Helgens matcher...



I fredags tog som sagt FC Bosona ännu ett kliv närmare division 5. Björndammen hade inte mycket att sätta emot under den första halvleken och Samir Abaz gav hemmalaget ledningen efter nio minuter. Tre snabba mål (Abaz gjorde två av dessa, och svarade alltså för ett hattrick) vid halvtimmesmarkeringen gjorde att FCB kunde gå till halvtidsvila med säkra 4-0.

I början av andra halvlek så gjorde Darmin Muslimovic ännu ett frisparksmål fram till 5-0. FCB slappnande möjligtvis av lite här och Björndammen kan reducera inte mindre än tre gånger. Närmare än så kommer man dock inte och Idriz Sunja fastställer slutresultatet 6-3 i 84:e minuten.

Trots förlusten så är BBK klara för spel i division 6 även nästa årÖjersjö bara fick en poäng med sig mot Lekstorp.

FCB har skaffat sig ett utmärkt läge inför sista omgången, vinst mot Marieholm och laget spelar i femman nästa år.



Öjersjö var piskade att vinna för att inte åka ur och Lekstorp spelade för att försvara sin fjärdeplats. Hemmalaget verkade ha den största viljan och motivationen i första halvlek och lagets specielle målskytt, Mikael Nilsson, kan ge ÖIF ledningen efter en halvtimme.

Enligt LIF:s matchrapport gör laget en av sina sämre halvlekar för säsongen, även om laget skapar en del chanser. En hel del byten i LIF i halvtid och laget höjer sig i andra.

Marcus Gylling kan kvittera i 60:e minuten även om han enligt rykten inte var jättesugen på att bege sig till Öjersjö IP en lördag i oktober för en match som inte betydde jättemycket för LIF ;-). Enligt rapporter var det Robin Granqvist som väldigt osjälviskt spelade fram Gylling till öppet mål.

LIF spelade alltså upp sig i andra halvlek och skapade en hel del chanser. Marcus Pätsi hade bland annat en tung ribbträff. Det var även Pätsi som skulle ge LIF ledningen sent i matchen. Gylling och Pätsi jobbar till sig bollen vid mittplan och Pätsi får fri väg hela vägen till Öjersjömålet där han inte gör några misstag.

Precis som mot Götaholm senast vägrade dock ÖIF att ge upp utan kunde även denna gång kvittera. I den sista matchminuten kvitterar Jakob Hasslöw för ÖIF men mer blir det inte och Öjersjö får ta nya tag i sjuan nästa säsong...

För LIF väntar en match om fjärdeplatsen mot Götaholm i sista omgången. Eller som LIF skriver i sin matchrapport:

"men samtidigt får vi en 4 e plats att spela för sista omgången som skall bli riktigt kul och motiverande för killarna och det gäller ju även all star team platser i Götaholmsbloggen som står på spel- så vi hälsar Götaholm och Rasta hjärtligt välkommna till Lekstorpsvallen på Lördag ."

Alltid trevligt med en personlig inbjudan ;-).

LIF:s matchrapport HÄR.



Croatia vägrar att ge upp kampen om seriesegern och lät inte ett omotiverat Marieholm stå ivägen. 3-0 i halvtid och 6-0 totalt efter blanda annat två mål var av Vllaz Ibishi och Alexander Nylin. Både Boris Lesic och Mikael Sepahi spelade.

Croatia möter nu United Africa i sista matchen i en kamp för att säkra andraplatsen och möjligt kval. För serieseger krävs det att just Marieholm slår FC Bosona. Känns inte jättetroligt efter Marieholms insats igår...

------------------------------------------------------------------------------------

Kroken slog Västkusten med 1-0 idag och inte oväntat var det Jonas Söderström som gjorde målet. Mer oväntat var att Krokens Martin Edvinsson laddade upp med att hänga hos Freddan och halva Götaholm på lördagskvällen...

------------------------------------------------------------------------------------

Gårda - Elisedal slutade 3-0 till Gårda eftersom Elisedal lämnade WO. Suck, precis när man trodde att de skulle hålla säsongen ut. Om inte Götaholmaren har reglerna helt fel betyder två WO under samma säsong att man utesluts. Detta skulle betyda att alla EIS:s matcher stryks, vilket inte ändrar några placeringar eftersom alla lagen slagit EIS. Däremot kommer målskillnaden för alla lag att ändras.

Det finns ett par scenarion som skulle göra att toppstriden avgörs på målskillnad. Om FCB förlorar och Croatia och UAFC spelar lika hamnar FCB och Croatia på samma poäng. Även om FCB skulle spela lika och UAFC skulle vinna, då hamnar FCB och UAFC på samma poäng...

Kan alltså bli lite krångel i slutet...

------------------------------------------------------------------------------------

Angående matchen United Africa - Marieholm pratade Götaholmaren med domare Peter Andersson som dömde den matchen. Enligt honom fanns inga kontrollanter på plats men det var trubbel med UAFC:s spelare. Enligt Andersson hade UAFC med en spelare med förflutet i just Marieholm så alla Marieholmsspelare visste vem han var. Problemet var att han inte spelade under sitt egna namn.

Götaholmaren antar att detta kommer att få följder och att Andersson rapporterade detta vidare.

------------------------------------------------------------------------------------

Det är inte bara Krokens tränare Ray Pantzar som lämnar finrummet i 6A utan även Västkustens tränare Kenneth Lindfors. Han tar över Bergsjö IF i division 4, en klubb där han själv har varit målvakt med Götaholms Bengt Jeansson som tränare.

Götaholmaren önskar honom lycka till men han ska ge fan i Götaholms spelare ;-)...

------------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0