Sluta gaffla!

Eftersom Götaholm för tillfället har träningsuppehåll (kör igång den 11/11 igen) är det inte så mycket fotbollsrelaterat på dagens inlägg. Men det kan bli rolig läsning iallafall...

Med lite fantasi så hade ändå helgen en del kopplingar till Göteborgsfotbollen i de lägre divisionerna. Fredagskvällen tillbringades på L'Assassino (eller som det kallas Lasses Casino) med bland annat två Kaverös BK-veteraner. Kaverös BK hade en halvtaskig säsong i 5B där de slutade trea från slutet med 24 poäng, de var dock aldrig indragna i nedflyttningsstriden då Knippla och Zenith (med 8 och 5 poäng) var riktigt usla.

Den gode David Edouard har lagt skorna på hyllan. Eller som vi säger: han är tung i steget, men lätt på foten. Hans "Råttan" Larsson däremot har spelat en del för klubben under säsongen. Så, det blev en hel del fotbollssnack...

På lördagen strålade faktiskt representanter för både Götaholm, Utbynäs och Kortedala samman för att rulla hatt. De två gamla götaholmarna Pontus Svedberg (nu i Utbynäs men troligtvis på väg till Kortedala) och Tom Berntsson (Kortedala) var där. GBK representerades av Rasta, två och en halv meter dansk och inte helt oväntat Matte Iljin.

När kvällen avslutades med mat på Burger King lärde sig den gode Victor att det kanske inte är det bästa att kalla folk man inte känner för "jävla pulver" ;-). Även om vederbörande kastat cola så att det skvätte på Victor. För detta fick Victor en hurring...

När det kommer till riktigt fotbollsrelaterade saker kan Götaholmaren meddela att det blev Älvängens IK och 6A's Bokedalens IF som tog steget upp till division 5. Älvängen vann kvalgruppen på full pott efter att ha slagit Lindholmen med 4-2 i lördags. Bokedalen vann sin match över Fiskebäck med 2-0. Duktige Tim Johansson gav BIF ledningen redan efter 3 minuter och i början av andra halvlek kunde Johan Nilsson fastställa slutresultatet 2-0. Detta gjorde att Bokedalen knep andraplatsen. Självklart gratulerar vi på Götaholmaren Bokedalen till uppflyttningen och bedriften att gå rakt igenom sexan. Det visar väl också att 6A håller bra jämfört med de andra sexorna...

Hur serierna kommer att se ut nästa säsong är väl inte helt klart men dessa 10 lag tog sig upp från 7:orna iallafall:

7A FC Bosona och United Africa FC
7B BK S:T Jakob och Landala IF
7C BK Skjutet och Styrsö BK
7D Säve SK och Rambergets SK
Via kval: BK Wobbler och Hålta IK 

Vi får väl se vilka som hamnar i Götaholms serie (6A). Det är ju fyra lag som ska in eftersom både Bergum och Bokedalen gick upp och Babylon (uteslutna) och Fadini (nedflyttade) försvinner.

BK Wobbler borde hamna i 6A eftersom de spelar sina matcher på Bergsjövallen och av den enkla anledningen att de säsongen 2008 spelade just i 6A. Inte omöjligt att även FC Bosona spelar i 6A nästa år, klubben har bara funnits i två år men spelar sina hemmamatcher på Kviberg. Även United Africa FC (som också bara har två år på nacken) spelar sina hemmamatcher på Kviberg. Bland lagen som trillade ur femman är väl Marieholm BoIK närmast 6A geografiskt med tanke på att de spelar i Lövgärdet.

Götaholmaren tänkte påminna er som inte har röstat på SÄSONGENS WEDBERG att göra detta. Vi tar kandidaterna en gång till:

1. Under stretchingen vid ett inomhuspass fick spelarna turas om att köra olika övningar och efter att Wedberg kört en vadövning frågar Ronny vilken muskel som övningen var bra för. Wedberg svarar då: Bakre vaden :-)

2. Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-)

3. I ett läge i slutet av matchen Olskroken-GBK kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

4. Wedberg har fått en ny mobil och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Rasta och Groggen bara tittar på varandra och undrar om de hörde rätt innan Rasta frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil?

5. På en träning när vi ska spela tvåmål. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är klockrent från Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Detta är alltså de 5 kandidaterna! Om man vill rösta gör man det HÄR.

Till sist har det som man inte trodde var möjligt hänt. Efter den fjärde raka oavgjorda matchen leder inte QPR längre The Championship utan Cardiff har smygit förbi...

#6


Read all about it!

Götaholmaren börjar med att presentera Götaholms nya tränare: Bengt Jeansson. Bengt har säsongen 2010 tränat Annebergs IF, som spelar i division 5 Halland Norra. Laget slutade på en sjätteplats.

Under sin aktiva karriär var Jeansson målvakt och var med om Bergshamras (utanför Stockholm) resa från division 9 till division 2. Efter detta blev det en tid i Råsunda och Västerhaninge innan det blev två säsonger som reservmålvkat i Djurgårdens IF (vilket uppskattas här!).

Tränarmässigt har han varit målvaktstränare och även ansvarig för Hammarbys reservlag. När han väl flyttade till Göteborg blev det tränaruppdrag i bland annat Gunnilse, Överås och nu senast alltså i Annebergs IF.

När Jeansson presenterades som tränare för just Anneberg gick följande att läsa på deras hemsida:

"Dock kan vi konstatera att en sak, som Bengt kommer att lägga vikt vid, är att en match varar i 90 minuter och att spelarnas ork också ska räcka till under denna tid ! Enligt Bengts egen utsago har han ibland av sina spelare blivit kallad både Idi Amin och Sadam Hussein, som ju också var kända för att plåga sitt folk ! Men samma spelare har också sagt att träningarna  varit mycket varierade och också mycket intressanta och givande. Att bollen kommer att vara med i alla moment är nog ingen djärv gissning !"

Sånt gillar vi!

När vi ändå blåser på med de stora nyheterna kan vi här släppa att Daniel Wedberg var och provtränade med Slottsskogen/Godhem och enligt vissa rykten är det Lindome som Sladjan varit och testat med. SG97 kan säkert behöva en målskytt då Wedberg själv gjorde mer mål än hela laget som för övrigt blev toksist i 4B med 2 poäng och 9-104 i målskillnad. Lindome blev trea i division 2 Södra Götaland. Där återfinns bland annat den gamle Utbynässpelaren Mikael Alfredsson som via Örgryte alltså hamnat i Lindome.

Fjellman har ju redan meddelat att han inte lägger skorna på hyllan och även Robin Larsen stänger inte dörren helt. Det gillar vi...

Götaholm har även haft en träning idag. 11 gubbar på gruset (varav alla tre ledarna var inräknade). Efter lite kvadrat var det bara spel. Det "lite" yngre röda laget (Freddan, Freddie, Martin J, Dani och Kevin) var bättre större delen av matchen. Men det blåa rutinerade laget (Rasta, Tobbe, Victor, Groggen, Lillen och Ronny) var som bäst när det gällde. När det blev dags för klassiska "sista målet vinner" var det Tobbe som med en tunnel avgjorde tillställningen. Mest minnesvärt var annars en kanonräddning av Freddan på ett skott från Rasta och en dribblingsräd av Groggen som slutade med ett klassmål.

I omklädningsrummet var det snack om att utan Wedberg var det dåligt med Wedbergare. Detta skulle dock visa sig vara fel. Det börjar pratas om alla våra gula kort i serien (60 stycken) och Tobbes alla gula. Freddan frågar då Victor hur många procent av Götaholms alla gula som Tobbe hade tagit. Danskens matematiska uträkning var lysande: Nu ska vi se, 10 av 60, det blir en 1/6, och sen blir det 2/3!

Freddie visade lite senare att det räcker med en Wedberg på träning för att få goa kommentarer. Det snackas amerikansk idrott, NFL och NHL. Freddie tycker Tobbe kollar på för mycket och säger: Kan du baseboll också eller? Vad heter Red Sox förste skytt då? Till Freddies försvar ändrade han sig dock snabbt...till slåare ;-)

Nu har GBK ett litet uppehåll på två veckor innan vi drar igång igen. Sedan blir det avslutning den 27:e november...

Men, även om det är träningsuppehåll betyder det inte att Götaholmaren vilar!

#6

Det senaste...

Det har hänt en del de senaste dagarna angående Götaholms framtid. Götaholmaren kan med glädje meddela att både Görgen "Groggen" Johansson och Anders "Lillen" Pettersson kommer att stanna kvar i klubben nästa säsong med liknande roller som de hade denna just avslutade säsong. Detta efter ett möte med Götaholms nya tränare...

Götaholmaren vet namnet på den nye tränaren, men väljer att hålla på det ett litet tag till. Detta med respekt för styrelsen och de inblandade. Ryktena säger att GBK möjligtvis släpper denna information imorgon på träningen. Men vi kan iallafall bjuda på lite info om denne nya huvudtränare. Mannen i fråga har varit med ett tag och tränat en hel del lag både i Stockholmstrakten och här i Göteborg. Även den aktiva karriären imponerar, särskilt glädjande är en tvåårsperiod som reservmålvakt i ett av Sveriges mest anrika fotbollslag, nämligen Stockholms Stolthet - Djurgårdens IF...

När de ändå talas om detta anrika lag ska det väl påpekas att deras hockeylag numera består av 20 dussinlirare, en hyfsad ung målvakt och två 39-åriga gamla rävar. Groggen hade gratisbiljetter till Frölunda-DIF och även två-meter-dansk gjorde oss sällskap. Tyvärr för mig, men till större glädje för de andra 10 003 vann hemmalaget denna tillställning med 3-0. Det finns dock en liten koppling till lokalfotbollen på lägre nivå då jag utanför arenan stötte på två gamle Rödboiter. Rödbo IF (där jag tillbringande tre säsonger i 6D) ligger tyvärr nuförtiden i botten på sjuan. Anders "Ytter" Ytterstedt har lagt skorna på hyllan, iallafall tillfälligt. Men den gamle legendariska tittfintaren Peter "Peppedinho" Andreasson spelar tydligen i Johannebergs IF i 6B med en annan gammal Rödbo-favorit, nämligen snesparkaren Christoffer Wange. Götaholmskopplingen här är faktiskt att den gode Peppe spelat med Götaholms Jonas Edvardsson i Rannebergen om inte minnet sviker mig...

När det gäller Silly Season är det ganska lugnt, ryktet om att Aleksander Petrovski är på väg tillbaka till Götaholm verkar ha en del sanning i sig. Iallafall om man ska tro kommentarerna här på sidan. Även en annan rutinerad målskytt ska enligt rykten vara på väg till GBK, något namn blir det dock inte förrän spelaren dyker upp på träning ;-). Det rykats även att lite Götaholmare är ute och provtränar med andra klubbar, efter Nemo verkar det som både Sladjan och Wedberg varit i farten. Sladjan ganska högt upp i seriesystemet och Wedberg en liten bit upp. Fortsättning följer...  

Annars ska det bli intressant och se om det dyker upp några nya förmågor nu i november när "transferfönstret" öppnar. I november kommer GBK att köra två gånger i veckan (troligtvis mest/bara spel) just för att nya spelare ska kunna få en känsla för hur klubben är. Så om man läser detta och vill testa hur det är att träna med Götaholm är det bara att kolla hemsidan för ett se träningstiderna...

Bokedalen har nu även spelat sin andra match i kvalet till 5:an. Det blev förlust mot Älvängen med 2-1 (BIF mål gjorde av Tobias Johansson). I den andra matcen slog Lindholmen FC Fiskebäck med 1-0. Bokedalen ligger på en andrplats inför sista matchen där man möter FCF. Som vanligt får ni den bästa bevakningen av kvalet antagligen på Fiskebäcksbloggen (eftersom han spelar i kvalet) eller på Inside Partille IF (eftersom han har varit och sett matcherna). Partillebloggen har även en hel del bilder från de första två omgångarna. Båda bloggarna är ju alltid läsvärda...

Till sist har en stor artist gått ur tiden. Reggaelegenden Gregory Isaacs avled igår i sitt hem i London, han blev 59 år gammal. En av hans största hits var kanske klassikern "Night Nurse".

RIP!

Imorgon är det träning för GBK...

Keep keeping on!

#6

  

 


Silly Season!

Det senaste (dock obekräftade) ryktet gäller att den duktige Aleksander Petrovski lämnar Utbynäs SK för att spela i Götaholms BK nästa säsong. Stämmer detta?

 Glöm inte att rösta på Säsongens Wedberg! Se länken i förra inlägget...

#6


Säsongens Wedberg!

Innan vi ger oss i kast med omröstningen till Säsongens Wedberg så har det hänt lite annat i Götaholmslägret.

Den amerikanske författaren Mark Twain (1835-1910) lär ha myntat uttrycket "ryktet om min död är betydligt överdrivet". Götaholmaren Jonas Fjellman är böjd att hålla med om detta. Ett argt pressmeddelande via hans agent fastslår att den gode Fjellinho INTE ALLS tänker lägga skorna på hyllan utan satsa vidare i GBK. Vi här på Götaholmaren är självklart glada över detta och ber samtidigt så mycket om ursäkt och lovar att dubbelkolla källorna till nästa gång...

I Östra Alliansens "All-Star"-match mellan ett ihopplockat lag från Östra Alliansens klubbar och Gunnilse var det lite oväntat "All-Star"-laget som vann med 3-0. Götaholmsspelarna Sladjan och Wedberg ska enligt rapporter varit i hetluften. Sladjan gjorde bland annat 1-0 målet och Wedberg ska ha missat ett friläge i andra halvlek. Det verkar även som den gamle götaholmaren Pontus Svedberg också var med och han ska ha varit inblandad i 3-0 målet. Serievinnarna Bergums målfarlige Nicklas Westman spelade också.

Partillespelaren Jonatan Borg var också med. Eftersom han har bloggen Inside Partille IF så finns där en fullständig matchrapport från All-Star matchen. Bloggen finns nu även som länk på Götaholmaren.

Som de flesta vet vid det här laget har vi något här på Götaholmaren som kallas Dagens Wedberg. Detta är alltså något dumt som någon har sagt på träning eller match. Alltså en klassisk groda eller floskel. Utnämningen är uppkallad efter Götaholmsspelaren Daniel Wedberg av uppenbara skäl. Nu är det alltså dags att avgöra vilken av alla galna kommentarer som blir SÄSONGENS WEDBERG. Prisutdelningen sker vid Götaholms avslutning.

Götaholmaren tog ett djupt andetag och dök ner bland lätta bär, mobiltelefoner, linser som smälter, skor som ska bäras in, plastgräs på låren, dåliga felträffar och fåglar i ögonen. Det är inget snack om att Wedberg själv står för Säsongens Wedberg frågan är ju bara vilken av alla dumheter som är bäst? Efter noggrant övervägande presenterar Götaholmaren kandidaterna till Säsongens Wedberg:


1. Under stretchingen vid ett inomhuspass fick spelarna turas om att köra olika övningar och efter att Wedberg kört en vadövning frågar Ronny vilken muskel som övningen var bra för. Wedberg svarar då: Bakre vaden :-)

2. Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-)

3. I ett läge i slutet av matchen Olskroken-GBK kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

4. Wedberg har fått en ny mobil och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Rasta och Groggen bara tittar på varandra och undrar om de hörde rätt innan Rasta frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil?

5.
På en träning när vi ska spela tvåmål. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är klockrent från Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Detta är alltså de 5 kandidaterna! Om man vill rösta gör man det HÄR.

Förutom de här självklara favoriterna var det faktiskt några andra förutom Wedberg som hann med lite lustigheter, här är juryns hederspriser:

Johan Torsholm, efter en felpass, under en b-lagsmatch mot Nol (på grus): Fan, det är ju grus överallt!

Victor Thomassen, när vi delar träningsplan med Croatia: Kan vi inte spela en internmatch!

Öjersjös inbytte högerback (ljust lite halvlångt hår, gula skor) utbrister till sin bänk: Jag måste byta, min ljumske har gått av!

Freddan Petersson om en balkong som ledde ut till en altan eller om det var en altan som ledde ut till en balkong...

Det var allt vi hade att bjuda på denna gången. Se till att rösta nu!

#6


Götaholms BK säsongen 2010

Nu är det ungefär en vecka sedan säsongen 2010 i division 6A tog slut för Götaholms BK. För att få ett ordentligt avslut tänkte Götaholmaren att sammanfatta säsongen, och fundera lite på varför det gick som det gick...

Till en början kan man konstatera att denna säsong var ett riktigt bottennapp, "säsongen som Gud glömde", "säsongen från helvetet" eller helt enkelt bara en skitsäsong.

Efter att största rivalerna Utbynäs vunnit serien 2009 hade Götaholm siktet inställt på att göra USK sällskap i femman. Trots förlusten av 2009-års bästa spelare, evighetsmaskinen Tom Berntsson (Kortedala), stabile vänsterbacken Pontus Svedberg (Utbynäs) och målfarlige Rikard Larsson (flytt) kändes truppen stark inför säsongen. Försäsongen hade varit bra trots snökaos och avsaknaden av planer att träna på.

Trots att vårsäsongen avslutades med att Gårda krossades med 9-0 hemma på Gamlestadsvallen var det ett Götaholm som inte var i närheten av det topplag som man trodde att man var. 4 vinster, 6 förluster och 1 oavgjort. Detta gjorde att GBK återfanns på den nedre halvan.

Det var dock en del positiva tongångar inför hösten då Götaholm ofta är starka då serien har vänt. 2009 gick man obesegrade hela hösten, vilket gjorde att man knep andraplatsen. Dessa förhoppningar grusades dock rejält när hösten inleddes med fyra raka uddamålsförluster. Samtidigt började lagen på den nedre halvan att vinna matcher och plötsligt fanns risken att Götaholm skulle behöva spela division 7! Laget tog sig dock samman och avslutade med att gå obesegrade de fem sista omgångarna (3 vinster och 2 oavgjorda) och visade stundtals att GBK kan spela riktigt fin och framgångsrik anfallsfotboll. Detta gjorde att GBK slutade på en sjunde plats, 6 poäng före Fadini som åkte ut och 19 poäng efter Bergum som vann. 6A denna säsong var dock väldigt jämn då det bara var 10 poäng mellan Fadini (som åkte ur) och Gårda som knep fjärdeplatsen. Alltså 8 lag inom dessa 10 poäng...

Ska man kolla lite på statistik så gjorde GBK fjärde mest mål (56) och släppte även in fjärde minst (41) och hade ganska logiskt den fjärde bästa målskillnaden (+15). Så målproduktionen var det egentligen inget fel på och inte heller försvarsspelet. Problemet var väl att målen kom i fel matcher. Av Götaholms 10 förluster var 9 av dessa med uddamålet! Bara bottennappet (0-3) mot Elisedal var undantaget. När man väl vann var det stora siffror (9-0, 7-3, 4-0, 5-0). Under alla mina år som fotbollspelare (och det börjar bli en del nu) har jag aldrig varit med om en säsong med så många tunga förluster. Många av dessa förluster kom också de sista fem minuterna...

Otur vill man inte skylla på. Det handlade om oförmåga att avgöra matcher som stod och vägde, eller matcher där GBK hade spelövertaget. Den berömda säcken knöts aldrig åt. Mot topplagen var det bara Bergum som slog GBK båda gångerna (självklar med uddamålet, sent inslaget). Mot Croatia vann lagen varsin match och mot Bokedalen förlorade Götaholm en och spelade en oavgjord. Ganska typiskt för Götaholms säsong var att man förlorade båda mötena mot bottenlagen Västkusten och Elisedal...

Vad är det mer som gjorde att det gick som det gick. En tanke är att många inte riktigt var införstådda med vad som krävs för att vinna serien. Det räcker ju inte med att man säger att man siktar på att vinna. Vissa trodde nog att det skulle gå lättare.

Att Götaholm nästan aldrig kunde spela med samma startelva två matcher i rad är en annan orsak. De 60 gula korten man drog på sig kanske har med det att göra ;-). Vissa spelare prioriterar annat, jobb kan man oftast inte påverka men annat kan man påverka. Dessa val får man väl respektera då vi ändå spelar ganska långt ner i seriesystemet. Det rimmar dock lite illa med satsningen att vinna serien. Kollar man på Götaholms träningsstatistik är det bara 5 spelare som hamnar över 80% närvaro. Ska man få ihop en hel startelva så ligger de sista spelarna i den startelvan på runt 60%...

Att hitta rätt spelare på rätt plats är också svårt. Många spelare flyttades runt på många olika positioner innan man hittade rätt. Spelsystemet spelar också in, säsongen började med 4-4-2 men i slutet spelades det mer 4-2-3-1, vilket fungerade bra. Just detta kan ju tyckas vara tränarstabens fel, men det är viktigt att komma ihåg att det ändå i slutänden är spelarna som kliver ut och spelar matcherna...

Så, detta sagt om detta skämt till säsong. Nya tag 2011!

En lite roligare sammanfattning kommer dock här:

SÄSONGENS MÅL:

Bland alla fullträffar är det en som biter sig kvar, i Götaholms 5-0 kross av Olskroken gjorde Fredrik "Freddan" Petersson 3-0 målet. Efter att ha drivit över halva planen avlossade han bössan utanför straffområdet och bollen smet in under ribban. En hedersomnämning tillfaller dock Mattias Iljin och hans kanonvolley i b-lagsmatchen borta mot Stenkullen...

SÄSONGENS MÅLKUNG:

Med 15 mål i a-laget och 11 i b-laget tar han båda skytteligorna. Mannen, myten, legenden...Daniel Wedberg. Börjar han bara springa INNAN passningen slås kan han nog göra det dubbla ;-)

SÄSONGENS Mr. 100%

Götaholm
hade fem straffar denna säsong, alla gick i mål. Fredrik "Rasta" Airosto var den som låg bakom detta 100%-iga straffskytte. Hedersomnämnning dock till Alexander Berg, en match från start = ett mål...

SÄSONGENS NYFÖRVÄRV:

Han tacklade (så folk flög till höger och vänster), han blev utvisad (flera gånger), han gjorde mål, han missade straffar, han kvaddade sin bil, han blev av ned både plånbok och mobil, han sågs på stan med folk i röda byxor. Martin "Ljungan" Ljungdahl förgyllde en annars trist säsong. Dessutom drog han med sig Johan Torsholm. Testa mig!

SÄSONGENS MISS:

Livsviktig match mot Fadini, inlägg från Wedberg, öppet mål från en halvmeter, ingen bevakning. Nicken går...ÖVER! Ett fysiskt konststycke då Fredrik "Rasta" Airosto i stort sett var INNE i målet när han nickade...

SÄSONGENS BYXOR:

Röda förstås...

SÄSONGENS SKADEBENÄGNA:

En hård fight mellan den långe dansken och Helmut. Segern går dock till Viktor Thomassen som lyckades med att bland annat skada sig under: uppvärming, kvadraten OCH teknikcirkeln...

Det stora priset till SÄSONGENS WEDBERG kommer att röstas fram. En sammanställning av säsongens grodor kommer snart. Vem som vinner är väl ingen hemlighet ;-)

Bokedalen tog ett steg närmare femman när man slog Lindholmens BK igår med 2-1. Målskyttar Johan Nilsson och Niklas Nilsson (INTE släkt!). I den andra matchen slog Älvängen Fiskebäck med 4-2. Är man mer intresserad av kvalet hittas det på Fiskebäcksbloggen.

Har även hittat en ny intressant blogg om man gillar fotboll i Göteborg. Inside Partille IF följer inte oväntat Partille IFs framfart. Laget kvalade sig precis upp i trean...

That's it!

#6
          


Breaking News!

Nu kan vi på Götaholmaren inte hålla oss längre. Eftersom hela föreningen i stort sätt känner till det tycker vi att det är dags att resten av världen också får reda på det ;-)

Götaholms BK har bestämt sig för att inte förlänga med sin tränare Ronny Svedberg. Ronny har tränat klubben i tre säsonger (tror jag iallafall) med en andraplats (2009) som bästa resultat. Denna säsongens knackiga resultat har säkert en del att göra med beslutet. Tränarna får ju ofta ta smällen när det går dåligt, så är det ju på elitnivå och också i division 2000. Ronny har gjort ett fint jobb i klubben och är omtyckt av spelarna men ibland är det bra med lite nya röster och tankar.

Enligt rykten ska Ronny fått förfrågan om ett tränaruppdrag i grannklubben Utbynäs (som lyckades hänga kvar i femman) med delat tränaransvar. Han skulle ha delat tränarrollen med Robert Börve (som funnits i tränarteamet den gångna säsongen). Ronny ska dock enligt rykten tackat nej till detta erbjudande, och det lutar åt att han tar en paus från fotbollen. Gällande Utbynäs verkar det ju då som Johan "Dallas" Dahlström (som varit tränare i år) verkar ha gjort sitt. Oavsett hur Ronnys framtid ser ut får vi önska honom lycka till!

Hur det blir med Görgen "Groggen" Johansson och Anders "Lillen" Pettersson vet vi inte riktigt ännu. Förhoppningsvis kommer de att ingå i tränarstaben även nästa säsong. Båda är väldigt omtyckta i spelartruppen och gör att stort jobb. Många spelare skulle nog fundera på sin framtid i klubben om dessa två profiler försvann...

Det ska i stort sett vara klart med en ny tränare i Götaholm. Namnet är inte släppt ännu men det kommer troligen att ske inom några veckor. Rykten säger att det är en välmeriterad man med gedigen tränarutbildning och erfarenhet av klubbar lite högre upp i seriesystemet...  

Det surras även om att den gamle götaholmaren Svedberg den yngre (Pontus, alltså) även han tackar nej till Utbynäs (som han spelat för den gångna säsongen). Han placeras enligt säkra källor i Kortedala, där han ska försöka slå sig in i det nyblivna division 4-laget. Där återförenas han med en annan gammal götaholmare, nämligen Tom Berntsson...

När det gäller Götaholms trupp har det hänt en del. Det verkar nästan helt klart att den gamle trotjänaren och vänsterbacken Jonas "Fjellinho" Fjellman lägger skorna på hyllan. Mellan jobb och blöjbyten har han denna säsongen hunnit med 6 b-lagsmatcher och landade på en 41% träningsnärvaro. Vi kommer självklart att sakna hans inställning, hans strikta klädstil med kostym, pressvecksbyxor och portfölj som visade de unga kidsen i omklädningsrummet hur man klär sig som framgångsrik medborgare. Frågan är ju vem fan som ska spela på vänsterkanten nu?

Rykten surrar även om att den gode Robin Larsen har gjort sitt i klubben. Även där tar jobbet och annat mycket tid. Robin gjorde 15 matcher (2 mål, 6 assist) denna säsongen. Ingen ny klubbadress verkar klar utan det kan nog luta åt att även Robin lägger skorna på den berömda hyllan. Just hans spelartyp och hans inställning hittar man inte varsom helst och han kommer att bli saknad. Men, kanske är detta bara lösa rykten...

På målvaktssidan ser det inte helt ljust ut för Götaholm, då Aleksandar Vasilic (11 matcher i år) möjligen kommer se sig om efter en ny klubb. Även Marcus "Mackan" Manninen (9 matcher i år) var rejält trött på fotbollen efter sista matchen. Vi får dock hoppas att Mackan tar sitt förnuft till fånga och återfår lusten...

Det är även möjligt att Nemania "Nemo" Savovic är på väg bort då han har provtränat med en annan klubb. Vilken är dock okänt för Götaholmaren. Nemo tog ett rejält kliv framåt denna säsongen med sitt lugna spel och han spelade 9 matcher i a-laget (1 mål) och 15 i b-laget (7 mål). Vi får hoppas att Nemo stannar i klubben och fortsätter utvecklas...

I morgon spelas det en Östra Alliansen match mellan ett All-Star lag (med spelare i lag med i Östra Alliansen)och Gunnilse. Info finns på här. Efter stenhårda uttagningar blev det Sladjan Ilievski och Daniel Wedberg som kommer att representera Götaholm. Ronny frågade helt enkelt efter träningen igår om någon ville vara med ;-). Wedberg fick som vanligt hybris och tror nu att han kommer scoutas rejält och bli proffs ;-)

GBK hade alltså träning igår. Inte mycket att orda om. 10 gubbar i ösregn på en blöt grusplan i 45 minuter. Bastun efteråt var höjdpunkten. Dagens Wedberg bjöd självklart Wedberg själv på efter att han öst på med för mycket vatten agregatet: - Mina linser smälter!

Till sist måste Götaholmaren be om ursäkt för en del fel som förekommit. I tabellen över röda kort (lagdelen) missades helt Lekstorp. Vi ber om ursäkt för detta och publicerar därför listan igen (med Lekstorp denna gång):

RÖDA KORT - LAG

Västkustens BK - 8 röda
Öjersjö IF - 8 röda
Bergums IF - 7 röda
Götaholms BK - 5 röda
Croatia Göteborg - 5 röda
Lekstorps IF - 4 röda
Gårda BK - 3 röda
Bokedalens IF - 2 röda
Elisedals IS - 1 rött
Olskrokens IF - 1 rött
Fadini FF - 0 röda

Nästa lilla fadäs gäller Bokedalen. Eftersom alla i detta laget heter Nilsson (5 st) eller Johansson (4 st) och dessutom finns det två Johan Nilsson och två Niklas Nilsson. Götaholmaren tänker nu försöka reda ut detta ordentligt:

Niklas Nilsson - 22 år, målvakt
Niklas Nilsson - 23 år, anfallare (12 mål i år)
Johan Nilsson - 31 år, back
Johan Nilsson - ? år, anfallare (12 mål i år)

För att krångla till det är även två av dessa bröder! Götaholmaren trodde länge att det var de två målfarliga anfallarna som var bröder. Därav snack om de "målfarliga bröderna Nilsson". Dock är fallet INTE så, utan backen Johan Nilsson är storebror till anfallaren Niklas Nilsson. För att röra till det ännu mer ska det finnas en tredje brorsa i familjen som även han spelar i Bokedalen, lillebrorsan Emil Nilsson (22 år, mittfältare)...

Som grädde på moset ska även en av de två Johan Nilsson vara son till gamle legenden Torbjörn Nilsson! Logiken säger ju att det är anfallaren Johan Nilsson, annars skulle ju även Emil och Niklas vara Torbjörns söner...

Suck...hoppas allt blev rätt där...

När vi ändå pratar om Bokedalen borde deras första kvalmatch på Heden mot Lindholmens BK vara slut när som helst. Mer om detta imon. Även de andra två lagen i gruppen, FC Fiskebäck och Älvängens IK, möttes idag...

För er som missat det var Götaholmaren med på Fiskebäcksbloggen här om dagen...

That's it!

#6
Mycket statistik blir det...

Den tomhet som alltid infinner sig när domaren har blåst av den sista seriematchen på hösten har börjat släppa lite. En av anledningarna kan vara att Götaholmaren har en massa som ska rapporteras och analyseras, en annan kan vara att Götaholm fortsätter att träna (ett pass i veckan) i oktober och i november (två pass)...

Nu har äntligen alla matchrapporter från sista omgången i 6A kommit in på förbundets sida. Enligt väldigt säkra källor på plats gjordes Elisedals 1-1 mål i matchen mot Olskroken av ingen mindre än Martin "Kobran" Delmoro. Vilket tar död på alla rykten om petning. Västkustens målskyttar och hjältar i 4-1 vinsten mot Fadini var Mohamad Krayem, Yonis Mohamed Omar, Jean Garrido Ortiz och Ibrahim Jafari. Fadinis tröstmål gjordes av Jakov Vrcic. Detta medför ju att den slutgiltiga skytteligan (extended version) kan släppas. Om det inte stämmer kan det ju vara av olika anledningar, antagligen har domarna skrivit fel målskytt i sin rapport eller så har jag räknat fel. På en del lags hemsidor finns målen som gjordes i matcher mot Babylon (som senare drogs sig ur/blev utkickade) med. Eftersom alla resultat mot Babylon togs bort räknas ju självfallet inte målen heller. Så detta är alltså den slutgiltiga skytteligan efter Götaholmarens bästa förmåga. Siffran inom parentes är antalet av de totala målen som gjorts på straff.

SKYTTELIGA 6A

24 MÅL

Martin Delmoro -
Elisedal IS (1)

18 MÅL

Jonas Söderström
- Olskrokens IF (2)

16 MÅL

Mikail Sepahi
- Croatia Göteborg (-)

15 MÅL

Boris Lesic
- Croatia Göteborg (2)
Daniel Wedberg - Götaholms BK (-)

12 MÅL

Niklas Nilsson
- Bokedalens IF (1)
Johan Nilsson - Bokedalens IF (1)

11 MÅL

Patrik Clasborg
- Bergums IF (-)

10 MÅL

Fredrik Airosto
- Götaholms BK (5)

9 MÅL

Nicklas Westman
- Bergums IF (1)
Tobias Johansson - Bokedalens IF (-)
Magnus Karlsson - Bergums IF (2)

8 MÅL

Farid Runklint
- Gårda BK (1)
Erik Lukacs - Västkustens BK (-)
Daniel Jonasson - Lekstorps IF (-)
Mawuli Gokah - Gårda BK (1)

7 MÅL

Tim Johansson
- Bokedalens IF (-)
Marcus Halldin - Öjersjö IF (2)
Michal Kubic - Öjersjö IF (-)
Sean Suguitan Mian - Öjersjö IF (-)
Jean Garrido Ortiz - Västkustens BK (-)

6 MÅL

Oscar Arnesson
- Gårda BK (-)
Patrick Allen - Bokedalens IF (-)
Joakim Remler - Bergums IF (-)
Patrik Thorsson - Olskrokens IF (-)
Anton Benjam Walberg - Gårda BK (-)

5 MÅL

Joel Tesfai
- Croatia Göteborg (-)
Ryane Freire - Fadini FF (-)
Sebastian Gokah - Gårda BK (-)
Jonas Edvardsson - Götaholms BK (-)
Sladjan Ilievski - Götaholms BK (-)
Johan Hedström - Lekstorps IF (-)
Viktor Gustafsson - Öjersjö IF (-)

Längre ner än så går vi inte, även om väldigt vackra mål gjorts av spelare som inte kom med här ;-). Noterbart är väl att Elisedal bara har med en spelare på denna lista, självklart skytteligavinnaren Martin Delmoro, som gjorde 24 av lagets 44 mål. Alltså över hälften av lagets mål! Även Olskrokens Jonas "Söder" Söderström svarade för mer än hälften av lagets mål (18 av 33). Båda får faktiskt exakt samma procent av lagets gjorda mål, nämligen 54.5 %. 

Götaholmaren har även snickrat på en tabell för gula och röda kort (både lagvis och individuellt). Ett av problemen här är dock att domarna har rapporterat lite olika i sina matchrapporter. I många matchrapporter har en spelare fått gult kort i första halvlek och sedan ett rött i andra. Vilket egentligen betyder att spelaren fått ett rött direkt och INTE två gula. I många av dessa tror jag dock att spelarna "bara" fått sitt andra gula (annars är det väldigt många som har fått rött direkt). Vissa domare har dock skrivit att spelaren fått två gula och sedan ett rött. Eftersom jag inte har någon aning om vilka som stämmer och inte så har jag gått rakt av på det domarna skrivit. Detta gör att antalet kort kan skilja sig från det som klubbarna själva har koll på. Hur som helst börjar vi med lagstatistiken:

GULA KORT - LAG

Götaholms BK - 60 gula
Croatia Göteborg - 47 gula
Lekstorps IF - 45 gula
Fadini FF - 44 gula
Olskrokens IF - 38 gula
Bergums IF - 37 gula
Elisedal IS - 37 gula
Öjersjö IF - 36 gula
Bokedalens IF - 34 gula
Västkustens BK - 29 gula
Gårda BK - 27 gula

Gött att se Götaholm i toppen på en tabell ;-)

RÖDA KORT - LAG

Västkustens BK - 8 röda
Öjersjö IF - 8 röda
Bergums IF - 7 röda
Götaholms BK - 5 röda
Croatia Göteborg - 5 röda
Gårda BK - 3 röda
Bokedalens IF - 2 röda
Elisedals IS - 1 rött
Olskrokens IF - 1 rött
Fadini FF - 0 röda

Vad kan man då dra för slutsatser av detta? Götaholms dåliga säsong kanske beror lite på att man drog på sig överlägset mest gula kort (3 gula i snitt per match), vilket självklart leder till avstängningar. Västkusten brydde sig inte så mycket om de gula korten (bara 29) utan satsade mer på de röda (8). Fadini som åkte ur hade inga röda kort, så det lönar sig inte alltid att spela rent ;-). Myten om de hårdspelande britterna i Elisedal spricker lite med bara ett rött och 37 gula.

Nu blir det lite mer personligt ;-). De individuella tabellerna:

GULA KORT - SPELARE

9 GULA

Marcus Johansson
- Lekstorps IF

8 GULA

Tobias Petersson
- Götaholms BK
Robin Larsen - Götaholms BK
Felix Milkovic - Götaholms BK
Haben Tekie - Fadini FF

7 GULA

Fredrik Petersson
- Götaholms BK
Peter Murphy - Elisedal IS
Beshar Ali - Öjersjö IF
Pouyan Babr - Västkustens IF
Patrik Bengtsson - Olskrokens IF   

Där stannar vi och går på de röda korten:

RÖDA KORT - SPELARE

2 RÖDA

Pierre Högberg
- Öjersjö IF
Mattias Liljenbring - Öjersjö IF
Khabbat Aslani Aslamarz - Västkustens BK
Marcus Johansson - Lekstorps IF
Martin Ljungdahl - Götaholms BK
Robin Larsen - Götaholms BK

Vad kan man säga om detta, även här mycket Götaholmsspelare. Priset till säsongens "buse" går väl ändå till Lekstorps Marcus Johansson med 9 gula kort och 2 röda. Grattis, ett par nya skor med skruvdobb kommer på posten! Ett hedersomnämnande dock till Götaholms Martin "Ljungan" Ljungdahl som under en avstängning i a-laget (för ett rött kort) lyckades med bedriften att få rött kort även i b-laget. Det är den Ljungan vi lärt oss att älska!

Alla lagen i 6A har dock inte spelat klart ännu. För Bokedalen väntar kval mot FC Fiskebäck, Älvängens IK och Lindholmens BK. För bästa uppdateringar kring kvalet är det självklart till Fiskebäcksbloggen man ska bege sig. Även denna imponerande blogg (med 3200 träffar häromdagen) kan behöva hjälp ibland. Håll utkik efter lite Götaholmsrelaterad info ;-). De första kvalmatcherna spelas på fredag på Heden.

Till slut börjar QPR tappa lite i toppen på The Championship efter två raka 0-0 matcher, men fortfarande serieledning!

Detta är för övrigt det 50:e inlägget på Götaholmaren!

#6     


  


End of the road...

Efter ca 1800 minuters fotbollspelande (för oss som spelade varje minut av varje match) är division 6A slut för den här säsongen. Eller som min gode kollega David Edouard brukar säga, division 2000.

Götaholm tog som bekant emot ett Bokedalen som var tvingade att minst ta en poäng för att säkra kvalplatsen till femman. GBK ställde upp med följande manskap i säsongens sista match:

Mackan
Freddan-Victor-Ljungan-Felix
Rasta(C)-Edvardsson
Sladjan-Freddie-Tobbe
Wedberg

Bänken:
Berg
Martin J
Nemo
Koffe

Nästan det första som händer i matchen är att Freddie och Rasta ordnar ett inkast i närheten av offensiv hörnflagga. Tobbe kastar till Freddie som spelar tillbaka bollen. Inlägget från Tobbe når Sladjan i bortre delen av straffområdet och Sladjan drar till på volley. Träffen är väl inte klockren men bollen studsar förbi målvakten och in via stolpen. En drömstart för GBK och ett mardrömsscenario för Bokedalen.

Matchen står och väger lite och Bokedalen slår ganska mycket långt. GBK ligger bra i sina positioner och kan emellanåt rulla boll ganska bra. Sladjan kommer runt på sin kant en hel del och Wedberg har några lägen när han nästan är igenom. Bokedalen är farliga på sina fasta situationer då de lyfter upp mycket folk (långa och stora) och det blir farligt på en del hörnor och långa frisparkar. Mackan är dock ute bra och plockar ner en hel del bollar. BIF har även en bra chans när de kommer runt på kanten och spelar in bollen framför mål, men skottet täcks. Innan halvtid gör GBK 2-0, Tobbe ligger även bakom detta mål. Han bryter in i banan och kan servera en exakt smörpass i djupet till en framstormande Wedberg. Fri med målvakten rullar han iskallt in bollen, med vänstern! Götaholm är även väldigt nära att göra ett drömmål. Efter underbart klapp-klapp spel mellan bröderna Wedberg kommer bollen fram till Rasta i straffområdet som med bara en back kvar gör en av de få finter han behärskar, den klassiska Marocko-finten. Alltså peta bollen på ena sidan och spring på den andra. Eftersom hela anfallet var så vackert väljer Rasta att chippa bollen över målvakten när han kommer fri. Detta medför tyvärr att en back hinner emellan och rensar bollen på mållinjen. Götaholm gör en riktigt stabil halvlek (särskilt med tanke på motståndet) och ligger väldigt bra positionsmässigt och skapar även en hel del framåt.

I andra halvlek trampar Bokedalen gasen i botten och tar över matchen. De öser på med folk framåt och till en början får GBK mest försvara sig. Det är lite snurrigt och när GBK väl får bollen är det ofta långa chansbollar upp mot en ensam Wedberg. Bokedalens spelövertag ger ganska snabbt utdelning, en boll in i straffområdet letar sig till slut fram till Patrick Allen som kan placera in bollen. Bokedalen fortsätter att föra matchen men GBK hittar lite bättre spelalternativ och kan kontra riktigt bra ett par gånger, särskilt eftersom BIF flyttar upp men en massa gubbar. Bästa läget kommer när Sladjan snor bollen på mittplan och kommer runt på kanten, passen går snett-inåt-bakåt till en fri Wedberg. Wedberg sätter dock bollen i ribban och när han ska nicka returen får han en knuff i ryggen. Straff? Svårt att säga.   

Med en kvart kvar kvitterar Bokedalen. Det börjar med ett inkast ner vid Götaholms hörnflagga. Bollen kommer till slut ut från straffområdet och där kommer Bokedalens Marcus Pettersson farande, träffen är klockren och bollen sitter otagbart i närheten av krysset. Det blir inga mer mål i matchen. Götaholms mittbackspar hade under matchen varsin underbar frispark. Ljungans (som var vid mittcirkeln) landade närmare hörnflaggan än målet och Victors (som var en bit in på offensiv planhalva) landade bakom skyddsnätet. Lite tidigt att plocka fram julgransfötterna redan i oktober ;-)

Götaholm BK - Bokedalens IF 2-2 (2-0)

1-0 Sladjan (Tobbe) 2 min
2-0 Wedberg (Tobbe) 40 min

2-1 Patrick Allen 51 min
2-2 Marcus Pettersson 75 min

Götaholm gör en stabil match, särskilt i första halvlek och står upp bra i andra halvlek. Trots en överlag misslyckad säsong så avslutar man ändå med att gå obesegrade de sista fem omgångarna (tre vinster och två oavgjorda), vilket gör att säsongen ändå avslutas på ett positivt sätt.

Dagens Wedberg går faktiskt lite oväntat till domaren. Precis innan han blåser igång andra halvlek vänder han sig till Götaholmslaget och ber oss att skynda på vid våra inkast, insparkar och hörnor eftersom Bokedalen har "mer att spela för". En väldigt skum kommentar från en neutral domare, är väl inte riktigt hans sak att bestämma vad vi har att spela för. Trodde alla lag var lika mycket värda ;-)  

På planen över (Kviberg 1) spelades den "betydelselösa" matchen mellan Olskroken och Elisedal. Kroken fick en drömstart när Jonas "Söder" Söderström gjorde sitt 18:e mål för säsongen redan efter 5 minuter. Detta höll till matchminut nummer 13 då Elisedal kvitterade, målskytt okänd. Två Elisedalmål till i andra halvlek genom Andreas Eliesersson och Mattew Bell ordnade tre pinnar för Elisedal. Inget mål från Martin Delmoro alltså och han har gått mållös i tre matcher i rad. Vilket får oss här på Götaholmaren att undra om han kanske är petad? Kommer inte ihåg om jag såg honom värma upp med Elisedal innan matchen. Eller rättare sagt, jag såg honom inte värma upp själv i närheten av resten av laget ;-)

I den helt avgörande bottenmatchen på Heden mellan Fadini och Västkusten var det formstarka VBK som gick segrande ur striden med 4-1. Den fullständiga matchrapporten är inte inne ännu. Vinsten gör att VBK smiter förbi i tabellen och skickar Fadini till division 7.

För att säkra seriesegern helt var Bergum tvungna att vinna över Öjersjö på bortplan. Efter 1-0 i halvtid för Bergum (genom Patrik Clasborg) rann det iväg i andra halvlek och slutresultatet blev bergsäkra 5-0. Clasborg blev tvåmålsskytt, Adam Rybo Jovik, Håkan Hjortsberg och Magnus Karlsson blev de andra målskyttarna. Vi på Götaholmaren gratulerar självklart Bergum till seriesegern och önskar dem lycka till i femman. Bergums damlag (som också vann sin serien) firar detta idag vilket gör det troligt att herrlaget ansluter. Ryktena säger att det är på Spritluckan det händer ikväll ;-)

Croatia vann sin svåra bortamatch mot formstarka Gårda med 5-2. Matchen var i stort sätt över efter en kvart då Croatia ledde med 3-0. Jihad El-Hajj svarade för ett hattrick och Nermin Dzerahovic och Joel Tesfai gjorde varsitt. Sebastian Gokah och Oscar Arnesson tröstmålade för Gårda.

Bergum vann alltså före Bokedalen, som kniper kvalplatsen före Croatia (på bättre målskillnad), och Fadini får börja om i division 7.

Trots att domaren fick dagens Wedberg stoppade det inte den gode Wedberg från att själv att trampa i klaveret (förutom att han höll på att köra ihjäl halva laget på vägen till Utby Pizzeria). När han får höra att avslutningen är den 27:e november utbrister han: Då kan vi ju inte ha det, då fyller jag ju år! Då måste ni ju fira mig, jag fyller ju...(lång tystnad)...21...nej, 22! Dessutom hade han någon utläggning om storleken på Freddans TV, det var visst en 31 tummare, någon tysk modell ;-)

Bara för att serien är slut kommer inte Götaholmaren att ligga på latsidan. Silly Season drar snart igång, frimånaden är runt hörnet. Skytteligan ska uppdateras, gula & röda kort-ligan ska publiceras. Säsongens utmärkelser ska tas fram, Säsongens Wedberg ska röstas fram...

När det gäller Silly Season får gärna ni som läser Götaholmaren skicka ett mail (gotaholmaren@gmail.com) eller skriva en kommentar angående spelarförluster/nyförvärv eller sparkade tränare/nya tränare. Även lösa rykten och spekulationer är välkomna...

Tack för säsongen!

#6

 

Inför helgen...

Till en början (i detta långa inlägg) tänkte Götaholmaren reda ut ett klagomål på ett tidigare inlägg (Groundhog Day 2/9-10). I detta inlägg gick det att läsa att:

"Slutet på matchen blir tråkigt då en VBK-spelare (deras 1-1 målskytt) och Victor har en dispyt vilket slutar med att Victor får en hand i ansiktet. Idiotiskt av VBK-spelaren, duktig fotbollspelare men inte mycket innanför pannbenet. Domaren som står jämte väljer dock att inte göra något. Lite tumult utbryter då spelare från båda lagen springer dit. Läget lugnar dock ned sig och lagen kan tacka varandra."

Den inblandade Västkustenspelaren vill, av självklara skäl, inte att det ska stå på nätet att han inte har mycket innanför pannbenet. Det ska tilläggas att detta inlägg skrev precis efter matchen och just ordvalet kanske inte var det bästa. Inlägget har nu ändrats.

Det ska dock tilläggas att vi på Götaholmaren fortfarande tycker det är idiotiskt att börja bråka på en fotbollsplan eller att till exempel kalla motståndare för olika könsord. Tyvärr finns det många duktiga fotbollsspelare i 6A som slösar för mycket tid på annat än att spela fotboll under matcher, detta gäller även spelare i Götaholm likaväl som i andra lag. Hoppas nu detta är avslutat...

Igår hade GBK en träning (säsongens sista "riktiga" träning) som ägde rum på Kvibergs konstgräsplan nummer uno. Träningen bestod enbart av spel då vi bara hade en timme. Ljungan bjöd på en fin tunnel under kvadraten (på vem har jag för tillfället glömt). Det spelades 8 mot 8 med Mackan i ena målet och Aleks i andra kassen. Felix polare Målvakts-Johan fick spela ute. Spelet flöt på ganska bra (för utom en mindre paus på grund av att ljuset slocknade) och lagen turades om att föra spelet. Först hade det västklädda laget med Wedberg och Shafie i spetsen övertaget och det blåa laget låg steget efter. Sedan vände det och de blåa med bland annat Tobbe, Freddan och Edvardsson tog över. Ljungan spelade fult som vanligt ;-)

Truppen till söndag vågar jag mig inte riktigt på. Svårt att veta hur tränarstaben tänker då många spelare som inte spelat så mycket startade mot Öjersjö och gjorde det riktigt bra. Inga avstängningar vad vi vet men klart är att Robin (bortrest) och Matte (fortfarande sjuk) missar den sista matchen. Annars ska nog alla vara tillgängliga.

Gårdagens Wedberg bjöd faktiskt lite oväntat Ljungan på. Eftersom Ljungans bil numera inte finns längre (R.I.P.) cyklade den gode Karlshamnssonen till träningen igår. Det var lite jobbigt dock, på grund av det kalla vädret, eftersom Ljungan inte äger några bra "kalla" kläder ;-)

Eftersom det är den sista omgången på söndag och alla matcher (utom Olskroken-Elisedal) kommer att avgöra antagligen bottenstriden eller toppstriden följer nu en genomgång om läget inför matcherna (alla spelas 11.00söndag):

Götaholm BK - Bokdalens IF (Kviberg 2)

Efter att ha varit serieledare i stort sett hela säsongen halkade Bokedalen ner till andraplatsen efter det oavgjorda resultatet mot Croatia i förra matchen. Kan på egen kraft säkra andraplatsen om man slår Götaholm men måste hoppas på att inte Bergum slår Öjersjö. Har efter sommaren haft lite problem och har vunnit tre matcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat en (storförlusten mot Gårda). Formen alltså sådär. GBK har spelat upp sig efter en till stora delar usel säsong. Obesegrade i de fyra senaste matcherna och tre raka vinster. Bokedalen verkar inte har några avstängningar och matchtruppen ser stark ut. Eftersom vi på Götaholmaren inte kan alla smeknamn på spelarna kan det vara så att duktige Tobias Johansson (9 mål den här säsongen) men troligtvis är han med. Målfarliga bröderna Nilsson är med iallafall. Direktiven är är iallafall klara för BIF-spelarna: INGEN DRICK PÅ LÖRDAG!. Ryktena om att Bokedalen la sig mot Gårda eftersom man inte vill gå upp känns inte relevant och Götaholm kommer att få jobba hårt. En notering är att det är seriens två målfarligaste lag som möts. En annan notering är att BÅDE Bergum och Croatia nu lovar öl till GBK om man vinner. Denna motivation är dock sekundär då det borde räcka med att vilja avgöra toppstriden när man nu själva inte är med där.
TIPS: Kan självklart inte tippa emot Götaholm. GBK vinner!

Gårda BK - Croatia Göteborg (Överåsvallen)

Croatia har inte längre allt i egna händer men slår man Gårda samtidigt som både Bergum och Bokedalen förlorar vinner man faktiskt serien. Har inte koll på avstängningarna men Croatia drog på sig hela fem gula kort mot Bokedalen senast och möjligt att några av dessa spelare missar. För Croatias del får vi hoppas att det inte rör sig om duktige lagkaptenen (iallafall mot GBK) Boris Lesic (15 mål denna säsong). Gårda är tillsammans med Bergum seriens formstarkaste lag med fyra raka segrar och ligger inför söndagen på fjärdeplats. En konstig förvandling med tanke på att man avslutade vårsäsongen med att förlora mot Götaholm med 9-0! Gårda hade två gula i senaste matchen och har möjligen någon avstängd.
TIPS: Svårtippat då Gårda kan slappna av och spela ut och Croatia har motivationen men också pressen/stressen att vinna. Croatia vinner en målrik match!

Öjersjö IF - Bergums IF (Öjersjö IP)

Bergum kan med en vinst vinna serien av egen kraft. Oavgjort räcker för att säkra andraplatsen. Bergum har prickat formen inför slutspurten, fyra raka segrar och målskillnad 14-1 på dessa matcher. Verkar som mittbacken Mattias Lindell missar på grund av sin tredje varning. Ett avbräck då Lindell spelat 18 matcher denna säsong och gjorde sitt första mål i förra matchen. Öjersjö har länge famlat i ingenmansland och har varken varit inblandade i varken toppen- eller bottenstriden. Spelade stundtals väldigt snabb och fin fotboll mot Götaholm men gick ner sig när GBK-målen började trilla in för att sedan vakna på slutet och slänga in tre snabba. Fyra varningar i senaste matchen, möjliga avstängningar.
TIPS: Bergum tappar väl inte detta? Ett par tidiga mål och det är över, men man får se upp med Öjersjö då de har flera individuellt duktiga killar. Bergum säkrar seriesegern och Målvaks-Jimmy får bjuda GBK på öl!

Fadini FF - Västkustens BK (Heden 2)

Direkt avgörande bottenmatch, Fadini klarar sig dock på oavgjort då man ligger före just nu. Formmässigt övertag för VBK då man bara förlorat en match (mot Bergum) på de senaste fem matcherna (två vinster och två oavgjorda). Fadini har fem raka förluster och en målskillnad på 3-25 på dessa matcher. Har dock en hel del luriga spelare. Bara en varning sist för Fadini så räkna med bästa laget. Även VBK har en stark trupp, möjligen att Pouyan Babr missar pga av gula kort.
TIPS: Räkna med heta känslor och kamp. Formen avgör och Västkusten vinner och Fadini får ta nya tag i 7:an.

Olskrokens IF - Elisedal IS (Kviberg 1)

Den enda matchen som inte påverkar upp- och nedflyttning. Dock intressant då nuvarande ettan och tvåan i skytteligan möts. Självklart talar jag om Jonas "Söder" Söderström och Martin "Kobran" Delmoro. Delmoro har i och för sig redan avgjort skytteligan men prestigen finns ändå. Kobran har dock gått mållös i de två senaste matcherna. Olskroken har gjort en sen offensiv värvning då Ludvig Lillvall, senast i Sandarna, anslutit. Elisedal har mycket möjligt ett par avstängda spelare då man drog på sig en hel del kort i senaste matchen.
TIPS: Två formsvaga lag men jag satsar mina sista pesetas på Kroken och Söder vinner matchen i matchen.

Så nu är det bara att ladda inför denna Supersöndag ;-)

Hur det kommer att se ut i Götaholm med både spelare och tränare kommer att börja redas ut nästa vecka här på Götaholmaren...

Dagens länk förklarar på ett enkelt sätt hur det är...

Over and out!

#6

Öl-motivation?

På grund av landskampen var det en träning utan plan för Götaholm idag. Ett gäng gymmade och ett gäng var ute och sprang en runda. Lillen tog täten i löpargruppen medan Groggen tog hand om den gymmande gruppen.

Löpargruppen (den inte oväntat mindre gruppen) tog en sväng bort till Kvibergsplanerna. Ryktena säger att Wedberg dominerade på löparbandet i gymmet.

Inför sista omgången går rykten att Bergums målvakt Jimmy Bertilsson lovat att förse hela Götaholms lag med öl om man slår Bokedalen på söndag. Ett erbjudande man inte kan säga nej till...

Det märks även att det är Silly Season på gång och det florerar en hel del rykten om spelare och tränare. Det känns dock bättre att vänta till säsongen är färdigspelad innan vi börjar reda ut det...

Dock är den långe dansken 100% klar till nästa säsong...

På torsdag är det träning igen, på den underbara tiden 20.00-21.00 på Kviberg.

Det har dykt upp klagomål på ett gammalt blogginlägg på Götaholms gästbok (nu borttaget). Är det någon som har åsikter är det bara att maila bloggen: gotaholmaren@gmail.com eller skriva en kommentar på bloggen, på ett vårdat sätt, så löser vi säkert det.

Dags för mat & landskamp...

#6

Målskyttar

Med bara en omgång kvar ser toppen på 6A:s skytteliga ut som följer:

SKYTTELIGA 6A

Martin Delmoro
(Elisedal IS) 23 (1)

Jonas Söderström
(Olskrokens IF) 17 (2)

Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 16 (-)

Boris Lesic
(Croatia Göteborg) 15 (2)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 14 (-)

Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)
Johan Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 9 (1)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 9 (-)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 9 (-)

Farid Runklint (Gårda BK) 8 (1)
Erik Lukacs (Västkustens BK) 8 (-)
Magnus Karlsson (Bergums IF) 8 (2)
Daniel Jonasson (Lekstorps IF) 8 (-)
Mawuli Gokah (Gårda BK) 8 (-)

Det hände ju inte så jättemycket i toppen i denna omgången. Via sitt straffmål mot Lekstorp klev Krokens Jonas "Söder" Söderström upp som ensam tvåa efter Martin Delmoro. Ser man på sista omgången ur skytteligsperspektiv så är ju mötet Olskroken-Elisedal intressantast då just Delmoro ställs mot Söder. Delmoro har ju iofs redan avgjort skytteligan för det känns ju inte troligt att Söder gör sex baljor medans Kobran går mållös. Prestigemässigt kan det ju dock var skönt för Söder att hänga fler i just detta möte.

Det är svårt att tippa någon riktig målfest då det står så mycket på spel i de andra matcherna och många lag kanske vill säkra lite hemåt. Bokedalen som öst in mål innan har nu faktiskt bara gjort 5 mål på de senaste 4 matcherna. De ställs ju mot Götaholm som har gjort 15 mål på sina 4 senaste matcher. De är de två målgladaste lagen som möts.

Formstarka Gårda (fyra raka segrar) med 16 mål på de fyra senaste ställs mot Croatia. Ett lag som visat att de kan göra mål (10-0 mot Fadini) men har bara gjort 3 på de senaste 2 matcherna. Croatia måste ju dock vinna mot Gårda (som "bara" har fjärdeplatsen att spela för) så det blir nog full fart framåt!

I bottenmötet möts två av de målsnålaste lagen. Fadini är sämst i serien med 30 gjorda mål och Västkusten är trea från slutet med sina 36 (Olskroken smiter emellan med sina 32). Någon målfest blir nog inte att vänta där, särskilt då Fadini klarar sig på oavgjort.

Både Öjersjö och Bergum har producerat 43 mål var än så länge. Formstarka Bergum (fyra raka segrar) har ju trummat på och har gjort 14 mål på de senaste 4 matcherna. Öjersjö visade ju sist mot Götaholm att de både kan göra och släppa in mål. Kanske detta är omgångens målfest?

Götaholm tränar inte på plan imorgon på grund av landskampen Holland-Sverige (de enda tiderna vi hade kunnat på hade krockat med matchen). Istället är gymmet och löparspåren öppna ;-)

#6

  


Berg-säkert!

Inför gårdagens hemmamatch mot Öjersjö var Götaholms lista över icke-tillgängliga spelare längre än Matte & Victors inköpslista till Systemet en vanlig fredag. Från startlevan mot Fadini saknades sex spelare och i hela matchtruppen saknades totalt sju stycken. Robin och Sladjan var avstängda, Mackan, Martin J och Ljungan var bortresta, och Matte och Edvardsson hade insjuknat i feber. Laget som kom till spel mot Öjersjö såg därför ut så här:

Aleks
Freddan-Victor-Felix-Nemo
Rasta(C)-Johan T
Berg-Freddie-Tobbe
Wedberg

Bänken:
Shafie
Kevin
Koffe
Dani
Mange

När matchen väl kom gång var det Öjersjö som tog tag i taktpinnen. GBK hade lite svårt att hitta rätt positioner och Öjersjös duktiga mittfält hade mycket boll. Det var lite rörigt och stirrigt hos GBK. Trots att Öjersjö kontrollerade matchinledningen så skapade ändå GBK en del chanser. Wedberg kom förbi på kanten några gånger och på ett bra inspel framför mål så gick bollen först förbi Berg och sedan missade Freddie på bortre stolpen. Öjersjö skapade en hel del chanser (bland annat ett gäng hörnor) och Aleks fick göra några svettiga och viktiga räddningar. GBK hade även en boll inne på en lång frispark från Freddan som deras målvakt tappade in, men domaren ansåg att målvakten fick en knuff. Sakta men säkert började dock GBK komma in i matchen och man hittade lite vinnande kombinationer, både via mitten och med lite längre bollar bakom Öjersjös backlinje. Wedberg hade några halvlägen och Berg hade ett bra läge i straffområdet men skottet går utanför. Precis i slutet av halvleken lyckas Götaholm ta ledningen. Aleks fångar bollen och sätter snabbt igång spelet på Götaholms högerkant med ett utkast till Shafie (som kommit in sedan Johan T stukade foten). Shafie hittar Rasta vid mittplan som spelar vidare till Wedberg. Han i sin tur hittar Freddie i djupet och fri med målvakten kan Freddie placera in 1-0 med vänstern. GBK går till halvtidvila med en 1-0 ledning. Sett till spelet kanske det inte var helt rättvist men denna säsongen behöver inte GBK be om ursäkt för några mål. På tiden att vi får med oss lite mål.

Precis i inledningen av andra halvlek har Öjersjö en del chanser och GBK ser lite röriga ut. Men på sex minuter avgör GBK i stort sett matchen. 2-0 målet kommer efter fint spel av GBK. Det börjar faktiskt hos Felix som hittar Rasta i mitten, han rullar vidare till Shafie som vänder på spelet till Freddan som kommer farande på högerkanten. Freddan lyfter in bollen i straffområdet och där kan Berg mycket vackert nicka in bollen. Bergs bevakare ville ha frispark då Berg rutinerat använde sina armar men domaren höll inte med. Skönt för Berg, som varit het på träningarna, att få göra mål i sin första start för säsongen. 3-0 kommer inte långt efter. Öjersjö rullar i backlinjen och Tobbe snor bollen och sätter fart mot mål. Efter att ha snurrat lite hittar han in till Wedberg som bara kan sätta dit foten en meter från mål. Efter detta går luften ur Öjersjö och GBK fortsätter att spela bra och hålla bollen inom laget. 4-0 och 5-0 kommer i 67:e och 69:e minuten. 4-0 såg väldigt mycket ut som ett självmål men domaren gav det till Dani. Freddan hittade Dani i djupet och han tog sig ner till kortlinjen. Hans hårda inspel stöttes upp i nättaket av en Öjersjöförsvarare. 5-0 målet är riktigt fint, Freddan bryter på mittplan och lägger bollen i luften mot Freddie och Wedberg. Efter lite dueller hamnar bollen till slut hos Freddie som kan springa ifrån sin försvarare och mycket kyligt placera in bollen under den utrusande målvakten. Assisten är inte helt klar, Freddan hävdar självklart att det är han. Daniel "Skalman" Wedberg hävdar självklart att han vann nickduellen, vilket självklart är en omöjlighet ;-). I min bok lämnar jag målet oassisterat...

Med 5-0 och knappa kvarten kvar var allt frid och fröjd. Tyvärr avslutar GBK väldigt svagt, det blir lojt och omständigt. Det tappas väldigt mycket boll på egen planhalva och de många bytena gör att det blir lite snurrigt. Öjersjö spelar upp sig ordentligt och kan göra mål i 80:e, 85:e och 87:e genom Pierre Högberg, Michal Kubic och Jimmy Åsell. Matchen var alldrig i fara men lite tråkigt avslut, särskilt för Aleks som gjorde en riktigt stabil match. För att lyfta fram det positiva var det kul att de spelarna som inte spelat så mycket innan tog för sig ordentligt. Särskilt kul för tvåmålskytten Freddie som alltid är och tränar och som suttit väldigt mycket på bänken under säsongen och verkligen var värd detta. Ryktena säger att detta firades rejält på Bryggeriet ;-). Berg visar också att han är en tillgång när han tränar och orkar. En match, ett mål, 100% Berg. Föthoppningsvis kan vi får en hel säsong från honom snart.

Götaholm BK-Öjersjö IF 5-3 (1-0)

1-0 Freddie (Wedberg) (45)
2-0 Berg (Freddan) (50)
3-0 Wedberg (Tobbe) (56)
4-0 Dani (Freddan) (67)
5-0 Freddie (69)

5-1 Pierre Högberg (80)
5-2 Michal Kubic (85)
5-3 Jimmy Åsell (87)

Matchens Wedberg bjöd faktiskt en motståndare på. Öjersjös inbytte högerback (ljust lite halvlångt hår, gula skor) utbrister till sin bänk: Jag måste byta, min ljumske har gått av!

Wedberg själv briljerade dock efter matchen. I och med den obligatoriska segerbastun sjöngs det om Wedbergs omskolning till vänsterback. Glad över detta dansade Wedberg in i bastun och drog huvudet rakt upp i dörrkarmen :-)

Det har ju även spelats andra matcher i 6A denna helg. Hur jag först fick reda på dessa resultat är en aning komiskt. I kön på Max vid Gamla Ullevi runt halvtre tiden natten mellan lördag och söndag kände en kille igen mig. Det visade sig att killen spelade i Lekstorp och från honom fick jag höra om lördagens andra resultat, ibland är det tur att man ser ut som man gör ;-)

I toppmötet mellan Croatia och BokedalenBergsjövallen var det Croatia som tog ledningen sent i matchen (83:e) genom Jihad El-Hajj. Bokedalen kunde dock kvittera i 88:e genom Tim Johansson. Enligt Bokedalens hemsida var Bokedalen lite mer bollförande i första halvlek och Niklas Nilsson hade en boll i ribban från dålig vinkel. I andra turades lagen om att ha lite halvchanser innan Croatia kunde ta ledningen. Den rättvisa (iallafall enligt Bokedalen) kvitteringen kom efter en frispark av Johan Nilsson som Tim Johansson kunde nicka in. Fem gula kort till Croatia och ett till Bokedalen tyder på att det var heta känslor. Hela matchrapporten på Bokedalens hemsida kan ni läsa här.
       
Bergum gjorde som väntat processen kort med Fadini på hemmaplan. Efter 19 minuter stod det 3-0 och matchen var i princip över. Mikael Granestål putsade siffrorna i 59:e minuten men mål av Patrik Clasborg och Håkan Hjortsberg fastställde slutresultatet till 5-1. Bergums första tre mål gjordes av Christian Gustavsson, Mattias Lindell och Adam Rybo Jovik.

I fredags avslutade Lekstorp sin säsong genom att vinna över Olskroken med 2-1 på hemmaplan. Olskroken hade lite problem spelare som kom sent och testade även ett nytt spelsystem. Hemmalaget började bäst och kunde ta ledningen genom Alexander Ivarson i 37:e minuten efter en av flera livsfarliga hörnor. 2-0 kom även det innan halvlek av målfarlige Daniel Jonasson. Trots spelövertag för Lekstorp skapade Kroken en hel del chanser och Jonas "Söder" Söderström hade en boll i stolpen. I andra halvlek fortsatte Lekstorp att föra spelet men mitt i denna press hittar en djupledsboll fram till Söder. I duell med målvakten dömer domaren straff. Som gammal måltjuv tog Söder själv hand om straffen och gjorde mål. I slutet var det chanser åt båda hållen och Krokens målvakt (den gamle götaholmaren) Patrik Linné Karlsson fick göra några svettiga räddningar innan domaren blåste av.

Målskyttarna från Gårdas 3-0 seger över Elisedal har kommit in: Oscar Arnesson, Carl Antti och Mawuli Gokah.

Resultaten i den 21:a omgången gör att Bokedalen tappar förstaplatsen (för första gången under säsongen?) till Bergum. Inför sista omgången ser toppen ut såhär:

Bergum 40p +13
Bokedalen 39 +32
Croatia 37 +18

Det är alltså öppet om alla tre placeringarna. Alla topplagen har halvsvåra matcher, Bergum har Öjersjö borta, Croatia har formstarka Gårda också på bortplan och Bokedalen spelar mot ett laddat Götaholm ;-), som gärna avgör toppstriden...

Västkusten och Fadini kommer som väntat att mötas i en helt avgörande match där förloraren spelar i sjuan nästa säsong. Fadini klarar sig dock vid oavgjort. Den enda matchen som inte avgör botten eller toppen är Olskroken-Elisedal.

Det blir en spännande sista omgång!

Imorgon blir det uppdaterad skytteliga och lite annat smått & gott...

#6 

Verbala mästerverk!

Trots att dagens träning var kortare än vanligt (bara en timme) hann Wedberg leverera flertalet lysande kommentarer. Han började lite lugnt i bilen till Kviberg med att säga att han kunde fixa jobb till Tobbe, som budbil. Vem som skulle köra budbilen framgick inte ;-)

Under kvadraten blev den gode Wedberg förbannad och började skrika om att Freddan hade tagit två tillslag! Lite småkul eftersom vi alltid kör med två tillslag. Kevin hade dock lite andra planer och ville att vi skulle gå ner på en "kontakt" istället. Han skyllde på sin tyska härkomst. Kvadraten bjöd också på en "supertunnel" när Freddan klacktunnlade Freddie...

Den korta träningen bestod av spel, Ronny hoppade in för att det skulle bli jämna lag och Victor hoppade in i den ena kassen. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är Dagens klockrena Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Spelet var stundtals ok, och ett snäpp bättre än i tisdags. Berg var åter het och hängde en hel del mål. Dagens snyggaste mål stod nog ändå Rasta för då han hittade krysset med ett placerat skott. Laget med orangefärgade västar tog till slut hem matchen, där Ronny låg bakom segermålet, som jag tror Koffe placerade in.

På vägen hem bjöd även den yngre Wedberg på en klassiker då han klev ur bilen och undrade var hans boll var...innan han insåg att han hade den i handen.

Efter träningen planerade även Wedberg aktiviteter för lördagen, bowling eller kanske biljard. Eller som han uttryckte det: Det kan vara gött att bara gå ut och slå några slag och ta ett par öl. Vet inte om han pratade om biljarden eller bowlingen ;-)

Till lördagens match mot Öjersjö ser det tyvärr lite tunt ut då många spelare är borta. Robin är avstängd efter sitt röda kort mot Fadini. Även Sladjan är avstängd efter en grov utvisning i juniorlaget. Martin J, Ljungan och Mackan är bortresta. Även Edvardsson och Matte saknades idag pga av feber och är osäkra till på lördag. Truppen är väl då alla andra spelare Götaholm har tillgängliga ;-). Matchen spelas 14.00 på Kviberg.

Dagens match i 6A slutade med seger för Gårda med 3-0 mot Elisedal i derbyt på Överåsvallen. Målskyttarna är inte inne ännu. Detta betyder att Elisedal riskerar att åka ut men bara om Fadini slår Bergum borta i denna omgången och Västkusten slår Fadini i sista omgången samtidigt som Elisedal förlorar mot Olskroken i sista omgången.

Imorgon spelas matchen Lekstorp-Olskroken.

Dagens länk är en gammal godbit som Matte hittat på YouTube. En klassisk DJ-session från vår älskade DJ Micro.

#6

Bergsjön by night...

Igår kväll hade Götaholm den stora äran att träna på Bergsjövallen mellan 19.30-21.00! Hela 18 gubbar hade dock dykt upp och då saknades alla juniorer eftersom de hade match. Helt ok, med tanken på att det inte är match förrän på lördag.

Större delen av träningen bestod av spel med lite olika restriktioner, ibland annat två tillslag och mål via inlägg. I ärlighetens namn var det väl ingen höjdarträning. Lite lojt och slött. Dåligt hemjobb blandad med felpass. Träningen bjöd dock på en och annan godbit. Ljungan fick chansen igen i anfallet efter senaste b-lagsmatchen. Det slutade faktiskt med ett par fullträffar, bland annat ett fint nummer (när det var två tillslag) då han tog ner den på bröstet och dunkade in bollen. Ljungan bjöd även på en fin nick över när han hade öppet mål. Fast de är svåra ;-)

Berg var het och hängde ett par bollar. Även Tobbe stod för en fin fullträff med "VM-bollen".

Dagens Wedberg stod faktiskt inte Wedberg själv för (trots att han sa mycket dumt) utan det var den långe dansken som kläckte en fin kommentar. GBK var nämligen inte det enda 6A-laget som tränade på Bergsjövallen denna kväll utan planen delades med Croatia. Victor tyckte att vi skulle spela en "internmatch" mot Croatia. ;-)

Wedberg yrade dock om att han skulle betala Ljungan för att bryta knäskålen på någon. Låter som en ovanlig skada ;-)

Apropå Croatia var det väldigt tunt med folk (10-12 st) med tanke på att de har ett toppmöte mot Bokedalen att se fram emot till helgen.

Imorgon börjar omgång 21 med matchen Elisedal-Gårda. Med tanke på tabelläget är väl inte detta Överåsderby jättehett. Elisedal har en teoretisk risk att åka ut men det känns inte jättetroligt. Elisedals form är väl sådär, två förluster och två oavgjorda på de fyra senaste. Gårda har varit lite upp och ner under säsongen men har prickat formen och har tre raka. Imponerade stort med att slå serieledarna Bokedalen med hela 5-0 sist! Har chans på fjärdeplatsen. Varken Elisedal eller Gårda har några avstängningar pga av röda kort, möjligen pga av gula då säsongen börjar gå mot sitt slut. TIPS: Målrik Gårdaseger men ett par baljor från Delmoro.

På fredag är det dags för ett annat mittenmöte då Olskroken ska bege sig ut på landsbygden för att möta Lekstorp på konstgräset. Krokens form är ju sådär men efter de två 0-5 förlusterna var det ett fall framåt med 2-2 mot Västkusten sist. Kroken kommer med sin ordinarie trupp och vill säkert behålla fjärdeplatsen säsongen ut. Lekstorp blandar och ger som vanligt, två oavgjorda och två förluster på de fyra senaste. TIPS: Även denna match är svårtippad, men jag säger att det äntligen vänder för Kroken och Söder avgör.

Dagens länk är en klassiker från Götaholms avslutningsresa till Köpenhamn, kanske inte så intressant för alla icke-Götaholmare, men vi som var med kan njuta ;-)

Säsongen är inte slut än, men Silly Season har redan början. Senaste ryktet är att båda bröderna Wedberg är på väg att flytta till San Marino för att försöka slå sig in i landslaget ;-)

Träning imon för GBK!

#6


Vuvuzelas & bengaler

Vi på Götaholmaren rivstartar helt enkelt dagens inlägg med att redovisa hur skytteligan ser ut inför de två sista omgångarna:

SKYTTELIGA 6A

Martin Delmoro
(Elisedal IS) 23 (1)

Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 16 (-)
Jonas Söderström (Olskrokens IF) 16 (1)

Boris Lesic
(Croatia Göteborg) 15 (2)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 13 (-)

Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)
Johan Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 9 (1)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 9 (-)

Farid Runklint (Gårda BK) 8 (1)
Erik Lukacs (Västkustens BK) 8 (-)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 8 (-)
Magnus Karlsson (Bergums IF) 8 (2)

Det känns ju inte så troligt att någon kommer att hinna fånga "kobran" på de två sista omgångarna. Elisedal har Gårda i nästa omgång i ett "Överåsderby". Känns inte helt omöjligt att Delmoro hänger ett par baljor där. Efter honom är det dock tätt, Croatiaduon Lesic och Sepahi har ju ett toppmöte att tänka på där de ställs mot målsprutorna Nilsson och Nilsson. Känslan där är väl dock att det kan bli ganska tillknäppt. Olskrokens Jonas "Söder" Söderström då säger ni? Ja, why not. Han stod för ett konstmål senast mot Västkusten och hade även en stolpträff. Dock halvsvår bortamatch mot ojämna Lekstorp. Vår egen Götaholmare Daniel Wedberg är alltid farlig, men han spelade ju mittback i b-laget sist, får han nytt förtroende på den positionen i a-laget? Så länge GBK inte får en massa straffar kan vi nog räkna bort den där Airosto, värre målsumpare får man leta efter. Några som kan klättra är dock Bergumtrion Westman, Clasborg & Karlsson (låter som ett halvtaskigt countryband). Hemmastarka Bergum tar nämligen emot Fadini på Bergumsvallen. Ett Fadini som släppt in 23 mål på de senaste fyra matcherna...

De flesta matcherna i omgång 21 spelas till helgen. Elisedal-Gårda tjuvstartar på torsdag, Lekstorp-Olskroken på fredag och de övriga tre matcherna (Götaholm-Öjersjö, Croatia-Bokedalen och Bergum-Fadini) spelas på lördagen. Götaholmaren håller lite på förhandsnacket inför dessa drabbningar...

Det snickras även på en redovisning av de gula och röda korten i 6A. Just i denna kategorin kommer nog Götaholm att vara med i toppen. Vem som är seriens fulaste spelare kommer alltså att kunna avgöras. Efter att ha gått igenom de tidiga omgångarna finns en viss Robin Larsen från GBK bra med ;-). Eller vad sägs om den här början på serien för Larsen:

Gårda-Götaholm GULT KORT
Götaholm-Croatia GULT KORT
Götaholm-Elisedal GULT KORT
Bergum-Götaholm AVSTÄNGD
Götaholm-Västkusten TVÅ GULA=RÖTT KORT

När Robin var avstängd mot Bergum passade dessutom den gode Ljungan på att ta två gula och bli utvisad ;-)

Igår gjorde som bekant den Götaholmsfostrade Niclas Andersén allsvensk debut för IFK Göteborg. Hur går det då för andra gamla Götaholmare? Två som håller till i division 5A är Tom Berntsson och Pontus Svedberg. Toms Kortedala IF har efter en knackig start spelat upp sig ordentligt och vinna serien på egen hand om man vinner sina två återstående matcher. Pontus Utbynäs (som vann 6A förra säsongen) har haft en riktigt tung säsong och återfinns trea från slutet men man vann sist med hela 7-0 mot GAIK/Kullen. Just nu pågår deras match mot IK Virgo. Vinst där och det ser ut som Götaholm får vänta på nästa derby ett tag till...

Götaholmaren bjuder även denna kväll på en fin bild:
Detta mötte Götaholmsspelarna när de sprang ut på Överåsvallen i matchen mot Elisedal tidigare på säsongen!
  
Denna fina inramning hade Götaholm i bortamatchen mot ElisedalÖveråsvallen. Götaholm är med största sannolikhet det enda laget i 6A som haft BÅDE bengaler och vuvuzelas under sina matcher (dock inte samtidigt). Detta gick att läsa på Bokedalens hemsida efter matchen mot GBK:

"Matchen drog igång till ljudet av "vuvuzelorna" som några stolpskott hade fört med sig."

Så jobbar vi i GBK ;-)

#6
GBK i Allsvenskan!

Det har varit mycket Götaholm i helgen på många olika håll. För att ta det från början var det träning igår. Matte satte standarden direkt med att dyka upp på klassiskt Matte-vis. Skor men inga strumpor, vinterjackan men ingen tröja under. Kan det vara så att den gode Matte var ute i fredags? ;-) Men det viktiga var självklart att han dök upp!

13 gubbar blev det till slut och efter lite uppvärmingen var det dags för den klassiska pressövningen med tre lag. Den övningens stora gigant var utan tvekan Ljungan. Det var finter, dribblingar, tacklingar och skönspel! Efter detta var det dags för en liten anfallsövning innan det blev spel i slutet.

I dag bjöds det på b-lagsmatch, den sista för säsongen. Nol på bortaplan (grus) stod på programmet. Eftersom det var den sista matchen var så lottades startelvan. Det blev dock lite sista minuten ändringar då bröderna Wedberg hade lite problem att hitta till planen. Den mycket intressanta startelvan såg iallafall ut så här:

Victor
Johan T-Nemo(C)-Shafie-Rasta
Dani-Hassan-Matte-Kevin
Ljungan-Berg


Bänken:
Freddie
Wedberg

En imponerande backlinje där ytterbackarna för tankarna till Brasiliens glansdagar med Roberto Carlos och Cafu ;-). Även Ljungan på topp kändes väldigt intressant.

När matchen väl kom igång var det GBK som tog tag i spelet trots de lite ovana positionerna. Det rullades en hel del boll och skapades en del chanser. GBK skulle även göra det första målet. Dani kommer med fart utanför straffområdet och vinklar ut bollen till Berg som tar med bollen och spelar in den framför mål. På bortre kommer ingen mindre än Ljungan och placerar in bollen!

GBK har mest boll men Nol kvitterar precis innan halvtid efter misstänkt offside och ett skott som Victor är chanslös på. Victor skötte sig annars bra med bland annat en klassisk enhandsutboxning a la Stålmannen.

I andra halvlek görs två byten, båda bröderna brothers kommer in. Freddie bytte med Dani som yttermittfältare och Wedberg bytte med Nemo och kom in som mittback!!! Han fick även äran att bära kaptensbindeln. Spelet var väl lite jämnare men GBK skapar en hel del chanser. Till slut hittar Victor Ljungan med en lång utspark och Ljungan kan placera in 2-1. Träffen på bollen var väl inte klockren, den rullade mer från knäet och ner, men mål är mål ;-)

Freddie ökar på med ett fint mål. Wedberg är uppe på en räd och hittar sin bror i bortre delen av straffområdet. Freddie går förbi sin gubbe och hittar bortre krysset!

Det blir dock lite spännande då Nol reducerar efter en långboll in i straffområdet. Victor går ut för att ta den men bollen beter sig som en nyfångad lax och smiter ur Victors skopa. En Nolspelare kan slå in bollen i öppet mål.

GBK klarar dock att hålla ut och har även bud på lite fler mål.

En skön seger i sista matchen och stabilt spel trots lite ovana positioner och lite slitna spelare (från lördagskvällen/natten).

Johan bjöd på dagens Wedberg då han utbrast: Fan, det är ju grus överallt!

Det har även spelats division 6A-fotboll idag. Öjersjö tog emot Croatia på hemmaplan. Boris Lesic gav Croatia ledningen redan i fjärde minuten. Efter varsitt straffmål i andra halvlek (Mohammed Ahmid för Öjersjö och Vllaznim Ibishi för Croatia) kunde Croatia dra det längsta strået och på riktigt blanda sig i toppstriden. Med två omgångar kvar är det stenhårt i toppen:

Bokedalen 38p +32
Bergum 37p +9
Croatia 36p +18

I nästa omgång möts Croatia och Bokedalen. Bergum har Fadini på hemmaplan.

Västkustens målskyttar i 2-2 matchen mot Olskroken har också kommit in. Det första målet gjordes av Jonas Karlen och det andra gjordes av Edmond Shala.

Götaholm har även fått en representant i Allsvenskan. Niclas Andersén, född 1992, och fostrad i Götaholm gjorde idag sin första allsvenska match när han startade för IFK Göteborg när det spelade 0-0 mot Mjällby. Enligt rapporter gjorde han inte bort sig som vänsterback. På IFK-bloggen BaraBen kan man läsa om debutanten ;-)

Det finns dock två viktigare resultat denna fotbollshelg. QPR vann det svåra Londonderbyt mot Crystal Palace med 2-1 efter mål av Adel Taarabts och Heidar Helguson och leder fortfarande serien. Det andra reslutatet är självklart att Djurgår'n slog AIK!

Imorgon kommer skytteligan att uppdateras för 6A inför de sista två omgångarna.

#6


Say what?

Som tur är går det inte att spela på matcher i division 6A varken hos Svenska Spel, Ladbrokes eller någon annan spelfirma. Om så hade varit fallet hade nog många blivit av med sina slantar efter gårdagens resultat. Då menar jag inte att det blev 2-2 mellan Olskroken och Västkusten eller att även Elisedal och Lekstorp spelade lika. Resultatet jag hänvisar till är självklart att Bokedalen förlorade hemma mot Gårda. De inte bara förlorade utan de blev krossade med 5-0! Utan tvivel en av säsongens skrällar. Inget ont om anrika Gårda men jag var tvungen att kolla både på förbundets sida, Everysport och Bokedalens sida innan jag trodde på det.

Ingen matchrapport finns ännu på Bokedalens sida så matchbilden har jag ingen aning om. På Gårdas hemsida går det bara att läsa lite glada inlägg i gästboken. Gårda tog iallafall ledningen i 17:e minuten genom Anton Benjam Walberg och kunde innan halvtid utöka till 2-0 genom Sebastian Gokah. I andra halvlek rullade det på med ett andra mål för Sebastian Gokah (51:a minuten) och även ett andra mål för Walberg. Alexander Bergman spikade slutresultatet i 89:e.

Bokedalen kom i och för sig till spel utan duktige Niklas Nilsson (avstängd pga av 3 gula kort) som gjort 12 mål än så länge men annars verkade de flesta vara med. Målfarliga duon Johan Nilsson (12 mål) Tobias Johansson (9 mål) var med i truppen till matchen. Så mycket skillnad kan ju inte en spelare göra. Imponerande av Gårda iallafall eftersom de inte hade så mycket att spela för, men sådan är fotbollen ibland.

I matchen mellan Olskroken och Västkusten var det bortalaget som hade mest att spela för. Ära räcker dock ganska långt också och efter två raka 0-5 förluster var även Kroken sugna på en vinst. Lagen växlade chanser i början, bland annat räddade Krokens målvakt Patrik Linné Karlsson ett friläge från Västkusten och Jonas "Söder" Söderström oroade Västkustens backlinje. VBK tar dock ledningen efter att en frispark utanför straffområdet nickas i mål. Eftersom förbundet inte har uppdaterat matchrapporten är målskytten än så länge okänd. Enligt mina matematiska utläggningar (skillnaden i tid mellan matchstart och sms:et från Tobbe) borde detta hänt efter ca 25 minuter av första halvlek. VBK tar nu över matchbilden men då händer det som ofta händer, det andra laget gör mål. En djupledsboll av Krokens Jonas Hansson gör att kollegan Patrik Thorsson kommer helt fri och kan rulla in 1-1. Detta händer troligtvis runt mellan minut 35-40. VBK hinner dock ta ledningen innan halvtid.

I andra halvlek fortsätter VBK att rulla boll fint och Olskroken får kämpa. Chanserna verkar dugga ganska tätt. Söder har en boll i stolpen och Linné får göra ännu en frilägesräddning. Det verkar som VBK har hyfsad koll på matchbilden. Olskroken ska dock få sista ordet och med kanske 10 minuter kvar kvitterar den gamle måltjuven Söder. Enligt källor var bollen på väg över kortlinjen efter ett inlägg/skott men Söder snappar upp bollen och kan slå in bollen från väldig dålig vinkel. Det ska visst ha varit upprörda känslor från Västkustens spelare, då de hävdar att bollen var över linjen. Så upprörda att de vill hyra in linjemän till sista matchen mot Fadini...

I matchen mellan Elisedal och Lekstorp blev Martin Delmoro mållös efter att gjort 8 mål i lagets senaste fyra matcher. Istället var det Erik Johansson som gjorde 1-0 för Elisedal på straff i början av matchen. Efter 22 minuter kvitterade dock Lekstorps Samuel Malmqvist. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Imorgon avslutas omgång 20 med matchen Öjersjö-Croatia.

Veckans resultat gör att spänningen håller i sig både i toppen och botten. Bokedalens oväntade förlust gör att laget bara leder med en poäng före Bergum (båda har 18 matcher spelade). Croatia kan vid vinst imorgon gå upp på 36 poäng, en bakom Bergum och två bakom Bokedalen. För att göra det riktigt intressant möts Croatia och Bokedalen i näst sista omgången. Hemmastarka Bergum tar emot ett vilt kämpande Fadini på hemmaplan. Vinst där samtidigt som Croatia vinner eller spelar lika mot Bokedalen och Bergum leder serien och om Bokedalen förlorar är de helt plötsligt trea! Det kommer att bli en spännande avslutning...

I botten är det också hårt. Det står mellan tre lag: Västkusten, Fadini och Elisedal. VBK ligger sämst till och får hoppas på att resultaten är med dem i omgång 21 (då de står över). Om både Fadini och Elisedal vinner sina matcher åker VBK ut. Elisedal behöver egentligen bara en poäng på sina två sista matcher.

Det troligaste senariot är att Fadini förlorar mot Bergum borta vilket leder till en direkt avgörande match i sista omgången mellan Fadini och Västkusten... 

Nog med senarion...

Imorgon är det GBK-träning och söndagen bjuder på den sista b-lagsmatchen, en fin bortaresa till Nol ;-)

Apropå ingenting alls (förutom att det är ganska kul) heter en av mina påhittade spelare i onlinemanagerspelet Xperteleven Adilson Lima...

Over and out...

#6


RSS 2.0