Ingen höjdare men fortfarande obesegrade...

Götaholms startelva var oförändrad sedan senaste matchen och såg alltså ut så här:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Felix
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Koffe
Filip
Robin
Martin J
Tony

Götaholm
hade pratat innan om vara med direkt i matchen och att Gårda säkert skulle komma ut taggade då de fortfarande inte har vunnit. Vi skulle inte låta oss luras av tabellen då Gårda varit med bra i alla sina matcher men inte fått med sig resultatet.

Trots detta blev första halvlek precis tvärtom. Gårda började matchen bäst och pressade Götaholm högt och det såg ängsligt ut hos Götaholm. Götaholm vann inga förstabollar, andrabollar eller tredjebollar och hade det funnit fjärdebollar hade de säkert också förlorats. Gårda kunde vinna boll och ställa om blixtsnabbt och det blev farligt direkt några gånger. Gårdas snabbea ytter Simon La Verghetta var riktigt bra matchen igenom hotade gång på gång. Götaholm hittade inget spel alls via mitten och istället dunkades det lång från backlinjen gång på gång. Detta ska självklart inte bara skyllas på backlinjen då det måste finnas alternativ att spela upp på. Gårdas backlinje märkte detta ganska snabbt och kunde läsa de långa bollarna bra.

Trots att Gårda hade flera bra chanser i början dröjde det en stund innan deras ledningsmål kom. En Gårda-hörna slås mot första stolpen där en Gårdaspelare går omkull i högen av spelare. Bollen går vidare till en annan Gårdaspelare på bortre som fläker sig och stöter bollen över. Domaren har dock hittat en ojusthet vid främre stolpen och pekar på straffpunkten. Om inte minnet sviker var det Gårdas kapten (Farid Runklint) som tog straffen. Mackan går åt rätt håll men orkar inte få bort den utan kan bara styra den i mål. Helt rättvist då Götaholm inte alls varit med alls.

Götaholm skapar, trots avsaknaden av något bra spel, chanser i första halvlek. Abdi har en bra nick på ett inlägg från Shafie som Gårdas målvakt Richard Chang får sträcka ut på och göra en bra räddning på. Abdi har en bra chans till då en långboll går över Gårdas backlinje och han hinner före Chang men lobben går utanför. Tobbe har ett bra skottläge och det blir lite halvfarligt när några frisparkar lyfts in mot mål.

Götaholm kvitterar dock och även detta är bra straff. Tobbe spelar in bollen på marken in i straffområdet mot Rasta som hinner först på bollen och styr upp den på handen på en Gårdaspelare. Domaren pekar alltså igen på straffpunkten men denna gången för Götaholm

Efter den traditionella kyssen av bollen och korstecknet fortsätter Rasta att vara 100-procentig i Götaholmströjan. Herr Chang gick tidigt åt ena hållet och bollen hamnade i andra hörnet.

Nu tänkte man att Götaholm kunde ta tag i spelet och komma igång. Fel, fel och åter fel. Strax efter målet tappar Götaholm bollen på offensiv planhalva och Gårda startar en av sina blixtsnabba kontringar. Götaholm missar ett par brytningsförsök och bollen rullas ut till en Gårdaspelare som kommer fri från kanten. Precis när han skjuter så slänger sig Ljungan fram för att täcka skottet. Mackan reagerar också på skottet och slänger sig. Bollen får en konstig skruv och rullar retsamt förbi en liggandes Mackan och in i mål.

2-1 till Gårda BK i halvtid och det är inget snack om att de varit det hetare laget och Götaholm kändes inte alls taggade.

När andra halvlek börjar har Götaholm dock skärp till sig och tar över spelet till viss del. Martin Johansson kommer in på mitten och gör ett riktigt bra jobb. Götaholm börjar smälla på lite och vinna närkamper samtidigt som man hittar lite variation på passningsspelet. Abdi har några halvchanser att rinna igenom och Shafie kommer runt på kanten och slår lite inlägg men inga jätteheta chanser skapas.

Gårda är fortfarande farliga i sina omställningar men det känns som Götaholm har lite bätter koll på dem i detta skedet av matchen. Götaholm kvitterar också och det är ett väldigt vackert mål. Rasta och Shafie hittar lite rull på mitten innan Shafie hittar Tobbe. Tobbe kan ta sig fram i mitten av offensiv planhalva och han väljer att skjuta en bra bit utanför straffområdet. Skottet ser först ut att gå över men dyker och går in otagbart under ribban!

2-2 och Götaholm känner att man har vittring på alla tre poängen. Spelet jämnas dock ut sista delen av matchen och båda lagen tröttnar och orkar inte flytta upp sina backlinjer. Spelet böljar fram och tillbaka med halvchanser åt båda håll. Båda lagen har hörnor och frisparkar som lyfts in mot mål. La Verghetta kommer förbi på kanten ett par gånger och kan spela in bollen men Götaholm reder ut detta.

Götaholm har en bra chans när Rasta kan ta sig ner till kortlinjen inne i straffområdet men försöket att nå Abdi snett-inåt misslyckas. Inbytte Robin Larsen har ett skott i slutet som målvakt Chang håller på att tappa framför fötterna på Rasta.

Matchen slutar 2-2 och båda lagen var ganska missnöjda med det. Gårda hade helt klart första halvlek och Götaholm spelade upp sig i andra. Gårda får väl trösta sig med sin första poäng och Götaholm med att man fortfarande är obesegrade.

Det ska tilläggas att Gårda, sett till sitt spel och sina spelare, borde ligga betydligt högre upp och laget kommer helt klart att ställa till det för många lag. De har flera luriga spelare, nämnda La Verghetta och duktige kapten Runklint men också bröderna Gokah och lurige Markus Cederqvist.

Mange gjorde sin sista match på ett tag för Götaholm då studierna på annan ort väntar. Mange har tillhört Götaholms bättre spelare så här i inledningen och Götaholmaren tackar honom för ett gött jobb...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren gissade på en målrik tillställning mellan Marieholm och Västkusten och det var en helt korrekt gissning. Det blev dock inte 4-4 som Götaholmaren gissade utan Västkusten vann med 5-4!

Matchrapporterna för matcherna som spelats denna omgången kommer upp i morgon eller på lördag. Troligtvis på lördag då grissäsongen ska inledas i morgon i Slottskogen och som regerande mästare måste Götaholmaren infinna sig...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Domen mot QPR kommer INTE att dyka upp i morgon utan kommer enligt FA så snabbt som möjligt...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till sist: Mackan tror stenhårt på Manchester United i CL-finalen, de kryssar borta och vinner hemma...oklart om BÅDA matcherna går på Wembley ;-)

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0