Jämt skägg...



Götaholm tog emot serieledarna MarieholmGamlestadsvallen denna väldigt blåsiga onsdag. Både Freddie och Shafie (som dock kom lite sent) hade lyckats komma ifrån och Götaholm ställde upp med följande lag:

Mackan
Freddan-Ljungan-Filip-Tony
Matte-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Robin

Bänken:
Victor
Freddie
Shafie
Edvardsson

Rutinerade Toni Ceesay vann slantsinglingen (troligtvis tack vare sin tyska "Spielfuhrer"-kaptensbindel) och valde att börja med medvind i första halvlek. Detta märktes ganska snabbt då Marieholm fick tryck på Götaholm direkt. Inte så mycket på grund av att de rullade ut hemmalaget utan mer att de spelade ganska direkt upp mot Cessay men även på Fidan Hyseni. Marieholm skapade säkert 15-20 hörnor i första halvlek och alla inkast som var på den sista tredjedelen kastades långt av Hyseni, vilket gjorde att även det kändes som hörnor.

Götaholm står emot bra dock och Mackan får det svettigt men håller tätt. Ett mål hänger dock i luften men helt oväntat är det Götaholm som gör det. Filip vinner boll och hittar Martin i mitten och han kan lägga en boll i luften mot Abdi. Marieholms mittback missbedömmer bollen och missar helt, Abdi dyker upp bakom och kan via målvakten skjuta in 1-0!

Marieholm fortsätter att få många hörnor och inkast och nästan alla går mot Ceesay som vinner mycket i luften men Ljungan ligger väldigt tätt. Tobbe får rensa på mållinjen och Marieholm har en boll i mål men det är dömt för ruff på Mackan. Götaholm hittar stundtals lite spel i mitten och ut på kanterna och när Götaholm kommer framåt känns det lite småfarligt. Götaholm har även några frisparkar som lyfts in.

Marieholm får sin kvittering till slut men även om Fidan Hyseni får det (domaren sa att det "var roligare så") så var det mer ett självmål. Efter lite missförstånd i Götaholms backlinje får Hyseni bollen och sedan blir det ett ihopslag med Ljungan eller möjligen att Ljungan ska rensa. Bollen går iallafall i en perfekt båge över Mackan och in i mål. Ett riktigt skitmål men med tanke på trycket Marieholm hade så var det både rättvist och logiskt.

1-1 i halvtid alltså och Götaholm har stått upp bra och ska inte behöva be om ursäkt för att Marieholm inte gör mål på alla sina hörnor ;-)

I andra halvlek går nog Götaholm ut lite för lugnt och tänker att det ordnar sig bara för att man har medvinden (som faktiskt lugnade sig i andra halvlek). Marieholm börjar lite hetare och hittar lite mer rull på mitten. Gamle Albanska IF-spelaren Blerim Ferati (som jag hade många duster med under Rödbo IF-tiden i 6D) snurrade en del på mitten och Milad Mehrbeheshti satte full fart på kanten. Halvleken jämnar dock ut sig och även Götaholm hittar lite spel via mitten även om det slås mycket långt. Med medvinden blev det dock ofta för långt, även om Abdi är mycket nära några gånger att hinna först.

Marieholm skapar en del bra chanser och Mackan får göra några fina räddningar. Hyseni har en jättechans när ett tillbakaspel blir för kort men Götaholm kan nog tacka den dåliga planen då avslutet går ganska långt utanför.

I den 60:e minuten tar dock Marieholm ledningen. Ett långt Hyseni-inkast skarvas vidare (möjligen av en götaholmare) och framför mål kan Milad Mehrbeheshti dunka in bollen.

Resten av matchen böljar fram och tillbaka då båda lagen tröttnar lite. Götaholm slår fortfarande ganska mycket långt men kan även hitta några fina kombinationer och ställa om snabbt. Tyvärr missas ofta den sista avgörande passningen. Marieholm kan såga sig fram några gånger och även komma runt på kanterna och skapa inlägg.

Götaholm kan dock kvittera, och det kommer på lagets första hörna! Rasta slår den och i tumultet framför mål för Abdi den i huvudet innan Matte kan dunka upp bollen i nättaket. Mycket möjligt att det vara "vaggan" som var målgest. Sista tjugo minuterna blir mycket kamp och långa lagdelar och inga jätteheta chanser åt något håll. Hyseni har en frispark som går i muren och Götaholm har omställningslägen som slarvas bort.

Det är två lite besvikna lag som konstaterar att domaren blåser av matchen. Marieholm var nog mest besvikna men Götaholm behöver absolut inte be om ursäkt för poängen. Mackan hade mycket att göra och gjorde det bra. Ljungan fightades med Toni Ceesay och gjorde det bra matchen igenom. Tyvärr fick Robin Larsen kliva av i andra efter att ha skadad knäet...

Götaholm gjorde en bra kämpainsats och visar att man vill vara med i toppen. Det var dock en hård match med många dueller. Resultatet blev en ömmande nacke efter en nickduell, dobbmärken på armen och ett stukat finger...troligtvis är det dock bara jag som börjar bli gammal...

Det var finbesök på läktaren då gamle götaholmaren och numera IFK-spelaren Niclas Andersén (som sett en hel del Götaholmsmatcher i år) var där. Andersén är dock ganska långt ifrån startelvan hos IFK men en som tagit en plats där är Tobias Sana, som också fanns på plats på Gamlestadsvallen! Sana har Marieholm som moderklubb och är faktiskt halvbror med Toni Ceesay.

Götaholmaren hajade till då man hittade Walid Shaat i startuppställningen för Marieholm. Enligt förbundets sida fick ju Shaat rött kort i senaste matchen mot Björndammen. Efter en titt på den matchrapporten är dock det röda kortet i den matchen ändrat från Walid Shaat till Jimmy-Cannon Nwadinkpa. Nwadinkpa fanns inte med i dagens match...



Skrattmatch kanske många trodde, Freddan gissade möjligen på tio-siffrigt ;-). Det är dock detta som gör fotboll så underbar, bollen är rund, gräset grönt och matchen är aldrig slut förrän det tjocka kvinnan i vikingahjälm sjunger (eller tills domaren blåser av). Underskattning är en farlig fälla att kliva i...

Matchen började dock som väntat och kapten Vllaz kunde ge Croatia ledningen redan i första minuten och även göra 2-0 i 41:a. Elisedal reducerar dock innan halvtid och i 70:e kommer även kvitteringen!

I 86:e frälser dock Fitim Aliu Croatia och skjuter upp laget i serieledning!

Elisedal kämpade dock som djur och var alltså nära att skrälla.

Enligt Croatias Thomas Celec gjorde laget en mindre bra match... 

Elisedal
verkar även ha fått lite nya (möjligen ny-gamla) gubbar. En hel del namn i laguppställningen som Götaholmaren inte känner igen. Bland annat verkar det vara en ny målvakt...



Götaholmaren hade tippat Olskroken och efter att Jonas "Söder" Söderström gjort både 1-0 och 2-0 verkade den gissningen gå hem. Öjersjö reste sig dock och både reducerade (Petar Bojovic) och kvitterade (Marcus Halldin) en bit in i andra.

Jonas Hansson trodde nog han avgjort matchen då han gav Kroken ledningen på nytt i 82:a minuten med Öjersjö gav sig inte och Halldin kvitterade med sitt andra mål för kvällen i 89:e minuten.

Öjersjö tog sin första poäng sen premiären! 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Västkusten tog en fin vinst ikväll över FC Bosona på ett troligtvis blåsigt Kviberg. VBK vann med 3-0 och visar att den lilla svackan är över. Imponerande och nu är man med igen! Mer om den matchen framöver...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0