Plastögon, maneter & bostadsrätter



Truppen luftades rejält och bara två spelare (Abdi och Felix) från startelvan mot Kortedala spelade från start mot Vrångö. Planen från början var ju att Jonsereds U-19 skulle stå för motståndet men nu blev det 6C-laget Vrångö istället. Laget slutade 8:a förra säsongen.

Aleks
Kevin-Felix-Mange-Koffe
Micro-Martin J(C)-JK-Gustav
Abdi-Andreas

Bänken:
Freddan
Tony
Rasta
Edvardsson

Matchen började med ganska mycket kamp och inget jätteordnat spel. Det såg dock stabilt ut bakåt med en spelsugen och som vanligt lagom grinig Mange. Inte oväntat hade Vrångö ett par fyrtorn i laget och en lite lurig forward (som förövrigt såg ut som killen i "Brölloppsfotografen" innan han klipper sig) som skapade lite oreda. Götaholm skapade lite lägen då man kunde hitta Abdi i djupet och han kunde använda sin snabbhet. Både Gustav och Micro hade lite skottlägen. Även Vrångö hade lite halvchanser.

Götaholm skulle dock fortsätta att vara farliga på hörnor. JK slog en underbar hörna som inte gick direkt i mål men som landade vid bortre stolpen där Abdi (som äntligen kom ihåg vart han ska vara på hörnorna) kunde slå in bollen i mål. Ett vackert mål!

Götaholm kunde även göra 2-0. En långboll nicktouchas bakåt av Vrångös mittback och Andreas hinner för målvakten och kan placera in sitt första a-lagsmål. Götaholmaren gratulerar!

Vrångö skapar en del farliga lägen och har även bud på en straff. Aleks gör en bra räddning på ett lågt skott och returen smiter utanför.

Spelmässigt en jämn halvlek där Götaholm tar tillvara på sina målchanser. Stört jubel (förutom målen) kom när Micro (i sina röda Traderaskor) fintade bort en Vrångåspelare så han gick omkull.

Det byttes lite i halvtid (Mange vek till exempel ner sig) och även några byten med 30 minuter kvar. Då kanske lokalfotbollens snabbaste anfallpar bildades då Rasta OCH Edvardsson klev in som forwards! Bengan gav Rasta fem minuter som anfallare innan han fick byta med JK och kliva ner som innermittfältare. Detta kan tolkas på olika sätt men Götaholmaren väljer alternativet att JK började bli trött på mitten ;-)

Vrångö för nu spelet lite mer och kan även reducera efter en frispark från kanten som till slut hamnar hos en Vrångöspelare som kan slå in bollen i mål. Efter detta flyttar Vrångö upp folk och Götaholm blir tillbakapressade och det blir lite rörigt. Det skapdes inga jättechanser men hade en hel del hörnor och inlägg. Götaholm kunde dock avgöra matchen med två snabba mål. Edvardsson fick en boll i djupet och målvakten kom ut för att rensa och bollen hamnade på fötterna på JK som kunde placera in sitt första a-lagsmål! Götaholmaren gratulerar förstås!

Vid 4-1 målet får Rasta frispark efter en halvgalen glidtackling från en Vrångöspelare vid mittplan. Freddan slår en snabb frispark till Abdi som vänder upp på mitten av offensiv planhalva. Som Matt Forte undviker han tacklingar och slinker igenom Vrångöförsvaret och kan placera in bollen i mål.

Det blir lite fram och tillbaka i slutet av matchen. Götaholm har en kontring där Rasta (helt fri med målvakten) lyckas missa målet, rykten säger att det var meningen som en chipp. Bengan hade troligtvis helt rätt när han snabbt plockade bort Rasta från anfallet. "Brölloppsfotografen" i Vrångö hade även ett friläge där han lobbar över. Troligtvis eftersom han hade olika färg på sina skor ;-)

En stabil seger och särskilt kul för JK och Andreas som fick näta. Felix var som vanligt en klippa i försvaret och bra att Abdi börjar hitta målet och inte bara de målgivande passningarna.


Den klassiska "ringen".

Peter Cech ringde, han vill ha tillbaka sin hjälm!

Felix visar hur en nickduell vinns!

Koffe ligger rätt i positionerna.

En hörna, eller som det heter på småländska "höna".

Lite mittfältskamp.

Vrångös anfallare.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det var även mycket humor denna dag. Det började redan under samlingen innan match. Någon skojar med Abdi om att vi spelar borta mot Vrångö (trots att de bytte om hos oss) och Abdi funderar en stund och frågar sen:


- Finns det maneter där?


Tyvärr glömde vi fråga Vrångöspelarna hur det låg till med detta.


Under genomgången pratar Bengan om något som ska sitta i ryggmärgen (kommer dock inte ihåg exakt vad). Det roliga var dock att samtidigt som han sa detta klappade han sig på magen. Inte helt hundra på att ryggmärgen sitter där ;-)


När det gäller bostadsrätt/hyresrätts-djungeln visade ju Freddie Wedberg prov på sitt okunnande häromdagen (till allas glädje). Storebror Daniel, som var och tittade på matchen, ville självklart inte vara sämre. Någon berättar för Wedberg om hans lillebrors floskel när det gällde Felixs lägenhetsköp varpå Wedberg svarar:


- Va! Har han köpt en till!


Jo, för det är väldigt ofta man köper TVÅ lägenheter.


Wedberg
fortsatte att dominera när han ville att Freddan skulle fixa en lägenhet till honom då Freddan jobbar för Stena. Han ville dock att det skulle vara en hyresrätt och ingen bostadsrätt. Väldigt ofta man kan fixa en bostadsrätt åt någon :-)

Som grädde på moset fick Freddie lite senare höra om Wedbergs fina kommentarer och då sågar han sin bror och tycker han är korkad. Då påpekar Felix att Freddie själv häromdagen inte hade koll på bostadsrätter och hyresrätter. Freddie svarar:


-Det var ju då. Nu har jag läst på!


Bröderna Wedberg
levererar alltid! Troligtvis skulle de kunna turnera i folkparkerna och dra fulla hus.


Wedberg försökte klättra över. Gick väl sådär...
----------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosonas match mot Utbynäs har blivit flyttad till onsdag då Utbynäs inte kunde få ihop tillräckligt med spelare.

----------------------------------------------------------------------------------------------



Efter en jämn början på matchen kunde Croatia ta över spelet och efter en fin upprullning kunde Alexander Nylin slå in bollen i öppet mål. Fitim Aliu kunde öka på till 2-0 efter ett friläge. 3-0 kom efter ett väldigt fint anfall där Henok Berhane klackar fram bollen till en fri Bashar Ali. Målvakten gör dock en bra räddning men Joel Tesfai  kan slå in returen. Även 4-0 är riktigt fint då Vllaznim Ibishi erövrade boll vid eget straffområde för att driva bollen hela vägen mot mål. Styrsö försöker ställa offside men Vllaz "passade" till sig själv och kunde chippa bollen i mål. Styrsö reducerar med kvarten kvar på ett fint långskott. Croatia hade även bud på fler mål i slutet.

Verkar som Croatia har fått ordning på målskyttet. 8 mål på två matcher imponerar.  

----------------------------------------------------------------------------------------------

United Africa besegrade BK Skjutet med 4-2. Glöm inte att ta en titt på BK Skjutets underbara klubbmärke.

----------------------------------------------------------------------------------------------



Öjersjö
spelade 2-2 mot IK Zenith och Mikael Kubic fortsätter att producera. Han satte ett friläge fram till 1-0 och spelade fram till det andra. Enligt Öjersjös hemsida slog Zenith mest långbollar i första halvlek utan att skapa jättemycket chanser förutom målet som kom efter ett friläge. I andra ligger ÖIF på för fler mål men trots bra chanser tröttnar man mot slutet och Zenith kan kvittera. Öjersjö skapar en del chanser i slutet men matchen slutar 2-2.

---------------------------------------------------------------------------------------------


Götaholmaren har för tillfället inget reslutat från matchen Marieholm - IF Mölndal. Genomgång av dagens matcher får vänta tills imorgon...

Götaholmaren får även passa på att önska Götaholms Felix Milkovic grattis på födelsedagen!

Till sist:

QPR tog en viktig bortaseger över Doncaster med 1-0 i går. Fortfarande 10 poäng ner till tredjeplatsen!

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0