Från Gårdavinsten och kvällens derby!

Det var Croatia som började bäst på Gamlestadsvallens fina gräsmatta och David Celerie kunde göra 1-0 redan i den 5:e minuten. Efter en kvart hade dock Gårda vänt med två mål (av Mawuli Gokah och Martin Jacobson).

I den andra halvleken var det inget snack och Gårda kunde gå ifrån och vinna med hela 6-1! Simon La Verghetta var tillbaka och han hade konserverat målformen under semestern. Sebastian Gokah var tillbaka efter avstängning och gjorde två mål i den andra halvleken. Enligt rapporterna hotade Gårda i djupled hela matchen igenom och hade förrutom målen en hel del andra klara lägen.

Croatia saknade en del viktiga spelare. Playmakern Boris Lesic saknades och så gjorde även duktige Alan Amin (möjligen i Barcelona). Tränare Dragan Prorokovic satt på bänken.

Tung höststart för Croatia som dalar i tabellen. Gårda däremot har klättrat upp och kanske ändå blir det topplaget som många trodde innan säsongen. Även om de knappast lär hinna ifatt toppduon LIF och UAFC.

Bokedalen och Öjersjö drabbade samman i ett hett derby idag. Enligt rapporter var det tuff och stundtals grinig tillställning, precis som ett derby ska vara!

Bokedalen var det hetare laget i den första halvleken och störde ÖIF med sin höga press. Laget tog även ledningen genom mittbacken Fredrik Karlsson. I den andra mattades dock BIF och ÖIF tog över. Till slut kunde Öjersjö kriga sig till alla tre poängen efter mål av David Eriksson och Daniel Apell.

2-1 till ÖIF alltså och en riktigt tung förlust för BIF. Dock ett bevis på att Bokedalen trots allt är på gång och inte ska räknas bort.