Snacks!

Götaholmaren börjar helt fräckt med en liten rapport från Götaholms träning idag. Bloggen har väl tappat lite när det gäller just Götaholmsfokuset och det är viktigt att ibland gå "back to basics". Götaholms b-lag föll igår med 1-3 mot Nol och det verkade som Bengan lyckades lura alla att köra fel väg...när de skulle hem!
 
Shafie möttes av en spontanapplåd då han dök upp helt nyfriserad. Götaholmaren är väl lite besviken och kommer att sakna Shafies klassiska mikrofon-afro. Per Darolf tränade i sin fina "funktionströja", exakt vilken funktion tröjan har är inte helt klart, förutom då att hålla in magen. Bildbevis placerar även den gode DarolfGötas i Majorna under dagen med sin franske spelaragent.
 
Dagens träning bestod av lite uppvärmning och sedan tvåmålsspel. Spelet bjöd väl på en del godbitar men mest katastrofalt målvaktsspel av Freddan. Shafie hade iofs ett skott i krysset som Freddan inte hade så mycket att göra på. JK bjöd på två kalasträffar förbi Aleks men fick se sig tunnlad av Shahram. En stundtals bra träning som var lite lagom grinig.
 
Dagens Wedberg har också avtagit, delvis pga av dålig rapportering av bloggen men även pga av för lite tokigheter. Dagens var dock klockren. Abdi pratar i telefon efter träningen:
 
-Jag är så törstig, så jag måste stanna och köpa snacks!
 
Klassiskt Abdi!
 
 
 
Västkusten föll ännu en gång i gårdagens match mot Gårda BK. Det stod 0-0 efter en ganska jämn första halvlek där båda lagen skapade lite chanser. I den andra halvlken var det dock VBK som tog ledningen genom Edmond Shala. VBK tappade lite fokus efter sitt ledningsmål och Gårdas store målskytt Simon La Verghetta klev då fram och vände matchen med två mål på sex minuter. Carl Antti ökade även på till 3-1. VBK var en ribbträff ifrån att reducera men fick sitt mål när  Gårda bjöd på ett självmål i slutet men närmare än så kom inte VBK. En jämn match som kunde slutat lika men VBK har inte riktigt marginalerna med sig denna säsongen.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Så här ser det ut inför de sista matcherna innan sommaruppehållet:
 
FREDAG 29/6
 
BOKEDALENS IF - FC ROMA UNITED (19.00 Jonsereds IP) (omgång 13)
 
FC Roma slog Croatia sist och smyger lite bakom topplagen. Laget överraskade nog många i början men nu vet alla motståndare att FC Roma verkligen är att räkna med. Sanel Osmanovic fortsätter att göra mål och är nu uppe i sex stycken.
 
Bokedalen föll ännu en gång, mot Croatia i tisdags, och trupproblemen fortsätter. För BIF:s skull får vi hoppas att mittlåset med Oscar Rose och Fredrik Karlsson är tillbaka. Viktige Niklas Nilsson klev av tidigt i Croatiamatchen med känningar i sin fot och han kommer inte att medverka.
 
Målvakten Nicklas Jungevad, som storspelat på sistone, kommer även han att missa matchen och det verkar som det blir problem på målvaktssidan. Lägg där till att Patrick Allen är på resande fot.
 
Alltså ännu ett jobbigt läge för BIF.
 
TIPS: Roma tar detta och fortsätter smyga med bakom topplagen.
 
LÖRDAG 30/6
 
UNITED AFRICA FC - LEKSTORPS IF (14.15 Bergsjövallen)
 
Ett riktigt toppmöte där vinnaren går upp i serieledning! LIF har tagit sig igenom sin svacka och slog Götaholm sist (1-0) även om det satt långt inne. Laget har fått tillbaka en hel del spelare som varit på resande fot. Dessutom är med nyförvärvet Niklas Drott med. Den gamle målpetaren Niclas Eliasson är skadad sedan han klev av i matchen mot Götaholm och dukitge försvararen Jonathan Ljungberg saknas också. Det har varit frågetecken även på småskadade duon Marcus Pätsi och Sebastian Fransson. Mittfältarna Marcus Johansson och Robin Granqvist är tillbaka i truppen.
 
Enligt obekräftade källor från Rockbaren går Drott in direkt som ensam anfallare medan Granqvist och Johansson kliver in på mitten (om de har nykrat till efter EM-resan). Även Fransson och Pätsi startar på LIF:s mittfält.
 
United Africa bara öser på och har fem raka segrar! Har spritt ut sina mål mellan Okafor, Mensah och Chibuike och i backlinjen styr kaptenen Stanley Odogwu.
 
UAFC var ju ett topplag även förra året men hade svårt för LIF. Lekstorp vann nämligen båda mötena förra säsongen.
 
Känslan är ju att UAFC kommer att ha mycket boll och att LIF kommer ligga väldigt tajt defensivt och sedan ställa om och kontra. Frågan är ju bara om UAFC kan dyrka upp LIF-defensiven eller om det är LIF som kan ta tillvara kontringar och fasta situationer? 
 
TIPS: UAFC vinner och rycker lite i toppen!
 
GÖTAHOLM BK - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Gamlestadsvallen)
 
Två lag som verkligen behöver en trepoängare. Götaholm vill bort från streckstriden och Västkusten vill självklart ta sig över samma streck. Götaholm har spelmässigt varit med riktigt bra i de senaste matcherna mot seriens topplag. Stunder av slarv och brist av fokus har dock resulterat i baklängesmål samtidigt som stunder av riktigt bra spel och målchanser inte resulterat i tillräckligt många mål.
 
VBK föll igår i en jämn match med 2-3 mot Gårda och har bara vunnit en match under hela våren. Det får dock inte finnas någon underskattning från Götaholms sida då laget historiskt sett haft problem med VBK, även om GBK vann i premiären.
 
Fredrik Petersson är avstängd för GBK efter tre gula kort. Frågetecken på Freddie Wedberg som varit febersjuk i veckan.
 
VBK släpper sin trupp imorgon.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Möjlig målgest på lördag?
 
 #6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0