Mer från omgång 11...

Inte så mycket mer att säga om den här matchen som inte skrevs i förra inlägget. Lekstorps matchrapport är inne och den hittas HÄR. Inte oväntat en glad matchrapport ;-).

Götaholm har fått med sig en hel del vinster denna vårsäsong i matcher som varit jämna och ibland i matcher där motståndarna haft större bollinnehav och fler chanser. Över en hel säsong brukar detta jämna ut sig och nu förlorade man en jämn match mot ett bra lag. Inte mycket att snacka om...

Olskroken fortsätter att hänga sig kvar bland topplagen och Elisedal fortsätter att förlora målmässigt jämna matcher. Kroken började matchen lite avvaktande och det var Elisedal som kunde vaska fram lite halvchanser genom några hörnor och inlägg. Efter ett tag hamnar dock OIF lite bättre i sitt positionsspel och kan sätta press på Elisedal. Kroken kan stressa fram lite misstag från Elisedal men kan inte omvandla chanserna till mål. Snabbe Lars Fridén har bland annat ett friläge. 0-0 i halvtid.

Kroken kontrollerar spelet i början av andra halvlek men vill ofta rulla bollen hela vägen in i mål. Elisedal kommer dock tillbaka samtidigt som Kroken tröttnar lite och EIS kan etablera lite spel på Krokens planhalva.

10 minuter in i andra halvlek kommer det dock ett mål och det är Kroken som gör det. Mittfältaren Jens Qvarfordt kan driva framåt med bollen och få iväg ett bra skott som letar sig in i nättaket!

OIF slappnar av lite efter målet och Elisedal hittar lite spel och skapar några halvchanser. Kroken kan dock öka på ledningen när notoriske målskytten Jonas "Söder" Söderström kan göra 2-0. Söder kan ta ner ett inlägg och trycka in bollen i mål.

Kroken verkar tro att matchen var avgjord och slappnade av. Med en kvart kvar kom dock Elisedals reducering genom Iain Stewart (som Götaholmaren trodde var avstängd). Kroken försöker att spela av matchen och lyckas med detta även om Elisedal skapar en del farligheter på slutet.

Krokens matchrapport hittas HÄR.

Gårda verkar ha hittat formen ordentligt och fullständigt krossade Björndammen! 2-0 efter 4 minuter och 4-0 efter 23 minuter. 8-0 blev det till slut och Anton Benjam Walberg stod för ett hattrick.

Björndammen saknade fyra-fem av sina vanliga startspelare men ska självklart inte falla ihop som ett korthus för det.

Gårda har som sagt kommit igång och kan nog se fram emot en roligare höst. Det är för långt upp till toppen men de lär ställa till det för topplagen.

Björndammen får trösta sig med att de troligtvis kommer att få tre poäng på tisdag då beslutet tas om deras avbrytna match mot United Africa.

---------------------------------------------------------------------------------

Förbundets matchrapport från matchen Marieholm BoIK - FC Bosona är inte fullständig ännu men läser man FCB:s matchrapport framgår det att Samir Abaz gjorde matchens enda mål i första halvlek.

Det var dock hemmalaget Marieholm som började bäst och hade två-tre riktigt bra målchanser de första 10 minuterna. Efter Marieholms starka start kunde dock FC Bosona ta sig in i matchen och börja skapa lite chanser. Sean Grebovic hade bland annat en nickchans i bra läge. Efter detta kom Abaz mål och FC Bosona föll hem lite och försvarade ledningen resten av halvleken. Marieholm tryckte på en del, särskilt med Fidan Hysenis långa inkast men FCB hade gjort sin hemläxa.

I andra halvlek tryckte Marieholm på men Bosona var väl samlade och kunde gjort ett eller två mål till då det skapades en del chanser.

FC Bosona vinner med 1-0 och går upp i serieledning.