Senaste

Det blev ingen träning för Götaholm igår då det blåsiga vädret på något vis sett till att ljuset på Kviberg inte funkade. Så tyvärr fick spelarna vända om då detta upptäcktes när alla kom fram till planen.

Götaholm kör på fram till den 15 december och den 8/12 blir det en liten träningsmatch mot Styrsö Kviberg. Tanken är väl att många nya spelare som tränat med Götaholm ska få chansen att visa upp sig.

En hel del nya spelare har ju tränat med Götaholm (ett 10-tal) men i nuläget har inga skrivit på men självklart hoppas klubben på att locka till sig lite duktiga spelare inför 2012.

När det gäller spelare som lämnar så är det inte heller helt klart. Mackan och Ljungan har ju tränat med andra klubbar (Bergsjö och Lunden) men chanserna att de stannar får ändå anses som goda.

Natti och Micro har ju länkats till nystartade klubben FC Old Town men inget är bekräftat.

Jonas Edvardsson har ju tidigare indikerat att han funderar på att lämna Götaholm och det lutar väl åt det även om det inte är helt klart.

Aleks har tränat med Gårda.

--------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Olskroken så är det nu klart att de båda före detta Krokenspelarna och levande legenderna Daniel Johnsson och Peter Johnsson tar över tränarrollen i klubben. Vissa detaljer återstår dock.

--------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren kommer att titta lite närmare på de nya 6A-klubbarna FC Roma United och Kurdistan IK men just nu får läsarna kolla själva.

Roma Uniteds hemsida är nu länkad i högerspalten. Eller klicka HÄR.

Kurdistan IK
har ingen fungerande hemsida som Götaholmaren hittar men laget har en Facebooksida. Sök bara på Kurdistan IK.

--------------------------------------------------------------------------------

När det gäller GBG Challenge så har inte Götaholmaren hittat några resultat från gårdagens matcher men det lär väl dyka upp.

--------------------------------------------------------------------------------

Glöm inte heller att gå med i Götaholmarens Facebookgrupp för att ha full koll på 6A. Sök bara på Götaholmaren.

--------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för idag. Bloggen lär väl inte uppdateras varje dag nu i december men ändå hyfsat ofta eller så fort det händer något intressant...

#6

Avslutning med Götaholm

Igår var det avslutningsfest med Götaholm. Det var mellan 35-40 personer som samlats i klubblokalen för att äta gott, dela ut lite priser och kanske ta en och annan öl.Efter en liten välkomstdrink och en form av tipspromenad så var det dags för förrätten. Anneli hade även en trevlig liten historisk tillbakablick på Götaholms historia.När väl prisutdelningen kom igång så var det väl inga jätteöveraskningar.


Abdi tog emot pris för A-lagets skytteliga och delad förstaplats i B-lagets skytteliga och poängliga.
 
Freddie Wedberg fick pris för delad förstaplats i B-lagets skytteliga och poängliga.


Lite oväntat var även Matte med på ett hörn då B-lagets poängliga delades mellan honom, Freddie och Abdi.


Träningspriset gick inte helt otippat till Rasta som bara lyckades missa en träning under säsongen. Ska man hänga med ungdomarna gäller det att ligga i.


Ölen smakar som vanligt lite godare i ett Träningsprisglas.


Mackan tog storslam med priset som Årets Spelare och A-lagets poängliga (möjligen för Groggen titta över poängräkningen tills nästa år).


Mackan med sitt pris som Årets Spelare.


Självklart passade styrelsen med ordförande Roger i spetsen på att tacka tränartrion Bengan, Lillen och Groggen.


Koffe fick priset Götaholmaren (ingen koppling till bloggen) för sin lojalitet och inställning. En väldigt värdig vinnare.


Alla pristagarna.


Roger passade också på att tacka Anneli för det gångna året.

Efter detta var det dags för det kanske mest prestigefyllda priset för kvällen, nämligen Årets Wedberg!

Inbjuden som prisutdelare var ingen mindre än upphovsmannen själv, Daniel "Citatmaskinen" Wedberg!

Mannen som tänker på målskillnaden, han spelar lite mellan dig och mig. Älskar att parkera i Tingstadstunneln, en jävel på hoppservar när han inte krattar vid höjdhoppsmattan. Han är kåt innan kaffet och vet när sälarna matas i Slottsskogen. Han använder bara kända bokstäver och han är stel som en korkek!

Röstningen här på Götaholmaren slutade med en ganska klar vinst för Abdi med sina numera klassiska "peta & stick" kommentar!


Årets Wedberg Abdi får pris av hedersgästen Daniel Wedberg!


Som vanligt hade Roger fixat väldigt god mat som smakade utmärkt!

Efter maten var det dags för mera priser då Groggen plockade fram sin stora väska och plockade fram en hel del udda och roliga priser!


Shahram fick pris som Årets Smålänning i en hård fight med Groggen själv och Rasta.


Abdi fick en målarpensel och Ljungan tog emot priset som Årets Granit!


Tobbe
tog emot priset för Årets Mål. Hans 2-2 kvittering mot Gårda.


Victor fick något form av pris av Groggen, möjligen Mest Skadebenägen eller bara Längsta Spelare!


Det blev även lite pokerspel framåt kvällen där Ljungan till slut tog hem spelet före Rasta och Edvardsson.


Kvällen mest oväntade gäst var självklart den levande legenden och överstegskungen Johan "Mexico" Torsholm som fick vara Ljungans +1.


Mr Torsholm, Lillen och Koffe.

Det blev en väldigt lyckad och trevlig avslutning och styrelsen ska ha ett jättetack för ett utmärkt arrangemang. Nu siktar Götaholm vidare mot ett framgångsrikt 2012!

Inte oväntat så fortsatte delar av Götaholm in mot Göteborgs centralare delar. Det blev först ett besök hos den gamle götaholmaren Jimmy Sanell och hans Apartment No. 4. Tror att Sanell själv stod i röken någonstans och snurrade plattor.
 
Bra stämning på Apartment.

Sedan blev det en sväng till Excet och ingen utgång utan minst en 6A-spaning. I vimlet dök Krokens Johan "Såsen" Hellenäs upp. Dessutom var Västkustens Emil Östlunds syster där, men det räknas inte riktigt ;-).

Trevligt var det iallafall!

--------------------------------------------------------------------------------------------

För er som inte vet så har det dykt upp ett nytt lag i Gamlestan, nämligen FC Old Town. Laget ska spela i sjuan och det är en hel del rutinerade gubbar som dyker upp där och även en hel del gamla götaholmare. En av männen bakom laget är Vojkan Nikolic, som spelat för Götaholm. Kollar man lagets hemsida (klicka HÄR) så finner man fler intressanta namn i truppen. Robert "Micro" Molnar (han gjorde tre b-lagsmatcher för Götaholm i år) finns med men vad som är riktigt oroväckande (inget ont om Micro) är att Nathaniel "Natti" Vanke även står med!

Det är ju frimånad så det är ju inga konstigheter om Natti skulle lämna men det skulle vara ett tungt tapp för GötaholmNatti hade en riktigt bra höst och är en ledargestalt som behövs.

Tror inte att Götaholm i skrivande stund har kontaktats gällande dessa övergångar.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Marieholm tappar offensiv kraft till nästa säsong. Fidan Hyseni är klar för Lundby 06 (som gick upp i femman) och även mittfältaren Uliks Avdijaj lämnar, han går till FC Bosona.

När det gäller FC Bosona så ska tränarfrågan vara löst nästa vecka.
-------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
Protester gällande beslutet att United Africa blir av med poäng ska vara inne senast den 7:e december och UAFC:s blogg skriver följande:

"The decision made by the committee GFF, did not include that UAFC will be strip of the tittle no no no. The decision was all about UAFC using Bosco Godson, Bosco Godson was not register in the right way to UAFC, and Bosco Godson clam that he as never played for his former club Sandarna BK for the past 30 months, UAFC register Bosco Godson in FOGIS August 2011. adjustment in comment

UAFC preparing to send in the powerful appeal any moment from now."

Om BBK tänker lämna in någon protest vet inte Götaholmaren i nuläget.

----------------------------------------------------------------------------------------------

I helgen har inomhusturneringen GBG Challenge spelats och resultaten hittas HÄR. Några 6A-lag har varit i farten, bland annat Västkusten, Marieholm och båda nykomlingarna från sjuan Roma United och Kurdistan IK.

---------------------------------------------------------------------------------------------

#6Mr Mansouri levererar!

En hyfsad träning idag även om vissa tunga innermittfältare följde träningen från sidan. Tre nya killar, en junior från FC Bosona (som Götaholmaren inte kommer ihåg namnet på) och två killar som kom med Nima. Stanko (som spelat i FC Bosona) och Hussein (som spelat i Guldheden).

På planen jämte tränade Kortedala och Amir Hadzic (som tränat med Götaholm en del) testade även där. Götaholmaren tog sig en titt på träningen och det kan väl sägas att tempot var lite högre än på Götaholms plan. Sladjan lirade...och ville ha frispark ;-)

Groggen
som fick hoppa in på topp blixtrade till med bland annat en tunnel på Matte och ett kyligt avslut. Matte hade för övrigt en nära-döden-upplevelse då han nästan sprang in i stolpen.

Shahram levererade en del på planen men betydligt mer vid sidan av. För det första verkar han jagas av nya 6A-laget Kurdistan IK. Undrar varför de jagar en kille från Gislaved?

Shahram är även osäker till lördagens avslutning, han vill hålla sina alternativ öppna. Han kanske ska på en begravning...

Daniel Wedberg lyckades även roa även om han inte var där. Den gode Wedberg har lyckats (för andra gången) att bli stående med sin bil i Tingstadstunneln! Förra gången var det batteriet som dog, nu var bensinen slut! Det blev en ganska dyr nota för att ta sig till närmaste mack!

Shahram skulle självklart kommentera detta. Han menade att det är ju inte så svårt att se när bensintanken lyser!

Wedberg verkar även dyka upp på lördag och enligt rykten ska han dela ut priset till Årets Wedberg! Glädjande är även att Jonas Edvardsson kommer.

Mackan verkar stekhet under Silly-Season och det verkar som det inte bara är Bergsjö IF som rycker i honom! 

Det verkar även som Aleks Vasilic tränade med Gårda BK ikväll.

Glöm inte att rösta! Röstningen stänger imorgon 23:59!#6


Nya tränare!

Det har ryktats en hel del om läget i Marieholm men nu är det klart med ett nytt tränarpar.

Det är Tigijani Sana och Blerim Ferati som kommer att träna Marieholm nästa säsong. Ferati har ju spelat i Marieholm under 2011 och det kan väl tänkas att han även fortsätter att spela 2012.

Tigijani Sana har Götaholmaren ingen större koll på förutom att hans son Tobias snurrar på yttermittfältet i stadens tredje bästa lag...

#6

Äntligen beslut!

Detta email har skickats ut till klubbarna i 6A:

Beslut Tävlingskommittén

Tävlingskommittén har behandlat ärendet gällande obehörig spelare i United Africa FC, Bosco Godson. United Africa FC gjorde en övergång för spelaren från Sandarna BK enligt 30 månaders regeln.

Svenska Fotbollförbundet har ogiltigförklarat övergången. Spelaren deltog för Sandarna BK i match 13 juni. SvFF har återregistrerat Bosco Godson för Sandarna BK. ”Registrering för förening på felaktiga grunder är ogiltig. Vid sådan registrering ska SvFF tillse att spelaren återregistreras i moderföreningen(Representationsbestämmelser 1 kap, Inledande bestämmelser).

United Africa FC har använt Bocso Godson i div 6A i följande matcher:

24 aug United Africa – Öjersjö (res 1-0)
4 sep Lekstorps IF – United Africa FC (res 3-1)
10 sep United Africa FC – Västkustens BK (res 3-1)

Tävlingskommittén anser således att United Africa FC använt sig av obehörig spelare i ovannämnda matcher och beslutar i enlighet med Tävlingsbestämmelserna 3 kap § 5.1:

Att i matchen 24 aug tilldöma Öjersjö IF segern med 3-0.
Att i matchen 4 sep tilldöma Lekstorps IF segern med 3-0.
Att i matchen 10 sep tilldöma Västkustens BK segern med 3-0.

Beslutet innebär också att tabellen ändras utifrån de förändrade resultaten.

I beslutet deltog Madelene Ekvall, Håkan Lösnitz, Carl Sunde, Barbro Ternebrink, Mattias Persson, Bengt Jansson, Leif Sjökvist och Tommy Moholi. Beslutet tagit per capsulam.

I händelse av missnöje med beslutet kan berörda parter överklaga detta till Göteborgs Fotbollförbund, Styrelsen, Box 257, 401 24 Göteborg. Överklagan ska vara styrelsen tillhanda senast 7 dec 2011.

För Tävlingskommittén
Mattias Persson
Tävlingsansvarig Ungdom
Göteborgs Fotbollförbund
Tel: 031 - 761 07 02
E-post: mattias.persson@gbgfotboll.se
www.svenskfotboll.se/goteborg

---------------------------------------------------------------------------------------

Alltså vinner FC Bosona serien och Öjersjö går förbi Björndammen...

Dock går det ju att överklaga till och med 7 december...så riktigt över är det inte. Björndammen kan ju hävda att de inte hade förutsättningarna klara inför sista omgången.

#6

Serieindelning mm

Förbundet har släppt förslagen till serieindelningen för 2012.

6A ser ut så här:

Björndammen
Croatia
FC Bosona
Götaholm
Marieholm
Lekstorp
Västkusten
Olskroken
Gårda
Bokedalen (ner från femman)
FC Roma United (upp från sjuan)
Kurdistan IK (upp från sjuan)

Det ska dock tilläggas att GFF inte tagit något beslut angående UAFC och Bosco Godson. Så serien kan fortfarande ändras. UAFC är satta i 5A just nu. Tyvärr är ju förbundet långsammare än vissa delar av Götaholms innermittfält men förhoppningsvis kommer det i slutet av veckan...

Enligt UAFC har man lämnat in sina dokument angående Bosco Godson till förbundet.

För att kolla hela serieindelningen, klicka HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------------

Enligt rapporter verkar det inte bli någon sammanslagning av Öjersjö och Bokedalen...

---------------------------------------------------------------------------------------

Gårda
slog som bekant Säve med 2-1 i helgen och båda målen gjordes av Josef La Carrubba. Den 20-åriga mittfältaren (kan spela både centralt och på kanterna) kommer från Qviding och verkar vara väldigt nära en övergång till Gårda.

Gårda fortsätter alltså att värva enbart på sköna efternamn. Förra säsongen var de La Verghetta och nu då kanske La Carrubba. Men det verkar ju funka...

---------------------------------------------------------------------------------------

Den gamle Björndammenspelaren Mensur Fejza (som även var hos Götaholm en kort sväng) kanske dyker upp hos Marieholm nästa säsong. MBoIK verkar ha klart med en ny tränare men Götaholmaren har inte fått tag i namnet men jakten går vidare!

---------------------------------------------------------------------------------------

Ännu en 6A-blogg har dykt upp. Ganska oväntat är det United Africa som gett sig in i bloggvärlden! Klicka HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt! Glöm inte att rösta på Årets Wedberg på det förra inlägget!

#6

Årets Wedberg & lite Silly Season

Götaholm har avslutning nästa lördag (26/11) och det är hög tid att utse Årets Wedberg. För er som inte känner till detta så är priset uppkallat efter den före detta götaholmsspelaren Daniel Wedberg. Han var (och är fortfarande) en mästare på att "prata först och tänka sen (i bästa fall)".

Årets Wedberg är alltså en klassik "floskel" eller "groda". Detta är kandidaterna:

1. Freddie: "Lika bra?"

Götaholm ska spela match på försäsongen och FC Bosona spelar innan. Någon nämner att Darmin Muslimovic (som spelar i FCB) är storebror till utlandsproffset Zlatan Muslimovic.

Freddie kläcker då ur sig: Fan, är de ungefär lika bra eller?

2. Freddie: "Hyresrätt eller bostadsrätt?"

Felix har precis köpt en lägenhet och Freddie frågar då:

Är det en hyresrätt eller en bostadsrätt?

3. Freddan: "10-siffrigt"

Freddan var väldigt optimistisk inför Götaholms hemmamöte med jumbon Elisedal, han trodde på 10-siffrigt!

4. Abdi: "Elevrådet"

Inför en match tycket Abdi att hans shorts är för små. Han tycker att Rasta ska ta upp det med styrelsen eftersom Rasta är med i elevrådet!

5. Abdi: "Peta och stick!"

Inför match:

Bengan: Abdi, vet du vad jag vill att du ska göra när du kommer med fart med bollen?
Abdi: Dribbla? (Abdi får ingen reaktion från Bengan)...passa hem? (alla skrattar).
Bengan: Jag vill att du bara petar bollen och sticker förbi, du behöver inte ens dribbla.
Abdi: Men ni får inte skrika "peta" från bänken för då vet ju motståndaren vad jag ska göra!
Bengan/Groggen: Vi lovar att inte skrika.

6. Gurra: "Offside"

Tvåmålsspel på träningen och Gurra försöker ställa offside vid ett inkast och utbrister efteråt: Fan, är det inte offside på inkast?

7. Bengan: "Egna händer"

Bengan har genomgång i slutet av säsongen och han skriver upp topplagen och deras poäng på tavlan och pratade om att vi kan komma upp i 43 poäng (samma som FC Bosona hade just då) om vi vinner de tre återstående matcherna. Han tillägger då:

Så vi har det i egna händer...ja, eller inte riktigt!

8. Abdi: "Flygande spelare"

Under en träning ska det bli tvåmålsspel men det är ojämnt antal spelare. Abdi erbjuder sig då att vara "flygande spelare".

9. Rasta: "Chippa"

Delar av laget sitter i lokalen och tittar på fotboll. Rastas favoritlag QPR spelar och deras Heidar Helguson får ett bra skottläge i straffområdet men väljer att chippa bollen. Rasta blir förbannad och ställer sig upp och skriker: Va fan! Ska han chippa den!

Bollen går dock över alla och in i mål, varpå Rasta börjar jubla istället!
 
10. Shahram: "Gislaved"

På en träning så pratas om att Rasta varit i Småland under helgen.

Shahram: Varifrån i Småland är du?
Rasta: Utanför Vetlanda.
Shahram: Jag är också från Småland från början, Gislaved!

Nu är det bara att börja rösta!Nu till det senaste bland våra 6A-klubbar:

Lekstorp kan ha på gång en riktigt duktig back till nästa säsong. Richard Hagström (född 1992) har varit och tränat med LIF (där han även spelat innan). Hagström spelade i Lerum förra säsongen och spelade en hel del matcher från start. Lerum blev tvåa i division 3 mellersta Götaland men missade i kvalet.

Det gick så där för LIF i LIF Night Open. Klubben ställde upp med två lag i detta kommunmästerskap och det var i stora delar samma lag som spelade i Stures Cup. Lite oväntat var det LIF 2 som det gick bäst för. Med Marcus Gylling och Jonathan Valli Pätsi i spetsen blev det en fjärdeplats. Lerum vann före Floda

------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har varit ganska tyst om Marieholm men nu är det iallafall klart att tränaren Daniel Pereira lämnar klubben för Lärje/Angered. MBoIK jobbar för att lösa tränarfrågan men inget är helt klart ännu.

------------------------------------------------------------------------------------------------

En annan klubb som det har varit ganska tyst om är Västkustens BK som blev av med båda tränarna. Det är ju dock klart att Bell Fortes och Aamir Fouad tar över som tränare. Götaholmaren växlade några ord med Fortes och det verkar som klubben är på gång! Det har varit mycket folk på träningen (20-25) och en hel del nya spelare. Det verkar vara en bra stämning och skön harmoni i truppen. Bland annat har Gårdas Omid Larizadeh varit där och testat och det verkar bara som det är detaljer i kontraktet som återstår innan en övergång blir klar. 

Det verkar även som Ahmad Ismail från Lärje/Angered tränat lite med VBK.

Emil Östlund är tillbaka permanent från sin tid i Norge och kör på i VBK.

Alla spelare från den avslutade säsongen verkar fortsätta, även om Jean Garrido kommer dock att trappa ner lite. Adilson Lima (som tränade laget förra säsongen) kommer att fortsätta som spelare.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda slog Säve i en träningsmatch med 2-1.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Det kommer att bli en ordentlig "blogg-match" på försäsongen då Götaholm gjort klart med en träningsmatch mot FC Fiskebäck. Tisdagen den 20/3 är det troliga datumet för denna drabbning.

Även möjligt att Götaholm får besök av en stabil 6A-spelare som kommer ner och testar under veckan...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Glöm inte heller att gå med i gruppen "Götaholmaren"Facebook så får ni alltid reda på när bloggen har uppdaterats!

------------------------------------------------------------------------------------------------


QPR tog en underbar seger igår borta mot Stoke. Innan matchen hade Stoke bara förlorat 2 av sina 14 senaste hemmamatcher! Matchvinnare blev Heidar Helguson med sina två mål!

WE ARE QPR!

#6

TGIF

Götaholm hade träning igår och det var välbesökt och en hel del nya gubbar. Det blev precis lagom till spel på elvamannaplan (22 spelare) och det var en hyfsad träning med stundtals bra spel.

När det gäller nya spelare så dök ännu en FC Bosonaspelare upp, nämligen mittbacken Jasmin Hrvat. Jasmin startade en hel del matcher för FCB under våren och var dessutom lagkapten i vissa matcher under den tiden. Under hösten blev det inte så mycket spel och nu har han alltså dykt upp hos Götaholm. En väldigt intressant spelare.

De två andra FCB-spelarna, Amir Hadzic och Nima Ahmadyan, medverkade också på träningen och förhoppningsvis kan det bli en övergång där.

Dessutom dök det upp två spelare från Bergum, Jimmy Manninger (målvakt) och Atbin Vali (mittfältare). Både skötte sig bra.

Det dök även upp en kille från Uppsala som spelade back och även han gjorde det bra innan han klev av.

Kalle från Sävedalen, som tränade med laget förra försäsongen dök upp igen och testar en gång till.

När det gäller de andra nya killarna så är det inga övergångar klara i nuläget. De fyra killarna som tränade i måndags (Filip, Henning, Johan och Robin) tränade inte igår och de två Masthuggetgubbarna har inte heller visat sig på ett tag.

Men kul att det är mycket folk på träningarna och att klubben drar till sig spelare som vill testa. Förhoppningsvis hittar Götaholm några guldklimpar till nästa säsong.

När det gäller spelare som lämnar är inget klart ännu. Både Mackan och Ljungan fortsätter testa i sina divison 4-klubbar (Mackan i Bergsjö IF och Ljungan i Lunden ÖBK). När det gäller Lunden så ryktas det att gamle Utbynästränaren Dallas kommer vara en av de nya tränarna inför nästa säsong.

Götaholm har avslutning nästa lördag (26/11) och förhoppningsvis hinner Götaholmaren rösta fram Årets Wedberg. Det blir att dyka ner i arkiven och hitta lite kandidater till årets dummaste uttalande...

Den gamle Götaholmsspelaren Niclas Andersén får inte vara kvar i IFK Göteborg till nästa säsong. Götaholmaren funderar på om det inte är dags för Andersén att ta sitt ansvar och spela upp Götaholm i femman igen?

Säsongens värvning inför 2012 i 6A?
----------------------------------------------------------------------------------

Det hettade ju till i en hel del matcher i 6A under säsongen och Götaholmaren tog sig en titt på vilka spelare som får lite extra vila när serien drar igång:

Yadollah Navaian-Ghasemi (Björndammen) missar en hel del efter bråket i sista matchen mot Gårda. Navaian-Ghasemi är avstängd från den 9:e april till den 13:e maj.

I den matchen var även Simon La Verghetta inblandad i tumultet och en av Gårdas viktigaste spelare får vila mellan den 9:e april till den 6:e maj.

Gårda var ju även inblandade i en situation i matchen mot Västkusten där en vårdslös tackling av Marcus Lindberg ledde till att VBK:s Erik Lukacs sänkte Lindberg.

Lindberg missar troligtvis bara en match. Avstängd 9:e april till den 15:e april. Västkusten får dock klara sig utan sin bäste målskytt mellan den 9:e april till den 20:e maj.

Även Marieholms Walid Shaat missar en eller två matcher i början av 2012 säsongen då han är avstängd från den 9:e april till den 22:a april.

--------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren skrev i veckan att Gårda har haft en massa nya spelare som provtränar men det verkar inte ha varit några målvakter. Det går nämligen att läsa på deras hemsida att klubben söker målvakter till ett "seriöst hårt satsande lag i div 6." Frågan är om detta betyder att Richard Hunter (fd Chang) kommer att lägga handskarna på hyllan?

Lekstorp lär försöka ta ännu en cuptitlel i helgenLIF Night Open avgörs. Det kan väl sägas att det är ett kommunmästerskap i inomhusfotboll. Lekstorp ställer upp med två lag och de verkar väl hålla hyfsat på de två lagen som deltog i Stures Cup. LIF får tampas med bland annat Stenkullen, Lerum och Floda.

Olskroken har redan bokat in två träningsmatcher inför säsongen 2012. Pushers och Wobbler står för motståndet. Även matcher mot Lindholmen, Alingsås U och FC Fiskebäck verkar vara på gång.

#6

The show must go on...

Vid det här laget har UAFC-soppan fler uppföljare än Polisskolan och nu kommer ännu en:

Detta skickades ut till alla 6A-klubbar idag via email:

Svenska Fotbollförbundet har ogiltigförklarat en övergång som United Africa FC gjort från Sandarna BK. Man har gjort en felaktig 30 månaders övergång för en spelare, Bosco Godson.

Det betyder att United Africa FC använt sig av obehörig spelare i div 6A, i följande matcher:

24 aug mot Öjersjö IF
4 sep mot Lekstorps IF
10 sep mot Västkustens BK

Då SvFF ogiltigförklarat övergången kan Tävlingskommittén därmed ta upp ärendet gällande obehörig spelare på eget initiativ. Ärendet kommer att behandlas skyndsamt, enligt de regler som Tävlingsbestämmelserna 4 kap föreskriver.

För Tävlingskommittén

Mattias Persson
Tävlingsansvarig Ungdom
Göteborgs Fotbollförbund
Tel: 031 - 761 07 02
E-post:
mattias.persson@gbgfotboll.se
www.svenskfotboll.se/goteborg


----------------------------------------------------------------------------------

Så, nu har alltså SvFF slagit fast vad Götaholmaren och många andra hävdad hela tiden. Bosco Godsons övergång till United Africa var inte gjord på ett riktigt sätt.

GFF ska nu då "skyndsamt" behandla detta. Götaholmaren antar att detta kommer att resultera i något form av bestraffning av UAFC. Det finns dock en mängd olika scenarion. Götaholmaren spekulerar lite:

-UAFC blir av med poängen i alla de berörda matcherna. UAFC trillar då ner till en fjärdeplats och FC Bosona går upp i femman som seriesegrare. UAFC spelar i 6A nästa säsong.

-UAFC blir uteslutna och nedflyttade i 7:an. Döms de som förlorare i de tre berörda matcherna så har ju laget fyra stycken "WO"-förluster under säsongen (dessa tre och BBK-matchen). Dock tror inte Götaholmaren att sådana här WO-förluster räknas likadant som WO när man inte dyker upp eller får ihop folk (som med Elisedal, då det räcker med två för att uteslutas). Det får väl dock anses som ganska grovt att bli av med poäng i fyra matcher under en och samma säsong. Laget förlorade iofs mot LIF men spelade ju ändå med en ickegodkänd spelare.

-Skulle UAFC bara bli av med poäng och inte uteslutas så skulle detta även förändra botten av tabellen. En av de berörda matcherna är ju UAFC:s 1-0 vinst över Öjersjö. Blir UAFC av med den segern måste ju segern istället gå till ÖIF. Tre poäng till för ÖIF gör att laget i så fall skulle gå förbi Björndammen och hamna över strecket. Känns ju dock väldigt konstigt om BBK skulle få reda på att de spelar 7:an nästa år över en månad efter serien tog slut...

-Utesluts UAFC så klarar ju sig ÖIFUAFC och Elisedal blir de som får lämna.

-Om nu UAFC utesluts så försvinner ju alla deras matcher och detta kan faktiskt hjälpa Croatia. Eftersom tre lag flyttades upp från 5B så finns det en till plats till femman nästa år. GFF har sagt att kval är uteslutet så troligtvis går man på den tvåan i de fyra 6:orna med bäst poängsnitt. Just nu är det inte någon från 6A (tror det var Guldringen från 6C). Men om nu UAFC ryker och deras matcher tas bort så får Croatia ett bättre snitt (som Götaholmaren uppfattad det iallafall). Croatia förlorade nämligen båda sina matcher mot UAFC och tappar alltså inga poäng, men det blir ju två matcher mindre spelade och då blir ju snittet bättre.

Snurrigt värre alltså. Vi får väl hoppas att GFF fattar detta beslutet inom den närmaste veckan...

-------------------------------------------------------------------------

Nu senaste nytt från Gårda BK!

Götaholmaren rapporterade häromdagen att Croatias Alexander Nylin tränar med Gårda. Nu kommer uppgifter att även hans lagkompis Joel Tesfai har tränat med Överåslaget.

Gårda har även ett gäng gamla Qvidingspelare på gång. Fast "gamla" är väl inte rätt ord. Alla fyra har tillhört Qvidings u-trupp och två har även enligt uppgifter gjort a-lagsmatcher redan i 16-årsåldern.

Det är dock inte slut där, även om efternamnen saknas på dessa gubbar. En Sebastian (från Rannebergen) och en Pierre (från Pushers) ska ha tränat med Gårda.

Ny tränare är även klar, även där saknas dock efternamnet. Förnamn: Roger.

Dessutom verkar ingen vara på väg att lämna en nuvarande truppen.

Verkar som Gårda satsar hårt på att inte upprepa den halvtaskiga säsongen 2011 nästa år.

--------------------------------------------------------------------------

Till sist en lite rolig grej som jag glömt bort att skriva om. Förra året skulle Götaholm ha spelat mot det nystartade föreningen Evins KIF (laget blev 6:a i 7D) . Matchen blev aldrig av men Götaholmaren har haft ett getöga på klubben, mest för dess engagerade medlemmar och ibland lite roliga formuleringar på hemsidan.

Spelarna ombads till exempel att ta med 10 kr (möjligtvis 20) till träning för att hjälpa till att täcka planhyran, detta formulerades som att spelarna kunde ju hoppa över den där extra cheeseburgaren och ta med pengarna till träning istället! :-)

Nu behöver nog dock inte Evins spelare hoppa över cheeseburgarna längre. Laget vann nämligen 100 000 i en tävling av Estrella där det gällde att registrera koder från chipspåsar.

Evins fick även ta emot priset på Fotbollsgalan.
 
Så kan det gå! Götaholmaren gratulerar självklart! Fina pengar för en nystartad förening.


#6

Senaste!

Götaholm hade en bra träning igår och det dök upp lite nytt folk. Fyra killar som pluggar i Göteborg och som var sugna på att lira boll. Mest meriterad var Filip Barath som spelat för Göteborgs Studenters IF senaste säsongen. Laget hamnade sexa i 5A. Han var även den som imponerade mest under träningen, kanske för att han har det gamla småländska storlaget Östers IF som moderklubb? De övriga, Henning (spelade anfallare), Robin (mittfält/anfall) och Johan (målvakt) gjorde även de en stabil och intressant träning. Det var även en till ny kille som spelat i FC Bosonas juniorlag, men Götaholmaren kommer inte ihåg namnet.

Patrik Iljin, Thomas Celec och Amir Hadzic kör vidare och vi får se om det närmar sig några övergångar nu när frimånaden drog igång idag.

Götaholm kan dock tappa en av sina bästa spelare under säsongen. Martin "Ljungan" Ljungdahl tränar nämligen med divison 4-laget Lunden ÖBK. Självklart hoppas Götaholmaren att Ljungan stannar kvar men man kan självklart inte klandra en spelare om han vill testa högre upp. I så fall är det bara att önska Ljungan lycka till!

Ljungan har dock lovat att komma på Götaholms avslutning nästa lördag 26/11 och han har möjligen med sig en hemlig gäst! Kan det vara överstegsfintens okrönte mästare?

Roligast under gårdagens träning var när Abdi (efter att ha missat sitt femtielfte friläge) skyllde på dimman :-)

---------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har gjort klart med två nya spelare, Jesper Ljungberg och Jonathan Ljungberg (båda födda 1991). Båda var med och spelade för LIF i Stures Cup. Båda har även ett förfluten i LIF men testade en sväng i Floda men nu är de alltså tillbaka och gör redan en bra trupp ännu bredare.

Ljungberg x2

---------------------------------------------------------------------------

Det senaste i UAFC-soppan är att SvFF nu har slagit fast att Bosco Godson (som spelade tre matcher för UAFC under hösten) tillhör Sandarna!

Nu är det upp till GFF att ta ett beslut och de har möte ikväll då detta ska diskuteras...

---------------------------------------------------------------------------

#6

Stures Cup

Gårdagen tillbringades i GråboGötaholm deltog i turneringen Stures Cup (efter Sture Pettersson som var med och bildade klubben 1964) som LekstorpS IF arrangerade.

Närmare än så här kom inte Götaholm prisbordet...

Om vi börjar med Götaholms insats så är det väl inte mycket att hänga i den berömda julgranen. Så här i efterhand hade vi behövt ett par gubbar till. Alla som varit och tränat på sistone blev tillfrågade så det var inget medvetet val att ta med så få spelare. Det hade ju känts tråkigt att behöva dra sig ur. Hursomhelst så såg laget till sist ut så här:

Mackan
Freddan
Felix
Rabih
Rasta
Tobbe
Ali
Freddie

Matte
dök aldrig upp på samlingen. Han hade dock varnat att detta kunde inträffa så det var en liten chansning. Så när turneringen började så hade GBK två avbytare. Tidigt i den andra matchen sträckte sig dock Freddie så illa att han inte kunde spela mer på hela dagen.

Freddan, Tobbe och Freddie vilar mellan matcherna.

Götaholm vann dock sin första match då IF Mölndal besegrades med klara 6-3 efter att Felix inlett målskyttet. Freddan stod dock för matchens snyggaste mål, det var i och för sig i egen kasse då hanh chippade bollen över Mackan. Mackan blev dock målskytt då han slog in en straff! Tyvärr blev detta dagens enda vinst.

I den andra matchen blev det storstryk mot Säve SK med 1-7. Med bara en avbytare så orkade helt enkelt inte Götaholm. De två avslutande gruppspelsmatcherna gick hyfsat ändå. Hyppeln blev för svåra och Götaholm föll med 2-4 men det blev en pinne mot Lekstorp 1 efter två frisparksmål av Tobbe.

IF Mölndal blev gruppens stryklag och förlorade alla sina matcher och eftersom de fyra bästa lagen gick vidare till kvartsfinal så klarade sig Götaholm.

Där ställdes man mot Lekstorp 2 som hade vunnit sin grupp. Götaholm var väl med de första fem minuterna innan Sebastian Fransson kunde ge LIF ledningen. GBK föll sen ihop och det var väldigt många trötta ben. Tyvärr rann det iväg till 0-7 vilket var tråkigt. Freddan fick iallafall tunnla en LIF-spelare...

Götaholm tar igen sig.

Grupp 2 vanns som sagt av LIF 2 som hade ett riktigt bra lag, förutom Fransson, så hade de bland annat Emil Syrén i målet och stabila backar i Johan Hedström och Daniel Lübbe, duktige Robert Söderberg, Alfred Lindberg och rutinerade Niklas Eliasson.

I grupp 2 återfanns även två andra 6A-lag, nämligen FC Bosona och Björndammen. FCB hade med ett bra lag med bland annat All-Starmittfältaren Benjamin Grozdanic, Elvin Motovac, Almedin Babcic i målet och sen hade även den rutinerade räven Sean Grebovic glidit med på ett hörn. Det verkade även vara med några nya intressanta spelare.


Bosona värmer upp.

För Björndammen gick det tyngre och laget blev sist och tog sig inte vidare. Götaholmaren fick dock reda på det senaste från BBK:

-Lars Bernfjord slutar som tränare och även de andra ledarna kliver ner.
-Duktige Alexander Felin lämnar BBK för division 5-laget Härryda.
-Olle Kristhammar (som kom från Degerfors) ska troligtvis testa högre upp. Sävedalen sägs det.
-Möjlig ny tränare kan vara Cesar De Melo som har spelat i BBK (tror inte han spelade så mycket i år dock). Han kommer dock troligtvis inte vara ensam tränare.

Så lite tunga tapp för BBK men det ska även ha varit en del intressanta nya spelare på ingång.


Björndammen funderar över vad som gick snett...

Självklart snackade även Götaholmaren en hel del med hemmalaget och bland annat Ingemar "Ingo" Holm. Läget i LIF verkar riktigt bra, särskilt med tanke på hur det såg ut för ett år sedan. Enligt Ingo var det riktigt nära att seniorverksamheten lades ner helt.

Som sagt hade LIF med de flesta spelarna i sina två deltagande lag. I LIF 1 återfanns Daniel Jonasson som lämnade LIF för Floda inför säsongen. Nu verkar han vara på väg tillbaka till Lekstorp. Ett riktigt stabilt nyförvärv i så fall. Jonasson var bäste målskytt för LIF 2010. Möjligen konkurrerar han även med Tobbe i Götaholm om seriens grinigaste spelare. Jonasson själv hävdar dock själv att han lämnat detta bakom sig och mognat. Den som lever får se ;-).

Duktige Johan Persson som kom till LIF från Lärje men sedan blev återkallad kommer med största sannolikhet inte att spela för LIF nästa säsong då han numera befinner sig i Dalarna. Om det inte funkar där och han skulle återvända till Göteborgstrakten så har han lovat att spela med LIF.

Några LIF-profiler saknades dock. Marcus Pätsi drällde in med en hamburgare efter ett tag. Enligt rykten var han tvungen att läsa klart Zlatans bok. Han dementerade dock att det skulle ha varit en ljudbok.

Lagkapten Robin Granqvist var inte heller med eftersom han befinner sig i Kenya och verkar ta dagen som den kommer. Om han värvar några nya spelare till LIF återstår att se, dock verkar ju klubben klara sig bra ändå, utan både kenyaner och Granqvist själv...

Lillebror Kim var inte heller med och det verkar som han kommer att bli utlånad nästa säsong.

En annan LIF-profil som inte var med under dagen var Danny Höglund. Detta hindrade dock inte honom från att senare på kvällen dyka upp på Bryggeriet. Det är dock klart att Höglund fortsätter i LIF, han har haft lite funderingar på pendlandet då han bor i Frölunda men nu har han alltså bestämt sig för att satsa vidare i klubben.


Mr Sunshine, Daniel Jonasson, tillbaka i den gröna LIF-tröjan.

Om vi återgår till själva turneringen så slogs ju alltså Götaholm ut av LIF 2 i kvartsfinalen. LIF 1 vann också sin kvartsfinal mot Nol där Marcus Gylling satte ett par strutar om inte Götaholmaren minns helt galet.

Säve och Sjövik gick en riktig holmgång i sin kvartfinal och den matchen avgjordes på straffar. Där var Sjövik det starkare laget.

I den sista kvartsfinalen borde då FC Bosona ha besegrat Hyppeln.

LIF 2 vann sin semifinal över 6A-kollegan FC Bosona. Även den matchen gick till straffar och Johan Hedström avgjorde genom att dunka upp den avgörande straffen i krysset! Detta är dock enligt honom själv så man kanske får ta det med en nya salt...

LIF 1 slog Sjövik i den andra semifinalen och det blev alltså en ren Lekstorpsfinal!

Där vann det topptippade LIF 2!

Det vinnande LIF 2-laget. Laget (inte i ordning): Emil Syrén, Johan Hedström, Robert Söderberg, Daniel Lübbe, Ragnar Nilhag, Alfred Lindberg, Sebastian Fransson, Niklas Eliasson, Martin Dahlström, Niklas Berglind och Richard Mattsson.

Här kommer lite blandade bilder från dagen:


Utan ost 35:-, med ost 40:-

Hyppelnspelare och domare Peter Anderssons mage.

För liten väst eller har domare Andersson gymmat? Marcus Gylling latar sig i bakgrunden.

Herr Grebovic

Sjövik-FC Bosona.

LIF 1 - Hyppeln

Mer LIF 1 - Hyppeln.

LIF 1 med bland annat Marcus Gylling och Jonathan Valli Pätsi. Exakt vad Gylling gör vet vi inte?

Det gick hett till mellan Säve och Hyppeln. Anledningen till att det inte finns några flaskor i stället är för att #2 precis sparkat iväg alla. Domaren var väl så där nöjd med det...

Hyppeln

Lite FCB-uppvärmning med Almedin Babacic i spetsen.

Mackan och Rabih.

Lillen och Bergums Nicklas Westman som valde att spendera lördagen på Stures Cup.

Bröderna Bus...

--------------------------------------------------------------------------------

En liten fågel viskade även att Croatias Alexander Nylin har tränat med Gårda BK. Gårda skulle få ett riktigt All-Starmittfält med Nylin och La Verghetta på varsin kant!

Roligaste kommentaren stod Sjöviks tränare för när han sågade sitt lag: Ni spelar som ett gäng vandrande pinnar!

Det var allt!

#6


Stefan Edberg!

Idag avgjordes en svettig dubbelmatch i tennis på Alelyckan. Rasta och Freddie ställdes mot bröderna McEnroe (Tobbe och Freddan). Rasta hade pressen på sig som smålänning att leva upp till landskapets tennisarv.Det var dock inget snack om saken, 6-4, 6-2 till Rasta och Freddie efter stabilt spel. Tobbe vägrade tacka efter matchen. Lillen var domare men klagade på att det var kallt uppe i domarstolen...

-------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon är det dags för Stures Cup som Lekstorp anordnar.

Så här ser Götaholms trupp ut:

Mackan
Rabih
Felix
Freddan
Tobbe
Rasta
Freddie
Ali
Matte

Så här ser dagen ut:Vi ser fram emot en trevlig dag!

Angående LIF så blev det ett litet fel angående deras nye målvakt som är och tränar med klubben. Götaholmaren skyller helt på sina källor! Han heter Fredrik Thelander (från Tollered) och inget annat.

--------------------------------------------------------------------------------

FCF-bloggen sammanfattar också 6A. Den hittas HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------

Rykten går även om en riktigt klassisk Wedberg, av ingen mindre än mästaren själv: Daniel Wedberg!

Wedberg
hade tittat på Kortedalas damer i handboll (varför han gjorde det behöver vi inte gå in på). I allafall hade Kortedala anfallit och sedan åkt på en kontring. Den kontringen bröts dock snabbt och Kortedala kunde snabbt kontra tillbaka. En Kortedalaspelare hade inte hunnit tillbaka utan fick bollen helt fri på linjen och gjorde mål. Wedberg utbrister då:

Det måste ju vara offside!

Classic shit!

--------------------------------------------------------------------------------

En barndomsidol har tyvärr gått ur tiden. Heavy D har tackat för sig och lagt kepsen på hyllan. Han blev väl mest känd med Heavy D & the Boyz och låten Now that we found love. Men han hade flera sköna låter, Got me waiting, som Petter har samplat till sin hit Vinden har vänt. Här är dock min klara favorit: Black Coffe!#6

6A - Säsongen 2011

Nu orkar inte Götaholmaren vänta längre. Enligt de som bloggen varit i kontakt med så avslogs överklagan mot friandet gällande UAFC och Marieholmsmatchen. Gällande Bosco Godson-affären är ärendet nu upp hos SvFF...igen.

Det får bli som det blir. Den här sammanfattningen av serien som tabellen ser ut nu.

Götaholm hade för övrigt träning idag. Runt 20 gubbar och hyfsat spel. Amir Hadzic var där igen och hade även med sig en annan gammal FC Bosonaspelare, Nima Ahmadyan. Patrik Iljin var även och tränade igen.

Groggen glänste i ena målet och Freddie spexade som anfallare. Shafie snurrade med Rasta så han var tvungen att ta fram kapen.

Matte bjöd på humor i omklädningsrummet. Det pratades om en gammal götaholmare som spelat i Sävedalen, Semberija och Kortedala:

Matte: Ja, alla klubbarna börjar ju på S iallafall!

Nja, inte riktigt va?

--------------------------------------------------------------------------------

Nu kör vi sammanfattningen:Helt nya från 7:an och ingen hade riktigt koll på United Africa när serien började. De hade spelade lite träningsmatcher på försäsongen och vunnit de flesta. Motståndet var dock mest division 7-lag så det var svårt att veta hur bra laget var. Det skulle dock visa sig att UAFC var att räkna med på riktigt. 1-0 vinsten i premiären mot FC Bosona var ingen tillfällighet och UAFC bet sig fast i toppen av tabellen. Laget radade upp vinsterna i början men det var ingen tokoffensiv som fixade poängen utan mer en stabil defensiv, en riktigt duktig målvakt (Solomon Kunle Akotun) och stort bollinnehav. Laget förlorade förvisso mot Lekstorp i den fjärde omgången men efter hösten så ledde laget serien. Man hade bara förlorat mot LIF och Götaholm, men tilldömdes även en WO-förlust mot Björndammen efter att UAFC-spelare hotat domaren sent i matchen. Precis innan sommaruppehållet besegrades bland annat Croatia med hela 8-0!

Hösten gick inte lika smidigt och det började till exempel med förlust mot Gårda BK. Det var dock klart efter ett tag att seriesegern skulle hamna hos UAFC, FC Bosona eller Croatia.

I sista omgången slog UAFC Croatia med 3-1 samtidigt som FC Bosona bara spelade 3-3 mot Marieholm. Detta gjorde att UAFC tog hem serien på bättre målskillnad än FCB!

Utan tvekan säsongen stora överraskning. Laget spelar en rolig fotboll där styrka och teknik blandades och framåt handlade det mycket om snabbe Calvin Okafor (lagets bäste målskytt på 9 mål). Defensiven var som sagt stabil och laget höll nollan hela 9 gånger under säsongen!

Som alla vet, som följer Götaholmaren, blev säsongsavslutningen trist då flera protester lämnades in angående UAFC. Detta har redan avhandlats här på bloggen och den debatten kommer ingenstans.

Så här tippade Götaholmaren innan säsongen: Nedre halvan, kommer vara inblandade i streckstriden.

Kommentar: Götaholmaren var helt ute och cyklade, men skyller detta på dålig information om laget ;-).Också nykomlingar från 7:an (man vann 7A före UAFC). Götaholmaren hade dock lite bättre koll på FCB, mycket tack vare en väl fungerande hemsida och en pratglad tränare. Laget började hyfsat och hade två vinster och två förluster efter de fyra första matcherna.

Laget hade en väldigt intressant blandning av lite äldre och rutinerade spelare (som spelat högre upp) och unga och hungriga utvecklingsbara spelare. Den offensiva 4-3-3 uppställningen gav en hög press och ställde till det för många lag. Våren avslutades med en 1-2 förlust mot Croatia men laget låg ändå tvåa inför hösten.

FCB visade direkt på hösten att man var att räkna med. Fyra raka segrar befäste laget som ett absolut topplag och ofta var det Darmin Muslimovic som på något sätt låg bakom segrarna. Även rutinerade Samir Abaz började ösa in mål på hösten.

Det skulle bara bli en förlust under hösten (även om 1-2 förlusten mot Croatia tillhörde "höstmatcherna" fast den spelades innan sommaruppehållet) då Lekstorp vann med 2-0.

Allt var upplagt för guldfest då laget hade allt i egna händer i sista matchen. Vinst mot Marieholm på hemmaplan och seriesegern hade varit klar. Matchen slutade dock 3-3 och laget slutade tvåa...

FCB var en frisk fläkt i 6A. En förening som seriöst satsar uppåt i seriesystemet och startade till exempel ett juniorlag som vann sin serie första året. Unga spelare som Benjamin Grozdanic, Dani Hodovic och Elvin Motovac blandades med mer rutinerade herrar som Muslimovic, Abaz, Tin Vukusic och spelande tränaren Sean Grebovic. Laget hade även en stabil målvakt i Almedin Babacic.

Laget kunde både rulla boll och hålla bollen inom lag men också ställa om riktigt snabbt på sina yttrar. Muslimovic blev bäste målskytt med 11 mål.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen:  Topplag, men räcker det hela vägen? 6:an är ändå inte 7:an.

Kommentar: Tipset höll, även om det var precis. Det räckte inte hela vägen, med minsta möjliga marginal. Räkna dock med att FCB kommer tillbaka nästa år.
   Götaholmaren ställde lite frågetecken inför säsongen gällande målskyttet då både Boris Lesic och Mikael Sepahi saknades när säsongen drog igång. Duon gjorde över 30 mål tillsammans 2010. Laget började även lite knackigt med två raka förluster (mot Götaholm och Bosona). Efter den inledningen tog sig laget dock samman och radade upp sex raka segrar. Dessutom dök Lesic upp igen samtidigt som nyförvärvet från Öjersjö Alexander Nylin började leverera ordentligt.

Det blev en liten svacka i slutet av våren med tre raka förluster, bland annat en 0-8 smäll mot United Africa. Våren avslutades dock positivt med en överkörning av Götaholm (9-3) och en fin vinst mot topplaget FC Bosona (2-1). Laget var trea efter våren, bara ett poäng efter UAFC och FCB.

Formen höll i sig under hösten och Nylin fortsatte att leverera och Vllaznim Ibishi var en gigant på mitten. Även Sepahi spelade vissa matcher. Det blev förvisso förlust i höstpremiären men sedan gick laget obesegrat (sju raka matcher) fram till sista matchen.

Inför sista omgången hade man fortfarande chansen att vinna serien men det blev förlust mot UAFC.

Laget gjorde ändå en riktigt bra säsong och var stundtals seriens bästa och roligaste lag att följa. Mängder med tekniska och duktiga spelare. Nylin blev till slut bäste målskytt med 13 mål.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen: Kommer helt klart att vara med i toppstriden men det gäller att de omsätter bollinnehav till mål annars är det lätt att frustrationen ställer till problem.

Kommentar: Tipset satt gällande placering. Sen föll inte laget på att man inte gjorde mål (näst flest med 64). Det löste Nylin (13), Ibishi (10) och Lesic (8). Det var istället starten (två raka förluster) och svackan med tre matcher utan poäng under våren.Såg stabilt ut på försäsongen och kanske trodde man att laget kunde vara med i toppen. Laget började dock ganska dåligt. Det blandades och gavs en hel del under våren. Många likamatcher och uddamålsförluster men det första laget att slå UAFC. Detta berodde enligt tränare Holm på att det var en del skador (duktige Marcus Pätsi bland annat) och att inte rätt spelare hamnade på rätt plats, och även lite problem på målvaktssidan.

Men sedan hände plötsligt något med "de gröna bönderna". I den 10:e omgången slog man Öjersjö med 2-1 och det var början på sju raka segrar! Man slog UAFC en andra gång och man besegrade även Bosona.

Plötsligt var rätt spelare på rätt plats. Kim Granqvist var stabil i målet. Johan Hedström, Daniel Lübbe och nye Danny Höglund (kom efter sommaren) styrde försvaret. Robin Granqvist låg framför backlinjen och skavde hälsenor och framför honom härjade Pätsi, Sebastian Fransson, Alfred Lindberg och Marcus Gylling (även han kom efter sommaren) som ett gäng kor på grönbete!

Formen avtog dock lite men en åttondeplats efter våren blev en fjärdeplats när säsongen var slut.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen: Stabilt mittenlag som absolut kan störa topplagen.

Kommentar: Tipset satt bra. LIF var aldrig inblandade i bottenstriden men heller aldrig inblandad i toppstriden. Dock störde man vissa av topplagen, man var bland annat enda laget som slog seriesegrarna UAFC i båda matcherna.Götaholms säsong fick ju ett helt eget inlägg så det finns inte så mycket att tillägga. Med i toppen under våren men en svacka innan och efter uppehållet förstörde topplaceringarna.

Slog dock alla tre topplagen någon gång under säsongen så potentialen fanns där någonstans...

Kommentar: Götaholmaren tippade inte sitt eget lag men trodde att det kunde bli en kul säsong. Det blev det även bitvis men självklart en besvikelse att laget inte kunde utmana topplagen hela vägen...Olskroken var ett av alla lagen som turades om att leda serien under den otroligt jämna vårsäsongen. Laget hade ny tränare (den första utifrån i klubbens historia) i Ray Pantzar och ett par intressanta nyförvärv, bland annat Johan Hellenäs. Jonas Söderström hade varit stekhet under försäsongen, 14 mål8 träningsmatcher. Söder avslutade försäsongen med att göra fyra mål två matcher i rad.

Laget var stabila under våren och låg fyra (med häng på lagen framför) men under hösten föll laget. Kanske slarvades det med sommarträningen eller så räcker det inte med en träning i veckan för att hålla sig i toppen?

Söder fortsatte att ösa in mål men laget började hösten med fyra raka förluster och då försvann toppkänningen och även kanske en del av motivationen.

Visst blev det en och annan vinst under hösten och det var aldrig så att laget var i närheten av att bli inblandade i bottenstriden. Kroken har etablerat sig som ett stabilt division 6-lag.

Söder vann inte bara Krokens skytteliga utan hela seriens med sina 20 mål på 20 matcher.

Så tippade Götaholmaren innan säsongen: Kommer att etablera sig som ett stabilt mittenlag som kan ställa till besvär för topplagen men lär nog inte utmana om de främsta platserna i år. 

Kommentar: Inte för att vara sån, men ett förbannat bra tips! Var som sagt med ett tag på våren men orkade inte hela vägen. Kroken klarade dock den svåra andrasäsongen och får väl numera räknas som ett stabilt mittlag.  En av säsongens stora negativa överraskningar. Ett på papperet stabilt mittenlag som borde ha kunnat utmana om topp fyra-fem placeringarna. Många bra spelare i målvakten Richard Hunter, Marcus Lindberg, Farid Runklint, Niklas Söderberg, bröderna Gokah (Mawuli och Sebastian), Omid Larizadeh och inte minst en av seriens bästa i nye Simon La Verghetta.

Något gick dock fel för Överåslaget. På de sex första omgångarna tog Gårda bara en poäng (2-2 mot Götaholm). Med en sådan start blir det en jobbig säsong. Laget ryckte dock upp sig i slutet av våren och visade stundtals upp det fina spel som laget har inom sig. Gårda hade spelat sig ur en absoluta bottenstriden men låg bara 10:a efter en usel vårsäsong.

Hösten började dock riktigt bra och laget började klättra och såg sig aldrig om. Både UAFC och Croatia besegrades i målrika matcher. Det gick lite upp och ner resten av säsongen och laget blandade bra matcher med lite sämre. Till slut blev det dock en 7:e plats.

La Verghetta blev bäste målskytt med 16 mål.

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Mittenlag som kan utmana högre upp.

Kommentar: Även om Gårda blev ett mittenlag till slut så får Götaholmaren inte rätt för det tipset. I sina bästa stunder kan man slå vilket lag som helst men en väldigt ojämn säsong som började katastrofalt.Frågorna var många gällande Marieholm inför säsongen. Nerflyttade från femman men försäsongen var ganska mager och informationen om laget saknades nästan helt. Hemsidan (som försvann efter halva säsongen)verkade inte vara uppdaterad sen jag var ung och lovande i Myresjö IF.

Laget började säsongen hyfsat och det stod klart att framåt skulle det inte bli några problem. Lagkaptenen Toni Ceesay och anfallskollegan Fidan Hyseni öste in mål och Marieholm var uppe i topp under en kort stund under våren.

Det skulle dock visa sig att laget var extremt ojämnt och saknade en ordinarie målvakt under större delen av säsongen.

6:a efter våren men hösten blev riktigt dålig. På de åtta sista matcherna blev det bara EN vinst (dock ett gäng oavgjorda matcher). Den vinsten kom dessutom mot Elisedal som senare drog sig ut...

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Borde vara ett topplag, men ska man se till resultaten lutar det mer åt mitten.

Kommentar: Ännu ett tips som satt hyfsat. Bra vår men dålig höst. Hög potential när laget har en bra dag och många av de sämre lagen slogs med ganska många mål. Dock alldeles för ojämna.  Ännu ett av de många lagen som var med och turades om i toppen under början av säsongen (ett tag var det bara tre-fyra poäng mellan 1:an och 7:an i tabellen). Förlorade inte förrän i den sjätte omgången och slog bland annat FC Bosona med hela 3-0 under våren. Erik Lukacs gjorde målen, Aamir Fouad var duktig på mitten och Pouyan Babr höll ihop försvaret.

Våren avslutades dock med tre raka förluster och laget tappade kontaktet med täten. En åttondeplats blev det efter våren.

Hösten började bra med tre raka segrar över Götaholm, Elisedal och Björndammen. Kanske kunde laget ta sig upp och slåss i toppen igen? Tvyärr för VBK blev segern över Björndammen säsongens sista fullpoängare. På de sista sju omgångarna blev det bara EN poäng och luften gick ur laget. Det var aldrig någon fara att bli inblandade i streckstriden men ingemansland brukar inte vara jättemotiverande. Tränaren Kenneth Lindfors lämnade laget då han kände att motivationen inte fanns där bland spelarna. Även Adilson Lima (som delade ansvaret med Lindfors) lämnade så fort säsongen var slut.

Till slut blev det en niondeplats för VBK. Under sina bästa stunder spelar laget riktigt rolig och vägvinnande fotboll men det var alldeles för ojämnt.

Erik Lukacs blev bäste målskytt med 8 mål.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen: Nedre halvan med möjlig streckstridsgardering.

Kommentar: Det stämde till slut. Nedre halvan även om laget aldrig var riktigt nära nedflyttning.Nykomlingar från 6B, där laget blev 8:a säsongen 2010. Götaholmaren hade dålig koll på laget och försäsongen var inte bra (7 förluster 8 matcher).

Laget började dock hyfsat och slog bland annat Öjersjö i ett derby och tog lite ströpoäng här och där. Åkte på några stjärnsmällar under våren (bland annat 0-8 mot Gårda) men svarade även för några fina vinster. Topplaget Croatia besegrades i en riktigt kämpamatch med 3-2. Laget fick även tre poäng med sig mot UAFC efter ett beslut av förbundet då UAFC hotat domaren i slutet av matchen.

Laget slutade nia efter våren.

Bäste målskytten under våren, Johan Jidegren, lämnade för Härryda och hösten blev jobbig för BBK. Laget vann bara en match (och den var mot Elisedal som sedan la ner) och åkte på ett par storförluster. Det blev dock två oavgjorda matcher och det klarade man sig på. Eftersom även Öjersjö hade en jobbig höst så blir det spel i 6:an för BBK även nästa år.

Lagets bäste målskytt blev till slut Per Johansson6 mål. Johansson hade en bra avslutning och lagkaptenen Mattias Palmqvist höll ihop laget på mitten. Även Alexander Felin blixtrade till då och då.

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Kommer att kämpa i botten.

Kommentar: Inte mycket att säga där. Stämde ju bra.Götaholmaren trodde väldigt mycket på Öjersjö inför säsongen. Laget hade en riktigt bra försäsong (kanske för bra?) och var obesegrade i sina 6 träningsmatcher. Mikael Kubic öste in mål (8 på 6 matcher) och klubben hade även fått några intressanta nyförvärv i Mikael Nilsson och målvakten Christian Sellberg.

Laget hade ju även en stabil trupp redan innan med lagkaptenen Pierre Högberg, duktige Marcus Halldin och Jimmy Åsell.

Någonstans gick det dock väldigt snett. ÖIF vann i premiären mot Elisedal men sedan blev det bara EN poäng på de följande 9 matcherna. Laget hade stora skadeproblem, nye målvakten Sellberg jobbade mycket, Kubics målform var bortblåst och Marcus Halldin spelade knappt.

Våren avslutades dock med två segrar (även om den ena var mot Elisedal) och laget hade lite häng uppåt. Det jobbiga nedflyttningsstrecket låg dock som en mörk skugga över laget då de avslutade våren som 11:a.

Hösten började med tre raka förluster innan det blev vinst i det uppskjutna derbyt mot Björndammen och ÖIF hade fortfarande chansen! Mikael Nilsson började ösa in mål och Halldin kom tillbaka.

Laget avslutade med två oavgjorda och en vinst i sista omgången men det räckte inte och Öjersjö kom aldrig över strecket och åkte sensationellt ut!

Mikael Nilsson blev bäste målskytt med 14 mål.

Så tippade Götaholmaren inför serien: Kommer bli årets överraskning och blanda sig i toppstriden.

Kommentar: Visst blev man årets överraskning, men inte på ett positivt sätt. Götaholmaren var helt ute och cyklade, men egentligen helt sjukt att ÖIF åker ut med tanke på den truppen de hade...Inte mycket att säga. Laget tog inte en enda poäng och blandade hyfsat jämna matcher (Croatia kom undan med ett mål i slutminuten bland annat) med riktigta tokförluster (0-13 mot Marieholm och 1-9 mot FC Bosona).

När Götaholmaren precis trodde att laget ändå skulle slutföra säsongen kom två WO i ganska tät följd under hösten och laget utgick. Eftersom inget lag hade tappat poäng mot EIS så ändrades inte tabellen men lagen tappade ju olika i målskillnad. Största förlorarna där MBoIK och FCB.

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Elisedal kommer att kämpa i botten, men kommer troligtvis att spela 7:an nästa säsong.

Kommentar: Tipset blev nästan en underdrift men får väl anses som rätt gissat.

--------------------------------------------------------------------------------------------

#6

The deal...

Götaholmaren och troligtvis de flesta andra trodde säkert att 6A var helt klart...

Så är dock inte fallet. Förbundets beslut angående UAFC:s match mot Marieholm och protesten angående Bosco Godsons övergång har överklagats.

Förbundet hade möte om detta ikväll och förhoppningsvis får vi veta imorgon (torsdag) vad som beslutades...

Av denna anledning kommer inte sammanfattningen idag utan troligtvis imorgon...

#6

Imorgon...

Imorgon kommer sammanfattningen av 6A säsongen 2011...

#6


Gislaved?

Götaholm kör på med sina träningar, idag var det 19 spelareKviberg. Det blev en bra träning med två jämna lag.

Så här är läget när det gäller nya spelare:

-Thomas Celec kör på och vi får se om det blir en övergång för Croatia-mittfältaren.

-Patrik Iljin kör också på och lovade att Götaholm är ett av alternativen inför nästa säsong.

-Amir Hadzic, gjorde sin andra träning idag. Han spelade med FC Bosona i våras men spelade inget i höstas.

----------------------------------------------------------------------------------

Det har ju varit lite dåligt med Dagens Wedberg på sistone, men Shahram bjöd på två fina efter dagens träning:

Bengan berättar att hans fru är i Kina och att hon köpt vinterjackor till alla fyra barnen.

Bengan: Ja, jag har en och hon har ju tre.

Shahram: Tillsammans?

Sen bjuder Shahram på ännu en godbit.

Det pratas om att Rasta varit i Småland under helgen.

Shahram: Varifrån i Småland är du?

Rasta: Utanför Vetlanda.

Shahram: Jag är också från Småland från början, Gislaved!

Fan, jag hade gissat på Kurdistan :-).

----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm kör för övrigt sin avslutning lördagen den 26/11.

----------------------------------------------------------------------------------

Ny träning på torsdag, 18.30 Kviberg.

#6


Lugnt...

En sammanfattning av säsongen 2011 är på gång och kommer förhoppningsvis att dyka upp inom ett par dagar...

Götaholm har tränat på med lite nya namn, vilket alltid är trevligt.

Nästa helg blir det Stures Cup, som Lekstorp anordnar. Lag med fem utespelare och en målvakt, på sjumannaplaner (fast med elvamannamål) gör upp om segern. Grupperna ser ut så här:

GRUPP 1:

Götaholm
IF Mölndal
Lekstorp 1
Säve SK
Hyppeln

GRUPP 2:

Lekstorp 2
Björndammen
Sjövik
Nol
FC Bosona

Som man ser är det en del 6A-lag med, vilket självklart är extra kul. Götaholm ser fram emot en rolig lördag.

------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränar måndag och torsdag denna veckan. Platsen är Kviberg och tiden 18.30. Är man intresserad av att komma och provträna med laget så går det bra, men hör av er till Görgen först (0708-135330).

------------------------------------------------------------------------------------------

Östra Cupen är lottad och så här blev det:

Lör 25/2
Kortedala IF – Romelanda UF 10.00
Lekstorp IF – Gunnilse IS 11.15
Rannebergens IF – Lärje/Angereds IF 12.30
Marieholms BoIK – BK Wobbler 13.45

Bergsjö IF – Bergums IF 10.00
Sävedalens IF – Utbynäs SK 11.15
FC Bosona – Lunden ÖBK 12.30
FK Kozara – Croatia Gbg 13.45

Sön 26/2
Real Maskin BK – SKIF Semberia 10.00
Götaholm BK – Segr match 1 11.15
Segr match 2 – Segr match 3 12.30

En hel del intressanta matcher...

----------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken håller på att försöka lösa sin tränarfråga inför nästa säsong och det lutar åt att det blir ett "insiderjobb". Förslaget som ligger upp just nu är att Daniel "Dajja" Johnsson och Peter Johnsson kommer att dela på tränarsysslan. Men detta är som sagt bara ett förslag och Götaholmaren får återkomma när ett beslut tas... 

----------------------------------------------------------------------------------------

Annars verkar det ganska lugnt hos 6A-klubbarna. Många håller dock igång fortfarande och jagar säkert nya spelare inför nästa säsong...

----------------------------------------------------------------------------------------

QPR stod upp riktigt bra mot serieledarna Manchester City men föll med 3-2 hemma på Loftus Road. Matchen var jämn och QPR hade till och med större bollinnehav och fler skott på mål. Men "nära" ger ju som bekant inga poäng men alltid bra för självförtoendet att man vågar köra på offensivt mot ett topplag...

#6

Götaholm BK - Säsongen 2011

Dags att ta en tillbakablick över Götaholms fotbollsäventyr i 6A under detta år. Det var en del förändringar inför säsongen och Ronny Svedberg (som tränat Götaholm ett par år) lämnade och in kom Bengt Jeansson. En rutinerade stockholmare med fina meriter både på planen (för Stockholms Stolthet - Djurgår'n) och som tränare.

Försvann gjorde även lagets bästa målskytt de senaste åren, citatmaskinen Daniel Wedberg, som begav sig till storsatsande SG-97. Även Sladjan Ilievski (som verkligen slog sig in i a-laget 2010) bytte klubb och gick till Kortedala (där han fick mycket speltid).

Götaholm ersatte dock dessa med en trio gamla götaholmare. Anfallarna Nathaniel "Natti" Vanke och Abdi Bashir samt försvararen Filip Boidache. Två unga och lovande och en rutinerad räv...

Försäsongen rullade på bra och när Götaholmaren letade i arkiven så framgick det att det var 24 gubbar på första försäsongsträningen!

Götaholm hade en stabil försäsong och avslutade med att gå obesegrade i de sex sista träningsmatcherna. Laget slog bland annat Kortedala och Utbynäs och spelade lika mot duktiga GAIK.

------------------------------------------------------------------------------------


Götaholm sattes på prov direkt då öpningsmatchen gick mot topptippade CroatiaBergsjövallen. Croatia hade mest boll men Götaholm satte sina chanser, eller rättare sagt Abdi Bashir satte sina chanser. Bashir svarade för ett hattrick och GBK kunde vinna med 3-1. En riktigt underbar premiärseger!

Götaholm trummade på i början av serien och var det laget som var obesegrat längst. Laget var även uppe i serieledningen en kortare stund under denna delen av säsongen. FC Bosona besegrades i en välspelad och spännande match på Bläsebovallen, Elisedal och Björndammen slogs också och det blev oavgjorda resultat mot Gårda och Västkusten.

Götaholm hade i början av säsongen kunnat börja med i stort sätt samma startelva i alla de inledande matcherna och detta gav trygghet och stabilitet. Spelet var stundtals bra och även när det gick lite sämre spelmässigt så kunde laget hitta ett sätt att vinna...

Det dröjde till omgång sju innan Götaholm fick inkassera sin första förlust säsongen 2011. Olskroken vann med 2-0Överåsvallen. Götaholm hade fått med sig ganska många resultat i början av säsongen och sådant brukar jämna ut sig. Kroken tog till vara på sina chanser och trots mycket bollinnehav och stor press i andra halvlek så lyckades inte Götaholm att göra mål.

Säsongen fortsatte med ett oavgjort reslutat mot Marieholm och en vinst mot Öjersjö, där två meter dansk var stekhet med två baljor. Götaholm låg fortfarande med bland de fem-sex lag som i detta läget turades om att vara i toppen.

Avstängningarna började dock komma ifatt laget och i den viktiga matchen mot United Africa saknades fyra viktiga spelare: Tobbe, Felix, Ljungan och Matte.

De gubbarna som spelade gjorde dock årets kämparinsats och Götaholm kunde vinna med 1-0 trots att man knappt hade bollen i andra halvlek. Rasta blev fälld i straffområdet precis innan halvlek och kunde sätta dit bollen högt. En riktigt underbar seger som gjorda att Götaholm fortfarande hade kontakt med den absoluta toppen!

Den kontakten med toppen försvann tyvärr i och med att Götaholm avslutade våren med två tunga förluster. Det blev förlust med 1-2 hemma mot Lekstorp. Götaholm hade tagit ledningen genom Abdi, dock utan att spela riktigt bra. Rasta fick sedan chansen att utöka ledningen med en straff. Kim Granqvist hade dock fått heta tips av Johan Hedström och Rasta vågade inte byta hörn och straffen räddades! LIF vände sedan matchen med två mål sista tjugo minuterna.

Ska Götaholmaren hitta en brytpunkt i Götaholms säsong så är det faktiskt just den missade straffen. Möjligtvis har det att göra med att det var jag som missade den. Hade den dock gått in så hade Götaholm med största sannolikhet vunnit matchen. Nu skulle det visa sig vara början på fyra raka förluster och tappad kontakt med topplagen. Det var nog också en liten vändning för LIF då det var deras andra raka vinst, som senare skulle hålla sig till sju raka segrar!

Var förlusten mot LIF tung så var förlusten mot Croatia i sista vårmatchen helt sjuk! Tror aldrig att jag varit med om en sådan förlust någonsin. Abdi hade ett friläge precis i början och hade han satt det hade matchen kanske slutat annorlunda, men efter 29 minuter ledde Croatia med 6-0! Laget fullständigt körde över Götaholm och var på ett underbart spelhumör. Allt gick in! Slutresultatet skrevs till slut till 9-3 till Croatia.

Götaholm befann sig på en femteplats efter våren. I den superjämna serien så var det dock bara fyra poäng upp till United Africa på förstaplatsen. Laget får ändå vara nöjda med våren då laget bland annat slog alla de tre (Croatia, FCB och UAFC) lagen som till slut skulle göra upp om seriesegern. Avslutningen var ju dock katastrofal.

Tyvärr så började höstsäsongen lika illa för Götaholm som våren slutade. Laget såg trögt och oinspirerat ut mot Västkusten och förlorade med 2-4 efter att laget helt tagit slut i andra halvlek.

Det blev även förlust i den andra matchen på höstsäsongen. FC Bosona vann på Gamlestadsvallen med 1-0 men spelmässigt gjorde Götaholm en av sina bättre matcher för säsongen. Med både Shafie och Abdi på mitten hittade Götaholm ett rull som inte haft tidigare och anfallen blev längre. Tyvärr så satte inte Götaholm sina chanser.

Topplagen hade nu satt ett högt tempo och då fungerar det inte att förlora fyra matcher i rad. Götaholm halkade ner i tabellen och topptre-placeringarna gick upp i rök...

Götaholm hade dock hittat lite spelglädje och jumbon Elisedal besegrades och även Gårda BK. 3-0 vinsten mot Gårda BK var riktigt stabil och kanske den bäst genomförda matchen i helhet.

Götaholm fortsatte att vara obesgerade men tappade viktiga poäng mot Björndammen i en galen match. Matchen slutade 3-3 efter att båda lagen gjort mål på straff i matchens sista minuter.

Götaholm fortsatte att ånga på och slog Olskroken med 3-2 och Marieholm med 5-2. Götaholm var plötsligt obesegrade i fem matcher men topptre-lagen satte som sagt ett väldigt högt tempo och även om Götaholm hade en teoretisk chans att blanda sig i så kändes det aldrig riktigt nära...

Götaholms svit fortsatte till sex matcher utan förlust men 1-1 matchen mot Öjersjö hade en bitter eftersmak. Götaholm blev förvisso utspelade i en mållös första halvlek av ett hungrigt och krigande ÖIF. Götaholm tog över i andra och kunde även ta ledningen och kontrollera matchen. Det sista som hände var dock att Pierre Högberg kunde kvittera för ÖIF.

Götaholm avslutade dock säsongen med två förluster. United Africa blev för starka och kunde vinna med 2-0Kviberg. Inför den sista matchen låg Götaholm femma, två poäng bakom Lekstorp. Lagen möttes i den sista omgången och en vinst för Götaholm hade gjort att man klivit om LIF och slutat fyra.

Bortamatchen blev dock för svår och LIF kunde vinna rättvis med 1-0. Alltid surt att förlora sista matchen men det stod iallafall en låda Carlsberg (och några Red Stripe) i omklädningsrummet efter matchen...

Götaholm slutade alltså femma i serien. Ingen katastrof-säsong som året innan men ändå en besvikelse att man inte kunde hålla sig kvar i toppstriden längre.

Det kan väl konstateras att säsongen gick i vågor. Började bra (sex raka utan förlust), svacka innan och efter uppehållet (fyra raka förluster), bra höstform (sex raka utan förlust) och en dålig avslutning (två raka förluster).

----------------------------------------------------------------------------------------

Om man ska titta på truppen och spelarna så är det väl två spelare som utmärker sig extra. Markus Manninen i mål och vår mittback Martin Ljungdahl.

Mackan har klart gjort sin bästa säsong i Götaholm och han spelade alla matcher. Dock spelade han inte varje minut av varje match. Han (förlåt uttrycket) kukade ur mot Croatia efter att han släppt in 9 mål och klev av efter den numera klassiska kommentaren: Jag har aldrig släppt in 10 mål och tänker inte göra det nu heller!

Nu blev det bara en spelare som spelade alla minuter i alla matcher. Kan ni fundera på vem det var ;-)

Mackan
växte dock till lagets viktigaste spelare. Han var kung i luften och kontrollerade sitt straffområde. Även när Götaholms straffområde bombaderades av inlägg så löste Mackan det. Förr om åren har Mackan alltid bjudit på ett par "Pa-Dembo" under året men de egna misstagen var lätträknade iår. En luftspark mot Olskroken i våras (som Söder tog tillvara på) och några frisparkar som letat sig in under hösten men annars inget stort. Mackan har även tränat mycket mer än vanligt (för att vara Mackan). Det har helt enkelt varit väldigt tryggt att ha Mackan längst bak...

Ljungan har varit den utespelare som Götaholmaren tycker varit jämnast under året. Alltid jobbig att möta och han ger alltid allt i alla lägen. Spelar ingen roll om det är träning eller match. Har dessutom lugnat ner sig lite när det gäller gula kort. Förvisso 6 gula men inga röda iår. En ledargestalt som klubben verkligen behöver!

Shafie gjorde ett riktigt bra jobb när han blev ordinarie som innermittfältare. Både som spelfördelare och jobbande lagspelare.

Natti spelade inte mycket under våren men hade en riktigt bra höst så han under en period öste in mål, bland annat tre mot Kroken. En riktigt bra targetplayer som blev väldigt nyttig.

Abdi visade sig också vara ett bra nyförvärv då han blev klubbens bäste målskytt på 11 mål.

Klubben fick även upp lite yngre spelare som fick känna på seniorfotboll. Både Rabih El Mir och Supakorn "Gap" Aukkahat var med a-laget och Ali Riza Mohammadi har spelat med b-laget. Alla tre har tränat med a-laget och det ser lovande ut inför framtiden.

Sen finns det ju i alla lag spelare som alltid ställer upp och aldrig klagar. Martin Johansson spelade 16 matcher iår men bara två eller tre från start. En riktig lagspelare som alltid gör sitt bästa och alltid ställer upp. Även Koffe som alltid ställer upp när det behövs. Freddie Wedberg var med nästan alla matcher (18) men spelade inte heller de flesta från start men gjorde alltid bra ifrån sig när han fick chansen.

Lillen (en av våra ledare) får inte heller glömmas. Han jobbar väldigt mycket i det tysta när det gäller matchkläder, tvätt och annat material. Hade inte funkat utan honom.

Årets mål gjordes av Tobbe när han kvitterade mot Gårda (2-2). Ett kanonskott från långt håll som såg ut att gå över men dök precis under ribban! Tyvärr har han inte insett att han aldrig kommer att få en sådan träff igen utan försöker titt som tätt...

Götaholm är en underbar klubb och spelarna är inte bara lagkompisar utan även mina vänner.

Förhoppningsvis kan klubben behålla sin stomme och bygga vidare med några bra nyförvärv och sikta mot toppen av 6A nästa säsong!

#6


Korten på bordet...

Kommentarerna från inlägget "United Africa klara seriesegrare" är nu uppe i rekordmånga 50 stycken. Tyvärr så handlar de flesta kommentarerna inte om det som det egentligen handlar om. Antagligen läser de inte vad som skrivs i bloggen ordentligt eller så väljer dem att inte fatta...

Det har varit en hel del kommentarer om att anklagelserna mot United Africa bara är lösa påhitt och rykten från FC Bosona. Sen har det ju varit en hel del helt omotiverade attacker och personliga påhopp som är helt onödiga och inte leder någonstans.

Nu tänkte iallafall Götaholmaren lägga fram de bevis som finns mot UAFC så kan ju alla själva avgöra vad de tycker.

Spelaren det gäller heter Bosco Godson. Han började säsongen 2011 hos Sandarna BK (som spelar i division 4B).

Den 13 juni 2011 representerade Bosco Godson Sandarna BK i en match med deras reservlag. Matchrapporten (med laguppställning) hittas HÄR.

Under sommaren (tidig höst) skrevs spelaren över till United Africa FC, dock UTAN Sandarna BKs kännedom eller medgivande. UAFC plockade upp Godson som att han inte spelat för någon annan klubb de senaste 30 månaderna (och då får man gå till vilken klubb man vill).

Sandarna BK upptäckte detta via FOGIS där de såg att Godson numera tillhörde UAFC även fast de aldrig godkänt övergången.

Sandarna BK kontaktar då UAFC och meddelade att de gärna släpper Godson men att övergången måste göras ordentligt eftersom han uppenbarligen spelat för SBK under 2011 och inte kan gå som "free transfer". UAFC brydde sig inte om detta samtal.

Bosco Godson spelade sedan i UAFC under hösten:

24 augusti 2011 UAFC-Öjersö 1-0. Matchrapport HÄR.
4 september 2011 Lekstorp-UAFC 3-1. Matchrapport HÄR.
10 september 2011 UAFC-Västkusten 3-1 Matchrapport HÄR.

Här är ju då helt klara bevis på att Bosco Godson har spelat för BÅDE Sandarna BK och UAFC säsongen 2011.

Sandarna gjorde inte så mycket av denna information, troligtvis eftersom de hade annat som de ansåg viktigare i sin förening. I slutet av säsongen fick personer i Sandarna (som kände till Godson-affären) reda på att det var en massa strul i 6A angående UAFC (troligtvis gällande Marieholmsmatchen). Kanske fick de reda på det via FCF-bloggen eller möjligtvis denna bloggen. Jag vet inte och det har ju mindre betydelse.

Sandarna tyckte iallafall att det kändes fel att sitta på denna informationen gällande Godsons felaktiga övergång. DallaFCF-bloggen kontaktades och han i sin tur kontaktade mig och informationen nådde även FC Bosona. Det var alltså INTE så att Bosona kände till det här hela tiden och hade det i bakfickan för att kunna slänga fram om UAFC skulle gå om och vinna serien.

Sen är det ju inte konstigt att det är just FCB som drivit detta. De anser ju att laget som vunnit serien har fuskat och däremed inte är rättvisa vinnare.

Detta var den 25:e oktober och FC Bosona skickade in en protest till Göteborgs Fotbollsförbund (GFF). Alla bevisen var med, matchrapporter och Sandarnas uttalanden.

I mina ögon är detta ett helt solklart fall. Bosco Godsons övergång till UAFC gjordes inte på rätt sätt och bröt mot GFF och SvFFs regler. De matcher som Bosco Godson spelade för UAFC borde sluta med förlust för UAFC i dessa matcher.

Götaholmaren måste ju då utgå från att Sandarnas version stämmer men klubben har ju absolut ingen anledning att hitta på detta och lägga en massa extra tid och energi. De var ju till och med så trevliga att de kontaktade UAFC och försökte lösa övergången ordentligt.

Så, någonstans hos UAFC har det gått snett. Kanske berättade inte Bosco Godson att han spelat i SBK eller så sa UAFC att det kunde fixa det. Götaholmaren har ingen aning och även om det hela skulle vara ett misstag så har de ändå brutit mot reglerna. Lag har straffats för misstag förr.

GFF skickade protesten till SvFF som skickade tillbaka den. Till slut avslogs protesten av GFF för att den kommit in tre dagar för sent. Alltså INTE för att inte bevisen höll. Det var INTE så att GFF tittade på protesten och ansåg att den inte höll.

GFF hade kunnat godta protesten eftersom det finns en paragraf som säger att man kan göra så om "särskilda skäl" finns. Uppenbarligen ansåg GFF att en missad uppflyttning (FC Bosona) och en nedflyttning (Öjersjö) inte gäller som särsklida skäl.

Götaholmaren tycker att GFF agerade fegt och gömde sig bakom "tre dagar försent" istället för att göra det rätta.

---------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr har ju debatten om detta spårat ur. Som man kan läsa på de 50 kommentarerna till inlägget "United Africa klara seriesegrare" så verkar folk inte riktigt fatta vad det är vi pratar om!

Detta handlar INTE om följande saker:

-Vem som spelar vackrast och bäst fotboll i 6A.
-Vem som slog vem under säsongen.
-Vem som har de tjockaste spelarna.
-Vem som har lämnat in protesten och varför.
-Vem som klagat när de förlorat eller inte.
-Vem som hade flest målchanser i olika matcher.
-Vem som borde ha vunnit serien på egen hand.
-Vem som spelat bra eller dåligt under säsongen.

Det handlar INTE om dessa saker. Det handlar om EN SAK:

Har UAFC brutit mot GFF och SvFFs regler gällande övergången med Bosco Godson?

Bevisen har ni precis fått av mig. Det är bara att läsa...

-----------------------------------------------------------------------------------

Jag har inget personligt emot UAFC. Det har varit mycket rykten under säsongen om UAFC och Götaholmaren har hela tiden sagt att man är oskyldig tills det är bevisat att man är skyldig.

Götaholmaren har berömt UAFC för sitt fina spel och duktiga spelare.

MEN: Rätt ska vara rätt.

Det är flera serier som avgjort utanför planen iår. SG97 gick upp på en andraplats i 5B (och gick därmed upp) EFTER att serien var färdigspelad. GFF gick igenom alla gula kort och avstängningar och upptäckte att Bokedalen (tror jag) hade spelat med en avstängd spelare mot SG (en match som Bokedalen vann). SG fick den vinsten i efterhand och gick om Mölnlycke IF och slutade tvåa. Riktigt surt för Mölnlycke men sådana är reglerna.

Debatten om detta kommer säkert att gå vidare men Götaholmaren lägger inte mer tid på detta nu...

Dags att göra som Kungen och vända blad...

#6

Never ending story & senaste Silly

Senaste inlägget här på bloggen har skapat en hel del debatt, både här och på Götaholmarens Facebooksida.

Nivån på debatten har väl varierat och är man nyfiken på vad som diskuterats så är det bara att kolla kommentarerna till förra inlägget eller gå med i Facebookgruppen "Götaholmaren".

En detalj i hela denna United Africa-soppa ska dock rättas till. Det slutgiltiga beslutet att inte godkänna protesten togs av GFF och inte SvFF. SvFF skickade tillbaka ärendet till GFF som valde att gömma sig bakom att protesten kommit in för sent. Så här står det nämligen i deras styrdokument:

§ 4.2 Beslutandeorgans egna initiativ

”Ändring av matchpoäng och målresultat kan inte göras senare än 14 dagar efter tävlingens sista match. Undantag kan göras om särskilda skäl föreligger eller om handläggningen av ett sådant ärende påbörjats senast fem dagar efter tävlingens sista match.”

Alltså kunde GFF ha godtagit protesten om de ansåg att det fanns särskilda skäl. Tyvärr så ansåg de alltså inte att medvetet fusk som påverkar vilka lag som går upp och åker ur räknas som särskilda skäl... 

Om vi återgår till den stundtals hetsiga debatten så tänkte Götaholmaren att det är viktigt att skilja på två saker:

Hur United Africa FC spelar fotboll, vilka matcher de har vunnit och förlorat


OCH
 
Om United Africa medvetet har struntat i de regler som finns gällande spelarregistrering och spelarövergångar?

Vissa som har kommenterat har väldigt svårt att skilja på dessa två saker. Götaholmaren har under hela säsongen berömt United Africa för sättet de spelar fotboll på och utan tvekan så har de varit ett av seriens bästa lag. Annars hade de ju inte varit ett topplag. De har mängder med duktiga fotbollsspelare. De har inte spelat fulare än något annat lag, eller gnällt mer eller försökt fuska sig till fördelar på planen.

Diskussionen om vilket lag som spelar bäst eller vackrast är en intressant diskussion, som dock oftast inte leder någonstans.

MEN, det är ju INTE detta som saken gäller!

Det finns regler angående vad som gäller med matchrapporter, spelarregistrering, spelarövergångar, avstängda spelare och så vidare.

För att ALLA lagen ska kunna tävla på samma villkor så måste även ALLA lagen följa dessa regler. Nu är det uppenbart att United Africa inte gjort detta.

Såvitt Götaholmaren vet så finns det inga bevis att något annat lag i serien har fuskat? Hade det funnits det så skulle Götaholmaren självklart kräva att även dessa lag straffades.

Vissa kommentarer hävdar att FC Bosona har sig själva att skylla eftersom de inte lyckades slå United Africa (en förlust och en lika) eller att de inte lyckades slå Marieholm i sista matchen.

Självklart är det så att hade FCB slagit UAFC eller MBoIK så hade de vunnit serien men det är ju som sagt inte det vi pratar om. Sen ska det ju tilläggas att UAFC inte hade vunnit serien om inte Elisedal hade gett då FCB förlorade en massa gjorda mål som skulle ha gjort att de slutat med en bättre målskillnad än UAFC.

Götaholmaren anser att det gäller att skilja på vad man pratar om...

--------------------------------------------------------------------------------------

Nu till något mycket roligare!

Götaholm startade sina öppna träningar igår. Det blev bara spel på Kviberg med hela 24 spelare och 4 målvakter! Det var även lite nya och nygamla spelare:

-Christer "Frallan" Olsson, 25-årig målvakt från Masthugget. Lång (193 cm) och pratglad målvakt som imponerade.

-Santo La Spina, 24-årig mittfältare från Masthugget. Kompis med Frallan. Santo gjorde en stabil träning och det såg intressant ut.

-Alex "Lunkan" Lundqvist. Gammal götaholmare och kompis med Patrik Iljin. Kändes väl mer som Lunkan var nere för att ha lite kul och latja lite boll.

-Pontus Svedberg. Götaholms gamle vänsterback som kvalade med Kortedala till trean (dock utan att lyckas). Inga stora förhoppningar att han återvänder. Kändes mer som han mest ville hålla igång (då Kortedala inte tränar denna veckan). Dock ett väldigt bra nyförvärv om han skulle komma tillbaka.

-Patrik Iljin. Iljin den äldre har ju tränat med Götaholm till och från under hösten. Lär lämna Kozara och vi får hoppas att det blir Götaholm. I så fall ett kanonnyförvärv!

-Thomas Celec. Mittfältare från Croatia som är gammal götaholmare. Såg stundtals pigg ut på träningen.

Så en hel del nya spelare alltså och en hel del intressanta! De två killarna från Masthugget ska enligt uppgift även ha en tredje kompis som var intresserad men som hade förhinder igår.

Träning bestod av spel på mindre planer först (två sjumannaplaner) och sedan avslutades det med helplan. Den långe dansken var stekhet i början...innan han skadade sig, som vanligt.

Ser bra ut inför framtiden. Alla tre juniorer (Gap, Ali och Rabih) var och tränade. Det var som sagt hela fyra målvakter, Mackan, Aleks, Johan och nye Christer.

Nästa hela a-truppen var där. Rasta och Tobbe tränade dock inte men följde träningen från sidan. Mange, Ljungan och Filip var inte heller med.

När det gäller Jonas Edvardsson så har han inte tagit något beslut ännu gällande vart han spelar (om han spelar) nästa säsong. Troligtvis lär han dock inte träna så mycket mer detta året. Han har dock lovat att släppa ett pressmeddelande via Götaholmaren så fort han tar ett beslut...

----------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren får även passa på att gratulera Gårdas All-Starback (och även gammal götaholmare) Sebastian Gokah, som blivit pappa till en liten flicka!

----------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Öjersjös framtid så verkar inget vara bestämt ännu. Det diskuteras en sammanslagning med Bokedalen (som åkte ur femman) men inget är klart. ÖIF:s tränare Johan Andersson kommer att ta hand om lagets juniorlag (som ska spela pojkallsvenskan) nästa säsong. Andretränaren Christopher Bishop kommer att ta hand om Sävedalens u-trupp nästa år.

Just nu är det faktiskt ingen mindre än Pierre Högberg som styr skutan hos ÖIF. Om denna tränarlösning bara är tillfällig eller kommer att bli permanent återstår att se...

Eftersom UAFC inte fälldes så kommer ju ÖIF att åka ur, räddningen skulle ju då vara en sammanslagning med Bokedalen. Händer inte detta och ÖIF verkligen spelar 7:an nästa säsong så lär nog en hel del spelare lämna...

---------------------------------------------------------------------------------

Det var allt just nu...

Götaholm tränar imon (torsdag) igen. Samma tid (18.30) och samma plats (Kviberg). Ring Görgen (0708-135330).

#6


RSS 2.0