror sig Götaholmaren veta att det handlar om Kim Pearce, senast i Lunden ÖBK. Han gjorde några träningar med Kroken under försäsongen och nu har han alltså skrivit på. Efter lite mer sökande verkar det som Pearce är en försvarare född 1983 med Qviding som moderklubb. Det verkar som Pearce har hållt igång då han spelat b-lagsmatcher för Lunden denna säsongen...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Som de flesta fotbollskunniga redan vet blev alltså QPR helt klara för Premier League nästa säsong. De förlorade iofs mot Leeds i sista matchen för säsongen men FA meddelade att det inte blir några minuspoäng vilket gjorde att man vann serien och gick upp direkt.

QPR är alltså äntligen tillbaka i finrummet! Lite goa värvningar i sommar och sedan bara full fart framåt!

WE ARE QPR!

#6

Goa grejer...

Norra Europas mest skadedrabbade spelare (tre år i rad) Victor "två och en halv meter dansk" Thomassen har höjt ribban ännu ett snäpp. Till dagens träning dök han upp i civila kläder efter att han i går skadade sig när han spelade...wait for it...frisbeegolf i Skatås! Sporten rankas ju som alla vet bland världens farligaste sporter tillsammans med bland annat björnbrottning och Aussie rules football...

Annars var det en ganska lugn träning i solen på Gamlestadsvallens gräsmatta. Söndagsträning klockan 13.00 gjorde att uppslutningen kanske inte var den bästa, men vi som var där körde på.

Träningen bestod av lite olika övningar med presspel, avslutningsövningar och även lite spel på slutet.

Götaholms vecka består av b-lagsmatch på tisdag (G-vallen 19.30) mot Rannebergens c-lag och träning för de som inte medverkar där.

På torsdag smäller det för a-laget igen då det är en lurig hemmamatch mot Björndammen på programmet. Ännu en träning på lördag och ännu en b-lagsmatch på söndag.

Ryktas även om att en ny spelare kommer att dyka upp i veckan. Kan bli ett riktigt klassnyförvärv!

-----------------------------------------------------------------------------------------I fredags vann alltså FC Bosona över Olskroken med 2-1. Krokens mål gjordes av Martin Karlsson i matchminut 32. Då hade redan Bosona gjort både 1-0 (Motovac i minut 2) och 2-0 genom Abaz (minut 20).

FCB:s Mirza Dervisevic fick alltså två gula kort och fick kliva av i 76:e minuten. Sean Grebovic noterades för ett gult kort medans Kroken klarade sig helt utan ostskivor...

Det var inte bara Bosona som hade spelare borta (Muslimovic och Memisevic). Kroken fick klara sig utan sin ordinarie burväktare Patrik Linné Karlsson och det verkar som lagkapten Henrik Höljer fick hoppa in mellan stolparna.

-----------------------------------------------------------------------------------------


I går ångade Croatia på då man besegrade Öjersjö med 2-0 hemma på Gamlestadsvallen.

Enligt Öjersjös matchrapport såg matchen ut så här:

Början av matchen är väldigt chansfattig och spelet är förlagd till mitten. Croatias ledningsmål är en genomskärare mellan Öjersjös backar till Alexander Nylin (som kom från ÖIF inför den här säsongen) och kan avsluta snyggt i mål. Detta är i stort sätt matchen första målchans. ÖIF försöker hitta sina forwards med lite längre bollar men utan att skapa chanser.

Andra halvlek verkar inte heller vara chansrik och båda lagen verkar tröttna i solen. Detta gör att tempot sjunker men ÖIF får iväg några skott utanför straffområdet men detta är inga problem för Croatias målvakt. Croatia får ett bra frisparksläge då ÖIF:s målvakt Sellberg varit ute på en liten utflykt men det blir inget mål.

Efter en misslyckad offsidefälla från Öjersjö kan Fitim Aliu helt avgöra matchen i 89:e minuten.

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Vi får se om det dyker upp någon från Croatias håll...

------------------------------------------------------------------------------------------

SAMMANFATTNING AV OMGÅNG 5

UNITED AFRICA FC - LEKSTORPS IF 2-3

Efter tre raka segrar tog det stopp för nykomlingarna United Africa, men laget har ändå visat att de kommer att vara att räkna med. Ligger femma med en match mindre spelad. Viktig seger för LIF som nu har kontakt uppåt i den superjämna serien.

MARIEHOLM BoIK - VÄSTKUSTENS BK 4-5

Marieholm fortsätter att ösa på framåt och släppa in mycket bakåt. VBK imponerar men tappade 3-0 till 3-3 innan man fick vaknade till och kunde avgöra. Västkusten toppar tabellen efter fem omgångar, inte många som hade trott det innan serien drog igång...

GÅRDA BK - GÖTAHOLM BK 2-2

Gårda gör det väldigt svårt för Götaholm i första halvlek och för matchen. Götaholm kommer tillbaka i andra i en svänging tillställning och lika får anses rättvist. Gårda kommer helt klart att klättra uppåt i tabellen och har många duktiga spelare. Götaholm fortfarande obesegrade och med i toppen.

BJÖRNDAMMENS BK - ELISEDALS IS 4-1

Elisedal var med ett tag men ändå väntad vinst för BBK. Nye Kristhammar kommer att bli nyttig för BBK, två av mål kom från honom. I denna väldigt jämna serie är det svårt att se mot vilka Elisedal ska kunna ta några poäng? Björndammen har lämnat den tråkiga försäsongen bakom sig och återfinns i mitten av tabellen.

FC BOSONA - OLSKROKENS IF 2-1

Kroken började serien riktigt bra medans Bosona började lite knackigt (resultatmässigt i alla fall). Plötsligt har dock FCB två raka segrar medans Kroken har två raka förluster och lagen har bytt plats i tabellen.

CROATIA GÖTEBORG - ÖJERSJÖ IF 2-0

Ingen jättekul match enligt rapporter men Croatia imponerar med sin tredje raka seger efter de två inledande förlusterna. När Croatia har fått upp ångan får de andra topplagen se upp. ÖIF började med en vinst men sedan har det blivit fyra raka förluster. Inte riktigt vad Götaholmaren eller ÖIF själva hade räknat med...

---------------------------------------------------------------------------------------------

TABELLEN

Västkusten +8 11p
--------------------------
Götaholm +7 11p
Croatia +4 9p
Marieholm +3 9p
United Africa +3 9p
FC Bosona +2 9p
Lekstorp +1 8p
Björndammen -1 7p
Olskroken -1 6p
Öjersjö -4 3p
--------------------------
Gårda -6 1p
Elisedal -16 0p

En sjukt jämn tabellen där det skiljer två poäng mellan Västkusten som leder och FC Bosona som ligger sexa.

-----------------------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER OMGÅNG 5

6 MÅL

Fredrik Airosto (Götaholm) (3)

5 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Toni Ceesay (Marieholm) (1)

4 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)
Calvin Okafor (United Africa)

3 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Abdi Bashir (Götaholm)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mattew Bell (Elisedal) (2)
Erik Lukacs (Västkusten)
Edmond Shala (Västkusten)
Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Alexander Nylin (Croatia)

-------------------------------------------------------------------------------------------
Nu börjar det även dyka upp lite avstängningar och enligt Götaholmarens noteringar ser det ut så här inför den 6:e omgången:

3 GULA KORT (avstängda omgång 6)

Marcus Johansson (Lekstorp)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Yeison Herrera Aguirre (Elisedal)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Yadollah Navaian-Ghasemi (Björndammen)

RÖTT KORT I OMGÅNG 5 (avstängd i omgång 6)

Mirza Dervisevic (FC Bosona)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Förra årets 6A-buse Marcus Johansson har alltså fått en bra start på ostskivesäsongen även 2011. Det ska dock tilläggas att Johansson matchar sina tre gula med tre mål framåt!

FCB:s Dervisevic har lyckats med konsttycket att bli utvisad två gånger redan...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för idag...

#6


Matcher, matcher, matcher

Götaholmaren ligger lite efter i matchrapporteringen från omgång 5 och så blir det ibland. Vi försöker ta igen det nu:I onsdags drabbade United Africa FC och Lekstorps IF samman på Kviberg. Ett UAFC som var obesegrade innan matchen mot ett LIF som blandat och gett lite i inledningen.

Det är United Africa som börjar bäst och kan även ta ledningen i början av matchen genom snabbe Calvin OkaforLekstorp går bort sig i försvarsspelet. Okafor är även ytterst nära att göra 2-0 men skottet tar i stolpen. LIF höjer sig försvarmässigt i resten av halvleken men skapar inga heta chanser framåt.

En bit in i andra halvlek står dock Lekstorp för en galen målexplosion då laget gör tre mål på åtta minuter! Christoffer Fredriksson nickar mycket snyggt in kvitteringen efter en fint slagen frispark från Marcus Johansson. 2-1 görs av Robert Söderberg efter en retur på ett distansskott från Alexander Ivarsson. Ivarsson spelar även fram Marcus Johansson som kan förvalta sitt friläge fram till 3-1.

United Africa kommer dock tillbaka och med sitt fjärde mål för säsongen reducerar Okafor till 2-3. I slutet av matchen skapar UAFC ett riktigt tungt tryck mot Lekstorps mål men LIF lyckas hålla undan (dock fyra gula kort sista delen av matchen) och får även några halvchanser på kontringar men utan att göra mål.

Lekstorp har nu lite häng på toppen igen och har ju faktiskt bara en förlust i serien. UAFC är ju fortfarande i allra högsta grad med, särskilt med tanke på att de fortfarande inte spelat sin match från omgång 3.

HÄR hittar ni LIF:s matchrapport.Inte så mycket att säga om då matchreferatet hittas i förra inlägget. Som sagt en dålig första halvlek av Götaholm följdes upp av en lite bättre andra där man kunde kvittera genom ett kanonmål. Hawaiifotboll i slutet där båda lagen hade chanser att avgöra men 2-2 kändes rättvist. Gårda kommer helt klart att klättra uppåt i tabellen. Götaholm får fundera över vad som gick snett i första halvlek men ta med sig det positiva från den andra.Två lag som inlett serien riktigt bra möttes i torsdags i en riktigt galen tillställning. När krutröken lagd sig stod Västkusten som segrare med 5-4!

Matchen inleddes med att Västkusten i vanlig ordning försökte hitta sitt spel med mycket kortpassningar och rull inom laget. Gräsmattan på Lövgärdesplanen var dock väldigt gropig på sina ställen och detta resluterade i att passningsspelet blev lidande. Marieholm började matchen bäst då man satte press på Västkusten som oftas misslyckades med sina försök att spela sig ur situationerna. Marieholm kan vinna boll högt upp i banan och gå till anfall och den första heta chansen är också hemmalagets. En Marieholmshörna blir riktigt farlig men utan att bollen hamnar i nätet. Västkusten var inte på tårna i försvarsspelet och Marieholm kunde komma till flera avslut, dock inga som resulterade i mål.

Västkusten har bättre utdelning då laget gör mål på sin första chans i matchen. En kontring leder till ett avslut utanför Marieholms straffområde men skottet fastnar på en Marieholmsförsvarare. Han försöker dock vända bort Västkustens Rachid Hersi men detta misslyckas och Hersi kan chippa in bollen i mål. Inte helt rättvist i detta läget av matchen men det är målen som räknas.

VBK höjer sig nu och börjar skapa fler chanser, bland annat en boll som tar insidan av stolpen. Efter en kvart tilldöms laget även en straff. VBK:s lagkapten för dagen, Pouyan Babr, sätter den hårt och säkert och plötsligt står det 2-0 till Västkusten. Halvleken fortsätter i VBK:s favör och laget blandar lite kortare spel med längre bollar och det dröjer inte länge förrän även 3-0 kommer. Efter ännu ett stolpskott kan Edmond Shala slå in returen. VBK slappnar nu av lite i tron om att matchen är avgjord och Marieholm kan börja anfalla igen, dock utan att skapa några jätteheta chanser. Precis innan halvtid får dock Marieholm en straff efter en handssituation. Straffen slås säkert i mål av Marieholms lagkapten Toni Ceesay.

I början av andra halvlek verkade Västkustenspelarna lite passiva och bekväma i sitt jobb och Marieholm öser på framåt med mycket folk. VBK har några kontringsförsök men inga mål åt något håll i början av andra halvlek. I minut 70 får dock Marieholm in en reduceringsboll genom Abdulahovic efter passivt försvarsspel av Västkusten i eget straffområde. Av bara farten kvitterar Marieholms Secilmis till 3-3 minuten senare!

Marieholm har nu segervittring men VBK höjer sig ännu en gång och Erik Lukacs kan göra 4-3 efter ett friläge och en läcker tunnel. Marieholm flyttar nu fram ännu mer spelare och med fem minuter kvar kan VBK kontra in 5-3, även denna gång var Lukacs sist på bollen. Det sista som händer i matchen är att Ceesay kan göra sitt andra mål för dagen efter en tilltrasslad situation men närmare än så kommer man inte.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors var självklart nöjd med vinsten men tyckte att det blev för avslappnat efter 3-0 och alldeles för passivt i eget straffområde. Marieholm gav aldrig upp och har en hel del duktiga offensiva spelare. Lindfors var speciellt nöjd med att många spelare klev fram då några av de vanligtvis tongivande spelarna saknades (ordninarie kaptenen Aamir Fouad, Daniel Emring och Jonas Karlén). Det ska tilläggas att duktige Fidan Hyseni (5 mål hittills) inte fanns med för Marieholm.

Västkusten visar att man på allvar vill vara med i toppen och laget leder serien efter fem omgångar. Marieholm kommer säkert också att återfinnas där upp, många mål blir det iallafall när laget spelar. 18 framåt och 15 bakåt på 5 matcher!

 
 
Björndammen tog en stabil seger mot jumbon Elisedal och återfinns i mitten av tabellen. Målmässigt hängde dock Elisedal med ett bra tag. Degerforsförvärvet Olle Kristhammar gav dock BBK ledningen efter tio minuter men Mattew Bell slog in en straff för EIS precis innan halvtid. Halvvägs in i andra halvlek gör Björndammen tre snabba mål och kan avgöra matchen. Elisedal sjunker allt djuper ner och tyvärr för deras del känns det som division sju närmar sig med stormsteg även om vi bara befinner sig i början av serien. BBK däremot verkar ha höjt sig ordentligt och fått in lite nytt blod (bland annat tvåmålsskytten Kristhammar).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I går spelades även matchen mellan FC Bosona och Olskrokens IF. Bosona saknade två tunga namn då både Darmin Muslimovic (tre mål förra matchen) och duktige Haris Memisevic inte fanns med. Kroken har haft en hel del att tänka på efter genomklappningen mot Croatia i förra omgången.

Det var hemmalaget FC Bosona som tog tag i matchen direkt och öste på full fart framåt. FCB kunde även göra 1-0 ganska tidigt när snabbe Elvin Motovac kunde ta sig igenom. Det är även bud på fler mål från Bosona som bränner några riktigt bra målchanser. 2-0 målet kommer dock när Samir Abaz slår in en retur. Dzani Hodovic hade sedan ett jätteläge att göra 3-0 men istället reducerar Olskroken efter en tilltrasslad situation där bollen till slut dunkas in mellan benen på Bosonas målvakt. Förbundet har inte lagt upp matchrapporten men det luktar måltjuvsmål lång väg, det vill säga Jonas Söderström, men vi får se. Kroken höjde sig iallafall efter detta och skapade ett par bra chanser innan halvtid men utan att göra mål. Bosona fick även stuva om i laget lite till andra halvlek efter ett par skador.

I andra halvlek backar Bosona hem och försvarar sig och bjuder inte alls på det spelet vi är vana vid. Olskroken trycker på men Bosona ligger rätt i sina positioner. Kroken har ett par distansskott men inte mycket mer trots mycket boll. Bosona låg mest på kontring och fick ett par riktigt bra chanser, bland annat ett friläge, men inga mål. I slutet får Bosonas Mirza Dervisevis sitt andra gula kort och får lämna planen men Bosona kan hålla undan och vinna sin andra raka medans Kroken efter en bra start på säsongen nu har två raka förluster.   

Bosonas matchrapport hittas HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu är andra halvlek igång mellan Croatia och ÖjersjöGamlestadsvallen, en match som avslutar den femte omgången. Utan att veta hur matchen ser ut känns Croatia som favoriter men med tanke på hur jämn serien har varit är inget säkert längre!

Mer om den matchen imorgon och som vanligt sammanfattas omgången i morgon eller på måndag...

#6

Ingen höjdare men fortfarande obesegrade...

Götaholms startelva var oförändrad sedan senaste matchen och såg alltså ut så här:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Felix
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Koffe
Filip
Robin
Martin J
Tony

Götaholm
hade pratat innan om vara med direkt i matchen och att Gårda säkert skulle komma ut taggade då de fortfarande inte har vunnit. Vi skulle inte låta oss luras av tabellen då Gårda varit med bra i alla sina matcher men inte fått med sig resultatet.

Trots detta blev första halvlek precis tvärtom. Gårda började matchen bäst och pressade Götaholm högt och det såg ängsligt ut hos Götaholm. Götaholm vann inga förstabollar, andrabollar eller tredjebollar och hade det funnit fjärdebollar hade de säkert också förlorats. Gårda kunde vinna boll och ställa om blixtsnabbt och det blev farligt direkt några gånger. Gårdas snabbea ytter Simon La Verghetta var riktigt bra matchen igenom hotade gång på gång. Götaholm hittade inget spel alls via mitten och istället dunkades det lång från backlinjen gång på gång. Detta ska självklart inte bara skyllas på backlinjen då det måste finnas alternativ att spela upp på. Gårdas backlinje märkte detta ganska snabbt och kunde läsa de långa bollarna bra.

Trots att Gårda hade flera bra chanser i början dröjde det en stund innan deras ledningsmål kom. En Gårda-hörna slås mot första stolpen där en Gårdaspelare går omkull i högen av spelare. Bollen går vidare till en annan Gårdaspelare på bortre som fläker sig och stöter bollen över. Domaren har dock hittat en ojusthet vid främre stolpen och pekar på straffpunkten. Om inte minnet sviker var det Gårdas kapten (Farid Runklint) som tog straffen. Mackan går åt rätt håll men orkar inte få bort den utan kan bara styra den i mål. Helt rättvist då Götaholm inte alls varit med alls.

Götaholm skapar, trots avsaknaden av något bra spel, chanser i första halvlek. Abdi har en bra nick på ett inlägg från Shafie som Gårdas målvakt Richard Chang får sträcka ut på och göra en bra räddning på. Abdi har en bra chans till då en långboll går över Gårdas backlinje och han hinner före Chang men lobben går utanför. Tobbe har ett bra skottläge och det blir lite halvfarligt när några frisparkar lyfts in mot mål.

Götaholm kvitterar dock och även detta är bra straff. Tobbe spelar in bollen på marken in i straffområdet mot Rasta som hinner först på bollen och styr upp den på handen på en Gårdaspelare. Domaren pekar alltså igen på straffpunkten men denna gången för Götaholm

Efter den traditionella kyssen av bollen och korstecknet fortsätter Rasta att vara 100-procentig i Götaholmströjan. Herr Chang gick tidigt åt ena hållet och bollen hamnade i andra hörnet.

Nu tänkte man att Götaholm kunde ta tag i spelet och komma igång. Fel, fel och åter fel. Strax efter målet tappar Götaholm bollen på offensiv planhalva och Gårda startar en av sina blixtsnabba kontringar. Götaholm missar ett par brytningsförsök och bollen rullas ut till en Gårdaspelare som kommer fri från kanten. Precis när han skjuter så slänger sig Ljungan fram för att täcka skottet. Mackan reagerar också på skottet och slänger sig. Bollen får en konstig skruv och rullar retsamt förbi en liggandes Mackan och in i mål.

2-1 till Gårda BK i halvtid och det är inget snack om att de varit det hetare laget och Götaholm kändes inte alls taggade.

När andra halvlek börjar har Götaholm dock skärp till sig och tar över spelet till viss del. Martin Johansson kommer in på mitten och gör ett riktigt bra jobb. Götaholm börjar smälla på lite och vinna närkamper samtidigt som man hittar lite variation på passningsspelet. Abdi har några halvchanser att rinna igenom och Shafie kommer runt på kanten och slår lite inlägg men inga jätteheta chanser skapas.

Gårda är fortfarande farliga i sina omställningar men det känns som Götaholm har lite bätter koll på dem i detta skedet av matchen. Götaholm kvitterar också och det är ett väldigt vackert mål. Rasta och Shafie hittar lite rull på mitten innan Shafie hittar Tobbe. Tobbe kan ta sig fram i mitten av offensiv planhalva och han väljer att skjuta en bra bit utanför straffområdet. Skottet ser först ut att gå över men dyker och går in otagbart under ribban!

2-2 och Götaholm känner att man har vittring på alla tre poängen. Spelet jämnas dock ut sista delen av matchen och båda lagen tröttnar och orkar inte flytta upp sina backlinjer. Spelet böljar fram och tillbaka med halvchanser åt båda håll. Båda lagen har hörnor och frisparkar som lyfts in mot mål. La Verghetta kommer förbi på kanten ett par gånger och kan spela in bollen men Götaholm reder ut detta.

Götaholm har en bra chans när Rasta kan ta sig ner till kortlinjen inne i straffområdet men försöket att nå Abdi snett-inåt misslyckas. Inbytte Robin Larsen har ett skott i slutet som målvakt Chang håller på att tappa framför fötterna på Rasta.

Matchen slutar 2-2 och båda lagen var ganska missnöjda med det. Gårda hade helt klart första halvlek och Götaholm spelade upp sig i andra. Gårda får väl trösta sig med sin första poäng och Götaholm med att man fortfarande är obesegrade.

Det ska tilläggas att Gårda, sett till sitt spel och sina spelare, borde ligga betydligt högre upp och laget kommer helt klart att ställa till det för många lag. De har flera luriga spelare, nämnda La Verghetta och duktige kapten Runklint men också bröderna Gokah och lurige Markus Cederqvist.

Mange gjorde sin sista match på ett tag för Götaholm då studierna på annan ort väntar. Mange har tillhört Götaholms bättre spelare så här i inledningen och Götaholmaren tackar honom för ett gött jobb...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren gissade på en målrik tillställning mellan Marieholm och Västkusten och det var en helt korrekt gissning. Det blev dock inte 4-4 som Götaholmaren gissade utan Västkusten vann med 5-4!

Matchrapporterna för matcherna som spelats denna omgången kommer upp i morgon eller på lördag. Troligtvis på lördag då grissäsongen ska inledas i morgon i Slottskogen och som regerande mästare måste Götaholmaren infinna sig...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Domen mot QPR kommer INTE att dyka upp i morgon utan kommer enligt FA så snabbt som möjligt...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till sist: Mackan tror stenhårt på Manchester United i CL-finalen, de kryssar borta och vinner hemma...oklart om BÅDA matcherna går på Wembley ;-)

#6

UAFC-LIF 2-3!

Glödheta rapporter meddelar att United Africa FC inte längre är obesegrade! Lekstorp tog en fin skalp då man vann matchen med 3-2. UAFC inledde bäst och ledde med 1-0 i halvtid. Lekstorp tog över i andra och gick upp till 3-1 innan UAFC kunde reducera...

Detta visar helt klart vilken jämn serie 6A är...

Mer om denna match i morgon...

#6

Styrelsemöte?

Götaholm genomförde en bra "dagen-innan-match" träning på Gamlestadsvallen. Det var hyfsat med folk, runt 17 stycken däribland tre målvakter. Tobbe har haft feber i dagarna och vilade men lär nog vara spelklar till matchen mot Gårda i morgon.

Junior-Andreas missade dagens träning. Lillen fick ett sms som förklarade att Andreas inte kunde komma eftersom han hade styrelsemöte! Det framgick dock inte vilken styrelse vi pratar om...

Då något av Götaholms ungdomslag hade match på den ena planhalvan i början av träningen blev det lite passningsövningar innan vi hade tillgång till hela planen.

Bengan var i form då han kallade Ljungan för Mange och Freddan för Tobbe. Dessutom förklarade han att han ville ha 8 gubbar i varje kvadrat (för en passningsövning): Ja, då kör vi! Ni 12 går dit! (pekandes på den ena kvadraten).

Det blev en avslutnings- och inläggsövning som stundtals funkade riktigt bra med en hel del mål och fina inlägg.

Träningen avslutades med lite spel där det blåa laget var det starkare. Troligtvis på grund av det nykomponerade anfallsparet Rasta/Robin Larsen! Styrka, teknik, snabbhet, målkänsla i en väldigt blandning ;-)

De flesta spelarna verkar tillgängliga inför morgondagens match mot Gårda BK. Ja, förutom då "3-minutersmannen" Victor som är avstängd efter sitt röda kort från förra matchen. Gårda var dock lite värre och fick två röda kort i förra matchen. Den gamle götaholmaren och piloten Alberto "Abbe" Donoso Pizarro och Thargham Gatea var de skyldiga.

Ett glädjande besked om man gillar grovjobbare som även kan hänga upp en boll i krysset är att Robin Larsen återfinns i Götaholms matchtrupp till i morgon.

Det lär bli en svettig tillställning då Gårda BK (trots fyra inledande förluster) absolut inte ska underskattas. Laget har spelat bra men inte fått med sig resultatet. Det gäller att hålla ett extra öga på snabbe Simon La Verghetta som gjort fyra mål hittills.

Matche startar 19.30Överåsvallen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon spelar även Marieholm BoIK - Västkustens BK i en mycket intressant match. Inför säsongen var det inte riktigt någon som visste hur det stod till hos Marieholm men laget ligger för tillfället tvåa i serien efter tre vinster på de inledande fyra matcherna. Gör mycket mål (14) men släpper också in en hel del (10). Gäller att se upp med Fidan Hyseni (5 mål hittills) och Toni Ceesay (3 mål hittills) framåt. VBK har överraskat positivt och ligger på en fin fjärdeplats och är obesegrade hittills. Tränare Lindfors har fått ordning på Västkusten och laget känns mycket stabilare än förra året. Dock saknas duktige Jonas Karlén fortfarande på grund av skada.

Matchen börjar 19.00Lövgärdesplan.

TIPS: Svårtippad match men Götaholmaren tror iallafall på en hel del mål. Varför inte 4-4?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu spelas United Africa FC - Lekstorps IF och Götaholmaren uppdaterar med ett nytt inlägg så fort matchresultatet dyker upp någonstans...

#6 


Morgondagens match

I morgon drar den femte omgången i gång av division 6A med matchen United Africa FC - Lekstorps IF.

LIF
återfinns på en åttonde plats inför matchen och har en vinst, en förlust och två oavgjorda matcher. Ett av seriens stora överraskningslag så här långt, United Africa FC, har tagit full pott (nio poäng) på sina tre första matcher. UAFC har imponerat särskilt mycket med sin defensiv då man hållt nollan i två av sina matcher och bara släppt in två mål totalt. Detta mycket tack vare sin mycket duktiga målvakt Solomon Kunle Akotun.

Lekstorp har blandad och gett än så länge och många hade nog gissat att LIF skulle vara med lite högre upp. Särskilt efter en mycket bra försäsong. I senaste matchen var man inte alls med i början och Marieholm kunde gå upp till 3-0 i halvtid. LIF lär vara med direkt från början i morgon. Lekstorp har inte släppt sin trupp ännu och det är fortfarande frågetecken på duktige Marcus Pätsi som varit skadad.

Götaholmaren fick ju äntligen se United Africa "in action" i lördags då man besegrade Öjersjö med 1-0.

TIPS: Götaholmaren har ju inte sett LIF ännu denna säsong men ska man se till resultaten så får UAFC gälla som favoriter i denna match. Götaholmaren har dock inget emot om LIF skulle vinna matchen ;-)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning i går...på gräsplan nummer 8Kviberg. En plan som får Gamlestadsvallens gräsmatta att se ut som en golfgreen. Vet dock inte om det värsta var att den var hårt eller ojämn? Med tanke på omständigheterna blev det en hyfsad träning med ca 17 spelare.

Roligaste var väl när Ljungan skulle ta ner en boll och fick den på ett känsligt ställe. Grannarna på planen jämte var United Africa (som körde ganska mycket fys) och grannarna bakom oss var Grunden BOIS. Så kan det vara en måndag på Kviberg...

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Ett gammalt Silly Season-rykte från försäsongen har blommat upp igen. Alexander Petrovski lämnade inför denna säsongen Utbynäs för att spela med Utsiktens BK men nu ryktas det att han är på väg att lämna. Några av de klubbar som det talats om är Ahlafors IF (div 3), en comeback i Utbynäs, men även Götaholm. Den som lever får se...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Nu blir det lite Barca-Real...

#6    
     

Flygande ekorrar

Götaholms b-lag tog i dag sin tredje raka seger för säsongen när Bergum besegrades med 4-3. Matte Iljins fina målform i b-laget fortsätter och han noterades för inte mindre än två fullträffar i dag. 1-0 målet firades med den legendariska flygande ekorren men vid hans 3-2 mål var målgesten mer svårläst, rapporter säger att det möjligen var ett störtande flygpan. Framspelare till 3-2 målet var lite oväntat Götaholms målvakt Johan Lundin!

Götaholms kvittering till 2-2 gjordes av Abdi Bashir, precis efter att han blivit inbytt, och 4-2 målet gjordes av lagkaptenen Martin Johansson. Enligt rapporter en väl genomförd match av Götaholm.

Båda A och B-laget toppar alltså för tillfället sina serier (även om 6A-tabellen haltar lite) vilket självklart är väldigt trevligt och skapar en bra stämning i klubben.

------------------------------------------------------------------------------------------

SAMMANFATTNING AV OMGÅNG 4

VÄSTKUSTENS BK - BJÖRNDAMMENS BK
4-1

Västkusten
fortsätter att imponera och ta poäng. Vågar lita på sin spelidé och detta ger reslutat. Tillsammans med United Africa seriens positiva överraskning än så länge. Björndammen känns väldigt upp och ner men kommer säkert att ta sina poäng här och där.

GÅRDA BK - FC BOSONA 2-4

Tack vare Darmin Muslimovics hattrick i andra halvleken vände Bosona på steken och kunde vinna och kan nu blicka uppåt i tabellen. Gårda har trots rapporter om stundtals bra spel i sina matcher inte tagit en enda poäng på de fyra första omgångarna. Segrarna kommer säkert att komma men det kan bli jobbigt om man ska upp på den övre halvan.

OLSKROKENS IF - CROATIA GÖTEBORG 2-6

Ingen jätteskräll att Croatia vann (även om Götaholmaren trodde på Kroken) men överraskande att det blev så stora siffror. Den ofrivilliga vilan för Kroken i omgång tre var inte bra men en vinst i den hängmatchen och man är med i toppen. Verkar som Olskroken tappade orken lite i slutet av matchen och då blir det jobbigt mot ett så pass spelskickligt lag som Croatia. Croatia har fått upp ångan med två raka segrar. När det gäller målskyttarna för Croatia hade det blivit fel på förbundets sida då 4-2 målet tillskrevs Eddie Prorokovic. Det var dock inte han utan Joel Tesfai som gjorde det.

LEKSTORPS IF - MARIEHOLM BoIK 2-4

Marieholm
 tog sin tredje seger för säsongen i den svåra bortamatchen mot Lekstorp och laget visar definitivt att man vill vara med i toppen. LIF var inte med alls i första halvlek och när man väl skärper sig i andra var det redan för sent. Det kan nog vara dags för Götaholmaren att försöka se en match med Marieholm då det är väldigt svårt att få någon uppfattning om hur de spelar. Mycket mål blir det iallafall, både framåt och bakåt.

GÖTAHOLM BK - ELISEDALS IS 5-1

Lite nervöst innan hos Götaholm då man förlorade båda mötena förra året men med 3-0 efter ungefär en halvtimmes spel så var segern aldrig i fara. En ganska avslagen och halvtaskig division 6-match. Den lite ojämna gräsmattan hjälpte inte till när det gällde passningsspelet. Götaholm har fått en riktigt bra start och toppar tabellen. Elisedal (som tappat väldigt mycket spelare) kommer att få väldiga problem att hänga kvar.

ÖJERSJÖ IF - UNITED AFRICA FC 0-1

Om den ofrivilliga vilan i tredje omgången påverkade Kroken negativt var det inga problem för United Africa. Eftersom Götaholmaren varken sett Öjersjö eller UAFC spela innan denna säsong så är det svårt att avgöra om spelsättet var typiskt för lagen. United Africa hade mycket boll men ofta blev det inte så heta chanser av det. Öjersjö fick sina chanser på kontringar och kunde gjort något mål men UAFC:s målvakt var bra. Det känns som Öjersjö kan mycket bättre än detta. UAFC har alltså full pott efter tre matcher och är helt klart den största överraskningen hittills.

SKYTTELIGAN EFTER OMGÅNG 4

5 MÅL

Fidan Hyseni
(Marieholm)
Fredrik Airosto (Götaholm) (2)

4 MÅL

Jonas Söderström
(Olskroken) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)

3 MÅL

Darmin Muslimovic
(FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Toni Ceesay (Marieholm)
Johan Jidegren (Björndammen)

FC Bosonas hemsida hittas även hela skytteligan, klicka HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den femte omgången spelas så här:

ONSDAG 4/5

UNITED AFRICA - LEKSTORPS IF

TORSDAG 5/5

MARIEHOLM BoIK - VÄSTKUSTENS BK
GÅRDA BK - GÖTAHOLM BK

FREDAG 6/5

BJÖRNDAMMENS BK - ELISEDALS IS
FC BOSONA - OLSKROKENS IF

LÖRDAG 7/5

CROATIA GÖTEBORG - ÖJERSJÖ IF

Lite mer om dessa matcher i morgon eller på tisdag...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Självklart har det inte undgått någon att helgens stora sporthändelse är att Queens Park Rangers äntligen är tillbaka i Premier League! Säsongen 1995/96 åkte man ur och var även nere en vända i tredjedivisionen men nu är man alltså tillbaka. Det behövdes bara en pinne mot Watford men efter mål av lagkaptenen och superstjärnan Adel Taarabt och Tommy Smith blev det seger.


Det enda orosmomentet är att klubben har FA efter sig angående köpet av den argentinske mittfältaren Alejandro Faurlin. Detta kan liknas vid incidenten med argentinarna Tevez och Mascherano för några år sedan. Faurlin ägs visst av en tredje part som fick pengar vid köpet, något som inte är tillåtet. FA:s beslut kommer i veckan och det har ryktats om poängavdrag även om FA vägrar kommentera dessa rykten. QPR-tränaren Neil Warnock är dock inte orolig så då får jag väl lita på honom...

Det är möjligt att det skanderades "WE ARE QPR" i närheten av Bryggeriet i lördagskväll...

#6 

RSS 2.0