Sluta gaffla!

Eftersom Götaholm för tillfället har träningsuppehåll (kör igång den 11/11 igen) är det inte så mycket fotbollsrelaterat på dagens inlägg. Men det kan bli rolig läsning iallafall...

Med lite fantasi så hade ändå helgen en del kopplingar till Göteborgsfotbollen i de lägre divisionerna. Fredagskvällen tillbringades på L'Assassino (eller som det kallas Lasses Casino) med bland annat två Kaverös BK-veteraner. Kaverös BK hade en halvtaskig säsong i 5B där de slutade trea från slutet med 24 poäng, de var dock aldrig indragna i nedflyttningsstriden då Knippla och Zenith (med 8 och 5 poäng) var riktigt usla.

Den gode David Edouard har lagt skorna på hyllan. Eller som vi säger: han är tung i steget, men lätt på foten. Hans "Råttan" Larsson däremot har spelat en del för klubben under säsongen. Så, det blev en hel del fotbollssnack...

På lördagen strålade faktiskt representanter för både Götaholm, Utbynäs och Kortedala samman för att rulla hatt. De två gamla götaholmarna Pontus Svedberg (nu i Utbynäs men troligtvis på väg till Kortedala) och Tom Berntsson (Kortedala) var där. GBK representerades av Rasta, två och en halv meter dansk och inte helt oväntat Matte Iljin.

När kvällen avslutades med mat på Burger King lärde sig den gode Victor att det kanske inte är det bästa att kalla folk man inte känner för "jävla pulver" ;-). Även om vederbörande kastat cola så att det skvätte på Victor. För detta fick Victor en hurring...

När det kommer till riktigt fotbollsrelaterade saker kan Götaholmaren meddela att det blev Älvängens IK och 6A's Bokedalens IF som tog steget upp till division 5. Älvängen vann kvalgruppen på full pott efter att ha slagit Lindholmen med 4-2 i lördags. Bokedalen vann sin match över Fiskebäck med 2-0. Duktige Tim Johansson gav BIF ledningen redan efter 3 minuter och i början av andra halvlek kunde Johan Nilsson fastställa slutresultatet 2-0. Detta gjorde att Bokedalen knep andraplatsen. Självklart gratulerar vi på Götaholmaren Bokedalen till uppflyttningen och bedriften att gå rakt igenom sexan. Det visar väl också att 6A håller bra jämfört med de andra sexorna...

Hur serierna kommer att se ut nästa säsong är väl inte helt klart men dessa 10 lag tog sig upp från 7:orna iallafall:

7A FC Bosona och United Africa FC
7B BK S:T Jakob och Landala IF
7C BK Skjutet och Styrsö BK
7D Säve SK och Rambergets SK
Via kval: BK Wobbler och Hålta IK 

Vi får väl se vilka som hamnar i Götaholms serie (6A). Det är ju fyra lag som ska in eftersom både Bergum och Bokedalen gick upp och Babylon (uteslutna) och Fadini (nedflyttade) försvinner.

BK Wobbler borde hamna i 6A eftersom de spelar sina matcher på Bergsjövallen och av den enkla anledningen att de säsongen 2008 spelade just i 6A. Inte omöjligt att även FC Bosona spelar i 6A nästa år, klubben har bara funnits i två år men spelar sina hemmamatcher på Kviberg. Även United Africa FC (som också bara har två år på nacken) spelar sina hemmamatcher på Kviberg. Bland lagen som trillade ur femman är väl Marieholm BoIK närmast 6A geografiskt med tanke på att de spelar i Lövgärdet.

Götaholmaren tänkte påminna er som inte har röstat på SÄSONGENS WEDBERG att göra detta. Vi tar kandidaterna en gång till:

1. Under stretchingen vid ett inomhuspass fick spelarna turas om att köra olika övningar och efter att Wedberg kört en vadövning frågar Ronny vilken muskel som övningen var bra för. Wedberg svarar då: Bakre vaden :-)

2. Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-)

3. I ett läge i slutet av matchen Olskroken-GBK kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

4. Wedberg har fått en ny mobil och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Rasta och Groggen bara tittar på varandra och undrar om de hörde rätt innan Rasta frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil?

5. På en träning när vi ska spela tvåmål. Precis när vi skulle köra igång och lagen var uppdelade undrade Berg vilken position Wedberg spelade på. Svaret är klockrent från Wedberg: Jag spelar lite mellan dig och mig!

Detta är alltså de 5 kandidaterna! Om man vill rösta gör man det HÄR.

Till sist har det som man inte trodde var möjligt hänt. Efter den fjärde raka oavgjorda matchen leder inte QPR längre The Championship utan Cardiff har smygit förbi...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0