Aftonens matcher!

I skuggan av öppningsmatcherna i EM har även 6A hållt igång idag. Eller så är det EM som håller igång i skuggan av 6A? Hur som helst har det spelats två matcher i den 10:e omgången idag:

En imponerande seger för BBK som kliver upp på en sjätteplats. Hemmalaget hade det dock svettigt i matchinledningen då Roma körde på med sin höga press. Pressen resulterade även i ett ledningsmål för Roma genom Emir Huseinovic.

I slutet av halvleken avtog Romas spelövertag lite och Björndammen kunde ta sig in i matchen. Laget får även in en kvittering precis innan halvtid genom Anton Linde.

Den andra halvleken är spelmässigt jämnare och båda lagen skapar chanser. Linde ställer dock till stora problem för Roma och han kan även ge BBK ledningen tidigt i den andra halvleken. Det märktes att Roma saknade målskytten Haris Dedic framåt och Anjam Abdullah Rasool i defensiven. BBK gjorde en stabil match där försvaret skötte sig utmärkt med Ivan de Melo i spetsen. Rasmus Lihnell kunde helt avgöra matchen med sitt 3-1 mål i den 88:e minuten.

BBK spelade upp sig i tabellen och Roma missade chansen att kliva upp på en tredjeplats.

Lekstorp och Öjersjö stod för säsongens första 0-0 match i en, enligt rapporterna, inte särskilt underhållande match. LIF saknade lite offensiva krafter då trion Marcus Pätsi, Daniel Jonasson och Niclas Eliasson saknades. Danny Höglund var dock tillbaka i startelvan och lirade vänsterback. I ÖIF saknades även där en del offensiva spelare, till exempel bröderna Duman och Mikael Kubic.

Det var inte så många chanser i denna match, men Johan Hedström fick dock ett gyllene läge i den 87:e minuten men hans nick träffar stolpen och rullar längst med målllinjen!

Även om LIF fortfarande är obesegrade och ligger tvåa (en poäng bakom UAFC) så har laget haft en liten svacka. Dagens match var den tredje oavgjorda på lagets fyra senaste. Sen ska det självklart inte glömmas bort att de bland annat har mött topp-fyralagen Croatia och Marieholm.

Dessutom så kommer två av lagets nyckelspelare på mitten (Robin Granqvist och Marcus Johansson) att missa lagets två kommande matcher då dessa lirare kollar EM...på plats.

Rykten säger dock att LIF verkar ha ett riktigt bra offensivt nyförvärv på gång snart!

När det gäller Öjersjö är laget fortfarande inblandade i streckstriden men har fortfarande en del poäng ner till jagande Västkusten och Bokedalen. Om Götaholmaren har räknat rätt är dock viktige Pierre Högberg borta nästa match.

-----------------------------------------------------------------------------------

Imorgon spelar United Africa och Gårda BK den sista matchen i den 10:e omgången och förhoppningsvis hinner Götaholmaren med en liten uppdatering mellan lägenhetsmålning, frisbeegolf, EM och en liten avskedsfest för Pedro...