Fortsatt mörker...

 
Ännu ett nattsvart matchresultat för Götaholm. Shafie saknades redan pga av avstängning och tyvärr var Filip tvungen att lämna återbud pga av jobb. Götaholm ställde iallafall upp med följande lag:
 
Aleks
JK-Per-Rabih-Koffe
Freddan-Rasta(C)-Felix-Ali
Abdi-Tobbe
 
Bänken:
Shahram
Gap
Martin
Tony
 
Matchen började på absolut sämsta tänkbara sätt då Björndammen tar ledningen redan efter två minuter. Ett långt inkast (om inte minnet sviker) skarvas vidare in i straffområdet och bollen hamnar hos en fri BBK-spelare som dock får felträff och det blir en pass till Navid Parsa som kan lägga in 1-0. Väldigt slappt försvarsspel och en marddrömsstart för Götaholm.
 
Götaholm hade inledningsvis lite problem med BBK:s trio på innermittfältet, Victor Bylin, Tobias Widberg och César de Melo, men sakta men säker jobbade sig Götaholm in i matchen.
 
Ofta kunde Götaholm hitta upp med passningar på fötterna till Tobbe och Abdi på topp och de fick bollar att jobba med. Tyvärr var Götaholm lite dåliga att flytta upp laget och när någon av anfallarna tog sig runt på kanten för att slå inlägg var det dåligt med folk i straffområdet. Abdi fixade en frispark precis utanför straffområdet som Felix tyvärr drar en liten bit utanför. Både Tobbe och Abdi hade några lägen där de nästan kom igenom. Götaholm hade även en hel del hörnor och några frisparkar som blev farliga då de lyftes in mot mål. Den bästa chansen kom på en hörna och bollen skarvades vid första stolpen och dök upp precis framför Rasta vid den andra stolpen. Tyvärr hinner han bara sätta fram vänsterfoten och kan inte hålla ner bollen. Uppenbarligen inte den gubben som ska få chanserna för Götaholm.
 
BBK var inte alls ofarliga även om det var Götaholm som kändes lite hetare. Anton Linde hade några räder och var så när igenom några gånger och hade även ett skott från dålig vinkel som gick utanför. Han fick även ett halvt friläge men Per löste det hela med ett bra hemjobb och lyckades störa Linde så att avslutet blev tamt och rakt på AleksBBK hade även en hel del hörnor och frisparkar som blev farliga då de flyttade fram alla sina duktiga huvudspelare.
 
Underläge 0-1 i halvtid men Götaholm kände dock att de hade spelat upp sig och var med i matchen i högsta grad.
 
Tyvärr är det BBK som börjar bäst i den andra halvleken. Det har inte gått alls mycket av halvleken då BBK får en straff. Anton Linde har bollen nere mot hörnflaggan och Götaholm är lite passiva. Linde går mellan två Götaholmsspelare och in i straffområdet och går omkull. Svårt att säga om det var straff, vilket dock inte spelar det minsta roll då domare tyckte att det var det. Straffen tas av Linde själv och han drar den över!
 
Götaholm har äntligen lite marginaler med sig. Tyvärr orkar dock inte Götaholm skapa något jättetryck mot BBK:s mål och ofta blir det chansbollar upp mot anfallarna och då har inte mittfältet orkat flytta upp. Björndammen hade absolut inget emot att ha en matchbild där deras duktiga mittbackar (Yadollah Navaian-Ghasemi och Ivan de Melo) kunde nicka undan långbollar och sedan ligga och lura på snabba omställningar på Linde och Rasmus Lihnell.
 
Det var även många trötta ben i Götaholm och det blev en hel del byten. Götaholm skapar dock ett par halvlägen. Det bästa får Abdi då en hörna landar vid hans fötter inne i straffområdet men skottet täcks av en BBK-spelare. Några hörnor och frisparkar lyfts in mot mål men så mycket mer är det inte.
 
Istället är det BBK som har farliga omställningar och har ett par bra halvchanser. I den 73:e minuten avgörs matchen. Ett långt inkast skarvas vidare vid den första stolpen och Götaholm tappar markering och precis framför mål kan Ivan Boberg Jovanovic trycka in bollen i mål. Det kändes väl som det skulle väldigt mycket till om Götaholm skulle vända detta. Orken var slut och BBK kunde rulla runt en hel del. Särskilt på mitten där Götaholm inte alls hittade rätt i slutet av den andra halvleken.
 
Av bara farten kom även trean för Björndammen. Götaholm har gått ner på en trebackslinje i ett sista försök att göra mål. BBK får en omställning med en spelvändning, troligtvis till Rasmus Lihnell, och han lägger in bollen på backen in framför mål. Anton Linde kommer perfekt mellan två Götaholmsspelare och kan bara stöta in bollen i mål.
 
Götaholm har en hyfsad chans i slutet då Tobbe spelat fram Abdi i straffområdet men han får inte ordning på bollen.
 
Ännu en tung förlust för Götaholm i en match som överlag är ganska jämn, även om det är fördel för Björndammen. Götaholm har fortsatt stora problem med målskyttet och alla BBK:s mål kommer efter missar i Götaholms försvar (utan att ta något ifrån BBK).
 
Götaholm har nu 0-6 på två matcher och hösten kan tyvärr bli riktigt tung. Men det är i motgång som lagmoral och hjärtat för klubben testas. Vi får hoppas att Götaholm har vad som krävs...
 
Björndammen har fått ihop ett stabilt lag med en bra blandning av lite mer rutinerade spelare och lite yngre och hungrigare spelare. Helt klar ett jobbigt lag att möta...
 
Ska väl tilläggas att domaren inte är någon Götaholmsfavorit. Förlusten i sig hade inget att göra med domarinsatsen, men han satte nivån direkt när han bad Rasta byta arm på kaptensbindeln innan avspark...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm har iallafall tur att inte lagen bakom i tabellen börjar vinna. Topplaget Marieholm tog en planenlig seger mot jumbon Västkusten på Kviberg ikväll.
 
Götaholmaren har ingen informationom hur själva matchen såg ut. Marieholm dödade iallafall tillställningen redan i den första halvleken då de gjorde fyra mål, bland annat två av Bljerim Hoti. Daniel Pereira lyckades bli utvisad med två gula på tolv minuter i den andra halvleken men VBK lyckades ändå inte få hål på MBoIK.
 
VBK fortfarande sist och MBoIK hänger på topplagen.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen håller på att lösa sina tränarproblem inför hösten. Enligt klubbens hemsida är tanken att Hans "Hasse" Carlsson och Michael Rosén ska sköta spakarna under hösten.
 
Carlsson var tränare när laget gick från sjuan, vidare genom finrummet 6A, och upp i femman. Alltså ett välkänt ansikte hos BIF. Rosén har fina tränarmeriter och tränade sist damlaget i Tölö i division 1. Han har även tränat Kode IF, Lerums IS, Floda BoIF, Mjörns SK och Hemsjö IF.
 
Allt är väl inte helt skrivet i sten men Rosén kommer att hålla i BIF:s träning på onsdag.
 
Läs mer om det hela HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon tisdag 14/8 fortsätter den 16:e omgången:
 
GÅRDA BK - FC ROMA UNITED (19.30 Överåsvallen)
 
Gårda har inlett med en vinst (mot Kroken) och en förlust (mot Björndammen) efter sommaren. Roma spelade sin första match i helgen och det blev 4-4 mot Öjersjö i en svänging match.
 
Gårda saknar fortfarande Simon La Verghetta, som inte återvänder till Sverige förrän den 20 augusti. Dessutom saknas lagkaptenen Sebastian Gokah (tre gula). Två jobbiga avbräck för Överåslaget.
 
Amir Huseinovic saknas efter sitt röda kort sist mot Öjersjö.
 
Roma hade fortfarande semester under den första halvleken mot ÖIF men ryckte upp sig rejält i den andra. Känns kanske ändå inte helt i toppform efter ledigheten. Gårda blir man ju som vanligt inte rikigt klok på.
 
TIPS: Säg oavgjort då...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Oftas är det Götaholmaren som ställer frågorna och någon annan som svarar. Nu är det dock tvärtom. DallaFiskebäcksbloggen tog ett snack med Götaholmaren. HÄR finns den intervjun.
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0