Vad hände där?



6A är verkligen serien som leverarar galna resultat! Att det skulle rinna iväg häromdagen när ett formstarkt Marieholm mötte ett brandskattat Bokedalen var kanske ingen jätteskräll men att tabelltrean Croatia, med bra form, skulle bli förnedrade av Olskroken med 9-1 var det nog ingen som tippat!

Visst, Croatia saknade några spelare (Gashi och Prorokovic var avstängda, Berhane var borta) men inte till den grad som skulle förklara en sådan här genomklappning. Försvaret var i stort sett intakt med Alan Amin, Nermin Dzerahovic och Karzan Ayoub. Framåt fanns både Alexander Nylin och Boris Lesic.

Det ska väl sägas att även Kroken saknade några spelare.

Exakt hur matchen var vet inte Götaholmaren då rapporterna är fåtaliga. OIF fick iallafall in 3-0 precis innan halvtid och när Liridon Haklaj blir utvisad i den 49:e matchminuten (samma som Marcus Andreasson gör 4-0 i) så känns det väl som matchen avgörs helt.

Kroken slår dock inte av på takten och gör alltså fem mål till. Johan "Såsen" Hellenäs blir tremålsskytt och Andreasson står för två. Det blev dock ett litet negativt slut på matchen för KrokenSåsen fick utgå efter en smäll på knäet. Oklart hur allvarligt det är.

En imponerande seger för Kroken och helt klart något att tänka på för Croatia. En liten sidonotis är att Fitim Feka (som började säsongen i Kurdistan) verkar ha dykt upp hos Croatia.

En liten matchrapport från Kroken hittas HÄR.



Marieholm och Lekstorp tjuvstartade omgång 15 igår på Lövgärdesplanens gräsmatta och det blev till slut ett oavgjort resultat (Götaholmaren tippade alltså rätt för en gångs skull).

LIF tog ledningen i matchen precis innan halvtid (även om det står den 11:e minuten i förbundets matchrapport) genom Sebastian Fransson efter en hörna. Lekstorp var som vanligt stabila i sin defensiv och sedan farliga på de fasta situationerna medans Marieholm hade en hel del boll men utan att skapa de riktigt heta chanserna.

När LIF sedan kunde gå upp till 2-0 (med en halvtimme kvar) genom den rutinerade räven Niclas Eliasson så var det nog få som trodde att Marieholm skulle få med sig några poäng. Målet var dessutom riktigt vackert! En lång boll från Johan Hedström skarvades vidare av Fransson till Eliasson. Han i sin tur tar ner bollen på bröstet och dunkar in den i mål!

Marieholm vägrar ge sig dock och får in en kvittering ganska omgående när Leandro Pinto kan nicka in bollen. Hemmalaget tar över matchbilden och trycker på för fler mål. Det kommer också när en frispark nickas i mål (via Emil Syrén) av Antonio Godino.

Matchen tänder till sista kvarten och spelet böljar fram och tillbaka men det blir inga fler mål och det verkar som det oavgjorda resultatet får anses som rättvist.

LIF vägrar förlora men tappade serieledningen till UAFC (som dock har en match mer spelad) och Marieholm visar att de verkligen är att räkna med iår. Laget känns inte alls lika upp och ner som tidigare år.

-------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Bokedalen så kommer knäskadade Johan "Post" Nilsson att agera tränare så länge. Om detta blir en mer långsiktig lösning återstår att se. Han lär dock inte spela något själv då han fortfarande väntar på operation.

-------------------------------------------------------------------------------

Götaholms b-lag föll i måndags mot Zenith med 3-6. Det var ett på pappret starkt Götaholm som hämtade upp underlägen fram till 3-3 (två Abdi-mål och ett av Tobbe) men sedan avslutade Zenith starkt med tre baljor...

-------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0