United Africa klara seriesegrare...

FCF-Bloggen uppdaterades för en stund sedan och fastslog att United Africa FC är klara seriesegrare i 6A. Dalla har bra koll på sina källor så det är ingen anledningen att inte lita på detta.

SvFF har valt att inte fälla UAFC då protesten kommit in för sent och det skulle då vara för sent att överklaga.

Spontant känns det som SvFF gör det väldigt lätt för sig och gömmer sig bakom regelverket. Självklart ska ett regelverk följas men det rörde sig enligt uppgift om tre dagar. Beslutet påverkar ju framtiden för både FC Bosona (som missar uppflyttning) och Öjersjö (som åker ur).

Bevisen att UAFC har fuskat är väldigt övertygande. Laget anmälde under sommaren en spelare som tidigare under året gjort seniormatcher för Sandarna BK. Spelaren skrevs över på FOGIS till UAFC utan Sandarnas vetskap och som att han inte spelat för någon klubb de senaste åren.

Sandarna upptäckte detta och kontaktade UAFC och meddelade att de gärna kunde få spelaren men att en riktig övergång borde göras då han uppenbarligen representerat Sandarna under säsongen 2011. UAFC brydde sig inte om detta erbjudande.

Spelaren var med bland annat mot Västkusten och Lekstorp under hösten. Alla bevis finns hos förbundet: att spelaren spelat för båda klubbarna under 2011 och att övergången inte gått till på rätt sätt.

Beslutet borde alltså ha varit att UAFC tilldöms WO-förluster i båda matcherna som spelaren medverkade. UAFC förlorade förvisso mot Lekstorp men slog Västkusten. Detta skulle i vilket fall göra att UAFC fått tre WO under säsongen vilket skulle innebära uteslutning. FC Bosona skulle vinna serien och Öjersjö skulle klara sig kvar...

Eftersom denna protest inte godtogs så lär ju inte några nya protester godtas och därmed är sista ordet till slut sagt i denna tråkiga historia.

Götaholmaren tycker att detta är väldigt tråkigt och lider med både Öjersjö och FC Bosona.

Det ska tilläggas att Götaholmaren inte haft några problem med United Africa under säsongen, både matcherna mot Götaholm och de matcher som setts som publik. Laget har mängder av duktiga fotbollsspelare och har spelat en rolig och uppenbarligen effektiv fotboll då man slutade etta i serien. Visst var det stundtals hetsigt i Götaholms matcher mot UAFC men inte hetsigare än mot några andra lag i serien...

DOCK, det finns ett regelverk, som gäller och för att alla lag ska kunna tävla på samma villkor, och det måste följas. Om vissa lag får göra som de vill så rubbas den balansen och då är det inte lika villkor för alla. Det funkar ju inte om vissa lag följer reglerna och andra inte.

Vissa hävdar att just detta fusk (med spelarövergången) bara är toppen på isberget när det gäller UAFC och att det systematiskt har förekommit fusk gällande spelarnamn och användande av avstängda spelare. Götaholmaren vet inte hur det ligger till men den protesten som lämnades nu sist är ju solklar.

Även när det gäller Marieholmsmatchen då en spelare hoppade in för UAFC från publiken i slutet av matchen under ett annat namn är i Götaholmarens ögon solklart fusk. Sen att förbundet valde att inte fälla är en annan sak.  

Tycker Götaholmaren att United Africa förtjänar att spela i femman nästa år? Absolut inte!

SvFF har dock tagit detta beslutet och det går inte att göra något åt det nu. Dessutom börjar alla turer gällande United Africa att bli tjatiga. Vi får bara hoppas att division 5 har riktig koll på UAFC i fortsättningen...

Allt detta är ju självklart Götaholmarens åsikter, alltså mina egna, inte Götaholm som klubb eller någon annans...

#6

All-Star bilder...


Det segrande 6A-laget. Översta raden från vänster: Coach Sean Grebovic, Dani Hodovic, Niklas Söderberg, Marcus Pätsi, Martin Ljungdahl, Tin Vukusic, Toni Ceesay, Vllaznim Ibishi, Johan Hedström, Coach Fredrik Airosto.
Nedre raden från vänster: Benjamin Grozdanic, Sebastian Gokah, Alexander Nylin, Kim Granqvist, Markus Manninen, Simon La Verghetta, Pierre Högberg, Henok Berhane, Mikael Nilsson.Det förlorande 6C-laget.


Domartrion från vänster: Almedin Babacic (ass.domare), Haris Memisevic (huvuddomare), Freddie Wedberg (ass.domare).Bengaler...

Foto av Felix Milkovic.

#6

Facebook & rykten!

Götaholmaren har från och med idag en gruppsida på Facebook! Inte helt oväntat heter den "Götaholmaren". Tanken är att sidan ska vara ett komplement och ett forum för bloggen och för 6A!

Frimånaden börjar snart och Silly Season kommer att komma igång på allvar!

Via Facebook kommer det vara lättare att gå in och diskutera eller kommentera vad som händer i 6A-klubbarna.

Alla rykten och kommentarer av värde kommer självklart att dyka upp här på bloggen så ni som inte använder Facebook behöver inte oroa er!

De flesta kontakter som Götaholmaren har med spelarna i 6A är via Facebook och på detta sättet blir det väldigt smidigt att bara gå in på Götaholmarens Facebooksida och lägga upp sina åsikter. Dessutom slipper man anonyma kommentarer som ofta förekommer på bloggen.

Så det är bara att bli medlem på sidan och följa och delta i diskussionerna!

----------------------------------------------------------------------------------------

Det ligger nu ute en del bilder från All-StarmatchenFCF-bloggen, klicka HÄR.

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm drar igång med sina öppna träningar nu på tisdag (1/11) på Kviberg. Träningen börjar 18.30. Nya spelare är välkommna! Även torsdag samma tid...

Vill man komma ner och testa så hör av er till Görgen innan (0708-135330).

Det ryktas redan om att en del intressanta nya spelare ska dyka upp, men mer om det efter tisdagens träning...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nu senaste nytt!

Det är en hel del tränare som lämnat sina 6A-klubbar. Ray Pantzar lämnade Olskroken efter bara en säsong, Kenneth Lindfors bytte Västkusten mot Bergjö IF.

Nu står det klart att även Adilson Lima lämnar tränarsysslan i Västkusten. Enligt klubbens hemsida så kommer VBK att tränas av Bell Fortes och Aamir Foaud. Götaholmaren utgår från att Fouad kör som spelande tränare...

Även FC Bosona kommer att se sig om efter en ny tränare. Sean Grebovic och Damir Kurbasic tackar för sig. Grebovic kommer dock att fortsätta som spelare.

Götaholm kan bli av med en av sina absolut bästa spelare under denna säsongen. Lagets målvakt Markus Manninen testar för tillfället med Bergsjö IF. Division 4-klubbens nya tränare är ju Kenneth Lindfors och han har ju sett Mackan spela under året i 6A. Götaholmaren hoppas självklart att Mackan stannar i Götaholm men vill han satsa högre upp så är det bara att önska honom lycka till!

Ett annat lag som möjligtvis tappar sin målvakt är Lekstorp. Duktige Kim Granqvist verkar vara på väg till Lerums eller Jonsereds u-trupp för att prova sina vingar. Laget hade dock en ny målvakt hos sig de sista träningarna på säsongen. Fredrik Persson från Tollered.

Rykten surrar även om en sammanslagning mellan Bokedalen och Öjersjö. ÖIF åkte ju ur (även om sista ordet inte är sagt där) och Bokedalen åkte ur femman och kommer alltså tillbaka till 6A. Om det skulle bli en sammanslagningen så skulle ju det nya laget spela i 6A...

Bokejö eller möjligtvis Öjerdalen?

Det var allt just nu. Men den som har något intressant från våra 6A-lag kan ju skriva en kommentar här eller på Facebooksidan...

#6

6A rules the universe!

6A tog en riktigt fin prestigeseger över 6C:s All-Star lag ikväll på Apelsinplan!Coachparet Sean Grebovic och Fredrik Airosto hade tagit ut följande lag i denna heta kamp. Laguppställningen var en 4-2-3-1 eller möjligtvis en 4-3-3:

Markus Manninen

Johan Hedström
-Tin Vukusic-Martin Ljungdahl-Henok Berhane

Robin Granqvist (C)-Niklas Söderberg

Alexander Nylin-Marcus Pätsi-Simon La Verghetta

Toni Ceesay

Bänken:
Kim Granqvist
Sebastian Gokah
Pierre Högberg
Benjamin Grozdanic
Vllaznim Ibishi
Mikael Nilsson
Dani Hodovic

Tanken var att 6A-laget skulle sätta hög press och ligga högt med sin yttrar och sedan fylla på med ytterbackar.

Matchen fick dock skjutas upp då ännu en publikskandal i svensk fotboll inträffade!

Obekräftade källor säger att det rör sig om en comeback från BWB! Götaholmaren tar självklart avstånd från dessa huliganfasoner!

Matchen började väl lite trevande med två ickesamspelta lag. Det var lite låst i början men ett litet övertag för 6A. Berhane och La Verghetta hittade lite spel på sin kant men inga jättefarligheter. 6C jobbade sig in i matchen och det märktes att det var ett fysiskt lag att möta. Tin och Ljungan fick slita hårt mot 6C:s snabbe Mikael Söderman.

Toni Ceesay får matchens första riktigt bra chans. Han frispelas från mittfältet och kommer helt fri men han chipp letar sig utanför målramen!

Det är dock 6C som tar ledningen efter en hörna. Bollen nickas ganska löst mot mål och Mackan är på väg att ta den men en nicktouch från en egen spelare ställer honom. Bollen tar i ribban och trillar ner på fötterna på Mathias Natanelsson som kan lägga in bollen!

Det är en fortsatt jämn halvlek. 6C får ett friläge (är inte helt hundra på när det kom). Mackan kommer ut riktigt bra och när anfallaren (Söderman?) ska dra Mackan följer han med och kan rädda till hörna.

Ceesay har ett till bra läge när han tar emot bra men han volley går över. 6C har en del spel via sina duktiga killar på mitten, bland annat Morad El Amrani och målskytten Mathias Natanaelsson.

6A ska dock kvittera. Niklas Söderberg vinner boll på mitten och kan lägga ner bollen mot hörnflaggan där Nylin kommer farande. Hans inspel går förbi en framrusande Ceesay på första stolpen men bollen hamnar hos en fri Marcus Pätsi som kan placera in 1-1!

1-1 i halvtid efter en jämn första halvlek. 6A hade väl inte lika mycket boll på mitten som var önskat men taktiken fungerade hyfsat. Den defensiva centerlinjen med Granqvist, Tin och Ljungan fungerade riktigt bra! Ljungan hade några patenterade grejer: en kapning, en 110 km/timmen glidtackling och några rejäla rensningar! Dock även en klackpassning hem till Mackan! FIFA 12 på den...

En hel del byten i halvtid och 6A startade andra halvlek så här:

Kim Granqvist

Pierre Högberg-Tin Vukusic-Martin Ljungdahl-Sebastian Gokah

Robin Granqvist(C)-Vllaznim Ibishi

Dani Hodovic-Benjamin Grozdanic-Mikael Nilsson

Toni Ceesay

Andra halvlek började även den ganska jämnt men 6C skulle ta ledningen igen ganska snabbt. Ljungan spelar hem en boll till Kim som tar emot och får den för långt ifrån sig och två 6C-gubbar kommer rusande och kan vinna boll och efter lite gröt så slås bollen in i mål. Det ska väl tilläggas att Ljungans pass var inte den snällaste kanske, hårt i benskyddshöjd ;-).

Efter detta tog dock 6A över matchen och resten av halvleken förde man spelet. Efter en stund klev Toni Ceesay av och Alexander Nylin kom in igen. Mikael Nilsson klev upp som targetspelare.

6A skapade en hel del fina chanser. Dani Hodovic var ständigt ett hot och utmanade och tog sig förbi sina gubbar. Han hade ett par skott utifrån. Mikael Nilsson hade säkert tre-fyra riktigt bra lägen när kan kom i djupet och fick halvfrilägen. Nylin kom runt på kanten flera gånger och Sebastian Gokah ägde sin vänsterkant! Ljungan hade en farlig nick på en hörna.

Det kändes som 6C tröttnade och ofta kunde 6A bita sig fast långa stunder på offensiv planhalva. Kapten Robin Granqvist vann mycket boll och Vllaz och Benjamin jobbade hårt framför honom.

6A skulle också kvittera men det var ett väldigt turligt mål. 6A lyckades skapa en riktig press och 6C fick inte ut bollen från sitt eget straffområde. Bollen studsar upp och en 6C-spelare ska rensa men får en underbar felträff och bollen gick i en fin båge över den egna målvakten!

I detta läge böljade spelet lite fram och tillbaka och 6C hade några fina kontringslägen men det blev inget av det. Även lite skott utifrån som Kim hade under kontroll.

Dalla (som hade hoppat in själv) frågade precis om vi skulle köra straffar vid oavgjort men det skulle han nog inte ha frågat ;-).

6A har ännu en gång bitit sig fast på offensiv planhalva och till slut hamnar bollen precis utanför straffområdet hos Vllaz Ibishi. Han drar iväg en klassisk tåfjut som letar sin in nere vid stolpen! 3-2 till 6A och helt rättvist med tanke på hur andra halvlek såg ut!

6C flyttar upp spelet i slutet men skapar inga jättelägen och 6A kan reda ut det och vinna matchen!

En jämn första halvlek och en andra halvlek som tillhörde 6A, som till slut även kunde vinna. Dalla och 6C utsåg 6A:s Vllaznim Ibishi till Matchens Lirare!


Götaholmaren håller med att Vllaz gjorde en riktigt bra andra halvlek och avgjorde ju matchen. Dock är det även andra som ska framhållas. Mittbacksparet Tin och Ljungan höll högst klass och det kändes som de spelat ihop länge. Robin Granqvist gjorde ett riktigt bra jobb framför mittbackarna och vann väldigt mycket boll!

Offensivt var Alexander Nylin ett ständigt hot och när han kom in igen i andra halvlek så snurrade han rejält på sin kant. Dani Hodovics andra halvlek var även den riktigt bra och han var ständigt ett hot.

Benjamin Grozdanic måste också nämnas, det är inte lätt som 17-åring att kliva in i en All-Starmatch! Han gjorde det dock riktigt bra, en framtida storspelare?

Coachningen höll även den högsta klass och frågan är om inte tränarduon borde försöka högre upp i seriesystemet?


Lokalfotboll när det är som bäst!

Publiken landade nog runt 100-strecket och det var flera välkända division 6-profiler på plats!


Götaholmaren vill passa på att tacka alla som gjort denna matchen möjlig. Särskilt tack till domartrion som ställde upp alldeles gratis.

Förhoppningsvis är detta början på en tradition!

Keep keeping on!

#6

Återbud...

Tyvärr har Croatis Boris Lesic lämnat återbud på grund av sjukdom men Götaholmaren hittade snabbt en ersättare. Nämligen Lesics lagkompis Vllaznim Ibishi. Mittfältaren har varit en av Croatias stabilaste spelare och han stod för 10 mål under säsongen.

Tyvärr så verkar förbundet backa när det gäller att stå för domarkostnaderna, eller möjligtvis så rörde det sig om ett missförstånd. Hur som helst så ställer domartrion upp iallafall. Det tackar vi för!

6A kommer att spela i mycket vackra blåvita tröjor. Det handlar dock varken om Västra Londons bästa lag eller Göteborgs tredje bästa lag utan om 6As femte bästa lag ;-).

6A kommer att spela i Götaholms blåa och vita ställ!

Truppen är ju klar och i coachstaben kommer, förutom jag själv, Sean Grebovic (spelande tränare i FC Bosona), Anders "Lillen" Pettersson (ledare i Götaholm) och Tobias Petersson (spelare och framtida tränare(?) i Götaholm) att ingå...

Rykten säger att Daniel "Dalla" Natanaelsson kommer att ta ut sig själv som siste gubbe i 6Cs trupp. Glocalnet, tycker Götaholmaren om detta ;-).

Ser verkligen fram emot matchen imorgon!

-------------------------------------------------------------------------------------

Ännu ett ärende gällande United Africa (som kan ändra seriesegern) ligger hos förbundet och enligt uppgift är det vidareskickat till SvFF...

-------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Götaholm så är det nu klart att ledartrion Bengt "Benke" Jeansson, Görgen "Groggen" Johansson och Anders "Lillen" Pettersson kommer att fortsätta i klubben!

Riktigt kul och bra att detta blir klart så här tidigt så förberedelserna blir så bra som möjligt inför nästa säsong.

#6

Det närmar sig...

Snart är det dags för den stora matchen! På torsdag 27/10 smäller det på Apelsinplan klockan 19.30!

Vi hoppas verkligen på mycket publik och det surras redan på Twitter om matchen:

Henrik Ystén (chefsredaktör på fotbollstidningen Offside) skriver:

Tips! Fick nyss reda på att det är stormatch på Apelsinplan, Gbg på torsdag, 19.30. All Star-lag från div. 6C och 6A ställs emot varandra.

Rykten säger däremot att GP är för lata för att ta sig dit. Däremot kommer Götaholmaren ha sin egen proffsfotograf där för att dokumentera matchen med sin väldigt dyra kamera...

Matchen har även fått sanktionering av förbundet och förbundet kommer även att täcka domarkostnaderna. Huvuddomare kommer att vara ingen mindre än Haris Memisevic och på linjerna återfinns Freddie Wedberg och Almedin Babcic!

Götaholmaren är övertygad att Memisevic kommer göra en fantastisk insats. Han debuterade som division 3-domare under säsongen och gjorde det enligt rapporter riktigt bra. Även Freddie Wedberg debuterade i division 3 (fast som linjedomare).

------------------------------------------------------------------------------

När det gäller United Africa och deras match mot Marieholm så kunde inte förbundet ta något beslut och resultatet (1-1) står sig. Alltså kvarstår UAFC som seriesegrare. Det var ord mot ord och Göteborgs Fotbollsförbund gick så långt att de bad om råd från SvFF. Eftersom bildbevis saknas går det inte att bevisa att just denna spelare medverkade...

Sista ordet är dock inte sagt när det gäller vem som vunnit serien, det har framkommit uppgifter ikväll som kan ändra slutställningen. Telefoner och datorer har gått heta under kvällen men mer om detta senare i veckan...

------------------------------------------------------------------------------

Sprid nu till alla ni känner att Årets Match kommer spelas på Apelsinplan på torsdag!

#6

Bapelsin gubbjävel!

Nu är det äntligen klart!

All Star-matchen
mellan 6A och 6C kommer att spelas på "bortaplan". Apelsinplan i Frölunda blir spelplatsen för denna episka uppgörelse som kommer att få Old Firm och El Clasico att framstå som knattefotbollsmatcher!

Matchen börjar 19.30 så se till att vara där då och stötta 6A!

Den slutgiltiga truppen ser ut så här:

Målvakter:

Markus Manninen
(Götaholm)
Kim Granqvist (Lekstorp)


Försvarare:

Johan Hedström
(Lekstorp)
Pierre Högberg (Öjersjö)
Martin Ljungdahl (Götaholm)
Tin Vukusic (FC Bosona)
Sebastian Gokah (Gårda)
Henok Berhane (Croatia)

Mittfältare:

Robin Granqvist
(Lekstorp)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Niklas Söderberg (Gårda)
Alexander Nylin (Croatia)
Simon La Verghetta (Gårda)
Benjamin Grozdanic (FC Bosona)

Anfallare:

Toni Ceesay
(Marieholm)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Dani Hodovic (FC Bosona)
Boris Lesic (Croatia)

Som den observante läsaren sett så har Kim Granqvist (Lekstorp) tillkommit i mål och Croatias Henok Berhane tillkommit som back. Tyvärr har Västkustens Pouyan Babr lämnat återbud. Det blir alltså 18 spelare som kommer att försvara 6A!

Full fart framåt!

#6


Uppdate!

Truppen börjar verkligen ta form nu och det är bara några få spelare som saknas:

Målvakt: Markus Manninen (Götaholm)

Försvarare: Johan Hedström (Lekstorp), Pierre Högberg (Öjersjö), Martin Ljungdahl (Götaholm), Tin Vukusic (FC Bosona), Sebastian Gokah (Gårda), Pouyan Babr (Västkusten)

Mittfältare: Robin Granqvist (Lekstorp), Marcus Pätsi (Lekstorp), Niklas Söderberg (Gårda), Alexander Nylin (Croatia), Simon La Verghetta (Gårda), Benjamin Grozdanic (FC Bosona)

Anfallare: Toni Ceesay (Marieholm), Mikael Nilsson (Öjersjö), Dani Hodovic (FC Bosona), Boris Lesic (Croatia)

Det ska alltså dit en målvakt till och detta kan medföra att något lag får fyra spelare med. Den tänkta målvakten visar sig vara svårfångad ;-).

Götaholmaren väntar även svar från en försvarare till.

Spelplatsen spikas imorgon.

-----------------------------------------------------------------------------

När det gäller All-Star matchen så är ju detta något som Götaholmaren tillsammans med Fiskebäcksbloggen har dragit igång.

Götaholmaren har kontaktat de uttagna spelarna direkt och inte via klubben eller tränaren. Detta av den enkla anledningen att Götaholmaren har bättre kontakt med de flesta spelarna (Facebook) än med lagens tränare och det kändes smidigare att gå direkt till källan (spelarna) istället för via klubben.

Götaholmaren hoppas inte att klubbarna eller tränarna i 6A-klubbarna tar illa upp. Det känns ju inte så troligt att en division 6-klubb skulle stoppa en spelare att vara med i en sådan här match. Särskilt eftersom säsongen är slut.

Götaholmaren har dock fått klagomål på att spelarna kontaktats direkt och inte via klubbarna eller tränarna.

Bloggen vill bara klargöra att det absolut inte ska ses som avsaknad av respekt för klubbarna utan att det gjorts mest av enkelhets skäl. Klubbarna ska ju självklart se det som en ära att deras spelare får representera 6A i denna match!

-------------------------------------------------------------------------------

En kommentar på inlägget med all statistik från säsongen berömmer bloggen för sitt fina jobb men hävdar att Götaholmaren slarvat med skytteligan. Enligt denna person har Jonas Söderström bara gjort 17 mål denna säsong, inte 20. Detta enligt förbundets matchrapporter.

För det första känns det bra att veta att det inte bara är jag som lusläser förbundets matchrapporter.

För det andra har personen som skrivit inlägget helt rätt! Enligt förbundets matchrapporter så har Söder bara gjort 17 mål. Dock är det så att tre mål som Olskroken gjort har hamnat hos andra spelare i matchrapporten:

OMGÅNG 2: Olskroken - Marieholm 3-1. Matchrapporten har Martin Karlsson som 2-0 målskytt men enligt Krokens hemsida var Söder på bollen innan den gick in i mål (Karlsson slog en frispark mot mål).

OMGÅNG 4: Olskroken - Croatia 2-6. Enligt matchrapporten gör Söder och Patrik Bengtsson Krokens mål. Enligt Krokens matchrapport så gör Söder båda målen på frispark. Känns inte som de skulle blanda ihop det. Dessutom släpper Söder inga frisparkar utanför straffområdet ifrån sig ;-).

OMGÅNG 6: Olskroken - Gårda 4-0. Enligt förbundet gjorde Martin Karlsson 3-0 målet. Enligt Krokens matchrapport (och alla Gårdaspelare) så var Söder sist på bollen (med handen dessutom). Söder blev tvåmålsskytt.

Så, personen som skrivit inlägget har helt rätt att enligt förbundet har Söder bara gjort 17 mål. Götaholmaren har dock full koll på läget och 17+3 blir ju 20!

Sen kan man väl kanske tycka att det borde vara förbundets rapporter som gäller men det känns ju onödigt om man vet att matchrapporten är fel. Detta har ju hänt i andra matcher och spelare/tränare har kontaktat Götaholmaren för att påpeka att matchrapporten har fel målskytt...

--------------------------------------------------------------------------

QPR tog en underbar seger över Chelsea idag! 1-0 efter mål av Heidar Helguson (på straff). Chelsea låg på i andra trots att man hade två (!) spelare utvisade och man hade flera lägen och straffsituationer men QPR stod emot. Inte vackert kanske, men underbart!

WE ARE QPR!

#6

Speed 2

La Verghetta tackade precis ja till All-Starmatchen. Nu är även Croatias duktige Alexander Nylin klar för matchen. 6Cs ytterbackar lär få det hett om öronen!

Full fart framåt!

#6


Simon är klar!

Gårdas Simon La Verghetta är klar för All-Starmatchen. Detta ger 6As lag lite skön speed på kanten!

#6

Senaste!

Tre nya namn är klara för All-Starmatchen!

Niklas Söderberg
(Gårda)
Sebastian Gokah (Gårda)
Dani Hodovic (FC Bosona)!

Truppen ser då ut då här just nu:

Målvakt: Markus Manninen (Götaholm)

Försvarare: Johan Hedström (Lekstorp), Pierre Högberg (Öjersjö), Martin Ljungdahl (Götaholm), Tin Vukusic (FC Bosona), Sebastian Gokah (Gårda)

Mittfältare: Robin Granqvist (Lekstorp), Marcus Pätsi (Lekstorp), Niklas Söderberg (Gårda)

Anfallare: Toni Ceesay (Marieholm), Mikael Nilsson (Öjersjö), Dani Hodovic (FC Bosona)

Som ni ser ska det in ett par gubbar till.

Vi jobbar vidare på en bra spelplats...kan bli riktigt grymt!

#6

All-Starmatchen!

Nu börjar det dra ihop sig! Röstningen är avslutad och laget börjar ta form. Så har slutade röstningen (topp 5 visas, resten kan ni kolla själva om ni går till röstningen och klickar på "view resluts"):

MÅLVAKTER:

Solomon Kunle Akotun
(United Africa) 23.62%
Christian Jaconelli Celona (Croatia) 19.69%
Kim Granqvist (Lekstorp) 14.96%
Richard Chang Hunter (Gårda) 13.39%
Almedin Babacic (FC Bosona) 11.81%

FÖRSVARARE:

Johan Hedström
(Lekstorp) 11.35%
Sebastian Gokah (Gårda) 10.87%
Tin Vukusic (FC Bosona) 9.22%
Farid Runklint (Gårda) 9.22%
Pierre Högberg (Öjersjö) 7.8%

MITTFÄLTARE:

Simon La Verghetta
(Gårda) 12.32%
Niklas Söderberg (Gårda) 9.82%
Robin Granqvist (Lekstorp) 9.53%
Marcus Pätsi (Lekstorp) 8.65%
Alexander Nylin (Croatia) 8.06%

ANFALLARE:

Toni Ceesay
(Marieholm) 20.04%
Jonas Söderström (Olskroken) 15.91%
Sebastian Fransson (Lekstorp) 9.3%
Boris Lesic (Croatia) 8.88%
Mikael Nilsson (Öjersjö) 8.06%

Ganska väntade resultat men med några överraskningar på sina håll. Av de namnen som läsarna själva fick skriva dit så fick Gårdas Marcus Lindberg fem röster på försvarssidan. Annars var det mest ströröster. Självklart var det även en och annan mindre seriös röst. Eller vad sägs om att Götaholms Johan "Mexico" Torsholm fick en röst! Mannen med de legendariska överstegsfinterna!

Götaholmaren har nu börjat kalla spelare till All-Starmatchen. Den kommer att spelas nästa torsdag 27/10 men vi letar efter en lämplig plan just nu. Flera alternativ avhandlas just nu, vissa realistiska andra mindre realistiska. Just nu ser iallafall 6As All Star-lag ut så här (alltså de spelare som tackat ja):

Målvakt: Markus Manninen (Götaholm)

Försvarare: Johan Hedström (Lekstorp), Pierre Högberg (Öjersjö), Martin Ljungdahl (Götaholm), Tin Vukusic (FC Bosona)

Mittfältare: Robin Granqvist (Lekstorp), Marcus Pätsi (Lekstorp)

Anfallare: Toni Ceesay (Marieholm), Mikael Nilsson (Öjersjö)

Götaholmaren väntar alltså på svar från flera tunga namn. Vi har även satt gränsen vid 3 (tre) spelare från samma lag, för att så många lag som möjligt ska vara representerade.

Tyvärr kommer varken 6As skyttekung Jonas Söderström eller FC Bosonas Darmin Muslimovic att kunna delta. Båda dras med skador från slutspurten av säsongen.

Söder låter dock hälsa att han litar på att herr Ceesay löser målgörandet i hans frånvaro!

Truppen kommer att uppdateras under helgen. Det kommer även att bli en stor trupp så att så många spelare som möjligt från olika lag får chansen att visa upp sig. Både 6A och 6Cs trupper kommer att ligga på 19 spelare.

---------------------------------------------------------------------------

Förbundet träffade Marieholm, United Africa och domaren igår för att försöka reda ut om UAFC spelade med en otillåten spelare. Som det verkar är det ord mot ord och beslut tas nästa vecka. Götaholmaren väntar därmed på att sammanfatta säsongen tills man vet vem som verkligen vann serien...

---------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tackar alla som har röstat och hoppas att alla bokar upp nästa torsdag för att stötta sina favoritspelare och 6As representanter!

#6

All-Star röstningen - Sista chansen!

Idag, torsdag, är sista chansen att rösta på era favoritspelare. Röstningen stänger exakt 23.59 i kväll!

Röstningen kommer att ligga till grund för det laget som kommer att tas ut i matchen mot 6C:s All-Star lag.

Så fort datumet är spikat (förhoppningsvis ikväll eller imorgon) kommer Götaholmaren att börja kontakta spelarna som har blivit uttagna!

Röstningen kommer som sagt att ligga till grund för uttagningen, men Götaholmaren försöker även att få spelare från så många lag som möjligt och försöka att inte ta med mer än 3 spelare från samma lag...

Har ni inte röstat så är det bara att klicka HÄR och göra det!

#6


STATISTIK 2011

Vi börjar med Skytteligan för 6A 2011. Har precis tagit bort alla mål som gjort i matcher mot Elisedal, tack för det extra arbetet EIS ;-). Förhoppningsvis stämmer det, men det är självklart möjligt att det dykt upp något litet fel någonstans...

SKYTTELIGAN 6A 2011

20 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (3)

16 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)
Simon La Verghetta (Gårda)

14 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö)

13 MÅL

Alexander Nylin (Croatia)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)

10 MÅL

Vllaznim Ibishi (Croatia) (3)

9 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Calvin Okafor (United Africa)
Omid Larizadeh (Gårda) (1)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)

7 MÅL

Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Fredrik Airosto (Götaholm) (4)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Samir Abaz (FC Bosona)

6 MÅL

Nathaniel Vanke (Götaholm) (2)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Beshar Ali (Croatia)
Gilbert Mensah (United Africa)
Mikael Sepahi (Croatia)
Niklas Söderberg (Gårda)
Per Johansson (Björndammen)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Mattias Palmqvist (Björndammen) (2)
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Jonas Karlén (Västkusten)
Joel Tesfai (Croatia)
Pierre Högberg (Öjersjö)
Sean Grebovic (FC Bosona)
Mawuli Gokah (Gårda)

4 MÅL

Pouyan Babr (Västkusten) (1)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Eddy Osagie (United Africa)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Rachid Hersi (Västkusten)
Alexander Felin (Björndammen)
Oscar Arnesson (Gårda)
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)


3 MÅL

Blerim Ferati (Marieholm)
Fitim Aliu (Croatia)
Peter Carlsson (Gårda)
Alfred Lindberg (Lekstorp)
Dani Hodovic (FC Bosona)
Sandro Almeida (Västkusten)
Aamir Fouad (Västkusten)
Mohamad Krayem (Västkusten)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Jacob Hasslöw (Öjersjö)
Ivan Boberg Jovanovic (Björndammen)
Ralph Mohlin (Olskroken)
Johan Hellenäs (Olskroken)
Lars Fridén (Olskroken)
Stephen Iginoba (United Africa)
Elvedin Delibasic (FC Bosona) (1)
Tobias Petersson (Götaholm)
Mattias Iljin (Götaholm)
Victor Thomassen (Götaholm)
Cuneyt Secilmis (Marieholm)
Ibush Rama (Marieholm)
Farid Runklint (Gårda) (1)

2 MÅL

Olle Kristhammar (Björndammen)
Andy Erheriene (United Africa)
Edmond Shala (Västkusten)
Bahador Mohammadi (Västkusten)
Adilson Lima (Västkusten)
Mohamed Jafari (Västkusten)
Mohammad Shirviehpour (Västkusten)
Emil Östlund (Västkusten)
Christoffer Fredriksson (Lekstorp)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Johan Persson (Lekstorp)
Viktor Gustafsson (Öjersjö)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Carl Deman (Björndammen)
Navid John Parsa (Björndammen)
Thomas Vidberg (Björndammen) (1)
Magnus Elf (Olskroken)
Gerald Tita (United Africa)
Ojo David (United Africa)
Eldar Razanica (FC Bosona) (1)
Henok Berhane (Croatia)
Omar Omeirat (Croatia)
Freddie Wedberg (Götaholm)
Walid Shaat (Marieholm)
Tony Lundqvist (Gårda)
Carl Antti (Gårda)
Marcus Cederqvist (Gårda)

1 MÅL

Benjamin Grozdanic (FC Bosona)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Aram Salih (Västkusten)
Peter Bowles (Västkusten)
Fredrik Abrahamsson (Lekstorp)
Samuel Malmqvist (Lekstorp)
Alexander Ivarsson (Lekstorp)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Martin Biegajlo (Öjersjö)
Tobias Moberg (Öjersjö)
Joakim Halldin (Öjersjö)
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Eric Björn (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen) (1)
Victor Bylin (Björndammen)
Anders Hellenäs (Olskroken)
Martin Friberg (Olskroken)
Martin Karlsson (Olskroken)
Jens Qvarfordt (Olskroken)
Jonas Hansson (Olskroken)
David Larsson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Kristoffer Sköld (Olskroken)
Fredrik Magnusson (Olskroken)
Ayakpor Ongolo (United Africa)
Kamal Sloppy (United Africa)
Osasumwen Efosa (United Africa)
Elman Nyang (United Africa)
Segun Adeolu Ogunsola (United Africa)
Welford Mensah (United Africa)
Ovie Mukoro (United Africa)
Malake Kevin Obialor (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Edis Dautovic (FC Bosona)
Amir Hadzic (FC Bosona)
Ermin Aganovic (FC Bosona) (1)
Betim Bajrami (FC Bosona)
Haris Memisevic (FC Bosona)
Jasmin Hrvat (FC Bosona)
Idriz Sunja (FC Bosona)
Genc Doroci (Croatia)
Magnus Augustsson (Götaholm)
Shahram Mansouri (Götaholm)
Martin Ljungdahl (Götaholm)
Fredrik Petersson (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Jacob Salazar Delgado (Marieholm)
Anes Abdulahovic (Marieholm)
Uliks Avdijaj (Marieholm)
Anton Wängberg (Gårda)
Victor Josefsson (Gårda)
Sebastian Gokah (Gårda)
Axel Steinart (Gårda)
Andreas Lundberg (Gårda)

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tar sig även en titt på alla gula och röda kort som delats ut under säsongen! Vi börjar med den individuella delen. Detta är indelat i två avdelningar, gula kort och röda kort...

Götaholmaren räknar alla kort, även om man fått två i samma match...

GULA KORT 6A SÄSONGEN 201110 GULA

Robin Granqvist (Lekstorp)

9 GULA

Sean Grebovic (FC Bosona)

7 GULA

Magnus Andersson (Lekstorp)

6 GULA

Pouyan Babr (Västkusten)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Jimmy Åsell (Öjersjö)
Mattias Palmqvist (Björndammen)
Samir Abbas (United Africa)
Martin Ljungdahl (Götaholm)
Tobias Petersson (Götaholm)
Mattias Iljin (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Emir Alic (Marieholm)Götaholmaren gratulerar Lekstorps lagkapten Robin Granqvist till "Årets Ostskivebuse 2011".

RÖDA KORT 6A SÄSONGEN 2011

2 RÖDA

Ragnar Nilhag (Lekstorp)
Yadollah Navaian-Ghasemi (Björndammen)
Mirza Dervisevic (FC Bosona)
Patrik Nilsson (Marieholm)
Marcus Lindberg (Gårda)

Svårt att avgöra då alla spelare hamnat på två röda, så förstaplatsen får delas av alla...

ÅRETS RÖVLAG (MEST KORT LAGVIS)

Den första siffran är gula kort och den andra röda:

1. LEKSTORPS IF (62+7)
2. VÄSTKUSTEN (55+6)
3. GÅRDA (49+7)
4. MARIEHOLM (46+7)
5. UNITED AFRICA (46+4)
6. BJÖRNDAMMEN (44+3)
7. GÖTAHOLM (46+1)
8. FC BOSONA (43+2)
9. CROATIA (32+4)
10. ÖJERSJÖ (35+0)
11. OLSKROKEN (22+1)

Grattis till Lekstorp som alltså tog priset "ÅRETS RÖVLAG 6A 2011". Den gode Fjellman hade alltså rätt ;-).


Fast de ser ju snälla ut när de kommer ut med småkillarna...

Vänder man på tabellen får man "ÅRETS GOA GUBBAR 6A 2011", alltså minst antal kort. Grattis till Olskroken!


Goa gubbar i Kroken.

Så här blev det alltså:

ÅRETS SKYTTEKUNG: Jonas Söderström (Olskroken)
ÅRETS OSTSKIVEBUSE: Robin Granqvist (Lekstorp)
ÅRETS RÖVLAG: Lekstorps IF
ÅRETS GOA GUBBAR: Olskrokens IF

-------------------------------------------------------------------------------

För er som undrar så kommer förbundet att träffa United Africa, Marieholm och domarentorsdag för att försöka reda ut om UAFC spelade med otillåtna spelare...

#6


Söder i topp!Det verkar som domare Jörgen Ahlgren beslutade att låta det reslutatet som var (alltså 7-2 till Gårda) när bråket började gälla även om inte matchen spelades klart. Enligt rapporterna var det alltså Navaian-Ghasemi som startade bråket men som det verkar var Simon La Verghetta inte sen att ge igen. Båda spelarna lär nog missa inledningen på nästa säsong...

---------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren kommer att lägga ut den fullständiga och omräknade skytteligan snart men efter en snabb genomgång av Elisedals matcher kan det fastslås att Olskrokens Jonas Söderström vann skytteligan på 20 gjorda mål! Han blev av med ett mål från mötet med Elisedal (det andra mötet skulle ha varit sista omgången). Toni Ceesay gjorde sammanlagt fem mål i Marieholms två möten med EIS och han slutar då alltså på 16 gjorda mål.Seriens skyttekung: Jonas "Söder" Söderström. 20 matcher = 20 mål!

Götaholmaren gratulerar självklart till vinsten!

-----------------------------------------------------------------------------------

Just nu är onsdagen den 26/10 (vecka 43) uppe som förslag till All-Star matchen mellan 6A och 6C men ingenting är spikat ännu. Förhoppningsvis kommer datumet att spikas snart...

Röstningen kommer att pågå ett par dagar till (klicka på länken 6A-ALL-STAR-RÖSTNING) innan jag kommer att överlägga med mig själv om vilka som ska få äran att representera 6A...

Förhoppningvis en fullständig skytteliga imon och även en busliga. Sen ska ju serien även sammanfattas och då Götaholms säsong lite mer ingående. Så, ingen vila för Götaholmaren...

#6

Pucko...

Hjärnan fungerade inte riktigt som den skulle igår då senaste inlägget skrevs. Självklart kan inte Björndammen åka ur om United Africa utesluts eftersom United Africa självklart då tar den andra nedflyttningsplasten tillsammans med Elisedal! Öjersjö går om BBK men det spelar ju som sagt ingen roll eftersom UAFC ändå åker ut...

Men ett litet hopp lever alltså ännu för ÖIF om nu förbundet skulle besluta att utesluta UAFC...

#6


The end of the road...

Den klassiska lilla tomheten som alltid infinner sig efter en avslutad säsong har ännu en gång dykt upp. Det brukar dock ta en vecka eller två utan fotboll för att den ska skjunka in ordentligt.

Alla matcher i 6A är färdigspelade men serien är lång ifrån avgjord och den kommer troligtvis att avgöras under ett möte på förbundet. Mer om detta senare dock, nu kollar vi till den sista omgången:Marieholm förstörde alltså FC Bosonas guldfest och det var en besviken men ändå samlad Sean Grebovic som Götaholmaren pratade med efter matchen.

Marieholm hade ändrat om lite i sitt lag och både Fidan Hyseni och Toni Ceesay spelade på mittfältet och snabbe Jimmy-Cannon Nwadinkpa spelade anfallare. Marieholm försökte gång på gång att hitta med långa bollar bakom FCB:s backlinje och det får väl konstateras att det var en väldigt lyckad taktik då Nwadinkpa gjorde matchen första tre mål.

Ett chockat FCB kunde dock till slut omsätta sina chanser i mål men närmare kom inte närmare än 3-3. Enligt rapporterna skapade laget dock mängder med målchanser i andra halvlek samtidigt som MBoIK knappt tog sig över halva planen. Det hjälpte ju inte heller MBoIK att man fick två man utvisade.

FCB hade chanser att avgöra matcher efter Grebovics kvittering i 84:e minuten men det ville sig alltså inte för Bosona.Götaholmaren hade lite bråttom igår eller så beror det på dåligt närminne men LIF:s Ragnar Nilhag blev utvisad INNAN Robin Granqvist kunde göra LIF:s segermål och inget annat...

Delar av lagen drabbade även samman senare på kvällen på Bryggeriet men mer om detta senare.

LIF: matchrapport HÄR.Öjersjö verkade vara det laget som var mest motiverade att avsluta säsongen med en vinst. Laget gjorde matchens tre första mål och trots två mål av Västkustens Erik Lukacs så vann ÖIF med 4-2 till slut och fick iallafall avsluta med en seger. Ingen jättestor tröst dock då laget får ta nya tag i 7:an nästa år. Tror vi iallafall (läs mer längre ner).Det var United Africa som var morgonpiggast och kunde besegra Croatia med 3-1Backavallen. Enligt rapporter var det lite si och så med Croatias uppladdning då spelare försov sig och kom sent.

Enligt Croatias Alexander Nylin vann UAFC rättvist och Croatia spelade för dagen ganska dåligt.

-------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr fick säsongen en delvis tråkig avslutning då matchen mellan Gårda BK och Björndammens BK fick avbrytas med ca 10 minuter kvar då slagsmål uppstod. Enligt rapporter så startade bråket då en BBK-spelare blir av med bollen och då ger han Gårdaspelaren en armbåge i ryggen och sedan en knytnäve i ansiktet. Götaholmaren vet ju inte om det hänt saker tidigare i matchen mellan dessa spelare.  Efter detta blir det en massa gruff mellan spelare och domaren väljer alltså att avbryta matchen. Gårda ledde vid detta tillfälle med 7-2. Riktigt tråkigt...

--------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren skulle jättegärna gratulera United Africa till seriesegern men sista ordet är inte sagt där ännu. Marieholm har alltså lämnat in en protest till förbundet gällande att UAFC spelade med en spelare under falskt namn när lagen möttes för några omgångar sedan. Spelaren ifråga hade ett förflutet i just Marieholm så alla där visste vad han hette, på laguppställningen stod det dock ett annat namn...

Om förbundet friar United Africa så vinner man självklart serien, inget snack där. Om man dock finner att laget spelat med en otillåten spelare så är ju frågan vad straffet blir?

En möjlig tankte är ju att man förlorar matchen mot Marieholm (som slutade 1-1). Detta skulle ju då betyda att FC Bosona vinner serien med en poäng då UAFC går miste om den poängen man fick i 1-1 matchen.

Nästa fråga är ju då om inte UAFC ska uteslutas då? Laget blev ju nämligen tilldömda en 0-3 förlust mot Björndammen efter att den fick avbrytas. Om man då även skulle bli tilldömda en 0-3 förlust mot Marieholm har man ju i så fall två "WO" matcher, vilket skulle betyda uteslutning. Götaholmaren vet dock inte om "två WO=uteslutning" gäller när WO-besluten tas av förbundet. Det är ju möjligt att det blir något annat straff, kanske poängavdrag. Då skulle ju ändå FCB vinna serien.

Om UAFC skulle uteslutas så kommer ju i så fall ALLA deras matcher att försvinna, likadant som det blev med Elisedal. FCB skulle dock klara sig ändå. Laget skulle bli av med en poäng (från 0-0 matchen mot UAFC tidigare) men skulle då ändå vinna serien en poäng före Croatia (som förlorade båda mötena med UAFC och alltså inte blir av med några poäng).

MEN, om UAFC:s alla matcher stryks så betyder det att Björndammen skulle bli av med de tre poängen man fick mot UAFC. Nu har man 13 poäng och då skulle man alltså hamna på 10 poäng. Detta skulle göra att BBK plötsligt hamnar under strecket och byter plats med Öjersjö!!!

BBK match mot Gårda är ju inte införd ännu men det känns väl inte så troligt att BBK skulle få med sig några poäng när man ligger under med 7-2 och dessutom så är det en BBK-spelare som startar bråket...

Förbundets beslut kan alltså inte bara avgöra toppen men även botten!

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en hel del festligheter i klubblokalen efter lördagens avslutande match. Efter Liverpool-Manchester United bjöds det på riktig fotbollspropaganda då QPR tog sig an Blackburn. Rasta svarade för dagens kanske roligaste kommentar:

QPR hade hörna och bollen hamnade till slut hos Heidar Helguson i bra läge. Han väljer dock att chippa bollen varpå Rasta ställer sig upp och argt skriker:

Va fan! Ska han chippa den!

Ilskan övergår dock snabbt till glädje då bollen går över alla och in i mål ;-)

När väl festfixarna Matte och Victor dök upp var det dags för en beer-pong turnering!

De väldigt otippade vinnarna blev faktiskt old-boys laget Jean Grillson med Groggen, Lillen och Bengan! Deras taktiska genidrag att låta Groggen och Bengan kasta och Lillen dricka ölen tog de hela vägen till guldet! Groggen tog även hem den åtrovärda skytteligatiteln!

Delar av laget hamnade sedan på Bryggeriet på Avenyn där även stora delar av Lekstorp befann sig! Segerskytten Robin Granqvist var där och pratade om sin målfarlighet, Sebastian Fransson pratade norska i baren, Danny Höglund avslöjade sina mycket osympatiska AIK-sympatier, det snackades en hel del lokalfotboll med Robert Söderberg, Marcus Gylling hävdade att han var mest välhängd i hela 6A och ville gärna ha en omröstning här på Götaholmaren!

Även Johan Hedström, utvisade Ragnar "Ragge" Nilhag och annat LIF-folk var där. De hårda tagen från matchen var glömda och det var en väldigt trevlig kväll.

Även andra 6A-lag var representerad där då FC Bosonas Jasmin Hrvat dök upp i vimlet. Han var dock inte med och spelade med FCB under dagen.

Götaholmarens utsände hade även en pratstund med Johan Jidegren som gjorde en hel del mål för Björndammen tidigt på säsongen. Anledningen till att det inte blev fler är enkel. Jidegren spelar nämligen numera med Härryda.

Även Gårda ryktades vara i krokarna men ett par dörrar upp på Avenyn, närmare bestämt Babar...

Det blev iallafall en trevlig kväll med gott 6A-sällskap...

I veckan kommer serien att summeras och skytteligan kommer att färdigställas (då EIS:s matcher måste tas bort)...

Götaholmaren får tacka för denna säsongen och för visat intresse! Utan läsare hade det inte funnits någon blogg!

Självklart kör vi på under hela vintern med Silly Season och allt vad det innebär, även om inläggen kanske inte kommer lika tätt.

#6 

Röv...

LEKSTORPS IF - GÖTAHOLM BK 1-0 (0-0)

1-0 Robin Granqvist (ca 68 min)

Det blev förlust för Götaholm i säsongens sista match. Resan ut till traktorernas förlovade land slutade med en rättvis 1-0 vinst för det gröna hemmalaget. Götaholm ställde upp med följande lag:

Mackan
Matte-Ljungan-Mange-Koffe
Freddan-Rasta (C)-Shafie-Felix
Freddie-Victor

Bänken:
Martin J
Shahram
Gap
Rabih
Filip

Det var LIF som började bäst och tog tag i spelet dock utan att skapa några jättechanser. Götaholm hade svårt att hitta något eget spel och det blev chansbollar på Victor och Freddie.

Efter ett tag skapar LIF en riktig bra chans men Mackan gör en strålande dubbelräddning!

Götaholm har lite ströchanser. Bästa läget har Felix på en hörna från Freddan men hårt uppvaktad nickar han över. LIF skapar inte heller jättemycket, Mackan är kung i luftrummet och plockar alla höjdbollar i straffområdet trots att han får en hel del stryk.

Götaholm hittar stundtals lite rull men mest är det som sagt chansbollar. Marcus Pätsi, Robin Granqvist och Robert Söderberg dominerar mitten och Rasta och Shafie får mest jaga boll.

0-0 dock i halvtid men med ett spelövertag till hemmalaget.

I andra börjar LIF piggare och trycker ner Götaholm. Matchen böljar lite fram och tillbaka men hemmalaget har fortsatt bättre spel och springer mer.

1-0 kommer även i mitten av den andra halvleken. LIF slår en bra inåtskruvad hörna som Mackan försöker tippa över ribban men lyckas inte utan bollen hamnar i röran framför mål. I denna röra dyker LIF-kaptenen Robin Granqvist upp och kan tåa in bollen i mål. Mackan tog på sig målet efteråt men med tanke på att han var riktigt bra annars så tycker Götaholmaren inte han ska klandras.

Götaholm får en gyllene chans att komma tillbaka då LIF åker på ett rött kort. Ragnar Nilhag (tror jag) stoppar en passning med handen som siste gubbe och får rött kort.

Det som händer är att Lekstorp jobbar ännu hårdare och Götaholm springer mindre. Marcus Gylling lyckas på något sätt att sätta press på hela Götaholmsförsvaret och Götaholm slarvar och stressar bort passningar. Man kan tro att det var hemmalaget som hade en gubbe mer.

Götaholm skapar lite halvchanser då man lyfter upp bollar och flyttar upp folk. Gap har sina långa inkast men Götaholm lyckas inte göra mål. Martin J får den bästa chansen i slutet men skottet går högt över och landade troligtvis på en åker längre bort.

LIF får många bra kontringslägen är är nära att utöka ledningen. Mange skulle väl även i ärlighetens namn haft ett rött då han drar ner Gylling i ett kontringsläge. Han kommer dock undan utan ens ett gult...

Surt med förlust i sista matchen men som sagt ett rättvist resultat då bara Mackan kom upp i vanlig standard.

Götaholm fick iallafall ett lock öl av hemmalaget med medföljande meddelande:

   

Götaholm tackar för det. Ölen hamnade dock i bilen som Victor och Matte åkte så den var i stort sätt slut när vi var tillbaka i Gamlestan! Lådan innehöll dock två Red Stripe speciellt till Rasta och de lyckades han lägga beslag på iallafall...

Vems röv det är på bilden framgår dock inte. Möjligen lagkapten Granqvist ;-)...

----------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona hämtade upp 0-3 till 3-3 mot Marieholm och hade mängder av chanser att avgöra. Det var en besviken Sean Grebovic

Croatia föll mot United Africa med 3-1, vilket gör att UAFC vann serien på bättre målskillnad än FCB!

Sista ordet lär dock inte vara sagt då UAFC spelade matchen mot Marieholm med en spelare som spelade under annat namn. Protest är inlämnad från Marieholm...

Så, serien lever ännu...

----------------------------------------------------------------------------------------

Mer om sista omgången imon (troligtvis sent)...

Nu åker de röda byxorna på och det bär av till klubblokalen för lite Oktoberfest...

Tack för den här säsongen!

Keep keeping on!

#6


Den sista striden...

På lördag smäller det! Sista omgången i 6A och serien lever i högsta grad. Tre lag har fortfarande chansen att vinna. Läget ser ut så här inför sista matchen:

FC Bosona 40p +14


Väldigt enkelt, FCB vinner serien om man vinner mot Marieholm. Man klarar även seriesegern vid lika men då måste även United Africa och Croatia spela lika i sin match.

Croatia 39p +20

Vinner serien om man slår United Africa samtidigt som FCB förlorar eller spelar lika mot Marieholm. Skulle FCB förlora räcker det att Croatia spelar lika mot UAFC. Då har FCB och Croatia samma poäng men Croatia tar det då på bättre målskillnad.

United Africa 38p +21

Vinner serien om man slår Croatia samtidigt som FCB förlorar sin match. UAFC vinner även om man vinner över Croatia och FCB spelar oavgjort. Då hamnar UAFC och FCB på samma poäng men UAFC har då bättre målskillnad.

------------------------------------------------------------------------------------

Så här spelas sista omgången:

LÖRDAG 15/10


FC BOSONA - MARIEHOLM BoIK (11.00 Bläsebovallen)

Seger för FCB och det blir guldfest! Man lever dock lite farligt då man plötsligt tappade en massa mål då Elisedal har utgått och alla deras matcher stryks. Plötsligt har både Croatia och United Africa bättre målskillnad.

FCB har dock hyfsad form och har vunnit sina tre senaste (dock en av dessa matcher mot EIS). Inga avstängningar som Götaholmaren känner till.

Det var ett tag sedan som Marieholm hade något att spela för och det har märks på resultatet. Den enda segern på de sju senaste matcherna har kommit mot Elisedal. Spelade 1-1 mot UAFC för någon omgång sedan men föll med 6-0 mot Croatia sist. Walid Shaat avstängd.

TIPS: FCB grejar detta och vinner serien!

UNITED AFRICA FC - CROATIA GÖTEBORG (11.00 Backavallen)

Båda lagen har chans att vinna serien och det lär bli en tuff kamp. Inga avstängningar hos något av lagen, iallafall inte enligt Götaholmarens noteringar.

Spontant känns Croatia hetare, laget krossade Marieholm med 6-0 sist och har sju raka segrar (även om EIS var motståndare i en av dessa matcher).

United Africa känns lite svalare. Senaste mot Götaholm hade man inte ens 11 gubbar på plats när matchen började. Konstigt när man har chans på serieseger. Hur ska det gå på lördag när matchen går 11.00Backavallen? Formen har ändå varit ok, obesegrade i fem matcher men den oavgjorda matchen mot MBoIK kostade viktiga poäng.

TIPS: Croatias form avgör och det blir vinst.

LEKSTORPS IF - GÖTAHOLM BK
(11.00 Lekstorpsvallen)

Match om fjärdeplatsen, Götaholm måste vinna för att smita förbi LIF som ligger två poäng före. Så det finns motivation även om fjärdeplatsen inte precis betyder Champions League-kval ;-).

Götaholm har gått sådär på slutet, har inte förlorat så många matcher under hösten men tappat viktiga poäng sent i matcher och tappat kontakt med täten.

LIF:s tokform har ju kommit av sig lite men laget har fortfarande gått bra under hösten. Vill helt klart avsluta säsongen med en vinst.

Tobias Petersson avstängd för Götaholm. Martin Dahlström är avstängd för LIF om inte Götaholmaren räknat fel.

Frågan är vems "efter-sista-matchen-öl" som kommer att smaka bäst?BJÖRNDAMMENS BK - GÅRDA BK (11.00 Furulundsplan)

En match som inte betyder så mycket alls. Gårda kan klättra en placering till sjundeplatsen vid vinst, om Marieholm förlorar. BBK är väldigt fast på sin tiondeplats.

Det gick nog en suck av lättnad hos BBK när ÖIF inte vann sist och kontraktet säkrades. Frågan är hur detta påverkar laget?

Inga avstängningar.

TIPS: Väldigt svårt att veta med motivationen, men Götaholmaren tror på Gårda.

VÄSTKUSTENS BK - ÖJERSJÖ IF (11.00 Bergsjövallen)

Ännu en match utan betydelse. VBK kan iofs gå förbi Gårda vid vinst och sluta åtta istället för nia. Båda lagen har haft riktigt dåliga höstar. VBK har inte vunnit på sex matcher (dock väldigt många uddamålsförluster).

ÖIF har ju gått så uselt så att man åkt ur serien. Dock har man kämpat till sig lite poäng på slutet.

Enligt Götaholmarens noteringar är Adilson Lima avstängd hos VBK och Jimmy Åsell hos ÖIF.

TIPS: Vem vet? Lika kanske?

---------------------------------------------------------------------------

Väldigt många som har röstat till All-Star laget vilket är väldigt kul! Götaholmaren är dock väl medveten om att många röster är "kompisröster" möjligen av personer som inte sett en enda 6A-match någonsin.

Det pågår vissa röstfiskar-kampanjer på Facebook till exempel. Vi vet vilka ni är ;-)!

Som sagt, detta är mest som en rolig grej som kommer att ligga till grund för uttagningen till All-Star matchen (som verkar bli av men datum saknas fortfarande). Ska försöka lösa det så fort som möjligt.

Götaholmaren tar sig som sagt friheten att ta ut spelare oavsett hur röstningen slutat...

Men som sagt riktigt kul att många röstar och är engagerade!

Om man inte orkar scrolla ner så ligger det en länk på högersidan som man kan klicka på för att komma till röstningen.

#6

ALL-STAR RÖSTNING!

Nu är det äntligen dags! Götaholmaren tänker låta sina läsare rösta fram 6A:s ALL-STAR TEAM!

Vi tänker alltid offensivt här på Götaholmaren så det får bli en 3-4-3 uppställning.

Innan ni sätter igång och röstar tänkte Götaholmaren bara klargöra ett par saker:

-Även om Götaholmaren kanske har bäst koll i hela världen på 6A, så har vi inte koll på alla spelare!

-Just när det gäller backar är det svårt. Jag har hört runt så gott jag kan men det är säkert många som fattas.

-Vi har försökt att få med lite spelare från varje lag även om kanske varje spelare i ett lags backlinje är bättre än ett annat lags bästa gubbe.

-Positioner är svårt. Vissa spelare har spelat på många positioner. Ska offensiva yttermittfältare räknas som anfallare? Är spelaren en offensiv mittfältare eller en släpande anfallare?

-Vissa lag har till exempel ingen målvakt med eftersom de inte haft någon konstant målvakt under året.

-Vissa lag har Götaholmaren sämre koll på, till exempel United Africa. De ska självklart ha med ett par försvarare men Götaholmaren har tyvärr dåligt info från deras matcher och det känns fel att bara slänga med några namn...

-Vissa duktiga spelare är inte med eftersom de spelat väldigt få matcher.

-Det finns en möjlighet att SKRIVA IN ETT EGET NAMN. Detta gör att man även kan rösta på spelare som Götaholmaren inte tagit med från början.

TILL SIST: Det verkar som det kommer att bli en ALL-STAR match mot ett lag ihopplockat från Fiskebäcks 6C-serie. Röstningen här kommer att ligga till grund för den uttagningen MEN Götaholmaren tar sig friheten att även välja spelare fritt oavsett hur många röster de fått. Ibland kan det till exempel vara kul att ha med lite unga och lovande spelare och inte bara gamla rävar...

SÅ KÖR IGÅNG:
 

Götaholm hade även sin sista "riktiga" träning för säsongen, även om laget kommer köra två dagar i veckan under november månad. Träningen var välbesökt. Jonas Edvardsson dök upp och Fjellman gjorde ännu en träning. Fjellman stod även för dagens roligaste kommentar. Innan träningen drog igång påminde Groggen spelarna om hur viktigt det är med fokus inför lördagsmatchen mot Lekstorp. Eftersom det är lagfest på kvällen är det lätt att fokus på matchen till exempel störs av detta. Groggen påminde även om att det stod en fjärdeplats på spel som motivation. Fjellman flikar då in:

Fan, gubbar! Det ska inte behövas någon extra motivation mot Lekstorp. Det är ett jävla röv-lag!

Götaholmaren väljer att publicera detta med risk att ge LIF extra tändvätska eftersom det var förbannat kul sagt! Sen kanske inte Götaholmaren riktigt håller med om att det är ett helt igenom röv-lag ;-).

Vi avslutar med att damma av en gammal klassiker från Tomtecupen! Ljungans "Awesome Super Indoor Freekick"


Imorgon kollar vi in den sista omgången inför helgens dramatik!

#6
 

Lite av varje...Inte mycket info om matchen. Verkar som Olskroken gjorde en bra första halvlek, där även Söders segermål kom, och en sämre andra halvlek.

När det gäller Västkustens numera före detta tränare Kenneth Lindfors så lämnade han VBK redan för två veckor sedan då träningsnärvaron började bli riktigt dålig. Enligt uppgift var det bara 3-4 spelare som dök upp på en av dessa träningar. Adilson Lima (som delat ansvaret med Lindfors) tar över själv resten av säsongen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Skytteligan får vänta lite. Eftersom Elisedal har gjort sitt så kommer ju alla deras matcher att strykas, vilket gör att det kommer att ändras en hel del beroende på vilka som gjorde mål i just dessa matcher...

-----------------------------------------------------------------------------------

Erik Lukacs (VBK), som var inblandad i en incident i matchen mot Gårda, har bett om ursäkt på Gårdas hemsida. Han skrev följande:

hej ville bara be om ursäkt till Marcus Lindberg och även till gårda bk
för mitt beteende senaste matchen.

har aldrig gjort så men på nåt sätt fick jag hjärnsläpp, kan fortfarande inte förstå att jag gjorde så och mår riktigt dåligt sen dess.

Jag hade velat jättegärna höra hur det gick med Lindberg!
så om marcus vill höra av sig eller bara skriva tillbaka nåt och berätta hur det gick hade uppskattats eller om nån i laget kan ge feedback hade varit great.

lycka till nu det sista !!!
mvh erik lukacs (västkustens bk)

Alltid bra när man inser sina misstag. Bra av Lukacs tycker Götaholmaren...

----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade sin sista grästräning idag på en ganska tungsprungen G-vall. Den lär inte gå till historien som en av de bättre.

Det var dock några positiva grejer:

-JK har tagit sitt körkort! Grattis säger Götaholmaren!
-Alltid gött att se Fjellman dyka in i kostym och portfölj!

----------------------------------------------------------------------------------

Även om säsongen börjar ta slut så kan det hända en hel del grejer innan 6A tar uppehåll!

Efter att Götaholmaren tog ut Vårens Elva så började det snackas om att det hade varit kul med en All-Star match mot Fiskebäcks 6C (och i så fall ett All-Star lag från deras serie). Och ja, Freddan, det var din idé ;-)

Götaholmaren har pratat lite med Dalla som sköter Fiskebäcksbloggen och nu när det inte verkar bli något kval för tvåorna (om inte Näset och Kortedala börjar vinna) så kanske det får bli en All-Star match istället...

Götaholmaren hade ändå tänkt att låta sina läsare rösta fram seriens bästa spelare nu i veckan (ska försöka dra igång det imorgon).

Götaholmaren har även snackat lite med folk i FC Bosona om någon form av avslutningsfest för 6A där alla föreningar är välkommna. Möjligt att det går att styra upp All-Star matchen och en möjlig fest i samma veva...

Vi får se vad som händer men höll ögon och öron öppna...

#6

Helgens matcher...I fredags tog som sagt FC Bosona ännu ett kliv närmare division 5. Björndammen hade inte mycket att sätta emot under den första halvleken och Samir Abaz gav hemmalaget ledningen efter nio minuter. Tre snabba mål (Abaz gjorde två av dessa, och svarade alltså för ett hattrick) vid halvtimmesmarkeringen gjorde att FCB kunde gå till halvtidsvila med säkra 4-0.

I början av andra halvlek så gjorde Darmin Muslimovic ännu ett frisparksmål fram till 5-0. FCB slappnande möjligtvis av lite här och Björndammen kan reducera inte mindre än tre gånger. Närmare än så kommer man dock inte och Idriz Sunja fastställer slutresultatet 6-3 i 84:e minuten.

Trots förlusten så är BBK klara för spel i division 6 även nästa årÖjersjö bara fick en poäng med sig mot Lekstorp.

FCB har skaffat sig ett utmärkt läge inför sista omgången, vinst mot Marieholm och laget spelar i femman nästa år.Öjersjö var piskade att vinna för att inte åka ur och Lekstorp spelade för att försvara sin fjärdeplats. Hemmalaget verkade ha den största viljan och motivationen i första halvlek och lagets specielle målskytt, Mikael Nilsson, kan ge ÖIF ledningen efter en halvtimme.

Enligt LIF:s matchrapport gör laget en av sina sämre halvlekar för säsongen, även om laget skapar en del chanser. En hel del byten i LIF i halvtid och laget höjer sig i andra.

Marcus Gylling kan kvittera i 60:e minuten även om han enligt rykten inte var jättesugen på att bege sig till Öjersjö IP en lördag i oktober för en match som inte betydde jättemycket för LIF ;-). Enligt rapporter var det Robin Granqvist som väldigt osjälviskt spelade fram Gylling till öppet mål.

LIF spelade alltså upp sig i andra halvlek och skapade en hel del chanser. Marcus Pätsi hade bland annat en tung ribbträff. Det var även Pätsi som skulle ge LIF ledningen sent i matchen. Gylling och Pätsi jobbar till sig bollen vid mittplan och Pätsi får fri väg hela vägen till Öjersjömålet där han inte gör några misstag.

Precis som mot Götaholm senast vägrade dock ÖIF att ge upp utan kunde även denna gång kvittera. I den sista matchminuten kvitterar Jakob Hasslöw för ÖIF men mer blir det inte och Öjersjö får ta nya tag i sjuan nästa säsong...

För LIF väntar en match om fjärdeplatsen mot Götaholm i sista omgången. Eller som LIF skriver i sin matchrapport:

"men samtidigt får vi en 4 e plats att spela för sista omgången som skall bli riktigt kul och motiverande för killarna och det gäller ju även all star team platser i Götaholmsbloggen som står på spel- så vi hälsar Götaholm och Rasta hjärtligt välkommna till Lekstorpsvallen på Lördag ."

Alltid trevligt med en personlig inbjudan ;-).

LIF:s matchrapport HÄR.Croatia vägrar att ge upp kampen om seriesegern och lät inte ett omotiverat Marieholm stå ivägen. 3-0 i halvtid och 6-0 totalt efter blanda annat två mål var av Vllaz Ibishi och Alexander Nylin. Både Boris Lesic och Mikael Sepahi spelade.

Croatia möter nu United Africa i sista matchen i en kamp för att säkra andraplatsen och möjligt kval. För serieseger krävs det att just Marieholm slår FC Bosona. Känns inte jättetroligt efter Marieholms insats igår...

------------------------------------------------------------------------------------

Kroken slog Västkusten med 1-0 idag och inte oväntat var det Jonas Söderström som gjorde målet. Mer oväntat var att Krokens Martin Edvinsson laddade upp med att hänga hos Freddan och halva Götaholm på lördagskvällen...

------------------------------------------------------------------------------------

Gårda - Elisedal slutade 3-0 till Gårda eftersom Elisedal lämnade WO. Suck, precis när man trodde att de skulle hålla säsongen ut. Om inte Götaholmaren har reglerna helt fel betyder två WO under samma säsong att man utesluts. Detta skulle betyda att alla EIS:s matcher stryks, vilket inte ändrar några placeringar eftersom alla lagen slagit EIS. Däremot kommer målskillnaden för alla lag att ändras.

Det finns ett par scenarion som skulle göra att toppstriden avgörs på målskillnad. Om FCB förlorar och Croatia och UAFC spelar lika hamnar FCB och Croatia på samma poäng. Även om FCB skulle spela lika och UAFC skulle vinna, då hamnar FCB och UAFC på samma poäng...

Kan alltså bli lite krångel i slutet...

------------------------------------------------------------------------------------

Angående matchen United Africa - Marieholm pratade Götaholmaren med domare Peter Andersson som dömde den matchen. Enligt honom fanns inga kontrollanter på plats men det var trubbel med UAFC:s spelare. Enligt Andersson hade UAFC med en spelare med förflutet i just Marieholm så alla Marieholmsspelare visste vem han var. Problemet var att han inte spelade under sitt egna namn.

Götaholmaren antar att detta kommer att få följder och att Andersson rapporterade detta vidare.

------------------------------------------------------------------------------------

Det är inte bara Krokens tränare Ray Pantzar som lämnar finrummet i 6A utan även Västkustens tränare Kenneth Lindfors. Han tar över Bergsjö IF i division 4, en klubb där han själv har varit målvakt med Götaholms Bengt Jeansson som tränare.

Götaholmaren önskar honom lycka till men han ska ge fan i Götaholms spelare ;-)...

------------------------------------------------------------------------------------

#6

En sur förlust...Götaholm saknade ju en del spelare och laget som ställde upp i dagens match såg ut så här:

Mackan
Koffe-Ljungan-Victor-Felix
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Freddie-Abdi

Bänken:
Martin J
Shahram
Gap
Gurra

Matchstarten blev lite fördröjd då United Africa dök upp ungefär två minuter innan matchstart och började faktiskt matchen med bara 10 spelare. Den elfte UAFC-spelaren dök upp ganska snabbt dock och det var bortalaget som tog tag i matchen med sitt sedvanliga bollinnehav. Götaholm hade lite svårt att hitta rätt i positionerna på mitten men Ljungan, Victor och de andra i backlinjen löste detta.

Det blev en del inlägg som Mackan kunde plocka ner, några distansskott och lite instick som dock inte gick fram. Götaholm kom in lite mer i matchen och Freddie och Abdi fick lite bollar att jobba med. Även Freddan fick lite boll på sin kant och kunde slå några tidiga inlägg, dock inget som blev jättefarligt.

Efter en kvart tar UAFC ledningen efter ett riktigt skitmål. Bollen slås in i Götaholms straffområde och trots flera chanser att rensa undan bollen lyckas man inte med det. Rasta är siste götaholmare att försöka men då kan Gilbert Mensah kliva emellan och peta in 1-0 till UAFC. Riktigt tungt att åka på ett sådant skitmål då Götaholm började komma in i matchen.

Resten av halvleken är hyfsat jämn även om United Africa har mer boll. Götaholm skapar lite lägen och det bästa kommer när Freddie trampar runt på kanten och slår en boll längst med mållinjen mot Freddan som kommer störtande mot bortre. Det såg ut som ett givet mål men en lång tå från en UAFC-försvarare får ut bollen till hörna.

Annars har inget av lagen några heta chanser. Mycket inlägg från båda lagen men båda målvakterna sköter det bra. Båda lagen har även lite hörnor som blir halvfarliga.

Underläge 1-0 i halvtid men Götaholm har stått upp bra även om UAFC haft mycket boll.

Götaholm börjar andra halvlek positivt och tar tag i spelet i början. Abdi och Freddie har lite att jobba med och även Shafie får lite boll. UAFC är bra i sina omställningar och matchen böljar lite fram och tillbaka.

Ungefär halvvägs in i halvleken avgörs dock matchen. Götaholm tappar boll och UAFC kan ställa om och hamnar i ett två-mot-två läge. Bollen spelas in i straffområdet till Eddy Osagie och trots att han har Ljungan i ryggen kan den gamle Väster-spelaren skjuta in ett lågt skott bakom Mackan.

Luften går Götaholm och även om man flyttar upp folk så skapar man inte många bra chanser. Abdi har den bästa då han och Freddie kommer två-mot-två i en omställning. Freddie hittar Abdi men avslutet hamnar dock rakt på UAFC:s målvakt (möjligt att den chansen kom vid ställningen 1-0).

UAFC kontrollerar slutet och kan rulla mycket boll och ställa om när Götaholm försöker flytta upp. Man har ett offside mål och i slutet räddar även Mackan en straff.

En sur förlust där Götaholm är med bra stundtals. Dock en hel del slarviga passningar och felbeslut. 

En vecka kvar av säsongen och nu är det bara att köra på. En fjärdeplats står på spel i nästa veckas match mot Lekstorp.

----------------------------------------------------------------------------

Dagens resultat:

Croatia-Marieholm 6-0
Öjersjö-Lekstorp 2-2
Gårda-Elisedal 3-0

ÖIF får alltså spela division 7 nästa säsong. Toppen lever efter att alla tre topplagen vann (FCB slog BBK igår med 6-3).

Mer om dessa matcher imorgon...

#6

Bosonavinst!

FC Bosona besegrade Björndammen med 6-3 idag och tog ett steg närmare division 5. Om Croatia och United Africa skulle förlora sina matcher i helgen så är seriesegern klar. Händer inte detta har man ändå allt i egna händer inför sista omgången...

BBK får hoppas på att Lekstorp slår Öjersjö imon, vilket skulle betyda att ÖIF åker ur...

#6 

Inför den 21:a omgången!

FREDAG 7/10

FC BOSONA - BJÖRNDAMMENS BK
(19.30 Bläsebovallen)

Två lag som har mycket kvar att spela för. FCB leder serien och har allt i egna händer och BBK kan bli indragna i en sista-minuten streckstrid med Öjersjö.

FCB har trummat på hela hösten, trots några förluster, och mycket talar ju för att de tar hem serien. Hade dock lite problem mot Elisedal sist och det dröjde länge innan segermålet kom.

BBK har inte vunnit på länge men tagit en del ströpoäng och spelat jämnt mot båda United Africa och Croatia senast (Croatia avgjorde i 89:e).

Tungt avbräck för Björndammen dock då lagkaptenen Mattias Palmqvist är avstängd (6 gula). FCB verkar ha ingång alla gubbar och mönstrar säkert ett starkt lag.

TIPS: Hemmalaget FC Bosona vinner och missar inte chansen att sätta riktig press på toppkonkurrenterna.

LÖRDAG 8/10

ÖJERSJÖ IF - LEKSTORPS IF (13.00 Öjersjö IP)

För Öjersjö är det bara vinst som gäller annars spelar laget i division 7 nästa säsong. Lekstorp har ångat på även om det blivit några förluster på sistone men läget i laget känns ändå positivt. Vann senast över Kroken i något som fick Slaget vid Lützen att framstå som en dag med klart väder...

Öjersjö spelar för sin existens i division 6 och LIF kan teoritiskt bli trea (om man vinner sina två avslutande matcher och United Africa förlorar båda sina) men det känns mer som de spelar för att behålla sin fjärdeplats.

ÖIF har ju haft problem på målvaktssidam under säsongen och sist så var det Mikael Kubic som vaktade kassen. Han gjorde det helt ok och släppte bara ett mål, och det är svårt när en sådan rutinerad måltjuv håller sig framme ;-). Frågan är vem som står på lördag?

Även frågetecken på lagets bästa målskytt, Mikael Nilsson, som såg matchen mot Götaholm från sidan. Möjligen skadad?

LIF laddade igår med att slå Björndammens b-lag med sitt b-lag.

Inga avstängningar som Götaholmaren känner till...

TIPS: Öjersjö skräller och kämpar sig till en vinst och behåller spänningen till sista omgången!

CROATIA GÖTEBORG - MARIEHOLM BoIK (13.15 Bergsjövallen)

Croatia slåss om topplatserna och Marieholm befinner sig i ingemansland. Trots detta var MBoIK mycket nära att slå United Africa i förra omgången samtidigt som Croatia höll på att tappa poäng mot Björndammen.

Vinner FCB och Croatia förlorar så är seriesegern utom räckhåll och det borde ju vara motivation nog för Croatia.

Som vanligt är det svårt att veta vilket spelhumör Marieholm är på, senast mot UAFC var de uppenbarligen ganska taggade. Matchen innan mot Götaholm var det ganska blekt. Toni Ceesay leder för tillfället skytteligan och det kan kanske motivera hans lagkamrater.

Croatia har inga avstängningar men Marieholm saknar Walid Shaat. Han är avstängd resten av säsongen och kommer även att missa början på nästa säsong.

Frågetecken på Boris Lesic i Croatia som missat ett par matcher på grund av skada.

TIPS: Croatia tar det, men det lär bli en tuff match...

GÅRDA BK - ELISEDALS IS (13.15 Överåsvallen)

Årets näst sista Överåsderby (Kroken möter EIS i sista omgången). Gårda har plockat en del poäng på sistone och har för tillfället tre raka. Slog VBK sist i en galen tillställning med 6-5, fokus hamnade tyvärr inte på resultatet utan på de två röda korten och bråket som uppstod i samband med det.

Marcus Lindberg saknas uppenbarligen för Gårda på grund av sitt röda kort men hade mest största sannolikhet inte spelat ändå då han enligt rapporter ådrog sig en hjärnskakning och en spricka i käken.

EIS saknar nyttige Ousman Sonko (6 gula) och Iain Stewart (som är avstängd resten av säsongen och början på nästa).

TIPSGårda tar det.

GÖTAHOLM BK - UNITED AFRICA FC (13.15 Kviberg)

Götaholm gjorde en usel första halvlek mot Öjersjö sist men spelade upp sig i andra och borde gjort fler mål än det enda de fick in. Istället kvitterade ÖIF med två minuter kvar. United Africa har halkat ner till en tredjeplats och behöver lite tur med andra resultat för att kunna vinna serien. Spelade 1-1 mot Marieholm sist, men ska nog vara nöjda med den poängen då deras kvittering kom på övertid.

GBK kan nå en fjärdeplats som bäst men har självklart inget emot att ställa till det för United Africa. I vårmötet så vann Götaholm med 1-0.

Götaholm kommer dock att sakna en hel del spelare, Matte Iljin är avstängd. Mange har återvänt till sina studier i Katrineholm och Natti är bortrest. Dessutom frågetecken på Filip som jobbar.

UAFC har Ojo David avstängd.

SÖNDAG 9/10

OLSKROKENS IF - VÄSTKUSTENS BK
(14.00 Överåsvallen)

Två lag i ingemansland. Kroken är sjua och Västkusten åtta. Båda lagen har gått lite knackigt under hösten och spelat bort sig från toppstriden (som de båda var inblandade i under hösten). Kroken föll sist mot Lekstorp i en dimmig tillställning och VBK förlorade mot Gårda med 5-6.

Svårt att veta hur det står till med motivationen hos lagen? VBK går om Kroken vid vinst.

Spelarna i Kroken vill säker hjälpa Söder till en skytteligavinst så det kan motivera.

VBK saknar Erik Lukacs efter hans röda kort sist (han lär nog inte spela mer på ett tag). Kristoffer Sköld saknas hos OIF.

TIPS: Känns som en liten fördel KrokenGötaholmaren tror på hemmaseger.

--------------------------------------------------------------------------------------------

#6


Skytteligan med mera...

SKYTTELIGAN EFTER 20 OMGÅNGAR:

21 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

20 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (3)

15 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)

13 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö)
Alexander Nylin (Croatia)

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Calvin Okafor (United Africa)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (3)


10 MÅL

Nathaniel Vanke (Götaholm) (2)
Fredrik Airosto (Götaholm) (5)

9 MÅL

Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Mikael Sepahi (Croatia)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)

7 MÅL

Jihad El-Hajj (Croatia)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Beshar Ali (Croatia)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Blerim Ferati (Marieholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mattias Palmqvist (Björndammen) (2)
Eddy Osagie (United Africa)
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Gilbert Mensah (United Africa)
Jonas Karlén (Västkusten)
Niklas Söderberg (Gårda)
Pierre Högberg (Öjersjö)

4 MÅL

Matthew Bell (Elisedal) (2)
Fitim Aliu (Croatia)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Samir Abaz (FC Bosona)
Rachid Hersi (Västkusten)
Andy Erheriene (United Africa)
Alfred Lindberg (Lekstorp)
Sandro Almeida (Västkusten)
Alexander Felin (Björndammen)
Sean Grebovic (FC Bosona)
Dani Hodovic (FC Bosona)
Benjamin Grozdanic (FC Bosona)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Oscar Arnesson (Gårda)
Peter Carlsson (Gårda)

---------------------------------------------------------------------------

Det kommer inte bara bli spännande när det gäller seriesegern och nedflyttningsplatserna men också vem som tar hem skytteligan. Toni Ceesay leder, ett mål före Jonas Söderström, men Ceesay har gått mållös några matcher nu och frågan är om Söder kan smita förbi på slutet?

---------------------------------------------------------------------------

Det verkar som domaren slarvade lite i rapporteringen från matchen mellan Björndammen och Croatia. Målskyttarna var rätt men inte ordningen, Vllaz Ibishi gjorde Croatias straffmål INTE Beshar Ali och det var Ali som avgjorde matchen i 89:e minuten, INTE Ibishi. Rätt ska vara rätt...

Anledningen till att Croatias spelfördelare Boris Lesic missat ett par matcher är att han är skadad för tillfället. Lesic är fotskadad och det är oklart hur länge han blir borta... 

---------------------------------------------------------------------------

FC Bosonas b-lag tvungna att ta full pott i sina tre återstående matcher för att hinna ifatt Götaholm (som spelat färdigt). De verkar dock ta uppgiften på fullaste allvar då de besegrade Ahlafors med hela 14-6 i söndags!

Laget inhöll en hel del tongivande a-lagsspelare, Darmin Muslimovic svarade för fyra mål och Samir Abaz gjorde tre.

Känns som FCB satsar på en dubbel serieseger ;-).

Vinner FCB sina två återstående matcher vinner man b-lagsserien...

---------------------------------------------------------------------------

När det gäller kvalspel för lagen i division 6 så hänger det på om Kortedala och Näset lyckas kvala sig upp en division. Detta enligt DallaFiskebäcksbloggen, och skriver han att det är så, så är det så ;-).

Götaholmaren tolkar det som att om båda lagen går upp så kvalar division 6-tvåorna om två platser. Går ett av lagen upp så blir det om en plats. Om båda misslyckas så blir det tyvärr inget kval för tvåorna...

Möjligt dock att den tolkningen är fel...

---------------------------------------------------------------------------

#6

Såja...Det verkar som Croatias seger satt långt inne och det var inte förrän i den 89:e matchminuten som Vllaz Ibishi kunde göra segermålet. Björndammen tog ledningen men sedan slog Beshar Ali till två gånger för Croatia innan halvtid.

Alexander Felin kvitterade för BBK i den 62:a minuten men det blev alltså Croatia som tog alla tre poängen och därmed gick upp på en andraplats.

För BBK:s del är det dock inte riktigt klart med nytt kontrakt. Två matcher kvar och fem poäng ner till Öjersjö under strecket...

----------------------------------------------------------------------------

När det gäller de båda röda korten i matchen mellan Västkusten och Gårda så har Götaholmaren fått lite mer information om detta.

Enligt uppgifter kom Marcus Lindberg in väldigt hårt i en duell. Han kommer inflygande med dobbarna före och hade han träffat Västkustenspelaren så hade det troligtvis gått riktigt illa. Efter detta blir det tumult och gruff och mitt under detta så springer Erik Lukacs fram till Lindberg och sänker honom med en knytnäve i ansiktet. Den tar så illa så att Lindberg tappar medvetandet för en kort stund innan han vaknar igen.

Som tur är blir det inget mer bråk då de flesta verkar chockade över vad som hänt.

Enligt rapporter kom Lindberg undan med en hjärnskakning och en spricka i käken...

-----------------------------------------------------------------------------

Eftersom veckans matcher spelas fredag, lördag och söndag så håller vi lite på "inför-snacket". Imorgon kommer en uppdaterad skytteliga dessutom...

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränade idag och det var runt 20 man. Träningen bestod av tvåmålsspel och det var stundtals bra. Patrik Iljin var och tränade igen och vi får väl se om det blir någon övergång...

Firma Matte & Victor verkar ha kokat ihop något speciellt till Götaholms sista match (den 15:e oktober mot Lekstorp). Ja, inte just till matchen utan till kvällen. Det vankas Oktoberfest!

#6

Målfest!Det verkar som både Västkustens och Gårdas försvar hade avslutat säsongen 2011 redan innan matchen drog igång. Ofta kan höstmatcher mellan lag som varken är inblandade i botten- eller toppstriden vara ganska tråkiga men så var verkligen inte fallet i gårdagens match!

Matchen stod 2-2 efter första halvlek då Västkusten haft ledningen med både 1-0 (Emil Östlund) och 2-1 (Mohamad "Moe" Krayem). Peter Carlsson kvitterade båda gångerna för Gårda, 2-2 målet precis innan halvtid.

Direkt i andra så tog Gårda ledningen för första gången genom Niklas Söderberg. Lagen turades sedan om att ha ledningen fram och tillbaka under andra halvlek. I den 73:e minuten fick både Gårdas Marcus Lindberg och VBK:s Erik Lukacs varsitt rött kort. Götaholmaren gissar att det kanske var lite bråk mellan just dessa spelare ;-). Vid detta tillfälle ledde VBK med 5-4 men det var Gårda som skulle få sista ordet.

I den 78:e minuten så kvitterade Andreas Lundberg till 5-5 och i den 84:e så avgjorde Simon La Verghetta till Gårdas fördel!

6-5 till Gårda alltså i en helgalen match!

Detta gjorde att Gårda gick upp på samma poäng som Västkusten men med sämre målskilland.

----------------------------------------------------------------------------------

Det har fortfarande inte kommit in något om Croatias 3-2 vinst över Björndammen så vi får återkomma till den senare.

Nu finns det matchrapporter från FC Bosonas match mot Elisedal (klicka HÄR) och Lekstorps match mot Olskroken (klicka HÄR).

FC Bosona dominerade matchen mot EIS stort men hade svårt att sätta dit sina chanser. Till slut gjorde de dock det och då trillade det in ett par till på slutet.

LIF vann en ganska jämn match på Lekstorpsvallen men enligt matchrapporten var det ingen av lagets bättre matcher i år. Starkt försvarsspel och bra utdelning på de chanser de skapade ordnande dock tre poäng och en fjärdeplats med två omgångar kvar...

-----------------------------------------------------------------------------------

Snart är det ny vecka och den näst sista omgången ska spelas. Serien lever fortfarande både i botten och toppen!

Tyvärr förstörde mitt QPR delvis söndagen genom att tok-förlora mot Fulham med 6-0 och visa upp ett försvarsspel som inte hade funkat i 6A...

Förhoppningvis så kan lite bra NFL-matcher ikväll göra söndagen lite bättre...

#6

In i dimman!Så här såg det ut ikväll en bit utanför Göteborg när Lekstorp tog emot Olskroken!Det var hemmalaget som började bäst och kunde göra mål redan i första minuten (årets snabbaste mål?) genom Robert Söderberg. Enligt LIF:s Johan Hedström var det en jämn match där LIF skapade mest i dimman. En dimma som gjorde att det var svårt att se över hela planen...

Det dröjde tills den 72:a minuten innan det skulle bli mål igen och det var LIF som stod även för detta mål. LIF:s bäste målskytt för säsongen Sebastian Fransson (hans 11:e mål) kunde nicka in bollen. 3-0 gjordes strax efter men målskytten denna gången var lite mer ovan. Lagkaptenen Robin Granqvist fick göra sitt första mål för säsongen.

En som definitivt inte gjorde sitt första mål för säsongen var Jonas Söderström som reducerade för Kroken. Söder (20 mål) är nu bara ett mål efter Ceesay (21 mål) i skyttetoppen! Enligt rapporter hade även Söder en rungande ribbträff på en frispark.

Marcus Gylling fick avsluta denna dimmiga match med att göra sitt första mål för säsongen och fastställa slutresultatet 4-1.

LIF tog sig i och med denna seger förbi Götaholm upp på fjärdeplatsen.

-----------------------------------------------------------------------------

Enligt Everysport så vann Croatia med 3-2 över Björndammen och gick då om United Africa upp till andraplatsen.

-----------------------------------------------------------------------------

När det gäller United Africa så har det ju varit mycket rykten och oklarheter när det gäller avstängda spelare som spelat och så vidare. Dock har det ju inte funnits några bevis och Götaholmaren anser att man är oskyldig tills motsatsen är bevisad. Väldigt svårt för ett lag att tvätta bort en stämpel när man väl fått den.

Det verkar dock som Göteborgs Fotbollsförbund ville kolla upp detta då vissa uppgifter om United Africa verkar ha nått dem.

Enligt rapporter så befann sig kontrollanter från förbundet på plats under och efter matchen mellan Marieholm och United Africa. Enligt vissa källor ska UAFC ha spelat med otillåtna spelare. Vi får väl vänta och se vad förbundet kommer fram till...

------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren firar även 300 (inlägg)! Förhoppningvis blir det många fler!


#6


RSS 2.0